Puhutaanko persua?

Elintasosurffarit käännytettävä pikaisesti – eriarvoistavat tuet poistettava.

– Perussuomalaisten viestiä on vähättelty maahanmuuttopoliittisten linjausten osalta sillä perusteella, etteivät laittomat turvapaikanhakijat tai niiden määrä ole ollut Suomessa ongelma.

– Neljä viidestä laittomista maahan pyrkijöistä on 18-50 vuotiaita terveitä ja hyväkuntoisia miehiä.

Vahvennetut sanat yhdessä ainoassa Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon lausunnossa ovat hyvä persun kielen alkeiskurssi. Siinä erehdyttävästi suomea muistuttavassa kielessä sanoille annetaan uusi merkitys, jolla muokataan ihmisten mieliä. Kyse on uusiokielestä, jota ujutetaan koko ajan yleiseen kielenkäyttöön.

Uusiosanoilla ja vanhojen sanojen uusilla merkityksillä luodaan kuvaa uhkaavasta vihollisesta ja halvennetaan kansanryhmiä. Niillä sanoilla valehdellaan avoimesti. Niillä sanoilla pyritään ottamaan haltuun keskustelun ilmatila.

Kun Slunga-Poutsalo puhuu elintasosurffareista, niin hän mitätöi turvapaikanhakijoiden hädän ja leimaa heidät pelkkien tukien takia maahan tulijoiksi. Kun hän puhuu eriarvoistavista sosiaalituista, niin hän valehtelee maahanmuuttajien saavan enemmän tukia kuin syntyperäisten ja yllyttää muitakin valehtelemaan samalla tavalla. Tosiasiassa turvapaikanhakijoiden saama vastanottoraha on pienempi kuin toimeentulotuki, mutta eriarvoisuus ei tarkoita tässä kielessä sitä.

Kun Slunga-Poutsalo puhuu laittomista turvapaikanhakijoista ja laittomista maahan pyrkijöistä, niin hän puhuu pötyä ja yllyttää muita tekemään samoin. Laitonta turvapaikanhakijaa ei kansainvälisen lainsäädännön ja sopimusten mukaan ole olemassakaan. Jokaisella on oikeus hakea turvapaikkaa mistä tahansa maasta ja se on täysin laillista. Kohdemaan viranomaiset sitten päättävät myönnetäänkö turvapaikka vai ei. Kielteinenkään päätös ja sitä seuraava käännyttäminen eivät tee siihenastista oleskelua laittomaksi.

Puolueen puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini on täysillä mukana tässä kielen uusiksi muokkaamisessa:

– Emme käy keskustelua muiden ehdoilla emmekä alistu siihen tälläkään hetkellä, vastasi Soini Imatralla perussuomalaisten ministeriryhmän kesäkokouksen yhteydessä.

Mutta mitä mieltä olette tällaisten sanojen käytöstä?

– Ilmaisinkohan itseni epäselvästi? Soini vastasi.

Ette halua vastata kysymykseen?

– Vastasin kysymykseen ja vastaan kysymykseen niin kuin haluan, Soini sanoi.

Kun Soini sanoo ”emme käy keskustelua muiden ehdoilla”, niin suomeksi hän sanoo, että haluamme itse määrätä keskustelun sävyn ja tason. Haluamme siirrellä maalitolppia antamalla vakiintuneille sanoille uuden merkityksen. Jos emme tätä oikeutta saa, niin emme keskustele ollenkaan.

Kun Soini sanoo ”vastaan kysymykseen niin kuin haluan”, niin hän noudattaa vain sitä samaa kaavaa, jota hänen kannattajansa ovat jo kauan noudattaneet sosiaalisessa mediassa. He tuuttaavat menemään omaa näkemystään eivätkä piittaa vasta-argumenteista. Kysymyksiin he eivät vastaa ollenkaan tai vastaavat tuuttaamalla lisää valheellista propagandaa, usein vieläpä asian vierestä.

