Elintasosurffarit meritaksissa

– Neljä viidestä laittomista maahan pyrkijöistä on 18-50 vuotiaita terveitä ja hyväkuntoisia miehiä. Tämän ikäiset ja kuntoiset suomalaiset miehet puolustaisivat isänmaataan. Siksi tulijat eivät näyttäisi täyttävän pakolaisstatusta, Slunga-Poutsalo napauttaa.

Näin reippaasti nimeää Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sisällisotaa pakenevat miehet elintasosurffareiksi ja käytännössä sotilaskarkureiksi Suomen Uutisissa.

Voisin tietysti kysyä kenen joukoissa Syyrian sisällissotaa pakenevien pitäisi puoluesihteerin mielestä taistella, ISISin, al-Assadin, Hizbollahin vai al-Nusran, mutta jätän kysymättä. Voisin myös kysyä puolustaisivatko vaikkapa siviilipalvelusmies Jussi Halla-aho ja varusmiespalvelunsa kesken jättänyt Olli Immonen asein isänmaata, mutta jätän senkin kysymättä.

Sen sijaan kerron kuvotuksesta, jota tunnen seuratessani tätä häikäilemätöntä leimaamista ja oman suosion kasvattamista sen avulla. Joillekin poliitikoille inhimillisyys ei merkitse mitään, vaan he näyttävät haluavan sysätä kaikki pakolaiset takaisin Välimereen. Hukkukoot, kuolkoot, ei kuulu meille.

Tämä vahingoniloisen häijy piittaamattomuus leviää kuin tauti. Joku keksii jotain ilkeää ja toiset toistelevat sitä ihastuneina. Jussi Halla-aho keksi nimetä pakolaiset meritaksilla saaapuviksi iphone-miehiksi.

jha iphonemiehet

Tähän meritaksiin ihastui Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman ja päätti napsaista itselleenkin pari irtopistettä. Vielä pahemmaksi pistää nettimöläytyksistään tunnettu Perussuomalaisten varavaltuutettu Olli Sademies.

sademies 20.8.15

Minä en ymmärrä tällaista epäinhimillisyyttä. Varteenotettavien poliitikkojen puheet eivät enää millään tavalla poikkea nettipersoona Sakarias Lehtomäen jutuista. Käänteisestä piruilustaan tunnettu Lehtomäksi voisi ihan hyvin olla näillä näytöillä varteenotettava poliitikko, jonka syvällisä viisauksia lehdet toistelisivat.

sakarias

Se on tosiasia, että pakolaisia tulee nyt paljon myös Suomeen. Ratkaisu ei ole heidän hukuttamisensa Välimereen eikä ampuminen Suomen rajalle. Heidät on kansainvälisten sopimusten nojalla otettava maahan ainakin siksi aikaa, että heidän asemansa selvitetään. Iso osa heistä tullaan palauttamaan, mutta sen asian hoitavat viranomaiset. Siihen ei tarvita agitaattorien raivoon piiskaamia kansanjoukkoja.

Netin raivopäiden tulisi esittää itselleen Helsingin Sanomien Pekka Mykkäsen esittämät kysymykset:

Tuleeko mieleen pilkata suomalaisen bussi- tai junaturman uhreja tai heidän omaisiaan? Tuleeko mieleen kiistää kouluampumisista selvinneiden ja niissä kuolleiden omaisten hädän aitous? Mennä porukalla nälvimään yhä eläviä Karjalan evakkoja, Aasian tsunamin tai Estonian lauttaturman uhrien omaisia?

Ja tässäkö on se elintasosurffausta harrastava iphone-mies, joka on jättänyt perheensä etsiäkseen leveämpää leipää sen sijaan että taistelisi isänmaansa puolesta naapuriaan vastaan joissain sisällissodan asemiesten joukoissa?

 

10984129_895487130517719_4737502962889045887_n

Pisteitä keräävät inhopopulistit aiheuttavat jokaisessa inhimillisyyden rippeet säilyttäneessä suunnilleen tällaisen reaktion:

yöök

Päivitys 21.8. klo 22.50

Kaikille kommentoijille tiedoksi, että tämä blogi ei ole mikään  MV tai muu rasistinen roskasivu. Kaikki rasistiset kommentit tullaan poistamaan välittömästi.

Kommentit
 1. 1

  Haikki sanoo

  ”Sotien aikana Suomesta lähetettiin myös 70 000 sotalasta yksin Ruotsiin ja Tanskaan sotaa pakoon.

