Viisasten kerho

Viime aikoina monet poliitikot ovat kertoneet saaneensa vihapostia näin vaalien alla. Minä en ole edes ehdolla eduskuntavaaleissa, mutta saan vihapostia jatkuvasti. Asialla ovat ns. maahanmuuttokriittiset, muuten vain äärioikeistolaiset, hullut ja humalaiset. Usein he ovat näitä kaikkia yhdessä ja samassa persoonassa.

Facebookiin on perustettu ties kuinka monta viharyhmää ihan vain minua varten. Yhteistä kaikille on, että perustajina ovat aina sama tai samat henkilöt. Sen näkee kolmesta asiasta. Perustaja ei osaa yhdyssanoja. Samat postaukset kiertävät kaikissa ryhmissä. Kommentoijat ovat aina samoja.

Olen ennenkin kertonut törkyryhmä Paljastettu 4 :n edesottamuksista. Sen ylläpitäjä syyllistyy jatkuvasti törkeisiin kunnianloukkauksiin ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, mutta Facebookin ylläpidon mielestä se ei riko yhteisösääntöjä. Itä-Suomen syyttäjänviraston mukaan se ei riko lakia tai jos rikkookin, niin asian tutkiminen tulee liian kalliiksi.

Ylläpitäjä pysyttelee miehekkäästi piilossa, mutta ympärilleen hän näkyy keräävän jatkuvasti vähemmän varovaisia hölmöjä. Olen ennenkin sanonut, että minä en hyssyttele, vaan kerron mitä netissä tapahtuu. Eräs salolainen varavaltuutettu, sosiaalilautakunnan jäsen ja käräjäoikeuden lautamies on monille lukijoilleni vanha tuttu, mutta tällä kertaa en puhu tästä perussuomalaisen puolueen negatiivisesta mainoksesta.

Puhun tämän viisasten kerhon uudesta tomppelista, joka Paljastettu 4:n sivulla vähän aikaa lällätettyään päätti rohkeasti lähettää minulle yksityisviestin: mike strutter yv 26.2.15

Paljastettu 4:n sivulla hän jatkaa samasta, ehkä itselleen hyvinkin läheisestä aiheesta:

j sillman

Tämä ”Mike Strutter” näkyy olevan niin alkeellinen tapaus, että on jättänyt URL-osoitteeseen oikean nimensä:

sillvan url

Asialla näyttää siis olevan Jarno Sillvan ja googlettamalla hänestä löytyy aika paljon tietoa. Etsikää ja ihmetelkää, jos kiinnostaa.

Minä ihmettelen mihin nämä tyypit oikein pyrkivät. Se nyt on selvää, että vakiorääkyjät haluavat itse kirjoitustaidottomina ja ilmeisen kateuksissaan vaientaa minut, mutta se on tunnetusti turhaa. Mutta mikä saa nämä minulle ennestään tuntemattomat hyppäämään näin raivokkaasti mukaan? Onko tämäkään Sillvan koskaan lukenut yhtään blogijuttuani ja onko hänellä aavistustakaan mistä aiheista yleensä kirjoittelen? Epäilen, että ei ole lukenut eikä ole aavstustakaan. Hän on vain näiltä vihasivuilta oppinut, että kyseessä on vihattava mädättäjä.

Halveksin suunnattomasti tällaisia ihmisiä enkä osaa edes sääliä heitä. He toimivat kuin robotit tai pahimman lajin laumasielut. Sanalla sanoen he ovat omaan ajatteluun kykenemättömiä typeryksiä.

Kamalinta asiassa on, että nämä luulevat käyvänsä poliittista debattia. Ilkeyksissäni epäilen sen johtuvat Timo Soinin julistuksesta, jonka mukaan sinun mielipiteesi ei voi olla väärä, koska se on sinun mielipiteesi.

Minulla on näille tyypeille terveisiä: Opetelkaa äidinkielen alkeet, opetelkaa ajattelun alkeet ja opetelkaa käytöstapojen alkeet. Jos teidän ”mielipiteenne” on edelleen yhtä tomppelimainen, niin jakakaa se vain muiden yhtä alkeellisesti ajattelevien kanssa.

Rypekää omassa saastassanne ihan keskenänne.

