Uskomisen halu

Nettijulkaisu MV:n mukaan neljä ulkomaalaista miestä oli Kajaanissa hyökännyt kantasuomalaisen kimppuun. He kuitenkin erehtyivät käymään käsiksi väärään mieheen  ja yksi hyökkääjistä päätyi teho-osastolle. Hyökkääjiä odottaa nyt kova tuomio.

Laitetaan pari kuvaa tästä MV:n julkaisemasta sankaritarinasta:

Kajaani-Ryosto-1

Kajaani-ryosto-3

Mies oli vielä jatkanut tarinaansa kertomalla valvontakameroiden ja ohikulkijan tallentaneen koko tapahtuman.

Näyttökuva (414)_snip

Ryöstön yritys, törkeä pahoinpitely, tapon yritys. Erittäin vakavia rikosnimikkeitä kaikki eikä asianomistaja edes tarvitse omaa asianajajaa hoitamaan näin vakavaa juttua. Poliisi tutkii ja syyttäjä syyttää.  Koska kaikki on tallentunut valvontakameralle, niin tekijöillä ei ole mitään mahdollisuutta välttyä rangaistukselta.

Mahtava sankaritarina, mutta sitä ei koskaan tapahtunut. Joku kirjoitti omat haavekuvansa Facebookiin ja MV julkaisi kaiken totena. Kummallisinta on, että yli 3 000 lukijaa jakoi tarinaa edelleen. He ainakin uskoivat ja halusivat muidenkin uskovan.

Mies ei ole tehnyt asiasta rikosilmoitusta eikä sairaalasta löydy tätä teho-osastolle hakattua hyökkääjää.

– Kukaan ei ole tullut tekemään asiasta rikosilmoitusta, sanoi rikoskomisario Hannu Rönkkö maanantaina aamupäivällä.

En tiedä mikä saa ihmisen sepittämään tällaisen tarinan ja kertomaan sen totena. Ehkä hän kalsarikännit vetäessään haaveili sankaruudesta, ehkä jokin sairaus sekoitti faktan ja fiktion, ehkä hän vain halusi puhua paskaa. Mahdotonta sanoa eikä minun syytä tarvitse tietääkään.

Sen minä haluaisin tietää mikä saa ihmiset uskomaan tällaisenkin tarinan. Nettijulkaisu MV:n tapaiset kritiikittömät ja edesvastuuttoman toimijat kyllä julkaisevat ihan kaiken niille lähetetyn ryönän, mutta miksi normaalielämässä ihan terveen epäluuloiset ihmiset uskovat? Vastatkoon siihen asiaan perehtynyt psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri ja THL:n tutkimusprofessori Hannu Lauerma:

– Ihmiset ovat hyvinkin taipuvaisia uskomaan disinformaatiota, jos se myötäilee omia ennakkoluuloja ja maailmankatsomusta. Tämä näkyy jopa hyvin koulutetuilla ihmisillä, joiden luulisi olevan kykeneviä kriittiseen ajatteluun. Uutinen, joka joko pönkittää omaa maailmankuvaa tai herättää huolta, se tyypillisesti nielaistaan yllättävän helposti ja vailla kritiikkiä.

Omaksuttuja ennakkokäsityksiä tukeva otetaan vastaan avosylin ja kaikki niitä vastaan sotiva sivuutetaan disinformaationa.

Ihmeellisintä on, että samat ihmiset yhä uudelleen ja uudelleen ovat narrattavissa eikä heitä näytä edes hävettävän. He jopa puolustautuvat sillä kuuluisalla Enkeli-Elisa -puolustuksella: Mutta se olisi voinut tapahtua.

Ennen kun seuraavan kerran levitätte totena MV:n juttuja, niin lukekaa täältä ohjeita väärän tiedon tunnistamiseen.

Epäuskoista päivänjatkoa.

 

 

Kommentit
 1. 1

  Joni Pelkonen sanoo

  Jos hakattu on joutunut teho-osastolle, paikalle on tietysti täytynyt kutsua ambulanssi. Hälytysajot taas voi kuka tahansa tarkistaa tilannehuone-nettisivustolta. ”Kajaanin Prisman tunneli” on varsin täsmällinen tapahtumapaikka ja ajaksi ilmoitetaan 24.9.2015.

  Tilannehuone-sivuston haku kyseiselle päivälle löytää Kajaanista vain yhden tapahtuman: ”Kajaani 24.09.2015 23:01:05 rakennuspalo: pieni”.

  Eli ainakaan viranomaisilla ei näytä olevan mitään tietoa kenenkään sairaalaan kuljettamisesta.

  Lisäksi, sairaalan henkilökunta ilmoittaa pahoinpitelyuhrista poliisille, varsinkin jos vammat ovat vakavia. Ilmoitusta ei ole tehty.

  • 1.1

   taikina sanoo

   no eiku se suursankari oli ite tietty kipannu hakkaamansa olalle ja kipittäny sairaalaan. ihan tulee tippa linssiin kun ajattelee näitä isänmaan toivoja.

  • 1.2

   korianteri sanoo

   Rakas ystävä.
   Kannattaa myös huomioida tilannehuone.fi -sivustolla löytyvä pieni präntti.
   Tämä ilmaisee varsin selkeästi sen, että poliisin ja sairaan kuljetuksen tehtäviä ei julkaista ko. sivustolla yksityisyydensuojan vuoksi.

  • 1.3

   tsiptsip sanoo

   Paitsi Tilannehuoneella EI näytetä ambulanssien tehtäviä..eikä poliisin. Ainoastaan palokunnan. 🙂

  • 1.4

   Ambulanssi-Anssi sanoo

   Tilannehuoneesta ei löydy ensihoidon tehtäviä, ensivastetehtävät kylläkin. Sen lisäksi teho-osastolle voi päätyä ihan omilta jaloiltaankin ja itse päivystykseen hakeutuneena. Ei se ambulanssikyyti ole mikään itsestäänselvyys monestakaan eri syystä.