  Kymmenien tuhansien sotalasten lisäksi Ruotsiin lähti Suomesta myös yli 56 000 aikuista sotaa pakoon.”

  Onneksi nuivat eivät olleet tuolloin Ruotsissa päättävissä asemissa. Nämä ”ankkurilapset” ja ”rintamakarkurit” olisivat muuten jääneet rajan tälle puolen sodan jalkoihin.

  • 1.1

   Joni Pelkonen sanoo

   Kyllähän evakkoja pilkattiin länsirannikolla ryssiksi. Halla-aholaisilla on pitkät perinteet omien rajojensa puolustamisessa.

  • 1.2

   Arjupaa sanoo

   Tuon saman kuvan olen nähnyt monessa paikassa, jossa selvästi hieman vanhempi mies kantaa pientä lasta. Ilmeisesti näitä kuvia ei paljoa löydy, koska tuo sama kuva on joka paikassa. Kuten sanottu 4/5 on nuoria asepalvelusikäisiä nuoria miehiä. Jos porukkaa on satoja tuhansa, niin kyllä sinne joukkoon mahtuu myös naisia ja lapsia sen 1/5 verran.

   Sitten vedotaan siihen, että Suomesta on miehiä lähtenyt muualle tienaamaan. Kyllä, ensin suomalainen mies taisteli perheelleen turvallisen paikan elää ja lähti sitten muualle töitä tekemään, ei elämään toisten kustannuksella.

   Eniten ihmetyttää, että miksi muslimit eivät hakeudu eikä heitä juuri vastaanoteta muihin muslimimaihin. Miksi Somaliaan voivat meidän somalit tehdä turistimatkoja, mutta muiden täytyy sieltä paeta?

   Joku kirjoittaa, kuinka Suomesta lähti 56.000 aikuista Ruotsiin pakoon. Jos mukana oli palveluskuntoisia miehiä, niin he olivatkin rintamakarkureita (pääosin muuten suomenruotsalaisia), eikä heitä ihan hyvällä katsota eikä arvosteta. Suomenruotsalaiset eivät myöskään asuttaneet evakoita, vaan antoivat sen(kin) muiden hoidettavaksi.

   • 1.2.1

    sakutimonen sanoo

    Kommenttisi kertoo halusta uskoa kaikkien sotaa pekenevien olevan sosiaalituken perässä tulevia elintasosurffaajia. Mieleesi ei sitten tullut, että ehkäpä juuri tuo kuva on poikkeuksellisen koskettava ja kertoo inhimillisestä hädästä, jossa pakolaiset ovat.

    Jatka elämmäsi ennakkoluulojen ja luutuneiden asenteiden vallassa, mutta älä tule enää tänne jakamaan nitä kanssamme.

   • 1.2.2

    Anu sanoo

    ”Miksi muslimit eivät hakeudu eikä heitä vastaanoteta muslimimaihin?”

    Juuri niinhän tapahtuu. Valtaenemmistö pakolaisista kaikkialla on kriisien naapurimaissa. He pakenevat sinne ihan niin kuin suomalaiset taannoin Ruotsiin.
    Tästä kartasta voi tarkastella, mihin esimerkiksi syyrialaiset ovat paenneet, ja verrata vähän noita lukuja Suomen vastaanottamiin.
    http://www.mercycorps.org/articles/turkey-iraq-jordan-lebanon-syria/quick-facts-what-you-need-know-about-syria-crisis

   • 1.2.3

    PeelsePuupi sanoo

    Huhhuh, mitä rasistista sontaa! Yksin Jordaniassa on miljoona Syyrian-pakolaista, ja joku jaksaa väittää, että pakolaiset eivät hakeudu islamilaisiin maihin… Jos pakolainen poistuu kotimaastaan maitse, ei hän kyllä ensimmäisenä Suomeen saavu. Kannattaisi ”ehkä” lukea muutakin kuin vain Vammafoorumia – suosittelen aloittamaan maailmankartastosta.

    • 1.2.3.1

     stunned sanoo

     Puhumattakaan palestiinalaispakolaisista, joita on Israelin itsenäistymisestä 1948 lähtien kertynyt pelkästään Jordaniaan noin kaksi miljoonaa.

     240 000 palestiinalaispakolaista asuu Saudi-Arabiassa, Libanonissa yli 400 000. Gazan alueen pakolaisleireissä asuu edelleen puoli miljoonaa palestiinalaispakolaista.

