Hullut päivät

Tapanilan joukkoraiskaus on hirvittävä teko, siitä olemme kaikki samaa mieltä. Onneksi tekijät saatiin kiinni tuoreeltaan, esitutkinta jatkuu ja he tulevat aikanaan saamaan lainmukaisen rangaistuksen. Minulta ei heru tekijöille myötätuntoa sen enempää kuin teiltäkään. Uhrin kärsimyksiä en osaa edes kuvitella, mutta toivon hänelle jaksamista ja toipumista.

Toipumista tuskin edistävät ne murhanhimoiset joukot, jotka ovat jopa muutaman kansanedustajan innoittamina perustaneet sosiaaliseen mediaan kenttäoikeuksia ja lynkkausjoukkoja. Pari päivää he keskittyivät vain syyllisiksi epäiltyihin, mutta laajensivat nopeasti syytettyjen joukkoa koskemaan koko Suomen somaliväestöä ja jopa ihan kaikkia maahanmuuttajia.

Jotain tällaista he ovat salaa ja joskus ihan avoimestikin toivoneet tapahtuvan. Kun se nyt tapahtui, niin heidän ilollaan ei ole mitään rajoja. Nyt he mässäilevät rikoksella avoimesti ja suorastaan yllyttävät väkivaltaisuuksiin.

Tässä kiihotustyössä ei valehteleminen ole mitenkään uutta, vaan se sujuu vuosien rutiinilla. Yksi pahimpia netin julkaisuja on Mitä Vittua? Tämä täysin ala-arvoinen tuote valehtelee avoimesti ja saattaa syyllistyä kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Katsotaanpa esimerkki tästä kansankiihotustyöstä. Julkaisu ottaa yhden vangitsemisoikeudenkäynnistä otetun kuvan ja lisää siihen tekstiä:

mv

Kukaan ei tiedä kuka kuvan nainen on, mutta hänen väitetään olevan yhden syylliseksi epäillyn äiti. Kuvaan on lisätty hatusta tempaistu laskelma hänen muka saamistaan yhteiskunnan etuuksista ja puoluetunnuksilla kerrotaan tukien maksuun syylliset puolueet. Keskisormen näyttämisen kerrotaan olevan suomalaisen yhteiskunnan ja oikeusjärjestelmän halveksuntaa. Ja tämähän menee medialukutaidottomiin täydestä.

Katsotaanpa ensin missä tilanteessa tuo keskisormen näyttäminen tapahtui:

 

Tässä siis kuvattiin oikeussaliin menevää yleisöä tai mahdollisesti epäiltyjen sukulaisia, ei ketään syylliseksi epäiltyä. Minun nähdäkseni nainen ei näytä keskisormea yhteiskunnalle tai oikeuslaitokselle, vaan kuvaajalle.Naisen henkilöllisyys ei mitenkään käy ilmi, mutta silti hänen väitetään olevan yhden syyteyn äiti. Vaikka olisikin, niin häntä ei epäillä syylliseksi tai osalliseksi rikokseen. Silti nämä lynkkausjoukot ovat tuominneet hänet.

Entäpä sitten nuo hänen saamikseen väitetyt tuet? Tästä Kelan julkaisusta selviää nopeasti, että ne ovat tuulesta temmattuja. Äitiyspäivärahaa maksetaan yhdestä lapsesta vähintään 24,02 euroa päivässä, joten se luku on suunnilleen kohdallaan. Kotihoidontuki on merkitty pikkuisen yläkanttiin, koska se on yhdestä alle 3-vuotiaasta lapsesta 342,53 euroa kuukaudessa. Näiden lukujen mukaan hänellä olisi siis yksi lapsi.

Asumistueksi on saatu mitenkään perustelematta 888,32 euroa. Asumistukena maksetaan enintään 80 % hyväksyttyjen enimmäisasumismenojen ja perusomavastuun erotuksesta, joten summa ei vaikuta uskottavalta.

Pahiten mennään metsään lapsilisien osalta. Jos naisella olisi viisi lasta ja hän olisi yksinhuoltaja, niin hän saisi lapsilisää yhteensä 909,22 euroa. Äitiyspäiväraha ja kotihoidontuki olivat suunnilleen yhden lapsen mukaan, mutta nyt lapsia olisikin jo enemmän kuin viisi.

Näin helppoa olisi harjoittaa mediakritiikkiä, mutta se ei tämän julkaisun jakajia ja sillä hekumoivia kiinnosta. Nyt ollaan oikeutetun tuohtumuksen ja suorastaan pyhän vihan vallassa eikä silloin mikään järkipuhe paina vaakakupissa. Hyvänä esimerkkinä tästä voidaan mainta ne lukuisat uhoajat, joiden mielestä tämä kuvan nainen on syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää eli kantaväestöä vastaan. Saahan sitä luulla ja uhota mitä tahansa, kun ei järki päätä pakota. Suomi on kuitenkin oikeusvaltio eikä mikään Intian peräkylä, jossa sekalainen joukko kyläläisiä langettaa rangaistukset ja panee ne välittömästi täytäntöön.

Jos uskotte Mitä Vittua?-julkaisua, niin älkää tulko kertomaan sitä tämän blogin kommenttiosastoon. Jos sinne rupeaa ilmestymään törkyä, niin suljen kommentoinnin kaikilta. Minulla on muutakin tekemistä kuin siivota blogiani oksennuksesta.

Kommentit
 1. 1

  Blombonung sanoo

  Hyvä teksti, oisit tosin voinut tiivistää koko tekstin molempien ryhmien kohdalta tuohon ”ei järki päätä pakota” kohtaan.

  • 2.1

   Name Witheld sanoo

   Ko. puolueet eiv’t ole tukeneet haittamaahanmuutoa. Siksi.

    • 2.1.1.1

     Juha sanoo

     Jos vastustaa haitallisen aineksen maahanmuuttoa on rasisti? Asia selvä.

     • 2.1.1.1.1

      Saku Timonen sanoo

      Suomen rikoslainsäädäntö tuomitsee rikoksentekijät, ei kansanryhmiä.

     • 2.1.1.1.2

      Crisse sanoo

      Voidaan myös tarkastella tuomittujen ja epäiltyjen rikollisten kansallisuuksia. Ne ovat ihan validia tietoa.
      Näetkö niissä yliedustuksia?

