Kuka teki mitä?

Toisin kuin näköjään kuvitellaan, niin minulle on yhdentekevää liittyikö kansanedustaja Laura Huhtasaari itse vai liitettiinkö hänet Fb:n rasistiseen ryhmään.

Kun ihminen on päässyt kansanedustajaksi ns. maahanmuuttokriittisten äänillä, niin ei ole tärkeää miten hän on päätynyt äänestäjiensä ajatusmaailmaa edustavan ryhmän jäseneksi. Maahanmuuttokriittisyyshän on vain Jussi Halla-ahon vuosia sitten keksimä korvaava termi sanalle roturealismi, jonka lanseeraaminen ei onnistunut.

Huhtasaari on nyt kuitenkin ottanut asiakseen kääntää huomion pois rasismista ja keskittynyt todistelemaan tätä tekniikkapuolta. Viime yönä hän julkaisi aiheesta blogijutun  Uuden Suomen Puheenvuorossa.

Kun nyt puhutaan tekniikasta, niin puhutaan sitten. Huhtasaaren selitys on ihan hyvä, mutta se jättää auki yhden mahdollisuuden Ryhmään ilman omaa hyväksyntää liitetyn status on ’invited’. Kun hyväksyy kutsun tai vain ohittaa kutsun mukana tulevan hylkäämismahdollisuuden ja vierailee ryhmässä, niin status muuttuu muotoon ’added’. Ja kun kutsujan profiili sitten poistuu Facebookista, niin muodoksi tulee ’joined’.

Huhtasaaren status on ’joined’ eli hän on kutsun jälkeen voinut vierailla ryhmässä käyttämättä ohittamismahdollisuutta ja hänestä tuli kutsutun sijaan lisätty. Sitten kutsuja Leon Degrellen eli Klaus Elovaaran kutsujana käyttämä yksi lukuisista valeprofiileista on taas kerran potkaistu ulos Fb:stä. Huhtasaaren status muuttui lisätystä liittyneeksi.

Tämä hyvin todennäköiseltä tuntuva selitys toimii myös hyvänä varoituksena kavereiden valikoinnin suhteen. Tämä selitys riittää myös minulle ja tapaus Huhtasaari on minun puolestani loppuun käsitelty.

Aiheesta käydystä keskustelusta saisi joku ihmisten käytöstä sosiaalisessa mediassa tutkiva materiaalia vaikka väitöskirjaan. Ensin huomautin Huhtasaarelle liittämisen ja littymisen erosta, jolloin Huhtasaaren ensi reaktio oli syyttää minua hänen ryhmään liittämisestään kieroilulla tai peräti hakkeroinnilla. Syytös pääsi myös lehtiin. Tätä perätöntä väitettä ei Huhtasaari ole pahoitellut, vaan on selittänyt sen viattomaksi kysymykseksi. Olkoon niin, vastasin hänen kysymykseensä ja Huhtasaari on kiittänyt vastauksesta. Se riittäköön, ei tässä elämää suuremmista asioista ole kysymys.

Sitten tulivat sivulleni mellastamaan Huhtasaaren puolustajat, ja heillä riitti sanottavaa varsinkin perjantai- ja lauantaipullon jälkeen. Samat elämänkoulua käyneet tatuoidut tursakkeet, jotka Huhtasaaren omassa profiilissa kehuivat itsenäisen ja vahvan naisen pärjäävän kyllä kaiken maailman uuninpankkopojille ratsastivat uljaina ritareina minun kimppuuni puolustamaan heikon naisen kunniaa.

Joku Herralta käskyn saanut kiirehti siunaamaan omaisiani ja rukoilemaan voimia kaikille läheisilleni, jotka ovat asemaansa tahtomattaan joutuneet. Oli paljon niitä, joiden ainoa politiikkaan vivahtava ajatus oli epämääräinen punikkiviha ja teksti sen mukaista.  Käsittämätöntä tajunnanvirtaa, jossa menivät sekaisin punikit, somalit, hyysäys, raiskaaminen ja kaikki muu muu tavallinen, joka tuntuu pyörivän epämääräisenä sotkuna joidenkin päässä jatkuvasti.

