Sketsihahmojen vallankumous

Äärikansallismieliset ovat touhuamassa vallankumousta kansanedustaja Olli Immosen (PS) johdolla ja tärkeimpänä yhteistyökumppanina näyttää olevan Ruotsista johdettu, yhteispohjoismaista kansallissosialistista vallankumousta väkivalloin ajava Suomen Vastarintaliike.

Pääideologi näyttäisi olevan kirjailija ja esseisti Timo Hännikäinen, joka vuonna 2009 pääsi julkisuuteen valittamalla seksin puutetta ja vaatimalla nuorille naisille pakollista palvelusta ilotaloissa. Sittemmin Hännikäinen on ruvennut haikailemaan miehisen kunnian perään ja haaveilemaan miesten muodostamista yhteisöistä.

Juhannuksen alla vallankumousta tehtiin tomerasti Eugen Schaumanin haudalla ja juhlapuhujana oli Hännikäinen. Hän oli juhlapuhuja jo samaisten äärioikeistolaisten vallankumouksellisten järjestämässä itsenäisyyspäivän soihtukulkueessa.

Vallankumous on ilmeisen hermoille käyvää puuhaa, koskapa juhannuksena Hännikäinen taas avautui sosiaalisessa mediassa ja lähetteli törkeitä viestejä. Osansa saivat Naisasialiitto Unioni ja seksuaalista väkivaltaa kokeneiden naisten tukiyhdistys Naisten Linja.

unioni Hännik naisten linja

Kun historioitsija Jussi Jalonen arvosteli voimakkain sanon Hännikäisen käytöstä, niin seurauksena oli tietenkin verinen loukkaantuminen. Nyt oli miehistä kunniaa loukattu.

hännik jalonen

Aateveljeä tukemaan kiirehti muiden mukana Olli Immonen, joka ilmeisesti katsoo itsensä niin päteväksi historian asiantutuntijaksi, että asettaa alan tohtorin osaamisen lainausmerkkeihin:

immonen jalonen

Itse Immonen on eilen julkistamassan kuvassa lukevinaan oikean aatteen kirjallisuutta:

1904262_10153398801314847_6447512287012338498_n

Nämä vallankumoukselliset ovat sketsihahmoja. Johtaja on ylioppilastutkintoa vaille ylioppilas, joka ihannoi Akateemista Karjala-Seuraa ja Isänmaallista Kansanliikettä. Hän ei ole suorittanut varusmiespalvelusta, mutta esiintyy aseellista vallankumousta suunnittelevan porukan johtohahmona. Hän kirjoittaa islamia ja maahanmuuttoa demonisoivia blogeja, mutta on itse naimisissa muslimitaustaisen maahanmuuttajan kanssa.

Pääideologi vaikuttaa vollaavalta lellukalta, joka pillahtaa itkuuun heti, kun joku nainen sanoo hänelle vastaan:

1743545_10206846094781577_4610382921021323381_n

Kaikkein kummallisinta on, että näillä vallankumouksellisilla klovneilla on ihan oikeasti kannatusta. Tämänkin jutun kommenttiosio tulee täyttymään isänmaallisuutta hehkuvista törkeyksistä, joissa epäillään minun juristintutkintoani, toivotetaan minut tervemenneeksi suohautaan ja vähintään luvataan istuttaa minut kusiasipesään katajaraipalla verille pieksettynä. Uhkausten toteuttajia ei ilmesty sen enempää kuin ennenkään. Eipä tietenkään, koska koko touhu on tätä:

 

Kommentit
 1. 1

  Joni Pelkonen sanoo

  Hännikäistä taitaa nolottaa oikea syy siihen miksi hän kirjoittelee mitä kirjoittelee: hänellä on paha olo. Erityisen paha olo hänellä on yöaikaan kun uni ei tule. Siitä on kuitenkin turha syyttää jotakin hänelle niin kaukaista tahoa kuin Naisasialiitto Unionia, syy pahaan oloon on hänen oman päänsä sisällä. Ikävää, että hoito ei ole tehonnut.

  Suomessa on paljon masentuneita ja ahdistuneita ihmisiä, mutta Hännikäinen taitaa olla ainoa joka terapoi pahaa oloaan fantasioimalla julkisesti raiskauksista.

  • 1.1

   LL sanoo

   Yhtä hyvin voi olla, että häneltä puuttuu sairaudentunto, ja avunhakemiseen tarvittava rohkeus. Vaikea sanoa, kun ei oikeasti tiedä. Hännikäisen ajatusmaailmasta saa jonkinlaisen käsityksen hänen kirjoituksistaan, ja ne eivät ole ihan terveen mielen tuotoksia.

   Jos on sairas ja väsynyt pitää hoitaa itseään. Jokainen ymmärtää silloin levätä tai menee lääkäriin, apua ja hoitoa saadakseen. Olipa nyt kyse mistä hyvänsä vaivasta. Ne jotka tunnistavat oman sairautensa, eivät pura pahaa oloaan netissä vaan hakevat apua.

   Aivan yhtälailla häiriintyneiksi voi kutsua niitä jotka ihailevat tai taputtavat käsiään, kun aikuinen keski-ikäinen mies uhkailee väkivallan uhrien hyväksi toimivaa järjestöä ja toimii kuin järkensä kadottanut. Palvonta tai ihailu tai idealisointi ei auta ongelmaista ihmistä.

  • 1.2

   Hannu Siivonen sanoo

   Hännikäine ei ole ainoa. Itselläni on parikin Facebook-kaveria jotka kärsivät mielenterveysongelmista, ja sekä kellon että promillejen käydessä kolmea julkaisee ihan samanlaista settiä – taiskausfantasioitaan, natsi-ihailua ja maailmanhaukkumista

 2. 2

  Tonder sanoo

  ajattelin kyllä että hännikäinen painuisi maan alke paljastuttuaan hitlertervehdyksiä kännissä esittäväksi rivoksi rasistiksi. Mutt hän vain näkeekin vajonneensa hetkeksi kuvitteleniensa vastustajien kuvittelemalle tasolle.

  Tämähän tarkoittaa, että kaikki kaikki ei nyt vain ole kotona.

  • 3.1

   Saku Timonen sanoo

   Onpa sinulla kolkko nimi. Eikö Sulo Pohjola olisi parempi?

 3. 4

  Siltojen Jack Norris sanoo

  Maailma näyttää niin erilaiselta kun kuuluu Suomalaisen yhteiskunnan kaikkein köyhimpiin ihmisiin. Natsismi taitaa toimia sivistymättömiin köyhiin ainakin jonkin verran onhan sillä riehumis- ja voimaantumis arvoa ja voi kuvitella olevansa mahtavampi kuin joku muu ryhmä. Kun jostain löytyy joku surkeampi tai huonommassa asemassa oleva.

  Sikäli ainakin itse alan olla niin pohjalla, että jollain tavalla tässä on enennen pitkää alettava tuoda sitä esiin miksi muut suomalaiset kuluttivat minunkin hyvinvointiini tarkoitetut rahat ja luonnonvarat. Näin työvoiman ulkopuolisena kun ei saa edes sitä kaikkein pienintäkään työttömyysturvaa tulee väistämättä synkkiä ajatuksia. Mitään hävittävää täysin varattomalla ei ole kun kaikkien rahojen, omaisuuden pois ottaminen on pahin rangaistus minkä täällä voi saada. Täydellinen varattomuus on tässä kapitalistisessa yhteiskunnassa, jossa kaikki maksaa pahempi vankila kuin muurien sisälle sulkeminen. Köyhä ei voi saada edes ihmisarvoaan, koska ei voi ostaa sitä markkinoilta kun mitään säästöjä ei ole kertynyt. Kun joka päivä kysyy missä ihmeessä on ihmisarvoni ja vastaus on, että ei sinulle ole sellaista täällä Suomessa. Suomen valtiokaan ei pidä lupauksiaan ei ole koskaan pitänyt mitä kaikkein köyhimpien suomalaisten asioihin tulee. Suomalainen sosiaaliturva on vain kulissi, joka on pystytetty, jotta suomi voisi ulospäin esittää länsimaista sivistysvaltiota. Jos muut pohjoismaat ja länsimaat tietäsivät totuuden suomalaisesta sosiaaliturvasta ja sen kulissi luonteesta niin suomi potkittaisiin pois kaikista länsimaisista yhteistyöjärjestöistä.

  Natseihin en silti ajatellut turvautua ikinä.

  • 4.1

   LL sanoo

   Sinä osaat ajatella J.Norris, sitä eivät enää osaa kaikki yliopistoista valmistuneet. Tämän uusnatsismin tai nykyfasistien joukoissa on mukana paljon jo hyvinkoulutettua väkeä. Ei maisterin paperit tai tohtorin hattu ole mikään tae sivistyksen tasosta tai mielenterveydestä. Ei raha tee ihmisestä erityisen älykästä tai poista sielullisia häiriötiloja, eikä aineellinen varakkuus suojaa taudeilta, ei edes mielitaudeilta.

   Fasistiset aatteet ovat kuin virus, joka tarttuu herkimmin niihin joiden immuniteetti on heikko tämänkaltaisia viruksia kohtaan. Heikot saavat tartunnan.

   • 4.1.1

    Siltojen Jack Norris sanoo

    ”Fasistiset aatteet ovat kuin virus, joka tarttuu herkimmin niihin joiden immuniteetti on heikko tämänkaltaisia viruksia kohtaan. Heikot saavat tartunnan.”

    Minä haluaisin uskoa, että tulevaisuus on yhteistyössä muiden maiden kanssa eikä fasismissa. On vääryys miten huono sosiaaliturvajärjestelmä ja työvoimapolitiikka suomessa vaikka nyt työttömia ja työvoiman ulkopuolisia työnhakijoita on suomessa enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

    Sieltä TE-toimistosta kun ei enää nykyään saa edes ketään kiinni eivätkä edes ota yhteyttä silloin kun lupaavat. Eivät anna enää edes sitä huonoakaan palvelua. Todella säälittävää kun ihmisiä on tippunut työelämästä pois enemmän kuin koskaan suomen historiassa.

    Työttömien tai työvoiman ulkopuolisten työnhakijoiden pitäisi kyllä enemmän järjestää mielenilmauksia. Meitä on 500 000 jos edes 1/5 eli 100 000 aktivoituisi nopeasti saataisiin muutosta kun suomen kaikkien 7000 poliisin kaikki aika menisi työttömien kuskailuun, jotka ketjulla pistävät itsensä kiinni työvoimatoimistoon tai oviin tms.

    Olen itse jopa harkinnut, että ostan lukkoja ja ketjuja ja kahlitsen itseni kiinni TE-toimiston patteriin vähän ennen sulkemisaikaa mielenilmauksena huonoille palveluille. Ärsyttää se, että nykyään sieltä ei saa ketään edes kiinni ainakaan täällä päin missä asun. 🙁

    • 4.1.1.1

     LL sanoo

     On tullut tutuksi Te-tmston mutkikas maailma. Siellä käydessä tuntuu kuin olisi tullut kaapatuksi aivan vieraalle planeetalle, missä puhutaan kieltä mitä ei ymmärrä, ja jos joskus luulee ymmärtäneensä, niin saa huomata ettei se mitä sanotaan olekaan kuten kuvitteli. Edes Kafka, joka kuvasi hyvin hallintomielivaltaa, ei uskoisi todeksi tätä teknologia-aikakauden synnyttämää väkivaltakoneistoa.

