Puhtaalta pöydältä

Kuten näkyy, niin olen vaihtanut areenaa. Entisen blogialustan palveluntarjoaja joutui lopettamaan toimintansa massiivisten palvelunestohyökkäysten takia ihan yllättäen ja siinä samalla taisivat kadota kaikki entiset juttuni. Kaikki vanha tavara on tietenkin itselläni tallessa, mutta ilman toimivaa linkkiyhteyttä kuvat eivät näy. Ilman kuvia monet jutut menettävät luettavuutensa eikä minua hirveästi kiinnosta ruveta etsimään pilvipalvelimelta kuhunkin juttuun kuuluvia kuvia.

En tiedä kohdistuivatko hyökkäykset juuri minun blogiani vastaan, mutta en pidä sitäkään mahdottomana. Olen blogannut yli viisi vuotta ja viimeiset kolme vuotta minua on häiritty suunnilleen kaikin mahdollisin tavoin. Facebookissa blogiani on ilmiannettu ihan järjestäytyneesti ja siitä johtuen blogin jakaminen vaati viime aikoina turvatarkastusta.

Facebookiin on perustettu ihan vain minun solvaamistani varten useita ryhmiä, joissa minua on nimitelty kuvottavilla termeillä. Nämä ryhmät ovat itseään netin kinginä pitävän ilmeisen sairaan ja kateellisen ihmisen tuotoksia. Kun hän ei pärjää verbaalisesti, niin hän kampittaa muilla tavoin. Se kampittaminen on samaa tasoa, jolla koulunpihan kusipäisin simputtaja räkii toisten silmille ja kiinni jäätyään ulvoo uhrina. Hänen viimeisin tempauksensa oli ruveta ilmiantamaan minun ja kavereideni Fb-kuvia väittäen tekijänoikeuden kuuluvan tekaistuille henkilöllisyyksille tai jopa minulle itselleni.  Näistä tempuista on tehty useita rikosilmoituksia, joten uteliaana odotan millainen olio sieltä oikein paljastuu. Mielikuvani hänestä on tällainen:

200w

Olen ilmeisesti melkoinen piikki monien lihassa. Se kertoo, että teen jotain oikein. Fb-kaverini Teppo Palmroos on leikkisästi pohtinut asiaa näin:

rip ja uuninpankkopoika

Juuri työvoimapolitiikkaa ja työllistämistoimenpiteitä käsittelevien juttujen katoaminen harmittaa minua eniten. Saamani palautteen mukaan niistä on ollut monelle TE-toimistossa ja sosiaalityöntekijöiden luona asioiville ihan konkreettista apua. Toistaiseksi elän vielä siinä toivossa, että jutut löytyvät. Jos eivät löydy, niin  sitten kirjoittelen samoista asioista uudelleen. Ei se sen vaikeampaa ole.

Että kirjoittelemisiin.

gif kissa

Kommentit
 1. 1

  Kamal Palani Jafi sanoo

  Sakari!

  Olet arjen sankareita ja pidän sinua monessakin mittarissa tärkeämpänä ihmisenä kuin kansanedustajia. Teet arvokasta työtä. Haluan vain sanoa että jatka samaa rataa. Et ole yksin. Sinun takanasi on kymmeniä tuhansia ihmisiä. Olen yksi niistä. Kiitos että kirjoitat ja että et suostu olemaan hiljaa. Suomi tarvitsee enemmän sinun kaltaisia rohkeita ihmisiä. Voi hyvin! 🙂

 2. 2

  Anselmi Epätoivoinen sanoo

  Vanha sanonta ”Totuuden puhuja ei yösijaa saa”!

 3. 4

  Vesa Linja-aho sanoo

  Luin aluksi vain otsikon ja nyt vasta luin että miksi päädyit tänne. Olin aluksi että ”harmi että tässä kävi näin ja olisi ollut kivampi jos sinut olisi rekrytty ihan muuten vaan koska blogisi on niin hyvä” mutta… tämä meni itse asiassa paremmin näin: natsit pomppivat kiukusta tasajalkaa kun palvelunestohyökkäys johti vain siihen että saat blogillesi vielä lisää näkyvyyttä (jota siis jo ennestään on ollut erittäin paljon).

  Hieno juttu! Toivottavasti kaikki sisältö vanhasta blogista saadaan talteen ja siirrettyä.

