Näin rikotaan lakia

Olen monesti kertonut, että TE-toimistot ja kunnat eivät tiedä tai eivät välitä tietää mitä laki sanoo kuntouttavaa työtoimintaa edeltävän aktivointisuunnitelman sisällöstä. Asiakas jyrätään ja hänet painostetaan allekirjoittamaan täsmälleen halutunlainen suunnitelma. Tärkeintä on allekirjoittaa paperi, jolla kunta saa palkattoman työntekijän.

Jos asiakas sattuu tuntemaan lain ja tietämään oikeutensa, niin viranomaisten  tietämättömyys paljastuu.

Jos teillä on 37 minuuttia aikaa, niin kuunnelkaa tämä autenttinen nauhoitus aktivointisuunnitelman laatimistilaisuudesta, jonka tuloksena asiakas ohjattiin jatkamaan kuntouttavaa työtoimintaa. Työ on entiseen tapaan työskentelyä kunnan mielenterveysyksikön päivätoimintakeskuksessa jopa yksin ja ilman paikalla olevaa työnohjaajaa. Ei tarvinne erikseen mainita, että se on vastoin palkkatyötä korvaavan työn kieltoa.

Aktivointisuunnitelmaa laatimassa ovat siis sosiaalipalvelun asiakas, TE-toimiston virkailija ja kunnan edustaja. Asiakkaan pitäisi lain mukaan olla alentuneesti työkykyinen ja kuntouttavan työtoiminnan lisäksi muuta sosiaalipalvelua tarvitseva, koska työ ei saa olla kuntouttavan työtoiminnan ainoa sisältö. Kuitenkin hän on ainoa, joka tuntee lain ja yrittää turhaan selittää sitä muillekin. Kunnan edustaja pääsee ääneen vasta lopussa ja hän ilmaisee selkeästi närkästyksensä asiakkaaseen. Se on hänen osuutensa suunnitelman laadintaan.

Katsotaanpa mikä korvaavan työn kiellon rikkomisen lisäksi meni vastoin lakia:

Kuntouttavasta työtoiminnasta annetun lain 8 §:n mukaan aktivointisuunnitelmaan on merkittävä seuraavat asiat:

1) henkilön koulutusta ja työuraa koskevat tiedot;

2) arvio aikaisempien julkisten työvoimapalvelujen vaikuttavuudesta;

3) arvio aikaisempien työllistymissuunnitelmien ja kunnan tekemien henkilöä koskevien suunnitelmien toteutumisesta; sekä

4) toimenpiteet, jotka voivat olla työtarjouksia, muita julkisia työvoimapalveluja, kuntouttavaa työtoimintaa, muita sosiaalipalveluja sekä terveys-, kuntoutus- ja koulutuspalveluja.

TE-toimiston virkailija kieltäytyyy suorin sanoin merkitsemästä näitä lain vaatimia asioita aktivointisuunnitelmaan, koska ne näkyvät tietokoneella olevista asiakkaan tiedoista. Lisäksi hän kuvittelee olevansa tekemässä julkisesta työtoima- ja yrityspalvelusta annetun lain mukaista suunnitelmaa, joka lienee lain 2 luvun 6 §:n mukainen työllistymissuunnitelma. Hän siis soveltaa ihan väärää lakia ja vetoaa joihinkin epämääräisiin ohjeisiin, joiden sisältöä ei asiakkaalle kerro.

Lisäksi tämä virkailija tiedustelee onko henkilö kunnan sosiaalitoimen asiakas, vaikka kuntouttava työtoiminta on nimenomaan kunnan sosiaalitoimen alaan kuuluvaa sosiaalipalvelua.

Jos aktivointisuunnitelmaa ladittaessa yhdessä TE-toimiston, kunnan sosiaalitoimen ja asiakkaan kesken päädytään viimeisijaiseen vaihtoehtoon eli kuntouttavaan työtoimintaan, niin suunnitelmaan on lain 9 §:n mukaan kirjattava edellä olevan lisäksi

1) kuntouttavan työtoiminnan kuvaus ja toiminnan järjestämispaikka;

2) kuntouttavan työtoiminnan päivittäinen ja viikoittainen kesto;

3) kuntouttavan työtoiminnan jakson alkamisajankohta ja pituus;

4) henkilölle kuntouttavan työtoiminnan ohella tarjottavat muut sosiaalipalvelut sekä terveys-, kuntoutus- ja koulutuspalvelut; sekä

5) ajankohta, jolloin viimeistään arvioidaan kuntouttavan työtoiminnan vaikutuksia henkilön työllistymismahdollisuuksille ja päätetään jatkotoimista sekä aktivointisuunnitelman tai monialaisen työllistymissuunnitelman uudistamisesta.

