Yhteensattumia ja kuulopuheita

Kun tosiasiat eivät sovi yhteen omien käsitysten kanssa, niin ainakin PS:n puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo näkyy mieluummin muuttelevan tosiasioita kuin omia käsityksiään.

Sellaisen kuvan saa väistämättä tästä Slunga-Poutsalon Ilta-Sanomille antamasta haastattelusta. Hänen mukaansa perussuomalaisilla ei ole minkäänlaisia yhteyksiä Suomen Vastarintaliikkeeseen ja kansanedustaja Olli Immonen vain sattui samoihin kuviin heidän kanssaan Eugen Schaumanin haudalla pidetyssä muistotilaisuudessa.

Sattuipa hyvinkin ja miksipä ei olisi sattunut? Koko tapahtumanhan suunnitteli Immosen johtama Suomen Sisu yhdessä Suomen Vastarintaliikkeen kanssa. Käynti Schaumanin haudalla on Suomen Vastarintaliikkeen perinne ja nyt sinne jotenkin saattuivat mukaan sisulaiset Olli Immonen, Espoon kaupunginvaltuutettu Teemu Lahtinen ja Sarastus-lehdestä kirjailija Timo Hännikäinen.

Tästä perinteestä kertoi SVL itse heti tapahtuman jälkeen:

schaumann-svl

Ja näin sen suunnittelusta kertoi muutamaa päivää aiemmin Olli Immonen:

immonen-lahtinen-murros-hännik

Näiden yhteensattumien seurauksena Immonen sitten heti perään kiitti osallistujia  ja lupasi ottaa uusiksi:

vahinko

Tapahtuman väitetään olleen julkinen yleisötapahtuma, mutta jostain syystä paikalla ei ollut yhtään toimittajaa tai ketään muitakaan Suomen Vastarintaliikkeen,Suomen Sisun tai Sarastuksen ulkopuolisia henkilöitä. Jos oli, niin täydentäkää kuvasta puuttuvat tiedot. Ja jos näitte jossain avoimen kutsun tähän ”yleisötilaisuuteen”, niin kertokaa sekin.

11813497_10153406431707638_5392855364614970680_n

(EDIT: Kuvassa Kimmo Saarelaksi sanottu on oikeasti Otto Rutanen, helsinkiläinen SVL:n aktiivijäsen.)

Lopuksi Immonen vielä kertoi Hommafoorumilla tilaisuudesta ja käytännössä lupasi jatkaa yhteistyötä Suomen Vastarintaliikkeen kanssa:

immonen homma

Kovin monen yhteensattuman summana Immonen päätyi vahingossa samaan valokuvaan. Mutta ei, mitään yhteyksiä ei tietenkään ole, koska puoluesihteerikin niin sanoo. Mitään taistelujulistustakaan ei ole ollut ja Immonen kannattaa vain parlamentaarisia keinoja.

immonen 1.8.15

Se häntä ei häiritse yhtään, että sotatorven törähdyksen kuulleet kannattajat käyvät sitä sotaa samassa ketjussa tuon päivityksen alla.

11800450_10205637444549436_742135722247169297_n

Haastattelussa Slunga-Poutsalo avaa mielenkiitoisella tavalla myös omaa ja puolueensa ajattelua maahanmuuttajien saamista tuista. Mikä tahansa kuulopuhe kelpaa ilman pienintäkään kritiikkiä ja jokaisesta huhusta pitää voida keskustella. Minä osallistun keskusteluun selvittämällä tämän yhden huhun heti.

11800002_1181014988591469_610122987202700130_n

Jos tämä Kosovosta tullut työhaluinen nuori mies on turvapaikanhakija, niin häneen sovelletaan kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta annettua lakia. Sen 20 §:n 2 momentin mukaan vastaanottorahan perusosa kuukautta kohti on:

1) yksin asuvalla ja yksinhuoltajalla 316,07 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 92,64 euroa;

2) muulla kuin 1 kohdassa tarkoitetulla 18 vuotta täyttäneellä 267,02 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 76,29 euroa;

3) perheensä kanssa asuvalla lapsella 201,63 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 59,94 euroa.

Summat voi tarkistaa täältä Vastaanottorahan maksaa kunta, jolle valtio sen korvaa.

Keskusteluissa tempaistaan usein esille kotoutumistuki, jonka kuvitellaan tulevan muiden etuuksien lisäksi. Kotoutumismistukea voidaan maksaa pakolaiselle ja muulle oleskeluluvan saaneelle ja sen saamisen edellytyksenä on osallistuminen kotouttamissuunnitelmassa kirjattuun toimintaan.

Kotoutumisen edistämisestä annetun lain 19 § sanoo näin:

Kotoutumistukena maksetaan työmarkkinatukea tai toimeentulotukea. Oikeus kotoutumistukeen työmarkkinatukena määräytyy työttömyysturvalain mukaisesti ja oikeus kotoutumistukeen toimeentulotukena toimeentulotuesta annetun lain mukaisesti.

Tämän vuoden alusta lähtien kotoutumistukea ei edes nimenä ole olemassa, vaan puhutaan pelkästään työmarkkinatuesta. Tämän rahaan maksaa Kela. Työmarkkinatukea saadakseen on ilmoittauduttava työttömäksi työnhakijaksi ja se toimeentulotukihan on yksin asuvalla 485,50 euroa kuukaudessa.

Olen varma, että Kelassa ja kunnassa nämä tiedot on työhaluiselle kerrottu ja suositeltu työn hakemista heti, kun se oleskeluluvan puolesta on mahdollista.

Meillä on hallituksessa puolue, jonka puoluesihteeri perustaa päättelynsä yhteensattumista annettuihin ontuviin selityksiin ja torilla kuultuihin huhuihin. Ja jonka ulkoministerinä istuva puheenjohtaja puhuu hevosista.

Kommentit
 1. 1

  Jari Kähkönen sanoo

  On täysin paikallaan kysyä, että mikä kansanedustaja Olli Immonen on miehiään: a) natsi b) tahdoton sätkynukke c) arvostelukyvytön flirttailija d) jonkunsortin Mantshurian kandidaatti? Ja mitä on sen johdosta pääteltävä hänen poliittisesta toimintakyvystään sekä periaatteistaan. Kysymyksen tekee aiheelliseksi se, että puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo selitteli tuota Sakarin postauksessa näkyvää patsaskäynnin ryhmäkuvaa vahingoksi tai sattumaksi. Se ei ole mitenkään uskottava selitys.

  No, toisaalta ei tuo kaksi samanaikaisesti samassa paikassa sattumaan sattunutta tilaisuuttakaan oikein vakuuttavalta vaikuta vrt. kysymyksenasettelun selkärankaisuusteema. Suunnittelutalkoiden valokuvaaminen, some-levittely ja tapahtuneen tosiasian jälkikäteinen puolustelu, olkoonkin että on omilleen pidetty ja lainattu pidemmästä vaan selostamattajääneestä keskustelussa, yksinkertaisesti sinetöi kaiken. Sekin vaihtoehto voidaan siis huomioida, että on ihan sama mitä Immonen on poliittisesti, koska hän on sitä vain siihen asti kunnes tulee meteli tai hän toisin harkitsee.

