Tekijänoikeuksia

Facebookissa on jo kauan toiminut häirikkö, joka ilmiantaa ”vihervasemmistolaisiksi mädättäjiksi” katsomiensa henkilöiden valokuvia, profiileja ja julkaisuja. Jonkin aikaa hänellä oli ihan oma Fb-sivu nimeltään ”Napitetaan mädättäjät”. Hän on aiheuttanut harmia monelle tavalliselle kansalaiselle, aktiiviselle keskustelijalle ja jopa valtakunnan tason poliitikoille.

Hän tekee sitä yhä edelleen. Hän ilmiantaa jatkuvasti tätä blogiani ja nyt hän kävi niin röyhkeäksi, että väitti Facebookille omistavansa tekijänoikeudet kahteen minun Fb-profiilini kansikuvaan. Esittelen hänet nyt teillekin:

kari virtanen

Tällä kertaa hän siis esiintyy nimellä ”Kari Virtanen”. Sama ”Kari Virtanen” on väittänyt omistavansa myös muiden henkilöiden omien kuvien tekijänoikeudet. Facebookissa hän ei tietenkään ole sillä nimellä, mutta eräänä toisena Virtasena hän esiintyy. Hänellä on myös lukuisia muita valeprofiileja.

Hänen elämänsä pääsisältö näyttää olevan ihmisten vainoaminen. Erityiseksi silmätikukseen hän on ottanut minut jo vuosia sitten. Hän on perustanut useita Fb-sivuja ja -ryhmiä ihan vain minua ja muutamaa Fb-kaveriani pilkatakseen.

Hän on penkonut kaikki valokuvamme, ilmiantanut niitä tekaistuin perustein, kopionut ne itselleen ja rustannut niistä lapsellisia pilakuvia. Hän on penkonut jokaisen noilla sivuilla hänelle kritiikkiä esittäneen valokuvat ja käyttänyt niitä omiin sairaisiin tarkoituksiinsa. Pedofilia ja persepano ovat hänen mielessään pyörivät tavallisimmat fantasiat.

Hän on julkisesti nimitellyt minua mutsinnussijaksi, lampaanpanijaksi, kiljuntekijäksi, rattijuopoksi, alkoholistiksi, valejuristiksi ja rikolliseksi. Viime kesänä hän lähetteli Juuan kunnan johtaville virkamiehille ja luottamushenkilöille sähköpostia valehdellen minun uhkailevan ihmisiä netissä.

Kaiken tämän hän tekee tietenkin suoraselkäisesti väärillä nimillä ja nimettömänä Fb-ryhmien ylläpitäjänä. Hän on tavattoman kateellinen blogini suosiosta. Hän haluaisi itse olla pienen ihmisen puolustaja, mutta hän ei osaa kirjoittaa kahta toisiinsa liittyvää ja ymmärrettävää kokonaisuutta muodostavaa lausetta peräkkäin. Lapsellinen lällättely on hänen osaamisaluettaan netissä.

Hän on netin suurin paskahousu ja kun sanon näin, niin hän tietää minun tietävän hänen oikean henkilöllisyytensä. Paskahousuksi sanominen ärsyttää suunnattomasti tätä salanimien takana lymyilevää nilviäistä, joka omana itsenään pyrkii esiintymään luotettavana ja rehtinä kansalaisena.

Hän ei uskalla tulla kommentoimaan tätäkään juttua omana itsenään, mutta luultavasti lähettää kommentteja monilla nimimerkeillä eri IP-osoitteista Tor-verkon kautta. Nyt hän teki erittäin pahan virheen. Hän väitti Facebookille omistavansa tekijänoikeudet vääriin kuviin. Julkaisen ne kuvat nyt tässä:

trasbolin 2trasbolin

Kuten näkyy, niin tekijänoikeuden omistaja on Trass/Trasbolin.com. Sen takana ei totisesti ole kukaan ”Kari Virtanen”, vaan suomalainen valokuvaaja ja graafikko Karri Sutinen. Hän sattuu myös olemaan sisareni aviomies ja minulla on hänen antamansa lupa käyttää näitä kuvia. Kenelläkään ”Kari Virtasella” ei ole sitä lupaa saati sitten tekijänoikeutta.