Näistä asioista suurinta osaa TE-toimiston virkailija ei suostu merkitsemään suunnitelmaan, koska ne hänen mielestään kuuluvat asiakkaan ja kunnan välillä tehtävään sopimukseen. Mitään tällaista sopimusta ei laki tunne, vaan juuri aktivointisuunnitelmaan on kirjattava toiminnan sisältö, kesto ja muut tarjottavat palvelut.

TE-toimiston virkailijalla ei tunnu olevan aavistustakaan siitä, mitä hän on tekemässä ja mitä lakia soveltamassa. Aluehallintovirasto kuuntelee varmasti kiinnostuneena kantelun yhteyteen liitetyn nauhan.

 

Kommentit
 1. 1

  osa-aika työläinen sanoo

  Pistää välillä miettimään että onko Suomen meininki niinkuin Valko-venäjällä on keksitty, vai keksittiinkö tämä ensin kuitenkin Suomessa, ja Valko-Venäjä vaan matkii meitä, sillä työttömällehän on jo verotuskin 20% tuloista, niin eikö siinä itseasiassa makseta jo melkoista sakkoa työttömyydestä, jos verrataan vaikka vastaavansuurisiin palkkatuloihin, ei menis varmasti veroa 7% enempää, linkki Taloussanomien uutiseen:
  http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/04/17/mallia-suomeenkin-tama-maa-alkoi-sakottaa-tyottomia/20154824/12?

   • 2.1.1

    LL sanoo

    Aivan mahdottoman hyvä dokumentti siitä miten huonosti näitä asioita hoidetaan epäkelpojen virkamiesten toimesta.

    Sekä te- toimiston virkailija, että kunnan edustaja eivät todellakaan tiedä tässä yhtään mitä tekevät. Ja heidän virkavelvollisuutensa on tietää ja tuntea ne lait, joiden mukaan toimivat.

    • 2.1.1.1

     Papi sanoo

     Kiitos taas erittäin hyvästä kirjoituksesta. Asiaa joka
     sanalla. Nauhoitteen asiakas oli paremmin asioista
     perillä kuin ne joiden asia on tietää 🙂
     Aika lailla turhaa byrokratiaa, hölmöläisten hommaa
     kun kuuntelee. Vastapuoli ei tule millään tavalla
     tietenkään vastaa, asiakasta. Oikea tapa olisi ollut
     tarjota työtä, vaikka sitten palkkatuella, mutta sehän nyt ei käy.

    • 2.1.1.2

     pitkäaikaistyötön sanoo

     Sanoisin, että tietävät tasan tarkaan mitä tekevät. Organisaation johtotasolla on laadittu toimintaohjeet. Lain noudattaminen ei ole missään vaiheessa ollut edes tarkoituksena. Mikään muu ei se selitä sitä, että ympäri Suomen TE-toimistoissa asiat hoidetaan aivan samalla tavalla lakia rikkoen.

     Aktivointisuunnitelman ”laatiminen yhdessä” on ihan silmänlumetta. Kunta ja TE-toimisto sopivat etukäteen, mitä työttömälle esitetään.

   • 2.1.2

    katri sanoo

    AINA (!!!)kun menee tälläsiin haastatteluihin ym, niin pitäs puhelin laittaa taskuun äänittämään , en tunne tätä lakia ,mutten allekirjota ylipäätään mitään painostettuna,saatikka etten saa kaikkia faktoja paperille

  • 3.1

   0ravainen sanoo

   ”Joo….mutta tehdäämpäs tämä sopimus tästä jatkosta nyt.”

  • 3.2

   PP sanoo

   No mutta tämäkin tapaus kaikkein muiden vastaavien seassa on vain päättäjien mielestä vain se yksittäistapaus!

   Ja yksittäistapauksia on vaikka nyt 50 000 varovaisesti arvioiden. Joten mitään ongelmaa ei ole päättäjien mielestä, koska yksittäistapaus, yksittäistapaus, yksittäistapaus….