  Jos siis Bierhallesta lähtee vielä kerran liikkeelle Putsch, antaako tämä Führer stadtspolizein viedä itsenä seremoniallisesti saranakäsiraudoissa kädet eteen kytkettynä sumpun kautta linnaan? Vai luistaako hän tällä kertaa paikalta, kun ampuminen alkaa ja antaa sitten Der Angriffille etusivun haastattelun missä tuomitsee kaiken väkivallan sekä selittää ettei koskaan ollutkaan sitä mieltä, koska se nyt vain oli sellainen syntynyt vaikutelma. NSDAP:kin kun nyt oli vain yksi monista aikansa vastaavista puolueista, josta sitten tuli mitä tuli kun sotilasohrana ei kröhöm nykysanalla sanoen oikein osannut tietolähdetoimintaa.

 2. 2

  Tiina Erholtz sanoo

  Kiitos !! On jotenkin niin lohdullista ja riemastuttavaa, että Saku jaksaat !

  • 2.1

   Alexius Manfelt sanoo

   Näihin kiitoksiin yhdyn koko sydämestäni. saku todella ansaitsee ne!

 3. 3

  SeniorPotamo sanoo

  Äärimmäisen hyvä tiivistys viimeaikaisista tapahtumista, kiitos jälleen tästä blogista.

 4. 4

  Herra Huu sanoo

  Immosen päivityksessä olevasta kommenttiosuudesta lainattua:
  ”…mutta jonkunhan se on aloitettava jotta saadaan maa puhdistettua tästä jo perustuslakimme vastaisista muslimi aineksista ja heidän hyyssäreistään…”
  Vaikka S-B Leinonen ei taida olla ihan normaalien kirjoissa, niin on huolestuttavaa, että kansanedustajan seinällä islamilaisten lisäksi puhutaan kaikkien monikulttuurisuutta suvaitsevien puhdistamisesta. Leinonen siis haluaa lahdata 4/5 Suomen kansalaisista ja suuren osan hallituksesta.
  Onko tämä kansanedustaja Immoselle ok?

 5. 5

  Sophia Mummo sanoo

  Erinomaisia huomioita. Kiitos siitä, että jaksat näitä kirjoittaa.

  • 6.1

   Saku Timonen sanoo

   Niinpä näkyy, kiitos tästä. Nyt vain ihmetyttää miten Sisu järjesti tällä kertaa SVL:n perinteisen tilaisuuden.

   • 6.1.1

    Sisupastilli sanoo

    Voisitko vielä selittää millä perustelet sen, että yksi tapahtuma järjestettiin yhdessä eikä kumpikin omiaan? SVL:n lainaus tukee mielestäni jälkimmäistä tulkintaa.

    • 6.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Uskotko itse, että sekä Suomen Sisu että SVL sattuivat hautausmalle ihan vahingossa ja toisistaan tietämättä samaan kellonaikaan ja päättivät sitten ottaa yhteiskuvan? Varsinkin, kun viime itsenäisyyspäivän soihtumarssin Helsingissä järjestivät Suomen Sisu ja Sarastus ja järjestysmiehinä olivat SVL:n jäsenet.

 6. 7

  Anneli Miljard sanoo

  Tämäpä mielenkiintoista. Tämä on nyt toinen kerta, kun joudun todistamaan Facebookille, etten ole botti, kun jaan Uuninpankkopojan bloggauksen. On kuulemma epäilyttävä sivu. Kerroin Facebookille, että bloggaaja on täysin ok, mutta hän kirjoittaa kriittisesti Suomen uusnatseista, ja Facebookin saamat valitukset ovat epäilemättä syntyneet tältä pohjalta. Informaatiosota on täydessä käynnissä.

  • 7.1

   Sirkku Varjonen sanoo

   Sama kokemus, kun yritin jakaa tätä mainiota postausta FB:ssä, ilmoitti FB, että linkki on ’unsafe’. Kiitos joka tapauksessa huolella tehdystä, tärkeästä (ja hauskasta!) analyysistä.

 7. 9

  Lauri Lattu sanoo

  Komppaan edellisiä puhujia. Huippua että joku jaksaa taistella tässä informaatiosodassa (pun intended) ”pimeyden voimia” vastaan. Jatka samaa!

 8. 10

  Humanisti Kuopiosta sanoo

  Kannattaa lukea muitakin kuin valtamedian uutisia, ettei tule puhuneeksi ihan höpöjä.
  Nämä Jyväskylän valtamedioissa mainostetut sivulliset uhrit ovat osoittautuneet äärivasemmistolaisiksi.
  Tämä ns pääuhri on itse moneen kertaan tuomittu taparikollinen mm ampuma-aserikosta, väkivaltarikosta jne.
  Väkivalta ei ole ikinä hyväksyttävää, ei kummallakaan ääripäällä.
  Kannattaa puhua totuutta, koska vastapuoli kaivaa sen kuitenkin esiin.

  • 10.1

   Saku Timonen sanoo

   Uhrin menneisyys ei oikeuta tekoa millään tavalla eikä sillä ole juridisesti mitään merkitystä.

   • 10.1.1

    Humanisti Kuopiosta sanoo

    Valtamediat on uutisoineet kuin tämä uhri olisi joku random ohikulkija, mutta näinhän ei ole, vaan hän taitaa todellisuudessa olla jopa pahempi jantteri kuin nämä pahoinpitelijät ainakin rikosrekisterinsä mukaan.
    En ole oikeuttanut tekoa millään tapaa, väkivallalle ei ole oikeutusta, mutta totuus on hyvä kertoa koska se tulee julki joka tapauksessa.
    Eihän tässä mitään oikeudenkäyntiä ole meneillään, mutta kyllä tuollaiset seikat tulevat vaikuttamaan mahdollisessa oikeudenkäynnissäkin esim onko ollut provosointia, tönimistä ym.
    En oikein usko kummankaan osapuolen kertomusta absoluuttisena totuutena.
    Nämä kummatkin osapuolet ovat samaa paskasakkia ja hakkaavat toisiaan suunnilleen aina kun tilaisuuden saavat ja valehtelevat edistääkseen omia pyrkimyksiään.

    • 10.1.1.1

     Vääpeli Matala sanoo

     kannattaa lukea itse ne valtamedian jutut aiheesta eikä mv-lehden referaattia.
     Noin muuten kirjoitat niin paksua paskaa etten viitsi tällä erää enempää kommentoida.

