Huumoriministeri

Kaikki on meidän syytä. Suomi impivaaralaistuu, ahdasmielistyy, ukkoutuu, suomalaistuu, käpertyy sisäänpäin , enää puuttuvat vain heinäsirkat ja ilmastouskonnon tyrkyttämä maailmanloppu.

Kyllä me nyt olemme tuhon omia, kun saunominen ei ole synti, formuloissa ja raveissa voi käydä ilman lupaa, lihansyöntiä ei kielletä, eikä kouluihin tule pakollista kasvisruokapäivää. Kanarian saarilla voi vierailla ilman tasa-arvoluentoja. Metsän riistaa voi paistaa parilalla, ajaa autolla Helsingin keskustassa ja pyyhkiä pöytää jäniksenkäpälällä.

Näin irvailee todennäköinen tuleva valtiovarainministeri plokissaan. Hän pilkkaa avoimesti pieniä puolueita ja päästää irti kaiken hallitusneuvottelujen ulkopuolelle jääneiden puolueiden äänestäjiä eli väärin äänestäneitä kohtaan tuntemansa vahingonilon. Hänen mielestään arvo- ja moraalikysymykset ovat kaikenlaista pientä sälää ja tiede uskonasia.

Facebookissa Emma Kari tiivisti monien Soinin tekstiä kummastelevien tuntemukset näin:

Soinista on hyvin todennäköisesti tulossa seuraava valtiovarainministeri. Hänen esityksestään tullaan tekemään useiden miljardien säästöjä suomalaisten palveluihin ja tukiin. Tämän mittaluokan leikkaukset tulevat sattumaan jokaiseen suomalaiseen.

Ihmiset ovat huolissaan lastensa päiväkodeista, kouluista ja omista työpaikoistaan. Sen sijaan, että Soini osoittaisi millään tavalla ymmärtävänsä ihmisten huolta tai tekemiensä päätösten seurauksia, hän turvautuu halpoihin heittoihin kasvisruokapäivästä tai saunomisesta. Kummallakaan asialla ei ole mitään tekemistä tavallisten ihmisten todellisen huolen kanssa.

Tämä on Soinilta uskomattoman ylimielistä. Lisäksi se kertoo jotain todella huolestuttavaa siitä, kuinka kevyesti perussuomalaiset suhtautuvat niihin edessä oleviin leikkauksiin, joista suomalaiset tulevat maksamaan kovan hinnan.

Olemme siis saamassa valtiovarainministeriksi miehen, joka nauraa hevosmiesten naurua päin huolestuneiden kansalaisten naamaa. Laitoshoidossa olevat vanhukset menkööt saunaan, työttömät käykööt raveissa ja formulakisoissa ja leipäjonossa makaroonia ja ranskanleipää jonottavat paistakoot parilalla metsän riistaa. Suomi on voittajien maa, Suomi on vahvojen maa. Mielenkiinnolla odottelen miten tuleva hallitus aikoo hoitaa työttömien asioita. Onhan Soini jo sanonut työttömiä elämäntapaintiaaneiksi.

Kun porvarihallitus rupeaa leikkaamaan, niin nähdään sekin ihme, että sama lippalakki mahtuu sekä omenalle että melonille. Monet leikkaukset kohdistuvat kipeästi juuri perussuomalaisia äänestäneisiin köyhiin. Käy kuten Orwellin Eläinten vallankumouksessa: toiset eläimet katselevat, kuinka siat kohottavat maljoja ihmisten kanssa, eivätkä ne enää erota sikoja ihmisistä.

Saahan Soini kirjoittaa omaan blogiinsa ihan mitä haluaa. Ihmettelen kuitenkin pienen ihmisen puolustajaksi julistautuneen puoluejohtajan vauhdikasta muuttumista ylimieliseksi kansan pilkkaajaksi.

Tai ehkä maahan perustetaan uusi huumoriministeriö, jonka tehtävänä on opettaa kansalle hevosmiesten huumoria.

Kommentit
 1. 1

  Karo sanoo

  Kyllä kansa tietää!

  Ja se osa kansasta joka tietää eniten ovat Perussuomalasiten äänestäjät.

 2. 2

  LL sanoo

  Perussuomalaisia äänestäneet pienituloiset tulevat pettymään, koska Ps puolueena aikoo olla mukana hallituksessa joka leikkaa palkoista, eläkkeistä, ja julkisista palveluista.

  Palkkojen leikkaus tapahtuu näin: tes;:n mukaista palkkaa saavat joko irtisanotaan tai lomautetaan (elleivät suostu palkkojen leikkauksiin). Kunta-alalla ovat työnantajat jo ehdottaneet sitä yt-neuvotteluissaan. Tilalle otetaan työttömiä, jotka tekevät joko vapaaehtoisesti tai pakotettuna saman työn halvemmalla. Osa heistä voi olla entisiä työntekijöitä. Eläkkeiden leikkaus tapahtuu mm indeksikorotukset jäädyttämällä ja työeläkkeiden leikkauksilla.

  Kyllä kansa tietää, toteaa tuolla Karo. Tietääkö? Ymmärtääkö?Julkisten menojen leikkaukset merkitsevät samalla leikkauksia myös tuloissa. Palkansaajien tulot pienenevät, verotulot pienenevät ja valtion sekä kuntien kassa on entistä tyhjempi.
  Ostovoima kutistuu. Yritysten palveluille ja tuotteille ei ole ostajia joten yrityksistä on irtisanottava työntekijöitä tai jopa ääritilanteessa laitettava lappu luukulle.

