Suvakin kääntymys

Kun nyt aloitin taas kerran roskajulkaisu MV:n ruotimisen, niin laitetaan perään toisen valheen oikaisu.

MV hehkutti suvaitsevaisen Niinan tarinaa. Tämä Niina tilitti Facebookissa ristiriitaisia tuntojaan, jotka hänessä oli herättänyt viikon kestänyt työskentely Kirkon Ulkomaanavun avustustyöntekijänä Torniossa. Turvapaikanhakijat käyttäytyvät sikamaisesti ja muutenkin usko on mennyt.

mv nina 1

mv nina 2

Laitan vielä alkuperäiset kommentit Niinan profiilista, jotta uskotte kyseessä olevan saman henkilön:
11221817_10204963973607646_8212423319328085623_n

Kirkon Ulkomaanapu ei työskentele Torniossa olevien turvapaikanhakijoiden kanssa eikä tätä Niinaa ei ole olemassakaan. Hän on täysin keksitty henkilö. Hänen Fb-profiilinsa on avattu 2013, mutta sen jälkeen siellä onkin ollut hiljaista ihan näihin päiviin asti.

Katsotaanpa tätä Niinaa:

12002880_10153630185742173_4801784417790124383_n

Profiilikuva vie kuvahaulla venäläiselle Facebookia vastavaalle sivulle  ja taustakuva on suoraan ulkomaalaiselta seksivaatteiden myyntisivulta. Kirkon Ulkomaanavulla on siis melko räväkkä tyttö avustustyöntekijänä Torniossa. Uskokoon ken tahtoo.

Tämä ihmisten huiputus on paisunut uskomattomiin mittoihin. Ja aina löytyy niitä, jotka haluavat uskoa. Tämäkin tarina vetoaa syvästi juuri niihin, jotka ovat kaivanneet jotain tällaista ja näitähän ilmestyy tilaustyönä. Olisihan tämä monen mielestä mahtava juttu, jos se olisi totta. Ja kun se ei ole totta, niin MV tarjoilee sen totena.

Mitä muuten veikkaatte, mahtaako Niinan Fb-sivu olla vielä aamulla olemassa?

 

Kommentit
 1. 1

  Markku T Koivisto sanoo

  Niina Salmista ei ole olemassakaan. MV on muutenkin paskasakki.

  • 1.1

   stunned sanoo

   Mitähän Darya Kamalova mahtaa miettiä kuvansa käytöstä Niina Salmisen nimellä tekaistussa valeprofiilissa?

   Kirjoitan Daryan (Дарья Камалова) nimen viestiin, jotta löytää nimeään kuuklaamalla tänne. Darya on joku bloggaaja ja valokuvaaja, naimisissa italiaanon kanssa.

  • 1.2

   Lasse T sanoo

   Niina Salminen oli huono tsoukki, mutta sinänsä se mitä hän sanoi, ei kauheasti poikkea siitä mitä saa kuulla aitojen avustustyöntekijöiden suusta. SPR/seurakuntalaiset Torniossa sanoi vähän samantyyppisiä asioita, ei ehkä ihan noin kärjekkästi. Kuulemma apu ei kelpaa. Eihän tuolta matkakeskuksesta varsinaisesti mitään ryysyläisiä lapa, joten tässä on valtamedia kyllä höynäyttänyt vähän kaikkia. Myös SPR:ää. Luullaan, että siltä on joku massiivinen oikeiden sotapakolaisten vyöry tulossa kun oikeasti tänne vyöryy tällä hetkellä somen innostamana irakilaisia nuoria miehiä, joita on houkuteltu luxus-asuntolupauksilla ja blondi-tyttöystävällä Pohjolan perukoille.

   Ken osaa arabiaa, voi somesta itse lukea mistä tässä oikeasti on kyse. Sivuja on aika paljonkin, laitan yhden. Arabian osaaja löytää kyllä itsekin lisää, siihen minua tarvita vaatimattoman kielitaitoni kanssa.

   https://www.facebook.com/groups/yaserabass85/?pnref=lhc

   Vinkki: kannattaa katsoa noiden matkaanlähteneiden face profiileja, osasta käy aika tarkkaankin ilmi millaista elämää Irakissa on eletty ennen matkaanlähtemistä – ei siellä missään kurjuudessa tai kiväärinperän alla ole elelty.

   • 1.2.1

    Saku Timonen sanoo

    SPR:n ja Kirkon Ulkomaanavun avustustyönteklijöillä on ehdoton vaitiolovelvolisuus, joten sinäkään et ole kuullut heitä aitoja tarinoita. Voit mennä takaisin MV:n sivulle muiden valehtelojoiden joukkoon.

    • 1.2.1.1

     Lasse T sanoo

     Kylläpä se Saku on sillä tavalla, että se vaitiolovelvollisuus koskee vain tulijoiden henkilökohtaisia asioita. Ei heitä mikään kiellä kommentoimasta esim. sitä, kuinka avun tarjoamiseen suhtautuduttu (ns. yleinen kysymys) Lisäksi kun kyse on ns henkilökohtaisista tutuista, niin puheet ovat luottamuksellisempia. Kun tuntee ihmisiä, niin saa kuulla asioita.

     Kovinpa sulla Saku tuntuu olevan pinna kireällä tämän kanssa? Aistinko pientä raivoa ilmassa tuon viimeisen kommettisi johdosta?

     Suosittelen, että vilkaiset sinne arabiankieliseen someen nyt Saku. Jos sulla kyvyt riittää. Sieltä paljastuu mielenkiintoisia seikkoja ja aika pitkälle totuus tästä kansainvaelluksesta.

     • 1.2.1.1.1

      Saku Timonen sanoo

      Vaitiolvelvollisuus on laaja ja koskee kaikkea mitä tapahtuu vastaaonottokeskuksissa. Kysy vaikka Kirkon Ulkomaanavulta tai SPR:ltä. Osaatko itse arabiaa? Minä en.

     • 1.2.1.1.2

      Lasse T sanoo

      Jahas…se puuttuu ”vastaa” nappi kokonaan Sakun viestistä tuossa alla.

      No kommentoin tähän: En ole puhunut VOK:sta mitään. SPR:n työntekijöitä (tuttujakin) on ollut ihan Tornion matkakeskuksen edustalla joka päivä, on varmaan tänäänkin. Ei heillä mitään vaitiolovelvollisuutta asioista ole.

      Sen kyllä käsitän, että suvakit yrittää laittaa sordiinot päälle näissä asioissa ihmisille. VOKkien työntekijät ei mukamas sais puhua mitään hulluuksista mitä ne näkee ja kokee.

      On mulla sitäpaitsi tuttuja Ruotsin puolellakin jotka käy sikäläisissä VOKeissa opettamassa mm. ruotsin kieltä. En ole kysynyt, että ovat vaitiolovelvollisia, mutta voinpa kysyä. Ainakin ovat vähän vinkanneet, että villiä on meno sielläkin.

      Saahan sitä kertoa jos ei kiinni jää – ja minähän en kerro koskaan lähdettä vaikka kidutettaisiin.

      Arabiasta, jep, jonkinlainen taito on. Sori vaan Saku ettet osaa, sehän selittääkin paljon. Täällä säkki päässä pimeässä möyryät kun facesta voisit itse lukea mitä nää tulijat puhuu keskenään. Aikamoista läppää muuten.

     • 1.2.1.1.3

      Saku Timonen sanoo

      On vaitiolovelvollisuus. Jos joku kaverisi sinulle juttuja kertoo, niin hän on kelvoton tehtäväänsä.

     • 1.2.1.1.4

      Heipputihei sanoo

      Jätän tämän vain tähän:
      ”Jokainen auttamistehtäviin osallistuva vapaaehtoinen on vaitiolovelvollinen.
      Vaitiolovelvollisuus koskee nähtyjä ja kuultuja tilanteita, autettujen henkilöllisyyttä sekä
      myös viranomaisyhteistyön kautta saatuja salassa pidettäviä tietoja liittyen esim.
      viranomaisten toimintaan. Vaitiolovelvollisuus koskee vapaaehtoista myös hänen
      vapaaehtoisuutensa päättymisen jälkeen.
      Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vapaaehtoinen ei voi ilmaista ulkopuolisille tietoja
      autetuista henkilöstä. Hän ei voi myöskään käyttää kuulemiaan tapauksia tai ”caseja”
      esimerkkeinä julkisissa keskusteluissa, esitelmissä tai kirjoituksissa ilman asianomaisen
      lupaa. ”
      https://rednet.punainenristi.fi/system/files/page/SPR%20Salassapitositoumus.pdf

     • 1.2.1.1.5

      jmv sanoo

      Ei ihmisen tarvitse kulkea ryysyissä saadakseen apua. Samalla tavalla avun tarvitsijoissa voi olla esim. korkeasti koulutettuja henkilöitä kuin lukutaidottomiakin. Esim. lääkäreitä vainotaan ja kiristetään usein. Pitäisikö apua saavan henkilön jättää vaihtovaatteet ja puhelin kotiin apua saadakseen? Jos pakenee henkensä edestä, ei tällaista mieti…

    • 1.2.1.2

     Simo sanoo

     Itse kuulin (väkisinkin, tahtomattakin) tänään Tampereella kahvilassa, kahden naisen keskustelemana viereisessä pöydässä, että turvapaikanhakijoilla ei ole kuulemma ollut mitään halal-liha vaatimuksia siinä vastaanottokeskuksessa, josta toinen nainen oli töissä. Sanoi, kun kuuntelin, että monet ovat ottaneet pelkkää riisiä ruoaksi ja jättäneet kasvisruoan syömättä, jota ollut tarjolla.

     Että tämän perusteella noilla työntekijöillä ei ole mitään ehdotonta vaitioloa. Nuohan ovat täysin yleisen tason juttuja, ei henkilökohtaista kenestäkään.

     • 1.2.1.2.1

      stunned sanoo

      Haluaisin kanssa saada narautettua jumalanterveet Sipilöineen kaljan kittaamisesta ja television katselusta. Onko kukaan kuullut tai nähnyt?

      Islamofobinen diversiotekniikka — halal. Juorujen levittäminen on se toinen.

    • 1.2.1.3

     Merja Autio sanoo

     Miksi ei suomen kansalainen saa tietää minkälaisista oloista tänne tullaan,kun kerran minunkin veroeuroilla kustannetaan pakolaisten ylläpitoa. Jokaisessa mielipiteessä on aina hiven totuutta mukana vaikka vääristelyä puoleen ja toiseen näkeekin. En vastusta pakolaisten auttamista,mutta mitkään maailman varat eivät riitä pelastamaan kaikkia maapallon kansalaisia. Valitettavasti kaikki eivät kuitenkaan ole turvapaikan tarpeessa olevia ja eri uskonnon ja kulttuurin omaavat eivät sopeudu tänne. Sehän on jo niin monessa maassa todettu. Miksi pitää kulttuurit sekoittaa mitä hyötyä siitä on! . Eikö olisi ihan mukava, että kulttuurit olisivat erilaisia eri maissa kunhan jokaisessa maassa ihmisarvo säilyy. Kunkin maan kansalaisten on itse opittava elämään sovussa omassa maassaan keskenään uskonnosta, poliittisesta taustasta tai kansallisuudesta riippumatta. Kyllä suomessakin on ollut vainoja ja sisällissotaa ja itse olemme suurimmalta osalta hyvinvointimme luoneet ja oppineet elämään suurinpiirtein sovussa. Kun suomalaiset lähtivät työtä hakemaan amerikasta aikanaan ei siellä yhteiskunta auttanut vaan jokaisen oli itse paikkansa ja toimeentulonsa hankittava. Samoin ruotsiin menijät. Kunkin valtion kansalaisten on itse löydettävä tiensä ulos konflikteista. Ainoa huono puoli asioissa on nuo eri valtiot jotka menevät ja vievät aseita lisää (puututaan ulkopuolelta liikaa konlikteihin ja siitä ne vaan paisuvat) tappelijoille mikä ei edistä rauhanomaista rinnakkaiseloa vaikka onhan se niin, että pienempää on autettava olkoon ihminen tai pieni valtio jos isompi käy päälle. Tämä on tälläistä pohdintaa, joten älkää heti ampuko mielipiteitäni alas, koska jokaisella pitää olla oikeus niihin tuomitsematta. Ajatuksia tämä herättää joka tapauksessa ja mielipiteitähän maailmassa riittää.

     • 1.2.1.3.1

      Saku Timonen sanoo

      Saahan sen tietää millaisista oloista pakolaiset tulevat, ei siihen ole mitään estettä. Pitää kuitenkin muistaa, että kaikki oikeat pakolaiset eivät ole köyhiä eivätkä kaikki köyhät oikeita pakolaisia. Turvapaikkaa on kuitenkin Geneven pakolaissopimuksen mukaan jokaisella oikeus hakea. Kunkin maan viranomaiset sitten tutkivat onko turvapaikan myöntämiselle edellytkset ja jos ei ole, niin hakija käännytetään.

     • 1.2.1.3.2

      Angie sanoo

      Suomi on osa kansainvälistä yhteisöä ja on myös ratifioinut kv-sopimuksia ja tehnyt EU-päätöksiä, joiden mukaan Suomi hoitaa pakolaistilanteesta oman osansa. Sellaista tilannetta ei ole, eikä tule, jossa ei pakolaisia tulisi ollenkaan. Suomeen nyt tulevien turvapaikanhalijoiden määrä on toki suurempi kuin esim. edellisinä vuosina, mutta pieni moneen muuhun läntiseen EU-maahan verrattuna. Suomea ei voi irroittaa kansainvälisestä yhteisöstä ja Suomea sitovat kv-sopimukset. Suuri osa turvapaikanhakijoista saa turvapaikan ja he jäävät asumaan, elämään ja työskentelemään tänne. Jos tilanne pelottaa, niin kannattaa varmaan työstää omia irrationaalisia pelkojaan. Suomen kansainvälistä politiikkaa ei voida tehdä ihmisten irratoinaalisten pelkojen ja ennakkoluulojen pohjalta. Täällä noudatetaan lakeja.

   • 1.2.2

    Janne sanoo

    Maanpakoon voi lähteä valtiojohtoakin, jos tilanne tulee vastaan. Näinhän on myös tapahtunut.

    Sama kuin jos joutuisimme Suomesta jostain syystä pakenemaan.

    Lisäksi näin pitkälle ei pääse ilman, että on varaa paeta. Käytännössä lähes kaikki pakenevat maan sisällä kodeistaan muualle.

    Kun tänne siis tulee keskiluokkaista, keskimäärin pitkälle koulutettua porukkaa joka osaa myös vaatia palveluita ja joilla on ammattipätevyys niin heidän sopeuttamisensa pitäisi olla ykkösprioriteetti.

    Sinänsä paradoksaalista vaatia, että pakolaisten olisi oltava mahdollisimman köyhiä ja huonosti toimeentulevia, ja samalla valittaa kuinka paljon tämä maksaa. Tämä on yksi paradoksi monista.

    Se, että he ovat parempaa väkeä on yksinomaan erittäin hyvä asia. Eikö näin?

    • 1.2.2.1

     Expatti sanoo

     Pakolaisjoukon laajentuminen todellisessä hädässä olevien lisäksi parempaa elintasoa etsiviin on sitä kautta ongelma, että tuo lisää pakolaismääriä voimakkaasti. Vaikka taskussa olisikin muutama tuhat dollaria, niin ei sillä pitkälle pötkitä ja sen loputtua pakolaismassa on verovarojen varassa. Ei ole mitään paradoksia.

     • 1.2.2.1.1

      LL sanoo

      Miljoona suomalaista elää jo ulkomailla opiskellen, työtä tehden tai eläkepäivä viettämässä. Tai sitten pelkästään veropakolaisina. Tässä kohtaa isämmaallisten leijonkoruja kantavien paheksuntaa ei kuulu lainkaan, miksihän ei?

      En nyt väitä lainkaan etteikö pakolaiskysymys olisi nyt Euroopassa hankala, mutta ei se mikään ylivoimainen homma ole organisoida toimivaksi. SPR:llä on runsaasti ammattitaitoa ja kokemusta kriisialueillakin työskenetelystä, joten: jos SPRää ryhtyy kritisoimaan ilman minkäänlaista kompetenssia niin se on mukamututietoa joka kannataa jättää ihan omaan arvoonsa.

    • 1.2.2.2

     EK sanoo

     Vai, että tällainen sivu. Herra Timonen näyttää hirttäytyvän siihen vaitiolovelvollisuuteen kovasti. Ihmiset eivät sitä aina kuitenkaan noudata. Vaikka kyseinen ketjussa tarkoitettu profiili varmaan onkin tekaistu.
     Mitenkäs on herra Timonen lehtitietojen mukaan kannatatte tasa-arvoa pitääkö paikkansa?

