Herkkäuskoiset narrattavat

Nyt on saatu varmuus, että Lieksassa maksetaan somaleille veronmaksajien rahoilla ajokortit. Lieksassa somalin kielen tulkki etsii kuumeisesti karkumatkalla olevaa yhtä MaMu-somalia, joka on juuri saanut sosiaalitoimistosta toimeentulotukena 2000€. Tulkki täsmentää että nyt on vain niin että somali saatuaan rahat, pisti rahat liiviinsä ja hävisikin helsinkiin. (kirjoitusvirheet ovat kyseisen julkaisun omia)

Näyttökuva (138)_snip

 

Näin julistaa käsittämättömän huonosti toimitettu ja kirjoitettu törkyjulkaisu Mitä Vittua? herkkäuskoisille ns. maahanmuuttokriittisille jutussaan, jossa lähinnä syyllistytään Lieksan sosiaalijohtajan ja yhden sosiaalityöntekijän kunnianloukkaukseen. Jos juttu vielä laillisuuden rajoissa olisikin, niin kommenttiosasto on jo suoraa murhanhimoa. Siksi en laita linkkiä.

Tästä jutusta innostuville on yhteistä täydellinen lähdekritiikin puute ja totaalinen tietämättömyys Suomen lainsäädännöstä ja virkavastuulla toimivien virkamiesten työstä. Julkaisu on tarkoitettu niille, jotka ovat valmiita uskomaan ihan mitä tahansa törkyä, kunhan siinä vain mainitaan negatiivisessa sävyssä somali. He jakavat tätä villin kiihkon vallassa ja pitävät nettiin kirjoitettua sanaa ehdottomana totuutena.

Katsotaanpa tarkemmin tätä tarinaa, jonka lähteeksi väitetään nimettömänä pysyvä kaupungin virkamies.

Jos lähde sattuisikin olemaan kaupungin virkamies, niin ainakaan hän ei ole missään tekemisissä sosiaalitoimen kanssa. Todennäköisesti lähde on kirjoittaja itse tai korkeintaan Lieksan johtava roskistentonkija, joka ei ole kaupungin palveluksessa. Sen näkee paristakin asiasta.

Jos jostain poikkeuksellisesta syystä sosiaalitoimi maksaisi autokoulun, niin sitä rahaa ei kierrätettäisi tuen saajan käsien kautta. Se maksettaisiin autokoululle annetulla maksusitoumuksella. Lieksa ei myöskään ole vankila, joten ketään perustuslain takaamalla liikkumisvapaudella Lieksasta poistuvaa ei etsitä kuumeisesti karkurina.

Toisessa saman julkaisun jutussa julkaistaan ”lappu, joka kertoo sen kaiken, että mikä on suomen sosiaalitoimiston mielipide “kohtuu vuokrasta” joita maksetaan maahanmuuttajille. 1345 VIT?N EUROA kuukaudessa!!”

No niinpäs kertoo. Se kertoo Helsingissä huomioon otettavat asumismenot ja 1345 euroa on toimeentulotukea myönnettäessä kohtuulliseksi katsottava kuusihenkisen perheen vuokra. Se otetaan samansuuruisena huomioon kaikille toimeentulotukeen oikeutetuille sukunimeen ja alkuperään katsomatta.

Erään helsinkiläisen fb-kaverini mukaan sillä voi juuri ja juuri vuokrata lähiöstä kolmion. Asia olisi helppo tarkistaa täältä, mutta nettijulkaisu tuntee lukijansa ja luottaa heidän tyhmyyteensä. Eikä turhaan luotakaan.

Nämä intomieliset tomppelit eivät esitä mitään kritiikkiä, koska heille kerrotaan juuri sitä mitä he haluavat lukea. He haluavat päästä vihaamaan, kadehtimaan ja raivoamaan. Kommenttiraidoista päätellen he haluavat päästä jopa tappamaan. Siinä heitä auttaa tämä ala-arvoinen julkaisu.

Julkaisija kerää siinä sivussa hyvät rahat mainostuloilla ja luultavasti nauraa makeasti herkkäuskoisille narrattavilleen.

Kommentit
 1. 1

  voland sanoo

  On myös mielenkiintoista, että mitavittua.fi on rekisteröity miehelle, jonka nimi tarjoaa hakukoneilla erinäisiä vähemmän mairittelevia assosiaatioita järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Ironista kyllä hänellä on nimestään päätellen myös maahanmuuttajatausta.