Kaiken kaikkiaan keskustelu antoi surullisen kuvan ihmisluonnosta ja yleisestä sivistystasosta, jota ei totisesti kannattaisi enää hallituksen koulutusleikkauksilla alentaa.

Siksipä annan vielä yleisen neuvon: Jos teillä ei ole mitään sanottavaa, niin älkää tulko sanomaan sitä minun sivulleni.

Päivitys 5.7. klo 16.40 Kirjoitteluni alkusyy oli siis Huhtasaaren väite minun syyllistymisestäni hakkerointiin. Jotta kaikille nyt tulisi selväksi tämän keskustelun loppuminen, niin laitan vielä kuvan. Asia on sovittu ja sillä selvä:

laura pahoittelu

Kommentit
 1. 1

  Taru Tiainen sanoo

  Kirjoitat Saku ”Toisin kuin näköjään kuvitellaan, niin minulle on yhdentekevää liittyikö kansanedustaja Laura Huhtasaari itse vai liitettiinkö hänet Fb:n rasistiseen ryhmään”

  Aika pirun paljon aikaa ja vaivaa näit silti syyttäessäsi Lauraa ryhmään liittymisestä, ja asiasta valehtelemisesta.

  Miten ois anteeksipyyntö Lauralle, nyt kun on todistettu että olit väärässä.

  • 1.1

   Mikko Suomalainen sanoo

   Todistettu? Huhtasaari oli itse liittynyt ryhmään, senhän näki sokea Reettakin. Joku tässä tosiaan on anteeksipyynnön velkaa, ja se joku on kansanedustaja Huhtasaari. Valhe ei muuksi muutu, vaikka asiasta toisia syyttelisikin.

   • 1.1.1

    Taru Tiainen sanoo

    Jos jotain Facesta ymmärtäisit, niin tajuaisit Huhtasaaren blogikirjoituksen perusteella, ettei Laura ole itse ryhmään liittynyt.

    • 1.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Huhtasaaren blogikirjoituksesta jäi puuttumaan todennäköisin selitys ja sen tarjosin.

     • 1.1.1.1.1

      Minä vaan sanoo

      Sitä jään ihmettelemään että eikö suomessa olekaan enää sanan/liittymisvapautta?

      Jos Laura olisi liittynyt johonkin äärivasemmistolaisryhmittymään, olisi kuulunut näiltä mollaajilta pelkkää hymistelyä.

      Mitä se on teiltä pois vaikka kuka on liittyneenä mihin ikinä haluaa?
      Ei teidän ole pakko liittyä, js ette halua!

     • 1.1.1.1.2

      Vapaus, muttei vastuusta sanoo

      Mitä nyt selität?

      Sinulla menee sekaisin vapaus ja vastuu: Suomessa on sananvapaus, mutta samalla myös vastuu sanomisistaan. Suomessa EI siis ole vapautta vastuusta (ellei ole rikas tahi hyvä veli ;-).

      Sananvapaus tarkoittaa, että Suomessa ei harrasteta ennakkosensuuria. Vastuu sanomisistaan (tai, tässä tapauksessa, liittymisistään) tarkoittaa, että niistä voi seurata sekä juridisia ETTÄ muita seurauksia.

      Etenkin se, että työnantajalla on myös vapaus irtisanoa henkilö, joka hänen mielestään käyttää vapauttaan työpaikalle epäsopivasti.

      Tässä tapauksessa mandaatin Huhtasaarelle antavat äänestäjät, joten Huhtasaari on tavallaan vastuussa tekemisistään heille. On heidän päätettävissään kuinka pitkälle Huhtasaari saa käyttää vapauksiaan.

      Tämä ei kuitenkaan mitenkään poista Laura Huhtasaaren oikeuksia liittyä vaikka mihin ryhmiin. Se vain tarkoittaa, että noilla teoilla on mahdolliset seurauksensa.

