Laadultaan hyvää sosiaalihuoltoa

Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain  mukainen sosiaalipalvelu, johon sovelletaan sosiaalihuoltolain lisäksi mm. lakia sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista. Sen mukaan sosiaalihuollon asiakkaalla on oikeus saada sosiaalihuollon toteuttajalta laadultaan hyvää sosiaalihuoltoa.

Laadultaan hyvä sosiaalihuolto tarkoittaa mm. sitä, että palvelun tarjoama tuki ja ohjaus tapahtuu sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön toimesta. Sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön koulutuksesta ja perehtyneisyydestä sosiaalihuollon tehtäviin säädetään laissa sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista.

Näin sanotaan sosiaali- ja terveysministeriön 30.12.2014 antamassa ohjeessa.Laitetaan varmuuden vuoksi vieläkuva kirjeen tästä kohdasta.

Näyttökuva (116)_snip

Näin siis teoriassa. Käytäntö onkin sitten jotain ihan muuta. Kunnat eivät piittaa ministeriön ohjeesta, vaan käyttävät kuntouttavaa työtoimintaa korvaamaan palkkatyötä.Päivittäin saa lukea ylistystä pursuavia uutisia siitä, miten jossain on keksitty teettää palkatta polttopuita ja jossain muualla laittaa työttömät keräämään roskia.

Laadukkaan sosiaalihuollon asiakkaat puolestaan ovat suorapuheisempia. Näistä töistä ei makseta palkkaa, vaan tekijä saa työmarkkinatuen ja yhdeksän euron päivittäisen kulukorvauksen. Kyseessä ei ole työsuhde, vaan tämä on ministeriön ohjeen mukaista laadultaan hyvää sosiaalihuoltoa. Tukea ja ohjausta tarjoavat sosiaalihuollon ammatilliset pätevyysvaatimukset täyttävät ammattilaiset. Näinhän asian on pakko olla, koska ministeriö on antanut kuntia velvoittavat ohjeet. Näinhän asian on pakko olla, koska asioihin hyvin perehtyneet toimittajat kirjoittavat positiivisesti aktivointitoimista.

Miten mahtaa olla sen ammatillisen pätevyyden laita? Suunnilleen kaikissa kunnissa aktivointisuunnitelmia laativat kunnan sosiaalitoimen puolesta erilaiset työvalmentajat ja työnohjaajat, jotka on pikakoulutettu tehtäviinsä. Koulutuksen laadusta voi päätellä jotain vaikkapa blogiini tulleista kommenteista, joiden lähettäjä antaa ymmärtää olevansa juuri tällainen ammattilainen.

Näyttökuva (117)_snipNäyttökuva (118)_snip

Ajatelkaa itse ihan omalta kohdaltanne täyttyvätkö lain ja ministeriön ohjeen asettamat vaatimukset. Aikoinaan köyhät passitettiin pakkotöihin hallinnollisilla määräyksillä. Siihen aikaan oltiin rehellisiä eikä edes yritetty valehdella.

Nykyisin velttoihin jalkoihin vauhdin paneminen on sosiaalipalvelua ja TE-toimiston suosimaa elämän jämäköittämistä.

Kommentit
 1. 1

  Tanja sanoo

  Meidän kotikylässä käytetään ahkerasti myös seuraavaa syytä:”kunnalla ei ole varaa palkata työntekijää, johtuen kuntalaisten vuosia jatkuneesta poismuutosta”. Poismuuttaneiden syytä siis.

 2. 2

  Orja sanoo

  Nimimerkki ”näin se menee” ei vaan tajua, näitä samoja tajuamattomia nää kaikki orjuuttajat on, sen lisäksi on niitä yliahkeria, jotka ylitää kivaa oloaan kun on päässyt näillä mielettömän hyvillä lisätuilla (korvauksen lisäosuus ja 9 e kulukorvaus) tekeen jotain hommia.
  Näille tajuamattomille ei siellä kaalissa leikkaa, että he syövät omien mukuloidensa ja niiden mukuloiden työpaikkoja jo etukäteen, ei kai kukaan oikeisiin palkkatöihin ketään palkkaa kun tälläsiä hiton innokkaita on sähläämässä koko työnteon tarkotuksen ja normivelallisella se on nimenomaan PALKKA.