  Kysyin eräältä pienipalkkaiselta perussuomalaisia äänestäneeltä, että haluaako hän, että hänen palkkansa pienenee 15-25%? Ei hän tietenkään halua, vaikka niin tässä hänellekin käy. Kun kuka hyvänsä tulevina vuosina pitää tulevia leikkauksia suurena vääryytenä ja valittaa, niin kysyn kyllä keitä valittaja äänesti.

 3. 3

  Jarkko Johanssen sanoo

  Mielestäni Soini tai perussuomalaiset yleisemminkään eivät ole aikoihin esittäneet mitään köyhien ystäviä vaan asiat joihin he ovat keskittyneet ovat olleet luonteeltaan juuri leikkaamista ja säästämistä eri muodoissaan. Ei rahoja espanjaan, kreikkaan tai brysselin koneiston pyörittämiseen, ei rahoja pakolaisille, ei rahoja työnvieroksujille, elämäntapahipeille tai muutenkaan poikkeaville. Sipilän Kepussa nämä löytävät hyvin pitkälle kaltaisensa ja jälki voi olla melko karua – mutta demokratiaan kuuluu se että kansa saa valita typeriäkin vaihtoehtoja. On tässä hyviäkin puolia, sikäli jos Sipilä ja Soini pistävät todella tuulemaan ja toteuttavat 10 miljardin säästöohjelmansa – se ensinnäkin todistaisi että toisenlainen politiikka on mahdollista, toisekseen se myös näyttäisi ihmisille mitä tällainen politiikka todellisuudessa tarkoittaa.

  • 3.1

   LL sanoo

   Onhan kokoomus 8 vuoden hallituksessa ololollaan antanut jo näyttönsä. Velkaa on otettu, ja paljon, leikkaukset purevat jo, tosin viiveellä. Katainen lupasi 200.000 työpaikkaa, tulikin melkein saman verran työttömiä.

   Veikkaan, että neljän vuoden päästä meillä on noin 200.000 työtöntä enemmän, ja päästään liki miljoonaan työttömään. Luottoluokituksemme putoaa kolmesta A:sta kahteen tai jopa yhteen, ellei ihme tapahdu. Eikä se tapahdu. Se merkitsee valtion lainojen korkomenojen rajua kasvua ja lisälainojen tarvetta. Velka kasvaa, tulot ja tuotot vähenevät.

 4. 4

  Raiko Karvonen sanoo

  Tavallisia ihmisiä tullaan seuraavalla hallituskaudella kurittamaan oikein kunnolla. Jos vasemmisto olisi ollut hallituksessa, niin leikkaukset olisivat ehkä olleet edes hieman inhimillisimpiä.
  6:n miljardin leikkaus tulee kohdistuessaan kaikkein kipeimmin kohdistumaan kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin. Eläkeläiset, työttömät ja muut tulonsiirtojen varassa tulevat huomaamaan sen, että eivät he tarvitse juurikaan rahaa elämiseen. Tullaan sulkemaan todella monia kouluja ja terveyskeskuksia, jotta saadaan säästöt kasaan.
  Suurpääoma jyllää tulevassa hallituksessa ja se laittaa taatusti kaikki köyhät täysin kyykkyyn.
  Saatte nähdä, että sitä saa mitä tilaa ja perusporvarihallitus ei tule missään määrin olemaan yhtään köyhän ystävä.

  • 4.1

   Näin on sanoo

   No vasurihan se onkin köyhien ystävä, johan vitsin murjaisit.

   • 4.1.1

    Simo Nikula sanoo

    Presiis. Jatkuvaan, mitä erilaisempaan persujen panetteluun/vähättelyyn, ei kannata vastata muuta kuin sarkasmilla. Saavatpahan siitä taas jotkut vettä myllyynsä.

    • 4.1.1.1

     LL sanoo

     Raiko Karvosen kommentissa puhuttiin perusporvarihallituksesta, ja ihmettelen että kuinka ihmeessä lukutaitoinen ihminen voi saada siitä luettua ”persujen panettelun/vähättelyn”?

     Maassame tulee seuraavat neljä vuotta olemaan porvarihallitus, joka toteuttaa oikeistokonservatiivista talouspolitiikkaa. Siinä hallituksessa on persujen lisäksi kokoomus ja kepu.

     Tämän hallituksen tavoitteena on leikata yhteensä 10 miljardia valtion menoista, vaikka se merkitsisi ihmisten elinolojen heikentämistä ja tulojen leikkauksia (mm palkkojen ja eläkkeiden leikkaamista). Edellisen hallituksen tekemät noin 3 miljardin (ihan tarkka luku ei ole minulla nyt saatavilla) leikkausten seuraukset eivät ole vielä näkyvissä, mutta alkavat kyllä tuntua kansalaisten elämässä.
     Kuten myös hyvin raju ja raakalaismainen 10 miljardia.

     Viielä en ole näkynyt minkäänlaisia todellisia yhteiskunnallisia merkkejä/tekoja, että perussuomalaiset olisivat pienituloisten tai köyhien puolella tässä yhteisen kakun jaossa, yhteiskunnassa. Lupaan antaa tunnustusta, jos sellainen päivä tulee.

     • 4.1.1.1.1

      keke sanoo

      ”Maassame tulee seuraavat neljä vuotta olemaan porvarihallitus, joka toteuttaa oikeistokonservatiivista talouspolitiikkaa”

      No sama kai se harrastaako kyseistä talouspolitiikkaa vasemmisto yhteistyössä oikeiston kanssa vai oikeisto keskustan kanssa. Ero edellisiin hallituksiin on nyt se että saatiin SAK sinne oppositioon vastustamaan tukemisen sijaan sitä oikeistolaista talouspolitiikkaa joka on hyvä asia.