     • 1.1.1.1.3

      Osmo Ronkanen sanoo

      Sananvapaus nimenoman tarkoittaa, ettei sanomista voi tulla juridisia seuraamuksia. Maassa., jossa valtaapitävien kritisoinnista rangaistaan ei ole sananvapautta. Sosiaaliset seuraamukset sitten ovat oma asiansa. Sananvapaus nimenomaan takaa oikeuden arvostella muita heidän sanomisistaan.

     • 1.1.1.1.4

      PeelsePuupi sanoo

      Ei tarkoita, Osmo. Sananvapauden käyttämisestä voi seurata esim. kunnianloukkaussyyte, mutta on se silti edelleen sananvapautta.

   • 1.1.2

    LL sanoo

    Erityistä tässä on ettei Huhtasaari myönnä yhteyksiään tai sidoksiaan kuvottavaan rasistiryhmään. Huhtasaaren perussuomalaiset ystävät, tukijat ja puolustajat toivat riittävän selkeästi esille mielensä sisällöt. Se on avoimen rasistinen, vihamielinen ja väkivaltainen. Vastenmielinen.

  • 1.2

   stunned sanoo

   FB (tai tietsikat yleensä, erityisesti some) ja Huhtasaari ovat yhteensopimattomia (’incompatible’). Ehkä Zuckerbergilta heruu kompensaatiota tai myötätuntoa.

   Kansanedustaja hengailee fesessä rasistihörhöjen kanssa ja polttaa sormensa. Oppisikohan Huhtasaari tästä fesegatesta jotain, jää nähtäväksi.

   Kansanedustajan arvolle ei ole sopivaa uhkailla kansalaista somessa ilman perusteita. Kannattaisi asentaa se näppisalkolukko.

  • 1.3

   Niin tai näin sanoo

   Eihän Laura Huhtasaaren kirjoitus kuitenkaan 100% todista etteikö hän itse ole voinut liittyä ryhmään. Aika mielenkiintoista, jos henkilö ja vielä kansanedustajaksi valittu henkilö, ei seuraa missä facebookryhmissä hän on. Eroaminen tapahtui kuitenkin vasta kuukauden kuluttua liittämisestä/liittymisestä ja vasta kun media kiinnitti siihen huomiota. Facebookissa saa estettyä liittämisen ei haluttuihin ryhmiin. Pitäisikö myös Huhtasaaren pyytää anteeksi omaa hyökkäystään?

   • 1.3.1

    Taru Tiainen sanoo

    Todistaa, lue se blogikirjoitus huolella.

    Se on kyllä totta, että Huhtasaari käyttäytyi todella tökerösti syyttäessään Sakua hakkeroinnista. En oikein usko tuota Lauran, ”kysyin vain” selitystä.

    • 1.3.1.1

     N sanoo

     Kirjoitus ei todista täysin varmasti mitään muuta, kuin että on mahdollista, ettei Laura ole välttämättä itse liittynyt ryhmään.

    • 1.3.1.2

     Keijo Sulkava sanoo

     Sen ämmän kirjoituksia nyt ei usko kuin hänen sokeimmat seuraajansa.

  • 1.4

   Saku Timonen sanoo

   Huhtasaari syytti minua hakkeroinnista ja ryhmään liittämisestä, kun huomautin hänelle liittymisen ja liitämisen erosta. Siinä mielessä ei liene kovin ihmeellistä, että käytin jonkin verran aikaa asiaan. Tänään Huhtasaari on Fb-seinälläni pahoitellut aiheetonta syytöstään ja olen hyväksynyt pahoittelun. Asia on siis loppuun käösitelty.

 2. 2

  Simo Hovari sanoo

  Tulkitsen tämän kirjoituksen anteeksipyyntönä. En olisi uskonut, että Sakarilla olisi ollut selkärankaa, mutta väärässä olin.

  Sinänsä turha itkeä teknisestä puolesta, koska Timosen ottamat kuvankaappaukset olivat juuri sitä teknistä puolta, eli Timonen aloitti itse keskustelun teknisestä puolesta. Nyt vain kävi vähän hassusti.

