Auringonlaskun maa

– Ihmisiä huolettaa, osin pelottaakin tämä tilanne. Mitä kaikkea tämä tarkoittaa? Meidän pitäisi pystyä asialliseen, rauhalliseen keskusteluun myös siitä, ilman että leimaamme näitä ihmisiä rasisteiksi, jotka ottavat esille näitä omia huoliaan. Minusta niitäkin pitää kuulla. (Pääministeri Juha Sipilä)

– Ymmärrän, että muutos pelottaa aina. Mutta ei mielestäni näitä mielenilmauksiakaan pidä tuomita. Vastakkainasettelu ja toisen tuomitseminen ei koskaan kannata. Ei voida olla niin suvaitsevaisia, että se johtaa suvaitsemattomuuteen. (Valtiovarainministeri Alexander Stubb)

Tällaisia vastauksia saivat eilen eduskunnan kyselytunnilla kansanedustajat, jotka esittivät huolensa pakolaisten ja heitä avustavien turvallisuudesta. Lipaskerääjiä on uhkailtu keskellä kirkasta päivää, avustustyöntekijöitä on seurattu, kuvattu ja uhkailtu. Vastaanottokeskuksen salkoon on vedetty natsilippu ja eilisiltana Lahdessa on tuvapaikanhakijoiden bussia heitelty ilotulitteilla ja kivillä.

Näitä reppanoita siis pelottaa ja heitä pitää kuulla. Heidän väkivaltaisia mielenilmauksiaan ei saa tuomita, vaan pitää käydä asiallista dialogia. Pitää ymmärtää.

Sitä asiallista keskustelua sitten käynee vaikkapa Jussi Halla-aho, joka esitti pakolaistilanteen ratkaisuksi minimaalisesti varustetun parakkikylän rakentamista. Kaikki länsirajan yli tulleet pakolaiset sijoitettaisiin sinne ja heidän elämänsä järjestettäisiin tahallaan niin epämukavaksi, että he poistuisivat maasta.

Tästä innostuivat ne ei-rasistit ja ei-natsit, jotka ovat vain huolestuneita maan taloudesta ja joita pelottaa.

kaasuputki 24.9.15

Kuva: Fb/Kaasuputki

Hallituspuolueiden puheenjohtajat kehuvat toisiaan kilpaa ja ylistävät toistensa kykyä kantaa vastuuta samalla kun väkivaltaiset joukot ovat ruvenneet terrorisoimaan tavallisia lainkuuliaisia kansalaisia, joita nimitellään ihan yleisesti ”toiseksi ääripääksi”.

Jos joku demokratiaan ja ihmisarvoon uskovien lisäksi on peloissaan, niin se on kyllä maan hallitus. Se pelkää oman asemansa puolesta. Se pelkää omaa kansaansa. Oikeistohallitus tekee köyhiin, pienituloisiin, lapsiperheisiin ja sivistykseen kohdistuvia ennennäkemättömiä leikkauksia ja tiivistää omia rivejään sallimalla poliittisen väkivallan. Oikeastaan hallitus yllyttää väkivaltaan vaatimalla meitä ymmärtämään poliittista terroria.

Hallituksen työväenpuolueeksi ilman sosialismia julistautunut puolue on syönyt ihan kaikki vaalilupauksensa. Sille ei ole jäänyt mitään muuta kannattajiinsa vetoavaa kuin maahanmuuton vastustaminen ja siihen se onkin tarttunut hanakasti kiinni. Se hyväksyy ihan mitkä tahansa leikkaukset, kunhan vain sitä kannattavat rähisijät pääsevät potkimaan ja leirittämään pakolaisia.  Muut kaksi puoluetta sallivat tämän, jotta varallisuuden lopullinen uusjako rikkaille päästään toteuttamaan potkimisen synnyttämän metelin turvin.

Tämä maa on muuttunut muutamassa kuukaudessa itsensä irvikuvaksi. Rasistinen riehuminen on mielenilmaus, jota ei saa tuomita. Avustustyöntekijöiden kimppuun hyökkääminen on pelon ilmaus. Keskitysleirin ehdottaminen on ihan järkevänä pidettävää keskustelua. Mitä muuten luulette, kenet sinne leiriin laitettaisiin sitten, kun se tyhjenisi tarpeekseen saaneista pakolaisista? Yhteiskunnan heikompaa ainesta? Hallitusta vastustavia suvaitsevaisia, jotka ovat suvaitsevaisuudessaan suorastaan suvaitsemattomia ja siten vaaraksi yhteiskunnalle?

Miettikääpä sitä samalla kun mietitte ovatko nämä pelokkaita kansalaisia vai peräti hallituksen uusia kriisinhallintajoukkoja:

10524681_550428165131333_4947094386372234972_n

Kuva. Fb/Ääntä, perkele!

Aurinko maassamme on laskemassa ja pimeys näyttää ottavan vallan.

 

Kommentit
 1. 1

  Haikki sanoo

  Minua kyllä kiinnostaa, että miksi Hirvisaari ja Immonen erotettiin/erosivat puolueesta, mutta Halla-Aho saanut jatkaa trollailuaan kaikki nämä vuodet. Leiri-ideastaan uupui enää pakkotyön teetätys kaasuteollisuuden parissa.

  • 1.1

   stunned sanoo

   Immonen on edelleen puolueessa, mutta ei osallistu syyskuun ja lokakuun alun aikana persujen eduskuntaryhmän kokouksiin. ’Erosi’ itse, mutta siis vain väliaikaisesti, ja vain ryhmästä.

  • 1.2

   Minä sanoo

   Miksi totta puhuvat pitäisi vaientaa ja miksi totta puhuvat ovat trolleja?

   • 1.2.1

    Jjohnson sanoo

    Ei totta puhuvia pidä vaientaa. Ei ny puhuta kuitenkaan näistä samassa lauseessa.

   • 1.2.2

    Haikki sanoo

    Totta nuo tekstit ovat korkeintaan hommalaisille ja muille nuiville. Lipevää paskapuhetta.

  • 1.3

   Netta sanoo

   Hirvisaari voitiin erottaa, sillä hän ei ollut ääniharava. Halla-ahon erottaminen on kinkkisempää, sillä hänen avullaan Perussuomalaiset on saanut runsaasti ääniä ja hänellä on paljon kannatusta puolueen sisällä. Hänen erottamisensa voisi hyvinkin johtaa puolueen hajoamiseen, kun maahanmuuttokriittiset lähtisivät Halla-ahon mukaan. Ja miten sitten kävisi Soinin ministeriyden?

   • 1.3.1

    Angie sanoo

    Siinä se taas nähtiin.
    Mikä on ”maahanmuuttokriittisen” persun ja rasistin ero? – EI MIKÄÄN
    Pirkanmaan perussuomalaisten piirisihteeri Terhi Kiemunki (os. Isomäki) järjestämässä kyytejä umpirasistisen mv:n mielenilmaukseen Tornioon ensi kuussa. Minkäköhän kumman takia persuja pidetään rasisteina?

    • 1.3.1.1

     Burkha sanoo

     Hyvät vihreät ja vasemmistolaiset. Suomessa on rasisteja ja rasistisesti ajattelevia ihmisiä varmasti tuhansia. Teidän kriteereillänne heitä on varmasti kymmeniä tuhansia. He ovat siis vähemmistö. Nyt teidän pitäisi kertoa, mitä heille tulee tehdä?

     • 1.3.1.1.1

      Saku Timonen sanoo

      Rasistisesti ajatteleminen ei ole rikos. Teot ovat ja niitä varten on rikoslaki.

     • 1.3.1.1.2

      repa sanoo

      Mitäs jos laitettas ne kumiveneillä matkaan kohti jotain vierasta ja vihamielistä kulttuuria, ainoastaan älypuhelin ja päällä olevat vaatteet mukana? Jos lähettäis ne sodan keskelle ritsa taskussa tai sinne halla-ahon keskitysleirille…? Millä muulla nuo nutipäät sais ajattelemaan ja tiedostamaan? Oppiiko väkivaltaan tukeutuva ihminen ainoastaan turpasaunassa? Vaikea nuita on ainakaan rakastaa terveiksi.

    • 1.3.1.2

     Angie sanoo

     Osa 2.
     Mikä on ”maahanmuuttokriittisen” persun ja rasistin ero? – EI MIKÄÄN
     Persujen Lahden kaupunginvaltuutettu Martti Mäkelä klaanipukuisen kanssa ”mielenosoituksessa”.

     • 1.3.1.2.1

      Tiedoksi sanoo

      Kysyit mitä eroa on rasistilla ja maahanmuuttokriittisellä ihmisellä. No kerrataanpa hieman. Rasisti: ihmisten rodun, etnisen taustan,uskonnon/aatteen tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien takia syrjivä henkilö.
      Noniin mitä tulee taas maahanmuuttokriittiseen ihmiseen: kriittinen suhtautuminen maahanmuuttoon, maahanmuuton aiheuttamien kustannusten ja maahanmuuttajien työllistymisen hyötyyn.
      Jotenka vastaus kysymkseesi:KAIKKI.
      Itse olen maahanmuuttokriittinen henkilö ja silti työskenten työssäni jatkuvasti muista kulttuureista ja uskonnoista olevien ihmisten kanssa ongelmitta,ystäviäni kuuluu etnisiin vähemmistöihin eli en siis tämän perusteella koe olevani rasisti.

     • 1.3.1.2.2

      Saku Timonen sanoo

      Minun on vaikea erottaa rasistia maahanmuuttokriittisestä. Kaikki rasistit kun kivenkovaan väittävät olevansa vain maahanmuuttokriittisiä. He ovat tahranneet kaltaistesi oikealla tavalla maahanmuuttokriittisten maineen tehokkaasti.

     • 1.3.1.2.3

      Burkha sanoo

      Voitko avata? Onko kyseessä rasistinen teko? Mikäli on, niin nyt teidän pitäisi kertoa, mitä heille tulee tehdä?

     • 1.3.1.2.4

      elin_tilaa sanoo

      Eli toisin sanoen saako osallistua mielenosoitukseen, jos huomaa/epäilee mukana olevan myös rasisteja? Ei tietenkään pitäisi, silloinhan on itsekin rasisti? Ajattelu on monella taholla musta-valkoista, jos olet samaa mieltä ”väärin” ajattelevan kanssa, olet rasisti/vihervasuri tai mikä nyt saattaa se väärä ajattelutapa omasta mielestä olevankaan…

     • 1.3.1.2.5

      keke sanoo

      Argumentoiko elin_tilaa juuri että jos osallistuu rasistien kanssa mielenosoitukseen niin on jotenkin hämmentävää jos toiset olettavat henkilön olevan rasisti? Aikamoista sanoo keke

     • 1.3.1.2.6

      elin_tilaa sanoo

      Elin_tilaa kommento leimaamista. Pitääkö siis omat mielipiteet pitää ominaan jos joku väärin ajatteleva onkin samaa mieltä?

     • 1.3.1.2.7

      keke sanoo

      Elin_tilaa kommento leimaamista.

      Siis oikeasti oletko sitä mieltä edelleen että on kovinkin yllättävää että jos osallistuu rasistien marsseille niin saa rasistin leiman?

     • 1.3.1.2.8

      elin_tilaa sanoo

      Keke: oikeastiko pidät rasistisena ajtusta ettei Suomen tarvitse hyväksyä kaikkia maahantulijoita? Suomessa ei ole työvoimapulaa vaan työttömyyttä ja suuri(n) osa pakolaisstatuksella tulijoista on etsimmässä vain parempaa elintasoa. Se parempi elintaso on pois suomalaisilta, jos se kustannetaan sosiaaliturvalla kun maahantulijat eivät paranna Suomen taloutta vaan heikentävät sitä. Oikeasti avun tarpeessa pitää toki auttaa, mutta merkittävä osa ”pakolaisista” tulisivat hyvin toimeen kotimaassaan, ainoana syynä Eurooppaan lähtemisessä on toiveet paremmasta elintasosta.

     • 1.3.1.2.9

      Saku Timonen sanoo

      Mistä tiedät, että suurin osa tulee vain hakemaan parempaa elintasoa?

     • 1.3.1.2.10

      elin_tilaa sanoo

      Mistä sen voi tietää? Epäilys kuitenkin herää kun Suomi ei ole minkään kriisialueen lähellä eli tänne tulo on tietoinen valinta. Välissä mm Tanska ja Ruotsi, jotka 0vat kaikin puolin turvallisia maita Eli millä perusteella? Mahdollisimman kauas kriisipesäkkeistä vai kun kuullaan puskaradiosta täällä olevan hyvän sosiaaliturvan?

     • 1.3.1.2.11

      keke sanoo

      oikeastiko pidät rasistisena ajtusta ettei Suomen tarvitse hyväksyä kaikkia maahantulijoita?

      Yleensä rasistit eivät hyväksy kaikkia maahantulijoita.

      osa pakolaisstatuksella tulijoista on etsimmässä vain parempaa elintasoa

      Niin siksi sitä pakolaiseksi lähdetään. Kotimaassa elintaso jopa se koko elämä uhkaa romahtaa tai on romahatanut että sitä parempaa pitää lähteä hakemaan vieraista maista.

      Se parempi elintaso on pois suomalaisilta, jos se kustannetaan sosiaaliturvalla kun maahantulijat eivät paranna Suomen taloutta vaan heikentävät sitä

      Ei nämä talousasiat aina niin yksioikoisia ole vaikka kaikki pakolaiset hakisivat sen elantonsa fattan luukulta. Itse sanoisin että pakolaiset kokonaisuudessaan eivät vaikuta suomalaisten elintasoon.

      Oikeasti avun tarpeessa pitää toki auttaa, mutta merkittävä osa ”pakolaisista” tulisivat hyvin toimeen kotimaassaan, ainoana syynä Eurooppaan lähtemisessä on toiveet paremmasta elintasosta.

      Sitten varmaan ei ole pelkona että se elintaso haetaan fattan luukulta

     • 1.3.1.2.12

      elin_tilaa sanoo

      Pitkällä aikavälillä maahanmuutto todennäköisesti maahanmuutto todennäköisesti parantaa Suomen elintasoa. Aikonaan koulussa 1970-luvulla jo peloteltiin väestöpyramidilla ja edelleen väestön keski-iän kasvaminen on. Mutta maailama muuttuuu, silloin ei osattu ennakoida tekniikan kehitystä ja moni työvoimavaltainen ala onkin nyt robottien hallussa… tai työt menneet halpatyön maihin. Eikö kuitenkin aika yksinkertainen yhtälö ole, Suomen työttömyys + lisää työttömiä = älyttömän suuri vaje työpaikoissa? En epäile etteikö suurin osa ”elintasopakolaisista” olisi halukkaita työntekoon, mutta mistä niitä töitä? Pitääkö Suomen alkaa kilpailla palkoilla Aasian maiden kanssa?

