Viidakon laki

Olen ennenkin sanonut, että laki kuntouttavasta työtoiminnasta lienee yksi maamme eniten rikotuista säädöksistä. Alan vähitellen epäillä, että sitä ei noudateta missään eikä asia edes kiinnosta ketään. Tärkeintä tuntuu olevan, että työttömät saadaan tungettua jonnekin joko tekemään jotain tai sitten vain pois tilastoista.

Nokian kaupunki ilmoittaa kotisivullaan, että kaupungin työpajoja ylläpidetään perusturvakeskuksen ja Verte Oy:n yhteistyösopimuksen pohjalta. Perusturvakeskus vastaa asiakasohjauksesta ja  asiakkaiden sosiaalisesta tuesta, Verte Oy työpajojen työohjauksesta ja siihen liitetyistä työllistymisen edistämisen toimenpiteistä. Jatkosuunnitelmat  laaditaan yhteistyössä asiakkaan, lähettävän tahon ja työpajan kanssa.

Tällainen yhteistyösopimus on tehty vuonna 2009 ja sitä on jatkettu vuosi kerrallaan ilmeisesti viranhaltijapäätöksillä. Sopimuksen mukaan Nokian kaupungin perusturva osoittaa työpajatoimintaan 130 henkilöä vuodessa. Mikäli aktivointitoimenpiteiden piiriin kuuluvien henkilöiden nettomäärä kasvaa yli 130 henkilön, niin asiasta sovitaan erikseen Nokian kaupungin perusturvan ja Verten välisin neuvotteluin. Tästä palvelusta kaupunki on vuonna 2010 sitoutunut maksamaan Verte Oy:lle 365 000 euroa.

Verte Oy on yritys eikä siltä lain mukaan saisi hankkia kuntouttavaa työtoimintaa. Asiaa ei muuta se, että Verte Oy:n omistavat Tampereen ja Nokian kaupungit ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Se on silti osakeyhtiölain mukaisesti toimiva liikeyritys. Kuntouttavasta työtoiminnasta annetun lain 6 §:n 2 momentin mukaan kuntouttavaa työtoimintaa ei saa hankkia yritykseltä.

Sopimus on siis lähtökohtaisesti lainvastainen ja sellaisena mitätön. Silti sitä on noudatettu TE-toimiston siunauksella. Lain 6 §:n 1 momentin mukaan kunnan tulee antaa tieto työvoimatoimistolle kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä tekemästään sopimuksesta, joten TE-toimisto on koko ajan tiennyt tai ainakin sen olisi pitänyt tietää sopimuksen olemassaolosta.

Eivät laittomuudet vielä tähän lopu. Kaupungin verkkosivujen mukaan jatkosuunnitelmat  laaditaan yhteistyössä asiakkaan, lähettävän tahon ja työpajan kanssa. Jatkosuunnitelma tarkoittaa tilannetta, jolloin kuntouttavan työtoiminnan jakso on päättynyt ja on laadittava uusi aktivointisuunnitelma. Lain mukaan aktivointisuunnitelman laatimiseen osallistuvat asianomainen henkilö, kunta ja TE-toimisto. Nokialla on TE-toimisto pessyt kätensä ja jättäytynyt jatkosuunnitelmien tekemisestä kokonaan pois. Suunnitelman tekevät lähettävä taho eli kaupunki, asiakas eli työtön ja kuntouttavasta työtoiminnasta hyötyvä yritys eli Verte Oy.

En viitsi toistaa mitä minulle kerrottiin Verte Oy:n tavasta järjestää kuntouttavaa työtoimintaa käytännön tasolla, koska sitä en voi todistaa. Viestin lähettäjä lupasi kuitenkin kertoa siitä itse Eduskunnan oikeusasiamiehelle osoittamassaan kantelussa. Siteeraan lopuksi viestin lähettäjän arviota välityömarkkinoiden laillisuustilanteesta:

Välityömarkkinoilla ei ole voimassa Suomen laki, vaan viidakon laki. Kun työläiseltä ei voi muuta riistää, niin riistetään hänen työpanoksensa ja itsekunnioituksensa. Riistäjänä ei ole kapitalisti, vaan yhteiskunta instituutioineen.

 

Kommentit
 1. 1

  Marko sanoo

  On se vaan kumma kuinka laki joustaa silloin, kun on kyse työllistämisestä, mutta toisinpäin se ei jousta ollenkaan. Työttömälle ei anneta mitään anteeksi.