Meistä muista on kiinni annammeko Perusuomalaisille oikeuden ottaa ilmatila haltuunsa ja opettelemmeko me puhumaan persua. Meistä on kiinni hyväksymmekö me keskustelun, jossa sanojen merkitys muuttuu ennakolta ilmoittamatta ja yksi ainoa puolue määrittelee keskustelun tason, sisällön ja käytettävät sanat.

Minä aion edelleen sanoa rasismia rasismiksi ja valehtelua valehteluksi.

 

Kommentit
 1. 1

  Jönni Lumperi sanoo

  Olen opetellut monia kieliä, ja yleisesti uuden kielen oppiminen on mielestäni aina rikkaus. Persustakin olen kuunteluoppilaana kuin huomaamattani oppinut jo alkeet, mutta koskaan en aio itse suostua persua puhumaan.

 2. 2

  Hannu sanoo

  Kun trolli (vaikkapa persu) jää yhdestä valheesta kiinni, hän siirtyy seuraavaan valheeseen.

  • 2.1

   Janne sanoo

   Kierrokset maahanmuuttovalehteluun on nostettu täysille, koska se on nyt jotakuinkin ainoa Perussuomalainen visio, jossa he eivät ole suuntaa vaihtaneet.

   Gallupeissa käyrät suuntaa alaspäin, joten suosiota on pakko saada. Surullista ja irvokasta, miten politiikkaa tehdään kärsivien kustannuksella.

  • 2.2

   teuvo perusfinni sanoo

   Persulla on luontainen tapa jänkätä joka palstalla, uhota ja kirjoittaa väärin. Persujen kieli on kuin pikku mopopoikien uhoamista. Kun persulle tulee epämiellyttävä puheenaihe, persu vaihtaa mielellään puheenaihetta ja alkaa rivin ohitse jauhamaan puppua seuraavasta aiheesta kääntääkseen katseet muualle.

   Kehotan ihmiskunnan uskottavuuden nimissä, että kukaan ei opettele edes vitsinä puhumaan persua. Vaan pikemminkin naureskelee heidän väkivaltaa ja populismia pursuaville aiheilleen. Kun lapsi saa aikansa huutaa, mieli helpottuu. Ehkä jopa persun.

 3. 3

  punavihermädättäjä sanoo

  Politiikan kieleen on viimeinkin alettu kiinnittää huomiota, kun sen taso on vahonnut tarpeeksi alhaalle. Kiitos tästä perussuomalaisille.

   • 4.1.1

    LL sanoo

    Yritän ymmärtää lukemaani.

    ”Sosiaaliturvamme perustuu asumiseen, missään muussa Euroopan maassa näin ei käsittääkseni ole. Sehän on houkutin. Mielikuva siitä, että täällä on jotenkin paremmat etuudet, pitää rikkoa.” -Slunga-Poutsalo

    Sosiaaliturva perustuu lainsäädäntöön. Asuminen Suomessa tuskin on houkutin, koska asumiskulut ovat täällä paljon korkeammat kuin muualla Euroopassa. Vai mitä Slunga-Poutsalo tarkoitti?

    Mielikuva paremmista etuuksista tuskin on useimmilla pakolaisilla tai siirtolaisilla tiedossa. Eihän sosiaaliturvaan liittyvistä etuuksista oikeasti tiedä kovin moni maassa jo vakituisesti elävä tämän maan kansalainen, jopa monet kansanedustajat elävät täydessä tietämättömyyden tilassa niiden suhteen.

    • 4.1.1.1

     stunned sanoo

     Persut haluaisivat sitoa etuudet kansalaisuuteen ja työhistoriaan. Cameronilaisuuden hengessä työttömäksi joutunut maahanmuuttaja ei enää saisi jatkoa oleskeluluvalleen vaan saisi fudut ensin työstä, sitten koko maasta.

     Minusta Ruotsissa pelkkä oleskelulupa riittää etuuksien saamiseen, ihan kuin meillä. En ymmärrä, miksei Sling-Poop sitä tiedä.