 3. 3

  Työhön ohjaaja sanoo

  Asiakkaaksi ohjautui TE-toimistosta työtön, n. 50v, työssä viimeksi vuonna 2005. Pitkäaikaistyötön tosiaan, ja siten oikeutettu hyvään kuntouttavaan työtoimintaan. Kunnalla, jossa työskentelen, on paljon eri yksiköitä jonne mielellään otetaan työttömiä töihin. Työtä on tarjolla vähintään 3 kuukautta kerrallaan. Hyville työntekijöille tarjottiin jopa vuoden palkkatukipestiä.

  Kun terve työmies on ollut vuosikymmenen, parhaat työvuotensa 40-vuotiaasta 50-vuotiaaksi työttömänä, niin sillä aikaa työtön on kupannut yhteiskunnalta sievoiset rahat. Kuntouttavassa työtoiminnassa ja mahdollisessa palkkatuetussa työssä ehtii jo tienata itselleen huomattavasti enemmän kuin tähän saakka tukena saamansa pelkkä työmarkkinatuki! Näinhän sitä tätäkin eri työttömien foorumeita lukiessa tulee tietäneeksi.

  Tarjosin ensimmäistä työtä, keskusteltiin tunti määristä. Ei kelvannut. Työssä olisi nimittäin ollut noin kerran kuukaudessa työtä sunnuntaisin (ilmaiset kahvit), mutta tämä ei käynyt. Ei voi jättää kuulemma muijaa koko sunnuntaiksi yksin kun lähtee pyhänä töihin. Yhteinen aika on tärkeää. (Sitä olikin jo vuosikymmennen verran jo vietetty. Jos ollut sama muija koko ajan.)

  Esittelin toista työpaikkaa, jonne työtön mielellään sijoitettaisiin. Tätä tutkailtiin, soitin työnjohtajalle ja kyselin asiakkaan esittämiä yksityiskohtia, yritin sopia haastatteluaikaakin asiakkaalle. Ei kelvannut tämäkään sijoituspaikka. Olisi joutunut tekemään tekemään ulkotöitä ilman asianmukaisia työvaatteita. Kyllähän talo rukkaset tarjoaa.

  Esittelin kunnan organisaatiosta vielä yhtä paikkaa. Ei ulkotyötä, ei viikonloppuja. Mutta paikkaa arvioidessaan ei voinut sitäkään paikkaa ottaa vastaan. Selkä ei kuulemma kestäisi istumista toimistohommissa. Mulla ei sitten ollut enää mitään muita paikkoja tarjota. Ikävä kyllä.

  Siitä lähti laiska ja saamaton pitkäaikaistyötön jatkamaan lohdutonta taivaltaan. Kun ei löydy työtä. Väitti mulle (ja ehkä uskoo itsekkin), että entiseen paikkaansa hänet voitaisiin ihan hyvin palkata. Ajattelin siinä, että ihan paskanpuhumiseksi meni taas tämäkin palaveri, mutta että onhan tää mulle ihan kokopäivätyö ja palkkaakin maksetaan. Meneehän se näinkin. Laitoin meiliä työkkärin virkailijalle, että ottavat sitten yhteyttä työttömään omilla kirjeillään.

  Eikä ollut mulla tai työparilla ensimmäinen eikä viimeinen tällainen tapaaminen. Näitä tulee jatkuvasti. Eri ”syitä” kieltäytyä tarjotusta työstä on ihan uskomattomia.
  Sitten vielä tälläkin palstalla märistään viestikaupalla, kun työttömiä ilkeesti pakotetaan jotakin tekemään välillä, kun on toistakytä vuotta kuitattu korvauksia. Ei teillä taida olla mitään tietoa siitä, minkälaista todellisuus on. Aktiiviset ja työtähaluavat ihmiset ei kauan kortistossa roiku, vaan aina pääsevät jonnekin. Maassa on kuulkaa tuhansia sellaisia työttömiä, joilla ei ole mitään aikomusta mennä mihinkään töihin, vaan edellyttävät, että heitä elättää yhteiskunta ihan vauvasta vaariin saakka.

  • 3.1

   hahah sanoo

   Paitsi että tämä koko tarinasi on täyttä roskaa ja mielikuvituksesi tuotetta.
   Muistikuva välähti ja samantien netin pitkä muisti narautti sinut, ”kaaleppi” tai mikä ikinä oletkaan.
   Kas kun edes termisi ”loispummi” on poistunut litaniastasi.

   Sama stoori löytyy mm. vuodelta 2010, silloin työssäolovuosi olikin 1996.