     Perusturvan tulisi olla perusoikeus, joka toteutuu myös käytännössä. Missään tilanteessa yksittäisillä virkamiehillä ei tulisi olla minkäälaista oikeutta leikata tai evätä perusturvaa keneltäkään ihmiseltä.

     • 4.1.1.1.1

      Siltojen Jack Norris sanoo

      ”Perusturvan tulisi olla perusoikeus, joka toteutuu myös käytännössä. Missään tilanteessa yksittäisillä virkamiehillä ei tulisi olla minkäälaista oikeutta leikata tai evätä perusturvaa keneltäkään ihmiseltä.”

      Suomessa se pienin perusturva on alle sen tason minkä alle se ei missään tapauksessa saisi edes olla ja monet kuten minä eivät saa edes sitä liian alhaistakaan summaa rahaa. Omalla kohdallani tosin tulottomuuden ja köyhyyden aiheuttamat ongelmat ovat jo aikoja sitten paisuneet niin isoiksi, että pelkällä perusturvalla ongelmiani ei enää voi mitenkään ratkaista vaikka sen saisinkin.

      Köyhyys ja tulottumuus on vuosien varrella tuhonnut ihmisuhteeni, työurani, terveyteni ainakin henkisen terveyden eikä mikään noista enää palaudu vaikka alkaisin saada rahaa jonkun pienen summan. Minulle on kertynyt köyhyyden takia niin valtava määrä erilaisia byrokraattisia esteita ja rekisteri merkintöjä, että minun ei edes kannata pyrkiä köyhyydestä pois.

      Paras elämä mihin enää voin päästä on ehkä joku elämä jossain köyhien anarkistien kommuunissa tai vastaavassa, jossa kaikki elävät tulonsiirroilla. Jos hyvin käy. Jos huonosti niin päädyn vankilakierteeseen.

      Olen jo sen ikänen, että keskiluokkaiseen elämään on mahdotonta enää päästä mitenkään kiinni riippumatta siitä mitä teen. Ei vain ole työuraa jäljellä riittävästi eikä sellaisia ammattejakaan mistä saisi niin varmasti tuloa, että pystyisi muuttamaan elämää enää ratkaisevasti. Työelämä ei muutenkaan tarvitse meitä rutiköyhiä oireilevia ihmisiä kun nuoria ja nöyriä riittää pilvin pimein.

      Kaikki työkokemuksenikin on muuttunut arvottomaksi jo puolivuosikymmentä sitten ja viranomaiset suomessa kyllä löytävät rekistereistään aina syyn miksi en saa mitään työtä suomesta. Ovat aina löytäneet ja tulevat löytämään jatkossakin. Se on heidän tehtävänsä tutkia rekistereitään ja leimata suomen kaikkein köyhimpiin kuuluvia ihmisiä milloin mistäkin.

  • 4.2

   Onnellinen köyhä sanoo

   Anteeks jo etukäteen Jack Norris, tulee vähän tylyä tekstiä nyt mut osu omaan hermoon toi sun kirjoitus: Mua kiinnostais tietää miten sä oot joutunut niin huonoon jamaan, että sulla on pokkaa Suomessa asuvana kirjoittaa tommosta? Varmasti ainakin 90% maailman ihmisistä elelee huomattavasti köyhemmissä, vaarallisemmissa ja ankeammissa oloissa kuin sinä… Eikä tarvi mennä kuin parikymmentä vuotta takaperin niin sosiaaliturva tais kyllä olla Suomessakin huonommassa jamassa kuin nyt? Ei meillä ehkä ole tällä hetkellä niin paljon rahaa kuin kultaisella 80-luvulla, taikka Ruotsilla tai Norjalla, mutta kuinka paljon ”muut suomalaiset” on sulle nyt velkaa ”kulutettuaan sun hyvinvointiin tarkoitetut rahat ja luonnonvarat”? Kyllä se hallituskin varmasti haluais työttömyyttä vähentää, onhan se kaikkien intressien mukaista, mut ei se oo niin yksinkertaista. Ei ne meidän duunit oo mihinkään kiinaan menny, ne on hävinny kokonaan kun yks kone tekee sadan duunarin hommat ja paljon tehokkaammin 🙁

   ”Köyhä ei voi saada edes ihmisarvoaan…” Bullshit, se on kyllä sun pään sisällä toi ongelma jos mittaat ihmisarvoas pelkässä rahassa.
   Olen itse ollut viime vuosina sekä työmarkkinatuella, opintotuella että toimeentulotuella. Toimeentulotuki (johon sinäkin olet varmaan oikeutettu?) takasi työkkäri- ja opiskeluaikoja paremman toimeentulon, mutta kyllä mulla oli kaikilla noista eläessä varaa sekä ihmisarvoon että ruokaan, asuntoon, tietokoneeseen, internettiin, kirjoihin, harrastuksiin… ja kaljaan ja tupakkaan. Mitä kaikkea sillä toimeentulotuella kuuluisi saada ettei se olisi ”kulissi”?

   Ei mun pointti todellakaan ole ettei Suomessa sais valittaa ongelmista ja etsiä niihin ratkaisuja, päin vastoin, mutta jotain perspektiiviä vähäsen 🙂 Ruokaa, turvaa ja mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen tässä maassa on köyhilläkin ja mun mielestä niistä pitäisi osata olla myös kiitollinen – maailmassa on monella (lähes kaikilla, itse asiassa) tilanne paljon huonommin.

   http://40.media.tumblr.com/tumblr_kzs506d3v31qzrr0co1_1280.png

   • 4.2.1

    LL sanoo

    Hei onnellinen, vastaan vaikkei kysymyksesi ollutkaan minulle.

    Sinä vertaat Suomea sosiaaliturvaltaan ja sosiaalietuuksiltaan hyväksi, miltei loistavaksi maaksi.

    Miksihän sitten Euroopan neuvosto on ottanut Suomen tarkkailulistalle sosiaalisen peruskirjan rikkomisesta? Koska sosiaaliturvan taso on liian matala.

    Lue tuosta:
    http://yle.fi/uutiset/euroopan_neuvostolta_sapiskaa_suomelle_liian_matalasta_sosiaaliturvasta/7797709

    Esität myöskin, että olet elellyt leveästi ja hyvin tt-tuella ja muilla sosiaalietuksilla: ”…mutta kyllä mulla oli kaikilla noista eläessä varaa sekä ihmisarvoon että ruokaan, asuntoon, tietokoneeseen, internettiin, kirjoihin, harrastuksiin ja kaljaan ja tupakkaan.”

    Minkähän vuoksi yli 20.000 ihmistä turvautuu viikottain ilmaiseen ruoka-apuun? Leipäjonolaiset varmaankin seisokelevat siellä ihan huvikseen vaan ja tavatakseen tuttujaan. Niinkö? Ai, niin valtaosa on yli 46-vuotiaita, ei se sua koske. Ihan samantekevää sulle.

    Vuoden takainen uutinen:
    http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/leipajonoissa-kay-20-000-ihmista-joka-viikko-iakkaat-kokevat-avun-noyryyttavaksi/4578586

    Jotenkin tuo kertomasi helppo sosiaaliturva jota olet tuosta vaan käynyt nostelemassa ei tunnu ihan todelta. Siinä olet oikeassa, että 1980-luvulla, kun meillä oli noin 3-4% työttömyys sosiaaliturva oli niillä kaikilla jotka esimerkiksi tt-tukea hakivat paljon parempi. Tilanne muuttui hyvin radikaalisti toisenlaiseksi 1990-luvun alussa. ja siitä lähtien sosiaaliturvaa on heikennetty ja niin on päättänyt myös tämä nykyinen hallitus tehdä. Leikata esimerkiksi köyhiltä eläkeläisiltä asumistuista ison viipaleen. Mitä pahaa vanhat ihmiset ovat sinusta tehneet, että leikkaukset kohdistetaan heihin? Siksikö, että sinä saisit mussuttaa netissä hyvästä sosiaaliturvasta posket pullaa pullollaan?

   • 4.2.2

    Siltojen Jack Norris sanoo

    ”Olen itse ollut viime vuosina sekä työmarkkinatuella, opintotuella että toimeentulotuella. Toimeentulotuki (johon sinäkin olet varmaan oikeutettu?)”

    En ole oikeutettu mihinkään sosiaaliturvaan suomessa. Olen kyllä ilmoittautunut työnhakijaksi TE-toimistoon, mutta he ovat luokitelleet minut ”työvoiman ulkopuolella olevaksi” työnhakijasi, jolla ei suomessa ole oikeutta mihinkään työttömyysturvaan. Et varmaankaan edes näytä tietävän mitä työvoiman ulkopuolinen tarkoittaa silti esiinnyt täällä kuin sosiaaliturvan asiantuntija?

    Viimeksi sain sitä kaikkein pienintä sosiaaliturvaa Suomessa 4-5 vuotta sitten kun tipauttivat minut ikuiselle karenssille työvoimatoimistosta, koska sairastelun vuoksi en kyennyt noudattamaan työllistymisuunnitelmaani ja omalääkärini kieltäytyi kirjoittamasta lääkärintodistusta. Kun ilman lääkärin apua ja ilman rahaa sattumalta sainkin itseni parempaan kuntoon enkä kuollutkaan tai mennyt sairaala kuntoon ja menin ilmoittautumaan työvoimatoimistoon työnhakijaksi laittoivat minut työvoiman ulkopuoliseksi ja sitten kun yritin selvitellä kelasta, että saanko työmarkkinatukea vastaus oli, että en saa. Eivät osanneet selittää sitäkään, että miten voin hakea töitä jos rahat eivät riitä edes bussilippuun. Toivottivat kuitenkin hyvää kesää.

    • 4.2.2.1

     Siltojen Jack Norris sanoo

     En saa toimeentulotukeakaan, koska asun tällä hetkellä ex-tyttöystäväni nurkissa kun mitään muutakaan paikkaa minne mennä ei ole.

     Käytännössä olen joutunut painostamaan ex-muijaani huolehtimaan siitä, että minulla on katto pään päällä ja että saan edes ruokaa. En ole asiasta ylpeä, mutta kun en saa rahaa mistään en pysty edes muuttamaan kun ilman rahaa en voi vuokrata edes pakettiautoa muuttoa varten. Ei minulla paljoa tarvaraa ole, mutta ei niitä yksin pysty käsin kantamaan. Millähän sitä vuokraa muuttoauton jos rahat ei riitä edes bussilippuun?

     Pankki sulki kaikki pankkikorttini, koska jouduin ulosottoon kun en ole tulottomana voinut maksaa laskujani. Pankkini sijaitsee toisessa kaupungissa eikä ole varaa matkustaa sinne hankkimaan uusia kortteja, koska matka maksaisi parisataa euroa eikä pankkini suostu lähettämään uusia postissa.

     Ilman rahaa en pysty avaamaan uutta pankkitiliä nykyiseen kaupunkiini. Hakeakseni edes mitään tukia. Tämä köyhyys ja tulottomuus on sotkenut asiani tässä vuosien varrella sellaiseksi vyyhdiksi, että täältä on hankala enää nousta.

     • 4.2.2.1.1

      kehityskelpoinen sanoo

      ”The lack of money is the root of all evil”.

      sanoi Mark Twain

      Hienoa nimimerkki Siltojen JN että et ole lähtenyt pahuuden tielle. Hatunnosto ja kunnioitus osaksesi! Pahuus veisi vaan vielä huonompaan suohon, sillä paha poikii pahaa ja hyvä hyvää.

