Kanan muisti

Kanalla sanotaan olevan lyhyt muisti, mutta ns. maahanmuuttokriittiset päihittävät kyllä kanatkin.

Viime maaliskuussa netin roskajulkaisu MV ”paljasti” ”lapun, joka kertoo sen kaiken, että mikä on suomen sosiaalitoimiston mielipide “kohtuu vuokrasta” joita maksetaan maahanmuuttajille. 1345 VIT?N EUROA kuukaudessa!!” (Kirjoitusasu on MV:n omaa korkeaa laatua.)

Nyt MV ”paljasti” saman lapun uudelleen ja se leviää sosiaalisessa mediassa kesäisen metsäpalon tavoin. Taas on suosittu mamua ja tuohtumus on valtavaa. Maineestaan piittaamattomat jakavat suoraan MV:n linkkiä ja häveliäämmät sitten pelkästään tätä sosiaaliviraston päätöstä saatesanoilla, jotka he kuvittelevat keksineensä itse.

Tosiasiassa he vain toistavat ns. maahanmuuttokriittisten kellokkaiden jo vuosia hokemia mantroja. Laitetaanpa nyt se kuuluisa lappu tähänkin:

11742988_743236889132988_5815966421023605423_n

Kuten alareunan käsin tehdyistä merkinnöistä näkyy, niin perheessä on kaksi aikuista ja neljä lasta. Helsingissä 1345 euroa on toimeentulotukea myönnettäessä kohtuulliseksi katsottava kuusihenkisen perheen vuokra. Se otetaan samansuuruisena huomioon kaikille toimeentulotukeen oikeutetuille nimeen ja alkuperään katsomatta. Näin:

hki asum

Asia on helppo tarkistaa Helsingin kaupungin sosiaaliviraston sivulta, mutta sehän on tietysti liikaa vaadittu silloin, kun on kiire päästä raivoamaan sylki roiskuen.

Entäpä sitten tuo asunnonvälittäjän palkkion maksaminen? Siihenkin on hyvin yksinkertainen selitys. Kaupungilla itsellään on pulaa asunnoista, joten tarvittaessa voidaan myöntää toimeentulotukena myös asunnonvälittäjän palkkio.

Nämä ns. maahanmuuttokriittiset etsivät jatkuvasti todisteita maahanmuuttajien saamasta eriarvoisesta kohtelusta. Kun todisteita ei löydy, niin niitä tehdään väittämällä normaalia päätöstä jotenkin maahanmuuttajia suosivaksi. Ihan samanlainen väite voitaisiin esittää kenestä tahansa toimeentulotukea saavasta.

Kyseessä on siis ihan tahallinen valehteleminen ja liian monet sortuvat levittämään valhetta edelleen. Voi kyseessä tietysti olla ymmärtämättömyyskin, koska yleensä ottaen ns. maahanmuuttokriittisillä on luvattoman heikko asiakirjojen lukutaito ja he luottavat siihen, että eivät niitä päätöksiä muutkaan hengenheimolaiset ymmärrä.

Siinä tapauksessa tätä tietämättömyyteen perustuvaa valhetta edellen jakavat munaavat itsensä vielä pahemmin.

Kommentit
 1. 1

  Marko Haapanen sanoo

  Enemmän olen huolissani järkevän hintaisten vuokra asuntojen puutteesta kuin että maahanmuuttajille annetaan asumistukea.

  • 1.1

   Vanha äiti sanoo

   Tästä olen todella samaa mieltä! Opiskelupaikkakunnilta on vaikea löytää asuntoa. Joensuusta olemme nyt urakalla etsineet asuntoa opiskelijalle. Kun ottaa huomioon opintorahan, opintolainan ja asumislisän, ei Joensuun keskustasta löydy asuntoa alle 700 e, elämiseen ja opintokuluihin siis jäisi n. 230 e/kk.

