Epäpoliittisia soihtuja

Soihduin varustautunut kulkue aikoo edetä Presidentinlinnan sijaan Hietaniemen hautausmaalle. Perillä tarkoitus on laskea kynttilöitä ja seppeleitä haudoille. Tapahtumakutsua on levittänyt oikeistomielinen Kansallinen Vastarinta. Liike ei kuitenkaan toimi tapahtuman järjestäjänä ja kulkueen on ilmoitettu olevan poliittisesti sitoutumaton. Paikalle ovat tervetulleita kaikki halukkaat, mutta poliittisten tunnusten käyttö on kielletty.

Näin kirjoitti Iltalehti odotettavissa olevista itsenäisyyspäivän mielenilmaisuista. Toimittaja ei ollut viitsinyt tutkia asiaa sen vertaa, että olisi kirjoittanut tapahtumaa mainostavan liikkeen nimen oikein. Kansallinen vastarinta on verkkosivu, jota julkaisee Suomen Vastarintaliike. Se on avoimesti kansallissosialismin nimeen vannova ääriliike, jonka tavoitteena on väkivalloin perustaa yhteispohjoismainen, kansallissosialistinen ja sotilaallisesti organisoitu johtajavaltio.

Vastarintaliikkeen jäsenet ovat syyllistyneet mm. taannoiseen pride-kulkueen kaasuiskuun, Dan Koivulaakson pahoinpitelyyn kaasulla ja Jyväskylän kirjastohyökkäykseen. Facebookissa näin osuvan kommentin:

Iltalehti näyttää ennättäneen fasismin arkipäiväistämisessä tasolle, jolta katsoen avoimen kansallissosialistinen ja henkilöihin kohdistuneeseen poliittiseen väkivaltaan toistuvasti syyllistynyt Suomen Vastarintaliike on vain ”oikeistomielinen”. Ja avoimesti fasismille myönteisissä tai suorastaan sitä ajavissa toimintaympäristöissä huseeraavat organisaattorit (esim. juhlapuhuja, Sarastuksen Timo Hännikäinen) voidaan esittää puhtoisen isänmaalliseen tapaan toimivina kunnon poikina (mitä he tietysti ajavatkin takaa julkikuvaansa muokatessaan) ja tapahtuma täten ”poliittisesti sitoutumattomana”.

Seuraavaksi siteeraan lyhennellen Varisverkoston blogia:

”Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat mitä ilmeisimmin Timo Hännikäinen (Sarastus-verkkolehti) ja Suomen Sisu. Tapahtuman domain 612.fi on rekisteröity Timo Hännikäisen nimiin. Kun tapahtuma ilmestyi sosiaaliseen mediaan, niin Suomen Sisun entinen pitkäaikainen puheenjohtaja Teemu  Lahtinen oli ensimmäisenä jakamassa tapahtumaa Suomen Sisun sosiaalisen median profiilien lisäksi.

Tapahtumaa ovat mainostaneet muun muassa kansallissosialistinen Suomen Vastarintaliike, uusfasistinen Mustasydan, kulttuurikonservatinen Sarastus-nettilehti ja äärikansallismielinen Suomen Sisu. Lisäksi tapahtuman mainoksia on jaettu muun muassa Hommafoorumilla ja fasistisessa Poliittisen korrektiuden parhaat -facebookryhmässä.

Tapahtuman järjestäjä Timo Hännikäinen toimii myös järjestämänsä tapahtuman juhlapuhujana. Hännikäinen on pitkän linjan kulttuurikonservatiivi, jonka teoksia kustantamo Savukeidas on julkaissut. Lisäksi tapahtumaan aikoo osallistua myös muita Suomen äärioikeiston keulahahmoja, muun muassa jo mainittu perussuomalaisten kansanedustajaehdokas ja Suomen Sisun aktiivi Teemu Lahtinen.”

Saahan vapaassa maassa marssia kuka tahansa ja minkä tahansa puolesta. Reilua olisi kuitenkin kertoa suoraan minkä puolesta milloinkin marssitaan. Jos järjestäjiä ujostuttaa, niin median tehtävä olisi ottaa taustoista selvää.

En tiedä mitä Hännikäinen juhlapuheessaan sanoo eikä se minua kiinnostakaan. Olen kerran lukenut yhden hänen ”juhlapuheensa”, jonka hän piti viime toukokuussa yön kestäneessä yksinpuhelussaan rasisimia ja fasismia vastustavan Fb-yhteisö Paljastettu 3:n seinällä. Siinä on juhlapuhetta kerrakseen. Jaanpa koko jeremiadin teidän kanssanne:

hännikäinen a1

hännikäinen1

hännikäinen2

hännikäinen3

hännikäinen4

hännikäinen5

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Timohan tuntuu olevan varsinainen sana virtuoosi. Vahvistaa käsitystäni, että face ei ole terveen ihmisen paikka.