 2. 2

  TT sanoo

  …ja sama kaveri jatkaa tarinaansa tänään 29.9.2015 (avoimesta fb profiilistaan):

  Älkää ihmiset uskoko kaikkea, mitä lehdissä lukee koskien
  päällekarkaustilannettani, koska en ole voinut antaa varsinaista
  lausuntoa lehdistölle ja muillekkaan tiedotusvälineille, koska poliisin esitutkinta on kesken, ja minua on pyydetty vaikenemaan
  asiasta. Lehdet haluaa jutun tästä keinolla millä hyvänsä. En
  silti ole rasisti, vaikka minut sellaiseksi nyt yritetään leimata.
  Asian todellinen laita kyllä tulee selville aikanaan, kun asia on ensin virallisesti käsitelty, joten malttakaapa ihmiset. Mutta
  todettakoon, että lyhyen ajan sisällä on Kajaanissa tapahtunut
  pari muutakin vastaavaa tapausta, ja hekin ”uhrit” on vaiennettu.

  • 2.1

   Lg sanoo

   Mv-lehti eli mitävittua-lehti on 100% hevonpaskaa ilman mitään lähteitä. ei kannata uskoa yhtään mitään sieltä.

 3. 3

  Mikael Holm sanoo

  Tilannehuone ei näytä sairaankuljetuksia vaan ainoastaan palo- sekä pelastustoimen tehtävät.

 4. 4

  Angie sanoo

  Mun mielestä tässä on taustalla ihan silkka rasismi. Tää valheiden levittäminen on juuri rasistista propagandaa, jolla pyritään voimakkaaseen mieleipiteiden muokkaukseen. Halutaan saada ihmiset vastustamaan turvapaikan hakijoita poliittisista syistä. Sitten ”maahanmuuttokriittiset” ihmiset perustelevat omaa kriittisyyttään näillä valheilla ja jakavat kiltisti näitä juttuja facessa ja lisäävät omalla käytöksellään omia irrationaalisia pelkojaan. Ihan sairasta käytöstä!

 5. 6

  Maija Meikäläinen sanoo

  Niinpä, uskomisen halu. Eipä tuota tätäkään voi missään määrin uskoa, kun on omakohtaista kokemusta siitä, että ulkomaalaisten tekemistä rötöksistä käsketään poliisin toimesta vaieta. Luuletteko tosiaan saavanne mitään tietoa tällaisista tapauksista poliisilta tai sairaaloista?? Kukkuu ja haloo. Tämän kaverin tuntien tästä jutusta tullaan saamaan lisää faktatietoa kunhan poliisin tutkinta ja muut lakikiemurat valmistuu, hän ei vaikene viranomaisten kehotuksista huolimatta.

   • 6.1.1

    TT sanoo

    Timonen: ”Omaksuttuja ennakkokäsityksiä tukeva otetaan vastaan avosylin ja kaikki niitä vastaan sotiva sivuutetaan disinformaationa.”

    Timonen: ”Mahtava sankaritarina, mutta sitä ei koskaan tapahtunut.”

    Vedät itsekin niin pikaiset johtopäätökset, että syyllistyt siihen syntiin mistä saarnaat.

    • 6.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Vai niin. Poliisi on tiedottanut virallisesti, että tuota rikosta ei koskaan tapahtunut.

     • 6.1.1.1.1

      TT sanoo

      Viittaat alunperin ainoastaan siihen, että poliisin mukaan rikosilmoitusta ei ollut jätetty. Se on eri asia kuin että ”sitä ei koskaan tapahtunut”. Jos olet niin kiintynyt nillittämään tosiasioista ja siitä etteivät ihmiset tekisi vääriä johtopäätöksiä, suosittelen elämään kuten opettaa. Jos nyt myöhemmin poliisi ilmoittaa, että pahoinpitelyä ei ole tapahtunut, se ei tarkoita ettetkö olisi tehnyt päätelmääsi hätäisesti. Jos lopputuloksen perusteella voisi sanoa päätelmäänsä järkeväksi, joutuisit samalla tunnustamaan myös monet vastustamasi liian hätäiset (oikeaksi osoittautuneet) johtopäätökset järkeviksi.

      Pointtini on, että jotain dialogia asianomaisen ja poliisin välillä on tapahtunut, mutta silti tiesit jo etukäteen netissä, että mitään ei ole tapahtunut. Sanoisin, että olet ristiretkellä ja motiivisi haisee kauas. Et ole analyyttisyydessäsi paljoa edellä sitä mitä vastustat, joskin ehkä vähän.

     • 6.1.1.1.2

      Jjohnson sanoo

      Eikö tämä kaikessa ironisuudessaan vain vahvista koko alkuperäistä pointtia? 🙂

      Itse sanoisin että tämän hetkisten tietojen mukaan on erittäin vahvoja viitteitä siitä että koko juttua ei ole tapahtunut.

    • 6.1.1.2

     Jussi5959 sanoo

     Mielestäni ei tarvitse olla kovinkaan hätäinen kyetäkseen vetämään johtopäätökset MV-lehden asialla olosta, FB-postausten tyylilajista sekä teho-osastolle ilmanvaihdon kautta soluttautuneista, mutta sieltä ilmeisesti lakanoihin liuenneista ”neekereistä”.

     Pelkkä kokemus riittää.

     • 6.1.1.2.1

      TT sanoo

      Samaa logiikkaa, eli aihetodisteita, käyttävät myös näiden perättömien(kin) huhujen levittäjät. Fakta on, että kaikenlaista ikävää tapahtuu ja ulkomaalaiset ovat yliedustettuja rikostilastoissa, joten siinä missä sinä teet johtopäätöksesi perustuen MV-lehden olemassaoloon ja kirjoituksen tyylilajiin, he tekevät sen pohjautuen aihetodisteeseen nimeltä tilastotieto.