     • 10.1.1.1.1

      Humanisti Kuopiosta sanoo

      Luettu on, kuten aina.
      Ihan hyvä ettet kommentoi koska pistäsin sut hiljaseks parilla lauseella.
      Tunnen varsin hyvin äärioikeiston kuten myös äärivasemmistonkin touhut ja samaa paskasakkia ovat, mutta eri tavoitteet.

     • 10.1.1.1.2

      Niko sanoo

      No ainakin tähän mennessä teon suunnitelmallisuus on lain mukaan korottanut tuomioita. Vai meinaatko, että kyseinen uhri on itse hakannut itsensä?

    • 10.1.1.2

     Saku Timonen sanoo

     Humanistiksi itseään sanova puolustelee väkivaltaista hyökkäystä kolmen ihmisen kimppuun keskellä päivää julkisella paikalla. On niin paksua puhetta, että saat välittömästi poistua blogistani vaikka sinne rakastamasi MV:n sivuille kommentoimaan. Pthyi!

     • 10.1.1.2.1

      pedro sanoo

      Kenties viestin tarkoituksena oli se, että uhrin taustat tuntien Jyväskylän tapauksesta on turhaa yrittää tehdä sen suurempaa poliittista kohua kuin mistä tahansa muustakaan valomerkin jälkeen nakkikioskin jonossa sattuneesta pahoinpitelystä.

      Toki väkivallan käyttö on aina tuomittavaa, mutta en pidä kovin hyväksyttävänä sitäkään, että näillä väkivallan teoilla lähdetään retostelemaan ja edistämään omaa poliittista agendaa, vaikka itse teolla ei sen suurempaa poliittista merkitystä olisikaan.

     • 10.1.1.2.2

      Saku Timonen sanoo

      Kun iso joukko kansallissosialistisen järjestön jäseniä hyökkää järjestäytyneesti kolmen ihmisen kimppuun keskellä päivää keskellä kaupunkia, niin ei se nakkikioskitappeluun rinnastu. Kyse on poliittisesta väkivallasta ja terrorista.

     • 10.1.1.2.3

      pedro sanoo

      Silminnäkijäkommenttien mukaan pahoinpitelyyn osallistui kaksi mielenosoittajaa, mikä ei liene ”iso joukko”. Toki suhteellista tämäkin.

      Ilmeisesti siellä tosin oli ollut jotain ”ohjeiden huutelua” tai jotain vastaavaa yllytystä myös. Jos nämä olivat eri henkilöitä ja lasketaan osallistuneiksi pahoinpitelyyn, niin sitten voitaneen puhua jo suuresta joukosta.

     • 10.1.1.2.4

      Saku Timonen sanoo

      Menepä sinäkin MV:n sivulle puolustelemaan näitä väkivaltaisia natseja.

     • 10.1.1.2.5

      pedro sanoo

      Minulla ei ole sen kummampaa tarvetta puolustella natsien tai kenenkään muunkaan harjoittamaa väkivaltaa. Itse asiassa tuomitsen kaiken väkivallan erittäin jyrkästi.

      Mutta kuten jo tuolla aikaisemmin sanoin, tuomitsen myös näillä väkivallanteoilla ratsastamisen ja oman poliittisen agendan ajamisen.

     • 10.1.1.2.6

      Saku Timonen sanoo

      Valitset siis sivustakatsojen roolin, kuten liian monet muutkin. Juuri siksi ääriliikkeet saavat jalansijaa. Liian monet kuvittelevat, eyttä asia ei koskaan kuulu heille.

     • 10.1.1.2.7

      PeelsePuupi sanoo

      ”Mielenosoittajien” hallusta oli löytynyt sidetarpeita ja suojavarusteita. Kyseessä ei siis ollut mielenosoitus vaan voimanosoitus, ts. paikalle kokoonnuttiin alunperinkin tappelutarkoituksissa.

     • 10.1.1.2.8

      LL sanoo

      Humanisti Kuopiosta ja pedro yrittävät vähätellä ja kääntää väkivallantekijän teon muiden syyksi.

      SVL:n ja Sisun komppaajat ja myötäilijät eivät ole vaatimassa kovempia rangaistuksia. Miksei?

      Onneksi oikeuslaitos tutkii. Toivottavasti saavat kunnollisen rangaistuksen. Mieltään osoittaneet natsit olivat jo etukäteen valmistautuneet väkivaltaiseen toimintaan.

    • 10.1.1.3

     Perusespoolainen sanoo

     Väkivallasta ei voi ’sanoutua irti’ ja samalla kompata järjestelmällistä väkivaltaa.

     Suomen lakeja on kunnioitettava ja nyt näyttää vakavasti siltä että sananvapauden suurin uhka tulee sisältä päin.

 9. 11

  Nina sanoo

  Hei,

  Korjaisin sen verran tuosta 485,50 eurosta. Ei ole tt-tuen määrä vaan perusosa. Eli summa, joka pitää riittää ruokaan, vaatteisiin, hygieniaan jne. pakollisten menojen jälkeen. Nämä ovat mm. vuokra, sähkö, vesi, suppea kotivakuutus, terveydenhuoltomenot julkisella, reseptilääkkeet. Unohdin varmaan jotakin. Puhelinlasku ei kuulu näihin, vaan se maksetaan perusosasta.

 10. 12

  Veikko Laulajainen sanoo

  Immosella muuten on maahanmuuttajavaimo bosniasta ja peruspäiväraha työttömyydestä on kuukaudessa on yli 500 euroa nettona.
  Poutsalo saattoi tarkoittaa, ettei puolueella ole yhteyksiä kyseiseen järjestöön, jolloin se ei koske yksittäisiä kansanedustajia.

  • 12.1

   Vääpeli Matala sanoo

   Immosen vaimo Fija Saarni (Tätänykyä Immonen?) on James Hirvisaaren eduskunta-avustaja ja heittää erittäin huuruista settiä Uuden Suomen Puheenvuorossa.
   Fijan facebook revittelyä en viitsi tähän linkata koska hän oli ilmeisen kopsuissa (Toivottavasti).

   • 12.1.1

    Veikko Laulajainen sanoo

    Se, mitä Fija kirjoittaa, ei poista sitä tosiasiaa, että on maahanmuuttaja. Vai lasketaanko = saa suomen kansalaisuuden, ei ole enää maahanmuuttaja?

    Hänen fb sivunsa uskon löytäväni omin avuin

    • 12.1.1.1

     Vääpeli Matala sanoo

     Ei poista ei. Se ei myöskään poista sitä tosiasiaa että Fija on James Hirvisaaren avustaja, Olli Immosen vaimo, ja suoltaa sakeaa maahanmuutokriittistä paskaa.

     • 12.1.1.1.1

      Veikko Laulajainen sanoo

      Fija näköjään poistanut fb-sivunsa. Hain googlen kautta ja klikkasin linkkiä, minkä piti viedä Fijan sivulle. Tuli erroria.

      Tuskin menetin mitään

 11. 13

  Saku Timonen sanoo

  Tiedoksi sitten kaikille, että täällä ei jaeta MV:n linkkejä. Ei ensimmäistäkään.

