Vallankumous vapaa-ajalla

– Aion jatkossakin olla mukana Suomen Sisun ja Sarastuksen kanssa järjestämässä kansallismielisille yhteistä puuhaa, sillä mikään muukaan taho (SVL:ää lukuun ottamatta) ei sitä järjestä. Laajempi yhteiskunnallinen suunnanmuutos ei lähde käyntiin pelkästään ympäripyöreitä puheita eduskunnassa puhumalla. Muutos lähtee käyntiin siitä, että tavalliset kansalaiset saadaan aktivoitua ruohonjuuritasolla oikeanlaiseen toimintaan ja levittämään aatteen sanomaa eteenpäin.

Näin kommentoi kansanedustaja Olli Immonen osallistumistaan yhdessä kansallissosialistisen Suomen Vastarintaliikkeen kanssa järjestämäänsä muistotilaisuuteen Eugen Schaumannin haudalle. Kommentin hän kirjoitti Hommafoorumille:

ulos kaapista Eilen kerroin, että tapahtuman suunnittelivat Immonen, Lahtinen, Hännikäinen ja Murros. Niinhän he omien sanojensa mukaan tekivät, mutta tosiasiassa he vain keksivät osallistua Suomen Vastarintaliikkeen jo perinteeksi muodostuneeseen tapahtumaan.

schaumann svl

Maan hallituspuolueen kansanedustaja osallistuu näyttävästi kansallissosialistien tilaisuuteen ja aikoo tehdä niin jatkossakin. Mitä tähän sanoo puolue?

Ei sano mitään. Puolueen puheenjohtaja ja maan ulkoministeri Timo Soini ei kommentoi, koska asia ei kuulu hänelle millään tavalla. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoo, että ei asia kuulu hänellekään, koska Immonen osallistui tapahtumaan vapaa-ajallaan.

Tämähän menee merkilliseksi. Yleensä kansanedustajat puolustelevat hyvää palkkiotaan, nelipäiväistä työviikkoaan ja pitkiä lomiaan sillä, että he eivät ole koskaan vapaalla. Kaikki aika menee yhteydenpidossa sidosryhmiin ja äänestäjiin. Nyt sitten yllättäen yhden puolueen yksi edustaja onkin vapaa-ajallaan kansallissosialisti eikä siihen ole mitään sanottavaa.

Jos näin on, niin mistä kansalainen voi tietää puhuuko ja toimiiko kansanedustaja kansanedustajana vai puhtaasti yksityishenkilönä? Jos perussuomalainen voi vapaa-ajallaan olla kansallissosialisti, niin voiko vaikkapa kristillisdemokraatti harrastaa saatananpalvontaa?

Ilmeisesti voi ja kansalaisen vain pitää kunnioittaa kansanedustajan harrastuksia. Immonen aikoo keskittyä aktivoimaan kansalaisia kansallismielisen ideologiansa taakse. Sen ideologian tavoitteena on vallankumous: Näyttökuva (251)_snip

Tämähän käy entistä mielenkiintoisemmaksi. Rikoslain 13 luvun 3 §:n 3 momentti sanoo näin:

’Valtiopetoksen valmistelusta tuomitaan myös se, joka perustaa tai organisoi yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on Suomen valtiosäännön tai valtiojärjestyksen väkivaltainen kumoaminen tai muuttaminen, osallistuu johtavassa asemassa tai muuten merkittävällä tavalla sellaisen yhteenliittymän toimintaan tai tietoisena yhteenliittymän tarkoitusperästä antaa sille merkittävää taloudellista, järjestöllistä tai muuta vastaavaa tukea.

Suomen Vastarintaliikkeeseen voitaisiin milloin tahansa soveltaa monia muitakin rikoslain pykäliä. Yhteenvetona voi siis todeta, että Perussuomalaisten mielestä puolueen kansanedustaja voi vapaa-ajallaan yksityishenkilönä suunnitella kansallismielistä vallankumousta yhdessä natsijärjestön kanssa. Kunhan vain muistaa eduskunnassa puhua ympäripyöreitä ja äänestää kuten pitää.

Kommentit
 1. 1

  Haikki sanoo

  Ilmeisesti natsismi pienempi paha kuin hävyttömien tekstarien kirjoittelu.

 2. 2

  Joni Pelkonen sanoo

  … koska ammattipoliitikko tekemässä politiikkaa vapaa-ajalla on persujen ryhmyrin mielestä vain vapaa-ajan viettoa, ei politiikan.