     • 1.3.1.2.13

      elin_tilaa sanoo

      Ärsyttää kun alan olla niin kännissä ettei kirjoitus mene aivan niin kuin pitäisi. Joss ymmärrät mitätarkoitan. Pari kirjoitusvirhettä tuossa edellä…

     • 1.3.1.2.14

      keke sanoo


      En epäile etteikö suurin osa ”elintasopakolaisista” olisi halukkaita työntekoo

      Noniih alkoihan se teksti kuulostamaan jo vähän tutummalta. Se on jännä miten samoja yleistyksiä käytetään niin maahanmuuttajista kuin työttömistäkin.


      Pitääkö Suomen alkaa kilpailla palkoilla Aasian maiden kanssa?

      En usko. Aasiassa pitää ihmisille maksaa palkka työstä toisin kuin Suomessa.

     • 1.3.1.2.15

      näin se menee sanoo

      ”Persujen Lahden kaupunginvaltuutettu Martti Mäkelä klaanipukuisen kanssa ”mielenosoituksessa”.”

      Jos nyt pysyttäisiin totuudessa. Ko. henkilö on ollut todistettavasti töissä em. ajankohtana, lue http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1443152933782.html

      Mutta tätähän tämä ”suvaitsevaisten” touhu on. Tehdään harvaanjohtava uutinen, aletaan levittämään sitä ja kauhistellaan asiaa, ja loppujen lopuksi valetta aletaan pitämään totuutena. Ja vaikka myöhemmin virheellinen uutinen sitten oikaistaisiin, jää valheellinen uutinen elämään ikiajoiksi. Noh, eihän tämä ole ensimmäinen kerta kun vasemmisto jää kiinni valheesta ”housut kintuissa”…

    • 1.3.1.3

     Persu sanoo

     Roturealisti ja maahanmuutto kriittinen ^ suomi suomalaisille

 2. 2

  Anniina sanoo

  Lahdessa asuvana olen tähän asti kohautellut olkapäitäni miespuoliset kanssaihmisten raiskausfantasioille, joiden kohteeksi itsekin olen suvakkina päässyt. Viime yön tapahtumat pistävät kyllä miettimään oman elinpiirin turvallisuutta ja nostavat pelkoa siitä että onko tämä vasta alkusoittoa. Ymmärtävät nämä ”isänmaan toivot” millaista ilmapiiriä ympärilleen luovat?

 3. 3

  Bah sanoo

  Sinänsä Sipilällä ja Stubbilla on pointti, että ihmiset, jotka ilmaisevat huolensa asiasta kiihkottomasti ja käyvät asiallista dialogia saavat liian helposti rasistin leiman nykyään. Nämä lakana päällä ja kaljamaha pilottitakin välistä roikkuen perseilevät apinat sitten ovat taas asia erikseen, johon ehdottomasti pitää puuttua.

  • 3.1

   stunned sanoo

   Ongelma on siinä, että Sipilä, Soini ja Stubb eivät tarkkaan osoita kommenttejaan kenellekään. He eivät erittele, kenen näkemyksiä tukevat tai ketä kuuntelevat. Kadulla riehuvat nuivat ja natsit voivat huoletta omia viestin ja tukeutua ’hallituksen lupaan’ käyttää väkivaltaa.

   Kukaan ei ole sulkenut korviaan asiallista keskustelulta. Halla-ahon keskustelu ei ole asiallista, eikä monen muunkaan persun. Itse asiassa persut eivät suostu edes keskustelemaan. Muiden täytyy kuunnella.

   Kohta Reichstag palaa, hallitus siirtyy Krollin oopperaan ja luetaan valtalaki.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Kroll-ooppera

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Valtalaki_%28Saksa%29

   • 3.1.1

    Bah sanoo

    ”Kukaan ei ole sulkenut korviaan asiallista keskustelulta”

    Kokemus on toki subjektiivinen, mutta omien havaintojen perusteella asiallinen keskustelu tästä aiheesta on aika harvinaista, ja silloinkin se ennen pitkää päättyy/hukkuu rasisti/suvakki kilpahuutelun alle. Ja siinä mielessä sipilällä on pointti, että molempien puolien pitäisi pystyä käymään asiallista dialogia.

    Halla-ahon ja useimpien persujen keskustelu asiasta tosiaan on harvoin asiallista, jos keskustelua lainkaan.

   • 3.1.2

    niko sanoo

    ”Ongelma on siinä, että Sipilä, Soini ja Stubb eivät tarkkaan osoita kommenttejaan kenellekään. He eivät erittele, kenen näkemyksiä tukevat tai ketä kuuntelevat. Kadulla riehuvat nuivat ja natsit voivat huoletta omia viestin ja tukeutua ’hallituksen lupaan’ käyttää väkivaltaa.”

    http://www.hs.fi/kotimaa/a1443065608880

    ”Suomen hallitus tuomitsee jyrkästi viimeöiset rasistiset mielenilmaukset maahan tulleita turvapaikanhakijoita kohtaan. Väkivalta ja sillä uhkaaminen on aina tuomittavaa”, toteavat pääministeri Juha Sipilä (kesk), ulkoministeri Timo Soini (ps) ja valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) yhteislausunnossaan.”

    Millä tapaa hallituksen pitäisi osoittaa kommenttinsa jos tämä ei ole tarpeeksi suoraan osoitettu?

    • 3.1.2.1

     PeelsePuupi sanoo

     Noh, Soinihan voisi aloittaa vaikka potkimalla ala-arvoisen rasistisia kommentteja VUOSIKAUSIA esitelleen J. Halla-ahon ulos puolueesta…

  • 3.2

   keke sanoo

   ”kiihkottomasti ja käyvät asiallista dialogia saavat liian helposti rasistin leiman nykyään”

   Kyllä rasisti voi asiansa argumentoida myös asiallisesti ja kiihkottomasti

   • 3.2.1

    Angie sanoo

    Aivan oikein keke! Hyvin usein rasisti myös piilottaa rasisminsa ”maahanmuuttokriittisyyteen”.

    • 3.2.1.1

     Jokke sanoo

     Ja maahanmuuttokriittiset leimataan oman kokemuksen mukaa melkein aina rasistiksi. 🙂

     • 3.2.1.1.1

      keke sanoo

      Ihan ymmärrettävää koska aika usein rasistista sisältöä suolletaan maahanmuuttokritiikin varjolla

   • 3.2.2

    Bah sanoo

    Toki voi, mutta eriävän mielipiteen esittäminen maahanmuutosta ei silti tee ihmisestä rasistia. Asiallista dialogia voi ja pitää käydä tästäkin asiasta, mutta näitä helvetin Lahden kuulapäitä ja heidän toilailujaan ei kuitenkaan ole syytä suvaita.

    • 3.2.2.1

     X sanoo

     Ei rasismi ole mikään kerran likaannuttua loppuiän kannettava leima. Rasismistaan pääsee eroon ihan sillä, että lopettaa rasististen mielipiteiden ja puheiden levittämisen. Siihen taas ei millään muotoa auta ”en ole rasisti, mutta” tai ”en ole rasisti vaan rotureal.. maahanmuuttokriittinen” -kaltaisten läpinäkyvien käsienheiluttelusavuverhojen käyttö, mitkä todellisuudessa vain pahentavat asiaa.

     Niin kauan kun levittää rasismia syntyperän mukaan arvottaen, on rasisti. Mikäli sitä ei enää tee, ei enää ole. Ei ole mahdollista esittää asiaansa uskoen rasistista propagandaa olematta samalla rasisti. Tämä on tasan näin yksinkertaista.

     • 3.2.2.1.1

      Bah sanoo

      ”Niin kauan kun levittää rasismia syntyperän mukaan arvottaen, on rasisti. Mikäli sitä ei enää tee, ei enää ole. Ei ole mahdollista esittää asiaansa uskoen rasistista propagandaa olematta samalla rasisti. Tämä on tasan näin yksinkertaista.”

      Niin on, mun pointti ei olekaan se, vaan se, että maahanmuuttoa tai siihen liittyviä asioita voi kritisoida myös muilla perustein kuin etnisyyden mukaan.

      Esim. onko onnistuuko maahanmuuttajien integrointi tarpeeksi hyvin, tai onko maan asiat muutenkaan sillä tolalla, että kannattaa ottaa maahanmuuttajia enemmän, tai että kannattaisiko just nyt painaa vähän jarrua, kun resurssit ei oikein tunnu riittävän edes kunnon väliaikaismajoitukseen. Kaikki nämä sinällään ihan hyviä kysymyksiä, jotka eivät perustu tulijoiden syntyperään millään tavalla. Toki niitä varmasti käytetään myös peittämään oma pelko erilaisuutta kohtaan tilanteissa, kun ei vain kehdata sanoa että ”enhän minä mitään mustia miehiä halua nähdä, ne kuulemma haiseekin pahalle”.

      Siitä huolimatta tiedän paljon mitä tahansa maahanmuuttoa kannattavia ihmisiä, jotka kantavat huolta ensimmäisestä ja etenkin viimeisestä esimerkistä, ja heillä pitäisi oikeus se myös sanoa ilman leimaamista.

     • 3.2.2.1.2

      keke sanoo

      kun resurssit ei oikein tunnu riittävän edes kunnon väliaikaismajoitukseen

      Millä tavalla tämä liittyy maahanmuuttoon? Kai olet tietoinen että mikäli tahtoo Suomeen tulla täytyy todistaa että pystyy itsensä täällä elättämään. Mikäli erehtyy sossun tai KELA:n jonoon menemään niin oleskelulupaa ei uusita. Ainoan poikkeus mikä voidaan tehdä siinä asiassa että toimeentuloa ei oteta huomioon on se seikka että perheenjäsen on Suomen kansalainen jolloin oleskelulupa paperiin ei tarvitse ilmoittaa millä meinaa itsensä elättää ja mistä tähän mennessä rahansa on saanut elämiseensä. Eli maahanmuuttajan kohdalla ei tarvitse huolehti resursseista hän huolehtii ne itse tai käytännössä sitä oleskelulupaa ei saa.

      Jos puhut sitten pakolaisista asia on toinen kunhan vain totean että jos pari tuhatta saapuvaa pakolaista aiheuttaa resurssipulan Suomelle niin eiköhän sitten ole aika pistää lappu luukulle koko puljulle.

      Toki ymmärtäähän sen että jos nyt poikkeuksellisen paljon tulee muutaman viikon porukkaa niin pitää erikoisjärjestelyjä tehdä. Käsittääkseni mistään varsinaisesta kriisistä ei vielä ole kyse jos joku maahan saapunut turvapaikanhakija joutuu nukkumaan puolijoukketeltassa tai sisällä sohvalla muutaman päivän. Onhan se ikävää mutta ei nyt mitään ennenkuulumatonta.

     • 3.2.2.1.3

      Bah sanoo

      ”Millä tavalla tämä liittyy maahanmuuttoon? Kai olet tietoinen että mikäli tahtoo Suomeen tulla täytyy todistaa että pystyy itsensä täällä elättämään.”

      Olen tietoinen, ja kirjaimellisestihan se ei maahanmuuttoon liitykään. Yleisesti keskusteluja seuratessa kuitenkin pakolaisuus ja maahanmuutto niputetaan samaan ryhmään, joten tein niin itsekin, koska varsinaiseen pointtiin se ei vaikuta karvan vertaa.

      ”Jos puhut sitten pakolaisista asia on toinen kunhan vain totean että jos pari tuhatta saapuvaa pakolaista aiheuttaa resurssipulan Suomelle niin eiköhän sitten ole aika pistää lappu luukulle koko puljulle.

      Toki ymmärtäähän sen että jos nyt poikkeuksellisen paljon tulee muutaman viikon porukkaa niin pitää erikoisjärjestelyjä tehdä. Käsittääkseni mistään varsinaisesta kriisistä ei vielä ole kyse jos joku maahan saapunut turvapaikanhakija joutuu nukkumaan puolijoukketeltassa tai sisällä sohvalla muutaman päivän. Onhan se ikävää mutta ei nyt mitään ennenkuulumatonta”

      Joo, munkaan mielestä mistään kriisistä ei voida puhua, jos asiaa pysähtyy ajattelemaan, mutta media rummuttaa (tai rummutti, nythän se tuntuu vähän laantuneen jo) aihetta niin paljon, että Tornionjoki tuntui välillä olevan mustanaan Ruotsin puolelta Suomeen paniikissa uivia ihmisiä. Onko siis mikään ihme, että joissain ihmisissä (etenkin paikallisissa) herättää huolta näennäisen hallitsematon virta ihmisiä, joita ei edes saada kunnolla majoitettua?

      Se, että huolella ei todellisuudessa ole juuri mitään totuuspohjaa, jos vaivautuu ajattelemaan Iltalehden otsikoita pidemmälle, ei itsessään tee ihmisestä maahanmuuttokriittistä tai pakolaisvastaista. Ja osittain se, että näistä huolista ei kuulemani/lukemani mukaan juuri pysty keskustelemaan ilman tyhjäpäistä huutelua, varmistaa vain niiden pysymisen pinnalla jatkossakin.

      Jos ihmisten huolista voitaisiin keskustella avoimesti ja asiallisesti, niin niitä voitaisiin hälventää myös ihan faktoilla, eikä tehdä karhunpalvelusta turhalla huutelulla.

  • 3.3

   aito kysymys sanoo

   Hei voisitko antaa esimerkin, esimerkiksi pari linkkiä nettikeskusteluihin joissa asiallinen ja ei-rasisti maahanmuuttokriittinen keskustelija on leimattu rasistiksi? En ole koskaan nähnyt sellaista tapahtuvan mutta kuulen päivittäin että muka tapahtuu koko ajan. Tässä myös Sakulle vinkki blogin aiheeksi.

   • 3.3.1

    Hattu sanoo

    Onpa kerrassaan yllättävää, ettei yhtäkään linkkiä ole ilmaantunut 😀 Olisi itseänikin kiinnostanut, samasta syystä.

