Jatkan elämääni

Eilen tv-uutisissa kerrottiin ruplan kurssin laskusta ja sen vaikutuksesta mm. turismiin. Toimittaja kysyi nuorehkolta venäläismieheltä mitä tämä aikoo tehdä, jos ruplan kurssi laskee  vielä lisää. Mies vastasi hymyillen: ”Jatkan elämääni”.

Siinäpä oikea asenne.

Synnyin päivälleen 57 vuotta sitten toisenlaiseen maailmaan. Hyvinvointivaltiota vasta rakennettiin, mutta kuitenkin olen neuvolakortin mukaan tullut tarkastetuksi ja rokotetuksi säännöllisesti. Kansakoulun aloitin 1964 eikä minun enää tarvinnut kuljettaa mukanani maitopulloa ja voileipiä kuten vuotta aiemmin koulunsa aloittaneen veljeni vielä piti ensimmäisellä luokalla tehdä. Kunnallisen keskikoulun ja lukion sain käydä omalla paikkunnallani ja koko ajan terveydenhuolto toimi. Elämä jatkui ja poika kasvoi. Ei tosin sellaiseksi jättiläiseksi kuin silloiset kasvukäyrät ennustivat, mutta ylhäältä asti on ovi minunkin edessäni aina auennut.

Viimeiset kaksi vuotta olen saanut tai joutunut valtuustossa ja erityisesti kunnanhallituksessa seuraamaan sote-uudistuksen kiemuroita. Kukaan ei vielä tiedä mitä tuleman pitää, mutta uskon elämän jatkuvan. Se jatkuu, vaikka nykyisin on muotia vaatia julkisen sektorin purkamista ja normien vähentämistä. Monet eivät tunnu tajuavan mitä vaativat. Eivät julkisen sektorin työntekijät ja viranhaltijat ole mitään joutilaita syöttiläitä, vaan tekevät kunnissa tavattoman arvokasta työtä.

Normejahan tietysti joutaa purkaa ja helpottaa sillä tavalla vaikkapa Kelan, työvoimahallinnon ja sosiaalitoimen pyöritykseen joutuneita kansalaisia. Jokaisella on varmasti kokemuksia turhista normeista ja jossain otettaneen vastaan ehdotuksia. Pitää kuitenkin muistaa että virkamiehet koettavat vain noudattaa kansanedustajien säätämiä lakeja, joten virkamiesten syyttäminen on turhaa.

Toivottavasti tämä tuli selväksi myös tiistain kunnanvaltuustossa, jossa ennen kokousta saimme selvityksen kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä. Sanoin kyllä, että aiemmin, siinä tilaisuudessa ja tulevaisuudessa esittämäni kritiikki ei ole kohdistettu yhteenkään henkilöön. Se on kohdistettu lainsäädäntöön, jonka yhtä pykälää ei voi noudattaa lyömättä samalla korvalle jotain toista. Jos se ei tullut kyllin selvästi sanottua, niin nyt se on sanottu uudelleen.

Oikeastaan kai haluan nyt vain ilmoittaa täyttäväni 57 vuotta. Niihin vuosiin on mahtunut paljon iloa ja surua, auringonpaistetta ja räntäsadetta. Eino Leinon sanoin: Se murhe mi eilen mun murtaa oli / suli hymyks kun tänään suurempi tuli. Silti olen aina jatkanut elämääni ja aion jatkaa vastakin.

Aion jatkaa myös kirjoittamistani piittamatta siitä mitä vaikkapa Fb-sivu Poliittisen korrektiuden parhaat kirjoittelee. Sivumennen sanoen näille vähäpukeisista, aseistetuista naisista ja univormuista tykkääville cityfasisteille tekisi myös hyvää jatkaa omaa elämäänsä tai edes hankkia sellainen, mutta tehkööt miten mielivät. Heidän pitäisi kuitenkin muistaa että perätön väite jonkun syyllistymisestä rikokseen on oppikirjaesimerkki kunnianloukkauksesta.

