Lynkataan kansalainen

Kun kansanedustaja töppäsi sosiaalisessa mediassa ja jäi kiinni umpirasistiseen ryhmään liittymisestä, niin valtakunnan päälehti teki siitä jutun. Kansalainen kiinnostui ja kertoi kansanedustajan Fb-sivulla ryhmään liittymisen ja liittämisen eron. Kansanedustaja syytti kansalaista hakkeroinnista, kieroilusta ja oman kyseenalaisen toimintansa ilmiantamisesta toimittajalle. Kirjoitin asiasta eilen.

Kansanedustajan reaktio:

lauran syyte 2.7.15

Mitäpä olettaisitte tämän jälkeen seuranneen? Pahoitteliko kansanedustaja toimintaansa ja kyselivätkö lehdet syytä hänen käytökseensä? Ei pahoitellut eivätkä kyselleet.

Laura Huhtasaari jankutti viime yönä kolmeen asti sekä omassa profiilisaan että minun seinälläni, että hän ei ole liittynyt ryhmään eikä osaa käyttää Facebookia. Hänet on liitetty, liitetty, liitetty, liitetty… Lehdet pyysivät kansanedustajalta lausuntoa ja hän kiisti edelleen liittyneensä mihinkään. Hänet on liitetty tietämättään ja vieläpä monta kertaa. Hän ei osaa käyttää Facebookia eikä ymmärrä estää uudelleen ryhmään liittämistä, vaikka se toiminto lävähtää silmille harvinaisen näkyvästi.

Lehdet uskoivat selityksen ja uutisoivat sen. Sen lisäksi lehdet kertoivat, että Huhtasaari myös epäilee erästä Facebook-kommentoijaa, että tämä olisi jotenkin asian takana. – Oletko jotenkin kieroillut minut siihen ryhmään? — Täytyykö minun vaihtaa salasanani? Huhtasaari kysyy kommentoijalta.

Asia on taputeltu ja kansanedustajan versio jää viimeiseksi sanaksi. Kansalainen on leimattu kieroilijaksi ja hakkeriksi. Sama uutinen toistuu sanasta sanaan ainakin Turun Sanomissa, Kalevassa, Etelä-Suomen Sanomissa ja Karjalaisessa., joten siitä muodostuu virallinen totuus.

Kansalainen on hakkeroija ja kieroilija, joka vainoaa viatonta kansanedustajaa. Kansalaiselta ei kukaan kysy mitään.

Mielenkiintoiseksi on maa mennyt. Kansanedustaja töppää ja maan suurin lehti kirjoittaa siitä. Kompromissina päädytään lynkkaamaan yksi kansalainen kansanedustajan lausunnon perusteella. Ilmeisesti kansanedustajan ei tarvitse käyttäytyä kesälomallaan korrektisti, vaan hän voi vapaasti syyttää kansalaisia vaikka hakkeroinnista. Sen lisäksi hän voinee tietysti tehdä vaikka Olli Immosen tempun ja olla rasistisen ryhmän jäsen vapaa-ajallaan.’

Niin, siitä kierosta kuvasta vielä. Sehän pyöri Facebookin uutisvirrassa jo pari päivää ennen kuin Helsingin Sanomien toimittaja kiinnitti siihen ensimmäisenä huomiota. En tiedä kuka sen alkujaan on ottanut ja jakanut, mutta eihän sillä enää ole väliä. Syyllinen on jo löydetty ja ihan lehdissä kuulutettu.

Laura H liittyi

Eli uskokaa tai älkää, niin Huhtasaari on itse liittynyt ryhmään ennen kuin Facebook muutti asetuksiaan siten, että suora liittyminen ei enää ole mahdollista. Tällaisten vanhojen jäsenten kohdalla lukee ”Liittynyt”. Niin lukee myös ryhmien perustajien kohdalla. Kun joku toinen lisää jäsenen ryhmään hänen omasta pyynnöstään, niin status on ”Lisännyt XX”.

Tästä Facebookiin koemielessä perustetusta ryhmästä voitte käydä katsomassa lyhyen selityksen ryhmästatusten muodostumisesta. Huhtasaari on siis puhunut palturia vuorokauden putkeen. Ja vielä tiedoksi, että kerran Fb-ryhmästä poistunutta ei voida lisätä sinne uudelleen hänen tietämättään. Hänen on itse pyydettävä pääsemistä mukaan, joten Huhtasaarta ei ole voitu lisätä ryhmään takaisin hänen sieltä kerran poistuttuaan. Paitsi siinä tapauksessa, että hän on itse lisäämistä pyytänyt.

11403438_10155791360525644_7911743459729454946_n

Kommentit
 1. 1

  mies sanoo

  kaikkein helpoimmalla pääsisi tuo Huhtasaari jos tunnustaisi kusettaneensa, rehellisyys on se mitä Kansanedustajalta vaaditaan, ja pienenä lisäplussana ois kiva jos ei kuuluisi avoimen rasistisiin Facebook-ryhmiin.