     Puolueenne ei ole kuitenkaan saanut aikaiseksi Suomalaisille asunnottomille asuntoja, vaikka se oli juuri hallitusvastuussa.
     Suomalaisia asunnottomia on reilu 7000.
     SPR saa valtion rahoitusta, mutta suomalaisille asunnottomille, ei vuokrata ”hätämajoituksena” esimerkiksi laivoja.

     Kun olet kuntasi päättävissä elimissä, niin vaikutappa siihen, että kuntaasi kutsutaan asumaan myös suomalaiset asunnottomat ja heille järjestetään asunnot. Nuo pääkaupunkiseudun kunnat kun rikkovat Myös perustulain 22 pykälää 6 pykälän lisäksi.

     Etkö oikeasti olekaan tasa- arvon kannattaja?

     • 1.2.2.2.1

      Saku Timonen sanoo

      Einari on hyvä ja kantelee noiden kuntien viranomaisten toiminnasta. Minä olen 5 000 asukkaan kunnan valtuutettu ja kunnanhallituksen jäsen enkä todellakaan laadi pääkaupunkiseudun kuntien linjauksia. Ja vielä vähemmän koko SDP:n.

     • 1.2.2.2.2

      Marja Kurenniemi sanoo

      Marja
      Asunnottomien määrä on jatkuvasti laskenut, kiitos Suomessa tehdylle oikean suuntaiselle työlle. Tämänkin ponnistelun takana ovat suvakit, eivät vihakit.

   • 1.2.3

    Riikka sanoo

    Turkin kautta esimerkiksi kulkee paljon pakolaisia, joilla on todellinen hätä. Mukana on myös paljon lapsia ja naisia, oikeasti ryysyisiä, hädänalaisia. Minua on kovin jäänyt mietityttämään se, mihin ne kaikki heikot naiset ja lapset jäävät? Vai onko matka Suomeen heille liika raskas ja vain hyväkuntoisilla on voimia matkustaa Pohjoismaihin asti. Näin kuvia Kos saarelta, myös siellä naisia ja lapsia, kuvien perusteella voisin sanoa todellakin apua tarvitsevia, mutta ei heidän kaltaisiaan ei Suomen rajoilla näe. Asun lähellä pakolaiskeskusta. Joitakin hädänalaisia naisia olen joukossa tavannut. Heistä ei ole koskaan mitään häiriöitä alueellamme. Mutta nämä 20-35 v miehet! Kesällä yli 10 vuotiaita tyttöjä ei voinut laskea uimarantaan yksin, sillä nämä hädänalaisten miehet ahdistelevat joukolla tyttölapsia, ja viheltelivät heille rannalla. Aina oli joku aikuinen laitettava tyttölasten kanssa uimarantaan. Onko tämäkään ihan oikein? Henkilökohtaisesti en vastusta pakolaisia millään tavoin, kunhan tarkoitusperä maahantulolle vain on oikea.

    • 1.2.3.1

     PeelsePuupi sanoo

     Arvoitus: pieni lapsi, vanha pappa, raskaana oleva nainen ja n. 20 – 35 vuotias mieshenkilö osallistuivat ultrajuoksukilpailuun Lähi-Idästä Pohjolaan. Kuka ehti perille nopeimmin? Rasistin mukaan oikea vastaus on: ei ainakaan 20 – 35 vuotias mies (koska se sattuu rasistiseen hipiääni).

  • 1.3

   Juhani sanoo

   MV-lehden jutut voivat olla tosia, tai epätosia. Usein mukana on myös videoita, jotka eivät voi olla epätosia, mutta niistä kirjoitettu tarina voi olla. Vastuu jää kuulijalle, MV-lehti on pienen piirin ja budjetin pyörittämä ja toki pieni piiri ajaa omaa agendaansa ihan kuten iso piirikin kuten HS, IS, IL yms. jotka estivät ihmisten mielipiteiden vaihtamisen kommentoinnin estämällä. Eihän sitä tiedä, vaikka Sakukin tälle linjalle lähtee ja alkaa ajamaan omaansa ja image-lehden linjaa julistamalla kommentoinnin kieltämällä.

   • 1.3.1

    stunned sanoo

    Kerran valehtelija, aina epäluotettava. En lue kuin julkaisuja, joihin voi luottaa edes pääsääntöisesti. MV on pääsääntöisesti ei-luotettava. Lisäksi sen kielenhuolto ja ulosanti on silkkaa sontaa.

    • 1.3.1.1

     Ahti sanoo

     Tällä periaatteella kaikki Suomen mediat on epäluotettavia ja näin se onkin.

     • 1.3.1.1.1

      stunned sanoo

      Vaikka MV on sontaa, se ei tietenkään tarkoita että muita hyviä julkaisuja ei voi lukea. Se ei itse asiassa kerro muiden laadusta mitään. Ainoastaan jää kaipaamaan jotain parempaa. Onhan netissä paljonkin muuta suositeltavampaa. Niitä löytyy helposti.

    • 1.3.1.2

     Teija P sanoo

     Tässä tulee hyvin esille tämä ”suvaitsevissa” kumpuava raivo ja ihmisviha:

     ”On vaitiolovelvollisuus. Jos joku kaverisi sinulle juttuja kertoo, niin hän on kelvoton tehtäväänsä.”

     Todellako? Varmaan ovat sitten kelvottomia ihmisiäkin ja laittaisit heidät uuniin?

     ”Kerran valehtelija, aina epäluotettava. En lue kuin julkaisuja, joihin voi luottaa edes pääsääntöisesti. MV on pääsääntöisesti ei-luotettava. Lisäksi sen kielenhuolto ja ulosanti on silkkaa sontaa.”

     Totisesti! No tähän voisi sitten linkata joka ikisen median kohdalla yhden virheellisen uutisen jossa on joko mennyt lankaan tai erehtynyt. Eli mihinikään mediaan ei pidä luottaa, mikä on muuten totta 😉

     Aina pitää tarkistaa ja selvittää taustat. Jos vähänkään omaa älynlahjoja ja käsittää mistä koko MV-lehdessä on kyse (sosiaalinen uutisportaali) käsittää myös sen ettei kahdella erillisellä siellä olevalla jutulla ole välttämättä keskenään mitään tekemistä. MV-Lehti on puoliavoin kansalaisten äänitorvi johon voi kuka tahansa tehdä jutun ja se saa osakseen vain kevyen tarkistuksen (resurssien puitteissa). Joukossa on niin ufo juttuja, silkkaa paskaa, äärimmäisen vahvoja mielipiteitä kuin todellista asiaa ja paljastuksiakin. Konseptin puitteissa tämä on ymmärrettävää ja vaatii lukijalta vielä hieman enemmän aivoja kuin perus valtamedia propanpagandan sulattelu.

     • 1.3.1.2.1

      stunned sanoo

      Ovatko Jim Jones ja David Koresh sinulle tuttuja? Alat muistuttaa lahkolaista.

      Uskokaa nyt jo, MV kusettaa teitä.

   • 1.3.2

    keke sanoo

    ”MV-lehden jutut voivat olla tosia, tai epätosia.”
    No tässähän jo ensimmäinen valhe tulikin, eli blogin kutsuminen lehdeksi.

    • 1.3.2.1

     late sanoo

     MV-lehteä kutsutaan lehdeksi koska blogin (tai Mikä Vittu se oikeasti onkaan) nimi on ”Mitä Vittua -lehti” ja koska se nousi alunperin esille parodioiden Iltalehtä ja kaikkia sen turhia lööppejä, se nyt vaan mielletään lehdeksi.
     Aina on joku jonka on pakko päteä.
     Nyt se olit sinä.
     Ja sitten minä.
     Seuraava esittäköön oman mielipiteensä asiasta totena ja jatkakoon tätä sontaa.

   • 1.3.3

    Pete sanoo

    Miten niin ”HS, IS, IL yms. estivät ihmisten mielipiteiden vaihtamisen kommentoinnin estämällä”? Keneltä tuossa vietiin sananvapaus tai mielipiteen ilmaisun vapaus? Ei keneltäkään. Mölyapinoiden mekastus jatkuu ihan entiseen malliin, mutta jollain muulla alustalla, kuten Facebookissa. Ei Hesarilla tai muilla ole minkäänmoista velvollisuutta antaa möykkääjille foorumia ajatustensa julkaisemiseen.

    Eivätkä kommenttien sulkemisesta valittamisessa edes ole kyse tuosta. Mölyapinat ovat raivoissaan, koska heiltä vietiin yleisö. Tämä saattaa tulla uutisena, mutta kenelläkään ei ole oikeutta yleisöön – eikä ketään voi pakottaa kuuntelemaan muiden mielipiteitä.

    • 1.3.3.1

     Saku Timonen sanoo

     Korvien sulkeminen mölyapinoiden mekastukselta on kulttuuriteko.

     • 1.3.3.1.1

      Lasse T sanoo

      Saku Timosen suun teippaaminen kiinni jesarilla on kulttuuriteko.

     • 1.3.3.1.2

      Saku Timonen sanoo

      Niinhän te ns. maahanmuuttokriittiset haluatte puolustaa sananvapautta. Tukkimalla toisten suut. Tuolla kommentillasi onnistuit vain poistamaan itsesi tästä blogista. Hyvästi.

    • 1.3.3.2

     Juhani sanoo

     HS, IS ja IL nyt sattuvat olemaan ainoat laajalle levinneet julkiset mediat Suomessa, joissa suomalaiset voisivat jonkinasteista kansalaiskeskustelua, tai vuorovaikuttamista harjoittaa. No enää eivät voi suomalaiset näin tehdä, kun mediat kääntyivät sensuuriin.

     Jäljelle jää enää FB ja blogit, joissa suomalaiset voivat mielipidevaikuttaa. YLE:n sivuillakaan kommentointia ei taida voida harjoittaa, vaikka kyseessä onkin jokaisen suomalaisen verovaroista rahoitettu media.

     • 1.3.3.2.1

      Lasse T sanoo

      ”Jäljelle jää enää FB ja blogit, joissa suomalaiset voivat mielipidevaikuttaa. YLE:n sivuillakaan kommentointia ei taida voida harjoittaa, vaikka kyseessä onkin jokaisen suomalaisen verovaroista rahoitettu media.”

      Näin se Juhani on. Face on tällä hetkellä paras tapa saada jotenkuten neutraalisti tietoa näistä asiosta.

      Yleisradiosta sen verta, että heidän ei kuulukkaan olla neutraali. Heillä on lakiin kirjoitettu velvollisuus mokuttaa meitä eli kirjoittaa vinksahtaneita uutisia ja tuottaa vaaleanpunaista höttösisältöä tämän multi-kulttuurin ympäriltä.

     • 1.3.3.2.2

      keke sanoo

      ”Jäljelle jää enää FB ja blogit, joissa suomalaiset voivat mielipidevaikuttaa.”
      Vessojen seinät on ihan hyviä kanssa tähän tarkoitukseen

     • 1.3.3.2.3

      noman sanoo

      Lasse T:n suurin erwhdys on kuvitella, että facebookista saa neutraalia tietoa. Siellä ihmiset jakavat omiin tarkoitusperiinsä sopivia artikkeleita tai ”faktoja” ottamatta selvää niiden paikkansapitävyydestä. On esim jaettu kuvia ”suomeen tulleista turvapaikanhakijoista”, jotla eivät oikeastaan ole turvapaikanhakijoita, saati koskaan käyneet Suomessa. Joku näitä valheita tehtailee. Ja facebookin luotettavuuteen liittyen lue ylläoleva artikkeli.

    • 1.3.3.3

     sanoo

     ”Tämä saattaa tulla uutisena, mutta kenelläkään ei ole oikeutta yleisöön – eikä ketään voi pakottaa kuuntelemaan muiden mielipiteitä.”

     Olet aivan oikeassa. Meillä ei ole ihmisoikeuksia.

     • 1.3.3.3.1

      Saku Timonen sanoo

      Yleisön saaminen ja pakottaminen kuuntelemaan ei ole ihmisoikeus.

 2. 2

  Patterihaan mumma sanoo

  Pelkkää ilkeää kirjoittelua, jolla halutaan saada turva´paikanhakijat valehteliksi paskiaisiksi tai raiskaajiksi tai hyväksikäyttäjiksi tai miksi tahansa, joka on tuomittavaa. Saavat enemmän avustuksia kuin suomalaiset ja varastelevat kaupoista. Mitä tahansa ikävää.

 3. 3

  Timo sanoo

  Pieni täsmennys: Vkontakte ei nimestään huolimatta ole kontaktisivusto, vaan Venäjän oma Facebook, ja tuo sivu on italialais-venäläisen muotibloggaajan sivu.

 4. 4

  Akilles De Picosekunti sanoo

  Onneksi meitä herkkäuskoisia varten on joku kertomassa totuuden.

 5. 5

  stunned sanoo

  Klassinen täky joukossa: viittaus älypuhelimeen. Sopivaa USB-laturia ei löydy vaativalle turvapaikanhakijalle. ”Niillä on kännykät ja kaikki” voi itku ja hammasten kiristys kun rima on alhaalla tekaistuilla avustajilla.

 6. 6

  mrt sanoo

  Tosiaan mielenkiintoista, että katsoin tuon Niina Salmisen FB-sivua, ja löysin ihan vastaavan profiilihuijauksen seurahakupalvelukuvineen ja pakolaispostauksineen Niinan kautta. Kuinkakohan paljon niitä on oikeen tehty. 🙂

 7. 7

  Vesa Jääskeläinen sanoo

  Onko tämä ihme ettei MV ole tutkinut taustoja? Hyvä että kansalaiset nykyään tutkii uutisia ja paljastaa epäkohtia.

  Uutisoinnin taso nykyään koko mediassa alle riman. Tutkivaa journalismia ei harjoiteta ja klikkausten määrä määrittää hyvän ja huonon uutistavan.

  • 7.1

   stunned sanoo

   MV ei tutki mitään. MV:llä ei ole toimitusta. MV ei ole lehti. MV on nettisivusto palvelimella, jonne kuka hyvänsä hutkiva kansalainen voi lähettää mitä hyvänsä roskaa.

 8. 8

  Siiri sanoo

  Harmi ettei elämäm koulussa opeteta medialukutaitoa…):

 9. 9

  Kaj J Christian sanoo

  Ennen profiilin sulkeutumista Niina vielä kertoo kuinka hänet on joukkoraiskattu 43 kertaa ja pakotettu pitämään burkaa.

 10. 10

  Juuri näin sanoo

  21.9.2015 klo 7.37 ko. profiilia ei enää löydy Facebookista.

   • 10.1.1

    salil eka sanoo

    .koska Kirkoin ulkomaanapu ja SPR painosti ja uhkaili, tietää MV-lehti piakkoin. Ja tietysti erotti Niinan (vapaaehtoistyöstä…) ja matkalla kotiin hänet pahoinpideltiin tummaihoisten henkilöiden toimesta.

 11. 11

  Sari Myllykoski sanoo

  Ehkä tämä juttu pitäisi linkittää MVn FB-sivustolle.

 12. 12

  Kilahti sanoo

  Tuo jatkuva valitus älypuhelimista naurattaa paristakin syystä.

  a) Uuden puhelimen saa miltä tahansa operaattorilta osamaksulla ja, kunhan sinulla on laittaa noin 20€/kk siihen voit saada sen. Ehkä kuitenkin parempi, että pakolainen käyttää rahaansa tuollaiseen kuin esimerkiksi pistäisi saman summan kaljaan kuussa.

  b) Nykypäivänä sähköposti ja tietokone tarvitaan lähes kaikkeen asiointiin ja tietokone se vasta kallis ostos onkin. Kyllähän kirjastoissa ja todennäköisesti vastaanottokeskuksessakin on yleisiä koneita joita voi käyttää, mutta jos sinulla on edes oma älypuhelin jolla voi tarkistaa sähköpostin, lukea internettiä ja pitää yhteyttä niin se helpottaa elämää huomattavasti.

  c) Minä olen ollut myymässä puhelimia sekä liittymiä ja voin vannoa, että suuri osa myyjistä automaattisesti tarjoaa uusinta ja parasta mallia asiakkaalle parhaiden provikoiden vuoksi, jos vain uskoo saavansa sen kaupaksi. Eli ehkä tästäkin syystä maahanmuuttajat eivät kaikkein halvinta mallia osta.

