Sopivat syntipukit

Tämän kaltaisina levottomina aikoina pyrkii puhtaitten patrioottien ohella myös suurisuista kuona-ainesta pinnalle, henkilöitä, jotka ovat epäonnistuneet elämässään ja ovat joko henkisesti, moraalisesti tahi taloudellisesti vararikon partaalla, ja on todettu tapauksia, jolloin tällaiset ainekset haluavat hulinaa hulinan itsensä vuoksi.

Tämä voisi hyvin kertoa nykyisestä ns. maahanmuuttokriittisestä keskustelusta, mutta ei kuitenkaan kerro. Näin sanoi Suojeluskuntain päällikkö kenraalimajuri Lauri Malmberg kirjeessään piiripäälliköille 14.2.1931.

Varsinkaan Perussuomalaiset eivät ole vaalien jälkeen puhuneet mistään muusta kuin maahanmuuttajista,  turvapaikanhakijoista ja pakolaisista, vieläpä termit sekoittaen. Erityisen ahkerasti termejä sekoittavat PS:n kansanedustajat. Eilen illalla MTV:n maahanmuuttokeskustelussa Laura Huhtasaari antoi virheellisesti ymmärtää, että spontaanit turvapaikanhakijat kuuluvat pakolaiskiintiöön.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho haluaisi palauttaa turvapaikanhakijat pakolaisleireille, joissa he eivät koskaan ole välttämättä olleetkaan ja jonne heitä ei voida kansainvälisten sopimusten mukaan palauttaa. Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on tapansa mukaan kuullut hurjia tarinoita satunnaisesti kohtaamiltaan ihmisiltä ja kiiruhtaa jakamaan kuulemansa sosiaalisessa mediassa. Tällä kertaa  junan ravintolavaunun myyjä oli nähnyt turvapaikanhakijoilla yli sadan euron setelinippuja.

Sitten ovat tietysti erikseen vielä MV ja muut netin roskasivut, jollaiseksi lasken myös kansanedustaja Olli Immosen Facebook-seinän. Niissä kuohuu juuri se suurisuinen kuona-aines, josta myös Malmberg varoitteli. Jostain sieltä nousee vielä se hulina hulinan itsensä vuoksi.

Miksi tämä tällaiseksi on mennyt?

Siksi, että maan hallituksen alkutaival on ollut Perussuomalaisille ja heidän äänestäjilleen hirveä. Vaalilupaukset olivat tosi kovat: Kreikan tuki lopetetaan, velan ottaminen lopetetaan, alle 1500 euron kuukausituloilla eläviltä ei leikata, pakolaisten määrää vähennetään, poliittiset virkanimitykset lopetetaan, sunnuntailisiin ja sairaslomiin ei kajota.

Ihan kaikki lupaukset on syöty. Nyt on suunnattava kansalaisten raivo pois päättäjistä  ja turvapaikanhakijat ovat otollinen kohde. He ovat muukalaisia, puhuvat vierasta kieltä, tulevat erilaisesta kulttuurista. Heitä on hyvä syyyttää kaikesta, heidän kimppuunsa on hyvä yllyttää vihaiset kansanjoukot, jotta omien puheiden onttous hämärtyisi ja jotta kannatus ei pääsisi romahtamaan. He ovat sopivia syntipukkeja.

Milloin viimeksi olette kuulleet yhdenkään Perussuomalaisen ministerin, kansanedustajan, europarlamentaarikon tai muun puoleen silmäätekevän puhuvan mistään muusta kuin maahanmuutosta? Aivan oikein, ette sen jälkeen, kun hallitus muodostettiin.

Perussuomalaisten ministerit eivät kommentoi, väistelevät kysymyksiä tai jopa uhkaavat poistua kesken haastattelun ajankohtaisohjelmasta. Yksikään puolueen kansanedustajista ei ole sanonut enää sanaakaan köyhistä, eläkeläisistä, vanhuksista tai sairaista muussa mielessä kuin väittämällä maahanmuuttajien vievän juuri heidän rahansa, vaikka ne rahat vie hallitus. Heillä ei kerta kaikkiaan ole mitään sanottavaa mihinkään muuhun kuin maahanmuuttoasioihin eivätkä he niistäkään tunnu osaavan muodostaa faktoihin perustuvaa mielipidettä. Väkisin saa sellaisen kuvan, että he joko eivät itsekään tunne faktoja tai sotkevat asiat tahallaan suunnatakseen äänestäjiensä pettymyksen ja vihan pois itsestään.

Toimittaja Emilia Kukkala listasi eilen Facebookissa faktoja, joista siteeraan tähän muutaman:

Valtio menettää yritysten verokikkailussa ainakin 13 miljardia vuodessa. Valtion budjetti oli vuonna 2014 noin 54 miljardia euroa. Miljardissa on yhdeksän nollaa. Pakolaisten vastaanotto kaikkineen maksoi valtiolle viime vuonna noin 30 miljoonaa euroa. Vertailun vuoksi, eduskuntatalon remontin arvioidaan maksavan noin 270 miljoonaa euroa. Maahanmuutto on valtion budjetissa promilleluokkaa. Vallanpitäjille edullista on saada ihmiset tappelemaan promilleista promillepäissään.

Kyselkääpä kansanedustajilta vaikka näistä asioista älkääkä tyytykö perustelemattomaan vastaukseen, että vastuullisia päätöksiä on tehtävä. Jos ei puhuta mistään muusta kuin maahanmuutosta, niin kohta se suurisuinen kuona-aines kuohuu yli. Niin se aina tekee silloin, kun vallanpitäjien köyhdyttämä kansa etsii vihalleen kohdetta.

Perussuomalaiset ovat nyt yksi niitä vallanpitäjäpuolueista. Itsestänne riippuu ravaatteko heidän osoittamaansa suuntaan vai rupeatteko miettimään kuka teiltä oikein vie.

Kommentit
 1. 1

  Virpi sanoo

  Kiitos Saku että pidät tätä blogia. Pitää tämänkin pätkätyöläisen edes jotenkin järjissään.

 2. 2

  Mikko sanoo

  Samoin kuin pakolais/maahamuuttaja/turvapaikanhakija -keskusteluissa valitettavasti yleistetään asioita liikaa, niin tämäkin kirjoitus yleistää Perussuomalaisten puoluetta, ja sen edustajia melko raa’lla tavalla. En sinänsä ole mikään PS-fani, sen koommin kuin muunkaan puolueen, mutta katsoppa kirjoittaja nyt tekstisi uudestaan.

  Omalta osaltani annan yhden esimerkin: ”Milloin viimeksi olette kuulleet yhdenkään Perussuomalaisen ministerin, kansanedustajan, europarlamentaarikon tai muun puoleen silmäätekevän puhuvan mistään muusta kuin maahanmuutosta? Aivan oikein, ette sen jälkeen, kun hallitus muodostettiin.” -> Ministeri Niinistö on puhunut mm. jalkaväkimiinoista, ja tämä on huomattu myös mediassa. Hän on puhunut monesta muustakin puolustukseen liittyvästä asiasta. Tiedät sen itsekkin, koska olet osannut kirjoittaa tässä siitä, että hän uhkasi poistua kesken ajankohtaisohjelman.

  Tämä ei ole kommentti PS:n puolustamiseksi, vaan sen suhteen, että huonoa kirjoittelua ja ulosantia esiintyy kaikkialla muuallakin, kuin PS:n riveistä.

  • 2.1

   Vääpeli Matala sanoo

   Hömppäherran sekoilut puolustusministeriön kansliapäällikön valinnan suhteen että maamiinojen ja kiinalaisten rynnäkkökiväärien parissa ovat kyllä jotain aivan uskomatonta spedeilyä.