 2. 3

  Juha Keltti sanoo

  Nokialle ja Tampereelle pystyisi jo perustamaan köyhien fb-ryhmät, kuten nyt jo on Vantaan köyhät ja Rovaniemen köyhät, ja ne voisivat ottaa tämän etenkin Nokialla alkuun kohteeksi. Afrikan orjarannikko on muuten siirretty Päijänteen reunoille, ryhmään Ei pakkotyölle saaduista tiedoista päätellen.

 3. 4

  keke sanoo

  Ihan oikein että näistä asioista valitetaan ja asioiden lainmukaisuus selvitetään. Lisäksi nostan hattua sille työttömälle joka jaksaa aiheesta metelin nostaa ei varmaan ole helppoa. En kuitenkaan pidätä hengitystäni sen suhteen että mahdolliset rikokseen syyllistyneet saadaan (asianmukaisesti) tilille tekemisistään.

 4. 5

  sanoo

  Voisiko aktivointitoimiin ohjattu jo hakea turvapaikka jostain muusta maasta vedoten perus ihmisoikeuksien loukkaamiseen valtion taholta?

  • 5.1

   keke sanoo

   Tottakai voi. Kohde maa sitten harkitsee ottaako ihmisen vastaan ja antavatko ne kuuluisat pakolaiskiintiöt tarpeeksi löysää ottamaan skandinaavia maahan joka väittää joutuneensa ihmiskaupan uhriksi valtion toimesta kotimaassaan. Veikkaisin että oikein huonolla tuurilla pyöreään koppiin saattaa joutua sitä kotiutumistaan odottelemaan. Eipä sillä vaikeahan sitä ulkomaanpäätä on saada uskomaan mikä systeemi täällä vallitsee kun oman maan kansalaisetkaan/päättäjät eivät sitä usko vaikka kuinka yrittäisi selittää ja löisi pykälät eteen josta kohta kohdalta kävisi käytännön läpi.

   • 5.1.1

    Matelot sanoo

    Aivan totta, kun olen yrittänyt asiaa selittää, on kommentti
    yleensä ollut.: ”mutta eikös se ole hyvä, kun on töitä?” Aagh!

    • 5.1.1.1

     Markku Perttula sanoo

     Voi.Helevetti! Ihmiset kun ei tajua, ettei se ole palkkatyötä. Tämä valtamedia syöttää puppua, aarrghh!!!!

    • 5.1.1.2

     töytön sanoo

     Eipä ne halua ymmärtää, eikä niitä kiinnosta edes niin kauan kun ei itseä koske.

     Päättäjiä ei kiinnosta pätkääkään, se on nähty. Monella varmaan näitä bisneskamujakin joille pitää saada ilmaistyövoimaa, niin mieluummin tätä halutaan lisätä.

  • 5.2

   Tommi sanoo

   Kyllä voi hakea turvapaikkaa ja kannattaisikin. Tosin parempaa sosiaaliturvaa ei taida mistää löytyä, joten veikkaan että jättävät lähtemättä.

   • 5.2.1

    keke sanoo

    Kuka sitä sosiaaliturvaa on vailla? Itse ainakin palkkatyötä kaipailisin.

    • 5.2.1.1

     Tommi sanoo

     En tiedä onko sitä sosiaaliturvaa kukaan vailla, koska sehän toimii.
     Palkkatyötäkin lienee jonkin verran tarjolla, kunhan hakijalla on tahtoa tehdä töitä alalta kuin alalta ja kouluttautua tarpeen mukaan. Suomessahan on ilmainen koulutus.
     Ja jos ei muiden tarjoamaa palkkatyötä ole tarjolla niin sitten aletaan yrittäjäksi.
     En käsitä mikä ihmeen kuvitelma ihmisillä on, että muiden pitäisi heille tarjoita työtä. Toiminimi pystyyn ja ala itse tekemään.
     Yrittäjä joka muille tarjoaa työtä on itsekin ihan tavallinen työtön jos hän ei firmaa pyörittäisi, mietihän sitä.

     • 5.2.1.1.1

      keke sanoo

      ”Palkkatyötäkin lienee jonkin verran tarjolla, kunhan hakijalla on tahtoa tehdä töitä alalta kuin alalta”

      Varsin totta jonkin verran on palkkatyötä tarjolla. Sitä kuitenkaan ei ole läheskään kaikille työttömille. Tuskimpa kukaan niin ronkeli on että ei ottaisi työtä kuin työtä vastaan.

      ”Suomessahan on ilmainen koulutus.”

