Aatetta tunnustaen

Kukapa olisi muutama vuosi sitten uskonut, että vuonna 2015 hallituspuolueen kansanedustaja  ja toinen saman puolueen pitkän linjan vaikuttaja seisovat avoimessa rintamassa kansallissosialismia tunnustavan järjestön jäsenten kanssa yhteiskuvassa itsemurhaterroristin haudalla?

Näin nyt kuitenkin pääsi käymään. Perussuomalaisten kansanedustaja ja äärinationalistisen Suomen Sisun puheenjohtaja Olli Immonen ei vain ollut mukana tässä tilaisuudessa, vaan hän oli yksi tapahtuman pääjärjestäjistä. Oman Fb-sivunsa mukaan hän suunnitteli tapahtumaa yhdessä Teemu Lahtisen, Kai Murroksen ja Timo Hännikäisen kanssa.

immonen lahtinen murros hännik

Teemu Lahtinen on Espoon kaupunginvaltuutettu ja pitkän linjan sisulainen. Hänen kiinnostuksensa fasismiin on kauan ollut tiedossa. Timo Hännikäinen on kirjailija, joka sai kuuluisuutta valtakunnan virallisena vonkaajana ja siirtyi sen jälkeen ihannoimaan menneen maailman miehisen kansallishenkisiä yhteisöjä lähinnä fasistihenkisen Sarastus-lehden sivuilla. 6.12.2014 hän oli äärioikeiston järjestämän soihtukulkueen organisoija ja pääpuhuja.

Kai Murros on entinen maolainen, joka on siirtynyt aatteellisesti toiseen äärilaitaan. Hän on sanonut mm. näin:

Itse sotakin on meille esteettistä puuhaa. Ylistämme tuhon kauneutta ja verilöylyn ihanuutta, sota on taitojemme ylevä koe, kulttuurisen kehityksemme suurenmoinen koulu ja kliimaksi. Koko tämä tympeän rauhan, tylsistyttävän ja tukahduttavan hiljaisuuden aika räjähtää pian kiihkeäksi toiminnaksi, uhkarohkeiksi urotöiksi ja kuolemaa halveksivaksi urheudeksi. Sodan kuume elävöittää eurooppalaisten sydämet ja mielet – jälleen kerran elämä on paljaimmillaan, luonto näyttää kyntensä ja hampaansa. Tämä on Euroopan vastaus – ne jotka halusivat pyyhkiä meidät pois, kohtaavat totaalisen ja tinkimättömän tuhoamissodan. Tämä uljas sota on vastaus kaikkiin tarpeisiimme, tämä suuri pelastaja vapauttaa meidät.(Murroksen puhe Lontoossa marraskuussa 2012)

Nämä neljä suunnittelivat kunniakäynnin Eugen Schaumannin haudalle. Minua ei hirveästi hämmästytä se, että samaan tilaisuuteen ilmestyi useita kansallissosialismin nimeen vannovan Suomen Vastarintaliikkeen jäseniä. Olihan SVL jo hyvin näkyvillä itsenäisyyspäivän soihtukulkueessa.

Immonen ei enää peittele yhteistyötään kansallissosialistien kanssa. Eilen hän julkaisi omalla sivullaan kuvan tapahtumasta:

10418866_10153389017569847_6474592065301831310_n Kuvasta tunnistaa helposti Immosen, Lahtisen ja Hännikäisen. Lisäksi Suomen Vastarintaliikkeen edustajista ovat selvästi tunnistettavissa ainakin heidän nettisivuiltaan tutut Janne Kujala ja Eppu Torniainen. Mainittakoon, että Torniainen on tuomittu ainakin viidestä pahoinpielystä ja uhreina on ollut mm. maahanmuuttajia.Suomen Vastarintaliike kertoo omilla verkkosivuillaan tapahtumasta näyttävästi.

