Sotaa köyhiä vastaan

Kokoomuksen kansanedustaja Esko Kurvinen haluaa leikata rajusti sosiaalitukia ja kuristaa ne takaisin vuoden 2000 tasolle. Hänen mielestään voitaisiin palata vuoteen 2000 ja palauttaa palvelut ja etuudet silloiselle tasolle ja perua kaikki tällä vuosituhannella tehdyt menonlisäykset. Hän muistelee, että vuonna 2000 Suomessa oli ihan kohtuullinen elintaso.

Kurvinen siis muistaa, että vuonna 2000 oli ihan kohtuullinen elintaso. Hän varmaankin myös osaa kääntää yleiset elinkustannukset vuoden 2000 tasolle ja luoda muutaman satatuhatta työpaikkaa. Hän osannee kääntää ajan ratasta neljätoista vuotta taaksepäin.

Katsotaanpa vähän sitä toimeentulotuen saajan elintasoa. Perustoimeentulotuen määrä vuonna 2000 oli 1981 markkaa kuukaudessa. Tilastokeskuksen rahanarvokertoimen mukaan se on nykyrahaksi muutettuna 419 euroa. Toimeentulotuen perusosa on tällä hetkellä yksin asuvalle 480,20 euroa kuukaudessa. Kurvinen siis leikkaisi silmää räpäyttämättä kaikkein köyhimmiltä 61,20 euroa kuukaudessa ihan vain säästämisen nimissä.

Häntä ei tunnu kiinnostavan tippaakaan miten nämä ihmiset pysyisivät hengissä. Hänelle riittää oma muistikuva siitä, että elintaso oli silloin aikoinaan ”ihan kohtuulllinen”. Tai ehkä tuo summa oikeasti on hänelle mitätön pikkuraha ja hän kuvittelee sen olevan sitä muillekin. Enpä usko Kurvisen kokeilleen sitä tuensaajan elintasoa vuonna 2000. En usko hänen kokeilleen sitä nykyiselläkään tuella. Suoraan sanoen en usko Kurvisen edes tietävän toimeentulotuen määrää.

Mistä tulee näitä Kokoomuksen kansanedustajia, joiden puhe on kuin keitetystä lampaanpäästä? Vuosi sitten jahdattiin sosiaalipummi Tatua, jonka väitettiin elelevän laiskasti ja leveästi yhteiskunnan tuilla. Viikon verran on ihmetelty Pia Kaumaa, joka haluaisi leikata kaikkien tarveharkintaisia toimeentulotukia. Keppihevosekseen hän otti maahanmuuttajat ja perusti puheensa huhuihin.

Tällaisia puheita kuullessaan normaali äänestäjä alkaa miettiä omaa kuluttajansuojaansa. Nämä kansanedustajat tuntuvat olevan tavattoman tietämättömiä köyhien arjesta ja perustavan vaatimuksensa urbaanitarinoihin ja omiin muistikuviinsa.

Tietämättömiä he varmasti ovat, mutta tuskin sentään noin tyhmiä. Yleinen taloustilanne on saanut heidät miettimään sopivia syntipukkeja ja sellaisiksi ovat löytyneet tukea saavat maahanmuuttajat ja muut köyhät. Kun heitä osoitetaan sormella ja valehdellaan heidän elävän leveästi toisten kustannuksella, niin syylliset ovat löytyneet. Tyhmin kansanosa hurraa ja äänestää heidät jatkoon.

Kokoomus on luopunut edes puheissaan taistelemasta köyhyyttä vastaan. Nyt se toimii avoimesti ja käy sotaa köyhiä vastaan.

PÄIVITYS 8.9. klo 8.45 Koska Kurvinen on päivittänyt juttuaan, niin minä teen samoin omalleni. Kurvinen on lisännyt loppuun seuraavan tekstin:

”Yhteiskunnan etuuksilla tarkoitan tässä kaikkia yhteiskunnan kautta liikkuvaa rahaa niin yrityksille, kunnille kuin yhteisöillekin. Etuuksien palauttamisella vuoden 2000 tasolle en tarkoita kuitenkaan ihmisten toimeentuloon kohdistuvia tukia, sillä elinkustannusten nousun johdosta realiostovoimasta on pidettävä huolta.”

Jos joku nyt ymmärtää mitkä etuudet Kurvinen haluaa palauttaa vuoden 2000 tasolle, niin kertokoon minullekin. Valtionosuudetko? Se sopisi varmasti kaikille kunnille, koska niiden saamia valtionosuuksia on leikattu koko ajan.

Lisäksi Kurvinen tekee saman perusvirheen kuin useimmat julkisen sektorin alasajoa vaativat. Hän sanoo, että Suomen BKT:sta 60 prosenttia koostuu julkisesta sektorista. Tämähän ei pidä paikkaansa, koska pitäisi puhua suhteesta bruttokansantuotteeseen, joka on ihan eri asia kuin osuus bruttokansantuotteesta. Prosenttiluvunkin pitäisi olla noin 50.