  • 12.1

   Pakolaisuus sotketaan köyhyyteen sanoo

   Valitus älypuhelimista on sikälikin kummallista, että siitä valittaminen osoittaa, että valittajan mielestä sotaa voi käydä vain sellaisissa valtioissa joissa eletään nälkäkuoleman partaalla. Jos Venäjä hyökkäisi Suomeen ja lähtisimme evakkoon Ruotsiin ja kauemmas, niin mukana eivät olisi vain viimeisimmät iPhonet vaan myös läppärit.
   Sota ei ole elintasokysymys.

   • 12.1.1

    Raili Sergejeff sanoo

    Juuri niin.

    Ihmisillä on omituinen käsitys, että vain nälkää näkevät ja rutiköyhät voivat olla pakolaisia.

    On se kumma, että ihmiset eivät voi millään tajuta, että hyvinvoivillakin ihmisillä voi olla sellaisia uhkia, että pitää lähteä pakosalle.

    Monesti varakkaammat ovat vaarallisempia esim. diktatuurille, kuin rutiköyhät, joilla enin aika kuluu ruuan hankkimiseen, joten hengenvaarakin voi olla suurempi näillä varakkaammilla ”iPhonemiehillä”.

    Jos itse joutuisin pakosalle, ottaisin älypuhelimen, Tabin ja vielä kaksi läppäriänikin mukaan matkalaukkuuni, jos jaksaisin kuljettaa. Jos en, niin älypuhelin olisi se ykkösvalinta.

  • 12.2

   Lasse T sanoo

   Kun katsoo matkaanlähteiden face-profiileista, millaista elämä on Irakissa ollut, niin aika siistit on autot ja puitteet muuten.

   Voihan tietysti olla, että nekin on osamaksulla….mutta muuttaako se jotenkin asiaa? Pointti on se, ettei sieltä olla mistään kurjuudesta, pakolaisleiristä tai sodan kurimuksesta matkaan lähdetty.

   Ihan elintasoemigrantteja nämä on ja jutut facessa sen mukaisia. Ei siellä kukaan puhu turvapaikoista mitään – muuta kuin ohjeissa että mitä pitää Suomen viranomaisille osata kertoa, jotta saa lottovoiton.

   • 12.2.1

    stunned sanoo

    Uskottava se on. Kymppitonnin salakuljettajalle maksanut turvapaikanhakija tienaa rahat takaisin vastaanottorahalla tai toimeentulotuella ehkä kolmessa–viidessä vuodessa. Sinä välissä ei sitten syödä. Lottovoitto juuttua vastaanottokeskukseen, mutta näkeehän siinä maailmaa.

    • 12.2.1.1

     Lasse T sanoo

     Kybädonan jollekin salakuljettaneille maksaneitakin varmaan on, mutta ainakin ne profiilit, mitä minä olen seuraillut, ei maksa mitään kybädonia kenellekkään.Heillä on aika tarkat speksit tiedossa mitenkä tulla tänne.

     Yleisin reitti näyttää olleen kumivenekyyti Turkin rannikolta Kreikan saaristoon, josta matka on jatkunut ihan julkisilla kulkuvälineillä aina täkäläiseen VOKkiin asti.

     Kustannuksia ei kaikki raportoi mutta käsittääkseni salakuljetuskyyti meren yli on luokkaa 1000-2000 dollaria. Reilaus ylös Eurooppaan maksaa siten ihan sen mukaan, mitä olet siihen valmis panostamaan. Osa näyttää ottavan aika rennosti homman mm. kierrellen ensin eurooppalaisissa kaupungeissa nähtävyyksiä katsellen, osa tulee nopeammin ylös.

   • 12.2.2

    keke sanoo

    ”Pointti on se, ettei sieltä olla mistään kurjuudesta, pakolaisleiristä tai sodan kurimuksesta matkaan lähdetty.”
    Siis hetkinen. Irakissa ei ole siis olekkaan kurjuutta tai sodan kurimusta?

    ”Ihan elintasoemigrantteja”
    Tottakai ovat! Siksi sieltä sodan jaloista lähdetään.

    • 12.2.2.1

     Lasse T sanoo

     ”Irakissa ei ole siis olekkaan kurjuutta tai sodan kurimusta?”

     Irak on iso maa ja siellä on täysin rauhallisiakin alueita, joissa arki jatkuu kuten aina ennenkin. Varsinaisilta sotatoimialuilta lähteineitä en ole tuolta Facen arabiryhmistä onnistunut bongaamaan ainuttakaan. Olettaisin, että ne eivät faceta/ovat köyhiä/ei ole aikaa roikkua facessa.

     Jos nyt yhdellä sanalla kuvaan näitä joiden profiileja olen trakannut facessa, niin ”elitistinen” on se adjektiivi mikä ryömii mieleen. Näkee sen kyllä matkakeskuksessankin, siellähän niitä näkee joka päivä. Tänne tulee varmaan 90% niistä,jotka Suomeen aikovat, joten saa aika hyvän yleiskuvan asiasta kunhan vaan viittii mennä ulos katsomaan.

     Semmoista 20-30 vuotiasta nuorta kundia, hyvissä vermeissä, hyvässä taloudellisessa asemassakin ilmeisesti tänne lappaa 90% tulijoista. Tähän suvakki tietysti haluaa äkkiä kiljua, että ”voi se rikkaallakin olla hätä”. Niin voikin, en minä käytäkkään sitä minään argumenttina. Totean ja kerron vain rehellisesti, mitä näen. Mulla kun on aitiopaikka seurata asioita, toisin kuin monella teillä ei ole.

     Minä näen hyvin pukeutuneita, hyvin huolitellun näköisiä teininuoria. Osa puhuu jopa kohtuullisesti englantia (sujuvaa englantia en ole vielä tavannut). Mutta ihan meikäläisen amisenglannin tasoon pystyvät jotkut noista tulijoista. Sellaisia tänne lappaa ja täsmää hyvin sen porukan kanssa, joka roikkuu tuolla Facen arabiryhmissä, joissa on nyt kova kiima päällä lähteä Suomeen naimaan blondeja ja asumaan pääministerin luxus-talossa.

     En usko, että nuo hemmot ainakaan mihinkään bussikuskin töihin rupeaa suostumaan täällä Suomessa. Jos nyt ylipäänsä saavat jäädä. Aika moni lähtee takaisinkin suoraan,koska ainakin Facessa kotipaikka on ns. turvallinen kylä Etelä-Irakisssa.

     Mitä tulee lähtemisen syihin,niin kautta ihmiskunnan historian nuoret miehet ovat lähteneet myös seikkailemaan. P**un ja rahan perässä juokseminen ovat nekin aivan päteviä syitä. Tämä kannattaisi suvakkien muistaa eikä tuputtaa jatkuvasti jääräpäisesti vain yhtä ainoaa syytä lähtemiseen.

     Olen valmis lyömään aika ison kasan rahaa vetoa siitä, että tuolta lappavalla porukalla kohtuullisen isolla osalla ei ole minkäänlaisia todellisia syitä turvapaikan hakemiselle. Siksi olenkin ruvennut puhumaan elintasoemigranteista. En tosin ole varma, että nouseekohan noilla kaikilla elintaso. Kun ei se vaikuttanut matala olevan Irakissakaan. Mutta sitähän lähtijät eivät tienneet, Facessa on ollut melkoista kultaryntäyksen hehkutusta tämän asian tiimoilta. Osa onkin jo kääntynyt takaisin tai perunut Suomeen jäämisensä.

     • 12.2.2.1.1

      keke sanoo

      ”siellä on täysin rauhallisiakin alueita”
      Jaahas jaahas. Liekköhän meillä eri kriteerit sen suhteen miten määritellään rauhallinen alue.

      ”Varsinaisilta sotatoimialuilta lähteineitä en ole tuolta Facen arabiryhmistä onnistunut bongaamaan ainuttakaan. ”
      Oikeasti vietätkö sinä vapaa-aikaasi kyyläämällä arabiryhmiä ja miltä alueelta kukin yksilö on alunperin lähtöisin?

      ”Olettaisin, että ne eivät faceta/ovat köyhiä/ei ole aikaa roikkua facessa.”
      Mitä köyhät tekevät yleensä vapaa-ajallaan?

      ”Näkee sen kyllä matkakeskuksessankin, siellähän niitä näkee joka päivä.”
      Vietätkö sinä aikaasi matkakeskuksessa tarkkaillen ihmisten ulkoista habitusta?

      ”Semmoista 20-30 vuotiasta nuorta kundia, hyvissä vermeissä, hyvässä taloudellisessa asemassakin”
      No hyvä. Varmaan oletettavaa on että he tuovat massinsa Suomeen ja parantavat siltä osin sitä kotimaista kysyntääkin.

      ”kova kiima päällä lähteä Suomeen naimaan blondeja”
      Jaa no pitäähän sitä nuorena naida. Niin kekekin teki. Olisi varmaan sinunkin kannattanut niin et pitäisi sitä isona juttuna.

      ”asumaan pääministerin luxus-talossa.”
      Ei tuonne taida ihan kaikki mahtua

      ”En usko, että nuo hemmot ainakaan mihinkään bussikuskin töihin rupeaa suostumaan täällä Suomessa.”
      Jaa no mulle ne bussikuskin hommat kyllä kelpaavat sitten. Ihan hyvä että joitakin töitä jää jäljelle haettavaksi.

      ”Mitä tulee lähtemisen syihin,niin kautta ihmiskunnan historian nuoret miehet ovat lähteneet myös seikkailemaan.”
      Nuorena kantsii seikkailla kanssa niin kekekin on tehnyt.

      ”Olen valmis lyömään aika ison kasan rahaa vetoa siitä, että tuolta lappavalla porukalla kohtuullisen isolla osalla ei ole minkäänlaisia todellisia syitä turvapaikan hakemiselle.”
      Harmi ettei ole isoja kasoja rahaa tuplaisin nimittäin ne varmaan nyt.

      ”Siksi olenkin ruvennut puhumaan elintasoemigranteista.”
      Huomaan sen. Varsin hienosti keksitty.

     • 12.2.2.1.2

      Merja sanoo

      Aika huvittava ajatus, että sellainen varakas ihminen, jota ei yhtään eikä ollenkaan vainota, jolla on kaikki niin mahdottoman hyvin, jättää kotinsa, perheensä ja omaisuutensa päästäkseen Suomeen elämään sosiaalihuollon varassa? Ajatteletko yhtään mitä kirjoitat?

     • 12.2.2.1.3

      Eero sanoo

      Juuri tällainen elitisti- luokittelu saa koko turvapaikanhakijavastustuksen kuulostamaan perinteiseltä kateudelta, jota ns. herrasväkeen kohdistuu. Voi kun minua älykkäämpi ja sivistyneempi ihminen ei joudu elämään kuolemanuhan alla. Pahinta tässä on että tulee minun kotimaahani ja pääsee varmaan parempaan työpaikkaan kun minä.

   • 12.2.3

    tönkkösuolattu sanoo

    Niin. Kuitenkin esimerkiksi keskipalkka Irakissa ja Syyriassa on suurempi kuin Suomessa turvapaikanhakijoille maksettavat tuet. Aika huonoa elintasopakolaisuutta, kun elintaso laskee.

    • 12.2.3.1

     LL sanoo

     Joo. Se on kans jännä juttu, että suomalaisista työttömistä puhutaan ihan samoin: sillä on kallis kello, merkkivaatteet, satojen eurojen kännykkä, tuhansia euroja lompakossa, sossusta saavat kaikki …jne…

   • 12.2.4

    Aura sanoo

    Tätä samaa näkee FB:ssä joka kulman takaa heitettynä enkä kyllä millään käsitä. Ihan totta että oleskeluluvan saatua mahdollisuus parempaan elintasoon on olemassa, muttei se ole mitenkään varmaa. Kuten tuolla mainostetussa FB-ryhmässäkin kerrotaan, noin puolet hakijoista palautetaan ja haastatteluissa ja testeissä ollaan tarkkoja. Kuka ihme, vielä tuon 50-50 riskin tiedostaen, lähtee mielellään jopa kuukausiksi asumaan kalliiseen – ja kylmään – maahan pieneen tilaan parinsadan muun miehen kanssa, jos kotona on turvallista ja oikea sänky jossa nukkua? Onko tämä jonkun mielestä elämysmatkailua?

    • 12.2.4.1

     Lasse T sanoo

     ”Kuka ihme, vielä tuon 50-50 riskin tiedostaen, lähtee mielellään jopa kuukausiksi asumaan kalliiseen – ja kylmään – maahan pieneen tilaan parinsadan muun miehen kanssa, jos kotona on turvallista ja oikea sänky jossa nukkua? Onko tämä jonkun mielestä elämysmatkailua?”

     Eipä ne tulijat tuota tiedä. Ne luulee, että irakilaisilla on lähes 100% mahis saada luvat. Vääriä käsityksiä on myös tukien tasosta ja elämästä täällä. Eikä ne tiedä sitäkään, mikä standardi VOKissa keskimäärin odottaa….

     Osa Suomen VOKissa oleskelevista on jo ilmoittanut, että ”eipä he tarttekkaan turvapaikkaa, vaara kotona meni ohi, saisinko lentolipun takas”. Lähtijät saa lentolipun + palautusrahan muistaakseni (joku tietävämpi voi kertoa mitenkä tämä tarkkaan menee) . Noita takaisinlähtijöitäkin on jo ilmoittautunut kohta 200 eli ei mikään ihan pieni määrä. Lisää tulee joka päivä kun karu totuus selviää.

     Viikonloppunahan Torniosta lähti puolet porukasta takas Ruotsiin kun tajusivat, että suomalaiset meinaa hätämajoittaa heidät palloiluhalliin. Hei Saku, tämänkin kuulin SPR:n työntekijältä. Ei sais kertoa, niinhän se oli? Mutta kun kerrotaan etkä sille mitään voi….eihän sitä sais päissäänkään autoa ajella, mutta niin ne vaan jotkut tekee. Ei kiellot sinänsä estä ihmisiä tekemästä niiden vastaisesti.

     Eikä se Tornion SPR:nkään auta kengittää vähiä vapaaehtoistyöntekijöitään veke vaikka ne jotain pikkusääntöä rikkoiskin. Katsos kun pulaa on jo nyt. Johan ne joutui meidät reserviläiset kutsumaan hätiin kun loppui omat voimavarat ruokinnassa. Eikä meillä ainakaan ole yhtään minkäänlaista salassapitosopimusta. En minä ainakaan ole allekirjoittanut minkäänlaista suukapulalappua – enkä allekirjoita. Keksikööt itte mistä apuvoimansa sitten hakevat, jos ei apu kelpaa ilman jotain ihmeellisiä suukapuloita.

     • 12.2.4.1.1

      keke sanoo

      ”Johan ne joutui meidät reserviläiset kutsumaan hätiin kun loppui omat voimavarat ruokinnassa”
      Höpsis. Armeijalta on pyydetty virka-apua ja se toimittaa sinne joukkueen verran palveluksen suorittavia sekä kantahenkilökuntaa. Sinällään pakko nostaa armeijalle hyvästä pelisilmästä hattua eli mukaan lähtee vapaa-ehtoisia varusmiehiä ja ensimmäisenä oli asiaa kysytty naisten tuvasta ja sitten vasta pojilta. Kuulemma lähes kaikki olivat lähteneet ilomielin vapaaehtoisina mukaan avustamaan. Siinä on kiva Suomalaisten ja ulkomaalaisten nuorten yhdessä rakovalkealla ihailla Lapin revontulia ehkäpä käsikädessä tehdä pieni kävelyretkikin luontoon kun ruskakin alkaa tulla. Siinä kummasti kitkat ja ennakkoluulot poistuu kun antaa luonnon viedä asiat paremmin päin omalla painollaan. Tiedä miten onnellisia uutisia on tulevaisuudessa tiedossa sinne kotirintamallekkin tästä.

      ”Keksikööt itte mistä apuvoimansa sitten hakevat, jos ei apu kelpaa ilman jotain ihmeellisiä suukapuloita.”
      Meinasin kysyä Lassen sotilasarvoa mutta eiköhän tämä ollut vastaus siihen.

   • 12.2.5

    Pirjo sanoo

    Miksi meille ei saisi tulla elintasopakolaisia? Meiltä on aikoinaan lähtenyt Amerikkaan ja sitten myöhemmin Ruotsiin satojatuhansia elintasopakolaisia. Ja natisematta ottivat heidät vastaan. Jenkeistä ei kuulunut samanlaisia viestejä kuin Ruotsista, missä kovin moni sortui viinaan ja joutui yhteiskunnan elätiksi 🙁 Ja heidätkin elätettiin.