      ”tulojen leikkauksia (mm palkkojen ja eläkkeiden leikkaamista).”
      Valtio ei päätä palkoista tässä maassa. Mitä eläkkeisiin tulee niin niistä ei hallitus yksinkertaisesti voi leikata koska olemme jo sosiaaliturvamme takia EU:n tarkkailulistalla. Oikeastaan saattaa käydä jopa niin että tämän hallituksen on jopa nostettava sitä köyhien perusturvaa, koska onhan se nyt noloa olla EU:n mallioppilas samaan aikaan kun EU vittuilee meille siitä että perusturva on Romanian tasoa ja muutos siihen on saatava joka tässä tapauksessa tarjoittaa väkisellä sitä perusturvan nostamista.

      ”Viielä en ole näkynyt minkäänlaisia todellisia yhteiskunnallisia merkkejä/tekoja, että perussuomalaiset olisivat pienituloisten tai köyhien puolella tässä yhteisen kakun jaossa, yhteiskunnassa. ”

      No jos vaikka odottaisit siihen asti kunhan hallitus edes muodostetaan ja hallitusohjelma saadaan julkisuuteen ennen kuin alat mitään tekoja vaatimaan.

      ”Lupaan antaa tunnustusta, jos sellainen päivä tulee.”

      Samoin. Ja jos nyt ihan rehellinen olen niin tämän teen jokaiselle puolueelle erikseen. Edelleenkin omat niskakarvani nousevat pystyyn siitä vasemmiston ajamasta työllisyyden hoidosta joka käytännössä on tarkoittanut ilmaistyön laajenemista työttömien oman edun nimissä. Toivottavasti suunta muuttuu mutta epäilen vahvasti.

      Loppukaneettina sanon että en ole persu saatikka oikeistolainen kuitenkin olen todella tyytyväinen siitä että nyt jotain muutosta tapahtuu miten asiat hoidetaan tässä maassa. Nykyinen tapa on tullut tiensä päähän joka on vain syventänyt köyhien asemaa ja toivon todella että vasemmisto ottaa sen oppositiopaikkansa tosissaan ja alkaa tekemään kunnon oppositiopolitiikkaa yhteistuumissa ammattiliittojen kanssa. Samoin toivon että oikeisto ottaa tosissaan sen ajamansa linjan. Mielenkiintoiset ajat ovat edessä mutta se on se muutoksen hinta jonka otan vastaan mielelläni.

      Onnea ja menestystä kaikille ja toivottavasti tavataan siellä lakkokeittiöllä mikäli vasemmistolle vihdoin ja viimein sopisi se että työharjoittelijat voisivat tulla samaan tulevaan lakkorintamaan tasapäisinä ammattiliiton jäseninä. Nyt on tuhannen taalaan paikka laittaa ilmaistyöntekijöiden oikeusturva kohdilleen.

 5. 5

  Työttömien auttaja sanoo

  Uuden hallituksen tärkeimpiä tehtäviä tulee olemaan työttömien aktivoinnin lisääminen. Näin voidaan tehokkaasti estää työttömien syrjäytymistä. Onneksi tämän vuoden aikana perustetaan suuri määrä monipalvelukeskuksia, jotka auttavat työttömiä pääsemään mukaan aktivointitoimiin. Kuntouttava työtoiminta ja monipalvelukeskukset ovat tosi tärkeitä asioita kaikille työttömille. Ilman monipalvelukeskusten järjestämiä aktivointitoimenpiteitä moni työtön alkoholisoituisi ja syrjäytyisi erittäin pahasti tai tekisi itsemurhan.

  • 5.1

   Saku Timonen sanoo

   Juuri näin eli suomeksi sama: Kaikki työttömät tullaan pakottamaan palkatomiin töihin.

   • 5.1.1

    Näin on sanoo

    No rahaa se on työttömyyskorvauskin. Vastikkeeton rahanjako on loputtava.

    En kohdista tätä sairaisiin, vammaisiin tai vanhuksiin. Mutta työkykyinen tehköön jotain rahansa eteen!

    Pitäisi myös tukien muuttua niin, ettei kotiin loisimaan jääminen ole ikinä kannattavaa. Nykyään ihan liian suuret rahat saa kotona kattoon räkien.

    • 5.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Näytä siis heti esimerkkiä luopumalla omasta palkastasi je tekemällä omaa työtäsi pelkällä työmarkkinatuella ja yhdeksän euron päivittäisellä kulukorvauksella.

     • 5.1.1.1.1

      Näin on sanoo

      Näytän toki, jos siihen tilanteeseen joskus joudun.
      Tällä hetkellä olen yrittäjä, tiedätkö mitä on yrittäjän toimeentulo, jos yritys ei tuota? Ei tipu edes tuota yhdeksää euroa. 🙂

     • 5.1.1.1.3

      LL sanoo

      Jos yritys ei tuota, on ostajilla rahapula tai tuote sellainen ettei sille vaan ole ostajia.

      Suunta on pienyrittäjienkin kannalta aika huono, koska puheissa olevat 10 miljardin leikkaukset tulevat leikkaamaan kuluttajien ostovoimaa, koska tulonsaajien tulot pienenevät.

      Mutta tätähän äänestäjät halusivat, vai halusivatko?