  • 2.1

   Karo Kankus sanoo

   Tulkintasi on hieman omituinen, kun nyt kävi ilmi, että myös Huhtasaari on pyytänyt käytöstään anteeksi.

   En olisi välttämättä uskonut että hänessä on siiehn naista, pisteet siitä Huhtasaarelle!

 3. 3

  Saken kiljut ja sokerit sanoo

  Kilju-Saken tulee hävetä mustamaalamistaan! Sika!!

  • 3.1

   stunned sanoo

   Viemärin vesilukko on taas rikki. Täytynee kutsua putkimies.

  • 3.2

   LL sanoo

   Jos kansanedustaja loukkaa ystävääni julkisesti, niin kansanedustaja on kyllä anteeksipyynnön velkaa.

   En edelleenkään usko Huhtasaaren selityksiin. Mutta kiitos tästä hänelle ja tukijoukoilleen, öyhöttämällä somessa tuotte esille vain oman naurettavuutenne ja idiotisminne.

 4. 4

  LL sanoo

  Yhden ainoan kesäkuukauden aikana: Immonen hengailee natsien kanssa, Hännikäinen uhkailee panna perseeseen homohomohomofeminstien tyttäriä ja hyökkää Naisten linjaa kohtaan ja Huhtasaari viettää kesälomaansa rasistiryhmään liittyneenä. Hyvin menee! Jännityksellä odotamme seuraavaa ulostuloa. Kukahan se on?

  • 4.1

   stunned sanoo

   Unohdat vielä sen eläköityneen punaniskapoliisin, joka suunnitteli afrikkalaisten miesten kivesten takavarikointia. Sen, jolla oli autistinen Rainman-tyylinen sukunimi. Joku Olli. Ollin oppivuodet eivät taida persuille riittää.

 5. 6

  Markku T Koivisto sanoo

  Sen verran Huhtasaari voisi vielä avautua, että tuomitsisi ko. törkysivuston julkisesti.

  • 6.1

   Niin tai näin sanoo

   Niinpä, kovasti tässä on Huhtasaari on keskittynyt todistelemaan omaa syyttömyyttään, mutta olisiko kansanedustajan syytä olla huolissaan siitä, millaisia viharyhmiä somessa on ja millaista asiaa ne levittävät. Jos hän kerran on jo poistanut itsensä ryhmästä, onko hän kenties tehnyt ryhmästä ilmiannon facebookille?

   • 6.1.1

    sanoo

    Oletko oikeasti vakavissasi? Keneltä tahansa menee melkoisesti aikaa kaikkien suomenkielisten viharyhmien paikantamiseen ja vielä päälle tuomitsemiseen. Niitä myös poistuu ja tulee lisää jatkuvasti, joten pitäisikö Huhtasaaren avustajan pitää työajallaan ajantasaista listaa, jonka sisällöstä hänen esimiehensä säännönmukaisesti irtisanoutuu?

    En kykene tulkitsemaan näitä vaatimuksia muutoin kuin kiusantekona tai vastaavasti sairaalloisena vainoharhaisuutena. Varokaa, ettei natsi kurkista ensi yönä sängyn alta ja puraise varpaasta, kun menette maaten.

    • 6.1.1.1

     LL sanoo

     Natsi pyytää anteeksi mörköilynsä jälkeen, koska mun varpaita eivät natsit pureskele.

 6. 7

  PeelsePuupi sanoo

  Oleellistahan tässä keississä ei ole missään vaiheessa ollut kansanedustaja Huhtasaaren liittyminen/liittäminen kyseiseen fb-ryhmään, vaan se, miksi ISTUVA KANSANEDUSTAJA VELJEILEE AVOIMESTI RASISTISTEN HENKILÖIDEN SEURASSA. Niin kauan kuin tähän kysymykseen ei saada selvää vastausta, katsotaan Huhtasaarta nk. pahalla silmällä.

 7. 8

  Petri Haapa sanoo

  Aivan törkeää ja sikamaista istuvalta kansanedustajalta syyttää umpimähkään kansalaista hakkeroinnista ja filunkipelistä häntä kohtaan, kun on ensin itse töpeksinyt lahjakkaasti Facebookissa. Vähintä, mitä Huhtasaari voisi tehdä, on pahoittelu ja anteeksipyyntö.

