Siivousta vailla

Eilen sekä hallitus- että oppositiopuolueiden puheenjohtajat tuomitsivat jyrkästi pakolaisiin ja SPR:n työntekijöihin kohdistuneet väkivallanteot. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei malttanut olla tuomitsematta myös vihervasemmistolaista kuplaa, mutta sitä pidän sivuseikkana. Puolueen kannattajat vaativat tällaista tyhjää retoriikkaa ja Soinin jyrkkä tuomio väkivallalle oli epäilemättä vilpitön.

Puheenjohtajan sanat ja puolueessa varsin arvostetussa asemassa olevien teot ovat kuitenkin ristiriidassa. Eivät silmäätekevät toki osallistu suoraan mellakointiin, mutta puheet ovat jotain ihan muuta kuin Soinin tuomiosta voisi päätellä.

Yksi kummallisimmista tapauksista on Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja, puolueen piirisihteeri ja kansanedustaja Lea Mäkipään avustaja Terhi Kiemunki. Hän mainostaa bussikuljetusta Tornioon muodostamaan taas ihmismuuria rajalle.

Näyttökuva (412)_snip

Näyttökuva (413)_snip

Peru hammaslääkäri, kampaamo, työvuoro ja kaikki muu mikä voi olla esteenä…tekosyitä ei löydy.

Aika omitusta toimintaa hallituspuolueen piirisiheeriltä, varsinkin kun tilaisuudessa on tarkoitus pakolaisten vastustamisen lisäksi vaatia myös pääministeri Juha Sipilän ja sisäministeri Petteri Orpon eroa. Kiemunki ei ole tainnut osata päättää onko hän puolueensa linjoilla tukemassa hallitusta vai sekalaisen Muutoksen ja uuden Lapuan liikkeen kannattajista muodostuvan joukon mukana vastustamassa sitä. Tuolla tasolla asian luulisi kyllä olevan aika selvä, mutta näköjään ei ole.

Soini on täysin tietoinen piirisihteerinsä toiminnasta. Jos ei ole, niin hänen pitäisi olla. Kun Soinilta asiaa kysyttiin, niin hän sanomalehti Karjalaisen mukaan vastasi näin:

Uskon, että tällaisia Facebook-päivityksiä on joka puolueen jäsenellä, mutta jotenkin tuntuu aina herkulliselta nostaa persut esiin jonkin yksittäisen asian kautta.

Minä en ainakaan ole nähnyt muiden hallituspuolueiden paikallisosastojen puheenjohtajien, piirisihteereiden tai kansanedustajien avustajien neuvovan ihmisiä jättämään työnsä ja muut velvoitteensa ja matkustamaan Tornioon ihmismuuria muodostamaan. Oletteko te?

Soinin olisi nyt viimeinkin siivottava oma tupansa. Eihän kukaan ulkopuolinen enää tiedä kuka puoluetta oikeasti johtaa ja kuka sen linjat määrittelee. Puheenjohtaja ja muut puolueen ministerit ovat hallituksessa, mutta paikallisjohtajat ja kansanedustajien avustajat näyttävät olevan oppositiossa.

Koettakaa nyt päättää keitä olette ja missä seisotte. Päättäkää seisotteko hallituksen tukena sen yrittäessä selvittää pakolaisruuhkaa vai seisotteko ihmiskilpenä aiheuttamassa lisää vaikeuksia. Puolueen ovi auennee myös ulos, jos sisällä oleminen ei miellytä.

 

Kommentit
 1. 1

  Patterihaan mumma sanoo

  Kyllä ihmetyttää, ettei Timo Soinia saada millään tavalla naulattua näistä puolueen puuhaihmisten tekemisistä. Soini on ylimielinen. Putkonen ehkä hieman jyrähtelee, mutta kaikki jatkuu. Miksi media tai muut perussuomalaispiirit tai muut asianosaiset sallivat nämä jatkuvat ihmeelliset ylilyönnit. Toivottavasti äänestäjät muistavat kuinka hampaattomasti Timo Soini on toiminut.

 2. 2

  Airam sanoo

  Minulle tämä rouva on tuttu ennestään ainoastaan siitä että hän sai Breivikiltä postia vuonna 2011 verilöylyn aikoihin, hänet tunnetaan tästä ja tuon Tornion provokaation jälkeen maine vaan kasvanee mutta ei välttämättä sillä tavalla kuin persurouva Kiemunki toivoo. Suomen touhuja kun katsotaan nyt maailmalla jo aika tarkasti.

 3. 3

  tari palmroth sanoo

  Olen 64v., ja muistini aikana ei ole ollut huonompaa ulkoministeriä meillä. Ei edusta suomea ja suomalaisia vaan pelkästään omia näkemyksiään. Hyi, hyi koko heppuli.

 4. 4

  Mamma sanoo

  On ihan yhtä sallittua osoittaa mieltä maahanmuuton puolesta kuin sitä vastaankin. Ei sen vuoksi voi tai saa ketään puolueesta erottaa.

  • 4.1

   LL sanoo

   Kyllä maahanmuutosta saa keskustella ja esittää erilaisia ajatuksia. Sitä ei kukaan ole kieltämässä.

   Maahanmuuttajat ovat ihmisiä, kuten ovat SPR:n työntekijätkin. Heitä kohti ei saa heitellä nyrkinkokoisia kiviä tai polttopulloja tai raketteja. Tai ylipäätään yhtään mitään. On se kumma, että tämmöinen asia pitää sanoa aikuisille ihmisille.