Mitä vikaa on isänmaallisuudessa, niinkö kysytte? Ei siinä olekaan vikaa, mutta Suomen Vastarintaliike ei ole isänmaallinen eikä edes kansallismielinen. Se on Ruotsista johdetun järjestön alaosasto ja sen tavoittteena on perustaa yhteispohjoismainen, sotilaallisesti järjestäytynyt Johtajan johtama valtio. Siinä valtiossa eduskunta olisi alisteinen yhden ainoan puoleen jäsenistä muodostetulle hallitukselle ja kaiken yläpuolella olisi Johtaja, jonka määräysvaltaa ei kukaan pystyisi kyseenalaistamaan.

Jos ette usko, niin lukekaa liikkeen johtajan visio tulevaisuuden hallinnosta. Kuten huomaatte, niin tämä ei ole mitään natsikortin heiluttelua, vaan Suomen Vastarintaliike on avoimen ylpeästi natsiaatetta tunnustava järjestö. Sen jäsenet ovat syyllistyneet mm. kaasuiskuun gay pride-kulkuetta vastaan ja hyökkäykseen Jyväskylän kirjastossa pidettyyn kirjanjulkistamistilaisuuteen. Lisäksi heillä on tilillään useita muita väkivaltarikoksia, joita he itse kutsuvat aktivismiksi.

Immonen näyttää oman historiantulkintansa perusteella pitävän itseään Suojeluskunnan, Lapuanliikkeen ja Isänmaallisen Kansanliikkeen jatkumona. Siinä mielessä hänen uuden aatteensa väri ei vaikuta ollenkaan kummalliselta. Kummallista siinä on vain se, että hänen virallinen puolueensa on hallituksessa ja puolueen puheenjohtaja on ulkoministeri. Saapasrasvan löyhkän luulisi hiukan häiritsevän puoluetta ja sen puheenjohtajaa.

Kommentit
 1. 1

  Hannu Siivonen sanoo

  Ylen sivuilla on juttu siitä miten Isis vie ruskeita työttömiä, mielellään rikollisia, nuoria pois Suomesta – mahdollisesti kuolemaan. Peruaauomalaisten maahanmuuttoasiakirja sisältää toimia joilla altistetaan nuoret Isiksen propagandalle. Tekeehän Isis juuri sen mihin Perussuomalaiset pyrkii – hävittää ongelmalliset nuoret, jotka eivät läpäise tikkurilan testiä, Suomesta ja jopa maailmasta. Perussuomalaisten yhteistyö terroristien kanssa ei siis rajoitu natsiterroristeihin

  • 1.1

   Siltojen Jack Norris sanoo

   Huvittavaa on muuten sekin, että ”maahanmuuttokriittiset” jaksavat jatkuvasti vauhkota islamista ja syyttää islamia kaikesta maailman pahasta. Seuraan näitä juttuja aktiivisesti muistakin lähteistä kun Iltalehden kohuotsikoista tai maahanmuuttokriittisten palstoilta ja useammasta lähteestä on vahvistettu, että ISIS liittymisten taustalla on nuorten miesten syrjäytymistä, työttömyyttä ja köyhyyttä. Suurin osa ISIS liittyjistä ei ollut ennen liittymistään kovinkaan uskonnollinen. Saman tuloksiin on tullut sekä EU omissa tutkimuksissaan, Saksan tiedustelupalvelu omissa tutkimuksissaan ja muutaman eurooppalaiset yliopistot omissa tutkimuksissaan. Tutkimuksissa on profiloitu tuhansien liittyjien taustat kaikista saatavilla olevista lähteistä.

   Kun on tätä omakohtaista kokemusta tästä rutiköyhyydestä vuosien ajalta, tiedän tasan tarkkaan miten kurjassa jamassa moni maahanmuuttaja nuori suomessa on. Vaikka Suomesta on lähtenyt ISIS järjestöön poikkeuksellisen paljon myös sellaisia ISIS liittyjiä joiden molemmat vanhemmat ovat kanta-suomalaisia. Nämä tällaiset Suomen sosiaaliturvasta saa rahaa kuin tuosta vain on ihan puhetta vain ei suomessa ole sellaista inhimillistä sosiaaliturvajärjestelmää ollut enää aikoihin satojatuhansia kaikkein köyhimpiä ihmisiä on sullottu kokonaan pienimmänkin sosiaaliturvan ulkopuolle. Ihmiset eivät vain tiedä asiasta, koska virastot eivät niistä mitään kirjoita ja asiat on piilotettu byrokratian ja kapulakielisen lakitekstin taakse.