   Kun laajentaa piiriä eli etsii asuntoa kauempaa, voi saada 400 e/kk asunnon, mutta matkoihin joutuu varaamaan 45-60 e/kk sekä tietenkin sitten aikaa 30-40 min tai jopa 60-80 min/päivä.

   Opiskeluasuntojonoon on ilmoittauduttu heti opiskelupaikan varmistuttua, mutta jonoksi on ilmoitettu vuosi! Toiselta puolen Suomea kun hakee asuntoa, niin aika hurjalta tuntuu lähteä viemään elokuussa opiskelijan muuttokuormaa – tyhjän päälle torilleko sen sitten purkaa?

   • 1.1.1

    Päivin Pylkkerö sanoo

    Kävin jokunen aika sitten Joensuussa työhaastattelussa ja huvikseni katselin vuokra-asuntojen tarjontaa. Vuokrat ovat todella korkeita, taitaa olla vuokra-asuntopula. Kannattaa laittaa myös paikalliseen lehteen ilmoitus, että etsii vuokra-asuntoa. Itse olen pariin otteeseen saanut ilmoituksen kautta edullisen ja hyvän asunnon, jota ei oltu ilmoitettu missään netissä.

    Niin ja sen työpaikan siellä Joensuussa sai se henkilö, joka oli tehtävään jo etukäteen valittu. Olin häntä pätevämpi, mutten voinut mitään sille, että valitulla oli sama sukunimi kuin yhdellä osaston työntekijällä.

    • 1.1.1.1

     Karo Kankus sanoo

     Asunnon etsijän kannattaa tosiaan laittaa Joensuussa ilmoitus, vaikka Karjalaiseen. Ei maksa kuin parikymmnetä euroa. Niin minä löysin asuntoni , enkä varmasti olisi muuten löytänyt niin täydellistä luukkua!

     Joensuussa tosiaan on pulaa opiskelija-asunnoista. Kun itse hain Ellin kautta asuntoa sellainen löydettiin mulle vasta syyslukukauden lopulla, muistaakseni. Ennen sitä olin jo ehtinyt löytää tuon yllämainitun asunnon. Totesin Ellille että pitäkää tunkkinne!

     • 1.1.1.1.1

      tsaikkon sanoo

      Opiskelija-asuntojen pulaa edesauttaa seikka, että opiskelija saa jäädä asumaan asuntoon valmistumisen jälkeen 2 vuodeksi. Kuopiossa meidät potkittiin pihalle 6 kk sisään.

 2. 2

  Hannu Siivonen sanoo

  Satuin MV:ta lukemaan ja huomasin tapauksen. Pidin summaa aika pienenä kämpästä Helsingissä, perustaen sen stereotyyppiin suuriperheisistä muslimeista. Eli kiitos luonnostaan syntyneen rasismini tajusin että kyseessä on asia jota ei tarvitse edes mainita – ei ainakaan arkaluontoisen materiaalin levityssyytteen uhalla

 3. 3

  Jari Kähkönen sanoo

  Kommentoin näin, kun huomasin FB-kaverin jakaneen ko. linkin.

  ”Tässä olis paikallaan haastatella Maahanmuuttoyksikön sosiaaliohjaaja Tiina Radionovia, että jaetaanko vastaavia lappuja myös kantasuomalaisille?” kirjoittaa ties kuka etäisesti lehtijutun näköisessä tekstisisällössä, kirjoitusvirheet tekijän. Sitten nauru ja pieru, kun leikitään olevansa lehti, mutta toiminnassa ei ole mitään laatutekijöitä eikä edes yritystä sellaiseen. Ei edes käsitystä siitä mitä on tieto, olennaisuus, asiayhteys tai vastuuseen vaatiminen. On pari melko räikeää anonyymiä sitaattia mitkä joko liittyvät asiaan tai eivät, sivumennen sanoen onpa päätöntä selittää asunnon tuhoamisesta ilman faktoja TAKUUVUOKRASTA mistä ne väitetyn tuhoamisen jäljet korvattaisiin. Kun esityksen teema kai olisi ollut vapaiden markkinoiden asunnonvälittäjän palkkion maksaminen? Vai sekö tuota MV-tiesminkä tekijöitä pelottaa, että kun ihmiselle soittaa, meilaa tai häntä pyrkii tapaamaan niin pääsääntöisesti joko joutuu sanomaan kuka on tai yhteydenpidosta jää joitain yksilöintitietoja talteen?