Kommentit
 1. 1

  Mari Miikkulainen sanoo

  Nää tyypit ei vaan oikein mahdu tajuntaan. Voimattomaksi tuntee olonsa, jos näille agendatrolleille edes yrittää vastata mihinkään, saati sitten perustella kantaansa. En tiedä, kuka ylläpitää esimerkiksi ”Paljastettu 4” -sivustoa – liekö sit tää sama trolli – mutta jätin alkuvuonna rikosilmoituksen yhdestä sivuston julkaisusta. Toissapäivänä poliisi otti yhteyttä ja asiaa tutkitaan nyt kunnianloukkauksena yhteistyössä syyttäjän kanssa. Silti, yhdessä yhteyttä ottaneen poliisin kanssa totesimme, kuinka voimatonta on toimia näitä nettitrolleja vastaan. Toisaalta tekee mieli ajatella, että ”ihan sama”, mutta kuinka kamalaksi maailma muuttuu, jos vaan antaa olla.

  • 1.1

   Joni Pelkonen sanoo

   Tällaisia harrastavia häiriintyneitä ihmisiä on onneksi aika vähän. He saavat huomattavalla aktiivisuudellaan määränsä tuntumaan suuremmalta kuin se oikeasti on.

   Sanoisin että heidän määränsä on enintään muutamia kymmeniä. Eri aihepiireillä on sitten omat hörhönsä, mutta sanoisin että suunnilleen tuo määrä näitä aktiivisia rasisti-nettitrolleja Suomesta löytyy.

   Poliisin kiinnostus kyllä vaikuttaa näihin tyyppeihin, sillä he ovat aloittaneet harrastuksensa sillä motiivilla että siitä ei seuraa heille itselleen vaikeuksia. Pyrkimys on kiusata muita ihmisiä nimettömästi netin suojista, aiheuttaa muille ihmisille pahaa mutta olla itse turvassa.

   Sanoisin että nämä tyypit ovat pelkurimaisia sadisteja jotka epätoivoisesti etsivät purkukeinoa omista ennakkoluuloistaan johtuville vihantunteille. Rohkea sadisti toimisi avoimesti. Henkisesti terveen ihmisen ei tarvitse sadisti ollakaan. Pelkuri ei uskalla harjoittaa sadistisia viettejään avoimesti koska ei kestä sitä, että saa vähintään samalla mitalla takaisin. Heistä on siis hauskaa aiheuttaa kipua mutta he itse eivät kestä mitään.

   Istuvat sitten kopperoissaan neljän seinän sisällä, pelkäävät muita ihmisiä ja käyttävät näitä varsin mitättömiä ja lapsellisia keinoja huvittavassa yrityksessään vahingoittaa muita ihmisiä tietokoneensa välityksellä räkyttämällä.

   Suurin rangaistus näille hörhöille olisi ottaa heiltä tietokone pois.

   • 1.1.1

    Jokuvainen sanoo

    Silmäilin ohimennen uusinta Suomen Kuvalehteä, jossa oli juttua noista vihakirjoituksista. Minulle tuli sellainen kuva, että nuo ovat oikeasti häiriintyneitä ihmisiä, jotka ovat oikeasti psykiatrisessa hoidossa.

 2. 2

  Juha sanoo

  Ihan vaan semmonen pikkujuttu… mitä vikaa on maahanmuuttokriittisyydessä? Mielestäni se jatkuvasti sekoitetaan maahanmuuttovastaisuuteen. Vai onko kyse tästä äidinkielen alkeiden hallitsemattomuudestani?
  Eikö ole kuitenkin mukavaa kun mielipiteesi asioista on saanut ihmisissä aikaan reaktioita kuten tässä 7 vuotiaassa Jarnossa… 🙂

  • 2.1

   late sanoo

   Onko Juhalla puuroa vellissä? Sakuhan ei yllä puhu kriittisyydestä mitään, vaan vihaposteista ja kunnianloukkausepäilyistä. Tai sitten mulla on vellit sekoittuneet puuroihin. 😀

  • 2.2

   Jokuvainen sanoo

   Juha kirjoitti: ”Ihan vaan semmonen pikkujuttu… mitä vikaa on maahanmuuttokriittisyydessä? Mielestäni se jatkuvasti sekoitetaan maahanmuuttovastaisuuteen. Vai onko kyse tästä äidinkielen alkeiden hallitsemattomuudestani?”

   Maahanmuutosta olisikin ihan kiva keskustella, itseänikin aihe kiinnosti tai kiinnostaa edelleen, mutta juuri nämä häiriintyneet tyypit tekevät sen mahdottomaksi

  • 2.3

   Make vaan sanoo

   Hyvä Jarno! eiku siis Juha. Eiköhän tuon Jarnon (Juhan) ulosanti kerro taysin, mikä on teidän ”maahanmuuttokriitikkojen” keskimääräinen älykkyysosamäärä.

