Demokratian viholliset

Demokratian vihollisiin kuuluvat veistä heiluttavat vastarintaliikkeen miehet ja kiviä heittelevät ns. antifasistit, mutta myös ne pääkirjoitustoimittajat, kolumnistit ja poliitikot, jotka eivät kunnioita kansalaisten vaaleissa osoittamaa tahtoa, vaan pyrkivät sanelemaan, millaisia mielipiteitä eduskunnassa saa olla edustettuna.

Näin lausui europarlamentaarikko Jussi Halla-aho eilen Perussuomalaisten puoluekokouksessa. Hänen mukaansa siis pelkkä kansanedustajuus on varma tae siitä, että henkilö käyttää vain parlamentaarisia keinoja asiansa edistämiseen. Muun epäileminen on demokratian yläpuolelle asettumista ja kansalaisten vaaleissa osoittaman tahdon kunnioittamatta jättämistä.

Perussuomalaista kansaedustajaa ei saa arvostella. Ei sittenkään, vaikka hänellä ja monilla muilla on kiinteät yhteydet vain epäparlamentaarisia keinoja käyttäviin kansallissosialisteihin.

Ei sittenkään, vaikka hän käyttää sanasta sanaan samoja ilmaisuja kuin kansallissosialistinen Suomen Vastarintaliike:

11846504_10153542120093734_2990504208379736813_n

Ei sittenkään, vaikka hän vastoin oikeusvaltion periaatteita ja voimassaolevaa lainsäädäntöä vaatii Ylen hallintoneuvoston jäsenenä päästä selvittämään toimittajien puoluekannat.

Kansan tahto on pyhä ja jotenkin juuri perussuomalaisuudessa se pyhyys kiteytyy niin, että ilmeisesti edes opposition kansanedustaja ei saa sitä kyseenalaistaa. Jotkut kansanedustajat ovat lain, demokratian ja kritiikin yläpuolella. Eri mieltä oleminen on sanelua. Kun kansa on osoittanut haluavansa kansallissosialistiset mielipiteet eduskuntaan, niin se pitää vain hyväksyä kansan tahtona.

Sehän sopii nykyisen hallituksen linjaan oikein hyvin. Kun kansa köyhtyy ja kaikkein köyhintä kansanosaa kuritetaan vaalilupaukset pettäen lisäleikkauksilla, niin on hyvä saada köyhät tappelemaan keskenään. Juuri syrjäytymisestä ja köyhien keskinäisestä kateudesta ns. maahanmuuttokriittiset ja kansallissosialistit ammentavat voimansa. Joka päivä törmää urbaanitarinaan sossun tuilla ostetulla Mersulla ajavasta maahanmuuttajasta. Joka päivä keksitään huikea raiskaustarina, jossa syyllisiä ovat maahanmuuttajat ja jonka seurauksena vaaditaan isänmaallisia järjestyspartioita turvaamaan katurauhaa. Joka päivä roskajulkaisu MV hehkuttaa natsien ylistystä, vasemmiston kataluutta ja median kelvottomuutta.

Suomi on totalitarismin tiellä. Ennen täydellistä sinne luisumista muistutan mieliin Pentti Haanpään epäilevät sanat 30-luvun isänmaallisuudesta:

Ja tosiaankin! Kaikkensa menettäneet eivät enää pelkää menetyksiä. Mullistus on heille tervetullut, toiveita herättävä asia. Siksi saattaa kommunistikin, jolta Isänmaalliset äskettäin nilistivät punaisen paidan ja jolle ojentavat nyt mustaa, vetää sen ylleen. Tyytymättömyys kuin tyytymättömyys, paita kuin paita, suuri isänmaa kuin suuri isänmaa. Kunhan vain kumous tulisi.

Mutta useimmat kansanmiehet raapivat vielä korvallistaan: kovasti isänmaallisia ja uskovaisia poikiahan te kyllä olette! Kunhan eivät vain nuo herrat olisi asianne päärunnareina! Sillä asiat ovat aina olleet niin, että mikä on hyvä herroille, se ei ole hyvä yhteiselle kansalle. Jos he tämän ns. kansanvallan aikana, jolloin köyhimmilläkin on muka puheoikeus, ovat saaneet ikeemme raskaaksi, niin eikö ole pelättävä, että suola on kahta kauheampi silloin kun meillä ei ole nokan koputusta vaan herrat ja johtajat tekevät mitä tahtovat?”

