Kurkistus pahuuteen

Monien mielestä kirjoitan hyvin työttömien, syrjäytettyjen, yhdenvertaisuuden, oikeudenmukaisuuden ja laillisen menettelyn puolesta. Tätä näkemystä eivät kuitenkaan kaikki jaa. Joidenkin maailmankuvaan ei oikeudenmukaisuus mahdu, vaan satunnaisesti valittuja ihmisryhmiä ja yksittäisiä ihmisiä saa ja pitääkin syrjiä.

Näiden syrjittyjen puolustaja on heidän mielestään alhainen punikki, jota saa rääpiä sosiaalisessa mediassa ihan miten tahansa. Erityisen hyvin tässä riekkumisessa on kunnostautunut Facebook-sivu Paljastettu 4, jonka ylläpitäjä näyttää viime päivinä menettäneen vähäisenkin suhteellisuudentajunsa.

Hänen mielestään on hulvattoman hauskaa ottaa pilkattavaksi kahdeksan vuotta sitten leskeksi jäänyt 80-vuotias äitini, jonka kanssa asun yhteistaloudessa muutettuani takaisin syntymäpaikkakunnalleni neljännesvuosisadan poissaolon jälkeen:

Näyttökuva (49)_snip

Tällekin vitsille löytyy naurajia. Yksi huvittuneimmista oli äärioikeistolaisen Finnish Defence Leaguen entinen keulakuva Mimosa Koiranen:

Näyttökuva (46)_snip

Kuten arvata saattaa, niin Koiranen laittoi heti tuon jälkeen minulle eston. Se on vain hyvä, koska olen jo muutenkin kyllästynyt hänen rasistiseen vihjailuunsa ja yleiseen ilkeyteensä parissakin köyhyyttä ja palkatonta työtä käsittelevässä Fb-ryhmässä. Pistetään vielä toinen hävyttömyys, jonka kohteena ovat minun lisäkseni sosiaaliviranomaiset.

Näyttökuva (50)_snip

Tämäkin on joidenkin mielestä hulvattoman hauskaa.

Näyttökuva (51)_snip

Onko tämä sitten poliittista kiusantekoa? Osittain on, sillä ainakin osa näistä irvistelijöistä on ollut tai on parasta aikaa mukana paikallispolitiikassa. He edustavat tai ovat ainakin edustaneet ainoaksi oikeaksi työväenpuolueeksi julistautuneita Perussuomalaisia ja ovat vieläkin heidän äänekkäitä kannattajiaan.”Bernardo Clarevecilin” oikeasti fiksu tytär on Perussuomalaisten ehdokkaana, joten isipappa tekee hänen puolestaan erinomaisen negatiivista vaalityötä.

Enemmän kuin politiikkaa tämä on kuitenkin pelkkää ilkeyttä ja suoranaista pahuutta. Tarkoituksena on vain loukata, halveksua ja pilkata. Sekä Paljastettu 4:n ylläpitäjä että kaikki hänen mukanaan ilkkujat ovat poikkeuksetta täysin kyvyttömiä asialliseen keskusteluun eri mieltä olevien kanssa. Heiltä puuttuu kaikki asiaosaaminen ja tieto, usein myös kirjoitustaito. Heidän ainoa tapansa kommunikoida on silmitön hyökkäys henkilökohtaisella tasolla. Se näkyy hyvin tuon touhua paheksumaan uskaltaneen Kähkölän saamassa sontaryöpytyksessä.

Onko tuolla sivulla sitten rikoksen tunnusmerkistön täyttävää tavaraa? Minun mielestäni siellä ei ole mitään muuta ollutkaan kuin törkeitä kunnianloukkauksia ja kiihottamista kansanryhmää vastaan. Itä-Suomen syyttäjänviraston 1.12. 2014 tekemän päätöksen mukaan rikoksen tunnusmerkistö ei kuitenkaan täyty. Jos se täyttyisikin, niin sivulle kirjoittajien nimien ja osoitteiden selvittäminen aiheuttaisi sellaisia kustannuksia, jotka ovat epäsuhteessa asian laatuun.

Onhan se niinkin. Ei riitä että minä tiedän ylläpitäjän. Hänen henkilöllisyytensä pitäisi vahvistaa myös muuten eikä USA:n lakien mukaan toimiva Facebook anna kirjautumistietoja kunnianloukkausrikoksissa. Vaikka antaisikin, niin ainakin tuo ylläpitäjä on varmasti perustanut sivunsa jollain kymmenistä valeprofiileistaan.