   • 2.1.1

    Mikko sanoo

    Pointti meni tuossakin ohi; on sekoilua tai ei. Kirjoituksessa yleistetään, että PS:n riveistä ei ole kuulunut mitään muuta, kuin puhetta maahanmuutosta, ja tuo oli vain yksi erittäin pieni esimerkki siitä, että näin ei asia ole.

    • 2.1.1.1

     Pekka sanoo

     Saammeko, Mikko, luettelon niistä lupauksista mitä perussuomalaiset ovat valtaan päästäkseen meille antaneet, ja jotka he ovat pitäneet, tai joita he siellä edes esiintuovat. On kammottavaa, ett hallituksen tärkeillä paikoilla istuu örvelö, jonka osaaminen rajoittuu mielipiteeseen maahanmuutosta, ja joka nimittää avustajakseen samanlaisen örvelön, vaimonsa, sukulaisensa, tai puoluetoverinsa. Osaamisesta ei väliä

     • 2.1.1.1.1

      Mikko sanoo

      Ja huti taas; en kirjoittanut PS:n lupauksista mitään aiemmin.

      Blogin kirjoittaja on kirjoittanut, että PS:n kansanedustajat, ministerit, europarlamentaarikot eivät ole puhuneet mistään muusta, kuin maahanmuutosta. Näin tämä ei vain ole. Yksi esimerkki on Jussi Niinistö, joka toimii puolustusministerinä, ja hänen toimenkuvastaan on maahanmuutto kaukana. Mediaan asti on päässyt paljon asioita mm. jalkaväkimiinoista, puolustusmäärärahoista, varuskunnista, ammustarvikkeista; nämä asiat eivät ole maahanmuuttoon liittyviä.

      Eli jos yksinkertaisuudessaan yleistetään, että PS:n edustajat puhuvat vain maahanmuutosta, eivätkä mistään muusta, niin kumotaan tämä yleistys yksinkertaisella vastaväitteellä: Puhuupas muustakin, esim. maanpuolustuksesta.

      Eikä tuossa tarvitse lähteä siihen, että ”mutta tuo nyt on vaan yksi asia, mitä muuta?” Kyllä niitä on, mutta kirjoituksen lähtökohta on hyvin musta, niin kumotaan se suoraan valkoisella; värit saa vaihtaa vapaasti myös toisin päin. Jos kirjoituksessa huomioitaisiin kaikki harmaasävyt tällä välillä, ei kommenttejani olisi, eikä näin ollen silloinkaan tarvitsisi lähetä listaamaan mitään muista asioita.

      Ja kyllä, yleistys maahanmuuttajiin/pakolaisiin/turvapaikanhakijoihinkin on typerää, tulee se PS:n edustajien tai kenen tahansa suusta. Ja kyllä, yleistys melkein mistä tahansa asiasta on typerää.

     • 2.1.1.1.2

      sakutimonen sanoo

      Niinistö puhui maamiinoista, jotka käytännössä on jo korvattu muilla aseilla. Ei siis kovin ajankohtainen aihe.

      Sitä paitsi jokainen varusmiespalveluksen suorittanutt osaa tehdä miinan, ainakin minulle se aikoinaan opetettiin. Ei siihen tarvita kuin säilykepurkki, räjähdysainetta ja veto- tai iskusytytin. Vetosytytin ansamiinaan ja iskusytytin polkumiinaan.

     • 2.1.1.1.3

      Heipputihei sanoo

      Mikko, mutta pointti kun on juurikin siinä, että PS väistelee kaikin keinoin puhumasta lupauksistaan. Ei sillä ole väliä puhuuko ne maahanmuutosta vai miinoista. Ne ovat kaikki vain keinoja väistellä sitä, että heidän kaikki vaalilupaukset on romuttunut eivätkä ne edes yritä kertoa syitä miksi nyt näin pääsi käymään. Varsinkin kun ne eivät ole edes leikillään yrittänyt vastustaa leikkauksia vaan olleet täysin niiden puolesta.

      Yleistyksissä pitää myös osata käyttää omaa järkeä tarkottaako ne kirjaimellisesti sitä, mitä kirjoitetaan vai voiko niistä lukea kenties jotain muuta. Tässä tapauksessa Saku tarkoittaa juurikin sitä, että ne kaartelee ja kiertelee puhumasta tietyistä aiheista ja listaa vaihtoehdon. Ei tämä nyt tietenkään ole ainut vaihtoehtoinen puheenaihe mitä niillä on, mutta sattuu nyt olemaan ylivoimaisesti se yleisin.

     • 2.1.1.1.4

      Mikko sanoo

      Kyllä se on totta, että etenkin mediassa tuodaan esille vain maahanmuuttoasiat, mikä onkin tällä hetkellä hyvin ajankohtainen.

      Kuitenkin sama puolueisiin liittyvä leimaaminen tiettyihin asioihin koskee, ja on koskenut kaikkia puolueita; vihreät höpöttää vain ydinvoiman vastustamisesta, RKP ajaa vain ja ainoastaan kaksikielisten etuja, Kokoomus haluaa rikastuttaa rikkaita köyhiltä riistämällä jne jne. Vähänkin politiikkaa seuraamalla -muualtakin kuin keltaisesta lehdistöstä- selviää helposti, että ei se nyt ihan näin mene.

      Jos nyt vielä laajemminkin jatketaan keskustelua, niin poliittisten lupausten pitäminen, ja varsinkin niiden muuttuminen päin vastaiseksi käytännön tasolla, koskee taas jokaista puoluetta. Hallituksessa ollessaan edes isoin puolue ei voi yksin sanella kaikkea. Onhan tässä ihan päivien sisällä Keskustasta ja Sipilästä kirjoiteltu ihan vastaavaa takin kääntämistä. Voi kun poliitikot ja kansalaisetkin keskittyisivät enemmän rakentavaan yhteistyöhön, kuin toistensa haukkumiseen; etenkin yleistetyissä asioissa =)

      Ja kirjoittajalle kiitos kommentista, vaikka se ei pointtiin liittynytkään =) Miina-asia on myös nimenomaan nostanutkin taas päätään, ja nimenomaan sen takia, kuinka halpa ja helppo puolustusase se on. Ajankohtainen aihe maanpuolustusaiheessa on mm. ampumatarvikkeiden määrä ja niiden vähyys. Jos asia ei ole tuttu, niin siitä löytää päivälehtien verkkoversioista paljonkin juttua.

      Ei sen enmpää; itse vetäydyn harmittelemaan sitä, että mikään Suomen hallitus ei ole koskaan saanut yhtään mitään muuta aikaan, kuin hankaluuksia jokaiselle suomalaiselle. Noin niinkuin yleistäen. =)

 3. 3

  sanoo

  Nykyiset leikkaukset ja tietyn ryhmien jääminen leikkauksien ulkopuolelle oli ihan odotettavissa oleva asia.

  Nyt kun työttömät ovat kyykyssä ja tekevät palkatonta työtä (enempää ei voida enää ottaa), niin tottahan toki kyykytysvuoroon tulee seuraava ryhmä… ei vain mitenkään mene kalloon, että kun hyväksytään ja vaaditaan suureen ääneen yhteiskunnan heikoimmassa asemassa elävän ihmisen kyykyttämistä, niin ennen pitkään se kyykytysvuoro sattuu omalle kohdalle.