 2. 2

  Jari Aaltonen sanoo

  Sakari jäi kiinni löysät housuissaan ja nyt selittelee. Voi-voi. Kuka muu uskoo? Ei kukaan.

  • 2.1

   Saku Timonen sanoo

   Väärin. Huhtasaari jäi kiinni ja selittelee. Ja sinä olet sitten sanottavasi sanonut tässä blogissa. Hasta la vista.

 3. 3

  kunttu jorma sanoo

  Umpitollo edustaja ei todellakaan osaa käyttää facebookkia, hoh hoh!

 4. 4

  Leena Kymäläinen sanoo

  Tuo viesteissä näkyvä Seppo Lehto on valitettavan tuttu tapaus. Hän loi monelle, myös miehelleni valeprofiilin blockspotiin ja kirjoitteli sinne solvauksia. Tyyliin Pekka on KGP:n agentti, Leninin perseennuolija, punikki. Ja hänen vaimonsa, minä entinen neuvostohuora, joka ny jakelee persettään ilmaiseksi kaikille stalinisteille. Huh! Seppo istui jonkin lyhyen tuomion. Kantajia oli useita. Ja nyt hän jatkaa samaa.

 5. 5

  Pohjanmaan poika sanoo

  Näin tehdään uutisia. Eihän se ole uutinen että aikamme lapualaiset on rasisteja, eikä toimittajatkaan jaksa mennä siitä mistä aita ei ole matalin. Sehän olisi kuin uskovaisen kanssa väittelyä. Olisihan tästä saati vielä enemmänkin reviteltyä, olet tietääkseni kunnanvaltuutettu ja demari. Saat olla tavallaan tyytyväinen että noin vähällä ajojahdilla päästivät; anonyyminä summajätkänä vain. Valitettavaa mutta tällaiseksi ovat maailman laittaneet.

  • 5.1

   Pena sanoo

   Onneksi tuntuis vähän siltä että nuoret Lapualaiset alkaa ymmärtämään että ihmiset on erilaisia, ainakin jos käyvät katselemassa muutakin maailmaa välillä.

  • 5.2

   JKG sanoo

   Tosi hienoa, et haukuit muaki rasistiksi. Tietääkseni se fakta, et asun Lapulla ei vielä tee musta rasistia. Ei suinkaan kaikki lapualaiset oo rasisteja…

 6. 6

  sanoo

  Mitenkäs kansalaisen tulisi reagoida, jos häntä ilman syytä julkisesti syytetään tietomurrosta?

 7. 7

  sanoo

  Kummallisinta kaikessa on klassisen ”talonmies piikitti” -selityksen kirjaaminen nimettömänä. Tai siis anteeksi…itseasiassa Laura Huhtasaaren ”oletko sinä ollut talonmies ja piikittänyt minua tietämättäni” -selityksen kera tuollaisen kyselysyyttelyn, joka ei kuitenkaan ole mitenkään oikeasti anonyymi vaan lähinnä julkisesti salainen Facebookissa. Kiittäköön siis maan epäyhdenvertaista sovinistisuutta, että naisen rasismi on vain 80%:sta rasismia. Tai ei oikeastaan minkäänlaista vaan jollain käsittämättömällä tavalla kaikki on sen lähimmän sosiaalisen median yleisöön kuuluneen miehen syytä, jota nainen vain keksii tästä syyttää. Erityisen kummallista on pääsy syyttömyydestä kieroilun uhriksi joutumiseen. Vai ämmittyvän journalismin tyttöjenkeskisen solidaarisuuden kuvitelmako tässä on takana?

 8. 8

  Kristiina Merilahti sanoo

  Mikä on se peruste, jolla sanomalehti luopuu asemastaan ja velvollisuudestaan valtiovallan vahtikoirana ja kääntää kansanedustajan valehtelun ja hyökkäävyyden yksityisen kansalaisen syyksi? Miksi Huhtasaarelle annetaan anteeksi näin helposti? Koska hän on sievä nainen? Vai meneekö täydestä huono selitys siitä, että hän ei vaan osaa, koska hän on sievä blondi? Ehkä eniten minua ärsyttää se, että hän heittäytyy naisellisen ”en osaa” -kliseen taakse ja kuvittelee muiden olevan yhtä tyhmiä tai kliseisiä ajattelultaan.

 9. 9

  Ilja Suvanto sanoo

  Artikkelin jakaminen Facebookissa ei onnistu. FB antaa seuraavan varoituksen.

  ”Jakamasi linkki ei ole välttämättä turvallinen. Poista seuraava linkki: byethost31.com”

  Lieneekö Facebookin oma moka, tai jonkun yritys mustamaalata sivuasi, ajattelin että haluat tietää.