Nyt sanotte että minun ei pidä välittää noista. En minä itseeni kohdistuvista loukkauksista niin välitäkään, mutta täysin ulkopuoliset ja tietokonetta käyttämättömät ikäihmiset jätetään yleensä vähänkään sivistystä saaneissa piireissä rauhaan.

Jatkakoot, kun ei kerran heidän omasta miehekkyyttä ja isänmaallisuutta ihanteinaan pitävistä joukoistaan löydy yhtään sellaista miestä, joka ottaisi tuollaiset tyypit vakavaan puhutteluun. Jokaisen vähänkään tapoja tuntevan syvän halveksunnan he kuitenkin ansaitsevat.

Kommentit
 1. 1

  ...... sanoo

  Älä provosoidu, sillä paskahousu elää siitä.
  En Sinuna alentuisi postaamaan paljastettu4-sivulle yhtään mitään.

  Selasin tuota paljastettu4-sivua. Se on teini-ikäistä kuraa. Facebook väittää suhtautuvansa vakavasti, mutta lopuksi totean aina keskustelevani koneen kanssa – sitähän se nykyään on, kun yrittää vaikka soittaa virastoon tms.

  Antaa rakkien haukkua. Netissähän on valtava määrä sontaa, mutta meidän ei ole pakko lukea sitä kaikkea, eikä varsinkaan ruveta juttusille vajakkien kanssa. He eivät ole ansainneet sitä.

 2. 2

  Juha Keltti sanoo

  Tarkistin blogin johdosta pinnallisesti ryhmän Ei pakkotyölle viimeaikaisia viestejä, mutten huomannut siellä Mimosa Koirasen postauksia enkä muista aiemmista kuvatunlaisia. Kone tosin tökkii etten saanut täydellistä kontrollia. Ilmoita minulle tai muille moderaattoreille, jos havaitset poistamista vaativia, keneltä tahansa. En katsonut ryhmiä Köyhien Liiton perustava kokous ja Alas perintäbisnes! joista ainakin toisessa hän on, kun tämä pakkotyön vastustamisen alue tuntui kiireellisimmältä. Nuo loukkaukset ovat tuomittavia.

 3. 3

  sauhuttelija sanoo

  Kuinkas se olikaan…?

  Idiootteja ja vainajia yhdistää se, että he eivät itse tilaansa tiedä, mutta läheisensä saattavat kärsiä.
  Sääliähän noita täytyy. Oma ymmärrys ei riitä mihinkään, eikä äiti ole opettanut tapoja ja vähäiset puulelut ovat olleet jumissa patterin välissä, niin siinä on hyvin heikot eväät elämälle.

  Jos eivät voisi netin kautta purkaa pahaa oloaan pois, niin huonostihan heidän kävisi. Kirjoittelemalla nettiin sillä vähällä mitä osaavat he voivat kuvitella, että sanomisistaan joku olisi kiinnostunut.

 4. 4

  AMK sanoo

  Itse en ole fB.ssä jäänkö paljosta paitsi.
  Törkeää käyttäytymistä näyttää olevan.
  Olen sanaton!!!

 5. 5

  AMK sanoo

  Ihmettelen ihmisiä? jotka tietontahtojen loukkaavat toisia.
  Sanonta ”kohtele toisia niinkuin tahtoisit itseäsikin kohdeltavan”
  on täysin unohtunut.

 6. 7

  LL sanoo

  Edes useimmat nuoret eivät ole, eivätkä käytä FB:tä näin epäkypsästi kuin nämä vakavasti häriintyneet aikuiset, jotka solvaavat ja loukkaavat kanssaihmisiään.
  Näitä riittää, valitettavasti.

  Olen todella pahoillani Saku sinun puolestasi, koska tuot esille, ja todella hyvin argumentoiden sellaisia asioita joista tulee käydä laajempaa ja julkista yhteiskunnallista keskustelua, kaikilla sen tasoilla ja jokaisessa vallankammarissa.

 7. 8

  sanoo

  Njoo… On siinä varmaan yritystä vakavasti otettavaksi nettipahikseksi, mutta ei se oikein tuollaisen kehittymättömän kersan lällätyksellä onnistu.

