Kyynistä rahastusta

– Nämä ylilaudan pikkutrollit spämmää tätä paraikaa koko netin…eli joka puolelle. Pienillä ärsykkeillä kuten isojen alkukirjainten käytöllä otsikon joka sanassa yms yms on hurja vaikutus… Juu, kovat etsivät on ollut asialla, tosin muutamalla asiavirheellä maustettuna…En lähde oikomaan ollenkaan, koska tässä tapauksessa any publicity is good publicity.

Näin luonnehtii Facebookissa Mitä Vittua-verkkojulkaisun domainin haltija, Espanjassa asuva suomalainen liikemies Ilja Janitskin omaa julkaisuaan. Hän tietää juttujen olevan rasismia, kunnianloukkauksia ja sekavaa foliohattuilua, mutta hän ei piittaa siitä. Hänellä ei ole pienintäkään aikomusta harjoittaa journalismia. Hänen tarkoituksensa on vain kerätä mainostuloja itselleen.

mv janitski

Tässä rahankeräyksessä häntä avustavat auliisti netin omatekoiset salapoliisit, nettietsivät, salaliittoteoreetikot, rasitit ja foliohatut. Julkaisulla ei ole lainkaan toimitusta tai moderointia, vaan kuka tahansa saa kirjoittaa sinne mitä tahansa nimettömänä. Kukaan ei vastaa edes omista jutuistaan, joiden kirjoittajaa ei koskaan mainita nimeltä. Ja rahaahan tulee, rehvastelee Janitskin.

mv janitski 2

Hyvin menee. Amatöörit kirjoittavat ilmaiseksi riemuissaan siitä, että saavat kuvitella olevansa toimittajia. Janitskin nauraa heille ja kaikille lukijoille avoimesti päin naamaa.

mv janitski 6

Janitskin suorastaan pilkkaa näitä ”toimittajiaan”, jotka uudesta asemastaan ylpeinä päivystävät käräjäoikeuksissa kuvaamassa maahanmuuttajia. Hänellä on suunnattoman hauskaa.

mv janitski 8

Sissimarkkinointi toimii omalla painollaan ja kaikki julkisuus kilisyttää kassakonetta lisää.

mv janitski 4

Toiminta kannattaa niin hyvin, että Janitskin suunnittelee sen kasvattamista ja työntekijöiden hankkimista Espanjaan. Palkkaa hän ei tietenkään aio maksaa, koska tarkoitus on kerätä rahaa vain hänelle itselleen. Työntekijät otetaan suomalaisten veronmaksajien kustannuksella.

mv janitski 5

Näin kyynistä rahastusta näkee harvoin. Sen onnistuminen yli odotusten kertoo selvää kieltään ihmisten typeryydestä, hyväuskoisuudesta ja medialukutaidottomuudesta. Jokainen klikkaus tuottaa Janitskinille mainostuloja rahoittamaan hänen luksuselämäänsä ja saa hänet nauramaan lisää ihmisten hölmöydelle.

En minä Janitskinia moralisoi. Hän on liikemies, joka haluaa ansaita rahaa vaikka sitten avoimella rasismilla ja kunnianloukkauksilla. Minkäs sille mahtaa, että hyväuskoisia hölmöjä riittää keräämään hänelle rahaa. Rahaa kerää jokainen julkaisua sosiaalisessa mediassa jakava pikkurasisti, joka hihkuu sananvapaudesta ja Totuuden julistamisen ilosta. Joku tulee päätymään oikeuteen pahimmista ylilyönneistä.

Veikkaan kuitenkin, että leivättömän pöydän ääressä seisovat ne kaikkein hölmöimmät ”toimittajat”. Janitskin jatkaa nauramistaan Espanjan auringon alla.

Kommentit
 1. 2

  hmmm sanoo

  Mä en koe että Janitskin nauraa varsinaisesti ”toimittajilleen” vaan viralliselle medialle, todeten että kotimaisen journalismin taso on niin huono että samantasoisiin juttuihin ja klikkimääriin pääsevät täysin amatöörit harrastelijat näin kotikutoisella sivulla. Ja ymmärtäisin teksteistä että sivusto on ollut täysi sisäpiirin vitsi nimeä myöden, joka kaikkien yllätykseksi onkin alkanut kerätä kävijöitä. Tästä innostuneena yrittäjä aikoo nyt panostaa sivustoon lisää, jännittävää katsoa johtaako tämä panostus taas yhteen tylsään poliittisesti korrektiin nettilehteen vai säilyykö nykyinen kansan syviä rivejä selvästi puhutteleva kotikutoinen UG meininki. Oli lehdestä muuten mitä mieltä tahansa, niin salaliitto Forssassa tarinahan oli mainio. Tuskin kukaan sivustoa tosissaan ottaa, turhaan olet huolissasi, sen varmistaa jo lehden nimi, kyllä gonzoa nettiin mahtuu.

  • 2.1

   Voi reppanaa sanoo

   Mikä sen herttaisempaa, kuin selvien todisteiden edessä vankka uskollinen kannattajajoukko…’Mä en koe että Janitskin nauraa varsinaisesti ”toimittajilleen” vaan viralliselle medialle’ Voi surullinen sinisilmäisyys 🙁

   • 2.1.1

    Minävain sanoo

    Janitski vaan rahastaa rasismilla ja nauraa partaansa. Osoittaa kuinka tyhmiä ihmiset on

  • 2.2

   janne sanoo

   Ottaako MV sivusto sitten mitään vastuuta seurauksista kun tietoisesti mustamaalataan ihminen väärällä infolla? Tollaisesta voi tulla pahojakin seurauksia kyseiselle naiselle, naamakin on netissä joka puolella. Nauraako Ilja lapsenomaisesti kun joku punaniska käy ton naisen kimppuun MV julkaisun takia?

 2. 3

  Sanna sanoo

  Ikävästi kjyllä vaikuttaa siltä, että monet ottaa tosissaan… varsinkin maahanmuuttajiin liittyvät jutut. Toiset nääs on vielä sillä tasolla, että jos joku on joskus jossain julkaistu, sen täytyy olla totta. Kiitos taas Saku, että jaksoit selventää tätäkin!!

 3. 4

  Ville sanoo

  On harmi, että tämänlaista julkaisua tarvitsee tehdä, mutta tämä yksinkertainen pakko, koska valtamediat vääristelevät ja valehtelevat uutisoinnissaan. Koska HS ja YLE eivät suostu noudattamaan avoimuusperiaatteita, niin on selvää, että nykytekniikalla tämän tyylinen sissitoiminta on lähtenyt käyntiin.