    • 5.1.1.2

     Turkka sanoo

     No, suurin osa työttömistä ottaisi TUTKITUSTI vastaan mielellään töitä jotka vastaavat yhtään omaa koulutustasoa ja osaamista. Nuorista työttymistä itse asiassa yli puolet ottaisivat vastaan minkä tahansa työpaikan jopa ilman palkkaa! Myytti kattoon sylkijöistä koskettaa itse asiassa aika pientä osaa kansasta, ja on tosi haitallista kohdella kaikkia työttömiä loisina.

     Tiedän että tämä on epäintuitiivista ja tuntuu moraalisesti arvelluttavalta, mutta meidän kannattaa jopa maksaa tietyille tyypeille se minimi kuussa käteen ja toivoa että se riittää, jotteivat he rupea ryöstelemään. Jokaista varastettua satasta kohti yhteiskunta maksaa moninkertaisen laskun.

     Miksemme antaisi vastikkeetonta kansalaispalkkaa kaikille, ja teikisi yrittämisestä mahdollisimman helppoa. Myös niin, että verotus on alapäässä erittäin kannustavaa, jotta yksinkertaisellakin idealla/työllä voi saada toimeentuloa sen perusosan päälle. Tällä päästäisiin eroon myös suuresta osasta byrokratiaa (laskisi sosiaalituen kustannuksia sitä kautta) ja kannustettaisiin töihin sen sijaan että pakotettaisiin (tehokkuus). tehokkuudessa paljon.

     • 5.1.1.2.1

      keke sanoo

      Jos et halua tehdä palkatta työtä niin herrat lyö rätingin sulle käteen jossa tieteellisesti todistetaan että et vaan voi ajatella noin

     • 5.1.1.2.2

      Matelot sanoo

      Kauniita ajatuksia, mutta mitä kannattaa saarnata naudoille. En tosin olisi valmis ajatukseen kansalaispalkan maksusta esim. Ollilalle ja kaltaisilleen.

    • 5.1.1.3

     pitkäaikaistyötön sanoo

     Nokia-konsernille jaetuilla tukirahoilla saatiin vastikkeeksi tuhansia lopetettuja työpaikkoja Nokiassa ja sen alihankkijoilla. Tekes halusi tukea matkapuhelinten kehittämistä ja vastikkeeksi saatiin koko bisneksen lopettaminen. Vai, riittikö ne tukirahat edes Elopin irtisanomiskorvaukseen?

     Työttömiltä kyllä ollaan vaatimassa sellaista moraalia, johon kuuluu orjatyöhön suostuminen, mutta yrityksiltä ei vaadita mitään, eikä niitä saada mistään vastuuseen. Yritykset voi vapaasti tuhota valtion tai sen luonnon ja omistajat ja johtajat ei muuta kuin lähtevät hymyissä suin veroparatiiseihin ja muihin paratiiseihinsa kuluttamaan huijaamiaan rahoja.

    • 5.1.1.4

     pitkäaikaistyötön sanoo

     ”En kohdista tätä sairaisiin, vammaisiin tai vanhuksiin.”
     Tragikoomista. Kehitysvammaisia on pidetty jo vuosikymmeniä palkattomissa orjatöissä. Vuonna 2004 kehitysvammaisia työ- ja päivätoiminnan asiakkaita arvioitiin olevan 14.000. Tällä hetkellä arvioidaan, että vain 400-500 kehitysvammaiselle maksetaan työstä palkkaa. (Lähde: Kehitysvammaisten ihmisten työllisyystilanne 2013 – 2014, Kehitysvammaliiton selvityksiä 9)

     Mikä onkaan sitten se pitkäaikaistyöttömän ”vamma”, jonka perusteella hänellekin suodaan näin ”mainio” kohtelu suomalaisessa yhteiskunnassa? Lähinnä keski-ikäisyys.

    • 5.1.1.5

     Jarppa Laine sanoo

     Puolustusvoimainkin tulisi aloittaa sota! – nehän saavat tällä hetkellä täysin vastikkeetta rahansa. Tehkööt jotain rahojensa eteen!!!

   • 5.1.2

    Turkka sanoo

    Ja koska kaikki eivät tykkää tehdä töitä palkatta, löytyy kohta yhteiskunnallisen vakauden horjumisesta peruste tuomioiden koventamiseen.

    Kehä on valmis.

    • 5.1.2.1

     Esa Lassi sanoo

     Työnantajista olisi ihanaa saada työvoima ilmaiseksi. Sitä kohti näyttää olevan pyrkimys. Kukahan sitten ostaa mitään,paitsi kirpputoreilta alennnuspäivinä. Pian ei ole tuotantoa kotimarkkinoille,eikä kauppaa. Miten tässä näin pääsi käymään?

     • 5.1.2.1.1

      Mikko Saren sanoo

      Silloin kun toimin työllistävänä yrittäjänä, niin koin kyllä todella vastenmielisenä ajatuksen siitä että olisin voinut käytännössä pitää aina yhden ilmaisen työvoimapoliittisen harjoittelijan tekemässä palkollisen duunia.

      Tiedän, että todella monet yrittäjät ovat tätä mieltä. Joten ei heitellä niitä pilkkakirveitä kollektiivisesti kaikkien työnantajien päälle.

     • 5.1.2.1.2

      LL sanoo

      Olet oikeassa. Hyvä, että sanoit ääneen mitä ajattelet. Hyvin toivottavaa olisi, että nämäkin ajatukset ja äänenpainot tulisivat enemmän näkyville ja kuuluville.

      Monet vauraseen keskiluokkaan kuuluvistakaan ei halua kurjistuvaa yhteiskuntaa. Osa hyvin rikkaistakin haluaa maksaa veronsa Suomeen eikä piilotella rahakasojaan veroparatiisimaihin.