  Eikä ollut ylläri sekään että Hännikäinen kopioituaan idean tällä kertaa Vastarintaliikkeeltä väittää sitä heti omaksi ideakseen. Kaveri on luonut koko mitättömän uransa samalla metodilla.

 3. 3

  Ellis sanoo

  Pöyristyttävää, vai että vielä yksityisasia! Odotan mielenkiinnolla Timo Soinin kommentteja muun muassa Saksan ja Ranskan ulkoministereille, koska tämä uutinen Immosesta on jo levinnyt kattavasti myös rajojemme ulkopuolelle. Johtaa puoluetta, jonka kansanedustajalla on natsisympatioita. HUHHUH. Media kyllä riepottelee kaikenmaailman seksiviestittelyillä, joka ei erosta päätellen ollut yksityisasia mutta tälläinen painetaan villasella? Oksettavaa.

  • 3.1

   Markku Kemppainen sanoo

   Aivan näin. Soini on vastuuton kurahousu, jos ei tähän ota voimakkaasti kantaa ja erota Immosta. Vai onko Soinilla noussut ”valta” päähän eikä häntä enää kiinnosta mitä hänen edustamansa puolue tekee.

 4. 4

  Markku Kemppainen sanoo

  Persut ovat ihan haistapaska rottalauma. Millään tavalla eivät osaa tämän valtion asioita hoitaa. Pikkupojat vain sähläävät näitä sotaleikkejään ja luulevat olevansa joku ratkaisu. Sääliksi käy niitä ihan kunnon poliitikkojakin ja fiksuja ihmisiä, jotka ovat eksyneet persuihin. Lähtekää pois, on teille paikkoja muissakin puolueissa. Jättäkää nämä ääliöt kakkaleikkeihinsä.

 5. 5

  Markku Kemppainen sanoo

  Vapaa-ajallaan voi koulukiusaajakin kiusata uhriaan ihan vapaasti, jos on koulussa kunnolla tai ainakaan ei ole kiusaamisesta jäänyt kiinni. Edesvastuuton on Terhon lausunto eikä ole lainkaan tehtäviensä tasalla. Tämän siitä saa kun äänestää persuja. Onnittelen teitä, jotka niin teitte.

 6. 6

  Markku Kemppainen sanoo

  Moni persu on saavuttanut kyvyttömyytensä tason jo päästessään eduskuntaan. Eivät ole saaneet siellä mitään asiallista aikaan. Ja viimeisetkin illuusiot persujen kyvystä hoitaa tämän maan asioita karisevat kun heistä on tullut ministereitä.

  • 7.1

   Oula Lintula sanoo

   Tarkemmin ajatellen on syytä täsmentää. En moiti siitä että vedät natsikortin SVL:lle. Moitin siitä että vedät natsikortin Immoselle vain siksi, että tämä on samaan aikaan samassa paikassa.

   Olen minäkin ollut monessakin tapahtumassa, jopa kepulaisten kanssa, enkä silti ole kepulainen.

   • 7.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Oliko Immonen sitten ihan sattumalta paikalla? Vai oliko SVL ihan sattumalta paikalla? Miten sattuivatkin samaan aikaan samalle paikalle jo toisen kerran? Edellinen kertahan oli soihtumarssi 6.12.2014.

    • 7.1.1.1

     Taru Tiainen sanoo

     Immonen ja SVL:n väki jakavat samoja isänmaallisina pitämiään arvoja.

     Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Immonen on yhtä mieltä kaikista asioista SVL:läisten kanssa.

     Itse olen marssinut samassa mielenosoituksessa väkivaltaisten anarkistien kanssa, mutta en silti pidä itseäni anarkistina.

     • 7.1.1.1.1

      Saku Timonen sanoo

      Mistä me sen tiedämme? Lisäksi sinä olet kansalainen ja Immonen on kansanedustaja. Siinä on vissi ero.

     • 7.1.1.1.2

      PeelsePuupi sanoo

      Immonen, SVL ja NATSIT jakavat samoja isänmaallisina pitämiään arvoja, kuuluu lause kokonaisuudessaan.

  • 7.2

   tönkkösuolattu sanoo

   Oula hyvä, ”natsikortti”-termi on jo kärsinyt sellaisen inflaation, että nykyään keskustelun häviää, joka syyttää toista sen käyttämisestä. Eli häviäjä olet sinä.