      Tässä sitä siis (taas) itketään lähdekritiikin perään samalla kun antaa itselleen oikeuden tehdä johtopäätöksiä ties minkä seikan perusteella. M.O.T.

  • 6.2

   Veera L sanoo

   Mites Maija Meikäläinen toi että rikosilmoa ei oltu tehty vaikka hyökkäyksen väitetty kohde kohde niin väittikin? Lisääkö sinun uskoasi MV-lehden tarinaan, vai vähentääkö?

  • 6.4

   PeelsePuupi sanoo

   Asun itse Kajaanissa, kyseiseen Prisman tunneliin on matkaa n. 400 metriä. En ole kuullut puskaradiosta, tiedotusvälineistä enkä muualtakaan, että kyseistä tapahtumaa olisi koskaan tapahtunut. Näin sanoo myös poliisi: rikosilmoitusta EI ole tehty. On mahdollista, että kyseisellä MV-miehellä on ollut jotain kärhämää maahanmuuttajien kanssa, mutta tuskinpa sellaista, että se edellyttäisi rikosilmoitusta ja sairaalahoitoa.

   Kajaanin katukuvassa on tosiaan viime aikoina näkynyt tavallista enemmän maahanmuuttajia, kuten kyseinen fb-keskustelukin todistaa. On kuitenkin hassua, että oletettu (keksitty) tapahtuma yhdistetään juuri tummaihoisiin; Kajaaniin saapuneet turvapaikanhakijat ovat lähes 100% arabitaustaisia (ilmeisesti irakilaisia). Mutta mitäpä rasistit tällaisista pienistä yksityiskohdista välittäisivät. On taas kerran aihetta kysyä: mistä näitä vajakkeja oikein sikiää?

 6. 7

  Merja Nurmi sanoo

  Ja kun mv-sivuston ”uskottavuus” on hiukan karissut niidenkin silmissä, jotka sitä ovat tähän mennessä linkittäneet, apuun otetaan Überuutiset, Finnleaks ja muut vastaavat viemäröinnit…

 7. 8

  Niina Korhonen sanoo

  Mv lukijat itsekin totesivat tämän aiemmin valheeksi.

  Siitä voi olla montaa mieltä, miksi mv ei poista uutista tai laita varoitusta uutisen yhteyteen.

  • 8.1

   Angie sanoo

   Koska kyseessä on tietoinen rasistisen vihapropagandan levittäminen.

 8. 9

  sanoo

  http://poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/facebookissa_levinneen_pahoinpitelyvaitteen_tutkinta_on_edennyt_39512

  Facebookissa levinneen pahoinpitelyväitteen tutkinta on edennyt

  28.09.2015
  Oulu
  Kajaanilainen mies kertoi Facebook sivuillaan 25.9. iltapäivästä, että oli joutunut 24.9. Kajaanin Prisman alikulkukäytävässä neljän ulkomaalaisen miehen pahoinpitelemäksi. Päivitystä jaettiin sosiaalisessa mediassa. Poliisille ei asiasta ollut tehty rikosilmoitusta maanantai aamuun mennessä. Poliisi alkoi selvittämään asiaa ja tavoitti FB-päivityksen tehneen miehen. Asiasta on laadittu rikosilmoitus miehen alustavan puhuttamisen jälkeen. Poliisi on tutkinut tapahtumapaikkaa maanantain aikana. Asioiden kulku on vielä epäselvä. Poliisin tiedossa ei ole, että kenellekään olisi tullut vakavia vammoja. Poliisi pyytää havaintoja Kajaanin poliisipäivystykseen numeroon 0295416520. Havainnot voi myös tulla kertomaan henkilökohtaisesti päivystykseen.

  • 9.1

   Kaikki tieto esille sanoo

   Kannattaa sanoa kaikki asiaan koskeva tieto. Linkin takaa kun katsoo uusimpia tiedotteita

   Kajaanin Prisman alikulun pahoinpitely

   29.09.2015
   Oulu
   Kajaanin poliisi on selvittänyt, että sosiaalisessa mediassa keskustelua herättänyttä neljän ulkomaalaisen miehen tekemäksi väitettyä pahoinpitelyä Kajaanin Prisman alikulkutunnelissa 24.9.2015 ei ole tapahtunut. Asian tutkinta on lopetettu.

 9. 10

  Mana sanoo

  Uuinen kuin uutinen, kaikkiin on otettava kantaa ja jakaa keskikaistan mielipide. Todellisuus valkenee sitten katukuvassa.

 10. 12

  Jetro Vesti sanoo

  ”Homma on tällä hetkellä ryöstön yritys, törkeä pahoinpitely ja tapon yritys.” Eikös tämä kommentti ole kirjoitettu 26.09, mikäli oikein ymmärsin nuo aikaleimat? Kaveri teki kuitenkin rikosilmoituksen 28.09 vasta sen jälkeen kun Poliisi itse etsi hänet käsiinsä, joten ei tapahtumaa sitä ennen ole kyseisillä rikosnimikkeillä voitu tutkia.

  ”Prisman kamerat on tallentanu kaiken talteen, …” Koska tämä kommentti on kirjoitettu? Ilmeisesti ennen 28.09? ”Syylliset on tunnistettu…” tästäkään poliisi ei puhu mitään tuossa tiedotteessaan.

  Itse suhtaudun äärimmäisen vakavasti kaikkiin väkivaltarikoksiin, riippumatta siitä kuka on tekijä tai uhri. Tämä tapaus vaikuttaa kuitenkin kaikin puolin keksityltä, ja siten sekä vaikeuttaa että loukkaa kaikkien niiden ihmisten tilannetta ketkä oikeasti ovat joutuneet pahoinpitelyn kohteeksi.

