Tyhmyreille keppiä

Hevoselle piiskaa, aasille ohjat, tyhmyrin selässä soikoon keppi! (San.26:3)

Tämä raamatullinen viisaus pätee erityisen hyvin uuden hallituksen antiin äänestäjille, jotka uskoivat vaalilupauksiin. Luvattiin, että köyhiltä ei leikata. Luvattiin, että koulutuksesta ei leikata. Luvattiin sitä ja tätä, mutta ihan kaikki lupaukset petettiin jo hallitusneuvotteluissa.

Se nyt tiedetään vanhastaan, että kokoomus on rikkaiden asialla ja että kepu pettää aina. Nyt saivat eniten selkäänsä ne ilmeisen huonosti politiikkaa ja poliitikkojen toimintaa tuntevat, jotka hölmöyksissään sortuivat uskomaan perussuomalaisten seireenilaulua.

Monet työttömät, työmarkkinatuella tai pelkällä toimeentulotuella taloudellisessa ahdingossa elävät uskoivat Soinin lupauksiin olla leikkaamatta kaikkein köyhimmiltä. Pienipalkkaisissa töissä olevat uskoivat perussuomalaisten olevan työväenpuolue. Monet eläkeläiset panivat toivonsa Soinin luottamusta herättävään olemukseen ja suoraselkäisen kansanmiehen maineeseen.

Turpiin tuli, mutta petetyt äänestäjät lohduttautukoot nyt sillä, että puolue sai neljä ministeriä ja eduskunnan puhemiehen paikan. Äänestäjiä tarvittiin antamaan näille harvoille ja valituille mukavat pestit.

leikattiin silti

Kaikkein eniten retkutettiin niitä onnettomia, jotka sortuivat uskomaan PS:n ns. maahanmuuttokriittisen siiven eli halla-aholaisten horrossaarnaajien höpinöitä. Tämän uskonlahkon mukaan  kaikki on maahanmuuttajien ja erityisesti islaminuskoisten maahanmuuttajien syytä. He vievät kaikki sosiaalituet eikä syntyperäisille jää mitään. He tulevat mutavyörynä ympärileikkaamaan naisemme ja raiskaamaan tyttäremme. Äänestämällä oikeaa puoluetta heistä päästään eroon ja sitten on isänmaassa kaikki hyvin.

Kuinkas kävi? Ns. maahanmuuttokriittiset eivät saaneet hallitusohjelmaan mukaan yhtään tavoitettaan. Siitä kertoo parhaiten se surkealta hengennostatusyritykseltä vaikuttava teeskennelty into, jolla he puolustelevat saavutuksiaan.

Saatiin tärkeä viittaus EU:n perheenyhdistämisdirektiiviin ja sen avulla voidaan estää sen yhden ainoankin alaikäisen vanhempien saapuminen Suomeen. Mahtava voitto, Suomi on pelastettu! Maahanmuuttajia otetaan entiseen tahtiin ja EU:n pakolaiskiintiö tuo heitä lisää, mutta nyt on sentään periaatteessa mahdollista estää sen yhden lapsen huoltajan tuleminen.

Tähän asti lähinnä halla-aholaisena sananjulistajana ilman omia ajatuksia tunnettu Maria Lohela hylkäsi heti eduskunnan puhemieheksi päästyään Mestarinsa opit. Kaikki aiemmin sanottu on menneisyyttä ja nyt alkaa uuden historian kirjoittaminen. Siihen historiaan ei entisen kaltaisia puheita mahdu. Näin kiittää asemaan päässyt halla-aholainen äänestäjiään.

Oikeastaan koko puolueessa ei ole kuin yksi rehellinen halla-aholainen ja hän on Halla-aho itse. Hän jatkaa oppinsa julistamista entiseen tapaan, mutta opetuslapset kääntävät hänelle selkänsä sitä mukaa kun heidän omat tavoitteensa toteutuvat.

Koska ns. maahanmuuttokriittinen ymmärtää parhaiten alatyylistä kapakkakieltä, niin käytetään sitä: Jos keskivertoa persujen äänestäjää vedettiin hanuriin pesäpallomailalla, niin teidän tapauksessanne käytettiin höyläämätöntä kakkosnelosta. Mitäs läksit.

mitäs läksit

Kommentit
 1. 1

  ........... sanoo

  Kiitos, tämä virkisti.

  Tosin tämä ei taida tavoittaa niitä, joille sen kirjoitit, sillä lukeminen ja ajattelu usein loistavat siellä poissaolollaan.

 2. 2

  Hannu Siivonen sanoo

  Käytät sana persu viitatesaasi perussupmalaisten politiikkaan. Perussuomalaisista ei saa käyttää sanaa persu. Persut eivät myy persettään

  • 2.1

   Aatami Epätoivoinen sanoo

   Jos ei nyt sitten käytetä sitä persu-sanaa vaan tarkastellaan vain työn tuloksia: yhdellä sanalla sanottuna PERSEELLÄÄN!

  • 2.3

   Jussi3 sanoo

   Jos eivät myy,
   sitten puheenjohtajansa tavoin PUHUVAT perseellään.

  • 2.4

   Epätietoinen sanoo

   Mistäköhän hyvästä ne neljä ministerinpaikkaa sitten tulivat, höppänä?

 3. 3

  Haikki sanoo

  Jos Persut eivät olisi myyneet persettään, niin ehkä olisimme saaneet järkevämmän hallituksen aikaan ilman Kreikan tietä, johon tämä näännytyspolitiikka ajaa.

 4. 4

  Erkki Perämerkki sanoo

  Sakulta jäi nyt kyllä yksi herkullinen yksityiskohta mainitsematta. Hallitusohjelmassa nimittäin on tällainenkin kohta: ”Kumotaan puoluelain (L 10/1969) 9 §:n (sellaisena kuin se nykyään on puoluelain osittaismuutoslaissa 683/2010) 1 momentin kolmas (3) lause.”