   Esimerkiksi tässä yksi suora linkki, sama tarina toistuu jo pelkästään tuossa ketjussa monta kertaa.

   http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?p=4744292

   Katsotaan nyt varmuudeksi vielä tämän saman nimmarin kirjoitukset (ja vastauksia niihin) tässä yhdessä ainoassa ketjussa, ”Palkattomiin töihin pakotetut”:

   https://www.google.com/search?q=”työtä+tarjonnut”+site:http:%2F%2Fwww.iltalehti.fi%2Fkeskustelu%2Fshowthread.php%3Ft%3D340098&hl=fi

   158 tulosta..

   • 3.1.2

    Saku Timonen sanoo

    Sähköpostiosoitteen mukaan kommentoija on juuri samainen Kaaleppi. Jopa onkin osannut sattua paljon täsmälleen samanlaisia tapauksia yhdelle ainoalle työhönohjaajalle 🙂
    Mitä iloa saat tällaisesta valehtelemisesta, Kaaleppi?

   • 3.1.3

    Joni Pelkonen sanoo

    Hyvin tehty, nimimerkki ”hahah” 🙂 Eipä ole ”Kaaleppi” vastaillutkaan enää mitään 😀

  • 3.2

   keke sanoo

   ”Hyville työntekijöille tarjottiin jopa vuoden palkkatukipestiä.”
   Meinasin kysäistä että mikä oli tuntipalkka jota tarjottiin mutta onneksi tämä selvisikin että minkä verran sitä sunnuntailisää tarjottiin. Aika kova jätkä kyllä olet kun viikonloppulisät kuitataan ilmaisella kahvilla ja palkka kuitataan ”vuosia olet loisiut ilmaiseksi” fraasilla.

   ”Kyllähän talo rukkaset tarjoaa.”
   Halvalla lähtee taaskin. Eli ei makseta palkkaa ja rukkaset tarjotaan työnpuolesta. Mitenkäs eikös tuo työvaatteet pitäisi olla aika automaatio työssä kuin työssä ilman mitään erillistä olettamusta.

   ” Ajattelin siinä, että ihan paskanpuhumiseksi meni taas tämäkin palaveri”
   Mitäpäs muutakaan sinä työksesi tekisit?

   ” Eri ”syitä” kieltäytyä tarjotusta työstä on ihan uskomattomia.”
   ”Maassa on kuulkaa tuhansia sellaisia työttömiä, joilla ei ole mitään aikomusta mennä mihinkään töihin, vaan edellyttävät, että heitä elättää yhteiskunta ihan vauvasta vaariin saakka.”
   ”Ei teillä taida olla mitään tietoa siitä, minkälaista todellisuus on”
   Niin eiköhän tässä kohtaa kaikille ole aika selvää että itsellesi se todellisuus hieman hukassa.

   ”Maassa on kuulkaa tuhansia sellaisia työttömiä, joilla ei ole mitään aikomusta mennä mihinkään töihin, vaan edellyttävät, että heitä elättää yhteiskunta ihan vauvasta vaariin saakka.”
   Jotain tutkimuksia aiheesta on tehty ja jokaisessa yhteisössä näitä tapauksia on siinä 1% verran populaatiosta. Itse voin elää ihan hyvin tämän asian kanssa ja en näe yhteisölle hirvittävää ongelmaa tai kustannusta kyseisestä aiheesta koituvan.

   Kiitos nyt kumminkin edes hyvästä yrityksestä

   • 3.2.1

    keke sanoo

    Jaahas tuli sitten kopiopastaan vastattua. Vetoan Poen lakiin

  • 3.3

   Makkonen sanoo

   Kiitoksia yllä oleville etsiväntyöstä, paljastui tämäkin pelle. Jos olet, niin kuin luulen, maksettu propagandan levittäjä, sano esimiehillesi terveisiä.

   Jos puolestaan teet vapaasta tahdosta tällaista ”ilmaistyötä” (mikä runollinen yhteensattuma) ”yleisesti” netissä, suosittelen hakeutumaan psykologin/psykiatrin pakeille.

  • 3.4

   Kyllä sanoo

   Jep, luin vain pari riviä ja kirjoitus on ikivanha jankutus, jota joku sairas postittaa varmaan vieläkin joka paikkaan. Minun puolesta tämä yksi kirjoitus on hyvä olla vaikka täällä. Muut vastaavat voikin suodattaa pois. Sillä noita postittava/postittavat on vain päästänsä sairaita ja voivat mennä omalle hiekkalaatikolle keksimään uusia tarinoita.