     • 2.1.1.1.3

      Tuomas Kristola sanoo

      Kansallisuutta mielenkiintoisempaa on kansalaisuus: käy ilmi, miten moni tekijöistä on maahanmuuttaja ja miten moni turisti. Noin puolet ulkomaalaistaustaisten tekemistä rikoksista Suomessa on turistien, *ei maahan muuttaneiden* tekemiä. Olisi systemaattista rasismia yhtäläistää nämä ryhmät lainsäädännön tasolla, ja siksi koko ajatus ”haitallisesta aineksesta” myös. Rangaistuista suurin ryhmä on tilastokeskuksen mukaan venäläiset; oikeudessa tuomittujen yleisin kansalaisuus Viro. Mutta kerro toki lisää siitä haitallisesta ainekesta, ja miten se liittyy kuvan tapaukseen!

 2. 3

  Hoitovapaalla sanoo

  Itsekin kotihoidontukea nostaneena sosiaalipummina en voi olla kommentoimatta, että äitiys- tai vanhempainrahaa maksetaan kerralla vain yhdestä lapsesta yhdelle ihmiselle. Jos perheeseen syntyisi monikot, sitä saisi vähän useamman kuukauden, muttei moninkertaisena. Samoin kotihoidontukea saa itse omia lapsiaan hoitaessaan vain yhden kerran, ei siis joka lapsesta. Yksityisen hoidon tukea, jota saa, jos lapsia hoitaa joku työsuhteessa oleva, saa sen sijaan joka lapsesta.

  Itse kampanja on tietenkin täysin älytön. Miksi sosiaalietuuksia saava henkilö ei saisi näyttää keskisormea häntä ahdisteleville valokuvaajille? Miten valokuvaajat ovat se suomalainen yhteiskunta, jolle pitäisi olla ikuisesti kiitollinen ja olla näyttämättä keskisormea vaikka vähän tulisikin kameroilla ahdistelluksi, jos kerran saa tililleen lapsilisää? Miten joku olisi vastuussa toisen ihmisen tekemistä rikoksista? Mutta tästä kai kaikki järkevät ihmiset ovat samaa mieltä.

  • 3.1

   kodinhoidontuella sanoo

   Itse kampanja on tietenkin täysin älytön myös minusta mutta, kuten ”Hoitovapaalla” vihjasi, laskelma on nähdäkseni täysin mahdollien. Varmastikkin kyllä tuulesta temmattu mutta mahdollien. Tämä selviää myös tuosta nimenomaisesti kelan julkaisusta.

 3. 4

  joku vaan sanoo

  hyvä kirjoitus mutta toi kuva ois voinu olla ehkä eri

  • 4.1

   Pavel sanoo

   Miten kuva ois voinu olla eri, kun koko kirjoitus käytännössä pohjaa tuohon kuvaan? Koko venäläislähtöisen mitävittua-propagandasivuston tarkoitushan on saada aikaan kritiikkiä Suomen valtakoneistoa kohtaan ja horjuttaa yhteiskunnan eheyttä. Taitavasti ne siinä myös onnistuvat.

 4. 5

  sanoo

  Intian peräkylä näyttää ärsyttävän joitakin, mutta tottahan se on, että jossain siellä, monen muun peräkylän ohella, oikeus on otettu omiin väkivaltaisiin käsiin. Suomen kylissäkin sitä tapahtui, mutta siitä on onneksi aikaa vaikka monet sitä näköjään takaisin haikailevat.

 5. 6

  Sami Heinonen sanoo

  Mistäs sinä sen tiedät kenelle sitä keskisormea näytetään?

  • 6.1

   Saku Timonen sanoo

   Näkeehän sen tuosta linkittämästäni nauhasta, että sormea näytetään kuvaajalle. Kuvaaja ei edusta oikeuslaitosta.

  • 6.2

   Habelo sanoo

   Ja sinä tiedät että se näytetään siis kenelle?

   • 6.2.2

    Epo sanoo

    No mistä sä tiedät, että se näytetään oikeusvaltiolle eikä videolla näkemällemme tungettelevalle kuvaajalle?

    • 6.2.2.1

     Crisse sanoo

     Tähän voisi varmaan sanoa että emme todellisuudessa tiedä kelle keskisormea näytetään. Sitä ei tiedä Timonen sen paremmin kuin muutkaan väittäjät.
     Parasta olisi kun puhutaan totuuksia molemmin puolin.

     Itse näkisin että tuon kuvan tarkoitus ei ole niinkään edes antaa faktatietoja tukien määrästä vaan osoittaa jotain muuta.

     • 6.2.2.1.1

      Saku Timonen sanoo

      Näkeehän sen videolta, että keskisormea näytetään kuvaajalle. Jos sormea olisi näytetty oikedenkäynnin aikana tai vaikka ennen sitä tuomioistuimelle, niin henkilö olisi poistettu salista todennäköisesti sakkojen kanssa. Minunkin mielestäni tuon kuvan tarkoitus on osoittaa jotain ihan muuta kuin tukien määrää. Sen tarkoitus on osoittaa, että katsokaa nyt, tuommoisia ne kaikki mamut ovat. Ja hyvin on mennyt viesti perille.

     • 6.2.2.1.2

      Crisse sanoo

      No minä en ainakaan pysty tietämään kenelle sitä sormea näytetään. Oletko esim varma ettei sitä näytetä jollekin kuvaajan vieressä tai takana olevalle henkilölle?
      Itse laittasin kyllä huonon käytöksen käyttäytyjän piikkiin enkä sen joka siitä todisteen ottaa.

     • 6.2.2.1.3

      Saku Timonen sanoo

      Jos et näe sormea näytettävän juuri kuvaajalle, joka tunkee kameraa oikeudenkäyntiin saapuvien ei-syytettyjen naamaan, niin sille minä en mahda mitään.

     • 6.2.2.1.4

      tdmg sanoo

      Muuten hyvä kirjoitus, mutta tässä kohtaa logiikka ei pelaa. Sakun mukaan siis mallitkin poseeraavat ainoastaan kuvaajalle, ei koskaan yleisölle joita varten kamera tuottaa kuvaa.

      Totuus on se, ettei Saku tai kukaan muukaan taida tietää, kenelle keskisormi on suunnattu. Todennäköisin syy kuitenkin on se, että sitä näytetään vain siksi, ettei materiaalia julkaistaisi sopimattomana.

      Ärsyttävää pilkutusta.

 6. 7

  Jaska sanoo

  Tässäkin blogikirjoituksessa huomioidaan itse raiskaus ja sen uhri parilla lauseella ikäänkuin muodon vuoksi. Sen sijaan jollakin roskasivustolla julkaistu satiirinen ja liioiteltu kuva on suunnilleen apokalypsin alkusoittoa. Tämän tyyppinen rikollisuus on tietynlaisen maahanmuuton lieveilmiö, siitä ei pääse yhtään mihinkään vaikka kuinka ”suvaitsisi”. Jos näitä kahta asiaa ei valtamediassa korrektiuden nimissä käsitellä yhdessä, niin sitten se tapahtuu vaikka mitävittua.comin välityksellä.