  Ilmoitetun lauseen kohdalta löytyy seuraava virke: ”Jos eduskuntavaalien välisenä aikana kunkin vuoden valtion talousarvion julkaisemiseen mennessä vähintään puolet jotakin puoluetta edustaneista ja puolueen valtionavustusosuutta laskettaessa mukaan luetuista kansanedustajista on ilmoittanut eduskunnan puhemiehelle luopuvansa edustamasta tätä puoluetta eduskunnassa, on avustuksen jakoperustetta tarkistettava siten, että tapahtuneet siirtymiset otetaan huomioon.”

  Ei tarvi tätä paljoa pyöritellä, että tajuaa kyseessä olevan Soinin pelko puolueen hajoamisesta. Tällä pidetään Perussuomalaisten puoluetuki ennallaan, vaikka PS:n 38 kansanedustajasta 37 saisi tarpeekseen ja perustaisi oman eduskuntaryhmän.

 5. 5

  sanoo

  Kyllä nyt huutaa persuäänestäjän perse hoosiannaa, on sitä hoonattu raskaasti.

  *aaaahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahaha*

 6. 6

  monttööri sanoo

  Koulutuksesta leikkaaminen on helpoin ja halvin keino kasvattaa perussuomalaisten elämän koululaisten määrää valtakunnassa.

 7. 7

  AMK sanoo

  Koeaika,koeaika missä on päättäjien, ministerien koeaika?
  Historian lyhin ministeriö.Valehtelulla aikaansaatu päättäjistö.
  Omaan napaan katsovat päättäjät.

 8. 8

  Esa Annala sanoo

  Vihervassarina kuvittelin, että nyt on syytä suureen voitonriemuun ja ilkkumiseen persujen kannattajille. Vaan ei. Enemmän nyt tunnen myötätuntoa äänestäjiä kohtaan, joita ei minun mielestäni tässä voi syyttää. Ainakaan ihan kaikesta. He luulivat saavansa äänestää omien etujensa ajajaa. Sekä Keskustan että Perussuomalaisten äänestäjissä on hirvittävä määrä juuri niitä, jotka äänestivät SDP:n ja Kokoomuksen leikkauspolitiikkaa vastaan. Kokkareiltahan loikkasi jengiä Keskustan kelkkaan.

  Minusta tämä muistuttaa ihan liikaa amerikkalaistyylistä demokratian irvikuvaa, jossa rahalla saa mitä haluaa.

  En tosin epäile hetkeäkään, etteivätkö halla-aholaiset, hommalaiset ja muut sisuajat pian keksi vaalituloksesta jonkin vihervassarisalaliiton aiheuttaman vääristymän tai suvakkien aivopesuprojektin. Siis ihan vain sitä varten, ettei tarvitse peilistä katsoa kuinka kyseessä olikin oikeistopopulistinen salaliitto.

  • 8.1

   Pätkätyötön sanoo

   Omallta osaltani olen valistanut ihmisiä sosiaalisessa mediassa Perussuomalaisten menneisyydestä SMP:nä, joka ei ollut oikeisto- vaan keskustapopulistinen puolue. Perussuomalaisten poliittinen ohjelma on pohjimmiltaan edelleenkin sama kuin tuolloin 1950-luvulla, vaikka uusia äänestäjiä on kalastettu menestyksekkäästi oikealta.
   Köyhien kaupunkilaisten ja työttömien ongelmat eivät kiinnosta.
   Soini on kumminkin Vennamon oppipoika.

   • 8.1.1

    Pätkätyötön sanoo

    (Ja siis pienenä yllätyksenä on tullut ihmisten lyhyt muisti. Itse olin lukiossa kun SMP hajosi vuonna -95, ja muistan sen kuitenkin. Eivätkö ihmiset ota selvää siitä, mitä tai ketä äänestävät?)

 9. 9

  Anssi Lähde sanoo

  Tämä rouva Lohela on ponnistanut Turun valtuustoon ja sitten eduskuntaan pelkästään demonisoimalla Varissuon maahanmuuttajat. Hänen mukaansa heidät pitäisi hajasijoittaa Itä- ja Pohjois-Suomeen. Someen luiskahti myös kannanotto (jonka hän nopeasti poisti), että vääränvärisillä miehillä pitäisi olla öisin ulkonaliikkumiskielto Turussa. Mitään muuta näkemystä mihinkään poliittiseen kysymykseen hänellä ei ole koskaan ollut.

  Nyt vastakkainasettelun aika on ohi ja kuljemme kohti luottamuksen Suomea. Lohela kieltäytyi nyt, hups olkoon, vastaamasta yhteenkään maahanmuuttoa koskevaan kysymykseen. Eli hänellä ei ole enää sitäkään ainoaa agendaa, jolla kannatus on hankittu. Jos olisin äänestänyt häntä, hämmästyisin. Mutta loheloiden äänestäjät tuskin jaksavat enää seurata politiikkaa ja tätä historiallista vedätystä.

  Nyt olisi persuilla ollut paikka ottaa sisäministerin tontti ja vaikuttaa siihen heidän ainoaan todelliseen teemaansaa eli maahanmuuttoon. Ei kelvannut. Kelpasi puolustustusministerin tontti. Aikana, jolloin maassa on nostatettu ennennäkemätön sotakiihko ja armeijan määrärahat on tapulteltu valmiiksi leikkauslistojen ulkopuolelle. Meille on jaettu YH-kutsun kaltaiset reserviläiskirjeet (mitä helvettiä niidenkin postittaminen ja mainostaminen maksoi?) ja kohta varmaan kolisevat linnoitustyöt idässä. Ruskeat suojeluskuntapuvut kaivetaan seuraavaksi kaapeista.