  Jos HS:lle on sula mahdottomuus myöntää raiskaajien olevan somalitaustaisia tai tehdä asian tiimoilta loogisia päätelmiä, niin mitä muuta voi odottaa. Että Suomalaiset taputtavat käsiään yhteen ja riemuitsevat kulttuurin rikastumisesta?

  Haluan vielä sanoa, että maahanmuuttokriitikoita ja rasisteja yleensä teidän piireissä nimitellään matalaotsaisiksi idiooteiksi ym. Jos ottaisitte vähän selvää, niin huomaisitte, että valtaosa heistä on itseasiassa hyvin koulutettuja ja jopa älykkäitä. Voisiko todellakin olla sellanen mahdollisuus, että.. Voisiko mitenkään olla mahdollista, että he ovat ainakin osittain oikeassa ja se teidän näkemä rasismi onkin vain realismia.

  • 4.1

   Saku Timonen sanoo

   Jos oletamme vaikka, että 5.000.000:sta suomalaisesta 300 syyllistyy raiskaamiseen, vastaavaan suhdelukuun pääsee jokin erikseen määrittelemätön 15.000:nnen ihmisryhmä sillä, että yksi (1kpl) kyseisestä ryhmästä raiskaa. Alle 15.000:nnen populaatiot ovat siis jo pelkän yhden mahdollisen raiskaajan vuoksi ’yliedustettuina’ ja siten ’maahanmuuttokriittisessä’ narratiivissa vioittuneita ja heidät pitäisi kuljettaa takaisin kotimaihinsa. Eivät nuo suhdeluvut vain ole aina ihan reiluja.

   Jotta suhdelukujen käytön ytimeen päästään, niin helposti laskemalla vaikka 13- kertaiseen ns. ’yliedustukseen’ ei tarvita kuin 13 dorkailevaa ihmistä tuosta 15.000:nnen populaatiosta.

   Lisää täältä http://www.paljastettu.fi/276988548/2603969/posting/raiskaus-suhdeluku-ja-pohdinnan-teeskentely

   • 4.1.1

    Ville sanoo

    Kyllä. Suhdelukujen käsittely ei ole täysin ongelmatonta, eivät ne kuitenkaan ihan väärässä ole ja kertovat minusta jostain. Kantaväestössä on kuitenkin paljon näistä rikoksista tuomittuja, joten suhdeluku saadaan kohtuullisen pitäväksi. En muista onko julkisuudessa ollut 13-kertainen yliedustus koskenut Somaleita, vai Afrikkalaisia. Minusta se oli jälkimmäisiä ja kattaa suuremman määrän kuin 15000 ihmistä.

    Kuitenkin näissä luvuissa on se syy miksi itse olen maahanmuuttokriittinen. Samankaltaisia lukuja löytyy rikoksen tekijöistä ja vankiloiden asukeista kaikista maista, joihin on kohdistunut suurta maahanmuuttua ja/tai Afrikkalaisperäinen populaatio on suurta. Joku selittää tätä yhteiskunnallisilla ongelmilla ja syrjäytymisellä, minusta nämä eivät selitä kaikkea. On olemassa maahanmuuttajaryhmiä, jotka aliedustavat itseään rikostilastoissa.

    Näitä asioita hetken pyörittelemällä ainakin minulle on selvä, että mikä on ongelman ydin.

   • 4.1.2

    Ville sanoo

    …haluan vielä tarkentaa, että minusta ongelma ei johdu suoraan ihmisen perimään tai kulttuuriin, mutta näiden kautta tullaan yllättävän usein tietyn tyyppiseen toimintaa, josta on helppo tehdä yleistyksiä. Väitän, että jos valkoiset tekisivät missä tahansa maassa mustia kohtaan yhtä paljon rikoksia kuin USA:ssa toisinpäin, niin maailman lehdet huutaisivat rotusortoa ja rasismia. USA olisi saarrettu ja tuomittu rotuerottelusta moneen kertaan. Nyt kun suhdeluvut ovat toisinpäin, niin asia selitetään tai tahdotaan selittää yhteiskunnallisilla syillä.

    Minusta on täysin mahdoton ajatus, että joku raiskaisi siksi, että hän on köyhä ja vailla työpaikkaa.

    • 4.1.2.1

     Anthony sanoo

     Blacks in the US are overrepresented in the crime statistics because firstly, the figures depend on who the police target. Police in the US are openly racist (as evidenced for example by the recent DOJ Ferguson report) and specifically target black people, who are arrested and imprisoned even for petty crimes that whites are far more likely to get away with. Secondly, prisons in the US are a business, many companies get enormous profits from the free labor generated by prisoners. It’s a new form of slavery that again, targets mainly black people. Third, when you are born in poverty and live your whole life in poverty with no chance of escape, you are much more likely to turn to a life of crime because you have nothing to lose. Bear in mind that in the US education is hellishly expensive and opportunities for societal advancement are few. So taking into account all these factors, it is obvious that race itself does not equal propensity to commit crimes, it’s the systemic racism and overall inequality in society that is the root cause for the numbers seen in these statistics.

    • 4.1.2.2

     Pertti Manselainen sanoo

     Juuri näin Ville.

     Vaikka yhdessä maassa voitaisiinkin epäillä Saku Timosen kuvailemaan tilastollista harhaa johtuen vertailuryhmien pienuudesta ja siten niiden huonosta tilastollisesta merkittävyydestä, niin kun saman suuntaisia havaintoja tehdään monesta maasta, nimenomaan liittyen samoihin vähemmistöihin, niin kyllä siinä vankkumattomimmankin maahanmuuttokriitikoiden halveksujan tulisi jo kyetä vetämään johtopäätöksiä ja katsomaan peiliin.

     Ei voi olla vain huonoa tilastollista tutkimusta, jos samat väestöryhmät vaikuttavat aina ja joka paikassa olevan yliedustettuja osuuteensa nähden, ja toiset ryhmät aliedustettuja. Kun vielä tarkastellaan kyseisten väestöryhmien alkuperäisten kotimaiden kulttuureja ja sosiaalisia tekijöitä, niin tämä päättely saa lisää vahvistusta.