   Mikä tässä on niin vaikeata käsittää?

   • 4.1.1

    Proctor sanoo

    Hyvä kommentti. On rauhanomaista ja väkivaltaista toimintaa. Selvä ero.

   • 4.1.2

    näin se menee sanoo

    Miksi sekoitat Tornion mielenilmaisun Lahden ja Kouvolan tapauksiin? Kaksi viimeistä on rikoksia joita ei voi millään mittapuulla hyväksyä tai tukea. Torniossa käytettiin jokaisella suomalaisella olevaa oikeutta osoittaa mielipiteensä. Se että tekee ihmismuurin rajalle ja huutaa ”rajat kiinni” ei ole laitonta. Toivotaan että tuleva Tornion mielenilmaus toteutuu myös laillisesti.

    • 4.1.2.1

     PeelsePuupi sanoo

     Itse asiassa se ihmismuurin tekeminen on laitonta… Vai voinko minä mennä mielenosoituksen nimissä makaamaan keskelle autotietä ja tukkimaan liikenteen? Näinhän ne ainakin tuossa FB-sivun kuvassa tekevät.

    • 4.1.2.2

     LL sanoo

     Aivan samanlaisesta rasismista on kyse. Rajat kiinni -vaatimus on aivan järjetön, mielipuolien huutelua. On kyse Suomen ja Ruotsin välisestä rajasta. Pohjoismaissa on saanut liikkua maasta toiseen ilman passia jo vuosikymmenien ajan. Sekinkö pitäisi nyt kieltää? Ja rajoittaa ihmisten vapaata liikkumista. Voihan kilin kulkuset!

     • 4.1.2.2.1

      Teppo sanoo

      Voihan kilin kulkuset! Pataljoonan verran nuoria miehiä Irakista tunkee maahamme joka ikinen päivä ja sitä vastaan ei saisi osoittaa mieltä?

      Tuntuu siltä, että osa suomalaisista on täysin sekaisin ja olenkin jo hankkimassa Virosta asuntoa, ettei tarvitse tätä hulluutta enää pahemmin rahoittaa.

      Tämä ei ole enää minun Suomeni.

     • 4.1.2.2.2

      LL sanoo

      Teppo, vapaa liikkuvuus ja maastamuutto-maahanmuutto ovat siis hyviä asioita?

     • 4.1.2.2.3

      Teppo sanoo

      EU-kansalaisetkin voivat muuttaa toiseen EU-maahan vain, jos voivat osoittaa voivansa elättää itsensä. Loisimaan ei voi lähteä.

      Irakilaiset ex-taistelijat yms. porukka ei täytä vapaan liikkuvuuden kriteerejä EU-alueella.

      Pakolaiset on sitten asia erikseen. Pakolaiseksi tekeytyminen ja resurssien vieminen todellisilta avun tarvitsijoilta on alhaista ja vastenmielistä toimintaa. Näiden ”turvapaikanhakijoiden” auttaminen on epähumaania toimintaa. Varat tulisi käyttää heikoimmassa asemassa olevien auttamiseen pakolaisleireillä ja kiintiöpakolaisten kotouttamiseen Suomeen.

      Suomi ei ole maailma sosiaalitoimisto,

     • 4.1.2.2.4

      Saku Timonen sanoo

      Ja mistä sinä tiedät etukäteen ja tutkimatta kuka on oikea pakolainen ja kuka ei? Siitäkö puhelimesta?

     • 4.1.2.2.5

      Teppo sanoo

      Tiedän sen siitä, että todellinen hädänalainen ei matkustele esim. viiden turvallisen EU-maan halki Suomeen turvapaikkaa hakemaan, vaan jää ensimmäiseen turvalliseen maahan, eikä tuhlaa mahdolliseti vähiä rahojaan koko Euroopan halki kulkemiseen, kun todellista tarvetta ei ole.

      No niin kuin sanottu, ne todelliset avuin tarvitsijat löytyvät sieltä pakolaisleireiltä ja heille olisi suomalaistenkin apu tarjottava. Tämä tänne ottaminen on hyvin epäeettistä toimintaa, joka ruokkii ihmissalakuljetusta ja turvapaikkatoiminnan ympärillä rehottavaa yhteiskunnan rahastamisbusinesta ja korruptiota.

      Jos syy tänne kauas pohjoiseen tuloon on se, että esim. irakilaiset saavat Suomesta helpommin ”turvapaikan” kuin muista maista, on meidän systeemimme ilmeisesti jotenkin outo ja erillään kansainvälisestä käytännöstä (ja siis muutettava pikimmin).

      Turvapaikkashoppailu ei ole missään muodossa hyväksyttävää ja jos sen estäminen vaatii Suomeen pääsyn estämistä esim.turvallisesta Ruotsista, niin näin on toimittava.

     • 4.1.2.2.6

      Saku Timonen sanoo

      Geneven pakolaissopimus velvoittaa tutkimaan jokaisen turvapaikanhakijan hakemuksen. Tämä tuntuu olevan liian monille jotekin käsittämättömän vaikea ymmärtää.