  • 9.1

   Annu sanoo

   Jakaminen onnistui kyllä (tosin jaoin vain eteenpäin via Vesa Linja-Aho via Saku), fb vaati poimimaan kuvakavalkadista kaikki ne kuvat, joissa vesiputous, tai poistamaan jaosta linkin byethost31.com

   • 9.1.1

    Ilja Suvanto sanoo

    Jep, juuri tätä tarkotiin. En jakanut linkkiä vielä, koska en löytänyt syytä ongelmalliseen linkkiin. Ilmoitin siitä myös Facebookin ylläpidolle ja merkitsin uskovani Timosen sivut itsessään turvallisiksi.

    Mitä muuten tulee Lehtoon, niin hänen minusta tekemäni ivasivut pyörivät yhä verkossa. Niitä ei suljettu yhdessä muiden vastaavien kanssa, vaikka pyysin niin. Otan asian huumorilla: vanhan (nyt bittien taivaaseen kadonneen) blogini täytyi tehdä jotain oikein, jos joku provosoitui näkemään noin paljon turhaa vaivaa.

   • 9.1.2

    Saku Timonen sanoo

    Blogiani ilmiannetaan Facebookille. Syyn voitte kaikki arvata.

  • 9.2

   Saku Timonen sanoo

   Blogiani ilmiannetaan Facebookilla ja syyn voi arvata. Jakaminen onnistuu kuitenkin turvatarkastuksen jälkeen ja turvatarkastus ilmestyy ruutuun, kun tuosta varoituksesta huolimatta painaa jakonappia.

 10. 10

  Toimittaja sanoo

  Jos lehdet ovat esittäneet väärää tietoa – vaikka sitten haastateltavan suulla – vääristelyn kohteelle – eli tässä tapauksessa sinulle – syntyy vastineoikeus. Heidän on julkaistava vastineesi, jos sellaisen haluat kirjoittaa. Minun mielestäni sitä ei voi edes ohittaa sillä, että olisit ollut esillä nimettömänä, sillä kohtalaisen kokoisissa piireissä henkilöytesi kuitenkin tiedetään. Kenties vastineenkin voisi niin haluttaessa julkaista anonyyminä? Joka tapauksessa lehdet lienevät rikkoneet hyvää journalistista tapaa, jos eivät ole varmistaneet tietoja eivätkä kuulleet toista osapuolta. Eli elleivät vastineet mene läpi, seuraava osoite voi olla JSN.

 11. 11

  Anna Lee sanoo

  Kyllä ryhmään voidaan liittää ilman, että ihminen itse haluaa . Minulle on tehty niin. Se ei ole korrektia , mutta yhtäkkiä huomasin kuuluvani yhteen ryhmään , vaikken todellakaan ollut itse liittynyt !

  • 11.1

   Saku Timonen sanoo

   Voidaan liittää yhden kerran, mutta jos henkilö kerran eroaa ryhmästä, niin hänet voidaan liittää takaisin vain omasta pyynnöstään. Kukaan muu ei voi liittää kerran eronnutta takaisin muuten kuin tämän omasta pyynnöstä. Huhtasaarta ei ole voitu liittää ryhmään hänen tietämättään toiosta kertaa.

 12. 12

  Tanja sanoo

  Huhtasaari on idiootti, ja lehdistöllä tylsä uutiskesä.

 13. 13

  voivoi sanoo

  Tekisi vähän mieli siteerata erästä Pasila-jaksoa. Älä mene sinne internettiin/Facebookiin kun et kuitenkaan osaa olla siellä.

 14. 14

  stunned sanoo

  Huhtasaari-Anschluss (väkisin liitetty; vrt. Itävallan Anschluss Saksan valtakuntaan). Persuilla kaikki menee natsitermein ihan luonnostaan. Mitään uuttahan heillä ei ole, vain vanhan 30-luvun matskun kierrätystä.

 15. 15

  Simo Hovari sanoo

  Heh, Timosen Sakari on meuhkannut blogissaan, kuinka MV kirjoittaa puutaheinää. Nyt taisi langeta itse kaivamaansa kuoppaan. No, tekevälle sattuu, ja se on ymmärrettävää, koska eihän Sakke mikään FB-asiantuntija ole. Pääasia, että samanmieliset tykkäävät : )

   • 15.1.1

    Simo Hovari sanoo

    Kävinpä katsomassa, mutta en vakuuttunut. Et selvästikään tunne Facebookin historiaa, ja sitä, kuinka tuota liittymisstatusta on päivitetty FB:n toimesta.

    Enkä muuten ole persu, enkä edes samasta vaalipiiristä Huhtasaaren kanssa. Sinänsä kai olisi ihan ok puolustaa kansanedustajaa päivystäviltä blogisteilta? Mitä tulee sitten persujen reaktioihin, niin oletko huomannut eroa kommenteissa, kun olet kritisoinut esimerkiksi vihreiden, vasemmistoliiton tai demareiden edustajia? Tähän voisin ottaa vaikkapa linkin sinulta todisteeksi, mikäli palaan vielä.