Tämä ”Virtanen” siis varastaa toisen tekijänoikeudet ja siitä hänelle tulee laista löytyvät seuraamukset. Sen lisäksi hän joutuu vastaamaan myös Rikoslain 25 luvun 7a §:n mukaisesta vainoamisesta. Olen saanut hänestä nyt tarpeekseni.

Minun puolestani voitte lähettää mielipiteenne tuohon hänen sähköpostiosoitteeseensa. Älkää kuitenkaan etsikö Facebookin puolelta ketään Kari Virtasta, he ovat viattomia.

Tämä ihminen on tavallaan säälittävä. Hän on menettänyt jo suurimman osan omista kavereistaankin sairaan nettikäytöksensä takia. Surkein viritelmä oli hänen pari viikkoa kestänyt viimeisin Fb-sivunsa, jonne hän postasi kiihkeällä raivolla kaikkein sairaimpia fantasioitaan ja kuvamuokkauksiaan. Koko aikana ei yksikään käynyt tykkäämässä tai kommentoimassa hänen tuotoksiaan.

Ei se ole mikään ihme, Klonkulla ei ole kavereita.

200w

Kommentit
 1. 1

  Erkki aro sanoo

  Suomen ehkä yleisin etunimi ja sukunimi. Sitä on valeprofiilina turvallista käyttää.

 2. 2

  korppi sanoo

  Ei voi kun ihmetellä ihmisen rajatonta typeryyttä ja vihan määrää. Kaiken takana
  on kuitenkin pienimunainen ja yksinäinen mulkku joka elää omassa maailmassaan vailla minkäänlaisia kykyjä muodostaa oikeaa, toimivaa sosiaalista suhdetta edes itseensä. Huomiota sekin haluaa eli kannattaa jättää noteeraamatta ellei mene ihan suoranaisiin laittomuuksiin ja iskeä sitten vurkavallan kanssa takaisin.

 3. 3

  Juha Keltti sanoo

  Hänenkö takiaa näitä kissakuvia pitää klikkailla, ties monettako viikkoa jo, ennen kuin pääsee jakamaan? Lähti taas minulta uusi huomautus facebookille, vähän kireämmän sävyinen jo,

 4. 4

  sanoo

  No nyt on hyvä aika antaa mitä kuuluu ja kuka käskee pikku paskiaiselle, jonka elämä koostuu nettistalkkaamisesta. Tulee uusi harrastus, kun pääsee käräjille selvittelemään tu(h)rauksiaan.

  Tuskin maltan odottaa.

 5. 5

  Nuivaantunut sanoo

  Laita ihmeessä hänen oikea nimensä näkyville.
  Mitä tuo enää salaamaan. Tietää sitten kaikki muutkin, kuka noin sairas yksilö on.

  • 5.1

   Saku Timonen sanoo

   Hän tunnistaa kyllä itsensä ja niin tekevät kaikki hänen häiriköimänsä henkilöt.

 6. 6

  Joni Jurmu sanoo

  Tuollaisia häiriintyneitä trollin ja mökeltävän nörtin yhdistelmiä on netti pullollaan, purtkaisivat pahaa oloaan jonnekin muualle, eikös sitä varyen ole ihan asiantuntijoitakin.

 7. 7

  PeelsePuupi sanoo

  Kuvauksen perusteella pidän enemmän Klonkusta kuin tästä ”Virtasesta”.

  • 7.1

   Juujoo sanoo

   Juu klonkussa on mukana pieni, mutta niin tärkeä määrä järkeä, ihmisyyttä, käsitys itsestään muiden silmissä, jne. Joka takaa että klonkulla on sentään vielä pieni toivonliekki lepattamassa paremmasta elämästä…

 8. 8

  Irma Hirsjärvi sanoo

  Sama henkilö on tehnyt tekijänoikeusilmoituksia facebooksivuistani. Tyyppi tiedetään ja tunnetaan.