 3. 3

  Marko "Fobba" Forss sanoo

  Olen lukenut näitä paljastettu4 sivustoa koko yön ja samalla olen ottanut suihin ja saanut kyrpää peräsuoleen 15-vuotiaalta somalipojalta. Kyllä tekee hyvää rentoutua saada oikein kunnolla sakkolihaa näin työn lomassa.

  15-vuotiaan somalipojan kyrpä on varsin isoa sorttia. Poika kehuu koko ajan, että tuntuu helvetin hyvältä saada tiukkaa poliisin peräsuolta, joka puristuu tiukasti jättikyrvän ympärille.

  Voihkin ensin kivusta, kun nuoren somalipojan kyrpä tunkeutui peräsuoleeni, mutta ensimmäisten työntöjen jälkeen alkoi tuntumaan valtavalta nautinnolta. Poika sai pian ensimmäisen orgasminsa ja hänen lämmin siemennesteensä purkautui syvälle peräsuoleeni. Äärettömän kiihottavaa näin nelikymppisen poliisin näkökulmasta saada 15-vuotiasta mustaa komeaa poikaa.

  • 3.1

   Saku Timonen sanoo

   Hallintapaneelista otettu kuva kommentistasi sp- ja IP-osoitteineen on lähtenyt oikealle Fobballe tiedoksi.

   • 3.1.1

    Pauli Vennervirta sanoo

    Johan oli varsinainen neropatti tuokin ”Marko”. Lääkkeet selvästi jääneet ottamatta.

    • 3.1.1.1

     LL sanoo

     Ei tuohon tautiin ole lääkettä.

     Somehörhöily on pahimmillaan juuri näin ala-arvoista solvaamista, loukkaamiseen pyrkivää syljeskelyä.

     Osan siitä voi ohittaa, mutta näkyville on tullut myös älymystö joka on lähtenyt mukaan fasististen ajatusmallien salonkikelpoisuuden nostamiseen.
     Tämän nk. uusoikeiston ideologiat sisältävät paljon nationalisimiin käärittyä rotuoppia ja sosiaalidarwinismiä, johon liittyy muiden kulttuurien avointa vihaamista sekä myyttisen suomalaisuuden esille tuomista.

     Myyttinen suomalaisuus on puhdas kaikista vieraista vaikutteista. Jopa ruotsin kielen opiskelu on vastenmielistä, vaikka se on portti muihin germaanisiin kieliin ja helpottaa muiden vieraiden kielien oppimista. Kun enemmän tulisi huolissaan kieltenopetuksen heikoista resursseista ja myös opetuksen tasosta.

     Olen enemmän huolissani ns. älymystön tai sivistyneistön myötäsukaisuudesta avoimesti fasistista ajatusmaailmaa kohtaan. He ovat vaarallisia, koska heillä on usein myös valta-asemia yhteiskunnassa.

     • 3.1.1.1.1

      sauhuttlelija sanoo

      Halla- Aho on hyvinkin vaarallinen. Osaa kirjoittaa siten, että tekstin seassa on ihan asiaakin. Kuten tuorein kirjoituksensa ”scriptassa” koskien työvoimapulaa.

      Alkukappaleet ovat ihan asiaa koskien työttömyyden/työllisyyden syitä…
      kunnes puhe kääntyy maahanmuuttoon. Tuossa vaiheessa hän yksinkertaisesti unohtaa mainita sen, että kiintiöpakolaisia ja turvapaikan saaneita on nykyisellään vissiin tuhat vuodessa tjsp. Joka nyt on määrä josta kenenkään ei pitäisi olla huolissaan mistään syystä.

      Mutta teksti on tuossa vaiheessa täyttänyt tarkoituksensa. Guruunsa uskovien mielestä näin onkin aukottomasti perusteltu, että maa ei kaipaa ainuttakaan mamua.

      Sinänsä kummallista, että milloin sama mies kirjoitti aselupa- asioista hän pystyi pitäytymään asiassa ja perustelemaan asiallisesti sotkematta asiaan maahanmuuttoa, eikä ollut lainkaan huolissaan maahanmuuttajien aselupa- asioista. Luulis että olisi, koska pitäähän nyt mamulle myöntää lupa sossun maksamaan rynnäkkökivääriin kun se lähtömaassa kuuluu kulttuuriin?