      Valtamedia on toistaiseksi vain pitäyt huolta siitä, että veronmaksukielteiset ja yhteiskuntavastuuta pakenevat ovat saaneet äänensä kuuluviin.

  • 5.2

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Eikös se ole pelkästään positiviista, että työtön tekee itsemurhan. Se kun on valtiolle pelkkää säästöä. Vielä parempi jos työllinen tekee itsemurhan, niin siinä avautuu vielä työpaikka työttömälle. Molemmissa tapauksissa valtio voisi luovuttaa omaisille muistoksi ansiomitalin pyyteettömästä teosta yhteiskunnan hyväksi. Nyt kaikki itsemurhatalkoisiin Suomen hyväksi. Suomi nousuun! Aloitetaan leikkaaminen kotoa käsin.

  • 5.3

   Matelot sanoo

   Oletko trolli vai humoristi ja pyrkimässä virkaan Timosen visioimaan huumoriministeriöön.

   • 5.3.1

    pitkäaikaistyötön sanoo

    Mihin vedetään raja vastikkeellisen avun ja aktiivisuuden palkitsemisen välillä?

    Yhteiskunnalle halvempaa olisi tarjota pitkäaikaistyöttömille kahden viikon Karibian risteily, joka päättyy kivuttomaan kuolemaan ja tuhkaukseen Kuubassa. Joku voisi jopa suostua vapaaehtoisesti.

    Mitä kaikkea paskaa voi perustella yhteiskunnan edulla? Sitä mikä sopii juuri sinulle?

    Vastikkeellisen sosiaaliturvan vaatijoilta voisi kysyä, että mitä saa suojelurahan vastikkeeksi? Minkälaiseen yhteiskuntaan olet valmis siirtymään?

  • 5.4

   Matelot sanoo

   Oletko trolli vai humoristi ja pyrkimässä (palkatta) Timosen visioimaan huumoriministeriöön?

  • 5.5

   töytön sanoo

   No varmasti näitä työttömien ”auttajia” sikiää yhä enenemissä määrin rahankiilto silmissä. Montakohan työtöntä on tehny itsemurhan ”päästyään” näihin aktivointitoimenpiteisiin…

 6. 6

  HooFoo sanoo

  Niin metsä vastaa ku sinne huutaa. Ehkä olis kannatanu miettii pari kertaa, ennenkuin kaiken maailman über-liberaalit rupes demonisoimaan kokonaista puoluetta, joka koostuu monenkirjavasta sakista sekä vasemmistolaista ja oikeistolaista ja kaikkee muuta ajattelua. Kannattiko? Tunnen jonkun verran perussuomalaisia ja suurin osa on ihan tavallisia tolkun ihmisiä. Pienyrittäjiä, työväestöä ja heikompiosaisia etc. Vasemmiston, vihreitten, liberaalien ja globalistien moralistinen ihmistensyyllistämislinja lyö nyt omille näpeille…

  • 6.1

   tönkkösuolattu sanoo

   Jaa? Enpä ole ikinä tolkun persua tavannut. Ylimielisiä ***** kaikki ja läpeensä pahoja ihmisiä.

   • 6.1.1

    LL sanoo

    Mä tunnen yhden, joka äänesti perussuomalaisia. Käyn siinä puskasiwassa kerran viikossa. Hän pelkää työpaikkansa puolesta ja on sitä mieltä että kaupan alalla on kurjat palkat ja huonot työolot. Ei ihme, että pelkää, koska kaupoissakin on jo töissä työttömiä, tekemässä töitä vielä pienemmillä palkoilla tai jopa ilman palkkaa (työkokeilussa, opiskelijoita harjoittelijoina yms.)? Yrittäjille sellainen työntekijä on paljon mieluisampi kuin normipalkkaa saava työntekijä.

    Perussuomalaiset ovat talouspolitiikan puolella, jota mm briteissä toteutetaan. Se laskee kaikkien palkkoja. Briteissä käytetään työvoimana sosiaalitukien varassa eläviä. Heille ei makseta palkkaa vaan he tekevät töitä, jotta saisivat sosiaaliturvansa.

    Moni, joka taputtaa meillä sille, että työttömien olisi tehtävä sosiaaliturvansa vastikkeena palkatonta työtä, ei tunnu käsittävän, että se laskee myös taputtajien palkkoja. Yt-neuvotteluissa oma työpaikka ei olekaan itsestäänselvyys, koska tilalle saa työttömän, koska vaan.

 7. 7

  PeelsePuupi sanoo

  Katsoin teeveestä suoraa lähetystä Sipilän ilmoittaessa tulevan hallituksen pohjasta. Silmiin pisti eritoten Timo Soinin yrmy, punanaamainen olemus. Tavallisesti leppoisa, huultaheittävä Soini oli sen näköinen kuin olisi juuri saanut itkupotkuraivarin, piikitteli toimittajia ja hallituksesta pudotettuja puolueita. Huulenheitosta vastasi Soinin sijasta insinööri Sipilä. Milloin perussuomalaiset äänestäjät suostuvat uskomaan, että Timo Soinin ainoa missio politiikassa on NÄYTTÄÄ. Näyttää epäilijöille, että SMP:n ”kykypuolueen” entinen rivijäsen ei ole mikään poliittinen dinosaurus. Tämä Soinin missio on ollut selvästi näkyvissä jytkystä saakka, ja nyt hän siis pääsee politiikan totoluukulle lunastamaan voittonsa. Tavallisille (perus)suomalaisille tämä tarkoittaa, että Soinin vastuu poliitikkona loppuu tähän ja nyt voidaan tehdä mitä vain kansaa kurittavia leikkauksia ja päänkatkaisuja. Tähän on tultu ja tähän todennäköisesti jäädäänkin.

