Tienataan työttömillä!

Tampereen kaupungin työllistämisyksikkö on saanut loistoidean. Se sijoittaa pitäaikaistyöttömiä työkokeiluun ”kehittämään työelämävalmiuksia aidossa työympäristössä ” ja maksaa tästä hyvästä työttömän ottavalle yritykselle peräti 48 euron tuntikorvauksen. Tämän ilouutisen kertoo Aamulehti.

Ilouutinen tämä on vain yrityksille. Työllistämisyksikkö tulee varmasti löytämään paljon vapaaehtoisia yrityksiä, jotka ottavat mielellään työttömiä aitoon työympäristöön tekemään aitoa työtä, josta ei makseta palkkaa. Se työtön saa työelämävalmiuksia kehittävästä työkokeilusta yhdeksän euron päivittäisen korvauksen, mutta yritys saa työpanoksen lisäksi peräti 48 euroa tunnilta.

Sen lisäksi yritys saa tietysti vielä valtion kunnalle maksaman ja työnantajalle tavan mukaan välittämän työllistämiskorvauksen 10,09 euroa päivässä, mutta se on jo ihan pikkuraha. Nyt yritykset päästetään estottomasti kuppaamaan yhteiskunnan varoja kiitokseksi palkattomien orjien käyttämisestä.

Työllistämisestä on kovaa vauhtia katoamassa viimeinenkin järki. Kunnilla ja työvoimahalinnolla on niin kova kiire siivota tilastoja, että mitkään kustannukset eivät ole liikaa. Tärkeää on vain se, että sitä yhteiskunnan rahaa ei anneta työttömälle palkkana, vaan se annetaan ihan kenelle tahansa muulle. Suuntaus näyttää olevan, että se annetaan yrityksille.

Tätä sanotaan työttömän palveluksi ja hänelle annetaan ihan palveluseteli ojennettavaksi jalolle työnantajalle, joka suvaitsee ansaita 48 euron ruhtinaallisen tuntikorvauksen orjan ottamisesta. Sopii kysyä ketä tässä palvellaan.

Työttömälle tulee nimetä vastuuohjaaja ja hänen olisi saatava yksityiskohtaista perehdytystä ja ohjausta työtehtäviinsä. Tämä hieno periaate tarkoittaa käytännössä sitä, että työtön ohjataan jonkin koneen tai kokoonpanolinjan eteen ja sanotaan, että siitä vain sitten töihin. Näinhän tämä työnohjaus hoituu kaikissa orjatyöpajoissa. Vastaan pullikoivalle näyteään nopesti ovea ja perään rätkäistään karenssi. Onhan hän kääntynyt hyväntekijöitään vastaan ja ansaitsee tuntuvan rangaistuksen.

Palkkatyössä vielä olevien ja ay-liikkeen pitäisi viimeinkin rääpiä rähmät silmistään. Miten joku kuvittelee säilyttävänsä palkallisen työpaikkansa, kun kaupungin työllistämisyksikkö ohjaa paikalle joukoittain palkatonta työtä tekeviä, joiden hyväksikäytöstä maksetaan työnantajalle mojova korvaus?

Kahdet työmarkkinat eivät ole tulossa, vaan ne ovat jo arkipäivää. Tätä menoa on vain yhdet työmarkkinat ja ne ovat palkattoman työn markkinat. Yhteiskunta maksaa työnantajalle, joka ei maksa työntekijälle. Näin saadaan Suomi nousuun työtä tekemällä. Tai ainakin osinkotulot paremmiksi, kun työvoimakustannuksien sijaan työntekijän ottamisestakin maksetaan.

Ja se työntekijä saa edelleen vain yhdeksän euroa päivässä.

Kommentit
 1. 1

  Makkonen sanoo

  Tämä on jo enemmän Pythonia kuin Monty itse. Ei uskoisi todeksi. Karmivaa.

  • 1.2

   päivi sanoo

   ihan perseestä koko touhu….minä en lähtis tekemään mitään töitä 9 egellä ja tehdä samat työt kuin ne jotka saavat täyden palkan,EI KIITOS!

  • 1.3

   minä sanoo

   Mitäpä jos näistä niin kutsutuista orjista löytyykin loistava työntekijä yritykselle?Onko parempi lepää laakereillaan vai lähteä ihmisten pariin kehittämään ja aktivoimaan aivokapasiteettia?Mikä sitten olisi se parempi vaihtoehto? Miksi yrittäjiä mollataan,sieltäkin löytyy varmasti jokin aito kiinnostus hyvää tekijää kohtaan? Eikö 9€ lisäkorvaus työttömyyskorvaukseen ole vain hyvä asia? Ihmisen oma asenne ratkaisee. Tämä on tätä suomalaisten ajatusmaailmaa?Mistä tiedätte,ettei yrittäjä laittaisi lisäkoulutukseen ja saisi ihmistä jaloilleen?
   Mistä kumpuaa moinen negatiivisuus?
   Onko koskaan mikään hyvin?
   Ei miksi vaan miten?
   Kannatan,joskus on hyvä mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle.Kiitos olen ”puhunut”…ugh

   • 1.3.1

    töytön sanoo

    Onhan niitä rehellisiäkin yrittäjiä toki. Liian monella vaan ei ole aikomustakaan palkata ketään tänä päivänä, varsinkaan jos saa vielä hyvän korvauksen ilmaisista työntekijöistä. Joutaa potkia ajan myötä loputkin palkkaa nauttivat pellolle.

    Parempia vaihtoehtoja työttömälle: Touhu karenssittomaksi, kuka haluaa ilman palkkaa töitä tehdä niin menköön. 9e kulukorvaus ei riitä tänä päivänä mihinkään. Vapaaehtoistoimintaa harrastavan saatava harrastaa ilman pelkoa karenssista. Palkkatukea ”kuntouttavan” sijaan, ja jos yrittäjä sitten haluaa pitää hyvän työntekijän, niin palkatkoon sitten kokonaan omillaan.

    Eiköhän se oikea palkkatyö etuuksineen ole se paras lääke, nämä pakolliset leikkityöt vaan vituttaa. Nostas talouttakin kasvuun Suomessa, kun olisi ihmisellä rahaa kulutukseen/palveluihin.

    • 1.3.1.1

     LL sanoo

     ”Kannatan,joskus on hyvä mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle.”

     Tuotas noin. Työtön elää enimmäkseen koko ajan epämukavuusalueella, sellaista ei ymmärrä ellei tiedä tai ole kokenut. Hämmästyttävän monet jaksavat ja kestävät tämän kivisen polun tallaamista, ilman että kuuppa kokonaan sekoaa tai syntyy tarvetta vetää koskenkorvaa aamusta iltaan.

     Jos mitä toivon, niin sitä että yleinen näkemys ja käsitys työttömän elämästä muuttuisi realistisemmaksi, muiden taholta. Tämä kun ei ole oloneuvoselämää tai lepotuolissa loikoilua. Ilman ansiotarkoitusta tehtävää työtä ja tekemistä on todella paljon.

     • 1.3.1.1.1

      AMK sanoo

      Oloneuvos (vart(ainen)ija) joka ottaa torkut veronmaksajien maksamien torkkupeikkojen alla kesken työpäivän ja saa siitä huomattavan suurta palkkaa.Ja työtön joka ei sitä torkkupeittoa saa, vaan joutuu tekemään orjatöinä eliitille töitä että he saavat nämä torkkupeitot.Oikeudenmukaista eiks vaan???!!!!

     • 1.3.1.1.2

      töytön sanoo

      Vartiainen tais ”yllättäen” ponkaista lyhyen matkan Kokoomukseen? Siinäpä on oikea työntekijän/työttömän puolestapuhuja :). Hankala keksiä tälle kaverille edes sopivaa adjektiiviä.

     • 1.3.1.1.3

      AMK sanoo

      Ei ole työttömän puolestajapuhuja :työttömäthän ovat rikkaruohoja hänen mielestään.Ehkä haluaa nyt dunloppia (rikkaruohomyrkkyä) tulla oikein ministeriön luvalla suihkuttamaan???Ja luultavasti kaikki sitä kannattaa,koska työttömät ovat roskakansaa….

     • 1.3.1.1.4

      pitkäaikaistyötön sanoo

      Demarien rivit on täynnä punaporvareita, joiden isoisä ehkä oli vielä aatteen mies, tai ovat muuten vaan ottaneet uranousun toivossa SDP:n puoluekirjan. Voisivat loputkin loikata Kokoomukseen totettamaan sisäistä minäänsä.

     • 1.3.1.1.5

      Matelot sanoo

      No kuinkas monta sinne sitten jäis, taitais jäsenmäärä valitettavasti romahtaa (valitettavasti siksi, että soisin useammankin muistavan miksi ne isovanhemmat aikoinaan sosialidemokratian aatekseen valitsivat).

   • 1.3.2

    Terhi Heino sanoo

    Lieneekö ahneus? Työttömyyskorvaus,sossurahat+9 e päivä ei riitä.

    • 1.3.2.1

     sanoo

     Kenen ahneus? Miten on selvitetty yleistystä tukevalla varmuudella, että työttömyysetuuden kanssa ei saa asumistukea mutta toimeentulotukea saa? Ja sitten sitä ylläpitokorvausta, mikä ei muuten useimmiten riitä sekä kuntouttavan työtoiminnan matkaan että kuntouttavan työtoiminnan ruokaankin. Ainoa, joka tässä mallissa jotain tienaa on se kuka saa omakseen kaikkien kuntoutettavien työtoiminnan tuoton. Että siitä sopii repiä, jos oikein kovasti repii niin sopii perustaa oma työpaja tms.

    • 1.3.2.2

     LL sanoo

     Ahneus? Kenen ahneudesta mahdat puhua? Voisitko ystävällisesti tarkentaa?

     • 1.3.2.2.1

      LL sanoo

      Kysymykseni oli Terhi Heinolle.
      Tämä 9euron kulukorvaus tai ylläpitokorvaus tai joskus sitä on kutsuttu myös leipärahaksi, hädintuskin riittää edes työmatkoihin.

      Työmarkkinatuki on nettona vähän yli 500 euroa, asumistuki ei kata asumiskuluja sataprosenttisesti ja toimeentulotukea ei likikään kaikki työttömät edes saa.

      Tuotto menee ihan muiden taskuihin, kuten Jari Kähkönen tuossa edellä sanoi.

     • 1.3.2.2.2

      sanoo

      Just joo. Eikai Terhi Heino yritä väittää, että jonkun kuntouttava työtoiminta koostuu raiskaamisesta tai mahdollisuuden raiskata olevan jotenkin kuntouttavan työtoiminnan korvaustasoa oikeuttava tekijä? Toisaalta mahdollisesta väitteestä tuohtumistakin on pohdittava kahteen kertaan, kun reilut parikymmentä vuotta täyttävä alioikeusmalli ja syyttäjäkeskeinen prosessi saattaa hyvinkin lingota tuollaista pahaa aavistamatonta päin. Itse kutsun sitä oikeussalivittuiluksi, joku toinen voi kutsua sitä miksi haluaa, vaikka sitten kontradiktorisen periaatteen harjoittamiseksi käytännössä. Hävytöntä trollaamista keskenään mitenkään toisiinsa liittymättömien asioiden yhteensotkemisen kautta. Häpeä, Terhi Heino tai kuka ikinä sitten oletkaan, kun tuolla nimellä esiintyy.

     • 1.3.2.2.4

      LL sanoo

      Terhi Heinon vinttikomerosta taisi sammua viimeinenkin valon lähde. Kannattaa kääntyä vinttilamppuasentajan puoleen, lähin terveysasema neuvoo kyllä.

 2. 2

  Veksu sanoo

  Tää on nähty jo monesti, hiukan eri nimillä: työharjoittelu, kuntouttava työtoiminta jne..itselläni on työpaikka, mutta ystävät ollu orjatöissä niin prismoissa kuin pörssiyhtiöissä. Reilua olisi, jos työtön saisi työmarkkinatuen PÄÄLLE sen 48e.

   • 2.1.1

    Hannele Korpela sanoo

    Aika puusilmäistä kannattaa, jonain päivänä sinunkin työsi tekee tällainen työtön työkokeilija. Mutta älä sure, oltuasi tietyn ajan työttömänä, sinunkin vuorosi tulee, pääset ihan henk.koht. kannattamaan tätä järjestelyä, mitättömällä työmarkkinatuella + 9 euroa päivä korvauksella.

    • 2.1.1.1

     Mira sanoo

     Sulla tuntuu toi luetun ymmärtäminen olevan aika heikkoa. Yllä ei kannateta nykyistä mallia vaan jotain ihan muuta.

  • 2.2

   Hullu sanoo

   Ai, palkattomassa työssä Prismoissa ja pörssiyhtiöissä ?

   Jos, tuollaiseen joutuu (ja kaikki on jo ulosotossa) kannattaa syödä ihan suoraan hyllystä ja kavereille kanssa. Ei mitään armoa tuollaiselle suurelle rahakorporaatiolle ja palkattoman työn teettäjille.

   Eli siinä mentäisiin tasan niitten samojen ”työelämän pelisääntöjen” mukaan joita palkattoman työn tekijöihinkin sovelletaan.

   Ei palkkaa – ei pelisääntöjä. Reilu meininki !