   • 1.2.4

    Haikki sanoo

    ”Tuon saman kuvan olen nähnyt monessa paikassa, jossa selvästi hieman vanhempi mies kantaa pientä lasta. Ilmeisesti näitä kuvia ei paljoa löydy, koska tuo sama kuva on joka paikassa.”
    Mitä tämänkin pitäisi todistaa?
    Minulle tulee esimerkiksi Vietnamin sodan kuvista mieleen lähinnä se, jossa napalmin polttama tyttö juoksee muitten lasten kanssa tiellä. Venepakolaisetkin olivat sitten varmaan elintasosurffareita meritaksissa?

 2. 2

  kysynVaan sanoo

  Mitä tuohon I-Phoneen ja evakoihin tulee, niin mitäpä jos iPhoneja olisi ollut 1940-luvulla, niin mitäpä luulette, olisiko ne jätetty hylättyihin pirtteihin venäläisille vai otettu mukaan?

 3. 3

  Antti sanoo

  Olisiko näistä miehistä järjestäytymään, vaikka lähi maissa, kootakseen yhteisen armeijan joka laittaa kotimaiden kiihkoilijat ruotuun? Ettei siis tarvitse ns. vääriin joukkoihin liittyä. YK voisi vaikka aseistaa ja johtaa näitä rauhantekijöitä.

 4. 4

  PeelsePuupi sanoo

  Se älypuhelin on melko välttämätön kapine pakolaisleireiltä lähdettäessä ja pidettäessä yhteyttä somen kautta esim. omaan perheeseen. Some on nykyaikana tässä aivan ylivoimainen, tuskin kukaan järjellinen ihminen voi olla siitä eri mieltä. Kyseessä on juuri älypuhelin (eikä esim. läppäri) halpuutensa, pienen kokonsa ja akkukestonsa takia. Mukavaa kuulla, että J. Halla-aho on itsenäisesti suorittanut puolueettoman tutkimuksen, jonka mukaan tämän välttämättömän välineen merkiksi pakolaisilla paljastuu nimenomaan iPhone. Mielelläni odotan tämän ”tutkimuksen” tuloksia myös kirjallisina – kuitenkaan pidättämättä henkeäni odotellessani.

 5. 5

  Markku sanoo

  Kysymys lienee että mihin asti sitä meriliikennettä halutaan kannustaa. Ollaanko valmiita siihen että se kaksinkertaistuu? Viisinkertaistuu? Hyvät tarkoitukset ei valitettavasti pelasta kenenkään henkeä. Jos merelle lähdöstä raportoidaan takaisin että aina on turvapaikka odottamassa kunhan merelle pääsee, ei seurauksia tarvitse hirveästi miettiä, kyllä sieltä tulijoita riittää.

  Minusta olisi hienoa jos näiden heittojen sijaan yritettäisiin miettiä/laskea/tutkia miten sitä itse ongelmaa autetaan. Olisi hieno nähdä se laskelma joka osoittaa että resurssit euroopassa pakolaisten hoivaamisessa on paremmassa käytössä kuin resurssit pakolaisleireillä ja köyhien maiden infrassa ja naisten koulutuksessa. Nyt heti seuraa sitten polvireaktio ”miksei molempia”, siihen on yksinkertainen syy, rajalliset resurssit. Heti kun käytössä on loputtomat resurssit tai niin paljon resursseja että pakolaisongelma hoituu yhdessä vuodessa niin sittenhän tuo on validi argumentti. Nyt tuntuu että argumentit nykyisen maahanmuutto/pakolais/turvanpaikanhakija-tilanteen osalta on lähinnä semmoisia feel good -argumentteja, on kivaa auttaa yhtä ihmistä ja nähdä hyöty, ei se häiritse että se sama resurssi olisi auttanut 1000 ihmistä näkymättömissä.

  • 5.1

   stunned sanoo

   Älypuhelin tuskin on elintason mittari. Pikemminkin arkipäiväistynyt käyttöesine. Nokiakin luopui bisneksestä, koska kaikilla on jo puhelin. Niitä saa missä päin maailmaa jo muutamalla kympillä. Totta kai pakolaisella on omaisuutta mukana, jos se helposti reppuun mahtuu. Kaikki muu kiinteä onkin sitten jäänyt kotimaan myllerrysten jalkoihin.

   Halla-aho on taas kääntänyt asian irvikuvakseen. Turha kai toivoa, että ihmisillä olisi ymmärrystä suodattaa demagogia pois ja ajatella omilla hoksottimillaan.