  • 3.5

   Herra Huu sanoo

   Työhön ohjaajan kirjoitustaidosta päätellen kouluakäymätön pelle. Hänen pitäisi päästä hoitoon, jotta oppisi käsittelemään vihaansa, sillä turhautumisen somaattisena seurauksena iskevät vakavat tauditkin helpommin, kuten syöpä. Voi olla myös, pitkällisen ja jatkuvan saman asian sairaalloisen jankkaamisen vuoksi, diagnoitava narsistiksi, johon ei sitten auta oikeastaan mikään.

   Mene hoitoon säälittävä ihminen, mahdollisuus parempaan elämään aukeaa sinullekin. Ehkä.

 4. 4

  Työtön pätkätyöläinen sanoo

  Enpä usko, että kunta uskaltaisi ottaa minua palkattomaan ”kuntoutukseen”, koska ottaisin yhteyttä liittooni JHL:ään ja selvityttäisin lakimiehillä miksi kunta teettää puutarhureiden, arboristien ja puuseppien ym. töitä ilmaiseksi ”kuntoutuksena”, vaikka ammattilaisia on samaan aikaan työttöminä työnhakijoina? Ja miksi pomojen sukulaiset ja muut suhteet saavat samasta työstä palkkaa, vaikkei heillä ole mitään koulutusta alalle, toisin kuin ”kuntoutettavalla”?

 5. 5

  jaska sanoo

  RAY onkin suositellut, että Sokevan käsityötoiminnan tuki organisoitaisiin esimerkiksi sosiaaliseksi yritykseksi, Räty kirjoittaa
  .
  Eli näkövammaset alkaa tekeen siveltimiä 9 euroo päivä
  kun sokevan liikevaihto on 6.6 miljoonaa euroa
  ja ne ruikaa vielä lisää tukiaisia
  olis kiva tietää paljon yhdelle sokealle penselin valmistajalle on maksettu palkaa kuukaudessa
  epäilen että tää yritys harrastaa samaa riistoa kuin niin moni muukin
  yhdistys
  pointti tässä on se että ministeri räty suositellee sokevalle
  sosiaalisen yrityksen perustamista
  jolla voidaan vältää normaali työsuhteet ja palkan maksu huh huh ja kannatavuus paranee niin omistajille

  • 5.1

   -K sanoo

   Sokeva kertoi noin vuosi sitten että harjasta saa tekijä euron, palkkaa ei tule. Itse pitää ostaa tarvikkeet sokevalta, ja sokeva myy harjan noin kympillä. Eli näkövammainen saa maksaa siitä kun tekee harjan. Kysyin että mitäs järkeä tämmöisessä on, niin vastaus kuului ”on tekemistä, ja tarjoaahan sokeva valmiuden tehdä jotain, sekä onhan näkövammaistukikin”. Pitäkööt tunkkinsa.

   • 5.1.1

    -K sanoo

    Lisäys vielä että sen euron saa jos harja on myyty.

 6. 6

  töytön sanoo

  Ettäkö kahvipalkalla sunnuntaina töihin, ihanko pullapalasen kanssa?

  Mitenkäs sitä on aikaa kesken työpäivän tuommonen litania potaskaa kirjoitella, et kai vaan laiskottele ”työhön ohjaaja”?

 7. 7

  Jasu sanoo

  ”Kun terve työmies on ollut vuosikymmenen, parhaat työvuotensa 40-vuotiaasta 50-vuotiaaksi työttömänä, niin sillä aikaa työtön on kupannut yhteiskunnalta sievoiset rahat.”

  Nimimerkki Työhön ohjaaja, suuri osa työttömistä ei suinkaan ole terveitä, vaan eri asteisesti vajaatyökykyisiä, mutta KELA:n lääkäri ei silti päästä sairaseläkkeelle. Eikä osittain työkykyistä kukaan ota töihin, kun 100% terveitäkin hakijoita on vaikka kuinka paljon, myös niitä joiden palkkaamiseen saa palkkatukea.

 8. 8

  Jokuvainen sanoo

  Tuon ”työn ohjaajan” on pakko olla trolli. Melkein kaikissa kunnissa on rekrytointikielto päällä. Kuntien työntekijöitäkin kehotetaan ottamaan palkattomia vapaapäiviä kuntatalouden nimissä. Ainoat palkattavat ovat nuo ”työn ohjaajat”. Heidän palkkansa maksetaan sen avulla, että kunta vapautuu työttömien työmarkkinaosuudesta. Yhden ”työn ohjaajan” palkanmaksuun riittää pelkästään se, että saadaan 5-6 työtöntä kuntouttavaan työtoimintaan, ja mitä enemmän ”työn ohjaajalla” on työttömiä kontollaan sitä enemmän vain kunta säästää.
  Otsikon aiheesta. Oikea kuntoutus on aivan eri näköistä mitä tarjotaan esim. työeläkevakuutusyhtiöiden toimesta työelämässä oleville tai henkilöille joiden työkyky halutaan selvittää.
  Kuntouttava työtoiminta on lähinnä kuntoutuksen irvikuva.