   Voin lyödä vaikka pääni pantiksi, että noiden lukujen taustalla on Suomen pitkään jatkunut välinpitämätön ja julma työllisyyspolitiikka ja alimitoitetut palvelut kaikkein köyhimmille Suomalaisille. Nythän Perusuomalaiset saivat sen 300 miljoonaa säästettyä kehitysavusta ei vain ole mitenkään näkynyt meidän kaikkein köyhimpien kukkarossa tai palveluissa pikemminkin asenteet köyhiä kohtaan ovat vain koventuneet. Suomalaiset saavat yhteensä tuloja noin 200 miljardia euroa joka vuosi. Kaikkein köyhimmät miljoona suomalaista saavat tästä summasta noin 5 miljardia euroa. Miten mahtaa olla pelastetaanko Suomen talous viemällä kaikkein köyhimmiltä se 5 miljardia vai koskemalla siihen varakkaampien 4 miljoonan suomalaisen saamaan 195 miljardin euron pottiin?

   Minulla oli lukion laajamatematiikka kymppi aikoinaan niin voin sanoa, että Suomen taloutta ei mitenkään voida pelastaa leikkaamalla kaikkein köyhimmiltä, koska kaikkein köyhimmät saavat vain 2,5% kaikista Suomen saamista tuloista.

   • 1.1.1

    Hannu Siivonen sanoo

    Maahanmuuttovastaisuus, rasismi ja muu kansanryhmän syrjintä politiikassa on aina tapa kääntää muun sorretun kansan huomio pois omista asioistaan

 2. 3

  Puppua sanoo

  Älä Sakari viitsi levittää puppua!

  Jopa Helsingin Sanomat rikkoi artikkelissaan sitkeän myytin, jonka mukaan Vastarintaliike olisi järjestänyt vuoden 2010 Pride-kaasuiskun.

  http://www.patriootti.com/hsn-vastarintaliike-uutinen-oli-ankka/

  Samoin,

  Myös niin sanottu ”Jyväskylän kirjastokaustin” oikeudenkäynnissä todettiin, että kyseessä oli vasemmiston provosoima lyhyt tappelu.

  http://www.patriootti.com/jyvaskylan-oikeudenkaynti-paiva-2/

  Että silleen. Alkaa luottamus kohta muihinkin juttuihisi murentua päivä päivältä alemmaksi.

  • 3.1

   Saku Timonen sanoo

   Perustat siis omat väitteesi yksinomaan Suomen Vastarintaliikkeen kertomaan. Tosi vakuuttavaa. Selitäpä vielä sekin, että yksi SVL:n jäsen on velkaa minulle ja kymmenille muille noin tuhannen euron verran vahingonorvauksena ja oikeudenkäyntikuluina laittomasta henkilöreisteristä.

   • 3.1.1

    Puppua sanoo

    Faktahan on se, että yksikään kolmesta ”kaasuiskusta” tuomitusta henkilöstä EI kuulunut Vastarintaliikkeeseen silloin, kun isku tapahtui. Se, että yksi tuomituista on nykyisin liikkeen jäsen, ei tarkoita sitä, että Vastarintaliike olisi vastuussa tapahtumista. Mutta, ei nyt anneta totuuden pilata kivaa tarinaa, vai?

    JA eikös Jyväskylän kahakoija ollut sen vasemmistolaisen tapahtuman ”järjestysmies” ?

    Pistä näyttöä kehiin sitten, jos olen väärässä.

    Sinulta pitäisi otta lakimiehen paperit pois. Jaat kengurutuomioita. Omin voin.

    • 3.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Näkyy olevan tuskallista tunnustaa, että SVL on ihan periaatetasolla sitoutunut kumoamaan maan laillisen yhteiskuntajärjestyksen väkivalloin. Sen faktan rinnalla on ihan joutavaa saivartelua selitellä jonkun rikollisen järjestöön liittymisen ajankohtaa tai laittoman hyökkäyksen torjujan syyllistymistä rikokseen hyökkäystä torjuessaan. Lue SVL:n periaateohjelmaa ja ota opiksesi.