  • 7.1

   sanoo

   Sivusto ei ole satiirinen, eikä ivallinen. Se on nimien julkaisemiseniin aivan rikollinen.

   Päätoimittajaakaan ei taidettu missään mainita. En ainakaan sitä löytänyt.

   • 7.1.1

    LL sanoo

    Jaska: ”Tämän tyyppinen rikollisuus on tietynlaisen maahanmuuton lieveilmiö, siitä ei pääse yhtään mihinkään vaikka kuinka ”suvaitsisi”.

    On sellainen tuntuma etteivät useimmat ”mamukriitikot” ole olleet kovinkaan kiinnostuneita näistä kysymyksistä aiemmin. Seksuaalirikossäännöstöä ja lakeja on saatu kovin hitaasti muutettua, koska näitä rikoksia jopa vähätellään. Niitä tekevät enimmäkseen miehet. Pitäisikö miehistä tehdä jonkunlainen yleispäätelmä sen johdosta? Ei sentään.

    Te, jotka julistavat nyt kaikki somalit tai muslimit tai maahanmuuttajat raiskaajiksi ette kiinnitä seksuaalirikoksissa huomiotanne oleellisiin asioihin. Vaan yritätte todistamalla todistaa, että maahanmuutto tuo tämän rikollisuudenlajin maahan, jossa (huom!) seksuaalirikollisuutta on ihan omasta takaa yllinkyllin. Sitä on on ollut ja on yhä paljon.

    Säädöksiä ja lakeja on onneksi saatu uusittua viimeisen 15 vuoden aikana, muun muassa virallisen syyttäjän syyteoikeuksia laajennettiin vuonna 1999. Siksi näitä rikoslajeja on tullut enemmän ilmi. Mutta edelleen seksuaalirikoksista jää huomattava osa täysin selvittämättä.

    ”Seksuaalirikosten todellista määrää on vaikea selvittää. Ne ovat tyypillisesti rikoksia, joita ei helposti ilmoiteta poliisille eikä niistä myöskään aina kerrota tutkimuksissa. Vuonna 2007 poliisin tietoon tuli runsaat 2 000 seksuaalirikosta, joista noin puolet oli lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, raiskauksia noin kolmasosa ja muita seksuaalirikoksia noin viidesosa.”

    http://www.vakivalta.rikoksentorjunta.fi/fi/index/vakivaltarikollisuus/raiskausjamuutseksuaalirikokset.html

    Toisekseen seksuaalirikokset ovat useimmiten salassa pidettäviä rikoksia, siksi että siten suojellaan uhria/uhreja, mutta myös mahdollisia todistajia.

    Oikeuslaitos tuomitsee aikanaan rikoksentekijät. Siihen ei tarvita kansalaistuomioistuimia.

   • 7.1.2

    Tutkimalla selviää... sanoo

    Joo päätoimittajaa ei yllättävää kyllä löydy mistään. Sivusto on rekisteröity Ilja Janitskinin nimiin (voitte tarkaistaa osoitteesta (https://domain.fi/s/FI/DomainNameSearch/Search), jonka historiasta löytyy Jussi Ahteen kanssa tuotettu Absolut-lehti (jota käsittääkseni painettiin yksi numero) + Google antaa nimellä jokseenkin epäilyttäviä osumia.

    Se mitä nämä ihmiset eivät tajua on se, että seksuaalirikollisten nimet jätetään kertomatta uhrin suojelemiseksi, ei rikollisten. Tuo nimien julkituominen on aina väistämättä haitallista uhreille. Mutta hei mitäs siitä kunhan saadaan pidettyä lynkkausjoukot tyytyväisinä! Käsittämätöntä empatian puutetta uhria kohtaan!

    • 7.1.2.1

     Epo sanoo

     Itse olen kyllä bloggaillut ja puhunut muutenkin paljon raiskauksista, joka on todella mittava epidemia. Feministit laajemminkin ovat puuttuneet ongelmaan. Kyllä ne on ne hommalaiset jota raiskaukset kiinnostaa vain keppihevosena ja lyömäaseena ja uhrien hyvinvoinnilla ei ole paskaakaan väliä.

     • 7.1.2.1.1

      Crisse sanoo

      Onko siis niin kun nämä hommalaiset eivät mm tuominneet Breivikin tekoja niin hehän olivat suunnilleen yhtä syyllisiä kuin Breivik ja nyt kun joukkoraiskaajat tuomitaan niin taas ollaan johonkin syyllisiä.
      Olisiko siis hommalaisille tarjolla jokin toimintapa mikä olisi mielestäsi oikein?

     • 7.1.2.1.2

      Saku Timonen sanoo

      Onko siis niin, että kaikki somalit ovat syyllisiä rikokseen? Onko joku toimintatapa, jolla vaikkapa minä voisin puolustaa Suomen oikeusjärjestelmään kuulumatonta kansanryhmien tuomitsemista, joka olisi mielestäsi oikein?

     • 7.1.2.1.3

      Jaska sanoo

      Hieno olkiukko jälleen kerran. Missä kohtaa olen sanonut, että kaikki somalit ovat syyllisiä raiskaukseen? Missä kohtaa kukaan on näin väittänyt? Fakta on silti se, että eräät kansanryhmät, somalit mukaanluettuna, ovat rankasti yliedustettuja raiskaustilastoissa. Tästä seuraa se väistämätön johtopäätös, että tietyntyyppinen maahanmuutto lisää Suomessa tapahtuvien raiskausten määrää huomattavasti. Tämä taas demokraattisessa valtiossa on otettava maahanmuuttolinjauksia pohdittaessa huomioon sen sijaan, että se rasismikauhusta kankeana yritetään hyssytellä olemattomaksi. Intian joukkoraiskauksista tehdään täällä isoja juttuja, mutta niiden tapahtuessa kotikulmilla juttuja sensuroidaan eikä edes taustoiteta millään tapaa. Tämä on yksiselitteisesti väärin. Verrataan tätä vaikka tapaus Breivikiin ja sen käsittelyyn. Aika harva media käsitteli sitä yksittäisen mielisairaan ihmisen käsittämättömänä tekona. Onko mitään tapaa, jolla minä voin tuoda tämän epäkohdan esiin niin, että se on mielestäsi oikein, ja ilman että joudun räikeän olkiukkoilun uhriksi?

     • 7.1.2.1.4

      Saku Timonen sanoo

      Hieno olkiukko taas kerran. Missä kohtaa minä olen yrittänyt hyssytellä rikosta olemattomaksi? Se nyt on vaan semmoinen juttu, että rikoksista tuomitaan tekijät, ei ketään muita. Syyllisiä eivät ole kansanryhmät, vaan yksittäiset rikolliset yksilöt ihan kuten Breivikin tapauksessa. Lopeta olkiukkoilusi ettei tarvitse bannata.