  • 8.1

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Kuntouttavan työtoiminnan oli tarkoitus olla sosiaalista kuntouttamista, sosiaalistamista. Kunnat säästöinnoissaan ovat käyttäneet sitä ammatillisen ja lääketieteellisen kuntoutuksen korvaajana, jopa terveydenhoidon korvaajana, muut asiaan liittyvät tahot puolestaan ilmaistyövoiman lähteenä.

 9. 9

  sauhuttelija sanoo

  Itse kun alotin työurani 80- luvun puolivälissä, niin töitä oli. Töitä sai kysymällä suoraan firmasta, eikä siinä työkkäriä välikätenä tarvittu. Työttömyysprosentti oli silloin muistaakseni kolme tai hieman alle. Tuo lukema tarkoittaa käytännössä täystyöllisyyttä jonka alle ei oikeastaan missään päästä. Tuohon lukuun sisältyvät ne äärimmäisen vaikeasti työllistyvät, sekä ns. elämäntapasossupummit. Mutta kas kummaa, tuohon maailmanaikaan vähäinen määrä elämäntapasossupummeja ei kiinnostanut ketään. korkeintaan vähän noloina pidettiin jos joku semmoisen tunsi.

  Ihmisluonto ei muutamassa vuosikymmenessä muutu, joten se elämäntapasossupummien määrä on tuskin tuosta kasvanut. Työttömien määrä kylläkin, mutta olisiko siihen kumminkin syynä tällä vuosituhannella lakkautetut kymmenet tuhannet teolliset työpaikat?
  Kun en oikein jaksa uskoa siihen, että ihmiset nyt vaan ykskaks ovat kyllästyneet työntekoon.

  Tollomedia tietysti mielellään ruokkii mielikuvaa laiskoista ja viinaanmenevistä lintsareista. Kai heillä on siihen syynsä?

  Itsehän olin juuri eilen ja tänään työssä. Muuttamassa pientä sähköfirmaa. Kummasti työkykyni ei ollut yhtään kateissa, kun hommasta tehtiin asiallinen työsoppari ja siitä sai homman vaativuuteen nähden käypää palkkaa. Töitä olisi riittänyt koko viikoksi ja ehkäpä ensi viikoksikin, paitsi että kaksi pientä muttaa…

  Komennukseni ”kuntouttavaan” alkaa huomenna, joten minun on pakko mennä saamaan ohjausta kuinka tavaraa roudataan ja kuntoutumaan siinä.
  Toisekseen, olen ongelmissa jos tienaan yli sallitun kolmensadan, joten tunnit ja liksa sovittiin euroa vajaaksi.

  • 9.1

   Pohjanmaan poika sanoo

   Niin no, jossain vaiheessa työnantajapuoli alkoi vaatia liikaa. Ylityöt olivat ainakin omalla alallani päivittäisiä, usein lastattiin päivän projektia rekkaan keskiyöllä ja 6 reikä reikä alkoi uusi työpäivä. Kovin kauan ei sellaista jaksa vaikka haluaisikin. Olisi pitänyt palkata lisää työntekijöitä, sieltä massatyöttömien armeijasta joka tuli 90-luvun laman yhteydessä jäädäkseen mutta kun on pihi niin on pihi. Ja kun mikään mahti ei saa riistäjille rotia niin ei saa. Ollaan työttöminä sitten.

 10. 10

  Papi sanoo

  Kiitokset, valehtelijan paljastumisesta, kaikki tuollaiset trollit, valheet, huhut ja
  urbaanilegendat tuleekin heti paljastaa, ja paljastumaan. Vaikka google yms
  nykyään voivat ”unohtaa” niin kuitenkin, jostakin netin syövereistä näiden
  hömppäjuttujen lähteet löytyvät, aina samoina tai ihan vähän muunneltuina versioina. Melkoista viitseliäisyyttä ja energiaa vaatii, moisten valheiden kirjoittelu. Vaatii tietynlaisen mielenlaadun, että tuollaista saa tuotettua.