     Mitä tähän koko blogikirjoitukseen tulee, niin sehän oli lähestulkoon vai yksi iso ad hominem. Mihinkään mitä ”mitä vittua” -lehdessä on kirjoitettu (poislukien tuo käsitelty tilastoharha-asia), ei otettu kantaa, vaan hyökättiin ainoastaan lehden omistajaa ja tämän intressejä sekä journalismin tasoa kohtaan ikäänkuin se olisi hyväkin peruste olla tarkastelematta sitä onko meillä tässä asiassa yhteiskunnallista ongelmaa vai ei. Se, että motiivi voidaan kyseenalaistaa, ei ole oikein pätevä argumentti jättää itse asiaa käsittelemättä.

     • 4.1.2.2.2

      Janne sanoo

      MV syyllistyi somalinaisen mustamaalaukseen. Kyseinen lehti myös kannattaa valkoista ylivaltaa. Se jo riittää syyksi arvostella kyseistä julkaisua.
      Ps. Jokainen ihminen on yksilö, eikä kukaan edusta ryhmäänsä. Jokaista kohdellaan samalla tavalla. Mene takaisin natsifoorumille, mistä tulitkin!

  • 4.2

   Janne sanoo

   ”On harmi, että tämänlaista julkaisua tarvitsee tehdä, mutta tämä yksinkertainen pakko, koska valtamediat vääristelevät ja valehtelevat uutisoinnissaan. Koska HS ja YLE eivät suostu noudattamaan avoimuusperiaatteita, niin on selvää, että nykytekniikalla tämän tyylinen sissitoiminta on lähtenyt käyntiin.”
   Väitätkö oikeasti, että on oikeutettua julkaista tuntemattomasta naisesta kuvamanipulatio, jossa väitetään tämän saavan kolme tuhatta euroa kuussa sosiaalietuuksia ja näyttävän keskisormea kaikille suomalaislle, koska HS ei maininnut raiskaajien olevan ulkomaalaistaustaisia? Tajuatko edes miten törkeään valehteluun MV on syyllistynyt? Tiedätkö miten paljon haittaa kyseiselle naiselle voi aiheutua MV:n harrastamasta panettelusta.

   ”Jos HS:lle on sula mahdottomuus myöntää raiskaajien olevan somalitaustaisia tai tehdä asian tiimoilta loogisia päätelmiä, niin mitä muuta voi odottaa.”
   Poliisin tiedote puhui ”ulkomaalaistaustaissta” somaleista ei mainittu mitään. Tietysti HS ei tätä uutisessaan maininnutt, mikä oli väärin.

   ” Että Suomalaiset taputtavat käsiään yhteen ja riemuitsevat kulttuurin rikastumisesta?”
   Voit viedä paskanjauhantasi takaisin sinne natsifoorumille, mistä tulitkin.

   ”Haluan vielä sanoa, että maahanmuuttokriitikoita ja rasisteja yleensä teidän piireissä nimitellään matalaotsaisiksi idiooteiksi ym. Jos ottaisitte vähän selvää, niin huomaisitte, että valtaosa heistä on itseasiassa hyvin koulutettuja ja jopa älykkäitä.” No ei ainakaan ne ”maahanmuuttokriitikot”, jotka uskovat MV:n juttuihin. Jotkut sinun aateveljistäsi tosiaan ovat korkeasti koulutettuja. Se ei kuitenkaan tarkoita, että vat oikeassa, vaan sitä, että he ovat ilkeitä.

   ”Voisiko todellakin olla sellanen mahdollisuus, että.. Voisiko mitenkään olla mahdollista, että he ovat ainakin osittain oikeassa ja se teidän näkemä rasismi onkin vain realismia.”
   He eivät ole oikeassa, vaan väärässä olevia ilkeitä ihmisiä. Painu takaisin sinne natsifoorumille mistä tulitkin!

 4. 5

  Ossa Laaksonen sanoo

  Ihan hyvä tosiaan, että näitä MV-sivuston ongelmia ruoditaan. Tärkeintä olisi nyt kuitenkin ymmärtää tuon MV-sivuston pointti ja sen funktio.

  1. On totta, että MV-sivuston jutut ovat ”sinne päin” ja tiedot ovat usein virheellisiä. On myös olemassa ihmisiä, jotka lukevat MV-sivustoa sanatarkasti, eivätkä osaa jättää omaan arvoonsa näitä ”tietoja” -> hyvä, että näitä tietoja kritisoidaan esim. täällä

  2. Mediakriittinen lukija voi löytää sivustosta myös hyviä puolia. Kun suodattaa luvut ja kiihkoilun pois (en nyt edes tarkoita näitä salaliittojuttuja, jotka ovat aivan täyttä kuraa), voi sivustosta huomata tarpeen kriittiselle keskustelulle. Sivun ansio on siinä, että se osaltaan myös pakottaa median käsittelemään näitä kysymyksiä, siis kuten maahanmuuton ongelmia, joka on kieltämättä ollut melko silkkihansikkain käsittelyssä. Olisiko tämän sivuston kirjoittajakaan paneutunut näihin asioihin ilman tätä MV-siustoa? -> tuskinpa.

  Johtopäätös: Medialla on kaksi vaihtoehtoa: joko käsitellä kipeitäkin kysymyksiä itse, jolloin käsittely on luultavasti asiallista, kriittistä, moniulotteista ja asiantuntijavetoista. Sen sijaan jos lehdistö vaikenee asioista (vrt. HS:n ”sensuroitu” uutinen Tapanilan tapahtumista ehkä surkuhupaisimpana esimerkkinä), siirtyy asian käsittely ”kansalaismedioille”, kuten MV on. Tällöin käsittely ei todellakaan ole puolueetonta ja asianmukaista. Mikäli mediakin tarttuisi asioihin tiukemmin, eikä pelkäisi rasismi-leimaa (jota tietyt tahot viljelevät jo siten, että sana on kärsinyt inflaation), myös kansalaisten kritiikki näitä ”kansalaismedioita” kohtaan kasvaisi, kun rinnalla asiaa on käsitelty asiantuntijoiden voimin.

  Media voi siis valita, että käsitteleekö kysymyksiä ja esim. tilastoja itse, vai jättääkö se käsittelyn ”kansalaismedioille”. Täydellinen vaikeneminen ei ole nykyään enää avoimessa yhteiskunnassa mahdollista, asiaa ruoditaan jokatapauksessa jossain.