     • 7.1.2.1.5

      Marko sanoo

      Eiköhän asia kuitenkin ole niin että oli kansalaisuus mikä hyvänsä on sen kyseisen maan lakeja noudatettava. Helposti myrkytetään ihmisten mieli kun tietyn kansanryhmän edustajat tekevät samaa kuin kotimaassaan mutta täällä ei niitä uhreja hiljennetä niin helposti häpäisemällä…

     • 7.1.2.1.6

      Saku Timonen sanoo

      Jokaisessa maassa on kaikkien noudatettava kyseisen maan lakeja eikä kukaan ole vaatinutkaan etteikö syyllisiä tulisi tuomita Suomen lain mukaan. Kukaan ei myöskää ole pyrkinyt vaientamaan uhreja. Kyse on siitä, että kansanryhmää pyritään syyllistämään yksilöiden rikoksista.

 7. 8

  Hoitovapaalla ollut sanoo

  Äitiyspäivärahaa ja kotihoidontukea ei voi saada yhtäaikaa.

 8. 9

  Minna Remes-Sievänen sanoo

  Tukien määrä sinänsä mahdollinen: henkilöllä voi olla yksi alle 1-v., yksi alle 3-v. ja 3 näiden etuuksien piiriin kuulumatonta lasta. Se, että kyseinen henkilö saisi tällaisia etuuksia, on ehkä aika epätodennäköistä. Keskisormen näyttämistä en tulkitsisi ”haistatteluksi” yhteiskuntaa vastaan. Muistelen yhden jos toisen reagoineen spontaanisti kuvaajiin.

  • 9.1

   ninaTT sanoo

   Paitsi että äitiysrahaa ja kotihoidontukea ei voi yksi ihminen saada samanaikaisesti.

   • 9.1.1

    ninaTT sanoo

    Korjaan: Siis kotihoidontuen HOITORAHAA á 342€ ei voi saada samalla kun saa äitiysrahaa. Sisaruslisiä tms voi saada.

 9. 10

  tippui pankolta uuniin sanoo

  Täten lopetan blogisi seuraamisen tähän, koska tämä typerä kirjoitus vie valitettavasti pohjan myös muilta kirjoituksiltasi. Olet idiootti.

 10. 11

  hohhoijaa sanoo

  Otan osaa Saku Timonen, että olet näin vieraantunut todellisuudesta.

    • 11.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Tästä ketjusta kahdelle kommentoiijalle hyvästit. Olette ikuisessa bannissa.

     • 11.1.1.1.1

      raivari sanoo

      Eri mieltä olevien bannaaminen saa vain sinut näyttämään siltä, kuin et osaisi puolustaa väitteitäsi. Tuo taktiikka toimii ehkä nettihuutelusi kanssa rajallisesti, tosielämässä sinut vain nauretaan pihalle.

     • 11.1.1.1.2

      Saku Timonen sanoo

      Kiitos neuvosta. Olen pitänyt blogia viisi vuotta, juttuja on 1 400 ja kommentteja yli 9 000. Niihin sisältyy niin paljon peruspaskanheitosta tappouhkauksiin, että en jaksa ”puolustaa väitteitäni” jokaiselle muun tekemisen puutteessa pelkän provokaation takia huutelevalle. Näillä huutelijoilla ei koskaan ole aikomustakaan keskustella, vaan he tulevat pelkästään riekkumaan joutavia.

     • 11.1.1.1.3

      Annikki sanoo

      Samaa mieltä tästä!
      Ymmärrän myös bannauksen tarpeen joissain tilanteissa (varmasti löytyy paljon turhia häirikköjä), mutta tosiaan toi toimintamalli että ”bannaan kaikki jotka ovat eri mieltä” saa (alunperin asiallisen?) kirjoittajan näyttämään hölmöltä ja vie pohjan asiallisesti kirjoitetuilta teksteiltä.

 11. 12

  Keijo Korhonen sanoo

  Saku menettää pisteitään ja KOVAA vauhtia. Teit itsestäsi narrin samantien. Loistavaa touhua. On aina hyvä että totuus paljastuu ja tekstiesi takaa tulee se totuus lopulta esiin. Hyyssäri. Toivottavasti saat mustaa miestä ja ehkä vaimosi haluaa sitä myös ?

  • 12.1

   sanoo

   Katos, Keijo Korhonen täällä.

   Referois piruuttas, mitä kerroit Eusta ja nauloista?

  • 12.2

   sanoo

   Noh, Keijo Korhonen. Kerros nyt se mahtava vertaus Eu;sta ja rautanauloista. Odotetaan, kun noin kovan tason kaveri on paikalla, niin varmaan vastaa huutoon.

   • 12.2.1

    Saku Timonen sanoo

    Tämän ketjun aloittaja ei enää koskaan kommentoi täällä. Hyvästi.

  • 12.3

   Epo sanoo

   Ai lopulta tuli totuus esiin? 😀 et oo vissiin juuri tätä blogia seuraillut..

 12. 13

  totuuden torvi sanoo

  Somalien raiskaukset ovat 13-kertaisia kantaväestöön verrattuna. Ja vertailuluvuissa on huomioitu ikärakenteiden ja muiden muuttujien vaikutus. Eikö tämä totuus ole lainkaan huolestuttava?

 13. 14

  Juupajuu sanoo

  On ihan vitun sama kenelle tuo keskisormeaan näyttää. Se on joka tapauksessa ylimielistä paskaa, johon yhdelläkään tosta porukasta ei ole varaa. Kun raiskaajat on sitä mieltä, että mitään rikosta ei ole tapahtunut niin vika on silloin jonkun muun päässä kuin persujen tai Halla-Ahon. Puhumattakaan mitävittua-julkaisusta. On helppo ja syytäkin leimata koko kansanryhmä. Itseasiassa sompanssit tekee sen ihan itse. Aivan sama mitä sanoo husut ja muut paskan puhujat. Vika on somaleissa itsessään. Miksi se ongelma muuten OLISI jokaisessa maassa? Ja nimen omaan afrikkalaistautaisten tekemänä. Suvakit voi rillit solmussa jauhaa, mutta tilastollinen totuus ei pala tulessakaan.

  • 14.1

   Saku Timonen sanoo

   Koska et osaa kommentoida asiallisesti, niin saat poistua.

   • 14.1.1

    Ärrä sanoo

    Ajattele jos pikku Eerikan isän joku sukulainen, – äiti, veli, serkku tms. – olisi oikeussaliin mennessään näyttänyt kuvaajalle keskisormea. Mitä siitä oltaisiin ajateltu?