     • 4.1.1.1.1

      LL sanoo

      Ruotsissa ne ovat paremmat, ei vain mielikuvien tasolla vaan ihan oikeasti. Mutta mitä ihmettä Sling-Poop tarkoittaa ”mielikuvalla siitä, että täällä on jotenkin paremmat etuudet, ja ne pitää rikkoa”?
      Eikö hän tiedä sitä, että Suomi on joutunut Euroopan neuvoston tarkkailulistalle liian matalan sosiaaliturvan vuoksi. Täällä ei tosiaankaan ole sosiaaliturvan taso sellainen, että se olisi kenellekään mikään houkutin.

    • 4.1.1.2

     Mie vaan :) sanoo

     Mielestäni ihminen joka joutuu vainotuksi , kidutetuksi,pahoinpidellyksi tai elää sodan keskellä turvattomana kokee varmaan kaikki turvalliset maat houkutteleviksi. Jokaisella ihmisellä on oikeus turvaan,lämpöön,ruokaa, terveydenhuoltoon jne jne… Mielestäni suomalaiset unohtavata helposti sen miten meitä on autettu aikeina aikoina,täältä lähdettiin turvaan muihin maihin mm Usa ja Saksa lainottivat Suomea että päästään jaloillen ja antoivat velat osaksi anteeksi 🙂 Meillä on täällä loppujen lopuksi niin hyvä maa olla ja elää,on mukavaa jakaa se ihmisten kanssa ja olla ylpeä maastaan. Tosin nykyään häpeän päivä päivältä enemmän suomalaisuuttani,persujen takia 🙁

  • 4.2

   stunned sanoo

   Persuille ja persuhenkisille turvapaikanhakija on oikea turvapaikanhakija tai pakolainen vain jos on kuollut.

   Noitavainojen aikaan noitana tuomittu saattoi todistaa syyttömyytensä vain hukkumalla. Nykyään pakolainen ei voi olla oikea pakolainen, jos pääsee lähtömaastaan hengissä kohdemaahan. Kaikki rajalle asti hakemustaan esittämään yltäneet ovat siis huijareita.

 4. 5

  Esa Ruoo sanoo

  Mihin me tavalliset netinkäyttäjät joutuisimme, elllei Saku suomentaisi persukieltä? Persulaan?

 5. 6

  Ninni sanoo

  Hieno postaus, osaat aina tiivistää juuri sen olennaisen. Kiitos että pidät tätä blogia.

 6. 7

  Poks sanoo

  Uuskielen synnyttämisessä hommalaisuus on ollut keskeisessä asemassa. Foorumillahan on pitkään esitelty ja tehtailtu mallivastauksia yleisimpiin argumentteihin. Tämän myös näkee, ikävä kyllä, keskustelupalstoilta, jotka homma-lahkolaiset ovat tuhonneet jatkuvalla spämmäyksellään.

  Mielestäni nyt olisi aika ottaa takaisin peruskäsitteet, joita tämän pienelle halla-aholaisten joukkion on jostain syystä annettu turmella rauhassa: isänmaallisuus ja suomalaisuus. Sillä tämä porukka – en tietekään laske suurta osaa persuja siihen – on epäisänmaallisinta ja suomalaisuutta halveksivinta porukkaa tässä maassa. Vedofilia eli veteraaneilla ratsastaminen saa riittää, isoisieni muistoa on tarpeeksi jo häpäisty.

 7. 8

  Kautsu sanoo

  TImo: No, voisit myös ruveta kutsumaan valehtelua soinistelemiseksi tai persuiluksi.

 8. 9

  Veikko Laulajainen sanoo

  Politiikan kieli on monimutkaista, eikä sitä pitäisi tiivistää pelkästään persuihin.
  Siitäkin huolimatta, että ketä kutsutaan ETYKin juhlakokoukseen taisi olla kommenttina Timolta ”Muut maat ei meitä määräile, ketä kutsutaan” ja porttikiellon sai osa, joiden olisi kuulunut osallistua.

  Nykyhalituksessa myös keskusta ja kokoomus käänsivät takkinsa

 9. 10

  Oup sanoo

  Tähän on kehitetty termikin maissa jossa tätä on harrastettu paljon pidempään ja systemaattisemmin kuin Suomessa: Dog Whistle Politics Pitäisiköhän täälläkin alkaa puhumaan ilmiöstä koirapillipolitiikkana.