      Totta mutta opiskelu vaatii sen opintolainan oton. Mikäli aijemmista opiskeluista otettu opintolaina on ulosotossa ei uutta lainaa saa. Sossusta voi yrittää saada toimeentulotukea mutta yleensä he vaativat opintojen keskeyttämistä toimeentulotuen saamisen edellytykseksi.

      BTW mikä on se ala johon 100% varmuudella se työpaikka saatavilla sen 3 vuoden tai pitemmän opiskelun jälkeen?

      ”aletaan yrittäjäksi”

      Ihan hyvä neuvo tosin ulosotossa oleva tuskin mitään yritystä saatikka toiminimeä voi käytännössä pystyttää. Yleisesti ottaen se yrityksen perustaminen vaatii sitä pääomaa, lainaa ja/tai säästöjä joiden hankkiminen pitkäaikaistyöttömälle on tehty käytännössä mahdottomaksi jo pelkästään lainsäädännön perusteella puhumattakaan muista esmes lainajärjestelyistä.

      ”En käsitä mikä ihmeen kuvitelma ihmisillä on, että muiden pitäisi heille tarjoita työtä. ”

      Ei tämä mikään kovin kummallinen haave ole. Mikä ihmeen vika siinä on että haluaa tehdä palkkatyötä?

      ”Yrittäjä joka muille tarjoaa työtä on itsekin ihan tavallinen työtön jos hän ei firmaa pyörittäisi, mietihän sitä.”

      Totta jotkut on työnantajia ja toiset työntekijöitä onko tässä jokin ongelma sinulle?

     • 5.2.1.1.2

      LL sanoo

      Tommi, jos olet yrittäjä, mikset palkkaa työntekijöitä lisää ja laajenna? Nyt on työhaluisia ja työkykyisiä ihmisiä vaikka kuinka paljon vailla työpaikkaa.

     • 5.2.1.1.3

      Tommi sanoo

      Ei mulle ole mikään ongelma jos jotkut on työntekijöitä.

      Itse työllistän itseni, eikä mulla ole mitään velvollisuutta ketään palkata. Luulis että muutkin pystyy itsensä halutessaan työllistämään. Toiminimen voi perustaa muutamalla satasella ja alkaa tekee duunia. Jos ei keksi mitä, eikä osaa niin se on voi voi.

     • 5.2.1.1.4

      keke sanoo

      ”Ei mulle ole mikään ongelma jos jotkut on työntekijöitä.”

      Jaa kovin tuolla ylempänä tuntui ongelmia olevan sen suhteen että ihmiset haluaisivat työntekijöiksi ja tavoitteena olisi se palkkatyö.

      ”Luulis että muutkin pystyy itsensä halutessaan työllistämään. ”

      Ei pysty. Tämä luulisi olevan varsin selvää jos omaa yhtään elämänkokemusta.

      ”Toiminimen voi perustaa muutamalla satasella ja alkaa tekee duunia.”

      Juu toki. Tosin työkaluja ja välineitä harvemmin muutamalla satasella ostellaan. Siihen päälle se yrittämisen aloittaminen ja asiakaskunnan kasaaminen. Varmaan siinäkin välissä kun vielä kassavirtaa ei ole niin vuokrat ja ruoat pitäisi jostakin kustantaa. Ei ole helppo(lue realistinen) homma työttömälle jolla ei ensinnäkään ole mitään käytännön mahdollisuutta a) säästää rahaa b) saada pankista lainaa.

      ”Jos ei keksi mitä, eikä osaa niin se on voi voi.”

      Joo voihan sitä näinkin ajatella.

     • 5.2.1.1.5

      keke sanoo

      ”Ei mulle ole mikään ongelma jos jotkut on työntekijöitä.”

      Jaa no mikäs siinä sitten mätti että koit ongelmaksi sen että ihmiset olivat palkkatyötä vailla?

      ”Ei mulle ole mikään ongelma jos jotkut on työntekijöitä.”

      Ei tietenkään. Eihän ne velvollisuudet paina kun on vaan oikeiksia siellä Tommin pirtissä.

      ”Luulis että muutkin pystyy itsensä halutessaan työllistämään”

      Ei pysty. Tämän tajuaa jokainen joka vähänkin omaa elämänkokemusta.

      ” Toiminimen voi perustaa muutamalla satasella ja alkaa tekee duunia.”