    Aurinkoista viikonloppua Sinulle, ja mikäli sallit, niin myös Lauralle!

   • 15.1.2

    Simo Hovari sanoo

    Tulipa FB:ssä vastaan, niin ystävällisyyttäni liitän myös tähän kaikille tiedoksi:

    ”Tuossa voi kikkailla siten, että tekee feikkitunnuksen, joka liittää ryhmään. Sen jälkeen poistaa tunnuksen tai laittaa henkilön estetyksi, jolloin se näkyy siten kuin olisi itse liittynyt.”

    • 15.1.2.1

     Pohjanmaan poika sanoo

     Periaatteessahan on tosiaan mahdollista että siellä on liitetty useampi valeprofiili ryhmään. Kuka tahansa voi luoda sinne sellaisen profiilin – vastoin sääntöjä ja vähäksi aikaa. Pitkäksikin ellei kriittinen massa ilmianna. Eikä ilmianna jos sillä profiililla on vain se yksi kaveri, se ryhmiin liittäjä. Sen voi piilottaa hakutoiminnosta ja niin se jää pimentoon. Silti sillä voi kikkailla ja uutisvinkkailla – josta muuten maksetaan rahaa.

     Mutta ei tuo ko. henkilön selittely oikein nyt sovi siihen kaavaan.

    • 15.1.2.2

     PeelsePuupi sanoo

     Niin…. eli perussuomalaiset rivinatsit liittävät rasistisiin ryhmiinsä perussuomalaisia kansanedustajia, koska nämä ovat heidän ”hyviä ystäviään”. Melkoista karhunpalvelusta tekevät nämä rivipersut siis edustajilleen… paitsi siinä tapauksessa, että persukansanedustajilla ei ole mitään rasistiseen ryhmään liittämistä vastaan. Kuten tässäkin tapauksessa, vai mitä, Simo Hovari?

 16. 16

  Dewbie sanoo

  En ole persu enkä etityisen kuohuksissani siitä että joku on jossain ryhmässä mutta on pakko korjata tuota FB-juttua sen verran että jos liittäjän tai liitettävän asetukset kieltävät esim. nimen julkaisun tms. tai on muu syy miksi ryhmä ei voi näyttää kuka on liittänyt, näyttää järjestelmä seuraavaksi parhaan vaihtoehdon.

  Toisin sanoen, se ei ole mikään kivilaatta tai eittämätön todiste jos jonkun nimen vieressä lukee ”liittynyt”. Jokaisen nimen perässä kun on luettava jotakin, vaikka syy olisi mikä.

  • 16.1

   Markku Nissinen sanoo

   Kannattaa sitten kuitenkin tarkastella vielä facebookin asetuksia, toimintaa ja historiaa.

   Huhtasaari on todella niin typerä nauta että voisi toimia noin, siitä ei ole _mitään_ epäselvyyksiä. Uuninpankopojan väittäminen vainoisaksi hörhelöksi -mistä tässä apologeetikoiden tapauksessa on viimekädessä kyse- on verrattuna edustaja Lauran tapaukseen jo sen verran kova väite että tarttisi vähän todistusaineistoa tiskiin, huutelun sijaan.

  • 16.2

   stunned sanoo

   Eiköhän koko jupakka ole Anschluss-Huhtasaaren omalla vastuulla selittelyineen ja vastuunpakoiluineen. Jos peiton alla on kaikki kunnossa, niin miksi pitää hakea syyllisiä oman navan ulkopuolelta?

   Viaton nyt ei vaan reagoi kuten Anschluss-Huhtasaari.

 17. 17

  Tommi Salo sanoo

  Uskomatonta, täällä siis ihan oikeasti blogaillaan ja keskustellaan ja uutisoidaan internet kuumana siitä että joku semitunnettu kansanedustaja on kuulunut johonkin somehörhöryhmään. Kyllä on murheet pieneksi menneet 😀 Se että kansallismielinen tyyppi on somessa jossain ryhmässä X, on suurempi asia kuin se että ns. vastapuoli tekee toistuvaa ilkivaltaa, väkivaltaa ja muuta rikollista. Persuista ja muista kansallismielisistä ihmisistä löytyy niin vähän oikeiden rikosten tekijöitä ja kusipäitä että asiaa on kaivettava ihan mistä tahansa, kuten nyt vaikka hihamerkit ja ryhmät joissa idiootit öyhöttää… Jep jep.

  • 17.1

   stunned sanoo

   Mikä on se ”vastapuoli”, josta sinulla on noin huono käsitys? Onko se Suomen kansa vs. kansanedustajat vai persut vastaan koko maailma?