  • 3.2

   PeelsePuupi sanoo

   Puppuilijalla on hassu tapa lisätä viitteitä tekstiinsä: Helsingin Sanomien artikkeliin vihjaaja viite viekin johonkin PATRIOOTTI nettisivulle. Ja kas kummaa, ilmeisesti oikeudenkäyntiasiakirjoihin tehty viittaus viekin johonkin PATRIOOTTI -nimiselle saitille. Melko outoa viitteiden käyttöä.

 3. 4

  Valentinez sanoo

  Pitäisikö meidän siis ryhtyä rankaisemaan ihmisiä, jotka uskaltavat olla missään tekemisissä väärin ajattelevien ihmisten kanssa? Ketkä niitä fasisteja olivatkaan?

  Tapahtuma ei ymmärtääkseni mitenkään puskenut äärinationalistisia arvoja tai rasismia. Mitään väärää en näe siinä, että ihmiset voivat järjestää yhdessä tapahtuman jonkin heidän mielestään tärkeän asian puolesta taustoistaan huolimatta.

  • 4.1

   Saku Timonen sanoo

   Jaha, nyt päästiin sille tasolle, että suvaitsevainen on suvaitsematon, koska hän ei suvaitse suvaitsemattomia. Älä jaksa tätä lajia sontaa.

 4. 5

  Saku Timonen sanoo

  Kokemus on opettanut, että tällaiset blogijutut keräävät trolleja ja natseja kuin hevosen ööteri kärpäsiä ja kommentteja pitäisi koko ajan olla vahtimassa. Siksi suljen kommentoinnin siihen asti, kunnes palaan moderoimaan.

 5. 6

  Saku Timonen sanoo

  Kommenttiosasto on taas auki toistaiseksi. Trollit ja natsit älkööt vaivautuko. Moderoinnissa olen kahden vaiheilla. Joko siivoan armotta tai sitten annan kaiken näkyä ja julkaisen pahimmat palat vielä erikseen omana juttunaan sähköpostiosoitteineen. Että siihen katsoen sitten…

 6. 7

  Karo Holmberg sanoo

  Kansanedustaja ei ole vakiomuotti mihin jokainen valittu puristetaan ihan vaan, koska kansanedustajalta odotetaan tietynlaista asennoitumista, tietynlaisia yhteyksiä ja tietynlaista ajatusmaailmaa. Noup, ei se niin mene. Kansanedustajan tehtävä on edustaa kansaa ja tuoda edustamiensa henkilöiden näkökulma eduskunnan ja hallituksen korviin.

  Minä ainakin olisin ihan helposti uskonut, että eduskunnasta (sekä hallituspuolueista) löytyy myös ääriliikkeitä kannattavien edustajia. Pidänkö aiheesta itse, en tosiaan – mutta onko se yllättävää, ei tosiaan.

  Parasta mitä tälle aiheelle voi tehdä, on olla nostamatta sitä esiin. Mitä vähemmän siitä turhaa puhutaan, sitä vähemmän ääriliikkeillä voimaa.

 7. 8

  Arvaa kuka sanoo

  Tuolla ehti jo Uusisuomi.fi Puheenvuorossa blogata Tossavainen että eihän nuo ole edes mitenkään väkivaltaisia hulluja. Ja että jos Vihreät menee Isis:in kemuihin, mitään kuvia ei julkaista missään eikä siitä kirjoiteta juttuja.

  Ja lienee aika selvää että nyt on Tossavainen hakoteillä. Ensinnäkin; kukaan ei marjastele ääri-islamistien kanssa, ei Vihreät sen enempää kuin muutkaan. Eikä sitä Isis:iä kaipaa rinnalleen edes suurin osa kaikkein vanhoillisimmista muslimeista. Irankin pommittaa niitä, eikä ihme. Al Qaidakin vierastaa Isis:iä.

  Ja kyllä siitä kohu nousisi, eikä ihme.

  Siinä vähän lisää mahdollista jutun juurta, kyllä tästäkin kohu saadaan kun tossavaiset vähän auttelee.