 11. 14

  Detalji: sanoo

  Vihje: Jos henkilö, joka väittää ettei ole rasisti käyttää selkeästi rasistisia termejä (lakupekka, neekeri, mokkakikkeli jne.) henkilö VALEHTELEE. Rasismin ja rasistin tunnistaa halveeraavista ja epäinhimillistävistä termeistä. Yleensä niiden käyttäjät ovat liian tyhmiä ymmärtämään tätä.

  • 14.1

   Angie sanoo

   Hyvin usein myös itseään ”maahanmuuttokriittiseksi” väittävä ihminen on ihan silkka rasisti, mutta hän saattaa osata verhota rasisminsa. Usein tällaisen ihmisen kommentit alkavat lauseella… ” en ole rasisti, mutta….”.

  • 15.1

   Saku Timonen sanoo

   Selvittelepä itse vaan tai laita MV:n huippureportterit asialle.

  • 15.2

   Kale sanoo

   IMAGE lehti on ainoastaan keskittynyt haukkumaan ja mustamaalaamaan MV sivuja, eikai se nyt mitään pahaa halua turvapaikanhakijoista sanoa, eikä varsinkaan totuutta etsiä.

   • 15.2.1

    Saku Timonen sanoo

    Minä olen Imagen bloggaaja, mutta minulla on ihan oma linjani. Lehti ei ole millään tavalla määritellyt kirjoittamistani.

   • 15.2.2

    Angie sanoo

    Entäs sitten vaikka olisikin keskittynyt mv:n mustamaalaamiseen? Pitäiskö sen olla jotenkin kiellettyä vai? Ja mikä totuus? Se Kajaanin väitetty pahoinpitely on Valhe!

   • 15.2.3

    Val sanoo

    Kale MV lehti saa juuris sitä mitä se kerjää, joten älä selitä äläkä vingu aikuinen mies! Kai olet aikuinen?

 12. 16

  Yanar sanoo

  On tämä kyllä nykypäivänä mennyt merkilliseksi touhuksi. Pitäisi alkaa antamaan kunnon sanktioita noista valheellisista ilmoituksista. Käsittämätöntä, että tuollainen yhteisö kuin MV voi edes olla vielä facebookissa levittämässä tuota vihapropagandaansa. Voisi jo pikkuhiljaa facebookin ylläpito puuttua tuohon asiaan. Kaipa joku mv-lehden ”lukija” tulee tähänkin mussuttamaan jostain FALSE FLAGEISTA.

 13. 17

  airaM sanoo

  Noloa näille kaikille huppupääidioottien hengenheimolaisille. Kasvakaa aikuisiksi, jollette ole lapsia, silloin saa leikkiä tyhmää.

 14. 18

  Ihmettelijä sanoo

  Olisin odottanut, että asian tutkintaa ja poliisia olisi nyt kiitelty aiheesta kun ottivat asian tutkittavakseen vaikka rikosilmoitusta ei tehty. Lakanahemmon kanssa oli hirveä haloo kuinka poliisi kohdistaa resurssinsa väärin eikä keskity oikeisiin rikoksiin niin nyt kun sitten toimii halutulla tavalla niin ollaan hipihiljaa.

 15. 19

  Code sanoo

  Lauerma sen täysin kiteyttää, mistä on kysymys. Jälleen pätee kaikkeen, ei pelkästään tähän maahanmuuttoon. Ihan käsittämättömiä väitteitä voivat uskoa hyvinkin fiksut ihmiset, jos heillä on jokin ennakkoasenne tai luulo taustalla. Sisäistetään vain omaa asennetta tukeva tieto, ja kaikki muu sivuutetaan, blokataan, tai leimataan tiedon esittäjä epäuskottavaksi. Erilaisiin salaliittoteorioihin on hurahtanut monia akateemisesti hyvinkin koulutettuja ihmisiä. Näillä on vielä se ongelma, että ovat niin taitavia perustelemaan nämä kannat itselleen, että totuuden näkeminen alkaa jossain vaiheessa olla jo lähes mahdotonta, koska se oma totuus on omassa päässä.

  Aihetta sivuavaa hyvää lukemista kiinnostuneille: http://www.michaelshermer.com/weird-things/

 16. 20

  sanoo

  MV:n ja monien muiden rasismisivujen jatkuva hokema on:” valtamedia sensuroi ja vääristelee uutisia”. Lehtien on kuitenkin tarkistettava juttunsa. Jo journalistin ohje eli SJL:n eettinen koodi määrittää tämän. Kun uutinen tulee eri kanavia esiin, alkaa journalistin työ. Uutisen tarkistamiseen menee paljon enemmän aikaa kuin sen kirjoittamiseen, jos se tehdään vähintään kahdesta eri lähteestä. Jos juttu ei pidä paikkaansa, sitä ei paineta lehteen, vaikka uutinen olisi miten herkullinen tahansa ja vaikka se valheena sopisi hyvin esimerkikis rasistien maailmankuvaan. Vanha sanonta on: ”Tosiasiat pilasivat hyvän uutisen”. MV ei anna tosiasioiden tai tarkistamisen tarpeen pilata juttujaan:-)
  Mutta miksi MV:n on niin raivokas valtamedian syyttelijä?
  MV:n niinsanotulla päätoimittajalla on paha kokemus mediasta. Hänen ja Jussi Ahteen ”Absolute” lehtihanke meni noin 2002 pahasti pieleen ja suomalainen media kirjoitti aiheesta, koska Jussi Ahde on Matti Ahteen poika. MV lehden ”päätoimittaja” sai tästä ilmeisesti trauman mediaa kohtaan, joka näkyy nyt epätoivoisena liekittämisenä esimerkiksi ”sionistien johtamaa mediaa kohtaan”.
  Valtamedian kommenttipalstojen kekustelujen deletointi on myös aivan luonnollinen reaktio siihen saastaan, jota sinne kirjoitetaan. Eivät lehdet voi julkaista tekstejä kuten: ” NN, työnnä se pääsi XX:n anukseen” jne. Rasistit katsovat, että noin pitää voida ja saada sanoa.

