Populistien kuningatar

Facebookissa lävähti eteeni kansanedustaja  Laura Huhtasaaren haastattelu Satakunnan Kansassa.

Ilmaiseksi näkyvä juttu on niin lyhyt, että sen voi kirjoittaa tänne kokonaan:

Porilainen kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) käännyttäisi turvapaikanhakijat pakolaisleireille muun muassa Saudi-Arabiaan ja Kuwaitiin. Hän kaavailee Saudi-Arabiaan pakolaisille omia kyliä, joiden kouluissa työskentelisivät työttömät syyrialaiset opettajat. Esimerkiksi Dubaissa olisi tarjolla muille töitä.

– Pakolaisleirien pystyttäminen YK:n tuella auttaa paljon enemmän kuin maahanmuutto. Kieli ja kulttuurikin olisivat lähellä, Huhtasaari arvioi.

Suomalaiset voisivat käydä valitsemassa leireiltä omat kiintiöpakolaisensa: naisia, lapsia, vammaisia ja vanhuksia. Hän vastustaa kiintiöiden kasvattamista.

Huhtasaari vaatii rajoille väliaikaisia rajatarkastuksia. Hän pitää Suomea Pohjolan Kreikkana, jolla ei ole varaa edes turvapaikkahakemusten käsittelyyn.

– Ei se ole rasismia, jos haluan rajatarkastukset.

Huhtasaari tarjoaa täydellisen esimerkin siitä, miten populistisilla ja vailla mitään realismia olevilla puheilla miellytetään  populismia rakastavaa kansanosaa. Huhtasaaren Facebookissa jakamana tuo sama juttu on kerännyt paljon kommentteja, joista osa on suorastaan kuvottavia rasistisuudessaan. Huhtasaaren Fb-profiili alkaakin nykyisin olla luokattomuudessaan samaa tasoa kuin MV ja Jussi Halla-ahon omalla seinällään ylläpitämä ”keskustelu”. Itse hän toki käyttäytyy hillitysti, mutta ei puutu millään tavalla sivullaan mellastavien rasistien räyhäämiseen.

Huhtasaari lienee jo ilmoittanut Saudi-Arabian ja Kuwaitin johdolle, että hän aikoo perustaa näiden alueille pakolaisleirejä. Luonnollisesti on pelkkä ilmoitusasia, että Suomi ja Huhtasaari ovat nyt päättäneet tehdä näin. Siihenhän ei yhtenä maailman epädemokraattisimpana ja surkeista ihmisoikeuksistaan kuuluisana maana tunnetun Saudi-Arabian kuningashuonella ole mitään vastaan sanomista. Myöskään itsevaltiaalla Kuwaitin emiirillä ei liene asiaan nokan koputtamista. Maallistuneen Syyrian ja wahhabiittisen Saudi-Arabian kulttuuritkin ovat hänen mielestään niin lähellä toisiaan, että sopeutumisvaikeuksia ei ole.

Sitten Suomesta lähdetään näille leireille huutolaismarkkinoille valikoimaan sopivia ihmisiä. Valintakriteerit tietenkin päättää Suomi yksin, vaikka leirit olisivatkin YK:n ylläpitämiä. Suomen omat rajat suljetaan eikä turvapaikahakijoita päästetä maahan. Huhtasaari siis heittää menemään kaikki kansainväiset sopimukset, joihin Suomi on sitoutunut.

Sanon ihan suoraan, että VMP. On täysin käsittämätöntä, että näin löysille puheille hurrataan. On terveen järjen ja asiatietojen ivaamista, että istuva kansanedustaja laukoo näin poskettomia juttuja. Jos ette ymmärrä mikä näissä Huhtasaaren ehdotuksissa on pielessä, niin luultavasti olette melko toivottomia tapauksia.

Huhtasaarelta lienee ihan turha odottaa yhtään järkevää ja oikeasti toteuttamiskelpoista ajatusta. Hän on valinnut osansa populistien kuningattarena.