  Nyt olisi korkea aika lopettaa vihan lietsonta työttömiä, maahanmuuttajia kohtaan… sillä nyt jo voidaan todeta, että seuraavana vuorossa ovat eläkeläiset ja pienipalkkaiset työläiset, joiden palkasta merkittävä osa koostuu erilaisista vuorotyön korvauksista.

  • 3.1

   LL sanoo

   Olisi tosiaankin korkea aika pestä suu saippualla, jos tulee mieleen sylkäistä jotain asiatonta työttömistä tai maahanmuuttajista tai köyhyysrajan alapuolella elävistä. Sitä saa mitä tilaa. Hyvin monet työssäkäyvät ovat kilvan vaatineet työttömiä tekemään jotain työttömyysetuuksiensa eteen. Selvä. Vaan kuinkas sitten käykään? Omille ansiollenne ja palkoille ja muille palkansaajien etuuksille.

 4. 4

  Angie sanoo

  Mä rakastan Saku Timosta! Pelastat päiväni aina kun luen blogiasi.

 5. 5

  Pasta Pesto sanoo

  Mistä tuo Kukkalan ottama lukema 30 miljoonaa on peräisin? Jos kyseessä on pelkkä vastaanottokeskusten toiminta, mutta maahanmuuton kokonaiskustannuksia ei ole viralliselta taholta ole ilmoitettu, nykyinen hallitus aikoo asian selvittää. Ulkopuolisten tekemiä tutkimuksia asiasta on tehty ja erään tiedon (Suomen Perusta) mukaan hinta olisi 700 000 000 euroa vuodessa.

  Jos Suomen Perustan käyttäminen lähteenä ei herätä luottamusta, ei herätä myöskään Kukkalan heitot.

 6. 6

  jope sanoo

  Tais mennä kaikki turhat vaalipuheet yhden puolueen piikkiin. Valehteluun syyllistyvät kaikki ketjut. Myös kepu ja kokoomus. Nu sairasloma jutut oli Sipilän lupauksia. Mutta Se ei tainnut olla olennaista tässä kirjoituksessa. Sivistyneen ihmisen velvollisuus olisi auttaa hädässä olevaa. Syyriasta tulee uutisia naisista ja lapsista, jotka rämpivät mudassa karkuun luoteja ka pommeja. Nämä pitäisi vaikka itse käydä hakemassa pois luotisateesta valtion piikkiin. Jos tänne tulleissa on oikeasti huijareita ja pummeja, niin takas vain.

 7. 7

  eeva mclees sanoo

  Kerro ihmeessä mitä ps sitten on puhunut/saanut aikaan tällä välillä!

 8. 8

  Jari sanoo

  ”Varsinkaan Perussuomalaiset eivät ole vaalien jälkeen puhuneet mistään muusta kuin maahanmuuttajista, turvapaikanhakijoista ja pakolaisista”

  Menipäs kovaksi yleistämiseksi. Ennakkoluuloista pauhaava Saku paljasta omat enakkoluulonsa…eikä ekaa kertaa.

  • 8.1

   Jo jO sanoo

   No kerroppas jariseni sitten niistä Sakun ennakkoluuloista enemmän, tai lopeta se itkeminen. Taitaa olla jari asia niin, että sinä olet sen ennakkoluuloinen.

  • 8.2

   realisti sanoo

   Ei ole tässä tapauksessa kyllä yleistämistä. Perussuomalaiset eivät mistään muusta puhu. He eivät puhu leikkauksista, he eivät puhu taloudesta, he eivät puhu koulutuksesta, he eivät pu työllistymisestä. Ainoa asia mistä he puhuvat on maahanmuutto, jossa he leimaavat jokaisen ihmisen ääri-islamilaiseksi isis-terroristiksi jonka ainoa tavoite on raiskata mahdollisimman paljon naisia ja tuhota tämä maa…

   Fakta ja jos näin ei ole otan mielelläni vastaan linkkejä, jotka todistavat asian muutoin. MV-lehti ei ole sopiva lähde

 9. 9

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Kylläpä ne persut ovat kerta kaikkiaan kamalia ihmisiä. Liekö ihmisiäkään 😛

  Media on nykyään täynnä juttuja maahanmuutosta ja pakolaisista, vaikka pääministerinkin mukaan ko. mitättömillä asioilla ei ole edes budjettiin vaikutusta. Liekö toimittajatkin siis varsin kyseenalaisia kun eivät muusta osaa puhua? Ovatko toimittajatkin populisteja tehdessään juttuja asioista, jotka myyvät ja joilla saadaan klikkauksia eli mainoksille lukijoita?

  Jos pakolaisten vastaanottaminen maksoi viime vuonna 30 miljoonaa euroa, niin tänä vuonna se maksaa kaksin tai jopa kolminkertaisesti sen ja seuraavina vuosina vielä enemmän. Eduskuntataloa ei remontoida joka vuosi, mutta pakolaisia otetaan vastaan joka vuosi tästä eteenpäin enenevässä määrin. Ei taida ihmiset vieläkään ymmärtää, kuinka paljon heitä on tulossa, mutta jos kerran Suomella on loputtomasti varaa, niin ei muuta kuin tervetuloa vaan kaikki halukkaat. Kaikkia autetaan ja kaikkia rakastetaan, paitsi ihmisiä, joilla on ”väärät” mielipiteet.

  Verokikkailulla ”menetetyt” rahat eivät ole relevantteja, koska se kikkailu on laillista. Moraalinen paheksunta puolestaan ei synnytä rahaa, ellei sitä paketoida tuotteeksi myyntiin.

  • 9.1

   LL sanoo

   Jaa, että 30 miljoonaa on paljon 15.000 ihmisen auttamiseksi?
   Suomessa syntynyt ja täällä kasvava käyttää julkisia varoja ensimmäisen 30 elinvuotensa aikana vähintään 300.000 – 400.000. Noin miljoonalla yhteisellä eurolla kasvatetaan aikuiseksi ja koulutetaan vain 3 suomalaista työelämään. Noin 90 suomalaista käyttää vähintään sen 30 miljoonaa julkisia varoja 30 ensimmäisen elinvuotensa aikana.

   Useimmilla aikuisilla maahanmuuttajilla on jo jokin ammatti ja koulutusta (kulut tälle yhteiskunnalle puhdas nolla). Heillä on hyvin vahva motivaatio rakentaa elämäänsä, opiskella ja tehdä täällä ansiotyötä.

   Veronkierron voi saada kuriin lainsäädännöllä, sittenpä se ei olisi laillista.

   • 9.1.1

    pitkäaikaistyötön sanoo

    Viime vuonna käytettiin 30 miljoonaa euroa 3 651 turvapaikanhakijan vastaanottamiseen. 15 000 vastaanottamiseen kuluu 123 miljoonaa euroa, jos ”yksikkökustannukset” pysyy saman.

 10. 10

  Sörselsön sanoo

  Tällä jutulla nyt ei ole juuri painoarvoa. Jokainen blogailija voi kirjoitella mitä lystää ja saada kaiken kuulostamaan mille haluaa. On persut ollut minullekin pettymys. Jännä vaan kun viimeksi persuvastaiset nauroivat ja haukkuivat, kun persut eivät joustaneet linjastaan ja jäivät pois hallituksesta. Piti kuulemma vähän osata joustaa jne… muuten ei kuulemma tule mistään mitään. Nyt nämä samat pölhöt haukkuu persuja kun joustavat Sipilän vaatimusten edessä. Sipilä ei tässäkään ole taas syyllinen vaan persut. Te jotka vingutte aina persuja, niin mitä jos kasvaisitte aikuisiksi ja tajuaisitte tämän maan olevan demokratia. Välillä se on vaan voi voi. Ei teidän blogia kirjoittavien itämaantietäjien mielipide ole se ainoa oikea. Opetelkaa arvostamaan muidenkin ajatuksia.