     • 4.1.2.2.7

      Teppo sanoo

      Jos nyt sopimussaivarteluun mennään, niin joillekin on Dublinin sopimus käsittämättömän vaikea ymmärtää. Se määrää, että turvapaikkahakemus käsitellään siinä EU:n jäsenmaassa, johon turvapaikanhakija on ensimmäiseksi saapunut. Ei esimerkiksi viidennessä EU-maassa, johon hän on saapunut. Sopimus ei mahdollista turvapaikkashoppailua.

     • 4.1.2.2.8

      Saku Timonen sanoo

      Ei määrää, et selvästikään ole lukenut tai ymmärtänyt sitä sopimusta. Se määrää turvapaikkahakemuksen käsiteltäväksi siinä maassa, jossa turvapaikahakija ensimmäiseksi rekisteröityy turvapaikanhakijaksi. Lisäksi sopimus ei velvoita hakemaan turvapaikkaa siinä ensimmäisessä maassa. Henkilö voi siis matkustaa vaikka halki Euroopan siihen maahan, jossa haluaa ilmoittautua viranomaisille. Schengen-alueella ei ole rajatarkastuksia, joten se on mahdollista.

      Lue tämä alkuperäinen sopimus, älä usko Halla-ahon ja muiden persujen tahallisen väärää tulkintaa http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/PDF/?uri=CELEX%3A32013R0604&from=FI

     • 4.1.2.2.9

      Teppo sanoo

      Lainaus sopimuksesta ”Jos hakija on ylittänyt jäsenvaltion rajat luvattomasti, käsittelystä vastaa kyseinen jäsenvaltio. Tämä vastuu päättyy 12 kuukauden kuluttua päivästä, jona luvaton rajan ylittäminen tapahtui.”
      Kaikki nämä turvapaikanhakijat ovat käytännössä ylittäneet rajat luvattomasti ilman vaadittavia matkustusasiakirjoja.
      Valtiolla on velvollisuus rekisteröidä. Jos ne viisi maata eivät ole rekisteröineet, miksi Suomen tarvitsisi niin tehdä?
      Unkari yritti väkisin rekisteröidä tulijoita, mutta nämä eivät halunneet antaa sormenjärkiään, koska Unkarissa on ”liian matala elintaso”, kuten YLEn uutisissa haastateltu nuori mies sanoi.

     • 4.1.2.2.10

      Saku Timonen sanoo

      Sopimus määrittelee valtioden velvollisuudet turvapaikanhakijoiden suhteen, mutta ei velvoita hakijoita yhtään mihinkään. Lue koko sopimus ja ymmärrä se. Älä tule kommentoimaan lause kerrallaan.

     • 4.1.2.2.11

      LL sanoo

      Työtön voi oleskella ja hakea töitä kaikista EU-maista, ja oikeus työttömyyskorvaukseen on vähintään 3 kuukautta ja sitä voidaan maksaa pidempäänkin, max 6 kuukautta. Eläkeläiset voivat muuttaa loisimaan mihin tahansa ja eläke tulee tilille. Sairaskulut korvaa aina Kela, laskut tulevat Suomeen.

      Kuka hyvänsä suomalainen voi muuttaa EU maiden sisällä, ihan mihin maahan hyvänsä, eu-kansalaisilta ei kysytä miten aikoo elättää itsensä. Jokaisella on täysin vapaa liikkumisoikeus.

     • 4.1.2.2.12

      Teppo sanoo

      Kyllä osaat vääntää, vaikka asia on ihan selvä. Valtio, missä turvapaikkahakemus on jätetty ei ole velvollinen sitä käsittelemään:

      ”Sen jäsenvaltion, joka on määrätty vastaamaan turvapaikkahakemuksen käsittelystä, on otettava turvapaikanhakija vastaan ja käsiteltävä hakemus.

      Jos jokin jäsenvaltio, jossa turvapaikkahakemus on tehty, katsoo toisen EU-maan olevan vastuussa, se voi pyytää kyseistä jäsenvaltiota vastaanottamaan hakemuksen. Vastaanotto- tai takaisinottopyynnössä on esitettävä kaikki tiedot, joiden pohjalta pyynnön saanut jäsenvaltio voi määritellä, onko se todellakin vastuussa. Jos jäsenvaltio, jolle pyyntö on esitetty, suostuu asianomaisen henkilön vastaanottoon tai takaisinottoon, hakijalle annetaan perusteltu päätös, josta ilmenee, ettei hakemusta voida käsitellä jäsenvaltiossa, jossa se on tehty, ja että kyseinen valtio on velvollinen siirtämään hakijan käsittelystä vastuussa olevaan jäsenvaltioon”

      Suomi ei siis noudata sopimusta. Asia selvä.

      Suomi ei voi olla vastuussa muista kuin Venäjältä tai Suomeen lentoteitse EU:n ulkopuolelta saapuneista turvapaikanhakijoista.

     • 4.1.2.2.13

      Saku Timonen sanoo

      Koko takaisinottopyynnön käsittelyn ajan turvapaikanhakijalla on oikeus olla siinä maassa, jossa hän on hakemuksen jättänyt. Älä lue sitä sopimusta lause kerrallaan, vaan kokonaisuus ymmärtäen. Jos et opi lukemaan, niin voit poistua täältä. En minä rupea sinulle tuota sopimusta kohta kohdalta selittämään.

     • 4.1.2.2.14

      Teppo sanoo

      Joo, mutta montako takaisinottopyyntöä Suomi on tehnyt?