 3. 3

  Joni Jurmu sanoo

  Järjenköyhää touhua ja suorastaan kansa päälle sylkemistä! Hieman väärä osoite palkalla tässä tapauksessa… Ei mikään pieni moka ei… Yhä sairaammaksi muuttu meno tässä maassa. Maa on jo valmiiksi konkurssin partaalla, ja sitten lahjoitetaan yrityksille veronmaksajien rahat ja annetaan vielä orjatyöläiset kaupanpäälle.

 4. 4

  Tare sanoo

  Jos lukisitte varsinaisen uutisen, niin huomaisitte että 48€ maksetaan ohjauksesta, jota on 10-20h kuussa…

  Kun otetaan huomioon yritykselle ohjauksesta koituvat kulut ja ohjaajan palkka, niin eintuo suuri summa ole. Työllistää myös yhden ihmisen (ohjaajan). Toki 9€ on naurettava palkka tehdystä työstä, mutta ei yritys tällä tienaa!

  • 4.1

   Kaija Alanen sanoo

   Työttömätkin maksaa veroja. Niillä rahoilla tää toimii.

  • 4.2

   Päivin Pylkkerö sanoo

   Ai ei vai? Mites sitten, kun työttömästä maksetaan yritykselle työllistämiskorvausta 10,09e/pv? Siihen päälle tämä 10-20 x 48e/kk. Ja palkkaa ei tarvitse työnteosta maksaa jenin jeniä.

   Kyllä tässä olisi tuonne Mitä vittua -sivustolle ihan oikeaa asiaa, mistä valittaa.

  • 4.3

   Herra Huu sanoo

   Pakkoko niitä työntetekijöitä on OTTAA jos ei ole varaa palkata?
   Ja kuka oikeasti kontrolloi miten työtöntä muka ohjataan?
   Veikkaan, että hänellä teetetään kaikki ne työt, joita kukaan ei viitsi tehdä. Yksityiset siivousfirmat saavat helppoa työvoimaa, pesemään vessoja, koska alalla on työvoimapula.Tai vaihtoehtoisesti työttömiä on niin paljon, että siitä joukosta löytyy myös hyvin paljon ammattitaitoisia ihmisiä, jotka eivät esim. ikärasismin takia pääse töihin. Tässä uusi tapa saada ilmaista (anteeksi maksettua) työvoimaa yrityksille.

   Jos palvelusetelistä ei saa kieltäytyä karenssin uhalla, niin taas yksi väylä, miten työtöntä koijataan.
   Kuntouttavaa työtoimintaa ei vielä toistaiseksi saa tehdä yrityksissä ja nyt rakennetaan keinoja juuri siihen suuntaan.

   Ovatko liitot tästä tietoisia?

 5. 5

  Välkky sanoo

  Oletko Saku tahallasi kirjoittanut tuon tekstisi siihen muotoon että siitä saa käsityksen jonka mukaan yritykselle maksetaan sitä korvausta kokonaistyöajasta, eikä vain valmennukseen käytetystä ajasta? Vai etkö vaan ymmärrä Aamulehden jutun sisältöä? Korjaapas nyt teksti asianmukaisesti pikaisesti, ellet halua menettää uskottavuuttasi. Asiallinen ja totuudenmukainen kirjoitus on aina parempi, vaikka tietysti omaa päämäärää ajaessa tarkoitushakuinen vääristely toimii tehokkaammin.

  • 5.1

   Kaija Alanen sanoo

   Antaa Aamulehden kirjottaa mitä kirjottaa.

  • 5.2

   jari hänninen sanoo

   tässä jutussahan työn tekijälle tarjotaan palveluseteli?sen arvostaha riippuu mitä hän saa.sen arvo voi olla 2270egua kuukauvessa?????

  • 5.3

   Saku Timonen sanoo

   Linkitin koko uutisen blogiini, joten linkin avaamalla saa myös kertomasi tiedon. Yritykselle tosiaan maksetaan vain valmennukseen (mitä se sitten onkin) käytetystä ajasta. Lopun ajan työntekijät sitten tehnevät pelkkää palkatonta työtä työnantajan hyväksi yhdeksän euron päiväkorvauksella.

   • 5.3.1

    Välkky sanoo

    Onhan se linkki siinä, mutta miksi kirjoitit asiasta siihen sävyyn kuin työnantaja saisi koko ajalta sen 48e/tunti?
    Ei ole kovin fiksua harhaanjohtaa lukijoita, vaikka se palvelisikin omaa agendaa.

    Eihän se valmennus, ohjaus, valvominen ja arvostelu kenellekään mitään ilmaista ole, eikä hankalasti työllistyvä työharjoittelija välttämättä osaa niitä töitä kovin tehokkaasti ja tuottavasti tehdä. Mun mielestä tää on reilu systeemi kaikille, eikä sitä pitäisi harhaanjohtavasti ja tarkoitushakuisesti arvostella.

    • 5.3.1.1

     Herra Huu sanoo

     Voisitko vielä valaista, mitä reilua siinä on työttömälle, joka pakotetaan ilmaiseen työhön yritykseen, jolla ei ole aikomustakaan palkata ketään?

     Tekisitkö itse palkattomasti hommia esim. siivoamalla junanvessoja tai yksityisessä vanhustenpalvelussa pesijänä?

    • 5.3.1.2

     tadaam sanoo

     Jos työntekijä on ilmainen niin sen verran tulisi yrityksenkin panostaa että hoitaa ohjauksen omilla resusseillaan. Sekö tässä nyt on ainoa tuohtumusta tuova asia että kyseenalaistetaan 48 euron melkoisen hulppea korvaus, etenkin kun se rinnastetaan työntekijän palkattomuuteen?
     Törkeämmäksi menee vain eikä tätä junaa ilmeisesti pysäytä mikään. Ehkä sitten siinä vaiheessa alkaa porukka heräämään kun huomaa etteivät ne työttömät suinkaan ole ressukoita kaljanlipittäjiä, kuten halutaan rakentaa mielikuvaa. Vaan siellä on pitkälle koulutettuja, työkokemusta omaavia henkilöitä. Jonain päivänä sellainen tekee sinun työsi, ilmaiseksi sanktioin pakotettuna.

     • 5.3.1.2.1

      äites sanoo

      Taitaa kuule olla nämä ”korkesti koulutetut” lähinnä niitä omien pierujen haistelioita, jotka eivät suostu tekemään kuin koulutusta vastaavaa työtä, vaikka kykenisivät tekemään oman alansa työpulan takia myös muita hommia, hyödyttääkseen yhteiskuntaa sekä itseään. Työtä löytyy aina niille jotka ovat avarakatseisia ja riittävän fiksuja tekemään sitä eivätkä keskity valittamaan kuten tämänkin blogin kirjoittaja. Yrittäminen on myös viimeisimpien tietojeni mukaan edelleen sallittua jokaiselle, jos ei kiinnosta olla pelkkä työntekiä.

     • 5.3.1.2.2

      LL sanoo

      Äites, laskutehtävä sinulle:
      TE-toimistoissa oli tammikuun lopussa v. 2015 yhteensä 600.000 työnhakijaksi ilmoittautunutta. Te-tmstoon on ilmoitettu avoimia työpaikkoja (4.3.2105) yhteensä 13.725.

      Voit valita vastausvaihtoehdoista itsellesi sopivimman. Vastata voi myös jokaiseen kysymykseen, jos haluat ja kykenet.

      1. Helppo vastaus (1p.): Onko työpaikkoja riittävästi kaikille? 2. Vaikeampi vastaus (3p): Kuinka moni jää ilman työpaikkaa? 3. Oikein vaikea vastaus(5p): Miten työpaikkoja saataisiin lisää?

     • 5.3.1.2.3

      äites sanoo

      Meinaat että kaikki avoimet työpaikat on ilmoitettu työkkarille? Et taida tietää paljon työmarkkinoista. Yrittäminen myös on edelleenkin sallittua ja voi jopa ottaa tätä ”orjatyövoimaa” hommiin.
      Ottaisitte pummit asioista selvää ettekä keskittyisi vain valittamaan.

     • 5.3.1.2.4

      LL sanoo

      Voi voi laskutehtävät jäivät sinulta tekemättä. Ajaiajai!

      Kerro missä ne ovat, ne puuttuvat noin 550.000 työpaikkaa? Kerro ihmeessä, niin saadaan tämä työttömyys kadotettua. Jos ne ovat piilossa, niin minkä ihmeen takia niitä pidetään piilossa?

      Yrittäjäksi voi ryhtyä vain se, jolla on pääomaa tai/ja joka saa pankista esimerkiksi lainaa. Köyhimmillä ei ole edes verkkopankkitiliä.

      Toinen asia: Suomessa s a a ryhtyä yrittäjäksi, jos haluaa, mutta kenenkään ei ole p a k k o ryhtyä yrittäjäksi.

     • 5.3.1.2.5

      Työjeesus sanoo

      Kaikki työttömät vain yrittäjiksi niin työttömyys häviää Suomesta. Tottakai jokainen yrittäjä ja yritys menestyy niin hyvin että kaikki elättävät itsensä. Haleluja!

     • 5.3.1.2.6

      0ravainen sanoo

      Tottakai menestyy, jos ohjaa vaikka kolmea työtöntä lattian siivouksessa sen 20h/kk. =P Siitähän kertyy jo 2800e, mikä on ihan hyvä aloittavalle yritykselle.

  • 5.4

   Diplomi-inssi sanoo

   Välkylle: Pilkun nussiminen ei muuta sitä tosiasiaa, että nykyisestä poliittisesti ohjatusta virkamieskyösteilystä on karannut järki jo aikoja sitten. Tällä hetkellä yhteiskunnassa – etenkin valtion ja kuntien palkkalistalla olevilla näyttää olevan kova halu todistaa oman olemassaolon ja suojatyöpaikan tärkeyttä. Sen eteen ollaan valmis tekemään mitä tahansa – jopa täysin järjenvastaisia toimenpiteitä, joilla pikemminkin pahennetaan tilannetta entisestään.

   Suomen tilanteesta kertoo hälyttävällä tavalla se, että osa koulutetusta työvoimasta katsoo aiheellisesti häipyä maasta heti, kun siihen tarjoutuu tilaisuus. Itsekin lähtisin heti, jos vain olisi kielellisesti edes vähän lahjakkaampi. Suomessa ei osata eikä arvosteta nykyisellään lainkaan oikeaa konkreettista työtä eikä osaamista, ja palkkaus laahaa esimerkiksi Saksaan verrattuna huomattavasti perässä. Sitä sopii ihan itse kunkin miettiä, kuinka kansantaloudellista on kouluttaa ihmisiä, jotka häipyvät samantien ulkomaille eivätkä tule takaisin. Samaan aikaan työmarkkinoita sotketaan virolaisella ja venäläisellä työvoimalla, sekä näillä ”suurta työvoimapulaa” paikkaamaan tulevilla savannin asukkailla. Oma lukunsa ovat tempputyöllistämistoimet, joista työttömälle ei ole usein mitään hyötyä – ainakaan vakinaisen työn saamiseksi. Nykyinen tempputyöllistäminen tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kikkailuun ja työttömien aseman väärinkäyttöön. Samaan sarjaan kuuluvat myös vuokrafirmat.

   Samaan aikaan Suomesta on tullut koulutus- ja tutkintouskovaisten luvattu maa. Täällä ei nykyisein saa kaivaa edes nenää ilman, että sitäkin varten pitäisi suorittaa työturvallisuus tai joku muu hömppäkortti tai -tutkinto. Sopii vain miettiä, miten menneinä vuosikymmeninä talous kukoisti ja teollisuus toimi ilman järjettömän byrokraattiseksi menneitä toimenpiteitä. Edelleen – only in Finland – työ- ja etenkin koulutushistoriasta voi olla suoranaista haittaa työnhaussa, kun ei saisi olla ali-, keski- eikä ylikouluttautunut, pitäisi olla vähintään 15-vuoden työkokemus ja ikää korkeintaan 30-vuotta.

   Nykyinen tilanne ei tule muuttumaan kuin korkeintaan pakosta. Sitä ennen johtava virkamies-eliitti ja poliittiset päättäjät koittavat ulosmitata itselleen kaiken mahdollisen – tarkoitti se siinä sivussa koulutettujen työttömien kyykyttämistä. Itse olen ollut jo opiskeluajoista lähtien työelämässä ja myös valmistumisen jälkeen. Nyt 9 kk työttömänä oltuani en tarvitse ilmaisorja-eheytystoimenpiteitä palatakseni takaisin työelämään vaan oikean työpaikan, josta maksetaan oikeaa palkkaa ilman, että osa palkasta pitää käydä ruinaamassa luukulta sosiaalitukien muodossa. Nykyinen työttömyysaika on tullut käytettyä pienimuotoisen uusien asioiden opiskelun merkeissä, jotta olisi edes jotakin säädyllistä tekemistä. Kaikkia työttömiä kun ei kiinnosta pelkkä kattoon räkiminen ja alkoholisoituminen.

   Suomi on siinä mielessä sarvikuonojen maa, että täällä muuttuu yhdessä yössä B-luokan kansalaiseksi siinä vaiheessa, kun joutuu työttömäksi. Kummasti se kaikki työelämässä ja muualla saatu kokemus unohtuu yhdessä yössä – paitsi poliitikoilta ja hv-virkamiehiltä.

   • 5.4.1

    mepe sanoo

    Puhut asiaa!

    Olin jo unohtanut kahdeksan vuoden työputken aikana, miten nopeasti täällä tippuu kyykytetävien luokkaan ja miten pahaa se kyykytys on!