      En väitä tietäväni ”paremmin” asioita, mutta oletko milloin viimeksi täyttänyt toimeentulotukihakemuksen ja saanut sieltä(kin) täysin kieltävän päätöksen?

      Olen siinä käsityksessä jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus toimeentulotukeen, ainakin siihen perusosaan joka kattaa nuo välttämättömät menot. Voisiko pyynnöstäni kokeilla vielä kerran?

      Koska toivon sinulle vain hyvää.

      Ainakin voisit tavata kuntasi sosiaalityöntekijää ja kysyä minkä hän näkisi ratkaisuksi. He auttavat. Anna siihen ainakin vielä yksi mahdollisuus, ok?

      Yrittänyttä ei laiteta, vaikka se joskus lakoniselta kuulostaakin! Tiedän sen itsekin. Välillä ketuttaa niin paljon, että mieluummin ei olisi missään tekemisissä yhdenkään viranomaisen kanssa.

      Kaikkea hyvää päivääsi kaikesta huolimatta. Ainakin olet kaidalla tiellä!

     • 4.2.2.1.2

      kehityskelpoinen sanoo

      Itseäni on auttanut paljon se sanonta, että ei tätä elämää kannata aina niin henkilökohtaisesti ottaa.

      Yhteiskunta on rakenne. Rakenne ei ole henkilö.

      Siksi ei kannata uskoa, että kukaan henkilökohtaisesti on ”juuri minua vastaan”. On totta, että on joskus aivan ärsytykseenkin asti virkailijoita joilta maalaisjärki tuntuu puuttuvan, mutta joukossa voi olla se yksi, joka näkeekin asian aivan toisin.

      Se hyvä virkailija, joka vie maailmaa parempaan suuntaan, se, jonka sinä ensi kerralla tapaat.

      Pliis, älä menetä toivoasi!

     • 4.2.2.1.3

      kehityskelpoinen sanoo

      Siltojen Jack Norris, olet mielestäni oikeutettu toimeentulotuen perusosaan, vaikka asuisitkin ex-tyttöystäväsi luona.

     • 4.2.2.1.4

      Siltojen Jack Norris sanoo

      ”Siltojen Jack Norris, olet mielestäni oikeutettu toimeentulotuen perusosaan, vaikka asuisitkin ex-tyttöystäväsi luona.”

      Ei sillä oikeastaan enää ole väliä vaikka en toimeentulotukea saisikaan tai muutakaan tukea, koska pitkään ongelmana ollut jalkavammani on vakavasti pahentuneet sen takia, että minun on täysin tulottomana ja varattomana pakko kävellä joka paikkaan hoitamaan asioitani jopa kilometrienkin matkoja vaikka en saisi kävellä jalallani ollenkaan. Kun puhelin on rikki eikä rahaa ole edes bussilippuun ei jää muuta vaihtoehtoa kuin kävellä joka paikkaan kun viranomaiset eivät sähköposteihinkaan vastaa.

      Vamma on mennyt niin huonoon kuntoon, että edessä on useat leikkaukset ja vuosien kuntoutusjaksot. Ja jalka alkaa olla niin huonossa kunnossa, että lääkäri tekee virkavirheen jos ei kirjoita siihen kaikkia mahdollisia hoitoja. Edessa voi olla jopa työkyvyttömyyseläke. No Suomi saa maksaa kun on ongelman aiheuttanut ja suomalaiset veronmaksajat ei siinä sen enempää dramatiikkaa. Onneksi vammat alkavat olla sitä tasoa jo, että jos apua ei tule niin puhutaan heitteille jättösyytteestä jos vien asian oikeuteen se on suomessakin niin vakava rikos, että virkamies tai lääkäri voi menettää virkansa.

      Olisi suomi antanut rahaa ajoissa niin näin ei olisi käynyt nyt tulee kymmen kertainen lasku siihen nähden mitä tuli säästöä ja ehkä pysyvä työkyvyttömyys.

  • 4.3

   kehityskelpoinen sanoo

   ”Perustoimeentulotuki

   Toimeentulotukilaissa säädetty, vuosittain kansaneläkeindeksillä tarkistettava perusosa on osa perustoimeentulotukea. Perusosa on vuonna 2015 yksin asuvalla 485,50 euroa kuukaudessa”.

   Tarkoitatko Jack Norris, siltojen, että et saa tätäkään, vai että et pärjää tällä summalla?

   Mikä voisi olla syynä että et saisi edes tuota perusosaa? Se kuuluu jokaiselle viimesijaisena tukena, jos mitään muuta ei ole.

   Laki toimeentulotuesta on luettavissa täältä (helppo navigoida eri kohtiin): http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412

   Pykälä 10 selostaa, että Perusosan suuruutta voidaan alentaa enintään 20 prosenttia sellaisen henkilön osalta, joka on kieltäytynyt julkisesta työvoimapalvelusta, mutta nähdäkseni sinä et ole edes kieltäytynyt? (olet vaan joutunut viranomaisen toimesta ulos niistä palveluista?)

   Voisitko soittaa kuntasi sosiaalitoimistoon ja kysyä tilanteestasi? Ja ehkäpä kertoa täällä miten kävi?

   Olen huolissani tilanteestasi :-/

   ”Päätös toimeentulotuesta on saatava viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä hakemuksen jättämisestä. Kiireellisessä tapauksessa päätös on tehtävä samana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. Hakijan on myös päästävä keskustelemaan henkilökohtaisesti kunnan sosiaalityöntekijän tai sosiaaliohjaajan kanssa viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä siitä, kun hän on sitä pyytänyt.

   Päätös toimeentulotuesta annetaan kirjallisena, ja se perustellaan. Toimeentulotukipäätöksen oikaisuvaatimus käsitellään kiireellisenä.”
   (http://stm.fi/toimeentulotuki)

   Mitä sosiaaliviraston perusteluissa sinulle on sanottu, jos olet päätöksen saanut?

   Voin yrittää kaivaa lisää tietoa, jos tarvitset.

   • 4.3.1

    kehityskelpoinen sanoo

    Vielä tämä:
    ”Toimeentulotuen perusosaan on oikeus jokaisella Suomessa oleskelevalla tai asuvalla, jonka tuloista jää käteen vähemmän kuin perusosan määrä vuokran, sähkön, veden, kotivakuutuksen ja muiden pakollisten asumiskulujen jälkeen. Esimerkiksi vuonna 2014 yksin asuva lapseton, jolla jää asumiskulujen jälkeen käteen alle 480,20 € kuukaudessa, on oikeutettu toimeentulotukeen ja sen perusosaan.”

    • 4.3.1.1

     LL sanoo

     Se, että ihminen on oikeutettu jonkun kaavan mukaan johonkin, ei tarkoita sitä etteikö tuota perustukea voisi leikata tai vähentää. Takuueläkkeellä elävä eläkeläinen, joka elää omistamassaan yksiössä kaupungissa NN ei saa toimeentulotukea, koska asunto on omaisuutta jonka voi muuttaa rahaksi.

     Niiden lisäksi monia muitakin perusteita viranomaisella on, joiden nojalla ”kaikille yhteistä perusturvaa” ei myönnetä.

     Monet lukevat sosiaaliturvasta netistä, mutta vasta sitten kun on yrittänyt hakea etuutta tai tukea, käsittää miten täysin mahdottomaan ja kohtuuttomaan tilanteeseen tuenhakija joutuu. Siksi sosiaaliturvan alikäyttöä on enemmän kuin sen varsinaista väärinkäyttöä.

     • 4.3.1.1.1

      kehityskelpoinen sanoo

      Olen samaa mieltä kanssasi LL, että alikäyttöä on takuulla enemmän kuin väärinkäyttöä.

      Lain tehtävänä kai kuitenkin on kitkeä/ehkäistä väärinkäyttö, eikä estää perusturvan saantia?

      Entä kuinkahan moni jättää tuen hakematta joko stigmatisoinnin, huonon omantunnon, tai oman korkean moraalin takia?

      Kannattaako välttämätön tuki jättää hakematta sen takia, että netissä on niin paljon kirjoituksia ”ettei sitä kuitenkaan saa”. Eikö kannattaisi kuitenkin yrittää ainakin kerran ennemmin kuin lannistua?

      Ei tuella pidä pröystäillä mutta ei siitä pidä turhaa syyllisyyttäkään minusta kantaa. Vai mitä mieltä olet, LL? Jos 400 eurolla kuukaudessa tulee toimeen (välttämättömien menojen jälkeen), niin ei kai siitä pidä kateellinen kenenkään olla, saati psykologista keppiä tarjota vielä kaupan päälle. Ei todellakaan.

      Lainsäätäjäthän tämän oikeuden ovat kuitenkin säätäneet.

     • 4.3.1.1.2

      Päivin Pylkkerö sanoo

      Ensin pitää vakuuttaa, että on todella yksin asuva, vaikka asuukin toisten nurkissa. Virkailija mahtaa vaatia jonkinlaisen selvityksen, että puoliso on todella ex-puoliso. Muuten vaativat ex-puolisolta selvityksen tuloista ja menoista ja olettavat tämän elättävän. Käsittääkseni sosiaalitoimistossa on joku kaavake, jonka vailla vakinaista asuntoa oleva toimeentulotuen hakija täyttää ja siinä selvittää asumistilannettaan. Mutta ei taida tulla toimeentulotukea ihan kuin manulle illallista tässä tapauksessa. Kannustan kuitenkin hakemaan, sillä oikeasti JN on siihen oikeutettu.

      Toimeentulotukihakemukseen pitää liittää tiliotteet useammalta kuukaudelta sekä muita liitteitä, kuten TE-toimiston työvoimapoliittinen lausunto. Auttaisikohan mennä nykyisen oleskelupaikan pankkikonttoriin ja pyytää sieltä tulostamaan tiliotteet tai todistuksen tilien lakkauttamisista? Nettipankkitunnuksilla toki saa itsekin vaikka kirjastossa tulostettua.

      Oma asunto olisi tietenkin paras ratkaisu. Yksityiseltä on tuossa tilanteessa hankala saada vuokra-asuntoa, mutta valtion tukemia tai kunnan asuntoja voisi yrittää? Vuokratakuun maksuun voi hakea täydentävää toimeentulotukea. Myös muuttokustannuksiin voi hakea täydentävää toimeentulotukea. Käytännöt vaihtelevat kunnittain, joten mikään ei ole vamaa, mutta juuri tuota täydentävää toimeentulotukea ei osata hakea tarpeeksi. Itse hain sitä takuuvuokran maksuun ja sain maksusitoumuksen, joka kelpasi vuokranantajalle. Kaupunki ei siis maksanut kellekään euron euroa, mutta jos minä laitan asunnon sellaiseen kuntoon, että takuuvuokraa tarvitaan, niin silloin kaupunki kustantaa.

      Ehkä parasta olisi varata aika sosiaalitoimistoon ja selvittää omaa tilannetta ja pyytää apua kaavakkeiden täyttöön ja liitteiden haalimiseen. Tsemppiä!

     • 4.3.1.1.3

      kehityskelpoinen sanoo

      Saanko sparrata sinua LL sen verran (loiventamaan ehkä jyrkkyyttäsi ja ajattelemaan avarammin), että kyllä, olen ehdottomasti samaa mieltä että sosiaaliturvassamme on parantamisen varaa, mutta oliko tarkoituksesi syyllistää niitä jotka ovat avoimesti kiitollisia saamastaan tuesta?