      No YLEn uutisten mukaan Ruotsissa aletaan pikkuhiljaa noudattaa sopimuksia. Lainaus:
      ”Tukholman poliisi kertoi eilen vaativansa jatkossa turvapaikkahakemusta maahan tulleilta pakolaisilta. Muutoin oleskelu maassa on laitonta, ja henkilö voidaan pidättää ja poistaa maasta. Pidätyksiä harkitaan tapauskohtaisesti. Tähän asti poliisi ei ole tulijoita pysäytellyt vaan lähinnä valvonut järjestystä asemilla.”

     • 4.1.2.2.15

      Saku Timonen sanoo

      Sopimusvaltion kuuluukin rekisteröidä pakolaiset, mutta jos läpikulkumaiden viranomaiset eivät heitä huomaa, niin sitten he matkustavat minne haluavat. Suomen tekemien takaisinottopyyntöjen määrää en tiedä, mutta voisin kuvitella niiden kohta lisääntyvän. Kuitenkaan sillä pakolaisella ei ole mitään velvollisuutta ilmoittautua missään maassa viranomaisille. Valtiosopimukset velvoittavat vain valtioita toimimaan, eivät koskaan yksittäisiä ihmisiä.

     • 4.1.2.2.16

      LT sanoo

      Rajojen sulkemisen puolestra on aivan sallittua ja laillista järjestää mielenosoitus. Ja sinulla on oikeus pitää tuota typeränä, mutta ei se sillä muutu laittomaksi.

 5. 5

  Täti sanoo

  Oppositio hoi, enemmän tehoa toimiin. Tästä tilanteesta ei ole kohta muuta ulospääsyä kuin hallituksen hajoaminen ja uudet vaalit. Pieni porukka sanelee koko Suomen kannan ja pilaa maineen. Ei tämä mitään demokratiaa enää ole. Jospa takinkääntäjä -puolueen kannatus mitattaisiin uudelleen ja sitten järki kädessä uuden hallituksen muodostamiseen.

 6. 6

  satumaan tarkkailija sanoo

  Onko oikeistolaisen politiikan ajaminen niin tärkeää, että keskusta ja kokoomus sallivat persujen toilailut? Suomi on pian paitsi sisäpoliittisessa, myös ulkopoliittisessa kriisissä Soinin toilailujen takia. Suomi voi tänään huonommin kuin kenties koskaan historiansa aikana vuoden 1918 tapahtumien jälkeen. Tämä maa ei pysty nousemaan taloudellisesta lamasta ennen kuin se nousee tästä henkisestä lamasta.

  Soini joka lausunnossaan syyttää vain punavihreää mediaa ja kuplaa. Persuista itsestään on tullut takiaispuolue, joka kierii keskustan ja kokoomuksen edessä, kuin rapsutuksia kerjäävä koira, myöntyen kaikkiin leikkauksiin, jotka kohdistuvat heikompiosaisiin. Samaan persut harjoittavat oppositiopolitiikkaa täysin häikäilemättä. En minä enää tiedä, mitä nimitystä tuollaisesta sakista pitäisi käytää!

 7. 7

  Kari Kärki sanoo

  On aika kerätä joukkoja tekemään muuri noiden bussejen ympärille, niin että nu eivät pääsisi ulos niistä ja jakaa heille kukkia, vihan puolesta.

 8. 8

  Savu sanoo

  Olin jotenkin kuvitellut, että tämä Bäckman on kiinnostuneempi itä- kuin länsirajasta. Toivottavasti hän ei ajattele, että itärajan asiat ovat jo kunnossa.

 9. 9

  Time Out sanoo

  Toisaalta naisella on oikeus ilmasta oma mielipiteensä asiasta
  tää pakolaisista uutisointi jo noin määrälisestii alkaa jo ahdistaan

  voisko välillä vaihtaa sekuniksi aihetta

  koska tämä uutisointi voi kääntyä itseään vastaan juuri sen jatkuvan syötön takia

  henkilökohtaisesti on alkanut kyseenalaistamaan omaa suvaitsevaisuus periaatetta
  Juuri Siksi

  koska tähän loputomaan uutisointiin aiheestä menee hermot

  yritä katsoa uutisia ainoa puheen aihe pakolaiset

  lue lehtiä ainoa aihe pakolaiset

  lue timosen blokia aihe pakolaiset perkele
  muutan johonkin sähkötömään saaren siksi ajaksi kun tää hässäkkä rauhoituu

  tässä kotimassa on paljon muutakin meneilään

  mutta tämä aihe peitoaa ne näköjään 6-0

  eikä tästä edes osta puhua kuin mustavalkoisesti kanattajien ja vastustajien taholta

 10. 10

  JiiiJooPajooo sanoo

  Ainahan Soini menee sen taakse että PerSut on enemmän kansanliike kuin puolue eikä hän voi ohjailla yksilöitä. Ja tämmönen meillä hallituspuolueena! Eihän tosta mitään tule. Putkonen kokoilee mustialistojaan, Immonen jurripäissään kirjoittelee naamakirjaan hurmahenkistä paskaa (ja lähtee mamu-vaimon kanssa ulkomaille karkuun), puoluesihteeri selittelee että ei tässä mitään, ihan normitoimintaa, EU Halla-aho ehdottaa keskitysleiriä pohjoiseen…ja hali vili voo, sahuri vielä kännipäissään törmäilee naamakirjassa ja saa siitä hyvän jätkän maineen. Ja kuten Sakun blogista (KIITOS SAKU NÄISTÄ) luimme, yks akka kokoo manselaisia ihmisketjuun Tornioon Uskomaton sirkus! Kyllä Veikko Vennamo pyörii haudassaan niin että kolina kuuluu, samoin Eino Poutiainen. Ettekö muista näitä, ottakaa selvää.