 2. 4

  sanoo

  Olihan se joo, melkoinen tallenne totta tosiaan. Kuinka kaikki mahdolliset varoitukset kuntouttavan työtoiminnan asiakkaisiin kohdistuvista riskeistä sekä vaaroista tulevat todeksi täysin ensiluokkaisen julmalla tavalla. Ja kuinka viranomaistoiminnan rakenteet yksinkertaisesti kuoleentuvat. Kaikki muuttuu venäläisen sellivankilan kokonaisvaltaisella sulokkuudella toimivaksi taloudellisen edun tavoitteluksi sekä kuriharjoitukseksi. Tämä olisi sitä raakamateriaalia, jota toisten maiden television tutkivan journalismin tiimit hyödyntävä töissä mitkä saavat kunnantaloja ja te-toimistoja hätälukitukseen, keskushallinnon johtavia virkamiehiä eroamaan sekä alkavat vakavasti koettelemaan ministerien virassapysymistä. Mutta Suomessa kun ollaan niin yhden bloggarin kommenttikentässä vähän keskustellaan tapahtuneista hallinto- ja sosiaalioikeuden sisällä olevien suppeiden erikoisalojen piirissä mahdollisesta tapahtuneista rikkomuksista, eikä yhdeksässä tapauksessa kymmenestä tapahdu sitäkään vähää.

 3. 5

  3485+0239423094 sanoo

  Tunnollisia ihmisiä. Itse vetäisin tuon kuntoutushomman aivan perseelleen, kaikki paskaksi minkä vaan pystyy ”olenpas minä tohelo, voi voi”, kaikki vähänkin arvokas taskuun ja aina kun joku nipottaa, sairaslomaa jollakin verukkeella. KokkoPesussa on jo asiakaskokemusten mukaan esimerkillisellä tavalla vahingoitettu ja hävitetty pesutekstiiliä. Toivon, että tämä toiminta muuttuu systemaattiseksi ja järjestäytyneeksi ja vahinko laajennetaan yleisen orjatoiminnan lisäksi myös kaikkiin työntekijöihin ja taloudellisiin yhteisöihin, jotka saavat palkkaa tai taloudellista hyötyä tästä orjakarusellista.

 4. 6

  3485+0239423094 sanoo

  Nauhoituksessa mainitaan, että tuo henkilö oli itse ilmeisesti omalla kyydillään kyydinnyt porukkaa. Kuka älykääpiö tällaiseen oikein suostuu? Minä olen valmis menemään niin pitkälle että joku vaikka kuolee kuin että tekisin itse asian eteen jotakin. Apua voin soittaa, mutta en omalla puhelimella(koska en sellaista virallisesti omista, koska se helpottaa asiointia näiden vitun sosiaalidemonien kanssa). Vastuurajaus on avustavissa tehtävissä, eli en tee yhtään mitään ilman käskyä, neuvoa ja valvontaa ja teen sen avustavalla laadulla ja nopeudella.

 5. 7

  osa-aika työläinen sanoo

  Jos ei saa kerran palkkaa samasta työstä, mistä muut virkasuhteessa ja tietysti täydessä virkavastuussa olevat saavat, ei kuntouttavassa työtoiminnassa olevan tarvitse eikä saa ottaa vastuuta.
  Mutta nythän tämän nauhoituksen tehnyt henkilö on selkeästi viisastunut asiassa ja vaatii selkeyttämään työnkuvansa ja vastuuvapautensa.
  Kuntouttavassa työtoiminnassa olevalla on onneksi paremmat mahdollisuudet vetää virkahenkilöt vastuuseen AVIn kautta, toisinkuin niiden henkilöiden jotka ovat onnistuneet (äärimmäisen epätodennäköistä nykyisessä kuntatalouden tilassa) saamaan oikean palkatun viran, mielenterveys päivätoiminnasta tai mistään muustakaan kunnan vastuualueella olevista palveluista, sillä yksityisellä sektorillahan ei ole virkatyötä! eikä kuntouttavaa voida järjestää siellä.

 6. 8

  167-176 sanoo

  Hyvä hyvä!!

  Itse kyllä höyhennän noita virkanilkkejä vieläkin enemmän. Tosin tuostakin tulee päänvaivaa AVI:n virkanilkeille kun yrittävät keksiä miten tuossakin tapauksessa saisi asikaakkaan syylliseksi ja virkanillkien toimet selitettyä lain mukaisiksi. Valitettavasti tuskin mihinkään asiaan tulee korjausta, niin hanurista on suomalaisten virkakulttuuri että vain sen totaalinen muuttuminen muuttaa myös toiminnan lailliseksi.