   • 5.4.2

    Matelot sanoo

    Olet oikeassa, mitenköhän aikoinaan pystyinkään toimimaan
    työtehtävissä, joihin nykyään tarvitaan ties minkälaista korttia ja kurssia. Työ- ja liikenneturva-, tulityö- ja esimerkiksi mastokortti, joka kuulemma vaaditaan majakoiden yms. kunnostustyöntekijöiltä. Ainoa minkä ymmärrän on hygieniapassi, elintarviketyöntekijöillä. Siinä on sentään järkevät syytkin.

 6. 6

  Kaija Alanen sanoo

  Mä halusin töihin äitiysloman ja masennuksen jälkeen n.5 vuotta sitte.Olin kirjaimellisesti työttömänä koko masennuksen ajan. En tajunnut että olisi pitänyt hakkee sairauslommaa sairauteen perustuen Kelalta. Työkkäri tarjosi Palettia,kuntouttavvaa työtöimintaa. Menin sinne ja alotin 2 päivää viikossa 4 tuntii päivässä.N.puolen vuoden päästä 3 päivää ja nyt oon ollu 5 päivää ja 4 tuntii. Reilut3v. Oon kuntoutunut todella hyvin. Lääkityksen lopetin yli vuos sitte.Paniikkihäiriö,ihmisten pelko ja muutenki sosiaalinen kanssakäyminen on OK.Viime syksynä kävin 2 viikon jaksolla Kuntoutustyötutkimuksessa KunnonPaikassa Siilinjärvellä. Etsittiin mulle ammattia.Pari viikkoo sitte oli Paletin tappaaminen jonka tarkotus oli selvittää mun kiinnostusta lähtee työkokkeiluun.Jouduin sanomaan suorat sanat. Ei oo varraa lähtee. 9 ekua/pvä ei sillo makseta.Matkakorvauksia ei kaikkee korvata. Eilen ilmotin kuiteski lähteväni koska poikani(30v.) lupasi jelpata rahallisesti. Tällästä meikäläiselle kuuluu. Oon 48v. VARKAUS

  • 6.1

   Ewe sanoo

   Hienoa, että olet selvinnyt masennuksesta. Vihjeeksi jatkoa ajatellen, ota aina joku mukaan kun asioit virastoissa. Jos mahdollista yritä saada itsellesi tukihlö. Asiat hoituvat paljon paremmin kun korvia ja silmiä on tuplat ja asioihisi suhtaudutaan vakavammin kun on toinen henkilö mukana.
   Työkokeilun aikana saa työttömyyskorvausta tai vastaavaa sen 9 € lisäksi. Kokeilun tarkoituksena on löytää sopiva paikka juuri sinulle. Sinun ei tarvitse ottaa vastaan mitään mitä et halua, jaksa tai työ joka on liian kaukana. Työkokeilu on kuntoutusta, jolla on ei ole tarkoitus hankaloittaa ekämää tai stressata niin että masennus uusisi. Älä anna kenenkään kävellä ylitsesi, ota vaikka poika mukaan tapaamisiin. Tsemppiä! Nimimerkki Kaiken Kokenut

 7. 7

  Jepulisjepsis sanoo

  Ikäänkuin ei tiedettäisi, että raha tulee yhteiskuntaamme vain yksityisistä pankeista korollisena velkana (ei palkkana tuotannosta). Rahamäärän kasvu ei siis kuvaa tuotantoa vaan velanottoa (yhteiskuntamme pyörii velalla, ei työllä). Kun meillä yhteiskunnan kierrossa on paljon velkaa, meillä on paljon rahaa ja korkea BKT, ja kun meillä on vähän velkaa, meillä on vähän rahaa ja alhainen BKT, olipa tuotanto (työ) miten suurta tai pientä hyvänsä.

  Velkoja ei voida maksaa työnteolla, tuotannolla, leikkauksilla ja yksityistämisellä, koska työnteko, tuotanto, leikkaukset ja yksityistäminen eivät mitenkään lisää liikkeellä olevan rahan määrää. Raha on velkaa ja syntyy vain velkana. Ei siis ole merkitystä sillä, kuinka paljon tai vähän teemme työtä. Ahkeruus ei lisää rahan määrää taloudessamme (kokonaisuutena katsoen).

  Tämä EKP:n rahajärjestelmä pakottaa jatkuvaan lisävelkaantumiseen, tehtiinpä yhteiskunnassa mitä hyvänsä. Rahaa luodaan vain velan nimellisarvon verran pankista lainaa otettaessa, eikä korkoon luoda erikseen rahaa.
  https://rahajatalous.wordpress.com/2012/08/15/toimittaja-rossi-ja-rahan-endogeenisuus/
  Takaisinmaksuun rahat eivät siis riitä. Tämä pakottaa (kokonaisuutena katsoen) jatkuvaan lisälainaamiseen ja automaattiseen velkakierteeseen, eikä sitä ole mahdollista mitenkään estää.

  Nykyinen pankki ja rahajärjestelmämme on hirveä tuhoamisväline. Lisäksi meitä tuhotaan sillä tarkoituksellisesti. Päättäjämme Suomessa, EU:ssa ja EKP:ssä siirtävät tietoisesti ja huolellisesti huomion pois itse velkaantumisen syystä, rahajärjestelmästä, puhumalla vain yli varojen elämisestä ja huolettomasta velanotosta ja vaatimalla säästämistä ja leikkauksia.

  Juuri näin meidät tietoisesti ja hyvin julkealla tavalla tuhotaan. Vain harva huomaa, että syyllinen on rahajärjestelmä itse, emme me ja meidän taloudenpitomme. Päättäjämme palvelevat tuota kansainvälistä yksityistä rikoshanketta, eivät kansaa. He tuhoavat meidät. He OVAT rikollisia.

  Tiesittekö, että Suomen keskuspankin oikeus rahoittaa Suomen valtiota kiellettiin ! [Emun toinen vaihe 1994) Valtioilta on kielletty oman rahansa luonti myös Maastrichtin sopimuksessa ! Noiden sopimusten takia on nyt pakko ottaa ulkomaanvelkaa.

  Mauno Koivisto, Sauli Niinistö, Paavo Lipponen ja kumppanithan halusivat Suomen tähän sopimukseen, kuin käärmettä piippuun silloin aikoinaan. He halusivat, että mennään ulkomaanvelkaan (velkaorjaksi), kun Suomen pankki ei enää rahoita valtion alijäämia. Tätä tarkoitti rahamarkkinoiden ”vapautus”.

  On väärin, etteivät ne joudu minkäänlaiseen vastuuseen teoistaan, vaikka möivät kokonaisen kansakunnan pankkien orjiksi .

  EMUn Toinen vaihe (1.1.1994-31.12.1998) alkoi vuoden 1994 alusta. Tällöin pääomaliikkeet vapautuivat EU-maiden ja kolmansien maiden välillä. Julkisen talouden keskuspankkirahoitus sekä etuoikeuden luototuksessa kiellettiin. Euroopan rahapoliittinen instituutti EMI aloitti toimintansa toisen vaiheen alussa.

  Olemme hirvittävien rikollisten armoilla. Niitä rikollisia ovat nykyiset ja tietyt lähimenneisyyden poliitikot.

  • 7.1

   äites sanoo

   Jokainen näkee mailman omin silmin. Vaikka asiat ovat perseellään on ihmisluonto niin raadollisen ahne että vaikka sinä olisit sielä isokenkäisten päättäjien joukossa eivät asiat taitaisi olla yhtään paremmin.

   • 7.1.1

    LL sanoo

    Äites, on raharikkaita suomalaisia joita arvostan. He ovat niitä, jotka tekevät työnsä ja maksavat veronsa kotimaahan, ja jos heillä on oma yritys ja työntekijöitä, he eivät käytä orjatyötä eivätkä pääsääntöisesti riko työsopimuslainsäädäntöä tai laista työnantajaveloitteistaan. Hatun nosto heille!

 8. 8

  Jope sanoo

  Nyt on Saku Timosella lähtenyt lapasesta. Jos yritys ottaa jonkun pitkäaikaistyöttömän se ”tienaa” sillä massiiviset 960 euroa per kk KORVAUKSEKSI KOULUTUKSESTA (max 20h / kk, max 4kk). 48€/h tunti ei ole kummoinen summa, jos vaikka katsoo autokorjaamon laskua tuntityöstä. Korvaus ei ole työn tarjoamisesta, vaan ajan käyttämisestä ihmisen koulutukseen. Vuoden työttömänä olleen kysyntä työmarkkinoilla ei liene järin hyvä, joten koulutuksen pitäisi olla hyväksi.

  Eikö tässä ole nimenomaan hienoa se, että jotkut yritykset joilla on varaa lähteä 48€/h laskutuksella töitä tekemään voivat tarjota työttömille sellaista koulutusta, jota ei valtiomme 70-luvulle jämähtäneestä systeemistä löydy?

  9€/päivä työllistämistyöt ovat toki oma asiansa sitten.

  • 8.1

   Saku Timonen sanoo

   Ja se koulutus on ”työelämävalmiuksien kehittämistä aidossa työympäristössä”. Mitä muuta luulisit sen olevan kuin työntekoa? Istuvatko työttömät ehkä terapeutin ja työvalmentajan kanssa liukuhihnan äärellä rupattelemassa?

   • 8.1.1

    Rilipatirallaa sanoo

    Itseäni suunnattomasti ihmetyttää, että miksi oppisopimuskoulutusta ja sen ehtoja ei uudisteta ja laiteta sitä tällaisten hölmöläsysteemien tilalle?

    Se on vuosituhansia käytössä ollut mestari/kisällisysteemi ja hyväksi todettu malli ihan nyky-Saksassakin. Ehdot vaan niin edullisiksi, että yritykset ottavat systeemin omakseen ja kaikki työpaikat joita reaalisesti on olemassa täytetään. Samalla oppipojallekin kilahtaa taskuun rahaa ja motivaatio pysyy parempana.

    • 8.1.1.1

     Herra Huu sanoo

     Koska palveluseteillä ei ole tarkoituskaan saada aikaan työpaikkoja, vaan kysymyksessä on työttömien pakottaminen ilmaistyöhön karenssin uhalla, jotta kunta säästäisi Kelaosuudesta.

     Tarkoitus on kaunistaa tilastoja, ei kukaan välitä työttömistä paskan vertaa.

     • 8.1.1.1.1

      LL sanoo

      Työtön on kuin jonkun rikollisliigan tai kotoperäisen ISIS-poppoon tai ÄITIS-jengin vanki.

      Jokaisella on mielipide siitä, miten me olemme joutuneet tähän panttivankidraamaan. Jotkut ovat jopa sitä mieltä, että työttömät ovat ihan itse ja omatoimisesti hakeutuneet panttivangiksi.

      Ympärillä häärii monenmoista porukkaa, ihan päätä huimaa. Hyvin harvassa ovat he, jotka oikeasti tekevät kaikkensa, että työttömät pääsisivät pois asemastaan, ihmisten ilmoille ja takaisin ihmisarvoiseen elämään. Pois tästä vangin osasta.

     • 8.1.1.1.2

      Pohjanmaan poika sanoo

      Työttömien kannattaisi ihan tahallaan ottaa se karenssi. Sehän se vasta kunnille kalliiksi tulee, toimeentulotukimenojen kasvaessa. Se on ainoa keino vaikuttaa tähän riistoon.

  • 8.2

   Juu sanoo

   Juu lainaus Aamulehden sivulta: ”10–20 tuntia per kuukausi 1–4 kuukauden ajan” .

   Eli suomeksi 480 – 960e kuukaudessa lisää rahaa ilmaisesta työvoimasta. Toki tietty pitäisi opettaa siinä samalla työtöntä. Mutta enpä usko moisen toteutuvan juuri missään firmassa.

   Omat kokemukset on luokkaa 1-3h opastusta kiireisesti jonkun työntekijän johdolla. Jolla itselläänkin kiire tehdä hommia ja mielenkiinto nolla opastaa. Eikä tuossa mitään sillä itse tehnyt alan töitä monta vuotta aikaisemmin ja 1-3h riitti itselle että osasi tehdä.

   Sen jälkeen työnantaja HUOM! ei siis palkan maksaja pystyi hyödyntää minua 100% omaksi edukseen ja sai siitä vielä noin 10e/pvä. Ja tietty minun työpanoksen päälle.

   Itse palkaksi sen 9e/pvä ja työttömyyskorvauksen. Sivuhuomautuksena sanottakoon, että minua opastanut työntekijä tienasi itse varmasti 1800-2500e välillä samasta työstä.

   Miten minusta sitten tulee käymään tuon 48e rahan kanssa. No siinä käy tasan samalla tavalla kuin äsken selitin. Enpä usko että kukaan työnantaja olisi niin idiootti että ei jättäisi hyödyntämättä tätä uutta tukea täysimääräisesti.

   Ja jos työtön asiasta valittaa, että ei saa haluamaansa opastusta jne. Niin eiköhän se ole karenssin paikka ja hyödytön, osaamaton, turhake, laiska, jne arvostelun kaupan päälliseksi.

   Ja ei olisi ensinmäinen kerta eikä viimeinen. En kyllä hel***** iedä mihin tämä suomi on uppoamassa…

  • 8.3

   Tahvana sanoo

   Tällä tavoin ei yritysten tarvitsisikaan koskaan palkata vakinaista työntekijää firmoihin. Ainoastaan orjatyövoimaa te keskuksen kautta. Kierrätys systeemiä käyttäen.

