Tyhmiä höynäytetään

Viimeiset pari päivää Facebookin uutisvirrassa on kiihtyvällä tahdilla pyörinyt Suomimedia-nimisen verkkojulkaisun juttu Yhteiskunta maksaa mamujen ajokortin ja autokoulun. En linkitä juttua, koska syyllistyisin yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen ihan samalla tavalla kuin jutun kirjoittaja ja jokainen sen jakaja.

Siinä nimittäin julkaistaan se samainen lieksalainen tiliote, jonka levittämisestä on moni saanut tuomion. Viimeisin oikeudenkäynti oli pari viikkoa sitten.

Suomimedian juttu on sekava kooste erilaisilta nettisivuilta kerättyjä väitteitä, tarkoitushakuisia lehtileikkeitä ja muokattua totuutta. Se on niin tökerö tekele, että ihmettelen suunnattomasti yleensä tavallisen fiksuina pitämieni ihmisten reaktioita. Monet ovat nielaisseet koko jutun ilman pienintäkään kritiikkiä.

Katsotaanpa vähän pahimpia virheitä ja valheita. Jutussa ”todistetaan” lehtileikkeellä, että autokoulun ja ajokortin maksaminen maahanmuuttajille on fakta, koska lehdessä niin lukee ihan toimittajan omana tekstinä:

ajokortti1

Tästä näkee heti, että teksti ei ole toimittajan omaa. Se on asiayhteydestä irroitettu sitaatti jonkun Riikonen-nimisen keskustalaisen kunnallispoliitikon puheista toimittajalle. Sen näkee selvemmin juttuunkin laitetusta lehden koko kunnallispolitiikkaa käsittelevästä sivusta. Tai näkisi, jos viitsisi katsoa ennen kuin kiirehtii raivoamaan netissä.

ajokortti 2

Ei tämä vielä mitään, seuraavaksi tulee kömpelösti rajattu leike sosiaalialan ammattilaisten Talentia-lehden Lieksan maahanmuuttoa käsittelevästä jutusta.hurja huhu1

No niin, selvä näyttö, sanotte tietysti tekin. Eipäs ole, vaan tahallista valehtelua. Leikkeestä on vain jätetty pois alkuosa, jossa selvästi sanotaan kyseessä olevan hurja huhu.

hurja huhu2

Tämän valehtelun jälkeen päästään taas vanhaan urbaanitarinaan Lieksan huoltoaseman roskakorista löytyneestä bensakuitista, joka todistaa jonkun maahanmuuttajan ostaneen polttoainetta sosiaaliviraston laskuun.

bensakuitti

Tästä kuitista näkee vain sen, että sosiaaliviraston laskuun on tankattu. Olen pariinkin otteeseen kertonut, että tämä kuitti on yhtä pätevä todiste kuin karamellipaperi. Lukekaa totuus täältä ja täältä.

Tietenkin näissä ns. maahanmuttokriittisissä koosteissa pitää aina mainita mahdollisimman dramaattisesti KKO:n antama ratkaisu ns. Faizan tapauksesta. Se on pyörinyt netissä jo vuosia ja yhteistä kaikille sen jakaneille on se, että kukaan heistä ei ole ymmärtänyt KKO:n ratkaisun sisältöä. Testatkaa te oma lukutaitonne tästä jutusta, jossa yritin selittää tapauksen ja siihen liittyvän lainsäädännön mahdollisimman kansantajuisesti.

Mitä me tästä opimme? Toivottavasti ainakin sen, että ns. maahanmuuttokriittisten juttuja ei pidä koskaan uskoa sellaisenaan. Niistä on seulottava totuus esiin yhtä tarkasti kuin puhdas vesi kaivosta, jonne on kaatunut sontakuorma.

Silti monet nielevät koko puuron sellaisenaan.

Päivitys 9.2.klo 9.20 Jutussa nimeltä mainittu Riikonen on keskustalainen kunnallispoliitikko, ei perussuomalainen, kuten ensin kirjoitin. Tuo yksi lause hänen haastatelustaan on osa laajempaa kokonaisuutta.

Kommentit
 1. 1

  Juurakko hulda sanoo

  Hyvä tai siis erinomainen kirjoitus siitä miten saadaan ”joukon tyhmyys tiivistymään”.

 2. 2

  LL sanoo

  ”Mitä me tästä opimme? Toivottavasti ainakin sen, että ns. maahanmuuttokriittisten juttuja ei pidä koskaan uskoa sellaisenaan.”

  Sosiaalinen media levittää paljon pelkkää roskaa, enimmäkseen uskomuksia ja luuloja sekä silkkaa satuilua. Kannattaa olla mediakriittinen ja suhtautua tämänkaltaisiin ”tiedonvälittäjiin” kuten lapsiin jotka uskovat, että joulupukki on oikeasti olemassa.

 3. 3

  Karikaros sanoo

  ihmisten kyky uskoa pahaa on rajaton. Mutta ne jotka tätä tieten tahtoen levittävät, ansaitsevat kaiken halveksunnan. Soinin kädet eivät ole puhtaat, ja hän sanoo itseään kristityksi. Pesee kätensä, kuten Raamatussa Pilatus.

  • 3.1

   Jullutin sanoo

   Miten Soini tähän taas liittyy?
   ”Jutussa nimeltä mainittu Riikonen on keskustalainen kunnallispoliitikko, ei perussuomalainen, kuten ensin kirjoitin. Tuo yksi lause hänen haastatelustaan on osa laajempaa kokonaisuutta.”

   • 3.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Soini ja perussuomalaiset liittyvät asiaan siten, että Suomimedian juttu mainostaa perussuomalaisia maahanmuuttovastaisena vaihtoehtona.

    • 3.1.1.1

     Tomster69 sanoo

     No huh-huh…yhtä kaukaa haettu kuin että tuon kommentin kirjoitti natsi…onhan se Saku.

    • 3.1.1.2

     hah sanoo

     ”Mitä me tästä opimme? Toivottavasti ainakin sen, että ns. maahanmuuttokriittisten juttuja ei pidä koskaan uskoa sellaisenaan.”

     Sitten rinnastat tuon Perussuomalaisiin, vaikka itsekin joudut tunnustamaan, että kyseessä on Keskustalainen.

     Onkohan asia kuitenkin niin, että ei väliä minkä puolueen edustaja jotain sönköttää, vika on aina Perussuomalaisissa?

 4. 4

  Asiavirheitä vilisee sanoo

  Tämä Riikonen, kesk, sanoo Lieksassa olevan vastaaonttokeskuksen. Mikä semmoinen on vastaaonttokeskus? Ja missä Lieksassa semmoinen olisi?
  En ole kuullut siellä olevan edes vastaanottokeskusta, milloinkaan.
  Eikä siellä ole, ei ole koskaan ollutkaan.

  Kepulainen sortuu vielä persuilemaan, eli sepittämään faktoina ihan tuulesta temmattuja juttuja sossun toimeentulotuista.

  • 4.1

   Saku Timonen sanoo

   Olen parin päivän sisällä kertonut aika monelle, että Lieksassa ei ole eikä ole ollut vastaaanottokeskusta. Tämäkään tosiasia ei haittaa jutun levittäjiä.

 5. 5

  tomi sanoo

  Paljon on tuulesta temmattuja juttuja suomessa jos kaikki on fiktiota.

  • 5.1

   Pesäpallolepakko sanoo

   Kai niitä on, kun tietty porukka keskittyy keksimään niitä kaikki päivät kaljanjuontinsa ohessa. Tasokin on tietysti sitten juuri tuota Lieksa-osastoa, mutta se ei estä tyhmiä uskomasta kun tarpeeksi kovasti mieli tekee.

  • 5.2

   Saku Timonen sanoo

   Niin on. Ja jotkut uskovat ne kaikki, kunhan niissä vain mainitaan mamu.