  Kiitos tämän blogin kirjoittajalle, että olet omalta osaltasi ottanut asiaan kantaa. Tarjotkaamme siis kriittinen ja moniulotteinen näkökulma kipeisiinkin asioihin, jottei se jää mitä*vittujen tehtäväksi. Vaikeneminen ei ole enää vaihtoehto

  • 5.1

   Veikkonen sanoo

   Elikkä yhteenvetona: Jos Yle tai HS tai muu ”valtamedia” ei möykkää siitä, että jonkun rikoksen tekijä(n vanhemmat tai isovanhemmat) on ulkomaalaistaustainen, on täysin ymmärrettävää, jopa hyväksyttävää ja tarpeellistakin, että Hommafoorumi, MV tai muu perseilysivusto revittelee aiheella, kärjistää tilannetta ja vielä parhaimmillaan tienaakin sillä? Klikkausten määrällä ei voida perustella yhtään minkään tälläisen tarvetta saati oikeuttaa sitä.

   Riittää muutama asiaan sitoutunut mäntti hakkaamaan f5:a jokusen tunnin päivässä.

   On kovin vaikea uskoa, että uhria lohduttaisi yhtään vaikka raiskaajat olisivat nationalistihenkisiä kantasuomalaisia suoraan Lallin sukupuusta.

   Kuvottavaa, miten jeesustellen nämä ”maahanmuuttokriittiset roturealistit” tarjoavat palstatilaa uhrin kärsimyksille. Eikun niin, omaa agendaansahan ne ajavat, näemmä parhaiten ulkomailta käsin ja antaen muiden tehdä likaiset työt, kun voi livistää vastuusta ja teeskennellä sankaria. Näiden ihan oikeiden seuraajien ja hännystelijöiden määrästä voitaneen päätellä, että mwdiakriittosyys ei yllä suomalaisten hyveiden top100- listalle.

   • 5.1.1

    Ossa Laaksonen sanoo

    Parahin veikkonen, erehdyit nyt kommentissasi hieman.

    Nimenomaan mainitsemiesi ”valtamedioiden” (vihaan muuten tätä sanaa, koska se on salaliittohörhöjen suosikki) ei tule ”möykätä” (sanatarkka lainaus), vaan käsitellä asioita totuudenmukaisesti, vaikenematta. Erittelin viestissäni hieman, millaista tämä asiallinen käsittely voisi olla, sieltä voi lukea.

    Näistä ”kansalaismedioiden” hyväksyttävyydestä en tehnyt normatiivisia päätelmiä, kuten ehkä erehdyit luulemaan. Tunnistin vain syy- ja seuraussuhteen. Myös negatiivisista ilmiöistä (kuten nämä MV…) tulee ottaa oppia, kuten viestissäni yritin sanoa. Oppi on tällä kertaa se, että median tulee kiinnittää enemmän huomiota toimintaansa ja luoda katsauksia kiperiinkin kysymyksiin vaikenematta. Yhteenvetosi oli siis tällä kertaa hieman harhainen, kiitos viestistäsi kuitenkin.

  • 5.2

   pitkäaikaistyötön sanoo

   ” voi sivustosta huomata tarpeen kriittiselle keskustelulle.”
   Sitä ”kriittistä keskustelua” on käyty Hommaforumilla jo 10 vuotta. MV-sivustolla ei ole muuta tarkoitusta kuin tuoda rahaa ylläpitäjälleen. Siinä se olennaisin ero ja se että Hommaforumilla ei suvaita törkeimpiä ylilyöntejä. Siinä mielessä MV täyttää lähinnä avoimen rasististen pelkureitten tarpeita suoltaa oksennuksensa nettiin.

   • 5.2.1

    Ossa Laaksonen sanoo

    Hyvä pitkäaikaistyötön, kiitos kommentistasi.

    En ole hommafoorumia kauheasti lukenut, mutta nopealla vilkaisulla keskustelu siellä ei näytä olevaan kovinkaan kriittistä, ennemminkin melkoist möyhkäämistä. Kriittinen keskustelu sisältää myös itsekritiikkiä.

    Myös tämän blogin tekstit ja kommentit osoittavat, että kriittiselle keskustelulle on tarpeensa, vaikka sinänsä tämä blogi ei kovinkaan kriittinen ole, ennemminkin tarkoitushakuinen.

    Mielestäi hyvä esimerkki kriittisestä puheenvuorosta on Ulla Appelsinin kommentti Ilta-Sanomissa.

    Viittasit MV-sivuston voiton tavoitteluun. Voitontavoittelua en haluaisi kuitenkaan lähteä moralisoimaan. Tavoitteleehan leipurikin pelkkää voittoa, kun hän minulle joka-aamuisen leipänsä leipoo.

 5. 6

  PjotrPutinski sanoo

  On vaan niin helppo olla hiljaa epäkohdista. Ilman vastuuta.

  Asioita joita ei voida esimerkiksi myöntää tai ottaa keskusteluun:
  – Tietyistä maista tulevat maahanmuuttajat työllistyvät merkittävästi huonommin
  – Tietyistä maista tulevat maahanmuuttajat tekevät väkivaltarikoksia merkittävästi enemmän
  – Kun ongelmakohtia ilmenee ne ovat yksittäistapauksia tai yhteiskuntamme aiheuttamia ongelmia, yksilöiltä ei saa vaatia mitään, vaikka yhteiskunta tarjoaa heille valtavan paljon
  – Naisen arvostus/asema on tietyissä kulttuureissa huomattavasti länsimaalaista käsitystä heikompi ja tätä oppia jaetaan kotikasvatuksessa myös uusille sukupolville, jotka syntyvät maahamme

  Sokeus ei ole rikkautta missään muodossa. Ei rasismi, mutta ei myöskään faktapohjaisen keskustelun systemaattinen tukahduttaminen.

  • 6.1

   Päivin Pylkkerö sanoo

   Ja tämä Mitä Vittua -sivuston antiko on sitä faktapohjaista keskustelua?

  • 6.2

   minä sanoo

   Hauskinta tässä on se että usein nämä ”naisten puolustaja”-”maahanmuuttokriitikot” tekevät aivan samaa tai tekisivät jos voisivat mistä muita syyttävät… Ja ovat aivan hiljaa jos joku suomalaisperäinen tyyppi tekee jotain

 6. 7

  Sarielina Tienhaara sanoo

  Kyynistä rahastusta tai ei, ainakin Iljalla on pokkaa tehdä se avoimesti, toisin kun esim. MONELLA ns. rehellisellä liikkeenharjoittajalla; S-Ryhmä, Autokauppiaat, Mainostoimistot, Vesa Keskinen, McDonalds jne.