   • 17.1.1

    Pohjanmaan poika sanoo

    Etkö jo huomaa? Se on tietenkin anarkistiradikaalit ja kommarisellaiset (jota sorttia nähtiin tietääkseni joskus viime vuosisadan puolella). Timosella on tuskin noiden kanssa mitään tekemistä, vaan eihän tässä nyt enää järkiargumentit auta. Rintamalinjat menee tuossa, faktat on sivuseikka ja koskapa sitä olisi vastapuoli toistaan ymmärtänyt näin sisällissodan alla.

    • 17.1.1.1

     PeelsePuupi sanoo

     Elääköhän nämä ”ei-kusipäiset” persusedät ja -tädit edellisen vuosisadan alkupuolella, kun ne näkee ”vastustajia” joka puolella =D Rasismia vastutetaan AINA, ja siitä ei järki-ihminen tingi.

 18. 18

  Siltojen Jack Norris sanoo

  Alempiarvoinen ei saa arvostella ylempiarvoisempaa, sillä ei ole mitään merkitystä vaikka hierarkia olisi luotu keinotekoisestikin yhteikunnan rakenteilla, joka alzhaimer papparainenkin joka on joskus elämässään päässyt tässä hierarkiassa ylemmäksi et saa arvostella häntä vaikka olisit mensan jäsen ja huippuälykäs jos olet sattunut jämähtämään hierarkiassa alempiarvoiseksi.

  Aina se ketä et saa arvostella ei ole selvää, mutta miettimällä sitä mistä saat vaikeuksia jos alat arvostella heitä se selviää kuka on ylempiarvoisempi hierarkiassa kuin sinä. Ylempiarvoinen taas saa aina arvostella alempiarvoisempaa paljon vapaammin.

  • 18.1

   Työnorja 9e/pvä sanoo

   Tämä on osuvasti kirjoitettu. Ja pätee kyllä hyvin mitä tulee vaikkapa työttömyyden hoitoon.

   Siellä voi työtön kertoa vaikka mitä ihan oikeita totuuksia vaikkapa kuntouttavasta työstä todisteiden kera. Tai työkokeiluista työharjoitteluista ja mitä kaikkea kivoja nimityksiä onkaan keksitty ja tullaan keksimään jotta orjatyöt onnistuisi.

   Niin se on yhtä tyhjän kanssa jos korkeampiaivoisempi ihminen vaikka joku TE-toimiston virkailija päättää, että näin ei ole jne. Ja jos asiasta nousee ehkä jonkinlainen julkinen meteli. Niin viimeinen kortti on tietty leimata alempiarvoiset vaikka yksittäistapauksiksi. Joita voi sitten olla vaikka 10 000 aivan sama…

   • 18.1.1

    AMK sanoo

    Eihän työttömän ”jutusteluun” kannata luottaa, työttömäthän ovat suomen maan pahimpia rikollisia.Sitävastoin virkamiehet puhuvat ”aina totuuksia” niinkuin ministerit,kelan työntekijät ym.(sanoi muuten totuuden en tiedä asiasta yhtään mitään olen täällä vain töissä)sillai asioita hoidetaan.Se siitä virkavelvollisuuden hoitamisesta,he ovat velvollisia auttamaan jos asiakas tarvitsee apua ,mutta itselläni on käynyt kun olen apua pyytänyt ”en mä tiedä, mitä itse ajattelet mitä pitäisi tehdä”

  • 18.2

   LL sanoo

   Ei minusta ole kyse hierarkioista vaan poliittisesta kulttuurista. Suomessa elää hyvin vahvasti vielä (tämä on onneksi jo hieman muuttunut) että kansanedustajat ja etenkin ministerit ”kasvattavat” kansalaisia. Kansa on uppiniskaista ja valtaeliitin on ohjattava sitä oikealle tielle.

   Se joka eli 1990-luvun lamavuosina muistaa kuinka kansalaisia vastuutettiin pankkikriisistä ja hokemalla kulutus-juhlat-ovat-nyt-ohi. Kansaa oli kuritettava, siksi silloin leikattiin. Olisiko ollut Iiro Viinanen, tai joku toinen kokoomuspoliitikko, joka antoi myös ruokavinkkejä: Syökää silakkaa!

   Työttömät ovat aina haluttu nähdä laiskoina lurjuksina jotka vain välttelevät työntekoa ja elävät yhteiskunnan loisina. Elätetään satuja sosiaalituilla elävistä jotka elävät leveätä elämää. Tämä on ollut aivan erityisen korostunutta tänä päivänä. Vaikka todellisuudessa työttömien tuet on viimeisen 20 vuoden aikana nyrhitty aivan olemattomiin. Nyt halutaan leikata roimasti ansiosidonnaista työttömyysturvaa, koska se legendan mukaan tekee ihmisestä laiskan. Keskimäärin ansisidonnainen työttömyysturva on noin 1200 euroa kuukaudessa, se ei ole kauhean paljon. Mutta se toimii hyvänä tukimuotona, koska työttömän ei tarvitse välttämättä turvautua muihin tukimuotoihin (tt-tuki, asumistuki).

