Rautalankaa

– Jos ei näitä maahanmuuttajia olisi, niin pikkuisen pienemmät olisivat sosiaalipuolen kustannukset koko valtakunnassa ja ehkäpä sitten voitaisiin nostaa tukia ahdigossa oleville kantaväestön edustajille

Näin alkoi taas kerran loputtomalta tuntuva väittely sosiaalisessa mediassa. Toimeentulotukea itse tuloksetta hakenut henkilö käsittää toimeentulotuen nollasummapeliksi, jossa yhdelle annettu tuki on toiselta pois. Käytännössä hänen mielestään maahanmuuttajien saama toimeentulotuki on pois häneltä ja muilta kantaväestöön kuuluvilta. Mamu vei hänelle kuuluvat rahat.

Nämä ihmiset tuntuvat kuvittelevan toimeentulotuen olevan tietyn kokoinen lompakko, josta jaetaan rahaa vain sen verran kuin sitä siellä on. He eivät tajua, että toimeentulotuki on lakisääteinen viimesijainen etuus. Tämä tarkoittaa sitä, että tukea myönnetään lakisääteisin perustein lain edellyttämä määrä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kunnalla on oltava toimeentulotukeen rahaa sen verran kuin tukea on lain mukaan myönnettävä.

Jatkossa sama henkilö vaati myös maahanmuuttajien toimeentulotukea pienemmäksi kuin kantaväestön saamaa tukea. Perusteluksi hän esitti elämänsä aikana maksamansa verot, joita hän vain vähän haluaisi oikeutetusti takaisin. Maahanmuuttajat eivät ole maksaneet veroja, joten heille ei tukea tarvitse myöntää.

Tämän logiikan mukaan myöskään naapurin koskaan töissä käymättömälle Arskalle ei pitäisi myöntää tukea ja veroja vähemmän maksaneelle Penalle sitä pitäisi myöntää vähemmän. Tätä keskustelija ei kuitenkaan kuulemma tarkoita, vaan hän haluaa vetää rajan maahanmuuttajien ja kantasuomalaisten välille.

Hän ei ole kuullut Perustuslain 6 §:stä. Siellä sanotaan, että kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Perustuslaki ei erottele ihmisiä kantaväestöön ja maahanmuuttajiin, joten niin ei voi tehdä mikään muukaan laki.

Yhdenvertaisuus ei myöskään tarkoita sitä, että tämä henkilö voi aikeidensa mukaisesti sen nimissä tulla minun luokseni syömään ja pummaamaan rahaa. Se tarkoittaa sitä, että viranomaisten edessä kaikki ovat yhdenvertiaisía. Toimeentulotuen osalta se tarkoittaa sitä, että tukea myönnetään tai ei myönnetä ihan kaikille samoilla perusteilla.

Minä ihan oikeasti ihmettelen tämän kansan yleistiedon huonoa tasoa. Tämäkään henkilö ei osaa erottaa toisistaan omaa talouttaan ja julkista, lakisääteistä taloutta. Sosiaalilainsäädännöstä hänellä on hyvin hatara käsitys, vaikka hän sanoo pyörineensä näissä kuvioissa kauan. Hän näkee koko yhteiskunnan toiminnan vain omien kokemustensa kautta.

Ei tämä vielä mitään. Viikonlopun aikana törmäsin sosiaalisessa mediassa kaveriin, joka jaksaa vieläkin jankuttaa yksinään samaa asiaa. Hänen mielestään maahanmuuttajat vievät häneltä sosiaalituet, työpaikan, asunnon, naiset ja jopa kantaväestölle kuuluvat pelaajapaikat uheilujoukkueissa. Hän on ihan tosissaan ja häntä rasistiksi sanovat kuulemma joutuvat oikeuteen.

Ihmettelen aina tällaisten köyhiksi itsensä sanovien halua vierittää kaikki ongelmansa maahanmuuttajien syyksi. Yleisemmin ottaen ihmettelen suunnattomasti juuri köyhien kateutta toisia köyhiä kohtaan.

Tällaista kansaa on vallanpitäjien helppo hallita. Kaikki energia kuluu toisen köyhän saaman leipäpalan koon vertailuun ja omaa suuremmaksi epäilyyn.

Toivon vilpittömästi, että mahdollisimman moni lukisi ajatuksella ja kaikki linkit avaten tämän tietopaketin.

Kommentit
 1. 1

  Juha Keltti sanoo

  Toiset kateellisista ovat köyhiä, toiset vain kateellisisa. Köyhät voivat puolustaa oikeuksiaan vain yhdessä, solidaarisina, rinta rinnan, kuten aidosti köyhiä puolustavat ymmärtävät ja kuten on sanottu mm. fb-ryhmän Köyhien Liiton perustava kokous periaatteissa.