  • 4.1

   sakutimonen sanoo

   Kyllähän minut tänne rekrytoitiin muutenkin, mutta kesälomien takia siirtyminen viivästyi kuukaudella. Sinä aikana ennätti tapahtua ikäviä asioita, kuten blogini katoaminen.

 4. 5

  Juha Anonyymistinyttämänsukunimen sanoo

  Hyvää työtä teet! Kaltaisiasi rohkeita totuudenpuhujia tarvitsemme enemmän!

 5. 7

  Helinä sanoo

  Juuri näin Saku. Asenteesi on oikea, ja kiusallinen hyvin monelle ja jatkossa vielä useammalle ajatustesi ja nimenomaan asiatietojesi vuoksi. Kiusantekohan kertoo vain siitä, että olet osunut asioiden ytimiin blogiteksteissäsi ja niin moni muu ei ole siihen kyennyt. Hyviä energioita uudella blogialustalla! Kirjoittele sinä, me muut luemme tekstejäsi. 🙂

 6. 8

  matti christensen sanoo

  ja huhhuh – silkkaa pahuutta on paljon – toivon että jaksat

 7. 9

  Kaarina L. sanoo

  Kiitos järjen ja tiedon äänestä. Saaresta kuran keskellä.

 8. 10

  Kautsu sanoo

  Älä lannistu. Sinun ääntäsi tarvitaan. Veikkaan, että rikostutkinnat kariutuvat aika nopeasti, koska eihän poliisi voi tutkia ”liian tärkeässä asemassa” olevia toimijoita.

  Tuo pavelunestohyökkäys viittaisi siihen, että olet selkeästi vaarantamassa aika monen toimijan toimeentulon. Kun ei uhkailulla saada hiljaiseksi, ruvetaan käyttämään muita rikollisia keinoja.

 9. 11

  Nikolai Ylirotu sanoo

  En yhtään ihmettele häirintää, sen verran olet ampunut nuivien ankkoja alas. Sekös niitä harmittaa. Kiitos siitä.

  – Nikolai

 10. 12

  Anneli Miljard sanoo

  Teet ihan hemmetin tärkeää työtä blogillasi, joten hieno homma, että blogi löysi uuden kodin! Harmi jos vanhat bloggaukset ovat mennyttä, mutta minkäs teet. Pääasia on, että uutta hyvin perusteltua ja terävästi ajateltua ja kirjoitettua tekstiä tulee yhä. 🙂

 11. 13

  Anna S. sanoo

  Toivottavasti jaksat jatkaa blogausta samalla tehokkuudella kuin tuo musta, valkotassuinen alter egosi. Me kyllä luemme ja jaamme tietoa eteenpäin.

 12. 14

  Satu sanoo

  Uuninpankkopoika-blogisi todella avasi silmäni sille todellisuudelle, jossa suomalaiset pitkäaikaistyöttömät ja mielenterveyskuntoutujat elävät ja kuinka heitä kohdellaan epäoikeudenmukaisesti, suorastaan laittomasti. Kukaan muu ei ole pitänyt ääntä näistä ongelmista.

  Minä olen (niin kuin kenties sinäkin) huolissani seurannut äärioikeiston nousua Suomessa jo 1990-luvulta lähtien. Teet todella arvokasta ja tärkeää työtä myös suomalaisten poliittisten tahojen uusnatsikytköksiä perkaamalla. Hienoa, että jatkat Imagen blogissasi; edellisen blogisi monet tekstit ja kuvathan ovat poistuneet. Kunnioitan rohkeuttasi ja sitkeyttäsi ja asiantuntemustasi. Paljon onnea uudelle blogille ja jaksamista sinulle!

 13. 15

  Hannu Lamminheimo sanoo

  Uskomatonta, että humaanin ja rauhanomaisen ajattelun puolustajat joutuvat nykyään niin altistumaan potaskalle. Ja sivitysvaltiossa !
  Suomessa on Kristalliyö.
  Onneksi örkkipotaska ei ole sinua lannistanut, kaltaisiasi liehuvia liekinvarsia tämä maailma tarvitsee. Jatka vain hyvää työtäsi, on välttämätöntä, että ne jotka välittävät, myös toimivat.
  Välinpitämättömyys on pahan paras kaveri.
  Kiitos hienoista teksteistäsi, jatka samaa !