  • 8.4

   Liisa sanoo

   Jaa, että vuodessa katoaa ihmiseltä kaikki ammattitaito? Olin laman aikaan kuusi vuotta työttömänä, minkä jälkeen löysin itse työpaikan. Mitään erityistä koulutusta ei uuteen työhön sisältynyt, normaali tehtäviin perehdytys vain. En havainnut mitään erityistä taitojen puutetta, joka olisi häirinnyt työntekoa. Minulla on korkeakoulututkinto.

   Minua häiritsee kovasti se, että yritykset on totutettu saamaan yhteiskunnalta työvoima valmiina. Poliitikot nöyristelevät yrityksiä tukirahoja maksamalla. Näin ei ole aina ollut. Kyllä yritysten kuuluisi itse vastata uusien työntekijöittensä ammattitaidon viimeistelystä.

   • 8.4.1

    LL sanoo

    Hyvä kommentti. Ei ne työttömän tiedot ja taidot katoa mihinkään, vaikka olisi jopa useamman vuoden työttömänä.

  • 8.5

   Myös DI sanoo

   ”Vuoden työttömänä olleen kysyntä työmarkkinoilla ei liene järin hyvä, joten koulutuksen pitäisi olla hyväksi. ”

   No jaa, työttömänä ollessani olen tehnyt loppuun mm. aikanaan kovasta työkysynnästä johtuen keskenjääneen diplomi-insinöörin tutkinnon, insinööritutkinto on ennestään. Lisäksi olen koko ajan opiskellut avoimessa yliopistossa suunnilleen sen maksimi 5 op/ kk -tahdilla.

   …ja arvannet varmaan, että se kysyntä työmarkkinoilla ei ole muuttunut yhtään sen paremmaksi koko aikana, päinvastoin, huonontunut, jos mahdollista. Enää ei pääse edes haastatteluihin.

   Näin aikuisen oikeasti ja käytännössä se pääasiallisin syy, miksi työttömät eivät saa töitä, on – yllätys, yllätys – se, että he ovat aivan liian työttömiä ollakseen uskottavia työmarkkinoilla. Siihenkään ei muuten auta orjatyöt, päinvastoin, se on se viimeinen leima, joka kertoo, että asianomaisesta ei muuhun ole. Tosin sitähän ei onneksi tarvitse merkitä edes CV:hen, jolloin se muuttuu pelkästään absoluuttisen hyödyttömäksi toiminnaksi asianomaisen kannalta. CV:een merkittynähän se ei ole pelkästään hyödytöntä, vaan myös vahingollista.

 9. 9

  show must go on... sanoo

  Vaalit on tulossa ja vaalitelttoja pystytellään. Kansanedustaja- ehdokkaat virittelevät verkkojaan.
  Vetoan teihin kaikkiin, että aina nähdessänne tällaisen ääni- haavin olevan rakennetun, niin hyökkäisitte suoraan sinne ja repisitte sen palasiksi.

  Ehdokas- kanditaatille voisi esittää kysymyksen pohjauten seuraavaan:

  Wikipedia:
  Ihmiskauppa on talousrikos ja ihmisoikeusrikos. YK:n mukaan ihmiskauppa on toisen ihmisen hyväksikäyttötarkoituksessa tapahtuvaa värväystä, kuljettamista, kätkemistä ja/tai vastaanottamista, johon liittyy uhkaamista, pakottamista, orjuuttamista tai harhaanjohtamista. Ihmiskauppa on järjestäytyneen rikollisuuden tuottoisimpia muotoja ase- ja huumekaupan jälkeen. Se on myös räikeimpiä ihmisoikeusrikkomuksia.

  Lainsäätäjien ja sosiaaliviranomaisten ym. byrokraattien harjoittama työttömien kohtelu täyttää ihmiskaupan tunnusmerkit.

  • 9.1

   show must go on... sanoo

   Englantilainen sana , employer (työnantaja) on hyvin kuvaava; verbi, employ, tarkoittaa : pitää työssään, käyttää, käyttää hyväkseen.

   Miksi tukityöllistetty ei saa samaa korvausta hyväksikäytöstään kuin vapailta markkinoilta ostettu työntekijä? Miksi tukityöllistetyn palkaava työnantaja ei tarvitse maksaa samaa korvausta tukityöllistetyn hyväksikäytöstä, kuin vapailta markkinoilta ostetun työntekijän hyväksikäytöstä?

   Miksi tukityöllistetty alistetaan polkemaan hyväksikäytön yleistä markkinahintaa?

   Sitten vielä ihmetellään miksi tukityöllistetyt eivät ole ylpeitä työstään? Kuinka rikkuri voi olla ylpeä tekemisistään?

   • 9.1.1

    Tare sanoo

    Koska yritys ei muuten palkkaisi ketään? Tässä nimenomaan myös luodaan työpaikkaa, josta sekä yrityksen että työntekijän on tarkoitus hyötyä. Porukka ei kyllä näe täällä metsää puilta.

    • 9.1.1.1

     Onko lukutaitoa? sanoo

     Taas siellä joku tietämätön sekoittaa käsitteitä. Jos työntekijä on tukityöllistetty, eli työnantaja saa työllistämistukea, niin silloin työntekijä saa palkkaa. Älkää sekoittako asioita!

     Hyvä kun Saku Timonen selvittää teille melkein joka päivä. Vielä parempi olisi kun ymmärtäisitte mitä on kirjoitettu.

    • 9.1.1.2

     Herra Huu sanoo

     Voisitko selittää, että mitä se työtön tästä hyötyy antamalla ilmaisen työpanoksen ja vapaa-aikaansa yritykselle?

    • 9.1.1.3

     Päivin Pylkkerö sanoo

     Voiko Tare selittää, että kuinka tässä luodaan työpaikkoja? Ja kuinka työntekijä hyötyy? Työpaikkaa ei synny sillä tavalla, että työnantajalle maksetaan valtion toimesta rahaa, jotta hän ottaisi työttömän työtä tekemään ilman palkkaa. Työn loputtua työtön saa kenkää ja tilalle otetaan uusi työtön palkattomaksi rengiksi. Syntyi siis 0 työpaikkaa. Työntekijä saa siis käteensä työttömyyskorvauksen – rahan jonka olisi tarkoitus olla väliaikainen toimeentulo ja jolla juuri ja juuri pysyy hengissä – + 9e kulukorvausta, jolla tuskin kustannetaan työmatkoja ja työruokailua. Hyötyykö työntekijä siis mielestäsi ohjauksesta, työkokemuksesta, arvostelusta vai mistä, koska palkasta hän ei ainakaan hyödy?

 10. 10

  kuakka vieras sanoo

  ois kiva tietää missähän loppaus bileissä nää tampereen päätäjät särpii
  ilmasia lounaita ja laatu viinejä

 11. 11

  Yrittäjä sanoo

  Osakeyhtiöläin viides pykälä määrittelee jokaisen yhtiön toiminnan. Lue se. Siinä ei ole toiminnan tarkoituksena pummien palkkaus ja rahojen jako pöhköille duunareille.

  5 §

  Toiminnan tarkoitus

  Yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin

  Ymmärrätkö?

  Toisin sanoen, jos et tuota voittoa lain mukaan sinut on heitettävä ulos heti.

  • 11.1

   Juha sanoo

   Jaa. No sittenpä onkin ihme, että yritys on typeryyttään maksanut minulle asiallista palkkaa jo lähes kaksikymmentä vuotta, vaikkei sen tarkoituksena ole jakaa rahaa meille ”hölmöille duunareille” vaan osakkeenomistajille. Ne osakkeenomistajatko itsekö sitten näpyttelisi puolestani ne työstökoneiden CNC-ohjelmat, asettaisi tyokalut ja valmistaisi osat jos meitä ”hölmöjä duunareita” ei olisi? Vaan saapa nähdä kauanko tätä riemua kestää, ennenkuin tilalleni otetaan joku jolle ei tarvitse maksaa…

  • 11.2

   Marjo Virtanen sanoo

   Paljonko johtaja tekee yhtiölle voittoa ilman työntekijöitään? Heitetään tuottamattomat työntekijät pois ja jätetään johtajat tekemään ne työt, jos kerran voittoa täytyy tuottaa vain oskkeenomistajille! Työntekijän ei siis tarvitse elättää itseään eikä perhettään saamallaan palkalla, vaan kaikki hyöty hänen ahkeruudestaan menee osakkeenomistajille?
   Voisi sitä firmaakin johtaa nälkäpalkalla ja tehdä se fyysinen työ myös siinä sivussa, kun se kerran on pummeille ja pöhköille annettu, jos siihen työttömän palkkaa järkevällä summalla (millä saa elannon perheelleen).
   En ole vielä nähnyt yhdenkään osakeyhtiön toimivan tuottoisasti pelkkien pomojen voimin! Aina tarvitaan se duunari tai pöhkö tekemään se fyysinen työsuoritus! Siitä työstä hyötyy kaikki muut vaan ei se duunari tai pöhkö, joka siihen on pakotettu saadakseen edes almuja ”paremmilta ihmisiltä”

  • 11.3

   show must go on... sanoo

   Yrittäjä sanoi:

   Osakeyhtiöläin viides pykälä määrittelee jokaisen yhtiön toiminnan. Lue se. Siinä ei ole toiminnan tarkoituksena pummien palkkaus ja rahojen jako pöhköille duunareille.

   Nimimerkki Yrittäjän viestin tarkoitus jäi hiukan epämääräiseksi… Aito yrittäjä ( kuten minä aidosti olen!) ymmärtää myös etiikan merkityksen yritystoiminnassaan.. Se kantaa ja antaa yritystoiminnalle tarkoituksen: jaettu iko on moninkeratinen ilo.
   Hänen viitauksensa osakeyhtiölakiin voidaan tulkita joko sarkastiseksi yritelmäksi, tai sitten suoranaiseksi vihapuheeksi työttömiä kohtaan. Saku ottaa kantaa..?

   Talouspolitiikkaa on myös sosialismi. Nykymaailmassa vannotaan uusliberalismin nimeen. Rajakohta oli Palmen murha.
   Wiki:
   Uusliberalismi on talouspoliittinen suuntaus, jonka mukaan yksityinen omistusoikeus, vapaat markkinat ja vapaakauppa edistävät parhaiten ihmisten hyvinvointia. Uusliberaali talouspolitiikka pyrkii taloudellisen toiminnan normien vähentämiseen (talouden vapaus), verojen alentamiseen, omistusoikeuden loukkaamattomuuteen, kilpailuun, poliittisen toiminnan korvaamiseen markkinaohjauksella, tulonsiirroilla rahoitetun hyvinvointivaltion ja kansainvälisen kaupan esteiden purkamiseen

   Edellä olevasta wikin määritelmästä voimme ymmärtää, että luomamme pohjoismaisen hyvinvointivaltion ja uusliberalismin konsensus on mahdoton.

   • 11.3.1

    LL sanoo

    Yrittäjä, minulle tulee mieleeni Martin Saarikangas joka nosti 1990-luvun lamavuosien jaloista suomalaisen telakkateollisuuden pystyyn. Hänen toimintansa oli lyhyesti seuraavanlainen: Hän nosti ykkösiksi varsinaisen työn tekijät (hehän sen tuoton tekevät) ja karsi väliportaan hallinnon minimiin, jätti jäljelle ainoastaan ne pomot jotka ovat työnjohtamisen kannalta aivan välttämättömiä.

    Kyllä yrittäjä saa voittonsa nimenomaan hyvillä työntekijöillä ja jos hän kohtelee työntekijöitään huonosti, se näkyy aina viivan alla.

 12. 12

  Jari Kähkönen sanoo

  Ehkä Tampereella Sininen Ajatus on lähtenyt vanhasta talonpoikaisesta maksiimista:”On jo korkea aika, että sinäkin alkaisit katsella itsellesi töitä.” Sen sanomisen yhteydessä omassa toiminnassa työllistymättömälle perheen vesalle on yleensä annettu piironginlaatikosta jonkin verran rahaa, ojennettu pahviseen matkalaukkuun(myöhemmin jenkkikassiin) pakattu yksi vaatekerta käteen ja osoitettu tämä lähimmän kaupungin suuntaan. Ja koska jo Tampereen tapauksessa ollaan kaupungissa, on siellä edistytty seuraavaan asteeseen. Työllistämisen kuntakokeilu, joka nyt ei työllistä kuin sitä pyörittävät byrokraatit antaa aidon maailmallisen minimivaltion malliin voucherin käteen, mutta sen sijaan että tällä sosiaalisen vallankäytön kaksikärkiaseella saisi sekä ostaa hyödykettä että häpäistä itsensä julkisesti häpeämerkillä, niin sillä saakin mennä ihan oikeaan firmaan katsomaan ihan oikeaa työntekoa! Pyydän anteeksi pilkallista suhtautumistani niiltä palvelun asiakkailta, joita tämä henkilökohtaisesti koskee, mutta esitetyn suorituksen kaheliuden tähden katson olevan liikaa pyytää asiallista suhtautumista. Ja kyllä, olihan niitä ”ostolappuja” toki merkittävästi enemmän Suomessakin sinä aikana kun ei ollut itsestäänselvä, että jokaisella asiakkaalla oli pankkiyhteys+tilinkäyttöväline.