 10. 11

  sanoo

  Hyvä postaus!

  Kiinnitin tänään huomiota, että Ylen julkaisemassa Sanna Ukkolan kolumnissa käytetään neutraalinomaisesti alunperin juuri perussuomalaisten lanseeraamaa kieltä. Näin asenteet hitaasti muuttuvat ja muokkautuvat: Ukkola puhuu 11. kappaleessa ”suvaitsevaistosta”. Tässä kolumni: http://yle.fi/uutiset/sanna_ukkola_somen_tunneorgiat/8247391

  (Ukkola myös puhuu leikkaustenvastaisesta mielenosoituksesta, joka ”kärjistyy poliisien ja anarkistien yhteenottoon”. En tiedä viitataanko tällä eiliseen, jolloin 12 000 ihmisen rauhallisesti sujuneen mielenosoituksen jälkeen otettiin muutama ihminen kiinni. Mitään raivoa ei siitä kyllä saa tekemälläkään. Merkillepantavaa sen sijaan on, miten osa ihmisistä tuntuu sulkevan korvansa tältä asialta täysin.)

  • 11.1

   LL sanoo

   Sanna Ukkolan mies on hommafoorumin Matias Turkkila. Ehkä hän on oppinut sen häneltä. Sitähän sanotaan, että pariskunnat alkavat lopulta muistuttaa toisiaan. Perussuomalaiset pyrkivät koko ajan asemoimaan itsensä mukamaltilliseen keskustaan, vaikka heidän puolueessaan on äärimmäistä oikeistoa, ihan puhtaita natseja ja EU:ssa puolue kuuluu oikeistokonservatiiviseen parlamenttiryhmän. Ei suinkaan keskustaliberaaleihin. Talouspolitiikka jota ajavat on brittiläistä kovanlinjan thatcherismiä. Joka muuten on myös kokoomukselle läheinen talouspoliittinen ideologia. Kepu Sipilän johtamana on taipunut myös samaan suuntaan.

 11. 12

  tarja pennanen sanoo

  Olen sitä mieltä että pakolaiset jotka tulee esim. Syyriasta ovat nuoria hyväkuntoisia miehiä , missä naiset ja lapset ? Suomi oli sodassa ja nuoret miehet puolusti rajalla Suomea , siis ”pakolaiset” tulevat tänne helpon rahan perään ja Suomi maksaa, siis me , tyydymmekö tähän meillä vanhukset jää hoitamatta kun ei ole rahaa siihen ,annetaanko se mieluummin ”kävelijöille ” meinaan niitä on !!!!

  • 12.1

   sakutimonen sanoo

   Syyriassa ei puolusteta maan rajoja ulkoista vihollista vastaan kuten Suomi teki talvi- ja jatkosodassa, vaain siellä käydään sisällissotaa. Kenen joukoissa nuorten miesten pitäisi mielestäsi taistella? Syyrian armeijan, joka käy sotaa omia kansalaisiaan vastaan? ISISin kaulankatkojien joukoissa? Hizbollahin, al-Assadin vai al-Nusran joukoissa? Jossain lukuisista pienemmistä aseellisista ryhmittymistä? Pitäiskö heidän liittyä johonkin sotajoukkoon vapaaehtoisesti vai odotella pakkovärväystä, jonka seurauksena he voivat joutua taistelemaan naapureitaan ja sukulaisiaan vastaan? Kannattaisiko sinun ottaa edes pikkuisen selvää asioista ennen kuin vertaat Suomen käymiä sotia Syyrian sotaan?

   • 12.1.1

    jussibratsu sanoo

    Timonen on oikeassa siinä että sodan luonne on erilainen esim. Syyriassa eikä rinnastusta Suomeen voi noin tehdä. Toisaalta, ei tilanne ole niin mustavalkoinen etteikö kysymys voisi olla kaikissa tapauksissa täysin perusteetonkaan.