  MV:n ”uutisvirrassa” näkyy yhä useammin Venäjän toimintaa Ukrainassa tukevia juttuja, joiden konteksti MV:n perusaiheeseen on heikko. Nousee epäillys että MV:n tarkoitus on hajottaa yhteiskuntaa disinformaatiolla ja…ajaa sekaan suurvaltaa tukevaa materiaalia. Pietarin trollitehtaallako sormet pelissä…vai onko tämä paranoiaa?

  Varokaa kuitenkin hyvässä tarkoituksessa kirjoittamasta oikaisevaa kommenttia MV ketjuihin. Menetätte todennäköisesti ainakin Facebook tilisi.

 17. 21

  Karo Kankus sanoo

  Toivottavasti mitään oikeita vakavia turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia ei tapahdu, eikä myöskään rikoksia turvapaikanhakijoihin kohdistuvia rikoksia.

  • 21.1

   Angie sanoo

   Kun on ihmisistä kyse, niin elämässä voi valitettavasti tapahtua vakaviakin rikoksia, niin kantasuomalaisen kuin maahanmuuttajankin tekemänä. Jonkun rikollisen tekemä rikos, ei tee tai muuta muita kantasuomalaisia tai maahanmuuttajia rikollisiksi. Rikoslakia toki noudatetaan kuten muitakin lakeja. Elämme oikeusvaltiossa, jossa poliisi tutkii rikoksen, syyttäjä syyttää ja oikeusistuin päättää tuomiosta.

 18. 22

  MattijaTeppoJokaPäiväTöitäTeen sanoo

  http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/818389/Poliisia+puukotettiin+vastaanottokeskuksessa

  Tanskalaista poliisia on puukotettu viime yönä maan suurimmassa vastaanottokeskuksessa Sandholmissa. Asiasta kertovat Tanskan uutistoimisto Ritzau, lehdet Berlinske Tidende, Jyllandsposten, Ekstrabladet ja Politiken sekä Tanskan yleisradio DR.

  Useita veitseniskuja vatsaan ja kaulan alueelle saanut poliisi loukkaantui hengenvaarallisesti ja hän joutui pitkälliseen leikkaukseen. Aamulla tilaa luonnehdittiin vakaaksi.

  Timonen voi nyt hyvinpalkattua verorahoilla rahoitettua suojatyöpaikkaansa kosiskellessaan miettiä tätä rasistista viharikosta, joka on kohdistunut tanskalaista poliisia kohtaan.

  • 22.1

   Saku Timonen sanoo

   Muuttaako Tanskassa sattunut tapaus keksityn Kajaanin tapauksen todeksi?

   • 22.1.1

    Ihminen sanoo

    Tuon uutisen linkittänyt henkilö tuli paljastaneeksi itsestään ja kaltaisistaan enemmän kuin halusikaan.

    Kun hän liitti traagisen väkivallanteon tähän ketjuun, hän itse asiassa tajuamattaan legitimoi mielessään vihapropagandan tietoisen levittämisen tuollaisten väkivallantekojen ehkäisemiseksi.

    On valitettavaa, jos maahanmuuttaja tekee rikoksen.

    Jos joku on sitä mieltä, että rikos olisi ehkäistävissä estämällä kaikkien humanitaaristen maahanmuuttajien maahanpääsy, hänellä on täysi oikeus mielipiteeseensä, mutta samalla velvollisuus perustella se.

    Jos sen sijaan väittää, että rikoksia voi ehkäistä tekemällä toisia rikoksia, joiden uhreiksi eivät joudu potentiaaliset rikoksentekijät vaan viattomat ihmiset, se ei ole tässä oikeusjärjestelmässä sallittua.

    Tässä ketjussa on ihmisiä, jotka suoraan sanovat, että valehtelu on oikeutettu vaikutuskeino maahanmuuttokeskustelussa. Eivätkä he edes ymmärrä hävetä.

    • 22.1.1.1

     TT sanoo

     ”Jos joku on sitä mieltä, että rikos olisi ehkäistävissä estämällä kaikkien humanitaaristen maahanmuuttajien maahanpääsy, hänellä on täysi oikeus mielipiteeseensä, mutta samalla velvollisuus perustella se.”

     Kansakunta on olemassa itseään varten. Yhtenäiskulttuuri on tapa, jolla luomme yhteiskuntarauhan, luottamuksen toistemme välille, halun rakentaa yhteiskuntaa (mm. verotuksen keinoin) sekä auttaa toisiamme. Valtion tehtävä on huolehtia kansalaisistaan ja asettaa heidät etusijalle. Toisia voidaan auttaa siinä määrin, että se ei aiheuta yhteiskunnalle merkittävää riskiä. Yhtenäiskulttuurin ja yhteiskuntarauhan romahtaessa kaikkien (siis myös kantaväestön) yhteisöllisyys ja sitoutuminen yhteiskuntaan heikkenee. Vaikutukset ovat pitkiä ja hitaita, jopa niin hitaita että syy/seuraussuhteita on vaikea seurata. Toisaalta viimeaikaiset ylilyönnit turvapaikanhakijoiden vastustamisessa ovat merkki nopeammasta kehityksestä yhteiskuntaan sitoutumisen heikkenemisessä. Ylilyönneistä pitää tietysti syyttää itse tekijöitä, mutta monikulturistien on pakko tunnustaa, että heidän ajamansa politiikka itse asiassa lisää vastakkainasettelua. Jari Tervo totesi, että rasismi lähtee siedätyshoidolla. Ei muuten lähde vaan se pahenee. Miksi hieroa omaa ideologiaa toisten naamaan heidän tahtomattaan? Jari Tervo osoitti lopullisesti, että hän ei ole niin viisas mies kuin maineensa antaa ymmärtää.

