Katurauhan turvaajat

– Aktivistit ja järjestön tukijat kiertelivät yön aikana Helsingin keskustan puistoissa: Baana, Kiasma, Hakasalmen puisto, Alppipuisto, Linnanmäki sekä Kaisaniemen puisto. Aktivistit keskustelivat rikosaallosta paikallisten suomalaisten kanssa ja jakoivat Vastarintaliikkeen esitteitä. Ilta sujui suhteellisen rauhallisesti, mikä johtui osaltaan varmasti maahanmuuttajajengin viikolla saamasta valtavasta mediahuomiosta. Illan loppupuolella äärivasemmistolaisten joukko uhkaili heille juttelemaan mennyttä aktivistiryhmää. Kun partio oli poistumassa paikalta, lähtivät aggressiiviset vasemmistolaiset seuraamaan heitä, mikä johti pieneen nujakkaan. Tämän jälkeen tilanne rauhoittui ja partio pääsi jatkamaan matkaansa.

Näin raportoi Suomen Vastarintaliike aloittamastaan katupartiotoiminnasta Helsingissä. Jos nyt joku ei vielä tiedä, niin Suomen Vastarintaliike on tunnustuksellinen natsijärjestö.

Sen tavoitteena on perustaa uusi kansallissosialistinen valtio, joka muodostuu Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Islannista sekä mahdollisesti Baltian maista. Nämä alueet muodostavat luontevan rodullisen ja kulttuurillisen alueen, jonka olemassaolon uusi valtio turvaa. Uusi valtio nojaa valtansa voimaan, armeijamalliseen hierarkiaan, kurinalaisuuteen, uskollisuuteen ja ennen kaikkea Johtajaan, jota tavallinen ihminen ei pysty kyseenalaistamaan. Tulevaisuudessa on yksi valtapuolue, Nationalsocialistisk Orden NSO, jonka johtavat jäsenet tulevat muodostamaan korkeimman senaatin, joka valitsee Johtajan ja toimii hänen neuvonantajanaan. Edustuksellista demokratiaa ei tässä valtiossa tunneta ja vaikka isänmaallisuuden nimeen vannotaan, niin tulevassa valtiossa Suomi on vain yksi maakunta.

Tämä joukko aloitti yön pimeydessä toimivana tarranliimaajaporukkana. Sittemmin he ovat aktivoituneet toimimaan rikollisesti. Pride-kulkueen kaasuhyökkäyksen takana oli Suomen Vastarintaliike. Myös Dan Koivulaakso joutui kaasuhyökkäyksen kohteeksi ja tekijä oli Suomen Vastarintaliikkeeseen kuuluva mies. Hänet otettiin kiinni suoraan oikeudenkäynnistä, jossa hänet tuomittiin eduskuntavaalien alla tapahtuneesta väkivallanteosta kokoomuksen vaalikojulla. Jyväskylän kirjastohyökkääjät olivat Suomen Vastarintaliikkeen jäseniä.

Nyt tämä sama joukko on julistautunut kantaväestön katurauhan turvaajaksi. Raportista päätellen he ovat tapansa mukaan ainoastaan joutuneet sanaharkkaan ”äärivasemmiston” kanssa.

Heille jokainen heidän sanomansa kyseenalaistava tai jopa pelkästään sille kintaalla viittaava on äärivasemmistolainen. Turvattomaksi on maailma päässyt, kun yleistä järjestystä ja turvallisuutta rupeavat omin päin turvaamaan tyypit, joihin voitaisiin milloin tahansa soveltaa seuraavia lainkohtia:

Suomen Vastarintaliike pyrkii kumoamaan väkivaltaisesti laillisen yhteiskuntajärjestyksen ja siitä Rikoslain 13 luvun 3 §:n 3 momentti sanoo näin:

Valtiopetoksen valmistelusta tuomitaan myös se, joka perustaa tai organisoi yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on Suomen valtiosäännön tai valtiojärjestyksen väkivaltainen kumoaminen tai muuttaminen, osallistuu johtavassa asemassa tai muuten merkittävällä tavalla sellaisen yhteenliittymän toimintaan tai tietoisena yhteenliittymän tarkoitusperästä antaa sille merkittävää taloudellista, järjestöllistä tai muuta vastaavaa tukea. Rangaistus on vähintää neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta vankeutta.