    Se on kuitenkin tärkeämpi pointti että tämän hetken tulijoista suurin osa on nuoria miehiä. Tämä ei ole puolusteltavissa sillä, että joissain kulttuureissa on tapana pistää paras tienaaja tien päälle lähettämään rahaa kotiin, jos keskustellaan oikeasti *pakolaisista* joilla on kotimaassaan välitön henkeen tai terveyteen kohdistuva uhka. Jos itseen ja perheeseen kohdistuu välitön uhka, prioriteetit pitäisi olla muualla kuin rahan lähettämisessä kotiin. Jos näin ei ole, oikeaa uhkaa ei taida kotimaassa olla, tai jos on, on tehty tiettyjä tietoisia päätöksiä siitä kuka lähtee turvaan, ja kyllä tuota saa täälläkin päin ihmetellä, etenkin jos tavoitteena on maahanmuutajien osalta integroitunut yhteiskunta.

    Kysyisinkin, että

    • 12.1.1.1

     sakutimonen sanoo

     1800-luvulla suomesta lähti Amerikkaan nuoria miehiä, joista osa jätti perheensä taakseen ansaitakseen leveämpää leipää ja lähettääkseen rahaa kotimaahan. Tätä en ole nähnyt kenenkään paheksuvan.

     • 12.1.1.1.1

      jussibratsu sanoo

      Eiköhän heissäkin paheksunnan arvoisia tapauksia ollut, mutta ei nuo nyt sentään ihan vertailukelpoisia tapauksia ole. Eli nyt puhutaan elintason perässä siirtolaisuudesta, ei pakolaisista jotka pakenevat esim. sodan jaloista? Suomalaiset eivät pääsääntöisesti jättäneet perheitään sodan jalkoihin, vaan kyse oli nimenomaan resurssipulasta jota lähdettiin paikkaamaan. Ja vaikka silloinkin oli ammattimaista markkinointia kuinka meren takana on parempi elämä (kuten nykyään monissa lähtömaissa), minkäänlaiseen sosiaaliturvaan ei varmaankaan 1800-luvun amerikassa voinut luottaa. Tällä hetkellä monilla maahantulijoilla on kuitenkin yllättävän hyvät tiedot täkäläisestä sosiaaliturvasta, joskin monesti myös hieman yliampuvat – huhu- ja markkinointilisä näkyy.

 12. 13

  Rauno Halme sanoo

  Kysymyksessähän on varsin laaja ilmiö yhteiskunnassamme. Jokainen koittaa hallita ilmatilaa omalla Orwellin murteellaan, niin tekee myös uunipankkopoikakin. Mitähän jos kaikki pyrkisivät omassa puheessaan kutsumaan asioita oikeilla nimillään eivätkä pyrkisi tulkitsemaan toisen sanomisia omista tarkoitusperitään?

  Ylen uutisoinin (24.8.2015) mukaan kunnilla ei ole kykyä vastaanottaa yhtään nykyistä enempää, joten olisi syytä alkaa laitaa järjestelmää kuntoon eikä harjottaa orgiota pilkun kanssa ilmatilan haltuun saamiseksi. Kuka on valmis aloittamaa rakentamiseen perustuvan keskustelukultuurin yrittämällä ymmärtää toista kerrankin positiivisesti?

 13. 14

  Hantta sanoo

  Kiitos, lämmin kiitos jälleen kerran, asiaa! Aikoinaan duunikaverin isä sanoin, että moukkien kanssa on puhuttava moukkien kieltä tulematta itse moukaksi. Tämä pätee persuun. Ja persuihin. En suvaitse suostua persuamaan rakkaan kielemme kanssa. Soini on kuin märkä saippua, luisuen aina käsistä, kun on kyse vastuun kantamisesta. Hävytöntä valehtelua persuilta, heidän iskulauseitaan ei koskaan tutkimustieto lukemillaan tue. Heidän kannattajansa eivät niitä lue. Pidetään Suomi sivistyneenä ja näytetään näille politiikan tyhjille tynnyreille, että suurin osa, lähes 90 % suomalaisista, iskee takaisin. Annetaan persu(i)lle se, mitä ei edes tilattu.