     Näistä syistä on perusteltua huolehtia kansallisesta edusta, jopa humanitaarisen maahanmuuton kustannuksella. Pakolaisten auttamiseen olisi muitakin keinoja, jotka eivät aiheuttaisi maallemme niin suurta riskiä. Pelkällä pakolaisten valinnalla ja kotoutumisedellytyksillä olisi lopputuloksen kannalta hirmuinen merkitys.

     Minulla ei ole tähän faktaa, mutta uskon vakaasti, että nimenoman perusteettomasti maahan päässeet ovat juuri niitä, jotka eniten ongelmia aiheuttavat. Oikeasti hädässä ollut ihminen on kiitollisuudenvelassa ja kunnioittaa maata, joka hänet on pelastanut. Ja sellainen haluaa korvata kaiken antamalla panoksensa yhteiskuntaan.

     • 22.1.1.1.1

      PeelsePuupi sanoo

      Rasisteilla on aina tämä sama lapsekas väite: rasistien itsensä tekemät ns. ”ylilyönnit” (= rasistisen vihamieliset teot) ovat ”ylilyönnin” tehneen henkilön yksityisasia, mutta kappas vaan kummaa, maahanmuuttajat ovat KOLLEKTIIVISESTI vastuussa kaikkien maahanmuuttajien tekemistä rikoksista. Samat periaatteet voimaan kaikille, vai kuinka, rasistit?

     • 22.1.1.1.2

      LE sanoo

      Haluan vain näin ohimennen sanoa, että voi kunpa maahanmuuttokritiikki olisi aina näin maltillista ja fiksua kuin mitä tämä TT tässä kirjoitti. Keskustelu olisi varmasti hedelmällisempää. Kiitos tästä.

      Mutta sen sijaan eteen tulee aivan liikaa tätä ”v*tu rajat kiinni raiskaajilta pelastakaa isämmaa” -tyyppistä alatyylistä älämölöä tai halla-aholaista sinänsä asiallisen näköistä mutta kyynistä ja ihmisvihamielistä retoriikkaa. Surettaa. Tympäisee. Tulee lähinnä sellainen fiilis että pitää oikein piruuttaan pistää vastaan ja leipoa turvapaikanhakijoille pullaa tai jotain.

     • 22.1.1.1.3

      TT sanoo

      PeelsePuupi: Eivät he ole kollektiivisesti vastuussa. Tästä huolimatta kansalla pitää olla oikeus välttää konfliktien lisääntymistä vaikka se tarkoittaisikin myös epäedullista päätöstä myös ns. viattomille ulkomaalaisille. Tämä perustuu siihen, että valtio on vastuussas vain omille kansalaisilleen, ei koko ihmiskunnalle. Ja kun yllä puhun yhtenäiskulttuurista, puhun paljon muustakin kuin pelkästään rikoksista. Konflikteja tulee arkielämässä paljon enemmän kuin mitä esim. rikoslaki määrää. Naiset voivat kokea esimerkiksi miesten/miesporukoiden lisääntyvää ahdistelua, joka ei täytä minkään rikoksen tunnusmerkkejä. Silti kyse on kulttuurien konfliktista, joka rapauttaa uskoa yhteiskuntaan. Ja tätä ilmiötä meidän tulisi välttää.

      LE:lle kiitokset!

 19. 23

  Väsynyt tyhmyyteen sanoo

  ”Rönkön mukaan aiheettomasta tutkinnasta ei tule miehelle seuraamuksia.” Verorahoilla se poliisikin toimii, eli kivasti taas resursseja tuhlattiin eikä syypää joudu vastuuseen.

 20. 24

  Juhani Saari sanoo

  Poliisia puukotettiin vastaanottokeskuksessa, lue lisää Turun Sanomista.

  • 24.1

   Angie sanoo

   Miten tämä liittyy mitenkään tähän blogissa kerrottuun Kajaanin tapaukseen? Taidat vain vahvistaa tällä kommentilla omaa ”maahanmuuttokriittistä” maailmankuvaasi. Luuletko todella, että kun Tanskassa joku turvapaikan hakija tekee rikoksen, niin se vaikuttaa jotenkin Suomen pakolaispolitiikkaan? Mikä siinä on niin helkkarin vaikeaa tajuta, että turvapaikkahakemukset käsitellään lakien mukaan yksilöllisesti ja tuhannet hakijat tulevat saamaan myönteisen päätöksen ja heistä tulee uusia naapureitamme, työkavereitamme, koulukavereitamme ja päiväkotikavereitamme? Mikä siinä on väärin, että Suomi noudattaa lakeja, kuten sivistynyt länsimainen demokraattinen valtio?

 21. 25

  Jake sanoo

  En usko että olisi keksitty. Millähän poliisi uhkasi uhria pitämään suunsa kiinni?

  • 25.2

   sanoo

   Olen työskennellyt 40 vuotta lehtikuvaajana ja ajoittain tiiviisti poliisin suhteen- kun olen ollut kuvaamassa rikosten seurauksia. Tunnen poliiseja ja tunnen myös oikeuslaitoksen sisältä ihmisiä, istuttuani sadat käräjät kuvatakseni siellä.
   Jos poliisi vaatisi jotakuta vaikenemaan, tietäisin siitä ja olisin ensimmäinen huutamassa sitä julkisuuteen. En koskaan ole kuullut tai saanut tietoa – että poliisi vaatisi tai pakottaisi jotakuta vaikenemaan esim omasta tutkimuksestaan. Raastuvanoikeus voi antaa lausumiskiellon kun asia on esim. kesken ja joissain tapauksissa seksuaalirikokset jullistetaan paperiensa osalta salaisiksi mutta ei suojelemaan rikollista, vaan suojelemaan rikoksen uhria. Ja hyvä niin, Suomihan on hullujen koulukiusaajien maa, jossa mikä tahansa erilainen tieto voi tuhota ihmisen, kun sairaat pääsvät siihen kiinni. Jake, mikset uskalla kirjoittaa nimelläsi kun olet noin varma asiastasi?

