Tykkään – en tykkääkään

Jos joku ei vielä tiedä, niin Suomen Vastarintaliike on tunnustuksellinen natsijärjestö. Sen tavoitteena on perustaa väkivaltaisella vallankumouksella uusi kansallissosialistinen valtio, joka muodostuu Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Islannista sekä mahdollisesti Baltian maista. Nämä alueet muodostavat luontevan rodullisen ja kulttuurillisen alueen, jonka olemassaolon uusi valtio turvaa. Uusi valtio nojaa valtansa voimaan, armeijamalliseen hierarkiaan, kurinalaisuuteen, uskollisuuteen ja ennen kaikkea Johtajaan, jota tavallinen ihminen ei pysty kyseenalaistamaan.

Tulevaisuudessa on yksi valtapuolue, Nationalsocialistisk Orden NSO, jonka johtavat jäsenet tulevat muodostamaan korkeimman senaatin, joka valitsee Johtajan ja toimii hänen neuvonantajanaan. Edustuksellista demokratiaa ei tässä valtiossa tunneta ja vaikka isänmaallisuuden nimeen vannotaan, niin tulevassa valtiossa Suomi on vain yksi maakunta.

Suomen Vastarintaliikkeen Facebook-sivulta Kansallinen Vastarinta löytyi kansallismieliseksi itsensä määrittelevän Suomen Sisu -järjestön entisen puheenjohtajan, espoolaisen kaupunginvaltuutetun Teemu Lahtisen tykkäys:

lahtinen svr

Kun Lahtiselta ruvettiin asiaa kyselemään, niin hänen tykkäyksensä katosi. Lisäksi Lahtinen rupesi jakamaan otsikolla Fasistisia antifasisteja imgur-kuvakaappausta, jossa SVL:n tykkääjien joukkoon ovat ilmestyneet Dan Koivulaakso ja Tuomas Muraja. He ovat tunnettuja äärioikeiston kritisoijia. Koska noilla imgur-kuvilla on taipumus joskus huomiota saatuaan kadota, niin laitan nuo kuvat vielä erikseen.

dan svr muraja svr Facebookissahan tykkääminen on aktiivista toimintaa, joten kukaan ei voi tykätä mistään sivustosta tai ryhmästä toisen puolesta. Päätellen Lahtisen tykkäämisen katoamisesta hän on itse klikannut tykkäys-nappia ja tultuaan havaituksi kiirehtinyt asian perumaan. Kansallissosialistisen järjestön kannattaminen näyttäisi muutenkin istuvan Lahtisen ajatusmaailmaan, kuten voimme huomata vaikkapa tästä Paljastetun blogista.

Lahtisen tykkäys on siis luultavasti aito, mutta Koivulaakson ja Murajan eivät ole. Ne ovat väärennöksiä. Tietenkin he olisivat voineet nappia painaa ihan vain seuratakseen sivua, mutta julkiselle sivulle pääsee muutenkin halutessaan kuka tahansa.

Koivulaakson ja Murajan tosin ei varmasti tarvitse sivulle edes kurkistaa, koska sen vastenmielinen anti on heillä liiankin hyvin tiedossaan. Lisäksi molemmat ovat kysyttäessä kertoneet, että kuvat ovat ilman muuta väärennöksiä. En väitä Lahtisen olevan väärennösten tekijä, mutta jostain syystä en ole nähnyt kenenkään muun kuvia jakavan.

Miksi minä nyt tällaisia kirjoittelen? Ihan vain siksi, että jo pelkkä ilmiselvien kuvaväärennösten jakaminen on minusta aika munatonta toimintaa varsinkin kaupunginvaltuutetulta. En edes viitsi kertoa mitä ajattelen väärentäjästä. Lisäksi minua kiinnostaa nähdä kuinka kauan tämän jutun jälkeen kestää ennen kuin itsekin näytän olevan Suomen Vastarintaliikkeen kannattaja.