  Ja yleisönsä on niin kiimassa maahanmuuttajia koskevan kielteistä kuvaa luovan aineiston kanssa, että mikä hyvänsä höttö kelpaa. Työhypoteesi olisi sinänsä ollut ihan kelvollinen, jos tässä on näyttö Helsingin sosiaaliviraston maahanmuuttajatyön yksikön toiminnasta niin tehdäänkö samaa myös pääsääntöisesti kantaväestöstä koostuvien alueiden sosiaalikeskusten aikuissosiaalityössä. Ja miksi näin on. Mutta eihän sitäkään voi tietää, jos ei tee juttua koskaan loppuun asti vaan pelkästään heiluttelee yleisön nähtävillä jotain lappua mistä ei ole edes kysynyt sen luovuttaneelta anonyymiltä että ”onko tämä aito?” tai ”miten sait sen käsiisi?” Sopiva loppu lienee muistutus, että itseasiassa tämä tekstisisältö ei edes ollut MV-tiesmikä orginal vaan kopiointi ties miltä NETTISIVULTA. Vähän harkintaa siihen mitä jakoon pistää pliis, jos saa pyytää.

  Oma jälkikäteinen lisäykseni on, että VMP MV-mikäikinäsittenonkaan.

 4. 4

  justjoo sanoo

  Tästä voikin sitten jokainen laskea paljonko kuusihenkisen perheen kahden aikuisen pitää tienata vähintään, että työnteosta on hyötyä. Maahanmuuttajaperheissä on myös yleisempää, että nainen ei käy kodin ulkopuolella töissä, jolloin miehen liksan pitäisi olla jo varmaan helvetinhyvä-tasoa, että siitä jäisi enemmän käteen.

  • 4.1

   Jonni Lehtiranta sanoo

   Jos miehen liksa olisi esim. 1500 euroa (ja naisen työttömyysetuus 500 euroa), niin perhe saisi yleistä asumistukea 998 e/kk. Jos mies siis töihin mennessään menettää 500 euron työttömyystuen ja asumisen tuki tippuu luokkaa 350 euroa, niin käteen jäänee kuitenkin n. 500 e/kk verojen jälkeenkin.

   Asia on helppo tarkistaa Kelan laskurista, mutta sehän on tietysti liikaa vaadittu silloin, kun on kiire päästä raivoamaan sylki roiskuen.

    • 4.1.1.1

     LL sanoo

     Suomessa on noin miljoona yhden hengen kotitaloutta.

   • 4.1.2

    faktatyliarvostettuja sanoo

    Yllä esitetty laskelma antaisi perheen tuloiksi, nopealla arviolla, 1500+998+500+4×100€(lapsilisät), eli n. 3400€/kk miinus verot. Kun otetaan huomioon että toimeentulotuessa hyväksytään palkkatuloja 150€/perhe niin ettei se vaikuta alentavasti, on perhe oikeutettu saamaan tilille 3490,43€/kk plus vesimaksut, sähkömaksut ja terveydenhoitokulut.

    Alla on toimeentulotuen laskuri 6 ihmisen kotitaloudelle Helsingissä:
    ”Laskelman mukaan taloutenne tulot ovat 0.00 euroa ja menot 3340,43 euroa kuukauden aikana.

    Työnteon kannustamiseksi tulonsaajakohtaisesti ansiotuloista ei oteta tuloina huomioon vähintään 20 % ja enintään 150 euroa kuukaudessa.