  FDL: n keulakuva Koiranen? Oliko kyseessä sama eukko, joka pyllisteli pierunpuhkomissa kalsareissaan hyvinkin myötähäpeää aiheuttavissa ”eroottisissa” kuvissa? Keulakuvaa kerrakseen, perse edellä, kuten tyyliin kuuluu.

  Huvittavinta tässä on se, että nämä tahot ovat putki punaisena huutamassa vanhusten, lasten ja muiden vähäosaisten puolesta, vaan kuitenkin kelpaa riipiä netissä kurattavaksi muiden lapset ja vanhukset. Vanhuksista huolehtiminen on ihan jees, kunhan ei vaan ole Sakari Timosen mutsi?

 8. 9

  Jari Kähkönen sanoo

  On kokolailla ihmeellistä, että monikin postauksessa nimeltämainitussa FB-ryhmässä riekkuja pyrkii käyttäytymisestään huolimatta esiintymään vakavana poliitikkona toisaalla. Ja olettaa sopii, vaikka näytöstä uupuukin, että vielä enemmän löytyisi feikki-avatarien takaa jahka asiaa tarkemmin selvittelisi. Kumpi siis olisikaan nolompi vaihtoehto, omat sanat itselleen syötettyinä vai paljastus että on keskustelut itse itsensä kanssa keksityn identiteetin välityksellä? Väitän, ettei asiaan tahdota tarttua mediallisesti, koska perinteiseen tyyliin osaaminen puuttuu, ajassamme kellään ei ole uskallusta tai rahkeita ja tietysti siksi koska ei ole takeita ”mihin tämä johtaa”.

  Mitäs siitä tulisi, jos parlamentaarisen ja historiallisesti vasemmistopuolueeksi luokitellun pitäisi erottaa jäseniä ns. polkupyörätelinetaistelun vuoksi tai toisen median lemmikin pääpoijulta tivattaisiin että mitä te salaatte/pakoilette väittäessänne puolueen ja perusjärjestön jäsenyyden olevan muka kaksi eri asiaa? Se ei ole pelkkää iskelmää, että ”meistä kaikista löytyy paljastettavaa”. Otetaan esimerkki ja sangen epäsuhtainen/vallaton rinnastus. Jos Ruotsin poliisilla oli 2000-luvulla Peter Rätzinsä, oli Suomen poliisilla jo 1930-luvulla Kosti Santalansa(sikäli kun muistan nimen oikein, koska en ole sitä tätä varten kerrannut Jukka Rislakin kirjasta, mistä sen kera mainetekojensa aikanaan luin).

  Ei kukaan takaa, että kaikki pysähtyy nettiin kadonneeseen sosiaalisesti rampaan neuropsykologiseen opetustapaukseen tai puolispurguun pikkurikolliseen, jos näitä hämäryyksiä tarkemmin kaivellaan. Onhan näet hyvin vanha vitsi, että yhteiskunta muuttuu vasta kun kriittinen massa joko villiintyy tai kääntää kylkeään nukkuessaan, mutta sitä ennen monikin tarvitsee kaikenlaisia käytettäviä työkaluja. Ruotsi-vertauksella sanoen, en tuoreeltaan juuri pitänyt Leif GW:n kolumnista, jossa tämä käsitteli Ruotsidemokraattien parhaillaan hermolomalla olevan pomon kakuttaneen Irenen todellista ansioluetteloa. Mutta sitten ajattelin tämän maailman jokasortin minnacrauchereita, kostipaavoeerolaisia ja ernsttandefeldtejä, niin eikö olisi ollut parempi mikäli heidät olisi ajallaan pantu paikoilleen julkisesti?

  Sakarin bloggauksessaan esiin nostama teema on tietysti henkilökohtaisesti koettuna v-mäinen elämys, sen estämättä että tekijöinä on koko leegio täysiä pellejä ja avatareita keiden käyttäytyminen on usein ”siellä jossain” eikä saata arvata oliko sopivampi reaktio ennemminkin itku vai nauru. Väärin se kuitenkin on, että hänen tulisi itse kaikki torjua/siivota jäljet. Siksi suurempaa journalistista ponnistustakin kaivattaisiin, jotta olisi mitään toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Se siinä vain on, että ainahan silloin on kaikki hyvin, kun itse on vallassa ja tekee mitä haluaa vrt. mitä esim. Obaman presidenttiydeltä toivottiin suhteessa Bush nuorempaan. On ymmärrettävä, että vain pysyvä läpinäkyvyys ja vastuu auttavat eikä niitä juuri kukaan halua, ihan pelkkä valta vaan kelpaisi mainiosti, joko heti tai mahdollisimman pian toimitettuna.