Kommentit
 1. 1

  Helena Solin sanoo

  Saku,vääriä ”tykkäyksiä”kyllä voi tulla näillä mobiililaitteilla,samoin kuin vahingossa kaveripyyntöjä-oikeakätisellä pikkusormi osuu juuri kohtalokkaaseen kohtaan…Järkevä tietysti tarkistaa omat tykkäämisensä.Toisen nimissä esiintyminen ja nämä väärennökset ovat sitten ihan eri juttu -jotain todella kieroutunutta toimintakulttuuria,mutta historiahan tuntee nämä ryhmät juuri sellaisesta,provokaatiivisesta hämmentämisestä.Näyttää olevan täydessä vauhdissa nyky-Berliinissäkin!

 2. 2

  Joskus sanoo

  Mobiililaitteilla on helppo lähettää vahingossa kaveripyyntöjä ja tykätä sivusta, vaikka vaan sattuisi selailemaan jonkun profiilia/jotakin tykkäyssivua. Jopa ilman että sormi täräyttää suoraan kaveripyyntö/tykkäysnappiin; teknisillä laitteilla on tapana oikkuilla itsekseenkin…
  Nimim. Kokemusta on. 🙁

 3. 3

  Antti Tulonen sanoo

  ”Facebookissahan tykkääminen on aktiivista toimintaa, joten kukaan ei voi tykätä mistään sivustosta tai ryhmästä toisen puolesta.”

  Ei aivan. Sivujen tykkääminen kyllä vaatii käyttäjän itsensä tekemän klikkauksen, mutta ryhmiin sen sijaan voi lisätä toisia kysymättä heiltä lupaa.

  ”Tietenkin he olisivat voineet nappia painaa ihan vain seuratakseen sivua, mutta julkiselle sivulle pääsee muutenkin halutessaan kuka tahansa.”

  Niin, mutta käyttäjä voi saada sivun statusilmoituksia vain, jos hän on sivun tykkääjä.

  Olen ollut Vihreiden Facebook-sivun tykkääjä nyt kolmisen vuotta. Olenko mielestäsi vihreiden kannattaja?

  • 3.1

   Saku Timonen sanoo

   En voi tietää oletko Vihreiden kannattaja vai et.
   Kuten itsekin sanoit, niin tykkääminen vaatii käyttäjän itsensä tekemän klikkauksen. Nyt on kyse juuri tykkäämisestä, ei ryhmään liittymisestä tai liittämisestä. Julkisessa keskustelussa on tullut selväksi, että Koivulaakso ja Muraja eivät ole sivusta tykäneet. Lisäksi molemmat ovat henkilökohtaisesti vakuuttaneet minulle saman asian. Jos tässä joku valehtelee, niin eivät ainakaan Koivulaakso ja Muraja.

 4. 4

  Antti Tulonen sanoo

  ”En voi tietää oletko Vihreiden kannattaja vai et.”

  Miten sitten voit väittää Kansallisen Vastarinnan Facebook-sivun tykkäyksen perusteella, että Lahtinen kannattaa Kansallista Vastarintaa?

  • 4.1

   Saku Timonen sanoo

   Konteksti ratkaisee. Linkittämäni Paljastetun blogin tiedot ovat melkoinen indisio äärioikeistosympatioista.

 5. 5

  Orwell sanoo

  Koivulaakso on myös harhaanjohtanut julkisesti ylen ”asiantuntijan” roolissa ja peitellyt yhteyksiään kiakkovierasjuhliin sekä vasemmiston omiin SS-joukkoihin Antifaan ja RF:hän. Timosen nuuskinnassa haisee stasi ja gestapo, vituttaako kun ei pääse ilmiantamaan ihmisiä?

  • 5.1

   Saku Timonen sanoo

   Pysyisit sinäkin vain siellä suoli24:llä höpisemässä staseista ja antifoista kaltaistesi seurassa.

 6. 6

  Leena Kymäläinen sanoo

  Erinomaisia kannanottoja, kiitos. Liittyisin postituslistalle, jos sellainen olisi.
  Leena, YTM, MA in Journalism, Helsinki. (No onneksi Kososen Hannele näitä linkkejä postaa.