Kollektiivinen hulluus

Viimeksi kuluneen viikon aikana kansan näyttää vallanneen kollektiivinen hulluus, jonka laajenemiselle ei näy loppua. Tarkoitan nyt tietenkin ns. maahanmuuttokriittisten toimintaa, joka todennäköisesti tulee huipentumaan väkivaltaisuuksiin.

Kaikki alkoi Helsingissä tapahtuneista nuorten tekemistä pahoinpitelyistä, jotka julkisuudessa väännettiin väkisin maahanmuuttajien ja maahanmuuttopolitiikan syyksi. Vihan lietsomisen aloitti kansanedustaja Tom Packalén (PS)  blogissaan ja omien sanojensa mukaan hän on saanut hirveän paljon positiivista palautetta.

Ilmeisesti tästä palautteesta innostuneena Packalén julisti sanomaansa tänä aamuna myös Radio Helsingin lähetyksessä, mutta ei pärjännyt kummoisesti sanavalmiille maahanmuuttajataustaiselle vastaväittäjälleen Maryan Abdulkarimille. Jos teillä on puoli tuntia aikaa, niin kuunnelkaa lähetys  täältä.

Asioista ei saa puhua, julisti kansanedustaja suorassa lähetyksessä, jossa asioista parasta aikaa puhuttiin. Sen sijaan Packalénin Facebook-seinällä asiasta sai puhua, mutta äänessä saivat olla vain oikeat henkilöt oikeine mielipiteineen. Esimerkiksi minut estettiin, vaikka en sanonut siellä yhtään mitään. Riitti, että joku linkitti sinne blogijuttuni, jossa kyselin kansanedustajan tietolähdettä.

Ei siinä mitään, jokainen päättää mitä seinällään hyväksyy. Sinänsä on kyllä hiukan kummallista, että Packalén hyväksyy samassa keskustelussa vaikkapa tällaista:

bauer packalenille 13.10.14

Ehkä tämä on nyt sitä asiallista maahanmuuttokeskustelua, jota viimeinkin saa ihan kansanedustajan siunauksella käydä.

Hurmoksellista meininkiä oli myös Hommaforumilla, jossa tiedettiin varmaksi Salossa tapahtuneeseen pikkupojan pahoinpitelyyn syyllisten olevan maahanmuuttajia. Koko uutinen osoittautui ankaksi, mutta taas on yksi urbaanitarina syntynyt. Facebookissa Jami Järvinen julkaisi Kaasuputki-sivullaan tästä oivan koosteen:

uEtC8Fs

Muutos 2011-puolueen puheenjohtaja Jari Leino yllytti omassa blogissaan taisteluun, koska meillä on siihen oikeus.

Facebookin puolella vanha nettinatsi Klaus Elovaara kokosi houkkamaiseen tapaansa katupartiota, mutta hirveästä uhosta huolimatta yksikään ei päässyt kotoaan minnekään. Tästä surkuhupaisasta joukosta ei sen enempää.

Sen sijaan Suomen Vastarintaliike partioi ilmeisen oikeasti, kuten eilen kerroin. Tänään aktivoitui myös äärikansallismielinen Suomen Sisu, joka puheenjohtajansa, kansanedustaja Olli Immosen (PS) suulla julisti lähtevänsä partioimaan etnistä väkivaltaa vastaan tarvittaessa vaikka etnistä väkivaltaa käyttäen. Mielenkiintoinen tuossa jutussa on myös varapuheenjohtaja Marko Parkkolan lausunto:

-Yhteydenottoja on tullut erityisen paljon pääkaupunkiseudun vanhemmilta. He ovat kertoneet, etteivät enää uskalla päästää lapsiaan ulos tai nuorisotiloihin. Heidän lapsensa ovat joutuneet enenevässä määrin uhkailujen kohteeksi myös kouluissa.

Parkkola tietää mistä puhuu. Hän itse oli yksi aktiivisimpia viattomien maahanmuuttajataustaisten nuorten nimilistojen jakajia netissä. Jakelun seurauksena moni lapsi ja nuori ei tosiaankaan uskaltanut viikonloppuna poistua kotoaan.