 12. 14

  osa-työkykyinen sanoo

  Toivon tietysti jälleen päivityksiä siihen toiseenkin aiheeseen, nim. työvoimapolitiikkaan.
  Huomasin että eräs antamasi linkki ei enää toimi, kyse on STM:n ohjeesta 31.12.2014
  tämä sinun 10.Helmikuuta 2015 blogauksesta.

  • 14.1

   Saku Timonen sanoo

   Kyllä niitä taas kohta tulee. Kiitos havainnosta, STM on näköjään vaihtanut linkkiä. Nyt taas näkyy.

 13. 15

  Faktat lyövät natsit sanoo

  Kielestä, retoriikasta ja ajankohdasta päätellen Immosen englanninkielinen viesti on suunnattu jollekin natsien sisarjärjestölle – jos muita merkittäviä kv-yhteyksiä ei Immosen kaverilistassa löydy, on mahdollista, että viesti on suunnattu ruotsalaisille, jotka olivat tulossa Suomeen viikon kuluttua – tai jotka lähtivät Suomeen ’kehotuksesta’.

  Löytyykö tämän hypoteesin tueksi tai kumoamiseksi verkosta jälkiä? Immosen kaverilistaa kukaan tallentanut postauksen aikaan? Mitään aikaleimallisia viittauksia Jyväskylän kokoontumisen järjestelyihin? Oliko kyseessä natsien ’kesän päätapahtuma’, johon Immonen lähetti tervehdyksensä tai reaktio Immosen ’kutsuun’.

 14. 16

  Petri sanoo

  Saku Timonen: ”Uskotko itse, että sekä Suomen Sisu että SVL sattuivat hautausmalle ihan vahingossa ja toisistaan tietämättä samaan kellonaikaan ja päättivät sitten ottaa yhteiskuvan?”

  Onko sinulla Saku jotain näyttöä, että kyseessä ei olisi ollut sattuma? Onko Immonen muka ensimmäinen poliitikko, joka on ollut samassa valokuvassa jonkun rikoksesta tuomitun kanssa?

  Onhan Timo Soinikin muiden puoluejohtajien tavoin poseerannut samassa valokuvassa Antti Kaikkosen ja Jan Vapaavuoren kanssa yhdessä ja erikseen. Tarkoittaako se sitä, että Soinilla on jotain tekemistä ja osaa niihin rikoksiin, joista Vapaavuori ja Kaikkonen on oikeudessa tuomittu? Ja tarkoittaako samassa valokuvassa poseeraaminen sitä, että Soini hyväksyisi Kaikkosen ja Vapaavuoren tekemät rikokset?

  Ei tarkoita.

  • 16.1

   Saku Timonen sanoo

   Sekin oli tietysti puhdas satttuma, että viime itsenäisyyspäivänä Suomen Sisun ja Sarastuksen järjestämän soihtumarssin järjestysmiehet olivat Suomen Vastarintaliikkeen aktiiveja. Ei se mitään yhteistyöstä kerro, sattuuhan sitä.

 15. 17

  Sankari sanoo

  Kai Murros, joka poseeraa Immosen, Lahtisen ja Hännikäisen kanssa, kirjoitti opuksen ”Revolution – and How to Do It in a Modern Society”.
  http://www.kolumbus.fi/aquilon/content.htm

  Etenkin kappale ”On Violence” pitäisi kiinnostaa tässä kontekstissa: http://www.kolumbus.fi/aquilon/therevol3.htm

  Murros puuhailee myös Sarastus-lehden parissa.
  http://sarastuslehti.com/kirjoittajat/

  Yhteiskunnan pitäisi viimein oikeasti herätä näkemään, mitä nämä jannut puuhaavat. Kyse ei ole harmittomasta fetissistä tai larppaamisesta. Jos poliisi on niin pihalla tämän porukan järjestäytymisestä kun poliisijohtaja antoi ymmärtää, pitääkö meidän tavallisten kansalaisten alkaa varautua vastaamaan äärinationalistien väkivaltaan?

  • 17.1

   Feisal Thomas sanoo

   ”Jos poliisi on niin pihalla tämän porukan järjestäytymisestä kun poliisijohtaja antoi ymmärtää, pitääkö meidän tavallisten kansalaisten alkaa varautua vastaamaan äärinationalistien väkivaltaan?”

   Murroksen, Vihavaisen, Bäckmanin, Packalenin, Halla-ahon ym. takaajat Ratakadulta vastaavat:

   ”Sivullisten on turha pelätä kadulla kävelyä. Nämä Suomessa tapahtuneet väkivaltaiset hyökkäykset ovat kohdistuneet poliittisiin vastustajiin ja vähemmistöihin.” (Valpon tiedottaja IL 3.8.2015)

   Liekö sitten Jyri Rantala lukenut Camuksensa vai ei, ei se tuosta muotoilusta oikein käynyt ilmi. Joka tapauksessa fasistisessa järjestelmässä kannattaa aina ja kaiken aikaa varautua autoritäärien väkivaltaan jos vapautta mielii arvostaa. Varautumisen lomassa kannattaa luonnollisesti yrittää vielä painostaa viranomaisia, sekä niitä tahoja jotka viranomaisvalvonnasta on asetettu vastaamaan. Supo tietysti on toivoton tapaus tässä suhteessa.

   Turha sitä valtion turvallisuuspoliisinkaan perään on ikuisesti jäädä itkemään. Hyväksyy sen tosiasian että Tehtaankadun sivuhaarakonttorissa Ratakadulla tehdään tai jätetään tekemättä yhä edelleen mitä Kremlistä kulloinkin käsketään. Ei tule turhasta toivosta ainakaan pettymyksiä.

   • 17.1.1

    Sankari sanoo

    Tavallisena tallaajana olen ajatellut, että sivistysvaltiossa voi jokainen elää rauhassa joutumatta pelkäämään henkensä tai terveytensä puolesta. Mutta nyt, kun:

    1) militantti roskajoukko pahoinpitelee kadulla kulkijoita keskellä kirkasta päivää,
    2) hallituspuolueen kansanedustaja ”vahingossa” kaveeraa näiden kanssa suoltaen taistelukutsuja ja vallankumoushaaveita, joita edellämainitut alkavat toteuttaa kadulla,
    3) poliisi kuvailee hyökkäystä ”ääriryhmien välienselvittelyksi” ja vähättelee jengin vaarallisuutta,

    …en voi olla kysymättä mitä hittoa täällä tapahtuu? Tuon yhtälön mukaan kuka tahansa natsijengin kohteeksi joutunut sivullinen kuuluu ääriryhmään. Jos tavalliset ihmiset saavat kuulla olevansa ekstremistejä joilla ei ole suojaa yhteiskunnassa, miten kauan kestää ennen kuin jokainen alkaa samanmielisten kavereiden kanssa harrastaa luotiliivejä, kättä pidempää ja ampuma-aseita?