Jos tämä tuntuu liian järeältä aseelta, niin otetaan seuraava pykälä. Järjestö on korostetun sotilaallisesti organisoitunut, joten RL 13 luvun 4 § olisi käyttökelpoinen:

Joka laittomasti perustaa, organisoi tai varustaa sotilaallisesti järjestäytyneen yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on vaikuttaa valtiollisiin asioihin, toimii sellaisessa yhteenliittymässä johtavassa asemassa, taloudellisesti tai muutoin merkittävällä tavalla tukee sitä tai siinä toimeenpanee tai antaa sotilaallista koulutusta, on tuomittava laittomasta sotilaallisesta toiminnasta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Nämä sankarit haluavat tietenkin tulla kohdelluiksi poliittisesti vainottuina, joten ehkä sittenkin olisi viisainta kohdella heitä tavallisen rikollisryhmän jäseninä RL 17 luvun 1a §:n mukaisesti:

Se, joka:

1) perustamalla tai organisoimalla järjestäytyneen rikollisryhmän taikka värväämällä tai yrittämällä värvätä väkeä sitä varten,

2) varustamalla tai yrittämällä varustaa järjestäytynyttä rikollisryhmää räjähteillä, aseilla, ampumatarvikkeilla tai niiden valmistamiseen tarkoitetuilla aineilla tai tarvikkeilla taikka muilla vaarallisilla esineillä tai aineilla,

3) toimeenpanemalla, yrittämällä toimeenpanna tai antamalla järjestäytyneelle rikollisryhmälle koulutusta rikollista toimintaa varten,

[…]

osallistuu järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan, jossa tavoitteena on tehdä yksi tai useampi rikos, josta säädetty enimmäisrangaistus on vähintään neljä vuotta vankeutta, taikka yksi tai useampi 11 luvun 10 §:ssä tai 15 luvun 9 §:ssä tarkoitettu rikos, ja jos tällainen rikos tai sen rangaistava yritys tehdään, on tuomittava järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

indianajonesnazis

Kommentit
 1. 1

  Jari Kähkönen sanoo

  Ja sitten takaisin maan pinnalle. Oli aikanaan puserolaki, mutta ei sen voimin koskaan iikollilta lähtenyt paita päältä. Oli myös työrauhalaki, mutta senkin nojalla vain suojeluskuntaan tai porvarilliseen puolueeseen kuuluminen oli suojattu työympäristön painostukselta ja väkivallalta. Sekä kun ne ”isänmaalliset voimat” väärinkäyttivät univormujaan, aseitaan ja muita virallisesti täysin toisiin toimenpiteisiin varattuja välineitä vallankumousuhkailuun, yhteiskunnan valtavirta vastasi suostumalla heidän vaatimuksiinsa lakkauttamalla vasemmiston järjestöjä, kieltämällä kommunismin lailla ja niin edelleen. Rohkenen siksi epäillä, että ei se Helsingin poliisin yjt-pro:n nimellä tunnettu porukka(kansainvälisessä poliisijargonissa että flex-squad) nytkään näitä vastarintamiehiä nappaa ja kopita, mikäli on enää edes olemassakaan. Vai olisiko oikeampi responssi tasan yksi maija, jonka takakoppiin molemmat ”partion jäsenet” mahtuvat? 😀 Mutta vältettäköön vakavalla asialla leikinlaskemista, sillä jo yksin ruotsalaista arkitasoa vastaava poliittinen extremismi on sellaisen kuumuus- ja kovuusasteen urheilulaji, että meillä Suomessa ei mahda olla enää hengissäkään mitään vastaavaa omakohtaisesti kokeneita veteraaneja. Päädyn siis, Sakari, jälleen kysymään että mitä sitten? On se siis ilmeisesti kovastikin laitonta kuten kirjoitat, mutta maammehan on aina ollut sen sortin oikeusvaltio että laittomuuden havaitsemisen ja minkään sille tekemisen kanssa on aina ollut…vähän niin sun näin.