  • 8.1

   Hannu Siivonen sanoo

   Al Qaeda on alusta asti ollut Isistä vastaan, tai oikeastaan toiainpäin. Al Qaeda kuuluu Yhdysvaltojen tukemiin islamisti oppositioihin Syyriassa.

   • 8.2.1

    LL sanoo

    Täh? Ei taida nyt vinttikomerossasi olla ihan kaikki valot päällä, Pekka. Mitä tuossa linkkaamassasi uutisessa on terrorismia? Terrorismi on väkivaltaa ja/tai sillä uhkailua.

    • 8.2.1.1

     Pekka sanoo

     Tuo halattava kaveri ja hänen taustansa ja julkisestikin esittämänsä jihadismin kannatus. Koittaisit käyttäytyä asiallisesti, vaikka oletkin ”hyvä ihminen”.

     • 8.2.1.1.1

      Teppo sanoo

      Eikös tuo Sadek ollut järjestelemässä sen yhden vihasaarnaajan Suomen vierailua?

     • 8.2.1.1.2

      Pekka sanoo

      Näin olen kuullut. Myös tuon naisen mielipiteet ovat lievästi sanottuna aika ”vahvoja”. Hän nimittäin kannattaa täysillä muslimiveljeskuntaa.

      Melkoista terrorismilla flirttailua, mahtaa halaajia hävettää. Luultavasti kuitenkaan ei, koska usko on luja ja epämiellyttäviltä totuuksilta voi aina sulkea silmänsä.

     • 8.2.1.1.3

      Saku Timonen sanoo

      Ja miten tämä keskustelu liittyy aiheeseen?

     • 8.2.1.1.4

      Pekka sanoo

      Sitä sinun täytyy varmaan kysyä nimimerkki arvaa kukalta, mutta minun mielestäni siten, että jotkut ääriaatteet tuntuvat olevan hyväksytympiä kuin toiset.

     • 8.2.1.1.5

      Pekka sanoo

      No jospa sitten vaikka niin, ettei ketään haittaisi, jos Immonen halailisi tunnetun terrorismisympatisoijan kanssa.

 8. 10

  sanoo

  Oliko muuten Olli Immonen koskaan ehdolla mihinkään fasistina ja rasistina vai näyttelikö hän sittenkin normaaliväestöön kuuluvaa koulutusta vaativassa ammatissa ollutta symppistä nuorta perheenisää, jolla on konservatiivisia ja kansallismielisiä poliittisia mielipiteitä? Siksi hänet ja hänen toimintansa tulee tässä tapauksessa polemisoida. On kysymys sinänsä, että kumpaa hän on poliittisesti vai onko kumpaakaan. Koska saattoihan tässä käydä ihan yhtä hyvin niin, että valokuvan julkisuuteen vapauttajalla on vain vakava harkintakyky- tai luotettavuusongelma, jolloin on relevanttia pohtia sitä kuinka nämä mahdolliset probleemit heijastuvat valtiopäivämieheen itseensä. Mitäs jos koko mies onkin ihan silkka Mantshurian Kandidaatti?

  Mutta eiköhän tämän keskustelun pekkojen ja teppojen inputti taas ole lällättelynsä kautta vaan silti kuitenkin tietämättään todentaa yhdenvertaisuustyön kaikkinainen tarve. Valtaväestön etuoikeuden haastamiskuvitelmasta siinä on kyse, uussuomalaisen näköinen nuori mies(no, hitostako tiedän missä syntynyt ja enpä suuremmin välitäkään) otti t-sanan omaan käyttöön ja teki itseään tykö julkisesti omana itsenään. Pääsi teollaan(se Ylen Kioski-ohjelman halimisvideo) luultavimmin jollekin rasistien virtuaalisen runkkuringin listaukseen mistä ne näitä linkkejään nettivääntöihin sitten viskovat. Näin siksi, että rasistit uskovat uussuomalaisia olevan tarpeen vaatia käyttäytymään jonkin sellaisen säännöstön mukaan mitä eivät itsekään ole valmiita noudattamaan.