Taktiikka alkaa hahmottua. Ensin lietsotaan tahallisesti etnistä vastakkainasettelua valheellisin tiedoin ja sitten lähdetään rauhoittamaan katuja väkivalloin. Jos teille tulee mielleyhtymiä johonkin eurooppalaiseen valtioon 30-luvulla, niin älkää minua syyttäkö.

Tipahtakaa tolkkuihinne ajoissa, ihmiset, tai kohta kaduillamme marssivat univormuasuiset ja käsivarsinauhoin varustetut miehet soihtukulkueessa valmiina käymään väärältä näyttävien ja väärin ajattelevien kimppuun.

Kommentit
 1. 1

  Joni Pelkonen sanoo

  Marko Parkkola on kyllä sen tasoinen kaveri etten millään uskoisi hänen pystyvän tuollaiseen toimintaan. Hänellä ei nimittäin yksinkertaisesti ole henkisiä eväitä toimia ilman ohjausta.

 2. 2

  Maryama sanoo

  Hyvä kirjoitus, valitettavasti sillä vaan ei ole kauheasti vaikutusta, nämä ihmiset on tehokkaasti aivopesty ja vahinko on jo tapahtunut. Ihmisten pahoinpitely sattumanvaraisesti heidän ulkonäkönsä perusteella on jo alkanut, mutta se ei ole ylittänyt lehtien uutiskynnystä.

  • 2.1

   Jukkeli sanoo

   Eikä pelkästään ulkonäön… Amerikkalaisystäväni kimppuun hyökättiin kun hänen huomattiin puhuvan englantia. ”Onko sulla työlupa?” ”Mikset mene kotiisi?” Kyseessä valkoihoinen kolmen lapsen isä.

 3. 3

  Jan sanoo

  Niin kauan kuin veronmaksajat maksavat lystin maahanmuutosta, on jokaisella veronmaksajalla oikeus kritisoida maahanmuuttoa. Jos sinä Saku kutsut kotiisi asumaan pakolaisia ja elätät heidät, niin ei siihen ole kenelläkään nokan koputtamista. Se olisi jalo ja inhimillinen teko. Mutta et sinäkään sitä tee vaan haluat että veronmaksajat maksavat lystin ja sinä ratsastat ”oikealla mielipiteellä”. Minun korvaani tämä kuullostaa kaksinaismoralismilta.

  • 3.1

   Saku Timonen sanoo

   Minun korvaani sinä kuulostat idiootilta verratessasi yksityistaloutta ja julkista, verovaroin kustannettavaa sektoria toisiinsa. Jokainen päättää itse omasta taloudestaan. Julkisesta taloudesta päättävät demokraattisissa vaaleissa valitut edustajamme. Heidän päätöksiään voi jokainen aina kritsoida, mutta älä tule toista kertaa puhumaan tänne paskaa kenenkään kotiin sijoitettavsita pakolaisista. Opettele perustelmaan vähän fiksummin.

  • 3.2

   Joni Pelkonen sanoo

   Nähtävästi maahanmuuttajien pitäisi saapua tänne suoraan töihin kielenkin jo valmiiksi oppineina, tai vielä mieluummin pysytellä hiljaa koko maassa oleskelunsa ajan sekä maksaa veroja joilla kustannetaan ne kuuluisat vanhusten vaipat. Sitten mikäli sairastuvat, jäävät työttömiksi tai saavat vaikka liikennesakon, poistuvat kiltisti maasta.

  • 3.3

   Matelot sanoo

   Veronmaksajat, joo. ”Kuntoutettavat” painaa duunii yrityksille, joita
   sitten työllistymisen nimiin tuetaan. Etkö huomaa, että myös SINÄ
   tuet VEROvaroillasi yhtiöitä, joiden tarkoituksena on ainoastaan
   maksimoida voittonsa (ja siirtää ne vaikkapa Kanaalin saarille, huomaa, Jorma Ollilakin! oli tietämätön Suomen verotuslaeista). Oikaiskoon joku, jos olen väärässä, mutta näin muistan tapahtuneen.