 6. 6

  Juupajuu sanoo

  tais olla vihervasemmistosuvakin hätäpaska tämä juttu. Kukaan ei kuitenkaan voi kieltää tosiasioita rikostilastoista tai siitä mitä tapahtuu jo muualla skandinaviassa. Suvakilla on AINA pää suvakin perseessä, Sillä tyhmiä todella höynäytetään. Mutta sen tekee ns. Virallinen media, joka ajaa vihervasemmiston eliittiagendaa.

  • 6.1

   Saku Timonen sanoo

   Kommenttisi antaa hyvän kuvan noihin urbaanitarnoihin uskovien älyllisestä ja verbaalisesta tasosta.

  • 6.2

   Versson sanoo

   Hieno esimerkki täydellisestä nollakontribuutiosta, nimimerkki Juupajuu. Oletko oikeasta väittelystä koskaan kuullutkaan?

   Keskustelu etenisi jos osaisit kumota uskottavalla tavalla Timosen argumentteja. Toteamalla ”ootte väärässä, tyhmät suvakit” tuot esille vain sen että sinulla ei ole pitäviä vasta-argumentteja. Kaivat siis sinun ja samanmielisten kuoppaa aina vain syvemmäksi.

   Kannattaisiko peräti olla hiljaa jos ei ole tuon fiksumpaa asiaa?

   • 6.2.1

    LL sanoo

    ”Suvakilla on AINA pää suvakin perseessä.”

    Kenenkäs perseeseen se oma pääsi on juuttunut, Juupajuu? Pimeätä siellä ainakin on ja paska haisee.

 7. 7

  AssiCalma sanoo

  Tämä on yksi tapa saattaa kansan tietoisuuteen jakona nuo asiat.
  Olen itse käyttänyt joskus samaa ettei tuu tuomiota jakamisesta tai voi väittää ettei ollu tarkoitus jakaa materiaalia, kuin opettavaisessa hengessä mitä voi käydä jos jakaa ja olla kovin pahoillaan.

  Tuo listan pituus kaikkineen kertoo mitä hait. 10 +

 8. 8

  Jari sanoo

  Mamut saa taas kaikki ilmaiseksi, on se niin väärin. Olisivat vaan jääneet sinne tapettavaksi, niin olisi meillä kunnon ihmisillä parempi olla täällä lottovoitossamme.

  Lieksan lasku Kuopioon, ilman viitteitä ja päiväyksiä.
  Voi helvetti kun nämä ääri-idiootit ovat tyhmiä.
  Eivät osaa edes tehdä kunnon väärennöksiä.

  Fakta on, että persujen eduskuntaryhmän jäsenistä on saanut useampi oikeudessa langettavan päätöksen kuin Suomen somalit, prosenttiluvulla laskettuna.

  • 8.1

   Rami sanoo

   Musta olis kyllä parempi että esim. eräs Darin kieltä puhuva Helsinkiläinen nuori mies joka kävi vähäsen raiskausmurhapolttamassa porilaisen teinitytön(varmasti vahingossa nappasi autoonsa, ja ihan vahingossa tappoi ja tulikin syttyi vahingossa kun koitti tulitikun valossa lukea Raamattua), olisi jäänyt tekemään noita raiskausmurhapolttojaan sinne Helsinkiä edeltävään kotikyläänsä. Siellä tuomiokin olisi varmaan ollut sellainen että tuntuu, täällä saa varmaan terapiaa ja korvauksia polttamansa ladon omistajalta kun oli kätensäkin loukannut

   • 8.1.1

    teemu sanoo

    ^^ asiaa!!

    miks **ttu aina kierretään totuutta jos on mustan tekosia HÄ?!

    03-alue on täysin aivopesty. Siellä asuneena todella näki kuinka se järki on kadonnut.
    Normaali suomalainen kun on niin myötätuntonen ja uskoo kaiken.
    Idiootit vain ymmärtää sen liian myöhään!

  • 8.2

   pitkäaikaistyötön sanoo

   ”PL 5454, 70701 Kuopio” on kyllä oikeasti Lieksan kaupungin laskutusosoite. Se on Lieksan kaupungin asiakirjojen dokumenttipohjassa ja lähes kaikissa asiakirjoissa.

 9. 9

  jhhgghfhjgh sanoo

  kyllä suomalasiet on sitten idiootteja! kyllä totuus on etta mustalaiset, maahanmuuttajat saa enemmän tukia! he osaavat tämä keinon! itse kuulun toiseen kastiin ja KYLLÄ! MINULLE ON MAKSETTU KANSALLISVAATTEET JA PALJON MUITA JUTTUJA!

  • 9.1

   Saku Timonen sanoo

   Selvä juttu. Kerropa vielä kotipaikkakuntasi, niin lopetetaan sinun lainvastaiset tukesi heti. Nimesihän minä jo näenkin sähköpostiosoitteestasi.

   • 9.1.1

    dubbeldabbel sanoo

    ns. vähemmistöryhmillä on joitakin lakisääteisiä erityisoikeuksia esimerkiksi juuri sosiaalitoimen suhteen. Romanit ja jotkin toiset ryhmät saavat harkinnanvaraista tukea kansallispukuun, kuten yllä mainittiin. kts. esim:

    http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/58476-helsinki-myontaa-410-euroa-romanihameen-ostoon

    Nuo ovat vielä pientä (silti keskustelun arvoista), mutta paljon tuota vakavampia eriarvoistuksia löytyy muista, kaupungin asuntojonoja, työllistämistä (ns. kiintiöetniset) ja julkisia palveluja koskevista lain mahdollistamista ”positiivisen erityiskohtelun” muodoista. Esimerkiksi Oppaasta romanien kanssa työskenteleville sosiaalialan ammattilaisille: ”Maksuhäiriömerkinnät eivät saisi olla
    este asunnon saannille tai asukasvalinnalle
    elleivät nämä ole kohdistuneet
    juuri kyseiselle vuokranantajalle. (Ote
    Ara:n asukasvalintaoppaasta).”, s. 82.

    http://www.ouka.fi/c/document_library/get_file?uuid=739f9761-e0f7-4758-bfe5-406364fa688c&groupId=68015 (sivuston latautumisessa suoralinkistä ollut välillä ongelmia, jos ei toimi kokeile oppaan nimellä kuuklella)

    Vastaavassa tilanteessa olevia syrjäytymisuhan alla olevia suomalaisia on hälyttävä määrä, ja tunnen itsekin joitakin henkilöitä jotka ovat jonottaneet luottotiedottomina asuntoa jopa vuosia kavereiden nurkissa bunkaten.

    s.28: ”Juuri lapsen saaneelle romaninaiselle
    on puoli vuotta sitten myönnetty tukea
    muuttoon ja uuden keittiönpöydän
    hankintaan. Nyt nainen on irtisanonut
    asuntonsa ja hakee avustusta uuden
    asunnon takuuvuokraan ja kertoo, että
    hänellä ei ole mitään keittiötarvikkeita
    ja keittiönpöytäkin on pilalla. Lisäksi
    nainen harmittelee, että vanhemmat
    eivät voi käydä hänen luonaan kylässä
    tukemassa ja auttamassa lastenhoidossa.”
    –>
    ”Romanikulttuurissa äidillä on lapsen syntymän
    jälkeen kuukauden kestävä lapsivuodeaika,
    jolloin hän tai vastasyntynyt lapsi eivät
    voi mennä keittiöön, käyttää perheen astioita
    tai koskea yhteisiin ruokatarvikkeisiin. Mikäli
    äiti käyttää keittiötään lapsivuodeaikana,
    eivät keittiö tai sen tavarat ole tämän jälkeen
    enää puhtaita. Esimerkiksi vanhemmat romanit
    eivät voi tämän jälkeen tulla vierailulle
    asuntoon, koska kodista tulee ”likainen”. Ainoa
    tapa saada jälleen puhdas koti on muuttaa
    uuteen asuntoon ja hankkia uudet keittiö-
    tavarat saastuneiden tilalle.”