  Myöskään valtiovarainministerin tontti ei kelvannut persuille. Syystä, että piakkoin on mm. päätettävä Kreikan lisätuesta eikä muutenkaan ole kiva sillai päättää niistä raha-asioista.

  Jos tämä 1930-luvun tunkkainen ilmapiiri ei virkistä oppositiota, niin sitten sitä ei ole enää olemassakaan tässä maassa.

  • 9.1

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Kirjeharjoitus maksoi puoli miljoonaa euroa plus käytetty työaika.

   • 9.1.1

    Anssi Lähde sanoo

    Kiitos tiedosta. Minulle ilmoitettiin 24 vuotta armeijasta vapautumisen jälkeen, että kuulun reserviin. Tiesin sen kyllä, koska osaan lukea asevelvollisuuslakia.

 10. 10

  0ravainen sanoo

  No se nyt on saletti ettei YKSIKÄÄN ihminen olisi tulut valituksi eduskuntaan, jos he olisivat puhuneet täysin totta. Taloustilanne on sitä mitä se on. Leikkauksia tuli ja tulee edelleen, siitä ei pääse mihinkään, ja maahanmuuttajia on otettava, jos täällä meinaa olla mitään elämää viellä parin kymmenen vuoden päästä. Rikkaille ei tule painostusta, koska juuri he SAATTAVAT ehkä perustaa uusia suuryrityksiä ja tehdä investointeja. Jos suomi antaa raippaa heille, investoinnit lähtevät ulkomaille ja viimeiset työpaikat siinä sivussa.
  On ihan hyvä, että kansalle ennen vaaleja valehdeltiin päin naamaa, koska jos nämä asiat olisi konkreettisesti sanottu ennen vaaleja, tuskin KUKAAN olisi eduskuntaan päässyt. Eihän nyt kukaan äänestä sellaista ihmistä joka lupaa leikkauksia. Kuitenkin niitä oli tulossa ja JONKUN sinne eduskuntaan on päästävä. Äänestystuloksen määrittivät ehdokkaiden esittämät fantasiat. Niiden täyttymys on sitten ihan eri asia – täysin mahdotonta.
  En dissaa näitä ”ässiä” yhtään. Ovat tehneet kovaa työtä alusta asti. Ei lepoa missään vaiheessa vaan joka päivä pitää saada uusi asia ratkottua – erittäin tiukissa olosuhteissa. Soinin naamasta näkee että rankkaa on. Ei siinä ehdi eikä jaksa miettiä että ”Haa, mitenköhän nyt selkäänpuukottaisin äänestäjiä tai viekkaimmin kääntäisin takkia?” Asiat on saatava hoidettua tavalla tai toisella, ja hyvä että ne hoidetaan edes johonkin suuntaan. Tässä tilanteessa fantasia ja todellisuus eivät vain sula yhteen, ei sitten millään.

  • 10.1

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Aina valitaan 200 kansanedustajaa. Nyt suurin osa epärehellisiä.

   • 10.1.1

    LL sanoo

    ”Jos Suomi antaa raippaa heille, investoinnit lähtevät ulkomaille ja viimeiset työpaikat siinä sivussa.”

    Kerropa Oravainen milloin ja minkälaista raippaa on sille todella rikkaalle porukalle annettu? Sille noin 5%:lle suomalaisista. Viimeisen 15 vuoden aikana nimenomaan tämän porukan verotaakka on keventynyt hurjasti ja suurten yritysten toimintaa on tuettu valtion toimesta hyvin avokätisesti. Nokia sai valtiolta tukea enemmän kuin jätti loppujen lopuksi jälkeensä.

    Orvainen, elät toivemaailmassa, haavetodellisuudessa. Uskot siihen, että meille tulee rahasäkkien kanssa sijoittajia ja investoijia joiden myötä syntyy uusia työpaikkoja. Kaikki talousasiantuntijat (nyt en tarkoita VM:n virkamieskuntaa jolla on vain oma lehmänsä ojassa) ovat sitä mieltä, että näin kovan leikkauspolitiikan harjoittaminen vain syventää taloustaantumaa. Suuri osa talousviisaista on sanonut moneen kertaan, että Suomen kansantalous ei lähde kasvuun ainakaan 10-15 vuoteen ja näillä toimilla se viivästyy vielä siitäkin arviosta.

    Se hyvä puoli tässä tietenkin on, että monet tulevat havahtumaan hereille harhamaailmoista.

   • 10.1.2

    danja toratti sanoo

    Ainahan ovat epärehellisiä olleet! Eihän rehellisillä vaalipuheilla saa kansan kannatusta! Senkin kansa tietää,mutta ajatus on varmaan,että ”jos vaikka nyt olisi mies/nainen paikallaan….”!

 11. 12

  AMK sanoo

  Ja kaikkialla suureen ääneen luvattiin työpaikkoja,toki tekemätöntä työtähän on paljon-unohtivat ehkä innoissaan mainita että näistä työpaikoista ei makseta palkkaa.
  Ihmisethän elää työllä ei rahalla.Heidän mielestään ,koska eivät ole itse ikinä työtä tehneet saatikka tietäisivät mitä työn teko on.

 12. 13

  LL sanoo

  Työttömien kurittaminen on jo niin vakiintunut juttu ettei siinä ei ole mitään uutta. Pienipalkkaiset ovat sinnitelleet pienillä palkoillaan eikä niukkuus ole uusi asia. Thatcherismi talouspoliittisena ideologiana (sitähän se on!) tulee kasvattamaan mm kaupoissa olevien orjatyöläisten määrän aivan ennätyslukuihin. Brittein saarivaltiossa on kauppaketjuja, joissa ei taida enää olla kuin vain muutamilla päälliköillä normaali palkka.