  • 12.3

   Petsku sanoo

   Olet myynyt puhelimia luotolla henkilöille joilla ei ole edes henkilöpapereita?
   Ei ihme ettet ole enää siinä duunissa 😀

  • 12.4

   Joliena sanoo

   Mistä osamaksulla? Mistä saa osamaksulla ilman henkilötunnusta puhelimen? Onko näillä laskutusosoitteena vastaanottokeskus? Eli kun he jättävät laskut maksamatta nin joutuuko vastaanottokeskus maksamaan sitten nekin?

   • 12.4.1

    stunned sanoo

    Niillä on jo puhelimet. Hommaavat Suomesta prepaidit.

    • 12.4.1.1

     LL sanoo

     Joliena ja Petsku halkeatte kateudesta kun näette suomalaisen työttömän puhuvan kalliseen i-padiin. Kalliit merkkivaatteet päällänsä se hörppii sossunrahoilla olutta hienostobaarissa. Lälläslää!

 13. 13

  Mikko sanoo

  Älkää vaan klikkailko MV-lehden sivuille, lisäätte vain roskan julkaisijan mainostiliä. Kannattaa tyytyä vain ruutukaappauksiin joita jotkut valveutuneet kansalaiset ovat meidän puolesta tehneet.

 14. 14

  Jamppa sanoo

  Tätä blogiakirjoitusta kannattanee kädyä laittamassa ihan vaan muistutukseksi kommentteihin mv-lehden ”artikkeleihin”.

 15. 15

  Taija Vainio sanoo

  Niin hyvin sanottu tuo ’harmi kun elämäm koulussa ei opeteta medialukutaitoa’ 😀

 16. 16

  Arto sanoo

  Saku Timoselle suurella kunnioituksella kiitos.Käsitelty väärennös vahvistaa sen kuuluisan lauseen ”Propagandan ei tarvitse olla korkeatasoista”.Mainittakoon että tuskinpa turvapaikanhakijoilla on älypuhelimessaan muita kuin miniusb liittimiä johon on varmasti varauduttu (iphoneja ei ole näkynyt kertoi TV:ssä ulkomainen avustusjärjestön työntekijä).Toimittaja Arnold Karskens matkasi Turkista Kreikkaan turvapaikanhakijoiden matkassa, juttu löytyy:From Turkey to Kos on inflatable boats – The Refugee crisis inside out

  • 16.1

   Lasse T sanoo

   No Saku on myöhässä asian kanssa ja tekee tästä ison numeron. Mun face profiilissa oli tästä juttu jo eilen. Sieltä se varmaan Sakukin on faktat käyny kaivamassa.

   • 16.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Olet oman maailmasi napa, mutta et minun. En ole koskaan kuullutkaan sinusta saati nähnyt Fb-profiiliasi.

    • 16.1.1.1

     Lasse T sanoo

     Luultavasti olet nähnyt sen kirjoitukseni kuitenkin. Se levisi aika laajasti ja olin se, joka selvitti nuo venäläisten mallien sivustot.

     • 16.1.1.1.1

      tönkkösuolattu sanoo

      Vai olisitko itse käynyt kaivamassa Punk in Finland -foorumilta?

     • 16.1.1.1.2

      Juhani sanoo

      HS, IS ja IL nyt sattuvat olemaan ainoat laajalle levinneet julkiset mediat Suomessa, joissa suomalaiset voisivat jonkinasteista kansalaiskeskustelua, tai vuorovaikuttamista harjoittaa. No enää eivät voi suomalaiset näin tehdä, kun mediat kääntyivät sensuuriin.

      Jäljelle jää enää FB ja blogit, joissa suomalaiset voivat mielipidevaikuttaa. YLE:n sivuillakaan kommentointia ei taida voida harjoittaa, vaikka kyseessä onkin jokaisen suomalaisen verovaroista rahoitettu media.

     • 16.1.1.1.3

      Saku Timonen sanoo

      Hyvä kun selvitit. Niin tein minäkin ja ihan ilman sinun apuasi. Googlen kuvahaku on helppo käyttää.

     • 16.1.1.1.4

      Lasse T sanoo

      tönkkösuolattulle: Enpä ollut tuollaisesta foorumista ennen kuullutkaan.

      Ei ehkä ole minun tyyliäni ”punk”, heh. Jos käyt kurkkaamassa facesta meikäläistä, niin tajuat.

      Matkakeskuksesta: kyllä, käyn lähes päivittäin siellä,joskus useamminkin päivässä. Siellä kun sattuu olemaan meidän pikkukaupungilaisten monet palvelut, mm. Matkahuolto ja Bussgodsin palvelupisteet.

      Olen käynyt myös ihan uteliaisuusmielessä siellä kuten myös Kemin asemalla. Mitään väärähän asiassa ei ole. Julkisia paikkoja ovat.

      Parempihan se on omin silmin hankkia informaatiota kun kerran se on näin vaivatonta tässä kansakuntaa puhuttavassa asiassa. Joku näköjään veti siitäkin herneen nenään…?

 17. 17

  Sitten niin sanoo

  On ollut mielenkiintoista seurata suvaitsevaisten kiimaa (kyllä, se kuvaa tunnelmaa) sosiaalisessa mediassa jakaa tätäkin blogikirjoitusta jossa asia todetaan feikiksi. Itse näin jutun tuoreeltaan ja totesin sen kyseenalaiseksi ja sivuutin jo sisällön takia turhan tuohtuneeksi.
  Nostamalla yhden virheellisen jutun tikunnokkaan vahvistat lukijoidesi joukkofantasiaa siitä että mv:n kaikki jutut on roskaa. Ei ole. Ei valitettavasti. Se on suodattamatonta uutisvirtaa kaikkien luettavaksi. Kaikkien omalla harkinnalla luettavaksi. Kuten koko internet. Kuten tämä blogi jonka faktat ovat joissain tilanteissa tasoa ”valehtelee tai sekoilee, ei voi pitää paikkaansa” -perusteltuja. Näkökulmaisia puolitotuuksia. Siinä missä mv uppoaa lukijoihinsa, tekee tämä täysin saman.
  Minulle blogisi on vastenmielistä luettavaa, koska hyökkäät jatkuvasti vain heikkoja ihmisiä vastaan ilman ainuttakaan rakentavaa omaa ajatusta.

  • 17.1

   Saku Timonen sanoo

   MV:ssä on totta vain ne jutut, jotka se on varastanut muualta.

  • 17.2

   tönkkösuolattu sanoo

   ”…hyökkäät jatkuvasti vain heikkoja ihmisiä vastaan.”

   Suomalaisena köyhänä minun on aika vaikea pitää Barcelonassa asuvaa merkkivaatteisiin pukeutuvaa MV-lehden omistajaa heikkona.

  • 17.3

   RoSl sanoo

   Heti tulee mieleen jokusen päivän takaa juttu Heraklioniin tulleesta laivasta aselasteineen. MV:n jutussa oli siteeksi totta, mutta siihen oli ympätty juttuun kuulumattomia tekijöitä vääristellen myöskin laivan liikkeitä ja lastin kohdemaata. Näin saatiin uskoteltua että ISIS saa aseita EU alueelle, ja kohta rytisee. Total bullshit!

 18. 18

  Eero sanoo

  No miksipä MV lehti tutkisi omatekemäänsä facebook profiilia kun tietää että profiili on feikki.

  • 18.2

   Lasse T sanoo

   Vai oliko asialla joku suvakki, joka halusi tahrata MV-lehteä? Ei sekään mahdotonta ole. Aika epätoivoisiin tekoihin näyttää tämän meidän polarisoituneen siirtolaiskeskustelun ääripäät olevan valmiita.

   • 18.2.1

    Saku Timonen sanoo

    Ja kuinka usein MV mainitsee lähteen ja malttaa olla lisäämättä juttuun omiaan?

   • 18.2.2

    Saku Timonen sanoo

    Jaaha, kommentti suoraan folihatun alta 🙂 Suvakkihan se oli, ilman muuta!

    • 18.2.2.1

     Lasse T sanoo

     No ihan yhtälailla kun foliohattuillaan nuivia kohtaan. Ihan yhtä epätoivoisiin tekohin on näemmä suvakkileiri valmis.

     Huvittava yksityiskohta Tornion ”Mulkkaa natseja” vastamielenosoituksesta (joka oli floppi). Huomaa muuten raflaava nimi, kuka täysjärkinen käyttää enää 2015 vuonna moista taistolaistermiä?

     Niin se yksityiskohta: Kuulemma tädit olisivat kääntäneet selkänsä, jos olisivat kuulleet yhdenkin vastaväitteen. No,kukaan ei tätien läsnäoloa edes huomannut tai ei ainakaan välittänyt, jota tätien selänkääntötemppuilu jäi näkemättä.

     Eikö ole lapsellisella tasolla ihmisten käytös? Päiväkotilasten touhuja ”mää en kuuntele sua, nännännnäää, käännän selän”

     • 18.2.2.1.1

      tönkkösuolattu sanoo

      ”Huomaa muuten raflaava nimi, kuka täysjärkinen käyttää enää 2015 vuonna moista taistolaistermiä?”

      Natsi on siis mielestäsi ”taistolaistermi”. Entäs Satalinnan vastaanottokeskusen pihalla 12.9. järjestetty mielenosoitus, jossa liehuivat uusnatsijärjestö Combat 18:n tunnukset? Millä nimellä niiden lippujen heiluttajia pitäisi kutsua leimautumatta taistolaiseksi?

     • 18.2.2.1.2

      keke sanoo

      ”Millä nimellä niiden lippujen heiluttajia pitäisi kutsua leimautumatta taistolaiseksi?”
      Käsittääkseni se poliittisesti korrekti termi natsille on maahanmuuttokriitikko

   • 18.2.3

    keke sanoo

    ”Vai oliko asialla joku suvakki, joka halusi tahrata MV-lehteä?”
    Jaa nekö mystiset ”suvakit” nyt niitä MV-blogin juttujakin kirjoittelevat?

    • 18.2.3.1

     Lasse T sanoo

     Puhuttiin kyllä faceprofiilista, jonka saattoi feikata ihan kuka vain, keke. Myös suvakki ns. mustamaalaamistarkoituksessa. False-flag olisikin aika ketkua taktiikkaa.

 19. 19

  Masa sanoo

  MV-lehti sentään oikaisi asian. Hesari ja YLE eivät näin tee tai tekevät sen hyvin huomaamattomasti. MV:n resurssit eivät ole verovaroilla elävän YLE:n tai Hesarin veroiset.
  Kannattaa muistaa, että myös edellä mainitut valtamedian edustajat suoltavat välillä väärää tietoa ja jättävät usein oleellisen kertomatta.

  http://mvlehti.net/2015/09/21/oikaisu-uutiseen/

  • 19.1

   Saku Timonen sanoo

   Tietenkin MV oikaisi, kun jäi kiinni valheesta. Ilman juttuani tuskin olisi oikaissut.

   • 19.1.1

    Pirkka Keskinen sanoo

    Kukas se nyt onkaan maailman napa? Eiköhän nämä jutut olisi puitu muillakin foorumeilla (kuten on nytkin varmasti tehty), ja valhe paljastunut ilman Saku Timostakin.

    • 19.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Epäilemättä olisi. Tällä kertaa minä nyt vain satuin olemaan se, jonka kirjoitus huomattiin. Seuraavalla kerralla sittten taas joku toinen.

  • 19.2

   stunned sanoo

   Taas tätä. MV on heikkotasoinen julkaisu, joten muutkin ovat heikkotasoisia julkaisuja. Uskottavuus on MV:lle vain haitta.

   Pidetään media ja roska erillään, jookos.

 20. 20

  Talouspaperimies sanoo

  Kotiosoite teollisuusalueella – arvot valettu betoniin? Vai asuuko pelastus laitoksella?

  • 21.1

   Saku Timonen sanoo

   Tosin sanoen Janitskin meni halpaan ja häpeäkseen joutuu sen tunnustamaan. Jos en olisi asiasta kirjoittanut, niin valhe olisi jäänyt elämään.

   • 21.1.1

    VH sanoo

    MV: ”Uutinen voi siis olla täysin tosi, profiili ei kuitenkaan ollut.”

    Kirkon ulkomaanapu: ”Ulkomaanavulla ei ole toimintaa, työntekijöitä tai vapaaehtoisia vastaanottokeskuksessa Torniossa. Viestissä levitetyt tiedot ovat perättömiä.”

    –> Eipä ole tuo tarinakaan tosi, jos kirkon ulkomaanavulla ei ole mitään toimintaa Torniossa kuten ”Niina” väittää olevan.

 21. 22

  keke sanoo

  Kappas hommapojat taas vauhdissa ei mitään uutta auringonalla. Sillä välin kansanedustajilla alkanut tämä vanha tutuksi tullut risusavotasta kunnon kansalaisiksi mantra http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194998878119/artikkeli/kansanedustaja+mikko+alatalo+tarjoaisi+pakolaisille+toita+metsasta.html

  Keken harras toive on kansainvälinen media ottaa tästä kopin ja uutisoi vähän näyttävämmin näitä kansakunnan johtajien ulostuloja. Se että suomalaisille ei ole ikinä ollut ongelma orjatyön käyttö, mutta se ei varmaankaan sovi EU:lle tai sen imagolle mikäli joku maa alkaa tosissaan käyttämään hyväkseen maahan tulleita turvapaikanhakijoita.

  • 22.1

   stunned sanoo

   Alatalo haluaa poistaa karenssin (kolme kuukautta paperilliset ja kuusi kuukautta paperittomat) normienpoistotalkoiden nimissä. Siitä sitten työnantajat hakemaan pakettiautolla asyyleja töihin Suomeen, kun heti päästetään työntukkaan kiinni.

   Hyvä aivopieru Alatalolta. Turhin kansanedustaja ikinä.

   • 22.1.1

    keke sanoo

    ”töihin Suomeen”
    Näinhän ei tule käymään, koska tehdäkseen työtä pitäisi olla se työlupa joka tulee vasta sitten kun se oleskelulupa on myönnetty. Tämän saamiseen saattaa mennä vuosi tai jopa pitempään. Eli risusavottaan ei voida viedä ketään työhön vaan esmes terapiaan tai työkokeiluun mutta työnteko on todellakin lain vastaista puuhaa.

    • 22.1.1.1

     stunned sanoo

     ”Turvapaikanhakijana saat tehdä ansiotyötä Suomessa ilman oleskelulupaa, kun turvapaikkahakemuksen tekemisestä on kulunut kolme kuukautta, jos sinulla on voimassa oleva rajanylitykseen oikeuttava matkustusasiakirja. Jos sinulla ei ole kyseistä asiakirjaa, saat tehdä ansiotyötä Suomessa ilman oleskelulupaa, kun turvapaikkahakemuksen tekemisestä on kulunut kuusi kuukautta. Turvapaikanhakijana sinulla on tämä työnteko-oikeus suoraan lain nojalla eikä sinun tarvitse hakea sitä erikseen.”

     http://www.migri.fi/turvapaikka_suomesta/tyonteko-oikeus

     • 22.1.1.1.1

      keke sanoo

      Hei kiitoksia korjauksesta. Itse olin siinä uskossa että vasta kun oleskelulupa on myönnetty voidaan työnteko aloittaa.

     • 22.1.1.1.2

      Petsku sanoo

      Olit siinä uskossa ja julkaisit mielipiteesi totuutena. Melkoista propagandaa. Eikö nyt yhtään hävetä olla oikeamielisenä täysin väärässä?

     • 22.1.1.1.3

      keke sanoo

      ” Eikö nyt yhtään hävetä olla oikeamielisenä täysin väärässä?”
      Hävettää hyvinkin paljon. Tosin tänään tiedän enemmän kuin eilen joten ei se häpeä ihan hukkaan mennyt

 22. 23

  Juhani sanoo

  http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/isis_salakuljettanut_tuhansia_eur-31417

  ”Odottakaa vain”, mies toteaa.

  Taistelijan mukaan ISIS ujuttaa jihadisteja Syyriasta virtaaviin pakolaiskuljetuksiin.

  Turkkilaisista satamakaupungeista lähtee jatkuvasti pakolaisia, jotka pyrkivät täyteen ahdetuilla veneillä ja laivoilla kohti Välimeren maita.

  Tavallisimmin alukset päätyvät Italiaan. Sieltä pakolaiset pyrkivät kohti vastaanottavaisempia maita kuten Ruotsia tai Saksaa.

  ”He menevät sinne kuin pakolaiset”, ISIS-taistelija toteaa.