  • 7.1

   Wesa Järvinen sanoo

   Vesa Keskinenhän käyttää täysin avoimesti oman busineksensä mainostamiseen nelosen Tuuri Tv-sarjaa ja eikö saman mediatalon suojista lähde kaikki Keskisen julkisena pellenä tapahtuneet toiminnot. Joka kerta kun puhumme ja luemme Keskisestä tulee mieleemme hänen keskellä erämaata sijaitseva megakyläkauppansa ja kaikki sen tarjoamat palvelut – vähintään uteliaisuus mitä kaikkea hassua tuolla keskellä ei mitään on tarjolla ja Linja-auto ja henkilöautolastettain höynäytettyjä KePu ja Persu suomalaisia suuntaa ostosmatkansa tuonne Keski-Suomen Tallinnaan – en olisi edes varma etteikö sieltä löytyisi halukkaalle miehisiä Tallinnan tarjouksia ja houkutuksia enemmänkin

  • 7.2

   Janne sanoo

   S-ryhmä ei tee rahaa somalinaisen mustamaalaauksella.
   Mene takaisin natsifoorumillesi ylistämään MV:tä.

 7. 8

  jeeves sanoo

  Melkoisen puppuun syylistyt itse: ”Ja rahaahan tulee, rehvastelee Janitskin.” Se ei puhu mitään rahasta, vaan kävijöistä.

  Et varmaan tiedä mitään rahojen ja kävijöiden yhteydestä? 100 tai jopa 1000 kertaa pienempi sivusto voi olla paljon tuottavampi, kuin toi.

  Suuri osa suomalaisista toimittajista on vihervasemmistolaisia, joten on ymmärrettävää, että tuo jollain lailla haittaa heidän elämää.

  • 8.1

   Saku Timonen sanoo

   Jatkahan ahkeraa klikkailuasi ja juttujen jakamista, niin Janitskin saa lisää rahaa.

  • 8.2

   Kivet sanoo

   Ilman perusteluja ja/tai faktoja on puolustuspuhujalla kuumat paikat huudella mitään kävijämäärien ja tulojen välisistä korrelaatioista. Puheenvuorosi oli siis arvoltaan nolla, mikä leimaa ”vihervasemmistolaista” haukkumasanana käyttävän porukan ulosantia internetissä muutenkin.

   Ja mediakätevä ihminen lukee jo Janitskinin teksteistä seuraavan: ”250 000 päivälukijamäärä tuottaa jo taloudellisestikin sen verran, että tässä on järkeä ottaa pikkuinen paskamyrsky vastaan–”. Näitä ölisijöitä ei mielestäni ole kovinkaan vaikea debunkata.

 8. 9

  Tjoo sanoo

  Kaikkihan tuota tekevät. Kannattaisiko vaan itsekin alkaa keräämään klikkejä ja rahaa mainoksilla (jotka on helppo suodattaa pois)? Ei ole pakko lukea, jos ei halua tukea.

 9. 10

  Fasisti sanoo

  Hyvä se on, että joku tuo rikollisten nimet suuren yleisön tietoisuuteen. Jos sillä joku rahaa tienaa, niin tienatkoon.

  • 10.1

   Valhe ei pala tulessakaan? sanoo

   Entäs jos kyseessä onkin syytön tai muuten vääristelty tieto? Oikaisua ei tehdä ja valheet jäävät ikuisiksi ajoiksi pyörimään nettiin, josta joku ne aina omiin tarkoitusperiin sopivasti esiin nostaa.

  • 10.2

   Janne sanoo

   Ai oliko se sinun idolisi mustamaalama somalinainen rikollinen? Joten lopeta tuo paskanjauhaminen.

 10. 11

  Emma sanoo

  Iljan kommentteja lukiessa tulee surullinen olo. Minusta ne on kirjoittanut ihminen, joka ei välitä pätkääkään, mitä tapahtuu
  a) totuudelle, jota saa vapaasti vääristellä
  b) kanssaihmisille, joita saa vapaasti mustamaalata riippumatta heidän todellisesta osallisuudestaan

  niin kauan kuin rahaa tulee. Jotenkin halusin uskoa, että jokaisella ihmisellä on halu pyrkiä johonkin yhteiseen hyvään, mutta ilmiselvästi ei ole mitään väliä sillä kuka kärsii kunhan klikkauksia tulee.

  Koska maksajia ovat mainostajat, kysymykseni on siis tämä: ketkä Iljan sivuilla mainostavat? Ryhdyn mielelläni boikottiin näitä mainostajia (jotka ilmeisesti tukevat rasistista ja journalistisesta etiikasta piittaamatonta maailmankuvaa) vastaan, ja kerron sen myös mainostajille itselleen. En viitsisi mennä sivustolle aiheuttamaan klikkauksia, osaako joku kertoa mainostajia?

  • 11.1

   Ikinä en suostuisi sanoo

   Nettikasinoita, vedonlyöntiä (esim. Betsafe), lisäksi vaihtuvina googlen ”arpomina” mainoksina, esim. Demi, bingoon.fi, säästöpankki…. Yhtä kertaa enempää en halua sivuilla käydä, mainostajan ongelmana netissä tahtoo olla, että mainos saattaa päätyä myös tällaiselle sivulle, vaikka ei sitä tarkoittaisi.

 11. 12

  sanoo

  Janitskin pyörittää useampaa muutakin saittia, kuten ”uberuutiset” (samannäköinen kuin MV), ”whatdaafuck” (sama englanniksi), jne. Suurin osa sivustoista on aika kuolleita ja jutut täyttä roskaa – parodiasivustoista EI ole kyse, vaan viraali- eli mainosrahastussivustoista.

  MV alkoi menestyä äskettäin, kun keksivät siirtyä hullumaailma-jutuista verkkomediasalaliittojen kautta lähinnä vihasivustoksi.

  Espanjassa on olemassa lainsäädäntö kunnianloukkauksia ja perätöntä uutisointia vastaan. Holokaustin kieltäminen, terroristisen/rasistisen väkivallan puolustelu ja tällaiset Suomessa pikkujutut ovat helposti vuosien vankeustuomion arvoisia, mikäli niitä suorittaa Barcelonasta käsin.

  Täytyy vain toivoa, että viranomaiset hoitavat hommansa, tai ehkä joku espanjaa osaava voisi paikalliselle Guardia Civilille pistää suoraankin vähän tutkintapyyntöä?