    Jos poliisi ja päättävät ovat noin avuttomia, laiskoja tai sokeita, kaipa se sitten on pakko alkaa varustautua oman ja läheisten turvallisuuden tähden.

    • 17.1.1.1

     Feisal Thomas sanoo

     Suomessa ollaan siinä suhteessa lohduttavassa tilanteessa, että täällä viime kädessä turvallisuudesta vastaa kansanarmeija. Kansanarmeija tarjoaa Suomen itsenäisyyttä uhkaavia epädemokraattisia hajotusvoimia vastaan koulutuksen ja aseet. Kokardin lisäksi on siis tarjolla kattava paketti itsensä ja läheistensä turvallisuuden ylläpitoon.

     Niille äärioikeiston kohteille joiden itsesuojeluvaisto petti kutsunnoissa, on Suomessa tarjolla heillekin vielä monenlaista itsepuolustuslajia ja turvallisuuskoulutusta.

     Valitettavasti, toisaalta myös onneksemme Suomen Puolustusvoimat voi toimia vasta tietynlaisten reunaehtojen täytyttyä, sopien siksi kehnosti tällaisen välivaiheen turvallisuuden takaajaksi. Tästä syystä itse pidän tätä nykyä Natoon liittymistä jo varteenotettavana vaihtoehtona. Suomen suurin turvallisuusuhka ei ole Venäjältä ohjattu Perussuomalainen hajotusliike puolisotilaallisine taistelujoukkoineen, eikä edes sitä suojeleva läpikorruptoitunut ja umpirasistinen Suojelupoliisi, vaan sellaiset vallanpitäjämme jotka pelolle antautuessaan pala palalta päätyvät luovuttamaan omia ja isänmaansa riippumattomuuden rippeitä itänaapurin intressien edessä. Nato uskoakseni valaisi rohkeutta tällaisiin henkilöihin ja ehkäisisi samalla alati kiihtyvää opportunistista kehityskulkua.

    • 17.1.1.2

     Feisal Thomas sanoo

     Kokeillaan nyt vielä uudelleen, selviää ainakin blogin linjavedot.

     Suomessa ollaan siinä suhteessa lohduttavassa tilanteessa, että täällä viime kädessä turvallisuudesta vastaa kansanarmeija. Kansanarmeija tarjoaa Suomen itsenäisyyttä uhkaavia epädemokraattisia hajotusvoimia vastaan koulutuksen ja aseet. Kokardin lisäksi on siis tarjolla kattava paketti itsensä ja läheistensä turvallisuuden ylläpitoon.

     Niille äärioikeiston kohteille joiden itsesuojeluvaisto petti kutsunnoissa, on Suomessa tarjolla heillekin vielä monenlaista itsepuolustuslajia ja turvallisuuskoulutusta.

     Valitettavasti, toisaalta myös onneksemme Suomen Puolustusvoimat voi toimia vasta tietynlaisten reunaehtojen täytyttyä, sopien siksi kehnosti tällaisen välivaiheen turvallisuuden takaajaksi. Tästä syystä itse pidän tätä nykyä Natoon liittymistä jo varteenotettavana vaihtoehtona. Suomen suurin turvallisuusuhka ei ole Venäjältä ohjattu Perussuomalainen hajotusliike puolisotilaallisine taistelujoukkoineen, eikä edes sitä suojeleva läpikorruptoitunut ja umpirasistinen Suojelupoliisi, vaan sellaiset vallanpitäjät jotka pelolle antautuessaan pala palalta päätyvät luovuttamaan omia ja isänmaansa riippumattomuuden rippeitä itänaapurin intressien edessä. Nato uskoakseni valaisi rohkeutta tällaisiin henkilöihin ja ehkäisisi samalla alati kiihtyvää opportunistista kehityskulkua. Kenties Suomesta tulisi samalla jopa sijoituskohteena houkuttelevampi.

 16. 18

  Vielä Murroksesta sanoo

  Omituista on se, että Immosen suunnittelusessioihin Kai Murroksen kanssa ei ole tartuttu enemmän. Tällaisia Murros on jutellut brittiläisen natsin kanssa muutama kuukausi aikaisemmin Vastarintaliikkeen tapahtumassa:

  ”At the event was Kai Murros who I had known for the longest time and needs no introduction. Kai and I were discussing the day of the rope, the one thing he always has worked out, we agreed on a Cambodian solution to the problems afflicting our nations. I would meet Kai again in Helsinki where he would elaborate on this theme “It was my anti-communism that led me to support the Khemer Rouge” – as this was a movement for the destruction of intellectual life. I do not understand how anybody can fail to get Kai, it is visualization.

  I feel that part of our problem is that we are representing this change that is going to happen, but doesn’t have precedent – except for the things that remain the same in their common touch; Revolutions, liquidation squads, the mass graves, etc. We are saying we have our minds towards the future and the only thing we can say for sure is that this century have even more sex and violence in it than the last, so surely this idea we serve is an incredible one.”

  http://national-action.info/2015/03/09/vastarintaliike/

  Jos termi ”Day of the rope” ei ole tuttu, se tulee Turner Diaries -kirjasta ja tarkoittaa sitä, kun natsivallankumouksen jälkeen alkaa poliittisten vastustajien, ”rotupettureiden” jne hirttäminen lyhtypylväistä.

  • 18.1

   PeelsePuupi sanoo

   Mielenkiintoista. Taas tulee esille tämä, kuinka monikulttuurisuutta vastustavilla natseilla on monikulttuurisia kontakteja. Sotilaalliset neuvonantajat tulevat briteistä, ja ”Pohjoismaisen kansallisvaltion” führer tulee Ruotsista. Viimeistään nyt pitäisi tämän liikkeen juoksupoikien ja vähä-älyisemmän aineksen ymmärtää, että ei tässä mitään suomalaista kulttuuria olla pelastamassa, vaan luomassa (taas) uutta fasistista valtakuntaa.

  • 18.2

   ryjb sanoo

   Tämä Kai Murros -puoli varmaan ansaitsisi vielä oman bloggauksensa. Ei pelkästään näyttämään, miten sairaan porukan kanssa Immonen ja Lahtinen pyörivät, vaan ihan jo siksi, että Immosen ja Lahtisen valheet näyttävät viimeistään naurettavilta, kun tiedossa on tilaisuuden kanssasuunnittelija Murroksen tiiviit SVL-yhteydet.

 17. 19

  Sivustaseurailija sanoo

  Reiluuden nimissä pidän outona sitä, että tämän blogin pitäjä ja useat muut keskustelijat haluavat aina erottaa esimerkiksi ääri-islamistien väkivallanteot muslimien toimintatavoista yleensä, mutta nyt tässä tapauksessa SVL:n väkivallanteot ovat suoraan yhdistettävissä vaikkapa Suomen Sisun toimintaan.

