Joululahjoja

Sosiaalinen media on parhaimillaan erinomainen asia, mutta jokaiseen paratiisiin luikertelee käärmeitä. Ne käärmeet ovat kateellisia ja kaunaisia ihmisiä, jotka käyttävät sosiaalista mediaa kunnianloukkauksiin, pilkkaamiseen ja ivaamiseen. He purkavat omaa kaunaista mitättömyyttään ja saavat komppaajikseen samanlaisia mitättömyyksiä.

Facebook ilmoitti äsken poistaneensa minun loukkaamistani varten perustetun sivun Sakari von Timonen. Jo oli aikakin. Sivulla oli pelkästään kunnianloukkauksia ja törkeitä kunnianloukkauksia. Kiitos kaikille teille, jotka ilmoititte Facebookille yhteisönormeja rikkovasta käytöksestä.

Tuon poistetun sivun ylläpitäjän tavat tuntien hän perustaa kohta uuden sivun. Hänellä ei ole niin paljoa selkärankaa, että uskaltaisi tulla esittäytymään. Hän toimii valeprofiileilla ja on mm. perustanut kaksi profiilia minun nimelläni ja kuvallani. Niillä hän ennätti ennen niiden poistamista lähetellä viestejä ja kommentteja itselleen ja muille, kuvakaapata viestit ja jaella niitä kuvia ympäriinsä.

Viime aikoina  hän on aktivoitunut tosella ylläpitämällään sivulla Paljastettu 4. Sisältö on muuten samaa kuin poistetulla sivulla, mutta loukkaukset kohdistuvat myös muihin ilmeisen satunnaisesti valittuihin henkilöihin.

Yhteiseksi tekijäksi kaikille loukkaamilleen pelkurimainen ylläpitäjä näkee salaperäisen viherpunikkiaatteen ja epämääräisen hyysäriyden, mutta tosiasiassa hän valitsee uhrinsa ihan summamutikassa. Kuka tahansa voi päätyä hänen pilkattavakseen. Yksi ainoa kriittinen kommentti hänen sivullaan riittää eikä aina tarvita sitäkään.

Se on äärioikeiston käsitys sananvapaudesta. Taktiikka on aina sama. Hän valitsee uhrin ja käy tutkimassa tämän valokuvat. Sitten hän ilmiantaa kuvat jollain tekosyyllä, kopioi ja muokkaa niitä ja keksii uhristaan yhden valheen. Sen jälkeen hän pitää itse keksimäänsä asiaa totena ja valehtelee päälle lisää.

Näin se sujuu. Jossain vaiheessa hän keksi väittää minun olevan alkoholisti. Sitten hän keksi minun valmistavan kiljua itselleni ja myyntiin. Tietenkin hän taas kerran sekoitti valehteluunsa myös iäkkään äitini. Tässäpä satoa parin päivän ajalta. Tuo ”Keskosen Hessu” on ilmiselvästi taas yksi ylläpitäjän lukemattomista valeprofiileista.

keskonen kilju1keskonen kilju2

Hän siis jakaa minun osoitetietojani ja väittää minun syyllistyvän laittoman alkoholijuoman valmistukseen ja myyntiin. Vähemmästäkin on tässä maassa tullut tuomio kunnianloukkauksesta. Tämä sankari pitää itseään evoluution helmenä ja luonnonvalinnan huipputuotteena.

keskosen hessu

Hän saa taas mukaansa toisen luonnonvalinnan tuloksena syntyneen huippuyksilön eli FDL:n entisen keulakuvan ja nykyisen kunniajäsenen Mimosa Koirasen:

mimosa keskonen1 mimosa keskonen2

Välillä hän vaihtaa ylläpitäjän takin päällensä ja käy ”keskustelua” itsensä kanssa:

mimosa keskonen3

Mimosa Koiranen saa minun puolestani rypeä omissa kaunoissaan, mutta tämän ylläpitäjän, tämän evoluution kukkasen, kanssa juttelisin mielelläni. En kuitenkaan juttele valeprofiilien kanssa ja omana itsenäänhän tämä sankari ei uskalla tulla esille.