 12. 13

  sanoo

  Niin. Rasismi on pohjimmiltaan vallankäytön muoto, jossa vain harvojen oligarkkien prosentin on tarkoitus tienata tai käyttää valtaa. Väkivaltakoneiston pamppumieheksi saatetaan hakeutua niin Henkilökohtaisen Ongelman kuin ihan silkan työllistymisenkin vuoksi, mutta hetkellisestä huvituksesta lähimmäisen alistumisen hetkellä saattaa seurata akuutti hengenmenon riski tilanteessa, jossa ”mikään kuviteltavissa oleva keino” ei riittäisi.

  Jos ei ole edes rasismin virallinen pamppumies vaan silkkaa valkoista roskaväkeä, joka vastaa rasismin sosiaalisen kontrollin komponentista niin sopii älytä ettei tule tosipaikassa saamaan edes eläkettä, virallisia hautajaisia tai leskellekään sitä mitä leskelle kuuluu. He ovat myös sitä porukkaa, joka tuomitaan ja leimataan käytettävyytensä jälkeen. Näin pääsääntöisesti, mutta yhä enenevässä määrin myös yksittäiset pamppumiehet ovat joutuneet tilille tekemisistään, koska moderni julkisuusyhteiskunta on osin muuttanut valtasuhteita.

  Kannattaisi siis hyvän sään aikana ottaa opikseen ja välttää olemasta TAVALLA TAI TOISELLA epäoikeudenmukaisen luokkayhteiskunnan hanslankari, koska se on tie joka voi johtaa aivan mihin tahansa kun tulee tilinteon hetki. Kaikkihan tässä ovat ennakkoluuloisia ja on elämän mittaan kertynyttä painolastia, mutta ei sen pitäisi antaa siten päätään sumentaa, että mennään tekemään ikimuistoisia, peruuttamattomia tai muuten vain jälkeenpäin vaikeasti selitettävissä olevia asioita.

  Ehkä tuo oli kaukaa haettu esimerkki, mutta sitä sopii miettiä sillä hetkellä kun noudetaan kuulusteluun MV-sivuston puolesta toimineena henkilönä kenen esitutkinnallinen asema selkiytyy myöhemmin tai kun kirkastuu että miksi ammattilaisilla on se vastuuvakuutus. Tämä siis sitä silmälläpitäen, että jotkut heistä todellakin ovat viattomia ja tietämättömiä ketkä eivät vielä tiedä mitä tarkoittaa ulosottovelka, luottotiedot, maksuvälineen poisottaminen, kurja digitaalinen maine ja yleinen hylkiöys.

  The Usual Suspects -kategoriaan kuuluvat taasen tuskin siveellisistä sanoista ojentuvat, eivätköhän he löytäne kussakin ajassa paikan missä sauhuta, kukin oman nyrjähtäneisyytensä osoittamalla tavalla. Mutta mitä heistä, heidät kuka tahansa aisteiltaan normaali ja arvostelukyvyltään ruokakunnan esihenkilöksi kelpaava huomaa jo nopeallakin tutustumisella ja poliisi on tuntenut nuo jo sitten 1980-luvun… He resunnevat aina pyörätuoliin, reumakalsareihin tai muuhun toimintakyvyn vievään pitkäaikaissairauteen asti ellei sitten sattuman sanelemista syistä tule puupalttoo päälle jo aiemmin.

  Tulla nähdyksi, kokea ettei ole yksin, kokea itsensä merkitykselliseksi tai kokea että itselläkin on valtaa tai merkitystä. Sehän näitä hyväuskoisia hölmöjä rasistisessa nettitoiminnassa eniten vienee. Ja sen takia he saavat tehdä kaiken työn sekä ottaa koko riskin Suomea vihaavan taparikollisen bisneksessä, joka tapahtumahetkellä tuntui hyväilevän/kutsuvan heitä. Nyt ne valot päälle ja oma ajattelu käyntiin ennenkuin tämä menee tonttiin/savuaviksi raunioksi.

 13. 14

  sanoo

  Ei kait Suomesta löydy yhtään niin hyönäytetttävää, opiskellutta toimittajaa. Että tuohon MV sivustoon mukaan lähtisi? Vielä Kelan rahoilla. Miten tämä Kela turismi muuten eroaa, tästä mamukriitikoiden KelaGold turismista?

 14. 15

  Roope sanoo

  Onpas harvinaisen typerä ja asenteellinen kirjoitus. Mikä lie onkaan kirjoittajan tunnekuohun takana, kun näin pitää väännellä toisen sanomisia.

  Lapsikin tajuaa, että MV-lehden tähänastisen toiminnan kutsuminen harrastelijamaiseksi, tai vasemmalla kädellä hutaistuksi, ei millään muotoa ole ivaa sinne kirjoittavia ihmisiä kohtaan, vaan pikemminkin faktaa. Pilkkanimityksetkin, joita Janitskin päivityksissään käytti, oli mitä ilmeisimmin suunnattu aivan toisaalle, kuin mitä kirjoittaja antaa ymmärtää.

  Täten näkisin Janitskinin väheksyessä lehtensä toimintaa, heittävän piikin valtamediaa kohtaan, jossa asioista niiden nimillä puhumisen kulttuuri on jo aikaa sitten haudattu, kun taas MV-lehti kaikessa ristiriitaisuudessaan ja estottomuudessaan on vähintäänkin raikas tuulahdus muuten niin ummehtuneessa mediakentässä.

  Mitä tulee Janitskinin mainitsemiin hyviin taloudellisiin uutisiin, en lähtisi näitäkään päivityksiä tuomitsemaan ylimieliseksi kerskailuksi. Lähinnä päivityksistä kuultaa ylpeys oman ”porukan” onnistumisesta ainakin herättämään keskustelua, sekä ilo uusista mahdollisuuksista tehdä julkaisusta entistä laadukkaampi.

  • 15.1

   Janne sanoo

   ”Täten näkisin Janitskinin väheksyessä lehtensä toimintaa, heittävän piikin valtamediaa kohtaan, jossa asioista niiden nimillä puhumisen kulttuuri on jo aikaa sitten haudattu, kun taas MV-lehti kaikessa ristiriitaisuudessaan ja estottomuudessaan on vähintäänkin raikas tuulahdus muuten niin ummehtuneessa mediakentässä. ”
   Somalinaisen mustamaalausko ja natsipropagandan levittäminenkö on muka raikas tuulahdus? Ehkä 1930-luvulta. Lopeta tuo paskanjauhaminen.

 15. 16

  Toimituksellinen häibbä sanoo

  Kukaan ei varmaan jaksa lukea enää näin alas kommenttiosiota, mutta ei se mitään.