    Nuo nyt pari juttua mitä ekana tuli vastaan. Esimerkkejä on varmasti paljon.
    Olet siis Saku väärässä; käytäntö ei ole laiton.
    Onko se moraalinen ja kansan enemmistön oikeustajun mukainen on oma lukunsa.

   • 9.1.2

    dubbeldabbel sanoo

    ns. vähemmistöryhmillä on joitakin lakisääteisiä erityisoikeuksia esimerkiksi juuri sosiaalitoimen suhteen. Romanit ja jotkin toiset ryhmät saavat harkinnanvaraista tukea kansallispukuun, kuten yllä mainittiin. kts. esim:

    http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/58476-helsinki-myontaa-410-euroa-romanihameen-ostoon

    Nuo ovat vielä pientä (silti keskustelun arvoista), mutta paljon tuota vakavampia eriarvoistuksia löytyy muista, kaupungin asuntojonoja, työllistämistä (ns. kiintiöetniset) ja julkisia palveluja koskevista lain mahdollistamista ”positiivisen erityiskohtelun” muodoista. Esimerkiksi Oppaasta romanien kanssa työskenteleville sosiaalialan ammattilaisille: ”Maksuhäiriömerkinnät eivät saisi olla
    este asunnon saannille tai asukasvalinnalle
    elleivät nämä ole kohdistuneet
    juuri kyseiselle vuokranantajalle. (Ote
    Ara:n asukasvalintaoppaasta).”, s. 82.

    • 9.1.2.1

     dubbeldabbel sanoo

     Vastaavassa tilanteessa olevia syrjäytymisuhan alla olevia suomalaisia on hälyttävä määrä, ja tunnen itsekin joitakin henkilöitä jotka ovat jonottaneet luottotiedottomina asuntoa jopa vuosia kavereiden nurkissa bunkaten.

     s.28: ”Juuri lapsen saaneelle romaninaiselle
     on puoli vuotta sitten myönnetty tukea
     muuttoon ja uuden keittiönpöydän
     hankintaan. Nyt nainen on irtisanonut
     asuntonsa ja hakee avustusta uuden
     asunnon takuuvuokraan ja kertoo, että
     hänellä ei ole mitään keittiötarvikkeita
     ja keittiönpöytäkin on pilalla. Lisäksi
     nainen harmittelee, että vanhemmat
     eivät voi käydä hänen luonaan kylässä
     tukemassa ja auttamassa lastenhoidossa.”
     –>
     ”Romanikulttuurissa äidillä on lapsen syntymän
     jälkeen kuukauden kestävä lapsivuodeaika,
     jolloin hän tai vastasyntynyt lapsi eivät
     voi mennä keittiöön, käyttää perheen astioita
     tai koskea yhteisiin ruokatarvikkeisiin. Mikäli
     äiti käyttää keittiötään lapsivuodeaikana,
     eivät keittiö tai sen tavarat ole tämän jälkeen
     enää puhtaita. Esimerkiksi vanhemmat romanit
     eivät voi tämän jälkeen tulla vierailulle
     asuntoon, koska kodista tulee ”likainen”. Ainoa
     tapa saada jälleen puhdas koti on muuttaa
     uuteen asuntoon ja hankkia uudet keittiö-
     tavarat saastuneiden tilalle.”

    • 9.1.2.2

     Saku Timonen sanoo

     Toimeentulotuen perusosa on laskennallinen. Tarveharkintaista toimeentulotukea myönnetään nimensä mukaisesti jokaien yksilöölisen elämäntilanteen mukaan. Tarveharkintaisen tuen osuus toimeentulotuesta on minimaalinen ja monet kunnat ovat linjanneet, että sitä ei myönnetä ollenkaan.

     • 9.1.2.2.1

      LL sanoo

      ”…ns. vähemmistöryhmillä on joitakin lakisääteisiä erityisoikeuksia esimerkiksi juuri sosiaalitoimen suhteen.”
      Sosiaaliturvaan liittyvät etuudet ovat samoja aivan kaikille. Ne ovat perusoikeuksia, eivät etuoikeuksia. Tarveharkintaista toimeentulotukea ei käytännössä myönnetä, ei niin suuria määriä, että sitä kannattaisi edes kadehtia.

      Sosiaaliturvakriitikoilta menee useimmiten kaksi asiaa sekaisin: perusoikeus ja etuoikeus. Lakisääteisiä ”vähemmistöjen erityisoikeuksia” ei ole olemassakaan. Sosiaaliturvajärjestelmämme ei jaa etuoikeuksia vaan perusoikeuksia.

      Miten kuvata parhaiten perusoikeuden ja etuoikeuden eroa?

      Vertaukset ontuvat aina, mutta kuvitellaanpa parkkipaikka-alue. Julkisella pysäköintialueella voi nimittäin olla normaalien parkkipaikkojen lisäksi myös erilaisille ihmisryhmille/ihmisille varattuja paikkoja.

      Vammaisille osoitettu parkkiruutu on perusoikeus, koska se liittyy esteettömyyteen (edistetään tasavertaisuutta minimoimalla ja vähentämällä liikkumiseen liittyviä esteitä). Perusoikeus ei ole siis etuoikeus.

      Lapsiperheille osoitettu parkkiruutu on enemmänkin etuoikeus, koska lapsiperhe ei ole pysyvästi liikuntaesteinen kuten vammaiset. Lapsiperheellisyys ei ole vammaisuutta. Tällä etuoikeudella (parkkiruutu lähellä esim. marketin ulko-ovia) vain helpotetaan lapsiperheen asioimista. Täysin yksityinen parkkiruutu on yksiselitteisesti etuoikeus, joka hankitaan esim. kaupallisella asiakkuussuhteella.

      Sosiaaliturvamme perustuu perusoikeusajattelulle. Viimesijaiset sosiaalietuudet ovat lainmukaista perusturvaa, joka kuuluu jokaiselle maassa asuvalle tasavertaisesti.

      Mamu-kriitikot ja myös sosiaaliturva-kriitikot miekkailevat itseasiassa länsimaista oikeuskäsitystä ja oikeusjärjestelmää vastaan. Ja haluavat ilmeisesti muuttaa sen syrjivämmäksi ja epätasa-arvoisemmaksi?

      Länsimaisen oikeusvaltion eräs perusperiaate on, että lain kirjaimen edessä jokaista on kohdeltava tasavertaisesti. Se on hyvä periaate.

     • 9.1.2.2.2

      dubbeldabbel sanoo

      Viimeksi kun kirjoitin pitkän viestin, se katosi. Lähetin saman osissa jolloin se julkaistiin, ja lisäksi alkuperäinen pitkä ilmestyi sen edelle. Nyt katosi taas pitkä viesti, katson tuleeko kun laitan perään tämän.
      Kuuluuko blogisoftaan pitkien viestien ilmaantuminen viiveellä toisin kuin lyhyiden, vai liittyykö ongelma selaimeeni?

     • 9.1.2.2.3

      dubbeldabbel sanoo

      Laitan nyt taas viestiä osissa koska julkaisu tökkii. Pahoittelen jos tulee taas tuplaa. Ylläpitäjä voinee poistaa pätkityt mikäli kokonainen viesti ilmestyy jälleen myöhemmin.

      Minä en todellakaan ole sosiaaliturvakriitikko, päinvastoin. Perusturva terveyspalveluineen on poikkeuksellisen upea käytäntö maailmassa ja ilmaisen koulutuksen lisäksi merkki todellisesta hyvinvointivaltiosta (vaikka imo järjestelmää voitaisiin parantaa mm kannustinloukkuja purkamalla). Kategorisointeja ahtaisiin ja olkiukkomaisiin mielipidekollektiiveihin (kuten mamupolitiikan kriitikko = sos.turvakriitikko, sosiaalidarwinisti ilmastodenialisti) tapahtuu tämänkaltaisten tunteitaherättävien asioiden kanssa puolin ja toisin.