 11. 11

  Papi sanoo

  Ajallisesti työhönohjaajan kommentti ilmestyi melko pian muutaman tunnin sisään, ensimmäisten joukossa, selvä ”vastaväittäjä”, joka heti hävisi, plagiaatillaan.

 12. 12

  LL sanoo

  ”Tulevaisuudessa Suomen perusturvaetuudet tulevat olemaan erityisen huomion kohteena.Suomen Sosiaalioikeudellinen Seura katsoo, että tulevan hallituksen keskeinen ja ensisijainen tehtävä tulee olemaan Suomen perusturvaetuuksien nostaminen Euroopan Neuvoston sosiaalisen peruskirjan edellyttämälle tasolle.”

  Kansan Uutiset: Euroopan Neuvosto moittii Suomea – Minimitoimeentulotaso riittämätön.

  http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3323865/euroopan-neuvosto-moittii-suomea-minimitoimeentulon-taso-riittamaton

 13. 13

  Jari Kähkönen sanoo

  Sakarin ylösnostaman nimimerkki ”näin se menee” kommentissa seliteltiin potkujen antamista kuntouttavasta työtoiminnasta, ei onneksi ole omaa kokemusta, mutta muutaman ajatuksen jakaisin. Tämä heitto haiskahtaa samanlaiselta kierolta työelämän vallankäytöltä kuin varoituksen ja irtisanoutumisilmoituksen tai työstäkieltäytymisilmoituksen ”allekirjoittaminen”.

  Varoituksessa allekirjoituksen merkitys on TUNNUSTUS, jos ei ole erikseen sitä kiistänyt ja molemmissa ilmoituksissa allekirjoitus luo työntekijän kaikki oikeudet vievän kirjallisen todisteen minkä kaataminen on lähes mahdotonta, koska tottakai kaikki todistajat huoneessa ovat pomoporrasta. Eli kieltäytyminenhän oli irtisanomisperuste ja itse tehdyn irtisanomisen jälkeen on vaikea nostaa mitään juttua muuten kuin jollain työsuojelupuolen perusteella. Tiedän, koska entisessä elämässä piti tietää.

  Mutta sitten, kuntouttavan työtoiminnan suhteen johtui mieleen, että mitäs jos työvalmentajaluokan nilviäisellä ei ole oikeutta antaa mitään potkuja kenellekään, kunhan vain koettaa pelotella&painostaa sosiaalipalvelun asiakasparkaa tekemään mahdollisimman huonon päätöksen täyttä fiktiota olevassa ”valintatilanteessa”? Ts. alistumaan ilmaistyöhön tai luomaan karenssinantoperuste ”kuntoutuksesta” kieltäytymisellä/poisjäämisellä. Väitän, että näytön puolesta tämän tapahtuessa asia on kokolailla selvä eikä selityksen varaa enää ole.

  Ei tule olemaan helppoa puolustaa oikeuksiaan ja ihmisarvoaan. Muistan vieläkin, kun nuorena poikana olin sellaisten pikkupomojen kanssa tekemisissä, että huutamis- ja uhittelukierteessä meinasi usein unohtua kohkaamisen kohteen olevan vapaaehtoista eli täysin omasta suostumuksesta kiinni. Kohkaajan epäpätevyys, epärehellisyys ja tämän ”ylempiensä” usutuksesta tekemä pääoman tuotto-odotusten suora kaato palkansaajan niskaan oli kaiken takana, tänään sille on oikein oma sanansakin: työelämä walmartisoituu.

 14. 14

  Jarmo sanoo

  HS kirjoittaa: ”Euroopan neuvosto: Suomen sosiaalietuudet ovat liian pienet”.

  http://www.hs.fi/kotimaa/a1423624915680

  Olisiko mitään mahdollisuuttaa valittaa kuntouttavasta työtoiminnasta kyseiselle Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitealle?

  • 14.1

   167-176 sanoo

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_sosiaalinen_peruskirja

   ”Työelämää koskevat oikeudet

   oikeus työhön, eli jokaisen oikeus ansaita elantonsa itse valitsemassaan ammatissa
   työelämää koskeva syrjinnän kielto, mm. vaatimus naisten ja miesten välisestä samapalkkaisuudesta
   oikeus oikeudenmukaisiin työsuhteen ehtoihin sekä turvallisiin ja terveellisiin työolosuhteisiin
   pakkotyön kielto sekä oikeus kohtuulliseen palkkaan
   oikeus ammatilliseen järjestäytymiseen ja työehtosopimusten tekoon sekä oikeus osallistua työympäristöä koskevien päätösten tekoon
   erityisryhmien, kuten lapset, nuoret ja naispuoliset työntekijät, oikeus suojeluun
   oikeus olla ansiotyössä muiden sopimusvaltioiden alueella.