  Aivan yhtä hyvin voimme esitellä valokuvia siitä, kuinka jonkun ääri-islamilaisen liikkeen edustajat poseeraavat yhdessä maltillisempien kanssa jonkun yhteisen uskonnollisen juhlapäivän yhteydessä. Tätä valokuvaa voisimme sitten käyttää todisteena siitä, että ”kaikki muslimit ovat pahoja, kun kerran poseeraavat näiden väkivaltaisten kanssa samoissa kuvissa.”

 18. 20

  Jari Kähkönen sanoo

  Jos johtaja vie joukot tilaisuuteen ja joku tulee kysymään päästä sen päätteeksi otettavaan samaan ryhmäkuvaan, mutta ei edes kysytä että kuka pyytää ja mistä järjestöstä niin onko johtaja silloin hyväuskoinen hölmö jota ja kenen järjestöä voidaan hyväksikäyttää ties mihin epäilyttäviin tarkoituksiin? Tai jos johtaja kysyykin, mutta saa selitykseksi, että Suomen Vastarintaliike on vain ihan viaton ruotsalaisen äidinmaidonkorvikkeen valmistajan sivuliike sekä että E Schauman oli emoyhtiön varhaisia rahoittajia sen perustamisen ajoilta, ja vielä sen uskoo niin että moisen kuullessaan pysyy naama pokkana… Niin kuinka ihmeessä johtajan poliittinen toimintakyky ja uskottavuus voivat säilyä?

  Mitä taas tulee valheelliseen suhteellistamiseen niin oliko toinen puoluejohtaja pakoautokuski-vahtina, kiinnipitäjänä tai tuliko tarjottua viinat ellei autokin kun nykyinen toisen puolueen rivikansanedustaja teki mitä hänen tiedetään tehdyn? Tai ottiko hän vastaan epäilyttävää vaalirahaa siltä toiselta? Vaikka luonnollisesti on olemassa rikoksia ja rikosten tekotapoja, jotka asettavat asialla olleen täysin omaan luokkaansa siinä kuinka vähän tai ei ollenkaan kukaan ajatteleva ihminen haluaa olla hänen kanssaan tekemisissä, niin yleinen rikoksista tuomituksi tulemisesta mölyäminen on täysin yläasteen pihan -luokkaa oleva töppi. Että olihan sekin kans, lällälällällää.

  Ja sehänhän se vasta ”hyvä vitsi” olikin, että kun mukana oleva ruotsalainen torpedo hatkaa kesken marssin rivistöstä pistämään sikäläisen tavan mukaisesti kaupungin ykköskauppaa hyrskynmyrskyn aktion osana, mutta keksiikin juoksun kestäessä mukiloida poliittiseksi vastustajaksi tunnistamansa niin se on muka joku ns. tappelu. Lässynlässyn, turha selittää, tuon luokan tekijämiehet opettelevat naamat ulkoa järjestäytymisalueella tai tukikohdassa sinne etukäteen hankituista valokuvista. Kukin siunatkoon sitä mitä siunaa, jos jotain ylipäätään siunaa, että ei tullut rumihia. Käsittäkää ihan oikein, ei tämä ollut mitään keppostelua vaan tarkoituksellista ja seurauksista välinpitämätöntä väkivaltaa.

  Kuvaan tässä niin vinoa logiikkaa, että sitä esittäville voitaisiin kernaasti nauraa, mutta parempi olisi ettei suuremmin hirnuttaisi vaan sen sijaan tehtäisiin kaikki voitava moisen liikkeen torjumiseksi. Ajattelu nimittäin on ihan sitä samaa tarkoitus pyhittää -keinot luokkaa, kun myöhemmin hirvittäviä tuhoamisia ja väkivallantekoja tehneiksi osoitetuilla on aina ollut kautta historian, sitä kysymättä että mikä oli ismi tai kulloinenkin sijoittuminen poliittisella kartalla. Eivät ne pelkkää naurettavuuttaan tai johtajanpalvontaa näin tee ja samalla vahingossa selitä johtajaansa syyntakeettomaksi. Tai käyttele pikkukakaraluokan ei se sitten ole kiellettyä -selitelmiä. Tahallaan ja tarkoituksella nämä sitä ns. taisteluaan käyvät.

 19. 21

  keke sanoo

  Tässä tilanteessa pitää sitten muistaa tuomita ehdottomasti vasemmiston väkivalta. Muistakaa että tuo uhri on tuomittu väkivaltarikollinen tilanteessa jossa hän suojeli yleisötilaisuutta puukkomiesten hyökkäykseltä saaden myös itsekkin keklusta. Tämä jos mikä on tuomittavaa väkivaltaista toimintaa josta jokaisen täytyy irtisanoutua. Todisteena miehen halpamaisesta toiminnasta nohevat kansalaisaktivistit myöhemmin joutuivat taltuttamaan hänet, hänen kaverinsa ja vaimonsa Jyväskylässä.

  Onneksi eräs laatujulkaisu on nyt kumminkin julkaissut uhrin nimen ja valokuvat vain asuinkaupunki puuttuu listasta. Voimme siis olla huoletta ettei kukaan anarkisti ota onkeensa käydä selvittelemässä keskinäisiä kinojaan hänen luonaan. Kerrassaan ihailtavaa kansalaisaktivismia.

  Muistuttaisin että kyseessä Jyväskylässä oli vasemmiston välienselvittely eikä mistään todellisesta ongelmasta ole kyse. Toivoisinkin että jatkossa eivät anarkistit tule selvittelemään välejään julkisille paikoille kuten poliisin virallinen nettitiedottaja toteaa https://41.media.tumblr.com/12fdf01dd93282b6238c9da77b1d34ba/tumblr_nsh7qnXvRo1uxv5a7o1_540.jpg

  Haluaisin terävöittää vielä mieliinne että ei pidä unohtaa dialogin tärkeyttä kun ratkaistaan tämä vihervasemmistoterrorin ongelma. Lähtökohdat dialogiin ovat todella hyvät http://blogit.kansanuutiset.fi/kaasuputki/aarivasemmistolainen-katukahakka-jyvaskylassa-miksi-paavo-arhinmaki-ei-pyyda-anteeksi/ Joten uskoisin että muutama keskustelutilaisuus selventää ihmisten eriäviä näkökantoja eikä tarvetta mihinkään muuhun toimeen ole. Tai no toivottavasti SUPO nyt vihdoin ja viimein älyää laittaa tuon Jyväskylän anarkistin tarkempaan tarkkailuun kun onhan hän jo toistamiseen ollut väkivaltaisessa tilanteessa osallisena.

  Loppukaneettina peräänkuuluttaisin jokaiselle sitä lukutaitoa siihen missä nyt mennään. Jotkut menevät Jyväskylään 5 elokuuta marssimaan väkivaltaa vastaan. Itse toivon että paikalle ei tule ketään koska mitään marssimisen aihetta ei ole. Jos joku menee niin toivottavasti poliisi on terävänä paikalla pampun kanssa, koska anarkistit ovat saaneet riehua aivan liian kauan täällä rauhassa. Tästä todisteena on rikkoutuneet ikkunat, buuaukset sekä hakatut hevoset.