  • 3.4

   Sami sanoo

   ”Niin kauan kuin veronmaksajat maksavat lystin maahanmuutosta, on jokaisella veronmaksajalla oikeus kritisoida maahanmuuttoa.”

   Ei kai tässä maahanmuuton kritisointia ole kritisoitu?

 4. 4

  Melissa sanoo

  Lämmin kiitos tästä oivallisesta tekstistä. Logiikka ja oikeudenmukaisuus eivät olekaan kuolleet, toisin kuin somessa usein näyttää. Arvostan.

 5. 5

  LL sanoo

  Maryan Abdulkarim oli loistava!
  Tom Packalénilla ei ollut mitään konkreettista sanottavaa. Kun katsoin minkälaisia aloitteita hän on eduskunnassa tehnyt, niin aika pöyristyttäviä. Hän on muun muassa pitänyt 500 syyrialaispakolaisen vastaanottamista liiallisena ja ehdottanut että eikö heille voisi lähettää vain rahaa sinne missä ovat. Packalén ei ymmärrä, että he syyrialaispakolaiset elävät erittäin huonoissa oloissa pakolaisleireillä, useimpia on kidutettu raa’asti ja kaikki ovat kokeneet sekä nähneet äärimmäistä väkivaltaa, menettäneet kotinsa sekä lähimmäisensä.

  Jaan saman vakavan huolen Maryan Abdulkarimin kanssa suomalaisesta eliitistä. Hän kirjoittaa: ” Vuonna 2014 on mielestäni tullut aika pohtia, mitä minä voin tehdä todellisuudesta vieraantuneen eliitin ja heidän lähipiirinsä hyväksi.”

  http://fifi.voima.fi/blogit/tekija/maryan-abdulkarim

  Siinä riittää töitä, meille jokaiselle.

  • 5.1

   anon sanoo

   helpompaa olisi varmaa lopettaa vain syyrian terroristien tukeminen. voisi vähentää paremmin pakolaisia sieltä suunnasta.

   • 5.1.1

    LL sanoo

    Kuinkas ajattelit lopettaa kansainvälisen asekaupan? Siinä jos onnistut, niin olet aika veikko. Aseteollisuus on suurin hyötyjä kaikissa sodissa, kaikki muu pelkkää nappi kauppaa. Mutta siviilit ja täysin osattomat kärsivät eniten.

    • 5.1.1.1

     anon sanoo

     jostain on lädettävä. en usko että asiat ratkeavat tekosyillä apatiaankaan.

 6. 6

  Ari Harjunmaa sanoo

  Minulle jäi vielä epäselväksi yksi asia: kiellätkö siis uutisoinnin siitä, että pahoinpitelijäryhmät koostuvat ”pääasiassa ulkomaalaistaustaisista nuorista, ja joukossa [on] nuoria erilaisista etnisistä taustoista”, vai yritätkö vain vähätellä sen merkitystä? Jos osalla maahanmuuttajista on vaikeuksia sopeutua uuteen kotimaahan, ja jos nämä vaikeudet ilmenevät väkivaltaisina purkauksina, niin eikö silloin ole ihan perusteltua ehdottaa ongelman ratkaisemiseksi maahanmuuttajien sisäänoton vähentämistä?

  http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/242510-yhdella-iskulla-maahan-nuoria-hakkaava-jengi-toi-rajun-villityksen-pk-seudulle

  • 6.1

   Saku Timonen sanoo

   Väitätkö sinä, että ongelma on yksinomaan maahanmuutossa, kun tekijöistä ”ulkomaalaistaustaiset” ovat syntyneet Suomessa? Miten heillä on vakeuksia sopeutua ”uuteen kotimaahan”? Yritätkö sinä kiistää sen myös uutisoidun asian, että kyse on yleisestä nuorison syrjäytymisestä enemmän kuin maahanmuutosta ja etnisyydestä?