   Edellisissä ek-vaaleissa miltei jokainen puolue korosti työntekemisen kannustavuutta. Työ ja työ ja työ.Ikäänkuin suomalaiset eivät tekisi töitä, työttömätkin tekevät. Ne joilla on vakituinen työ joutuvat tekemään usein monen ihmisen työt. Jotkut eäkeläisetkin kertovat tekevänsä töitä, vaikka ovatkin jo eläkkeellä.

   Työ on Uusi Jumala. Sen nimiin vannotaan, siihen uskotaan, vaikka työ olisi jopa eettisesti hyvin arveluttavaa tai vaikkei työstä maksettaisi lainkaan palkkaa. Siksi orjatyö myös hyväksytään. Se kuntouttaa ja jopa parantaa ihmisen.

   • 18.2.1

    Siltojen Jack Norris sanoo

    ” Keskimäärin ansisidonnainen työttömyysturva on noin 1200 euroa kuukaudessa, se ei ole kauhean paljon.”

    Suomessa ollaan ihan hipi hiljaa siitä, että esim. Tanskassa pienin mahdollinen työttömyysturva kaikille on 1500€ kuussa. Toki Tanskassa on paljon enemmän aktivointia ja velvoitetyötä, mutta kun siitä maksetaan edes säällinen palkka niin asia ei taida ihan niin paljon leimata ja ahdistaa kuin Suomessa. Ansiosidonnaista saavat voivat tanskassa saada tuotakin enemmän työttömyysturvaa. Ruotsissa pienin mahdollinen työttömyysturva on 900€ kuussa ja siihen päälle voi vielä saada harkinnanvaraisia tukia kuten asumistuki ja toimeentulotuki. Suomen hintataso on suurinpiirtein sama tanskassa ja ruotsissa.

    ”Työ on Uusi Jumala. Sen nimiin vannotaan, siihen uskotaan, vaikka työ olisi jopa eettisesti hyvin arveluttavaa tai vaikkei työstä maksettaisi lainkaan palkkaa. Siksi orjatyö myös hyväksytään. Se kuntouttaa ja jopa parantaa ihmisen.”

    Tässä on huvittavaa vain se, että maailman parhaiden yliopistojen tekemien motivaatio tutkimusten mukaan nimenomaan turhan työn teettäminen sairastuttaa ihmisen ja usein saattaa hänet ennenaikaisesti hautaan. Kummatkohan ovat tässä asiassa oikeassa Harwardin ja Standfordin yliopiston huippututkijat vai suomalaiset poliitikot. Ehkä totuus ei ole mikään arvo vaan se, että syrjäytyneet saadaan kuolemaan ennenaikaisesti, että kulut tippuvat. Parhaiten tähän tavoitteeseen päästään teettämällä työttömillä ja syrjäytyneillä kaikkea sellaista, joka tuhoaa mielenterveyden, itsekunnioituksen ja saa heidät huonoon kuntoon.

    • 18.2.1.1

     AMK sanoo

     Kukahan sanoi ”työ on parasta sosiaaliturvaa”,mutta jos työstä ei makseta palkkaa mitä turvaa se on.Hyvähän se on isopalkkaisen päättäjän puhua puutaheinää kun ei todellisuudesta tiedä pätkän vertaa.Kokeilisivat tulla toimeen suomen sosiaalituella edes muutaman kuukauden ei taida olla kanttia siihen.Nälkään kuolisivat.

     • 18.2.1.1.1

      LL sanoo

      8-tunnin työpäivä ja 5 päivän työviikko oli mullistava asia. Sunnuntain lisäksi myös lauantaista tuli vapaapäivä, eikä siitäkään ole hirveän kauan aikaa. Se tapahtui vasta 1960-luvun loppupuolella.

      Tuli runsaasti vapaa-aikaa jonka sai jokainen yllättäen käyttää miten haluaa. Juhana Vartiainen (kok) esitti aikoinaan, että työttömiltä pitää ottaa vapaa-aika pois. Hän ajattelee niin, että työmarkkinoiden ulkopuolella olevalla on vapaa-aikaa.

      Asiahan ei ole niin. Palkallista vapaa-aikaa on vain työssäkäyvillä, työttömyysetuutta maksetaan vain arkipäiviltä, viisipäiväisen työviikkoajattelun mukaisesti. Työttömän työ sovitaan työllistymissuunnitelmassa, eikä vapaa-aikaa eikä lomia ole. Ne on todellisuudessa olemassa vain työssäkäyvillä.

      Monet ihmiset hyväksyvät orjatyömallit, jopa osa työttömistäkin suhtautuu suopeasti niihin. Työntekoon liitetään vahvoja myyttejä sen tervehdyttävästä vaikutuksesta ja siitä kuinka se kehittää yleistä moraalia, pitää ihmisen poissa paheista ja synnillisestä elämänmenosta. Siksi kaikki työttömät ovat mielikuvissa alkoholi- tai mielenterveysongelmaisia tai vähintään moraalittomia luusereita.