 4. 5

  Nalle Ö. sanoo

  Kyllähän leirityö tulisi varmasti vielä halvemmaksi kuin kuntouttava työtoiminta, joten sikäli se istuisi nykyhallituksen agendaan erinomaisesti.

  • 5.1

   Lotta sanoo

   Kokoomuksen Benikin eilen Ylellä tahtoi työttömät tekemään jotain työttömyyskorvauksen eteen, niin miksi ei pakolaisstatusta ja suomalaisten ”etuja” haikailevat saisi pakkotyötä tehdä – syrjintää? 😉

 5. 6

  T. K. Lehtinen sanoo

  Taktinen harhautus, johdetaan kansaa keskittymään ”suureen ongelmaan” ja hoidellaan asiat Suomessa nopeasti niin, ettei paluuta ole. Jaetaan kavereille, mitä jaettavissa on ja jos joku pullikoi laitetaan todellakin siihen alempaan kastiin. Tämä alempi kasti käsittää läskit ja köyhät, jotka selkeästi eivät osaa syödä oikein, eivätkä osaa olla oikealla hiekkalaatikolla,
  Oltuani n. 30 v. työelämässä ja nyt miltei vuoden työttömänä, olen huomannut, että koko ikäni olen kuulunut yhteiskuntaan, joka ei olekaan minun yhteiskuntani. Koska tein töitä suurimman osan julkisella sektorilla, olen siis ollut syömässä Suomen vientiä ja vaatinut vielä ”ylimääräistä” rahaa, kun jouluaattona jätin pienen poikani ja puolisoni lähtiessäni töihin. (muka henkiä pelastava ensihoitaja ja hätäkeskuspäivystäjä, pahinta sorttia!!) turhana ”virkamiehenä”. Nyt työttömänä olen veronmaksajien (oma vero% 25) rahoilla elävä loinen. Eli minut voi kivittää, koska kyllä me sen olemme osanneet ilman pelottavan islamin tänne tuloakin
  Pitäisi mennä parikymppisen ”miksun” duuneihin 8€/h, jotta olisin taas nostamassa Suomea nousuun tyrkyttämällä vanhuksille puhelimitse asioita, joita oikeasti kukaan ei halua eikä todellakaan tarvitse. Ja tämä on sitä työtä, mitä Suomi kaipaa???
  Odottelen innolla pääsyä kuntouttavaan työtoimintaan, koska onhan aivan selvää, että päästäni ostettiin järki ansiosidonnaisella työttömyystuella…

  • 6.1

   JiiiJooPajooo sanoo

   Kovasti on tuttua tarinaa, julkisella tai ykstyisellä samaa on liikkeellä laajeenevassa määrin. Huvittavinta on että, noin 690 €/kk työmarkkinatuesta menee 20%, kyllä 20% veroa ! Näin Suomi Oy Ab varmistaa saatavansa jos pitkäaikaistyötön heittää lusikan nurkkaan tai päin Hallitusta omatoimisesti tai muuten vaan ennen lasketttua aikaa… Sitten vielä kattelet kun joku pässi heiluu valkoinen lakana yllä ja tötterö päässä turvapaikanhakijoita vastassa ja kovapalkkainen EuroPerse Halla-aho ehdottaa keskitysleiriä pohjoiseen Ruotsin rajalle. Tässä alkaa kypsemmänkin ihmisen vati täyttyä, pitääkö alkaa höylätä käteensopivaa kakkosnelosta rotupoliittisiin keskusteluihin, HÄH !

 6. 7

  Tea M. sanoo

  No jaa, enpä vielä ihan sanoisi, että hallitus pelkää omaa kansaansa (ei esim. leikkausten suhteen paljon tunnu pelkäävän), mutta ehkä haluaa rauhoitella ihmisiä eikä provosoida. Ainoa vaan, että tällä menolla näyttää ulospäin siltä kuin juuri noita rasistisia mielenosoittajia haluttaisiin hyssytellä. Hallituksen pitäisi selväsanaisemmin tuomita ääliömäiset ylilyönnit. Ennen kaikkea tietysti Timo Soinin, mutta eihän se nyt käy, kun puolue elää juuri noista ”maahanmuuttokriitikoista”.

  • 7.1

   elin_tilaa sanoo

   Leikkauksiin on pakko kommentoida ettei hallitus kuikenkaan aivan kaikkea ole läpi runnomassa. Joissain tapauksissahan on kuunnelleet järkipuhettakin… Toiseksi: onko hallituksen tehtävä ottaa yksittäistapauksiin kantaa? Eikö hallituksen tehtävä ole ennemminkin luoda suurempia linjauksia? Yleisellä tasolla niin Sipilä, Soini kuin Stubbkin ovat ilmaisseet paheksuntansa rasistisesta väkivallasta. Kyse on kuitenkin yksittäistapauksista eikä mitään erityisiä toimenpiteitä kai kaivata? Oman mielipiteensä ilmaiseminen on Suomessa perusoikeuksia, kunhan lain puitteissa pysytään.

   • 7.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Yksittäistapauksiin ei hallituksen varsinaisesti kuulu ottaa kantaa, mutta kyseessä on jo suoranainen yhteiskunnan turvallisuutta vaarantava ongelma. Siksi pidän hallituksen poikkeuksellisen selkeää kannanottoa erinomaisena asiana.

    • 7.1.1.1

     elin_tilaa sanoo

     Muuttaako hallituksen ”hallituksena” tekemä kannanotto mitään? Ehkä ”omien” mielipiteellä on enemmän merkitystä (tässä yhteydessä on syytä muistaa ettei kaikki perussuomalaiset ole rasisteja ja toisaalta kaikki rasistit eivät ole perussuomalaisia – äänekkäimmät vain saavat aikaan sellaisen mielikuvan). Tunnustan, etten ole itsekään perussuomalaisena julkisesti ottanut asiaan kantaa, mutta sanottakoon nyt tässä epäselvyykseien välttämiseksi: ehdottomasti väärin on ketään syntyperänsä perusteella ketään vainota. Lupaan vastedes tarvittaessa huomauttaa asiattomasta vihanlietsonnasta…

 7. 8

  Karoliina Caforio sanoo

  Surullista kyllä, tämä on todellisuutta tässä rakkaassa Suomen maassamme. Ilmapiiri alkaa olla sietämätön. Saksassa turvapaikanhakijoita vastaan mieltä osoittavia ja hyökkääviä kutsutaan neo-natseiksi ja Saksan valtion johto tuomitsee toiminnan selkeästi … Täällä Suomessa ”heitä pitää ymmärtää”.

 8. 9

  Kalle* sanoo

  Mikä ratkaisuksi tähän akuuttiin turvapaikanhakija-ongelmaan? Halla-Ahon ansiokkaan ulostulon siivittämänä tässä oma ratkaisuni:

  Perustetaan nykyisen Suomen alueelle uusi valtio, vaikkapa Perus Suomi. Mielellään sen verta vaikeakulkuiseen maastoon että sinne ei pääse edes halukkaat maahantulijat. Uudessa Perus Suomessa peräkammarinpojat ja -tytöt olisivat maassa maan tavalla, lisääntyisivät keskenään, eivät tahtoisi maasta pois, eikä kukaan sinne tulla.

  Perus Suomen valtakunnankanslerin tms. johtohahmon hommat luonnaisivat varmaan hienosti Halla-Aholta.

  Problem solved.

 9. 10

  kaksoiskansalainen sanoo

  Eikös tuo kyselytunti ollut ennen kuin rasistijoukko heitteli kiviä ja raketteja? Odotan kyllä että hallitus tuomitsee Lahden ´´mielenosoituksen´´ mahdollisimman pian. Ei tuosta voi olla hiljaa.

  • 10.1

   Sieltä "toisesta ääripäästä"... sanoo

   Nimenomaan:
   ”Rasistisia ja uhkaavia mielenilmaisuja ei oikeuta mikään. Ei koskaan. Ei missään olosuhteissa. Tuomitsen jyrkästi.” Alexander Stubb, 25.9.2015 klo 8:11

   Nyt viimeistään olisi tällä osa-alueella syytä alkaa myös toimia. Riittävän voimakkaasti ja päättäväisesti. Pelkkä tuomitseminen ei riitä.

   • 10.1.1

    Valtteri sanoo

    Kyllä, kannatan ehdottomasti rasistien ja muiden väkivaltaan ja sen uhkaan tarttuvien saattamista edesvastuuseen, mutta mitenköhän se käytännössä onnistuu? Poliisi ja oikeuslaitos ovat nyt ja oletattavasti vähintään seuraavan vuoden ruuhkautuneet turvapaikanhakijoiden rekisteröinnistä, hakemusten käsittelystä, valituksista ja karkoituksista. Jo nyt varoitellaan, että rikostutkinnasta joudutaan tinkimään resurssien rajallisuuden vuoksi. Resurssejahan saa lisää hallituksen ja eduskunnan päätöksellä, mutta vaikka julkisten menojen ja henkilökunnan kasvattamiseen löytyisikin hallitukselta haluja, onnistuisiko se käytännössä tarpeeksi nopeasti?

  • 10.2

   Angie sanoo

   Tähän on siis tosiaankin tultu. Suomalaismiehet heittelevät kivillä SPR:n työntekijöitä ja ampuvat ilotulitteilla turvapaikanhakijoiden linja-autoa. Hävetkää kaikki ”maahanmuuttokriittiset”, jos edes osaatte!

   • 10.2.1

    Eija sanoo

    Olen niin samaa mieltä ! Eivät he osaa hävetä…sisimmässään vaan mässäilevät ja peukuttavat Ku kluxlaisia… Uskomattoman raukkamaista, että AIKUISET (?) suomalaiset miehet (ehkä myös naiset ) pelottelevat pieniä lapsia….Muistan oman pienen 2-vuotiaani, miten hän niin pelkäsi aikoinaan uuden vuoden raketteja…Mun sydän särkyy tästä ! Rikollisia ovat minun silmissäni koko ”mielenosoittaja ”-porukka, eivätkä tosiaan piittaa pienistä sakkolapuista…Monikohan tuosta porukasta nousi ja lähti tänä aamuna töihin ..!

   • 10.2.2

    Juhani sanoo

    Siinä missä islaminuskoiset eivät ole pahoillaan jihadistien tekosista ei myöskään suomalaisen maahanmuuttokriittisen ja hallituksen harjoittamaan: ”tehdään tiliä hädänalaisilla politiikkaan” kyllästyneen tarvitse olla pahoillaan muutaman oikeistoradikaalin tekemisistä.

    Suomalaisten tulisi yhtenä rintamana asettua hallitusta ja hallituksen verorahojen kavalluspolitiikkaa vastaan. Ne on kumminkin meidän verorahoja ja niillä tulisi luoda meille hyvinvointia osallistavien orjatöiden sijaan, joista hyötyvät politiikkojen toverit.

    • 10.2.2.1

     stunned sanoo

     Jospa veronkiertäjät ja verokeidasyhtiöt maksaisivat veronsa. Meillä ei olisi mitään hätää.

     Pakolaiskriisi on (käyttökelpoinen) sivujuonne, jolla on vain vähän tai ei mitään tekemistä Suomessa vallitsevan laman ja suurtyöttömyyden kanssa. Mutta ainahan näin voi tarkoitushakuisesti väittää. Joka näin puhuu, ei ole osa ratkaisua, vaan osa ongelmaa.

    • 10.2.2.2

     Janne sanoo

     Islamistien uhreista 99.999% on muita muslimeja. Länsimaisia uhreja on vain hyvin, hyvin pieni osa siitä sodasta, jossa islamilainen maailma on ollut ääriliikkeitä vastaan jo vuosia ja jopa vuosikymmeniä.

     Tässä sodassa me olemme muslimienemmistön kanssa samassa rintamassa.

     Tämän sodan uhreja on nyt osa Suomeenkin tulleista.

     Lahden ja Kouvolan tapaukset ovat jonkin umpimielisen joukon aivoton tempaus, jossa ei ole järjen hiventäkään, se on totta.

  • 10.3

   Saku Timonen sanoo

   Oli ennen Lahden tapahtumia, mutta jo monta viikkoa on uutisoitu erilaisista uhkauksista ja väkivallateoista. Niitä ei hallitus tuominnut.

 10. 11

  Virve sanoo

  Siinä vaiheessa kun järki loppuu väkivalta alkaa :/ Taas on isänmaan toivot liikkeellä. Mitähän pahaa nääkin lapset ja perheet on tehny muutakun kärsinyt. HÄVETTÄÄ suuresti!

  • 11.1

   dexron III sanoo

   Eiköhän se mene ennemminkin niin että siinä vaiheessa alkaa toiminta kun ihmiset tuntevat että he eivät saa ääntään kuuluviin ja heidän mielipiteensä sivuutetaan kokonaan. Jos kaikki kuuntelisivat kaikkia, niin tilanne ei kärjistyisi.

 11. 12

  jussibratsu sanoo

  Saku, vaikka kovasti taidat petaillakin täällä poliittista uraa, voisitko kuitenkin ilmeisen fiksuna kaverina olla käyttämättä käppäpropagandaa josta vastapuoltakin syytät. Oli maahanmuuttajia sitten 10 tai miljoona, me tullaan tarvimaan sisäistä dialogia nyt ja jatkossa. Ehdotusten demonisointi vain siksi että ne tulevat esim. Halla-aholta on toki joissain piireissä ihan mahtava juttu, mutta absoluuttisesti ei välttämättä paras ajatus.

  Se mitä Halla-Aho ehdotti oli suuren parakkikylän rakentaminen Ruotsin vastaiselle rajalle, peruspalveluilla mutta rahalliset tuet poistaen – tarjoten ensimajoitustilat ja turvan mutta ei sosiaalisia houkuttimia. Tästä on aika pitkä matka keskitysleireihin, ja vertaus on älyllisesti ja propagandistisesti halpa.

  Suomen puolelta hätämajoitustilat on loppumassa, ja ratkaisuja tarvitaan. Saksan puolella hätämajoituksiin on mietitty jopa niitä oikeiden keskitysleirien tiloja – jos joku on hädässä, luultavasti hänelle on parempi saada ensiksi katto pään päälle eikä jeesustella sammutetaanko tulipaloa nyt väärin.

  • 12.1

   Jussi Pelkonen sanoo

   Jussibratsu: Kyllä Halla-ahon ehdotus viittaa siihen, että meille perustettaisiin internointileirejä, turha sitä on kiistää.