   • 6.1.1

    Ari Harjunmaa sanoo

    Suomessa syntyneet ulkomaalaistaustaiset ovat toisen sukupolven maahanmuuttajia – heidän läsnäolonsa Suomessa on suoraa seurausta vanhempiensa muutosta Suomeen. Vanhempien asenteella uutta kotimaataan kohtaan on suuri vaikutus lapsiin; tiedän tämän omasta kokemuksesta, koska olen itsekin maahanmuuttaja. Ja tietenkin kyseessä on nuorison syrjäytyminen, mutta nimenomaan ulkomaalaistaustaisen nuorison, kuten uutisointi kertoo. Siksi jotkut ihmiset haluavat keskustelua siitä, tuottaisiko samanlaisena jatkuva maahanmuutto vielä lisää ongelmia.

    Ymmärräthän sen, että on ihan sama, onko vika sopeutumiskyvyttömien maahanmuuttajien vai sopeuttamiskyvyttömän yhteiskunnan? Ongelma ei siitä miksikään muutu.

    • 6.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Näet siis ongelmaksi joko toisen polven maahanmuuttajien sopeutumattomuuden uuteen kotimaahansa tai yhteiskunnan sopeutumattomuuden maahanmuuttajien asenteisiin. Eli vika on aina maahanmuuttajissa. Etkö näe nuorison yleisellä syrjäytymisellä kovien arvojen yhteiskuntaan mitään osuutta nuorten etnisyydestä riippumattomaan pahoinvointiin?

 7. 7

  Jaakko sanoo

  ”Kaikki alkoi Helsingissä tapahtuneista nuorten tekemistä pahoinpitelyistä, jotka julkisuudessa väännettiin väkisin maahanmuuttajien ja maahanmuuttopolitiikan syyksi.”

  Suurin osa näistä nuorista on maahanmuuttajia.

  (lähde:http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/242510-yhdella-iskulla-maahan-nuoria-hakkaava-jengi-toi-rajun-villityksen-pk-seudulle)

  Onko blogin kirjoittaja sitä mieltä että asia ei liity maahanmuuttajiin tai maahanmuuttopolitiikkaan?

  Maahanmuuttopolitiikkaa, niinkuin mitä tahansa politiikkaa, tulisi tehdä suomalaisen yhteiskunnan edun mukaisesti. Sellaiset maahanmuuttajat ovat hyödyksi suomalaiselle yhteiskunnalle tulisi toivottaa tervetulleeksi ja ne jotka sitä eivät hyödytä tulisi pitää ulkona.

  • 7.1

   Saku Timonen sanoo

   Pitääkö jokaisen tulla kysymään täsmälleen samaa asiaa erikseen? Ettekö te osaa lukea aiempia kommentteja?

   Kerran vielä: Väitätkö sinä, että ongelma on yksinomaan maahanmuutossa, kun tekijöistä ”ulkomaalaistaustaiset” ovat syntyneet Suomessa? Miten heillä on vakeuksia sopeutua ”uuteen kotimaahan”? Yritätkö sinä kiistää sen myös uutisoidun asian, että kyse on yleisestä nuorison syrjäytymisestä enemmän kuin maahanmuutosta ja etnisyydestä?

   Seuraava saman asian kysyjä aiheuttaa kommentoinnin täydellisen sulkemisen. Ei minulla ole aikaa vartioida jokaista törppöä erikseen.

   • 7.1.1

    Ei rasismille ja monikulttuurisuudelle sanoo

    Se että myös toisen polven maahanmuuttajilla on paha olla kertoo koko ongelman ytimen. Monikulttuurisuuden hurmoksessa on unohdettu että elääkseen onnellisena uudessa kotimaassa maahanmuuttajien pitää muuttua – muuttaa myös henkisesti Suomeen. Jos yrittää ylläpitää Somalian tapoja täällä tulee vain ristiriitoja ja paha olo. Eniten monikulttuurisuudesta kärsivät lapset jotka elävät ”kahden tulen välissä”. Silti ”suvaitsijat” eivät voi myöntää ongelmaa, vaan kuvittelevat että 5 miljoonaa suomalaista hoitavat sopeutumisen, jotta maahanmuuttajat saavat jatkaa vanhaa elämäänsä uudessa paikassa. Anteeksi vain mutta vika on usein muuttajissa ja niissä jotka heitä höösäävät. Miksi Vietnamilaisilla ei ollut ongelmia kun tulivat aikanaan suomeen? Missä ovat Kiinalaiset ongelmanuoret? Nämä ihmiset halusivat sopeutua, tehdä töitä, eivätkä tuoda kotimaataan tänne. Jos haluat auttaa maahanmuuttajia, auta heitä muuttumaan suomalaisiksi. Suoraan sanoen tasa-arvoinen, koulutusta arvostava, uskonnonvapaa Suomi on parempi paikka ja parempi kulttuuri, siksihän he tänne tulivat. Ei siis muteta Suomea, vaan maahanmuuttajat Suomen tavoille.