  • 21.1

   PeelsePuupi sanoo

   Heh =D Jyväskylän rauhanomaiseen rasismin vastaiseen tapahtumaan tulee takuulla tuhansia ihmisiä, kuten Helsingissäkin, joten mahtaa rasisteja nolottaa, kun omaan ”tapahtumaansa” he saivat paikalle vain hikisesti KOLMEKYMMENTÄ, joista näistäkin oli kolmasosa pitänyt houkutella Ruotsista =D Ei taida ”aatteella” mennä kovin hyvin.

  • 21.2

   keke sanoo

   Haluaisin edelleen muistuttaa että mitään syytä kehoittaa poliisia tekemään työtänsä paremmin ei ole. Esimerkiksi kun poliisia pyydettiin tuolloin kun Jyväskylässä oli tuo kirjastopuukotus tulemaan paikalle ja valvomaan tilaisuutta kun eräät tahot tiesivät SVL:n sinne iskevän poliisi ilmoitti, että mitään vaaraa ei SVL:stä ei ole eikä tule. Anarkistit tätä eivät uskoneet vaan järjestivät ihmisiä sinne laittomasti valvomaan tapahtuman turvallisuutta josta he saivatkin sitten tuomion. Tämä tietenkin on täysin laitonta ja varsin monelle taysin käsittämätöntä toimintaa joka luonnollisesti päätyi siihen että puukkomiehet eivät onnistuneet iskemään ihmisten kimppuun vaan joutuivat ajetuksi pois kun yrittivät hyökätä kansalaisten kimppuun salissa.

   Nyt SUPO on kumminin herännyt tähän ongelmaan varsin hienolla tavalla http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015080320126580_uu.shtml

   ”Sivullisten on turha pelätä kadulla kävelyä. Nämä Suomessa tapahtuneet väkivaltaiset hyökkäykset ovat kohdistuneet poliittisiin vastustajiin ja vähemmistöihin. ”
   Lukekaa tämä lausunto ajatuksella. Jos ette ymmärtänyt sanomaa niin lukekaa vielä uudelleen. Jos ei vieläkään viesti avaudu niin lukekaa SVL:n tavoitteet ja miten itse päädytte heidän näkökulmastaan sille poliittiselle kartalle. Heidän iskut ovat kohdistuneet kokoomus->vasemmistoliitto spektrille, joten jos olet sillä alueella niin pysy poissa kaduilta kun SVL marssii lienee turha mainita että rusketuksen kanssa kannattaa olla myös varovainen niin ei päädy ei-sivullisen rooliin. Tämä hyvät ihmiset on sitten SUPO:n virallinen kanta. Olkaa hyvät ei naurata

   ”Me teemme aina uhka-arvion tämän tyyppisistä joukkokokoontumisista, mutta ikinähän tällaista kauppakeskukseen ryntäystä ja pahoinpitelyä ei voi ennakolta nähdä”
   Supolle tulee yllätyksenä että joukko joka jo omilla nettisivuillaan mainostaa näitä taisteliharjoituksiaan ja on varustautunut kepein ja kilvin joukkokoukseen ei anna syytä olettaa että se voi aiheuttaa väkivaltaisia tilanteita saatikka siihen voitaisiin ennakoida? Oikeasti? Oikeasti SUPO? Muistakaa nämä ovat virallisia SUPO:n ulostuloja.

   Mitä mieltä kansalainen on? Onko SUPO tehtävänsä tasalla? Onko syytä olettaa mitään asialle tehdään? Tuntuuko olo turvalliselta?

  • 21.3

   Janne sanoo

   Ensiksi, tässä kommenttiosiossa puhutaan SVL:n väkivallasta. Älä sinä tule tänne sönköttämään vasemmiston väkivallasta. Tiedät ihan hyvin, että haluat siirtää huomion pois ihailemiesi SVL:n maahanmuuttokriitikoiden rikoksista. Tiedät myös, että uhri tuomittiin siitä, kun oli estänyt teräasein varustautuneita ”maahanmuuttokriitikoita” tunkeutumasta kirjastoon. Sinun kirjoituksesi röyhkeys ja epärehellisyys saa minut näkemään punaista.

   Toiseksi, Jyväskylässä ihan poliisinkin mukaan sinun natsi-idolisi hyökkäsivät poliittisen vastustajansa kimppuun ja pahoinpitelivät myös tämän kavereita. Lähde: http://poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/jyvaskylan_mellakkatilanteen_tutkinta_etenee_37308

   40 natsin väkivaltainen hyökkäys kolmea vastaan ei ole mikään ”välienselvittely”. Epärehellisyytesi ja natsien puhtaaksipesemisesi kuvottaa minua. Mene Hommafoorumille kaltaistesi joukkoon. Kuvotat minua, natsihyysäri!

   • 21.3.1

    Vääpeli Matala sanoo

    Janne hyvä, lukemisen ymmärrystä kehiin, Keke hassuttelee tuossa ja vieläpä hyvin. ”Humanisti Kuopiosta” sen sijaan tuolla ylempänä kirjoittaa luokatonta paskaa missä taitaa jo täyttyä kunnianloukkauksen merkit.

    • 21.3.1.1

     keke sanoo

     Jannella raksutti ihan oikein. Tämä on oikea reaktio tuohon tekstiini joka valitettavasti ei aukea parodiaksi välttämättä eka lukemalla. Kertoo jotain tästä ilmapiiristä.

     Muutamat latvalahot ovat päätyneet siihen lopputulokseen että koska uhrina oli omanelämänsä sankari ja sai mitä tilasi niin kysynkin nyt ihan suoraan näiltä miehiltä.

     Kuka on se mies joka on sitä mieltä että oli todella raukkamainen temppu oman henkensä uhalla suojella muiden henkeä kun tilaisuuteen hyökätään teräaseiden kanssa? Kuka on se mies joka on sitä mieltä että tämä kaveri ansaitsi tulla hakatuksi sen takia että hän esti puukkomiesten hyökkäyksen yleiseen tapahtumaan?