 

Kommentit
 1. 1

  Marimah sanoo

  Jos PS saisivat Suomen rajat suljettua, tarkottaisiko se myös, ettei kukaan Suomesta pääse ulos? Vielä ihmettelen, miten rajat saataisi pysymään kiinni – olisiko rajoilla muuri, piikkilanka-aita, sotaväki, vapaaehtoisjoukot tms? Vienti- ja tuontikauppa kaiketi loppuisivat myös? Entä Internet – saisiko täällä katsoa, mitä maailmalla tapahtuu, vai siirtyisimmekö suoraan Pohjois-Korean malliin? Voi että.

  • 1.1

   stunned sanoo

   Persujen malli on Putinin malli. Lainmuutoksilla ja nationalistisella paatoksella ohjaillaan mielialoja haluttuun suuntaan.

 2. 2

  Joni Pelkonen sanoo

  Tämä Huhtasaari näyttää taannoisen blogikirjoituksensa perusteella jopa kuvittelevan että talous on nollasummapeliä. Hänellä on siis hyvin heikko käsitys yhteiskunnan toiminnasta ja poliittisten päätösten seurauksista.

  En oikein ymmärrä mitä hän on lähtenyt politiikassa tavoittelemaan: koska hänellä ei ole yhteisten asioiden hoitamiseen tarvittavia perustietoja eikä ole myöskään järkevää visiota jota olisi toteuttamassa. Ehkäpä hän on katsonut kansanedustajien verotietoja ja päättänyt haluavansa samanlaiset tulot.

 3. 3

  Ilona sanoo

  Arvoisa edustaja on sitäpaitsi tainnut lainata ja viritellä jonkun muun ideaa:
  Helsingin Sanomissa 4.9.2015:
  ”Miljardööri haluaa ostaa saaren Välimerestä ja perustaa sinne valtion pakolaisille”

 4. 4

  Jakke Juhola sanoo

  Vaikka Saudi-Arabian ihmisoikeustilanne on mikä on (siitä vain harvoin elämöidään) niin kai tällaista saa ehdottaa? Eikä Huhtasaari edes ole ensimmäinen ehdottaja, näitä löytyy myös ulkomailta. Saudi-Arabialla ja Kuwaitilla lienee myös rahaa mitä muuten käytetään mielikuvituksellisiin rakennushankkeisiin ja aseisiin. Arabit puhuvat samaa kieltä, uskontokin on sama, en ymmärrä mistä Timonen tässä niin kamalasti hermostuu saudien ja kuwaitilaisten puolesta.
  Siitäkö, että heiltä ei ole asiasta kysytty? Ei ole muuten kysytty eurooppalaisiltakaan.

  • 4.1

   Vesa Valenius sanoo

   Saahan sitä ehdotella, siitä vaan Lauralle menolippu Riadiin, niin menee ehdotukset oikeaan osoitteeseen. YK tuskin perustaisi pakolaisleirejä maahan, joka ei ole allekirjoittanut Geneven sopimusta. Persut voisivat mielellään ehdotella saudeille myös ko. sopimuksen allekirjoittamista.

  • 4.2

   stunned sanoo

   Kas kun ei ehdota Kuun pimeää puolta. Todennäköisyys vain snadisti pienempi toteutua.

 5. 5

  PeelsePuupi sanoo

  Ensin leikataan kehitysyhteistyörahoja ja sen jälkeen perustellaan YK:n leirejä eri puolille maailmaa? Tämä on sitä logiikkaa, jonka vain rasisti-persu ymmärtää. Tai ehkä Huhtasaari aikookin perustaa pakolaishuutokaupan Saudeihin omilla rahoillaan?

 6. 6

  Matti Kuusinen sanoo

  Vasemmistolainen, aseista kieltäytyjä ja rintamakarkuri kyllä ymmärtää kaltaistaan, mutta sillätavoin ei maailman konflikteja ratkaista. Ketä ne diktaattorit ja hirmuhallinnot kukistaa elleivät oman maan nuoret ja kykenevät miehet. Vasemmistolainen kyllä haluaa ulkoistaa ongelmien selvityksen Jenkeille, mutta jo seuraavassa lauseessa huutaa riistokapitalistien toimien päälle.