  • 7.1

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Työttömänä Timo Soini olisi erittäin potentiaalinen ”kuntoutettava”. Koko ulkoinen olemus henkii toimintakyvyn menetystä.

 8. 8

  Rohvessori sanoo

  Yksinkertaiset ratkaisut vaikeisiin ongelmiin ovat aina vääriä. Persuilla on vain yksinkertaisia ratkaisuja tarjottavaksi.
  Ja luulo siitä jotta porvareita painaisi maan etu on naivia, katsotaanpa vaikka tilaostoja omaisuuden keskittymisestä, niin nousu- kuin laskusuhdanteen aikana. Pääoma siirtyy rikkaimalle ryhmälle satoi tai paistoi, ja me tavalliset tallaajat puretaan kiukkua mamuja, työttömiä, sosiaaliturvan varassa eläjiä jne.jne. kohtaan.

 9. 9

  Papi sanoo

  Jos joku ei tiennyt, niin puoluehan on todellisuudessa ja käytännössä oikeistopuolue, joka tekee oikeistopolitiikkaa. Susi lampaiden vaatteissa.
  Sitä saat mitä tilaat, mutta tiesivätkö kaikki äänestäjät sen mitä itse asiassa tilasivat?

 10. 10

  Naisimmeinen, kohta 50 ja työtä vailla sanoo

  Niinpä, ja siellä Sipilä ja Soini laittanevat meidän naisten asiat erityiseen järjestykseen? Voi omalla kokemuksella sanoa että IT-alan tekijänä (työuraa ehjänä ennen tätä 25v, ja ei siis nokiaa) ei ole helppoa työllistyä. Laittanevat hakupaperin roskiin arvattuaan ikäni (jonka yritän häivyttää).
  Olen verkostoitunut, somettanut, tehnyt ilmaista ja vapaaehtoista työtä. En to-del-la-kaan ole jouten – nytkin teen 250€ kustannuksella työnantajalle n 9-11 tuntisia päivä.
  En ymmärrä miten työajan pidennys tai se, ettei veroihin kosketa parantaisi tulevaisuuttani. Lue -> tuo töitä.
  Jos olisin ja pääsisin töihin – maksáisin ilomielin sen +2% veroja enemmän.

  • 10.1

   Naisimmeinen, kohta 50 ja työtä vailla sanoo

   … siis 250€/kuukausi kustannuksella (aiempi asiantuntijaveloitus töistä oli firmalla 120€/tunti. Palkka ei toki ollut sielläpäinkään…)

 11. 11

  Malle Menenteus sanoo

  Kyllä persujen mollaajia nyt ahdistaa! Perussuomalaisten takia on ennustettu ties minkälaista perikatoa. Nyt kun hurskastelevat ”edistyspuolueet” on pelattu paitsioon, alkaa hemmetinmoinen mielensäpahoitus. Give me a break, katsokaa vaikka peiliin!

  • 11.1

   Joni Pelkonen sanoo

   Kukahan se onkaan hurskastelija, olisiko uskovainen katolinen abortinvastustaja Soini, jonka mielenkiinto kristinuskon hurskautta kohtaan loppuu kun pääsee oikein mainion kalja- ja paistipöydän ääreen? Ja joka mieluummin halveksii ja pilkkaa muita kuin ojentaa kätensä, joka varmasti olisi kristillisempi asenne?

   Isäni kotikylällä Juuassa puhuttiin ”haistanpaska”-uskovaisista: ne olivat niitä jotka istuivat etummaisessa kirkonpenkissä jotta olisivat mahdollisimman kaukana köyhien hajusta.

   • 11.1.1

    Mia Sarka sanoo

    Etkö hyväksy uskovaisia ihmisiä? Juuri sinunkaltaisten ahdasmielisten impivaaralaisten takia monet maahanmuuttajat kokevat ahdistusta muslimiudestaan.

    • 11.1.1.1

     LL sanoo

     Suomessa asuvat ja elävät maahanmuuttajat tuntevat ahdistusta, ja ihan aiheesta, heitä nimittelevistä, uhkailevista ja loukkaavista perussuomalaisista..

     Meinasin pudota tuolilta lukiessani mitä perussuomalaiset olivat sanoneet Juha Sipilälle maahanmuuttajista:
     ”Muun muassa perussuomalaiset vastasi hallitustunnustelija Juha Sipilälle, että sosiaaliturva-asioissa maahanmuuttajia tulee kohdella yhdenvertaisesti kantasuomalaisten kanssa.”

     Niinhän se kyllä jo onkin, totesi tuohon vääristyneeseen mielikuvaan Anna-Kaisa Pekonen:

     http://yle.fi/uutiset/paivi_rasanen_syyttaa_timo_soinia_epamaaraisyydesta_keskustelu_maahanmuutosta_aanestajien_kosiskelua/7986453

     Perussuomalaiset eivät voi pestä käsiään ja omaatuntoaan siitä, että yllyttävät rasismiin.

 12. 12

  Karo sanoo

  Pitää muuten kiittää Timosta tämän blogin kirjoittamisesta. Tämä on hyvää vaihtelua tavanomaisiin kirjoituksiin. Omaa blogiaan saa jokainen tietysti kirjoittaa mistä haluaa, mutta niitä varhaisaikojen historia-aiheisia kirjoituksia on ollut ikävä.