      Tuossa toisaalla mielestäni höykytit Onnellista aikaa suoraan. Miten nyt sosiaaliturvalla elävien haukkumisensa auttaa tätä systeemiä kehittymään? (mielestäni hän ilmaisi olevansa kiitollinen siitä että tämä tuki on olemassa, uskoen, että Jack Norris nimimerkillä kirjoittavakin tuon suuruista tukea saisi. Ilmeisesti JN ei tuota perusosaakaan saa, joten Onnellisen kritiikkikään ei oikein osunut kohdalleen koska hän ei tätä varmistanut ensin.).

      Ymmärrän että olet tuohtunut sosiaaliturvan epäluotettavuudesta, mutta eikö ole väärää puuta on haukkua jotakuta, joka nykyistä tukea kuitenkin saa ja sillä pärjää. Lentää lapsi pesuveden mukana.

      Tehdään parhaamme kritisoidaksemme systeemiä mahdollisimman rakentavasti, ok?

      Kiitos silti kommenteistasi. Käydään kiinni asioihin enemmän kuin henkilöihin.

     • 4.3.1.1.4

      LL sanoo

      Oikaisin vain niitä näkemyksiä, joita ”rakentavalla tavalla” systeemimyönteiset eivät syystä tai toisesta myönnä edes olevan olemassa.

      Ongelmia tuottavan hallintomielivallan mielistely näkyy myös ”sparraushalustasi” tai pyrkimyksestäsi ohjailla sinulle täysin tuntemattoman ihmisen ajatuksia jotka tulkitset omalla tavallasi. Myötäloukkaantumisesi ja väärä tulkintasi kertoo enemmän sinusta kuin itse asiasta.

      Kieltämättä moitin ”onnellinen köyhä” nimimerkillä kirjoittanutta, koska hänellä on aika idealistinen näkemys sosiaaliturvastamme ja sen taisi myös Jack Norris todeta.

     • 4.3.1.1.5

      Siltojen Jack Norris sanoo

      ”Kieltämättä moitin ”onnellinen köyhä” nimimerkillä kirjoittanutta, koska hänellä on aika idealistinen näkemys sosiaaliturvastamme ja sen taisi myös Jack Norris todeta.”

      Tunnen paljonkin samanlaisia kohtaloita kun itselläni vaikka virallisesti asiaa ei myönnetä olevan olemassakaan ja asia on piiloteltu byrokraattisten termien taakse joita suurin osa ihmisistä ei edes kykene ymmärtämään. Suurin osa ei edes tajua mitä eroa on työttömällä ja työvoiman ulkopuolisella ja silti esiintyvät kuin joku sosiaaliturvan asiantuntija.

     • 4.3.1.1.6

      kehityskelpoinen sanoo

      Kommentit kertoo aina enemmän kommentoijasta itsestään, kuin siitä mitä kommentoi, minunkin tapauksessani.

      En kokenut loukkaantuneeni, halusin vaan että osattaisiin erottaa asiat ihmisistä ja että jätettäisiin ihmisten höykyttäminen vähemmälle. (Sitä kun on aivan tarpeeksi tässä maailmassa jo muutenkin, ilman keskustelupalstojakin). Että jos vaan on kyky ymmärtää, niin käytettäisiin sitä kykyä mahdollisimman paljon.

      Hyvä toki, että teit ja teet tiettäväksi ettei kaikki ole sosiaaliturvankaan piirissä lähimainkaan automaattisesti. Jätä silti se luunapin anto vähemmälle, niin kirjoituksesi saa vielä enemmän voimaa.

      Jatketaan tästä.

      Uskon, että ymmärrät sparraamisen ja ohjailemisen eron 😉

     • 4.3.1.1.7

      Ihmettelijä sanoo

      LL kirjoitti:

      ”Se, että ihminen on oikeutettu jonkun kaavan mukaan johonkin, ei tarkoita sitä etteikö tuota perustukea voisi leikata tai vähentää. Takuueläkkeellä elävä eläkeläinen, joka elää omistamassaan yksiössä kaupungissa NN ei saa toimeentulotukea, koska asunto on omaisuutta jonka voi muuttaa rahaksi.”

      Ei taida mennä ihan noin. Ei sosiaalitoimi velvoita myymään omistamaansa asuntoa, jos se on nyt vaikka yksiö, että saisi tt-tukea. Yleistä asumistukeakin saa yhtiövastikkeisiin.

   • 4.3.2

    Siltojen Jack Norris sanoo

    ”Tarkoitatko Jack Norris, siltojen, että et saa tätäkään, vai että et pärjää tällä summalla?

    Mikä voisi olla syynä että et saisi edes tuota perusosaa? Se kuuluu jokaiselle viimesijaisena tukena, jos mitään muuta ei ole. ”

    En saa mitään rahaa mistään oman kuntani sossu ei edes käsittele hakemustani koska minulla ei ole tarvittavia liitteitä ex-puolisoni palkkatuloista, jonka asunnossa joudun puoli väkisin oleilemaan kun mitään muutakaan paikkaa minne mennä ei ole. Eikä ole senttiäkään rahaa millä edes voisi muuttaa. Eikä edes asuntoakaan minne muuttaa. Ei ole ollut vuosiin eikä rahaa hankkia asuntoa muutenkaan. Enkä edes vuokra asuntoa saa kun luottotiedot ovat menneet jo vuosia sitten. En edes tiedä ex-puolisoni sosiaaliturvatunnusnumeroa enkä tiedä mistä sen saisi selville kun en muista sitä ulkoa. Toki voin yrittää painostaa puolisoni antamaan laput ja tiedot tuloistaan ja muista vaikka sitten pahalla jos ei hyvällä, mutta emme varsinaisesti ole puheväleissä.

    Tosin exäni ei uskalla minua uloskaan heittää kun viimeksi kun yritti raivosin hänelle naama punaisena ja raivosin sitä mikä paska valtio koko suomi on. Olen pärjännyt noudattamalla periaatetta pelko turvaa ruuan saannin kun muille tulee selväksi, että minulla ei ole mitään hävittävää on ruokaa tultava tai alkaa tapahtua kauheita. Vuosia jatkunut epätoivo ja täydellinen toivottomuus vain muuttaa ihmistä pikkuhiljaa kun ei mistään saanut apua silloin kun hätä ja tarve oli suurin viakka sitä on kymmeniä kertoja hakenut niin lääkäristä kuin TE-toimistosta ja muualta. Aina on joku veruke viranomaisilla olla tekemättä mitään olla antamatta senttiäkään rahaa.

    Käytännössä kaikki säästöni ja rahani loppuivat kokonaan jo 2 vuotta sitten minulla ei ole edes pankkikortteja, koska pankki on sulkenut ne kaikki, koska en voinut tulottomuuden takia maksaa laskujani kuten 5€ puhelin lasku, josta sittemmin on tullut olosottokulujen kanssa satojen eurojen lasku.

    ”Voisitko soittaa kuntasi sosiaalitoimistoon ja kysyä tilanteestasi? Ja ehkäpä kertoa täällä miten kävi?”

    Millähän soitan kun puhelimeni meni rikki jo vuosia sitten ja puhelin liittymänikin on suljettu maksamattomien laskujen takia vuosia sitten? Eikä minulla ole rahaa millä ostaa puhelinta tai avata uutta puhelin liittymää. Ei minulla ole rahaa senttiäkään millä edes hankkia mitään liitteitä sossua varten ja kaikki maksaa täällä ja jos ei ole liitteitä sitten keksivät jonkun syyn, että eivät edes käsittele hakemustani.

    Yritin kyllä ilmoittautua TE-toimistoon työnhakijaksi, jotta pääsisin työmarkkinatuelle ja saisin edes muutaman euron millä hoitaa asioitani, mutta laittoivat minut työvoiman ulkopuoliseksi työnhakijaksi ja ilmoittivat, että en ole oikeutetttu mihinkään työttömyysetuuteen.

    Mikähän kumma siinä onkin, että viranomaisilla on aina joku syy miksi eivät anna mitään apua lääkäri ei kirjoita lääkärintodistusta eikä diagnosoi sairauksiasi, kela ei käsittele hakemuksiasi kun joku liite puuttuu eikä rahaa hankkia sitä. Sama sossun kanssa. Mikähän helvetti siinä mahtaa olla ja miksi täällä ei tälläisestä saa edes viranomaisia mihinkään vastuuseen vaikka kuinka kirjoittelisi kanteluita asioista.

    No ennen pitkää päädyn poliisin kanssa tekemisiin ehkä sitten alkaa sitä rahaakin tulla. Harkinnanvaraiset tuet kuten toimeentulotuki tai sairaseläke alkavat saada ihan eri merkityksiä kun niitä hakee tuomittu väkivalta rikollinen pöydän toiselle puolella. Kaikkien rahojen menettäminen on täällä pahempi rangaistus kuin vankilaan joutuminen pitemmän päälle joten tilanteeni ei voi poliisin kanssa tekemisiin joutumisesta enää huonontua kun koko elämäni on pelkkää köyhyyden vankilassa istumista ja alkaa tulla mitta täyteen koko suomeen ja koko yhteiskuntaan.

    • 4.3.2.1

     Siltojen Jack Norris sanoo

     Oikeastaan olen jo päätynyt poliisin kanssa tekemisiin, koska poliisi ilmeisesti SUPOn miehet ovat käyneet uhkailemassa minua poliittisten mielipiteideni takia. Kun vittuuntuneena suomeen näppäilin muutaman Putinia ja ISIStä ylistävän kirjoituksen nettiin. Siitä tiedän, että ei ollut mitkään netti trollit kyseessä, koska olivat selvitelleet sellaisia tietoja mitä en ole kertonut minnekään ja vain viranomaiset voivat niitä tietää ja yrittivät tiedoillaan vihjailemalla pelotella.

     Sellainen poliisi Suomessa on käyvät köyhiä tulottomia ihmisiä uhkailemassa ja pelottelemassa. Kehtaavatkit täysin turvatusta asemastaan elinikäviroistaan käsin, jotta se saataisiin piiloon, että Suomi ei pysty suojelemaan kansalaisiaan ryöstökapitalismia vastaan.

     • 4.3.2.1.1

      kehityskelpoinen sanoo

      Eli teit sitten jotain samantapaista kuin Hännikäinen? Voi miksi, voi miksi..

      Jos sparraan sinuakin hieman huomaamaan, että kommentissasi sanot Suomen poliisin uhkailevan ja pelottelevan, vaikka itse olit tainnut niillä Putin ja ISIS kommenteilla peloitella… ja poliiisi ryhtyi vaan toimiin suojellakseen yhteiskuntaa ja kansalaisia. Etköhän itsekin näe asian näin?

      Eli epätoivosi on jo johtamassa huonoihin juttuihin, ja se on huono homma. Mutta hyvä homma on se, että itsekin ymmärrät että epätoivo voi johtaa lähes mihin vaan.

      Pidättäydy silti kaikesta, mikä voi viedä sinut vielä huonompaan jamaan.

      Olen vilpittömästi sitä mieltä, että kuntasi sosiaaliviranomaisella on lain puitteissa velvollisuus auttaa sinua esimerkiksi kokoamaan tarvittavat liitteet tt-hakemukseen. Ja siitä sitten eteenpäin. Sitähän varten he ovat olemassa, nuo sosiaalitoimen virat ja ihmiset siellä.

      Koita hankkia kyyti sos.toimistoon ja päästä kasvokkain vielä juttelemaan. Se on mielestäni nyt oikea tie kuitenkin. Jonkun on ymmärrettävä ja nähtävä tilanteesi mahdottomuus.