    • 7.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Maahanmuuttajat sopeutuvat suomalaisiksi luopumatta silti omasta idenditeetistään, jos heidät otetaan mukaan yhteiskuntaan. Ikävä kyllä liian monet pitävät laillasi huolen siitä, että mahdollisuutta ei koskaan anneta, vaan heidän ”kulttuurinsa erityispiirteet” muistetaan vetää esille kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa tilanteissa.

     • 7.1.1.1.1

      Miemie sanoo

      Meinaatko siis, että 2.sukupolven maahanmuuttajien sopeutumisongelmat ovat yksin kantaväestön rasistien syytä?

      Itse en heille ihan niin suurta kunniaa antaisi.

      Toki, ihmisten ennakkoluulot ovat ikäviä ja omiaan viemään maahanmuuttajien uskoa siihen, että he voisivat menestyä osana yhteiskuntaa. Mutta ei se silti tarkoita sitä, että pitäisi hyväksyä tai vaieta maahanmuuttajien ongelmista.

      Tuo ensimmäinen väitteesi on muuten melko rohkea. Mistä voit muka tietää, että maahanmuuttajat sopeutuvat, jos heidän annetaan vain pitää oma identiteettinsä? Ei sen riistäminenkään tietenkään sopeutumista edesauta, muttei välttämättä sen kunnioittaminenkaan: ainakaan silloin, jos ei tehdä selväksi, että Suomessa ei millään identiteetillä(esim. etnisyydellä, oli sitten skinipäinen ”tosi suomalainen” tai somali) ruveta haastamaan yhteiskunnan lakeja.

      Mainitsemasi kollektiivinen hulluus on muuten mielestäni seurausta siitä, ettei maahanmuuton ongelmia ole otettu vakavissaan, eikä niistä ole keskusteltu asiallisesti. Silloin kaikki epäkohdat ovat kanavoituneet alatyylisen, rasistisen räyhäämisen käyttövoimaksi. Uskon, että jopa itseään ”asiallisina” pitävät maahanmuuttokriitikot tietoisesti ruokkivat tätä yhteiskunnan räyhähenkeä saadakseen lisää poliittista lihasta.

    • 7.1.1.2

     LL sanoo

     Suomalaisuus on monikulttuurista, moniarvoista ja monenlaista. Se ei ole yhdennäköistä ja yhdenkaltaista ja vain yhden kielikulttuurin sisällä elämistä.

     Suomeen ja suomalaisuuteen kuuluvat hyvin pitkällä historiallisella jatkumolla erilaiset uskontokunnat: juutalaiset, ortodoksit,katolilaiset ja luterilaiset sekä lukemattomat uskonnolliset lahkot. Niiden rinnalla elää rauhanomaisesti myös islaminuskoiset.

     Suomalaisuuteen kuuluu pitkällä historiallisella jatkumolla romanien kieli ja kulttuuri, suomenruotsalaisten kulttuuri, saamelaisten kulttuuri+kieli sekä muita pienempiä kulttuuri- ja kielivähemmistöjä.

     Tätä monikulttuurisuutta eivät uhkaa maahanmuuttajat omien kulttuuritaustojensa kautta, tätä moninaisuutta uhkaavat ne suomalaiset, jotka uskottelevat olevansa ainoita rotupuhtaita suomalaisia.

     Kenellä hyvänsä ihmisellä, kulttuuritaustastaan huolimattakin, voi olla ongelmia, ja miksei olisi, ne ovat osa elämää. Ihmisenä oleminen ja elämä toisten ihmisten kanssa sisältää aina lukuisia ongelmia. Ihmisryhmät tai vähemmistöt tai erilaiset ihmiset eivät ole ongelma.