  • 10.1

   sakutimonen sanoo

   Näitä juttuja ei ole kenekään pakko lukea.

  • 10.2

   Angie sanoo

   Tällä blogilla on juuri se painoarvo, joka sillä on. Saku Timosella on täysi oikeus ja vapaus kirjoittaa blogiaan. Sitä ei tarvitse kenenkään lukea tai vähätellä. Tietenkin elämme demokratiassa ja siihen demokratiaan kuuluu, että persuista ei tarvitse pitää eikä kannattaa eikä edes arvostaa. Miksi pitäisi pitää? Minusta vaikuttaa usein siltä, että persuille on tullut suurena järkytyksenä se, että heidän kanssaan ollaan eri mieltä. Persuja kuitenkin viime eduskuntavaaleissa äänesti vajaa 20 %. Se ei ole mikään enemmistö. Minä en pidä persujen politiikasta enkä kannata enkä arvosta sitä. Onneksi elämme demokratiassa ja minun ei tarvitsekaan pitää ja saan lukea Uuninpankkopoikaa!

   • 10.2.1

    Sörselsön sanoo

    Eikö tön kommentoinnin idea ole juuri se että voi kommentoida 😀 Nyt viherhihhulit valittaa jos kommentoi jotain. Heheheh te ootte niin sekasin kyl =)

    • 10.2.1.1

     sakutimonen sanoo

     Jos kommenttiesi laatu ei parane, niin kommentointisi loppuu. Moderoinnista ei ole valitusoikeutta.

 11. 11

  Angie sanoo

  Käsittääkseni Sinä Sörselsön olet saanut kommentoida täällä ja nimitellä kirjoittajia itämaantietäjiksi ja viherhihhuleiksi. Ei sitä sinulta ole kielletty. Tossahan noi sun kommentiti on näkyvillä. Muut ovat kutsuneet persuja vain persuiksi, kuten itsekin teit. Ei sen pahempaa. Tiedoksesi, että en ole yhtään sekaisin. Toivottavasti sinäkään et ole.

  • 11.1

   Sörselsön sanoo

   Lähinnä ihmettelin sitä, kun väki loukkaantuu jos esitän mielipiteeni. Kuulemma ei ole pakko lukea tätä jne… Mitä vikaa taas itämaantietäjissä on? Tarkoitan sillä viisaita miehiä/ihmisiä. Onko sekin nyt jotenkin rasistinen tai jotain loukkaava ilmaus? Täällä tuntuu olevan lähinnä mielensäpahoittajat keskustelemassa tai siis ei keskustelemassa vaan alkamassa ojentamaan toisia jotka kertovat eriävän mielipiteensä.

   • 11.1.1

    keke sanoo

    Kuulostat erehdyttävästi yhdeltä hyvältä kaveriltani. Hän tosin lopetti tällaisen retoriikan siinä ylä-asteen jälkeen. Mitä nyt noihin itämaantietäjiin ja viherhihhuleihin tulee niin selvennän nyt sinulle että itselleni on sama mitä Sörselsön verkkoon ulostaa, mutta tälleen jo täysikäisyyden ohittaneena minun ei tarvitse myöskään arvailla toisilta miksi tällaiset sanavalinnat ovat loukkaavia sekä rasistisia.

    Toki toisten ihmisten nimittelyn voi jonkinlaiseksi mielipiteeksi laskea, mutta ei siitä pidä vihaiseksi tulla jos sellaiset viestit poistetaan. Kaikki eivät jaksa pitää yllä yhteisöä jonka yleinen ilmapiiri sekä anti on välitunnin tasoa.

    • 11.1.1.1

     Sörselsön sanoo

     Onneksi viestit tarkistetaan ylläpidon toimesta ennen julkaisua, että ei pääse mitään loukkaavaa tekstiä tulemaan. Kaikki hyvin siis 🙂 Sulla on ihan hyviä pointejakin tossa, mutta koitatko sinäkin sanoa, että vain alkuperäistä kirjoitusta myötäilevät kehukommentit ovat ok ja jos on erimieltä koko palstan väki alkaa koulukiusata väärästä mielipiteestä? Sille tämä ainakin oman koulukokemukseni perusteella on lähinnä tuntunut.

     • 11.1.1.1.1

      keke sanoo

      ”Onneksi viestit tarkistetaan ylläpidon toimesta”
      Liekköhän näin on?

      ” mutta koitatko sinäkin sanoa, että vain alkuperäistä kirjoitusta myötäilevät kehukommentit ovat ok”
      Viestissäni varsin selkeästi todettiin että itselleni on aivan sama mitä tänne tai minnekkä muuallekkin kirjoitellaan. Totesin myös senkin että ymmärrän täysin myöskin sen että viestejä poistellaan mikäli halutaan jonkinsortin rotia pitää keskustelussa yllä. Itselläni moderointiin ei ole ollut puuttumista ja omat viestini ovat saaneet olla rauhassa ainakin toistaiseksi. Olen ihan avoimesti ollut Timosen Sakun kanssa asiakysymyksissä eri mieltä, kuten olen ollut myöskin eri mieltä. Lienee asiaan vaikuttanut sekin että en ole sortunut nimittelyyn vaikka virheellisesti olen häntä demariksi tituleerannut aijemmin jonka jotkut voivat loukkaukseksi ottaa mutta sellaiseksi sitä en itse tarkoittanut enkä pitänyt.

      Blogin pitäjällä on oikeus tehdä blogissaan mitä tahtoo ja minulla on oikeus kommentoida, lukea, olla kommentoimatta sekä/ja olla lukematta mielestäni tämä on täysin reilupeli ja sopii hyvin itselleni sekä se on kohdallani toiminut varsin hyvin.

      ”palstan väki alkaa koulukiusata väärästä mielipiteestä”
      Niin ikävää kuin se onkin että kokee sen koulukiusaamiseksi että jotkut kommentoivat blogissa niin sitä se kuitenkaan ei ole. Suosittelisin sinulle tottumaan siihen että oikeassa elämässä joutuu kohtaamaan erilaisia mielipiteitä sitä se elämä on.

      Mitä nyt johtotähdeksi voisin sinulle suositella on lähinnä se että kokeile miettiä asioita vähän erilaisten näkövinkkeleitten kautta ennen kommentointia ja sitten argumentoida asiasi paremmin ilman nimittelyä. Tällöin välttyy sellaisilta lapsuksilta kuten vaatimuksilta muita ”opetella arvostamaan muiden mielipiteitä”. Itse kun näin en kohdallasi tee. En arvosta sinun mielipiteitäsi pätkääkään johtuen mm. siitä että en pidä ala-arvoista nimittelyä arvostettavana mielipiteenä enkä vieläkään ole täällä lukenut yhtään mitään sinun kirjoittamaasi mielipidettä joka pitäisi arvoon nostaa. Oikeastaan halveksin mielipiteitäsi hyvin paljon ja toivoisin että kasvaisit ihmisenä sen verran että voisimme joskus niitä mielipiteitä vaihtaa rakentavalla tavalla. Se että juuri sinä vaadit että verkkoulostustasi pitäisi arvostaa vain sen takia että se edustaa ala-arvoista nimittelyä jota täällä ei olevinaan esiinny muiden toimesta on naurettava.