  • 1.1

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Putin-trolli kasvattaa hompansseja venäläismielisyyteen persuihin vetoavilla aiheilla ja arvoilla.

 2. 2

  hölmöläisten hommaa sanoo

  Kiitos, uuninpankkopoika, että jaksat aina vain tonkia näitä tunkioita!
  Mitähän ihmettä tuo tulkki mahtaa tehdä tuossa fantasiapainotteisessa esimerkissä? En ole ollenkaan tiennyt, että tulkkien tehtäviin kuuluisi myös kadonneiden etsiminen; olen kuvitellut heidän olevan kielellisiä välittäjiä, jotka vain auttavat yhteisen kielen löytymisessä viranomaisten ja maahanmuuttajien välillä…

  • 2.1

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Etenkin kun kaikki suomalaiset somalin kielien tulkit ovat vähintään 99,9% prosentin todennäköisyydellä ”MaMu-somaleja” itsekin.

 3. 3

  Janne sanoo

  Mitenkä mahtaa olla sen lieksalaisen tiliotteen laita, onko se pystytty osoittamaan väärennökseksi vai osoittaako se, että maahanmuuttajille todella maksetaan suuria sosiaalietuuksia?

  • 3.1

   Vanha Aatami sanoo

   Se olisi kyllä syytä pikaisesti osoittaa väärennökseksi.

   Siitä kun saa kuvan että rahaa on jaossa kuukausittain melkein pari tonnia, joka vieläpä koostuu tasasatasiin pyöristetyistä osasuorituksista.

   • 3.1.1

    Merja sanoo

    Vaikka se tiliote olisi jopa aito (johon en usko), se ei todistaisi mistään etuoikeuksista yhtään mitään. Kuinka suuri perhe tällä toimeentulotuen saajalla on? Mitä erityismenoja? Minä sain kuusihenkiselle perheelleni suuren toimeentulotuen aikanaan, kun yhden tyttären syöpähoitoihin liittyvä lääke maksoi yli kolme tonnia annos. Sillä tuli tietysti Kelan lääkekulukatto kerralla täyteen, mutta ilman kaupungin apua eli toimeentulotukea lääkkeen ensimmäinenkin annos olisi jäänyt ostamatta. Jos joku olisi sen tiliotteen jostain roskiksesta löytänyt, ehkä siitä olisi nostettu haloo, että kylläpä nuo ”kantasuomalaiset” saavat kaikki hulppeita toimeentulotukia joka kuukausi tililleen ihan noin vain…

    Tietenkään se tiliote ei joutunut mihinkään roskikseen, vaan sitä tarvittiin seuraavan kuukauden toimeentulotukihakemuksen liitteeksi, niin kuin ohjeistus määrää. (Onneksi nyt on töitä, enkä joudu enää osallistumaan toimeentulotukihakemusrumbaan.) Epäilen suuresti olisiko joku maahanmuuttajakaan tuosta vain heittänyt niin tärkeän paperin roskakoriin. Etuuskäsittelijä ei sitä tietenkään olisi heittänyt hänkään: asiakkaan toimittaman asiakirjan kadottaminen ei ole mikään pikku juttu viranomaiselle.

    • 3.1.1.1

     Janne sanoo

     Nuo harkinnanvaraiset tuet pitäisi julkaista siten, että esillä olisi summa, käyttötarkoitus sekä paikkakunta, jossa tuki on myönnetty ja tietenkin päivämäärä. Tuen saajaa tai etuuden käsittelijää ei julkaistaisi. Tällöin kansalaiset tietäisivät mihin käyttötarkoituksiin tukia myönnetään ja minkä verran.

     • 3.1.1.1.1

      Saku Timonen sanoo

      Esittämäsi menettely varsinkin pienillä paikkakunnilla tarkoittaisi samaa kuin nimen ja osoitteen julkaiseminen.

     • 3.1.1.1.2

      Janne sanoo

      Miten pienen paikkakunnan pitäisi olla kyseessä, jotta noin voisi käydä?

     • 3.1.1.1.3

      Saku Timonen sanoo

      Vaikea sanoa, mutta esimerkiksi meillä on n. 5 000 asukasta. Jos toimeentulotuen saajat kerrottaisiin vaikkapa vain pelkän ulkomaalaistaustan perusteella kansallisuutta erittelemättä,niin tuen salassapito mitätöityisi. Suurin osa maan kunnista on tätä samaa kokoluokkaa.