  Julkisella sektorilla tulee palkkojen leikkaukset olemaan todella mittavia. Tämä koskee tietenkin jokaista suomalaista. Kaikkien palvelujen laatu kärsii, työntekijöiden työkuorma kasvaa entisestään. Esimakua olemme saaneet jo opettajien työajan leikkauksesta ja kuntaliitoksien viiden vuoden irtisanomissuojan poistamisesta (= kuntaliitoksen myötä kunnan työntekijöillä on ollut 5 vuoden irtisanomissuoja). Kuntaliitto on arvioinut, että jo kolmannes kunnista on käynnistämässä yt-neuvottelut (=irtisanomisia, lomautuksia, palkkojen leikkauksia).
  Osa keskiluokkaan kuuluvista vielä huokailee hempeästi, että maamme on yhä hyvinvointivaltio. Kyllä me tästä selviämme. Meillä on yhä käyttäjälleen maksuttomia tai hyvin edullisia palveluja: terveysasemat, päiväkodit, kirjastot, koulut. Ne on kustannettu verovaroin, julkisilla varoilla. Kun verotulot sekä valtiolla että kunnissa tulevat kutistumaan entisestään, niin eivät nämä palvelut pysy tai säily.

  Pidin joskus yleveroa hyvänä ideana, jopa toissavuonna jolloin maksoin alle 10.000 vuosiansioistani melkein täyttä yleveroa. En enää pidä. Ylen toimittajakunnan palkat kustannetaan julkisella rahalla. Heistä osa taputtaa SSS-hallituksen leikkauksille ja pitää hallituksen matokuuria pakollisena ja todella hyvänä asiana. Rupusakin elinolojen heikentämisestä on jokunen kirkassilmäinen toimittajareppana vähän huolissaan. Eivätkä ole huomanneet, että hallitusohjelman mukaan yleisradion rahoituspohjaa tullaan tarkastelemaan, aivan uusin silmin.

  Matokuurille ei joudu hallitus vaan ylen toimittajat. Ehkäpä ajattelu kirkastuu kun rupusakki joutaa myös yleisradiosta irtisanottaviksi. Rahoituspohja murenee myös tästä julkisesta palvelusta. Käykö meillä kreikat tai espanjat? Kansallinen radio- ja televisiotoiminta yksityistettiin ja toimittajat viskattiin kadulle osoittamaan mieltään.
  Suomalainen keskiluokka on hämmentynyttä, uskoo hyvinvointivaltion säilyvän itsestään. Onhan se silti vielä olemassa, onhan? Ei ole ellei sitä puolusteta. Nyt seuraa toinen vaihe keskiluokan karsimisessa. Ensimmäinen aalto on jo ollut. Suomalaiselle keskiluokalle käy nyt huonosti. Vain hyvin pieni osa siitä saattaa säilyttää tulotasonsa. Alle 10.000 vuosituloilla eläviä on nyt noin miljoona, neljän vuoden päästä on mahdollisesti tuplasti enemmän.

  Valtamedia sai äänestäjät uskomaan kovaan oikeistolaiseen talousideologiaan: karsimalla julkista palvelusektoria ja tuloveroja alentamalla Suomi nousee. Ei nouse yhtään mihinkään vaan taantuma, talouslama syvenee.

 13. 14

  LL sanoo

  Se, että valtiolaiva uppoaa tarkoittaa sitä, että kansituoleilla vielä leppoisasti istuskelevat joutuvat etsimään pelastuliivejä itselleen. Niitä ei ole enää jaossa.

  • 14.1

   CL sanoo

   Suomi on Titanic, joka on osunut jäävuoreen ja uppoaa. Pumput käyvät täysillä, mutta ne säästävät vain minuutteja, laiva päätyy jokatapauksessa lopulta Atlantin pohjaan. Hyväosaisimmat ja fiksuimmat lähtevät ensimmäisillä pelastusveneillä pakoon ja pelastuvat, orjat ja köyhät lukitaan alakansille kuolemaan. Osa jää sisätiloihin polttelemaan sikareita ja juomaan viskiä parhaat päällä, hokien samalla ”tämä laiva ei voi upota, tämä laiva on uppoamaton”. Näiden ihmisten kohtalo on ikävämpi: kun laiva on pystysuorassa, keskiluokan ”työttömät on laiskoja luusereita, annetaan niille keppiä, minun vitun verorahat”-tyypit hyppäävät laivasta alas ja kimpoavat potkurien kautta veteen.

   Jokainen vastaa nyt itsestään.

   • 14.1.1

    LL sanoo

    ”Jokainen vastaa nyt itsestään”
    Ei tuolla ajatuksella mikään ihmisyhteisö selviä tai menesty, saati kokonainen järjestynyt yhteiskunta. Perheessä, siinä ensimmäisessä perusyhteisössä jossa jokainen kasvaa, ei voi ajatella ottavansa vastuuta vain itsestä ja elää kantamatta lainkaan huolta toisista. Kyllä meidän on etupäässä huolehdittava toinen toisistamme, se on aikuisuutta.

    • 14.1.1.1

     AR sanoo

     Lapsista, sairaista ja vanhuksista kuuluu huolehtia, mutta kyllä aikuisuus on nimenomaan sitä, että terveenä ja voimissa ollessaan hoitaa itse omat asiansa. Tietysti on olemassa ihmisiä, jotka edellyttävät, että muut ovat heitä varten ja heidän käytettävissään, mutta ei yhteiskunta siihen voi perustua. Paljon rahaa ja voimavaroja nykyajan yhteiskunnassa menee turhaan siihen, että autetaan sellaisiakin, jotka eivät apua tarvitse, mutta sellainen on ihmisluonto: kun köyhä saa paljaisiin jalkoihinsa yhteisistä varoista kengät, alkaa kaksikymmentä paria kenkiä omistava kadehtia köyhää, joka on hänen mielestään saanut liian helpolla liian hyvät kengät! En haluaisi olla yhteisistä asioista päättävä niin kauan kun päätettävissä on lajin nimeltä Homo sapiens -asiat!