    • 11.1.1.2

     Sörselsön sanoo

     Tämä vekotin ei anna vastata viimeiseen kirjoitukseesi. Hirveästi jaksat kirjoittaa. Alkaa mennä jo koko juttu ihan hakoteille. Olisin vain kaivannut keskustelua aiheesta. Nyt kaikki kommentit ovat luokkaa ”ei näitä ole pakko lukea”. Eihän moisessa keskustelussa ole mitään järkeä. Juu ja toivoin kyllä kasvamista, koska juttu oli kirjoitettu niin yksipuolisesta näkökulmasta. Juttuani en ole vaatinut arvostamaan. Eihän mielipiteitä kuulukaan arvostaa sen suuremmin. Ne ovat vain mielipiteitä. Tuntuu enemmänkin, että täällä muut loukkaantuvat jos minä en arvosta kirjoitusta tai mielipiteitä. Siksi toivoisin enemmän juttelua alkuperäisestä aiheesta tällaisen vähän väkinäisen arvostuskeskustelun sijasta. Olisi kuitenkin virkistävämpää keskustella, jos jokainen ei olisi niin poteroonsa hautautunut mielipiteissään. Itse voin muuttaa kyllä mieltäni ihan hyvin, mutta en vain siski että minulle kiukutellaan. Täällä taas tuntuu vähän sille että vaikka halolla hakattaisiin (tämä siis vartauskuva), niin asiasta ei voi keskustella tai tilaa ei anneta sille, että mielipide voisi muuttua. Siksi tällaisessa suvaitsemattomassa ympäristössä on hyvin hankala kirjoitella.

 12. 13

  KT sanoo

  En ole asunut Suomessa lähes 20 vuoteen, enkä ole äänestänyt Suomen vaaleissa tällä vuosituhannella. Nykyisessä kotimaassani äänestin viimeksi mustaa miestä, jonka etunimi on Abdullah. En siis ole persu, enkä rasisti, mutta mielestäni sinun kaltaisesi naivit ihmiset ovat juuri niitä, jotka antavat aseet persujen suosion kasvulle. Kommentoin tekstiäsi, koska niin monet facebookkaverini esittävät toistuvasti vastaavanlaisia naiveja ja vääristeleviä kannanottoja ja jakavat tekstejäsi.

  Väite: ”Milloin viimeksi olette kuulleet yhdenkään Perussuomalaisen ministerin, kansanedustajan, europarlamentaarikon tai muun puoleen silmäätekevän puhuvan mistään muusta kuin maahanmuutosta? Aivan oikein, ette sen jälkeen, kun hallitus muodostettiin.”

  Fakta: vasta kuukausi sitten persut puhuivat varsin paljon esimerkiksi Kreikan tukipaketista. Väitteesi on siis valhetta.

  Väite: ”Valtio menettää yritysten verokikkailussa ainakin 13 miljardia vuodessa.”

  Fakta: Toimittaja Emilia Kukkala, johon viittaat, oli ottanut tuon 13 miljardia Taloussanomien artikkelista. Luin Kukkalan linkistä artikkelin, jossa tosiaan puhuttiin valtion menettävän 13 miljardia. Mutta ei yritysten kikkailuun, vaan harmaan talouden ja yritysten verosuunnittelun vuoksi. Artikkelin mukaan noin puolet tuosta summasta on harmaan talouden osuus ja toinen puoli yritysten verosunnittelun osuus.

  Harmaata taloutta esiintyy jokaisessa maassa, mutta eivät siihen syyllisty ainoastaan yritykset. Harmaata taloutta pyörittävät aivan tavalliset duunaritkin, jotka ilman kuittia tekevät pikku remppaa, hoitavat lapsia etc. Myös prostituutio, rikollisjärjestöjen rahanpesu JA sosiaalitukien väärinkäyttö on osa harmaata taloutta https://fi.wikipedia.org/wiki/Harmaa_talous.

  Suomessa harmaa talous vaivaa erityisesti rakennusalaa ja ravintola-alaa, joilla kummallakin rikotaan yleisesti myös suomalaisia työehtosopimuksia. Erityisesti harmaan talouden alalla ja työehtosopimusten rikkomisessa ovat kunnostautuneet yritykset, joita pyörittävät ulkomaalaistaustaiset yrittäjät, virolaiset etunenässä. Eikä 5 euron pitsan valmistuksessa takuuvarmasti ole noudatettu kaikkia Suomen lakeja ja työehtosopimuksia. Harmaa talous on erityisen vahingollista siksi, että rehelliset yrittäjät häviävät kilpailussa epärehellisille. Voitko Saku käsi raamatulla vannoa, ettet koskaan ole tukenut harmaata taloutta edes pitsaa syödessäsi?

  Yritysten verosuunnittelu sen sijaan on aivan yhtä laillista kuin yksityishenkilöiden verosuunnittelu. Suomalaiset yritykset joutuvat kilpailemaan kansainvälisessä ympäristössä ja mitä korkeammalle yritysten verotusta kiristetään, sitä useampi työpaikka Suomesta ulkoistetaan ulkomaille. Viroon, Kiinaan etc. Virossa yritykset maksavat veroa vain siitä voitosta, joka otetaan osinkoina yrityksestä ulos. Ja siitäkin vain 20 %. Työvoimakustannukset ovat murto-osa Suomesta. Rakennusalalla veronkiristys lisäisi ulkomaisten yritysten osuutta markkinoista ja harmaan talouden kasvua. Tätä yhtälöä uuninpankolla makaavat valitettavasti eivät vieläkään ymmärrä.

  Halvan työvoiman maissa yritysten ei tarvitse pelätä lakkoja, vaan työmarkkinat ovat hyvin joustavat. Irtisanomiset ja palkanleikkaukset käyvät vaivatta. Virossa talouskriisin aikana onnistuttiin tekemään maan sisäinen devalvaatio palkkoja reilusti leikkaamalla. Se ei aiheuttanut lakkoaaltoa eikä mielenosoituksia. Virossa perusduunari tekee valittamatta pitkän päivän samalla rahalla, joka Suomessa maksetaan peruspäivärahaa saavalle työttömälle erilaisina tulonsiirtoina.

  Väite: ”Pakolaisten vastaanotto kaikkineen maksoi valtiolle viime vuonna noin 30 miljoonaa euroa.”

  Fakta: Väite pitää paikkansa, mutta on harhaanjohtava. Pakolaisista aiheutuu muitakin kuluja, kuin pelkkä vastaanottaminen. Vastaanottokulut muodostuvat vain siitä vaiheesta, kun pakolaisten turvapaikkahakemuksia käsitellään. Turvapaikan myöntämisen jälkeiset kulut (asumistuet, kielenopetus, koulutus, työttömyyskorvaukset etc.) eivät kuulu vastaanottokustannuksiin. Kokonaiskulut ovat moninkertaiset vastaanottokustanuksiin nähden. Se kuinka paljon pakolaisista aiheutuu kuluja, riippuu heidän sijoittumisestaan työmarkkinoille. Pakolaisten asema työmarkkinoilla on huomattavasti heikompi kuin kantaväestön. Yksi syy on kielitaidon ja koulutuksen puute. Pakolaisryhmien välillä on erittäin suuri ero heidän sijoittumisessaan työelämässä. Heikoimmin on sijoittuneet Somaliasta ja muualta Afrikasta peräisin olevat pakolaiset, parhaiten aasialaiset, jotka ovat työllistyneet yhtä hyvin kuin kantaväestö. Osin pienen määränsä ja etnisten ravintoloiden vuoksi. Tällä hetkellä Suomessa ei ole työvoimapulaa, vaan pula työstä. Miten itse uskot 20 000 kielitaidottoman syyrialaisen työllistyvän nykyisessä tilanteessa?