   En ymmärrä sitä, että europarlamentaarikko Halla-aho tarvitsee ehdotustensa selittäjiksi kannattajiaan. Yritin kerran keskustella arvoisan europarlamentaarikko Halla-ahon kanssa yksityisviestein, mutta hänen vastauksensa menivät niin ala-arvoisiksi, että päätin luovuttaa. – Minä en siis hävinnyt, vaan voitin, koska minun argumenttini säilyvät vieläkin tosina…

   • 12.1.1

    Angie sanoo

    Jussi Halla-aho kirjoitti joskus blogissaan: ”…Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti…”
    Tähän on nyt aika vastata: kiitos samoin! ”Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin suomalainen maahanmuuttokriittinen persu…”

   • 12.1.2

    jussibratsu sanoo

    Jussi Pelkonen: Jos minuun viittasit kannattajalla, ei ihan osunut. Lisäksi en selittänyt yhtään mitään, alleviivasin vaan katsotaan nyt mitä syytetty asiasta on oikeasti sanonut, ei sitä mitä siellä tai täällä on asiasta tulkittu.

    Keskitysleirivertaus on edelleen halpa ja lapsellinen.

    Stunned: Ankkatesti ei mene läpi – jos oikeasti kuvittelet että pakolaisten hätämajoituksen ja jonkun Auschwitz-Birkenaun olot ovat samanlaiset, suosittelen hienoista aiheeseen perehtymistä.. Jos ehdotus on huono, sen voi palastella osiin ja esittää vastaperustelut. Huutelu on huutelua, on sen lähteenä sitten lakanajätkät vastaanottokeskuksen edessä tai perustelemattomat huutelijat internetissä.

    Vielä pieni ajatusleikki. Turvapaikanhakijoita tulee, ja näistä osa syyllistyy johonkin rikolliseen, kuten on käynytkin. Mutta näiden yksittäistapausten perusteella ei ole syytä leimata koko porukkaa rikollisiksi – rikollisia tai äärimielisiä löytyy kantaväestöstäkin. Maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvia on, ja näistä osa syyllistyy johonkin lakanatempauksiin. Mutta näiden yksittäistapausten perusteella on ihan ok leimata kaikki rasisteiksi. Voisiko olla peiliin vilkuilun paikka vähän itse kelläkin, yleistäminen ja demonisointi on ihan samanlaista, kohde vain on eri.

    • 12.1.2.1

     stunned sanoo

     Lue kommenttini tuhoamisleireistä. Vain harva Valtakunnan työleireistä oli ’Vernichtungslager’. Nekin sijaitsivat useimmiten vallatuilla alueilla (Puolassa).

     Ensimmäinen leiri, Dachau, avattiin jo 1933. Se oli prototyyppi, jonka esikuvan mukaan keskitysleirejä tehtiin lisää. Melkeinpä viaton alku.

    • 12.1.2.2

     Feisal Thomas sanoo

     Keskitysleirejä on perustettu kaikille mantereille ja liki kaikkiin valtioihin. Euroopassa mm. joitain vuosikymmeniä sitten muslimeille serbien toimesta. Natsi-Saksan leiriolot vaihtelivat jopa saman leirin sisällä, mm. Auschwitz-Birkenaussa joka jakautuu nimensä lisäksi alueellisestikin useisiin osiin. Saksassa on jo majoitettu entisiin keskitysleireihin turvapaikanhakijoita, toki sillä erotuksella Halla-ahon ja Packalenin ehdotuksiin ettei turvapaikanhakijoita ole siellä vangittu leirien sisään.

  • 12.2

   stunned sanoo

   Eivät kaikki keskitysleirit olleet Valtakunnassakaan tuhoamisleirejä. Ankkatesti: Halla-ahon ehdotus ui kuin ankka, vaakkuu kuin ankka ja näyttää ankalta. Siispä se on mitä todennäköisimmin ankka (keskitysleiri).

  • 12.3

   keke sanoo

   ”tarjoten ensimajoitustilat ja turvan mutta ei sosiaalisia houkuttimia. Tästä on aika pitkä matka keskitysleireihin”
   No jos siihen lisätään vielä jokin työvelvoite ja sen parantava vaikutus niin vetaus on yksi yhteen keskitysleiristä. Tässä pitää muistaa se että ihmisten tuhoaminen tuli Saksalaisten yleiseen tietoon vasta sodan jälkeen. Sitä ennen he luulivat että juutalaiset olivat leireillä odottamassa siirtoa uuteen kotimaahansa.

   • 12.3.1

    stunned sanoo

    ”…peruspalveluilla mutta rahalliset tuet poistaen – tarjoten ensimajoitustilat ja turvan mutta ei sosiaalisia houkuttimia ”

    Eli ovat vankeja ja rahattomia?

    Turvalla (tai turvallisuudella, joko henkilön tai sisäisen) puolusteltiin Saksassakin ensimmäisiä passituksia leirille. Schutzhaft — turvasäilö.

    ”In Nazi Germany, the German equivalent term, ’Schutzhaft’, was used as a euphemism for the extra- or para-legal rounding-up of political opponents and especially Jews, sometimes officially defended as being necessary to protect them from the ’righteous’ wrath of the German population.”

    Juutalaiset eivät Valtakunnassa olleet ensimmäisiä leireille passitettuja. Dachau oli varsinkin alkuvaiheessa (1933) ensisijaisesti poliittinen leiri. Pakkotyö tuli hyvin nopeasti mukaan kuvioihin. Kuntouttava työpalvelu?

    • 12.3.1.1

     jussibratsu sanoo

     Työpalvelua turvapaikanhakijoiden hyväksi on myös väläytelty työttömille, olisivatko nämä nyt sitten Einsatzkommandoja? Väittääkö joku aikuisten oikeasti että tässä nyt on agendana tuhoamisleirien valmistelu?

     ””…peruspalveluilla mutta rahalliset tuet poistaen – tarjoten ensimajoitustilat ja turvan mutta ei sosiaalisia houkuttimia ”

     Eli ovat vankeja ja rahattomia?”

     Työ- ja tuhoamisleireillä taisi olla tilat, terveydenhuolto ja elinajanodote hieman heikommat. Perusturvan tarjontakin taisi olla ainakin loppuajasta vähän heikompi. Oikeastaan odotin että keskitysleirivertaus olisi tullut jo sen Tornion ison käsittelyksekuksen osalta (johon erona ei taida olla muuta kuin se että lisämajoitustilaa otettaisiin parakeista ja rahalliset avustukset poistuisivat?) mutta nähtävästi tarvittiin Halla-Ahon kommentti että voitiin ampua keskitysleirikommentilla .. Tiloja ja hätämajotteita tarvitaan lisää, liikkumista kontrolloidaan jo noissa ensikäsittelykeksuksissa pakon sanelemana, niin onko tässä nyt se suurin ongelma se että halla-aho ehdotti rahallisen tuen poistamista, vai se että ylipäätänsä halla-aho ehdotti?

     • 12.3.1.1.1

      keke sanoo

      ” Väittääkö joku aikuisten oikeasti että tässä nyt on agendana tuhoamisleirien valmistelu?”

      Ei varmaankaan. Itse kyllä olen ilmapiirissä haistellut että pakkotyöleirejä on eräät piirit suunnitelleet melko avoimestikkin. Esimerkkinä erilaiset risusavotat.

      Kannattaa tosiaankin se natsi Saksan historia lukea muutenkin kuin siinä kauhisteluaspektissa. Ei siellä kukaan oikeasti tiennyt että joukkotuhonta oli täydessä käynnissä. Vangit kerkesivät tehdä sitä ”Arbeit Mach Frei” työtä lähes kymmenen vuotta ennen kuin se joukkotuhonta varsinaisesti alkoi. Sehän se todellinen opetus siitä natsi Saksasta oli eli miten asiat menivät siihen pisteeseen ja miten välinpitämätön se saksan kansa oli siitä miten ihmisiä kohdeltiin ja miten se kuvitteli asioiden laidan olevan ihan jokin muu.

     • 12.3.1.1.2

      stunned sanoo

      ”Väittääkö joku aikuisten oikeasti että tässä nyt on agendana tuhoamisleirien valmistelu?”

      Agendana on pikku hiljaa hivuttamalla panoksia korottamalla sumuttaen saada hyväksyntä pakkolaeille, erityisryhmien eristykselle, ilmaistyölle ja muulle demokratian vastaiselle.

      Natsitkaan eivät ikinä uskaltaneet suoraan myöntää mitään. Kaikki oli salattua niin pitkälle kuin se oli silminnäkijöiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa mahdollista. Natsit pelkäsivät laillisuusajattelijoita ja kärähtämistä sotaan saakka. Yleistä mielipidettä ja tavallista kansalaista ei saanut säpsäyttää avaamaan silmiään.

      Dokumentaatiota loppuratkaisusta ei juuri tehty ja käskyjä ei kirjattu tai ne laitettiin alempien nimiin tai annettiin suullisesti. Käytettiin eufemismeja. Jotkut oikeasti kuvittelivat, että kotiin postissa saapunut käsky ilmoittautua matkalaukkuineen Umschlagplatzilla karjavaunuun kiipien oli vain siirto työvelvoitteeseen itään.

    • 12.3.1.2

     keke sanoo

     ”Juutalaiset eivät Valtakunnassa olleet ensimmäisiä leireille passitettuja. ”
     Joo eivät olleet muistaakseni se järjestys missä mentiin leireille meni jotakuinkin näin ekana kommarit, työttömät, vammaiset, homot, demarit, juutalaiset ja mustalaiset.

     Sinällään kommareita, työttömiä, homoja sekä demareita ei välttämättä joukolla tuhottu hirtettiin vaan välistä niin pysyi tunnelma sopivan letkeänä eikä soraääniä päässyt kuulumaan siinä risusavotan tai tienrakennusprojektin aikana. Jos oikein kovasti kunnostautui risusavotassa tai muiden leiriläisten kolttosien ilmiantamisessa niin saattoi jopa pikku palkinnon saada esmes käyntikortin keskitysleirin bordelliin. Pitää kato välistä vähän porkkanaakin saada.

     • 12.3.1.2.1

      LL sanoo

      Keskitysleiri tai Työleiri, ne eivät ole enää mikään metaforia, ne ovat jo toteutuneet työttömien kohdalla ja homma jatkuu mikäli on kokoomuksen Ben Z:tä uskominen (viittaan eilisillan a-sutdioon).

      Nykyfasismi ei ole 1:1 30-luvun saksalaisen natseilun kanssa, se saa ihan toisenlaisen ilmiasun, mutta aivan samasta ideologisesta ja poliittisesta liikkeestä on kyse. Fasismista. Euroopasta löytyy erilaisia kansallisia sovelluksia mm Unkarissa juutalaisten vainoaminen on jo arkipäivää. Meillä natsimieliset kanavoivat rotuoppinsa mukaisen ihmisvihansa maahanmuuttajiin (ei kaikkiin maahanmuuttajiin vaan ainoastaan muslimeihin, romaneihin ja ihonväriltään tummiin) ja sen lisäksi: työttömiin, homoihin, kommareihin, vasemmistovihreisiin suvakkeihin…jne…

      Natsijärjestö Suomen Sisun aktiivijäsenet ovat myös perussuomalaisten, kokoomuksen tai kepun jäseniä ja kannattajia. Siksi Stubb ja Sipilä sanovat, että vastaanottokeskuksia vastustavia ja SPR:n työntekijöitä sekä vapaaehtoisia väkivaltaisesti uhkailevia öykkäreitä pitää ymmärtää. Hallituspuolueilla on yhteydet natsijärjestöihin. En olisi uskonut, että se on koskaan mahdollista Suomessa. Mutta kyllä se vaan on.

     • 12.3.1.2.2

      keke sanoo


      Keskitysleiri tai Työleiri, ne eivät ole enää mikään metaforia, ne ovat jo toteutuneet työttömien kohdalla

      Niin ei tarvita leirejä kun ilmainentyövoima ei minnekkään karkaile vaan tekee mukisematta hommat. Parhaat vielä kiittelevät työkomennuksen päälle työnantajaa. Pakko kyllä sanoa että nerokkaasti hoidettu


      homma jatkuu mikäli on kokoomuksen Ben Z:tä uskominen

      Tämän voi tarkistaa myös jokaiselta eduskuntapuolueelta puolueohjelmasta.

    • 12.3.1.3

     LL sanoo

     Se joka vielä ummistaa silmänsä fasismilta ja rasismilta, joutuu eräänä päivänä havahtumaan hereille, eikä se ole mukava herätys. Perussuomalaiset aikovat muuttaa Sitä-saa-mitä-tilaa puoluesloganinsa Suomalaisten puolesta! -lauseeksi. Siis kohta eduskunnassa puhutaan puhtaasta suomalaisrodusta, ja nähtäväksi jää miten rotumääritys tehdään.

     Halla-ahon epäinhimilliselle parakkileiri-idealle on vaihtoehtoja, useampiakin. Turussa on ryhdytty tutkimaan mahdollisuutta hankkia matkustajalaiva ensimajoitustilaksi maahanmuuttajille.

 12. 13

  Harmaa massa sanoo

  Tulin blogiin, koska sitä hyväksi Hesarissa kehuttiin. Petyin. Samanlaista ääripäitä kärjistävää tekstiä kuin muuallakin.

  Tässäkin blogitekstissä vedettiin yhtäläisyysmerkit Sipilän lausuntoon ja johonkin rasistiseen idioottiin lakana päällään. Oliko vielä niin, että lausunto oli annettu ennen Lahden tapahtumia?

  On älyvapaata porukkaa, jotka mellakoivat mielenosoituksissa ja on naiivisti tosiasioilta silmänsä ummistavia, jotka auttaisivat kaikkia maailman köyhiä. MUTTA: välissä on suuri joukko ihan ansaitusti koko yhtälön taloudellisesta mahdottomuudesta huolissaan olevia ihmisiä, jotka todellakaan eivät uskalla rasistiksi leimautumisen pelossa sanoa mitään. Olisikohan Sipilän kommentti kenties suunnattu sille suurelle massalle ääripäiden sijaan?

  • 13.1

   Angie sanoo

   Onneksi Uuninpankkopoikaa ei ole pakko lukea, jos ei tykkää…. Mä tykkään!