 13. 13

  Ville Teittinen sanoo

  Olen tehnyt koulussa asukastalon tukityöllistettyjen kanssa töitä. He ovat kyllä kuntoutuneet, mutta jakson alussa heistä on yleensä hyvin vähän apua ja paljon päällekatsomista, tukea ja vaivaa. Pitkä työttömyysjakso luhistaa ja sieltä ylösnousevan työpanos ei alussa ole sellainen, että siitä voisi maksaa ammatti-ihmisen palkan. Se on tietysti eri juttu, jos toimintakykyistä ihmistä pidetään töissä reilun euron tuntipalkalla.

  • 13.1

   Herra Huu sanoo

   ”Pitkä työttömyysjakso luhistaa ja sieltä ylösnousevan työpanos ei alussa ole sellainen, että siitä voisi maksaa ammatti-ihmisen palkan.”

   Älä yleistä. Pitkä työttömyysjakso ei luhista yhtään sen enempää kuin vuorotteluvapalla olevaa tai kotihoidontuella olevaa vanhempaa.
   Monesti asenteet työttömiä kohtaan ovat juuri sinunlaisesi ihmisten muovaamia.

   Jos taas keskustellaan henkilöstä, joka tarvitsee terveydellistä kuntoutusta, niin sen pitäisi hoitaa ammatti-ihmiset.
   Kun palkkaa vajaakuntoisen, niin työajan voi lyhentää, mutta silti maksaa palkkaa. Muuten voi jättää ihmiset rauhaan.
   Itse jos joutuisin kuntouttavaa, niin takuulla minulta ei saisi ilmaiseksi kunnon työpanosta kyllä koskaan. Ei työttömyys itsessään tee kenestäkään sairasta.

  • 13.2

   show must go on... sanoo

   Ville Teittinen,
   Mikä on koulutukseksi ja mikä on sinun työtehtäväsi ? Oletko vahtimestari , talonmies, ( nykyään kouluisäntä), vai vanginvartija.
   Onko sinulla tietoa ja taitoa toimia tehtävässäsi? Sinäkö pystyt määrittelemään mikä on ihmisen arvo?

   • 13.2.1

    LL sanoo

    ”Olen tehnyt koulussa asukastalon tukityöllistettyjen kanssa töitä.” Missähän koulussa?

    Asukastaloissa on tosiaankin tukityöllistettyjä ja satun tietämään ettei väitteesi nyt ihan tuollaisenaan pidä paikkaansa, se on vain sinun oma mielipiteesi, ei sen kummempaa.

  • 13.3

   Myös DI sanoo

   ”…on yleensä hyvin vähän apua ja paljon päällekatsomista, tukea ja vaivaa. Pitkä työttömyysjakso luhistaa ja sieltä ylösnousevan työpanos ei alussa ole sellainen, että siitä voisi maksaa ammatti-ihmisen palkan”

   Tuliko mieleesi, että esim. minä tuollaiseen työttömänä joutuessani tekisin kyllä ihan tasan tarkkaan kaikkeni, ettei minusta todellakaan olisi apua lainkaan ja ”päällekatsomista” sekä ”vaivaa” aivan varmasti riittäisi?

   Ihan vaan siksi, että minusta on helvetin väärin, että joudun tekemään töitä ilman palkkaa.

   Ja juu, yli parinkymmenen vuoden teollisuuskokemuksella johtotehtävissä osaan kyllä jarruttaa hommat ilman, että minua siitä voidaan syyttää. Mistä tietysti voit moittia, on rahanpuutteen aiheuttama yletön kömpelyys, joka saa kaikenlaista hajoilemaan oikealla ja vasemmalla, ihan vahingossa totta kai. Jotkut meistä vaan on sellaisia mämmikouria. Sikis tietysti olemme työttömiäkin 🙂

 14. 14

  jaska sanoo

  Ne yritykset joita ei ole vielä verotettu hengiltä, ovat kuulkaas maksaneet teidän terveydenhuollon, koulutuksen, työttömyyskorvaukset, asumistuet jne. Saavat edes jotain vastinetta rahoilleen (eikä edes korkojen kanssa).

  • 14.1

   Päivin Pylkkerö sanoo

   Voihan pyhä jysäys mikä logiikka. Jos on yrittäjällä noin kurjaa ja hän kokee kustantavansa koko muun kansan elämisen, niin kysyä saapi, että kuka käski?

   • 14.1.1

    Raha voisi pyöriä - ja rattaat sanoo

    Kunpa maksettaisiin meille yli 56-vuotiaille pitkäaikaistyöttömille vaikka jotain kansalaispalkkaa, ei tässä enää huvita lähteä Te-toimiston keksimille huuhaakursseille (työnhakukursseille), ei todellakaan.

    Raha kiertäisi, elinkeinoelämä piristyisi, veroja kertyisi valtion kassaan jne. Jos minulla olisi vaikka 200 € kuukaudessa enemmän, varmasti kävisin ostamassa ainakin uudet sukat ja vähän alusvaatteita. Siitä kahdestasadasta lähtisi heti kiertoon ihmisten työllistämiseksi ja yleiseen hyvinvointiin joka ikinen euro! Miksi sitä rahaa pitää seisottaa jossain? Kaupatkin kuihtuvat kasaan. Ei ole moneen vuoteen ollut varaa käydä edes kampaajalla.

  • 14.2

   tadaam sanoo

   Milläs se Jaska kuvittelee yritysten selviävän kun suurin osa kansalaisista olisi sitä ilmaista työvoimaa jolla ei ole ostokykyä?
   Ei ilmeisesti se yrittäminen ole ainakaan Jaskan alaa.

   • 14.2.1

    Matelot sanoo

    Yrityksethän tietysti selviävät yritystuella. Sen tietää jaskakin.

  • 14.3

   Herra Huu sanoo

   Yrityksille on syydetty tukea MEIDÄN veronmaksajien rahoista viime vuonna noin 1,2 miljardia euroa. Kun ne vielä samaan aikaan harrastavat verosuunnittelua ja siirtävät varojaan varoparatiiseihin.

   Yritykset saavat käyttöönsä infran, maailman parhaiten koulutetut ihmiset sekä vakaan yhteiskunnan.

   Ja nyt pitäisi vielä ilmaista työvoimaa saada? Olisko aika katsoa peiliin, vai kuinka idiootti pitää olla, että ymmärtäisi edes todellisuuden alkeet?

 15. 15

  Eeva Willberg sanoo

  Hei! On aivan käsittämätöntä, kuinka työttömiä ihmisiä nöyryytetään tässä maassa. Olen kurkkuani myötä täynnä tätä moraalitonta ihmisoikeuksien poljentaa. Yritykset saavat tällä tavalla lähes ilmaista työvoimaa eikä yhtään uutta työpaikkaa ole syntynyt. Orjuus pitää lailla kieltää ja työmarkkinat tulee tervehdyttää!!!

 16. 16

  Tanja sanoo

  Valitettavan usein unohdetaan, että yrityksen työntekijöilleen maksama palkka, on toisen yrityksen liikevaihto. Tällä menolla alkavat yritykset mennä konkurssiin, kun liikevaihto pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä. Suomen hallitus ja kunnat ovat yhä edelleen NAIRU:sa lumoissa. (NAIRU tarkoittaa että hallitus estää poliittisilla päätöksillä työpaikkojen syntymisen, jotta työttömien määrä pysyy suurempana kuin avoimien työpaikkojen.)Tuli mieleen että onko tämä yritys yhdistää klassinen ja uusklassinen talouspolitiikka? Jonkinlainen poliittinen kokeilu, jossa luodaan työpaikkoja yhtä paljon kuin on työttömiä(klassinen talouspolitiikka), mutta ei makseta palkkaa, jottei inflaatio villiinny(uusklassinen talouspolitiikka). Joka tapauksessa poliittisten päätösten ja kokeilujen seuraukset kaatuvat kansalaisten maksettavaksi.

  • 16.1

   LL sanoo

   No tätähän moni poliittiseen eliittiin kuuluva ajaa. Muun muassa Juhanna VATT Vartiainen (Vatt= valtion taloudellinen tutkimuskeskus), joka on julkisuudessa rummuttanut sen puolesta, että työttömiä pitää olla enemmän kuin avoimia työpaikkoja, koska sillä hillitään palkankorotusvaateita. Ja pidetään palkat mahdollisimman matalina. Hän on myös pitänyt ainoastaan hyvänä asiana, että työttömiä roikutetaan pelkonarussa, sillä pelko pitää ihmisen nöyränä.

 17. 17

  töytön sanoo

  Yrittäjiäkin on rehellisempää ja valitettavasti myös epärehellisempää. Jotkut ovat iät ja ajat pyörittäneet toimintaansa periaatteessa kokonaan ensin työharjoittelijoilla, sitten työkokeilijoilla (sama paska, nimi vaihtui) ja härskeimmät myös ”kuntoutettavilla”. Jää siinä kivasti aikaa sivubisneksiin itse yrittäjällä. Vai pitäisikö sanoa, että tyhmiä ovat jotkut olleet, jos palkkoja maksaneet työstä tähän asti. Nyt voikin jo huoletta heittää tessit sun muut työsopimuspaperitkin roskasankkoon jokainen.

  Montakohan palkkatyöpaikkaa tälläkin väläyksellä saadaan aikaan ja montako häviää siinä samalla? Rahaa nyt ainakin palaa, mutta sitähän riittää heitellä tarkoin valittuihin paikkoihin, työllistämisen nimissä onneksi.

  Onneksi Ihaa laiset ja kumppanit tekee kovasti duunia epäkohtien korjaamiseen ja työllistämisen kasvattamiseen.

 18. 18

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Hyvää yötä, Absurdistan. Kuinka moni vielä uskoo, että asiat saadaan äänestämällä kuntoon? Työttömiä hallitaan pelolla. Tutiseekohan kapitalistien polvet pelosta kun työttömät menee vaaliuurnille?

  • 18.1

   töytön sanoo

   On siellä kyllä jonkunlaista tutinaa ollut havaittavissa viime aikoina ostettuine lehtijuttuineen ja trollijoukkoineen näin ”loppukirinä”.

   Punk-biiisin pääsy Euroviisuihin kansanäänestyksenä taisi myös olla kova paikka monelle ”kapitalistille” arvoineen.

   • 18.1.1

    LL sanoo

    Kunpa vain mahdollisimman moni työtön ja myös työttömän läheinen kävisi äänestämässä. Jonkunlainen suunnanmuutos kotimaan politiikassa on mahdollinen.

    • 18.1.1.1

     keke sanoo

     Jaa ketäs tässä nyt pitäis sitten äänestää ja mitenkä tämä suunnanmuutos noin käytännössä toimii?

     • 18.1.1.1.1

      LL sanoo

      Keke, en ole enää ollenkaan varma, mutta kannattaa ehkä käyttää se lippu silti, vielä kun voi.

      Olen sen verran nähnyt, että tämä tulee aina mieleen, sillai kirkkaana näkynä:

 19. 19

  äites sanoo

  Saku mee parturiin ja sit töihin. Älä ole lusmu ja valittaja vaan tee elämässäs jotain konkreettista. Koita vaikka yrittämistä niin tiedät mitä herkkua se on suomessa. Johan loppuis valitus.

  • 19.1

   keke sanoo

   Jaa meinaat että yrittäjäksi ryhtymällä valitus loppuisi? Eikö nimenoman yrittäjäskenestä tule valtakunnanvalittajia itkemään vähän joka paikkaan kurjasta kohtalostaan liittyi sitten alkuperäinen asia yrittämiseen tahi ei

  • 19.2

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Se on mielenkiintoista kuinka juuri parturi kykenee tekemään ihmisestä ihmisen. Miksei koskaan kehota menemään vaikka kosmetologille ihon kuorintaan. Menisit nyt siitä edes kosmetologille nypityttämään kulmakarvasi, niin olisit kunnon mies sinäkin.

   • 19.2.1

    töytön sanoo

    No nyt on ”äites” lisää apua tulossa. Kannattaa toimintaa jatkaa uudella innolla, kun työttömiä varmasti riittää tässä maassa hyväksikäytettäväksi, jos et ole vielä tajunnut.

  • 19.3

   Saku Timonen sanoo

   Nimimerkki ”Äites” ei oikeastaan ole kommentin arvoinen, mutta vastataan nyt tämän kerran. Luepa tuo esittelysivuni ”Kuka on Uuninpankkopoika” ja katso mitä konkreettista olen tehnyt. Muutenkin ihmettelen miksi minun luullaan kirjoittavan näitä juttuja omista kokemuksistani. Ehkä kaltaisesi hahmottavat koko maailman vain oman napansa kautta ja olettavat muiden tekevän samoin.

   • 19.3.1

    miuke sanoo

    hyvä vastapallo
    ihan kiitetävästi
    noita töitä sulla on ollut

   • 19.3.2

    äites sanoo

    Katkeraa valittamista asiasta jota ei itse ymmärrä. Näkeehän sen jo blogikirjoituksesta. Säälittävää valittamista. Ja jos on vaikeuksia ymmärtää sarkasmiakin niin mahtaa olla sisällötön elämä.
    Ei muuta kuin jatkat sitä valittamista blogeissas niin saat sääliä kaltaisiltas joita tuntuu riittävän tässä maassa.
    Toiset tekee asioille jotain konkreettista joka palkitsee.