     Ongelma on se, miten me kaikki voitaisiin elää ja antaa toistemme elää tässä varsin pienessä maassa rauhanomaisesti rinnakkain, siitäkin huolimatta ettemme jakaisi aina aivan samoja arvomaailmoja tai elämäntapoja keskenämme.

     ”Miksi Vietnamilaisilla ei ollut ongelmia kun tulivat aikanaan suomeen? Missä ovat Kiinalaiset ongelmanuoret? ”

     Ihmisiä hekin ovat. Tottakai heillä on ihan samoja ihmisenä olemisen ja elämisen ongelmia kuin kenellä hyvänsä.

     Vain natsimielisillä ei tunnu olevan lainkaan ihmiselämään kuuluvia ongelmia, koska he pitävät itseään rotupuhtaina epäihmisinä.

   • 7.1.2

    Korppi sanoo

    Jos Jaska kuolee keuhkosyöpään poltettuaan kaksi askia päivässä 30 vuoden ajan ei syy ole välttämättä yksistään tupakoinnissa. Yhteiskunta olisi voinut järjestää seulontoja, resursseja olisi voitu panna syöpätutkimuksen ym. Silti , jos joku puhuisi tupakanpoltosta, ei tätä tulisi tyrmätä sillä, ettei se yksistään tupakanpoltosta johdu.

    Kun maahanmuuttajataustainen jengi pahoinpitelee a ryöstää lapsia, on se mitä selkeimmin maahanmuuttokysymys. Ei asiaa voi panna villaisella siksi, että ehkä muilla toimilla olisi asiaan voinut vaikuttaa. Toki kantasuomalaisetkin syrjäytyneet ovat ongelma. Heidän hoitamiseen riittäisi paljon enemmän resursseja järkevämmällä maahanmuuttopolitiikalla.

    Me olemme nähnet mitä ongelmia toisen polven maahanmuuttajat aiheuttavat muualla, kuten Ranskassa. Tämä oli täysin ennakoitavaa ja se tulee pahenemaan. Me voimme manamuuttopolitiikalla vaikuttaa siihen miten paljon se pahenee. Pannaan se kuntoon ja voimme sitten keskittyä maassa asuvien elämän parantamiseen.

    Jso kantasuomalaisten joukko olisi pahoinpidellyt 70 maahanmuuttajasta, olitko sinä ja olisiko media yhtä kiinnostunut keksimään syitä yhteiskunnasta tms. vai tuomittaisiinko teot suoraviivaisemmin?

    • 7.1.2.1

     Saku Timonen sanoo

     Katsotaan sitä sitten, kun sellaista tapahtuu ja tiedetään keitä ovat pahoinpitelijät.

 8. 9

  Jukkeli sanoo

  Kiitos Saku! Hyvin perusteltu ja asiallinen kommentti. Pelottaa että tämä katupartiointi ei tule päättymään hyvin…

 9. 10

  Hepa-60 sanoo

  Näiden natsien meininki perustuu sosiaalidarwinistisiin rotuoppeihin joita ”tieteellistättävät” Tatu Vanhasen kaltaiset sosiobiologit.Tämä on demokratian alasajoa,sillä yhteisiä ihmisoikeuksia ei tunnusteta.Kyllä on sitten toisaalta kummaa kun tämmöiset hörhöt pitävät itseään jollain tavoin korkemmalle kehittyneinä kuin mamut.Osa tästä valkoisen vallan puolustajista kun ei tunnu osaavan kunnolla edes lukea.Tämmöisen polun päästä ovat löytyneet vainot ja tappoleirit.Hävettää suomalaisten puolesta tällainen fasismi.

 10. 11

  Hepa-60 sanoo

  Pientä jatkoa: Tähän hörhösakkiin näyttää liittyneen myös Juhana Vartiainen paljon yleisemmällä tasolla.Hänhän kutsui työttömiä ”rikkaruohoiksi”

  • 11.1

   sanoo

   Mitenhän demarit alkavat nyt kitkemään pelloiltaan näitä inhottavia rikkaruohoja?

   Pöö, ei ole mitään pelättävää. Kuin ehkä äänien katoaminen toiselle puolueelle.