    Laskelmassa on huomioitu seuraavat henkilöt:
    Avio- tai avopuolisot tai yhdessä asuvat sisarukset tai yhteistaloudessa asuvat samaa sukupuolta olevat
    10-17 vuotias lapsi: 2
    Alle 10-vuotias lapsi: 2

    Laskelman mukaan olette oikeutettu toimeentulotukeen, jonka suuruus on 3340,43 euroa.

    Tämä on arvio eikä toimeentulotukipäätös. Varsinainen päätös toimeentulotuesta voi poiketa laskurin tuloksesta.”

    Ja niin, en jostain kumman syystä löytänyt laskurista valintakohtaa ”Olen maahanmuuttaja”, joka olisi nostanut tuloja räjähdysmäisesti. Kai nämä laskelmat tehdään sitten siellä kuuluisissa kulisseissa *hih*

  • 4.2

   LL sanoo

   Sosiaaliturvaa ja työstä saatua palkka ei voi verrata tällä tavoin toisiinsa kuten te teette. Työmarkkinatuesta maksetaan 20%:n tulovero, asumistuesta maksetaan omavastuu jne jne. Jos saa palkkaa, pientäkin palkkaa, veroaste laskee ja verotuksessa saa mm tuloverovähennyksen. Työsuhteessa on useimmiten myös muita etuuksia joita ei ole työmarkkinoiden ulkopuolella olevalla.

   Te, jotka ruutupaperilla laskette tätä minimiä millä ihmisen tulee tulla toimeen tai pysyä hengissä, olette ihan pihalla laskelmissanne. Tiedot etuuksista te poimitte netistä. Te, jotka ryhdytte vailla todellista kokemusta väittämään kuinka vitun helppoa on vain nostella jotain ihmeiden sossunrahaa. Totisesti toivotan teidät tervetulleeksi todellisuuteen. Jonne ette ehkä koskaan saavu. Yrittäkää silti lopettaa satumaailmassa eläminen. Jos-maailmaa ei ole olemassakaan.

   Suomen erittäin huono ja todella huonosti toimiva sosiaaliturva on kansallinen häpeä. Se aiheuttaa paljon ja aivan liikaa inhmillistä kärsimystä. Koko ajan.

   • 4.2.1

    Saku Timonen sanoo

    Juuri näin. Täydellisen tietämättömät tekeytyvät aina asiantuntijoiksi.

   • 4.2.2

    Esa Mattila sanoo

    ”Suomen erittäin huono ja todella huonosti toimiva sosiaaliturva on kansallinen häpeä. Se aiheuttaa paljon ja aivan liikaa inhmillistä kärsimystä. Koko ajan.”

    Montako tonnia kuussa olisi tarpeeksi laiskottelusta?

    • 4.2.2.1

     sauhuttelija sanoo

     Haistahan sinä pitkä ja paksu.

     Jos Reiska syystä tai toisesta tipahtaa turvaverkkojen läpi ja joutuu sosiaalitoimistoon, niin hän lakkaa olemasta ihminen.
     Kun jättää hakemuksen, niin parin viikon päästä postiluukku kolahtaa ja sosiaalitsto pyytää lisäselvitystä asiasta jonka näkee suoraan koneelta. Olettaen, että Reiska viittii avata postinsa.

     Siinä ei kysytä: ”koska olet viimeksi syönyt”.

    • 4.2.2.2

     LL sanoo

     Esa, kun YT-neuvottelut tulevat kohdallesi muista ilmoittautua ensimmäisenä irtisanottavaksi. Kaipaat näemmä sitä kokemusta. Ole rohkea!

    • 4.2.2.3

     Joni Pelkonen sanoo

     On se jännä miten työpaikka saa jotkut korottamaan itsensä muiden yläpuolelle.

    • 4.2.2.4

     keke sanoo

     ”Montako tonnia kuussa olisi tarpeeksi laiskottelusta?”
     Semmonen 1200€ olis ihan hyvä niin samalla päästäisiin sinne EU:n vaatimaan minimiin sosiaaliturvan suhteen.