      Kyseessähän tässä on juuri perusoikeuksien alle lätkäistyistä erioikeuksista. Harkinnanvaraisten tukien osuus kokonaisbudjetista saattaa sinänsä olla pieni, mutta ainakin joihinkin erilailla määriteltyihin perusoikeuksiin suunnattuna kyse on keskustelun arvoisesta epätasa-arvosta. Olen suoraan sitä mieltä että puhtaasti epäloogisten kulttuurillisten tai uskonnollisten syiden vuoksi annettavat harkinnanvaraiset lisätuet tai erityispanostukset, kuten muslimien usean sisäänkäynnin asunnot (koska naiset < miehet), romanien erityiskohtelu asunnonhaussa (yllä mainittu) sekä "saastuneiden" keittiövälineiden uusiminen, ainakin Helsingin kaupungin työllistämisohjelmassa suoraan määritelty prosenttiosuus palkattaville maahanmuuttajille (hakijat asetetaan etniteetin perusteella epätasa-arvoiseen asemaan puhtaan osaamisen/soveltuvuuden asemesta = suorastaan määritelmällisesti rasismia). Maahanmuuttajat myös tunnetusti pääsevät (en löytänyt pikaselauksella linkkejä, voin tonkia jos tarvii) kuntien asuntojonoissa ohituskaistalle muihin samassa tilanteessa oleviin lapsiperheisiin verrattuna.
      Törkeimmillään palloiltiin ajatuksella mamujen tai mamu-taustaisten omista terveyskeskusjonoista, _koska jonotusajat ovat usein pitkiä_. Tämä ei sentään tietääkseni edennyt toteutusasteelle.

     • 9.1.2.2.4

      dubbeldabbel sanoo

      Monille näistä toimista on näennäisjärkeviä ja hyvää tarkoittavia motiiveja: Jengiytymisen ehkäisy, oletettu sosiaalisten turvaverkkojen puute ym. Kukaan ei kuitenkaan tuossa vaiheessa kysele vastaavassa jonossa olevalta suomalaiselta hänen sosiaalisten turvaverkkojensa vahvuudesta tai syrjäytymisriskistä. Päätökset perustuvat siis de facto etnisyyteen eikä hlökohtaisiin tarpeisiin, mikä on rasismia (uuskielessä ”positiivista erityiskohtelua”). Mikäli etnisten rikollisjengien syntymisen estämiseksi tarvitsee kajota tasa-arvon pyhään oletukseen, on menty jossain vaiheessa mielestäni metsään politiikassa yleisesti.

      Näiden asioiden vertaaminen liikuntarajoitteisten parkkipaikkoihin lähellä ovia on puolestaan maahanmuuttajataustaisten/romanien vertaamista vammaisiin. Mikä on se vamma joka estää heitä pärjäämästä samoilla oikeuksilla? Romaneilla ainakin on ollut satoja vuosia aikaa integroitua tuottavaksi osaksi yhteiskuntaa, mutta heidän oma kulttuurinsa sen estää, eikä suomalaisten rasismi.

      Tahtoisin vielä edellämainittuihin liittyen lopuksi pohtia vähän ”rakenteellisen rasismin” käsitettä näissä tapauksissa ja miten se tuppaa käsitteenä pulpahtamaan esille vain sijaisloukkaantujien vähemmistöihin kohdistuneena. Määritelmänsä mukaan rakenteellinen rasismi perustuu systeemien tuottamien tulosten tutkimiseen, eikä edellytä ”näkyvää syrjintää”. Ts. kaikkien ihmisten samanlainen kohtelu johtaa eri ihmisryhmien erilaiseen menestykseen, tai esimerkiksi kannustukset toiminnoista/asioista ovat periaatteessa kaikkien saatavilla, mutta käytännössä määritelty siten että ne on ”räätälöity” tietylle ihmisryhmälle. Tätä tulkintaa viljellään ahkerasti kun todetaan esimerkiksi jonkun vähemmistöryhmän pärjäävän tilastollisesti selvästi heikommin kuin muiden sosiaalistatukseltaan identtisten ryhmien. Se liittyy asiaan siten, että jos tiettyjä harkinnanvaraisia tukia kohdistetaan selvästi tiettyjen ryhmien tyypillisiin tarpeisiin, on yhtä lailla kyse rakenteellisesta rasismista kantaväestöä kohtaan.
      Toinen tekijä mikä erityisesti riepoo useissa ”aktiivisissa tasa-arvoistamistoimenpiteissä” eli käytännössä ”positiivisessa rasismissa” on se pohjattoman yksinkertaiseen ja ideologiseen uskoon perustuva taustaoletus, että eri ihmisryhmillä ei voisi olla täysin ulkopuolisten syrjintään perustumattomia syitä pärjätä eri tavoin sillä mittarilla mitä pärjäämisessä käytämme. Ei se ole tasa-arvoa että kaikki tulevat maaliin samaan aikaan, vaan se että lähdetään samalta viivalta.
      Usein erityisryhmät tarvitsevat tukea samalle viivalle päästäkseen, mutta sen jälkeen jos ryhmä x menestyy tilastollisesti merkittävästi huonommin kuin ryhmä y, ei sitä maaliviivaa pidä ruveta juoksemaan x:lle vastaan tai y:tä kampittamaan.

     • 9.1.2.2.5

      dubbeldabbel sanoo

      Sosiaaliturvakritiikkiväitteestä vielä: Olen perusturvan ja -palveluiden kannattaja ja itse asiassa huolissani suomalaisten tulevasta halukkuudesta ylläpitää hyvinvointipalveluja erityisesti nykyisenlaisen maahanmuuttopolitiikan lieveilmiöiden, kulttuurikonfliktien ja ihmiselle lajityypillisen ”heimoyhteisöajattelun” vuoksi. Toisinaan jopa pohtinut onko hyvinvointijärjestelmän kannatuksen lasku koko homman pääasiallinen tarkoituskin.. Kyllä tuolla kabineteissa täydytään tietää kuinka hyvin homma on muualla Euroopassa pelannut, elleivät aivan totaalisen ammattitaidottomia ole:

      http://yle.fi/uutiset/merkel_monikulttuurinen_saksa_on_epaonnistunut/5651917
      ”Yritys luoda suvaitsevainen Saksa on epäonnistunut täydellisesti, Saksan liittokansleri Angela Merkel totesi lauantaina. Merkelin mielestä Saksassa ei ole pystytty luomaan yhteiskuntaa, jossa erilaisista kulttuuritaustoista tulevat ihmiset pystyisivät elämään rauhanomaisesti keskenään.”

      http://www.theguardian.com/uk/2013/jan/13/immigration-british-society-biggest-problem

      Kyseessä toki kyselytutkimus, jonka tulokset eivät lokalisoidu paikallisen mamutaustaisten väestöosuuden mukaisesti kuten uutisessa sanotaankin, mutta huolestuttavia lukuja myös monikulttuurisimmilta alueilta.

      http://www.dailymail.co.uk/news/article-1355961/Nicolas-Sarkozy-joins-David-Cameron-Angela-Merkel-view-multiculturalism-failed.html

      ”Nicolas Sarkozy joins David Cameron and Angela Merkel view that multiculturalism has failed”
      ”Now Sarkozy has joined the growing number of European leaders who have adopted identical views on multiculturalism.”