  Mahtaa noita virkanilkkejä harmittaa kun eivät ole saaneet kiellettyä noita äänityksiä, laittomasti on kyllä yritetty niiin tehdä.

 7. 9

  Sari Mantila sanoo

  Hatunnosto tälle naiselle, joka niin urheasti pitsi kampoihin ja piti oikeuksistaan kiinni. Kunpa kaikki tekisivät niin, mutta niin kauan kuin kaikki eivät tee, eivät osaa tai eivät uskalla, tämä työttömien ja sairaiden ihmisten nöyryyttäminen ja ylitsekävely jatkuu.

  • 9.1

   Semmosta sanoo

   Kyllä, ei mennyt edes lukkoon kun tuntui ääni nousevan virkailijalla välillä ja nauhoituksen lopussa varsinkin kun kolmas henkilön ääni ilmestyi kuvaan.

   Vaan pysyi ihailtavasti virkailijoiden yläpuolella menemättä mukaan äänen korotukseen ja sitä kautta tilanteen kärjistymiseen, mikä oli varmasti virkailijoiden tarkoituskin, jolloin he olisivat luonnollisesti leimanneet tämän työttömän yhteistyökelvottomaksi häiriköksi, työhaluttomaksi jne. Jonka jälkeen he olisivat voineet varmasti halutessaan laittaa hänet vaikka karenssiin oman mielivaltansa mukaan. Tai näin minä näen asian olisi voineen kehittyä hyvin nopeasti.

   Tuon kolmannen tahon äänestä kuuli myös selvästi, että pyrki alistamaan omalla äänenkäytöllä ja sanomisellaan hiljaiseksi tämän naisen. Mutta ei onnistunut. Tuo on aika yleinen kikka noissa TE-toimistojen ”kuulusteluissa”. Tai ainakin mitä itse olen havainnut.

   Eli jossain vaiheessa se toinen virkailija, joka on ainakin omissa ”kuulustelutilanteissa” ollut yleensä läsnä. Niin alkaa korottaan ääntä ja tekemään selväksi, että työtön voi pitää sen päänsä kiinni ja tehdä niin kuin käsketään. Eikä esitä omia näkemyksiään asiassa eikä varsinkaan silloin kun jos on oikeassa ja asettaa virkailijat epäedulliseen asemaan sanomisillaan.

   Sillä lopulta virkailija/virkailijat haluaa sen nimen orjatyösopimukseen 45min mieluummin vielä lyhyemmästä hetkessä. Siinä ajassa jotkut työttömän toiveet, kysymykset, ihmettelyt, jatkotoiveet jne. Niin ne on sivuseikkoja ja niihin ei tarvitse perehtyä vaan voi toistella vaikka mantraa hieno että olet valveutunut.

   Kuten nyt ihmettely vaikka se, että miten voidaan jättää yksin vastuuseen kuntouttavassa työtoiminnassa esimerkiksi henkilöistä, jotka pitäisi saada kiireesti lääkärinvastaanotolle. Kyllä sellainen vastuu on minusta jo äärimäisen selkeästi palkkaa saavan ammattilaisen vastuulla alusta loppuun. Mitä jos tämä henkilö olisi saanut jonkun kohtauksen matkalla lääkärinvastaanotolle?

   Kaiken lisäksi ihmetystä minulle aiheutti se, että tämä nainen kertoi yliopisto-opiskelu aikeista. Niin tämä virkailija ei kertonut esim. 2 vuoden mahdollisuudesta opiskella työttömyyskorvauksella täysi päiväisesti, jos opiskelun katsotaan tukevan työttömän eteen päin pääsyä. Ilmeisesti ei ollut tässäkään tehtäviänsä tasalla tai ei vain halunnut kertoa syystä tai toisesta.