   • 7.2.1

    LL sanoo

    Fasismi on fasismia ja natsi on natsi. SVL:n verkkosivuilla kerrotaan hyvin selvästi mihin tämä järjestö pyrkii. Se on uusnatsistinen järjestö joka haaveilee perustavansa yhteisen kansallissosialistisen valtion yhdessä ruotsalaisen sekä norjalaisen fasistiporukan kanssa.Anders Breivikin, joka toteutti epäinhimillisen terroritekonsa Norjassa, ajatusmaailma oli ja on äärioikeistolaista ideologiaa, tätä aivan samaa jota SVL edustaa.

    Joilla tai heillä on harhainen käsitys ihmisrodusta, ja luulevat itse kuuluvansa ”puhtaisiin suomalaisiin”. Aivan kuten Aatu aikoinaan ajatteli puhtaasta ja oikeasta sekä kunnollisesta saksalaisesta joka hänen piti pelastaa vierailta vaikutteilta. Kuinkas kävi? Lopulta. Saksalaiselle fasismille.

    Nykymuodossa sama sisältö tarjoillaan vain hieman eri sanoilla: kelvolliset-kelvottomat, vahvat-heikot, hyvät-pahat, puhtaat-likaiset, oikeat-väärät, aidot-sekasikiöt ( aito-avioliitto yhdistys korostaa sanaa ” aito, oikea, tosi”).

    Ei kiitos,nationalismiin pohjautuvalle (uus)fasismille!

 7. 8

  Pasi Turunen sanoo

  Onneksi kirjoittajan kaltaiset totalitaristit lähinnä naurattavat ja aiheuttavat myötähäpeää puhkumisine ja puhisemisineen.

  • 8.1

   Saku Timonen sanoo

   Kansallissosialismiin tähtäävän järjestön arvostelu on siis totalitarismia. Aika erikoinen näkökulma, joka kertonee jotain kommentoijan maailmankuvasta.

 8. 9

  Hannu Siivonen sanoo

  Kun osaat lähteitä kaivella, mikset tekisi rikosilmoitusta? Jos rikosta epäilee, on yleensä parempi tehdä ilmoitusbkuin jättää tekemättä

  • 9.1

   tönkkösuolattu sanoo

   Mitä hyötyä siitä olisi? Ei Suomen poliisia äärioikeiston tekemiset kiinnosta., eikä se niitä myöskään ala tutkimaan.

   • 9.1.1

    Hannu Siivonen sanoo

    Tosiaan. Ei yleensäkään kannata tehdä mitään, kun järjestelmä on meitä vastaan

    • 9.1.1.1

     LL sanoo

     Sivistys on varsin hyvä natsi-idiotismin vastavoima.

 9. 10

  Merkillistä sanoo

  Sampo Terho on ilmoittanut, että he eivät puutu Olli Immosen vapaa-ajaa toimintaan, joka ei ollut poliittista.

  Kuitenkin jokaisen muun puolueen kansanedustajan haastattelut ja vapaa-ajan julkiset tempaukset ovat myös puolueen asioita, jos ne poikkeavat puolueen vallitsevasta arvolinjasta.

  Kansanedustaja Olli Immonen järjesti poliittista murhaajaa ylistävän tilaisuuden, välitti sitä julkisuuteen ryhmäkuvan kansallissosialismia kannattvien kanssa omilla facebook-sivuillaan ja lisäksi puolsi tilaisuutta ja näkemystään valtamedian haastattelussa.

  Väkivaltaisen terroristin ylistäminen vuonna 2015 yhdessä kansallissolistien kanssa tekee tilaisuudesta väistämättä erittäin poliittisen.

  Koska tämä ei johtanut ps:n johdon taholta mihinkään julkisiin rankaisutoimiiin, niin puolue viestittää että se suvaitsee Immosen tempauksen.

  Voi kysyä miten viesti tulkitaan EU:n liittovaltioitumista vastustavien nykyisten ääriryhmittymien parissa, tekeekö tämä esimerkiksi Olli Rehnistä tai Aleksander Stubbista myös kohteen…

  Opposition ja muiden hallittuspuolueiden tulisi jo oman etunsakin nimissä vaatia ps:ltä erittäin voimakkaita toimia.