  Kiitos

 13. 13

  Jussi3 sanoo

  Soinihan sanoi jo ajat sitten että tukee voimakkaasti työvoimapolitiikkaa jossa kaikki työttömät laitetaan pakkotöihin.
  Saa nähdä ovatko mellakat ja autojenpoltot ym.ajankohtainen ilmiö jo tulevalla vaalikaudella,
  Suomalaisen pinna kestää,mutta kun se katkeaa alkaa tapahtumaan.

 14. 14

  4674563573546 sanoo

  Sossu uhkasi minua joku aika sitten toimeentulotuen alentamisella jos en suostu noihin palkattomiin pakkotöihin. Tein testin. Varastin yhden kuukauden aikana kaikki perustarpeet jotka tarvitsin ja huomasin että tulen mainiosti toimeen 40% alennetulla perusosalla ja saan jopa säästettyä siitä. Seuraavassa tapaamisessa kerroin kokemukseni tantalle. Tukileikkauksilla uhkailu lopetettiin heti ja minulle varattiin aika psykiatrille.

  • 14.1

   PeelsePuupi sanoo

   Juuri näin. Sen sijaan jos tyydyt siihen 40% alennettuun toimeentulotukeen ja suoritat tyylikkään nälkäkuoleman sosiaalitantat ja -papat lääkärien kannustamana vain taputtavat vieressä…

  • 14.2

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Varastaminen on yksityisyrittäjyyttä. TE-toimisto on jo ilmeisesti palkinnut karenssilla aikaisemmin.

 15. 15

  sanoo

  Ehdotan yhteislaulua! Laulu on laulu- ja soitinyhtye Chumbawamban ikiaikainen anarkopunkin klassikko, Amnesia, joskus silloin 1990-luvulta, kun konservatiivien valtakausi Isossa Britanniassa päättyi sen ”uuden työväenpuolueen” tulemiseen. Jos hallituksen muodostaa tuollainen kolmikko kuin tämä SSS:mme, niin millähän ruman sanan ilveellä syntyisi sellainen poliittinen kuperkeikka, että tulossa ei tosiaan ole ihan silkkaa ankeutta, kuria ja niukkuutta? Sitähän tässä on yksi ja toinen kukin omalla tavallaan huutanut. Politiikka on puoliksi äänestäjien toiveisiin, pelkoihin sekä haaveisiin perustuvaa teatteria ja toinen puoli mihinkään paitsi oman edun sekä vallan tavoitteluun perustuvaa reaalipolitiikkaa, jossa edellä mainittu toisen puolen kolmikko ei saa kummoistakaan sijaa.

  Ei ole Pikettyn opista, jos sellainen vakavassa mielessä koskaan tuleekaan, vielä tänään markkinaliberalismin ja pääomavaltaisuuden taittajaksi sekä pelkäksi kirjallisuusviitteeksi laittajaksi. Ei ole maailma muuttunut ja ilmasto-, demokraattisuus- sekä epätasa-arvohaasteita pois harteiltaan viskannut. Jos nyt mittaillaan ongelmia näin alkuun suurimmasta päästä katsoen. Siinäpä on tekeminen, kun rupeavat polkemaan maahamme innovaatiota, talouskasvua, tuotantoa ja PALKKATYÖHÖN perustuvaa työllisyyttä. Huumorivitsiä, uuskieltä, näkökulman vääntelyä sekä monimuotoista vastuunpakoilua sieltä tulee, kun harva asia muuttuu parempaan päin ja silloinkin lähinnä sattumanvaraisesti.

  • 16.1

   Saku Timonen sanoo

   Onneksi sentään puhutaan edes palkkatuetusta työstä, josta saa TES:n mukaista palkkaa. Muuten tuo asenne on taas sitä samaa: jostain syystä työttömän katsotaan tulevan automaattiseseti henkisesti ja fyysisesti sairaaksi ja alkoholisoituneeksi sohvaperunaksi.

 16. 17

  humberto sanoo

  Mielestäni tuo Soinin elämäntapaintiaanikommentti on ymmärretty aivan tahallisesti väärin. Vaikka en olekaan Soinin kanssa samaa mieltä, niin siinähän ei kritisoitu työttömiä, vaan elämäntapatyöttömiä, joille perustulo turvaisi vastikkeetonta rahaa loppuelämäkseen. Elämäntapatyöttömät ovat hyvin pieni joukko, joka ei mielestäni ole millään tapaa oleellinen koko keskustelun kannalta eli sikäli Soini on hakoteillä.

  • 17.1

   LL sanoo

   Soini käytti tuota ilmaisua vaalikeskustelussa, kun puhuttiin työttömistä/työttömyydestä. Jos olisi valinnut sanansa toisin, kukaan ei muistuttaisi siitä. Hän on myös eduskunnan suuressa salissa ilmoittanut suureen ääneen, että kaikki työttömät on laitettava palkattomaan työhön (=kuntouttavaan työtoimintaan), koska ei täällä voida elättää sohvallamakoilijoita.

   Ei se ole jäänyt epäselväksi, eikä Soini ei ole ilmaissut näkemystään työttömistä mitenkään epäselvästi.

  • 17.2

   PeelsePuupi sanoo

   Ei ole olemassa mitään ”elämäntapatyöttömiä”. Näytä yksikin täysin terve, täysin työkykyinen ihminen, joka on elellyt yhteiskunnan rahoilla koko elämänsä. Tällaisia ihmisiä ei nyt vain yksinkertaisesti ole olemassa.