      Voihan se toki olla etteivät yhteiskunnan ohjausnaruista vetelevät tahot asiantuntijakanslioineen ja varta vasten tutkimusta ja ennusteiden tekemistä varten palkattuine työryhmineen kertakaikkiaan vaan näe yhtä askelta pidemmälle tässä maailmanpolitiikkashakissa.. Tai sitten ei.

      http://izquotes.com/quotes-pictures/quote-in-politics-nothing-happens-by-accident-if-it-happens-you-can-bet-it-was-planned-that-way-franklin-d-roosevelt-157958.jpg

      Hajoita ja hallitse 😉 1% saa omansa.
      ”Rahaa tehdään siten että ostetaan silloin kun veri virtaa kaduilla.” -John D. Rockefeller

     • 9.1.2.2.6

      dubbeldabbel sanoo

      Sosiaaliturvakritiikkiväitteestä vielä: Olen perusturvan ja -palveluiden kannattaja ja itse asiassa huolissani suomalaisten tulevasta halukkuudesta ylläpitää hyvinvointipalveluja erityisesti nykyisenlaisen maahanmuuttopolitiikan lieveilmiöiden, kulttuurikonfliktien ja ihmiselle lajityypillisen ”heimoyhteisöajattelun” vuoksi. Toisinaan jopa pohtinut onko hyvinvointijärjestelmän kannatuksen lasku koko homman pääasiallinen tarkoituskin.. Kyllä tuolla kabineteissa täydytään tietää kuinka hyvin homma on muualla Euroopassa pelannut, elleivät aivan totaalisen ammattitaidottomia ole:

      http://yle.fi/uutiset/merkel_monikulttuurinen_saksa_on_epaonnistunut/5651917
      ”Yritys luoda suvaitsevainen Saksa on epäonnistunut täydellisesti, Saksan liittokansleri Angela Merkel totesi lauantaina. Merkelin mielestä Saksassa ei ole pystytty luomaan yhteiskuntaa, jossa erilaisista kulttuuritaustoista tulevat ihmiset pystyisivät elämään rauhanomaisesti keskenään.”

      http://www.theguardian.com/uk/2013/jan/13/immigration-british-society-biggest-problem

      Kyseessä toki kyselytutkimus, jonka tulokset eivät lokalisoidu paikallisen mamutaustaisten väestöosuuden mukaisesti kuten uutisessa sanotaankin, mutta huolestuttavia lukuja myös monikulttuurisimmilta alueilta.

     • 9.1.2.2.7

      dubbeldabbel sanoo

      Voihan se toki olla etteivät yhteiskunnan ohjausnaruista vetelevät tahot asiantuntijakanslioineen ja varta vasten tutkimusta ja ennusteiden tekemistä varten palkattuine työryhmineen kertakaikkiaan vaan näe yhtä askelta pidemmälle tässä maailmanpolitiikkashakissa.. Tai sitten ei.

      http://izquotes.com/quotes-pictures/quote-in-politics-nothing-happens-by-accident-if-it-happens-you-can-bet-it-was-planned-that-way-franklin-d-roosevelt-157958.jpg

      Hajoita ja hallitse 😉 1% saa omansa.
      ”Rahaa tehdään siten että ostetaan silloin kun veri virtaa kaduilla.” -John D. Rockefeller

     • 9.1.2.2.8

      Saku Timonen sanoo

      Pitkien ja varsinkin linkkejä sisältävien viestien joutuminen ennakkotarkastukseen on oma valintani mainosbottien varalta. Yritän tarkastaa viestit ilman turhia viivytyksiä, mutta ymmärrettävästi en ole koko ajan paikalla.

     • 9.1.2.2.9

      dubbeldabbel sanoo

      Aivan, ymmärrän. Toivottavasti saat editoitua tuplia pois. Laitoin keskustelun loppuunkin ”välistä jäänyttä” matskua moneen kertaan hieman eri johdannoilla joten kaikki ei menneet autorepeat-poistoon. Sori ekstravaivasta. Tuo luettavuuskin meni vähän hankalaksi kapean kursiivin vuoksi

     • 9.1.2.2.10

      LL sanoo

      Hei dd, kun menet keskusteluketjun alkuun ja klikkaat siellä Vastaa, niin saat leveämmän ja luettavamman kommenttilaatikon.

   • 9.1.3

    LL sanoo

    Dubbeldabbel, otan tuosta pitkästä jutustasi vain yhden asian esille. Frau Merkelin lausunnon, vai miksi sitä nyt kutsuisi. Sen sisältönä on ajatus, että valtio koostuu ainoastaan ”omasta kansasta” ja esittää olettamuksen, että todellisuudessa olisi olemassa jokin yhtenäinen ja yhteinen kansallinen kulttuuri.

    Sitä voi hyvällä syyllä kutsua natinalismiksi. Joka merkitsee äärimilleen vietynä, että vain jos olet syntynyt Suomessa suomenkieliseksi suomalaiseksi, olet oikeutettu. Kaikki muut ovat ”ei-suomalaisia” ja näille toisille ei haluta antaa samoja oikeuksia kuin valtaväestöllä on. Nationalistisen ajatusmaailman mukaan nämä toiset ovat ainoastaan vieraita ja saavat olla sekä elää yhteiskunnassa vain jos täyttävät tietyt ehdot. Olemalla esimerkiksi kansantaloudelle hyödyllisiä ja hyödyttäen siten valtaväestöä.

    Nationalismi ylläpitää etuoikeuksia eikä perusoikeuksia. Sosiaalidarwinismi nojaa ”luonnolliseen heimoyhteyteen” ja perustuu hyvin ahdasmieliseen, jopa fasistiseen, ihmiskäsitykseen. Me emme elä heimoyhteiskunnassa vaan länsimaisessa oikeusvaltiossa.

    Kansallisvaltion ideaali on illuusio yhtenäiskulttuurista, jostakin sellaisesta joka on täysin muuttumaton ja sama vuosisadasta toiseen ja jossa esimerkiksi suomalaisuus näyttäytyisi täysin yhdenmukaisena. Sellaista ei ole olemassa Saksassa sen enempää kuin tätä puhdasta suomalaisuutta Suomessa.

    Suomi on historiallisesta näkökulmasta katsoen monikulttuurinen maa, se on ollut sitä jo ennen itsenäistymistämme ja se on ollut sitä koko itsenäisyytemme ajan.

    Poliittinen valta määrittelee ja ohjaa sitä kuinka kansalaisia yhteiskunnassa kohdellaan. Onneksi olemme EU:n jäseniä. Se puuttuu mm ihmisoikeuskysymyksiin, ja antaa tarvittaessa huomautuksen mikäli valtio kohtelee kansalaisiaan/kansalaisryhmää huonosti.

    • 9.1.3.1

     ihmetys sanoo

     Missä maailman maassa suomalainen saa 100% samat edut kuin sen maan kansalaiset vain astumalla rajan yli?

     Jos ruotsalainen menee Kiinaan eikä Kiina anna ruotsalaiselle kaikkia niitä etuuksia mitä kiinalaiset saavat, onko kyseessä paha nationalismi vai iljettävä rasismi? Miksi ihmeessä kiinalaisten pitäisi antaa maahan tupsahtaneelle ruotsalaiselle kaikki samat edut ja oikeudet kuin oman maan kansalaisille?

     • 9.1.3.1.2

      ihmetys sanoo

      Kysyin ihan selkeän kysymyksen, johon et halunnut vastata. Nämä asiat näyttävät olevan niin tunnepitoisia, että käsittelyä helpottaa, kun otetaan hieman etäisyyttä, eli puhutaan Suomen ja suomalaisten sijaan vaikkapa ruotsalaisesta Kiinassa tai norjalaisesta Puolassa.

      Lehtijuttuusi voi vain sanoa, että kyseessä aika lailla normaalikäytäntö ympäri maailman, kannattaisi tosiaan tutustua hieman miten asiat toimivat muuallakin ennen kuin aloittaa hillittömän itseruoskinnan Suomen tilanteesta.

 10. 10

  Tuomo sanoo

  Olisin kommentoinut tässä linkittämääsi aiempaan kirjoitukseen ”luetun ymmärtämättömyyttä” mutta sen kommentointi on suljettu. Pidätkö moraalisesti hyväksyttävänä että lainsäädännöllinen porsaanreikä mahdollisti yli 50 000 euron perusteettomien tukien nostamisen?