  Hän kertoo ISIS:n salakuljettaneen Eurooppaan jo 4 000 taistelijaa.

  Suvaitsevaitset eivät ilmeisesti yhteiskuntarauhalle arvoa anna vaan hallitsematon maahanmuutto on ihan hyvä juttu.

  • 23.1

   stunned sanoo

   Demokratia ja laillisuus ovat meille suvakeille se elämän kantava ohjenuora. Teille se on ikuinen konfrontaatio. Jos vaan elettäisiin ja kohdistettaisiin huomio talouskysymyksiin.

   Pakotatte valitsemaan, joten otan pakolaiset mieluummin kuin suoltamanne öyhötyksen ja fasismin. Muuten minulla ei ole pakolaisille mitään käyttöä, mutta en voi sallia, että natsit jyräävät ja polkevat muut.

   Asiallinen maahanmuuttopuhe tai rehellinen politiikka ovat asia erikseen. Natsien kanssa ei pidä neuvotella.

   • 23.1.1

    Juhani Saari sanoo

    En ole fasisti vaan ihan tavallinen huolestunut suomalainen yrittäjäksi lukeutuva perheenisä. Minua oksettaa eniten se, että suvaitsevaiset eivät näe hallitsemattomassa maahanmuutossa yhtään ongelmaa ja se, että suvaitsemattomat rasistit eivät näe maahanmuutossa kuin ongelmia. Totuus on näiden kahden ryhmittymän välillä.

    • 23.1.1.1

     stunned sanoo

     Pakolaiskriisi on suuri ongelma turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja meille.

     Suomen ongelma on kuitenkin talous ja työttömyys. Älkää johdattako puhetta pois kapitalismin kriisistä. Syyttömiä potkimalla Suomi ei nouse. Jotakin muuta on tehtävä.

     Kuuntelen asiallista puhetta, mutta ali-ihmistelyä tai apinapuheita en.

     • 23.1.1.1.1

      Juhani sanoo

      Millä tavalla oletat, että Suomen talous lähtee nousuun, jos hallitsemattoman maahanmuuton seurauksena Suomeenkin rantautuu IS-terrorismi eli itsemurhaiskut, raiskailu ja viattomien ihmisten päiden irrottaminen? Sitähän se hallitsematon maahanmuutto on, tulijoita tulee ihan joka lähtöön ja vain osan taustat pystytään tarkistamaan. Nämä Suomeen tulijat, kun pääosin eivät ole lapsia, tai perheitä.

      Tällaisestahan on yksi esim. Ruotsin Ikeasta, jossa perheenäidin pää ja ruumis erosivat toisistaan kielteisen turvapaikkapäätöksen johdosta.

      Siitä luultavasti olemme samaa mieltä, että hädänalaisia täytyy auttaa. Hallitsematon maahanmuutto ei kuitenkaan ole se ratkaisu.

     • 23.1.1.1.2

      keke sanoo

      ”Suomeenkin rantautuu IS-terrorismi eli itsemurhaiskut, raiskailu ja viattomien ihmisten päiden irrottaminen? Sitähän se hallitsematon maahanmuutto on”
      Itse olen enemmän huolissani maahanmuuttokriitikkojen mielenterveydestä kuin ”hallitsemattomasta maahanmuutosta”.

     • 23.1.1.1.3

      tönkkösuolattu sanoo

      Hyvä, että otit esille tuon pään leikkaamisen. Aikaisemmin tänä syksynä brittiläisen äärioikeistojärjestö National Actionin jäsen Zack Davies sai pitkän vankilatuomion yrittettyään Tesco-supermarketissa leikata irti intialaisen miehen pään. Onneksi sivullinen ehti väliin.

      Mielenkiintoista on se, että Davisin edustamalla järjestöllä on suhteita myös Suomeen erään tunnetun äärioikeistolaisajattelijan kautta. Hän taas on istunut samassa illallispöydässä kansanedustaja Immosen kanssa. Kuvamateriaalia tapaamisista on julkaistu sosiaalisessa mediassa. Joten olisiko syytä olla huolissaan myös tuosta?

     • 23.1.1.1.4

      Juhani sanoo

      Kyllä, myös äärioikeisto ja äärivasemmisto ovat SUPO:n seurannan alla. Kaikki ääriliikkeet ovat tavallisille ihmisille vaarallisia.

    • 23.1.1.2

     Saku Timonen sanoo

     Jostain syytä minun väitetään olevan äärisuvaitsevainen, joka ei havaitse maahanmuutossa yhtään ongelmaa. Niin ihmiset erehtyvät.

     • 23.1.1.2.1

      keke sanoo

      Älä välitä tuosta Saku. Siitähän se poru vasta pääsisikin ilmoille jos joku ”suvakki” ilkeäsi ehdottaa että joillekkin sodan kokeneille on voinut jäädä jonkinmoista traumaa kokemuksistaan joka voi johtaa epäsosiaaliseen käytökseen. Jos sitten siihen ehdottaisi jotain ratkaisuksi esmes. erilaista terapiaa, mielenterveystyön kohdistamista sekä kotouttamista jolla ehkäistäisiin erilaista häiriökäyttäytymistä niin sitten varmaan sinua syytettäisiin siitä että olet viemässä tuhkatkin köyhän pesästä koska haluat ”päähänsilitellä” pakolaisia.

      Niin tai näin aina väärinpäin.

     • 23.1.1.2.2

      Juhani sanoo

      Voisiko syy olla siinä, ettei sinulta löydy yhtään blogipostausta, jossa esittelisit maahanmuuton ongelmia ja niihin ratkaisuja?

      Jos heittää löylyä vain toiselle puolelle kiuasta jää toinen puoli kuivaksi.

     • 23.1.1.2.3

      Saku Timonen sanoo

      Sen toisen puolen kastelemisesta pitävät MV ja muut huolen. Minä kastelen sitä kuivempaa puolta.

     • 23.1.1.2.4

      keke sanoo

      ”Voisiko syy olla siinä, ettei sinulta löydy yhtään blogipostausta, jossa esittelisit maahanmuuton ongelmia ja niihin ratkaisuja?”
      Niin kumma kyllä olet missannut tykkänään ne Timosen kirjoitukset Suomessa tapahtuneista itsemurhapommituksista sekä päänkatkomisista kokonaan. Sekä siitä miten asiat olisi pitänyt hoitaa toisin että niiltä olisi vältytty

  • 23.2

   sauhuttelija sanoo

   Näen tuossa aikamoisen ristiriidan??? Isis siis samaan aikaan salakuljettaa taistelijoitaan eurooppaan ja värvää euroopasta taistelijoita riveihinsä?

   Suomestakin on lehtitietojen mukaan lähtenyt jo satakunta? Eli miksi toimittaa taistelijoita suomeen kun täällä jo oleville värväykseen olisi riittänyt sähköpostiviesti, että pysykää siellä missä jo olette ja järjestäytykää.

  • 23.3

   Janne sanoo

   Hyvin jengiä on vedätetty tällä 4000 taistelijan propagandalla.

   Lähde on tuntematon mustapartainen mies.

   Terrorijärjestö vs turvallisuudentunne 6-0.

   Pelon lietsonta pelaa isiksen pussiin enemmän kuin hyvin.

   Järjestölle eivät rajat tai Eurooppaan pääsy ole este, jota varten pitäisi tekeytyä pakolaiseksi.

  • 23.4

   Karo Kankus sanoo

   Niin kauan kuin ainoana lähteenä noille 4 000:lle taistelijalle on ISIS itse, ei tuota kannata uskoa suoralta kädeltä.

   Muiden todisteiden puuttuessa kyse voi hyvin olla uhosta ja fanaatikkojen unelmoinnista.

 23. 24

  Arto sanoo

  Nyt on väärennös päässyt valtakunnallisiin uutisiin(alla linkki).Aikaisemmin pari viikkoa sitten kun MV julkaisi väärenentyn kuvan ja linkin videoon (Otsikko oli suunnilleen (”Punaisen ristin tunnuksella varustettu ruoka ei kelvannut pakolaisille”) MV poisti sivuiltaan kun jäi kiinni mutta ei laittanut oikaisua, kertonee heidän periaatteistaan.
  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tornion-tyontekija-kertoo-kamalista-kokemuksistaan-keskustelu-on-vaarennetty/5320790

  • 24.1

   keke sanoo

   Jaa että 17 vuotias on pilveä poltellut nuori? Tämäkö on nyt se maahanmuuttokritiikin keihään kärki?

 24. 25

  Jaana sanoo

  Sodassa tai kriistilanteessa totuus on aina ensimmäinen uhri. Tämä väittämä pitänee paikkansa tässäkin aiheessa.

  Se mistä suvakit/ei-suvakit voinevat olla yhtä mieltä, että turvapaikanhakijoita tulee tällä hetkellä todella paljon kaikkialle Eurooppaan. Se millainen puhelin heillä on käytössään tai mitä vastaanottokeskuksissa työskentelevät ovat heistä mieltä on kai tässä tilanteessa aika toisarvoista.

  Valtamedia on aika yksipuolisesti kirjoittanut asiasta vain hyvin epäanalyyttisesti ja tunnepitoisesti. Siksi minäkin nykyään joudun seuraamaan tosi monia tietolähteitä mm. Guardiania, Die Weltiä, New York Timesia ja todellakin myös MV-lehteä, vaikka en tietenkään usko, että kaikki siellä julkaistu olisi totta.

  Kysymys, joka kuitenkin on pakko jossain vaiheessa esittää on, kuinka paljon voimme ottaa vastaan, jotta yhteiskuntarauha täällä vielä jotenkin säilyy. Lähi-idän ja Afrikan väestönkasvu on sitä luokkaa, että tulijoita on jatkossa yhä enemmän.

  • 25.1

   Ajattelija2008 sanoo

   BBC käyttää näistä laittomista maahantulijoista sanaa ”migrants”, koska heistä on ”refugees” vain hyvin pieni osa. BBC pystyy olemaan rehellinen, kun taa Suomen mediat MV-lehteä lukuunottamatta vääristelevät jatkuvasti termistöä.

   Eli Suomeen laittomasti tulevat ihmiset ovat laittomia maahantulijoita, jotka ilmoittautuvat turvapaikanhakijoiksi. Valtaosalla ei ole mitään perustetta hakea turvapaikkaa, eli he syyllistyvät toimeentulotuen huijaamiseen. Geneven sopimuksen mukaisia pakolaisia on hyvin vähän tai ei ollenkaan.

   Neutraaleja termejä ovat laiton maahantulija sekä turvapaikanhakija. Sanat pakolainen tai sotaa pakeneva ovat vääristelyä.

   • 25.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Laitonta maahantulijaa ei ole olemassakaan, koska ihminen ei koskaan ole laiton. Jokaisella on oikeus hakea turvapaikkaa missä tahansa valtiossa. Valtio tutkii onko turvapaikan myöntämiselle edellytyksiä. Jos ei ole, niin henkilö käännytetään. Käännyttäminenkään en tee hänen siihenastisesta oleskelustaan laitonta.

    • 25.1.1.1

     ajattelija2008 sanoo

     Saku Timonen, yritä saada maalaisjärkeä ajatteluusi. Jos minä menen Ruotsiin ja haen turvapaikkaa ja samalla kuittaan 150 euroa kuussa toimeentulotukea Ruotsin valtiolta, niin syyllistyn ilman muuta tukihuijaukseen.

     Samoin Suomeen tuleva irakilainen, joka ei ollut vaarassa Bagdadissa ja joka valehtelee kaiken mahdollisen turvapaikkahaastattelussa, syyllistyy tukihuijaukseen.

     Eikä laiton maahantulo muutu lailliseksi sillä, että tekee väärennetyn turvapaikkahakemuksen.

     Tämä höpinä, että ”ihminen ei ole laiton”, on termien vääristelyä. Ihminen on tehnyt rikoksen tulemalla maahan ilman lupaa ja ilman turvapaikan tarvetta. Ei rikos poistu sillä, että rikollinen valehtelee vielä enemmän.

     • 25.1.1.1.1

      Saku Timonen sanoo

      Et syyllisty rikokseen. Sinut kyllä palautetaan, mutta et saa rikossyytettä, kun ilmoitat hakevasi Geneven pakolaissopimuksen mukaista turvapaikkaa. Jos et usko, niin kokeile.

     • 25.1.1.1.2

      ajattelija2008 sanoo

      http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2004/20040650

      ”7 §

      Valtionrajarikos

      Valtionrajarikoksesta ei tuomita ulkomaalaista, joka 1 momentissa tarkoitetun teon johdosta käännytetään tai karkotetaan maasta, eikä ulkomaalaista, joka pakolaisuuden perusteella hakee turvapaikkaa tai oleskelulupaa Suomessa. Valtionrajarikoksesta ei tuomita myöskään ulkomaalaista, joka on tehnyt 1 momentissa tarkoitetun teon sen vuoksi, että hän on ollut 25 luvun 3 tai 3 a §:ssä tarkoitetun ihmiskaupan kohteena.”

      Tuossa sanotaan, että turvapaikkaa pitää hakea ”pakolaisuuden” perusteella. Jos et ole ”pakolainen”, sinut tuomitaan valtionrajarikoksesta. Toki tilanne lienee se, että Suomen viranomaiset soveltavat lakia väärin eivätkä haasta oikeuteen Suomesta perusteetta turvapaikkaa hakeneita. Mutta terve järki JA lakiteksti sanovat, että jos turvapaikkahakemus on ilmeisen perusteeton, niin silloin henkilö on syyllistynyt valtionrajarikokseen ja pitää siitä tuomita.

      Suomen hallitus on pitkään pyrkinyt houkuttelemaan Suomeen laittomia siirtolaisia ”turvapaikanhaun” varjolla. Sen takia hallitus on jättänyt soveltamatta lainkohdat, jotka olisivat pelote maahan saapuville huijareille. Suomen hallitus on itse syyllistynyt rikokseen jättämällä lain soveltamatta.

     • 25.1.1.1.3

      ajattelija2008 sanoo

      http://www.unhcr.org/3b66c2aa10.html
      YK:n pakolaissopimuksessa sanotaan, että Geneven sopimuksen mukaista pakolaista ei saa TUOMITA rajarikoksesta. Siinä ei suinkaan sanota, että rikosta ei olisi tapahtunut.

      Eli jokainen Suomeen väärillä papereilla tai ilman oikeutta tuleva kyllä syyllistyy lain mukaan rajarikokseen. Mutta jos tulija on hyvässä uskossa, että hän on Geneven sopimuksen mukainen pakolainen, ei häntä saa TUOMITA rajarikoksesta.

      Valtaosa Suomeen tulevista turvapaikanhakijoita kyllä tietää, että he eivät ole Geneven sopimuksen mukaisia pakolaisia. Sen takia Suomen valtion pitäisi asettaa heidät syytteeseen rajarikoksesta ja tuomita sakkoihin tai vankeuteen. Se että Maahanmuuttovirasto ei nosta syytteitä tarkoittaa sitä, että Maahanmuuttovirasto tietoisesti jättää Suomen lain toimeenpanematta ja Maahanmuuttovirasto itse syyllistyy rikokseen.

      Tässä laittoman maahantulon järjestämisessä tosiaan on rikollisia kaikilla tasoilla. On salakuljettajia, on rajarikokseen syyllistyviä huijareita, on Maahanmuuttovirasto, joka toimii rikollisesti kun ei nosta syytteitä, ja viime kädessä vastuussa on pääministeri Juha Sipilä, joka rikkoo valtiosääntöä, kun ei pane toimeen Suomen lakeja ja kansainvälisiä sopimuksia.

      Äänestäjien on aika herätä ja vaatia turvapaikanhaun käsittelyä Suomen lain mukaan. Eli paperittomat käännytetään Dublin-sopimuksen hengen mukaan Ruotsiin, jos he eivät kykene osoittamaan henkilökohtaista vainoa. Ja kaikki muut paitsi ne, jotka ovat hyvässä uskossa voineet hakea Geneven sopimuksen mukaista pakolaisstatusta, asetetaan syytteeseen rajarikoksesta.

     • 25.1.1.1.4

      Saku Timonen sanoo

      Teepä rikosilmoitus Maahanmuuttovirastosta, niin katsotaan mitä tapahtuu.

     • 25.1.1.1.5

      ajattelija2008 sanoo

      Rikosilmoitus Maahanmuuttovirastosta? Jos viranomainen ei noudata lakia, niin pitää tehdä kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle.