 11. 11

  olli sanoo

  Erikoista, ettei Mäkipää puutu avustajan hommiin. Kun taitaa olla niin, että Suomen persuin kunta ja Mäkipää kotikunta, Kihniö, kovasti haluaa vastaanottokeskuksen ja paikallinen PS on ollut mukana ajamassa asiaa.

 12. 12

  Mikaelvuo sanoo

  Olli Immosen fb- kirjoitus ja kasvava vihaväkivalta
  Poliittinen väkivalta saa sytykkeitä, kun Olli Immosta ei ole vieläkään lopullisesti erotettu perussuomalaisista.
  Mitäköhän norjalaiset ajattelivat suriessaan Utøyan tragedian vuosipäivän aikaan, kun suomalainen kansanedustaja Olli Immonen kirjoitti breivikiläissävyisen sotaisen fb-viestin? Tiesivätkö he siitä?
  Asian voi kääntää toisinpäin: miltä tuntuisi jos Jokelan kouluampumisen muistopäivän yhteydessä joku norjalainen hallituspuolueen kansanedustaja kirjoittaisi kahdeksan ihmistä Jokelassa surmanneen henkilön nettitekstien sisältöä myötäilevän kirjoituksen?
  Se herättäisi ihmetystä, joka vain kasvaisi jos hänen puolueensa johto ei välittömästi ilmoittaisi tuomitsevansa kirjoitusta. Norjan ulkoministerikin vaikenisi ilmoittaen olevansa kahden viikon lomalla ja että kyseisen kansanedustajan asia käsitellään vasta kuuden viikon kuluttua, mutta sitä ei käsiteltäisikään…
  Tampereen yliopiston viestinnän ja median tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Pentti Raittilan mukaan Olli Immosen teksti on kuin Breivikin kynästä ja sillä on suora yhteys fasistiseen ideologiaan. Immonen myös kirjoitti kohutun facebook-kirjoituksen jatkokeskustelussa: ”Vihollinen tulee kokemaan tuskallisen tappion ja vahvin keskuudestamme nousee kunniaan.”
  Valitettavasti Suomen ulkoministeri Timo Soini (ps) ei puheenjohtajana täysin yksiselitteisesti ja perusteellisesti ole edelläänkään sanoutunut irti Olli Immosen kirjoituksista vaan toistuvasti jollakin tavalla yhdisti erittäin lyhyisiin lausuntoihinsa joko ravihevoset, perussuomalaisiin kohdistuneet hyökkäykset tai anarkistien pienet vahingonteot. Näin Soini antaa lausunnoillaan suunnatonta taustatukea Immosen salakavalalle vihakampanjalle ja on siten toiminnallaan heikentämässä pohjoismaista demokratiaa.
  Suomen muiden puolueiden johdon ei tarvitse eikä pidä enää odottaa perussuomalaisten kantaa Immoseen vaan ne voivat tuomita ehdottoman yksiselitteisesti breivikiläisen terrorismin epäinhimillisen etiikan ja sen levittämisen.
  Breivik murhasi liki 70 norjalaista nuorta. Lisäksi hän teki kahdeksan ihmistä surmanneen pommi-iskun pääministerin Jens Stoltenbergin toimistorakennukseen. Siksi kyse ei voi olla monitahoisesta suhteesta monikulttuurisuuteen vaan miten terrori-sodan pohjoismaista demokratiaa vastaan julistanutta henkilöä ja hänen oppejaan vastaan tulee suojautua ja reagoida julkisuudessa.
  Epäinhimillisen vihaideologian ehkäisyssä kaikkein keskeisintä on yhteiskunnan johtavien poliitikkojen ja auktoriteettien selkeä linja. Jos kannustusta fanaattiseen terrorismiin ei yhtenäisen äänekkäästi tuomita, niin se saa entistäkin enemmän kaiku- ja kasvupohjaa nettikirjoittelusta.

  http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/798525/Tutkija+ihmettelee+Olli+Immosen+kirjoituksen+ajankohtaa

 13. 13

  Vastarinta sanoo

  Terhi Kiemunki ymmärtää sen, minkä monet muutkin ovat ymmärtäneet viime aikoina. Suomen hallitus ei aja suomalaisten asiaa, vaan ylikansallisten suuryritysten ja EU-eliitin asiaa. Perussuomalaiset osoittautui pelkäksi tuhnuksi hallituksessa ja sen takia on aika nousta kaduille vastustamaan maahanmuuttoa, kun kerran äänestämisestä ei ole mitään hyötyä. Nyt tarvitaan suuria painostuskeinoja, jotta hallitus saadaan taipumaan suomalaisten etua ajavaan pakolaispolitiikaan.

  Jos lailliset mielenosoitukset ja äänestäminen ei toimi, niin sen jälkeen on vaihtoehdot vähissä. Se on katastrofi ja kansan kahtiajakautuminen tulee väistämättä johtamaan sisällissotaan.

  • 13.1

   PeelsePuupi sanoo

   Päässä on vikaa, jos aloitat sisällissodan 50.000 maahanmuuttajan takia. 50.000 on noin prosentti Suomen väestöstä.