 2. 2

  Papi sanoo

  Niin, tuo järjestyksen yms ylläpito kuitenkin vielä poliisin työaluetta, vaikka säästöpaineet ainaiset. Onko todellista uhkaa edes olemassa? Asioita yleensä paisutellaan ja liioitellaan omien tarkoitusperien takia.

 3. 3

  Papi sanoo

  Toivottavasti itse ongelmat ja syyt saadaan selvitettyä. Tuo ei ratkaise ongelmia
  siihen tarvitaan yhteistyötä eri auttajien kanssa.

 4. 4

  Veli-Matti Hurskainen sanoo

  Nuo Sakarin luettelemat rikokset kun eivät ole asianomistajarikoksia niin poliisin kuuluisi käynnistää esitutkinta oma-aloitteisesti.

  • 4.1

   Hilppe sanoo

   Ei kai mitään tutkintaa aloiteteta kun ei mitään rikostakaan ole tapahtunut. Eiköhän sitä saa natsitkin mennä ehtoolla ulos käveleen jopa 5 hengen porukassa.

   Pride toheloinnit ym on jo tutkittu, kyseessähän on ollut muutaman syrjäytyneen nuoren ajattelemattomat ja typerät teot.

   Tuo mainittu Dan Koivulaaksohan on itsekin osallistunut laittomiin mellakoihin ja vääristellyt äärivasemmiston hyökkäystä oikeistolaiseksi jopa televisio kameralle (tämä löytyy Youtubesta).

   • 4.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Nämä ”muutamat syrjäytyneet nuoret” ovat Suomen Vastarintaliikkeen aktiivijäseniä ja tekojen motiivit selittyvät tällä jäsenyydellä. Koivulaakson osallisuudesta laittomiin mellakoihin ei ole näyttöä. Vaikka olisikin, niin se ei oikeuttaisi hänen kimppuunsa hyökkäämistä kaasuaseella.

    • 4.1.1.1

     Hilppe sanoo

     Et voi todeta motiivia, mikäli sitä ei ole viranomainenkaan todennut.
     Sinähän jatkuvasti toitotat että viranomaiset tutkii ja tuomitsee.
     Ilmeisesti kuitenkin tahdot toimia tuomarina, mutta et hyväksy sitä muilta.

     Äärivasemmiston väkivallan teot on ihan yhtä pahoja kuin äärioikeistonkin. Äärivasemmisto on historian aikana osoittautunut huomattavasti väkivaltaisemmaksi kuin äärioikeisto ja sitä se on tänä päivänäkin.
     Oletko kirjoittanut äärivasemmiston iskuista?

     • 4.1.1.1.1

      Saku Timonen sanoo

      Minä kerroin mitä lainkohtia viranomaiset voisivat jo nyt halutessaan soveltaa Suomen Vastarintaliikkeeseen. Jos lait eivät miellytä, niin se on sinun ongelmasi. Ja tuota ikivanhaa kikkaa äärioikeiston ja äärivasemmiston pahojen tekojen vertailusta on ihan turha yrittää soveltaa minuun. Yhden pahat teot eivät oikeuta toisen pahoja tekoja, vaan molemmat ovat tuomittavia.

     • 4.1.1.1.2

      Matelot sanoo

      No sitähän se, turhaa mennä laitumen viereen ja saarnata naudoille.

 5. 5

  Basty sanoo

  Ei hyvää päivää natseinesi…
  Siellä on ihmisiä pitämässä huolta siitä etteivät kaiken mailman ahmalit riehu kaduilla ja sinä vertaat heitä natseihin?

  Ja vaikka olisivatkin niin mitäs siitä? Kerrankin toimivat hyvän asian puolesta eikä kyllä suruta yksikään käkättimeen saanut Ahmed tai Muhamed joka on perseilyllään kurinpalautusta ansainnut.

  Vai onko mielestäsi parempi vaihtoehto, että antaa riehua vain niin paljoa kun sydän sietää? Eihän nyt poloisia estääkkään saa sillä sehän olisi selvästikkin rasistista…

  Mitä seuraavaksi? Suomalaiset pitäisi potkia suomesta ja pystyyn pitäisi laittaa sharia laki?