  • 25.3

   Angie sanoo

   Juuri niin se poliisi toki tekee, uhkaa väkivaltarikoksen uhria vaikenemaan. Missä mv-utopiassa oikein asut?

    • 25.3.1.1

     Angie sanoo

     Sori Jore. Nää vastaa- napit ei aina jotenkin osu kohdalleen. Se oli siis kommentti Jakelle.

 22. 26

  omituista sanoo

  http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kainuu/ei-pahoinpitelya-poliisi-lopetti-tutkinnan/

  ”Komisario Rönkön mukaan pahoinpitelyväitteen tekijä selviää ilman seuraamuksia.

  – Jos asianomistaja olisi poliisikuulusteluissa antanut väärää tietoa, häntä voitaisiin syyttää perättömän lausuman antamisesta esitutkinnassa, mutta näin ei ole tapahtunut.”

  Jos/kun pahoinpitelyä ei ole tapahtunut, niin miksi kyseistä valehtelijaa ei voida syyttää perättömän lausuman antamisesta? Eikö olisi kaikkien etu että perättömistä väitteistä tulisi syyte? Vai eikö asianomistaja olekkaan kuulustelussa antanut väärää tietoa? Tehnyt rikosilmoituksen pahoinpitelystä, jota ei sitten olekkaan tapahtunut? Mitä minä olen nyt ymmärtänyt väärin?

  • 26.1

   Saku Timonen sanoo

   Valehteleminen julkisesti ei ole rikos, mutta valehteleminen poliisille asianomistajana on. Komisarion lausunnosta voi siis lukea rivien välistä, että mitään rikosilmoitusta ei ole tehty.

   • 26.1.2

    Feisal Thomas sanoo

    Mikään tapauskuvauksessa ei kuitenkaan selitä miksi poliisi ei aloittanut esitutkintaa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

    Nythän poliisi antaa rivien välistä ymmärtää kuinka rasistisin solvauksin ja panetteluin ilmaistu perätön rikossyytös, jonka ilmeinen tarkoitus on saada lukijansa halveksimaan ja syrjimään, jopa tarttumaan oman käden oikeuteen vähemmistöjä vastaan, on lain suojaamaa toimintaa. Jota sellainen ei lain kirjaimen ja hengen perusteella todellakaan ole.

    Poliisin käytäntö esitutkinnan aloittamisen suhteen näissä rasistisissa rikoksissa on tietysti asia erikseen, mutta koska tapaus on nyt valtakunnallista julkisuutta osakseen saanut, olisi tässä kohtaa oman käsitykseni mukaan yleisen syyttäjän velvollisuus puuttua poliisin toimintaan. Mikä ei kylläkään tule tapahtumaan.

    Ja ennen kuin kukaan aloittaa penäämään miksi sitten itse en tee rikosilmoitusta ko. tapauksesta, niin todettakoon, että olen yksi niistä lukuisista suomalaisista joiden rikosilmoitukseen poliisi on jo vastannut jättävänsä esitutkinnan suorittamatta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan asian ”vähäpätöisyyden” perusteella.

    Pykälä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on oikeusjärjestelmän toimesta tullut määritellyksi lain kuolleeksi kirjaimeksi. Syytä tilanteelle voisivat alkaa pikku hiljaa muutkin pohtimaan.

    • 26.1.2.1

     omituista sanoo

     Eipä tästä asiasta voi tässä kyseisessä tapauksessa olla muuta kuin samaa mieltä. Oli totuus(?) tässä tapauksessa mikä tahansa, asianomistajan kirjoittelu sosiaalisessa mediassa on ollut vastenmielistä. Sitä ei voi hyväksyä missään tapauksessa, vaikkakin ymmärtää voi yrittää.

 23. 27

  Maria sanoo

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1695521687345858&id=100006641288254

  ”Janne Laatikainen
  4 t ·
  Kävin teettämässä tänä tiistai aamuna virallisen pöytäkirjan
  poliisiasemalla ja tilanne on se, että nämä laittomat maassa-
  olijat ovat ”kotimatkalla”, ja jouduin vetämään syytteet ja
  rangaistusvaatimukset takaisin, koska todisteiden valossa
  häkissä eivät olisi ollut mustat miehet, vaan minä.Ylikonstaapeli
  myönsi, ettei he halua antaa julkilausumia tämän kaltaisiin
  tapauksiin, koska rasismi on nyt räjähdysmäisesti lisääntynyt.
  Joten on odotettavissa, että poliisi kiistää kaikki tämän kaltaiset
  tapahtumat ja lehdistö säveltää omiaan miten sattuu.”

  • 27.1

   Saku Timonen sanoo

   Näköjään valehtelija on päättänyt jatkaa valehtelemista.

   • 27.1.1

    Patterihaan mumma sanoo

    Pakkihan sitä on kasvonsa säilyttää. Nyt poliisi on syyllinen ja pakotti luopumaan rikosilmoituksesta. 🙂

 24. 28

  Mana sanoo

  En ole rasisti, mutta..

  Massamuutto tuo ongelmia halusi sitä tai ei, kaikki tapahtuu niin nopeasti että siihen on vaikea olla reagoimatta ilman vihan tunnetta. Tiedän että viralliset lööpit sekä virkavalta vaikenee asioista jotka herättää pelkoa tai vihaa liiakseen.

  Oma kantani kuitenkin on pakolaisvastainen hyvässä ja pahassa.