  • 10.1

   Saku Timonen sanoo

   Minun tai kenenkään muunkaan mielipiteillä ei tässä vaiheessa ole enää mitään merkitystä, koska KKO:n päätös on lopullinen tulkinta lain sisällöstä. Olen kyllä oikein tyytyväinen siihen, että tuollainen porsaanreikä tukittiin tämän tapauksen takia.

   Olen tosiaan estänyt yli 30 päivää vanhojen juttujen kommentoinnin, koska jotkut vanhat juttuni joutuivat jatkuvasti mainoshyökkäysten kohteeksi.

  • 10.2

   Tinkutink sanoo

   No niinno, tästä pääsemme kysymykseen onko rikollista olla tyhmä. Laki laaditaan eduskunnassa, mutta sen kaikki käytännön vaikutukset tulevat esiin vasta, no, käytännössä. Voimmeko haastaa lain laatijat oikeuteen tyhmyyspykälän perusteella vain koska eivät rassukat tajunneet että joku voi käyttää lakia hyväkseen juuri näin?

 11. 11

  Pete sanoo

  Uskomatonta. Yks tyyppi kirjoitti pitkän tilityksen kuinka mamut saa ajokorttirahat jne ja käytti lähteenä TÄTÄ juttua.Ei ollut tainnu lukea artikkelia ollenkaan.

 12. 12

  Entäs nyt? sanoo

  Paikallislehti, 7.2.2015, etusivullaan kertoo, että Lieksa alkanut tyhjentyä maahanmuuttajista.
  Lähtevät lehtitiedon mukaan joukottain etelään työn perästä, kun yritykset eivät ota,,tai uskalla ottaa vääränvärisiä. Syynä paikkakunnan raisistinen ilmapiiri.

  Tulipa tieto pahaan aikaan, juuri ennen vaaleja.
  Sen takia ilmeisesti kaivellaan vuosia vanhoja huhuja uudelleen, jotta vaaliteemoilta ei mene pohja pois.

 13. 13

  satunnainen tutkailija sanoo

  Kun omaa aatemaailmaansa täytyy ajaa eteenpäin valheita keksimällä ja niitä levittämällä on kyse pelkästään vihasta ja ilkeydestä. Ja kun valehtelusta narahtaessa vielä turvautuu ”mutta näin voisi tapahtua”-verukkeeseen tietoinen mielialan saastuttaminen muuttuu vielä vähän näkyvämmäksi. Hölmö on jos valehtelijaa uskoo, pahantahtoinen jos jatkaa valhetta eteenpäin valheen jo paljastuttua. Likaista peliä.

 14. 15

  sanoo

  Olipas populistinen kirjoitus. Oikeilla asialla liikuttiin, mutta sitten teilattiin kaikki maahanmuuttokritiikki epäilyttävänä. Oma maalaisjärkeni sanoo että älä luota lähtökohtaisesti kenenkään politiikon juttuihin, vaan ota asioista selvää. En tekisi tässä eroa onko kyse sitten sinua vai minua liikuttavista asioista.
  Kirjoittajan uskottavuus romahti viimeistään kun luki vastauksia kommentteihin.
  Ps. lehdet ja Facebook seinät on täynnä paskaa. Älä usko kaikkea niin elämä on helpompaa.

 15. 16

  kannatan tuettavien poistamista Lieksasta sanoo

  Vuonna 2013 Lieksan vakioitu työkyvyttömyysindeksi oli 141,8 ja vakioimaton 187,4 ja samaan aikaan Helsingissä 77,9/66,4 ja Espoossa 57,1/50 (aluetasolla Kainuussa 137/159,4), psykoosi-indeksi Lieksassa on kunnioitettava 146,4/172,6.

  Eikö ne Lieksan reppanat ymmärrä että ilman maahanmuuttajia ja siirtolaisia seutu olisi vieläkin surkeammassa jamassa, nytkin se pysyvät hengissä ainoastaan tuettuna ja lääkittynä.

  On se niin väärin että lieksalaisille Kela maksaa enemmän kuin meille Oikeille Suomalaisille. Ei mahdu minun oikeustajuuni ja sehän on maailman mittari.

  Etsin pueluetta yhden asian eduskuntaehdokkuudelleni: Lieksassa jaettavia nettotukia pitää vähentää 41,8/87,4 prosenttiyksikköä että sikäläiset saavat täsmälleen keskiarvon verran eikä euroakaan ylimääräistä!

  http://raportit.kela.fi/ibi_apps/WFServlet

 16. 17

  ari sanoo

  Mitä tästä opimme? Sen että edelleen suomi ei tarvitse tänne mamuja.

  • 17.1

   Herra Huu sanoo

   Tuskin tarvitsee sinuakaan. 😀
   Mielummin Suomeen maahanmuuttajia, kuin rasisteja. Maailma paranisi huomattavasti ja Suomellakin menisi paremmin!

 17. 18

  Ossi sanoo

  Ihmettelen mistä tämä ulkomaalaisvastaisuus on taas saanut tuulta purjeisiin. Vuosikaudet oli rauhallisempaa mutta nyt on taas viimeiset pari kolme vuotta toitotettu joka paikassa mamuja ja niiden saamia etuja sekä nostettu maahanmuuttajien tekemät rikokset kuin tarkoituksella esiin.
  En tiedä onko tämä jotain massojen harhauttamista kuten yleensä on historiassa ollut kun (tarpeeksi pieni, jotta siitä ei voi olla todellista uhkaa) vähemmistöä syytetään kaikesta maan ja taivaan välillä. Juutalaiset ja heidän kokemansa vainot maailmalla tietysti tunnetuimpana esimerkkinä vähemmistöstä joka on saanut kyseenalaisen kunnian toimia valtaa pitävien harhautuskeinona jo 1600 vuoden ajan.
  ”Mamu” on nykysuomessa sellainen kasvoton ja persoonaton hirviö johon voi yhdistää kaikki primitiivisimmät pelkonsa. Mamut raiskaavat suomalaiset elovenatytöt, mamut ryöstävät vanhuksia häikäilemättömästi, mamut murhaavat, mamut myyvät huumeita ja mamut ovat terroristeja… Ei haluta edes tutkia asioita vaan nähdään ja otetaan se mikä halutaan. Mamujen tekemät rikokset pyörivät julkisuudessa esimerkkinä kaikkien mamujen pahuudesta vuosia mutta kantasuomalaisen tekemä vastaava rikos ei tietenkään tuomitse kaikkia suomalaisia vaan se on yksittäisen ihmisen tekemä rikos. Mamut taas ovat mamuvastaisten ihmisten mielissä kollektiivisesti syyllisiä myös muiden maahanmuuttajien tekemisistä.
  Mutta joka tapauksessa. Jos halutaan ihmisten huomio kiinnittää jostakin niin mikäs sen tehokkaampaa kuin usuttaa osa kansasta vähemmistön kimppuun ja silloin julkinen keskustelu keskittyy ko. asiaan ja muut ehkä tärkeämmät asiat menevät huomaamatta ohi. Meitä viedään kuin lampaita teuraalle.

  • 18.1

   AMK sanoo

   ”…muut tärkeämmät asiat menevät huomaamatta 0hi”Niinkuin esimerkiksi työttömien hyväksikäyttö,orjatyön paisuminen jne.

  • 18.2

   sanoo

   Vastaisuus korreloi esim työttömyyden kanssa. Taustalla on monen kokema todellinen hätä ja huoli omasta elämästä; kun ei hyväksytä joukkoon.

   Yhteiskunta voi vaikuttaa monimutkaiselta, ja tähän väliin toimiva poliittinen liike on tarjota helppoja ratkaisuja. Itsensä syyllistämisen siirtäminen kohdistamaan muita antaa mielihyvää.

   Lähtökohta on siis kuitenkin todellinen hätä, jota jos ei oteta huomioon syntyy vain suurempi juopa.