  • 13.2

   Joni Pelkonen sanoo

   ”On älyvapaata porukkaa, jotka mellakoivat mielenosoituksissa ja on naiivisti tosiasioilta silmänsä ummistavia, jotka auttaisivat kaikkia maailman köyhiä”

   Se suuri enemmistökö ei auttaisi kaikkia maailman köyhiä? Osaako vain? Ei se noin mene. Aivan tavalliset ihmiset auttavat avuntarvitsijoita. Eivät auttajat ole mitään ”ääripäätä”, sillä auttaminen on aivan tavallista ihmisten välistä vuorovaikutusta. Raha- ja vaatelahjoituksia tekevät aivan tavalliset ihmiset tavoitteenaan parantaa hädänalaisten oloja.

   Asetat vastakkain aivan tavalliset ihmiset ja vihaa uhkuvat rasistit luullen tavallisia ihmisiä muka ääripääksi.

   • 13.2.2

    jussibratsu sanoo

    ”Se suuri enemmistökö ei auttaisi kaikkia maailman köyhiä? Osaako vain? Ei se noin mene. Aivan tavalliset ihmiset auttavat avuntarvitsijoita. Eivät auttajat ole mitään ”ääripäätä”, sillä auttaminen on aivan tavallista ihmisten välistä vuorovaikutusta. ”

    Tässä menee nyt taas vähän ohi asiasta. Oli enemmistö tai vähemmistö tai suuri tai pieni, on eri asia onko a) tahtotilaa auttaa kaikkia maailman köyhiä b) mahdollisuutta tuohon. Rajallisilla resursseilla on rajalliset mahdollisuudet, ja silloin pitää pystyä tekemään päätöksiä siitä ketä autetaan ja miten. Toki on mahdollista ottaa esimerkiksi lisävelkaa asian suhteen, mutta velkakin pitää maksaa ja sen maksuun liittyy taas erinäisiä ongelmia. Kuinka moni ottaisi henkilökohtaista lainaa toisen auttamiseen, ja jos ottaisi, ottaisiko määrättömästi? Oli tilanne kuinka ikävä ja avun tarve millainen vaan, realiteetteja ei pääse karkuun vaikka niiltä silmät haluaisikin hetkeksi ummistaa.

    • 13.2.2.1

     Mika sanoo

     Mistä toi verrastus ”kaikkiin maailman köyhiin” tulee? Maailmassa on noin milajrdi ihmistä absoluuttisessa köyhyydessä. Pakolaiskriisissä puhutaan muutamasta miljoonasta, joiosta eurooppaan suuntauntuu joitains satoja tuhansia, suomeen arviolta 30,000, joista kaikki eivät todellakaan jää maahan, sillä iso osa hakemuksista hylätään.

     Tottakai auttamisen halua sävyttävät aina taloudelliset realiteetit, mutta kannattaa myös muistaa että valtiolla on asiassa myös taloudellinen intressi: mitä nuoremmista ihmisistä puhutaan, sitä todennäköisempää on että he kykenevät oppimaan kielen ja työllistymään, jolloin tulevaisuudesta tästä ihmismäärästä saadaan myös tuloja.

     On hyvä että asiasta keskustellaan, mutta ihmetyttää miksi pitää maalata asiaa maailmaa suuremmaksi, eikä puhua tosiasiallisista numeroista ja luvuista. Ei tänne kukaan ole ottamassa ”kaikkia maailman köyhiä”, vaan murto-osan eurooppaan suuntautuvasta pakolaismäärästä.

     Se, mitä tämä maksaa ja paljonko siitä pitkällä tähtäimellä hyödytään on hyvä kysymys, mutta jos siihen haluaa oikeasti pureutua niin kannattaa pidättäytyä turhasta kärjistämisestä ja hyperbolasta.

    • 13.2.2.2

     keke sanoo

     ”pitää pystyä tekemään päätöksiä siitä ketä autetaan ja miten”

     Luojan kiitos en ole tuottava yhteiskunnan jäsen että pitäisi tällaisia päätöksiä tehdä muiden auttamisesta.

     • 13.2.2.2.1

      Harmaa massa sanoo

      ”Onneksi Uuninpankkopoikaa ei ole pakko lukea, jos ei tykkää…. Mä tykkään!”

      – Näinhän se on. Kuvittelin vain lehtijutun perusteella löytäväni kiihkottoman faktoja tarjoilevan blogin, mutta ainakin viimeisin kirjoitus oli tarkoituksellisesti väärin asioita tulkitseva ja ääripäitä entisestään kärjistävä.

      ”Se suuri enemmistökö ei auttaisi kaikkia maailman köyhiä? Osaako vain? Ei se noin mene. Aivan tavalliset ihmiset auttavat avuntarvitsijoita. Eivät auttajat ole mitään ”ääripäätä”, sillä auttaminen on aivan tavallista ihmisten välistä vuorovaikutusta. Raha- ja vaatelahjoituksia tekevät aivan tavalliset ihmiset tavoitteenaan parantaa hädänalaisten oloja.”

      – Olen aivan tavallinen ihminen, olen tehnyt turvapaikanhakijoille raha- ja vaatelahjoituksia kykyni mukaan. Silti suhtaudun kriittisesti nykytilanteeseen, järjestelmämme ei vain kestä sitä _pitkässä juoksussa_. Kyllä me se 30.000 handlataan, mutta kun se ei lopu siihen.

      ”Asetat vastakkain aivan tavalliset ihmiset ja vihaa uhkuvat rasistit luullen tavallisia ihmisiä muka ääripääksi.”

      – Keskitien molemmilla puolilla on se suurin massa, on nykyiseen maahanmuuttotilanteeseen optimistisemmin ja pessimistisemmin suhtautuvia. Ääripäät sitten erikseen.

      Miksi jaksan käyttää vapaa-aikaani täällä kommentointiin? (on muuten ensimmäinen kommentointikerta ikinä) Vihreiden Ville Niinistö kehotti jossain kirjoituksessaan ihmisiä pitämään näitä tärkeiksi kokemiaan asioita esillä keskustelussa, suunnattuna tietysti nykyiseen maahanmuuttotilanteeseen optimistisemmin suhtautuville. Juurikin rasistiksi leimautumisen pelossa monet ovat mielipiteineen hiljaa, mutta tässä on nyt yksi kriittisempi ääni.

      ”Mistä toi verrastus ”kaikkiin maailman köyhiin” tulee? Maailmassa on noin milajrdi ihmistä absoluuttisessa köyhyydessä. ”

      – Pahoittelut, verrastus kaikkiin maailman köyhiin oli huono, mutta kuvastaa sitä, että tulijat eivät tule loppumaan, jos menoa ei hillitä.

      ”Pakolaiskriisissä puhutaan muutamasta miljoonasta, joiosta eurooppaan suuntauntuu joitains satoja tuhansia, suomeen arviolta 30,000, joista kaikki eivät todellakaan jää maahan, sillä iso osa hakemuksista hylätään.”

      – Suomeen tulee _tänä vuonna_ ehkä se 30.000-50.000 (viimeisin Sipilän arvio) turvapaikanhakijaa ja tosiaankin iso osa hakemuksista hylätään. MUTTA, mitä tapahtuu kielteisen päätöksen saaneille, joita ei pystytä palauttamaan (Irak, Somalia, Afganistan) ja jotka eivät vapaaehtoisesti palaa? Tätä kysymystä en ole nähnyt kattavasti käsitellyn missään.

      ”Se, mitä tämä maksaa ja paljonko siitä pitkällä tähtäimellä hyödytään on hyvä kysymys, mutta jos siihen haluaa oikeasti pureutua niin kannattaa pidättäytyä turhasta kärjistämisestä ja hyperbolasta.”

      – Sitä toivoisin minäkin, mutta esim. tämä blogiteksti oli myös tarpeettoman kärjistävä osoittaen, että fiksutkaan eivät pysty näin tunteita herättävästä aiheesta välttämättä ylilyönneittä keskustelemaan.

     • 13.2.2.2.2

      Aika ajatella sanoo

      MUTTA, mitä tapahtuu kielteisen päätöksen saaneille, joita ei pystytä palauttamaan (Irak, Somalia, Afganistan) ja jotka eivät vapaaehtoisesti palaa? Tätä kysymystä en ole nähnyt kattavasti käsitellyn missään.

      He jäävät maahan tilapäisellä oleskeluluvalla tai epäselvällä statuksella. Heitä on kuitenkin vähemmän kuin puolet kaikista suojelun (turvapaikan) hakijoista, joten kustannushaittoihin se ei tuo enempää kuin kertoimen kaksi; eli lisävelkaa otetaan miljardin euron sijaan kaksi miljardia. Moraalisesti ja viranomaistoiminnan mielekkyyden kannalta se on kuitenkin jonkinlainen haaste.

    • 13.2.2.3

     turisti sanoo

     ” on eri asia onko a) tahtotilaa auttaa kaikkia maailman köyhiä b) k tuohon.”

     Sinulla ja monilla facebookin meeminvääntäjillä menee nyt köyhät ja turvapaikanhakijat sekaisin. Ei köyhyyden perusteella voi kai edes saada turvapaikkaa, sotaa paennut voi olla ihan yhtä rikas, köyhä tai keskiluokkainen kuin mekin. Eikä turvapaikan myöntäminen tarkoita että henkilöä pitäisi elättää täällä ”meidän pussistamme” lopun ikäänsä, vaan hyvä olisi että hänestä tulisi osa yhteiskuntaa – ja reipas yrittäjä/johtaja/työntekijä/veronmaksaja ym.

 13. 14

  Kirsti Era sanoo

  Seuraavaksi tuohon Lahden kivisateeseen vastaavat anarkistit ja sitten päästään puhumaan ääripäistä lisää. Ja hallitus persuilijoineen voi esiintyä vallan rakentavana voimana, vaikka näyttää esimerkkiä komentelemalla itsenäistä ay-liikettä.

  • 14.1

   Harmaa massa sanoo

   MUTTA, mitä tapahtuu kielteisen päätöksen saaneille, joita ei pystytä palauttamaan (Irak, Somalia, Afganistan) ja jotka eivät vapaaehtoisesti palaa? Tätä kysymystä en ole nähnyt kattavasti käsitellyn missään.

   ”He jäävät maahan tilapäisellä oleskeluluvalla tai epäselvällä statuksella. Heitä on kuitenkin vähemmän kuin puolet kaikista suojelun (turvapaikan) hakijoista, joten kustannushaittoihin se ei tuo enempää kuin kertoimen kaksi; eli lisävelkaa otetaan miljardin euron sijaan kaksi miljardia. Moraalisesti ja viranomaistoiminnan mielekkyyden kannalta se on kuitenkin jonkinlainen haaste.”

   – Jostain syystä en voinut vastata suoraan tämän viestin alle. Kuitenkin: olenko ymmärtänyt oikein, että tilapäisen oleskeluluvan saaneet tai epäselvällä statuksella (eli siis nk. paperittomat?) olevat tietyn ajan oleskelun jälkeen voivat kuitenkin saada lopulta sen oleskeluluvan? Näin käytännössä kielteisellä päätöksellä ei olisi lopulta merkitystä. Mikä on näiden tapausten määrä? Mitä sosiaalikuluja epäselvistä tapauksista aiheutuu?

   • 14.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Jos mikään valtio ei suostu ottamaan karkotettavaa vastaan, niin hän jää maahan. Sama koskee kaikkia oikeusvaltioita. Ei ihmistä voi jättää toisen maan lentokentälle, jos maa on nimenomaan kieltäytynyt ottamasta häntä vastaan.

    • 14.1.1.1

     Harmaa massa sanoo

     Eikö se ole tällä kiihtyvällä tulijamäärällä ongelma? Entä jos palautussopimuksia ei saada Irakin ja Somalian kanssa aikaan?

     • 14.1.1.1.1

      Saku Timonen sanoo

      Monet näsitä uusista turvapaikahakijoista eivät jää Suomeen, vaan he palaavat vapaaehtoisesti kotiin. Irakin suurlähettiläs on luvannut avustaa takaisin palaajia. Myös Somalissa on rauhallisia alueita, jonne voi palata.

      Karkottaminen on kokonaisuudessa pieni ongelma ja kaikki maat ottavat pääsääntöisesti vastaan omat kansalaisensa. Ongelmia ovat vakaviin rikoksiin syyllistyneet, kuten vaikkapa se vietnamilainen vakaviin rikoksiin Suomessa syyllitsynyt, jota Vietnam ei suostunut ottamaan vastaan. Nämä tapaukset ovat harvinaisia.

 14. 15

  Aika ajatella sanoo

  Heidän väkivaltaisia mielenilmauksiaan ei saa tuomita, vaan pitää käydä asiallista dialogia.

  Ilmeisen virheellinen tulkinta Sipilän ja Stubbin lausunnoista. Tahallaan vai tahattomasti, tähän Saku voinee vastata itse.

  Tietenkin väkivalta ja laittomat uhkaukset tuomitaan; tämä passiivi kattaa varmasti ministerimme, Halla-ahon ja valtaosan nk. maahanmuuttokriittisistä.

  • 15.1

   stunned sanoo

   Rasismi tuomitaan aina, mutta koskaan ketään ei tuomita rasismista. Fesen puolella oli osuva kommentti:

   ”(Saara Pääjärvi) Rasismi on helppo tuomita kun käyttää persujen retoriikkaa jossa mikään tai kukaan ei lopulta ole rasismia. Vähän kuin tuomitsisi lentävän spagettihirviön.”

   • 15.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Rasistinen ajattelu ja puhe eivät ole Suomen lain mukaan rikoksia. Rasistinen rikollisen teon motiivi on rangaistusta ankaroittava seikka. Nämä ovat kaksi eri asiaa ja menevät usein sekaisin.

 15. 16

  Kattoonsylkijä sanoo

  Muualla muuten todettiin hyvin se, että triumviraatissa on yksi, joka pääsee, kuin koira veräjästä: Soini saa niskoilleen haukut persujen ja muiden natsien perseilyistä, Sipilä ottaa haukut leikkauksista, ja taustalla Stubb vaan virnuilee ja pyörittää Kokoomuksen ja EK:n virallista linjaa ilman, että kukaan huomaa juuri hänen olevan käytännössä koko sirkuksen tirehtööri.

 16. 19

  Eteenpäin! sanoo

  Saku Timonen, suurkiitos hyvistä kirjoituksistasi. Ne ovat auttaneet minua saamaan edes jotain tolkkua tästä nykymenon sekamelskasta.