    En tiedä ymmärrätkö itse, mutta sormen näyttäminen oli provosoiva ja röyhkeä ele. Kuinka joku kehtaa kaiken uhrin kärsimyksen jälkeen? Samaistu uhriin. Ajattele miltä hänestä ja hänen läheisistään tuntuu, olipa sormennäyttäjän motiivi mikä tahansa. Syytettyjen läheisiä marssiin saliin ja yksi näyttää röyhkeän ”haista vittu” -ilmauksen. Voi olla, että kyse oli näyttäjällä vain tilanteen ymmärtämättömyydestä johtuva arvokkuuden puute, mutta yleensä ihmiset ymmärtävät tilanteen vaatimalla vakavuudella ja arvokkuudella, jos eivät koe asiaa siten, että tilanne ei ole heidän mielestään sen arvoinen.

    Turha sinun on yrittää törkeätä elettä valkopestä ja todistella sen asiaan liittymättömyyttä. Jonkun toisen tekemänä, toisessa oikeudenkäynnissä, sinä vauhkoaisit kuten muutekin, sillä kyse on merkityksen ymmärtämisestä kontekstissa.

 14. 15

  Katariina sanoo

  Luin Mitä Vittua-jutun eilen eikä tullut mieleenkään et noi summat olis kyseisen sormenheristelijän tienestit. Sehän on vaan osuva versio vanhasta priceless-vitsistä! Ja toisekseen otsikossakin viitataan ko. henkilöön sukulaisena tai läheisenä.

  • 15.1

   Papi sanoo

   Niin, kyllähän tuo on eräänlainen taideteos, jota pitää osata lukea, sen sisältämää sanomaa, kuten taiteessa yleensä.

 15. 16

  Varma tieto sanoo

  Julkisella domain-haulla selviää, että Mitä Vittua -sivuston ylläpitäjä ja päätoimittaja on takavuosien mediapersoona ja nykyinen Bandidos-mies ILJA JANITSKIN, joka toimittaa sivustoaan Espanjasta käsin.

  https://domain.fi/s/FI/DomainNameSearch/FullSearch
  http://bandidosbarcelona.com.cutestat.com/

  Wikipedia osaa kertoa lisää tämän huumerikoksestakin tuomitun miehen aiemmista seikkailuista mediamaailmassa. Takavuosien pintaliitäjä osui lopulta kultasuoneen suomalaisen yhteiskuntarauhan rikkomiseen tähtäävän avoimen rasistisen sivustonsa kautta.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Absolute

 16. 17

  PM sanoo

  Mitä vittua -sivustolla on viime päivinä julkaistu identtisiä uutisia Patriootti.comin kanssa; se kertonee tarpeeksi tuosta paskasivustosta. Itse näin ensimmäisiä linkkejä Mitä vittua -sivustolle viikko-pari sitten (eivät koskeneet raiskauksia), ja oletin sivuston olevan tällainen Viikonloppu.com-tyylinen huonosti ja halvalla toteutettu viihdesivusto, mutta onkin näköjään ihan ehtaa tavaraa…

  • 17.1

   Crisse sanoo

   Sivustolla käsitellään lähinnä rikoksia ja ihan valkoihoisten kantistenkin tekemiä ja ne tuomitaan myös kovin sanankääntein.

 17. 18

  Voi lapsi parka, äitis ja isäs itkee.. sanoo

  Ex-lieksalainen! Mamun lapsi itsekin.
  Ilmeisesti oli sosiaalipummi itsekin, ja tuntee henk.kohtaisesti soskun virkamiehet, joita nyt haukkuu.Ei vissiin saanut toimeentulotukea tarpeekseen, katkeruutta purkaa näin.

 18. 19

  Papi sanoo

  Kuva, on todellakin irrotettu varsinaisesta asiayhteydestä, MV-lehti innosti lukijoitaan tekemään noita tuollaisia kuvamanipulaatioita tuosta yhdestä eleestä.
  Kyllähän tuollaiset tapaukset ja muutkin mitä on pienen ajan sisään tapahtunut
  aiheuttaa keskustelua, miksi, miksi??

   • 20.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Jatka vain, itse en jaksa trolleille vastata enää mitään. En myöskään ihan vielä sulkenut kommentointia.

 19. 22

  Ulkomaalainen sanoo

  Hei, haluaisin ottaa kantaa tähän kirjoitukseen ja ylipäätänsä tähän maahanmutto juttuun.
  Ulkomaalaisena en siedä sitten ollenkaan tällästä, ja ulkomaalaisena sanon että nää somalit on niin ala arvoisia ja suomen pohjasakkia.
  Sukulaiseni on bussikuljettaja, aina kun tapaan hänet (joka päivä) hän on vihainen ja poissa tolaltaan. Miksi kun kysyn? Aina on ongelmia matkustajien kanssa, kenen? Somalinuorten kanssa hän vastaa.
  Sylkevät, kiroilevat, haukkuvat, potkivat jne.. Ikinä ei ole ollut muiden ulkomaalaisten tai suomalaisten kanssa ongelmia.
  Somaleita ei yksinkertaisesti kiinnosta duunin teko tai mikään muu. Yleistän tässä, ja toki pyydän anteeksi niiltä somaleilta jotka on duunissa. Mutta niitäkin on harvoin jotka ei vaan lasketa, ehkä 98,9% on työttömiä.
  Somalit ovat laiskoja duunin tekoon suhteen, koulussakin kun olin niin olivat huonoja opiskelijoita ja vain riehuivat. Hyvä että ei mellakkaa pystytetty.
  Ite olen ulkomaalainen niinkuin sanoin, kuulun vähemmistöön.
  Koko perheeni on duunissa ja maksaa veroja. Kaikki sukulaiseni on duunissa ja maksaa veroja. (15 sukulaista).
  Raiskauksen suhteen osanottoni uhrille, mutta Afrikassa raiskaus on vaan niin jokapäiväinen juttu.
  Se on normaalia siellä.. Hieno kulttuuri sielläkin.. Ja painotan vielä että Suomi ei pitäisi ottaa ulkomaalaisia Afrikasta tai Aasiasta. Mutta jos on pakko ottaa niin ottaa Euroopasta, siellä sivilisaatio on korkeampi.
  Ja sukulaiseni joka on bussikuski meinaa muuttaa ulkomaille just kokeman häirinnän takia!!

   • 22.1.1

    Ulkomaalainen sanoo

    Ja mitä uskontoon tulee.
    Itsekin olen muslimi, rukoilen jne.
    Mutta en anna sen tulla mun duunin tai koulun eteen.
    Somali miehiä saakeli näkee hameet päällä oleskelemalla.
    Ja itse uskonnosta olen ottanut oppia
    ” yö on sitä varten että nukutaan ja levätään, aamulla taas herätään ja tienataan elanto”
    Koraanin sanoin.