   • 9.1.1

    0ravainen sanoo

    Kyllä olen huomannut tuon saman metodin, että aina on paikalla joku, jonkatehtävä näyttää nimenomaan olevan työttömän haukkuminen ja uhkailu, jos jotain ongelmia ilmenee. Kerran olin työvoimavirkailijan kanssa kahden toimistossa, emmekä pässeet sopuun asiasta. Kyse ei siis ollut mistään väärinymmärryksestä johon olisi tarvinnut selvennystä, vaan puhtaasta erimielisyydestä.Virkailija haki paikalle toisen vikailijan, ja yhdessä he sitten asettuivat selvään rintamaan pöydän toiselle puolelle. Lopulta sitten asia päätyy sihen että nyt tehdään näin, ja lähetä valitus, jos et tykkää…

 8. 10

  töytön sanoo

  Helppo sysätä joku neljäksikin päiväksi vastuulliseen hommaan, jos ei tiedä yhtään oikeuksiaan. Poistuu samalla mukavasti se palkattavan henkilön tarve listoilta. Touhu paisuu kuin pullataikina.

 9. 11

  Markku Perttula sanoo

  Suomi on kafkamainen kyttäysvaltio, jossa kansalaisten perusoikeudet eivät toteudu.
  Ellei,, kansalainen ota itse selvää laeista.
  Missään tapauksessa ei olisi ollut työnhakijan tehtävä selvittää tällaisia asioita.

 10. 12

  sami sanoo

  Jos olisi perustulo, tätäkään keskustelua ei olisi tarvittu.

 11. 14

  Sakari Mononen sanoo

  Äänitteen perusteella byrokraatti teki lain vastaisia toimenpiteitä, eli syyllystyi virkavirheeseen.
  Virkavirhe ei ollut toissijainen, vaan kuuluu hänen pääasialliseen työnkuvaan, joten virkavirhe on erityisen vakava.

  Virkavirheeseen syyllistyvä virkamies voidaan erottaa virastaan tietoisen virkavirheen perusteella, joka tuli varsin hyvin esille äänitallenteella, sekä hakea vastuuseen virkavirheestään.

  • 14.1

   LL sanoo

   Saavat korkeintaan huomautuksen.

   Tästä nauhoitetusta keskustelusta saavat asiasta mitään tietämättömät hieman tuntumaa minkälaista ”asiakaspalvelua” työtön saa. Ne ovat pääsääntöisesti kaikki tämäntyylisiä, olipa kyse mistä hyvänsä asiasta. Tämän lisäksi olen itse saanut kuunnella avointa ja hyvin suoraa solvaamista sekä myös uhkailua.

   Täytyy kyllä myöntää, että te-tmstossa on tullut tavattua jokunen fiksu ja selväpäinen tyyppi. Mutta luultavasti YT-neuvotteluissa juuri he saavat kenkää ja se heikompi aines jää taloon.

 12. 15

  kuntasäästö kuntoutuksia sanoo

  en ymmärrä ihminen joka hakee oikeuistiteliseen kouluun tai ylipäätään hän joka tossa on tarvitsisi kuntoutavaa työtoimintaa
  eipä siltä kuulosta
  kuntoutusta mistä
  ihminen tossa nauhalla kyllä kuulostaa täysin työkykyiseltä ja erittäin fiksulta
  totahan se on armoton painostus viis laki pykälistä ei muuta kun jatkoo 3+3+3 kk
  mitään oikeista töistä ei noi te toimiston nartut sano sanaakaan tai edes yritä tarjota palkkatyötä
  eikös työvoimatoimiston tarkoitus ole tarjota ihmiselle oikeaa työtä eikä näitä
  kuntasäästö kuntoutuksia
  no te-toimiston virkailiat aidosti eivät ymmärrä lakitekstiä varsikaan kun kuntoutuja niitä heille esitelee tulee sellainen olo että virkanaista potutaa kun asiakas tietää oikeutensa

  • 15.1

   AMK sanoo

   Olenkin aina ihmetellyt miksi nimi on työ- ja elinkeinotoimisto, miksi ei vain elinkeinotoimisto,koska hehän vain tarjoavat palkkattomia töitä.

 13. 16

  Kysynyt sanoo

  Mielestäni tuossa äänitteessä kuullussa asiassa on vaan se vika, kun kuulee ihan selvästi että haluaa jatkon kuntouttavaan. Sillon ei tuo 8§ 3 momentin tilanne päde, kun asiakkaan pyynnöstä se siihen laitetaan. Mikä sinänsä on laillista tehdä mikäli sitä itse haluaa. Mutta pakolla sen laittaminen ilman että haluaa on laitonta ilman tuota työ -ja toimintakyvyn arviointia mikä laissa sanotaan.