 17. 20

  ei pelkoa sanoo

  Ne ihmiset (turvapaikanhakijat) on nähneet niin paljon sotaa missä sataa. Taivaalta luotia ja. Raketteja tuskin pelkä niitä rasismia eikä välitä siitä mitä ne pikku rasistit tekee .

  • 20.1

   Grimsoncrow sanoo

   Mä luulen, että noi polttopulloilut voi olla hankala jättää huomiotta -ja toisekseen, sota tuppaa tekemään ihmisistä jonkinverran paukkuarkoja, ja nyrkinkokoinén kivi voi varsinkin pikkulapsilla pilata päivän aika tehokkaasti.

 18. 21

  Matti Kuusinen sanoo

  Halla-aho on joka euron ansainnut, koska hän laittaa itsensä likoon Suomen puolesta. Nämä Jussin ehdotukset ovat ainuita järkeviä tapoja suhtautua maahantunkeutumiseen, joka tapahtuu näennäisesti rauhallisesti. Ei heitä voi kaikki vankilaankaan laittaa, mutta ilman tietoja taustasta tai henkilöllisyydestä ei tälläisiä ukkoja voi kulkea vapaana.

  Vasemmistolaisten epälooginen maailmanhalauspolitiikka tulee kurjistamaan huonoimmassa asemassa olevien asemaa entuudestaan ja te valehtelette sen johtuvat rikkaista, jotka eivät anna teille vastikkeetonta rahaa ja elämistä. Te iste tuhoatte hyvinvointivaltion toivottamalla tervetulleeksi tuhansia ihmisiä ja heidän perheenjäseniään, joiden huoltosuhde on pahasti negatiivinen.

  Yksintullut alaikäinen, joka hakee turvapaikka, maksaa satatonnia vuodessa. Satatuhatta euroa! Jos keskipalkansaaja tienaa sen vajaa neljäkymmentätuhatta ja maksaa siitä kolmasosan veroja, niin tarvitaan liki kymmenen palkansaajaa elättämään yhden alaikäisen paapominen Suomessa. Eivätkä nämä ”alaikäiset” ole mitään vauvoja tai pikkulapsia, vaan murrosiässä olevia, useimmat lähempänä 18-vuotta, kuin 12:sta.

  Lakataa tuo rintamakarkurien ja pelkurien puolustelu ja olkaa miehiä!

  • 21.1

   stunned sanoo

   Et sitten näe kapitalismin kriisiä tai et välitä. Syyttömien potkiminen ei auta. Jotakin muuta on tehtävä.

  • 21.2

   Saku Timonen sanoo

   Halla-aho laittaa itsensä likoon Suomen puolesta? Hän ei ole koskaan tehnyt mitään muuta kuin suoltanut rasistisia kirjoituksia tyhmille kannattajilleen ja yllyttänyt heitä. Siitä palkkioksi hänet on nostettu leppoisiin ja hyväpalkkaisiin hommiin. Itsensä puolesta hän laittanut itsensä likoon.

   • 21.2.1

    Marko Vihavainen sanoo

    Mitäs Timonen itse tekee tässä? Toisen äärilaidan kirjoituksilla petaa itselleen poliittista uraa ja uskovaisten lailla seuraavaa seurakuntaa hänet leppoisiin ja hyväpalkkaisiin hommiin nostamaan. Se on hauskaa, että syyttelet Hallista juuri siitä mitä itse nyt teet.

    • 21.2.1.1

     Saku Timonen sanoo

     En petaa poliittista uraa, nykyinen toimintani kunnallispolitiikassa riittää minulle. Taidat olla niitä, joiden mielestä demokratiaa, yhdenvertaisuutta ja laillisuutta kannattavat tavalliset ihmiset edustavat ”sitä toista äärilaitaa” ja polttopullonheittäjät toista. Jos näin on, niin silloin se keskitie kulkee ihan ojan reunalla.

     • 21.2.1.1.1

      Marko Vihavainen sanoo

      En petaa poliittista uraa, nykyinen toimintani kunnallispolitiikassa riittää minulle. Taidat olla niitä, joiden mielestä demokratiaa, yhdenvertaisuutta ja laillisuutta kannattavat tavalliset ihmiset edustavat ”sitä toista äärilaitaa” ja polttopullonheittäjät toista. Jos näin on, niin silloin se keskitie kulkee ihan ojan reunalla.

      Olen lukenut melkein kaikki aiemmat juttusi, mutta lopetan. Minua oksettaa se miten petaat omaa poliittista uraa humanitäärisellä hädällä. Kirjoitit ennen paljon asiaa yhteiskunnallisista epäkohdista. Nyt levy on kääntynyt kokonaan ja et ole aikoihin kirjoittanut muuta kuin siitä, että Suomessakin on natseja ja rasisteja. Eivätkä he ole kivoja eikä heitä kannata kuunnella. Ei kannatakkaan, mutta sen sijaan, että luot poliittista uraa niin pistä kätesi sinne VOK:n auttamaan, elä vain leiki, että autat hädänalaisia kirjoittelullasi. Kiitos ja hyvästi.

     • 21.2.1.1.2

      Saku Timonen sanoo

      Minä en luo poliittista uraa, vaan kirjoitan ajankohtaisista asisiosta. Blogiani ei ole kenenkään pakko lukea.

  • 21.3

   keke sanoo

   ”johtuvat rikkaista, jotka eivät anna teille vastikkeetonta rahaa ja elämistä.”

   Jaa itsehän en ole vaatinut vastikkeetonta rahaa ainoastaan palkkaa siitä työpanoksesta.

   ”tuhoatte hyvinvointivaltion”

   Taitaa myöhäistä olla jo tämän tuhoaminen.

   ”heidän perheenjäseniään”

   Saattaa myös olla että sieltä ulkomailta tulee myös tulevia oman perheenjäseniä

   ”Jos keskipalkansaaja tienaa sen vajaa neljäkymmentätuhatta ja maksaa siitä kolmasosan veroja”

   Ai sitä ruikutetaan siitä että 40000 vuosiansiosta maksetaan veroja kolmannes? Hei tehdäänkö vaihtokauppa eli sinä alat paukuttamaan työtä työttömyyskorvauksella sekä toimeentulotuella ja minä alan paukuttamaan työtä sillä 2800/kk nettoansiolla? Sopiiko? Jos ei niin miksi ei?

   ”Lakataa tuo rintamakarkurien ja pelkurien puolustelu ja olkaa miehiä!”

   Itse kyllä mielelläni puolustan toisia. Jotenkin se on kasvatuksessa minulle opetettu olevan se miehen malli.

   • 21.3.1

    LL sanoo

    Ei taitaisi Kuusinen vaihtaa osaansa. Vapaaehtoisesti. Kuusisenkin on hyvä muistaa, että työtön on myös veronmaksaja. Että näin. Sen lisäksi työttömän pitäisi joidenkin mielestä tehdä vielä palkatonta työtä.

  • 21.4

   Angie sanoo

   Väännetään vielä rautalangasta Matti Kuusisellekin:

   Suomen pakolais-ja turvapaikkapolitiikka on sitoutunut YK:n pakolaissopimuksen täysimääräiseen soveltamiseen. Turvapaikkapolitiikkaa ja suojelun myöntämistä säätelevät myös EU:n pakolaisen määritelmädirektiivi ja turvapaikkamenettelydirektiivi.
   Turvapaikkamenettely perustuu siis hakemuksen YKSILÖLLISELLE käsittelylle. Se voidaan käsitellä joko normaalissa tai nopeutetussa menettelyssä.
   Lisäksi Suomi vastaanottaa kiintiöpakolaisina YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n pakolaisiksi katsomia henkilöitä ja muita kansainvälisen suojelun tarpeessa olevia ihmisiä. Tässä kiintiössä on viime vuosina saapunut erityisesti irakilaisia, myanmarilaisia, kongolaisia ja iranilaisia pakolaisia.
   Ja vielä lisäksi juuri Suomi päätti ottaa ”vapaaehtoisesti” EU:n 2400 kiintiöpakolaista ns. ensisijaisista maista, etupäässä Kreikasta ja Italiasta.
   Turvapaikan saamiseen ei vaadita sitä, että hakija on köyhä, pakenee sotaa jne. Riittää, että hän on täyttää turvapaikan saamisen kriteerit. Suomesta on esim. saanut turvapaikan venäläisiä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöön kuuluvia ihmisiä, irakilaisia Bahá’í-uskontoon kuuluvia jne.
   Nyt saapuvista turvapaikanhakijoista iso osa tullee saamaan turvapaikan ja he jäävät Suomeen naapureiksemme, koulukavereiksemme, työkavereiksemme, vaikka rasisti Halla-aho sanoisi ja kirjoittelisi mitä tahansa. Suomen pakolais- ja turvapaikkapolitiikka ei siis perustu eikä tule perustumaan persujen mielipiteille. Täällä noudatetaan lakia.

   • 21.4.1

    Aika ajatella sanoo

    Täällä noudatetaan lakia.

    Tällä hetkellä noudatetaan joitakin sopimuksia ja toisia ei. Huomenna on taas toisin. Viisaat joka eduskuntapuolueesta — pois lukien sdp, vasemmisto ja rkp — ovat jo aikaa sitten kertoneet, miten Suomen ja EUn pitäisi tehdä: tutustukaa, hyvät ihmiset, siihen mitä Keskustan Paavo Väyrynen, Perussuomalaisten Jussi Halla-aho, Kokoomuksen Wille Rydman, Vihreiden Osmo Soininvaara ja Kristillisten Päivi Räsänen ovat asiasta lausuneet; oleellisesti saman on sanonut myös Oxfordin yliopiston professori, kehitysmaapolitiikan asiantuntija Sir Paul Collier. Ratkaisu on olemassa, se on kerrottu, sitä on tarjottu, sitä kohti ollaan sentään menossa. Mutta viisaita ei kuunnella, ennen kuin on pakko, liian myöhään, kun suuri vahinko on jo ehtinyt tapahtua. Ei ole ensimmäinen kerta.

    • 21.4.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Halla-ahon mainostajat eivät ole tervetulleita. Tämä oli viimeinen kommenttisi tässä blogissa. Valitusoikeutta ei ole, hyvästi.

     • 21.4.1.1.1

      Aika ajatella sanoo

      Tuossa oli monta muutakin tuttua ja laajasti arvostettua nimeä joukossa, jopa monista eri puolueista. Sitä ei siksi voi pitää ”Halla-ahon mainostamisena”. Sitä vastoin se on tietyn näkemyksen esille tuomista, dialogiin pyrkimistä. Ei ollut herjaa eikä panettelua, paremminkin vallankäyttäjiä kohtaan osoitettua kritiikkiä.

      Vaikka joudun kehottamaan blogi-isäntää korjausliikkeeseen asia- ja argumenttivetoisen dialogin ylläpitämiseksi, niin haluan myös antaa tunnustusta siitä, että jätät rohkeasti ja avoimesti oman keskustelulinjaksi lukijakunnan arvioitavaksi, nyt ja tulevaisuudessa.

  • 21.5

   LL sanoo

   Matti Kuusinen esittää hurjia lukuja. Raukkamaisesti kauhistellen. Ruotsi otti vastaan sotavuosina yhteensä 100.000 suomalaista. Vuosien 1960-70 aikana Ruotsiin on muuttanut noin 400.000 suomalaista eivätkä kaikki ole olleet pelkkä ilo Ruotsille tai ruotsalaisille.

   Totta kai ihmisestä kuin ihmisestä syntyy kuluja yhteiskunnalle. Mutta syntyy myös tuloja.

 19. 22

  Kimble sanoo

  Halla-ahon parakki-idea ei ole kovinkaan kaukana toteutumisesta, kun asiaa katsoo vapaiden asuntojen kannalta varsinkin pakolaisten kohdekaupungeissa, vaan se tuntuu realismilta. Jo huomenna kunnat saattavat tiedottaa joutuvansa harkitsemaan parakkimajoitusta ensialkuun tulijoiden valtavan määrän vuoksi. Ja silloin parakeista puhuminen ei olisikaan enää ollenkaan paha asia. Parakkeja on nopea valmistaa ja siirrettävyys on ehdottomasti plussaa.

  Pakolaisten tukien osittainen puolittaminen (Tanska), ulkomaisen moskeijarahoituksen kielto (Itävalta) tai vaatimus paikallisella kielellä saarnaavista tai kotimaassa syntyneistä imaameista (Saksa) kääntyisivät Suomessa tietenkin Halla-ahon rasismiksi.

 20. 23

  Feisal Thomas sanoo

  Pääministeri onnistui pakolaisuuden ja Suomen talousongelmat yhdistävässä kiihotuspuheessaan. Iskuja vähemmistöjä vastaan tehdään ja suunnitellaan nyt kaikkialla Suomessa. Näin ollen perusporvarihallituksen tiedotustoimisto – vapaa ja riippumaton suomalainen media – joutuu tänäänkin kohdistamaan massiivista sensuuria omalla nimellään asiallista rasisminvastaista kommentointia yrittäviin. Omiakin kommenttejani on kuluvan vuorokauden aikana sensuroitu mm. Hesariin kymmenkunta, ainoastaan yhden selvittyä Sanomasensuurin läpi ketjuihin joihin on kelpuutettu lukemattomia äärioikeiston anonyymejä vihaviestejä.

  Antirasismi totta totisesti on tullut määritetetyksi vuonna 2015 suomalaisessa yhteiskunnassa keskustelun ulkopuolelle suljettavaksi ääripääksi ja aivan keskitysleirejä vaatineen venäläismielisen poliisikansanedustaja Packalénin toiveiden mukaisesti. Irvokkaaksi suomalainen apartheid kääntyy taas muutaman päivän päästä kun Hesarin kolumnistit alkavat tapansa mukaan itkeä kuinka tarvitaan asiallista maahanmuuttokeskustelua johon tulee yrittää saada osalliseksi myös puheen varsinaiset kohteet. Kunhan vaan ei kukaan pääse paljastamaan suomalaisen äärioikeiston taustoja, vuosikymmeniä vanhoja juuria ja viranomaisten tukea toiminnalleen. Sellaisesta kaikesta huomauttaminen kun on sitä ääritoimintaa joka tulee kitkeä jotta ”monikulttuurisuus on rikkautta” -metatason unelmointi voi jatkua Suomalaisen yhteiskuntarauhan katkeraan loppuun asti.