 5. 5

  k sanoo

  Jossain suhteessa Kelan ns. asumisperustainen sosiaaliturva on aika perseestä. Ihminen, joka on vuosikymmenet maksanut veroja ja muita vaadittuja maksuja pyyhkäistään ulos sosiaaliturvasta viikon mietintäajalla, mutta kuka tahansa joka saa jonkinlaisen osoitteen suomessa, on mahdollinen saamaan ihan kaiken vaikka ei ole koskaan maksanut sentin senttiä suomen valtiolle minkäänlaisesta tulosta tai tehnyt mitään muutenkaan suomen hyväksi.

  • 5.1

   Saku Timonen sanoo

   Oikeusvaltio kohtelee kaikkia asukkaitaan yhdenvertaisesti eikä laske kuinka paljon hän on sosiaalietuutta hakiessaan ennättänyt yhteiskunnalle tuottaa tuloja. Vastasyntynyt lapsikaan ei tuota mitään vielä pitkiin aikoihin, mutta häneen satsataan yhteiskunnan varoja parikymmentä vuotta. Kiittämättömimmät sitten ottavat ja kuolevat ennen kuin ovat ennättäneet tuottaa mitään. Homma perustuu siihen, että periaatteessa jokainen tuottaa jossain vaiheessa myös tuloja, mutta aina se se ei elämässä toteudu. Jos ihmiselle annetaan yhteiskunnan palveluja ja tulonsiirtoja vain hänen maksamiensa verojen mukaan, niin se ei ole yhdenvertaisuutta.

 6. 6

  Jeesus sanoo

  Menisit sinäkin Saku ajamaan suomalaisten etuja välillä. Alkaa olemaan tuo ulkomaisten hyysääminen sulle oikein elämäntehtävä. Onko näin ? Ainakin on niin läpipaistavaa ettei tiedä itkisikö vai nauraisi. Mikset koskaan kyseenalaista vanhustenhuoltoa mamujen hyysäämiseen ja niiden välillä. Miksi Saku?

  • 6.1

   Saku Timonen sanoo

   Sinulle köyhyyskeskustelu on ilmeisesti vain sitä, että verrataan mummojen vaippoja maahanmuuton kustannuksiin. Lukisit sinäkin joskus muitakin juttujani kuin näitä maahanmuuttajien etuuksista kerrottujen valheiden oikomista, niin tajuaisit minun kirjoittavan pääasiassa työttömyydestä, köyhyydestä ja työvoimapolitiikasta. Vaan ei, sinä se luet MV:tä ja sitten kuulet kavereiltasi, että nyt on taas aika mennä haukkumaan Saku, kun se hyysää mamuja. Olen kirjoittanut köyhyydestä enemmän kuin kukaan muu tietämäni bloggaaja. Lue, niin viisastut.

  • 6.2

   Kattoonsylkijä sanoo

   Heh. Sen kerran puolessa vuodessa, kun Timonen mainitsee maahanmuuttajat, niin jo on isäm maam pulustajat paikalla. Teeppä Jeesus itsellesi ja meille muillekin palvelus, ja käy läpi kaikki nämä Uuninpankkopoika-blogit, ja laske, monessako edes mainitaan maahanmuuttajat.
   Epäilen muuten, että jos joku pistäisi nettiin kuittikopion, jonka perusteella väitettäisiin, että vanhuksille laitetaan 24:n karaatin kullalla pinnoitettuja vaippoja, Timonen saattaisi hyvinkin sellaisenkin väitteen todistaa valheeksi. Se on jännä, että moisia kuittikopioita ei sosiaalisessa mediassa suuremmin liiku…

  • 6.3

   LL sanoo

   Jeesus ei ole lainkaan seurannut hallituksen leikkauslistaa. Erityisen raakaa on, että köyhien eläkeläisten asumistukea leikataan. Mutta mitäs siitä! Perussuomalaisetkin pääsivät kepun ja kokkareiden kanssa saamaan askartelukerhoon, jokainen oppi leikkaamaan. Niiltä joilla ei enää ole muuta kuin paita päällänsä.