  • 5.2

   LL sanoo

   Ehkäpä jokaisen joka ”tietää” mitkä olot Syyriassa ovat, pitäisi ensin hankkia oikeata tietoa mitkä ne todellisuudessa siellä ovat. Minua se kaikki, mitä siellä on tapahtunut, on järkyttänyt ihmisenä. Kaikki ne ihmiset yrittävät löytää paikan jossa voivat elää rauhassa elämäänsä. Lapsia on pakolaisleireillä useita miljoonia, vailla vanhempiaan tai sukulaisiaan jotka on tapettu tai kadoksissa. Hiestä monet ovat nähneet väkivaltaa tai olleet väkivallan kohteena. Avuntarve tulee kestämään vuosia, vuosikymmeniä. Näille nokkelikoille jotka obvat tietävinään miten auttaa pakolaisleirillä olevia: menkää ja tehkää!

   Halveksun kaikkia, aivan jokaista, jotka heittelevät ihan vain omasta päästään, ja sitä sontaa mitä siellä ilmeisesti ainoastaan on.

 6. 6

  Somaliaan sanoo

  Ulkoasiainministeriön elokuussa päivittämän matkustusohje Somaliaan: ”Somalia: Maahan ei pidä matkustaa. Turvallisuustilanne on vaarallinen. Konsulisuojelua ei voida antaa maahan jääville.

  Suomen suurlähetystö
  Nairobi

  (voimassa kunnes toisin ilmoitetaan)

  Somalian turvallisuustilanne on huono ja arvaamaton. Terrorismin uhka alueella on erittäin suuri ja länsimaalaisiin kohdistuva kidnappausuhka hyvin korkea. Mogadishussa on toteutettu useita terrori-iskuja julkisten rakennusten, ravintoloiden, hotellien ja lentokenttäalueen läheisyydessä. Taistelut varsinkin Somalian keski- ja eteläosissa vaativat edelleen kuolonuhreja sotilasoperaatio AMISOMin, hallituksen, al-Shabaab -järjestön ja klaanien välisissä yhteenotoissa.”

  Olisi Halla-ahonkin kannattanut käyttää Googlea ennen kuin selittelee omiaan. Toki eihän se totuus ole pääasia, vaan narratiiviin sopiva agitaatio.

 7. 7

  Tiina Ovaska sanoo

  Perussuomalaisten ministeriryhmä kokoontuu täällä Imatralla. Lainaus Timo Soinin haastattelusta Uutis Vuoksessa lauantaina 22.8 : ”Pitäisi uskaltaa puhua siitä, pitäisikö turvapaikkaa myönnettäessä suosia naisia, lapsia ja kristittyjä.”

 8. 8

  keke sanoo

  ”Voisin tietysti kysyä kenen joukoissa Syyrian sisällissotaa pakenevien pitäisi puoluesihteerin mielestä taistella, ISISin, al-Assadin, Hizbollahin vai al-Nusran, mutta jätän kysymättä.”
  Kansanedustaja Tom Packalenilta kysyttiin tätä samaa ja hän vastasi että olisi parempi jos henkilö liittyisi ISIS:kseen kuin lähtisi pakolaiseksi omassa blogissaan
  http://tompackalen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200335-turvapaikanhakijat-voidaan-majoittaa-vanhoihin-varuskuntiin
  https://i.imgur.com/Jhd7g0H.jpg

  Ottamatta sen kummemmin kantaa niin toteaisin että kansanedustajan ei välttämättä kannattaisi julistaa tällaisia mielipiteitä. Mikäli itse vastaisin Perussuomalaisten viestinnästä ottaisin Packalenin sivuun ja selittäisin hänelle että tällaiset mielipiteet hallituspuolueen edustajalta voivat aiheuttaa kansainvälistä huomiota ei pelkästään lehdistön vaan myös sellaisten huumorijärjestöjen kuten MOSSAD sekä NSA keskuudessa jotka ottavat terrorismin tosissaan. Esimerkiksi itsehän en välttämättä tahtoisi joutua heidän listoilleen terrorismiin yllyttämisestä.

  • 8.1

   Feisal Thomas sanoo

   Kansanedustaja Packalénin julkista trollailua huolestuttavampaa on hänen näkyvä toimintansa MPK:ssa joka vie uskottavuutta kaikelta vapaaehtoiselta maanpuolustustyöltä. Alla aiempia lausuntojaan joista ei noussut niistäkään minkäänlaista mainittavaa julkista polemiikkia.