  Valitettavasti tämä sama logiikka oli sinänsä ihan yhtä totta rekonstruktioajan Yhdysvaltojen Syvän Etelän pikkukaupungin hiekkakadulla(pojiltellen juomavettä hakemaan käskytys) kuin mitä se on meidän aikamme suomenkielisen internetin muuan blogissa(teemana poliittinen vastuu kansallismielisyyden käsitteen kaappaaminen kaikenlaisen hämärän ihmisvihan, epäyhdenvertaisuuden ja rasisminkin suojakilveksi). Nyt laukaisevana tekijänä oli joku melko löysä ja heikosti perusteltu aiempi kommentti Al Qaidan sekä Isisin välisestä erosta, kun taas jollain isoisäluokan persulla on ollut julkinen melskaaminen mistä vain legendaarinen ”käänteistä rasismia/rasismia perus-/suomalaisia vastaan” -aivopieru puuttuu(en tiedä, ei kiinnosta ja jätinkin koko alkuperäistörinän sitämyöden lukematta täällä olevaa lainausta pidemmälle).

  Itseäni ei yhdenvertaisuustyö sanottavammin sytytä, mutta olen ohuen huvittunut ajatuksesta, että tälläisessäkin hyvin pitkään pysyneessä entisessä yhtenäiskulttuurisessa etnisessä monoliitissä pamahtaa päälle mekanismit, joita normaalisti näkee vain raa’an etnisen sorto- ja väkivaltahistorian maissa. Paikoissa, joista ei aina tiedä, että onko niistä rehellisempää puhua monikulttuurisuuden sulatus- vai polttouuneina. Yhdenvertaisuustyö kuitenkin sijansa saakoon, jos juttu on näin ettei kierrossa olevaa fasismibrändiä jäsenkirjattomine tukijoineen saa käsitellä julkisessa kirjoituksessa ilman että ihan kirjaimellisesti höpöhöstä pamahtaa pintaan peloissaan tärisevän valtaväestön etuoikeutetun aseman (mitään mihinkään liittymättömiä) puolusteluja.

  Tulisi käsittää, että vaikka kuinka joku olisikin ihan peräti röyhkeästi käyttäytyvä pysyvästi tulonsiirroilla elävä pikkurikollinen, epämääräinen ulkomaansotija tai terroristi ja kaiken hyvän lisäksi vielä missään määrin maahanmuuttajataustainenkin, niin ei se silti fasismia oikeuta. Kun jo kotoperäiset protofasistimmekin tekivät aikanaan kokolailla paljon pahaa ihan etnisille suomalaisillekin silloin yhtenäiskulttuurin aikaan. Ei sellaista tarvita takaisin Suomeen yhtään missään muodossa. Tai että fasismi soluttautuu parlamentaarisiin puolueisiin yhtään millään lailla. Vaan ei yhtä ilman toista, sano. Missä ennakkoluulo, siellä vallanpitäjä siitä hyötymässä.

  • 10.1

   Pekka sanoo

   Oletko tutustunut pflp:n saavutuksiin? Sinustako on ihan halailla tuollaisen järjestön kannattajaa?

   • 10.1.2

    PeelsePuupi sanoo

    Pekka, et selvästikään ymmärrä sen halailun tarkoitusts, koska olet puheissasi niin pahasti juuttunut asiaan. Voin halata vaikkapa lapsenmurhaajaa, jota ollaan viemässä teloitettavaksi rikoksistaan. En halaa häntä tällöin siksi, että hyväksyisin hänen tekonsa, vaan esim. siksi, että vastustan kuolemantuomiota ja haluan suoda kaikille mahdollisuuden katua ja tehdä parannus. Tarttumalla halailukeissin lillukanvarsiin teet vain itsestäsi tyhmän, Pekka.

   • 10.1.3

    sanoo

    Kahdella sanalla sanoen: Kyllä olen ja kyllä on. Lähinnä muistan ko. falangin PLO-vaiheensa ajoilta, kun luin siitä kirjasta mitä varten oli tutkittu…hah…tuon ”konsernipuolueen” varainhankintaa. Mitä halimiseen tulee omalta kohdaltani, vaivaudun kovasti julkisista hellyydenosoituksista, enkä siksi juurikaan harjoita niitä. Mutta jos tilanne sitä vaatisi, niin kaiketi sitten halaisin.