      Ja koska oikeusasiamiehet on nimitetty poliittisin perustein, niin on erittäin epätodennäköistä, että oikeusasiamies puuttuisi Maahanmuuttoviraston tai Suomen hallituksen rikolliseen toimintaan.

      Jokainen voi kuitenkin laista ja kansainvälisistä sopimuksista todeta, että:

      1. Suomeen luvatta tuleva syyllistyy rajarikokseen,
      2. Maahanmuuttoviraston pitäisi asettaa syytteeseen jokainen turvapaikanhakija, joka ei hyvässä uskossa ole luullut itseään Geneven sopimuksen mukaiseksi pakolaiseksi.

      Se, että Suomen hallitus kieltäytyy noudattamasta Suomen lakia ja kansainvälisiä sopimuksia, on vallankaappaus. Hallitus ei saa toimia sillä tavalla. Onko normaalia, että Suomessa valta on kaapattu pois eduskunnalta?

     • 25.1.1.1.6

      Saku Timonen sanoo

      Suosittelen sinulle oman blogin avaamista, sinulla on selvästi ajatuksia ja paljon sanottavaa. Tekisit jutun samalla vaivalla jonka näet kirjoittamalla tänne pitkiä kommentteja.

   • 25.1.2

    stunned sanoo

    Tuolta voi lukea BBC:n artikkelin käytetyistä sanoista:

    http://www.bbc.com/news/magazine-34061097

    BBC käyttää termiä ’migrant’, koska se on heidän mielestään neutraali.

    ”It is used as a neutral term by many media organisations – including the BBC – but there has been criticism of that use. ”

    Artikkelin mukaan termi ’illegal immigrant’ on taasen ongelmallisempi.

    ”One of the more controversial ones is illegal immigrant, along with illegal migrant.”

    Katso video, joka selittää miksi BBC käyttää sanaa ’migrant.

    http://www.bbc.co.uk/programmes/p030bn5m

 25. 26

  Mikkous sanoo

  Tämä on muuten yleinen ilmiö. Kun ryhtyy tutkimaan Facebookin maahanmuuttovastaista kommentointia, niin valtava osa siitä on peräisin tekaistuilta henkilöiltä joilla ei ole ainuttakaan ystävää, profiilikuvat johtavat Venäjälle, ja kaikki jaot ovat samaa propagandaa. Myös roskauutiskommentoinnista näyttäisi olevan suuri osa masinoitua, mikä on tunnetusti johtanut siihen, että mediatalot sulkevat kommentointiosioitaan.

  • 27.1

   Saku Timonen sanoo

   Siltäpä tosiaan näyttää. Saa nähdä mitä kauheuksia hän seuraavaksi kokee ja mitä MV niistä kertoo.

  • 27.2

   Pirkka Keskinen sanoo

   Näköjään lyhyt ilmestys vain: ”Page not found”.

 26. 28

  jokulainen sanoo

  Mistä ihmeestä löydät näitä provokaatioita?
  Olen maahanmuuttokriittinen ja kriittisyyteni lisääntyy, ei vähene, nähdessäni näitä nuoria miehiä lähialueillani. Silti eteeni ei osu tällaisia provokatiivisia kärjistyksiä saatikka että kaivelisin niitä netistä varmistamaan sikamaista ja väärää mielipidettäni. Enkä muuten tiedä kenenkään muunkaan normimaahanmuuttokriitsen vellovan tuollaisissa.

  Meistä aika moni on huolissaan, ihan omaan ajatteluun ja havaintoon perustuen siitä, mitä tällainen rajoittamatton kasvava kansainvaellus tarkoittaa 5, 10, 25 ja 50 vuoden kuluttua.
  Osa meistä nauttii nykyisestä, hitaasti meidän kaltaiseksemme muokkautuneesta suomalaisesta kulttuurista. Mutta tätähän ei saisi sanoa enää ääneen.

  • 28.1

   Saku Timonen sanoo

   En minä niitä etsi enkä löydä. Niitä tunkee silmille koko ajan sosiaalisessa mediassa.

 27. 29

  Mietitäänpä yhdessä sanoo

  Ei ole mitään järkeä siinä, että yksi kansanosa (rasistit) latovat itse keksimiään valheita nettiin niin paljon kuin kerkeävät, ja muiden pitäisi niitä oikaista.

  Ehdottaisin että tahallisten valheiden julkistaminen rikokseksi, ja rasisteille kunnon sakot yhteiskuntarauhan rikkomisesta.

  • 29.1

   Juhani sanoo

   Ei ole sen enempää järkeä siinäkään, että yltiösuvaitsevat puuhalaajat tuovat vain esille maahanmuuton rikkaudet, tai hyödyt samalla lakaisten maton alle mahdolliset ongelmat, tai haitat.

   Tarvitaan rehellistä keskustelua sieltä välimaastosta. Eivät ihmiset loputtomiin usko valtavirtamedian peittelyä ja valheitakaan.

   • 29.1.1

    sauhuttelija sanoo

    Yksi ongelma on siinä, että avoimen rasistiset ja vihamieliset ovat varastaneet ”maahanmuuttokriittisyyden” tarkoittamaan omaa älämölöään. Ts. jos tahdot asiallista keskustelua, niin olet auttamatta ”suvakkihyysäri”. Päästäkseen joukkoonsa sinun on huudettava mahdollisimman kovaa ja joka paikassa ”mamuraiskaauliuliälämölö”.

    Heitä ei kiinnosta raiskausten vähentäminen vaan ainoastaan ”mamuraiskauksista” metelöinti. Myöskään heitä ei kiinnosta sosiaaliturvan ongelmat, vaan ainoastaan ”mamut loisii ja elintasosurffaa”- tyyppinen älämölö.

    Jos heidän vuosia jatkunutta samaan sontaan perustuvaa älämölöään ei jaksa kuunnella, niin olet rajoittamassa heidän sananvapauttaan.

    Jos siis tahdot asiasta asiallista keskustelua, niin olet automaattisesti suvakkipelle joka tahtoo vaimonsa ja tyttärensä tulevan mamuraiskatuksi ja pukeutumaan burkhaan. Tervetuloa joukkoon.

    • 29.1.1.1

     Pirkka Keskinen sanoo

     Tämä todella kertoo siitä kuinka polarisoitunut koko kysymys on.

     Mutta homma menee myös toisin päin; jos lähdet peräämään asiallista keskustelua ja tosiasioissa pidättäytymistä ns. suvaitsevaisten selkääntaputtelufoorumeilla, olet heti natsi tai vähintään joku suomensisulainen öyhöttäjä.

     Kultaista keskitietä tuntuu olevan hankala löytää.

     • 29.1.1.1.1

      stunned sanoo

      Taas haetaan väärää tasapainoa. Suvaitsevaiset ei ole poliittinen liike, ideologia tai ääri-ilmiö. Rasistit ovat ääriajattelijoita. Älkää sotkeko tavallista ihmistä ääripääajatteluun. Voit olla niin kaukana keskustasta kuin haluat, mutta se ei tarkoita että suvaitsevainen siirtyy sillä asteikolla yhtään mihinkään. Useimmat ovat kyllästyneitä mv-tyyppiseen valehteluun, suu vaahdossa asianvierestä puhumiseen ja maalitolppien liikutteluun.

  • 29.2

   Lasse T sanoo

   Hyvä kirjoitus Ajattelija2008:lta!

   Tuollaisesta minä pidän. Käsitteiden kanssa PITÄÄ olla tarkkana. Kaikki selväjärkisyys lähtee siitä, että muodostetaan ensin tarkka käsitekartta asioista ja ollaan huolellisia termistön kanssa (ottakaapa muuten selvää mikä on onnistuneen tietojärjestelmäprojektin peruspilari: aivan oikein käsitteistön kartoitus ja yhteinäistäminen…vasta sitten ruvetaan atk-prosesseja miettiämään)

   Minua v**ttaa kun Suomessa media ja ihmiset eivät osaa tehdä eroa:

   -turvapaikanhakija vaiko maahanmuuttaja?
   -turvapaikantarvitsija vaiko siirtolainen?
   -pakolainen vaiko maahanmuuttaja?
   – työperäinen vaiko muuten-vain maahanmuuttaja?

   Myös taloudellinen siirtolaisuus kannattaa muistaa termistössä. Osa näistä Eurooppaan vyöryvistä ihmisvirroista on taloudellista oppoturnismia.

 28. 30

  Jorma sanoo

  MV julkaisuu uutisia ja tapahtumia, joita valtamediat eivät julkaise ja välillä voi käydä näin.
  Kyllähän Sipilän haastatelvana ollutta 17v bodibuilderiakin oli uhkaillut facebookissa suomalainen , jonka profiili oli tehty samana iltana ja kaikki kuvat lisätty samaan aikaan.
  Falseflaggeja tulee molemminpuolin

  Niin pitkään, kun valtamedia hyssyttelee on MV:llä tärkeä tehtävä tuoda myös asian toinen puoli esiin.

  • 30.1

   Saku Timonen sanoo

   Jos persepuolta tykkää katsoa, niin mikäs siinä.

   • 30.1.1

    jokulainen sanoo

    Todella asiallista kommentointia tämä. Onneksi sentään ollaan kaikki yhtä mieltä siitä että taso on huimasti MV:tä korkeampi.

  • 30.2

   keke sanoo

   ”MV julkaisuu uutisia ja tapahtumia, joita valtamediat eivät julkaise”
   Näyttäisi enemmänkin olevan niin että MV-blogi julkaisee tapahtumia mitä koskaan ei ole tapahtunut. No tapahan sekin on rahansa ansaita

 29. 31

  Come on! sanoo

  ”En erota MV-lehden ja Hesarin eroa, joten aivan varmasti molemmat ovat samantasoisia mediajulkaisuja. Hesari on silti se, joka valehtelee”

  Näin sanoi mulle eräs luotettava henkilö, joka on näitä hommalaisia itsekin. Mun ei tarvitse paljastaa kuka vaikka kidutettais. Oon aika järkyttynyt! Onko asia tosiaan näin? Mä kun oon harkinnut että tilaisin Hesarin kotiin HUHHUH! Tietääkö kukaan teistä hommalaisista et voiko MV-lehden tilata vaan sunnuntaisin kotiin jos ei oo joka päivä aikaa selata lehtiä? Tää mun luotettava elämänkoulussa arabiaa oppinut kaveri, eli fiksu ku mikä, ei osaa vastata mun kysymykseen ja kukaan mun ystävä ei tunnu edes näkevän sitä vaikka tossahan se on koko ajan istuu ja lukee Mein Kampfia….. Vitsi vitsi, se on oikeesti äänikirja!

  • 31.1

   Jassoo sanoo

   Parasta kaikessa on se, että MV julkaisee surutta mm. Hesarin, Ylen ja muiden ”kamalan puolueellisten” medioitten juttuja… Ilmeisesti ne sitten muuttuvat MV:n lukijoiden mielestä tositarinoiksi foliopiposuodattimen läpi kuljettuaan. :p

 30. 32

  Mietitäänpä yhdessä sanoo

  Maahanmuuton ”mahdolliset” ongelmat. Puhutaan niistä vasta sitten, kun niitä ilmenee. Ei keksitä itse omasta päästä valheita.

  Media saa jo nyt sakot, jos julkaisee valheita. Tällä hetkellä MV-valheita ei näytä hillitsevän mikään, he vaan suoltavat paskaansa kuin rikki mennyt loka-auto. Ja kärpäset innokkaina ympärillä pörräämässä.

  Rasistisista kirjoituksista tultava kunnon sakot yhteiskuntarauhan rikkomisesta. Sillä se ratkeaa.

  • 32.1

   jokulainen sanoo

   Niistä kannattaa puhua ennen kuin niitä ilmenee.
   Niistä on yllin kyllin esimerkkejä muualla joten ongelmat eivät ole keksittyjä. Miten vältämme ne?

 31. 33

  Ajattelija2008 sanoo

  Tuo MV-lehden lainaama ”Niinan” lausunto vaikutti alusta asti keksityltä, koska siinä väitettiin vain 90 % ”turvapaikanhakijoista” olevan jotain muuta kuin sotaa pakenevia. Todellinen osuus on lähes 100 % korkean elintason hakijoita. Mediassa ei toistaiseksi ole näkynyt yhtään haastattelua, jossa ”turvapaikanhakija” uskottavasti kertoisi pakenevansa sotaa.

  Haastatteluissa monet ovat kertoneet tulevansa Bagdadista. Netistä voi kuka tahansa tarkastaa Bagdadin olevan turvallinen 7 miljoonan asukkaan kaupunki.

  ”Turvapaikanhakijat” tyypillisesti asuvat pysyvästi turvallisella alueella. Sitten he tulevat laittomasti EU-alueelle ja matkustavat noin 10 turvallisen maan läpi Suomeen. Miksi oma turvallinen asuinpaikka ei kelvannut tai matkalla olleet 10 turvallista maata?

  • 33.1

   stunned sanoo

   Hei, se oli tekaistu valeprofiili, varastetut valokuvat ja kastuneet tulitikut.

  • 33.2

   tönkkösuolattu sanoo

   Jos turvallisessa kotimaassa on hyvä elintaso, joka mahdollistaa älypuhelimet ja merkkivaatteet, niin miksi tullaan tuhansien kilometrien päähään hakemaan sosiaaliturvaa, joka ei mahdollista uusien älypuhelimien ja uusien merkkivaatteiden hankkimista? Kerropa se.

   • 33.2.1

    ajattelija2008 sanoo

    Öljyn hinnan lasku on heikentänyt Irakin taloutta. Siksi Bagdadista nyt yrittää keskiluokkaan kuuluvia ihmisiä muuttaa EU-alueelle. Keskiluokkaa he ovat jo sillä perusteella, että heillä on tuhansia euroja maksaa ihmissalakuljettajille, väärentäjille ja muille rikollisille.

    Kuka tämän rikollisuuden rahoittaa? Sen rahoittavat EU:n veronmaksajat. Jos irakilainen saa oleskeluluvan täältä tekaistulla perusteella, hän tienaa takaisin rikollisille maksamansa rahat.

    EU rahoittaa tällä hetkellä järjestäytynyttä rikollisuutta noin 10 miljardilla eurolla vuodessa. Ja tällä tavalla EU hukuttaa Välimereen samalla jopa tuhansia ihmisiä vuodessa. Äänestäjien on aktivoiduttava ja pantava poikki tämä EU:n johdossa tapahtuva rikollinen toiminta.

  • 33.3

   suvisuvakki sanoo

   kävin googlaamassa Bagdad 2015. En lähtisi lomalle, mutta varmaan toi väkivalta on sekin vaan pelkkää savuverhoa että päästään tänne naimaan blondeja.

   • 33.3.1

    ajattelija2008 sanoo

    Kerro, mikä uutinen mielestäsi osoitti, että 7 miljoonan ihmisen suurkaupunki Bagdad on vaarallinen.

     • 33.3.1.1.1

      Ajattelija2008 sanoo

      Tiedän, että sunniterroristit onnistuivat räjäyttämään autopommin Bagdadissa elokuussa 2015. Yksi pommi-isku ei kuitenkaan tee kaupungista vaarallista. Helsingissä Myyrmannissa oli pommi-isku vuonna 2002. Ei se tee Helsingistä vaarallista kaupunkia ja sota-aluetta.

     • 33.3.1.1.2

      keke sanoo

      No höh jostakin syystä Saku päätti poistaa tuon kommenttini jossa hienovaraisesti vihjailin googlettamaan sitä Baghdadia tuota Idän rauhallista helmeä jossa ei juuri mitään jännittävää tapahdu:

      Listataan nyt sitten paikalliset kissanristiäiset sieltä:
      Bombs in and around Baghdad kill at least 17 21.9.2015
      Rockets strike Baghdad airport area 21.9.2015
      Iraq tries to contain cholera outbreak west of Baghdad 20.9.2015
      PHOTOS: ISIS Executes 10 Men North of Baghdad, Iraq 20.9.2015
      Iraq: 2 suicide attacks in Baghdad kill at least 21 people 17.9.2015
      11 killed in random violence in Iraq’s Baghdad, Diyala 16.9.2015
      Iraq: Eight people killed in Baghdad, Diyala 13.9.2015
      Baghdad gunmen kidnap senior Iraqi Justice Ministry official 8.9.2015
      Masked Gunmen Kidnap 17 Turkish Workers in Baghdad 2.9.2015
      Baghdad had highest level of civilian casualties in August – UN Iraq mission reports 2.9.2015
      Blast at Baghdad police station kills six officers, injures ten 28.8.2015
      Twin Baghdad bomb attacks kill 3, wound 13 27.8.2015
      More than 20 killed in Islamic State attack west of Baghdad 23.8.2015

      Että semmonen uutiskatsaus. Lienee turha mainita että ISIS on tällä hetkellä aivan kaupungin porteilla. Joten jos on hotellihuone ja lentoliput varattu Baghdadin Hiltoniin niin keken suositus olisi vaihtaa matka vaikka Teneriffan lomakohteisiin. Ei sillä en minä kyllä ymmärrä että miksi minun pitää jollekulle selittää että Irak(tai Baghdad) ei mikään turvallinen maa ole mutta kai se jonkun on tehtävä kun tällaista meemiä viljellään.