 14. 14

  keke sanoo

  Siivouksesta tulikin mieleen että milloinkahan nähdään se ihme että työväenpuolueet siivoavat omista jäsenistöstään pois sen osan joka avoimesti vastustaa hallituksen leikkauksia orjatyovoimasta:
  http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194999626330/artikkeli/sdp+n+gustafsson+tyrmistyi+nuorisotakuun+rahoista+hallitus+leikkaa+nuorilta+siivet+.html

  Helmet haastattelusta olisi tässä:

  Nuorisotakuu on ollut työllisyyspolitiikan superlääke, jonka avulla olemme varmistaneet monelle nuorille ensikosketuksen työelämään. Nyt tämä kaikki ollaan heittämässä romukoppaan ilman, että tilalle on tarjolla mitään aitoa uutta työllistämiskeinoa, Gustafsson arvostelee.

  Nuorisotakuulla luvataan jokaiselle alle 25-vuotiaalle ja vastavalmistuneille alle 30-vuotiaille työ-, työpaja-, harjoittelu- tai kuntoutuspaikka kolmessa kuukaudessa työttömäksi joutumisesta

  Viime hallituskaudella takuuseen oli varattu joka vuodeksi 60 miljoonaa euroa. Juha Sipilän (kesk) hallitus on varannut kolmeksi vuodeksi 10 miljoonaa euroa.

  Nuorisotakuulla ei ole pystytty vähentämään työttömien nuorten määrää

  Anteeksi off topic

 15. 15

  PAULI Räsänen sanoo

  Eräs tapa liennytää pahoin tulehtuneita yhteiskuntasuhteita olisi, jos sinä Saku hyppäisit juuasta kyytiin ja bussissa selittäisit kantojasi, toisinajattelevalle väelle, ehkäpä tornion miekkarista tulisi tuolloin maltillisempi. Pakolaisvaelluksen seuraukset tulevat näkymään kasvavien asutuskeskukusten asuntojen tulevina arvonnousuina, ei tänne saapuva väestö pysy pikkutaajamissa. Porvariston myönteinen asenne maahanmuutoon tulee selitetyksi vaikkapa tällä . Lisäksi vaatimattoman osaamisen ammateissa tulee myös lisää tarjontaa ja kilpailua, se selitää työväenluokkaisten pelot ilmiön edessä Vaikutuksia on myös maatalouteen lammastalous, joka oli aiemmin luonnonmuksinen tapa köyhtyä saa nyt tuoretta asiakaskuntaa lihantuotannoleen.

 16. 16

  sauhuttelija sanoo

  Milloinkas se laki puoluetuen jakautumisesta erottamis/hajoamistapauksissa muuttuukaan?
  Ennen kuin se astuu voimaan, niin Soinilla ei ole varaa potkia puoluettaan kahtia.

  • 16.1

   Mika sanoo

   Siksi on erityisen tärkeää, ettei Perussuomalaisia päästetä lakaisemaan ongelmiaan maton alle. Suomea ei saa pitää käymistilassa kahta vuotta siksi, että Soini pitkittää puolueen sisäisten jännitteiden laukaisemista tahallaan, etteivät vaan Matti Putkosen palkkarahat vaaraantuisi. Tällä hetkellä Soinin on nieltävä Halla-ahon hullu-uho karvoineen päivineen, koska Soinilta menee Audi perseen alta, jos Halla-aho napsauttaa sormiaan ja käskee haareminsa puoluetoimistolle jäsenkirjojaan palauttamaan. Halla-aho todennäköisesti vetäisi myös seuraavissa vaaleissa pitemmän korren, koska suurin osa PS:n äänestäjistä teki kuitenkin päätöksensä maahanmuuton perusteella ja ne loputkin lienevät jo huomanneet, että ei PS ainakaan huono-osaisten tai työväestön asialla hallituksessa ole.

   Seteliselkärankainen Soini sai mitä tilasi ja joutuu nyt luovuttamaan koko käden, vaikka tarkoitus oli tarjota vain pikkusormea. Nyt on pidettävä huoli siitä, ettei Soini pääse torkkumaan Audin takapenkillä koko Suomen hallituspolitiikkaa jokseenkin marginaalisen natsiporukan käsiin.

   • 16.1.1

    LL sanoo

    Kummatkin, Stubb ja Sipilä, suojelevat myös tätä mielenpuolisten sakkia. He haluavat jakaa ”ymmärrystä heitä kohtaan jotka vastustavat maahanmuuttoa”.

    Tässä taas yksi keski-ikäinen suomi-mies, joka on saanut innoituksensa rasistisia tekoja sallivasta hallituksestamme. Nyt kohteena on jo suomalainen, jolla on pyssymiehen mielestä väärä ihon väri. Kuinka pitkälle tämän touhun annetaan oikein mennä?