  Tämä siirtolaisvyöry pitää lopettaa nyt heti ja nämä miehet palautta lähi-itään ja Afrikkaan. Heistä on täällä vain haittaa. Otetaan perheitä ja yksinäisiä naisia lapsineen, kunnes aseet ovat hiljentyneet.

  • 6.1

   sakutimonen sanoo

   Eiväthän sivari Halla-ho ja asevelvollisuudesta vapautettu Immonen ymmärrä ollenkaan kaltaisiaan samalla tavalla kuin minä reservin upseerina.

   • 6.1.1

    T. Kallinen sanoo

    Aseiden kalistelun tasolle menee kun oikein älynystryöitä pinnistellään.

 7. 7

  Markku sanoo

  Minusta pitäisi enneminkin perustaa EU:n yhteinen rahasto jolla leirien oloja parannetaan konfliktien äärellä lähimaissa, joissa on 86% kaikista pakolaisista. Selkeät säännöt, kaikki EU-maat samalla rahaosuudella mukaan talouslukujen perusteilla.

  Rahat käytettäisiin leirien infraan, ruokitukseen, koulutukseen (varsinkin naiset ja lapset). Kaikessa työllistettäisiin maksimaalisesti itse pakolaisia niin pitkälle kun voidaan semmoisilla palkoilla jotka kannustavat innostuneita, mutta eivät aiheuta kateutta.

  Turvapaikanhakijat voitaisiin käännyttää takaisin turvalliseksi määritetyille leireille. Tästä sovittaisiin pakolaisleirin isäntämaiden kanssa kun pakolaisleirejä perustetaan ja myös isäntämaiden tilannetta voitaisiin tukea rahastoilla tarpeen mukaan(varsinkin infraa).

  Pohdinnan alla: Hyväksyttäisiinkö haluavien EU-maiden maahanmuutto pakolaisista. Teoriassa voitaisiin hyväksyä että jokainen maa saa ottaa pakolaisia jos haluaa, mutta sitä ei saisi antaa tapahtua siinä määrin ja varsinkaan hyvin koulutettujen osalta ettei aiheuteta braindrainia. Esim. lääkärien osalta ennemin vaikka maksetaan palkkaa että lääkäri tekee duunia siellä pakolaisalueella kun että lääkäri siirtyy EU-maahan tekemään lääkäritointa. Tämä on vielä mietinnässä, en tiedä onko tähän ”hyvää” ratkaisua.

  Päämäärä: Avustaa mahdollisimman suurta osaa pakolaisista, järjestää inhimillisemmät olot leirille ja saada tilanne semmoiseksi ettei esim. lasten peruskoulutus kärsi pakolaisuudesta jos mahdollista.

  Pyrkiä siihen ettei rahaa käytetä Suomessa jolloin siitä osa jää tänne pyörimään, vaan käyttää raha paikallisesti, jolloin se myös jää auttamaan paikallista taloutta. Tällöin jokainen avustuseuro tuottaa enemmän hyötyä kuin kotimaassa kalliisiin palveluihin käytetty.

  Jokainen EU-maa hyväksyy myös säännöt/leirien sijainnit koskemaan sitä itseään jos paikallinen konflikti syntyy EU:n rajoille ja EU-maahan kohdistuu pakolaisvirta viereisestä maasta.

  • 7.1

   LL sanoo

   Suomi saa Euroopan Unionilta pakolaisten auttamiseen runsaasti tukea, oma osuutemme on minimaalisen pieni – 0,03% valtion koko budjetin loppusummasta. Suomi hyötyy valtiona maahanmuuttajista.

   Sinä, Markku, ehdotat todella julmia. Kotinsa ja läheisensä menettäneet jäisivät ehkä lopun elämänsä ajaksi tai ainakin vuosikausiksi pakolaisleireille, joissa ei voi elää normaalia elämää. Kukaan normaalilla inhimillisellä ymmärryksellä varustettu ihminen ei ehdota tuollaisia.