     • 3.1.1.1.2

      LL sanoo

      Perussuomalaiset ovat monissa kysymyksissä oikeammalla kuin kokoomus ja heitä kutsutaan usein valtamedian toimesta keskustavasemmistolaisiksi. Joskus tulee mieleen, että onko se ihan tietoista hämäämistä vai mitä se oikein on?

      Euroopan parlamenttiryhmä, jossa PS toimii on äärikonservatiivinen arvopohjaltaan. EU-kritiikki, jonka vuoksi puolue on saanut ja sai kannattajakuntaa, on hyvin sekavaa ja ristiriitaista.

      Toivon etteivät ole tulevassa hallituksessa.

   • 3.1.2

    AMK sanoo

    Toivottavasti Fobba ottaa asiakseen,onhan tämä loukkaus häntä kohtaan.

 4. 4

  sauhuttlelija sanoo

  Tuo ”Marko” on malliesimerkki siitä mihin näiden nettitrollien henkiset kyvyt riittävät ja mikä on heidän mielestään huumoria.

  Sääliksihän tuommoisia käy.

 5. 5

  Palmroos sanoo

  Ennen näitä yhdyssanaosaamattomia vähän säälien ymmärrettiin

 6. 6

  Annukka sanoo

  Mahtavat tämän Jarno Sillvanin sukulaiset ja kaverit olla ylpeitä, miehekkäästi nimimerkin suojista suoltaa tuollaista ala-asteikäistä paskaa.

  Onneksi tämä leikkikenttäosasto tekee hallaa eniten omalle aatteelleen, kuka haluaa assosioitua tuollaiseen?

 7. 7

  Karo sanoo

  Itsellä ei hermot ja pinna kauaa kestäisi tollasten Sillvanien kanssa.

  • 8.1

   LL sanoo

   Vahinko ettei koko juttua saa näkyviin, pitäisi olla rekisteröitynyt käyttäjä. Seuraava askel on varmaankin, että kerrotaan kuinka ihanaa elämä palkattomana orjana on. Tai siitähän tuossa jutussa taitaa olla jo kyse.

   Parodia: Köyhyys on fantsua. Saan tuntea olevani tärkeä. Pelkkä tunne riittää palkaksi ja pari olalle taputusta päivässä sekä kupillinen lämmintä soppaa. Kahvia ja pullasiivu. Olen syvästi kiitollinen hyväntekijöilleni, he ovat ihania ja hyviä ihmisiä.

   • 8.1.1

    AMK sanoo

    Tuskin saa edes olalle taputuksia (perseelle keppiä)eikä soppaa jos et itse maksa (saathan rutninaalisen 9 euron kulukorvauksen) kahvista ja pullasta puhumattakaan.Näin päättäjät nostavat suomen talouden nousuun.Tämä on politiikkaa,viis siitä miltä työttömistä tuntuu he nostavat suomen talouden uuteen uskoon.

    • 8.1.1.1

     LL sanoo

     En vähättele juuri tapahtunutta poliittista murhaa Venäjällä.

     Mutta. En mahda mitään sille ajatukselle, että Venäjän suurlähetystön edustalle kynttiöitä ja kukkia vieneet julkisuuden henkilöt (ja muut hyväosaiset) vähät välittävät Suomessa tapahtuvista ihmisoikeusloukkauksista.

  • 8.2

   pitkäaikaistyötön sanoo

   ”Ihmisen elämäntilanne voi Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan parantua, kun työtön saa suunniteltua tulevaisuuttaan. Työllisyystoimien vaikutusten arviointi on jättänyt aiemmin tämän näkökulman huomiotta.”

   Puppua. Kyllä muitakin vaikutuksia kuin työllistävää vaikutusta on tutkittu ja arvioitu aikaisemminkin.

 8. 9

  Papi sanoo

  Suunsoittoahan tuo kaikki on, kun taidot ei muuhun riitä. Kun on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla vaatia. Sinänsä hyvä, jos ja kun näiden todellinen
  henkilöllisyys tulee kaikkien tietoon, onhan se kiva lisätä omat pimeätkin ajatukset kaikkien saataville googlen yms avulla. Varmasti kiva sitten tärkeässä
  paikassa selitellä ” joo pilaahan minä vaan” 🙂 Asioista saa ja pitää olla erilaisia
  mielipiteitä, mutta pidetään kuitenkin keskustelu asiatasolla.