  • 16.1

   Anssi Alanen sanoo

   Tuohan oli hyvä uutinen. Paljon tiukkaa asiaa lukenut niiltä sivuilta, ja fiksulla asenteella käsiteltynä.

 14. 17

  Serafiina sanoo

  Kiitos että jaksat! Joillain ihmisillä on selkeästi ihan liikaa aikaa, kun pitää harjoittaa nettihäirintää.

 15. 19

  Kristiina Merilahti sanoo

  Haluan sanoa samaa kuin edelliset: on väärin, että Uuninpankkopojan blogi katosi, koska teet hyvää työtä. Maailmassa on liikaa ihmisiä, jotka tuottavat paljon mielipiteitä ja kannanottoja, ja liian vähän niitä, joilla on oikeasti asiantuntemusta kannanottojensa tueksi. Sinä kuulut harvinaiseen joukkoon. Yritä jaksaa, suomalaisissa on paljon meitäkin, jotka arvostavat humaania järkeä, logiikkaa ja asiantuntemusta.

  Kaikkea hyvää!

  • 20.1

   sakutimonen sanoo

   Kyllä siitä varmasti on apua, ainakin viime maaliskuun puoliväliä vanhemmat jutut tuolla löytyvät.

 16. 21

  Liisa sanoo

  Todella harmi jos kaikki hyvät tekstisi ja niistä käydyt keskustelut hävisivät. Jaoit hyvää lakitietoa työttömille, mutta myös maahanmuuttoon liittyvistä faktoista. Ne ovat ne kaksi kuumaa perunaa kotimaan politiikassa (myös arjen puheissa), ja joista netissä leviää koko ajan hyvin runsaasti väärää tietoa. Väärästä tai pahasti vääristyneestä tiedosta voi tulla (ja tuleekin, se on nähty) lainsäätäjän ja/tai poliitikon lyömäase heikomassa asemassa olevia kohtaan. Populisti poliitikoille etenkin.

  Mutta hyvä näin, kiusaajien valta kutistuu.

 17. 22

  Jussi Hirvi sanoo

  Jos tekstit ovat tallessa kuvalinkkeineen, niin tarvitsee vain sijoittaa kuvahakemisto oikeaan kohtaan, ja ehkä lisäksi vähän etsi-korvaa-jumppausta. Jos blogin tietokanta on menetetty, niin moitteet palveluntarjoajalle puutteellisista varakopioist.a

 18. 23

  SeniorPotamo sanoo

  Kiitos jaksamisesta, arvostan vaivannäköäsi äärettömästi. Nykyinen järjestelmä ei tule minunkaan osaltani saamaan luovutusvoittoa.

 19. 24

  Pyry sanoo

  Tsemppiä Saku!

  Mielenkiinnolla olen seurannut blogiasi puolisen vuotta, tärkeistä asioista kirjoitat!
  Jatka samaan malliin!

 20. 26

  Tapani Karejoki sanoo

  Olin hetken huolissani. Onneksemme olet takaisin.
  Kynä ja mieli terävänä – rakit räksyttää ,karavaani kulkee.

 21. 27

  Jukka Eero sanoo

  Saku is back! Totuus ei pala tulessa. Arvostan suuresti työtäsi. Voimia ja pitkää pinnaa!

 22. 28

  Hiljainen lukija sanoo

  Hieno nähdä että jaksat jatkaa asioista suoraan puhumista vaikka hiljennysyritykset ovat kovia. Ja hienoa myös nähdä että Image tarjoaa alustan.

 23. 29

  Maarit sanoo

  Kirjoita kirja. Sitä ei niin vaan palvelunestihyökkäyksellä vaienneta..

 24. 30

  Henna Heino-Kuoppamäki sanoo

  Paska juttu kyllä kokonaisuudessaan. :/ Upeata kuitenkin, että jaksat sinnikkäästi jatkaa! Rispekt! (y)

 25. 31

  Kerkko sanoo

  Hienoa että blogejasi saa lukea jatkossakin. Kaltaisiesi älykköjen ääni on tällä hetkellä valtavan tärkeä.

 26. 32

  eila sanoo

  Kiitos että kirjoitat.
  Rehellisyys ja faktatieto ovat kultaakin kalliimmat.

 27. 33

  anonyymi sanoo

  Kiitos että kirjoitat.

