Tulevaisuuden oireita

Kansanedustaja Ben Zyskowiczin mukaan Suomessa kunnioitetaan liikaa rikollisten perus- ja ihmisoikeuksia. Hän paheksui lakimuutosta, joka kieltää tuomioistuimia käyttämästä rajattomasti laittomin keinoin ja jopa kiduttamalla saatuja todisteita. Hänen mukaansa on täkeämpää saada rikolliset tuomittua kuin vapauttaa heidät muotoseikkojen perusteella.

Zyskowicz on unohtanut syyttömyysolettaman lisäksi myös sen, että nykylain mukaan tuomioistuin voi vapaasti harkita todisteiden hyväksymistä. Lakimuutos aiheuttaa vain sen, että uusi kirjaus velvoittaa tuomioistuimet tarkempaan harkintaan. Silti vapaa harkinta säilyy.

Muutama päivä sitten todennäköinen tuleva pääministeri Jan Vapaavuori kertoi, että hän ei ole huolissaan tuloerojen kasvusta.  Terveyseroista eri tuloluokkien välillä hän tuntui olevan huolissaan, mutta unohti tuloerojen ja terveyserojen kulkevan käsi kädessä.

Vappuna resurssipulaansa valittava poliisi teki uusissa mellakkavarusteissaan ja uutta taktiikkaa harjoitellen näyttävän rynnäkön vasta kulkueeksi järjerstäytymässä olevia mielenosoittajia vastaan. Kohteeksi valikoituivat ennen mielenosoitusta anarkistit ja mielenosoituksen jälkeen lippuja varastoon palauttamassa olleet vasemmistonuoret.

Nämä lausunnot ja tapahtumat kertovat omaa kieltään yhteiskunnan arvojen koventumisesta. Tulo- ja varallisuuserot kasvavat ja suurimman puolueen mukaan niiden pitääkin kasvaa. Rikoksiin syyllistyvillä ei tarvitse olla perus- ja ihmisoikeuksia, vaan laittomin keinoin hankittuja todisteita pitää voida käyttää rajattomasti syyllisyyden osoittamiseen. Vastaan pullikoijile annettiin vappuna selvä viesti: Pysykää pilttuussanne, köyhät!

Kun tulo-, varallisuus ja terveyserot kasvavat, niin yhteiskuntarauha on vaarassa järkkyä. Valtiovalta vastaa koventamalla kontrollia ja ankaroittamalla rangaistuksia. Sääty-yhteiskunta tulee takaisin.

Tavallinen kansalainen on usein sitä mieltä, että rangaistuksia tuleekin koventaa. Samat ihmiset, jotka kauhistelevat Brunein sulttaanin ilmoitusta ottaa käyttöön keskiaikainen sharia-laki vaativat silmää räpäyttämättä kuolemantuomiota sekä ruumiin- ja häpeärangaistuksia myös meille.

Hyvin on mennyt oppi perille. Leikkauslistalle alkavat nousta perus- ja ihmisoikeudet, mutta se on vain hyvä. Tuloeroja vastustava anarkisti joutaa saada pamppua ja väkeä pitäisi voida taluttaa saunan taakse.

Kun jonain päivänä huomaatte olevanne sääty-yhteiskunnassa, joka soveltaa eri lakia eri tuloluokkaan kuuluviin ja vastaan pullikoivia tuomitaan jalkapuuhun, niin älkää yhtään ihmetelkö. Itsehän te sitä olette haluamassa.

 

Kommentit
 1. 1

  Marko sanoo

  Hyvä kirjoitus!

  ”Kun sanat menettävät merkityksensä, ihmiset menettävät vapautensa.” – Kungfutse

 2. 2

  Anssi Hartman sanoo

  On hyvä, että Kokoomuksen oikeistosiipi Vapaavuoren johdolla on nyt terävöittänyt sanomaansa. Jos ja kun Vapaavuori valitaan puheenjohtajaksi, voidaan samalla todeta, millaiset voimat puoluetta oikeasti vievät eteenpäin. Puolue kannattaa tuloerojen jyrkentämistä eikä tunnusta samoja ihmisoikeuksia kaikille. Sitä sopii miettiä. Tosin siellä on naisvaltainen pehmosiipi, joka yrittää inistä vastaan, mutta eivät he oikeasti puolueessa mistään päätä. Heidän tehtävänään on pitää sairaanhoitajat ja muut rouvat äänestämässä samaa puoluetta kuin miehensä. Tietysti puheiden koventamiseen liittyy myös uuden poliittisen vastustajan ilmaantuminen. Meillä on nyt oikeistopopulistinen puolue, joka suuntaa sanomansa eri tavoin köyhille oikeistolaisille. Kokoomuksen pitää näyttää, että kyllä meidänkin maassamme saa olla tunkkaisen asenteellinen ja kova heikompia kohtaan!

 3. 3

  Jere sanoo

  Zyskowicz on ilmeisesti katsonut liikaa amerikkalaisia poliisisarjoja

 4. 4

  Veijo sanoo

  EU:hun liittyminen toi mukanaan Britanniassa olevat terrorismipelot ja luokkarajat myös Suomeen, vaikka täällä niille ei ole ollut ennen mitään käyttöä.