      Kaikkea hyvää sinulle. Älä kännää ja tee humalpäissäsi tyhmyyksiä, joista on vaikea perääntyä. Ok?

     • 4.3.2.1.2

      Siltojen Jack Norris sanoo

      ”Kaikkea hyvää sinulle. Älä kännää ja tee humalpäissäsi tyhmyyksiä, joista on vaikea perääntyä. Ok?”

      En ole käyttänyt alkoholia yli kymmeneen vuoteen enkä sitä aikaisemminkaan juonut yksittäisiä annoksia enempää. Minun ongelmillani ei ole mitään tekemistä alkoholin kanssa vaan kaikki syy on suomessa ja viranomaisissa ja suomen järjestelmissä.

     • 4.3.2.1.3

      kehityskelpoinen sanoo

      Pahoittelen että tein väärän johtopäätöksen että olisit kirjoittanut kommenttisi humalpäissä. Jos se oli vain pahaa oloa ilman alkoholia.

      Hyvä! Siis se, ettet juo.

      Mutta muistetaan myös se, ettei poliisilla ole mitään laserkatsetta jolla se voisi seuloa läpällä heitetyt kommentit todellisista.. Ja kaikkihan heidän tulee tutkia. Läpänheitoilla vain kuormitetaan tutkimusta.

     • 4.3.2.1.4

      Siltojen Jack Norris sanoo

      ”Jos sparraan sinuakin hieman huomaamaan, että kommentissasi sanot Suomen poliisin uhkailevan ja pelottelevan, vaikka itse olit tainnut niillä Putin ja ISIS kommenteilla peloitella… ja poliiisi ryhtyi vaan toimiin suojellakseen yhteiskuntaa ja kansalaisia. Etköhän itsekin näe asian näin? ”

      Mielestäni on mielenkiintoista, että asemoidut automaattisesti puolustamaan viranomaisia kun ottaa huomioon, että ISIS järjestöstä tai putinista kirjoittamisessa ei ole mitään laitonta edes silloin vaikka kirjoitus olisi positiivinen putinin tai ISIS järjestön kannalta.

      Viranomaisten suorittama uhkailu vihjaillenkin taas on laitonta toimintaa vaikka tässä Aarnioiden luvatussa maassa viranomaisia on lähes mahdon saada asiasta mihinkään vastuuseen. Näitä juttuja ei edes tutkita kuin poikkeustapauksissa Suomalaisille riittää se, että vain väittää, että Suomessa ei ole korruptiota.

     • 4.3.2.1.5

      Siltojen Jack Norris sanoo

      ”Eli teit sitten jotain samantapaista kuin Hännikäinen? Voi miksi, voi miksi..”

      Tuntuu nyt siltä, että et oikein edes ymmärrä mitä se tarkoittaa kun ihminen on joutunut selviämään vuosien ajan ilman mitään tuloja. Se tarkoittaa kaikesta luopumista. Vaatteiden ostosta luopumista, parturissa käymisestä luopumista, kaikista harrastuksista luopumista jos ne maksavat yhtään mitään. Puhelimesta luopumista jos se hajoaa. Urheiluharrastuksista luopumista, koska ainoat juoksu kenkäsi on läpi puhki juostut eikä ole varaa hankkia uusia. Kaikista unelmista ja toivosta luopumista. Ihmisuhteista luopumista kun et pysty enää menemään ystäviesi synttäreille tai hautajaisiin kun sinulla ei ole rahaa lahjaan tai juhla hautajais pukuun tai matkakuluihin.

      Sitten joku alkaa uhkailla sinua että et ole oikeutettu edes ruokaan ja asuntoon kun olet jo vuosien ajan luopunut aivan kaikesta ja muut suomalaiset ovat kuluttaneet sinunkin hyvinvointiisi tarkoitetut rahat ja luonnonvarat sekä ahneina syyttelevät ja dehumanisoivat sinua minkä kerkeävät. Siinä tulee sellaisia tunnetiloja mitä sinä et suojatusta elämästäsi pysty edes käsittämään.

     • 4.3.2.1.6

      kehityskelpoinen sanoo

      Pahoittelen jos en pystynyt ilmaisemaan itseäni tarpeeksi selvästi. Nimenomaan yritän ymmärtää sitä epätoivoa, joka poikii epätoivoisia tekoja mutta samaan hengenvetoon yritin toivoa sinun omaksi parhaaksesi ettet joutuisi enää syvempiin ongelmiiin noiden epätoivoisten tekojen takia, vaan että suunta kääntyisi.

      Ymmärrän toki, että välillä tuntuu ettei muita keinoja ole.

      Kaikesta huolimatta toivon sinulle vain hyvää. (Olen itse tahtomattani toimeentulotuen piiriissä ja voin toki allekirjoittaa että tämä varmasti on suojattua elämää verrattuna siihen turvattomuuteen, jota sinä kuvaat).
      Halusin vain myös korostaa sitä, että kenenkään ei Suomen kaltaisessa maassa tulisi olla kaltaisessasi tilanteessa, jossa edes minimitoimeentuloa ei ole. Siksi kehotin ja kehotan yhä ettet lannistuisi hakemaan apua. Jostain sen avun on löydyttävä sinullekin.

      Jatkan toivomista puolestasi.

      LL:lle kommentoisin sen verran, että itse näen sosiaaliturvassa paljon puutteita.

      Toivottavasti tässä maassa mentäisiin kohti perustuloa. Silloin alettaisiin puhua oikeudenmukaisuudesta ja tasa-arvosta.

     • 4.3.2.1.7

      LL sanoo

      Raha ei ole ongelma, sitä on paljon tässä maassa, sitten kun mennään ytimiin asti niin ryhdytään puhumaan itse asiasta. Perustulo ei ratkaise kuin pienen osan sosiaalisista ongelmiastamme.

     • 4.3.2.1.8

      elimäki sanoo

      Sinulle Jack Norris: http://hidastaelamaa.fi/2015/06/haluaisin-seurata-kutsumustani-mutku-mieluummin-selittelen/

      Me kannustetaan sut nyt takaisin siltojen päälle. Sussa on humaanisuutta enemmän kuin pienessä kylässä ja energiaa ja elämänkokemusta sen myötä enemmän kuin monella! Käytä se hyödyksesi.

      Jos ja ilmeisesti kun et ole painostavalla käytöksellä kovin hyvää tulosta saavuttanut niin vaihda taktiikkaa ja kokeile mitä ystävällisyys saa aikaan. Auta tänään jotakuta ja katso mitä siitä avautuu? Omaan mieleesi se ainakin vaikuttaa! Kokeile. Tämä on käsky! Hyvässä hengessä.

      ps. varaa aika sosiaalitoimistoon ja käy juttelemassa. Kyllä. Vielä kerran.

     • 4.3.2.1.9

      Siltojen Jack Norris sanoo

      ”Me kannustetaan sut nyt takaisin siltojen päälle. Sussa on humaanisuutta enemmän kuin pienessä kylässä ja energiaa ja elämänkokemusta sen myötä enemmän kuin monella! Käytä se hyödyksesi.”

      Empä tiedä elämäni on aina ollut pelkkää selviämistä jo lapsuudesta saakka siitä on vaikea kaivaa mitään humaania. Koskaan ei elämässäni ole ollut mitään turvallisuutta ei lapsuudessa eikä sen enempää aikuisenakaan. Lapsena ongelma oli kiusaaminen ja aikuisena se, että oma valtiosi petti sinut. Aina on joutunut elämään kahden askeleen päässä kaiken menettämisestä riippumatta siitä mitä tekee tai on tekemättä ja muutaman kerran kaikki on vietykin viimeistä senttiä ja mahdollisuutta myöten.

      Tämä yhteiskunta on niin pitkälle kaupallistettu, että kun kaikki rahasi ja tulosi viedään ei sinulle jää enää edes sosiaalisia suhteita kun nekin on kaupallistettu. Kaikki elämäsi aamusta iltaan pyörii sellaisten asioiden ympärillä mitä ne Suomalaiset eivät edes juuri mietä kenestä suomi huolehtii.

      Jotenkin kun on alkanut tulla vanhemmaksi sitä on alkanut entistä vahvemmin tuntua siltä, että ei edes oikeasti halua sopeutua tälläiseen yhteiskuntaan kuin mitä Suomi on. Yhteiskuntaan jossa valtio on aikoja sitten menettänyt otteensa globalisaatiosta eikä kykene suojelemaan kaikkia kansalaisiaan. Eikä enää edes kunnolla rahoittamaan kaikkein köyhimmillekään suunnattuja tukea ja turvaa. Melkein kaikki johon sinut on kasvatettu uskomaan paljastuukin kulissiksi tai puolitotuudeksi kun joudut tekemisiin järjestelmän kaikkein köyhimmille varattujen juttujen kanssa.

      Mitään humaania siinä ei ole, että tietää että ei omaa edes ihmisarvoa, koska ei pysty ostamaan sitä itselleen ja tietää tilanteensa hyvin. Ihmisarvon puuttuminen ei pitemmän päälle opeta muuta kuin elämään kuin mustalainen tai pakolainen, jolla ei ole mitään hävittävää teki tai eli hän miten eli.

      Aikoinaan kun olin vielä työelämässä niin sain huomata, että muut ihan turhat tyypit veivät kaiken kunnian tekemästäni työstä. Työstäni ei minulle ole jäänyt mitään muuta käteen kuin luunmurtumia ja vammoja, joista monet eivät ikinä ole edes kunnolla parantuneet. Terveydenhoitojärjestelmä varsinkin julkinen alkaa olla vitsi eivät edes määrää tarvittavia tutkimuksia ja tarkastuksia kun maksaa liikaa. Työstä aiheutuneita vammojasi käytetään tekosyynä tiputtaa viimeisetkin mahdollisuuttesi pois samalla kun joku sliipattu tyyppi kehuu miten kaikki suomessa on vain hänen ansiotaan ja kerää kaikki tuotot ja rahat vain itselleen veroparatiiseihin. Kukaan ei edes muista eikä välitä muistaa sinun osuuttasi asioissa.

    • 4.3.2.2

     Heikki Sinsemilla sanoo

     Noh, älä ole niin rehellinen. Sano että olet asunnoton, mitään muuta nukkumapaikkaa ei ole kuin teltta.

    • 4.3.2.3

     elimäki sanoo

     Minulla olisi ylimääräinen puhelin ja voin ostaa siihen prepaid-kortin, otatko vastaan? (jos tämän Saku Timosen kautta saisin jotenkin osoitteesi mihin sen voi lähettää).

    • 4.3.2.4

     PeelsePuupi sanoo

     J. Norris, koittaisit nyt jo jättää sen exäsi rauhaan, ja ottaisit yhteyttä asuinkuntasi sosiaalitoimistoon. Pahasti kirjoituksistasi haiskahtaa, että olet ns. ”periaatteen mies”, joka ei koske pitkällä tikullakaan toimeentulotukeen. Toimeentulotuen kautta olet oikeutettu a) tuettuun vuokra-asumiseen b) kyseisen asunnon vuokravastikkeeseen c) suurin piirtein säälliseen elämiseen. Nyt vain otat itseäsi niskasta kiinni, ja päätät hankkia sen oman asunnon. Tsemppiä!

     • 4.3.2.4.1

      elimäki sanoo

      Se omana kommenttinani vielä että myös sairaaloissa on sosiaalityöntekijä, johon voi ottaa yhteyttä ainakin jos olet ollut ko. sairaalassa hoidettavana. He ovat ainakin oman kokemukseni mukaan ihmismyönteisiä, toisin kuin huonolla tuurilla joissakin sosiaalitoimissa. He myös auttavat kaavakkeiden ja hakemusten täyttämisen ja liitteiden kanssa – tietävät kaiken mikä on lakisääteistä.