  Olen elämässäni käynyt monia esiin nostamiasi asioita läpi.
  En vain jaksa enää taistella omien oikeuksieni puolesta.

 28. 34

  HyväSaku! sanoo

  Laita ihmeessä vanhat jututkin esille, koska niissä on niin paljon hyödyllistä tietoa. Vaikka kuvat ovat oleellinen osa juttuja niiden keventäjinä, on tieto arvokasta ilman niitäkin. Liian harva puhuu näistä asioista, varsinkaan niin analyyttsiesti ja selkeästi kuin sinä. Siksi vanhatkin jutut ovat arvokkaita.

  • 34.1

   sakutimonen sanoo

   Ne tulevat blogiin jos ja kun saadaan backup-tiedostot.

 29. 35

  Sanna sanoo

  Teet tavattoman tärkeää ja arvokasta työtä ja olet nykyisin suosikkiblogistini. Muista aina, kun idioottien kiusanteko oikein ottaa aivoon, että meitä on puolellasi sankoin joukoin!

 30. 36

  Saara sanoo

  Siun jutut on ollu valonpilkku moneen synkeään hetkeen. Kiitos!

 31. 37

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Pitäisi perustaa työttömyys-wiki, jossa olisi ne asiat työvoimahallinnon ja kuntien kanssa asioinnista, joita em. tahot ei kerro. Lisänä voisi olla aktivointisuunnitelma-galleria, jonne voisi kukin ladata sen aktivointisuunnitelman irvikuvan, jolla lakia rikotaan hänen kohdallaan.

  Vanhan blogin kommenteissakin oli paljon hyvää tietoa, niitä tosin oli aika vaikea löytää uudestaan. Onnea uudelle blogille.

 32. 38

  Taru Berndtson sanoo

  Blogisi on todella tärkeä ja lisäksi hyvin taustoitettu ja kirjoitettu. Hienoa että jatkat!

 33. 40

  Artti Niemelä sanoo

  Hienoa, että Sakari kuitenkin jatkaa kirjoittelemistaan, kaikista hörhöistä huolimatta!

 34. 41

  Jee sanoo

  Hienoa, ehdin jo säikähtää että oliko laadukkaan blokin pitäminen tässä Sakulta. Mutta onneksi ei. Olisi kyllä tosin hieno, että osa entisen blokin jutuista saataisi palautettua jotenkin. Niissä oli oikeasti hyviä neuvoja miten toimia tarvittaessa kun pyritään kyykyttään, kun näyttää siltä, että toisinaan itse kullekin työttömälle sellaista tulee vastaan. Ehkä jotkut blogia seuranneet on saattaneet tallentaa sivuja sellaisinaan kovalevyilleen. Eli kun jotkut selaimet osaa esim tehdä PDF-tiedoston nettisivusta kuin sivusta. Niistä saisi varmasti joku kirjoitettua kirjan halutessaan 🙂

  Niin ja olisi hieno kun Pesusetä, Mölkkypeli jne. Jutuistakin saisi jotain pelastettua. Ne jos mitkä on kuin piikki lihassa monille noista hyvän tilinsä tekeville. Tosin vastaavia tulee kuin sieniä sateella nykyään. Niin ehkä juttujen katoaminen ei haittaa, koska uutta ”Mölkkypelipajaa” ja vastaavaa pökeltää esille koko ajan. Joiden ainoa idea on hyödyntää työttömistä koostuvaa orjatyövoimaa kaikin tavoin.

 35. 42

  moi sanoo

  Onnittelut uuteen kotiin täältäkin ja palavaa jaksamista jatkoon.

  Tänään julkaistu tuollainenkin: ”Työnteon kannustimet – mitä jää käteen?”
  Sivulla 32 mainittu mm. Paltamon kokeilu ja osallistava sosiaalimur..turva.
  Yhteenveto sivuilla 33-34.
  Ihmettelen, mistä laskuihin on keksitty käyttää niin pientä vuokraoletusta kuin 440e/kk.