   • 11.1.1

    LL sanoo

    Monilla, liian kauan eduskunnassa istuneilla, on toiveena saada oma orja kitkemään pihoilta ja pelloilta rikkaruohoja ilman palkkaa. Eliitin mielestä, niin rakennetaan hyvää yhteiskuntaa. Vaaliuurnaan ei kannata pudottaa sellaiseen ehdokkaan numeroa jolle hyvä yhteiskunta tarkoittaa ainoastaan pienen etuoikeutetun väestönosan etujen puolustamista ja puolen miljoonan työttömän tuuppaamista työleireille.

 11. 12

  sanoo

  Miten tämä on nimenomaan maahanmuuttajien ongelmaksi laitettu, Fobban mukaan joukossa on paljon tavan suomalaisten perheiden lapsia. Mitä heille pitää opettaa erilaista ja eri tavalla kuin maahanmuuttajien lapsille? Vai annetaanko vaan olla? Kyse on isommasta ongelmasta kuin maahanmuuttajien väkivaltaiset teot, siis väkivallasta yleisesti ottaen.

 12. 13

  kalle sanoo

  Terve Saku. Tapasi argumentoida, ja vastata sinulle esitettyyn kysymykseen kokoajan uusilla asiaa sivuavilla kysymyksillä, ja vältellä vastaamista, on lievästi sanottuna erittäin raivostuttava. kysymysmerkkejä kysymysmerkkien perään..
  lopuksi vielä uhkaus ”Seuraava saman asian kysyjä aiheuttaa kommentoinnin täydellisen sulkemisen.”

  Lainaus tekstistäsi:
  ”Kaikki alkoi Helsingissä tapahtuneista nuorten tekemistä pahoinpitelyistä, jotka julkisuudessa väännettiin väkisin maahanmuuttajien ja maahanmuuttopolitiikan syyksi”

  Miten mielestäsi on ”vännetty väkisin” se, että nykyisen tiedon valossa fakta on, että tekijöinä ovat olleet maahanmuuttajataustaistet nuoret?

  Tähän varmasti vastaat taas vain kysymyksillä, tai sitten jätät tämän julkaisematta, kommentointia tuskin suljet, koska haluat päästä pätemään.

  • 13.1

   Saku Timonen sanoo

   En tiedä mitä uutsisia Kalle lukee, mutta tekijöinä olleet maahanmuuajataustaiset nuoret ovat syntyneet Suomessa. Lisäksi mukana oli ihan kantaväestöön kuuluvia. Ongelma ei siis ole maahanmuutossa, vaan jossain muualla.

   Jos minun tapani vastata ei miellytä, niin ei tänne ole pakko kenenkään kommentoida. Ihan vapaasti saa pysyä poissa. Minulta saa täsmälleen oman lähestymistavan mukaisen vastauksen. Lue tämän blogin sivu ”Kuka on Uuninpankkopoika”.

   • 13.1.1

    Jaakko sanoo

    On hieman ironista että syytät Tom Packalénia siitä että hänen Facebook-seinällään saavat olla äänessä vain oikeaa mieltä olevat mutta syyllistyt omassa blogissasi täsmälleen samaan.

    • 13.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Lue tarkemmin. En syyttänyt Packalénia blokkaamisestani, vaan totesin tapahtuneen. Sanoin heti perään: ”Ei siinä mitään, jokainen päättää mitä seinällään hyväksyy.” Se oikeus kuuluu myös minulle.

     Älä laita minun sanomakseni mitään sellaista mitä en ole sanonut.

     • 13.1.1.1.1

      Jaakko sanoo

      ”Älä edes yritä laittaa minun sanomakseni mitään sellaista mitä en ole sanonut.”

      Tämä on erittäin ironinen kommentti sinulta kun tarkastelee omaa kommenttihistoriaasi.

      Olisin mielelläni vaihtanut kanssasi ajatuksia siitä miten olet päätynyt niihin johtopäätöksiin joita blogissasi teet mutta minun on aika turhaa yrittää käydä kanssasi keskustelua koska tulet kuitenkin vain poistamaan kommentit jotka eivät sinua miellytä.