    http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1443235817508.html

 17. 17

  Ihmettelen sanoo

  Mitäs jos kukaan ei rakentaisi mitään ihmismuureja mihinkään, vaan käyttäisi kaiken tuohon tyhjään huuteluun kuluvan ajan vaikkapa tämän maan hyväksi? Menisi töihin tai menisi auttamaan vanhuksia tai lähtisi pyörittämään urheiluseuraa tai siivoisi vaikka oman kämppänsä. Ihan tolkuttomasti käytetään aikaa huutamiseen. Ja sitten itketään, kun kaikki on niin huonosti. Tehkää jotain asioille! Helpottakaa valtion velkaa, auttakaa niitä joille teidän mielestänne apu kuuluu. Vai ettekö osaa? Ettekö viiti? Eikö huvita? Aina on joku muu joka hoitaa teidänkin asiat. Alkaa ihan todella nyppimään tämä vellihousu, pullamössöinen kansa. Aikaa on roikkua netissä kiljumassa ja matkata Tornioon bussilla, mutta aikaa ei ole ulkoiluttaa vanhuksia, edes omia sukulaisia tai tehdä jotain muuta hyödyllistä. Lopetan veronmaksun. En maksa enää yhdenkää suomalaisen pummin elämistä. Haluan vastikkeelliset sosiaalituet. Yhtään euroa ei pitäisi saada kenenkään ilman työpanosta.

 18. 18

  LL sanoo

  Hallitusohjelmassa oli myös kansallinen mielenterveysohjelma. Ehkäpä Kiemunki voisi ryhtyä järjestämään siihen liittyviä bussiretkiä? Kuljettaisi saman sakin vaikka katsomaan ruskaa Lapissa ja vähän rauhoittumaan.

 19. 19

  Metalli sanoo

  Todella hienoa on kun samana päivänä on Torniossa ja juuri siinä rajan tuntumassa Victorian torilla Metallin järjestämä ”koko perheen tapahtuma” klo. 13-15 jossa on esimerkiksi poni ratsastusta lapsille, ja muutakin ohjelmaa.
  Hienoa esimerkkiä lapsille mitä on suvaitsevaisuus kun sinne rynnii porukka ihan turhan mielenilmaisun vuoksi, jolla ei ole mitään merkitystä.
  Ei muutakuin Tamperetta myöten kaikki mukaan, mikä myötähäpeä teitä kohtaan.
  Rajat kiinni varmasti auttaisi myös suhteissa Ruotsin kanssa, sitäkö te tollot haluatte että ollaan napitusten ruotsalaisten kanssa. Tämä koko soppa lähtee liikkeelle jo etelä euroopasta, kaikki rikkoo vuorollaan rajasopimuksia.

 20. 20

  Riitta Häkkinen sanoo

  Olen viime aikoina ollut aika ahdistunut ja surullinen. Tänään ymmärsin, että pelkään ilmapiirin muutosta Suomessa, päätään nostavaa uusnatsismia, joka verhotaan ”pakolaiskriittiseksi keskusteluksi”. Enää ei valitettavasti vain ”keskustella” vaan toimitaan. Rakennetaan ihmismuuria toisia ihmisiä vastaan.
  En ymmärrä, miksi ihmisiä pitää vihata ja lietsoa eripuraa. Olen kuvitellut meidän suomalaisten olevan sivistyneitä, ihmisoikeuksia ja -arvoja henkeen ja vereen puolustavia. En ole ahdistunut pakolaisista, turvapaikanhakijoista; Suomi ja me suomalaiset olemme ennenkin hyvällä yhteishengellä ja sisulla selvinneet monista maamme historian haasteista. Olen ahdistunut ja pettynyt kantasuomalaisista paljastuneeseen pimeään puoleen.
  Miten nopeasti muutos tulikaan…juuri nyt hävettää olla suomalainen.

 21. 21

  Essi Heiskanen sanoo

  Hei Saku!

  Mielenkiintoinen haku, kiitos tekstistä! Kyseinen perussuomalainen toimii todellakin hallituksen vastaisesti.

  Mielenkiintoista, että valitsit kuitenkin Terhin. Onhan noita muitakin, jotka ovat melko avoimesti hallitusvastaisia (jopa oman puolueensa vastaisia), kuten Husu Hussein (kesk.). Taitaa kuitenkin olla niin, että persuvastaiset kirjoitukset keräävät enemmän klikkauksia, ja huomiota, joten ei esim. Husun kommentteja edes kannata täällä kommentoida.

  Jos aiot vastata, että ”minä päätän itse mistä kirjoitan”, tai ”taas täällä on persulauma puolustelemassa”, niin voit puolestani olla julkaisematta tämän viestin, niin säästyt sinäkin siltä vaivalta…

  Ystävällisin terveisin,
  Essi

  • 21.1

   stunned sanoo

   On ihan totta, että persut ovat aina tilastojen kärjessä, mitä kyseenalaiseen toimintaan ja julkisuuteen tulee.

 22. 22

  Marko Vihavainen sanoo

  Jos Suomeen tulee luvatut 80 000 hädänalaista niin näiden kulut ovat 1 600 000 000€ tämä summa ei sisällä tulkkauspalveluja, terveydenhuoltoa yms. joten ei se PS:n mielenosoitusten koordinoiminen ja kyytien järjestäminen nyt niin erikoista ole. Ja kyllähän Ruotsin valtio, tai SPR:n, tai joku muu taho kytköksissä em. järjestelee hädänalaisille jatkoyhteydet Ruotsista Suomeen.

  Sillä aikaa, kun kaikki pyrkivät olemaan hyviä ihmisiä ja yhdessä tuomitsemaan pahan pelottavan rassismin niin kukaan ei muista Suomen 10 000 koditonta. Ei kiinnosta paskaakaan, kun on niin kiire olla hyvä ihminen.