  • 6.4

   Janne Niskanen sanoo

   Kun MV-lehti jakaa väärää informaatiota maahanmuuttajista, niin on hyvä kumota se faktoilla. MV tekee jatkuvasti vääristeltyjä uutisia maahanmuuttajista eikä sen omistajalla ole mitään moraalia. Mene takaisin Hommalle jauhamaan niistä maahanmuuttajista.

 7. 7

  tupu sanoo

  Toimeentulotuen myöntämisessä kunnalla on melkoinen harkintavalta, jonka perusteella toimeentulotuen myöntäminen ei ole yksilötasolla tasapuolista.

  Maahanmuuttajat taitavat saada harkinnan perusteella samoja lisäosia kodin hankintoihin kuin syntyperäiset suomalaiset. Muistaakseni ainakin aiemmin kunnalla oli velvollisuus myöntää tietty osuus harkinnanvaraista tukea, joka siis myönnetään sen laskennallisen miniminormin lisäksi.

  Vuosia sitten eräällä syntyperäisellä suomalaisella henkilöllä ei ollut miniminormin mukaista alijäämää, mutta kun hän oli vakuuttava, niin hän sasi toimeentulotukea uuteen patjaan ja muihin ”kodin vähemmän välttämättömiin” hankintoihin. Toisille annetaan siis helposti ylimääräistä sosiaalityöntekijän harkintaan perustuvaa lisätukea ja toiset saavat taistella miniminormin mukaisesta toimeentulotuesta.

  Toimeentulotuen myöntäminen perustuu hyvin yksinkertaiseen laskutoimitukseen ja tarpeellisiin asiakirjoihin, mutta lain mulkaisen toimeentulotuen myöntämättä jättäminen johtaa vakavimillaan vain siihen, että se lain mukainen toimeentulotuen miniminormi on myönnettävä hallinto-oikeuden päätöksellä.

  • 7.1

   PeelsePuupi sanoo

   Käytännössähän missään kunnassa ei myönnetä harkinnanvaraista toimeentulotukea, vaan kaikki annettu tuki on aina sitä perusosaa.

   • 7.1.1

    Seppo sanoo

    Harkinnanvaraista tt-tukea myönnetään hyvin vähän. Yleisin syy minulla oli myöntää perussuomalaiselle miehelle uudet silmälasit, koska ne oli joko kännipäissä hukattu tai tappelussa rikkoutuneet. Mamuille ei koskaan tarvinnut myöntää näistä syistä, mutta suomalaisille (ja usein samoille) vähän väliä. Toinen ongelmallinen ryhmä on sitten nämä suomalaiset jotka huijaa, eli käyvät pimeästi töissä ja nostaa sosiaaliturvaa, erään pomo oli niin suorasukainen ja oikeudenmukainen, että käräytti työntekijänsä, kun kuuli tämän käyvän fattasta liksan lisäksi nostamassa avustuksia.

 8. 8

  Taisto sanoo

  ”Entäpä sitten tuo asunnonvälittäjän palkkion maksaminen? Siihenkin on hyvin yksinkertainen selitys. Kaupungilla itsellään on pulaa asunnoista, joten tarvittaessa voidaan myöntää toimeentulotukena myös asunnonvälittäjän palkkio.”

  Siis käsittääkseni kaupunkihan myöntää tukea asuntojen vuokraamiseen yksityiseltä puolelta, jos ei ole omia tarjota. Ne välittäjän palkkiot maksaa kyllä vuokraisäntä, mikäli haluaa välittäjän palkata, niin jäin miettimään, että mihin sitä toimeentulotukea se vuokraisäntä tarvitsee?

  • 8.1

   Saku Timonen sanoo

   Ei välttämättä mihinkään. Tuo sosiaaliviraston paperihan on vain ilmoitus siitä, että välityspalkkio voidaan _tarvittaessa_ maksaa toimeentulotukena. Tuolla paperilla ei siis myönnetä mitään tukea kenellekään, vaan se on sitten tarvittaessa eri päätöksen vaativa asia.