 21. 24

  Juhani Saari sanoo

  Aika hieno lyönti vyön alle Saku. Montakos mielen osoittajaa siellä nyt olikaan? Ihanko kymmenen vai kaksikymmentä? Saman verran, tai enemmän voi jihadistejä olla jo Suomen rajojen sisällä. Ymmärrät varmaan itsekkin miksi yleistäminen on väärin.

  Unelman jakamisesi on muuten tunnustettu jo ”kansan”edustaja Jungerin taholta. Jatkat vaan unelman levittämistä niin saattaa tulla kutsu linnanjuhliinkin.

  Kun bloggailit vielä samalla innolla yhteiskunnallisista asioista, viranomaisten väärinkäytöksistä ja lain kiertämisistä ei sinusta ollut kiinnostunut kukaan. Koska ajattelit muuten bloggailla näistä uudelleen?

  • 24.1

   Angie sanoo

   Mitä se sinulle kuuluu, mistä Saku Timonen kirjoittaa blogia? Ei kai hän ole mitenkään tilivelvollinen sinulle blogiteksteistään? Jos sinua ne isisterroristit niin paljon pelottaa, niin kirjoita toki omaa blogia siitä uhasta ja pelosta ja muusta ”maahanmuuttokritiikistä”. Ei käsittääkseni Saku Timosella ole mitään ”tasapuolisuus-velvoitetta”, vaan hänellä on oikeus kirjoittaa juuri niin kuin hän haluaa ja juuri niistä asioista ja näkökulmista kuin hän haluaa.

 22. 25

  stunned sanoo

  Pakolaiset vievät työttömältä ilmaistyöt? Sen kun.

  Tarvitsemmeko Halla-ahoa kertomaan meille, millainen keskitysleiri on? Kyllä sen sitten tunnistaa, kun näkee.

  https://en.wikipedia.org/wiki/I_know_it_when_I_see_it

  Oikeistohallitus leikkaa köyhiltä ja antaa rikkaille. Siinä suomalaisen työttömän ahdingon syy. Älkää yrittäkö lietsoa eripuraa ja kaunaa köyhien välille.

 23. 26

  Petri sanoo

  Auts. Tulin lukemaan ja odotin järjen ääntä koko aiheeseen (kuten tiedätte, sitä on näkynyt aivan liian vähän kaiken kohkauksen keskellä). Mitä vastaani tuli, oli poliittisesti värittynyttä, ylitulkitsevaa ja tarkoitushakuistakin tekstiä. Aihe sinänsä on tärkeä, erittäin tärkeä. Tämä kirjoitus ei valitettavasti siihen vastannut mitenkään ja ne vähät järkevät kommentit jäivät ylireagoinnin ja vihollismaalailun (hallitus) varjoon. Tämä voi olla kovakin loukkaus, mutta tyylistä tuli mieleen uhriutuvat persut, jotka ihan vain vähän liioittelevat ja ihan vain vähän valittelevat, kun ne muut tekee väärin ja meitä ei huomioida.

  Missä ratkaisut?

  • 26.1

   Saku Timonen sanoo

   Kannattaa lukea muitakin juttujani. Kirjoitan monella eri tyylillä.

  • 26.2

   Angie sanoo

   Itse tulit tänne vain arvostelemaan toisen blogia ja vaatimaan ratkaisuja. Oletko itse esittänyt mitään ratkaisuja ikinä missään?

 24. 27

  Feisal Thomas sanoo

  Ex-puoluejohtaja Leinon kansallisuussuuntautuneisuutta ei varmaan itseni lisäksi moni kiistä. Mutta tuon sosialistisen, työväestölle suunnatun näennäissolidaarisuuden osuus olisi varmasti monien mielestä uskottavampi ellei hän olisi vuosikaudet kampanjoinut mm. työehtosopimusten yleissitovuutta vastaan ja ns. paikallisen sopimisen sekä nollatuntisopimusten puolesta.

 25. 28

  keke sanoo

  Jaahas nyt alkoi sitten itku hyysäri-median sensuurista ja mahdollisista Jihadisteista. Ei puutu enää kuin raiskauspotentiaali kertoimet niin alkaa koko korttitalo olemaan valmiina

 26. 29

  0ravainen sanoo

  Tottakai on olemassa rasisteja ihmisiä. On myös olemassa oikeasti Isis-taistelijoita ja elintasoturisteja.

  Jos joku välttämätt haluaa häpäistä itsensä puheutumalla kaapuun tai viskelemällä ilotulitteita, niin sitä vaan! Hän saa siitä rasistin leiman, ja ihan oikein perustein, ja on siitä varmasti ihan tietoinen ja seuramuksiin valmistautunut henkilö.

  ”Pakolaisten” joukossa on myös oikeasti rikollisia, jotka haroittavat huumetrafikkia. Pakolaiset ovat sellaisista oloista, että he eivät tajua käyttää vessaa oikein, vaan saattaat paskoa nurmikolle tai bussiin, heittelevät roskia minne sattuu, ja ihan oikeasti ovat vaaraksi ihan kulttuurisista syistä. He eivät edes sitä tajua, ja vaikka teoriasa he ehkä olisivat ihan hyviä ihmisiä, heidän kulttuurissaan voi vain olla OK lyödä naisia ja eläimiä. He EIVÄT ole niinkuin kuka tahansa kanssaihminen, jos puhutaan suomalaisista.

  Jos olisis terroristijohtaja, lähettäisin nyt juuri pari legiaa taistejoita suomeen, he pääsevät helposti rajasta läpi ilman että heidän taustojaan ehditään tutkia, ja majoittuvat mukavasti surkaupunkeihin. Kun he sitten saavat oikeuden liikkua vapaammin, järjestäisi heille aseet, ja antaisin käskynruveta räiskimään. Tällainen troijan hevonen on ihan mahdollista, ja otollista järjest juuri nyt, kun suomeen tulee yli 200 raavasta miestä päivässä.
  Onko tätä edes ajateltu, vai onko tämäkin mahdollisuus leimattu mahdottomaksi, j jopa rasistiseksi ajatteluksi?
  Mielestäni on väärin, ettei näistä asioista puhuta ollenkaan, sillä sinisilmäisyys kostautuu kaikkein karmeimmin. Juuri tämä hyssyttely, ja ihmisten pelkojen ja ihmetyksen huomiotta jättäminen purkautuu ryöpähdellen väkivaltaisuuksiin. Odotan jo että milloin ne ongelmat todela alkavat.

  Otsikkoon viitaten, – mielestäni ihmistä saa kutsua miksi vaan. Otaksuma ei välttämättä ole edes väärä. Se, ettei epäluuloaan saa pukea sanoiksi, on kaikkein suurin vääryys.

  Sitten ne, jotka ovat ikeasti väärässä asian suhteen, saavat kyllä loppupeleisä ansionsa mukaan kuten varmasti tätä suomen Klaanilainenkin.

   • 29.1.1

    0ravainen sanoo

    Kaikkihan sen talouden tietää! =P Pitääkö sitä nyt erikseen minun sanoa että miten tässä käy, kun tulee tuhansia ”vaikeasti työllisettäviä” maahan? Pääsee Suomikin viimein halpatyömaiden suosittuun joukkoon! Yay!

  • 29.2

   Heippa rasisti oravainen sanoo

   Heippa Oravainen.

   Saatko edes itse selvää tuosta järjenjuoksustasi? Aikamoista tajunnanvirtaa olet suoltanut ilmoille.

   ”Hienoilla” sanankäänteillä juuri ilmaisit olevasi rasisti. ”Vaikka he teoriassa olisivat hyviä ihmisiä” = eli kategorisesti teet kaikista pakolaisista pahoja. Huoh!

  • 29.3

   Saku Timonen sanoo

   ISIS levittää mielellään sellaista tietoa, että pakolaisten joukossa tulee oikea armeija. He ilahtuvat kovasti, kun tämä uskotaan. Annetaan maahanmuuttoviranomaisille työrauha, he osaavat selvittää kuka on kuka.

  • 29.4

   sanoo

   Siinä olet oikeassa, että rasismi ja äärinationalismi ovat PELKURUUTTA kohdata toinen ihminen. Siksi halutaan niin kovasti turvaa samanlaisista. Siihen on toki monta syytä.

   Pelkuruutta ei ole ihmisoikeuksien kunnioittamisen vaatiminen jyrkästi niin tänne tulevilta kuin täällä asuvilta.

   Nämä naisten ja lasten päälle hyökkäävät kansalaiset eivät osaa edes itseltään vaatia ihmisoikeuksien kunnioittamista, joten toisin sanoen kyseessä lienee jonkinlainen alemmuuskompleksin tapainen asia.

   Keneltäkään EI pidä suvaita epäinhimillistä käytöstä, koska muuten emme enää edes voi kutsua itseämme ihmisiksi, vaan reagoimme asioihin eläinten lailla.

   Tämä joukko on myös helppo ottaa haltuun, kun tietää populistiset välineet tunteiden hallintaan. Hallitsijoille sijaiskärsijöiden osoittaminen on mitä mainioin tapa siirtää katharsiksen lailla auktoriteettiuskovaisten kansalaisten paha olo pois omasta itsestä, kuin siitä ikään kuin vapautuisi.

   Lopulta syyttömät kärsivät, ja pieni joukko kerää leivänmurut hykerrellen itselleen.

 27. 30

  Boogieman sanoo

  Särähti vähän korvaan tuo ”heikompi aines”, ilmeisesti nyt on hyväksyttyä puhua avoimesti yhteiskunnan ”heikommasta aineksesta”..?

  • 30.1

   Saku Timonen sanoo

   Ei ole eikä toivottavasti tulekaan. Tarkoitukseni oli krjoittaa sarkastisesti ja oikeastaan sana olisi pitänyt laittaa lainausmerkkeihin sen osoittamiseksi.

 28. 31

  sanoo

  Nämä on näitä hengailuyhteiskunnan juttuja. Fakta, mielipide ja mainos menee sekaisin sekä on tasavertaisia keskenään. Mistään ei olla missään vastuussa edes sen vertaa, että joka ainoa kerta jatkossa väärässäolosta, herkkäuskoisuudesta ja vääriin tekoihin mukaanmenosta muistutettaisiin ikävästi. Sekin, jolle mikä tahansa asia ei mitään kuulu ei älyä olla siihen sekaantumatta, sekä toitottamatta ellei nyt sentään kuinka asia on niin vähintäänkin kuinka asia heistä vaikuttaisi olevan tai miltä joku henkilö vaikuttaa. Isot ja pienet asiat, työ ja vapaa-aika sekä lähes mikä tahansa muu näiden tyyppinen toinen toisensa vastakohdista muodostuva vastapari voi mennä keskenään sekaisin.

  Niin, ihmekö tuo on, että tälläisessä yhteiskunnassa vuosikausien kohkaamisen jälkeen viikko sitten osoitetaan mieltä suoraan turvapaikanhakijoita vastaan ja männäyönä alkoivat lentää polttopullot, kivet sekä muut pengaalit? Älytä sopisi lopettaa tämä hyvän sään aikana ennenkuin johonkuhun oikeasti sattuu tai menee edes kiinteää/irtainta uusiksi jollain suuremmalla summalla. Mutta eihän tämä taida mennä, kun solidaarisuus, järki, päättelykyky tai enää edes ulkoinen pakko ei ole paikallaan. Äkkiäkö siinä käy oikeasti huonosti, kun haetaan vain lisää vihaa/uskonvahvistusta, vastakkaiset kannanotot torjutaan ja hallituksen puheenvuoro on kuin silkkaa kärpästen surinaa mitä kukaan ei enää kuuntele. Nyt lisää voimaa, puhuttelevuutta ja uskottavuutta ajattelu-, kirjoitus- sekä puhetyöhön mikäli tästä meinataan selvitä ilman x paikkakunnan/muun maamerkin laukauksia.

  Tämä on sellainen Rodney King -ilmiö, sanoisin minä. Ihan sama kuinka rationaalisesti ja rauhallisesti puhutaan, jos kuvavirta näyttää koko ajan ihan kauhistuttavaa väkivaltaa. Ei ketään kiinnosta, että tämä nyt on vain sitä taktiikkaa kun Kuuluisaa Kyynärpääkuristusotetta ei enää saa käyttää ja kenttäjohtaja komensi aseella uhkaamisella päinmakuulle maahan -lopetusta yrittäneen vastuupartion suorittajaosapuolen takaisin. Eikä sekään, että mitä juhlakalu itse oli vetänyt tai kuinka hän oli käyttäytynyt ennenkuin siihen kauhistuttavaksi väkivallaksi tulkittuun juttuun turvauduttiin. Tämä ei ollut tyhjentävä selostus tapauksesta itsestään, mutta ymmärrätte periaatteen: pakolaisvirta, bussit, uudet vaatteet, nuoret miehet, älypuhelimet ja mitä niitä kaikkia ei aina ihan niin tottakaan tai mitenkään olennaisia asioita meidän aikamme kuvatapetissamme sitten juokseekaan.

  Ihan tolkutonta hommaa. Kierrokset senkuin vain nousevat kaiken aikaa, nyt jo ilmassa lentää kaikenlaista ikävää vaikka hyvän sään aikana tämä kyllä pitäisi älytä lopettaa: ennenkuin johonkuhun sattuu tai tulee irtaimen/kiinteän vahinko millään suuremmalla summalla. Rauhoittaminen ei näyttäisi kuuluvan kattaukseen, sopii todellakin alkaa aavistelemaan pahoja.

 29. 32

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Yksittäinen suomalainen väärinpukeutuja sai aikaan enemmän porua ja kansainvälistä huomiota aikaiseksi kuin yksikään yksittäinen Suomessa väärinkäyttäytyvä turvapaikanhakija. KKK-asuun pukeutunut lahtelaisnuori ei pukeutumisellaan tuonut maahan huumeita, ei pahoinpidellyt portsaria, ei pahoinpidellyt toista turvapaikanhakijaa jne. Hän piti kädessään lyhtyä ja Suomen lippua. Symboliarvo on kieltämättä kiistämätön.

  Tapahtuma tuo välittömästi mieleen suomettumisen ajan Lahden, jossa väärinpukeutuva Sleepy Sleepers -yhtye herätti pahennusta. Koko tämä inkvisition ilmapiiri on kuin pahan hengen tuulahdus 70-luvulta. Suomalainen yhteiskunta ei näköjään enää jakaannu porvareihin ja työläisiin vaan kolmeen osaan: maahanmuuton kannattajat, maahanmuuttajat ja ihmisyytensä menettäneet, jos mediaan on uskominen.