  Tietenkin tuo aikaisempi tilanne että on joutunut yksin olemaan on täysin laiton riippumatta siitä millä perustein kuntouttavassa on. Asiasta on kunta vastuussa niin kuin laissa sanotaan.

 14. 17

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Tarttui äännitteeltä korvaan, että kunnan kanssa tehdyssä sopimuksessa oli ehto, jonka mukaan kuntouttavaa työtoimintaa voidaan jatkaa ilman aktivointisuunnitelman päivittämistä. Oikeusvaltiossa tuollaiset lain vastaiset sopimusehdot ovat pätemättömiä. Laki kuntouttavasta työtoiminnasta määrää aktivointisuunnitelman päivitettäväksi kunkin kuntouttavan työtoiminnan jakson jälkeen. Mikään laki ei edes velvoita tekemään kunnan kanssa erillistä sopimusta.

 15. 18

  Toinen näkökulma sanoo

  Aivan ensiksi pitäisi kumota laki, minkä perusteella kunnat joutuvat maksamaan sakkomaksuja yli 300 pv työmarkkinatukea saaneista. 1000-päiväisistä kunta maksaa jopa 70 % ja 300-999 päiväisista 50 % passiivista työmarkkinatukea saavista. Näiden ylhäältä tulevien paineiden alla ei sosiaalityöntekijällä ole mahdollista tehdä oikeaa sosiaalityötä. Tämän vuoksi Suomessa harrastetaan tätä tempputyöllistämistä. Mutta kuntouttavaan työtoimintaan palatakseni, ihmiset kyllä sen avulla pääsevät eteenpäin ja löytävät jatkopolkuja ja ennenkaikkea kuntoutuvat. Kuntouttavan työtoiminnan tarjoamisen pitäisi siis olla asiakaslähtöistä, ei kunta- ja sakkomaksulähtöistä!

  • 18.1

   LL sanoo

   Se, että kunta joutuu huolehtimaan omista kuntalaisistaan, ei ole sakottamista. Työttömien sosiaaliturva rakentuu erilaisista tuista ja etuuksista joita kustantaa niin valtio kuin kuntakin. Asumistuki esimerkiksi tulee kokonaan valtiolta. Jos saa ansiosidonnaista, niin mukana kuvioissa on myös työttömyyskassat.

   Kunnat voivat myös palkata työttömän palkkatuella, silloin kaikki hyötyvät eniten. Ja työnteosta maksetaan palkka, kuten kuuluukin.

   Kuntouttava työtoiminta on sosiaalipalvelua, sillä ei voi korvata ammattityötä jota tehdään ansiotyönä. Sosiaalipalvelu ei voi olla koskaan pakottamista. On aika kohtuutonta, jos huonoa kuntataloutta ryhdytään paikkaamaan työttömillä.

 16. 19

  Ilona sanoo

  Miten se nyt menikään: montako prosenttia kuntouttavaan passitetuista todella työllistyy?
  Itse tein aikanaan kaksi vuotta tätä ilmaista ”työtä” asuinkuntani hyväksi. Ja kun ”toimintayksikössäni” tarvittiin sijaista, minulta ei koskaan kysytty, olisinko ollut halukas tehtävään – johon minulla olisi jopa vaadittava koulutus. Sijainen palkattiin aina talon ulkopuolelta. Ja huomio: olin kuntouttavassa vain työttömyyden takia; ei minkään terveydellisen syyn vuoksi.

 17. 20

  uravalmenus sanoo

  voiko Te -toimiston virkailia yksipuolisella päätöksellä laitaa sut uravalmenukseen ilman että aktivointisuunitelmaa ollan tehty
  kuntoutuksesta 3 päivää kun loppu
  ja sukkana suoraan uravalmennukseen
  suuhteelisen tyly puhelu meinaan oli taas pirkanmaan TE- täti voimisaan
  NÖYRYYTYS KIRJAIMELISESTI

 18. 21

  Kymppi Milli sanoo

  Niin TE-täti sano että niillä ei ole tarjota nyt työtä
  mutta tavalaan ne tarjoaa taas työtä koulutusbisneksen tekijöille ostamalla niiltä tätä huhaa uravalmenusta
  hienoo näin työlisyys paranee ja verorahat hupenee Konsultin taskuun
  lapissa kymppimilli just häsitty näihin koulutus ostoksiin
  siis eikö tätä valvo kukaan

  • 21.1

   Juu sanoo

   Juu tuo on jännä juttu, kuinka raha valuu nätisti kaiken maailman konsulttien taskuun kivasti. Työttömät kun on loputon luonnonvara tässä hommassa karenssi yms nöyryytyskeinojen avulla.