 4. 6

  Jokuroti sanoo

  Sivun takana on Ilja Janitskin, herra itse asustaa Espanjassa ja käyttää hyväkseen sikäläistä yhteiskunta järjestystä liiketoiminnassaan. Suomessa mies on tuomittu ainakin Public Cornerin ase hölmöilystä ja taustalta löytyy melko erikoinen lehti yrityskin. Ukko on mainosalan ammattilainen ja aiemminkin tehnyt massinsa mainoksilla, siitähän tuossa mitävittua sivussakin on kyse, google adsit jauhaa ukolle rahaa kun idiootit jakaa höpöhöpö uutisia netissä.

 5. 7

  Saku Timo sanoo

  Kun kritisoimasi julkaisun kommentoijat haluavat mielestäsi päästä tappamaan, niin miksi et käsittelisi seuraavassa blogissasi vaikka niitä tappajia, jotka jo ryhtyivät sanoista tekoihin. Ihan tästä muutamalta viime kk:lta löytyisi oivat esimerkit Oulun sekä Porin tapauksista. Voisit selventää kaikille lukijoillesi – kieliopillisesti niin poikkeuksellisen hienolla kirjotuksellasi – ketkä näiden tappojen (lue murhien) takana ovat. Se, kun on päässyt (ihannoimiltasi) valtamedioilta unohtumaan! Voisit lisätä kirjoitukseesi myös erään laivalla tapahtuneen joukkoraiskauksen, jonka uutisoinnissa (tarkoituksellisesti) annettiin ymmärtää, että kyseiset tekijät olivat (kaikki) Ruotsin kansalaisia.
  Vai onko niin, että et kyseenalaista valtamedian uutisointia missään määrin? Vai olisiko sittenkin niin, että et ota oikaistavaksesi uutisointia, jossa nämä ”puolustamasi” rikastuttajat joutuisivat ikävään valoon?

  • 7.1

   Saku Timonen sanoo

   Taidan taas kohtapuoliin käsitellä eräitä nettitrolleja, jotka jatkuvasti käyttävät erehdyttävästi minun nimeäni muistuttavia nimimerkkejä ja valenimiä. Valtamediat eivät mitenkään ole salailleet mainitsemiesi rikoksien tekijöiden alkuperää, mutta sinä ja kaltaisesihan ette koskaan näe mitään muita kuin maahanmuuttajien tekemiä rikoksia.

   • 7.1.1

    Saku Timonen sanoo

    ”Saku Timo” on sitten kirjoittanut viimeisen kommenttinsa tänne. Keksi edes parempi valenimi, kun et kuitenkaan uskalla omana itsenäsi esiintyä.

 6. 8

  pää pensaaseen sanoo

  Sakari Timonen sivuuttaa näppärästi sen seikan että mamuille tehdystä vuokrasopparista sossu tarjoudutuu maksamaan jopa välityspalkkion, jonka maksaminen kuuluu normaalisti vuokranantajalle itselleen.
  Näitähän eivät kotimaiset jauhosäkit tule ikinä saamaan.
  Rasismia siis, mutta koska se kohdistuu suomalaisiin niin sehän ei haittaa?

  • 8.1

   Saku Timonen sanoo

   Myös välityspalkkio voidaan myöntää toimeentulotukena kenelle tahansa. Ota sinä oma pääsi pensaasta pois ja tutustu toimeentulotuen myöntämisperusteisiin, jotka ovat samat kaikille. Juttuni on ilmeisesti linkitetty jollekin alimman moskan nettisivulle, koska tänne alkaa tulla sitä tavallista netin kuonaporukkaa oksentelemaan.

   • 8.1.1

    pää pensaaseen sanoo

    Niin VOIDAAN myöntää mutta ei sitä vaan ikinä myönnetä.
    On muutenkin erittäin kyseenalaista maksaa toimeentulotukea kiinteistövälitysfirmoille suoraan, ei se ole toimeentulotukea. Se on verorahojen siirtoa yrityksille.
    Tosiseikka on että harkinnanvaraista toimeentulotukea maksetaan helpommin jos olet maahanmuuttaja/pakolainen tai jonkin muun vähemmistöryhmän edustaja.
    Entisenä sosiaalitoimiston työntekijänä tiedän faktat. Enempää en voi kertoa etten joudu ongelmiin.

    Vastauksesi loppuosasta voit itse päätellä mihin ryhmään kukakin kuuluu. Haukut asiallisesti kirjoittavia henkilöitä kuonaporukaksi, koska he ovat kanssasi erimieltä.
    Hyi hyi, etkö omaa käytöstapoja aikuinen mies?