     • 14.1.1.1.1

      LL sanoo

      ”…terveenä ja voimissa ollessaan hoitaa itse omat asiansa.”

      En ole vielä tavannut ihmistä joka ei olisi tarvinnut apua tai tukea, silloinkin kun on ollut pääasiassa terve. En ole tuntenut yhtään sellaista ihmistä joka ei olisi ollut joskus tai ajoittain sairas, niin sairas että on tarvinnut toisten huolenpitoa. Ja mitä vanhemmaksi ovat lähimmäiseni tulleet, sitä todennäköisemmin he, kuten minäkin, ovat tarvinneet apua, hoivaa ja tukea elämän erilaisissa käänteissä ja mutkissa.

      Jokaisen elämä hoirjahtelee välillä, jokainen sairastelee, jokainen tarvitsee joskus apua toisilta. Se, että on terve tai tuntee itsensä terveeksi ei tarkoita sairauden ta voimattomuuden, heikkoden ja avuntarpeen poissaoloa.

     • 14.1.1.1.2

      AR sanoo

      Ei kukaan pysty auttamaan toista, ellei ole ensin huolehtinut itsestään. Parhaiten auttaa läheisiään sillä, että huolehtii omista asioistaan ja parhaiten saa apua, kun on ensin itse yrittänyt pärjätä. Kyllä Suomessa saa apua, jos rohkeasti tekee kaikkensa eli pyytää apua silloin, kun ei enää itse pärjää. Paras vaan opetella uimaan, sillä ei ole varmaa, että on aina apua lähellä, jos sattuu joutumaan veden varaan tuhansien järvien maassa.

     • 14.1.1.1.3

      Vääpeli Matala sanoo

      Aika saatanan huono trolli tämä AR

     • 14.1.1.1.4

      LL sanoo

      On. Toivotaan hänelle menestystä itsepärjäämisessään! Ihan itse saa paikata hampaansa ja hoitaa kaikki omat sairautensa, lapsensa ja vanhuksensa.

 14. 15

  Emma sanoo

  Saan minimieläkettä ja siihen asuntotuen. Minun ei ole vielä tarvinnut sosiaalitoimistoon mennä.
  Nyt tarvitsee mennä asuntotuen laskiessa.
  Olen pärjännyt juuri ja juuri ja olen tyytyväinen ollut elämääni. Pienellä pärjään hyvin.
  Kahvi ja ruoka joskus loppuvat ennen eläkepäivää. Kun eläkepäivä tulee ja pääsen kauppaan ostamaan paketin kahvia ja leivon pullat kotonaa, tulee itku onnesta.
  Onneksi tulee kesä.

  • 15.1

   LL sanoo

   Näinpä juuri Emma, köyhien selviämistaidot ovat paremmalla mallilla kuin moni ymmärtää. Hyvinruokitun ja ahneen keskiluokan sopeutuminen todelliseen niukkuuteen tulee olemaan vaikeata.

  • 15.2

   AR sanoo

   En oo vielä eläkeläinen, mutta mulla on ja on ollut vaihtelevasti palkkatuloja ja myös aikoja, jolloin ei ole ollut tuloja juuri lainkaan. Nämä vaihtelevat ajanjaksot ovat opettaneet mut huomaamaan sen ihmeellisen ilmiön, että kun tuloni olivat 300 euroa/kk, tulin sillä toimeen ja kun tuloni olivat esim. 3000 e/kk, ei se riittänyt sen kummemmin, vaan rahat hupenivat aina johonkin. Toisaalta onhan sitä eletty ennen rahan keksimistäkin. Hyvää kesää, silloin on köyhälläkin ystäviä!

   • 15.2.1

    LL sanoo

    ”kun tuloni olivat 300 euroa/kk, tulin sillä toimeen”

    Muahhahhahaa! (olet AR onneton trollaaja)

    • 15.2.1.1

     Tatu sanoo

     Lienee vanhempiensa kotona asunut, jos murentakaan totuuspohjaa peikomme jutuissa.

 15. 16

  Heikki Sinsemilla sanoo

  Hyvä analyysi ja kurinpalautus. Siinä saa nyt äänestäjien enemmistö satikutia, kaikilla rintamilla. Tässä kirjoituksessa lähestyttiin Perussuomalaisia äänestäneitä varsin toverillisessa hengessä, niin kuin aivan oikein onkin. Nimittäin:

  Jos te rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä, minkä palkan te siitä ansaitsette? Eivätkö publikaanitkin tee niin? Jos tervehditte vain ystäviänne, mitä erinomaista siinä on? Eivätkö pakanatkin tee niin? Matt. 5:46-47

 16. 17

  PeelsePuupi sanoo

  Sakun kirjoitus olisi varmasti hauska, ellei kyseessä olisi niin vakava asia. Itse olen ollut jo vuosikausia sitä mieltä, että äänestysoikeus tulisi ottaa pois henkilöiltä, jotka ÄÄNESTÄVÄT OMAA ETUAAN VASTAAN! Minulla ei ole mitään sitä vastaan, jos yrittäjä tai suuria pääomatuloja nostava sijoittaja äänestää Suomen Kovaa Oikeistoa. Mutta mitä ihmettä köyhän, työttömän väliinputoajan ääni tekee oikeiston laarissa?!?!? En vain voi ymmärtää…. ”Äänestin häntä, koska hänellä oli niin kaunis hymy.” (Grahn-Laasosen äänestäjä) ”Hänellä on niin kauniit hampaat…” (Stubbin äänestäjä) ”Hän nyt vain on niin kaunis mies.” (Soinin äänestäjä) PAH!!!!