 9. 9

  TP sanoo

  On a sidenote, se on Tor-verkko, Thor on ihan eri kaveri 🙂

 10. 10

  Marko sanoo

  Eikö tosiaan Facebook tutki näitä ollenkaan, eli minä voisin kenen tahansa kuvaa väittää omakseni ja Fabo poistaisi sen eikä sen oikea omistaja voi mitään?

  • 10.1

   Janne sanoo

   Joo ei ne tarkista. Vain valituksen tekijä voi peruuttaa ko. toimenpiteen. tässä tapauksessa ei liene kovin jouhevasti asiointi suju…

  • 10.2

   Saku Timonen sanoo

   Facebook ei ota ollenkaan kantaa tekijänoikeusasioihin, vaan poistaa ilmiannetut kuvat ja kertoo ilmoittajan sp-osoittee keskinäistä välienselvittelyä varten. Sanomattakin on tietysti selvää, että eivät tuollaiset feikki-ilmoittelijat vastaa viesteihin.

   • 10.2.1

    Marko sanoo

    Siinähän olisikin sitten ideaa alkaa valittamaan noiden valittajien kaikista kuvista. Ja kun tekstit on suomeksi, niin ihan sama mitä ne on, ilmiantaa ne jollakin syyllä.

   • 10.2.2

    Siltojen Jack Norris sanoo

    Facebookilta pitäisi edellyttää tekijänoikeus asioista valittavan henkilön henkilöllisyyden tarkistamista ennenkuin valitus käsitellään. Tälläin turhien ilmoitusten tekeminen vaikeutuisi. Lisäksi asioiden selvittäminen helpottuisi kun valittajan todellinen henkilöllisyys olisi tiedossa.

    Tosin facebookkia ei näytä kiinnostavan muu kuin omien selustojen varmistelu varmuuden vuoksi poistamalla kuvat, jotta kukaan ei voi haastaa facebookkia oikeuteen tekijänoikeusloukkauksessa avustamisesta.

 11. 11

  Pera sanoo

  Eiköhän useimmat kirjoitukset pysty estämään Tor-verkostakin jos blokkaa kaikki ulkomailta tulevat ip-numerot. Se on vaan eri asia voiko blogisti asettaa itse rajoitukset sivustolleen.

 12. 12

  Pet sanoo

  Luulisi pseudonyymi-Virtasella olevan rankkaa kun jipi-jipi-jipi, pää on pipi, mutta jos pipipäisyydestä muodostuu hänen juhlava persoonansa, vajaalla pakallaan hänen on kai sitten vain tyydyttävä pelaamaan irvokkaita pelejään.

 13. 13

  Kylmä-Jaska sanoo

  Facebookiin ladatut kuvat omistaa sen jälkeen yhtiö nimeltä Facebook Inc. Siis et sinä ja kukaan muukaan.

  • 13.1

   Saku Timonen sanoo

   Ei omista. Tekijänoikeus säilyy entisellään Facebookiin lataamisesta huolimatta.

   • 13.1.1

    sauhuttelija sanoo

    Jos tekijänoikeudet siirtyisivät facebookille, niin silloinhan facebookilla ei olisi syytä poistaa ainuttakaan kuvaa.

  • 13.2

   Pätkätyötön sanoo

   Facebookiin ladataan aika paljon muitakin kuin yksityishenkilöiden räpsäisyjä. Mm. erinäisillä sarjakuvilla (kuten ”Cyanide and Happiness”) on oma seinänsä – jos sarjisten oikeudet siirtyisivät lataamisen jälkeen Naamatulle, saattaisivat piirtäjät tehdä melkoisen joukkokanteen…

   • 13.2.1

    sauhuttelija sanoo

    Näinpä.
    Mutta facebookilla tai Juutuubilla ei tosiaankaan ole mitään mahdollisuuksia ryhtyä maailmanlaajuiseksi tekijänoikeustuomariksi. Eivätkä mitenkään pysty ratkomaan yksityishenkilöiden riitoja. Se mitä tahtovat on ilmainen sisältö.

    Se on aika selvää, että Matti Meikäläisen pyyntö poistaa Beatles tuubista tulis heidänkin mielestään väärältä taholta. Mutta jos Matti Meikäläinen väittää Reijo Ristolaisen sivulla olevaa kuvaa omakseen, niin homma on hankalampi.