 10. 11

  sanoo

  Ilmeisesti väkivaltaisen extremismi ei ole maassamme vielä kyllin extremeä, että asia olisi ongelma. Vai onko ongelma sittenkin reaalipolitiikan lähtökohtainen moraalittomuus, jossa sen edellisen kerran tehy denatsifikaatio jäi ulkokohtaiseksi järjestöjen lakkauttaumiseksi, mutta sisäisesti ihmisten mielissä juuri mikään ei muuttunut? Ei, sillä 1930-luvun alku oli täysi poliittista väkivaltaa ja loppuolella monipuoluedemokratiamme korruptoitui pahemman kerran muissa puolueissa toimineiden, jäsenkirjaa kantamattomien iikollien vuoksi. Ja sitten oli tovi hiljaista, mutta hyvinvointi-Suomi oli tekevä näinkin pahasta aatteesta ihan silkkaa naurettavaa camppia. No, kyllähän se vasemmistokin osasi samaan aikaan, en minä sillä. Ei siis ole mikään ihme, että tälläistä tehdään eikä Soinin väistely ja Terhon täysin mitätön reaktiokaan. Mitä siis pitää tapahtua, että asia otetaan vakavissaan? Toisaalta, voisihan olla niinkin että yksinkertaisesti Soinin ote on lipsumassa vaikka muuta puhutaankin vaikkapa nyt siitä työnjaosta esimerkiksi.

 11. 13

  Sophia Mummo sanoo

  Erinomainen huomio, Saku. Kirjoituksesi ovat oivaltavia, kiitos niistä!
  Seuraavat neljä vuotta tulevat olemaan puistattavaa aikaa. SSS vie Suomea pois länsimaisista arvoista, m.l. Demokratia ja ihmisoikeudet. Ehkä Unkarin tie on meidänkin tiemme..

 12. 14

  Valpuri sanoo

  Ironista, että puolustaessanne mm. demokraattisia arvoja tulette samalla rikkoneeksi demokraattisia arvoja. Demokratiaan nimittäin kuuluu, että myös Immosen kaltaiset henkilöt edustavat omien äänestäjiensä ääntä yhteiskunnassamme, ja sitä täytyy kunnioittaa yhtälailla – muutenhan emme eläisi demokratiassa.

  • 14.1

   Saku Timonen sanoo

   Joopa joo. Suvaisemattomia pitää suvaita ja varkaan pitää antaa varastaa. Jos joku natsi sattuisi vaikka haluamaan vähän tappaa, niin hänellä pitää olla siihen oikeus demokratiassa. Näinkös se menee?

   • 14.1.1

    Valpuri sanoo

    Oikeus tappaa? Mistä ihmeestä puhut? Miksi tätä liikettä pitäisi pitää sen radikaalimpana, kuin vaikkapa kommunistit aikoinaan. Olihan sielläkin melko äärimmäistä mielipidettä eturintamassa, ja vallankumouksesta puhuttiin. Demokratiaa se vain on – toki joskus ikävää, kun toiset ovat väärää mieltä.

    • 14.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Demokratiaan kyllä kuuluu vaikkapa oikeus vaatia demokratian lopettamista ja kansallissosialistisen johtajavaltion perustamista väkivalloin. Juuri siksi demokratialla on on oikeus puolustaa itseään ja olemassaoloaan kriminalisoimalla valtiopetoksen.

     • 14.1.1.1.1

      Valpuri sanoo

      Kyllä minun mielestäni demokratiaan kuuluu myös se, että sen täytyy sietää demokratiaa vastustaviakin poliittisia pyrkimyksiä. Muutenhan kyse ei olisi demokratiasta, vaan järjestelmästä, joka sallii ainoastaan itsensä uusintamisen.

     • 14.1.1.1.2

      JL sanoo

      Vaikka sinun mielestäsi demokratiaan kuuluu myös demokratian vastustaminen, se ei tee siitä demokratiaan kuuluvaa. Demokratia tosiaan sallii vain itsensä toistamisen, ja miksi ihmeessä sen tulisi muuta sallia?

     • 14.1.1.1.4

      Valpuri sanoo

      Mistä demokratia saa sellaisen syväjustifikaation, että ainoastaan demokratiaa voidaan pitää oikeana valtiosääntöteoriana? Kumpuaako se Jumalasta, vai jostain muualta?

     • 14.1.1.1.5

      sanoo

      Varmaan siitä, että jos kellään on ollut kaikki valta tai joillain ylivalta niin siitä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää. Siksi vallan pitää olla määräaikaista, tasapainotettua, valvottua ja sitä käyttämään pitää valita suoraan tai välillisesti. Että asiat pysyisivät edes keskimäärin hallinnassa.