  • 22.2

   mamu sanoo

   Aika säälittävää toi sun yleistäminen, olen itse somali ja melkein kaikki,vanhempani mukaan laskien, käyvät töissä. Voin vaan sanoa, että kiitos vihasta ja stereotypioiden levittämisestä!

    • 22.2.1.1

     Crisse sanoo

     Somalitkin ovat ulkomaalaisia.
     Kyseinen henkilöhän puhui omista ja sukulaisensa kokemuksista.

 20. 23

  AMK sanoo

  Raiskaajat olivat ne sitten suomalaisia,ruotsalaisia,somalia,egyptiläisiä,eliittiä .niin se on rikos tai pitäisi olla mutta kuinkas ruottis tapahtuikaan 13 vuotias näytti täysikäiseltä raiskaustuomio kumottiin.Raiskaus on raiskaus.Jos tekee mieli menköön nurkan taakse ja vetäköön ns.käteen,mutta jos pollarit tulee saa sakot siveettymyydestä.Ontuvaa lainkäyntöä.?ihmetellä täytyy.Kaikki ei mene oman oikeudentajun mukaan.Missä vika????

 21. 24

  Asiaa sanoo

  Hienoa Saku, että jaksat ruotia näitä huhuja. Pakko muuten kommentoida vielä ylempänä olevaan kommenttiin, että tekeväthän kanta-suomalaisetkin raiskauksia, mutta ehkä erilaisella mentaliteetilla kuin otsikkoihin päätyvät raiskaajat, eivätkä siksi saa tuomioita ja sitä myöden pääse koristamaan rikostilastoja. Esimerkiksi tämänlaisia:
  https://pihtarihuorat.wordpress.com/2015/02/18/raiskaus-on-kamala-asia/ raiskauksia tapahtuu paljon, mutta vain murto-osa päätyy edes rikosilmoituksen tasolle, saati sitten tuomioiksi asti. Kukaan ei jaksa edes nähdä raiskauksesta vaivaa, jos raiskaaja on valkoihoinen, ja jos nainen on vieläpä humalassa. Eipä voisi kuvitellakaan, että rikoksen uhria osoiteltaisiin syyttävällä sormella minkään muun rikoksen kohdalla kun raiskauksen.

  • 24.1

   AMK sanoo

   ja jos tuomarina on mies,(anteeksi en tuomitsi kaikkia miehiä) ontuvalta näyttää laki:Raiskattu on syypää raiskaukseen, koska näytti ilmiselvästi olevan sen tarpeessa,oli niin seksikäs että housut pullotti enkä voinut mitään.Reikä kun reikä vaikka pakolla kyllä helpotti:?????

  • 24.2

   Crisse sanoo

   Kyllä, itse asiassa kaikki kansallisuudet tekevät raiskauksia, mutta asiaa syytä avata hieman enemmän.
   Maahanmuuttajanaiset ovat yliedustettuina kotiväkivallan uhreina, joten on erittäin loogista ajatella että he joutuvat kotonaan myös seksuaalisen väkivallan uhreiksi, joten tilastot ovat todennäköisesti vieläkin karummat.
   Lisäksi kannattaa huomioida että monissa tilastoissa jo kansallisuuden saaneiden rikollisten teot menee ”kantasuomalaisten” piikkiin.
   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031319350781_uu.shtml

   • 24.2.1

    LL sanoo

    Miksi sinä noita IL:n juttuja linkkailet ja luet? Mikset kerro mitä perheväkivallalle voisi tehdä ja kuka voisi tehdä? Turvatalojen rahoituskin on ollut monta kertaa kiikun ja kaakun, sekä leikkuuhaluisten kohteena.

    Suurin osa Suomessa tehdyistä raiskauksista jää joko täysin ilmoittamatta poliisille tai tutkimatta tai jos juttu eteen raastupaan, niin raiskaajaa ei tuomita. Mitä sinä ajattelet siitä?

    • 24.2.1.1

     Crisse sanoo

     No miksi niitä ei saisi linkittää?
     Ai minunko olisi nyt ratkaistava perheväkivalta ja raiskausongelmat?

     Mitäkö sitä nyt voisi ilmoittamatta jääneistä raiskauksista ajatella?
     -Naiset häpeää.
     -Naiset pelkää.
     -Huono lainsäädäntö.
     -Huono oikeuskäytäntö.
     -Naiset eivät luota koko oikeusprosessiin.
     -Osa raiskauskausta tekaistuja.
     -Koston pelko.

     Mutta turha koittaa tuputtaa että ilmoittamatta ja tutkimatta jääneet raiskaukset olisi vain kantasuomalaisten tekemiä. Todennäköisesti se ulkomaalaisten yliedustus on siellä vielä pahempi koska naisten asema on melkoisen alistettu monissa maahanmuutajaperheissä ja naiset eivät uskalla tehdä ilmoitusta tai eivät jopa edes ymmärrä tulleensa raiskatuksi.

     • 24.2.1.1.1

      LL sanoo

      Tämä vastaus kertoo paljon. Tietämättömyydestä. Kyvyttömyydestä kuulla heitä joita tämä asia oikeasti koskee.

 22. 25

  rolle sanoo

  Erittäin hyvä teksti ja pointti. Yksi somekulttuurin huolestuttavimpia piirteitä on nimenomaan se, miten joukkohysterian ja -typeryyden viljely ovat helpottuneet. Primitiivisten laumavaistojen boostaaminen tuolla tavalla voi johtaa aikas kohtalokkaisiin seurauksiin.

  Minun on kuitenkin vielä ilmaistava toinen sivuston ylläpitoon liittyvä mielipiteeni. Tuollainen ylipuolusteleva suhtautuminen nettikommentoijiin vie mielestäni tekstiltäsi uskottavuutta.
  Jos joku päättää kommenteillaan hyökätä sinuun sen sijaan, että osaisi keskittyä itse artikkelin aiheeseen, se on hänen omaa typeryyttään. Mutta reagoimalla noin annat hyökkääjän sanoille valtaa, joka ei niille todellakaan kuulu. Lisäksi reaktiostasi paistaa loukkaantuminen, mikä merkitsee sitä, että jollain tasolla uskot typerien kommentoijien kommenteihin.

  Mitä vastustat, sitä tahtomattasi vahvistat!

 23. 26

  Jari Kähkönen sanoo

  Kylläpä kansamme on ennakkoluuloista ja pahantahtoista porukaa, sillä ei muuten yksi ”ulkomaalainen” -sana alkaisi heilutella sanomalehden sisältövastuussa tai vuorovastuussa olevien toimintaa. Sekä saisi tuosta osasta vastaavaa päätoimittajaa noin pahasti seliselin puolelle. Lukijoiden luottamusta koeteltiin ja ammattimaisuus rapisi, huono homma sanon minä.