  Viime vuonna turvapaikkaa haki Suomesta 3651 ihmistä. Tänä vuonna hakijoita odotetaan jo 30 000, eli kahdeksankertaista määrää. Viime vuonna hakeneista reilu 50 % sai turvapaikan. Tanä vuonna hakeneista todennäköisesti huomattavasti useampi, koska syyrialaisille turvapaikka myönnetään käytännössä varmuudella. Ei ole näköpiirissä, että turvapaikanhakijoiden määrä laskisi ensi vuonna. Turvapaikan saaneilla on oikeus tuoda maahan perheenjäsenensä, joten vain muutamassa vuodessa pakolaisten määrä voi Suomessa kasvaa sadalla tuhanella. Perheenjäsenet eivät tule kävellen Suomeen, vaan he saapuvat lentokoneella, Suomen valtion kustannuksella.

  Väite: ”Valtion budjetti oli vuonna 2014 noin 54 miljardia euroa.”

  Fakta: Väite pitää paikkansa. Mutta mainitsematta jäi, että 6,7 miljardia siitä budjetista rahoitettiin lainalla. Se on reilu 12 %. Olemme hyvää vauhtia Kreikan tiellä. Mutta ei se mitään, otetaan lisää lainaa ja äänestetään vuonna 2019 Suomen Syrizaa ja jätetään velat maksamatta, vai mitä Saku?

  Sitten väite aiemmasta blogikirjoituksestasi, jossa ”todistat” että pakolaisten vastaanotto todellisuudessa piristää taloutta:
  ”Kaikki tämä on käytännössä tulonsiirtoa Helsingistä maakuntiin ja maakuntakeskuksista pieniin kuntiin eli aluepolitiikkaa puhtaimmillaan.”

  Fakta: Kuntien taloutta ei piristä pakolaiset, vaan valtion tuet. Sitä kutsutaan keynesilaiseksi talouspolitiikaksi. Sama vaikutus saataisiin hajasijoittamalla maakuntiin uuninpankolla makoilevia työttömiä helsinkiläisiä tai maksamalla suurempia maataloustukia. Se pakolaisille annettava valtion tuki taas on otettava joko a) ottamalla lisää lainaa, tai b) leikkaamalla valtion kuluja jostain muualta. Vaihtoehto a kiihdyttää matkaamme Kreikan viitoittamalla tiellä ja vaihtoehto b taas vähentää kulutusta sieltä, mistä leikataan.

  Muistatko Saku satua, jossa hölmöläiset pidensivät peittoa? Kun varpailla oli kylmä, niin leikattiin pala peiton yläpäästä, ja ommeltiin se alapäähän, jotta varpaat eivät palelisi. Aivan sama vaikutus on valtion tukien siirtämisellä yhdestä paikasta toiseen.

  Väite: ”Heillä ei kerta kaikkiaan ole mitään sanottavaa mihinkään muuhun kuin maahanmuuttoasioihin eivätkä he niistäkään tunnu osaavan muodostaa faktoihin perustuvaa mielipidettä.”

  Fakta: Saku, miten näet rikan lähimmäisesi silmässä, kun et näe malkaa omassasi?

  Perusongelma pakolaiskriisissä on se, ettei sitä valitettavasti voida ratkaista avaamalla Euroopan ovia kaikille. Syyrian pakolaiset ovat vain pieni osa kaikista pakolaisista. Tulevaisuudessa Eurooppaan pyrkivät pakolaismäärät voivat olla paljon suurempia. Ilmaston lämpeneminen vähentää viljelyspinta-alaa Afrikassa ja Aasiassa. Samaan aikaan väestö kasvaa huimaa vauhtia. Konfliktit eivät vähene, vaan kasvavat tulevaisuudessa. Nyt Euroopasta on annettu väärä signaali maailmalle.

  Tarkastellaan esimerkiksi Nigeriaa. Siellä on alle 5-vuotiaita lapsia 22 miljoonaa. Vastaava luku EU-maissa on 25 miljoonaa. EU:ssa trendi on alaspäin, Nigeriassa ja muualla Afrikassa ylöspäin. Vuoteen 2050 mennessä väkiluvun uskotaan kasvavan nykyisestä 180 miljoonasta 400 miljoonaan asukkaaseen. Puolet väestöstä on muslimeja, toinen puoli kristittyjä. Maassa käydään paikallista sotaa Boko Haramin islamisteja vastaan. Kuvittele millaiset seuraukset Syyrian kaltaisella täysimittaisella sisällissodalla olisi tällaisessa maassa. Kuinka monta miljoonaa pakolaista Euroopan pitäisi ottaa silloin, jotta emme olisi rasisteja? 2, 20 vai 200 mijoonaa?

  Ps. Tiedätkö kuinka paljon USA otti pakolaisia vastaan viime vuonna? Fakta: Vähän enemmän kuin Suomi tänä vuonna …

  • 13.1

   LL sanoo

   Monia muitakin kohtia kirjoittamassasi voisi kommentoida, mutta otin nyt vain yhden kohdan:

   ”Virossa perusduunari tekee valittamatta pitkän päivän samalla rahalla, joka Suomessa maksetaan peruspäivärahaa saavalle työttömälle erilaisina tulonsiirtoina.”

   Todellisuudessa:
   Joka kymmenes työikäinen virolainen saa jo toimeentulonsa Suomesta, ja neljäkymmentä tuhatta virolaista on valinnut Suomen pysyväksi asuinmaakseen. Kymmenet tuhannet etelänaapurit sahaavat viikoittain laivoissa Tallinnan ja Helsingin välillä. Laittomasti Suomessa tienaavien lukumäärää ei tiedä kukaan. Kaikkiaan 100 000 virolaisen arvellaan työskentelevän Suomessa. -YLE 11.9.2014

   http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/11/virolaisia-suomessa-jo-sata-tuhatta

   • 13.1.1

    KT sanoo

    Totta, mutta nämä jotka ovat lähteneet Suomeen, ovat yleensä niitä, jotka eivät tienaa sitä suomalaisen työttömyyskorvausta + asumistukea. Virossa sosiaalituet ovat käytännössä olemattomia, jos niitä vertaa Suomeen. Työttömällä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa olekaan, kuin etsiä työtä ulkomailta. Virolaisten keskipalkka on hieman yli 1000 €/kuukausi, mutta mediaanipalkka vain 750 €/kuukausi. Suomalaisen työttömän ylläpito (asumistukineen ja muine tukineen) maksaa veronmaksajille yli 1000 € kuussa. Sillä rahalla virolaiset työskentelevät mielellään omassa maassaan.

    • 13.1.1.1

     LL sanoo

     Suomalaisen työttömän ylläpito? Tuhat euroa kuukaudessa veronmaksajille? Salli mun nauraa. Mistähän tuollaisia summia vetelet? Kulu yhdelle veronmaksajalle lienee muutamia euroja vuodessa. Kun otat vielä huomioon, että työtön on veronmaksaja (ja on ollut palkansaajia/veronmaksajia ennen työttömyyttä).

     Kaikki tuloni olivat verovuonna 2014 yhteensä 9135 joista maksoin: yleveroa, kunnallisveroa, valtionveroa, korotettua sv-maksua yhteensä 1650. Kokonaisvero kutakuinkin 18%. Sen lisäksi välillisiä veroja alvien muodossa kaikesta mahdollisesta: asumisesta, liikkumisesta, palvelujen ostoista, ruuasta. Alle 10.000 euron tuloilla suhteellinen veroaste on aivan huikea. Ja osa suomalaisista tekee kaikkensa veronmaksuvelvollisuutta vältelläkseen. Joten. Jospa lopetettaisiin työttömien solvaaminen ja nettomaksajamartyyrius.