(Pentti Haanpää, Muistiinmerkintöjä, Otava 1989)

Kommentit
 1. 1

  JTO sanoo

  Sekään ei tosin riitä, että saadaan köyhät tappelemaan keskenään vaan tällä nykyisellä pelottelupolitiikalla ja maahanmuuton kritisoinnilla on alettu saamaan jo parempaa keskiluokkaa, korkeastikoulutettuja ihmisiä siihen uskomukseen, että Suomen ongelmat ovat laiskojen työttömien ja sosiaalitukia väärin käyttävien maahanmuuttajien syytä. Ihmettelen kuinka paljon on kouluja käyneitä ”fiksuja” ihmisiä, jotka eivät osaa kriittisesti suhtautua esim. MV-lehden julkaisuihin. Vieläkään vaikka lehden taustat on paljastettu.

  Persuille suurimmat ongelmat ovat Kreikka, maahanmuutto ja kehitysapu. Siis se noin 5% osuus koko Suomen valtion velasta?

  • 1.1

   V.J.L sanoo

   Eikä suurin osa äänestäjistä ymmärrä ennen vaaleja, ettei ehdokkaat aio pitää kaikkia lupausiaan

 2. 2

  sanoo

  Nii-in. Kuinka Halla-ahon puheenvuoro pohjimmiltaan eroaa ajatuksesta, että lain kirjain ja sen henki eroavat toisistaan, jolloin tosiasiassa poliittisen tarkoituksenmukaisuuden nimissä saa tehdä ihan mitä tahansa, vastuusta vapaana? Tämä ajatushan oli kovaa valuuttaa aikana, jolloin itsenäisyyttä edeltävän ajan aktivistiliike muuttui Lapuan liike/IKL:ksi. Se lähti liikkeelle laillisuuslinjaan, joka sekin oli kova sana autonomian ajan politiikassa, kohdistuvasta sangen lapsellisesta vastakohta-ajattelusta. Se on sangen läheistä sukua ”kaiken suhteellisuuden” tai mielipiteen ja faktan rinnastamisen kaltaisille ajatteluvirheille, joita kyllä tämä ryhmä kyllä taitaa tehdä ihan tahallaan: peruspopulistiseksi anti-intellektualistiseksi kansanvillitsemiseksi ja kaiken pahanteon oikeutukseksi.

  Halla-aho piti siis puoluekokouksessa omituisen puheen, josta ei oikein selvinnyt, että mitä hänen ryhmäkuntansa kompassi näyttää nyt. Selvää on, että on tapahtunut lukkojarrutus ja yhteentörmäyksen väistöliike, sekä sivuikkunasta huudellaan uhmakkaita kaiken kestäessä, mutta ajoreitin ja -linjan valinnan tarkoituksellisuus on jäänyt sitovasti selvittämättä. Ja jottei olisi mennyt ihan silkaksi road rageksi, Olli Immosesta ei nähty paikanpäällä edes perävaloja. Miksi/mitä ne oikein pelkäävät? Kas siinäpä aihetta pohdintaan.

 3. 3

  realisti sanoo

  Avoin keskustelu ei ole koskaan kelvannut perussuomalaisille. Koitin keskustella asiasta useankin (nykyisen kansanedustajan ja jopa ministerin) perussuomalaisen kanssa ennen vaaleja. Heidän mielestään olen ”varteenotettava maanpetturi” koska olin heidän kanssaan eri mieltä mm. Rangaistuskäytännöistä ja siitä että mielestäni ihmisiä tulee kohdella oikeusistuimessa samalla lailla riippumatta etnisestä taustasta.

  • 3.1

   V.J.L sanoo

   Yksi persu ei vastaa jokaista persua. Ja sama juttu muiden puolueiden jäsenten kanssa.

   Jos yksi työtön sano, ettei häntä työnteko kiinnosta, se ei tarkoita samaa muiden työttömien kohdalla

   • 3.1.1

    realisti sanoo

    Silloin kun kommentoijat ovat kansanedustajia ja ministereitä he käytännössä edustavat koko puolueen kantaa. Asia olisi eri jos kyseessä olisi joku kunnanvaltuutettu jolla ei ole lainsäädäntövaltaa.

    • 3.1.1.1

     V.J.L. sanoo

     Minä kun kuvittelin kansanedustajan edustavan heitä, jotka häntä ovat äänestäneet. Muuten täysin tulkintanäkemys.

     Siitäkin huolimatta, että lähtiessäni siviiliin, varuskunnan upseeri sanoi suurinpiirtein ”Niin kausa, kunnes suljet takanasi kotiovesi, edustat Supmen puolustusvoimia”.
     Voi siis tulkita, että kansanedustaja edustaa jokaista kansanedustajaa, puolueeseen katsomatta

 4. 4

  kari a. sanoo

  Voi hyvä sylvi. Olisiko edes jonkinlainen kohtuullisuus liian vaikeaa? Kuten esmes kokoomuksen entisen puheenjohtajan kohdalla, tai demareiden, tai vassareiden? Vihreiden?

  Joskus osaat kirjoittaa ihan järkeviä, mutta persujen kohdalla sinulta ihan selkeästi on jonkinasteinen trauma. Ehkä sopiva lääkitys voisi auttaa?