      Vaikka faktapohjalta tiedetään, että kyseisistä ongelmista kärsiviä on hyvin runsaasti myös työssäkäyvissä. Työelämässä voi myös sairastua ammattitauteihin tai uupua työtaakan alle tai väsyä työelämän huonoista käytännöistä (jatkuvat organisaatiomuutokset, yt:t. ja huonot johtajat yms.). Työnarkomaani elää samanlaista riippuvuussairautta kuin päihdeongelmainenkin.

      On myönnettävä. Työ josta pitää ja josta saa palkkaa norminmukaisilla ehdoilla, edistää hyvinvointia ja on pitemmän päälle parasta sosiaaliturvaa.

    • 18.2.1.2

     LL sanoo

     Hyvä kun mainitsit Tanskan ja Ruotsin sosiaaliturvan Jack Norris.Työttömillä on parempi oikeudellinenkin asema muualla kuin meillä.

     Suomea yritetään saada talouskasvun tielle sota-ajan jälkeisellä retoriikalla, jolloin Suomea jälleenrakennettiin raskaiden sotakokemusten jälkeen. Retoriikka ei osu ihan kohdalleen nykyisessä Suomessa. Meiltä puuttuvat nyt työpaikat. Veroparatiiseihin katoaa monia miljoonia euroja, sellaista ei olisi sallittu 1950-1960 -luvun Suomessa.

     Työtä käytetään rangaistuksena, myös niitä kohtaan jotka eivät ole mihinkään rikokseen syyllistyneet. Ihmisryhmiin kohdistettuna orjatyömallien näinkin laaja yhteiskunnallinen hyväksyminen kertoo fasistisesta ihmiskuvasta.

 19. 20

  Hannu Siivonen sanoo

  Salainen asiakirja paljastaa Timosen saaneen Zuckerbergiltä Facebookin ”yleisavaimen” kulttuurimarxistien saatananpalvonta rituaalin jatkoilla, joissa harjoitettiin sodomiaa. Zuckerberg teki lahjoituksen tunnustuksena Timosen tärkeästä työstä vihervasaarisuvakkien ja intiaanielämäntavan asian edistämisestä

  • 20.2

   stunned sanoo

   Peruspersu haaveilee aina penetraatiosta ja väkisinmakuusta. Väkivaltaista ja umpikieroa porukkaa.

 20. 21

  LL sanoo

  Lueskelin Laura Huhtasaari-sivuilta hänen polittiisia teesejään. Tässä yksi: ”Ihminen on arvokas kaiken ikäisenä. Vähiten omia oikeuksiaan pystyvät ajamaan lapset, sairaat, vammaiset ja vanhukset. Yhteiskunnan mitta näkyy siinä, miten se pitää huolta kaikkein heikoimmista.”

  Perussuomalaiset ovat sitoutuneet hallitusohjelmaan joka leikkaa kaikkein eniten heikompiosaisilta: vanhuksilta, työttömiltä ja vammaisilta sekä nuorilta (koulutusleikkaukset) ja lapsilta (päivähoitoon kohdistuvat leikkaukset) ja kehitysapuun/maahanmuuttoon kohdistuvat leikkaukset kohdistuvat aivan äärimmäisessä hädässä olevia ihmisiä kohtaan.

  Myös poliittisesta valehtelusta jää kiinni.

 21. 22

  Päivin Pylkkerö sanoo

  Minä en ymmärrä tuon Facebook-ryhmän nimeä? ”Puskaraiskaajien rasistinen tausta”? Raiskaajat ovat rasisteja? Suomalaisia punaniskoja? Ihan varmasti suurin osa onkin.

  • 22.1

   stunned sanoo

   Aika harva taitaa muutenkaan ymmärtää persujen maanista fiksaatiota väkisinmakuisiin ja väkivaltarikoksiin puhumattakaan rivipersujen liberaalista suhtautumisesta vapaa-ajan harrastuksiin tai totuudenpuhumiseen absoluuttisena käsitteenä. ’Kaikkea voidaan taivuttaa’ näin haluttaessa on persujen motto.

   Kaikki tietysti avautuu, kun asiaa miettii vaalikarjan haalimisen näkökulmasta. Valistumaton kansa haluaa sirkushuveja ja persuhallitsijat tarjoavat niitä vallassa pysyäkseen.

   Muutamalla puskaraiskauksella ei ole valtakunnan tasolla yhtään mitään merkitystä. Poliisi hoitaa — siihen ei tarvita persukansanedustajaa välittäjäksi. Persujen luoma ilmapiiri hidastaa elpymistä ja johtaa kansakunnan selkärannan lopulliseen hajoamiseen.