    • 19.3.2.1

     LL sanoo

     No mutta, ”äites”, sinähän se täällä rutkutat. Etkä kerro mitä konkreettista olet oikeasti tehnyt, etkä kerro kuinka olet vaikuttanut työttömyyden vähentämiseen tai työpaikkojen luomiseen. Etkä kerro missä ne avoimet noin 550.000 työpaikaa on elleivät mol piste fi sivulla? Mutta sinä kerrot tietäväsi, että ne ovat olemassa…

 20. 20

  Tarja Karjalainen sanoo

  Nyt kaikki tamperelaiset työttömät perustamaan firmoja! Palkaatte toinen toisianne ja tienaatte 48€/h + 10,90/pv.

  • 20.1

   LL sanoo

   Joo, ideatasolla ihan ok, mutta monilla työttömillä on taloudellinen tilanne sellainen ettei ole mitään realistista mahdollisuutta perustaa yritystä.

 21. 21

  tAPIO pULKKINEN sanoo

  KOPIO AAMULEHDEN UUTISESTA!
  Siis vain osa uutisesta on tässä.

  48 euroa tunti

  Palvelusetelin voi saada henkilö, joka on Tampereen kaupungin työllisyydenhoidon palveluyksikön Typan asiakas ja joka täyttää kuntakokeilun asiakaskriteerit. Palvelusetelin myöntää Typa.
  Työttömällä tulee olla takanaan vähintään vuoden työttömyys tai hän on saanut 500 päivää työmarkkinatukea. Palvelusetelin voi saada muun muassa alanvaihtoa harkitseva työnhakija.
  Työllisyydenhoidon kuntakokeiluun kuuluvassa palvelusetelimallissa työttömän valmennuksesta maksetaan yritykselle korvausta 48 euroa tunnilta. Yksilövalmennusta annetaan 10–20 tuntia per kuukausi 1–4 kuukauden ajan.

  • 21.1

   Matelot sanoo

   Onko muuten missään yksilöity, mitä valmennukseen tulee sisältyä?

 22. 23

  t-paitoja kiitos sanoo

  fanitan sakua sen verran eetä ois kiva
  jos sais ostaa saku timosen t- paitoja

  • 23.1

   t-paitoja kiitos sanoo

   siis ei nyt henkilökohtaisessa käytössä olevia timosen t- paitoja
   vaan myytäviä paitoja
   tuli vaan mieleen
   ettet pelästy
   että palstalla pyörii joku pervo

  • 23.2

   Myös DI sanoo

   Voitaisiin lähettää kaikille kuntouttavassa oleville ilmaiseksi paita, jossa lukee isolla esim. ”ORJA” tai esim. etupuolella ”PALKATON ORJA” ja takana ”KARENSSIN UHALLA” pidettäväksi työmaalla.

   Mikähän taho saataisiin mukaan sponssaamaan?

   • 23.2.1

    Eh sanoo

    Ketäänhän ei voi pakottaa olemaan kuntouttavassa toiminnassa. Tok jos haluaa ottaa karensseja ja oman rahamääränsä pienemmäksi on aikamoinen sankari eikä niin kai kukaan uskalla tehdä? Kuntouttavan toiminna tarkoitus on rohkaista ihmistä työhön ja mielestäni on aina parempi tehdä jotain päivisin, ettei aika menisi vaan katkeraan kirjoitteluun netissä. Elämä on aina ollut valintoja kuinka asioihin suhtautuu, jos vituttaa tehdä ilmaista työtä uskon että hyvällä asenteella kuka vaan voi päästä tekemään edes pienipalkkaista työtä kuten siivoamista. Tki silloinkin saattaa vituttaa että saa huonoa palkkaa koska on omasta mielestään ansainnut enemmän mutta siinäpä onkin miettimistä onko kaikki mitattavissa rahan määrässä..

    • 23.2.1.1

     Herra Huu sanoo

     ”Elämä on aina ollut valintoja kuinka asioihin suhtautuu, jos vituttaa tehdä ilmaista työtä uskon että hyvällä asenteella kuka vaan voi päästä tekemään edes pienipalkkaista työtä kuten siivoamista.”

     Älä usko, vaan ota selvää. Tilastot kertovat aivan muuta. Rasittavaa lukea näin naiivia ja typerää tekstiä.
     Menisitkö itse töihin ilman palkkaa? Miksi yritykset enää ylipäänsä palkkaisivat ketään, jos saisivat työntekijät ilmaiseksi?

     ”…mielestäni on aina parempi tehdä jotain päivisin, ettei aika menisi vaan katkeraan kirjoitteluun netissä.” Se, ettei älysi riitä tajuamaan ja kunnioittamaan ihmisiä, antaa sinulle luvan olettaa muista jotain? Tämä kertoo vain sen, ettet itse osaa tehdä mitään järkevää ja oletat sen automaattisesti muistakin.
     Tiedätkö, että on paljon tutkijoita ja poliitikkoja, jotka kiistävät ehdottomasti kuntouttavan työtoiminnan, koska siinä käytetään työtöntä harskisti hyväksi. Monet työttömät myös otavat karenssin ja hakevat tulot toimeentulotuesta.
     Mutta sinulaisesi järjen jättilaiset eivät tietenkään voi ymmärtää, että kysymyksessä ovat periaatteelliset asiat sekä ihmisoikeudet.

    • 23.2.1.2

     eläkeläinen sanoo

     Ite olen ollut eläkkeellä reilu 12 vuotta ja edelleenkin haluaisin tehdä oikeita töitä oikealla palkalla mutta eipä niitä vaan ole saanut. Paljon on myös työttömiä jotka vaan vetelehtii kotona eikä viitti tehä mitään ja ne jotka haluaisi tehdä töitä (kuten minä), ei saa niitä. Itselläni on puhevika jonka takia on rajattu työnsaantimahdollisuus. Ilmaiseksi ei minunkaan kannata lähteä mihinkään vapaaehtoistyöhön koska eläminen ja asuminen on kallista. Olisin halukas ottamaan vaikka sen 9 e/päivä eläkkeen päälle jos saisin töitä edes muutamaksi tunniksi päiväksi. Mulla on kaupallinen koulutus mutta siitä ei ole kauheesti hyötyä ollut. Että lopettakaa valittaminen!

     • 23.2.1.2.1

      AMK sanoo

      ”paljon on myös työttömiä jotka vain vetelehtii kotona…..)Luuletko tosiaan että työttömät eivät halua tehdä töitä????Töitä mistä maksetaan myös PALKKAA.Oletko trolli?????

     • 23.2.1.2.2

      Saku Timonen sanoo

      Jos työttömät vetelehtivät työhaluttomina kotona ja kaltaisesi työhalukas eläkeläinen ei töitä saa, niin kuka niitä töitä sitten saa ja tekee? Eikö mieleesi ole juolahtanut, että työttömät ovat työttömiä ihan samasta syystä kuin sinäkin eli että töitä ei ole?

   • 23.2.2

    Matelot sanoo

    Itse olen jo pitkään haaveillut ”Työttömän univormusta”. Eikö tosiaan löydy ompelutaitoisia, jotka tarttuisivat kankaasta toimeen ja toteuttaisivat tämän projektin. Museovirastosta varmaan saisi apua sopivia kaavoja ajatellen.

    P.S. Saattaisi kiinnostaa muitakin.

 23. 24

  Orja sanoo

  Kyllähän meitä näissä kaikenlaisissa orjatöissäolijoita on jo niin paljon, että kommenttisi oli täysin turha, kokemuksen perusteella monista Sakun kirjoituksista voin minäkin todeta niiden faktaa olevan.

 24. 25

  Orja sanoo

  Kyllä meitä oman kokemuksen kautta, orjina olevia, jo niin paljon näissä eri touhuissa on mukana, että ihan voidaan faktoiksi näitä Sakun kirjoituksia kokemuksillamme todistaa.

 25. 26

  Heikki sanoo

  Oli kyllä melkoisen jäätävä uutinen.

  Tähän mennessä omakohtaisesti nähtyä tämä kaikki ”koulutus” ollut sitä, että annetaan mahdollinen työasu, näytetään missä on varasto ja sitten pikaiseen näytetään myyntiin menevän esineen kokoaminen tai hyllytys… Sen jälkeen ollaankin kuin palkalliset, muttei saada palkkaa.

  Kerran ensimmäisenä työharjoittelupäivänä pomo soitti työvoimatoimistoon ja kuulteni sopi seuraavan harjoittelijan tulosta sopimukseni päättymistä seuraavana päivänä… Oli helvetin motivoivaa, kun elin vielä ennen tuota puhelua lapsenuskossa, että hyvin harjoittelun tekemällä voisi saada oikeita töitä. Olin vain yksi orja orjatyöläisten jonossa.

  Järjestelmä, jossa orjat pakotetaan tekemään työtä ilman palkkaa ja yhteiskunta maksaa siitä vielä yrityksille on jotain täysin järjetöntä.

  • 26.1

   Radikaali sanoo

   Heikki, olisit hakannut työnantajasi kuoliaaksi ja mennyt sitten vankilan kautta työelämään.

   • 26.1.1

    LL sanoo

    Radikaali, säästä sanojasi. Fantasiasi voivat käydä jopa toteen.

   • 26.1.2

    Heikki sanoo

    No olisin edelleen linnassa jos noin olisin tehnyt. Enkä usko väkivaltaan.

    • 26.1.2.1

     Vankilassa on työtä sanoo

     Hyvin käyttäytyvä ja katuva pääsee nopeammin yhteiskunnan jäseneksi. Saapi myös tehdä työtä josta maksetaan kunnolla.

     • 26.1.2.1.1

      LL sanoo

      Kunhan ei vaan sekoiteta rikoksen tehnyttä ja työtöntä toisiinsa. Työtön ei ole tehnyt mitään rikosta, vaikka häntä usein kohdellaan huonommin kuin rikostaan vankilassa sovittavaa vankia.

     • 26.1.2.1.2

      Tuleva rikollinen sanoo

      Työtön on rikollinen. Tuo täytyy hyväksyä jos haluaa pitää kuuppansa terveenä. Sitten tekemään rikoksia ja tienaamaan.

     • 26.1.2.1.4

      Kylmä universumi sanoo

      Valitettavasti kylmä todellisuus sanoo noin. Piste.

     • 26.1.2.1.5

      LL sanoo

      Eikös kannattaisi päästää sisälleen lämmin todellisuus ja jättää se kylmä todellisuus oman onnensa nojaan?

     • 26.1.2.1.6

      Antivoima sanoo

      Mitään lämmintä todellisuutta ole olemassa. Propagandaa propagandan perään.

 26. 27

  Anna sanoo

  Tuota, eikö kunnalle olisi kaikin tavoin järkevämpää ja kustannustehokkaampaa käyttää nämä rahat palkkaamalla työttömiä hoitamaan kunnan omia töitä ihan oikeisiin työsuhteisiin? Ei nyt ehkä sitten saada niin paljon työttömiä töihin, mutta edes osa ihmisarvoisesti.

  Tämähän vääristää yritysten kilpailutilannetta aivan tavattomasti.

  Eihän tällaisessa rahojen siirtelyssä ole järjen hiventä, toivottavasti tähän voitaisiin puuttua esim. valtiontalouden tarkastusvirastosta (tai onko kuntajärjestelmässä vastaavaa instanssia).

 27. 28

  Rattaissa on kivaa sanoo

  Olen Ammatiltani Kirvesmies, ja nyt ollut työttömänä noin 2v. enemmän ja vähemmän.. Kävin Aikuiskoulutuskeskuksessa Kirvesmies jatko ja täydennyskoulutuksessa oma aloitteisesti.. Sain sen huikeet 9e/pvä.
  Tein firmoille kylpyhuonesaneerauksia ym. kylpyhuone lasku noin 3-4t keittiön asennus noin 1,5t laminaatin ym. hommia. edelleen sain sen 9e/pvä. aivan täydellistä orjatyötä 4kk ajan. Akk. sai opiskeliasta 3500e oliko nyt sit /kk vai sen 4kk ajalta. toihan on loistavaa bisnestä. Tietääkseni eu kieltää Orjatyön.. Suomi ei näemmä välitä niistä lakipykälistä hevon peetä.! Kysyttiin jatkanko viellä toiset 4kk. Vastaus oli suoraan, kiitos mut ei kiitos mun selkänahasta ei revitä enää euroakaan.!!

  • 28.1

   Vieras sanoo

   Et tullut ajatelleeksi että sen toisen 4kk harjoittelun tehtyäsi olisit enemmän kuin todennäköisesti saanut vakituisen työpaikan? Ei siinä jos työ ei kiinnosta mutta ei siinä vaiheessa kannata edes puhua siitä että on ollut enemmän kuin 2v työttömänä koska työllistyminen on täysin omasta asenteesta kiinni.

   • 28.1.1

    gary sanoo

    Näyttää tosin huomattavasti todennäköisemmältä, että olisi taas käytetty 4 kk lisää palkattomana työvoimana.

    Kyllä siinä ensimmäisessä 4 kk:ssa jo näkee, mikä on miehiään ja ilmeisesti oli nähtykin, kun kerran pyydettiin uudelleen, joten ainoaksi johtopäätökseksi jääkin, ettei vaan haluttu alkaa palkanmaksuun.

    Oikeaa asennetta näyttää se, ettei alistu mihin tahansa kusetukseen. Sitä paitsi työllistymiseen vaaditaan asenteen lisäksi myös palkanmaksaja.

    Sinunlaisesi sen sijaan saisi jättää työllistymiset ja niistä puhumiset aikuisille, kokeneille iihmisille, kun et selvästikään maailman todellisuudesta mitään tiedä.