  Suoraan selaimessa avattava osoite alla, ei tarvitse erikseen PDF-lukijaa:
  https://docs.google.com/viewer?url=https%3A%2F%2Fwww.vatt.fi%2Ffile%2Fvatt_publication_pdf%2Fmuistio_50.pdf

  Työnteon kannustimet – mitä jää käteen?
  Tekijät: Viitamäki, Heikki
  Julkaisu: VATT Muistiot 50
  Päiväys: 11.08.2015
  Abstrakti: Miten vero- ja etuusjärjestelmien rakenteelliset ominaisuudet vaikuttavat työnteon kannustavuuteen vuonna 2015. Tätä selvitettiin VATT:n juuri ilmestyneessä muistiossa. Kannustimia parantamalla halutaan edesauttaa työttömiä ja työelämän ulkopuolella olevia hakeutumaan työmarkkinoille sekä ansiotyössä olevia työskentelemään aiempaa enemmän ja tehokkaammin. Tulosten mukaan pienituloisilla yksin asuvilla ja lapsettomilla puolisoilla efektiiviset marginaaliveroasteet voivat olla 60–90 prosenttia, eli korkeampia kuin kaikkein suurituloisimpien marginaaliveroasteet. Pienituloisilla lapsiperheillä ongelmat kärjistyvät ja taloudelliset kannustimet ovat käytännöllisesti katsoen olemattomat laajalla tuloalueella, ylettyen jopa keskipalkkaisiin. Tämä johtuu pääosin siitä, että lasten lukumäärän kasvaessa yleinen asumistuki lisääntyy, jolloin sen marginaalivaikutus ulottuu korkeammalle tulotasolle. Mitä enemmän lapsia, sitä pitemmälle tuloasteikossa vaikutus ulottuu. Samanaikaisesti marginaaliveroaste nousee keskituloisilla noin 50 prosenttiin. Pienten lasten perheissä työnteon kannustavuutta heikentävät lisäksi tarveharkintaiset päivähoitomaksut ja lasten kotihoidon tuki.

  Teemat: Sosiaaliturva Verotus
  Alueet: Julkisen talouden rahoitus ja tulonsiirrot
  ISBN: 978-952-274-155-4

  https://www.vatt.fi/julkaisut/uusimmatJulkaisut/julkaisu/Publication_6093_id/1009

  Suoraan selaimessa avattava osoite alla, ei tarvitse erikseen PDF-lukijaa:
  https://docs.google.com/viewer?url=https%3A%2F%2Fwww.vatt.fi%2Ffile%2Fvatt_publication_pdf%2Fmuistio_50.pdf

 36. 43

  Henriette sanoo

  Tsemppiä!
  (Ennen kylähullut jupisivat oman kylänsä raitilla, nykyään on internet jolloin he pääsevät levittämään mielenhäiriöitään laajemmilla foorumeilla.)
  Sinä teet arvokasta työtä.

 37. 44

  Pertti Merta sanoo

  Johan minä pelästyin, mihin Sakun kirjoitukset ovat kadonneet..
  Nyt näyttää hyvältä.. sikäli kuin saatan uskoa kommentteihin näillä palstoilla.
  Toivotan koko sydämestäni Sakulle sekä hänen lukuisille ystävilleen erinomaista ja mielenkiintoista (kenties politiikassa..) syksyä! Eikun ihan muutenkin!
  Pertti Merta

 38. 45

  Pera (alkuperäinen) sanoo

  Todella Suuret Kiitokset Sakulle edellisenkin blogin lakitietoudesta mitä suodatit tavallisenkin pulliaisen ymmärrettäväksi. Harmittaa vaan kun en kaikkia työttömiä koskevia lakipitoisia kirjoituksiasi arkistoinut omalle koneelleni. Josko ne jostain vielä löytyisivät, olisi iloinen uutinen. Toki lait ovat muuttuneet niistä vuosista kun aloitit lakitietouden purkamisen arkipäivän työttömien tietoisuuteen.

  • 45.1

   sakutimonen sanoo

   Eletään toivossa, että kaikki vanhat jutut saadaan mukaan tähän blogiin.

  • 46.1

   sakutimonen sanoo

   Valitettavasti tuo arkisto päättyy viime maaliskuulle. Kyllä kaikki jutut tallessa ovat ja osa niistä on jo siirretty tähän blogiin. Vielä puuttuu pari viimeistä vuotta, mutta kyllä nekin tulevat tänne.

 39. 47

  Salla sanoo

  Haluan vain kiittää hyvistä kirjoituksistasi ja perikseantamattomuudestasi trolleja vastaan. Sinulle järjen äänenä on tilausta tällä ajanjaksolla.