      Joo eihän se paljoa maksa. Tosin ne työvälineet pitäisi ostaa ja vuokrakin maksella siinä välissä ennen kuin asiakkaita saa (lue firmaan kassavirtaa). Tähän kun lisätään se että lainsäädännöllä on käytännössä estetty se että pitkäaikaistyötön ei a) voi säästää rahaa b) omistaa omaisuutta c) saada pankista lainaa niin aika hankalaksi se käytännön tasolla käy.

      ”Jos ei keksi mitä, eikä osaa niin se on voi voi.”

      Hienosti sanottu Hermanni.

     • 5.2.1.1.6

      Tommi sanoo

      ”Tuskimpa kukaan niin ronkeli on että ei ottaisi työtä kuin työtä vastaan.”

      -Kyllä on ja monikin.

      ”Totta mutta opiskelu vaatii sen opintolainan oton.”

      -Ei vaadi. Aikuiskoulutuskeskus järjestää ilmaisia kursseja ja mahdollisuuden opiskella moneen eri ammattiin.

      ”Ei tämä mikään kovin kummallinen haave ole. Mikä ihmeen vika siinä on että haluaa tehdä palkkatyötä?”

      -Ei kai siinä mitään vikaa ole, mutta jos ei duunia ole niin on typerää jäädä kädet ristissä sitä ootteleen. Itse en ainakaan jäisi vaan kursittasin itseni tai alkaisin toiminimellä duunaan, palkkatyötä sekin on.

     • 5.2.1.1.7

      keke sanoo

      ”-Kyllä on ja monikin.”

      Höpsis

      ”Ei vaadi. Aikuiskoulutuskeskus järjestää ilmaisia kursseja ja mahdollisuuden opiskella moneen eri ammattiin.”

      Kyllä se vaatii. Itseni ainakin on maksettava ruat ja vuokrat vaikka kuinka opiskelu olisi ilmaista. Mitä ”erilaisiin aikuiskoulutuskeskuksen kursseihin” tulee niin aika matalalla koulutuksella luulet töitä saavasi. Luulet varmaankin että työttömissä olisi paljonkin täysin ammattiin kouluttamatonta väkeä.

      ” mutta jos ei duunia ole niin on typerää jäädä kädet ristissä sitä ootteleen. ”

      No nyt löydettiin vihdoin se sama sävel. Tosin itse en kyllä viitsisi epärealistisia neuvoja ihmisille jaella jonakin ratkaisuna asioihin.

      ”Itse en ainakaan jäisi vaan kursittasin itseni tai alkaisin toiminimellä duunaan, palkkatyötä sekin on.”

      Mistä työtön hommaa sen pääoman siihen yrityksen perustamiseen sekä elämiseen ennen kuin kassavirtaa tulee yritykseen?

      Muuten toiminimi on yritysmuoto ja sen rinnastaminen palkkatyöhön on typerää.

      Ja kyllä olen kanssasi samaa mieltä että jos kerran mahdollisuus yrityksen perustamiseen on niin kantsii kokeilla. Kuitenkin jos markkinoit yrittämistä kaikille työttömille on reaaliteeteissasi perustavanlaatuinen ongelma.

 5. 6

  Liian vanha työhön? (nainen 48 v.) sanoo

  Miten olisi ihan rikosilmoitus? Em. lisäksi.

  • 6.1

   keke sanoo

   Tämä onnistuu ihan verkossa tehtynä mikäli vaivautuu vain täyttämään lomakkeen. Tiedä sitten jaksaako kukaan tuota tehdä ja menevätkö nettivinkit suoraan mappi-Ö:hön tai naureskeltavaksi kahvipöytään jos epäilee kunnan herroja esmes harrastavan korruptiota liittyen työvoimapoliittisiin lakeihin.

   https://www.poliisi.fi/nettivinkki

  • 6.2

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Hallinto-oikeus olisi oikea paikka lain vastaisen virkamiespäätösten käsittelyyn.

   Suomessa hallinnon julkisuusperiaatteen mukaan virkamiestenkin tekemät päätökset ovat julkisia. Kunnat julkaisevat netissä vain luottamuselinten päätökset ollakseen muodikkaasti julkisia. Luottamuselimiä ovat kunnissa siis hallitus, valtuusto ja lautakunnat, joiden jäsenet on joko valittu suoraan äänestyksellä tai puolueiden valtuustoryhmien nimeämiä.

   Julkisten virkamiespäätösten hankkiminen edellyttäisi sitä, että lähtee konkreettisesti sinne virastoon pyytämään asiakirjoja. Pitäisi tietää, minkänimistä asiakirjaa pyytää ja mistä. Sitten riippuu ihan viraston henkilökunnasta ja heille annetusta ohjeistuksesta, minkälaista palvelua saa pyytäessään asiakirjoja nähtäväksi.