     • 4.3.2.4.2

      LL sanoo

      Herranen aika sentään! Ei NLP ole mikään onnenpakki, paitsi tietenkin sillä bisnestä tekevälle.

      Tämä on ihan naurettavaa keskustelua. Ihan kuin joku prepaid-liittymä muuttaisi yks kaks asunnottoman köyhän elinolot toisiksi. Tulkaa nyt hyvät ihmiset järkiinne.

 4. 5

  Ytte sanoo

  Melkoinen huumorimies tämä Hännikäinen, psitsi että ei naurata yhtään.
  Ihme että ei ole vielä selitellyt mainostempuksi tms. Ei tollasta kirjailijaa
  ota kukaan vakavasti, ei edes oma sakki. Yksinäinen pienimunainen hölmö.

 5. 6

  tönkkösuolattu sanoo

  Immonen on siis käynyt kirjaostoksilla Kirjapörssissä, joka on lähinnä eteläisen Suomen ABC-asemien ym. yhteydessä toimiva kustantamojen poistoeriä myyvä halpakauppa. Jalonen puolestaan on julkaissut pienkustantamoilla kaksi teosta; jääkärieversti ja Mannerheim-ristin ritari Eino Polónin elämäkerran 2008 ja vieraisiin sotiin osallistuneista suomalaisista kertovan teoksen 2015. Väittäisin, että kumpaakaan ei Kirjapörssin valikoimista löydy, ainkaan tänä vuonna julkaistu ei taatusti ole vielä ale-laariin ehtinyt. Joten Immonen taitaa puhua paskaa.

  Muutoin Kirjapörssi on oikein mainio kauppa. Viimeksi ostin sieltä vuoden 1905 suurlakkoa käsittelevän kirjan femmalla. Kannattaa poiketa, jos kohdalle osuu.

 6. 7

  JJ sanoo

  Eivätkö pelottavimpia ole nimenomaan ne, jotka hakevat ääriliikkeillä jotakin kompensaatiota omaan pahaan oloonsa?

  Ei-akateeminen akateemisuuden ihailija on vähän kuin ei niin taiteellinen taiteen ihailija Hitler.

  Ja sitä rataa.

  Näiden toimissa on pahinta fanaattisuutta.

  • 7.1

   kehityskelpoinen sanoo

   Hei. Minusta pelottavaa on se, jos peruskoulumme ei pysty vastaamaan ja/tai huomioimaan nuorten pahoinvointia ja oireilua. Että tällaisia aikuisia ”pääsee kasvamaan” meillä, maassa, jossa arvot pohjaa kuitenkin demokratiaan ja (vielä toistaiseksi) hyvinvointiin.

   Jos lukee nykyisen pääministerin vision, siinä puhutaan kuitenkin että pidetään kaikki ihmiset matkassa mukana. Eli tavoitteissa tällainen on. Keinot vain puuttuvat?

   Se jos mikä on pelottavaa. Keinottomuus.

   Mitä jos alettaisiin ehkäistä syitä oireiden hoitamisen lisäksi?

   • 7.1.1

    Siltojen Jack Norris sanoo

    ”Hei. Minusta pelottavaa on se, jos peruskoulumme ei pysty vastaamaan ja/tai huomioimaan nuorten pahoinvointia ja oireilua. ”

    Ei ääriliikkeissä ole kyse pahoinvoinnista, joka ratkeaisi syömällä lisää psyykenlääkkeitä ja kuutelemalla lisää psykologin luentoja vaan siitä, että ison joukon ihmisten elämällä ei ole mitään oikeaa merkitystä, koska ihmisiä on liikaa on varaa kohdella isoa osaa ihmisistä kuin he olisivat merkityksettömiä. Heitellä heitä turhista koulutusputkista toiseen vaikka kaikki tietävät, että se on pelkkää turhan toivon myymistä eikä heille kaikille ole mitään oikeaa käyttöä eivätkä monet koskaan tule saamaan edes länsimaalaista elintasoa. Jos työvoimasta olisi oikeasti pulaa ihmisiä kohdeltaisiin kuin kukkaa kämmenellä ja kutsuttaisiin yrityksiin ja virastoihin käymään ja esiteltäisiin toimintaa ja voisi valita monesta vaihtoehdosta mihin mennä, mutta kun ei ole samaan paikkaan voi olla satoja hakijoita ja yksikin merkityksetön virhe tai puute voi olla syynä, että ei ole toivoakaan saada paikkaa satojen joukosta.

    Aikaisemmin ääriliikkeiden suosion kasvua patosi se, että Suomalaisilla on mahdollisuus lähteä siirtotyöläisiksi Ruotsiin tai joka amerikkaan asti pakoon julmaa suomea jolla ei ole olemällesi mitään oikeaa merkitystä muuta kuin olet vain turha ruokittava suu lisää. Nykyään tätä mahdollisuutta ei enää ole niin tottakai ihmiset hakeutuvat ääriliikkeisiin saadakseen mahdollisuuden merkitykselliseen elämään.

    Ihmisten hyväksikäyttö ja hylkääminen sen jälkeen kun heitä ei enää tarvita on niin tuottoisaa, että ihmiset jotka saavat siitä isoja voittoja eivät koskaan tule lopettamaan sitä.

    Ääriliikkeet myyvät ihmisille merkityksiä, sitä että saa luvan ja mahdollisuuden päästä tekemään asioita kuten rakentamaan kokonaan uusia valtioita ja yhteiskuntia tyhjästä vaikka monet vastustaisivatkin sitä. Eikä tässä ole kyse pelkästään Putinin trolleista tai ISIS järjestöstä vaan ääriliikkeet vahvistuvat myös natsien ja muiden parissa.

    Jos länsimaisen yhteiskunnan ainoa merkitys mitä isolle joukolle ihmisiä pystytään antamaan on kurjalaisen esittäminen ja kehitysmaan elintaso niin mitä ihmettä voi odottaa. Sitäkö, että kaikki vain suostuvat siihen, että tämä on se taso mitä ylemmäksi et koskaan elämässäsi tule pääsemään riippumatta siitä mitä elämässäsi teet.

    • 7.1.1.1

     LL sanoo

     SINÄ ajattelet, etkä ainoastaan pyörittele abstarkitoita vaan ymmärrät miksi fasistiseen maailmanselityksiin ei kannata liittyä. Kiitos.

   • 7.1.2

    LL sanoo

    Kehityskelpoinen, sinä et tunnu lainkaan haluavan ymmärtävän tai käsittävän mitä tämän nykyisen hallituksen leikkauksista seuraa.

    ”nuorten pahoinvointi tai oireilu” on ainoa tapasi käsitellä asiaa joka itsellesi niin etäinen ja kaukainen ettei sitä edes ole olemassa.

   • 7.1.3

    LL sanoo

    Kehityskelpoiselle vielä mietittäväksi.
    Pitkäaikaistyöttömistä suurin osa on yli 50-vuotiaita. Viimeisimmän työllisyyskatsauksen mukaan tämän ikäryhmän tilastollinen määrä on yhä vain kasvanut. Yli 50-vuotiaita on työttöminä on nyt noin 200.000 – tilastollisesti, mutta tosiasiallinen määrä on suurempi. Virallisten työttömien määrä on todellisuudessa enemmän kuin se puolisen miljoonaa suomalaista. On myös iso joukko ihmisiä, kuten Jack Norris, jotka ovat työmarkkinoiden ulkopuolella. Ja myös sosiaaliturvan ulkopuolella. SSS hallituksen ”pidetään kaikki kyydissä” kertoo ettei niistä jotka eivät enää ole kyydissä tarvitse enää välittää. Jos Sipilä sanoisi edes ”nyt otetaan kaikki mukaan” viesti olisi ihan toinen.

    Leikkaukset jotka kohdistuvat yksipuolisesti lapsiin, nuoriin (koulutus, opintotuki) ja kaikkein köyhimpiin eläkeläisiin sekä työttömiin ei ole yhteiskunnallisesti rakentavaa. Nyt SSipilä on käynnistänyt normien purkamistalkoot. Siihen ei liity sosiaaliturvan kehittäminen tai parantaminen. Kansalaisten huomio viedään ihan muualle, ettei huomattaisi mitä oikeasti tapahtuu. Pikkuasioiden kanssa näpertelyä kansalle. Kuten esimerkinomaisesti (poimin tämän kepun normipurkulistalta): lapsilisää ei tarvitsisi anoa erikseen vaan se tulisi automaattisesti lapsen synnyttyä äidille.

    • 7.1.3.1

     Siltojen Jack Norris sanoo

     ”Leikkaukset jotka kohdistuvat yksipuolisesti lapsiin, nuoriin (koulutus, opintotuki) ja kaikkein köyhimpiin eläkeläisiin sekä työttömiin ei ole yhteiskunnallisesti rakentavaa. ”

     Valtio ottaa pois aina niiltä keneltä on helpointa ottaa pois. Köyhiltä on helpompi ottaa pois kun vaikkapa keskiluokkaisessa asemassa olevilta tai vielä rikkaammilta. Keskiluokkaisen vakituiset tai virassaolevat voivat mennä lakkoon ja rikkaat taas voivat piilotella rahansa veroparatiiseihin. Köyhä ei voi mitään, koska häneltä voidaan ottaa kaikki pois ruuankin ostoon tarkoitetut rahat ja otetaankin. Sen takia väen määrä ruokajonoissa kasvaa kokoajan.

 7. 8

  sanoo

  Kauanko kaikki on vain naurettavaa, henkilökohtaisesti ongelmallista, heikosti soveltuvaa ulkomaantuontia? Siksi kunnes syntyy uusi peruskonflikti eli se avoin haava, joka tekee sisäpiirin pyörimisestä relevanttia moninkertaisesti suuremmalle henkilöjoukolle. Ei paritta jääminen, turpaan saanti, nauretuksi tuleminen tai ulosheitetyksi joutuminen ole poliittista vaan pateettista, josta harva täysipäinen tekisikään sen suurempaa numeroa. Siksi sietää myös varoa, että sinänsä paikkaansa puoltava totuuden sanominen ja vastuuseen vaatiminen ei käänny kyökinpsykologisoivaksi nunnutteluksi, jotta ei alennuta samalle tasolle sen kanssa jota ollaan kritisoivinaan. Niissä oloissa se uusi perustavaa laatua oleva konfliktikin pääsee helposti tapahtumaan, sekä raskainta kaikesta: se kaapataan poliittisiin tarkoituksiin ja näin todellisuuden kehyksistä irrotessaan muodostuu ylisukupolvisen poliittisen väkivallan perinteen laukaisevaksi tekijäksi.

 8. 9

  PeelsePuupi sanoo

  Kai te ymmärrätte, että tämä Timo Hännikäinen on performanssitaiteilija? Kuten kaikki taiteilijat, hänelläkin on perimmäisenä tarkoituksena tehdä taiteellaan rahaa. Pidätte tätä ehkä mahdottomana yhtälönä? Sitä se ei ole: natsipelle Immonen onnistui jo muuttamaan kansansuosionsa rahaksi ujuttautumalla eduskuntaan. Aina on olemassa joukko apinoita, jotka ovat valmiita taputtamaan yhden apinan opittua heittämään voltin.