     • 13.1.1.1.1

      LL sanoo

      Niin ja vielä: kelan asumistuki ei jää työttömälle vaan menee asunto- ja kiinteistöyhtiöille.

  • 13.2

   keke sanoo

   ”Voitko Saku käsi raamatulla vannoa, ettet koskaan ole tukenut harmaata taloutta edes pitsaa syödessäsi?”
   Keke voi ateistinakin käsi raamatulla vannoa tukevansa avoimesti harmaata taloutta. Keke tosin tekee sen eettisesti eri katsellen miten se harmaa talous vaikuttaa omaan yhteisöönsä. Monessa tapauksessa harmaa talous parantaa köyhien ostovoimaa ja parantaa ihmisten asemaa köyhyydessä(joskus jopa nostaa ihmisiä sieltä) jota keke avoimesti kannattaa rikottiinpa siinä lakeja tai ei. Kuitenkin keke toivoo lain vahvaa kouraa sinne harmaantalouden sektorille jossa massikeisarit käärivät ne fyffensä.

   ”Halvan työvoiman maissa yritysten ei tarvitse pelätä lakkoja, vaan työmarkkinat ovat hyvin joustavat.”
   Tämä ei pidä paikkaansa. Riippuu täysin maasta mistä puhutaan. Monessa halvantuotannon maista se lakko ei ole edes mikään uutinen ja lakkokenraalit löytyvät hengettöminä ojista sekä puolet maasta on sotatilassa.

   ”Virossa perusduunari tekee valittamatta pitkän päivän samalla rahalla, joka Suomessa maksetaan peruspäivärahaa saavalle työttömälle erilaisina tulonsiirtoina.”
   Euromääräisesti voi pitää paikkansa. Toisaalta taas jos paikallista ostovoimaa verrataan niin asia ei varmaan näyttäydä ihan näin.

   ” Väite pitää paikkansa, mutta on harhaanjohtava. Pakolaisista aiheutuu muitakin kuluja, kuin pelkkä vastaanottaminen. ”
   Toki toki. Tosin aika yksisilmäistä on väittää että pakolaiset aiheuttavat vain kuluja. Toisaalta sitä kannattaa hyvin tarkkaan miettiä onko pakolaisten edes tehtävä ns.voittoa? Tai miksi pakolaisia ylipäänsä otetaan? Perimmäinen syy ei liene kumminkaan se että heistä pitäisi valtion jäädä jollakin tasolla plussan puolelle. Mielestäni pakolaiskysymys ei ole taloudellinen kysymys vaan humanitäärinen kysymys. Mikäli mielii ulkomaalaisten tuomasta hyödystä puhua niin silloin kannattaisi keskittyä maahanmuutto kysymykseen ja mitkä ne ehdot sille maahantulolle yksilölle ovat.

   ”Turvapaikan saaneilla on oikeus tuoda maahan perheenjäsenensä, joten vain muutamassa vuodessa pakolaisten määrä voi Suomessa kasvaa sadalla tuhanella.”
   No ei todellakaan voi.

   ”Se pakolaisille annettava valtion tuki taas on otettava joko a) ottamalla lisää lainaa, tai b) leikkaamalla valtion kuluja jostain muualta.”
   Lainaa ei tarvitse ottaa vaan verotusta voidaan kiristää varsinkin jos puhutaan Keynesiläisyydestä niin sitä juurikin pitäisi tehdä. Mitä sitten implikointiisi siitä että on maahanmuuttajien syytä että lainaa otetaan niin vihjailusi on aivan naurettava.

   • 13.2.1

    KT sanoo

    ”Halvan työvoiman maissa yritysten ei tarvitse pelätä lakkoja, vaan työmarkkinat ovat hyvin joustavat.”
    Keke: Tämä ei pidä paikkaansa. Riippuu täysin maasta mistä puhutaan. Monessa halvantuotannon maista se lakko ei ole edes mikään uutinen ja lakkokenraalit löytyvät hengettöminä ojista sekä puolet maasta on sotatilassa.”

    Suomen kannalta ongelma on juuri Viro (Kiina etc), johon Suomesta on siirtynyt sekä yrityksiä, että työpaikkoja. Ja virta kasvaa. Täältä Tallinnasta kommentoin tätäkin kirjoitusta.

    Keke: ”Lainaa ei tarvitse ottaa vaan verotusta voidaan kiristää varsinkin jos puhutaan Keynesiläisyydestä niin sitä juurikin pitäisi tehdä. Mitä sitten implikointiisi siitä että on maahanmuuttajien syytä että lainaa otetaan niin vihjailusi on aivan naurettava.”

    En toki väittänyt näin. Mutta ne kustannukset, jotka nyt tulevat 30 000 turvapaikanhakijasta täytyy rahoittaa joko a) leikkaamalla kuluja muualta tai b) ottamalla LISÄÄ lainaa. Sitä on asiantuntijoiden mukaan jo nyt AIVAN liikaa. Mutta jos olet eri mieltä, niin kerro toki se lähde josta tämä raha tulee? Juu, EU antaa rahaa, mutta kolikon toinen puoli on se, että me maksamme sitä samaa rahaa sinne EU:n kassaan. Suomi on nettomaksaja. Kiristetään verotusta ja sitä enemmän työpaikat poistuvat Suomesta. Mutta hei, voithan ehdottaa keynesiläistä talouspolitiikkaa Kreikan kriisiinkin. Että ottakaa lisää velkaa, kasvattakaa julkista sektoria ja elvyttäkää sillä taloutta! Suomi on velkaantumisen nopeudessa jo Kreikan tiellä. Viime vuosina budjettivaje on ollut vuosittain reilu 10 %.

    ”Turvapaikan saaneilla on oikeus tuoda maahan perheenjäsenensä, joten vain muutamassa vuodessa pakolaisten määrä voi Suomessa kasvaa sadalla tuhanella.”
    Keke: No ei todellakaan voi.

    Matematiikassasi taitaa olla ongelmia. Tänä vuonna odotetaan 30 000 pakolaista. Oletetaan että vain 15 000 saa turvapaikan (syyrialaisten osuus on suuri ja heitä ei käännytetä). Lasketaan siihen, että suurin osa tulee ilman perheitä ja perheiden yhdistämisen jälkeen tulee parin vuoden sisällä 15 000 perheenjäsentä (se on hyvin maltillinen arvio). Jo tämän vuoden hakijoiden + perheenjäsenten määrä on noin 30 000.

    Pakolaiskriisille ei näy loppua, tämä on asiantuntijoiden mukaan vasta alkua. Ei ole mitään syytä olettaa, että turvapaikanhakijoiden määrä kääntyisi laskuun. Jos joku olisi sanonut kaksi kuukautta sitten, että Suomeen voi tänä vuonna tulla 30 000 turvapaikanhakijaa ja Saksaan 800 000, olisi vastauksesi ollut sama: no ei todellakaan voi!

    • 13.2.1.1

     keke sanoo

     ”Suomen kannalta ongelma on juuri Viro (Kiina etc), johon Suomesta on siirtynyt sekä yrityksiä, että työpaikkoja.”
     Joo olikos tämä Viro se maa jota huudellaan esimerkiksi Suomelle siitä verotuksesta vaikka maa itse ei kerää tarpeeksi veroja pyöriäkseen vaan EU kustantaa osan kyseisen veroparatiisin infrasta?