  • 17.1

   Viljo Tahvanainen sanoo

   Aivan. Lueppa tämä:

   https://totuusbloki.wordpress.com/2015/04/23/demokratia-on-surkea-hallitusmuoto/

   Lisäksi kukaan ei tajua, että tässä velkaperusteisessa rahajärjestelmässämme ei valtiomme taloutta pelasteta ahkeroimalla, eli tekemällä niska limassa palkatonta työtä.

   Vienti tietenkin voi jossakin määrin tuoda maahan rahaa, mutta tämä kumoutuu siihen, että muut maat vastaavasti pyrkivät tuomaan maahamme omia tuotteitaan. Tälläkin hetkellä vaihtotase taitaa olla jo pahasti miinuksella – maahan tuodaan enemmän tuotteita kuin pystymme vientituloilla kattamaan.

   Joten, ainoa keino yhteiskuntamme toimintojen rahoittamiseen nyt eurossa ollessamme ovat pankkilainat, eli käytännössä ulkomaanvelka. Oman keskuspankin luoma raha olisi terveempi ratkaisu. Valtiolla on oikeus rahoittaa kulunsa itse luomallaan rahalla. Ei olisi ollenkaan pakko lainata rahaa vierailta.

   Eurossa ollessamme työnteolla, tuotannolla, leikkauksilla ja yksityistämisellä, ei paranneta tilannetta koska työnteko, tuotanto, leikkaukset ja yksityistäminen eivät mitenkään lisää liikkeellä olevan rahan määrää.

   Eurossa ollessamme raha on velkaa ja syntyy vain velkana. Ei siis ole merkitystä sillä, kuinka paljon tai vähän teemme työtä.
   Ahkeruus ei lisää rahan määrää taloudessamme (kokonaisuutena katsoen).
   http://ebolakani.blogspot.fi/2011/09/tuotanto-ei-luo-talouteen-tuotannon.html

   Menoleikkaukset ja rakennemuutokset ja leikkauslistat eivät ole mikään ratkaisu rahanpuuteongelmaan, sillä nekään eivät lisää rahan määrää yhteiskunnassa. Jos vain säästetään ja leikataan, silloin toimet eivät kohdistu tähän ongelmien syyhyn (euro) vaan vain kuristavat pankkiirien meidän kaulaamme asettamaa hirttonarua yhä tiukemmalle.

   Nykyään rahaa nimittäin luodaan yksityisissä liikepankeissa vain velan nimellisarvon verran lainaa otettaessa, eikä korkoon luoda erikseen rahaa. Takaisinmaksuun rahat eivät siis riitä. Lisäksi, kun lainaa maksetaan takaisin pankille, rahaa katoaa. Tämä tapahtuu vääjämättömästi, koska pankki tuhoaa velan lyhennyksenä samansa rahan, eikä pistä sitä takaisin kiertoon.
   Tämä pakottaa (kokonaisuutena katsoen) jatkuvaan lisälainaamiseen ja automaattiseen velkakierteeseen, että talouden kierrossa olisi ylipäätään rahaa, eikä velkaantumista ole siten mahdollista mitenkään estää.
   Tuotanto (työnteko) ei mitenkään vaikuta velan (rahan) määrään yhteiskunnassa, ja menoleikkauksilla (vyön kiristämisellä) velkaantumista voidaan vain hiven hidastaa (lisävelkaantuminenhan johtuu rahajärjestelmän pakottavasta pyramidihuijausluonteesta itsestään omaan tahtiinsa, ei niinkään ”tuhlaamisestamme”- täytyyhän yhteiskunnan pyöriä, ja ilman rahaa [velkaa] yhteiskunta pysähtyy).
   Kun meiltä vaaditaan vyön kiristämistä, menoleikkauksia ja yksityistämistä valtionvelkojen hillitsemiseksi ja vähentämiseksi, meitä huijataan!
   Veloista on mahdollista päästä vain irtaantumalla väkisin velkaannuttavasta yksityisluonteisesta EKP:n rahajärjestelmästä (rahajärjestelmämme ei ole osa yhteiskuntaamme; se on näköjään yksityinen kansainvälinen rikoshanke). Ei ole muuta keinoa. Suomalaisen miehen tulee kiskoa tämä rikollinen velkarahajärjestelmä juurineen maastamme pois, muutoin tuhoudumme.

   • 17.1.1

    pitkäaikaistyötön sanoo

    Noinhan se taitaa olla. Suurin osa liikkeellä olevasta rahasta on luotu tyhjästä sen jälkeen kun kulta ymv. sidonnaisuuksista luovuttiin.

   • 17.1.2

    PeelsePuupi sanoo

    Islannissahan liikepankkien lainarahanluonnista jo luovuttiin (rohkean kansalaisyhteiskunnan toimesta). Ymmärtääkseni siellä parhaillaan ollaan nostamassa syytteitä rahanluontia yrittäviä liikepankkeja vastaan. Kuinkahan Suomeenkin saataisiin tällainen meininki? Ei yksikään eduskuntapuolue nostanut agendaa vaaleissa esille (IPUn ohjelmassa tämä taisi olla). Suomessa jos vakavasti otettava poliitikko tuollaista edes ehdottaisi, niin naurettaisiin hulluna pihalle.