  Näkymä korostanee tiettyjä yleispäteviä sosiaalipsykologisia lainalaisuuksia aina poplaripuun juuren hirttolynkkauksesta kuorma-autoileviin katutaistelijoihin, ylipäätään sieltä minne kaikkialle etnissävytteistä pahaa tehdäänkään. Vaikka sitten vietnamilaisen grillimyyjän kyykyttämään suomen puhumisvaatimuksineen humalaista virolaista raksaduunaria, joka ei osaa kuin eestiä ja englantia. Tai kaveri kenen syntymämaa on Iran, kotikieli joku muu ja täällä suorittavan tason duunaripaikan ”kympiksi” päästyään se sujuvasti sortaa Suomen Helsingissä syntynyttä romania ihan ns. mannetteluineen kaikkineen.

  Kun rahat ja valta on sinun, on yleensä niin että ongelmat ovat aina ns. muiden ongelmia, elleivät esimerkiksi pännämiehet kanna vastuuta ja ole valmiita kertomaan joskus epämukaviakin totuuksia siitä mitä tuli tehtyä ja miksi. Kiinnostavuus on tässä ajassa yhä sitä silkkaa samaa tissiä, pyllyä ja kohun lietsontaa ottamalla lyömisen kohteeksi joitakuita ketkä ovat kyllin arvostelukyvyttömiä siihen ruvetakseen. Yhteiskunnallinen merkittävyys taas on jotain ihan muuta. Kyky paljastaa, purkaa ja muuttaa yhteiskunnallisia rakenteita mitkä haittaavat yhdenvertaisuutta tai riistävät ihmisarvon, kun nyt ulkomaalaisista ja maahanmuutosta on puhetta.

  Mitä tulee kaikenmaailman nettisivuihin, jotka eivät edes pidä vastaavan toimittajan nimeä ja yhteystietojaan julki, on niitä varottava minkäänsortin lehdiksi sanomasta. On epämukava totuus näet siinäkin, että jotkut ”toverit” elävät todeksi jotain kahelua laitatrotskilaista fantasiaa, jossa vallankumouksen edistämiseksi puolustavat pedofiilejä ”sananvapaussyistä” kuvitellen täten mädättävänsä vihaamaansa kapitalistista yhteiskuntaa sisältäpäin. Kuka sen sanoo, ettei joku huume- ja pyssyjuttuja harrastanut prosenttijengibiker tekisi ihan samaa nostattaen hyvin tietämiään kantaväestön vieraskaunoja? Vielä eduskuntavaalien alla. Come on, älkää olko noin hyväuskoisia. Tai vaikka sellainen olisikin aikanaan ostanut sivun softineen, kuka hitto sen sanoo että hän on enää missään tekemisissä koko sivun nykysisällön kanssa? Ei ole tutkittu, ei voida tietää.

  Ajattelu on kallista. Kun tosipaikassa tyhjän kyselyn ja puskiin räiskimisen jälkeen mennään ihan kunnon pakokauhuun niin on lähiesimiehen asia pysäyttää porukka harmittomaan korviketekemiseen ennen nolona linjaan palaamista. Mutta valitettavasti valvontaupseerin valmentaman sotapoliisin tulee tällöin poimia joukosta a) suunsoittajat b) mieleltään murtuneet c) viidennen kolonnan taistelijat. Muualla tapahtuvan puuttumisen on oltava oloihin sopivaa, sillä täällä omiin ennakkoluuloihinsa käpertyneet ja olojen yleiseen ankeuteen suuttuneet saattavat tosiaan mennä tekemään kaikenlaista kahelia. Joko omasta aloitteestaan tai toisten yllyttämänä. Kuka pyysi nimi- ja diaaritiedot pakkokeinokansliasta?

  Medialukutaito on kallista, kuten on kyky epäillä lukemaansakin, mutta mitä Suomen maahanmuuttotilanteeseen erityisesti tulee: tilanne on kohta kuin minkä hyvänsä amerikkalaisen evankelisen, asehullun tai ilmastonmuutoksen kiistäjien joukossa. Puhe ei mene perille, koska defenssit läpäisee vain kaikkein graavein haukkuminen tai ennakkoluuloja hyväilevä sisältö. Ja muita ne nimittelevät aivopestyiksi, henkisesti raiskatuiksi tai hyysääjiksi. Moni ei halua ottaa koko asiaan mitään kantaa, koska pelkää ettei kohta enää voi muusta puhuakaan. Toivottavasti ei, sillä kyllähän jonkun pitää näille kertoa, että ne ovat yksinkertaisesti tulleet hulluiksi ja vouhottavat.

  Kiitos minun puolestani, että Saku jaksoi tehdä oman tinkinsä täyteen ja vetää hyvän kansalaisuuden kivirekeä niin oppineisuuden, poliittisen innostuksen kuin yhteisön täysjäsenyyden mitallakin. Elo moniarvoisessa ja monimutkaisessa edustuksellisen demokratian, rahatalouden, tuotannon sekä palveluiden yhteiskunnassa on kovaa. Ei siten kovaa kuin yksinkertaisemmassa mallissa, jossa joka ruokakunta saa itse syödä kaatamansa suurriistaeläimen tai jäädä nälkään, mutta kovaa kuitenkin siten ettei maailma ole valmis yhäkään.

 24. 27

  Mkaa sanoo

  Mv.fi on tyhmien amisjunttien ja elämän koululaisten vihasivu. Oikeastaan hyvä sivusto siinä mielessä, että tiedän, ettei niiden juttuja postanneiden kesken tarvitse tuhlata elämässä enempää aikaa

 25. 28

  Crisse sanoo

  Eli nyt on tullut ilmi että tukilaskelmat saattavat siis olla mahdolliset.
  Samoin tiedossa on tiettyjen etnisten ryhmien yliedustus raiskausrikoksissa.
  Kuvakin on aito ja otettu tuolta oikeuskäsittelystä johon kyseinen naishenkilö menee paikalle. keskisormenkin hän ihan itse vapaaehtoisesti nostaa pystyyn näyttääkseen sitä jollekin taholle jota emme tiedä.

  Käsi ylös kuka tavoitti Sakun kirjoituksesta sen, että hän olisi aidosti pahoillaan ja huolissaan tämän tyyppisistä joukkoraiskauksista tai raiskauksen uhreista. Minä en sitä ainakaan tavoittanut. Jokin muu paistoi läpi ja siitä tuli suorastaa ällöttävä olo.