   Aina löytyy joku nöyryytettävä lisää miellyttämään jotain konsulttia, joka sitten jakaa vielä jokaiselle huuhaa kurssille osallistuneelle firmansa mainoskynän vähintään.

   Millä luonnollisesti varmaan toivotaan, että kirjoittaisi jotain kivaa heistä työkkärille loppuarvosteluun. Sen jälkeen kun konsultti on vetässy taas yhden täysin huuhaa tunne itsesi laita rasti ruutuun tai utele vierustoverilta sen yksityisasioita tyylisiä tehtäviä. Ja tästä sonnasta maksetaan sitten rahaa konsultille…

 19. 22

  Pera sanoo

  Huh huh. Kyllä on lujassa työttömän oikeudet työkkärissä. Siis aivan selkeästi äänitteen virkailijoita on valmisteltu toimittamaan ammattitaitoista työvoimaa palkattomiin töihin. Ei voisi uskoa keskutelua todeksi ellei kuulisi sitä nauhalta omin korvin. Moniko ammattijuristikaan kykenisi puolustamaan itseään samassa tilanteessa kuten äänitteen neljän lapsen äiti puolusti oikeuksiaan.

 20. 23

  Jukka sanoo

  Tärkeintä on, että kaikki ilmaistyöt tehdään etanaakin hitammin ja aina menee pieleen. Eli mikään työ ei ikinä syystä tai toisesta valmistu koskaan. Jos valmistuu se menee aina tavalla tai toisella aina pieleen. Annetuista tehtävistä jää aina tekemättä mahdollisimman paljon. Kaikki tehdyt hommat menevät pieleen esim. pitää siivota varasto mutta syystä tai toisesta varastossa kaikki tavarat ovat enemmän sekaisin ja hukassa kuin koskaan aikaisemmin. Tärkeintä on se, että kukaan ei pääse hyötymään ilmaisesta työstäsi. Työt pitää tehdä niin huonosti ja päin mäntyä, että työ ei ole koskaan valmista. Hitaus on valttia, viivyttely ja kaikki sabotointi varmistavat ettei kukaan pääse hyötymään. Jos käsketään tekemään jokin asia voi sen aina jättää tekemättä.

 21. 24

  Liitetty Hihat heilumaan -projektiin sanoo

  Yhteydenotto 20.04.2015, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto. Asia: aiheeton. Puhelut ei toimi.
  kun peräsin oikeuksiani ja kyseenalaistin ton virkailian esim ammattipätevyyden
  Yhteydenotto 20.04.2015, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto. Asia: Kuntouttava työtoiminta loppunut. Ei halua enää kuntouttavaan toimintaan, mieluummin työhön tai työkokeilun kautta töihin. Liitetty Hihat heilumaan -projektiin. Kerroin, että ilmoittaa kun/jos työ alka ennen ryhmän alkamista.

  Esim mikä vitun Hihat heilumaan -projekti ei kerottu
  yksipuolisesti päätetty virkailijan päätös
  syy miksi soitin
  palkka tuki
  lukee siinä yhteyden otto pyynössä minkä lähetin
  lopputulos hihat heiluun projekti
  näin työtön saa tökäristä hommia

  • 24.1

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Jatkoprojekti lienee ”Puntit tutisemaan”.

   Pirkanmaan TE-toimisto lienee helvetin esikartartanon piharakennus. Ylimmällä johtajalla on sukset niin ristissä Aamulehden kanssa, että oli henkilöstön viime pikkujouluissa huudattanut koko henkilökunnalla Aamulehden vastaista iskulausetta. Ei mitään tervettä touhua. Henkilökunta joutuu jatkuvasti kuuntelemaan ao. herran videomonologeja aamupalavereisssa. Turhautumat puretaan viime kädessä työttömiin.

 22. 27

  Jaana sanoo

  Eräs 9 euron mies kysyi minulta eikö 9 euroa ole tarkoitettu kulukorvaukseksi ja sitä ei pitäisi tulona toimeentulossa huomioida?