     • 33.3.1.1.3

      keke sanoo

      ”naimassa blondejamme”
      Jaa että ihan Lassen blondeja ollaan nyt naimassa? Nyt alkaa kuvio tässä vähän selvenemään ja halu olla muiden pillupoliisina. Ihan vinkkinä Lasse että ei kannata sitä niin kovin omistushaluinen olla toisia kohtaan ja kadehtia toisten rakkautta ei se sinulta ole pois. Ole oma itsesi ja käy suihkussa niin eiköhän se blondi sinne kainaloon sinullekkin ajanmyötä löydy.

 32. 35

  Kartza sanoo

  Mistä tiedätte onko herra timonen tehnyt itse nämä roskajulkaisut??? Olis niin vaikeaa!! Sais kyll herra timonen pitää tunkkinsa ja keksiä joku parempi harrastus tai kirjoitella bloginsa eläkeläis lehteen. Sieltä tavoittaa ihmiset jotka ei välttämättä osaa erottaa trollia ja faktaa. Rupee Vttu.taan blogit jotka tukkivat mun puhelimen joutavilla paskakirjoituksilla!!!! Mun puolesta tervetuloa vaikka irakilaiset. Mut te bloggaajat hankkikaa ihtellenne parimetriä köyttä ja jakkara.. Ystävällisin terkuin kartza

  • 35.1

   Saku Timonen sanoo

   Pakottaako joku sinut roikkumaan tässä blogissa? Jos ei, niin mene ihmeessä pois. Ei täällä ketään väkisin pidetä.

 33. 36

  Markku T Koivisto sanoo

  Miksikähän se kommentointi on valtamedioissa estetty? Semmoista kuraa sieltä lentää maahanmuuttajien suuntaan, että en ihmettele pätkääkään. Välillä hävettää olla suomalainen.

 34. 37

  Rexa sanoo

  Pakolaisvirta suomeen näyttää tyrehtyneen ja kääntyneen osin päinvastaiseksikin, kun suomen viranomaiset ilmoittivat rajatarkastusten aloittamisesta, ja siitä että maahantulijat ohjataan ensin järjestelykeskukseen josta pääsee pois kun apua hakevan taustat on ensin selvitetty, miksi ne nyt niin säikähtivät ? Ei kai heillä mitään salattavaa pitäisi olla ?

  • 37.1

   stunned sanoo

   Ainahan täällä on yritetty nuivillekin kertoa, että valtaosa ei turvapaikkaa saa vaan käännytetään. Mistä paniikki?

 35. 38

  Markku T Koivisto sanoo

  Kartza on pihalla. Roskajulkaisut? Lue Sakarin blogeja joskus. Voisit oppia jotain. Liian myöhäistä tosin taitaa olla.

  • 38.1

   Kartza sanoo

   Voisin lukeakkin jos blogit koskevat ulkomailla tapahtuvia ”uutisia”(en löytänyt oikeaa sanamuotoa). Vaikea normitallaajan on löytää faktat ja tietää mitä siellä oikeasti tapahtuu. Tällaiset päivänselvät asiat. Jotka jo lukemalla pystyy erottaan trollaamisen. Mv julkaisut!! Kuka niitä edes lukee. Jää kyllä sakken blogit lukematta. Menee itsellä sen verran negatiiviseksi kirjoitus et pitää hakea jotakin positiivista. Tekstin ulosanti on hyvä ja selkeä.

 36. 39

  Saku Timonen sanoo

  Nyt sitten tolkkua kommentointiin. Tämä blogi ei ole mikään yleinen vessa ja jokainen nillittäjä ja MV:n linkittäjä lentää bittiavaruuteen. Ei minulla ole aikaa koko ajan olla siivoamassa jätöksiä. Moderoinnista ei ole valitusoikeutta.

 37. 40

  vapaaehtoinen sanoo

  Ensimmäistä kertaa kommentoin aiheesta käytävää säätöä missään mutta kun ei vaan enää kykene pitämään turpaansa kiinni:

  Olen Hgissä eräässä vastaanottokeskuksessa vapaaehtoisena kansalaisena (en minkään organisaation alla ) ja koko tämä kriisin ajan minua on häirinnyt tasan yksi asia:

  MISSÄ OVAT SUOMALAISET MIEHET?

  Ne ovat somessa. Minkäs teet.

  Jatkakaa ihan rauhassa.

  • 40.1

   Saku Timonen sanoo

   Totta puhut. Ne ovat minun blogissani ruikuttamassa sillä aikaa, kun minä olen kunnanhallituksessa päättämässä kotoutumissuunnitelman laatimisesta.

  • 40.2

   Angie sanoo

   Ne ovat MV:ssä ja hommafoorumilla mädättämässä aivojaan. Lisäksi lähettelevät naisille vihapostia raiskausfantasioistaan. Sälittävää sakkia nämä persuäijät.

 38. 41

  Ahti sanoo

  Näyttää olevan ihan MV lehden tasoista kamaa täällä.

 39. 42

  Mikämikämaahanmuuttaja sanoo

  Hyvä herra Timonen, en ymmärrä miten jaksat taistella päivästä toiseen järjen ja faktojen puolesta, mutta kiitän sinua siitä – sekä nasevista ja ajankohtaisista kirjoituksistasi, että kärsivällisyydestä mitä suurimman urpouden edessä. Kun on huono päivä ja usko alkaa mennä, luen kirjoituksiasi. Kiitos, kumarrus ja hatunnosto. Ei mulla muuta.

 40. 43

  Matti P. sanoo

  Itse olin tänään töissä normaalin 12 tuntia, jotta saan rahoitettua pakolaisten elämän. Palkkaan pakolaisen töihin heti kun sellainen suomea puhuva työkkärin listoilta löytyy. Edellisen kanssa oli hieman ongelmia, kun yhteistä kieltä ei ollut.

  • 43.1

   stunned sanoo

   Palkkaa suomalainen työtön. Työttömyys on suurin tekijä nykyisessä ääriajattelussa. Palkka taskussa ja vatsa täynnä kukaan ei viitsi natseilla.

 41. 44

  Simo sanoo

  Se asia, mistä ei ole sanallakaan puhuttu koko maahanmuuttokeskustelussa, on islamin olemus, ja se, minkälainen uskonto se oikeasti on.

  Nyt pitäisi miettiä vaikka 15-20 vuotta eteenpäin ja alkaa puhumaan siitä, että olemmeko valmiita islamille. Miten vastaamme muslimien vaatimuksiin sharia-laista ynnä muista käytänteistä yhteiskuntaamme, kun muslimeita saattaa olla 1-2 miljoonaa Suomessa. On täysin luonnollista, että muslimit haluavat omankaltaisensa yhteiskunnan.

  Islam ja sen luonne ei saa tulla yllätyksenä kenellekään, joten asioista olisi nyt keskusteltava. Itse olen yrittänyt etsiä niin paljon tietoa kuin mahdollista lähinnä ulkolaisilta sivuilta, mm. islamista eronneiden juttuja. En ole saanut kovin hyvää kuvaa islamista.

  Tämä on koko humanitaarisen maahanmuuton suurin ydinkysymys, sillä se tulee muuttamaan kaikki ihmisarvokäsityksemme, joihin olemme tottuneet.

  • 44.1

   sauhuttelija sanoo

   On jotenkin surkuhupaisaa…

   Ristiretkien jälkeen Islam on ollu pikku juttu jossain muualla. Viime vuosisadalla eurooppa onnistui järjestämään ittensä kahteen maailmansotaan tarvitsematta siihen Islamia avuksi.

   Mut jos Buddhistit ja Hindut vain päättävät lähteä kävelemään niin se on euroopan kannalta hyvä juttu koska siinä isikset ovat vaarassa jäädä jalkoihin ihan matkan varrella.

   Toivoisin, että omat lapseni ovat tarpeeksi fiksuja laittamaan hippulat vinkumaan kuin jäädäkseen ampumaan toisiaan.

  • 44.2

   stunned sanoo

   Halla-ahon ’Kirjoituksia uppoavasta lännestä’ on hyvä paikka sinulle aloittaa (ja jatkaa) keskustelua.

   Tämä ketju käsittelee Facebookiin luotua valeprofiilia, jossa Kirkon Ulkomaanapu, SPR ja vapaaehtoistyöntekijät asetetaan väärään valoon ilmeisen tarkoitushakuisesti.

  • 44.3

   LL sanoo

   ”islamin olemus, ja se, minkälainen uskonto se oikeasti on.”
   Olen käynyt keskusteluja Suomessa elävien ja asuvien muslimien kanssa, ja olen oppinut erään olellisen asian, jonka islamofobinen ihminen ohittaa täysin. Iso osa muslimeista on ns. tapauskovaisia. Aivan kuten iso osa kristityistä on tapakristittyjä eikä äärimmäisuskovaisia.

   Kysymykseen, millainen jokin uskonto ”oikeasti on”, on täysin mahdotonta antaa täysin yksiselitteistä vastausta.

   • 44.3.1

    LL sanoo

    ”Miten vastaamme muslimien vaatimuksiin sharia-laista ynnä muista käytänteistä yhteiskuntaamme, kun muslimeita saattaa olla 1-2 miljoonaa Suomessa.”
    Yksikään Suomessa asuva muslimi ei ole vaatinut sharialakia maahamme, joten juttu on mielikuvituksen tuotetta. Tässä luodaan sellainen pelkokuva jota ei olemassa kuin fantasioijan omassa mielessä.

    Parhaillaan yhteiskuntaamme, hyvinvointivaltioita, tuhoaa oikeistolainen poliittinen valtaeliitti. Miten me voisimme välttää sen tuhoutumisen?

 42. 45

  Raparipa sanoo

  SPR ei taida olla mainittuna. Aikamoisen keskustelun sai aikaiseksi, tarkoituskin taisi olla? Rikostahan tästä ei saa kun profiilia ei ole varastettu, vääriä kuvia tosin laitettu mutta on siellä profiilikuvina kissoja ja käärmeitäkin, jollain jopa anoppi. 🙂 Profiili varastetaan silloin jos laitat kuvan ja käytät henkilön oikeaa nimeään. Tuuli heikkenee tässäkin asiassa ja voidaan taas keskittyä oleelliseen eli todellisten ongelmien ratkaisemisiin.

 43. 46

  Realisti sanoo

  Ottaisitko kantaa myös iltalehden sekä iltasanomien uutisvääristelyihin? Muuten voi olla aika tekopyhää..

  • 46.1

   Saku Timonen sanoo

   Ne eivät sentään valehtele suoraan, kuten MV säännöllisesti tekee.

 44. 47

  Vähän vaivaa tiedättekös sanoo

  60.000 kirjattua raiskausilmoitusta Ruotsissa vuodessa, onko tämäkin joku mv:n tsoukki? Tässä on asia, josta ei kukaan hiisku. Olikos Ruotsissa joku feministihallitus? Erikoista kehitystä. Luulisi feministejä nappaavan, kun oman maan tyttöjä raiskataan kiihtyvällä tahdilla. Jännä juttu, miten näihin ”tsoukkeihin” takerrutaan, muttei todellisiin ongelmiin, joita yritetään hyssytellä kuoliaaksi. Joensuussa tullaan kovaan Ruotsin perässä, mutta tsoukki-jutut jollain epämääräisellä sivustolla vie Timosen kaiken tarmon ja ajan. Toivottavasti ymmärrät hävetä!

  • 47.1

   Saku Timonen sanoo

   Jos viitsisit nähdä vähän vaivaa ja tutustua Ruotsin lainsäädäntöön ja rikosten kirjaamisjärjestelmään, niin et ihmettelisi yhtää Ruotsin lukuja. Siellä on seksuaalirikoksissa enemmän nimikkeitä kuin Suomessa ja jokainen yksittäinen teko kirjataan omana rikoksenaan. Jos Ruotsissa aviomies raiskaa vaimonsa joka päivä vuoden ajan, niin tekoja kirjataan 365. Suomessa on erilainen kirjaamistapa.

   • 47.1.1

    Vähän vaivaa tiedättekös sanoo

    🙂
    Onneksi löytyi heti järkiperäinen selitys, kiitos. Ihmettelinkin näitä kolmea alaikäisten suorittamaa joukkoraiskausta, josta poliisikin oli tuttuun tyyliin vaitonainen. Luulin, että Ruotsissa on jotain pahasti vialla. Ongelma onkin se kirjaamistapa ja nimikkeet, huh! Selittänee myös sen surullisen tapauksen, jossa sama nuori nainen raiskattiin kaksi kertaa peräkkäin, eri porukoiden toimesta. Kirjaamistapa, nimikkeet, aviomiehet jne. Nyt Ruotsi on paljon parempi ja turvallisempi paikka, ihan kuten Joensuukin nykyään. Kylläpäs minä olinkin ennakkoluuloinen, anteeksi.

   • 47.2.1

    T. Kallinen sanoo

    Ironiaa, puhdasta ironiaa: sieltä saa mistä tilaa!

    • 47.2.1.1

     stunned sanoo

     Ruotsissa seksinosto (googlaa ’köp av sexuell tjänst’, ’sexköpslag’) on kriminalisoitu, ruotsalaisille teko on rangaistava myös ulkomailla. Se lasketaan siis seksuaalirikokseksi (sexualbrott) eli on osaltaan kasvattamassa lukemia (noin 500 vuodessa). ’Raiskaustilastot’ kaunistuvat roimasti, kun tilastoja suodatetaan suomalaisilla kriteereillä ja verrataan omenoita omenoihin.

     https://www.bra.se/download/18.22a7170813a0d141d21800052648/05+Sexualbrott.pdf

 45. 48

  HannuJ sanoo

  Teet hyvää työtä kirjoittaessasi tätä blogia.

  On surullista havaita, että suuretkaan mediat eivät uskalla enää itse paljastaa näitä valheita lukijoilleen, koska pelkäävät rasisteja ja Hommaforumia.

  Surullista on myös se, että hallituksemme on päättänyt ryhtyä pilaamaan Suomen mainetta, koska Perussuomalaisten kannatuksen nousu pelottaa.

  Hienointa tässä sinun blogissasi on juuri se, että se ei toimi pelolla.

 46. 49

  Ipi Hoo sanoo

  Hei Saku!

  Tämä oli kenties paras kirjoituksesi, ja nousit tämän johdosta aivan ansaitusti julkisuuteen! Toki moni, minut mukaanlukien tunsi sinut kirjoituksiesi pohjalta jo aiemmin.

  Valehtelit kuitenkin Hesarin NYT:n haastattelussa, jossa sanoit, että et ole koskaan jäänyt kiinni asiavirheestä. Jäit kyllä kiinni asiavirheestä case-Huhtasaasessa, jossa väitit varmaksi, että Huhtasaari oli liittynyt itse rasistiseen ryhmään, vaikka sitä et voinut täysin varmaksi todistaa…

  • 49.1

   Saku Timonen sanoo

   Mielestäni se ei ollut läheskään paras kirjoitukseni, mutta jostain syytä se herätti huomiota. Paljon permpia juttuja olen kirjoittanut vaikkapa työllisyyspolitiikasta ja sosiaalituista.

   En valehdellut Huhtasaaren tapauksessa. Kun selvisi ihan kokeilemalla, että ryhmään voi jäädä jäseneksi vain kerran siellä pyynnöstä vierailtuaan, niin kirjoitin asaista erillisen jutun http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2015/07/05/kuka-teki-mita/

   • 49.1.1

    Kasse Ståhlberg sanoo

    Kirjoitit: ”Eli uskokaa tai älkää, niin Huhtasaari on itse liittynyt ryhmään ennen kuin Facebook muutti asetuksiaan siten, että suora liittyminen ei enää ole mahdollista.”

    Kuitenkin jo heti seuraavassa kirjoituksessasi oikaisit, että asia ei välttämättä näin ole. Hienoa, että korjasit virheellisen väittämäsi, mutta on silti mielestäni väärin sanoa, että et olisi koskaan tehnyt asiavirhettä.