   Tuossa lisää kapuloita orjapiiskureiden rattaisiin.

 15. 17

  Jarmo Vilponen sanoo

  Eräs huono puoli alistamisessa on se, että itsemurhat lisääntyvät!?

  • 17.1

   AMK sanoo

   Ilkeä kun oon:tuntuu että päättäjät sitä haluavatkin,onpahan sitten vähemmän työttömiä.

 16. 18

  AMK sanoo

  Traumaattinen kriisi on psyykkinen tilanne jossa yksilö kohtaa ulkoisen tapahtuman,joka uhkaa hänen ruumiillista olemassaoloaan,sosiaalista identiteettiään ja turvallisuuttaan tai tyydytysmahdollisuuksiaan. Eikö päättäjien joukossa ole yhtäkään psykiatria?, siellä on vain ”me ajattelemme työttömän parasta” komitea.hah hah

 17. 19

  nimimerkki sanoo

  http://pirkanmaa.fi/fi/maakunnan-yhteistyoryhma-puolsi-yhteiskuntaan-osallistavia-pk-yritysten-innovointikykya-ja+

  Lainauksia:
  ”Maakunnan yhteistyöryhmä puolsi neljää hanketta rahoitettavaksi uuden ohjelmakauden Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 –rakennerahasto-ohjelmasta.
  Viittä hanketta ei puollettu, koska niitä ei katsottu rakennerahasto-ohjelmaan sopiviksi.”

  ”Varjoista arkeen valmentaa nuoria kolmannen sektorin ja yritysten yhteistyöllä

  Pirkanmaan Sininauha ry:n Varjoista arkeen –hankkeessa halutaan saada aikaan uudenlainen nuorten valmennusmalli kolmannen sektorin ja yritysten yhteistyöllä. Nuorten osallistaminen yhteiskuntaan tapahtuu yksilöllisen valmennuksen ja opintojen kautta. Hankkeen kohderyhmänä ovat mm. pienet ja keskisuuret yritykset, 18-29 –vuotiaat sekä kolmas sektori. Kokonaiskustannusarvio on 821 940 euroa, josta ESR:n ja valtion osuus on 631 440 euroa. Kuntarahoituksen osuus on 90 000 euroa (10 500 palkkakustannuksiin kuntarahoituksesta). Muuta julkista rahoitusta arviossa on 24 000 euroa ja yksityistä rahoitusta 66 000 euroa. Kustannusarviot ja rahoitussuunnitelmat ovat esityksiä – niitä tarkennetaan hankeneuvotteluissa ja jatkovalmistelussa. Rahoituspäätös tehdään Keski-Suomen ELY-keskuksessa.

  Lisätiedot: Keski-Suomen ELY-keskus, rakennerahastoasiantuntija Jaana Niemi, p. 0295 036 080, jaana.niemi@ely-keskus.fi

  ”Polku 55 tuo matalan kynnyksen pajatoimintaan

  Kuntoutuspolku ry:n Polku 55 – hankkeessa tuotetaan mm. 20 pajatoimintapaikkaa ja juurrutetaan varttuneemmille suunnatun matalan kynnyksen pajapalvelun mallia Tampereella. Myös yhteistyötä muiden toimijoiden ja Tammerkosken yrittäjät ry:n kanssa lisätään. Kohderyhmänä ovat 55 vuotta täyttäneet tamperelaiset, työelämän ja aktivointitoimien ulkopuolelle jääneitä, pitkäaikaistyöttömiä, osa-aikaeläkkeellä olevia ja aikuissosiaalityön asiakkaita.
  Kokonaiskustannusarvio hankkeessa on 750 000 euroa, josta ESR + valtion osuus on 600 000 ja kuntarahoituksen osuus 150 000 euroa. Kustannusarviot ja rahoitussuunnitelmat ovat esityksiä – niitä tarkennetaan hankeneuvotteluissa ja jatkovalmistelussa. Rahoituspäätös tehdään Keski-Suomen ELY-keskuksessa.