 2. 2

  moro sanoo

  Jotenkin säälittää noi reppanat. Olis paljon parempi jos ne tajuais ottaa asioista selvää ja tehdä vähän enemmän ajatustyötä ennen kuin kirjoittaa. Itsetutkiskelu ja kriittisyys ei ole kenellekään pahitteeksi.

 3. 3

  sirkka sanoo

  Naiset, ison talon emännät sen ymmärtävät.
  Viita: Äidit vain, nuo toivossa väkevät,
  Jumalan näkevät.
  Heille on annettu voima ja valta
  kohota unessa pilvien alta
  ja katsella korkeammalta.
  Sieltähän, korkeammalta näkee ja hellakamarissa huomaa, kun yhdelle antaa Porvoon mitalla, muut jäävät vähälle.

  • 3.1

   Saku Timonen sanoo

   Ison talon soppakattilaksiko sinä sosiaalitoimen ihan konkreettisesti käsität? Älä hakeudu kunnan luottamustoimeen noilla eväillä.

 4. 4

  Älykkäät jättävät ne tekemään sen itse sanoo

  ”Tällaista kansaa on vallanpitäjien helppo hallita. Kaikki energia kuluu toisen köyhän saaman leipäpalan koon vertailuun ja omaa suuremmaksi epäilyyn.”

  …ja mielestäni päättäjille pitäisi tieteellisen tutkimuksenkin valossa olla ilmiselvää, että:
  – Vähävaraiset maahanmuuttajat kasautuvat ensisijaisesti suhteellisen vähävaraisten ja kouluttamattomien asuinalueille. [1]
  – Asuinalueen etninen diversiteetti korreloi etnisten viiteryhmien välisen sekä sisäisen epäluottamuksen kasvun kanssa. Vaikutus korostuu suhteellisen vähäisesti koulutettujen keskuudessa. Lisäksi korkean diversiteetin alueilla luotetaan vähemmin myös julkisiin organisaatioihin ja tiedotusvälineisiin. [2]

  => Ottaen huomioon vaurauden ja koulutuksen vaikutuksen, kielteisimmin maahanmuuttoon suhtautuvat ovat vähävaraisuutensa tähden epätodennäköisimpiä white flightiin osallistujia. He siis jäävät kaikista todennäköisimmin korkean diversiteetin alueille epäsopuisan suhtautumisensa kanssa.

  Nämä tulokset ovat yhteneviä havaintojen kanssa, jotka tein varttuessani 90- ja 2000-lukujen Suomessa. Asuin opiskellessani yhdessä Suomen maahanmuuttajarunsaimmista lähiöistä.

  Täten pidän myötämielistä suhtautumista Suomeen kohdistuvaan maahanmuuttoon tahallisena hajoita ja hallitse -politiikkana, jota ajavat suuntaavat jo valmiiksi suhteellisen heikkoihin väestönosiin täsmennettyjä kurjistamistoimenpiteitä.

  Suuntaan inhoni viimeaikaisiin päättäjiin, joista yhtäkään en ole äänestänyt. Tietysti äänestyspassiivisuuskin edistää minimivaltioon pyrkivien taloudellisten uusliberaalien asiaa, joten koenkin olevani mahdottomassa tilanteessa. Koska koen asemani mahdottomaksi, en aio hankkia lapsiakaan. Se taas lisää maahanmuuton tarvetta entisestään…

  Olen päätynyt siihen lopputulokseen, että suomalaiset oikeistopuolueet ovat anti-isänmaallisia. Sama vika on mielestäni kyllä monissa vasemmistopuolueissakin. Pidän uusliberaalien kannattamaa välinpitämätöntä egoismia vastenmielisenä elämänfilosofiana, joten vietän askeettista yliopistokoulutetun erakon elämää. Ehkäpä ihmiset järkiintyvät hiukan ajan saatossa. Jos eivät, niin minulla ei ainakaan ole mitään menetettävää.

  [1] Katja Vilkama, (2011), Yhteinen kaupunki, eriytyvät kaupunginosat? Kantaväestön ja maahanmuuttajataustaisten asukkaiden alueellinen eriytyminen ja muuttoliike pääkaupunkiseudulla. Tutkimuksia 2011: 2. Helsingin kaupungin tietokeskus.
  [2] Robert Putnam (2007). ”E Pluribus Unum: Diversity and Community in the Twenty-first Century — The 2006 Johan Skytte Prize Lecture”. Scandinavian Political Studies 30 (2): 137–174.