 9. 10

  Se vain tynnyrien kolinaa sanoo

  Tuo henkilö/henkilöt tuon kaiken sonnan takana on lopulta luonteeltaan ja itsetunnoltaan hyvin heikkoja ja ovat yleensä niitä, joilla menee housut vaihtoon hyvin pienestä. Jo se että piiloutuu sonnan levittämiseen internetissä nimimerkkien takaa kertoo olennaisen.

  Sontaa voi näin ollen turvallisesti levittää vähän niin kuin pöntöllä ja valmiiksi istuen. Eikä tarvitse seistä omin jaloin sanojensa takana kun menettää oman sulkijalihaksensa hallinnan housut jalassa.

  Mutta ennen kuin näin käy, niin heidän täytyy etsiä ja keksiä mitä tahansa asioita joilla voisi lyödä loppujen lopulta ihan ketä tahansa internetin suojista peittääkseen oman säälittävyyden. Ja pitää näin itsestään kuvaa yllä, jolla yrittävät todistella olevansa sitä parasta A-ryhmää. Nämä henkilöt voi kyllä ikävä kyllä päästä elämässään pitkälle mitä tulee vaikka vallan tavoittelussa ja sen väärin käytössä.

  Ehkä tällä tai näillä tahoilla on myös lähipiirissään hiljaiset hyväksyjät tai sitten muita vastaavia älyn tyhjiä tynnyreitä, jotka kolistessaan kannustavat pusertamaan WC-pöntöllä istuvia naureskelullaan entistä löysempiä kommentteja internettiin.

  Ja mitä itse olen näihin huutelijoihin elämäni aikana tutustunut, niin kovin monet heistä ei saa edes matoa koukkuun, jos ei joku kaveri ole vieressä kannustamassa ihan koko ajan. Vaan keskittyvät syömään vaikka sen aremman ja hyvin harvoin, mutta asiaa puhuvan yksin onkimat kalat.

  Ehkä tämäkin viesti meni hukkaan, koska ne kelle/keille tämä oli tarkoitettu ei ymmärrä mitä niille edes yritettiin sanoa…

 10. 11

  Papi sanoo

  Ihme miten jollakin riittää aikaa moisen ”hömpän” vääntämiseen, sairas täytyy
  sellaisen ihmisen olla. Toki asioista voidaan olla eri mieltä ja sanoa sekin ei
  siinä mitään. Kaikki tuo ei ole mitään muuta kuin nykyaikainen versio kiusaamisesta. Toisaalta ei kannata välittää, onhan se tavallaan sairaille henkilöille jonkinlaista ”terapiaa” kun saa moista tehdä. Toisaalta jos kyseessä
  oikeustoimikelpoisen ihmisen tuotosta, mahdollisuudet tuomioon paremmat oikeudessa.

 11. 12

  Naisväki sanoo

  Jokin on kyllä todella vinksahtanutta, jos aikuinen naishenkilö alentuu tirskumaan viattomien ikäihmisten innoittamalle ilkeyshuumorille. Ei empatiakykyä, ei mitään. Musta aukko. Järkyttää.

 12. 13

  ...... sanoo

  Tulee aina jotain ihan uutta.
  Ei pitäisi enää yllättyä mistään, mutta yllätyn kuitenkin. Rikollisuuskin uudistuu, esim. kouluampumisia tuskin kukaan olisi etukäteen osannut edes kuvitella.

  Pari vuotta sitten jouduin lorvimaan kipsi koivessa kotisohvalla, ja aloin ikävissäni (häpeäkseni) lukea juorupalstoja. Järkytyin aika tavalla Johanna Tukiaiseen kohdistuvasta nettisaastasta, joka jatkuu näihin päiviin, ihan vapaasti, kenenkään estämättä.
  Tappouhkauksia, silmitöntä herjaa, kodittomuuden ja kuoleman toivomista, iloa sisaren kuolemasta, joka tapahtui vuosi sitten. Karmivaa naisvihaa.

  En millään ymmärrä.

 13. 14

  Setämies sanoo

  Älä kirjoita tuonne mitään, kun kiusanhenget saavat lisää intoa jos onnistuvat suututtamaan niin että menet sivulle raivoamaan. Tuskinpa jaksavat kauaa vitsiä vääntää jos et kiinnitä niihin mitään huomiota.