    Ihminen ja hänen tekonsa ovat kaksi eri asiaa, tekoihin luen maailmankatsomuksen ja poliittisen mielipiteenkin.
    Kysymys on ihmisarvosta, joka ei poistu siksi että teot tuomitaan tai niistä vaaditaan vastuuseen. Sinä taas ylläpidät kaksoisstandardia, jossa vaadit julkisessa tilassa näkyvästi ja kuuluvasti olevalta uussuomalaisilta kantaväestöä suurempaa läpinäkyvyyttä, avoimuutta ja yhteiskunnallista kuuliaisuutta. Kaksoisstandardia, joka perustuu pelkoihin ja ennakkoluuloihin, minkä hillitsemiseksi uussuomalaisia pyritään kontrolloimaan kaikilla mahdollisilla tavoilla.

    Kukaan ei ole täydellinen, mutta epäoikeudenmukaisilla täydellisyysvaatimuksilla ihminen saadaan helposti alistumaan kohteluun ja asemaan mihin ei muuten taipuisi. Säälittävintä rasismissa on se, että siinä alistaja ei juuri koskaan käsitä olevansa pelkkä vallankäytön välikappale, joka hylätään itsekin sillä sekunnilla kun tuli aiheutettua kustannuksia, esitettyä vaatimuksia tai kiusaannutettua ne keiden rahannyhdännästä ja vallanpitämisestä koko näytelmässä on kysymys.

 9. 11

  Teppo sanoo

  Kommentoidaan nyt sitten vielä sen verran, että osallistuin keskusteluun siksi, koska ihmetyttää miten toinen fasismi voisi olla sallitumpaa kuin toinen. Ei tarvitse etsiä ”rasistilinkkejä”, voihan sitä ihan itsekin etsiä tietoa tuosta ”halaajakaksikosta”.

  On käsittämätöntä, että YLE voi verovaroin tukea tällaista toimintaa.

  Kai sellainenkin itsestäänselvyys pitää vielä näissä keskusteluissa kertoa, että vastustan natsismia ainakin yhtä paljon, kuin esim. Sadekin kannattamaa pflp:tä, tai Maryanin kannattamaa muslimiveljeskuntaa.

  Muistakaa tekin olla vähintäänkin yhtä tuohtuneita, jos vihreä tai vassari veljeilee tämän kaksikon kanssa, kuin nyt Immosen valokuvasta.

  • 11.1

   LL sanoo

   Ei YLE tue tätä toimintaa vaan uutisoi.
   Valtamedia uutisoi valtavalla volyymillä perussuomalaisten aatoksia ja töräyksiä milloin mistäkin. Jos joskus sattuu lukemaan Hs:n kommentteja, miltei mistä hyvänsä poliittisesta aiheesta, niin kommenttiketjussa on sadasta kommentista 80 perussuomalaismielistä töräystä mamuista, homoista tai kotisohvalla löhöävistä elämäntapaintiaaneista joita kaikkia punavihreät kaupunkilaiset suvakit hyysäävät. Ja vaikkei olisi kyse lainkaan uskonnosta niin aina joku pekkapersu haluaa muistuttaa islamisteista jotka aikovat tulla ja tuhota sen pikku onnelan, jossa me elämme. Muslimit, sanoo pekkapersu, tulevat Suomeen vain rahan perässä ja siksi että ne haluavat raiskata jokaisen vastaantulevan naisen.

   Möhiskää niillä omilla kanavillanne, miksi te tänne tulette tärisemään, ja puhumaan aivan asian ohi. Tämä Sakun juttu kertoi natseista, näistä perussuomalaisten suojateista, joita on myös jokunen kokoomuksessa. Siksi kokoomus menetti viime ek-vaaleissa 7 edustajan paikkaa. Ei enemmistö suomalaisista halua sitä mitä uusnatsit.

   P.s minä halaan ketä haluan, en kysy siihen lupaa persuilta enkä keneltäkään muiltakaan.