     ”En toki väittänyt näin. Mutta ne kustannukset, jotka nyt tulevat 30 000 turvapaikanhakijasta täytyy rahoittaa joko a) leikkaamalla kuluja muualta tai b) ottamalla LISÄÄ lainaa. Sitä on asiantuntijoiden mukaan jo nyt AIVAN liikaa. Mutta jos olet eri mieltä, niin kerro toki se lähde josta tämä raha tulee?”
     Rahanhan pitäisi tulla verotuksesta. Mikäli veroja ei kerätä tarpeeksi niin sitten otetaan lainaa. Nämä ovat poliittisia päätöksiä ja niistä on turha pakolaisia syyttää.

     ”Juu, EU antaa rahaa, mutta kolikon toinen puoli on se, että me maksamme sitä samaa rahaa sinne EU:n kassaan. Suomi on nettomaksaja. Kiristetään verotusta ja sitä enemmän työpaikat poistuvat Suomesta.”
     No jos sitä rahaa ei sinne Brysseliin kerätä Suomesta verottamalla ja sieltä sitten Viroon jakamalla niin kuka sitten pitäisi yllä Viron kaltaisia veroparatiiseja? Ei kaikki voi jättää verottamatta kansalaisiaan vaan jostakin sen rahan on tultava infraan.

     ”Mutta hei, voithan ehdottaa keynesiläistä talouspolitiikkaa Kreikan kriisiinkin.”
     Sinähän tässä Keynesistä olet jauhanut en minä sitä ratkaisuksi mihinkään ole ollut tarjoamassa kunhan vain totesin että verotuksella voidaan sielläkin kikkailla. Tosin sinä varmaan tarjoat Keynesiä vähän kaikkeen, varmaan jopa syyksikin Kreikan kriisiin.

     ”Oletetaan että vain 15 000 saa turvapaikan”
     Ei tartte olettaa vaan hallitus on tänään ilmottanut että turvapaikkoja myönnetään kaksi ja puolituhatta. Joten varmaan kannattaa rustata nuo laskelmasi uusiksi.

     • 13.2.1.1.1

      KT sanoo

      Keke: ”Joo olikos tämä Viro se maa jota huudellaan esimerkiksi Suomelle siitä verotuksesta vaikka maa itse ei kerää tarpeeksi veroja pyöriäkseen vaan EU kustantaa osan kyseisen veroparatiisin infrasta?”

      Tallinna sijaitsee 80 km Helsingistä, riippumatta siitä, menevätkö Suomen työläiset lakkoon vai eivät. Viro (ja Kiina) noudattaa omaa veropolitiikkaansa, mielyttää se suomalaista työläistä tai ei. Suomen pitää sopeutua muuttuneeseen maailmaan, eikä olettaa että maailma muuttuu takaisin Suomen työläisiä miellyttäväksi. Suomalaiset yritykset ulkoistavat työn muualle, silloin kun työtä ei kannata tehdä Suomessa. Ps. en ole yrittäjä enkä estofiili.

      ”Oletetaan että vain 15 000 saa turvapaikan”
      Keke: ”Ei tartte olettaa vaan hallitus on tänään ilmottanut että turvapaikkoja myönnetään kaksi ja puolituhatta. Joten varmaan kannattaa rustata nuo laskelmasi uusiksi.”

      No nytpä Keke paljastit tietämättömyytesi. Nuo 2400 Suomi lupasi ottaa vastaan niistä 120 000 pakolaisesta jotka ovat tällä hetkellä Italiassa, Kreikassa ja Unkarissa.

      Sen lisäksi Suomen on kansainvälisten sopimusten mukaisesti myönnettävä turvapaikka jokaiselle turvapaikanhakijalle, joka Suomesta sitä hakee ja jolla on perusteet turvapaikan saamiseen. Jokainen hakemus on käsiteltävä erikseen. Siinä ei käy selittäminen, että kiintiö on täynnä, tervetuloa ensi vuonna tai viiden vuoden kuluttu uudestaan. Nyt näitä turvapaikanhakijoita tulee 3oo per päivä. Tosin Dublinin sopimuksen mukaisesti hakijan voi palauttaa esim. Ruotsiin, jos pakolainen on tullut sitä kautta. MUTTA kuten viime päivien uutisista olemme lukeneet, Dublinin sopimusta ei noudateta enää ja homma on karannut käsistä. Soini on se, joka vaatii, että Dublini sopimusta kunnioitetaan. Mutta hänhän on paha rasisti, joten ei tartte edes kuunnella. Vai mitä?

     • 13.2.1.1.2

      keke sanoo

      ”No nytpä Keke paljastit tietämättömyytesi. Nuo 2400 Suomi lupasi ottaa vastaan niistä 120 000 pakolaisesta jotka ovat tällä hetkellä Italiassa, Kreikassa ja Unkarissa.”
      Liekköhän kekellä käynyt näin? Varmaan keke sitten lukee eri uutisia.

      ”Sen lisäksi Suomen on kansainvälisten sopimusten mukaisesti myönnettävä turvapaikka jokaiselle turvapaikanhakijalle, joka Suomesta sitä hakee ja jolla on perusteet turvapaikan saamiseen.”
      Toki, tulkinnanvaraiset lait on parhaita lakeja. Tosin aikamoista mentaaliakrobatiaa saat käyttää että väität Suomen tarjoavan jokaiselle tänne tulevalle turvapaikan. Niitä turvapaikkoja taitaa vuodessa olla jaossa 3000 kieppeillä ja heitot 30000 ihan täyttä itseään.

      Mitä noihin juttuihisis reaaliteeteista työn suhteen tulee niin ei kannata olettaa etteikö keke ole nähnyt kirjoitusta seinässä. Ja se kirjoitus ei kekelle kerro että syyt lamaan tai valtionvelkaan saatikka ratkaisut niihin eivät liity maahanmuutto- saatikka pakolaispolitiikkaan. Sekä mihin tässä ollaan menossa

 13. 14

  sakutimonen sanoo

  Koska täällä on herännyt keskustelua blogin moderoinnista, niin siitä muutama sananen:

  Tarkistan kaikki kommentit, mutta en kovin tiheällä seulalla. Sinänsä tämä blogi ei ole tarkoitettu keskustelupalstaksi, vaan tarkoitus olisi kommentoida kulloisenkin jutun aihetta. Laajempikin näkemys sallitaan, mutta olisi hyvä pysyä lähellä aihetta.

  Jos aloittaa kommentin vaikkapa sanomalla minua viherpunikkihomoksi tai Imagen kaikkitietäväksi varajeesukseksi, niin sen pitemmälle en edes lue, vaan poistan kommentin. Kommentoijien ei kannata myöskään haukkua toisiaan, koska sellaisetkin kommentit poistan.

  Olen pitänyt blogia viisi ja puoli vuotta ja saanut ihan kaikenlaista kuviteltavissa olevaa palautetta tappouhkauksista kosintaan. En hätkähdä mistään enkä jää märehtimään mitään, kaikkein vähiten poistamiani kommentteja.

  Jatkakaa.

  • 14.1

   Sörselsön sanoo

   Selventävä ja hyvä vastaus. Pahoitteluni, että oma kommentointini on rönsyillyt. Olisin itse halunnut puhua/väitellä kirjoituksestani, mutta homma lähti lapasesta parin muun avustuksella :/

 14. 15

  Mikko Salonen sanoo

  Olipas vääristelevää ja ennakkoluuloista tekstiä. Maahanmuuttajista puhutaan sen takia kun maahan saapuu väkeä päivässä enemmän kuin kertaakaan sitten 1919. Ei sen takia että persut ovat epäonnistuneet politiikassaan vaan siksi että pakolaisongelma on räjähtänyt käsiin eikä sille viranomaiset tee mitään.