  • 9.2

   LL sanoo

   ”Aina on olemassa joukko apinoita, jotka ovat valmiita taputtamaan yhden apinan opittua heittämään voltin”

   Olen seuraillut netissä nk. kulttuurisivistyneistöön kuuluvien ajattelua. Se on jo osittain sekoittunut fasistisiin ajatusmaailmoihin. Erityisesti Hännikäisen sukupolvelle (1979-1989 synt.) tai osalle siitä vaikuttaisi äärimmäisen väkivallan/tuhon ja rappion eri muodot olevan erityisen kiinnostuksen kohteena.

   Politiikan kentällä äärioikeistolaista ajattelua ovat tuoneet esille mm nuoret kokoomuslaiset. Heillä on kannattajakuntaa. Perussuomalaisten kannattajissa on ehkä enemmän yksinkertaisia hölmöjä, jotka luulivat viime vaaleissa äänestäneensä puoluetta joka olisi kansalaisten puolella.Perussuomalaisten kannattajakunnassa on myös paljon keskiluokkaan kuuluvia, koulutettuja ihmisiä joiden olettaisi ymmärtävän minkälaatuinen puolue PS todellisuudessa on. Eivät ilmeisesti ymmärrä.

   • 9.2.1

    pertti sanoo

    ”Erityisesti Hännikäisen sukupolvelle (1979-1989 synt.) tai osalle siitä vaikuttaisi äärimmäisen väkivallan/tuhon ja rappion eri muodot olevan erityisen kiinnostuksen kohteena.”

    En hämmästele tätä yhtään. Tuo sukupolvi on 90-luvun laman lapsia. Silloin tapahtunut tyhjän päälle jääminen oli traumaattista perheiden hajotessa ja pahoinvoinnin jyllätessä. Jokainen tämän ajan lapsi, minä mukaanlukien, valmistautuu koko ajan pahimpaan. Ei ole mitään syytä odottaa mitään muuta.

    • 9.2.1.1

     LL sanoo

     Tuo 1990-luvun alku oli monin tavoin hyvin erilainen kuin tämä nykyinen taloustaantuma. Olen elänyt sen aikuisena, mutta työtehtävissä jossa leikkausten jäljet tuntuivat ja näkyivät. Täytyy muistaa, että ei silloin eikä nyt leikkaukset osuneet kaikkiin. Ei ollenkaan.

     Se aika jätti hyviin moniin ihmisiin muistijälkiä. Mutta muistijäljet lienevät monilta kansalaisilta kadonneet, koska niin moni halusi antaa äänensä erittäin julmalle talouspolitiikalle eduskuntavaaleissa ja pitää hyvänä kaikkia niitä leikkauksia joita nyt tehdään.

     Osa sentään kamppailee vastaan ja on aktiivista sekä osoittaa mieltään. Ehkä kannattaisi liittyä niihin, jotka puolustavat hyvän yhteiskunnan perustaa ja alkaa toimia yhdessä muiden kanssa.

     • 9.2.1.1.1

      Mårran sanoo

      ”Mutta muistijäljet lienevät monilta kansalaisilta kadonneet, koska niin moni halusi antaa äänensä erittäin julmalle talouspolitiikalle eduskuntavaaleissa”

      Niin no, moni antoi äänensä aivan toisenlaisille lupauksille, kuin mitä valtaan päässeet puolueet ovat nyt toteuttamassa. Persut lupaili aivan päinvastaista, että pienituloisilta ei leikata, ja Keskustan vaaliohjelmassakin puhuttiin ihan eri suurusluokan säästöistä kuin nyt (tosin olisihan se pitänyt tietää, että ”Kepu pettää aina”). Kokoomukselta tämä talouspolitiikka on täysin odotettavissa, mutta pitää muistaa, että Kokoomus olikin vaalien toiseksi suurin häviäjä.

     • 9.2.1.1.2

      LL sanoo

      No jokaisen suomalaisen kai sitten pitäisi kohdata lapsia, jotka nukkuvat hylätyissä autoissa tai kerrostalon rappukäytävissä tai olivat niin nälkäisiä, että kun kymmenvuotiaille keitti siskonmakkarasoppaa iltapäivisin jokainen istui lautasensa äärellä ilman tuon ikäisen normaalia pulputusta ruuasta tai muusta. Se tapahtui Suomessa 1990-luvun alussa eikä siitä kukaan puhu vieläkään mitään ääneen. Sen ajan poliittiset päättäjät eivät edes pyydä anteeksi. Paitsi Annika Lapintie kyllä pyysi anteeksi HS:n 60-vuotishaastattelussa. Hienosti tehty!

 9. 10

  Valpuri sanoo

  Blogisti taitaa pitää Hännikäistä varteenotettavana ajattelijana, kun tällä tavalla pitää hänen tekemisiään merkittävänä asiana. Minä en ole koko kaverista ennen kuullutkaan, enkä oikein ymmärrä miksi täysin tuntemattoman kansalaisen juhannuspsykoosista tarvitsee tehdä näin iso numero.

 10. 11

  Kristiina Merilahti sanoo

  Sakari, voitko ilmoittaa tämän henkilön sähköpostiosoitteen oikealle Fobballe? Kukaan ei usko, että tämä on oikea Marko Forss, joten tässä taidetaan syyllistyä sekä poliisina esiintymiseen että kunnianloukkaukseen – tai mitä se nyt onkaan, kun tekeydytään joksikin henkilöksi ja yritetään saada muut uskomaan, että tämä on tehnyt/puhunut törkeyksiä.

  • 11.1

   Saku Timonen sanoo

   Tämä valefobba on kirjoitellut tänne ennenkin ja olen ilmoittanut hänen sp- ja IP-osoitteensa oikealle Fobballe.

 11. 12

  Kristiina Merilahti sanoo

  Hännikäisen kirjoituksissa miehisyydestä ja kunniasta on kiinnostavaa se, että hän määrittelee jonkinlaisen miehisen kunniakulttuurin ja ilmeisesti ajattelee itse kuuluvansa tämän kulttuurin voittajiin. Onhan hän valkoinen koulutettu mies. Uhrit ja reppanat ovat hänen mielestään vässyköitä ja häviäjiä, joille kunnia ja kunnioitus ei kuulu. Kiinnostavaksi tämän tekee se, että hän on kaivanut tavallaan ansan itselleen. ”Ilman”-kirjassa hän tunnusti, miten huonosti kelpasi naisille – joskin se oli toki vain naisten epärealististen odotusten vika – ja nyt hän on purkanut pahaa oloaan, koska häntä vastaan on hyökätty. Hän siis on itsekin uhri ja reppana, jollainen hänen kunniakäsityksissään on arvoton ihminen. Ei ihme, jos on paha olla.

  Ehdotan siirtymistä humanismiin, joka sallii yhtäläisen ihmisarvon myös uhreille ja reppanoille. Jos vaikka se paha olo ja vihakin sitten hellittäisi. Koska alkeellinenkin psykologi voi kertoa, että muita ihmisiä kohtaan tunnettu viha peilaa usein vihaa, jota ihminen tuntee itseään ja omia heikkouksiaan tai vikojaan kohtaan.

 12. 13

  Markku sanoo

  Itse näen asiat niin että jos kansakunnat eivät vihdoin ryhdistäydy ja huolehdi lakiensa ja oikeudenmukaisuuksien täyttymisistä tasapuolisesti myös bankstereiden kohdalla niin ei mikään ihme että erilaiset äärijärjestöt nostavat päätään.

  Toisaalta jos asioita huumorin kannalta katselee niin huumoria se on huonokin huumori. Komiikkaa ja parodiaa tarvitaan että jaksaa, ihan niinkuin Demareitakin!

  Suomi tarvitsee demareita vaikka kukaan ei lopulta tiedä mihin ja miksi. SDP ei enää tiedä itsekkään mikä se oikeastaan on ja kenen asiaa sen pitäisi ajaa.

  http://jhuopainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/197207-suomi-tarvitsee-sdpta

  Voisi jopa kärjistää ja sanoa että Suomi tarvitsee demareita! Jos ei muuhun niin sotkemaan ja sabotoimaan nettoveronmaksajien asiat. Suomi tarvitsee demareita tekemään velkaa ja veroja ahmimaan!

  Nämä veroja suoraan kuormasta kilpaa kaksin käsin ikänsä ahmineet pakkoruotsilla pätevöityneet demaripäättäjät ovat pitäneet huolen omista ja virkakavereidensa asioistaan, eikä heidän tarvitse nähdä nälkää, eikä muutta pois kodeistaan, joten he voivat hyysätä vain pakolaisia ja kerätä lisää mainetta ja mammonaa.

  Nyt on vakava paikka kun virkoja joudutaan karsimaan. Ilman verosyöttilään virkaa jäänyt kunnon pakkoruotsittaja on ilman vikaa ja pakkoruotsia kuin persereikä ilman homoa 🙂

  • 13.1

   LL sanoo

   ”…sotkemaan ja sabotoimaan nettoveronmaksajien asiat. Suomi tarvitsee demareita tekemään velkaa ja veroja ahmimaan!”

   Mikäli haluamme, että meillä on julkisia palveluja ja kohtuullinen kaikille kansalaille kuuluva sosiaaliturva, meidän on maksettava veroja. Mikäli haluaa maksaa sataprosenttisesti kaiken omasta kukkarostaan niin vain realiteettitaju palauttaa hyvin pian maan tasalle.

   Kaikista tulonsiirroista ja yhteisin varoin tuotetuista paveluista sekä julkisin varoin rakennetuista ympäristöistä ja infrastruktuurista sekä huolto-, rakennus-, korjaustyöstä, liikenteestä yms yms. hyötyvät kaikki. Jopa se kaikkein rikkain.

   Nettohyötyjä tulonsiirroissa on jokainen jonka vuosiansio jää alle 400.000 euron. Enemmistö suomalaisista.

   Se pieni vähemmistö suomalaisista, rikkain tuloluokka, ei enää kuluta, koska ei tarvitse juurikaan kulutushyödykkeitä kun kaikkea on moninkertaisesti omiin todellisiin tarpeisiin nähden. Näin ollen kulutusverojen maksaminen painottuu keski- ja pienituloisille sekä köyhille. Meillä verotusta on siirretty voimakkaasti kulutuksen verottamiseen, joten painopiste verotuksessa on siirtynyt aivan muille kuin rikkaimmalle väestönosalle.

   • 13.1.1

    Markku sanoo

    Jos raivokasta pakkoruotsitusta ja siihen kiteytynyttä kohtuutonta kieli-apartheidia ei oteta huomioon niin meillä oli asiat pitkään hyvin. Ja nimenomaan demareiden ansiosta.

    Hyvät ja oikeudenmukaiset virkamiehet ja kaikki.. Ruotsalaisten yritysten taloudellisten etujen vaalimisesta ei olisi kannattanut tehdä kansallista projektia, ne pärjäisivät ihan hyvin vähemmälläkin suosimisella.

    Seksuaalivähemmistöjen asiat olisi kannattanut pitää matalammalla profiililla, avioliitoista nyt puhumattakaan. Kielipolitiikassa olisi pitänyt tulla järkiinsä ja ylivoimaista enemmistöä vastaan. Mamujen ja maailman halaamista olisi pitänyt älytä rajoittaa Australian mallin mukaan.

    Kaiken huippu oli että ruvettiin kaiken muun halailun ja hyysäilyn lisäksi takailemaan veronmaksajien piikkiin näiden luihujen upporikkaiden bankstereiden ja pelureiden junailemia kirjanpitorikoksia.