  Lisätiedot: Keski-Suomen ELY-keskus, rakennerahastoasiantuntija Jaana Niemi, p. 0295 036 080, jaana.niemi@ely-keskus.fi

  – löytäisikö joku tiedon, että mitä nämä viisi ei-puollettua olivat?
  – sininauha taas touhuissa mukana, tietenkin… ja tammerkosken yrittäjät, jotka haluavat ilmaisia harjoittelijoita joka projektin kautta. taas on uudenlaista valmennusmallia, yksilöllistä kyykytystä, pajaa ja palvelua, vanhuksillekin oikein erikseen omansa ettei unohdu. on tää kahjoa – eikö nuo yli kaksi miljoonaakin olisi voinut käyttää ihan suoraan palkkaamiseen, palkkatukena esimerkiksi kun sille korvamerkitystä tuntuu olevan pahasti pulaa. tilannehan on tietysti täysin tarkoituksenmukainen sen osalta – palkkatukien maksatus myöhässä sitä saavilta kuukausikaupalla, eikä uusia meinaa hellitä, mutta olisi tällaista ilmaista harjoittelua tarjolla..

 18. 20

  nimimerkki sanoo

  anteeksi, kerkesin kommentoida ja vasta sitten luin ihan koko sivun, siellä ne viisi hylättyä olivat alareunassa:

  Myr katsoi, että seuraavat hankkeet eivät sovellu rahoitettavaksi Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 –rakennerahasto-ohjelmasta.

  * Arvoaineita neulasista (Metsäntutkimuslaitos, Tampereen yliopisto / Lääketieteen yksikkö)

  * Ihmissolujen rakenteiden analyysimenetelmien kehittämistä kudosteknologian ja tautimallien tarpeisiin (Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto)

  * Kestävää koulutusta Pirkanmaalle (Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredun oppisopimuskeskus, osatoteuttajat Tampereen aikuiskoulutussäätiö, Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä, Varaöan säätiö, Tampereen palvelualan ammattiopisto)

  * Tehdään toisin (Kiipulasäätiö, Silta-valmennusyhdistys ry ja Tampereen kaupunki)

  * Avoin ammattiopisto (Tampereen kaupunki, Tampereen seudun ammattiopisto TREDU ja Työllisyydenhoidon palveluyksikkö, Typa)

  kolmas kuulostaa, että olisi voinut olla jotain, kaksi viimeistä taas sitä samaa silsaa nekin.

 19. 21

  nimimerkki sanoo

  tähän asiaan alunperin löysin paikkailmoituksen huomattuani.
  http://www.mol.fi/tyopaikat/tyopaikkatiedotus/haku/8641625_fi.htm

  ”Neljä (4) valmentajan kokopäiväistä työpaikkaa uudessa seutukunnallisessa ESR-rahoitteisessa Varjoista Arkeen- hankkeessa ajalle 1.3.2015-31.12.2017.
  Etsimme kasvavaan joukkoomme moniosaajia, joiden ensisijainen tehtävä on ryhmä-ja yksilötason valmennus pääosin nuorille ammattikouluttamattomille tai alaa vaihtaville henkilöille. Edellytämme valmennustyöhön soveltuvaa koulutusta tai kokemusta. Voit olla esimerkiksi entinen yrittäjä, markkinointiasinatuntija, työskennellyt itse usealla eri toimialalla ja ennenkaikkea ymmärrät ihmisiä erilaisissa elämäntilnteissa.Toivomme, että sinulle on koulutustaustasta riippumatta kokemusta erilaisten asiakkuuksien kanssa työskentelystä sekä kiitettävää kirjallista ja suullista suomen kielen taitoa. Toivomme myös joustavuutta, kykyä reagoida nopeasti muutoksiin, erinomaisia asiakastyön- ja työyhteisötaitoja sekä intoa kehittää omaa työtä.Tarjoamme itsenäisen ja haasteellisen työn, jossa pääsee monipuolisesti vaikuttamaan työn sisältöön. Työ on liikkuvaa Pirkanmaan eri kunnissa. Hankkeen toimipisteet sijaitsevat Tampereella ja Valkeakoskella.
  Palkkaus on yksityisen sosiaalialan tes:n mukainen. Voit esittää hakemuksessa palkkatoiveesi. Haastattelut järjestetään viikolla 11, haastatteluun kutsutuille ilmoitetaan haastatteluajankohta sähköpostilla. Vain sähköiset hakemukset ja työpaikkaa koskevat kysymykset osoitteeseen arttu@nauha.fi perjantaihin 6.3 klo 15 mennessä.
  Hakemuksessa tulee olla liitteenä CV, lyhyt (max A4 pituinen) selvitys siitä, miten tekisit seutukunnallista yritysyhteistyötä ja markkinoisit uutta, alkavaa toimintaa muille. Lisäksi voit lyhyesti perustella miksi juuri sinä olisit hakemamme henkilö!”