     Itse tiedän kyllä mitä ajatella miehestä jos hän on pelastanut minun joutumiseni veitsimiehen uhriksi ja ensimmäinen ajatus ei ole rikollinen joka sietäisi hakata. Olkoon taustoiltaan mies mitä tahansa

 20. 22

  keke sanoo

  Tuossa muuten katselin tuon hesarin haastattelun missä asiaa puitiin tarkemmin. Perussuomalaisten Packalen nosteli käsiä ilmaan kun Heinäluoma ehdotti että SVL-järjestön lakkauttamista voitaisiin pohtia. Packalenille oli hirvittävän vaikea ymmärtää että miten järjestö voitaisiin lakkauttaa saatikka mitään poliisitoimia järjestöä kohtaan kohdistaa kun se kerran ei ole virallinen yhdistys? Voi pyhä taivas sanon minä tätä poliisiammattilaisen tietämystä. En ole lainoppinut mutta jos joku järjestö lakkautetaan ja todetaan että tähän poppooseen kuuluminen on sitten laitonta niin silloinhan poliisille annetaan ihan eri kalibeerin aseet käyttöön kun näiden hermannien seuraavaa mielenilmausta lähdetään valvomaan. Samalla voitaisiin katsella että mistä se rahoitus on kyseiselle porukalle tullut ja ketkä tässä maassa nyt oikeasti organisoivat tätä järjestäytynyttä poliittista väivaltaa. Vai onko todellakin niin että sitä ei edes haluta tutkia joissakin piireissä ja tekeydytään tyhmäksi ettei olevinaan valtio voi mitään jos jotkut vähän harrastaa poliittista terrorismia.

  • 22.1

   LL sanoo

   Jep. Valtio harjoittaa tietynlaista laillista terrorismia kansalaisiaan kohtaan, koska kansalainen on vain tuotantotekijä ja/tai kuluerä valtion talousarviossa.

   Natsiporukka palvelee valtaeliittiä. Varsinkin talousvaltaeliittiä. Rahoitus tulee valtaeliitissä olevilta. Näistä sotureista saa hyviä turvamiehiä, oligarkioissa heitä tarvitaan.

   Minäkin katsoin tuon HS tvn keskustelun. Pollarit eivät kuuluu korkeastikoulutettuun väkeen ja sen kyllä Packaleenistä huomasi. Ei ihan kaikki ajovalot välky. Tunnen kyllä fiksujakin peruspoliiseja etten heistä joukkovihastu, he kärvistelevät huonon johdon alaisina ja surkeista esimiehistä, kuten moni muukin.

   Hyvä, että poliittisesta väkivallasta puhutaan ääneen. Keskustelu oli aivan asian ytimessä.

 21. 23

  Näkijä sanoo

  Eiköhän tuo Slunga-Poutsalon kommentti tarkoita ihan sitä että huhuja liikkuu, ei sillä väliä ovatko tosia vai eivät, niin ne lisäävät vastakkainasettelua maahanmuuttajien ja kantasuomalaisten välillä. Suht heikosti muotoiltu kylläkin. Eri asia toki on että lisäävätkö perussuomalaiset itse tuota vastakkainasettelua levittämällä näitä huhuja.

  • 23.1

   Saku Timonen sanoo

   Tätä hän varmaan tarkoitti ja olen samaa mieltä tuosta heikosta muotoilusta. Huhu olisi kannattanut jättää kertomatta esimerkkinä, jos samalla ei halua sitä kumota.

 22. 24

  Putte Wilhelmsson sanoo

  Lehdistötiedote 4.8.2015. ”Kun tapaus Immonen tuli julkisuuteen, moni politiikassa ja mediassa toimiva koki tilaisuutensa tulleen. Perussuomalaisia kohtaan masinoidut vihanpuheet saavuttivat nopeasti käsittämättömät mittasuhteet. Eikä loppua tälle ole näkyvissä. On erittäin valitettavaa, että Yle ja muut tiedotusvälineet ovat jatkaneet määrätietoisesti puolueemme mustamaalaamista.”

  Kun lukee Immosen omalla FB-sivulla saamaa tukea, tai vaikka noita Sakun kuvakaappauksia, niin mitä luulette, miksi puoluekokouksen julkinen osa Turussa peruttiin? Oisko ihan siksi, ettei kaikkia kannattajia nyt vaan voi päästää ihmisten ilmoille esittämään analyysejään vaikapa toimittajille? Homman analyysit puoluetta hajottavista tekijöistä ovat muuten aika paljon fiksumpia kuin tämä Putkosen spinning.

  • 24.1

   Feisal Thomas sanoo

   TS 31.7.2015:

   ”Perussuomalainen uhkailee Turun mielenosoittajia jääkiekkomailalla

   Imatralainen perussuomalaisten jäsen Ari Kukkanen uhkailee väkivallalla Turussa ensi viikolla järjestettävän mielenosoituksen osallistujia.

   Kukkanen on lisännyt sosiaalisen median palveluun facebookiin kommentin, jossa hän pohtii jääkiekkomailojen tarpeellisuutta Turussa järjestettävän Meillä on unelma -mielenosoituksessa.

   – Minulla on unelma-mielenosoitus järjestetään Turussa samaan aikaan kuin Perussuomalaisten puoluekokous, SATTUMAAKO? Pitäisiköhän ottaa jääkiekkomaila mukaan ja mennä Turkuun katsomaan ”lätkää”?, kirjoittaa Kukkanen.

   Kommentti on kirjoitettu Finnish Defence Leaguen päivitykseen.”

   http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/800611/Perussuomalainen+uhkailee+Turun+mielenosoittajia+jaakiekkomailalla

 23. 25

  LL sanoo

  Tällä jatkuvalla pelkofantasioinnilla haetaan vain huomiota. Suurin osa turkulaisista tuskin edes huomaa, että Logomossa on puoluekokous. Lueskelin perussuomalaisten omalta keskustelupalstalta tästä torikeissistä ja vaikuttaa kyllä vahvasti siltä, että puolueen johto ei uskalla tulla kansalaisten pariin. Turuntorilla on lauantaisin paljon ihmisiä, varsinkin aamupäivällä.

  Persujen omalka keskustelupalstalla lietsottiin aivan älytöntä pelkoa kuvitteellisista vihervassareista jotka vaanivat Turun kaduilla ja kujilla hampaisiin asti aseistettuina kaikkia perussuomalaisia. Aivan höpöhöpöjuttuja!

  • 25.1

   Anssi Lähde sanoo

   Persut eivät halua julkista kokoontumista, koska silloin paljastuisi mistä heidän kannatuksensa oikeasti tulee. Että nämä umpitollot ”ulkopuoliset” fasistit ovatkin sisäpuolisia ja heidän äänensä tarvitaan. Pitää esittää hallituspuoluetta vaikka omissa porukoissa pruhjustaa näitä SVL-immosia.

   Slunga-P-Salo ei muuten lainkaan irtisanoutunut tämän imatralaisen väkivaltafantasioista, vaan lässytti miten kaveri on ”eroamassa puolueesta”. Ei voi kääntää selkäänsä näille hemmoille, koska heidän mukanaan se kannatus on tullut.

   Tämä persudraama on epä-älyllisintä ja vaarallisinta koohotusta mitä Suomen sisäpolitiikassa on tapahtunut sitten 1930-luvun.

 24. 26

  Riku sanoo

  Olisikohan kaikkien natsien aika ymmärtää että Eugen Schauman oli saksalainen maahanmuuttaja. Itsenäisyydestämme saamme siis ainakin osittain kiittää tuota maahanmuuttajaa.