    Olen miettinyt oliko tämä demareiden likipitäen täydellinen metsään ajo peräti ihan tahallista?

    Nyt kun kaikki on sössitty SYP-n tapaan ja maa on ajettu selvitystilaan + suunnatonta demareista muodostuvaa ivirkamieskaartia odottaa jätti-irtisanomiset ja sen jälkeen yrittäjyys nettoveronmaksajien seurassa niin toivottavasti tuhkasta nousevat uudet demarit ryhdistäytyvät ja palaavat perusasioiden äärelle.

    • 13.1.1.1

     LL sanoo

     Ahaa. Kunhan homoilla ei ole samoja perusoikeuksia kuin kaikilla muillakin ja maahanmuuttoa rajoitetaan ja ruotsin kieltä ei saa puhua eikä olla demari, niin aivan kaikki yhteiskunnan ongelmat on ratkaistu?
     Ja tämänkaltaisen ihmisten käsissä on maamme.

     Perussuomalaisia ja kepulaisia yhdistää yhteinen ja järkyttävä asia: avoin vihamielisyys jukista sektoria kohtaan. Juha Sipilä on koko ajan valehdellut, että julkisen sektorin osuus on BKT:stä 60%. Häntä on moneen kertaan ja toistuvasti oikaistu siitä(kin) asiasta. Ja varoiteltu monien talousasiantuntijoiden taholta leikkauspolitiikasta.

 13. 14

  Markku sanoo

  Moni ongelma jäisi kokonaan syntymättä jos rikollisia ja väärintekijöitä tuomittaisiin ja rikoksia tuomittaisiin johdonmukaisesti, joko johdonmukaisesti aina yhtä oikeudenmukaisesti tai vaihtoehtoisiesti jos rikoksia katseltaisiin ja tuomittaisiin johdonmukaisesti aina läpi sormien. Tärkeintä olisi luottamus. Luottamus siihen miten homma toimii.

  Nyt näyttää kovasti siltä että samat lait ja mm.kirjanpitoon liittyvät vaatimukset ja määräykset joilla pieniä- ja keskisuuria yrityksiä simputetaan ja joilla ne ryöstetään rutiininomaisesti eivät koske bankstereita ja isoja kansainvälisiä finanssialan yrityksiä ollenkaan.

  Vaikuttaakin siltä että oikeutta jaetaan puhtaasti rahan tuoman vaikutusvallan voimalla. Koko oikeuskäsitys muistuttaa jonkun sortin sopimatonta seksiä. Bankstereilla ja vaikutusvaltaisilla raharikkailla tuntuu olevan täysi oikeus ja mahdollisuus moiseen sikailuun ja juridiseen toiseuteen.

  Epäjohdonmukaisesta ja epäoikeudenmukaisesta kohtelusta tulee mieleen nykyinen kirjanpitorikoksista ja vastaavista laittomuuksista poikinut jättimäinen velkakriisi jonka kustannukset on kipattu surutta muiden maksettaviksi.

  Näissä oloissa on selvää että jos kansakunnat eivät vihdoin ryhdistäydy ja huolehdi lakien ja oikeudenmukaisuuksien täyttymisistä niin ei mikään ihme että erilaiset äärijärjestöt nostavat päätään.

  Vaikka kyse onkin talous- ja kirjanpitorikoksista niin kyse taitaa olla perusidealtaan hieman samaa tasoa kuin köyhän raiskatun yksinhuoltajanaisen ja hänen lasten oikeudellisesta asemasta: Uhrinko ja hänen perheensä ja lastenko vika se on että heille tehtiin vääryyttä? Heidänkö kuuluukin kärsiä?

  Raiskaus on raiskausrikos siinä missä maksukyvyttömän naamioiminen likviditeettiongelmaksi on kirjanpitorikos. Rikos on rikos ja rikoksesta kuuluu kantaa vastuu.

  Missä ovat ne kermassa uineen näköiset SDP-n vastuunkantajanassukat ja minne se vastuu on kannettu? Bankstereiden pankkiholveihin? Veroparatiiseihin?

  Ei voi olla oikein että suuria ja voimakkaita upporikkaita kansainvälisiä talousraiskaajia puolustavat tahot ovat valvontaviranomaisia ja ylintä päällystöä myöten sitä mieltä että vähissä pukeissa ulkona ilman riittävää vartiointia kulkenut elämästään nauttiva huolettoman varomaton kansallisvaltioneitokainen on itse huolimattomuuttaan aiheuttanut koko raiskausongelman, tai vähintäänkin hän on osasyyllinen tapahtumaan.

  Raiskatuille kansallisvaltioille koituneista ongelmista, sen enempää kuin laittomin ja vailla laillista pohjaa olevia epäinhimillisiä vilpillisestä kirjanpitorikoksesta aiheutuneita velkoja raiskatun kansallisvaltion veronmaksajille haalineet vastuunkantajat, sutenöörit ja muut välistävetäjät tulisi ilman muuta saattaa täyteen rikosoikeudelliseen vastuuseen aiheuttamistaan tempuista.

  Taloudellisesti raiskatut kansakunnat karjuvat oikeutta!

  Laskua ja elatusmaksua perään vaan ja päälle kunnon vahingonkorvaukset.

 14. 15

  sanoo

  Niin, ovatko fasisteina esiintyvät henkilöt sittenkin silkkoja omaa etuaan tavoittelevia performanssitaitelijoita, charlataneja, joiden puoskaroinnin päämäärä on valkoisen etuoikeutensa menetyksenpelkoisten rahastus? Olisi ajateltavissa, että jos näin on niin koko sakki menee kasaan, koska ei ole nähtävissä sellaista peruskonfliktia tai poliittista vedenjakajaa, mikä johtaisi vaikempaan aikaan ellei peräti väkivallan vuosikymmeniin. Vai johtaako se sittenkin soluorganisaatiolla pyöriviin autonomisiin väkivaltaryhmiin missä mahdollinen poliittinen etuliite tulee panna lainausmerkkeihin? Näin siksi, että historiallisessa mielessä seuran nyrkkijoukkoja, liikkeen iskujoukkoja tai puolueen sen kolmen eri linjan taistelijoita ei enää koskaan tulekaan.

 15. 16

  Karo Kankus sanoo

  Hännikäinen on kakara.

  Immonenkin on omalla tavallaan… Noh, sanoisinko hieman säälittävä. Itse olen nuori itse muistamaan, mutta tataa tosiaan olla ettei oikeistolaisimmissa piireissä sivareita katsottu kovin suopeasti YYA-aikoihin. Voi tosiaan olla ettei Olli Immosen kaltaisilla olisi niihin aikoihin ollut asiaa edes kokoomukseen, saati sitten joihinkin Arjalaisten Kermaanien Veljeskuntiin.

 16. 17

  Kasse Ståhlberg sanoo

  Hei Saku!

  Koska olet juristi, odotan innolla jo mielipidettäsi case-Tapanilan tuomiosta. Blogikirjoitusta odotellessa siis : )

 17. 18

  Mikael sanoo

  Koskahan Täältä sais lukea äärivasemmistosta tai Takku RY toimista jotakin? Villi veikkaukseni on että EI KOSKAAN.

  • 18.1

   Saku Timonen sanoo

   Heti, kun tekevät yhtä näkyvästi jotain yhtä typerää kuin äärioikeisto.

 18. 19

  akateeminen sanoo

  Mielensä pahoittajat taas vauhdissa. Naisten linjan on feministinen ja monikulttuurisuuden puolesta puhuva järjestö. Sen kannanotto Tapanilan raiskaukseen osoitti poliittista törkeyttä, jossa raiskattujen painoarvolla rinnastettiin tapaus patriarkaatiseen toimintaa. Ei sanaakaan kulttuurista ja taustasta. En voi mitään jos tyhmyyttänne, ette ymmärrä Hännikäisen purkauksen olleen tätä kohtaan. Ei raiskattuja.

  • 19.1

   Vääpeli Matala sanoo

   Lainaus HS:n artikkelista 12.3.2015
   ”Naisten häpäisemisen kulttuuri on edelleen voimissaan ja ilmenee myös julkisilla paikoilla, pahimmillaan Tapanilan kaltaisina joukkoraiskauksina. Näin arvioi toiminnanjohtaja Pia Puu Oksanen Naisten linjalta. Yhdistys tarjoaa neuvontaa ja tukea väkivaltaa kokeneille naisille ja tytöille.

   ”Häpäisemisen kulttuuri ei jää pelkästään netin keskustelupalstoille ja sosiaaliseen mediaan vaan valuu kaduille, kouluihin, koteihin ja parisuhteisiin.”

   Oksanen sanoo, että huolimatta tasa-arvoajattelun lisääntymisestä naisvihaa on ja ”se velloo netissä”.

   Äärikonservatiivinen ajattelu, että mies on luomakunnan kruunu ja nainen alempana, verhotaan entistä useammin internetin kuoren alle, arvioi puolestaan Naisasialiitto Unionin pääsihteeri Milla Pyykkönen.

   ”Toisaalta netin myötä naiset ja tytöt tunnistavat seksuaalisen häirinnän ja väkivallan entistä paremmin.” Siinä missä sosiaalisessa mediassa linkkaillaan ristiin vihapuhetta, tarjotaan siellä samaan aikaan vertaistukea ja neuvoa ahdistelusta tai väkivallasta kärsineille naisille.

   Hännikäinen ja edustamansa muu ihmiskuona todistivat Naisten Linjan ja Naisasialiitto Unionin edustajien kommentit todeksi (Noin 3 kk artikkelin ilmestymisen jälkeen).

   • 19.1.1

    akataaminen sanoo

    Lasketko ”ihmiskuonaksi” myös nämä maahanmuuttajat, jotka ovat kymmenkertaisesti yliedustettuina raiskaustilastoissa, vai vain Suomalaisen, rumia sanoja kovassa humalassa käyttävän miehen?

    Tuo Naisten linja on poliittinen järjestö joka silmät kiiluen haluaa nostaa Hännikäistä vastaan jonkun kunnialoukkaussyytteen, mutta harmi vain he ovat yhdistys, eikä sen kunniaa voi loukata. Katsotaan löytyykö joku yleinen kiihotus höpönlöpö kuitenkin, jotta saadaan päteä julkisuudessa.

    Näiden järjestöjen uhriutumisen kautta saatava status ja sen käyttäminen tavalla, jota he käyttävät, halventaa raiskattuja naisia. He eivät pysty rehellisesti myöntämään millaiset miehet raiskaavat, vaan syyttävät koko miessukupolvea, vaikka vain aniharva kantasuomalainen tälläiseen ryhtyy. Ruotsissa raiskaajista lienee 70-80% jo maahanmuuttajia, ellei enemmän. Näiltä järjestöiltä ei löydy halua myöntää todellisuutta mistä raiskauskulttuurissa on kyse. He valehtelevat raiskattujen nimissä.

    • 19.1.1.1

     LL sanoo

     Ne kansalaisjärjestöt, joille Hännikäinen on lähetellyt vihapostiaan ja raiskausuhkailuviestejään eivät ole hyökänneet Hännikäistä vastaan. Hyökkääjä ja kiusaaja on yksiselitteisesti hän. Järjestöt tekevät todella tärkeää ja merkittävää työtä väkivallan uhrien parissa.

     Hännikäinen esitti anteeksipyyntönsä, mutta melkein toivoisin että häntä voisi jo ojentaa oikeuslaitoksen taholta, koska on toistuvasti näitä tekoja tehnyt.