 9. 10

  Hepa-60 sanoo

  Näitä hörhöjän Suomessa riittää ja näille keskustelupalstoja.Aikoinani kävin Suomi24:lla ja eksyin isänmaallisuus palstalle enkä ole koska enkä missään nähnyt niin paljon järjettömiä juttuja yhdessä kasassa.Ei siellä voinut heittää yhtään älyllistä kommenttia,se oli tyystin mahdotonta muuten olisi saanut verbaalisesti neekerin jöötiä takapuoleen korvaan tai milloin minnekin.Alkoi naurattamaan,että heittäydyin mukaan ja aloin esittämään entistä ss-miestä ja keskitysleirinvartijaa joka höperehti mitä sattuu ja jo alkoi kommenttia tullaa..Eräskin kysyi oliko teillä MP40 kp vai Gewähr m/91 käytössä.Tämmöiset palstat pitäsi lopettaa tai perustaa nettiin joku vessanseinää vastaava kanavaksi sille paskavirralle joka pääsee hallitsemaan joidenkin koko ajattelutoimintaa.

 10. 11

  Jari Kähkönen sanoo

  Viha on ikuista, mutta vihanilmaisu on ajallista. Siinä missä muinoin ei ehkä tiennyt puoliakaan ja oli suorastaan helppo teeskennellä, että asiat olivat hyvin, saattaa monesta ”harmittomuudesta” tai ”vain netissä” -jutusta tulla kohteelleen elämänmittainen riesa. Virtuaalitodellisuus nimittäin on kirjaimellisesti uusi olomuoto, jossa pitkästyneet ja persoonaltaan ongelmalliset voivat tehdä aivan mitä hyvänsä. Yleensä pahaa, valitettavasti.

  Kaikki eivät kuitenkaan ole määrätietoisia poliittisia näppäimistösotureita eikä sanan varsinaisessa mielessä kaheleitakaan. Vailla sen suurempaa tietämystä olettaisin Mike Strutter -avatarin takana olevan vain yksi huonomman esimerkin villitsemä onneton taitamaton. Sosiaalisessa mediassakin nimittäin kiusataan, siksi arvioisin hänen yksityisviestinsä saman perinteen jatkoksi missä reaalimaailman kiusattu ei enää voi mennä mihinkään, koska tunnistettaessa häneltä aletaan kysellä nyt jo pahasti vääristyneen ihmiskäsityksen mukaisia asioita tai syytellä niistä.

  Mikä neuvoksi? Onko perään lähetettävä rankan luokan trollijääkärit, jotka kiinni saadessaan huputtavat pään ja sitovat kädet nippusiteillä ennenkuin matka kohti tuntematonta alkaa? Ei suinkaan, vielä 2010-luvulla niinkin Old School juttu, kun asialla olleen äidille kertominen on osoittautunut tehokkaaksi menetelmäksi. No, ainakin silloin kuin vanhempien rahoittamalla raudalla pelejä pelaava teini alkaa huutelemaan hävyttömyyksiä tyttöpuolisille pelaajille. Ei siis ole maahanmuuttokriittistä kannanotoistaan haastaminen, on nauraen persuuksilleen maahan putoaminen, kun selviää millainen alamittainen tai alentuneen arvostelukyvyn tapaus sieltä löytyy. Varsinaisesti patologisia löydöksiä tuskin on montaakaan prosenttia.

  • 12.1

   Saku Timonen sanoo

   Todennäköisemmin se on joko tuherruksen kirjoittaja itse tai Lieksan roskisten johtava tonkija. Jos jostain poikkekusellisesta syystä sossu maksaisikin ajokortin, niin se hoidettaisiin maksusitoumuksella. Ei niitä rahoja käteen annettaisi. Lieksa ei myöskään ole vankila, joten jokainen saa halutessaan matkustaa sieltä pois kenellekään ilmoittamatta. Tällaiset tosiasiat eivät uskovaisten mielestä tietenkään merkitse mitään, koska jutussa mainitaan somali.

   • 12.1.1

    AMK sanoo

    En ota kantaa tähän asiaan,mutta olin joskus TE:tston pilipalikursseilla jossa eräs henkilö halusi bussinkuljettajaksi mutta hänellä oli vain B-kortti,koulutukseen vaadittiin C-kortti,hänelle kustannettiin (kuka kustansi en tiedä) kuorma-auto kortti että hän pääsi bussikoulutukseen.Ja kyllä hän bussia ajoikin sen jälkeen.