  • 22.1

   Saku Timonen sanoo

   Kodittomilla on nykyisin yllättävän paljon ystäviä. Tähän asti Asunnottomien yö-tapahtumat eivät ole juuri kiinnostaneet ketään enkä kyllä usko nytkään kiinnostavan. Mutta onhan asunnottomilla kiva ratsastaa, se ei maksa mitään eikä siitä ole edes itselle vaivaa.

  • 22.2

   Angie sanoo

   Kannattaa varmaan osoittaa huolesi asunnottomista hallitukselle. Persut ovat nyt hallituksessa. Sieltä käsin ne asunnottomiakin koskevat päätökset tehdään. Me suvakit ollaan oppositiossa ja Suomessa noudatetaan nyt persujen maahanmuuttopolitiikkaa. Se, että teille valehdeltiin ennen vaaleja, ei ole suvakkien vika, vaan Timo Soinin.

 23. 23

  sanoo

  Tulin juuri (28.9) Torniosta ym., vietin viikon myös vastaanottokeskusten lähellä muualla Suomessa. Olen eläköityvä lehtikuvaaja, entinen sotakuvaaja. Halusin jututtaa maaseudulla ennenkaikkea suomalaisia siitä miten he kokevat pakolaistilanteen. Monet puhuivat, mutta yksikään ei kameralle. Kaikkien huoli oli joutua koston kohteeksi. Joko perussuomalaisten haastattelimieni omassa kunnassaan tai vihasivustojen uhriksi laajemmin. Olivat ihmiset mitä mieltä tahansa, heissä oli pelko, sellainen jota 40 lehtikuvaajavuoteni aikana en ole nähnyt tässä maassa.
  Tein useita selfievideoita ja toki kuvasin paljon. Jos kiinnostaa niin ne näkyvät tässä peräkkäisinä päivityksinä http://kuvajournalismia.blogspot.fi/. Sallinet blogin pitäjä linkin? Ota pois jos ei käy.
  Oleellista on, että käydessäni vastaanottokeskusten lähistöllä, ei kukaan ollut kuullut raiskauksista, ei varkauksista eikä sotkemisesta – vaikka oli niitä aluksi kovasti pelännyt.
  Toki pakolaisten erinäköisyys ja vilkkaus ja suomalaisen korvaan äänekäs puhe toivat huolta, mutta sehän on vain kipeästi kaivattua kansainvälistymistä.

  Mutta pelko! Se johtuu erityisesti MV sivustosta, joka kerrassaan teurastaa erimieliset huutaessaan samaan aikaan kovaan ääneen keskustelun sallimista. Tiedän rumia tapauksia, kun lasta on alettu kiusata koulussa, kun hänen äitiään on huoriteltu MV:ssä.
  ”MitäVittua” sivuston toimintamalla on aina sama. Ensin erimieltä olevaa solvataan kommenttiosiossa, mitä törkeimmällä tavalla uhaten esim. anaalipenetraatiolla mm.. Jos se ei hiljennä, seuraavaksi hänen Facebook tilinsa ajetaan alas tekemällä ilmianto ns feikkiprofiililla toimimisesta. Jos sekään ei auta, erimielisestä tehdään pilkka- ja solvaussivustoja esim bloggeriin ja hän sai mailiinsa niiden osoitteen ja pahoinpitelyuhkausten kera muistutuksen, että häntä seurataan. Itsekin kävin nämä läpi, enkä vieläkään ole FB.täni saanut auki.

  Olen sotakuvaaja. Olen katsonut läheltä miten avuton ihminen tapetaan. Sen aikaansaamaa kauhua ei täällä kukaan käsitä. Nuoret miehet tapetaan ensin, jos heitä ei saada rekrytoitua johonkin rosvojoukkoon. Siksi he tulevat ensin, ovat aina tuleet ja suomalaiset elintasopakolaiset Ruotsiin olivat ensin nuoria miehiä.
  Irakissa kuten muissakin arabimaissa on tärkeää pukeutua hyvin, älypuhelin ei ole heille ylellisyysesine, siihen perustui arabikevätkin. En kykene ymmärtämään, miten ei käsitetä, että normaalin tulotason omaava lähtee tappamistaan pakoon. Jos Sosnovyi Bor pamahtaa ja me suomalaiset saamme lähteä saasteen alta Norjaan, niin luuletteko, että norjalaiset alkavat syytellä meitä puhelimistamme tai lenkkitossuista.

  Ainoa asia, mikä MV:ssä on totta on lause: ”Suomi on hajoamassa”. Kyllä. Mutta se on hajoamassa rasistien viidennen kolonnan myyräntyön takia. Ijla Janitski on ainoa (ulko) suomalainen, joka rahaa tekee pakolaisten kurjuudella.
  Ja lopuksi. Minun on vaikeaa käsittää, että sadat ihmiset pelkäävät niin paljon, ettei juuri kukaan muu kuin bloggaaja itse uskalla kirjoittaa täälläkään omalla nimellään.

  • 23.1

   PeelsePuupi sanoo

   Kuinka tyhmä täytyy vanhempienkin olla, jos kertovat lapselleen, että jonkun lapsen äiti/isä on nyt huonossa huudossa jossain MV-sivustolla? Ja tämän johdosta kyseinen lapsi joutuu kouilussa kiusatuksi??? Toisaalta uskon tuon kyllä aivan täysin, koska sen verran irrationaalista porukkaa netissä nykyään pyörii.