  • 18.3

   Päivin Pylkkerö sanoo

   Taloudellisesti huonoina aikoina ihmisten asenteet kovenevat. Syypää ahdinkoon on löydettävä ja helpointahan on syyttää heikompiosaisia. Verovaroja tuhlaavat mm. maahanmuuttajat, työttömät, toimeentuloasiakkaat, opiskelijat (korkeakoulujen opetus on kuulemma täysin turhaa), julkisen sektorin työntekijät (turhia paperinpyörittäjiä), yksinhuoltajat, koiranomistajat…

 18. 19

  Lumberjack sanoo

  Ottakaa noita itse kukin kotiinne, noita muslimeita, vai onko tämä enää runokieltä näin karuun asiantilaan! Ottakaa noita vaikka pilkkeitten tekijöiksi. Maalla olisi myös veden antoa, vaiko ei ole enää. Ei ole paljoa mitä noilla kaukaa tänne muka muuttaneilla voisi teettää. Eikähän tässä olla enää sen vertaa isäntääkään kotitiloillaan että voisi toivoa teettävänsä yhtään mitäkään. Mitä ne ovat ne maahanmuuttajat täällä joilla ei ole mitään kiinnitystä täkäläiseen elämään, maalaistuotantoon tai mihinkään? Mitä ne on ja mistä ne on tänne tullu? Tämä on ollut jo pitkään varsin outoa. Pitääkö kaikkea outoa kummajaista vain kiittää niinkuin maailmasodassa saksalaisten täällä olo ja nuin vain siunaantuneita penskoja. Penskoja, komisaario Palmu … Jokin täällä haisee! Täällä on kohta liikaa penskoja!

  • 19.1

   Päivin Pylkkerö sanoo

   Ei siellä maalla ole maahanmuuttajille töitä. Siellä ahertavat jo työttömät muka kuntouttavassa työtoiminnassa ilman palkkaa.

  • 19.2

   Tero sanoo

   Vertailun vuoksi, ottaisiko sinä jonkun ventovieraan työttömän kantasuomalaisen kotiisi lonnimaan? Minä en, ainakaan ilman toimivaa parisuhdetta.

   • 19.2.1

    Lumberjack sanoo

    Onhan tässä ollutkin, monelaista naapuriapua, maalla kun eletään. Aina on joku naapuri tullut tekemään sitä tai tätä, silloin tällöin pitempäänkin. Yhteistoiminnalla on pitkät perinteet, jos lie joskus niitä naapuririitojakin. Talkoita ei vaan saada juuri enää aikaan sitten 50-luvun jälleenrakennussesongin. Mutta että naapurissa asuisikin aina ystävällisesti hymyileviä outokäytöksisiä suurperheitä, jotka olisivat toki ystävällisiä ja päällekäymättömiä, mutta tuskin osaisivat laittaa ilmaa lastensa polkupyörän kumeihin saati muihinkaan kumeihin …

 19. 21

  mikko- sanoo

  Ei tämänkään kirjoituksen pohjalta nyt sitä oikeaa totuutta noihin juttuihin taida saada selville?

  Ja esim. tuo lehtileike ”Autot ja bensalaskut tarkkailussa”, niin joo, siitä oli kyllä selvästi huijauksen vuoksi leikattu juuri sopivasti tuo alun ”hurjat huhut” pois. Mutta, eikös ne huhut kuitenkin tavallaan vahvisteta tuossa pitemmässä jutussa Syrjäisen ja Lehdon toimesta?

  • 21.1

   Pettynyt sanoo

   Itsekkin odotin että blogin kirjoittaja olisi kumonnut nuo huhut mut alkoikin vain ”lässyttämään” ja mollaamaan toisia rasisteiksi. Kumpaankohan ihmiset uskovat ennemmin, lehtijuttuun vai blogikirjoitukseen?:)

   Loogisesti ajatellen on luontevaa ja järkevää että Lieksan mamut tarvitsevat ajokortteja, autoja ja bensoja koska siellä päin oma auto on tarpeelinen jos aikoo käydä töissä/koulutuksessa/tms. Mutta jos ja kun tuo maksu on maksettu vastikkeetta valtion/kunnan kassasta niin ollaan todellakin vaarallisilla vesillä jossa lietsotaan rasismia ja eriarvoisuutta. Jos ajokortteihin, autoihin ja bensoihin myönnettäisiin henkilökohtaisia sosiaalisialuottoja niin silloin asia saisi myös suurenyleisön tuen

 20. 22

  esa sanoo

  Et sitten kumonnut tässä jutussa yhtään noista väitteistä? Lähinnä keskityt louskuttamaan miten huonosti noi kuvat on rajattu tossa alkuperäisessä jutussa. Kyllähän toi onkin kirjoitettu aika junttimaisesti ja herättää varmaan sen takia kiukkua ja myötähäpeää, mutta ihan asiaa muuten näyttäisi olevan. Huomaa kyllä että edelleen halutaan väkisin painaa laput silmillä eteenpäin. Usein huomaa, että suurin osa somalien sun muiden puollustelijoista ovat itse kasvaneet aika kaukana näiden alueista. Harvoin kuulee, että kukaan esim. varissuolla koulunsa käynyt erityisesti nauttisi tästä eksoottisesta värinästä. Siellä jos missä tunnet oikeaa rasismia kun olet ainoa kantasuomalainen luokallasi.

  • 22.1

   Saku Timonen sanoo

   Lue toimeentulotukilaki ja eri kuntien antamat soveltamisohjeet. Ne kumoavat jo itsessään kaikki väitteet maahanmuuttajien paremmista sosiaalituista.

   • 22.1.1

    BlackStetson sanoo

    Et kai ihan totisena esitä lukijoille, että viranomainen ei olisi koskaan tulkinnut lakia väärin, tai soveltanut asioita hiukan laajasti? Tai että viranomainen ei olisi koskaan rikkonut lakia? Sopii ihmetellä moista sinisilmäistä asennoitumista, sekä em. asenteen syöttämisen yrityksen ajatteleville lukijoille.

    • 22.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Et kai sinä ihan tosissasi väitä, että virkavastuulla toimivat yksittäiset sosiaalityöntekijät ja etuuskäsittelijät ihan tietoisen tahallaan uskaltaisivat rikkoa lakia ja sen perusteella annettuja tulkintaohjeita?

 21. 23

  Mikko Nieminen sanoo

  Mielenkiintoinen juttu kieltämättä. Huhuilla ja vääristetyillä ”totuuksilla” ei ole kuitenkaan kovinkaan suurta vaikutusta mielestäni onneksi mihinkään, tai ehkä on, mutta onko sillä sotten väliä. Omakohtaisia todella ilkeitä kokemuksia matkan varrelta löytyy, kun olkomaan syntyinen porukka lähtee baarissa illan työskenneltyäni seuraan. Ne oli isoja ja niitä oli monta. Onneksi en sitten säikähtänyt ja lähtenyt autolle, joka oli syrjäisemmällä paikalla. Vaan tein pikku lenkin ja pääsin pälkähästä. Tätä pohjusti n. 10 000e äidilleni maksamatta jäänyt häneltä ostettu yritys ja siitä seuranneet tappouhkaukset. Meno yltyi sen verran hurjaksi, että äitini ei uskaltanut lähteä karhuamaan hänelle kuuluvia rahoja ja tilanne on vuosien jälkeen jo unohtunut. Mutta näissä mamuissa ja muissa on sen sortin ongelma, että kulttuurierot eivät vain sovi tänne. Hyväksikäyttäjiä on paljon ja rikollis tilastot puhuu kyllä puolestaan. En tästäkään silti ole rasistiksi ryhtynyt, tunne paljon ulkomaan peräisiä hyviä ihmisiä. Enkä kyllä oikein persuihinkaan luota.