    Puhumattakaan siitä, että aika moni luulee, että jos kuva esittää itseä, niin oikeudet on itsensä. Ei ole, vaan ne on kuvaajalla.

    Sanoma Oy takavuosina esitti kuvaajille diiliä, että jos julkaisevat kuvan, niin päättävät myös sen jatkokäytöstä, ilmaiseksi tietysti. En vaan muista miten tossa kävi.

   • 13.2.2

    keke sanoo

    Siis homma menee näin eli jos minä omistan tekijänoikeudet johonkin kuvaan ja sen jälkeen postaan sen kuvan facebookkiin niin silloin ne tekijnoikeudet siirtyvät todellakin facebookille. Kuitenkin jos minä joka en piirrä tuota Cyanide & happiness sarjakuvaa postaan sarjakuvan facebookkiin niin silloin ne tekijänoikeudet eivät siirry facebookille vaan minä olen syyllistynyt tekijänoikeusrikokseen väittäessäni omistavani teoksen tekijänoikeudet ja postatessani kuvan facebookkiin. Eli tekijänoikeuksia en voi minä antaa facebookille, koska niitä en ole koskaan omistanutkaan kyseiselle tuotokselle.

    Ei nämä jutut nyt niin vaikeita voi olla.

 14. 14

  olennainen sanoo

  Teet Sakari hyvää työtä työttömiin kohdistuvien epäkohtien hyväksi ja toivonkin että jatkaisit samaan malliin. Vaikka tuomitsenkin tämän häirikön ja hänen typerät touhunsa, niin olen kanssasi täysin eri linjoilla mitä tulee ulkomaalaisasioihin ja maassamme notkuviin ulkomaalaisiin. Olen äänestänyt jo pitkän aikaa perussuomalaisia ja teen sen myös jatkossakin. Vasemmisto saisi heti ääneni köyhän ja pienen ihmisen puolustajana mutta ns.kukkahattuilu ja maailmanhalaaminen karkoittaa minun ääneni..

  • 14.1

   Janne Niskanen sanoo

   Tarkoitatko ”maassa notkuvilla ulkomaalaisilla” muiden maiden kansalaisia?

 15. 15

  Jari Kähkönen sanoo

  Tekijänoikeuksista puhuttaessa olisi ymmärrettävä olla sotkematta toisiinsa kaikkia oikeuksia, tekijän moraalisia oikeuksia, oikeutta omaan työhön, hyväksyttävää lainaamista ja julkisesti vapaaseen käyttöön asettamista. Jos ei ole oikeuksia pois sopinut, ne ovat kaikki tekijällä itsellään. Julkaisijat kuitenkin yrittävät pääsääntöisesti juntata tekijältä korvauksettoman ainaisjulkaisuoikeuden, jotkut jopa hyödyntämis- ja muokkausoikeuden elleivät suorastaan yksinoikeutta tai kaikkia oikeuksia pois. Katso mitä allekirjoitat tai klikkaat hyväksyväsi materiaalia ladatessasi. Facebookista en erityisesti sano mitään.

  Netissä pelleilevät taas kuvittelevat usein, että kaikki nettiin laitettu on kaikkien yhteistä kaiken aikaa eikä näin todellakaan ole. Se tarkoittaisi julkisesti vapaasti käytettäväksi antamista tai vapauttamista, joka ei todellakaan tapahdu ilman oikeudenomistajan nimenomaista ilmoitusta. Ei vaikka aineiston kopiointia ei olisi teknisesti estetty tai jokaisen pikselin väliin kirjoitettu isolla tekijänoikeudellista huomautusta. Sinänsä traagista, että välillä näistä pitää käydä keskusteluja ammattilaistenkin kanssa, jotka eivät voi valta-asemansa takia myöntää totuutta. Kai sitten väliin sopii valitettavasti joku sellainenkin, joka valehtelee kolmannelle osapuolelle oikeudenomistajan henkilöllisyydestä sananvapautta kaventaakseen.