   Olin joskus hyvinkin EU -vastainen. Kantani on muuttunut. Sen ovat muuttaneet nationalistismieliset sekä avoimesti natsit ja äärioikeistolaiset niin Suomessa kuin ympäri Eurooppaa. He vastustavat kiivaasti Euroopan Unionin jäsenvaltioiden kehittämistä ihmisoikeusasioissa ja sosiaalisten perusoikeuksien osalta. EU-kriitikot ovat halukkaita polkemaan ihmisoikeuksia, pienentämään ay-liikkeen valtaa ja kurjistamaan heikommassa asemassa olevien elinoloja. Tasa-arvokysymykset ovat heille täysin vieraita. Tämä kaikki näkyy nyt myös perussuomalaisten harjoittamassa hallituspolitiikassa. Hallituspuolueiden työelämää koskevat ehdotukset lakimuutoksineen kohdistuvat matalapalkka-aloille ja suurin osa leikkauksista heikommassa asemassa oleviin.

   (Rahaliitto on ollut epäonnistunut, mutta sen purkaminen ei Suomen osalta ole enää mikään helppo tai lainkaan yksinkertainen juttu. Se on aivan toinen aihe, joten ei siitä enempää.)

   • 7.1.1

    Markku sanoo

    ”Suomi hyötyy valtiona maahanmuuttajista.”

    Maahanmuuttajista, kyllä, jostain osasta(opiskelijat/työperäinen/avioliitot). Pakolaisten/turvapaikanhakijoiden osalta nykyisellä kotouttamisen keinoilla ei kyllä taideta jäädä plussalle millään taloudellisilla luvuilla. Muuta vaikutusta on vaikeampi arvioida.

    ”Sinä, Markku, ehdotat todella julmia. Kotinsa ja läheisensä menettäneet jäisivät ehkä lopun elämänsä ajaksi tai ainakin vuosikausiksi pakolaisleireille, joissa ei voi elää normaalia elämää. Kukaan normaalilla inhimillisellä ymmärryksellä varustettu ihminen ei ehdota tuollaisia. ”

    Kai sinä tiedät että 60 miljoonasta pakolaisesta 86% ei koskaan lähde lähimaata kauemmaksi pakoon? Nämä ovat myös ne henkilöt jotka palaavat sitten kotimaahansa kun kriisi on ohitse. Länsimaista paluumuuttoa pakolaiset eivät juurikaan harrasta. EU:hun näista 60 miljoonasta pakolaisesta tulee tänä vuonna turvapaikanhakijoina arviolta 1,1% (700 000). Lisäksi tulee UNHCR kiintiöpakolaiset, joiden lukumäärä tosin on aika pieni, esim. Suomeen kasvatettiin lukua nyt ilmeisesti 750 -> 1000. UNHCR pakolaisia eivät kaikki maat ota kiintiöillä kuten Suomi.

    Eli siis käytännössä nyt noissa kauhistelemissassi oloissa on valta osa tuosta 60 miljoonan pakolaisen joukosta ja me panostetaan suuria rahasummia muutamaan hassuun tuhanteen täällä Suomessa kun sekin raha voitaisiin käyttää koko joukon hyväksi eikä pienen porukan joka onnistuu tänne asti tulemaan.

 8. 8

  Atte sanoo

  Sinun jutut Suomen sosiaalihuollosta ja työpolitiikasta on hyviä, mutta maailmanhalaamisessa oon eri mieltä 🙁

  • 8.1

   stunned sanoo

   Laillisuuden, järjen ja omakohtaisen ajattelun puolustaja auttaa samalla yhteiskunnan äänettömiä. Yhden asian saarapälliset eivät uhraa ajatustakaan oman ahtaan piirinsä ulkopuolisille ongelmille. Persut tarvitsevat teitä syrjäytymisvaarassa olevia vain portaina valtaan.

 9. 9

  LCD sanoo

  Luonnollisesti on pelkkä ilmoitusasia, että kunnan X alueelle tulee vastaanottokeskus, vaikka kunta X ja sen asukkaat sitä kiivaasti vastustavat.