    Näitä kuitenkin sattuu kaikille, joten en tuomitse sinua… Jatka hienoa työtäsi, sillä tämä case-”Niina” oli hieno teko sinulta!

 47. 50

  Jaahas sanoo

  Ei ollu kyllä kovin pätevät argumentit sulla.
  Ei oikein voi vakuuttua siitä, että tuo tili on feikki.

  • 50.1

   Saku Timonen sanoo

   Vai niin. Venäläisen mallin kuva profiilissa, taustakuva seksivaatekaupasta, tili katoaa heti, kun sen paljastetaan ja Kirkon Ulkomaanapu ei edes toimi Torniossa. Ja sinä vänkäät, että tili voi olla aito. Oletpa vahva uskossasi.

 48. 51

  Jocke Rantanen sanoo

  MV-lehti kirjoittaa kuten Saku Timonen, että uutinen oli ankka ja että he pahoittelevat että se pääsi läpi.
  Monestiko ns. ”Suvakit” jota nimitystä en kylläkään hyväksy, ovat tehneet samoin kun on selvinnyt että on valehdeltu?

  • 51.1

   Saku Timonen sanoo

   MV pahoitteli, mutta jätti tahallaan elämään epäilyn, että juttu voisi olla totta ja mahdollisesti onkin. Melkoinen ”oikaisu”.

  • 51.2

   stunned sanoo

   ”Elisan tarina on varmasti totta. Monessakin perheessä. Koulukiusaamista on ollut aina. Monet nuoret ovat ainakin harkinneet itsemurhaa, jotkut yrittäneet sitä ja jotkut jopa onnistuneet.

   Jos Enkeli-Elisan tarina pelastaa edes yhden tekemästä itsemurhaa, eikö se ole tärkeämpää kuin se, onko perhe oikeasti olemassa.”

   MV- ja Enkeli-Elisa-puolustus. Toimii aina.

 49. 52

  Pliiis sanoo

  Kolikolla on aina kaksi puolta. Toinen ja sitten se toinen. Joka tunti tulee uutta ”tietoa” joka tuutista ja blogi on saanut julkisuutta. Nämä taksiajelut ympäri maata kummastuttavat kansalaisia, taksinkuljettajia ja virkailijoita. MV lehti munasi taas, feikkiprofiilin tekijän tuskin on ollut tarkoitus saada ihan tällaista kohua aikaiseksi ja katunee tekoaan. Rikollistahan me ei hänestä saada, emmekä halua, typeryytensä osoitti. Olkaamme suvaitsevaisia myös häntä kohtaan ja osataan antaa anteeksi. Kukaan ei kuollut, ketään ei hakattu, ei raiskattu. Oli vain henkilö, profiili, kuvia seksisivustoilta ja paskanjauhantajuttu. Profiilikuvassa olisi voinu olla myös kissa, koira, hevonen, oma lapsi, kesämökki tai moottoripyörä. Muistan nähneeni lemmikanillakin oman profiilin. Jokaisella on mielipide, kuka on oikeassa, sen näemme kun tämä tanssi loppuu. Siunausta.

  • 52.1

   Saku Timonen sanoo

   Kuten edelliseen blogiin kommentoin, niin oikea pakolainen ei aina ole köyhä eikä jokainen köyhä ole aina pakolainen. Maahanmuuyttoviranomaiset tutkivat jokaisen erikseen.

   Feikkiprofiili ei ollut rikos, koska nimi oli tavallinen eikä profiilin tekijä teeskennellyt olevansa joku tietty samanniminen henkilö. Valeprofiilin tekeminenhän on asianomistajarikos. Profiilin käyttäminen valheen levittämiseen oli moraalitonta, mutta ei sekään ole rikos. Oikea lehti olisi tutkinut taustat tarkemmin.

 50. 53

  Sami sanoo

  Hienoa Saku, että jaksat käydä sotaa disinformaatiota vastaan.

  Tässäkin uutisessa on vaan se ongelma, että vaikka tämä kävi jopa NYT-lehden sivuillakin, niin Suomessa edelleen on tuhansia ihmisiä, jotka näkivät tämän otsikon somessa ja pitävät sitä totuutena. Tämä pätee kaikkiin MV-lehden artikkeleihin. Propagandaa ja disinformaatiota on niin helppo levittää netissä ja tärkein taito, mitä mielestäni pitäisi peruskoulussa nykyään opettaa, on medialukutaito ja lähdekriittisyys. Jos edes 10% disinformaation lukijoista pitää sitä totena, niin sekin käsittää mv-lehden lukijamäärillä tuhansia, ellei jopa kymmeniätuhansia lukijoita, jotka kritiikittömästi uskovat lukemaansa.

  • 53.1

   Angie sanoo

   Mä uskon, että loppujen lopuksi nää mv-möyhöt edustaa sittenkin selvää vähemmistöä. Ongelma tässä on vaan se, että näiden mv-möyhöjen idioottimaisuuksia ei jaksa kukaan järjellinen lukea ja oikoa. On niin paljon helpompaa elää ilman sitä mv-mätää. Onhan tää myös ongelma tässä uuninpankkopojan blogissakin. Tämä tarjoaa alustan myös mv-saastan levittämiseen. Ehkä se on se karvas sivumaku joka sit vaan pitää sietää muuten supererinomaisen blogin lukemisesta.

 51. 54

  Mvlehtionparas sanoo

  Fakta: tietystä vähemmistöstä tulevat raiskaavat Suomessa n. 17x määrän kantasuomalaiseen verrattuna. Fakta: raiskauksista oliko 34%(30-40 välissä) on maahanmuuttajien tekemiä Suomessa(muistetaas paljon niitä maahanmuuttajia on kantasuomalaisiin verrattuna………….)

  FAKTA: RUOTSISSA kaikista raiskauksista on 80% (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) maahanmuuttajataustaisten henkilöiden tekemiä(maahanmuuttajataustaisia on 10-20% ruotsalaisista). Lähde: Ruotsin rikosseuraamuslaitos.

  Voitaisiinko sanoa, että on joku ongelmakin olemassa? Ettei ainakaan alettaisi vääristelemään faktoja? Punavihreetä propagandaa saa levittää halutessaan, mutta jos nyt myöntäisitte tilastot sentään.

  • 54.2

   stunned sanoo

   ”I Sverige registreras inte etnicitet på gärningsmän i någon form av brottslighet så det är mer eller mindre omöjligt att räkna ut hur många våldtäkter som har utländsk gärningsman eller gärningsman med utländskt .

   Trots detta har Sverigedemokraterna försökt göra en uträkning på gärningsmännens etnicitet.

   Sverigedemokraterna undersökte bara 114 av totalt 253 domar 2009 så de valde alltså ut vilka domar som skulle räknas in.

   Vilket inte är den enda gången de leker med våldtäktsstatistiken.”

   –Ruotsissa ei rekisteröidä rikoksentekijöiden etnisyyttä
   –On mahdotonta sanoa, kuinka monessa raiskauksessa on ulkomaalainen tai ulkomaalaistaustainen tekijä.
   –Siitä huolimatta Ruotsidemokraatit ovat yrittäneet tehdä laskelmia etnisyydestä.
   –Ruotsidemokraatit tutkivat vuonna 2009 tuomituista 229 tapauksesta vain 114, joten he valikoivat mitkä tapaukset laskea mukaan.
   –Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun he leikkivät raiskaustilastoilla.

   https://polimasaren.wordpress.com/2013/10/03/myten-om-valdtaktsstatistiken/

   • 54.2.1

    stunned sanoo

    Korjaus edellä olevaan: tuomioita vuonna 2009 siis 253.

    Ruotsidemokraattien raportti 2010.

    https://sverigedemokraternaspartiprogram.files.wordpress.com/2010/08/sd_valdtaktsrapport.pdf

    Siellä mainitaan ”jopa 48 % ulkomaalaistaustaisia raiskauksesta tuomituista.”

    ”Gruppen utrikes födda utgjorde förra året 14 procent av Sveriges befolkning. De granskade våldtäktsdomarna från 2009 visar på en överrepresentation genom att så stor andel som 48 procent av våldtäktsmännen är födda utomlands.”

    Tuolla ei kiistetä ulkomaalaisten suurta yliedustusta (mikä oli jo tiedossa), mutta Ruotsidemokraattien raportin johtopäätöksiä ei hyväksytä.

    ”Annars bekräftar undersökningen det som vi redan vet, att bland dömda (och misstänkta) för våldtäkt är personer födda i utlandet påtagligt överrepresenterade.”

    http://www.svd.se/sds-rapport-far-icke-godkant

 52. 55

  elm sanoo

  Miksei Suomessakin voitaisi tehdä tätä: http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/uusi-seelanti-teki-trollaamisesta-laitonta-tuomioksi-voi-napsahtaa-jopa-kaksi-vuotta-vankeutta/5255148

  Jos hölynpölyn levittäminen tehtäisiin rangaistavaksi kestävyysvaje olisi vuodessa kuitattu! Ja työllistävä vaikutuskin olisi mittava. Sivistyksellisestä vaikutusta puhumattakaan.

  Jos ja kun Sipilä hallituksineen on valmis innovatiivisiin uusiin ratkaisuihin, niin tässä olisi tarjolla sellainen. Ja takuulla veisi Suomea parempaan suuntaan.

  Lainaus tuosta MTV:n uutisesta:
  ”Laki on vapaasti suomennettuna nimeltään ”haitallinen digitaalinen teko”. Lain mukaan jokaiselle, joka aiheuttaa harmia levittämällä digitaalista sisältöä – eli trollaamalla – langetetaan tuomio ja heitä voi odottaa jopa kahden vuoden vankeus ja 30 000 euron suuruinen sakko.

  Mikä sitten lasketaan harmilliseksi digitaaliseksi sisällöksi? Lain mukaan rikokseen syyllistyy jokainen, joka käyttää internetissä jotain sivustoa tai sosiaalista mediaa aiheuttaakseen lietsoakseen ”vakavaa henkistä tuskaa”.”

  Tässä olisi ratkaisu – jos ratkaisu halutaan. Toisin sanoen: kestävyysvajeelle loppu + mittava työllistävä vaikutus + kauaskantoinen sivistyksellinen edistys. Kuka ei haluaisi näitä? Mikä meitä sitten pidättelee?

  Uudenlaisia ratkaisuita ja avauksia kehiin, Sipilä & co.

  • 55.1

   Hannu sanoo

   Tällä me siis tienataan.
   Pakolaisbisnes on niin old school!!

  • 55.2

   Angie sanoo

   Väännetään vielä rautalangasta:
   Suomen pakolais-ja turvapaikkapolitiikka on sitoutunut YK:n pakolaissopimuksen täysimääräiseen soveltamiseen. Turvapaikkapolitiikkaa ja suojelun myöntämistä säätelevät myös EU:n pakolaisen määritelmädirektiivi ja turvapaikkamenettelydirektiivi.
   Turvapaikkamenettely perustuu siis hakemuksen YKSILÖLLISELLE käsittelylle. Se voidaan käsitellä joko normaalissa tai nopeutetussa menettelyssä.
   Lisäksi Suomi vastaanottaa kiintiöpakolaisina YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n pakolaisiksi katsomia henkilöitä ja muita kansainvälisen suojelun tarpeessa olevia ihmisiä. Tässä kiintiössä on viime vuosina saapunut erityisesti irakilaisia, myanmarilaisia, kongolaisia ja iranilaisia pakolaisia.
   Ja vielä lisäksi juuri Suomi päätti ottaa ”vapaaehtoisesti” EU:n 2400 kiintiöpakolaista ns. ensisijaisista maista, etupäässä Kreikasta ja Italiasta.
   Turvapaikan saamiseen ei vaadita sitä, että hakija on köyhä, pakenee sotaa jne. Riittää, että hän on täyttää turvapaikan saamisen kriteerit. Suomesta on esim. saanut turvapaikan venäläisiä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöön kuuluvia ihmisiä, irakilaisia Bahá’í-uskontoon kuuluvia jne.
   Nyt saapuvista turvapaikanhakijoista iso osa tullee saamaan turvapaikan ja he jäävät Suomeen naapureiksemme, koulukavereiksemme, työkavereiksemme… Vaikka kaikki Suomen suvakit kääntyisivät ”maahanmuuttokriittisiksi”, nämä turvapaikan saaneet jäävät kanssamme tänne asumaan. Kannattaa hoitaa oma rasisminsa ja muukalaisvihansa hyvissä ajoin kuntoon!

 53. 56

  JKP sanoo

  Samoilla linjoilla erään aikaisemmin kommentoineen kanssa. Vaikka profiili onkin keinotekoinen, ei Ninan asialinjalla ollut teksti välttämättä ole kaukana totuudesta, jonka voi huomata kun pitää silmät auki tummempien kavereiden lähellä…

  • 56.1

   Saku Timonen sanoo

   Toisin sanoen turvaudut siihen Enkeli-Elisa -puolustukseen: ”Mutta se olisi voinut olla totta…”

  • 56.2

   RoSl sanoo

   Teille vieraspelkureille ei riitä mikään määrä rautalankaa osoittamaan näitä juttuja feikeiksi.

 54. 57

  Kekkone sanoo

  MV on paljon parempi ja viihdyttävämpi blogi kuin tämä kommunisti Image.

  • 57.1

   Saku Timonen sanoo

   Jos asettaa viihteellisyyden ykkössijalle, niin varmaan onkin. Ilmeisesti katsot televisiostakin mieluummin Putousta kuin uutisia ja ajankohtaisohjelmia ja muodostat sen perusteella käsityksesi maailmasta.

   • 57.1.1

    T. Kallinen sanoo

    Vaikeaa tähän keskusteluun on enää osallistua kun toisella puolen ovat silmittömän maahanmuuton suosijat ja toisella puolen kommunismista ja muustakaan mitään ymmärtämättömät sanoisikohan mitkä …

    • 57.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Pidätkö, Topi, minua ”silmittömänä maahanmuuton suosisjana” vai miten kommenttisi pitäisi tulkita? Jos pidät, niin kerro missä olen vaatimut täysin vapaata maahanmuuttoa ja kannattanut sitä silmittömästi.

     • 57.1.1.1.1

      T. Kallinen sanoo

      Käsittääkseni koetat toimia jossain määrin moderaattorina, mutta jos käyttäisimme metaforisesti FIFAn terminologiaa, ei senkään puheenjohtajana voi olla henkilöä, joka ei ole koskaan itse pelannut ja ”fanittanut” jalkapalloa. Muuten kyseessä olisi filosofinen seura ja sellainenhan tässä nyt sieltä ja täältä puuttuu. Ymmärrän puolestani että filosfisen keskustelun asemasta käydään nyt propagandasotaa, jossa toisnn osapuoli vastaa kun toinen puoli huudahtaa jotakin ja se kierre jatkuu, vaikka moderoituna. Koetan olla varsin vähän propagandistinen kun sanon nyt seuraavaa:

      Rajoittamattoman (siinä mieliessä silmittömän) maahanmuuton kustannukset ylittävät siitä saatavat hyödyt taloudellisesti mitaten, psykofysiologisessalogisesssa tarkastelussa se tuottaa enemmän kärsimyksiä kuin lievittää niitä ja yhteiskunnallisen kehityksen näkökulmasta nykyinen migraatio suuntaa kohti pimeää keskiaikaa. Kaiken jälkeen voidaan tietysti moderatiivisesti sanoa, että jos muuttajia otettaisiin vain ”vähän” (niinkuin Nättijussi otti tililtään rahaa, ”vähän”), niin eikö muka mitään sellaista harmia tulisi … ja jos ne otettavat eivät edes olisikaan muslimeja, niin vielä vähemmän harmia tulisi. Hyväksyisin viimeisen ajatuksen työn perässä tapahtuvan vaeltelun (siis migraation) kriteeriksi: ei liikaa haittaa ja harmia!

      Jossakin toisessa yhteydessä sopinee avata keskustelua siitä miten itseisarvoisen onnellisen autuaallista tavalliselle työntekijälle olisikaan oman maansa ja juuriensa hylkääminen ja vaeltelu työn perässä ympäri maapalloa. Globalisaation ontto ihailuhan siinä on takana ja samalla käsitys työntekijöistä tuotannon resursseina, työrobotteina ja sitä vastaavina inhimillisinä palikoina. Tästä avautuu oma globalisaation ja ”silmittömän” migraation vastustamiseni. Eivät sitä kuuntele tämän nykyisen keskustelun kummatkaan osapuolet.

 55. 58

  Marianne sanoo

  Hei, kiitti enemmän ku todella hemmetin paljon tästä tekstistä! 🙂 Halit ja hyvät joulut sulle!!!