  • 5.1

   Saku Timonen sanoo

   En minä ”vertaa” Suomen Vastarintaliikettä natseihin. He ovat natseja. Se on selvästi sanottu heidän omassa ohjelmassaan, josta kuvaukseni liikkeen tavoitteista on peräisin. Jos sinä haluat asua yhteispohjoismaisessa, sotilaallisesti järjestäytyneessä johtajavaltiossa, niin onnittelut valinnastasi. Minuun demokraattisessa Suomessani ykeistä järjestystä ja turvallisuutta valvoo poliisi.

   • 5.1.1

    Hilppe sanoo

    Natsina oloa ei ole kriminalisoitu.

    Saku, tahdotko sinä asua Euroopan unionissa. Olemme matkalla liittovaltioon, joten naurettavaa puhua mistään demokraattisesta Suomesta.

    • 5.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Saahan ihminen natsi olla, kunhan noudattaa lakia. Me asumme jo Euroopan Unionissa, jos et ole sattunut huomaamaan. Mieluummin minä EU:ssa asun kuin sotilaalliseti organisoidussa, yhden Johtajan johtamassa tunnustuksellisessa natsivaltiossa.

  • 5.2

   Matelot sanoo

   Voi raukkaa! Etkö ole vielä Suomesta pois päässyt ja huomannut, että muuallakin asuu IHMISIÄ! Toiset saattavat olla eri näköisiä, eri värisiä ja heillä saattaa jopa, hyi helvetti, olla eri uskonto kuin sinulla.
   Jokaisella heistä on kuitenkin perustarpeet; ruoka ja asunto ja edes jonkinlaiset oikeudet niihin. Olenpahan muutamassakin maassa käynyt, enkä voi sanoa, että ”ählämeiden” kanssa olis sen enempää hankaluuksia tullut kuin esmes futisdillejen kanssa, päinvastoin.

  • 6.1

   Saku Timonen sanoo

   Upea ja loistavasti perusteltu kommentti. Natsit taisivat valtuuttaa kaikkein älykkäimmän jäsenensä kirjoittamaan tämän kommentin.

   • 6.1.1

    Matelot sanoo

    Kukas sanoikaan; ”Tyhmyyttä vastaan itse jumalatkin taistelevat turhaan”? En jaksa enää kommentoida.

 6. 7

  LL sanoo

  Tiedän lähiöitä, joissa on toiminut asukkaiden omia järjestyksenvalvojaryhmiä, mutta ne ovat toimineet poliisin valvomina. Näille ryhmille ei ole annettu poliisin valtuuksia vaan niiden toiminta on ohjeistettu todella tarkkaan. Mitä ne saavat tehdä sekä miten voi erilaisissa tilanteissa toimia, sekä mitä ei missään nimessä saa eikä voi tehdä vaan on käännyttävä poliisin puoleen. Tämä tärkeä ero poliisin ja kansalaistoiminnan välillä on tiedettävä ja tajuttava.

  Suomen Vastarintaliikkeen katurauhanturvaajat toimivat vain oman kapean aatemaailmansa ohjaamina. Katurauhaturvaajat eivät voi ryhtyä toimimaan oikeuden jakajina.

  Verkkosivujen perusteella ”Vastarintaliike” ei herätä likikään kaikissa kantaväestöön kuuluvissa turvallisuuden tunteita vaan päinvastoin. Mistähän se mahtaa johtua? Olisikohan sille mahdollista tehdä jotain?

   • 7.1.1

    LL sanoo

    Nämä kiivaat natsimieliset puhdasrotuiset suomalaiset pitäisi jotenkin sopeuttaa paremmin yhteiskuntaan, muuten ne näköjään perustavat väkivaltaisia katujengejä.