 8. 9

  jallmari sanoo

  Tuo nainenhan valehtelee silmät päästään. Ja hölmöt vielä uskoo sitä.

 9. 10

  sanoo

  Kovasti on kommentointi kaksipuoluejärjelmän maan partizan-henkisen kuumaa. En silti halua allekirjoittaa väitettä, jonka mukaan maassamme kahtiajakolinja menisi maahanmuutossa. Siihen sopisi, että Huhtasaari olisi ei-puolueen darling, jonka puolustukseksi tässäkin kommenttilaatikossa ilmaan roiskittu olisi pantu menemään. Sen vuoksi tai sen estämättä, että asianomainen on liikkeen puoluelinjan edustajana kiusaantunut somessa mellastavien jullien, hampuusien ja sun muiden kansanmiliisimiesten tähden. Vai ei sinällään ota kantaa ryhmän sisältöön eikä halua tulla liitetyksi ”rasistiseksi miellettävään” toimintaan. Hah. Ei tässä ole kyse mistään fb-ryhmästä tai sen sisällöstä, kyse on siitä onko tämä satunnaista rabulismia vai onko hahmottelemani jakolinja olemassa. Ja toissijaisesti journalismin kyvystä selvittää sekä taustoittaa asioita ja vastuuttaa niistä. Yhteiskunnallisesti vahingollinen kehitys sivuutettiin, merkittävän julkisen vallankäyttäjän toiminnasta ei ollut vastuuta ja STT:kin raportoi vakavasta asiasta niinkuin se olisi ollut viihdejulkkiksen töppäily-kömmähtely-äksyily! Nytkö on kaikki hyvin? No, ei tosiaan ole.

 10. 11

  Rappion Apostoli sanoo

  Annan sinulle Saku yhden neuvon: jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, niin älä tule sanomaan sitä minun internetiini.

  Kuvottava itseään älykkönä ja fiksuna pitävä tyyppi, joka ummistaa silmänsä maahanmuuton ongelmilta. Juuri sinunlaistesi ansiosta Euroopasta tulee parissakymmenessä vuodessa pelkkä muslimien sotatanner. Sivistys sellaisena, kuin me sen tunnemme, katoaa. Tilalle tulee turvattomuus, terrori-iskut, rikokset, mellakointi ja väkivalta. Varoittavia esimerkkejä löytyy jo naapurimaastamme Ruotsista, mutta silti tämän porukan mielestä ovien pitää olla auki kaikenmaailman tulijoille. Ja kyllähän sieltä Afrikan sarvesta tulijoita riittää. Jopa niin, että ennen pitkää suomalaiset ovat sorrettu vähemmistö omassa maassaan. Ymmärtäisit edes hävetä.

  Olette jo pilanneet elämänmenon Suomessa niin pahoin, etten halua tehdä lapsia tällaiseen maahan. Suomen kansa tekee hidasta itsemurhaa tuollaisten ihmisten johdolla. Kiitokset kotimaamme, perintömme ja kunniamme tärvelemisestä.

  Ja typerien yleistystesi takia voin vielä kertoa, että en ole viinaa käyttävä tatuoitu elämänkoululainen.

  • 11.1

   Saku Timonen sanoo

   No niin, nyt on sitten internetin omaistajakin ilmoittautunut. Unohdit vain kertoa nimesi.

   Jos internetin omistaja ei satu tietämään, niin kaikille sivuille ei ole mikään pakko tulla lukemaan ja kommentoimaan.

  • 11.2

   stunned sanoo

   Suomen ongelmat eivät johdu maahanmuutosta. Globalisaatio ja ideologiset valinnat olisivat osuvampia kritiikin kohteita. Yksinkertaisiin uponnee simppeli retoriikka. Meille muille maailma on paljon monisyisempi paikka. Kiitos kuitenkin yrityksestä, vaikka saitkin oppimäärästä hylätyn.