  Aika hyvässä nosteessa on itse tämän blogin pitäjäkin 😉
  Voimalla on aina vastavoima ja tässä tapauksessa varmaan vastavoimalla vastavoima.

  On totta, että MV:n jutut ovat suurelta osin sitä itseään, eivätkä sovi luettavaksi ilman kriittistä medialukutaitoa.
  Oletan kyllä suurimman osan meistä lukijoista (joita on näköjään aika paljon) erottavan teksteistä olennaisen sisällön ja jättävän kaiken muun omaan arvoonsa.
  Ei kukaan normaali ihminen esimerkiksi luullut keskisormea kuvaajille näyttänyttä somalinaista Tapanilan raiskaajien äidiksi, mutta ele oli kyllä paheksuttava.

  Journalismismin vapautta koskee kansainväliset sopimukset, joita tuetaan Suomessa kansallisella lainsäädännöllä. Kuvaajat olivat oikeustalossa julkisella paikalla tekemässä työtään, eikä käynnissä ollut suljettu istunto. Puuttuminen sananvapauteen vaarantaisi suuremman oikeushyvän kuin raiskaajan tai oikeudellisen avustajan yksityisyys.
  Siinä vaiheessa kun alamme sanella mitä saa sanoa ja mitä ei, olemme muuttaneet diktatuuriin. Sekä MV:n, että tämän blogin sisällöstä olen Voltairen linjoilla:
  ”En ole kanssasi samaa mieltä mistään mitä sanot, mutta puolustan vaikka kuolemaani saakka oikeuttasi puhua.”

  MV:n suosiosta saa tod.näk. kiittää tai syyttää valtamedioita, jotka ovat opettaneet suomalaiset tykkäämään klikkausjournalismista. Myös journalismiin ja sananvapauteen kuulumaton sensuuri sekä itsesensuuri tärkeiden tietojen välittämisessä saavat lukijat etsimään puuttuvia yksityiskohtia sieltä missä ne ovat saatavissa. Silloin on suoraan vastuullisemman median syy, että puuttuvat tiedot saadakseen lukija joutuu lukemaan propagandaa ja tietyllä metodilla sävyttynyttä tekstiä.

  • 16.1

   Papi sanoo

   Juuri, noin. Tiedonmuruja täytyy poimia tuoltakin, koska muut ei niitä kerro. Näin voi muodostaa kokonaiskuvan, eri lähteiden muruista. Näin se vain menee. Älkää kuitenkaan uskoko kaikkea kirjoitettua.

 16. 17

  sanoo

  Ja sitten katsaus illan tv-ohjelmaan. Pressiklubi: Miten puhua vähemmistöihin kuuluvien tekemistä rikoksista?, A-Studio: Maahanmuuttaja, pyydä anteeksi! Huh-huh, eihän nämä pläjäykset ole se ohjelmatoiminnan seriöösein osa ja vastahan tämä on yhden viikon perjantai…Mutta olisi tosiaan syytä, että joku MV ja netin kuohujat eivät määrää näin täysin päiväjärjestystä. Minä olen tiennnyt, että aina tämä päivä joskus tulee kussakin maassa sillloin kun on tullakseen, kun siis verkon voima selättää perinteisen median, mutta nyt on kyllä piru merrassa jahka se Suomessa tapahtuu näin tyhmässä asiassa ja näin kevyin perustein.

  • 17.1

   Ossa Laaksonen sanoo

   Päinvastoin on hienoa, että asiaa puidaan ihan oikeassakin mediassa. Toivottavasti tilastot käydään läpi asiantuntijoiden kesken, niin niitä ei sitten vääristellä internetissä (johon blogin pitäjäkin viittasi).

   En ymmärtänyt ”kevyitä perusteitasi”, etkai vaan viitannut suomalaispoikien tekemään yllätysseksiin? Se ei ollut kovinkaan kevyttä.

   • 17.1.1

    sanoo

    Viittasin ”keveydellä” yksittäisen väkivaltarikoksen yhteiskunnalliseen merkitykseen, ja tapaan miten se ilmeisesti uudelleenmäärittää asialistaa sekä puhetapaa maassamme. Kyllä siinä on selkeä epäsuhta, jolle kukin on oikeutettu antamaan sellaisen sanallisen määritteen minkä itse haluaa.

    • 17.1.1.1

     Ossa Laaksonen sanoo

     Tämä ei ollut ”vain yksittäinen väkivaltarikos”. Ymmärrän logiikkasi kyllä, eikä se ole huono. Mielestäni tässä kohdassa ei voida kuitenkaan puhua ”yksittäisestä väkivaltarikoksesta” (jonka käsitteen kyllä ymmärrän), koska kyseessä oli erittäin poikkeuksellinen tapahtuma (poliisin mukaan).

     • 17.1.1.1.1

      sanoo

      Poliisin käsitys teosta, tekotavasta tai niiden vastaamattomuudesta tutkimansa rikosalan tilannekuvaan ei vielä muuta itse teon yhteiskunnallista merkitystä niin suureksi, että se tulisi nostaa kriminaali- tai maahanmuuttopoliittiseen debattiin. Kerropas sitten että mikä siinä oli niin erikoista, että näin tulee tapahtua?

 17. 18

  ML sanoo

  Täällä ovat nyt monet puolustelleet MV-sivuston etuja ja toimintaa. Itse en näe kyseisessä sivustossa minkäänlaisia etuja, enkä sen toiminnassa mitään puolusteltavaa. Sivusto levittää urbaaneja legendoja ja harhaisia valheita totena, eikä todellakaan vastaa minkäänlaiseen kriittisen keskustelun tarpeeseen, oli lukijan medialukutaito minkälainen tahansa.

  Olen ikäväkseni nähnyt MV-sivuston julkaisuja omien kavereitteni ja sukulaisteni levittelemänä Facebookissa, ja olen yrittänyt heitä ohjata järjen ja maltin tielle asiallisesti kirjoitusten sisältöä ruotimalla. Menestyksestäni en tiedä, koska he eivät useinkaan vaivaudu minulle vastaamaan. Vain joskus poistavat julkaisunsa Facebookista todettuaan itsekin sen olevan täyttä puppua ja valetta. Mutta tämä jälkimmäinen tapaus on harvinaisempi, koska ihmisille on erittäin hankalaa vaihtaa jo valmiiksi omaksuttua mielipidettä. Vaikka joku todistaisi meidän olevan väärässä, ja että se teksti, joka on nostanut veremme kiihkoon onkin ollut täyttä valetta, on meille erittäin vaikeaa myöntää, että olemme erehtyneet, olemme olleet helposti vedätettäviä, jopa typeriä.