 14. 15

  Kimi69 sanoo

  Teidänlaistenne on ihan turha jeesustella politiikan uuskielestä, kun itse olette aivopesseet kansan uskomaan ”tasa-arvoiseen” avioliittohuuhaahan sekä muihin kuplalaisen uhriutujan älyttömyyksiin.

  • 15.1

   sakutimonen sanoo

   Todennäköisesti sinulla ei ole aivoja pestäväksi asti.

 15. 16

  kukkahattutäti101 sanoo

  Kolumni osui niin oikeaan – olen seuraillut nettikeskusteluja epäuskoisena.

  Mutta mitä voi tehdä, kun ihmisiä esineellistetään (”heinäsirkkaparvi tulee” jne.), älyllinen epärehellisyys ja suoranainen valehtelu rehottaa, sekä raivoisa viha paketoi tämän kaiken?

  Viha lietsoo vihaa ja jopa omalla nimellään ihmiset esittävät kammottavia kommentteja, vaikka eivät edes tiedä puheena olevasta asiasta mitään.

  Onko niin, että täytyy vaan ”puhua moukkaa muuttumatta moukaksi” (hieno ilmaisu) ja ottaa keskustelua haltuun.

  Tsemppiä kaikille inhimillisille ihmisille!

  • 16.1

   moukantaidoton sanoo

   Sotkit esineellistämisen ja epäinhimillistämisen täysin suotta – vieläpä samassa lauseessa älyllisestä epärehellisyydestä valittaessasi. Tarvitseeko tuohon syyllistyä itse vain saadakseen kärjistää, vai eikö heinäsirkoista puhuminen muuten ole kyllin paha?

   Rautalankaa varmuuden vuoksi: esine on eloton. Heinäsirkat ovat eläviä olentoja, jotka parvina koetaan tuhoisiksi ja epäinhimillisiksi. Inhimillisiksi mielletyt asiat ovat usein pohjimmaltaan eläimellisiä. Kirjoitettu kieli lienee ainoa ihmiset täysin eläimistä erottava asia.

 16. 17

  Miika sanoo

  Joukko perussuomalaisia, näkyvimpänä puolueen puheenjohtaja ja Suomen ulkoministeri, on omaksunut populisteille ominaisen tavan informoida ja ottaa kantaa omasta mielestään mitä ”yhteiskunnallisimpiin” asioihin. Mielipiteenilmaus on luonnollisesti jokaisen oikeus, mutta jos viestin sisältö on sinällään vääristynyt, on sen tarkoitusperiä tutkittava syvemmin. Äänekkäimmät persut näyttävät muitta mutkitta omaksuneensa viestintätavan, jota anglosaksinen kielitutkimus kutsuu semanttiseksi meteliksi (semantic noise). Semanttinen meteli koostuu kolmesta päävaikuttimesta, provokaatiosta, manipulaatiosta ja yleistyksestä.

  Koska suurimpaan joukkoon edellä mainittuja persuja ei tehoa kuin heidän omat lääkkeensä, osaan se minäkin, ja annan tulla täydellä mitalla: –Mitä yhteisteistä on ISISillä ja persulla? –Kumpikin edusta kulttuurin ydintalvea.

 17. 18

  Neiti M sanoo

  Ihan järkyttävää fanatismia Soinilta. Miten voi johtaa jos ei kykene vuorovaikutukseen, eikä vastaa kysymykseen. Ei ole länsimaisen ajattelun mukaista sanankäyttöä. Jos ei kunnioita toista ihmistä, niin ei voi oikeasti käyttää mediaa oman propagandan jauhamiseen.

  Mielestäni Timo Soinin pitäisi pohdiskella motiivejaan, puhumattakaan miksi hän on julkisessa virassa.

  Tässä artikkeli ja video samalla tavalla ajattelevasta sheikki Hani Al-Seba’i:sta.
  http://www.viralthread.com/a-female-lebanese-news-anchor-was-told-to-shut-up-heres-what-she-did-instead/?utm_rcreplace_39=3220&ts_pid=2

  Media saisi mielestäni käyttää omaa harkintaansa siinä että ei antaisi media-tilaa tai aikaa ihmiselle joka ei kunnioita toista ihmistä.