  T. SPR ja Maahanmuuttovirasto

  • 9.1

   sakutimonen sanoo

   Näin se Suomen lain mukaan menee, mutta Suomen lakia ei sovelleta Saudi-Arabiassa.

  • 9.2

   PeelsePuupi sanoo

   Kunnan alueelle, mutta ei kunnan omistamaan kiinteistöön. Jos yksityisiin tiloihin perustetaan valtion pyörittämä vastaanottokeskus, miksi kunnalla pitäisikään olla mitään sananvaltaa?

   • 9.2.1

    LCD sanoo

    Entä kunnan asukkailla? Itseäni ainakin kiinnostaa, jos asuntoni arvo yhtäkkiä laskee.

    • 9.2.1.1

     sakutimonen sanoo

     Laskeeko asunnon arvo, jos kunnassa on maahanmuuttajia? Miksi?

     • 9.2.1.1.1

      LCD sanoo

      Laskee, koska ikävä kyllä suurin osa suomalaisista on vielä tänäkin päivänä ennakkoluuloisia. Alueen maineella on kiinteistönvälityksessä suurempi merkitys, kuin alueen todellisella luonteella.

     • 9.2.1.1.2

      PeelsePuupi sanoo

      LCD, lakkaa siis olemasta epäluuloinen, ja kehota kaikkia epäluuloisia ystäviäsikin samaan, niin asuntosi arvo ei laske. Ongelma ratkaistu.

    • 9.2.1.2

     LL sanoo

     Omistusasuntojen arvo tulee laskemaan, mutta se on seurausta aivan muista asioista kuin maahanmuuttajista. Kesämökkejä on ollut jo pitkään tarjolla enemmän kuin on kysyntää, ostovoimaa.

     Parhaillaan pyritään siihen, että palkkoja ja eläkkeitä leikataan, tavalla tai toisella (mm indeksijäädytykset). Suomalaisten tulonsaajien ostovoima kutistetaan nyt ihan minimiin. Kansantaloudessa ei raha kierrä ja olemme entistä syvemmällä taantumassa. Seurauksena on mm omaisuuden arvon lasku.

     • 9.2.1.2.1

      LL sanoo

      Kinteistövälittäjät joutuvat halpuuttamaan hintoja kuten muutkin kaupat. Viimeisimpien asuntohinta-arvioiden mukaan maaseutupaikkakuntien asuntojen hinnat ovat olleet jo laskussa.

      Etenkin kaupunkiympäristöissä käypi tod.näk. niin, että asuinalueen myönteinen maine onkin asukkaiden monet eri kulttuuritaustat ja erilaiset asumismuodot (vuokra, asumisoikeus, omistus) rinnakkain.

 10. 10

  AnL sanoo

  Eikö tämä paljasta kuinka a) tietämättömiä tai b) äärimmäisen sydämettömiä&julmia mamukriitikot ovat: jos Saudit ovat wahhabitteja, sunneja jotka tukevat sunni-Isistä, jonka silmitöntä terroria ja kansanmurhia vastaan syyrialaiset shiiat, maallistuneet ja muut joko taistelevat tai pakenevat, niin eikö ehdotus ole luokkaa Bosnian sodan aikana Bosnian serbien etnisiä puhdistuksia pakeneville Bosnian muslimeille että menkääs Serbian Slobodanin tykö turvaa hakemaan?

  • 10.1

   aapi sanoo

   Tämä taas paljastaa kuinka loputon sotien ja konfliktien kierre riivaa aluetta tällä hetkellä ja todennäköisesti hamaan loppuun asti. Ratkaisu olkoon siis järjetön ja hallitsematon maahanmuutto alueille joissa on rauha. Kun rauhalliset alueet on kansoitettu täyteen konflikteja paenneita mukapakolaisia voidaankin sitten aloittaa alusta ja panna uusi maa sileäksi. Tämä logikka toimii esim alkoholismissa , jonka pystyy parantamaan välttämällä krapulan saamisen olemalla jatkuvasti nousu humalassa.