 9. 9

  Janne sanoo

  Jaahas. Eli sitä lieksalaista tiliotetta ei varmaan ole soveliasta mainita täällä. Mahtaako syy olla siinä, että sitä ei pystytä osoittamaan väärennökseksi ja näinollen siinä oleva tieto on hyvin kiusallista, koska se todistaa maahanmuuttajalle/taustaiselle maksetuista huomattavista sosiaalietuuksista?

  • 9.1

   Saku Timonen sanoo

   Ei, vaan syy on siinä, että sitä tiliotetta ei koskaan missään ole julkaistu täydellisenä, vaan aina sopivasti rajattuna. Sitä ei myöskään ole todistettu oikeaksi. Lisäksi sen levittämisestä ainakin kolme henkilöä on tuomittu oikeudessa. Jos siis haluat ihailla sitä tiliotetta, niin löydät sen kyllä netistä, mutta täällä et sitä julkaise.

   • 9.1.1

    Janne sanoo

    http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012050315527044_uu.shtml

    Kyllä se on ihan aito. Asianomistaja olisi kyllä kiistänyt tiliotteessa olevat asiat, mikäli ne olisivat olleet väärennettyjä, mutta uutisessa ei mainittu väärennöksestä mitään. Eiköhän maksajakin olisi kiistänyt maksut mikäli ei olisi maksuja suorittanut.

    Aika hyvä tuuri saa kyllä olla mikäli satunnaisesti keksitty nimi, osoite sekä postinumero osuu oikein.

    Ole huoleti, en minä sitä tiliotetta meinaa julkaista. Ihmettelen vain, miksi tuollaista asiaa (maahanmuuttajan saamat isot sosiaalietuudet) ei haluta hyväksyä.

    • 9.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Sinä et tiedä, minä en tiedä eikä tiedä kukaan muukaan tiedä mikä on asian oikea laita. Vaikka tosite olisikin aito, niin emme voi tietää tuen myöntämisen perusteita. Ja nyt on turha sitten sanoa, että ne maahanmuuttajien tuet pitäisi saada avoimiksi juuri epäilysten hälventämiseksi. Se tarkoittaisi ihan kaikkien saamien tukien tulemista julkisiksi. Siitä tiliotteesta keskustelu loppuu tähän, sitä on tälläkin sivulla jauhettu jo monta kilomeriä tekstiä ja aina teitä riittää.

     • 9.1.1.1.1

      tupu sanoo

      Suomessa toimeentulotuki voidaan myöntää useiden kuukausien viipeellä, joten kun lopulta se toimeentulotuki maksetaan takautuvasti useamman kuukauden ajalta, niin se summa on kieltämättä melkoinen. Joten yhden kuukauden tiliotteelta nähtävän tuen perusteella ei voida tehdä päätelmiä, että sama summa tulee tilille joka kuukausi.

     • 9.1.1.1.2

      Seppo sanoo

      Juuri näin! Elämiseen (perusosaan) ei voi saada takautuvasti tt-tukea, mutta, jos normivajetta on syntynyt takautuvasti monta kuukautta esim. vuokraan, siihen voidaan kohdentaa
      takautuvaa tt-tukea (samoin sähkölaskuun, terveyskuluihin – ja summat voi terveyskuluissa olla suuria). Tällaisia tilanteita syntyy esim. paikkakunnan muuton yhteydessä, työttömyyden alkaessa,
      perhekoon muuttuessa jne.).
      On myös lääkkeitä joita Kela ei korvaa, mitkä on asiakkaan hebgissä pysymiseksi välttämättömiä ja kalliita, erään suomalaisasiakkaan yksi kuukausittain annettu pistos oli yli 1000 €/kk. Laskutus tuli alussa monta kuukautta myöhässä, joten yli 3000€ lääkkeet ilman kelakorvausta oli niin paljon, että piti kysä johtavalta sosulta!