  Tämän näen tässäkin keskustelussa, kun valetta puolustellaan mitä erikoisimmin sanankääntein ja tekosyin. Mutta valheella ei ole mitään oikeaa puolustusta, valheen levittämisessä ei ole pienintäkään etua, ja kaikki valheellisuuteen ja todellisuuden vääristelyyn liittyvä ei ole pelkästään väärin, vaan myös haitallista. Tässä tapauksessa suurin haitta ei osu maahanmuuttajiin, koska he jatkavat elämäänsä niin kuin aina ennenkin. He eivät näitä sepitetarinoita välttämättä koskaan saa tietoonsa, eivätkä ne heihin suuresti vaikuta (näin ainakin toivon). Suurin haitta koituu heidän osakseen, jotka MV-sivuston juttuja lukevat, niihin uskovat ja niitä levittelevät. Se on heidän todellisuudentajunsa, joka siinä eniten kärsii. Ja surullista on nähdä, että he haluavat pitää itseään vahingoittavan kirjoittelun puolia, vaikka tuo kirjoittelu on moneen kertaan osoitettu kaikilta osin pelkäksi tahalliseksi harhaanjohtamiseksi.

  Kuinka pitkälle pitää mennä, ennen kuin ihminen voi tunnustaa erehtyneensä? Siinäpä on kuluneen vuosisadan kysymys.

  • 18.1

   Ossa Laaksonen sanoo

   ”Täällä ovat nyt monet puolustelleet MV-sivuston etuja ja toimintaa. Itse en näe kyseisessä sivustossa minkäänlaisia etuja”

   Niin, kaikki eivät kykene arvioimaan asioita samalla tavalla kuin toiset. Kiva, että löytyy myös kaltaisesia ihmisiä, jotka myöntävät sen suoraan.

   ”Sivusto levittää urbaaneja legendoja ja harhaisia valheita totena, eikä todellakaan vastaa minkäänlaiseen kriittisen keskustelun tarpeeseen, oli lukijan medialukutaito minkälainen tahansa.”

   Nimenomaan, siksi tarvitaan julkista kriittistä keskustelua oikeiden medioiden toimesta, koska (kuten itse sanot:)

   ”kaikki valheellisuuteen ja todellisuuden vääristelyyn liittyvä ei ole pelkästään väärin, vaan myös haitallista. ”

   Tätähän media tällä hetkellä valitettavasti tekee ja tulos näkyy MV-sivustolla…

 18. 19

  Aki Martiskainen sanoo

  Suomen median keskittymisen johdosta uudelle medialle on kysyntää. n. 60% valtamediasta on muutaman suuren konsernin omiistuksessa. Isot konsernit kokevat suurempaa painetta noudattaa oikeita ja reiluja tapoja ja käytäntöjä uutisoinnissaan kuin MV:n kaltaiset pienet tekijät jotka voivat uutisoida paljon raflaavammin. Tai ehkä ennemminkin pienten julkaisijoiden tapauksessa ”any press is good press”.

  Kuten muunkin yritystoiminnan tavoite, myös mediayrityksen kuten Sanoma tavoite on tehdä rahaa osakkeenomistajille. Raflaavia uutisia ja varsinkin otsikoita löytyy myös isojen lehtien verkkojulkaisuista, lähinnä klikkausten maksimoimiseksi. Aiheet ovat ehkä enemmän poliittisesti korrekteja.

  Isoin asia tässä kuitenkin on se sivuston sisällä ja ympärillä toimiva yhteisö. Varsinkin tässä MV:n tapauksessa jossa lukijat tuottavat sisältöä hieman samaan tapaan kuin vaikka Metron omakaupunki.fi:ssä. MV:n bisnesmalli vaikuttaa ainakin toistaiseksi toimivalta ja selkeästi sen kaltaiselle kanavalle on kysyntää, kertoohan sen aktiivisten kävijöiden ja julkaisijoiden määräkin.

  Mielenkiintoista seurata, muuttuuko omistajan ”ota rahat ja juokse” asenne ajan kuluessa ja sivuston kehittyessä (kuten on esitetty tapahtuvan) vai onko kysessä vain lypsylehmä niin kauan kuin kiinnostusta riittää. Näillä kävijämäärillä olisi jo potentiaalia parempaankin.

 19. 20

  Janne sanoo

  Ikinä en ollut kyseiseen sivustoon törmännyt, mutta nyt blogisi innoittamana sinne meninkin. Hyvin näköjään toimiin tämä ammattinärkästyjien piilomainonta 🙂

  Kiitos!

 20. 21

  Markku Jaatinen sanoo

  Kuuleman mukaan nuo kaikki jotka ovat joutuneet tuon Sakun jutun ansiosta tuonne omilla naamoillaan ja profiileillaan ilman että Saku on tajunnut niitä sensuroida ovat nostaneet jutusta tutkintapyynnön. Saku taisi itse syyllistyä nyt siihen mistä hän syyttää MV-lehteä. Niin ne vaan tilanteet muuttuu….

  • 21.1

   Saku Timonen sanoo

   Odotan mielenkiinnolla rikosnimikettä. Kaikki netissä julkisesti sanottu on julkista ja sitä saa siteerata myös sanotusta kuvia ottamalla.

 21. 22

  Tehtiin rikosilmoitus. sanoo

  Saku, olemme tehneet toiminnastasi rikosilmoituksen.

 22. 23

  Leena Immonen sanoo

  Sakari haluamme kommenttisi netissä Facebookissa leviävään kuvaan jossa sinua syytetään pedofiliasta. Pitääkö se paikkaansa?

  • 23.1

   Saku Timonen sanoo

   Minä haluan nähdä sen kuvan ja tehdä siitä rikosilmoituksen. Sellaiset kuvat ovat joidenkin ns. maahanmuuttokriittisten tapa ”keskustella”, koska heillä ei ole kirjoitustaitoa.

 23. 24

  Saku Timonen sanoo

  Kommentointi on suljettu. Kiitos kuuluu sille sinnikkäälle törkimykselle, joka on postaillut tänne omia seksifantasioitaan. Hänen kommenttinsa on poistettu, vaikka ne sinänsä olisivat erittäin edustava otos päivittäin saamastani ns. maahanmuuttokriittisten kirjoittamasta palautteesta..