     • 14.1.1.1.6

      LL sanoo

      Länsimainen demokratia perustuu siihen mihin myös Suomen valtion perustuslaki. Kansalaisten perusoikeuksiin ja velvollisuuksiin sekä myös kansanedustajien eirtyisiin velvollisuuksiin (tietyt valtaoikeudet heillä tietenkin on).

      Kuuntelin Kultakuume-ohjelmaa ja siellä puhuttiin, FB:ssä alkunsa saaneesta ”Sivistyspuolueesta”.

      Olin hyvin samaa mieltä Tuija Kokkosen kanssa siitä, että nyt on nimenomaan kyse perustuslakimme puolustamisesta. Kokoomuksen erästä nuorta kokoomuslaista juippia haastateltiin myös (enemmän muuten ajallisesti kuin Kokkosta, ohhhoh!) ja hän vain naureskeli ja hymähteli ylimielisesti koko asialle.

      Tässä linkki ohjelmaan, jos ne nyt mahtuu tähän ruutuun: Koetetaan.
      http://yle.fi/aihe/ohjelma/kultakuume-kultakuume-suomi-tarvitsee-sivistyspuolueen-1762015

     • 14.1.1.1.8

      LL sanoo

      Selasin vähän ketkä nyt haluavat olla erityisen Sivistyspuolueen jäseniä tuolla fb:n puolella ja se teki minut aika varautuneeksi, monista hyvistä aikomuksista huolimatta joka näillä ihmisillä varmasti on. Näkee sitten myöhemmin mitä on tulossa…

  • 14.2

   LL sanoo

   Kansanedustajia sitoo, ja hyvin velvoittavasti, erityisesti perustuslaki, jossa määritellään kansanedustajien velvollisuudet. Tämä tuppaa unohtumaan joiltakuilta: ”Kansanedustajan tulee esiintyä vakaasti ja arvokkaasti sekä loukkaamatta toista henkilöä”.

   • 14.2.1

    Hannu Siivonen sanoo

    Immonen rikkonee ihan muita lakeja, mutta Soinille ja Halla-Aholle tuo voisi tuottaa ongelmia. Ei sillä että perussuomalaiset peruatualaista välittäisi

    • 14.2.1.1

     LL sanoo

     Perussuomalaiset eivät tosiaankaan piittaa perustuslaista, muistaakseni Jusa Hallis-aho on ehdottanut senkin muuttamista (rajoittaa ilmeisesti liikaa häntä ja hänen kamujaan).

     Pitääkö tässä jo perustaa ”Näpit irti perustuslaista” -liike? Se on nimittäin mahdollinen ja hyvin todellinen vaaran paikka, jos nämä dillet pääsevät näpelöimään perustuslakiamme.

  • 14.3

   stunned sanoo

   Kaikkien natsien pitäisi tutustua Karl Popperin kirjoituksiin — erityisesti suvaitsevaosuuden paradoksiin.

   Ei demokratiaa tuhoavia voimia tarvitse tietenkään kenenkään sietää suvaitsevaisuuden nimissä. Jossakin vaiheessa on pistettävä kampoihin.

   Olo on kuin Weimarissa. Kohta ruskeapaitaiset roistot mukiloivat ihmisiä kaduilla kenenkään puuttumatta asiaan. Poliisin pitäisi tehdä selväksi kenen puolella se seisoo, ennen kuin natsit ehtivät soluttautua sinnekin.

 13. 15

  Selkärankainen sanoo

  Nyt kaikki liimanhaistelijapunkkarit yhdessä kaduille hajottamaan paikkoja ja Immosen eroa vaatimaan!

  • 15.1

   LL sanoo

   Sinä se et voi liimanhaistelulla aivotoimintaasi vahingoittaa, aivosi ovat jo vaurioituneet.

  • 15.2

   Hannu Siivonen sanoo

   Nehän oli järjestämässä sitä tilaisuutta Immosen kanssa. Miksi ne haluaisi sen eroa?

 14. 16

  Vesa vartiainen sanoo

  Kristalliyön uusinta lähestyy. Toimikaa nyt, tai muuten on myöhäistä.

  • 16.1

   LL sanoo

   Osin on jo ”myöhäistä”, mutta kannattaa, totisesti kannattaa toimia. Nyt.