    • 8.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Blogiini kommentoi yllättävän moni kaltaisesi ”entinen sosiaalitoimiston työntekijä”, joka tietää miten asiat oikeasti ovat. Yksikään teistä ei oikeasti ole ollut tekemässä toimeentulotukipäätöksiä. Jos olet oikeasti entinen sosiaalityöntekijä ja olet myöntänyt maahanmuuttajille tukea eri perusteilla runsaammin kuin muille, niin mene tekemään itsestäsi rikosilmoitus virkarikoksesta. Jos esimiehesi on hyväksynyt menettelysi, niin tee rikosilmoitus myös hänestä.

     Jos käytöstapani herättävät paheksuntaa, niin lue esittelysivuni ”Kuka on Uuninpankkopoika”. Siellä kerron, että oma lähestymistanne määrittelee minun suhtautumiseni.

     • 8.1.1.1.1

      Janne sanoo

      Muista, että luottamuksellisia asioita ei saa levitellä. Ethän itsekään linkittele millekään sivustolle, jossa on esillä se lieksalainen tiliote.

 7. 9

  Jari Kähkönen sanoo

  Sosiaalitoimen vastaanottotyö, etuuskäsittely ja päätöksenteko tapahtuu 100%:sessa läpinäkymättömyydessä, jolloin vain se on varma että kuka tahansa voisi väittää mitä tahansa ja tulla uskotuksi. On vaikea nähdä, että kuinka ihmeessä sen piiriin voitaisiin katsoa tavanomaisella avoimella tiedonhankinnalla. Ehdottomasti pitäisi voida, koska suljetuissa huoneissahan ne karkeimmat väärinkäytökset aina tapahtuvat. Tälle elämänalalle on ominaista lisäksi kummallinen ajatus, että salassapito on myös jotenkin virkailijan nautintaoikeus, joka käy niin yleiseen änkyryyteen+yhteistyöhaluttomuuteen, työnvälttelyyn, julkisen sektorin maineensuojeluun kuin oman nolostumisenkin ehkäisyyn. Ja ei, ei olla ihan lapsellisia, eivät nämä asiat voi olla yleisöjulkisiakaan. Pitäisi siksi hiljalleen uskoa, että jos yhteiskunnan julkiseen tilaan ei tule vastuullisesti hankittua oikeaa tietoa tasapainoista maailmankuvaa muodostamaan niin sitten tilan ottaa joku kenelle journalistisen työn laatukriteerit eivät ole kummoinenkaan painopistealue. Jos tässä nyt ehdointahdoin ääneen kiroamista ja lattialle syljeksimistä siis vältellään.

 8. 10

  mamukriitiikkikriitikko sanoo

  Miten maahanmuuttokriitikoiden villeissä mielikuvituksissa tällainen ”hyysäysprosessi” on edes saanut alkunsa? Onko kenties joku ihan hallituksesta asti tullut antamaan huippusalaiset ohjeet, että nyt pistätte mamut elämään rahoiksi, mielellään mitä tummempi niin sitä isompia summia, kantaväestön etuuksia voi jopa vähän kiristää?
  Vai ollaanko me ”punavihermädättäjät” siellä etuuskäsittelyssäkin mukana, lakia uhmaten suosimassa somalia ja harjoittamassa rasismia oman maan kansalaisia kohtaan? Kun itse olin vielä työtön, sosiaalityöntekijäni edellisellä kotiseudulla oli melkoisen avokätinen, sain hieman enemmän tukia kuin normaalisti, mutta sekin oli tarkkaan harkittua ja siinä otettiin elämäntilanteeni huomioon. Siihen ei tummaa ihoa tai eri kansallisuutta tarvittu.
  Silti mitään ylimääräistä, ei-välttämätöntä hanketta oli turha edes vitsinä mennä pyytämään. Merkkivaatteita, luksuslastenvaunuja ja ajokortteja ei makseta kenellekkään, vaikka sieltä roskiksesta löytyisi millaisia kuitteja ja karkkipapereita. Kannattaisi olla vähän pätevämmät todisteet, jos meinaa oikeasti väittää, että suuri määrä sossuja toimivat vastoin lakia.

  Pakko miettiä, kuinkahan moni oikeasti hyvin koulutettu ja älykäs ihminen käyttää tiedonlähteenään mitävittua -sivustoa? Luvut varmaan ihan romahtaa niskaan.