Paljastettu 4 jääköön tällä kertaa vain maininnan varaan. Näiden kavereiden on syytä suorastaan toivoa että heidän ihanneyhteiskuntansa ei koskaan toteudu. Siinä heillä ei tuolla tyylillä olisi tulevaisuutta.

On muuten kummallista miten minua vihataan ja terrorisoidaan äärioikeistoa koskevien juttujeni takia, joiden osuus blogistani lienee jotain viiden prosentin luokkaa. Ilmeisesti nämä kaverit lukevat blogiani hyvin valikoidusti. Kannattaisi kyllä lukea laajemminkin, koska oletan köyhyyden koskettavan ainakin osaa heistä. Tai ehkä he kuvittelevat Suomen köyhien tilanteen johtuvan maahanmuuttajista ja heitä hyysäävistä viherpunikeista. Jos yhteiskunnallinen ajattelu oikeasti on tätä tasoa, niin sille minä en mahda mitään.

Nykyaika on mahdollistanut perämetsien miehen tulemisen piikiksi joidenkin lihaan. En tiedä onko se aina niin hyvä asia, mutta ainakin se on avartanut ihmiskuvaani.

Tästä tuli näköjään syntymäpäiväpuhe. Sehän sopii, koska varsinaisesti en vietä merkkipäivääni. Kiitos kaikille lukijoilleni ja pysykää kuulolla.

Elämä jatkuu jos ukko kestää.

 

Kommentit
 1. 1

  Kaija Olin-Arvola sanoo

  Kyllä me elämä kestetään loppuun asti. Muulla ei niin väliä.

  ystävällisesti Kaija

 2. 4

  Sekanen H. sanoo

  Jatka vain samaa linjaa. Räkyttäjät eivät keksi mitään uutta eikä heitä kohta kukaan viitsi seurata. Ja synttärionnea!

 3. 5

  Pera sanoo

  Onnea Sakulle syntymäpäivän johdosta ja toivottavasti jaksat tulevaisuudessakin tulkita työttömiä koskevia lakeja ja säännöksiä sivullasi.

 4. 6

  Vääpeli Matala sanoo

  Onnittelut!
  Ja jaksa ja jatka arvokasta työtäsi!

 5. 7

  tiikari sanoo

  Syntymäpäivä onnittelut Saku serkku ja hyvää joulua!Jatka vaan samaan malliin.

 6. 8

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Onneksi olkoon. Ja kiitos mainiosta blogista.

 7. 9

  sanoo

  Onnea merkkipäiväsi johdosta. Mutta sitä mä vaan niin kummastelen, että mitä olet todella tehnyt, että näiden ei niin työkalupakin terävimpien työkalujen käsittelyyn olet säännöllisesti joutunut?

 8. 10

  Kukka sanoo

  Hetken helmistä vaihtelevista
  elämä kudottu on,
  kirkkaita helmiä,
  kauniita hetkiä
  elosi olkohon.

  Toivotan päivänsankarille tuhansittain hyvää!

  ”Ne jotka ovat tarpeeksi hulluja uskoakseen, että voivat muuttaa maailman, vielä tekevät sen.”
  — Steve Jobs

 9. 12

  Päivin Pylkkerö sanoo

  ”Ensin he ovat välinpitämättömiä, sitten he nauravat sinulle, seuraavaksi he taistelevat sinua vastaan ja lopulta sinä voitat.” – Mahatma Gandhi

 10. 13

  LL sanoo

  Sylintäydeltä onnea! Elämällä se elämä jatkuu, itsekullakin. Iso kiitos kirjoituksistasi!

 11. 15

  Mäkinen sanoo

  Syntymäonnea ja kiitos kiitos oivallisista jutuista, Tolokun Äijä!