 18. 19

  Huh hah sanoo

  Suomen kansa ei koskaan ole ollut yhtenäinen eikä samalla puolella koskaan. Eikä ole nykyäänkään.

  Keskustelun tulisi olla rakentavaa eikä räksytystä. Kirjoitus näyttää olevan mustamaalaamista ja vihaa lietsovaa. Vastauksista pari asiallista kommentointia, suurin osa huokuu vihaa ja henkii pahaaoloa.

  En äänestänyt enkä tule äänestämäänkään tuollaisia jotka kuvittelevat tekevänsä maailmanrauhaa mutta kylvävät maailmansotaa.

 19. 20

  Caritas. sanoo

  Metakeskustelu keskustelusta on yleensä turhaa, mutta nyt aihe on oikeasti kiinnostava. Kielen käyttö politiikan välineenä on yhteistä kaikille ryhmille, joten turhaa se on tavallaan persuja tässä lasitalossa kivittää. Kummasti poliittiseen kieleen on hiipinyt kestävyysvajetta (lama), kotouttamista (rahan jakamista vastikkeetta), liikkuvaa väestöä (kiertävistä romanirikollisista), siirtolaisia (elintasoaan sosiaaliturvalla nostamaan pyrkiviä ulkomaalaisia, joiden kohdalla Geneven pakolaissopimuksen kriteerit eivät täyty) ja muuta poliittisen aatteen värjäämää puhetta. Eihän täällä olla vieläkään yksimielisyydessä siitä, miksi kansalaissotaa pitäisi kutsua ja siitä on kohta sata vuotta.

 20. 21

  esko mörkö sanoo

  Vuonna 2014 suomessa annettiin ulkomaalaisviraston tilaston mukaan 3706 turvapaikkahakemusta koskevaa päätöstä. Turvapaikan sai 501. Eli n. 13% hakijoista. Eikö loput 87% ollut silloin aiheettomia hakemuksia?

  • 21.1

   sakutimonen sanoo

   Perusteettomia kyllä, mutta niiden jättäjät eivät toimineet vastoin lakia. Kenellä tahansa on kansainvälisen oikeuden ja sopimusten mukaan oikeus hakea tarvapaikkaa mistä tahansa. Suuri hylkäysprosentti osoittaa, että hakemukset tutkitaan tarkasti ja perusteettomat hakemukset hylätään.

 21. 22

  kari koski sanoo

  No niinpä, te jotka haluatte ottaa tänne turvapaikan hakijoita niin ottakaa heidät huolehdittavaksenne. Otetaan sotalapsia joita itse lähetimme Ruotsiin Terveiden nuorten miesten tehtävä on taistella isänmaansa puolesta ja sen laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolesta eikä lähteä pakoon!

  Tuosta sosiaalitoimen asiakkaiden eriarvoistamisesta on mustaa valkoisella ja totuus jos siihen perehdytte on se että kantasuomalaista pompotetaan ja ns. maahanmuuttajalle(tuvapaikan hakijalle) annetaan lappu kultapaikkoihin ja auton ostoo. Haloo , te maailman omat tunnot, ottakaa pihanperälle omakustannushintaan hätää kärsivä ulkomainen ihminen.

  • 22.1

   sakutimonen sanoo

   Syyriassa ei taistella ulkoista vihollista vastaan, vaan siellä käydään sisällissotaa. Missä armeijassa sisällissotaa käyvän Syyrian nuorten miesten pitäisi mielestäsi taistella? Syyrian armeijan, joka pommittaa oman maan kansalaisia? ISISin kurkunleikkaajien, al-Assadin, Hizbollahin vai al-Nusran joukoissa? Jossain muussa aseellisessa ryhmittymässä? Ettekö te Suomen käymien sotien Syyrin sotaan rinnastavat koskaan ota selvää edes perusasioista?

   Kansainvälisten sopimusten mukaan valtiot huolehtivat pakolaisista, eivät yksittäiset kansalaiset.