 2. 3

  Joni Pelkonen sanoo

  Vielä tukevampaakin tavaraa löytyy. Hännikäinen on nimitellyt allekirjoittanutta vajaamieliseksi ja mielisairaaksi. Ilmeisesti hänellä on mielestään psykiatrin pätevyys, joskin diagnoosi oli molemmissa kohdissa väärä 😀

 3. 4

  pitkäaikaistyötön sanoo

  suomalaisen journalismin taso on masentava. Toimittajat ovat papukaijoja, joiden arvostetuin ominaisuus on vääristellä otsikot keräämään klikkauksia.

  Uusnatsit onneksi kompastuvat jo omiin jalkoihinsa matkalla vallankumoukseensa.

 4. 5

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Sakullakin oli pilkkuvirheitä tekstissään vaikka kuinka, vaan ketä se kiinnostaa? Nyt ei opeteta suomen kieltä vaan tehdään politiikkaa.

  • 5.1

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Tää oli tietty tarkoitttu tonne vähän ylemmäksi. Tuli nääs mökillä kokeiltua vanhalla Noksun Symbian-älypuhelimella nettiselailua.

 5. 6

  LL sanoo

  Heh, kiitos Saku. Tiedät etten ole FB:ssä ja tämä on oikein mainio esimerkki siitä etten tule ikinä avaamaan tiliä siellä – yhtään en väheksy tämänkaltaisen toimintaympäristön myönteisiä puolia (tiedäntiedän, monesta hyvästä jään paitsi, mutta minua lohduttaa se etten ole lainkaan ainoa).

  Teille, joita Timo Hännikäinen nimittelee mielisairaiksi, haluan sanoa:
  Ihminen, joka ulkoistaa oman häiriintyneisyydensä nimittelemällä kanssaihmisiään avohoitopotilaiksi tai psykiatriallisella terminilogialla (vailla minkäänlaista ammattitaitoa) on vain yhdenlainen somehullu. So what, ohittakaa se.

  Suomalaisessa niinsanotussa älymystössä on myös ihmisiä, joilla on ehkä jonkuntasoista älyä, muttei lainkaan tai hyvi vähän ymmärrystä. Kun älyltä puuttuu ymmärrys se on vajaaälyisyyttä, koska nämä kaksi liittyvät aina yhteen.

  Hännikäisen ja Sarastus-blogin kirjoittajien ajattelu on hyvin sekavaa. Hyvin epä-älyllistä ja emotionaalisesti täysin tyhjää. Surullisia ihmisiä, mieli täynnä tuhokuvitelmia ja sen myötä myös muiden tuohamisajatuksia. Heikkoutta vai tahallista pahuuta? En tiedä, en voi sanoa, mutta sen tajuaa kyllä ettei ole ihan tervettä meininkiä.

 6. 7

  Oscari sanoo

  Saku hyvä, en mitään pahaa toivo kenellekään, mutta tuonTimo Hännikäinen pitäisi saada hoitoon. Toivottavasti joku hänen läheisistään tekee tuo hyvän teon hänelle, eli hoitoon ohjaamisen?

 7. 8

  sauhuttelija sanoo

  Sääliksi käy tota Hänninkäistä. Olis kauheeta pelätä noin paljon olematonta ja tuntematonta uhkaa, että pittää ihan magnumein ja kaksintaisteluhaastein päteä nappi otsaan- uhkailuin.

  Aseluvat lähtee nykyään vähemmälläkin, joten magnumit ovat olemassa vain harhaisessa ja pelokkaassa mielessä.

  Ja sit jäljelle jääkin vain eksynyt pikkupoika joka väärällä hiekkalaatikolla joutuu uhoamaan, et ”mun isi on vahvempi kuin sun isi”.

 8. 9

  Tättätäättäää sanoo

  Lähdekritiikki on virheetöntä! Takku-sivuston propagandaa tuo kuva, ei Timo niin idiootti ole että tuollaisia kirjottelee, vaikka onkin fasisti.

  • 9.1

   Saku Timonen sanoo

   Takku-sivuston propagandassa kaikki faktat ovat oikein eikä Hännikäinen ole koskaan kiistänyt kirjoittaneensa yksinpuheluaan 17.5.1014 fb:n sivulle Paljastettu 3. Siellä ne ovat vieläkin, käy katsomassa.

 9. 10

  Sengstaken-Blakemore sanoo

  Minusta mauttomampaa kuin sekoilla kännissä Facebookissa on tekeytyä Facebook-kaveriksi ja sen jälkeen jaella kuvakaappauksia yrittäen näin epätoivoisesti todistaa jotain.