     • 13.1.1.1.2

      Saku Timonen sanoo

      Niinhän minä teen, Joni. Olen nimittäin totaalisen kyllästynyt sinuun.

     • 13.1.1.1.3

      Samwise sanoo

      Onko Saku Timosella kenties pahanlaatuinen lukihäiriö aivovamman lisäksi?
      Jaakko = Joni?

     • 13.1.1.1.4

      Saku Timonen sanoo

      Yhdeksän minuuttia ennen tätä kommenttiasi neuvoit minua miten ei saa puhua toisille epäkohteliaasti. Nyt et itse osaa käytöstapoja. Minulla ei ole lukihäiriötä. Satun tietämään, että tuo ”Jaakko” on eräs tänne jo kymmenillä eri nimimerkeillä ja sp-osoitteilla solvauksia suoltanut Joni P. Ja sinä saat häipyä tästä blogista.

  • 14.1

   LL sanoo

   Eiku Kallella on sellainen käsitys, että suomalaisuutta on vain ja ainoastaan Tuntematon sotilas, Akseli Gallen-Kalela, Sibelius ja sauna sekä lenkkimakkara.

   Sitä tietenkin voisi vähän laajentaa ja ymmärtää että suomalaisuus ja Suomi on aina ollut monien eri kielten ja kulttuurien sekä uskontokuntien maa.

 13. 15

  Raimo sanoo

  ”Tänään aktivoitui myös äärikansallismielinen Suomen Sisu, joka puheenjohtajansa, kansanedustaja Olli Immosen (PS) suulla julisti lähtevänsä partioimaan etnistä väkivaltaa vastaan tarvittaessa vaikka etnistä väkivaltaa käyttäen.”

  Eihän tuolla linkittämässäsi tiedotteessa etnisen väkivallan käyttämisellä uhkailla. Onko tiedotetta muutettu vai kerrotko muunneltua totuutta?

  • 15.1

   Saku Timonen sanoo

   Luepa tuo Sisun tiedote uudelleen ja rivien välistä. Sisu on huolestunut maahanmuuttajien rikollisuudesta ja on valmis katupartioihin suomalaisten suojelemiseksi. Jos tällaiseella asenteella lähdetään kaduille, niin seurauksena on etninen väkivalta.

 14. 16

  LL sanoo

  Älä esitä väitteitä, jotka eivät pidä paikkaansa Kalle. Vain Saku tietää kuka olen, hän on erinomainen ihminen. Samaa en voi sanoa teistä, jotka olette kasvaneet umpipussissa.

 15. 17

  Saku Timonen sanoo

  Joni P:lle ja kaikille muillekin eri nimimerkeillä täällä jatkuvasti jankuttajille tiedoksi:

  Painakaa siihen paksuun kakarankalloonne, että vain minä päätän mitä täällä julkaistaan ja mitä ei. Olette ehkä tottuneet saamaan tahtonne läpi kiukuttelemalla, mutta minun kanssani se ei onnistu.

  • 17.1

   Samwise sanoo

   Ei noin puhuta toisille ihmisille. Opettele käytöstavat. Ihme kun tänne viittii kukaan mitää kirjottaa.

   • 17.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Ei ole mikään pakko sinunkaan tänne kirjoitella eikä varsinkaan opettaa minulle miten kohdellaan häiriköitä. Sellaiset päätyvät hyvin nopeasti estolistalle, kuten käy sinullekin ihan just nyt.

 16. 18

  LL sanoo

  Iltalehti 15.10:
  ”Komisario Jari Taposen mukaan ”nuorisojengien” vastareaktioissa esiintyy äärioikeistomielisiä ja mahdollisesti jopa rikollisia piirteitä.”
  ”Helsingin katupartioita on ollut mukana järjestämässä äärioikeistolainen Suomen Vastarintaliike (SVL).
  – Tämä nyt järjestäytynyt katupartiointi Helsingissä on epätoivottavaa, Taponen linjaa. Hän painottaa, että yleisen järjestyksen turvaamisen toimivaltuudet kuuluvat vain ja ainoastaan poliisille.”

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101418744196_uu.shtml