  Itse koen hyvin ahdistavana jokapäiväisen uutisoinnin näistä asioista. En nyt kuitenkaan haluaisi laittaa päätä pensaaseen ja lähteä jonnekin elämään ihan omassa todellisuudessa.

  Ville Niinistö sanoi TV-uutisissa, että on enää vain yksi äärilaita. Kyllä tässä asiassa on edelleen kaksi äärilaitaa ja se iso keskelle jäävä tavallisten keskiluokkaisten kansalaisten joukko. 6.12. viimeistään nähdään taas, että muitakin äärilaitoja löytyy.

  Osa kansasta ei saa ääntään kuuluviin. Demokratia ei toimi. Takkien kääntäminen johti siihen, että tuodaan ääni esiin katutason toimin. Stubbia lainaten: ”politiikka on rikki”. Edelleen.

  Tavallisten kansalaisten huolta ei voi mitätöidä rasisimileimoilla. Sellaisten leimojen jakajat haluavat vain itse jakaa kansa kahtia: oikeat ja väärät suomalaiset.

  Epäonnistuneista nuorten miesten asuvalinnoista voi etsiä lisää tietoa hakusanoilla: ”Prince Harry Nazi outfit”.

  • 32.1

   Angie sanoo

   Mitä tarkoitat ”takkien kääntämisellä”? Persut käänsivät takkinsa ja pettivät kaikki vaalilupauksensa aivan kuitn Saku Timonen tässä blogissa kirjoitti. KKK-kaavun käyttöä ja SPR:n työntekijöiden kivittämistä ei pidä kuitenkaan vähätellä vain sillä perusteella, että persut pettivät äänestäjänsä. Se pettymys ei anna oikeutta rasismiin ja ihmisten kivittämiseen. Ymmärrän kyllä, että te persujen äänestäjät olette pettyneitä, mutta se ei ole turvapaikan hakijoiden vika, vaan persujen. Timo Soini sanoi ennen vaaleja, että persut ei persettä myy. Nyt persut ovat hallitusessa ja voidaan hyvin sanoa, että persu antaa persettä ihan ilmaiseksi.

   • 32.1.1

    elin_tilaa sanoo

    Suurimmalla osasta kansasta näyttää politiikan reaaliteetit olevan hukassa. Ehkä tarkoituksella? Onko takinkääntämistä jos joustaa jossakin asiassa jotta saisi jonkun toisen asian paremmin läpi? Helpottaa oloa, kun myötää ettei kaikkea voi saada. Aina tietysti joku saa vähemmän eli kun toisen suuntaan kumartaa, toiseen pyllistää…
    Maailmassa on todellisuudessa huomattavasti vähemmän rahaa olemassa kuin velkaa – tällä hetkellä hetkellä lainaa saa halvalla korolla, mutta kuka tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan… Varmaa on ettei kaikki voi voittaa.

    • 32.1.1.1

     LL sanoo

     Perussuomalaiset ovat olleet hyvin johdonmukaisia yhdessä asiassa: miltei kaikki asiat jota ajavat ovat ristiriidassa perustuslakimme kanssa. Tämä näkyy nyt myös hallituksen toiminnassa. Myös sen ehdotuksista iso osa on ollut räikeässä ristiriidassa perustuslain kanssa. Tästä ovat useat oikeusoppineet huomauttaneet jo moneen kertaan.

     Väitetään, että hallitus on saanut toimivaltansa kansalta. Ei ole saanut. Kansalaiset eivät Suomessa valitse hallitusta. Eniten ääniä saanut puolue voi valita kaverinsa. Kepu valitsi kaksi vaaleissa hävinnyttä puoluetta. Kokoomus menetti 7 paikkaa ja perussuomalaiset yhden.

   • 32.1.2

    pitkäaikaistyötön sanoo

    ”te persujen äänestäjät” 😀 Äänestin viimeksi taas kerran Vasemmistoliittoa. Viimeisen kerran, näillä näkymin.

    Suomi on ylikorrektiuden synnyttämän hysterian vallassa. Jokainen kylähullu saa nyt viestinsä julki maailmanlaajuisesti, jos vain osaa pukeutua ”oikein”. Momentum on täällä. Ikkuna on auki. Suhteellisuudentaju on jo hukattu.

    Tällaista tragikomiikkaa on vaikea kenenkään kirjailijan kuvitella.

 30. 33

  JazzOn sanoo

  Jokaista auringonlaskua seuraa uusi, valoisampi aamun kajastus.

  • 33.1

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Tiede on jo todistanut toisin.

   Kansan oletettiin joskus jakautuvan kahtia sosiaalisen aseman mukaan. Ehkä se lopulta jakaantuukin kahtia. Nyt nähdään viimein kenellä on todellakin varaa ja tilaa ja empatiaa.

   Ikävä nähdä, jos sosialistit silloinkin asettautuvat hyvin toimeentulevan duunariväestön puolelle jättäen meidät työttömät oman onnemme nojaan. Solidaarisuutta. Solidaarisuutta. Kunhan palkka tulee tilille 😀 Ammattiliittojen ote työttömistä alkaa kohta olemaan historiaa. Neuvotelkaa omat ratkaisunne. Me haemme omamme. Keinot keksitään.

 31. 34

  Pelkääjä sanoo

  Kysymys sakulle, jos vielä tämän postauksen kommentteja luet: kuinka suureksi arvelet tämän ryhmän, joka nyt on valmiita käyttämään väkivaltaakin toiminnassaan? Mikä olisi se kriittinen piste, jonka saavutettuaan heillä olisi jo erittäin paljon valtaa suomessa? En ole pitkään aikaan pelännyt samalla tavalla kun näkee nyt että näitä ”laita tähän sopiva nimitys” ryhmän jäsenet ovat valmiita tekemään. Omilla sivustoillaan ainakin kertovat jäsenien olevan nousussa. Pystytäänkö heitä enää edes pysäyttää?

  • 34.1

   Saku Timonen sanoo

   Kukaan ei tiedä heidän potentiaalista määräänsä. Kyseessähän ei ainakaan tässä tapauksessa ollut mikään järjestäytynyt ryhmä, vaan ilmeisesti satunnaisesti koottu joukko samoinajattelevia. On olemassa myös ihan järjestäytyneitä organisaatioita, kuten vaikkapa Suomn Vastarintaliike ja jos nämä saavat koottua tätä hajanaista väkeä oman kattonsa alle, niin silloin yhteiskuntarauha vaarantuu. Poliisi kuitekin seurannee tiiviisti näitä vallankumoukseen pyrkiviä.

   • 34.1.1

    Pelkääjä sanoo

    Kiitos vastauksesta. Suomen vastarintaliikkeen sivuja tulikin jo tutkailtua eikä sieltä oikein vastausta ryhmän koosta saanut. Viitauksia tosin että on suuri ja kasvava. Sattumalta huomasin muuten south parkin uuden jakson jossa käsiteltiin aihetta ( omalla ”hienotunteisella” tavalla) ja pakolta tulee mielenyhtymiä että jos tämänkaltainen ryhmä pääsee valtaan ollaan me tulevaisuudessa niitä pakolaisia. Mielenkiintoista olisi tietää miten poliisitkaan pystyvät tähän toimintaan puuttumaan ja kuinka suuri on se potentiaalinen hajanainen joukko joka mahdollisesti esim suomen vastarintaliike saa toimintansa alle.

   • 34.1.2

    Saku Timonen sanoo

    Kerropa minullekin niitä jäsenmmäriä, kun kerran tiedät. Ja miten ne vaarantavat yhteiskuntaruhaa? Ovatko uhanneet ihmisten terveyttä ja henkeä?

 32. 35

  elm sanoo

  Entä jos diagnosoitaisiin pahantahtoisuus, laadittaisiin sille käypähoitosuositukset ja ohjattaisin nämä ihmiset hoidon piiriin? (mittava työllistävä vaikutus tälläkin, resursseja taidettaisiin tosin tarvita enemmän kuin uuteen ydinvoimalaan tai Talvivaaraan yhteensä..).

  Sillä epärealista ja harhaista vierauden pelkoahan tuo on, että ihminen mieltää kaiken vierauden ja erilaisuuden luita jäytäväksi peloksi ja värittää sillä koko elämänsä. Sellainen pelko jää ilman todellisuuspohjaa, ja siksi on harhaista. Eiköhän tuota voisi verrata psykoottisuuteen ja harhoihin? Koitetaan myös hoitaa näitä ihmisiä, pois sairaudestaan. Oma elämäkin siinä menee huikkaan. Kumulatiivisesta mittavasta vaikutuksesta puhumattakaan.

  Ihminen on syntynyt ongelmanratkaisijaksi, joten tämäkin ongelma saadaan ratkaistua kyllä. Kyse on älystä, tahdosta, viisaudesta, maltista ja pitkänäköisyydestä. Ja näitä meillä kaikilla on, jos vain haluamme tuoda ne itsestämme esiin.

  • 35.1

   Pelkääjä sanoo

   Tutkailtuani jonkin aikaa patrioottien sivustoa, huomasin mihin heidän toimintansa perustuu. Arjalaisuus ja rotuoppi ovat keskeisiä asioita heidän toiminnassaan ja tavotteissaan. Nykyinen tilanne euroopassa ainoastaan kasvattaa heidän asemaansa ja en ole varma ymmärtävätkö uudet jäsenet täysin heidän toimintansa perustaa. Osassa kommenteista mainitaan sivustolla erään saksalaisen diktaattorin ihailemisesta mutta sivusto itse ottaa kantaa että nämä kommentit eivät välttämättä edusta sivuston kantaa.

   • 35.1.1

    elm sanoo

    Eikö yhteiskuntarauhan rikkomista voisi verrata uskonrauhan rikkomiseen?

    Mitä yhteiskuntaa rakentavaa väkivallassa ja pahantahtoisuudessa on? Ei mitään. Outoa se, jos yksinkään instanssi tai yksittäinen ihminen niin kuvittelee. Harhaista ja hyvin epäloogista, jos mikä.

    Kriittisyys ja skeptisyys ovat hyveitä, jotka ehdottomasti kuuluvat yhteiskuntaan, mutta kumpikaan näistä ei edellytä väkivaltaa. Se tulisi näiden kaikkiin ryhmittymiin kuuluvien muistaa. Hyvä poikii hyvää ja väkivalta väkivaltaa. Logiikan oppitunti nro 1.

 33. 36

  elm sanoo

  Tai mitäpä jos tehtäisiin rasistinen teko rangaistavaksi? (ja siis nimenomaan teko – ajatuksistahan ei voi rangaista). Pikalaki tai säädös tämän asian ympärille.

  Jos rasistisesta teosta (nettipanettelu mukaanlukien) saisi maksaakseen vaikka vain rikesakon, kestävyysvaje olisi jo loppuvuoden aikana kuitattu!

  Tarvitaan uusia tapoja ohjata ilmapiiriä oikeaan.

  Jos jollakulla on uusiseelantilaisin ystäviä, niin kysykään onko tällä trollaamisen kieltävällä lailla ollut siellä hyvä vaikutus: http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/uusi-seelanti-teki-trollaamisesta-laitonta-tuomioksi-voi-napsahtaa-jopa-kaksi-vuotta-vankeutta/5255148

  Jos on, miksemme ottaisi oppia ja tekisi samoin?

  Lainaus: ”Laki on vapaasti suomennettuna nimeltään ”haitallinen digitaalinen teko”. Lain mukaan jokaiselle, joka aiheuttaa harmia levittämällä digitaalista sisältöä – eli trollaamalla – langetetaan tuomio ja heitä voi odottaa jopa kahden vuoden vankeus ja 30 000 euron suuruinen sakko.

  Mikä sitten lasketaan harmilliseksi digitaaliseksi sisällöksi? Lain mukaan rikokseen syyllistyy jokainen, joka käyttää internetissä jotain sivustoa tai sosiaalista mediaa aiheuttaakseen lietsoakseen ”vakavaa henkistä tuskaa”.”

  Toteutettaisiin tällainen laki vaikkapa yhden vaalikauden (ja lopuuvaalikauden!) mittaisena kokeiluna ja peruttaisiin se sen jälkeen, jos katsoisimme siitä olevan haittaa?

  Jos Sipilän hallitus peräänkuuluttaa keinoja ja kokeiluita, niin tässäpä olisi yksi. Hihat ylös ja toimeen.

  • 36.1

   elm sanoo

   Ja tarkennuksena edelliseen viestiin, toki väkivallanteko (oli rasistinen tai ei) on jo nykyisellään rangaistavaa. Uutena mietittävänä asiana siis se, voisiko trollausta ja aietta ja tätä kasvavaa nettipanettelua pitää rangaistavana – ainakin tuntuvan rikesakon arvoisena – myös, tuon Uuden-Seelannin mallin mukaan. Väitän, että sillä olisi kansantaloudellista merkitystä. (Sivistyksellisestä vaikutuksesta nyt puhumattakaan).

   Keinoja olisi, kun niitä vain otettaisiin käyttöön ja lähdettäisiin toteuttamaan.

   Ei ihmisten ja yhteiskuntien tarvitse kuristua omiin nykyisiin rakenteisiinsa tai kärsiä rakenteiden puutteesta; vaan keksiä tarvittaessa lisää ja poistaa tarvittaessa nykyisiä.

 34. 37

  elm sanoo

  Monesti tapaamme ajatella mitä meille on tapahtunut tänään tai tällä viikolla, käymme ajatuksissamme läpi mitä meille on tapahtunut viime vuoden tai viikon aikana. Mutta harvoin tulee ajatelleeksi, että me itse myös ”tapahdumme” maailmalle joka päivä. Miten sinä tapahduit ympäristöllesi tänään? Miten sinä tapahduit lähipiirillesi viime viikon aikana?

  Ja kun alkaakin miettiä maailmalta saamisen lisäksi sitä mitä tulen itse tuoneeksi maailmaan (omilla ominaisuuksillani ja käyttäytymiselläni) niin yhtäkkiä paljon enemmän onkin omissa käsissä. Paljon enemmän, kuin vain se ’mitä minulle tapahtuu’. Ja rauhakin on silloin mahdollista.

  

Sinä voit tapahtua haluamallasi tavalla ympäristöllesi ja läheisillesi – joka päivä. Ota käyttöön tämä mahdollisuus – sekä vapaus valita.