  Mutta mulla vaan tässä heräs kysymys tän kirjoituksen jälkeen. Että missä mätää sitten on ja kuinka paljon, kun musta tuntuu, että sitä kumminkin on. Ja mitä sille sitten pitäisi tehdä?

 22. 24

  Ville sanoo

  Tiedät varmaan, että nämä sosiaalipuolen päätökset eivät ole julkisia. Tällöin kumpikaan meistä ei voi todistaa puoleen jos toiseen. Se, että voit aina lopullisesti vedota tähän salassapito-pykälään antaa kyllä vahvan aseen, jota ilmiselvästi haluat käyttää. Otetaan esimerkki, että jos joku virkailija tulisi julkisuuteen ja kertoisi näistä asioista avoimesti. Mitä hänelle tapahtuisi?

  Voin lyödä vetoa, että vasemmisto käyttäisi kaikki voimavaransa tämän paljastajan työuran lopettamiseen, koska salailu on teidän poliiitisen agendanne ainut pystyssä pitävä voima. Vai suostutteko kaiken avoimeen käsittelyyn. Epäilen suuresti.

  • 24.1

   LL sanoo

   ”Otetaan esimerkki, että jos joku virkailija tulisi julkisuuteen ja kertoisi näistä asioista avoimesti.”

   Oletetaan, että hän kertoisi sinun yksityisasioistasi, Ville. Jokainen kansalainen voisi jakaa sosiaali- ja terveystietojasi sosiaalisessa mediassa, ja ihan avoimmuuden nimiin arvostella sinua ja elämääsi. Et varmaan saisi enää edes elää rauhassa siellä missä nyt elät. Postilukkustakin alkaisi tipahdella yhtä sun toista ikävää eteisenlattialle.

   Olisitko silloin samaa mieltä, että sosiaalityöntekijä tai terveydenhoitaja tai joku muu sote-alan ihminen, joka avautui julkisesti sinua koskevissa asioissa, olisi tehnyt oikein?

   (jos väität ettet ole koskaan tarvinnut sosiaaliturvaa tai kelan etuuksia, niin valehtelet – jokainen suomalainen käyttää kelakorttiaan ahkerasti)

   • 24.1.1

    työ-läinen sanoo

    Pakkohan sitä kelakorttia on käyttää, työpaikan sairauskassa maksaa kassan jäsenelle korvaukset vasta kelavähennyksen jälkeen. Mitään muuta käyttöä ei minulla ole ko.kortiilla.

   • 24.1.2

    dubbeldabbel sanoo

    Oletetaan, että tiedot voitaisiin antaa kenenkään henkilöllisyyksiä paljastamatta ja yksityisyyttä vaarantamatta.
    Perimmäinen kysymys on menetelmätoteutuksiin takertumatta: ketkä olisivat tällöin valmiita kaikkien lisien ja erioikeuksien läpinäkyvyyteen? Vai soimaako omatunto?

    • 24.1.2.1

     LL sanoo

     dubbeldabbel, nyt on jo käytettävissä paljon avointa dataa, faktoja mm maahanmuutosta, mutta edes sitä ei osata lukea ja käyttää. Perussuomalaisten maahanmuuttoa käsittelevä puolueen ohjelma ei perustunut faktoihin, joita on olemassa, vaan oletettamuksiin ja väitteisiin jotka eivät perustu tosiasioihin.

     Kyllä se näköjään harmittaa, joitakuita, että jokaisen yksityiselämää suojaavia lakeja ja asetuksia on vielä olemassa.

  • 24.2

   Joni Pelkonen sanoo

   Ihanko kerta toisensa jälkeen toistetusta vasta-argumentista ”laki ei Suomessa salli tätä” huolimatta vetoat vaan sitkeästi siihen, että ”kyllähän sitä voi tapahtua”? Uskotko myös ufoihin ja kummituksiin?

 23. 25

  oikea osoite sanoo

  Mamut toimii parhaiten suomessa asfaltti paikkana.
  Neekeri kuoppaan seisomaan ja lemminkäisen jyrällä kuoppa tasaseksi.

  • 25.1

   Päivin Pylkkerö sanoo

   Saman asian ajaa kaltaisesi rasisti. Kuoppaan vaan seisomaan ja jyrällä tasaiseksi. Vai mitä muuta käyttöä sinulla muka on?

   • 25.1.2

    kysy-mys sanoo

    Entäs jos valkoihoinen suomalainen menee keskelle Afrikkaa visiitille ja on kylän ainoa valkolainen ja kaikki mustat nimittelevät ja tuijottavat häntä, niin ovatko nuo mustat rasisteja?

    • 25.1.2.1

     B sanoo

     Tietenkin ovat. Mustat voivat olla ihan samalla tavalla rasisteja kuin valkoiset tai keltaiset tai kuka vaan. Tämä johtuu siitä jännittävästä tosiasiasta että olemme kaikki samanlaisia ihmisolentoja, joilla jokaisella on oma luonne, toiset ovat mukavia ja toiset kusipäitä ja useimmat siltä väliltä.

     • 25.1.2.1.1

      LL sanoo

      kysy-mys, siis sinun pitäisi matkusta Afrikan mantereelle asti kokeaksesi syrjintää? Eiköhän tuo kerro sinusta enemmän kuin fantasioidesi Afrikasta.

      Tällä hetkellä on myös menossa massiivinen siirtolaisvirta Euroopasta ulospäin. Portugalilaiset ja espanjalaiset muuttavat sosiaalisista (työ, toimeentulo, asuminen) syistä Afrikan ja Etelä-Amerikan kehittyviin maihin. Afrikassa on useita talouskasvun maita, joissa on tarjolla töitä, myös eurooppalaisille.

      Pitäisikö maastamuuttoa myös rajoittaa? Suomesta muuttaa vuositasolla 15.000 – 20.000 ihmistä muihin maihin, myös Euroopan ulkopuolelle.

     • 25.1.2.1.2

      Lumberjack sanoo

      ”Pitäisikö maastamuuttoa myös rajoittaa? Suomesta muuttaa vuositasolla 15.000 – 20.000 ihmistä muihin maihin, myös Euroopan ulkopuolelle.”

      Totta hitossa pitäisi sekä rajoittaa että hillitä, vuoronperään. Portugalilaisille ja Espanjalaisille on henkinen katastrofi lähteä Amerikkaan töiden perässä. Jokunen älykkö on muita sopeutuvampi mutta tavalliselle rahvaalle se on täysin mieletöntä hommaa.

      Suomalaisten muutto toisiin maihin on tätä kapitalismin kouristelua. Kokoomuksen hulluuteen asti piiskaamaa globalisaatiota, ihmisistä välittämättä. Amerikkaan muuttivat ennen kotipelloiltaan pois potkitut, rikoksen tekijät ja potentiaaliset roistot, velkojaan pakenijat, huijarit jne. Sen mukaiseksi Amerikka onkin sitten muodostunut! Nyt sinne menevät kaikenmaailman keinottelijat ja bisnesmiehet. Tavalliselle ihmiselle lopullinen muutto pitkän matkan taakse irti sukulaisista ja tutuista aivan outoon kulttuuripiiriin on kuitenkin helvettiä, stressitutkijat sanovat lievemmin että kohtuutonta stressiä. Vaikka miten seteliraha haisisi nenään …

 24. 26

  dubbeldabbel sanoo

  Esiluetaanko kommentit ja julkaistaan viiveellä, vai miksi hävis bittiavaruuteen? Ja toinen perässä.

  • 26.1

   dubbeldabbel sanoo

   Jaa näköjään ei. Laitan sitten osissa ^^^^

 25. 27

  Namu sanoo

  Muutoksen jätkät näitä tehtailee; ” hei me tehdään politiikkaa”. Taitavat olla vastuussa myös verkkojulkaisusta ”Mitä vittua”.

 26. 28

  Janne sanoo

  Mitenkä on sen lieksalaisen tiliotteen laita, onko se osoitettu väärennökseksi?