   • 11.2.1

    Rappion Apostoli sanoo

    Mielenkiintoista, kuinka maahanmuuttomyönteisillä tuntuu olevan alituinen tarve nostaa itseään varsinkin älyllisesti maahanmuuttokriitikoiden yläpuolelle. Tämä mielestäsi yksinkertainen yksilö voi lähteä milloin tahansa kanssasi testaamaan, kumpi vetää äo-testissä pidemmän korren.

    • 11.2.1.1

     stunned sanoo

     En väittänyt, että kukaan on yksinkertainen. Sanoin vain, että simppeliä retoriikkaa yrtitetään syöttää niille, joihin se uppoaa.

  • 11.3

   Frank sanoo

   Öö, kyllä se Islam pitkällä tähtäimellä eurooppan ottaa haltuun joka tapauksessa, riippumatta mihin joku rasismikeskustelu oikein menee. Se joka on Huntingdoninsa lukenut varmaan tietää, että kristinusko on ollut laskusuhdanteessa vuodesta ’84 asti kun taas Islam nousee vuosi toisensa jälkeen – syyt on hyvin avattu esim. Clash of Civilizationsissa ja niillä ei ole mitään tekemistä minkään maahanmuuttokysymyksen kanssa. Yksi uskonto katoaa maallistumisen kautta, toinen nousee johtuen tavoista joilla se leviää (ja siihen ei kuulu ihmisten päänkatkominen tai mikään muukaan väkivaltainen lähestymistapa).

   En käsitä mikä yleistämisen aalto tässä koko rasismikeskustelussa oikein on valloillaan – jos katsotaan jotain näitä ihmeen raiskauskohujuttujakin niin eikö ihmisillä mene hissit ylimpään kerrokseen vai kuinka vaikea on todeta esim. rikostilastoista, että vaikkapa somalialaisten osuus näistä rikoksista on niin pieni, että siinä on statistisesti jo liikaa hajontaa, että voisi edes puhua somaliasta saapuneiden rikoksista.

   Sitten samaan aikaan kun puhutaan näistä aivan ylihypetetyistä jutuista jotka saavat palstatilaa aivan eri skaalalla kuin suomessa syntyneiden vastaavat rikokset, unohdetaan täysin se paljon suurempi jengi joka elää maassa maan tavalla ja lopulta ainoa erottava tekijä on alkuperäinen synnyinmaa ja uskonto. Lopputulos on, että ihan samanlailla se kaveri pieree, pelaa pleikkaa, käy lenkillä ja arkisin töissä – ihan kuin minäkin. Jokainen, joka sössöttää näitä rasismisekoiluitaan voisi ensitöikseen katsoa puhelimensa läpi ja tsekata kuinka monta maahanmuuttajakaveria siellä on – jos siellä ei ole yhtään niin kannattaisi varmaan tutustua, että pääsisi vähän kärryille niin ei tarvisi peloissaan katsella, että huh tuolla on joku kaveri jolla on tummempi iho kuin minulla…

   • 11.3.1

    Rappion Apostoli sanoo

    Miksi te tolvanat kuvittelette, että maahanmuuttokriittiset ovat automaattisesti myös rasisteja ja pelkäävät erilaisuutta? Kyse on ihan eri asioista. Lopettakaa jo tuo rasismikortin heiluttelu, se on tosi kulunutta. Ai niin, ettehän te parempaakaan argumenttia keksi.

    • 11.3.1.1

     Karo Kankus sanoo

     Joskus oli aika, jolloin ”maahanmuuttokriitikot” olivat roturealisteja.

    • 11.3.1.2

     stunned sanoo

     Kovaan ääneen muita solvaavat maahanmuuttokriittiset rasistit eivät koskaan huomaa, kuinka heidän mielipiteensä ovat jonkun demagogin syötettä, eivät heidän itsenäisen ajattelunsa tulosta. Kognitiinen dissonanssi suorastaan vaatii joukkosuggestiota.

  • 11.4

   Katsomosta sanoo

   Tämä saa kyllä entistä huvittavampia piirteitä, että oikein internetin omistaja 😀

   Noh onneksi itse tajusin jättää PS äänestämisen yhteen kertaan. Ja tämän tapauksen jälkeen en enää edes harkitse palaamista PS äänestäjäksi.