    • 28.1.1.1

     Eh sanoo

     Siksipä ei pitäisi tehdä ilmaista työtä liian hyvin.

   • 28.1.2

    Trollimagneetti sanoo

    Eiköhän tämäkin ole vain keskustelua trollaava teini, henkisesti keskenkasvuinen tai muuten vaan no jokainen tietää mikä.

    Tämä kertoo jo kaiken oleellisen:

    Et tullut ajatelleeksi että sen toisen 4kk harjoittelun tehtyäsi olisit enemmän kuin todennäköisesti saanut vakituisen työpaikan?

    Ja perään vielä huvittavampaa trollausta. Tai no oikeastaan ehkä henkilö teki pilaa nykypäivän kyykytystempuista. Siinä tapauksessa tuohon on hyvää juttua 🙂

   • 28.1.3

    Herra Huu sanoo

    😀 vuoden vitsi!
    Mikä saa työnantajan palkkaamaan yhtään työntekijää, jos sen saa ihan ilmaiseksikin?
    Logiikka ei taida olla ydinosaamisaluettasi?

  • 28.2

   Eija sanoo

   ”Tietääkseni eu kieltää Orjatyön.. Suomi ei näemmä välitä niistä lakipykälistä hevon peetä.!”
   Kielletäähän se, mutta ikävä kyllä tätä samaa touhua on koko EU:n alueella. Ei Suomi toimi yksin. Saksassa toimintaa kutsutaan nimellä Harz4, Ruotsissa Fas3 jne jne.

 28. 29

  Tiskari- työkkärin armosta sanoo

  niin toi paita homma olisi vaan hyvä pelote te-toimiston tädeille
  kun ne alkaa manipuloimaan ja suorastaan valehtelemaan näistä työllistämistoimenpiteistä
  ja niista hyvistä poluista auvoiseen työelämään sen kautta
  sekin ihmetytää
  kun näiden toimen piteiden jälkee jos työhön pääse
  kyseessä on joku paska duuni
  ylleensä kauhee 24 kk rumpa että pääsee tiskariksi työkokeiluun
  eiko sinne helpomalla pääsis kun vaan hakis ite
  no se paita
  se viestitäisi että tiedän näistä asioista ennemän kuin se täti kuvitelee
  en vaan usko että työkkärin henkilökunta tietää kuka on saku timonen
  ja tuskin se haluaakaan tietää

 29. 30

  LL sanoo

  Kannattaa katsoa ”Slavery And The Making of America”

 30. 31

  Timppa sanoo

  Siis oikeesti! Saatteko näissä kokeiluissa vaan 9€/päivä eli 208€ / kk? Lähteekö tuosta vielä verot?
  Ja onko kaikki yrittäjät vaan hyväksikäyttäjiä? Aikamoista yleistämistä! Epäilen näiden seteleiden käyttäjistä löytyvän yhtä paljon niitä joilla ei ole tarkoitustakaan tulla työllistetyksi, vaan saada ”ilmaista” rahaa toiset 500 päivää!

  • 31.1

   LL sanoo

   Ilmaista rahaa? Timppa pien, olen osallistunut ja osallistun yhä veronmaksajana oman sosiaaliturvani ja toistenkin ihmisten sosiaaliturvan mahdollistamiseen. Tehtävä: Lue Suomen perustuslain 2. luku, tosi tarkkaan. Ja opettele ymmärtämään mitä se tarkoittaa käytännössä.

   Asia nro 2: Kun tapaan sinut, vedän vanehmman oikeudella avokämmenellä poskille niin, että niitä kuumottaa pari viikkoa. Ellet opi kohtelemaan isäs ja äitis ikäisiä ihmisiä, kuten kunnon poika.

   • 31.1.1

    Timppa sanoo

    Vastauksen kaunistelu ottaa huomattavan koville.
    Asia 1: Mene töihin äläkä esittele lukuja perustuslaista.
    ”Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon”
    Joskus täytyy itse tehdä asioita oman edun nimissä, eikä odottaa vaan yhteiskunnalta apua ja syyttää työnantajia siitä että olit epäkelpo hoitamaan tehtäväsi.
    Timppa pien on ollut töyelämässa vuodesta -86 ja kerennyt maksamaan monen ihmisen sosiaaliturvan. Eikä Timppa pien ole ollut koskaan työttömänä, eikä saanut tukia!

    Asia 2: Tuleppa läpsimään, niin tulee takaisin niin että on aihetta olla poissa töistä. Ja se että vedät vanhempani tähän millään muotoa mukaan, niin voin kertoa että hekään eivät ole tarvinneet tukia selvitäkseen eläkeikään asti.

    Lähes kaikki tuet ja avustuksen väärin käytettynä, ei tue sitä asiaa mihin se on tarkoitettu.

    • 31.1.1.1

     LL sanoo

     Tulen!
     p.s työelämässä mukana vuodesta 1974 – vähän on kuule eroa kokemuksessa ja monessa muussakin 🙂

     • 31.1.1.1.1

      LL sanoo

      p.s soitan vaikka sun iskälle ja äitylille jos tarve vaatee.

     • 31.1.1.1.3

      Timppa sanoo

      Vastausten tasosta päätellen on aika pienet kokemukset mistään!

     • 31.1.1.1.4

      LL sanoo

      Tiedätkö T miksi kannatan perustuloa? Siksi, että sinä ja kaltaisesti joutuisivat näyttämään mihin teistä oikeasti on, eikä veronmaksajien tarvitsisi ylläpitää suojatyöpaikkoja teitä varten. Nykyiseen työllistämis-sirkukseen tuhlataan moninkertaisesti enemmän yhteiskunnan varoja kuin työttömien sosiaaliturvaan.

      p.s Oma tapasi kommentoida kertoo kaikille minkälaisia ihmisiä on työttömien kannalta täysin hyödyttömien työllistämishankkeiden palkkalistoilla. Niihin ei kannattaisi yhteisiä varoja tuhlata.

     • 31.1.1.1.5

      Timppa sanoo

      Pientä parannettavaa tuntuu olevan vielä luetun ymmärtämisessä.
      Toivon todella että olisi enemmän kaltaisiani, jotka eivät tarvitse yhteiskunnan varoja työllistymiseen eikä sosiaaliturvaan.

    • 31.1.1.2

     Herra Huu sanoo

     Tunnen sääliä sinua kohtaan, koska ei taida mennä hyvin sinulla siellä paskaduunissasi. Kiusaako työnantaja niin, että pitää tulla tänne kiukuttelemaan?
     ”Joskus täytyy itse tehdä asioita oman edun nimissä, eikä odottaa vaan yhteiskunnalta apua ja syyttää työnantajia siitä että olit epäkelpo hoitamaan tehtäväsi.”
     Lause on täysin naurettava, kun yhteiskunnassa on 500 000 työtöntä, eikä työpaikkoja riitä edes prosentille näistä. Fiksu ihminen ymmärtäisi jo tästä pitää turpansa kiinni.

     • 31.1.1.2.1

      Timppa sanoo

      Toinen jolla puuttuu luetun ymmärtäminen!
      Mulla on ollut vain hyviä työpaikkoja koska olen ollut siellä töissä mihin olen itse hakenut ja halunnut.
      Ja ei näy laskento olevan yhtään vahvempi laji kun ei töitä olisi edes 5000 hengelle.

     • 31.1.1.2.2

      töytön sanoo

      ”Timppa” lienee näitä työttömien sankari ”auttajia” kuppaamalla valtiolta ilmaista rahaa (palkan muodossa) järjestämällä työttömiä ilmaistöihin. Asenne on jo niin vastenmielinen asiakasta kohtaan, että ihmetyttää. Parturiinkaan ei voi näitä käskeä, kun kuula jo kiiltää paljaana. Onneksi on internetin ihmeellinen maailma apuna ja yhteystietoja riittää.

  • 31.2

   AMK sanoo

   Millä Ihmeellä he saavat ilmaista rahaa???Ei kuntouttavalla saa ”ilmaista rahaa” voit olisivat vaikka 8 vuotta siellä kuntouttavassa et ammattissidoista saa !Et taida tietää faktoja vaan ajattelet tai kuvittelet
   ihan jotain muuta!Ota asioista selvää ennekuin auot päätäsi-Taidat olla orjatyön kannattaja???

 31. 32

  Tapani sanoo

  Monella alalla tuo maksimissaan 3840e/4kk ajalla menisi jo pelkästään työvälineisiin. Jollain pitäisi lisäksi korvata myös kouluttajan hukkaantunut työaika.

  • 32.1

   tadaam sanoo

   Hei Tapani, et viitsis! Tämä asia on jo käyty monessa ketjussa lävitse. Yrittäjä on yrittäjä ja sen tulisi ansaita tulonsa sillä yrittämisellä. Ei kasaamalla työttömistä yhteiskunnan myöntämiä koulutusrahoja. Itse en tätä rahan jakamista hyväksy, se vääristää työmarkkinoita eikä auta työttömän tilannetta yhtään mihinkään suuntaan.
   Selkeä sääntöihin perustuva oppisopimuskoulutus joka antaa osaamisen uudelle alalle tai päivittää vanhaa, sellaisesta voisi jotain maksaakin. Kaikki eivät sellaista palvelua kuitenkaan tarvitse sillä moni työtön on täysin osaava ja selviää samalla firmaan tutustumisela kuin ihan kuka tahansa työhön otettu. Kunhan palkka asiat on kunnossa sillä kuten vanha hokema toteaa, niillä banaaneilla saa vain apinoita.

  • 32.2

   sauhuttlelija sanoo

   Luuletko, että hommaan valikoituvat yritykset tyytyvät vain yhteen työttömään? Eli luvun voit heti kertoa kymmenellä. Ja kun yhden palvelusetelin rahat on saatu otetaan sisään uusi.
   Aika hyvät rahat on siis luvassa vain siitä hyvästä, että firmasta löytyy joku joka katsotaan kelpoiseksi kertomaan työttömille, että miten niitä ruuveja pussitetaan.

  • 32.3

   Herra Huu sanoo

   Miksi niitä työttömiä sitten on pakko ottaa, jos ei ole varaa? Eli winwin-tilanne kun työtöntä ei pakoteta ilmaistyöhön ja yritys ”säästää” JÄTTÄMÄLLÄ työttömän rauhaan. Kummasti nämä yritykset vaan ovat vonkaamassa työttömiä ilmaistöihin.

 32. 33

  0ravainen sanoo

  Ei näin. Näin ei työpaikkoja synny. Ensinnäkin, jos yritys tarvitsee työntekijän, sen tulee palkata työntekijä, koska käytännössä työpaikka on avoinna. Toiseksi, jollei yritys pysty kustantamaan työntekijää eli maksamaan hänelle palkkaa työstään, ei kyseinen yritys ole lähtökohtaisesti toimiva eli tarpeeksi tuottava menestyäkseen markkinoilla. Tällaisia yrityksiä on turha avittaa ilmaisella työvoimalla ja on täysin JÄRJETÖNTÄ maksaa niille työttömien kierrätyksestä. Sillä kuten jo ensimmäisessä pointissani sanoin, jos työntekijöille on tarvetta, on kyseessä avoin työpaikka johon tulee palkata työntekijä. Nyt on markkinoilla niin paljon työttömiä etä VARMASTI löytyy sopiva mies/nainen hommaan kuin hommaan! Ei siinä tarvita kenenkään ”kuntouttamista”.

 33. 34

  Laila sanoo

  Setelin saatuasi mene työllistämään itse itsesi ilmaiseksi johonkin työhön mutta ohjaa seteli esim.osuuskunta eezy joka maksaa palkkasi esim 15€ h
  Eezy ottaa palkkasi sivukuluineen siitä 58.09€ – 1.7% palkan sivukulut ja palkka 15 € eli palkka ja sivukulut yhteensä 25.50€ . Ja käteen eezylle jää tunnilta myös 25.50€ Heidän pyyntönsä kun työllistät itse iitsesi on normaalisti 7% bruttopalkasta sivukuluineen mutta tässätapauksessa huomattavasti korkeampi ja tämän päälle saat viellä verovapaasti 9€ työllisyystukea olethan ilmaiseksi töissä. Jos asia kiinostaa enemmän laita mailia laila.nurmiranta@gmail.com voidaan perustaa vaikka oma työttömien osuuskunta

  • 34.1

   LL sanoo

   Jep.
   1. Pienyrittäjä/itsensätyöllistäjä/freelanser menettää sosiaalituvansa kokonaan.
   2. Miksi kenenkään pienyrittäjän/itsenä työölistävän kannattaisi maksaa ”väliportaalle” mitään korvauksia tehdystä työstä?

 34. 35

  Aurelia sanoo

  Uutisen luettuani istuin puolisen tuntia täysin ulalla ja kiroilin. Ei todellakaan yhtään minkäänlaista järkeä.

  Mutta ihan tosissaan, kuinka joku voi tästäkin vielä kuvitella että tässä valmennetaan/opastetaan/koulutetaan henkilöä työhön? Voi hyvä isä.

 35. 36

  Jallu sanoo

  Taidan ottaa sen palvelusetelin, ja marssia kaverin firmaan, ja sanon sille että ota minut töihin, maksa 20 euroo pimeesti, niin loput saat pitää ja saat vielä lisäksi ilmaiseksi työpanokseni.