 6. 7

  työtön2 sanoo

  Myös ylöjärvellä on työ ja toimintakeskus johon yritykset tuo töitään ja niitä tehdään kuntouttavana työtoimintana.

 7. 8

  Työvalmentaja sanoo

  Ihan turhaa itkemistä näissä kommenteissa. Olen ollut lokakuusta 2009 lähtien esimiehenä kuntouttavan työtoiminnan pajalla. Välillä työvoiman palvelukeskus ohjaa tänne hommiin samanlaisia itkijöitä. Oon aina sanonut suoraan, että joko teet sulle määrätyt hommat kunnolla tai otat karenssia työstä kieltäymisestä. 80% itkijöistä valitsee mieluummin työn kuin karenssin. Näin on mennyt täällä jo viiden vuoden ajan ja näin se tulee menemään tulevinakin vuosina. Ei täällä itkemällä pärjää ja pääse elämässä eteenpäin.

  • 8.1

   keke sanoo

   Kappas tässä meillä varsinainen työnsankari nyt on. Kattokaas nyt pojat tälleen se tosimies(tm) toimii eikä vain valita!

  • 8.2

   Herra Huu sanoo

   Orjapiiskurille: seuraavan kerran, jos minä satun joutumaan pakkotyöhön, niin äänitän jokaisen uhkauksesi ja käräjillä tavataan.
   Samaa suosittelen KAIKILLE orjatöihin pakotetuille.
   Minä en kieltäydy tulemasta orjatöihin, mutta en tee palkatonta työtä. Olet pakkotyösutenööri ja niin tyhmä, ettet edes ymmärrä hävetä.

   Toivottavasti saat potkut.

  • 8.3

   Makkonen sanoo

   Toivon sulle vilpittömästi kaikkea mahdollista pahaa elämässäsi, vitun perseenreikä.

  • 8.4

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Voisin sanoa, että olet pelkkä trolli, mutta samalla alentaisin keskistysleirien vartijatkin pelkiksi trolleiksi.

   En yhtään epäile, etteikö juuri noin tapahtuisi. 90% on peloteltu katteettomilla karenssiuhkauksilla jo ennen sinne ”pajalle” tuloa.

   Sille 90%:lle tiedoksi, että käytännössä annetaan ensin varoituksia. Todelliseen karenssiin on pitkä matka, jonka varrella on monta mahdollisuutta vaikuttaa kantelu-/valitusmenettelyn kautta omaan kohtaloonsa.

   Laki määrää vain osallistusmisvelvoillisuuden. Sen täyttää olemalla paikalla ilmoitettuna aikana. Työsuorituksia ei voi vaatia, koska kyse on ”kuntouttamisesta”. Tarkemmin sanottuna ”sosiaalisesta” kuntouttamisesta. Vajaakuntutoisten lääketieteellinen kuntouttaminen tehdään jossain ihan muualla kuin ”pajoilla”.

   Jos siellä ”pajalla” on joku koulukiusaajan sielulla varustettu ”kapo”, niin muistakaa, että hänellä on vain paha olla. Osana ”sosiaalisessa” kuntoutuksesta näyttää olevan sopeuttaminen kiusaamiseen, joka alkaa koulussa, jatkuu työelämässä ja josta ei pääse eroon edes työttömyydessä.

  • 8.5

   Saku Timonen sanoo

   Armeijassa huomasin, että joillekin korpraalin sotilasarvo oli liikaa ja kihahti hattuun. Työvalmentaja näyttäisi kuuluvan heihin.

   • 8.5.1

    Tommi sanoo

    Joillekin kilahtaa hattuun kun pääsevät kirjoittamaan blogia pienelle piirille. Ihmisillä näyttää kilahtelevan hattuihin mitä kellekin ja se heille suotakoon. Vai ollaanko taas parempia?

    • 8.5.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Olen kirjoittanut blogia kohta viisi vuotta ja lukijoita on joka jutulla semmoiset 10 000. Juttuja on yli 1 300. Pistä paremmaksi ja tule sitten vasta neuvomaan minua blogin kirjoittamisessa.