 7. 8

  Hannu Liukkonen sanoo

  Tuollaisille ”sakutimosille” pitää sattua ”omaan nilkkaan” ja oikeen huolella,
  niin rupeaa e h k ä silmät avautumaan…

  Ja tietenkin kaikkein parasta on se, että tekijöinä ovat maahanmuuttajaperheiden
  ”lapsukaiset ja nuorukaiset”, jotka ”huvittelevat” hakkaamalla kantaväestöä
  (siis niitä, joilla ihonväri on vaaleampi, kuin tekijöillä).

  Onneksi täällä Suomessa on vielä Suoraselkäisiä Suomalaisia, eikä vaan
  näitä ”yli kaiken suvaitsevaisia….”

  ”maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvat EIVÄT OLE rasisteja,
  maahanmuuton ongelmista vaikenevat OVAT”

  Tälläiset ”sakutimoset”, sekä muut paremmat ihmiset, suvakit, vihervassarit,
  kommunistit ovat näitä ”vaikenijoita”!!!!

  • 8.1

   Saku Timonen sanoo

   Sillähän asiat tietenkin korjaantuvat, että toivotaan laillisen menon vaatijan joutuvan rikoksen uhriksi.

   Minun mielestäni yhteispohjoismaisen, johtajavaltaisen, sotilaallisesti järjestäytyneen ja ruotsia puhuvan natsivaltion suunnittelijat eivät ole erityisen suoraselkäisiä suomalaisia, mutta makunsa kullakin.

 8. 9

  Socssy sanoo

  Sakke eikös tämä ole vain sosiaaliperäinen ongelma?

  Mitä muuten kansallissosialismi on sinulta edes pois? Haluatko sulkea nämä ihmiset pois tästä maasta?

  • 9.1

   Saku Timonen sanoo

   Saahan ihminen natsi olla, kunhan noudattaa lakia.

 9. 10

  sanoo

  Putouksesta puuttuu vielä maahanmuuttokriittinen larppaaja, joka argumentoi itsensä kerta toisensa jälkeen umpisolmuun ja lopulta tuska purkautuu ulos huutoitkuna v* tun idiootit, ette tajuu mitään!

 10. 11

  Hilppe sanoo

  Lainaus kirjoituksestasi:
  ”Asioista ei saa puhua, julisti kansanedustaja suorassa lähetyksessä, jossa asioista parasta aikaa puhuttiin. Sen sijaan Packalénin Facebook-seinällä asiasta sai puhua, mutta äänessä saivat olla vain oikeat henkilöt oikeine mielipiteineen. Esimerkiksi minut estettiin, vaikka en sanonut siellä yhtään mitään. Riitti, että joku linkitti sinne blogijuttuni, jossa kyselin kansanedustajan tietolähdettä.”

  Mitäs se Saku täällä itse puuhaa? Sensuroit ja estät keskustelijoita vaikka kirjoitukset ovat asiallisia.

  • 11.1

   Saku Timonen sanoo

   Lainaus samasta kirjoituksestani: ”Ei siinä mitään, jokainen päättää mitä seinällään hyväksyy.”

   Myös minä päätän mitä minun blogissani julkaistaan eikä valitusoikeutta ole.

   • 11.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Ja ”Hilppe” voi uskoa, että valitusoikeutta ei ole. Voit siis lopettaa jankuttamisen aina uusilla sähköpostiosoitteilla. Minulla menee vähemmän aikaa niiden estämiseen kuin sinulla niiden tekemiseen.

 11. 12

  Hilppe sanoo

  Auktoriteeteilla on aina ollut tapana turvautua sensuuriin. Demokratiaan se ei kuulu. ikävää että olet noin huono keksustelija.

  • 12.1

   Saku Timonen sanoo

   Tule facebookiin keskustelemaan profiilissani, mutta tee se omana itsenäsi. Katsotaan kestääkö kanttisi. Tänne sinulla ei ole enää asiaa.

 12. 14

  Saku Timonen sanoo

  Tämänkin jutun kävijämäärä on ylittänyt jonkin minulle tuntemattoman rajan, jonka jälkeen virtuaalimaailmaa haravoivat mainosbotit käyvät haukkana kimppuun. Siksi joudun sulkemaan jutun kommentoinnin. Ei huvita jatkvasti siivota metrin mittaisesta estolistata huolimatta silmille tunkevia mainoksia.