  Tämä kommentti ihan vain sen takia että koko kirjoituksesi on niin asenteellinen ja huokuu sellaista vasemmistodemokratiaa että oksat pois, ja kun totuudesta ei muutenkaan ole niin väliä niin ei paljon maksa kommentoidakaan.

  • 4.1

   sakutimonen sanoo

   Totuus näkyy sattuvan. Onko faktoihin kommentoitavaa vai tulitko vain ehdottamaan lääkitystä? Tässä blogissa on sitten erittäin tiukka moderointi, joten jos et parempaan pysty, niin pysy suosiolla poissa.

   • 4.1.1

    kestä kritiikki sanoo

    Jos ei saa perussuomalaista kansanedustajaa arvostella niin ei näköjään sakutimostakaan..

    • 4.1.1.1

     sakutimonen sanoo

     Saa, mutta pitää olla asiaa. Sinullakaan ei sitä ole.

  • 4.2

   Ior sanoo

   Et kommentoi sanallakaan kirjoituksen sisältöä. Miksi siis kommentoit?

   • 4.2.1

    keke sanoo

    Liekkö siinä sitten eräällä kommentoijalla iskenyt sellainen raivonpuuska että jotain oli pakko sanoa vaikkei mitään sisältöä ollutkaan.

    Termi vasemmistodemokratia tosin nauratti. Timonenhan tunnetusti on demareihin päin kallellaan mutta että demokratian kannattaminenkin menee jo eräillä tähän vastustettavaan vasemmistolaariin. Mikäs siinä kertoo jotain kommentoijan ajatusmaailmasta tämä.

    Niin ei sillä ei minullakaan mitään sen kummempaa asiaa ollut kunhan huutelen vaan täältä netin syövereistä menestystä Timoselle uudessa domainissa kun vanha meni alta. Hatunnosto ettei ihan vähästä miestä hiljennetä ja hyvä niin.

 5. 5

  V.J.L sanoo

  Niin, kuka saa sanoa ja mitä. Siinäpä kysymys
  Imaami saa sanoa suorassa TV-lähetyksessä, että hänen uskontonsa telotuttaisi homoseksuaalit. Eikä mitään kohua.
  Kun persu käyttää sanaa ”taistelu” (mitä väitösten mukaan käyttää Vasemmistoliitto käyttää paljon).

  Rasismin vastaiset kampanjat tuli ja se taas nostaa joidenkin yrittäjien myyntiä ja samalla markkinoi toisia. Oliko sitten Helsingin tapahtuma Kansalaistapahtuma ennakkoon valmisteltu, en ota kantaa. Koska sillä ei ole merkitystä.
  Sitä epäilen, että kaikki 15000 oli asian kanssa liikkeellä ja osa tuli kuuntelemaan musiikkia. Ja oliko paikalla edes tuota määrää?

  Politiikka tuntuu joskus enemmän teatterilta kuin miltään muulta.

  ja minulla on suurempiakin murheita, mikä vei uskon tämän maan oikeuslaitokseen
  https://www.facebook.com/veikko.laulajainen/media_set?set=a.720820224633804.1073741829.100001175007053&type=3

 6. 6

  PeelsePuupi sanoo

  Oliko sitten Jyväskylän tapahtuma ennakkoon valmisteltu, siihen en ota kantaa. Sitä epäilen, että kaikki 30 olisivat olleet asian kanssa liikenteessä ja osa tuli katselemaan tappelua. Ja oliko paikalla edes tuota määrää? (30)

  • 6.1

   sakutimonen sanoo

   Muistaakseni mielenosoitukseen osallistujia oli 40, joista 30 otti poliisi kiinni. Melkoinen prosentti. Jos vähänkään tutkit SVL:n agendaa, niin väkiavallalla ja katuterrorilla on keskinen osa liikkeen toiminnassa.

   • 6.1.1

    PeelsePuupi sanoo

    Totta. Ja pari ruotsalaistakin piti ottaa mukaan, kun ei yksin uskallettu mennä. Poliisin arvio SVL:stä on mielestäni täysin oikea: liikkeen poliittista vaikutusvaltaa ei tarvitse pelätä, mutta väkivallan mahdollisuuden kanssa tulee olla varuillaan.

 7. 7

  0ravainen sanoo

  Jep! Sananvapaushan toimii ja sen ovat osoittaneet viimeisimmät tapaukset. Saat todella sanoa ihanm itä vain, ja olla ihan mitä vain mieltä, omalla vastuulla! Kukaan ei kiellä eikä ammu sinua väärän mielipiteen takia, mutta jos lauot dorkia juttuja, niin sinua pidetään dorkana. Selvä asia. Vapaus lisää vastuuta.