   Neuvo persuille: lopettakaa sijaispuuhastelu kaiken maailman lieveilmiöiden ympärillä. Tehkää lopullinen pesäero roskasakkiin, jonka aggressioita lietsomalla olette puristaneet nousunne eduskuntaan. Keskittykää sen sijaan talouteen ja työpaikkoihin.

   Olkaa rehellisiä ja kuunnelkaa asiantuntijoita. Arvostakaa koulutusta. Hallitusvastuussa oleva puolue ei voi jatkaa demokratian irvailua. Loppu tulee persuilulle, kun äänestäjät tajuavat persujen olevan raaka oikeistopuolue ilman työväenaatetta. Puolue, jota johtavat oppiarvoja halveksivat demagogit ja oman napansa ympärillä pyörivät narsistit.

  • 23.2

   Päivin Pylkkerö sanoo

   Miksei ota kantaa sivujen sisältöön? Miksi hänellä on naamakirjakavereina aimo liuta rasisteja? Koska hän on ratsastanut eduskuntaan rasistien äänillä. Tyhjä tynnyri, joka kolisee ikävästi.

 22. 24

  kartsa sanoo

  No, sisällöt yms on minulle samantekevää, kysynpä vaan vastinetta väitteisiin?

  • 24.1

   stunned sanoo

   ”Ensinnäkin en nyt ota kantaa ryhmän sisältöön.”

   –Hävettää kuulua rasisteihin työaikana, vapaalla ei niin väliä. Mutta en voi pyllistääkään rasisteille, joita on kiittäminen hyvästä työpaikasta kansakunnan huipulla.

   ”Olen avoimesti maahanmuuttokriittinen.”

   –Kavereiden kesken ihan rasisti vaan.

   ”Näin ollen olin varma, että en ole itse tuohon ryhmään liittynyt. Lisäksi vastavalittuna edustajana olen pyrkinyt olemaan erityisen tarkka toiminnoissani. ”

   –En nyt ihan muista, kännissä kun olin tai se oli kaveri, joka liitti, ja sekin oli kännissä. Mulle tulee aina vastustamaton halu aukoa päätä somessa kännissä. Mulle täytyy asettaa näppisalkolukko. Joka tapauksessa en nyt halua ottaa vastuuta mistään. Haen syylliset aina oman navan ulkopuolelta. Näin on helpompaa minulle.

   • 24.1.1

    stunned sanoo

    Halusit tai et, niin annan oman vastineeni kysymättä lupaa. Saku Timosen puolesta en tietenkään voi antaa vastinetta. Ehkä hän sellaisen jättää.

    Minusta Huhtasaari pieksee kuollutta hevosta tai ainakin heppa pääsi jo karkuun. En itse ymmärrä, mitä asiaan enää voi lisätä. Vastine kuulostaa vähän tivaamiselta, ikään kuin joku muu kuin kansanedustaja olisi syyllistynyt johonkin. Sakun blogissaan antaman lausunnon pitäisi riittää Huhtasaarellekin.

 23. 25

  kartsa sanoo

  Jospa Saku tai joku muu ropelihattu, joka ymmärtää internetin ihmeellistä sielunelämää, voisi vastata tekstin väitteisiin, siis onko kyseinen henkilö liittänyt itsensä kyseiseen ryhmään vai joku muu, siis antaisi vastineen hänen usarin kirjoitukseen? Sitten vielä ”stunned ” sinulle, jos et osaa, kykene tai vittuuntuneisuudeltasi ymmärrä, niin ole vastaamatta kysymykseeni, ota vaikka viinaa jos kiristää.

  • 25.1

   Taru Tiainen sanoo

   Testasin itsekin tämän Facessa. Huhtasaari on oikeassa, Timonen väärässä.

   Todella härskiä toimintaa Sakulta esittää kansanedustajasta tällaisia perättömiä väitteitä. Toivottavasti sinussa on sen verran miestä, että voi julkisesti myöntää olleesi väärässä ja pyytää Lauralta anteeksi!

   • 25.1.1

    stunned sanoo

    Sorry, mutta yleisen järjenjuoksun mukaan vastuu ja anteeksipyynnön taakka lankeaa Huhtasaarelle. Hän on se, joka on polttanut sormensa hengaillessaan rasistikavereidensa kanssa FB:ssa.

  • 25.2

   stunned sanoo

   Vastaus kartsalle meni väärään paragraafiin. Katso ylempää, jos kiinnostaa lukea.

 24. 26

  Simo Hovari sanoo

  Käsi ylös yllättyneet, ettei Timonen kommentoi enää asiaa, kun selvisi, että poistettu profiili on liittänyt Huhtasaaren?

 25. 27

  kartsa sanoo

  No niin, olen sitä mieltä että ei tulisi ruveta osoittelemaan sormella jos ei ole aivan varma tietyistä asioista, ehkä anteeksipyynnön paikka molemmilla asianomaisilla.