  • 10.1

   Saku Timonen sanoo

   Olen samaa mieltä. Kaikkein mauttominta on tekeytyä valeprofiililla fb-kaveriksi ja sen jälkeen jaella vain kavereille näkyviä kommentteja ja valokuvia muunneltuina ympäriinsä. Minulle tehdään tätä jatkuvasti. Hännikäinen kylläkin kirjoitti kännisekoilunsa kaikille näkyvän avoimen fb-yhteisön sivulle, joten kyseessä on hänen oma hölmöilynsä. Käy katsomassa yhteisö Paljaastettu 3:n julkaisut 17.5.2014.

 10. 11

  Agnas sanoo

  Eipä löydy. Selasin Toukokuun 8:sta kesäkuulle ja ei löytynyt.

  Onko linkkiä kommentteihin?

 11. 12

  Tommi Takku sanoo

  Eiköhän tuo paljastettu 3 ole vasemmistomielinen propagandasivusto. Ei kai nyt sellasta voi kellekään suositella joka etsii puolueetonta tietoa.

  Saku kannataisiko sinun tehdä pieni tarkistus aiemmista kirjoituksistasi koskien näitä mamujengejä.
  Sinähän olet vakuuttanut että rasistista motiivia ei ole ollut ja että mitään mamujengiä ei edes ole vaan tekijät on suomalaisia. Nii just, onhan ne ehkä suomalaisia mutta tyyppien nimet eivät kovin suomalaisilta kuullosta.
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1418260569551.html

  • 12.1

   Vääpeli Matala sanoo

   Olkoon vaikka FDL:n tai jonkun muun natsiporukan propagandasivusto, Hännikäinen on sinne postannut mitä on postannut.

   Suora lainaus linkistäsi: ”Syytteessä on 12 poikaa, joista suurin osa on etnisesti ulkomaalaistaustaisia. Heitä syytetään ryöstöistä ja ryöstön yrityksistä, joita on tehty Alppilan puistossa ja muualla Helsingissä pääosin alkusyksystä.

   ”Pitää saada kokea juttuja”
   Ryöstäjien asenteen tiivisti omassa kuulustelussaan 16-vuotias poika, joka on toinen juttukokonaisuuden pääepäillyistä.

   Taustaltaan kantasuomalainen poika kertoi, että heillä oli porukalla tapana käydä yksittäisten kadulla kulkijoiden kimppuun, antaa ”turpaan” ja viedä omaisuus.

  • 12.2

   Saku Timonen sanoo

   Paljastettu 3 on Facebook-sivu Paljastetun kotisivulle ja Paljastettu on täysin puolueisiin sitoutumaton rasismin ja fasismin vastainen bloggajien yhteenliittymä. Kirjoittajat edustavat kukin omaa poliittista kantaansa ja meitä on moneksi. Osa on oikeistolaisia, osa vasemmistolaisia ja osa täysin puolueisiin sitoutumattomia. Yhteistä on ihmisoikeuksien, yhdenvertaisuuden ja laillisen menon puolustaminen. Jos se riittää leimaamaan sivun vasemmistolaiseksi porpagandaksi, niin leimaajan on syytä miettiä omaa paikkaansa poliittisella kartalla ja suhdettaan lainsäädäntöön.

   • 12.2.1

    Tommi sanoo

    Vai että täysin puolueeton? Kyllä se ulkopuolisen silmiin näyttää täysin puolueelliselta.
    Oma paikkani poliittisella kartalla on sivusta seuraaja ja lainsäädännön kanssa minulla ei ole mitään ongelmia.
    En kirjoittele ihmisistä heidän nimillään nettiin enkä herjaa ketään.

    Jos sivusto on puolueeton niin listaahan tähän kirjoitukset jotka käsittelevät vihreiden ja vasemmiston kämmejä. Vai eikö niitä muka ole?

    • 12.2.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Sivusto on suunnattu rasimia ja fasismia vastaan. Listaa sinä tähän vihreiden ja vasemmiston suunnalta tulleet rasitiset ja fasistiset heitot.

 12. 13

  Juri Nummelin sanoo

  Toki kyse on vanhasta sitaatista, mutta halusin vain selventää, että Savukeidas ei enää julkaise Hännikäisen teoksia.

 13. 14

  Tommi Takku sanoo

  Sattumoisin googlasin omalla nimelläni ja huomasin että tänne on joku mun nimellä jättänyt joskus 2014 ylläolevia viestejä. Luultavasti poiminut mun nimen Paljastettu-sivun tykkääjistä. Säälittävää toimintaa. Mutta tosiaan, nuo yo. mamuvastaiset viestit ei oo mun kynästä.