    • 9.1.1.2

     LL sanoo

     Aito. Se vaikuttaisi olevan nyt joillekuille taikasana jonka avulla ainoastaan vahvistetaan rasismia ja syrjintää.

 10. 10

  Tarkka sanoo

  Ei pokka riitä julkaista viestejä, pelkuri kun olet.

  • 10.1

   Saku Timonen sanoo

   Pokka riittää, mutta edellytän kommenteilta jotain tasoa. Tämä blogi ei ole kaltaistesi vessa. Mene Hommafoorumille tekemään tarpeesi.

   • 10.1.1

    Tarkka sanoo

    No eihän riitä kun et julkaise, pelkuri.
    Olen ehkä kaltaiseni, mutta en sentään tuollainen avointa keskustelua pelkäävä pelkuri, kuten sinä.

    Kerrohan nyt miksi olet kirjoittanut äärioikeistosta 69 blogikirjoitusta mutta äärivasemmistosta et YHTÄKÄÄN? Zero, nada, nolla…
    Materiaalia kyllä löytyy vai etkö osaa?

    • 10.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Nimetön paskahousu sanoo minua pelkuriksi, tosi miehekästä. Oletpa sinä tarkkaan lukenut juttuni, kun olet löytänyt peräti 69 äärioikeistosta eli itsestäsi kertovaa juttua. Sinä voisit kirjoittaa yhtä monta juttua sitten äärivasemmistosta, mutta sinähän et osaa kirjoittaa kahta ymmärrettävää ja toisiinsa liittyvää lausetta peräkkäin, kuten kaltaisesi eivät yleensäkään osaa. Hyvästi.

     • 10.1.1.1.2

      Tarkka sanoo

      Olet siis sitä mieltä että nimimerkillä tänne kirjoittajat ovat paskahousuja. Varmaan kovinkin montaa ihmistä kiinnostaa näihin ajatuksiesi jälkeen kommentoida.

      Vai olen minä äärioikeistoa? LOL ja OMG. Are you stupid?
      Tuossahan sinulla on kategoriat lajiteltuna ja olet oikein nostanut äärioikeisto kirjoitukset listasi kärkeen vaikka muut ovat aakkosjärjestyksessä. Hahhahaha.
      En ole kylläkään kyseisiä tuherruksiasi edes juurikaan lukenut, koska ne tuppaavat olemaan lähinnä pelkkää paskaa ja kommentit poistat heti, koska olet pelkuri.
      Niin missä ne äärivasemmistosta olevat juttusi viipyvät?
      Ilmeisesti äärivasemmisto ei ole sinulle ongelma vaan päinvastoin.
      Eipä siinä, minäpä levitän tämän tiedon sinusta kaikille muille keskustelupalstoille ja niitähän riittää.
      Heippa pelkuri.

     • 10.1.1.1.3

      Saku Timonen sanoo

      Jokainen, joka ainoastaan haukkuu minut nimettömänä ottamatta kantaa itse juttujen aiheeseen, on paskahousu. Sinä siis olet paskahousu. Itse asiaa nimettömänä kommentoivat eivät ole. Mene kertomaan se nimettömänä kaikille keskustelupalstoille. Sen lisäksi, että et ole lukenut juttujani, et tunne myöskään aakkosjärjestystä. Blogipohja on brittiläinen ja englannin kieli ei tunne ä-kirjainta, vaan tulkitsee sen a:ksi. Siksi äärioikeisto on listassa ensimmäisenä.

    • 10.1.1.2

     Janne Niskanen sanoo

     Äärivasemmistolaisten jakamista tekaistuista maahanmuuttajavastaisista uutisista kirjoitettaisiin jos niitä olisi. Maahanmuuttajien vainoamiseen on tähän mennessä syyllistyneet vain äärioikeistolaiset tahot. Mene takaisin Hommalle kaltaistesi natsien pariin.