   • 17.1.3

    AR sanoo

    Voi itku! Kai nyt valtionkin tulot ja menot pitää olla jonkinlaisessa tasapainossa riippumatta siitä, mistä se raha tulee, ilman vastiketta raha olis pelkkää paperia vain. (Velan ottaja maksaa velan työstään tms. saamallaan rahalla.) Jo nyt maapallonkin sietokyvyn takia on rajoitettava liiallista kulutusta ja herätettävä kuluttajat harhasta, että jotakin voisi oikeasti saada ilmaiseksi eli luopumalla vastaavasti jostain, esim. rahasta. Jos saat tukia ja avustuksia, joku sen rahan on puolestasi tienannut, ihan varmasti.

    • 17.1.3.1

     AR sanoo

     Edellisestä sanomisestani jäi luopumalla sanasta t-viivat pois!

    • 17.1.3.2

     PeelsePuupi sanoo

     Aivan. Nyt olikin kysymys siitä, mistä luottoja myöntävä liikepankki sen rahansa ottaa. Ja vastaushan oli -tadaa- tyhjästä ilmasta. Voi, kun joskus itsekin voisi tempaista rahaa tyhjästä ilmasta…

     • 17.1.3.2.1

      LL sanoo

      EKP tekee sen puolestamme, luo bittirahaa ihan tyhjästä.

 17. 18

  Homer sanoo

  Lohela väittää, ettei Media kiinnittänyt hänen blogiinsa mitään huomiota aiemmin. Kuitenkin esim. Poliisi-TV teki jutun Lohelan blogista joskus 2008-2009, jossa jutun pointti oli Lohelan ulkomaalaisiin kohdistuva hysteriä, joka ei tukeudu edes faktoihin. Kuinka ollakaan, Lohela poisti Poliisi-TV:n jutun jälkeen pahimman harhalauksensa. Nyt sitten Lohela jeesustelee, ettei kukaan ole edes huomannut blogia.

 18. 19

  työtön sanoo

  ´´Sakun kirjoitus olisi varmasti hauska, ellei kyseessä olisi niin vakava asia. Itse olen ollut jo vuosikausia sitä mieltä, että äänestysoikeus tulisi ottaa pois henkilöiltä, jotka ÄÄNESTÄVÄT OMAA ETUAAN VASTAAN´´

  samaa mielipuolta oon! itse olen pitkäaikaistyötön ja aina on ääni mennyt Skp:lle. sillon kun viä töissä olin niin usein Sdp:lle meni ääneni.

 19. 20

  Seppo Liinus sanoo

  Sosiaalitukia ei leikattu. Korotukset vietiin pois, se ei ole leikkaus.

  • 20.1

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Kulutusveron nostaminen leikkaa kaikkia etuuksia ja palkkoja.

   • 20.1.1

    LL sanoo

    No jopas jotakin, Seppo Liinus. Indeksien jäädyttäminen ja niiden poistaminen (opintotuki) on sosiaaliturvan leikkaamista. Etuuksien reaaliarvo pienenee. Asumistukeen ja tt-tukeen on ilmeisesti tulossa myös leikkauksia.

    Kun leikkausta kutsutaan ”säästämiseksi” tai ”muutokseksi” tai ”jäädyttämiseksi” sanoilla vain hämärretään tekoja ja tekojen seurauksia niille joita se koskee. Tarkoituksena on suojella teontekijää (päätöksentekijät ovat tekojen tekijöitä).

   • 20.1.2

    Seppo Liinus sanoo

    ”Kulutusveron nostaminen leikkaa kaikkia etuuksia ja palkkoja.”

    Eihän leikkaa. Se nostaa hintoja, mutta ei leikkaa palkkoja.

    • 20.1.2.1

     Tatu sanoo

     Pitääkö tämä vääntää rautalangasta? Tuen/palkan ”teho” pienenee, koska VÄLTTÄMÄTTÖMIEN TUOTTEIDEN hinta nousee. Ihmisten ei tarvitse ostaa uusinta puhelinta tai härveliä, mutta ihmisten täytyy syödä ja maksaa asumisesta. Toisin sanoen käteen jää _välttämättömien kulujen jälkeen_ vähemmän rahaa kuin aiemmin. Jos sinulle jää (välttämättömien kulujen jälkeen, oletetaan samoiksi tuotteiksi) vähemmän rahaa käteen leikkauksien jälkeen kuin ennen, eikö se ole tuen/palkan leikkaamista?

     Itselleen valehtelu on kivaa, tulee parempi mieli.

  • 20.2

   LL sanoo

   Tukia leikataan, se on fakta jota ei pidä muuksi muuttaa käyttämällä sanoja jotka vääristävät.

   Lisäksi työmarkkinatuella elävien määrää tulee nousemaan rajusti tämän ja seuraavien vuosien aikana.

   Tähän liittyy ainakin kaksi asiaa: ikuisella karenssilla olevat vapautuvat vuonna 2017 (heitä on liki 100.000 – ? aivan tarkkaa tietoa minulla ei nyt ole heittää tähän). Lisäksi työmarkkintuelle ”pääsevät” vuosina 2012-2013 irtisanotut ja heitä on useita tuhansia. Havahduin tähän asiaan kun kuulin, että suht hyvistäkin asemista Nokialta poispotkitut olivat kyselleet työmarkkinatuesta (sen maksatuksesta yms.) tutultani, joka taas kyseli niistä asioista minulta. Mukavalta toki tuntui kun asiantuntemustani arvostettiin 🙂

   Nokia maksoi erorahoja, ainakin osalle porukasta, jolloin ansiosidonnainen siirtyi alkamaan jopa vuoden päähän työttömyyden alkamisesta. Vasta nyt ansiosidonnainen on monilta päättymässä tai juuri päättynyt. Siirtyminen työmarkkinatuelle, ja mahdollisesti useiksi vuosiksi, on melkoisen mullistava kokemus monille suht hyvin ennen pärjänneille. Hallitus aikoo nyt lyhentää ansiosidonnaisen pituutta jolloin työmarkkinatuelle joutuu nopeammin.