  Ensin luotiin reserviläispoliisit, sitten maakuntajoukot ja nyt puhutaan jo kansalaiskaartista, joka oikeastaan vastaan ennen sotia ollutta suojeluskuntaa. Näillä joukoilla ei olla suojautumassa ulkomaista uhkaa vastaan, vaan sisäistä uhkaa.

  Omassa nuoruudessa ministereitä tai kansanedustajia ei uhannut Lapuan liikkeen jälkeen mikään taho, sen enempää kuin tavallista kansalaista. Nyt ministereillä on henkivartijat ja jatkuva valvonta.

  Nykyisin media on valjastettu pitämään ääntä, kuinka sosiaalitukia käytetään ovelasti väärin ja kuinka pienillä tuomioilla rikoksista selviää. Näin hallitus saa oikeuden leikata sosiaalitukea ja terveydenhoitoa. Vaikka suuremmat valtion varojen väärinkäytökset ohitetaan pelkillä huomautuksilla.

  • 4.1

   Kari sanoo

   Ministereillä tarvii olla avustajat jotta ministereiden ei itsensä tarvis tehdä muuta kuin nostaa se pienehkö, mutta niin tärkeä korvaus menetetystä vapaa-ajasta. Avustajat/ turvamiehet suojaavat ministereitä meidän tavallisten ihmisten ihmettelyilta heidän päätöksiään kohtaan. Ministerit tekevät tärkeitä päätöksiä jotka heidän avustajansa ovat miettineet ja suunnitelleet. Kuka maksaa avustajien palkan?

 5. 5

  Markus sanoo

  Nyt kyllä pitää hieman oikaista tätä sinun tekstiäsi. Nimittäin nämä ”anarkistit” eivät todellakaan ole mitään tuloeroja vastaan taistelevia oikeudenpuolustajia. Kerropa ihan omin sanoin mitenkä köyhien työttömien asemaa tässä yhteiskunnassa parannetaan hajoittamalla yrityksien näyteikkunoita sekä toisten autoja polttamalla? Keitä sellainen hyödyttää käytännössä?

  Minäpä kerron. Se hyödyttää ainoastaan vain juuri eliittiä joka saa hyvän tekosyyn lyödä ”roskasakin” leiman jokaisen köyhän otsaan. Eräs nyt vappuna marssille osallistunut duunari sanoi mielestäni aika hyvin näille anarkisteille. Hän kertoi että aikoinaan työväenliikkeellä oli kova työ saada karistettua roskaväen leima otsaltaan ja saada muun yhteiskunnan hyväksyntä olemassaololleen.

  Nyt tämä anarkistien paskasakki on sitä nakertamassa. On suorastaan hävytöntä että tuollaiset pelkän sosiaalitukien varassa elävät joutilaat turhakkeet alkavat nimittämään itseään ”työväenluokaksi”. Ne ovat kaikkea muuta kuin työväenluokkaa! Miksi he naamioituvat eivätkä esiinny omilla nimillään? Oikeat työläiset ovat aina esiintyneet omilla nimillään ja kasvot näkyvillä. Ei heillä ole ollut mitään tarvetta salailuun. Ei kai heikoimpien oikeuksien puolustamisessa pitäisi olla mitään hävettävää? Ellei sitten ole soluttautuneena… noh, ehkä foliohattuilen tässä hieman liikaa.

  Tästä anarkistien mellakoinnista on tullut eräänlainen ilmiö. Viime keväänä Ruotsissa lähiöiden kaduilla autot paloivat monta päivää. Kenen autot siellä paloivat? Köyhien. Juuri ne köyhät jotka vielä olivat töissä ja sinnittelivät pienillä palkoillaan saivat tältä anarkistien paskasakilta kivan lahjan kun oma auto poltettiin parkkipaikalle. Mitä mellakointi hyödytti? Sitä että yhä useampi ruotsalainen alkoi kyseenalaistamaan monikulttuuria ja vaatimaan kovempia rangaistuksia häiriköille. Tämä sama tapahtui myös Ranskassa muutama vuosi sitten.

  On ihan selvää että tulevaisuudessa tullaan näkemään sisällissota tässäkin maassa. Rikas eliitti sitä todellakin haluaa ja siksi poliiseja varustellaan ympäri maailmaa entistä enemmän puolisotilaallisiksi kansalliskaarteiksi. Ja tässä kohtaa anarkistit tekevät köyhille karhunpalveluksen antamalla hyviä tekosyitä oikeuttaa jatkuva poliisin aseistaminen. Jos tuollaiset kusipäät eivät täällä riehuisi, voitaisiin paljon helpommin kyseenalaistaa poliisin uudet mellakkavarusteet ja oikeutus niiden olemassaololle.

  Anarkistien kiero esiintyminen työväenluokassa ei mene enää läpi. Perinteinen vasemmisto on menettänyt kannatustaan nimenomaan Perussuomalaisille. Miksi? Siksi koska suurin osa köyhistä on kunnon ihmisiä eikä mitään vitun loisia ja tämän vuoksi he eivät halua seistä samassa rintamassa äärivasemiston narkomaanien sekä maahanmuuttajarikollisten kanssa. Se nähtiin jo viime vaaleissa, sillä ei se ”jytky” tyhjästä syntynyt.