   ”Kansanedustaja: Suomen Nato-jäsenyys olisi uhka Venäjän turvallisuudelle

   – 2000 modernia tarkkuuskivääriä optiikoineen maksaisi reilu 10 miljoonaa, mutta pystyisi tuottamaan viholliselle laskennallisen 2000 sotilaan päivätappion ja 14.000 viikkotappion. Tällaisia tappioita ei yksikään nykyarmeija kestäisi”, Packalen sanoo.

   ”Suomen Nato-jäsenyys sitä vastoin muodostaisi merkittävän uhan Venäjän turvallisuudelle ja sitä kautta Suomen turvallisuudelle”, hän toteaa.”

   http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/packalen_nato_uhka_venajan_turvallisuudelle-25016

   ”Packalén ihmettelee myös, miksi ”kovaotteinen, mutta rationaalinen” Syyrian hallinto härnäisi esimerkiksi Natoa kaasuttamalla omia kansalaisiaan.”

   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013090317441655_uu.shtml

   ”Perussuomalainen ylistää Alijevin vaalia – diktaattori sai 85 % äänistä

   Azerbaidzanin presidentinvaaleissa tarkkailijana toimineen kansanedustaja Tom Packalénin mielestä vaalit olivat ”erittäin asiallisesti hoidetut”.

   Kansanedustaja Tom Packalén (ps.) on kirjoittanut Facebookiin useita myönteisiä kommentteja Azerbaidzanin tuoreista presidentinvaaleista.”

   http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/alijev%20packalen-9717

   ”Kansanedustaja kaipaa todisteita Venäjän läsnäolosta Itä-Ukrainassa

   Tom Packalén ei ole vakuuttunut Venäjän osallisuudesta Ukrainan sisällissotaan.

   Kansanedustaja Tom Packalén (ps.) kaipaa todisteita siitä, että Venäjän joukot ovat osallistuneet Itä-Ukrainan tapahtumiin. Hän esittää pyyntönsä Facebookissa.

   – Koska Ukrainan kriisissä kaivataan todisteita venäläisjoukkojen läsnäolosta Itä-Ukrainassa, niin ne jotka ovat tästä vakuuttuneita, niin laittakaa tänne, se teidät vakuuttanut todiste, Packalén kirjoittaa.
   Jos riittävän vakuuttava todiste löytyy, Packalén aikoo myöntää, että Venäjä on lähettänyt sotilaita Ukrainaan.”

   http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/kansanedustaja%20kaipaa%20todisteita%20venaja%20ita%20ukraina-24505

 9. 9

  Facepalm2015 sanoo

  Kirjoittajan on helppo sanoa näin, kun tämä tilanne ei ole vielä räjähtänyt täysin käsiin. Haluan nähdä kirjoittajan tekstiä 20-vuoden päästä, kun ihmismäärä Euroopassa ylittää Euroopan ihmispopulaation kantokyvyn. Ihmiset lisääntyy holtittomasti siellä hätämaissa ja tulevat tänne, kun kotimaahan ei enää mahdu. Itse en halua heidän virheistään kärsiä. Sinä olet varmasti sitten vistusti hiljaa, kun meillä kaikilla loppuu ruoka Euroopassa sen takia.

  • 9.1

   sakutimonen sanoo

   Jos minä olen 20 vuoden kuluttua hengissä, niin olen silloin 77-vuotias ja minulle on herttaisen samantekevää minkä väriset ovat minua hoitavat kädet.

  • 9.2

   sanoo

   Sitä paitsi tässäkin maassa heitetään niin paljon syömäkelpoista ruokaa ihan vaan roskikseen mm. kaupoissa ja ravintoloissa, koska se ei tuota taloudellista voittoa kenellekään, ja silloinhan sitä ei kannata ihmisille antaa. Jos maailmassa mentäisiin kaikkien ihmisten ruokkiminen, eli ihmisten hyvinvointi ja inhimillisyys edellä, sen sijaan että ruoalla saa tehdä taloudellista voittoa, ei tarvitsisi vinkua siitä, kuinka ”kaikilla loppuu ruoka Euroopassa”. Ei loppuisi, jos siitä valtavaa osaa ei heitettäisi pilaantumaan.

   Mutta tämähän ei mitenkään istu oikeistolaiseen ihmiskuvaan tai yhteiskuntamalliin, missä perustarpeistakin saa tehdä ja tehdään kauppatavaraa.