 12. 16

  hmm sanoo

  Synttärionnittelut ja isot kiitokset täältäkin.
  57 onkin sattuvasti juuri myös nimikirjaimesi 🙂

 13. 17

  Heikki Sinsemilla sanoo

  Eipä noista häiriköistä kannattaisi välittää, kourallinen tai ehkä vain yksi henkilö kirjoittelee keskenään. Muut eivät tietäisi heistä mitään ellet itse sanoisi. Ikäväähän tuo varmasti on, kiusallinen piikki lihassa johon syyttäjällä ei ole aseita vaikka rikoksen tunnusmerkit täyttyykin nähtävästi lähes päivittäin.

  Kuntouttavan työtoiminnan epäkohdat vaativat kaiken mahdollisen huomion, lähes olemattomalla kritiikillä on menty. Itse asiassa medioissa ei ole tainnut olla mitään sinne päinkään. Muutamilla tarkkanäköisillä yksityishenkilöillä, Sinä mukaanlukien on onneksi ollut teräviä havaintoja asiasta.

  Paljon onnea vaan.

 14. 19

  Leena Kymäläinen sanoo

  Niin, tunnustan työskenteleväni julkisella sektorilla, joka taitaa olla kaiken pahan alku ja suuri tuhluri. Silti on kummallista, että ihmiset vaativat ilmaista koulutusta, nopempaa julkista terveydenhoitoa, parempia vanhuspalveluja. Tosin maksaa se ei saisi. Mutta onnea sinulle sinne uuninpankolle. Meitä sentään on, jotka ajattelevat toisin.

 15. 20

  S sanoo

  Onneks olkoon! Kiitoksia hyvästä blogista, se on erittäin tarpeellinen.

 16. 21

  Satunnainen sanoo

  Onneksi olkoon! Blogisi on hyvä, uusia kirjoituksia odotellen.

 17. 24

  Hepa-60 sanoo

  Onnittelut ja taistelumieltä (sitä tarvitaan hörhöjen kanssa väiteltäessä)

 18. 25

  Make sanoo

  Onnittelut täältäkin. Blogisi on varsin hyvä ja informatiivinen, joten sitä on aina mukava käydä kerran viikossa lukemassa. Voimia myös tuleville vuosille.

 19. 26

  anon sanoo

  ehkä tämä piristää. pistin testillä menemään valituksen facebookille tuosta sakari von timonen fake sivusta. 2 kuukautta taitoi mennä, mutta nyt se on veks.

  We reviewed the Page you reported for harassment. Since it violated our Community Standards, we removed it. Thanks for your report. We let Sakari von Timonen know that their Page has been removed, but not who reported it.

 20. 27

  Jallu sanoo

  Naapurin tytön raiskasi pakolainen irakista, en itse näin työttömänä keksi mitä hyötyä niistä täällä on kun kaikki ovat työttömänä. Joku turkkilainen kyllä paistaa pitsoja.

  • 27.1

   LL sanoo

   Hei Jallu, ystäväni raiskasi itäsuomalainen mies ja olin oikeudessa mukana roolissa jota en kerro tässä, vaan sen että en ajattele: a.kaikki miehet ovat potentiaalisia raiskaajia b. kaikki itä-suomalaiset miehet ovat raiskaaja c. kaikki miehet, jotka ovat lähtöisin samalta paikkakunnalta kuin tämä, joka sai usean vuoden tuomion useista raiskauksista, olisivat raiskaaja.

   Tilastot eivät kerro kaikkea, muista se. Annoin, siinä roolissa jossa olin oikeuden edessä, sitoumuksen joka koskee seksuaalirikoksia. Ne ovat yleensä 60-vuotta asiakirjojen osalta salaisia (=ei julkisia).

   • 27.1.1

    Vääpeli Matala sanoo

    Eilen tuli tosiaan ilmoitus minullekin että Sakari von Timonen sivu on poistettu. Mutta mitä väliä jos tuota alkeellisinta hommalaisten propaganda paskaa voi kuintenkin lukea täältä.