Luonnonvalinta antoi hänelle hirmuisen uhon, mutta eipäs antanut rohkeutta vastata sanoistaan. Lisäksi häntä odottaa iso nippu kunnianloukkausyytteitä minulta ja monelta muulta, joten syytä tämän pelkurin onkin pystyellä kolossaan. Kun hänet kaivetaan esille ja saadaan oikeuteen, niin tulen julkaisemaan kaikki oikeuden antamat tuomiot sensuroimattomina.

Mikäkö on tämän tarinan opetus?

En tiedä. Ehkä se, että joidenkin ihmisten ilkeys ja typeryys on rajaton. Ja se, että Facebook noudattaa omia sääntöjään satunnaisesti. Tarkistakaa etenkin kuvienne yksityisasetukset. Olkoon tämä juttu joululahjani Paljastettu 4:n ylläpitäjälle. Omani jo sain, kun Fb rupesi kelpo ihmisten ansiosta noudattamaan omia sääntöjään poistamalla yhden törkysivun.

Kommentit
 1. 1

  AMK sanoo

  ONNEKSI en ole fb:ssä.Todella säälittävää ja pahanilkistä toimintaa.Sietäis mennä vaikka kuntouttavaan työtoimintaan koska ei pysty kontroilloimaan omaa elämäänsä ja ilmiselvästi tämä ”Keskosen Hessu” tarvitsee mielenterveydellistä apua.Kuntouttava työtoiminta auttaisi EHKÄ???

 2. 2

  LL sanoo

  Kauna on kamala kaveri, se syö ja tuhoaa sielun sisältäpäin.

  Ihmisten perusoikeuksien ja ihmisarvon puolustaminen kovaksi muuttuneessa yhteiskunnassa on niin arvokasta työtä, että siihen eivät nämä kaunaveljet kykene.

  En ole myöskään FB:ssä, koska se on globaali pörssiyhtiö, joka tahkoaa miljoonavoittoja ja esittää samalla luovansa sananvapaudelle tilaa ja on edistävinään demokratiaa. Toki, tiedän, että tämön fb-formaatin avulla voi edistää myös hyviä ja rakentavia asioita. Vaan kun takana ovat täysin villit markkinavoimat, niin voi löytää oman lapsensa tai lähimmäisensä kuvan suklaalevyn käärepaperista toisella puolen maailmaa. Ja myös näitä kotimaan häirikköjä.

  Hyvä juttu, että sinua solvaavat sivut on poistettu. Toivotan sinulle oikein lämpöistä Joulunaikaa ja uudenvuodentinaasi kirkkaan tähden!

 3. 3

  Juha-Pekka Reijonen sanoo

  Millainen on ihminen, joka määrittelee itsensä sen kautta mitä vihaa? Surkea tapaus, mutta veikkaan tältä kaiken tietävältä insinööriltä loppuvan tehot ennen sinua, Saku.

  Hyvää Joulua!

 4. 4

  PeelsePuupi sanoo

  Olen aina ollut sitä mieltä, että oikeinkirjoitus on paras mittari ihmisyksilön älykkyydelle. Tuon oman elämänsä feikkisankarin välimerkittömästä mongerruksesta tulee jostain syystä päänsärky….

 5. 5

  paljastaja sanoo

  Mimosan ja perussuomalaisten Eerolan välillä näyttää olevan kuumalinja.

 6. 6

  anon sanoo

  Tota noin, kantsiiko noiden tyyppien kanssa keskustella yhtään mitään somessa? Saavat vaan lisää vettä myllyyn, kun työ on tuottanut ”tulosta”, joten vanhan luonnonlain mukaan trollia ei pidä ruokkia. Noi Paljastettu 4 kirjoittajan tekstithän on jonkun sekopään tuotos ja siihen ei järkipuhe tai sääntöihin vetoaminenkaan auta.

  Teet vaan ilmiannot ja rikosilmoitukset jatkossa. Rikosilmoituksen kanssakin _voi_ auttaa se, että antaa tyypin vähän kerätä vauhtia, niin on enemmän näyttöä. Jos se tuntee verkkoliikennettä niin sitten on turha kuvitella, että ketään saadaan noiden vuoksi kiinni, mutta kovin välkyltä ei vaikuttanut kirjoitusten perusteella.

  Omilla sivuilla kannattaa tehdä selväksi, että on joutunut tämän tyyppisen kiusanteon ja identiteettivarkauksien kohteeksi.

  Tsemppiä ja hauskaa joulua!