  • 8.6

   Johtoportaan mies sanoo

   Aikamoista. Teetkö todella 9€/pvä esimieshommia? Ilman mitään työstä saatavaa etua? Eikö ole leuka tullut kipeäksi uhkaillessa? Provohan tuo on, itsekin näköjään lankesin 😉

 8. 9

  Tietämätön sanoo

  Onko kenelläkään tietoa, että voiko tämän kuntouttavan työtoiminnan välttää hankkimalla opiskelupaikan vai katsooko ne että kuntouttavasta työtoiminnasta on enemmän hyötyä kuin opiskelusta? Työkkäristä väläytettiin tätä kunt. työtoimintaa ja aion yrittää välttää sen keinolla millä hyvänsä, orjaksi en lähde.

  • 9.1

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Opiskelu menee kuntouttavan työtoiminnan ohi. TE-toimisto ja kunta ovat sitä tyytyväisempiä mitä kauemmin opiskelet.

   Työvoimapoliittinen koulutus on varmin ratkaisu. Siinä ei työttömyysetuus katkea kunhan opiskelee. Omaehtoisessa opiskelussa on jonkin verran ”sudenkuoppia”. Siinä tärkeintä on hyväksyttää opiskelu TE-toimistolla kirjallisesti, jos aikoo opiskella päätoimisesti. Senkin jälkeen on aika- ja suoritusrajoja, jotka voi viedä työttömysetuuden.

   24 kk raja päätoimisessa opiskelussa tarkoittaa, että käytössä ei voi opiskella AMK- tai korkeakoulututkintoa loppuun asti työttömyysetuudella. Perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot lasketaan erillisiksi, joten ”duunariksi” voi opiskella työttömyysetuudella loppuun asti. Kaikki opiskeluun harjoittelutkin ”saa” suorittaa työttömyysetuudella.

   Sivutoimisessa opiskelussa on rajoja, joita ei saa ylittää. Sivutoiminen opiskelu on sallittu aina kunhan se ei ylitä niitä tiettyjä suoritusrajoja. Jos taas opiskelu on rajojen ylittämisen jälkeen päätoimista, niin sitten on taas suoritusrajat, jotka on ylitettävä, jotta se kelpaa omaehtoiseksi työttömyysetuudella tuetuksi opiskeluksi.

   • 9.1.1

    Tietämätön sanoo

    Kiitos tiedoista, aion mieluummin opiskella vaikka loppuelämän, jos työtä ei löydy. 9€:n orjaksi ei kannata kenenkään mennä. Jos nämä riistohommat lopetettaisiin, löytyisi oikeaa työtä varmasti enemmän.

 9. 10

  Toinen työvalmentaja sanoo

  Jos Työvalmentaja uhkailee karensilla niin kannattaa vaihtaa alaa.. Karensista päättää joku muu taho kuin työvalmentaja, työvalmentajan pitää kyllä osata tuoda esille tämä mahdollisuuus mutta ei uhkailla.Työvalmentajan täytyy selvittää miksi ”itkijä itkee” ja tehdä töitä sen eteen että kyyneleet kuivuvat.

 10. 11

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Tässä lisätietoa Nokian kaupungin ja Verte oy:n lain vastaisista bisneksistä.

  Nokian kaupungin ja Verte oy:n sopimus vuosille 2013-2016:
  http://nokiankaupunki.ktweb.fi/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=0&docid=33323832323a31&dalid=12.3.2013%2015:09:25:000&extension=docm

  ”Verte Oy perii edellä esitetystä toiminnasta kiinteän kuukausihinnan, joka perustuu Nokian kaupungin suorittamaan kilpailutukseen 21.12.2012.
  Työnohjauksen kiinteä kuukausihinta on 20 619,44€ ”

  http://nokiankaupunki.ktweb.fi/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=0&docid=33323830383a31&dalid=12.3.2013%2012:43:05:000&extension=doc

  ”Verte Oy:n tarjoushinnat olivat seuraavat:

  Työnohjauksen kiinteä kuukausihinta (sisältää enintään 30 asiakkaan työnohjauksen) 20 619,44 € (Alv 0 %)
  Tilavuokra 4 500 €/kuukausi (Alv 0 %)
  Yhden (1) asiakkaan työnohjaus 20,34 €/päivä (Alv 0 %)
  Tätä hintaa käytetään laskutusperusteena, mikäli Tilaaja osoittaa enemmän asiakkaita palvelun piiriin kuin mitä kiinteä laskutettu kuukausihinta sisältää.

  Palvelun hinnaksi muodostui vuodessa 276 313,84 € (Alv 0 %)

  Hankinnan kokonaishinta huomioiden mahdollisen optiovuoden oli 828 941,52 € (Alv 0 %).”