   • 17.2.1

    LL sanoo

    Mahdollisesti 12-lapsisen lestadiolaisperheen äiti vosi olla sellainen elämäntapaelätti. Pelkästään lapsilisät ovat noin 250.000 euroa yhteiskunnalta. Siihen sitten kaikki muu yhteiskunnan tuki vielä päälle.

  • 17.3

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Ei ole Soinilta ”elämäntapaintiaanit” unohtuneet.

   ke 8.4.2015 http://areena.yle.fi/1-2750377
   Timo Soini: “En hyväksy mitään elämäntapaintiaani-systeemiä perustuloon”

   YleX 23.3.2015
   Soini ei kannata perustuloa, sillä hänen mukaansa kaikkien on syytä kokeilla, miltä työnteko maistuu elämäntapana.
   – En hyväksy sitä, että voi ruveta elämäntapaintiaaniksi jo 17-vuotiaana.

   16.3.2015 Iltalehden vaalitentti
   – Ei me tarvita sellaisia elämäntapaintiaani-systeemeitä, joissa voi heittäytyä suoraan letkunvarteen, Soini vitsaili. Niinistö syytti häntä ihmisten hädän kustannuksella vitsailusta.

   ***

   Joko Soinin älykkyys ei riitä ymmärtämään perustulon ideaa tai hänen keskittymiskykynsä riittää ainoastaan kuvittelemaan, minkälaisia valintoja 17-vuotias Timo Soini tekisi uudessa tilanteessa.

   • 17.3.1

    mai sanoo

    Niin no, Timo Soinin ainoa kokemus yksityispuolen palkkatöistä on vuosikymmenien takaiset kesätyöt teininä…

 17. 18

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Moni työtön on jo valmis myymään itsensä halvemmalla kuin mitä demarivetoinen ay-liike sallii. Mitä vähemmän ay-liike on kiinnostunut työttömien asemasta, niin sitä suuremmaksi tämä kuilu käy. Nyt ei enää kilpailla siitä, kuka saa mahdollisuuden tehdä vallankumouksen vaan konreettisista työpaikoista. Se, että työttömät tekee palkatta töitä ay-jyrsijöiden katseiden alla, ei lisää ay-liikkeen kannatusta työttömien joukossa. Aatteelliset ihmiset laittaisivat työt seis, jos joku joutuu tekemään samoja töitä palkatta. Näin ei vaan tapahdu. Ay-liikkeella ja sosialismilla ei ole enää mitään kosketuspintaa. EGO!

 18. 19

  huhhui sanoo

  Tuolta poimittuna aihetta koskeva kohta, taitaa olla kylmää kyytiä luvassa ja entistä kovempia pomppuja.

  ”Tässä ovat hallitusneuvotteluiden keskiviikkona julkistetut työryhmät.
  Työ ja työllisyys
  Juhana Vartiainen, kok (pj)
  Timo Kalli, kesk
  Anne Berner, kesk
  Mikko Alkio, kesk
  Jari Lindström, ps
  Matti Putkonen, ps
  Arto Satonen, kok
  Leena Riekkola, ps
  Laura Manninen, kok (siht)”

 19. 20

  huhhui sanoo

  Lisätään vielä muutamia linkkejä.

  ”Tuoreen tutkimuksen mukaan uusyrityskeskuksen kautta syntynyt yksi uusi yritys maksaa yhteiskunnalle alle 800 euroa. Työtön henkilö taas kuluttaa yhteiskunnan varoja vuosittain yli 20 000 euroa, toteaa Suomen Uusyrityskeskukset ry.”

  http://www.talouselama.fi/uutiset/oletko+ajatellut+tyoton+kuluttaa+yhteiskunnan+varoja+yli+20+000+euroa+vuodessa++yrityksen+saa+kayntiin+800+eurolla/a2304412

  – tässäkin taas joku RY innokkaasti potkimassa työttömiä?

  *

  ”Satojen työttömien sähköpostiosoitteita ja niiden käyttäjien nimiä on vuotanut Varsinais-Suomen TE-toimistosta.
  Toimisto lähetti Varsinais-Suomen akateemisesti koulutetuille työttömille keskiviikkona sähköpostin, jonka osoitekenttä paljasti vastaanottajille yli 500 henkilön sähköpostiosoitteet. Osoitekentästä oli pääteltävissä osoitteiden lisäksi vastaanottajien nimiä.”

  – uutisoitu 8.5., mutta ei ainakaan omiin silmiin levinnyt laajalle. cc ja bcc:n ero taitaa edelleen olla epäselvä, pitäisiköhän virkailijoita kouluttaa? esimerkiksi 6kk ilman palkkaa?

  http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/767726/TEtoimiston+sahkopostituksessa+paljastui+salassa+pidettavia+tietoja

  *

  ”Tempputyöllistäminen hyödyttää vain kuntia
  Aarne Kuusi ja Heikki Palm”

  – vieraskynä 11.5. hesarissa

  http://www.hs.fi/paivanlehti/11052015/a1431225766291

  *

  ”Uusi apulaispormestari: Seuraan tarkasti työttömyyttä
  Kyseessä on pienin osa-alue, noin 80 miljoonaa euroa. Osaamis- ja elinkeinopalveluihin kuuluu työllisyyden hoito, joka on todella iso kysymys, Anna-Kaisa Heinämäki painottaa.”

  – tampere valitsi apudirikan suoraan poliisihommista, palkka seitsemän tonnia kuussa.

  http://yle.fi/uutiset/uusi_apulaispormestari_seuraan_tarkasti_tyottomyytta/7988570