 36. 37

  marko sanoo

  Jonkin verran kommentteja selattuani rohkenen kysyä kirjoittajilta (asiantuntijoilta) parempia malleja (ehdotuksia) vastaavilla resursseilla toimimiseen saman tavoitteen saavuttamiseksi. Äkkilukemalta ei niitä ketjussa paljoa ollut.

  • 37.1

   gary sanoo

   Helppoa. Parempi olla tekemättä yhtään mitään.

   Pelkästään korkeakoulutettuja työttömiä on jo n. 50 000, eikä liene kovin uskottavaa, että nämä ovat kouluttaneet itsensä ihan vaan siksi, että saavat istua kortistossa tai tulla ”aktivoiduksi” näihin palkattomiin orjatöihin, vai mitä luulet?

   Korkeakoulutettujen lisäksi löytyy muutama sata tuhatta muutakin työtöntä, suurella osalla ammattikoulutus ja jopa työkokemusta.

   Jokaiseen järkevään työpaikkaan on satoja hakijoita ilman patisteluakin, niistä suorastaan tapellaan. Veikkaan, että yli 95% työttömistä on tavallisia ilman palkkatyötä olevia kansalaisia, jotka ottaisivat sellaisen vastaan heti saadessan ja hakevat (palkallista) työtä muutenkin. Orjatyöt ei luonnollisesti kellekään kelpaa. Ei varmaan sinullekaan, vaikka näyttäisitkin järjestelmää puolustavan.

   Voitaisiin säästää ja vapauttaa nämäkin mainitsemasi resurssit tarjoamaan ammattitaitoista työvoimaansa vapailla markkinoilla.

  • 37.2

   Todellakin näin sanoo

   Sokeako olet vai laiska paska? Varmaan molempia. Jos lukisit Sakun blogia laajemmin ja siellä olleita kommentteja niin kaipaamasia ideoita alkaa löytymään. Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy vielä enemmän lisää.

   Eli olet varmaan lähin laiska vätys 3000e/kk palkalla jossain suojatyössä, joka ehkä jopa saa palkkansa työttömien kyykyttämisestä.

  • 37.3

   Herra Huu sanoo

   Vastaus: Perustulo vapauttaa TE-keskuksen, sosiaalitoimen ja Kelan paperinpyörittäjät oikeisiin töihin. Yksinkertaistamalla byrokratiaa syntyy suuria säästöjä. Samalla työtön voi itse aktivoitua tekemään mitä haluaa, ilman että toimeentulo menee: vapaaehtoistyötä, mikroyrittäjyyttä, kulttuurityötä, osa-aikatyötä.
   Perustulo luo suuria mahdollisuuksia.

 37. 38

  sauhuttlelija sanoo

  Eli työttömien pitäisi lisäksi tietää miten maahan saataisiin semmoinen politiikka jolla maahan saataisiin työpaikkoja.

  En tiedä miten syöpä parannetaan, mutta jos joku esittää, että syövänparantamisen nimissä laitetaan työttömät pomppimaan tasajalkaa, niin sitä voi kritisoida olematta syöpälääkäri.

 38. 39

  Jari Kähkönen sanoo

  Ajatus siitä, että väärä aktivointi olisi korvattavissa oikealla on naurettavaa alkeisvastapsykologista maailmankuvanmanipulaatiota. Jos oltaisiin rehellisia, eikä yleensä olla, niin ei tässä oikeaa vastausta kysymykseen ”kuinka sinua on oikein kuntoutettava” tahdotakaan vaan sanoja hiljaiseksi. Tämän toivotaan mielellään tapahtuvan kera ”tunnustuksen” ettei kysytty osannutkaan heti yhdellä virkkeellä ratkaista vaikeaa ja pitkäkestoista rakenteellista yhteiskunnallista ongelmaa. Ei ole olemassa hyvää kuntoutusta. Kuntoutus on lähtökohtaisesti byrokratian pyörittämiseen tarkoitettua luokaton kuraa, jota jaetaan kun oikeasta työstä ei ole edes tietoa. Pahimmillaan jopa täysin terveet ja kelvolliset ihmiset saavat tehdä sen nimissä ilmaista orjatyötä voittoatavoittelevan toimijan hyväksi. Palkkatyötä syntyy vain siellä missä pääoma arvoansa lisää, voittoatavoittelematon palvelee itsetarkoituksellisesti jäsentensä varoin tai julkinen valta viranomaistehtäväänsä veroin täyttää.

 39. 40

  CL sanoo

  Eli nyt meidän työttömien kannattaa perustaa oma yritys. Alalla ei sinänsä ole mitään väliä, tietysti olisi kiva, jos sillä tienaisi (esim. autojen pesu yms. samaan tapaan, kuin monet kunnat nykyään hyväksikäyttävät palkattomia orjia). Itsensä lisäksi ei kannata palkata ketään. Ensimmäiset 6kk starttiraha about 900e/kk bruttona, seuraavat 6kk about 700e/kk bruttona. Vähintään kolme kuntoutettavassa olevaa/työkokeilijaa -> about 650e/kk, koska suostut ottamaan luuserit riesaksesi ja he siirtyvät työkkärin papereissa sarakkeesta toiseen. Sitten pidät huolen, että kaikilla kolmella on palveluseteli -> about 2880e/kk, jos revit irti maksimituet (tietysti revit).

  Ensimmäiset 6kk tienaat melkein 4500e/kk bruttona, vaikka yritys ei tuottaisi sentin senttiä. Voit vaikka vuokrata pienimmän mahdollisen toimiston, laittaa orjasi pelaamaan Afrikan tähteä ja itse vetää päiväunet riippumatossa. Tai jos tuo 4 ja puoli tonnia ei riitä, voit laittaa orjasi pesemään autoja tai muuta vastaavaa, josta käärit kaikki tuotot itsellesi. Tällaiseen toimintaan tietysti tarvitset ehdottomasti enemmän apuvoimia, kuin vain kolme ”työntekijää”. Vain mielikuvitus on rajana.

  Joudut tietysti mahdollisesti tarjoamaan kuntoutujille lämpimän aterian ”työpäivinä”. Siihen riittää 2 euron eineslaatikko läheisestä kaupasta. Todennäköisesti siitäkin voit jotenkin kikkailla itsesi irti. Jonkun ”työntekijän” naama vituttaa? Soitto työkkäriin: ”Annastiina Anniina Aamu Aurinko on jatkuvasti myöhässä, ei suostu tekemään töitä ja on uhmakas.” Tytölle karenssi, sinulle uusi orja anteeksipyyntöjen kera. Joku orjistasi esim. saa aivovamman kompastuessaan riippumattoosi ja lyödessään pääsi rahakasaasi? Harmi, mutta ei ole sinun ongelmasi. Orjalla on kunnan tms. kautta vakuutus, joka hoitaa kaiken. Sinä saat uuden orjan vanhan tilalle. Orjille ei myöskään laiteta mitään määrärajoitusta. Olin itse eräässä yhdistyksessä, jossa oli kuntoutujia ja työkokeilijoita reilusti yli 10 vaikka yhdistyksellä ei ollut tarjota edes mitään konkreettisia tehtäviä, kunhan möllötettiin, katseltiin kissavideoita ja puhuttiin Rasputinin peniksestä.

  Nyt kun tarkemmin mietin, sisäinen Jordan Belfortini heräsi. Vittu mikä idea. Ja täysin mahdollinen toteuttaa nykypäivän Suomessa.

  • 40.1

   Todellakin näin sanoo

   Repesin 😀 😀 😀 noin se menee olen myös itse todistanut vastaavaa toimintaa. Ainoa vaan, että raha kasaan en ole kompastunut, kun rahat menee suoraan orjabisnestä pyörittävän tilille.

   • 40.1.1

    töytön sanoo

    Näinpä. Ja nämä bisneksen pyörittäjät hikeentyvät pahemman kerran luettuaan esimerkiksi tätä blogia. Harmittaahan se, jos hyville tienesteille tuliskin stoppi.

 40. 41

  Pauliina sanoo

  Näitä kommentteja lukiessa tuntuu vähän siltä että ne, kenellä on asiat hyvin(on työpaikka ym ) ovat sitä mieltä että” KYLLÄ! on h######n hieno järjestelmä! Sinne vaan laiskat työttömät nuoret + muut töihin! Laiskuuttaan tahtovat loisia kotona ja saada siitä rahaa! hyihyi ja eiei! kyllä työ tekijäänsä kiittää ! t: Ahkera-Marketta

  eli jos et koskaan / ole ollut järjestelmässä mukana TÄLLÄ hetkellä, ei sinulla välttämättä ole oikeaa näkemystä asiasta

  Otetaan esimerkki: Lilli 24 vuotta: Ammatti :Ompelija = ei töitä ikinä, jollet laita omaa yritystä pystyyn ym= nooo oliskoha tän ikäsellä varaa ja olisko se kannattava riski näillä markkinoilla?ööö)

  Lilli haluaisi kouluttautua uudestaan toisen asteen tutkintoon :MUTTA eiiiii se enääääää niin mene!..hehehehe
  ( suomessa kun et enää voi kiertää kaikkia ammatti- koulun aloja, kun sinun pitääkin odottaa että järjestetään aikuiskoulutusta ( joita ei todellakaan järjestetä joka koulussa ja alkavat joskus ja jouluna
  (Kiiiiiiitooooos Nuoriso takuuuuuuuu)!! oikeeen kaunis ajatus mutta ei vissiiiii ihan menny niinku piti? Kaikista lukion tai yhden ammatin käyneistä kun ei ole korkea kouluun tai yli-opistoon.

  Lilli ajatteli : voi V###u , ei auta kun töitä hakea —> työkkäriin siis, noooh juu ei täällä oikeen ole ompelijan hommia eikä muitakaan ( mistä sulle maksettais palkkaa ainakaan) mutta onneksi on työkokeilu!!!!! laitetaanpa sut jonnekki kivaan paikkaan missä sulla ei ole mitää oikeuksia ja vakio työntekijät voi kyykyttäää sua mennen tullen ja teettää paska hommat sulle sitte ! äläkä suotta itke ruma lapsi!… saaaattt +9 e!!!! 6-8H TYÖPÄIVÄSTÄ!!!!!!!! (tää paikka tosin on sen 1,5h matkan päässä, et keksippäs miten kuljet sinne!:D..vastasi työkkärin virkailija:D eikä meitä kyl sekä kiinnosta millä maksat poltto aineet autoon tai bussi matkas:Dhehehe meneppäs nyt :D( JEEE TAAS NÄYTTÄÄ TILASTOT OIKEEN HYVILTÄ) ..hoohoo on ihmiset niiin sanonko mitä?..tulevat tänne ja luulevat että on joku kiva vakkari työpaikka 3000e kuussa, oottamas täällä jokaiselle?…nounou..kyllä pitäää olla kiitollinen että saa tehdä edes jotain! ja saa niin kallis arvoista työkokemusta että se melkeinpä maistuu leivältä suussa:D ……rakas suomi ! miksi? miksi sahaat oksaa jolla istut?

 41. 43

  osa-aika työläinen sanoo

  Munkin työpaikalla on harrastettu täysin työkykyisten työkokeiluun ottamista, ja sitten lykätty tyyppi mun opastettavaks, miten mulla riittää aikaa työkokeilijan opastamiseen kun pitäs keskittyä omien töiden tekemiseen joka vaatii multa itteltäni koko aivokapasiteetin että pystyisin tuottamaan edes itse oman palkkani edestä tuottoa firmalle?
  Käytännössä en ole alkanut opastelemaan ketään töihinsä, muutoin kuin joskus tarvittaessa apua pyydelly.
  Työnantaja on joutunu nakittamaan jonkun muun työnohjaajaksi.

  • 43.1

   Eija sanoo

   ”Munkin työpaikalla on harrastettu täysin työkykyisten työkokeiluun ottamista, ja sitten lykätty tyyppi mun opastettavaks, miten mulla riittää aikaa työkokeilijan opastamiseen kun pitäs keskittyä omien töiden tekemiseen…”

   No ei kai näin toimita! Sinä opastajana voit vaatia lisää aikaa sekä palkkaa tästä opastustyöstä, ja voit jopa kieltäytyä. Eihän tämä opastaminen kuulu sinun varsinaisiin työtehtäviisi, eihän?
   Työnantaja sekä työntekijä tekee työtehtäväsopimuksen samanaikaisesti työsopimuksen kanssa.

 42. 44

  kokoomus pormestari sanoo

  Anna-Kaisa Ikonen (kok). tampereen pormestari
  oisko tolla puoluekannalla jotain tekemistä asian kanssa
  ei kai nyt sentään hys

  • 45.1

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Kaupunki haluaa ensisijaisesti keplotella kustannuksiaan pienemmiksi ja toissijaisesti työttömien orjuuttamista koskevan päätäntävallan yksinoikeudella.

   Kunnat voisivat jo nyt vaikuttaa aidosti maksuvelvollisuuksiinsa luomalla oikeita työpaikkoja tai edes luomalla edellytyksiä niitten syntymiselle. Kova kiire on vaan saada työttömät lopullisesti kunnan määräysvallan alle pois TE-toimistoilta. Samalla kunnat haluavat myöntää itse itselleen valtion maksamat tuet 🙂

 43. 47

  sanoo

  Nimellä Terhi Heino esiintyvä henkilö tässä kommenttikentässä: Kiitos mutta ei kiitos. Olen naisen ihmisarvoa kunniottava monogaaminen cis-normatiivinen heteroseksuaalimies, joka harjoittaa vain turvaseksiä. Ei käy.