   Juhanna Vartiainen (kok) puhui läpiä päähänsä pari päivää sitten, hänen harhamaailmansa tulee tässä hyvin esille:
   ”Hallitus on myös aikeissa lisätä työvoiman tarjontaa tiukentamalla velvoitteita ottaa vastaan työtä. Suunnitelmat ovat herättäneet pelkoa, että jatkossa lääkäreidenkin olisi otettava vastaan mitä tahansa tarjolla olevia töitä. Vartiainen toppuuttelee hurjimpia uhkakuvia. – Suomessa on vanhastaan heikko liikkuvuus töistä toiseen. Hieman hallitus yrittää nyt tuuppia, että ei oltaisi niin nirsoja työn suhteen, Vartiainen rauhoittelee.”

   Ammattisuoja on 3 kuukautta, sen jälkeen on otettava vastaan mitä tahansa työtä miltä tahansa alalta.

   http://yle.fi/uutiset/juhana_vartiainen_hyva_etta_hallitus_suitsii_tyomarkkinajarjestoja/8033314

   Mielikuva työttömästä on yhä sitkeästi kiinni kaljaaliputtelevassa työtävieroksuvassa sohvaperunassa, elämäntapaintiaanissa kuten leimakirvestä heilutteleva Timo Soini vaalien alla hoki. Työn vastaanottovelvoite on jo olemassa, ja se on äärimmäisen tiukka, sanktioihin perustuva. Juhana Vartiainen ja muutama muukin hallituspuolueiden edustaja elää harhamaailmoissa. Niissä samoissa harhamaailmoissa joissa nk. hyväosainen elää ennenkuin joutuu vastakkain toden kanssa. Sinnittelemään hengissä työmarkkinatuella + mahdollisella asumistuella, joita nyt leikataan.

   Hallitusohjelma ei ole sitoutunut työttömien määrän vähentämiseen vaan työttömien käyttämiseen palkkojen polkemiseksi ja sosiaaliturvan leikkaamiseen. Se koskee aivan kaikkia.

 20. 21

  sanoo

  Muistaako kukaan koskaan yhdenkään poliittisen mielipiteen, joka Maria Lohelalla olisi ollut ja mihin tämä olisi ollut jälkeenpäin jossain suhteessa? Siis mielipiteen, jonka olemassaoloa hän ei kiistä tai jätä taakseen viisastelu-kiertelyllä. Kaikkihan sitä voivat mielipiteitään muuttaa, en minä sillä. Jos jollain niin korkeintaan tällä, että sehän se vasta on epäilyttävää, että ei ole koskaan olllut mitään mieltä mistään tai samaa mieltä silloinkin kun perusteet ovat muuttuneet, kadonneet tai mielipide itsessään on karkeassa ristiriidassa ulkoisen todellisuuden kanssa.

  Jos ei ole koskaan mitään mieltä mistään tai aina samaa mieltä, kun edellinen kenen kansa keskusteli, on melko tahdoton, selkärangaton tai epärehellinen. Onko siis tarkistettu tosiasia, että Maria Lohela on todellakin humanististen tieteiden kandidaatti Turun yliopistosta eikä sittenkään ties mitä ja kenen lukuun tehtävää suorittava Mantshurian Kandidaatti? Tai jonkinsortin opportunisti, joka on 100%:sesti vain omalla puolellaan?

  Lopuksi todetaan historian siipien havisevan merkittävästi, kun samaan aikaan tämän puhemiesvalinnan kanssa smp-perilliseksi erittäin epälegitiimi, oikeastaan raakaan keskieurooppalaiseen oikeistopopulistiseen saalistajien vieraslajiin kuuluva perusssuomalaiset, nosti vaalilakiin aikalaisista poliittisista syistä tekemällä tehdyn ja yli 40 vuotta kestäneen ns. SKYP-epäkohdan poistamisen hallitusohjelmaan.

  Sitoutuuko Eduskunnan puhemies Lohela olemaan laittomalla määräyksellä täytäntöönpanematta puhemiesneuvoston vähintäänkin yhtä laittomia ”edustajantoimesta pidättämispäätöksiä”? Pitääkö kansanedustajan koskemattomuus turvatarkastajalta vai tarttuvatko jakarandatuolin reunukseen Helsingin poliisin konstaapelit pääsihteerin asianmukaisessa järjestyksessä tekemän virka-apupyynnön perusteella? Ironian pirullisuus on merkittävä.

 21. 22

  Pentti Toivanen sanoo

  Sakun kirjoituksissa on aina ajatusta mukana kuten tässäkin….mutta?
  Eiköhän ne demaritkin ole olleet varsin merkittävästi vastuussa tästä Suomen nykykehityksestä? Eihän me vielä voida tuomita uutta hallitusta joka ei ole vielä edes kokoontunut. Katsotaan, mitä tapahtuu ja arvostellaan sitten…:)

  • 22.1

   LL sanoo

   Miksei voi arvostella hallitusohjelmaa? Sehän on aivan järkyttävä!

 22. 23

  Trejo sanoo

  ”Saatiin tärkeä viittaus EU:n perheenyhdistämisdirektiiviin ja sen avulla voidaan estää sen yhden ainoankin alaikäisen vanhempien saapuminen Suomeen.”

  Niin, Biaudethan tässä valikoivasti esitti argumentin itse luomansa olkiukon järjettömyydestä. Perheenyhdistämisdirektiivin muokkaus koskee myös sitä valtaosaa täysi-ikäisistä oleskeluluvan saaneista turvapaikanhakijoista, jotka haluavat perheensä Suomeen. Migrin tilastoista selviää, että kyse ei enää olekaan vain yhden lapsen vanhempien saapumisen ”estämisestä”.