   • 10.1.1

    stunned sanoo

    Pakolaisongelma ratkeaa siis siten, että leimataan turvapaikanhakijat mukapakolaisiksi. Työttömyys hoidetaan lopettamalla palkanmaksu ja kutsumalla sosiaalietuutta palkaksi. Persumaista.

 11. 12

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Schengenin sopimus pitäisi lakkauttaa ja rajatarkastukset palauttaa. Vastineeksi voitaisiin ottaa ne EU-komission jyvittämät pakolaiset Unkarista tai Italiasta ymv. kunhan he ovat niitä Syyrian sodan pakolaisia, eikä Irakin keskiluokan turvapaikkalottoajia, jotka ei halua jäädä Ruotsiin, koska Ruotsilla on palautussopimus Irakin kanssa toisin kuin Suomella. Nykytilanteesta hyötyy eniten salakuljettajat. Pitkällä juoksulla tässä tehdään vain tulonsiirtoa veronmaksajilta salakuljettajille.

  Kaikkein tärkeintä olisi saada rauha Lähi-Itään, mutta kun USA ja Venäjä kilpaa hämmentävät keittoa, niin se ei ihan heti tapahdu. ISIS pitää Irakin USA:sta riippuvaisena. ISIS saa jatkaa kansanmurhaansa ja omiensa murhaamista kunhan jättää USA:n bulvaanien hallitsemat Irakin öljykentät rauhaan. USA:lla ja Israililla oli sormensa pelissä kun Syyriassa alettiin kumota Venäjän tukemaa Assadin hallintoa. Venäjälle taas Syyria on viimeisiä jalansijoja Lähi-Idässä, joten Assadia tuetaan loppuun asti kaikesta inhimillisestä hädästä huolimatta.

  Euroopan pitäisi nyt sitten kantaa suurvaltapolitiikan seuraukset. USA on tyytyväinen kunhan saa öljynsä ja Eurooppa on riittävän henkitoreissaan ostamamaan USA:n tuotteita. Venäjälle Euroopan heikkeneminen pakolaiskriisin seurauksena on myös pelkkää plussaa. Ratkaisu olisi se, että EU alkaisi toimimaan itsenäisesti ilman USA:n motiiveja. Sen taas estää NATO. Suurinta NATO-maata ei saa suututtaa tai oma turvallisuus on uhattuna.

  • 12.1

   LL sanoo

   Olet oikeassa noissa suurvaltakysymyksissä, mutta ei hädänalaisten ihmisten auttamista voi lopettaa. Ihan sama jos leipäjonot ja ylijäämäruuan jakelu kiellettäisiin, koska tätä hyväntekeväisyyttä toteuttamalla tavallaan myös ylläpidetään ja hyväksytään tuloerojen synnyttämä köyhyys. Ja hyväksytään hiljaisesti ettei yhteiskuntamme huolehdi enää heikkoon asemaan joutuneista. Leipäjonojen piti olla tilapäinen ratkaisu 1990-laman syövereistä. Ne jäivät kuitenkin pysyväksi. Ei näin varakkaassa maassa pitäisi olla lainkaan leipäjonoja.

   • 12.1.1

    pitkäaikaistyötön sanoo

    En vaadi auttamisen lopettamista. Tilanne on kuitenkin nyt hallitsematon ja hallitsemattomat olosuhteet johtavat kaaokseen. Ihmisten liikkuminen pitää saada takaisin kontrolloiduksi, jotta tilanne voidaan saada hallintaan.