   Kukaan ei ole koskaan pystynyt oikeasti näyttämään mustaa valkoisella maahanmuuttajien saamista paremmista sosiaalietuuksista. Jos niitä todella maksettaisiin, niin miksi ei se jokaiselle mussuttajalle tuttu sossun virkailija julkista vaikka sitä lakia tai niitä ohjeita, joissa velvoitetaan myöntämään enemmän tukea maahanmuuttajalle? Jatka kalavaleiden kuuntelemista, mutta älä tule enää kertomaan niitä tänne. Olen saanut tarpeeksin noin alkeellisesta argumentoinnista jo kauan sitten. Kehitä itseäsi, lue oikeaa tietoa ja vähemmän roskasivuja.

 22. 23

  sauhuttelija sanoo

  Tuohon yllämainittuun lisäisin vielä, että jos jonkun henkilökohtainen tukipäätös olisi ”mustaa valkoisella” julkisuudessa niin vuotaja ja julkaisija syyllistyvät rikokseen.

 23. 24

  Totaalisuvaitseva sanoo

  Sakutimonen nyt ampuu tässä tekstissä itseään jalkaan. Moittii Perussuomalaisia aisoiden ja mielikuvien vääristämisestä uusien slangisanojen ynnä muiden harhaanjohtavien ilmausten avulla. Hänen oma tekstinsä kuitenkin on aivan samaa tasoa. Hän sortuu samoihin, ellei pahempiin, kohteensa asiasisällön vääristelyihin voimakkain ilmaisuin. Hän myös nokkelasti luo uutta mielikuvaa persu-kielestä, jolla luodaan kuvaa uhkaavasta vihollisesta ja halvennetaan kansanryhmiä. Eikös tämä nyt ollut tekstin mukaan tuomittavaa toimitaa?

  Mielestäni asioista on voitava keskustella avoimesti. Elintasopakolainen, elintasosurffari ei ole mikään uusi ilmiö. On myös aikalailla naiivia ajatella, ettei sitä täällä pohjolassakin ole. Henkilöt jotka väärin perustein hakevat täältä turvaa ovat rikollisia, jotka vaarantavat yhteiskuntamme toimintaa joka sektorilla. Ennen kaikkea he ratsastavat niiden kustannuksella, ketkä oikeasti apua tarvitsevat. Autetaanhan yhdessä apua tarvitsevia, ei rikollisia.

  • 24.1

   sakutimonen sanoo

   Minä keskustelen asioista avoimesti ja paljastan persukielessä käytetyn taktiikan. Eikö se ole minulle luvallista?

 24. 25

  skeptinen sanoo

  Hyvä kirjoitus. Koskee kyllä muitakin puolueita. Soinilaiset ovat vaan vieneet ”poliittisen retoriikan” ja ”medianhallinnan” uusille tasoille. Jopa sellaisille, että muut kadehtivat. Halla-ahon ja Soinin aloittama ylimielisyys on tarttunut laajemminkin puolueeseen, varmaan persuille positiivisten tulosten myötä.
  Odotan innolla koska kalikka kalahtaa omaan nilkkaan.

 25. 26

  Totaalisuvaitseva_ sanoo

  Miten tämä nyt oikesti sitten lopulta eroaa siitä miten puhutaan esimerkiksi ”dermaria” tai ”kepulakieltä”? Jo pikaisella tarkastelulla huomaa, että kirjoittamasi kielenkäyttö on politiikassa hyvinkin yleistä puolueeseen katsomatta. Jotenkin odottaisin taitavalta blogaajalta subjektiivisempaa antia. Tästä jäi yksittäistä puoluetta kohtaan kirjoitetun lievästi lietsovan poliittisen vihapuheen maku. Kuin populistin kynästä. (Piikki kirjoitettu pilke silmäkulmassa. Oikeasti älä koskaan ala kirjoittamaan uutisartikkeleita. Ei niitä kukaan lue.)

  • 26.1

   sakutimonen sanoo

   Perussuomalaisten kritisoiminen ilman muiden puolueiden kritisoimista on siis vihapuhetta. Näinhän se persuksi on.

 26. 27

  Totaalisuvaitseva_ sanoo

  Korjaisitko tuohon siis että -vähemmän- subjektiivista antia. Kiitos ja mukavaa päivänjatkoa.