  • 28.1

   Saku Timonen sanoo

   Tukilaskelmien todenperäisyys ei ole tullut ilmi, tietty yliedustus on tilastollinen fakta ja keskisormea näytetään kuvaajalle, ei oikeusalaitokselle. Crisse näkyy olevan pelkkä trollaava jankuttaja joka kaiken lisäksi antaa rivien välistä ymmärtää, että minä jotenkin puolustelisin näitä raiskaajia.

 26. 29

  Minä sanoo

  Mautonta ja hyvien tapojen vastaista keskisormen näyttäminen on joka tapauksessa, oli se sitten tarkoitettu kenelle tahansa.

 27. 30

  Huolestunut sanoo

  Asiasta löytyy ihan tutkimustietoa, oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen toimesta esim. http://www.optula.om.fi/material/attachments/optula/julkaisut/tutkimuksia-sarja/XZ5bk8f2H/265_Lehti_ym_2014.pdf

  Raiskauksissa afrikasta tulleen maahanmuuttajien suhteutettu rikollistaso on kuusitoistakertainen kantaväestöön verrattuna. Eli jos tuota nyt ymmärrän ja luen oikein niin on 16x todennäköisyys että afrikasta tullut maahanmuuttaja ryhtyy raiskaushommiin verrattuna kantaväestön henkilöön.

  Onhan nuo luvut aika karuja mitä tuosta tutkimuksesta ilmenee.

 28. 31

  Mikko Tolvanen sanoo

  Loistava kirjoitus Saku. Olen itse myös hämmentyneenä seurannut Facebookissa tuota saman kuvan leviämistä mitä vihaisimmilla ja halveeraavimmilla kommenteilla, pariin ketjuun olen kommentoinut osaltani, että kyseisen naisen kuvan jakamiseen ei mielestäni ole mitään perustetta ja täyttää oman oikeustajuni mukaan jo kunnianloukkaksen merkit.

  Missään nimessä en hyväksy raiskausta tai muutakaan väkivaltaa ketään kohtaan, mutta en myöskään hyväksy tälläistä toimintaa. Jos jokaisesta suomalaisesta keskisormen heiluttajasta julkaistaisiin kuva naamakirjassa niin eipä sieltä söpöt kissa- ja koirakuvat enää joukosta erottuisi.

  Pelottavinta on huomata kuinka sokeasti ihmiset lähtevät enempää ajattelematta tuollaiseen lynkkaushenkeen mukaan. Ikävä huomata samaa myös omissa tutuissa.

 29. 32

  AMK sanoo

  ”nainen tuomittiin raiskauksesta Haaparannassa”Googlettakaa.
  On vähän erilainen tuomio kuin mitä miesraiskaajat saavat.Vai onko????

 30. 33

  Ville sanoo

  On ehkä typerintä vetää (aina ja kaikkialla) näiden raiskaustapausten yhteydessä se kortti, että ”oikeasti raiskauksia tapahtuu paljon, mutta vain pieniosa niistä tulee poliisin tietoon”. Miksikö? No, selitän rautalangasta vääntämällä:

  1. Jos jollain ryhmällä on tilastojen mukaan yli kymmenkertainen yliedustus ilmitulleissa raiskauksissa, niin todennäköisyyksien mukaan heillä on samantyylinen yliedustus myös ns. piiloraiskauksissa

  2. Tämän tyyliset joukkoraiskaukset ovat käytännössä 100% Afro ja muslimiesten tekosia länsimaissa. Joitain yksittäisiä tapauksia löytyy myös länsimaisten miesten tekeminä, mutta taas suhteutettuna väkimäärään, ne ovat häviävän pieniä.

  Vaikka tuo keskisormen näyttäminen olisi ollut kuvaajalla, niin kyseinen nainen on tullut oikeuden istuntoon, jossa käsitellään hänen sukulaisensa tekemää joukkoraiskausta. Tuollaista uhrin ja tilanteen halventamista ei yksinkertaisesti voi ymmärtää. Tuo käytös on juuri sitä samaa ylimielistä asennetta, josta tämän ryhmän ongelmat ovat lähtöisin.

  • 33.1

   LL sanoo

   Ville, argumentillasi on sellainen ongelma että rakennat väittämäsi ”todennäköisyydellä” jonka keksit omassa päässäsi.

   Toinen ongelma, joka tästä tapauksesta ja myös yleisesti seksuaaliväkivaltarikoksista puhuttaessa, tulee hyvin esille on että otetaan yksittäistapaus joka palvelee vain minun/meidän maailmankatsomuksellisia päämääriäni. Kaikki-somalit-vittuun-täältä argumentit eivät edistä tämäntyyppisten rikosten kohteeksi joutuneita, ei edistä lainsäädäntöä, ei edistä turvakotien rahoitusta, ei edistä väkivalta rikollisuuden vähentämistä tai sen ennaltaehkäisyä.

   On hyvä asia, että raiskausrikollisuudesta puhutaan, mutta tietämättömyyden vallassa siitäkään ei kannata avata suutaan. Olen toiminut uhrien tukihenkilönä ja tiedän sen pohjalta jotain mm oikeuskäytännöistä, sen perusteella ymmärrän miksi nämä rikokset eivät etene tuomioihin asti. Se on iso ongelma. Uhrit jäävät hyvin yksin, liki heitteille.

 31. 34

  Sarude Dandstorm sanoo

  Ainoastaan juristi voi kirjoittaa tällaisia idioottimaisuuksia. Huomaa kyllä, että Saku Timonen on ihminen joka elättää itsensä rikollisia puolustamalla ja uhreja syyllistämällä. Eihän kukaan voi muuttua noin paatuneeksi mulkuksi muuten, ellei oma moraali ole ostettavissa rahalla.

 32. 35

  Joanna sanoo

  Blogin pitäjältä täysin ala-arvoinen kirjoitus.
  Nuori nainen on juuri kokemut elämänsä suurimman trauman, joutunut viiden somali-apinan raiskaamaksi ja kirjoittajan suurin huolenaihe on suhtautuminen tähän saastaan, joita myös somaleiksi kutsuvat.

  Mitä Vittua verkkojulkaisu tekee hyvää työtä vaikka tyyli onkin raflaava. Totuus on kuitenkin, että tämä kyseinen kansanosa on rikos-, raiskaus ja työttömyystilastojen kärjessä suhteellisesti mitattuna.
  Ulos maasta hyväksikäyttämästä meidän tyttäriämme sekä tämän kantaväestön rakentamaa hyvinvointiyhteiskuntaa. Ulos jokainen!

 33. 36

  Saku Timonen sanoo

  Koska yli puolet kommenteista näyttää edelleenkin olevan epäasiallisia, niin suljen kommentoinnin kaikilta. En jouda jatkuvasti paimentamaan oletettavasti aikuisia ihmisiä.