    Valtio ottaa taas velkaa enemmän kuin viime vuonna. Elvytyspolitiikan rahoittamiseksi ei oikeisto kuitenkaan halunnut ottaa lainaa. Jos talous lähtisi nousuun ja tulijat saataisiin töihin, niin voisi käydä hyvinkin, mutta se ei missään nimessä ehdi tapahtua nykyisen hallituksen toimiaikana ja kukaan ei tiedä, paljonko sinä aikana tulee vielä lisää ihmisiä Suomeen. Hallitus ehtii korkeintaan saamaan aikaan muutokset, jotka mahdollisesti laittavat talouden kasvuun. Tosiallisesti pienen Suomen talous on täysin riippuvainen suurten maiden taloudesta, teki hallitus mitä tahansa. Työehtosopimusten umpeutuessa tiedossa voi olla mittavaa lakkoilua, hallituksen kaatuminen ja ennenaikaiset vaalit. Sinä aikana valtiollinen päätöksenteko on jumissa. Se yhdistettynä hallitsemattomaan maahantuloon voi saada aikaan ennen näkemättömän kriisin Suomessa. Sen seurauksia sitten maksetaan hyvin pitkään.

    Toimeentulevalla keskiluokalla ja eliitillä menee edelleen ihan hyvin ja heidän näkökulmastaan asiassa ei ole ongelmaa, mutta meillä työttömillä on perspektiiviä siihen, kun asiat ei enää mene hyvin.

    • 12.1.1.1

     LL sanoo

     Olen enemmän huolissani massatyöttömyyden pitkäaikaisista seurauksista, kun yli puoli miljoonaa vailla vakituista työpaikkaa ja säännöllisiä ansiotuloja. Hajoava ja köyhtyvä keskiluokka on ehkä hermostuneempi kuin niukkuuteen jo tottunut pienituloinen. Ei paksu lompakko tee ihmisestä vaikeiden aikojen keskellä yhtään sen fiksumpaa. Saattaa olla aivan päinvastoin. Kun on oppinut selviämään ja joutunut elämään vaikeuksien keskellä, ei ehkä ole lainkaan niin epätoivoinen kuin ihmiset joita ei elämää ole riittävästi koetellut. Työttömyys on opettanut, minulle ainakin, paljon hyviä asioita.

     Luotan ammattilaisiin maahamuuttoasioiden organisoinnissa, muun muassa SPRllä on paljon asiantuntemusta ja tietotaitoa erilaista ja erikokoisista kriiseistä ja niiden keskellä elämisestä. Emme elä missään kaaoksessa, monilla suomalaisilla on paljon taitoja ja kokemusta jota tarvitaan nyt.

 12. 13

  Herra Huu sanoo

  Iso-Britannia ottaa viidessä vuodessa 20 000 tulijaa ja nimenomaan leireistä – ei ”17-vuotiaita” LAcoste-paitaisia iPhone-miehiä vaan kaikkein heikommassa asemassa olevia pakolaisia. Väärin pelastettu koska ”huutolaismarkkinat”?

  Australia ottaa 12 000 tulijaa suosien muslimi-terrorin vainoamia ja kansanmurhaamia vähemmistöjä. Väärin pelastettu koska Soini sanoi samaa?

  • 13.1

   stunned sanoo

   Abbott käänsi takkinsa ihan kuin Soini. Yleismaailmallinen piirre, josta parhaiten tunnistaa populistisen konservatiivin. Australia on myös aktiivisesti sodassa Isiliä vastaan. Vähintä mitä voivat tehdä, on noutaa turvapaikanhakijat leiriltä. Eivät sentään oleta heidän uivan tai soutavan Ausseihin asti.