   En tajua miten sellaista menen aikoinaan edes tekemään? Ilmeisiesti ei minullakaan aina järki luista 🙂 Samoin kuin miksi joskus kuvittelin että SDP olisi heikommassa asemassa olevien puolella. Työttömyys avasi siinäkin silmäni lopullisesti kiitos orjatöiden ja niiden arkkitehti puolueen SDP ja kumppaneiden.

   Mutta onhan tässä ollut sitä sirkushuvia mitä eduskunta tarjoileekin mielellään kansalle. Harvemmin sitä leipää orjatyön lomassa. Jään odottelemaankin seuraavan kansanedustajan astumista sirkusareenalle…

 11. 12

  Simo Hovari sanoo

  Ensin hutkittiin, ja sitten vasta tutkittiin. Tässä kävi, kuin MV-lehdelle, eli lyötiin syylliset lukkoon ilman tutkintaa, ja tulos oli hulvaton. Näitä sattuu näköjään päivystävälle blogistillekin. Kaikkihan me näistä opitaan.

   • 12.1.1

    Simo Hovari sanoo

    Luin analyysin. Se oli erinomainen nimenomaan tuon teknisen osuutensa puolesta, joten kiitos Sakari siitä.

    Fiksuna miehenä sinulla riittänee kuitenkin kanttia myös myöntää, että teit virheen ”todistaessasi”, että Huhtasaari liittyi itse ryhmään?

    Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että asiattomat kirjoitukset sinua kohtaan olisivat saaneet jääne kaikilta asiattomuuksia kirjoittaneilta kirjoittamatta. Se ei ole fiksua käytöstä. Myös Huhtasaari kertoo fb:ssä saaneensa lokaa niskaansa, joten voitanee todeta myös, että huonosti osaavat käyttäytyä persumieliset ja vähän vähemmän persumieliset.

    • 12.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Myönnän toki kirjoittaneeni liittymisestä tutkimatta ensin kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Niiden selvittämisen jälkeen kirjoitinkin sitten tämän viimeisen jutun aiheesta.

    • 12.1.1.2

     Niin tai näin sanoo

     Mikään käydyssä todistelussa ei todista, että Huhtasaari EI ole itse liittynyt ryhmään. Todistelusta käy ilmi se, että ryhmään on mahdollista liittää ihminen niin, että myöhemmin facebookissa lukee ryhmän kohdalla ”Liittynyt”. Eli jäljelle jää edelleen kaksi vaihtoehtoa: Huhtasaari on itse liittynyt ryhmään tai Huhtasaari on liitetty ryhmään. Ihmiset valehtevat, kansanedustajatkin. Todellista faktista totuutta näistä kahdesta vaihtoehdosta eibtaideta tästä,sotkusta saada koskaan selville.

 12. 13

  Karo Kankus sanoo

  Toivottavasti kukaan ei oikeasti tee tästä väitöskirjaa.

  Tai jos tekee, niin toivotaan että omia kommentteja ei siitä voi erottaa.

 13. 15

  Hannu Siivonen sanoo

  Nyt kun selvität vielä miten Huhtasaari päätyi siihen tunnetumpaan rasistiryhmään

 14. 16

  Peili sanoo

  Sinun ensireaktiosi oli syyttää Huhtasaarta ryhmään liittymisestä. Syytös pääsi myös lehtiin. Tätä perätöntä väitettä et ole pahoitellut.

  Lynkataan kansanedustaja.

  • 16.1

   Saku Timonen sanoo

   Väärin. Huhtasaaren ensi reaktio oli syyttää minua hakkeroinnista, kun pelkästään kerroin häenelle littymisen ja liittämisen eron hänen Fb-sivullaan. Se pääsi lehtiin. Sitä Huhtasaari on pahoitellut ja koko jupakka on meidän kesken sovittu. Jos se ei sinulle kelpaa, niin voinet keroa millä oikeudella et hyväksy sopuamme.