Ehkä Kurvinen ei ymmärrä mitä eroa on osuudella bruttokansantuotteesta ja suhteella bruttokansantuotteeseen. Tai sitten hän luottaa siihen, että eivät muutkaan tiedä. Sanotaan se vielä kerran. Julkisen sektorin suhde bruttokansantuotteeseen on noin 50 % ja yksityissektorin lähes 180 %. Julkisen sektorin osuus bruttokansantuotteesta on noin 20 % ja yksityissektorin noin 80 %.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kokoomus on luopunut edes puheissaan taistelemasta köyhyyttä vastaan. Nyt se toimii avoimesti ja käy sotaa köyhiä vastaan.

  Eikö ole kuitenkin positiivista, että vihdoinkin kokoomuslaisten sanat vastaavat tekoja? Valehtelemisen aika on ohi…

 2. 2

  Vääpeli Matala sanoo

  Esko kirjoittaa tuossa 7.9:ttä julkaistussa blogissaan tarkalleen näin: ”Yhteiskunnan etuuksilla tarkoitan tässä kaikkia yhteiskunnan kautta liikkuvaa rahaa niin yrityksille, kunnille kuin yhteisöillekin. Etuuksien palauttamisella vuoden 2000 tasolle en tarkoita kuitenkaan ihmisten toimeentuloon kohdistuvia tukia, sillä elinkustannusten nousun johdosta realiostovoimasta on pidettävä huolta.”
  http://www.eskokurvinen.fi/?p=1385

 3. 3

  Tero sanoo

  Taisi käydä niin että Esko ehti päivittää aivopierunsa siistimpään muotoon ennen kuin suuri yleisö ehti käydä lukemassa ja pöyristymässä…No, se ei kuitenkaan muuta Sakun blogipostauksen pointtia: Kokoomus käy avointa sotaa maamme köyhiä vastaan, eikä enää edes paljoa peittele sitä.

 4. 4

  Juha Keltti sanoo

  Ed. Kurvinen kävi tosiaankin lisäämässä tuon varauksen joskus sunnuntai-iltana blogikirjoitukseensa. Olin jo ehtinyt Hämeen Kaiun uutisen perusteella suositella kyselyjä hänelle ja muille saman puolueen kansanedustajille, onko tämä Kokoomuksen linja. Nyt on vain niin, että Kurvinen lähti oksastamaan lahoa puuta eikä siitä hedelmää synny. Kurvisen ajatus päin vastoin saavutti aivan uuden mystisyyden asteen. Alkuperäisessä oli sentään jotain tolkkua, mutta nyt ei saa selvää, mitä hän haluaa vuoden 2000 tasolle.

 5. 5

  ganz unten sanoo

  Tais edustaja Kurviselle tulla lsikallinen lahkeeseen, kun piti korjata ja selitellä.
  Mikäs siinä, mutta periaate tuli kyllä ihan selväksi.

 6. 6

  LL sanoo

  Onpa taas hyvä teksti täällä!

  Kurvinen myös korostaa, kokoomuslaisena, että valtiolla on velkaa 20.000 euroa per suomalainen, mutta unohtaa että valtiolla on myös omaisuutta. Sitä on miltei samanverran (20.000) per suomalainen. Valtion omaisuushan on kansalaisten yhteistä omaisuutta. Ellei niitä kaikkia nyt hätäpäissään aiota myydä. Siitä ajatuksesta on toki tietty eliitti kovin viehtynyt. Kansa kyykkyyn ja köyhäksi, maksamaan vain niitä velkoja joita Herrat tekevät.

 7. 7

  sami sarjala sanoo

  Ja toi UUS lehmä pitää torpata samantien samaa syöksykierteesee Kataisen kanssa, kara perseesee ja sillee ! Vai että pienyrittäjät pitäs mennä SDP, hen jne . Kokoomuksesta kunnon porvaripuolue !

 8. 8

  Lusmu sanoo

  Kokoomus on kopioinut pitkälti nykyisen toimintamallinsa USA:n republikaaneilta, niin samanlaisia ovat äänenpainot, tempaukset, mielipiteet.

 9. 9

  anarkisti sanoo

  Vai että tämä tuhoomuksen edustaja haluaa sotia köyhiä vastaan? Muistaako Kurvinen että v. 1918 käytiin sellainen sota. Silloin lahtarit voittivat vaan seuraavan rikkaiden ja köyhien välisen sodan voivat voittaakin köyhät..

  Porvarit ja lahtarit taitavat nukkua todella huonosti tänä päivänä..

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Aftonbladetissa kerrottiin, että EU:ssa sota köyhiä vastaan ratkaistaan väkivalloin, militaristisilla joukoilla….Kas näin: http://www.aftonbladet.se/kultur/article19463021.ab

  Sota köyhiä vastaan on todella alkanut, vaikka kannattaisi ponnistella köyhyyttä vastaan ja pyrkiä tuottamaan mahdollisimman vähän kurjuutta yhteiskuntiin.

 11. 11

  Juha Keltti sanoo

  Ei tainnut lopultakaan selvitä mitä Kurvinen tarkoitti.