   • 13.1.1

    kaksoiskansalainen sanoo

    Ihan vaan sivuhuomautuksena, että Australia on kunnostautunut erityisesti turvapaikanhakijoiden rääkkäämisessä ja rikkoo kansainvälisiä lakeja ilman että missään älähdetään (paitsi kansalaisjärjestöt ja vihreiden puolue). Veneellä tulevat turvapaikanhakijat viedään Tyynen meren keskelle maailman kolmanneksi pienimpään, hirmu köyhään valtioon nimeltä Nauru (jonka Australia pumppasi tyhjäksi luonnonvaroista aikoinaan) tai toiseen saareen, Manukselle, joka kuuluu Papua-Uudelle Guinealle. Siis Papua-Uudelle Guinealle. Guuglatkaa millainen paikka se on. Harva sieltä hankkisi kesämökin vapaaehtoisesti. Turvapaikanhakijoita pidetään noilla saarilla varastoituna ilman, että kukaan tietää milloin heidän hakemuksensa käsitellään. Raportteja on tehty ja olot ovat todistetusti ihmisarvolle sopimattomat. Jotkut yrittävät itsemurhaa syömällä pesuaineita. Itsensä viiltely on kuulemma aika yleinen keino purkaa tuskaa. Että ei tule juuri lainkaan venelasteja Australiaan. Jos tulee, ne pannaan kellumaan takaisin merelle kohti lähtömaata. Liberaalit ja työnväenpuolue ovat ihan samalla linjalla tämän asian kanssa. Abbott sai kenkää omalta puolueeltaan viime viikolla, mutta sama meno jatkuu Turnbullin kanssa. Turvapaikanhakijoiden elämä on helvettiä noilla saarilla. Ja nyt puhutaan Australiasta, jonka oletetaan olevan sivistynyt valtio. Mitä tulee Australian aktiivisuuteen Isisia vastaan, niin Australiahan on mukana pommittamassa kohteita Syyriassa. Keneen ne pommit sitten osuvat, lienee mielenkiintoinen kysymys. Varmaan auttaa maailman pakolaistilannetta, että ausseilla on muutama hornetti täsmäpommittamassa Syyriassa ja Irakissa. Voisko ajatella, että tämän eskaloituvan tilanteen johdosta pakolaisia vyöryy yhä enempi paikasta toiseen. Että Australia on omalta osaltaan pukkaamassa turvapaikanhakijoita Eurooppaan? Tätä valittamista voisin jatkaa loputtomiin vaan antaa olla. Saku Timoselle toivotan energiaa ja jaksamista taistelussa oikeudenmukaisuuden puolesta.

  • 13.2

   PeelsePuupi sanoo

   Mikähän niissä väärennetyissä Lacoste-paidoissa ja käytettynä ostetuissa iPhone 3:issa rasisteja edelleen niin kutkuttaa? Pitäisikö turvapaikanhakijoiden tulla Eurooppaan munasillaan? (jotta rasisti voisi sanoa, että tuli munasillaan, että olisi valmiimpana raiskaamaan meidän naisia?)

 13. 14

  Armas J. Pulla sanoo

  Uuninpankopojalla taitaa olla liian positiivinen käsitys suomalaisten sivistyksestä. Mä en hirveen tarkasti ole perehtynyt Kuwaitiin tahi Saudi-Arabian politiikkaan mutta mielestäni ehdotus siitä, että pakolaiset valikoidaan jo leirillä sen sijaan että ressukat maksavat ensin 10 000e salakuljettajalle kuollakseen kylmäauton kontissa, kuulostaa järkevämmältä. Tämänhetkisessä menossa voittaa ainoastaan salakuljettajat.
  Se että onko järkevämpiä maa vaihtoehtoja kuin Kuwait tai Saudi-arabia, en voi ottaa kantaa koska siitä en ole ottanut selvää. Selvää on kuitenkin että Suomi on typerien ihmisten takapajula ja tänne ei pakolaisia saada sopeutumaan.
  Loppu kaneettina sekavalle ulosannilleni totean että töissä olen joutunut toteamaan eräälle herralle joka innokkaasti selitti Suomen Sisun hyvistä tarkoituspelistä, että voisi käyttää rahansa YK:n pakolaistyöhön sillä se niitä pakolaisia sielä afrikassa pitää.

 14. 15

  stunned sanoo

  Huhtasaaren heitto on vain luu kannattajille. Turkissa ja Jordaniassa on jo leirejä, mutta jostain syystä populistien kuningatar ei viitsi puhua niistä. Sen sijaan tekee harhautuksen puhumalla sekavia Saudi-Arabiasta. Saudeihin YK:n leiriä ei tule, mikä onkin mukavaa, koska populistin ei tarvitse pelätä joutuvansa vastaamaan huutoonsa. Soinilaista näennäistoimintaa asian vierestä siis.