  • 28.1

   sanoo

   Mana. Mikä on virallinen lööppi?
   Viranomainen vaikenee silloin kun laissa niin säädetään. Hän ei voi lausua mitään sellaista, mikä ei pidä paikkaansa – vaikka sinä miten haluaisit kuulla sellaista mistä pidät. Viranomaisen tämä lähtökohta suojelee myös sinua aikanaan, jos olet syyttä epäiltynä jostain.
   Vihaa on aina ollut tapahtui mitä tahansa poikkeavaa, koska suurin osa ihmisistä ei kestä muutoksia. Koeta ajatella tapahtumia ilman vihaa, koska viha ei auta sinua käsittämään.
   Teidän rasistien viha on aina jonkun tahon kiihottamaa, se ei ole sinun vihaasi. Miksi vihaisit ihmisiä jotka ovat erillaisia, näe asia niin että vihdoinkin Suomessa on toivoa, koska maahan tulee ihmisiä jotka eivät vihaa kaikkea kuten suomalaiset. Viha muukalaisia kohtaan johtuu usein siitä, että tarvitaan syntipukki omille vaikeuksille.
   Moni MV ”lehden” lukija ilmoittaa haluavansa muuttaa muualle nyt…toivotankin tässä tervemenoa ja mahdollisimman kauas. Jos ne tutkitut 700 000 rasistia lähtevät heti on se riemun paikka Suomelle, tilalle otetaan saman verran pakolaisia ja vapautetaan pienyrittämminen ja meillä on pian 1,5 miljoonaa työpaikkaa olettaen että jokainen heistä työllistää pari suomalaista… eikä tarvitse maksaa rasistien sosiaalimenoja, joista iso osa on työttömiä ja turhautuneita keppanan kittaajia. Aivan loistava skenario.
   Lopuksi haluaisin kysyä Mana…mikset uskalla kirjoittaa nimelläsi…vaikka mopni suvaitsevainen uskaltaa? Etkä seiso sanojesi takana? Ja kerro ihmeessä minulle mikä se virallinen lööppi on. Suomessa on toki Virallinen lehti..mutta en tiennyt että se harjoittaa lööppijournalismia.

   • 28.1.1

    Mana sanoo

    Ei ollut tarkoitus olla niin hyökkäävä, virallisilla lööpeillä vetoan lähinnä IL:n, IS:n sivuihin.

    Viha tulee lähinnä omasta takaa, olen ehkä rasisti joissain määrin mutta en välitä kuka tulee ja mistä enkä myöskään katso tuimasti iholtaan erivärisiä ihmisiä ja tulen kyllä heidän kanssa toimeen.

    En osaa pistää asiaa niin että ymmärtäisit mitä ajan takaa, olen lähinnä vain massamuuttoa vastaan.

    ”Virkavalta vaikenee” on oma teoria ja ymmärrän kyllä miksi niin tehdään ja olen pahoillani että minun kommentti on näin tylyä luettavaa sinun blogissa joka ajaa toisenlaista näkökantaa, en halua ketään yllyttää mutta kai jokaisella on vapaus omiin mielipiteisiin?

  • 28.2

   Angie sanoo

   Kannattaa jutella vaikka lääkärin kanssa omista vihan tunteista, siihen voi saada ihan ammattiapua. On varmaan vaikeaa elää tuollaisen vihan kanssa, varsinkin kun se ei vaikuta pätkääkään siihen, että tuhannet turvapaikan hakijat saavat Suomessa myönteisen turvapaikkapäätöksen ja jäävät tänne asumaan, työskentelemään ja elämään kanssamme.

    • 28.2.1.1

     selventäjä sanoo

     huutelen nyt ihan vieraisiin pöytiin, mutta tässä tapauksessa se sallittakoon:

     kun vastaat henkilön viestiin, löytyy ko. viesti sisennettynä suhteessa viestiin johon olet vastannut. kuten tämänkin viestin tapauksessa sisennys paljastaa että vastasin juuri sinun viestiisi.

     jos vastauksen sävystä sitten epäilet kuitenkin muuta, en osaa auttaa tämän enempää 🙂

     ja Sakulle voimia ja pitkää ikää. Luen nykyään hyvinkin aktiivisesti näitä.

     • 28.2.1.1.1

      jore puusa sanoo

      journalistin pakkomielle tarkistaa asia….tunnen kyllä sisäistyskäytännön mutta tsekkaan silti..

 25. 29

  sanoo

  Skepsisläisenä on erityisesti tullut pantua merkille miten rasistit/maahanmuuttokauhuiset ovat usein monenlaisen huuhaan levittäjiä ja uskojia. On rokotevastaisuutta, GMO-ruokakammoa jne. Uskotaan luontaishoitoihin ja höpöön. (Magneettimediaa ja MV:tä yhdistää nämä sekä rasistisuus).

  Ei olle vain sattumaa että jenkeissä rasistisen sovinistisen törkeitä puheita pidellyt Donald Trump on paljastunut ”rokotekriittiseksi” ja Suomessa perussuomalaisesta puolueesta on paljastunut rokotekriittisiä ja huuhaahoitoa levittäviä sävyjä. (Itse asiassa pienessä vaalikonetutkimuksessani perussuomalaiset ehdokkaat paljastuivat GMO-kammoisemmaksi kuin vihreät !).

  Jenkeissä on tutkimuksissa huomattu, että arvokonservatiivisuuteen liittyy säikkyherkkyys, pelästyvät herkemmin. Ehkä heillä on myös kohonnut psykologinen lian, epäpuhtauden ja tumman ja turvattomuuden kammo, myrkytyspelko jne. Tämä selittäisi pelon kaikkeen vierauteen, ”uhkasi” se sitten omaa verta, ruokaa tai ”kansakunnan verta”.

 26. 30

  no niin sanoo

  Eli kaveri siis tama ”uhri” vaitti 26.9 etta asia olisi muka ollut jo tutkinnassa ”tapon yrityksena” ja ”ryoston yrityksena” ja asia on selva peli kun on olemassa ne turvakamera tallenteetkin. Mutta kappas vain, poliisi ei edes ollut tietoinen koko asiasta ennen kuin luki tasta Facebookista ja alkoi tutkimaan sen totuudenperaisyytta 28.9 jonka johdosta totesi mediassa 29.9 etta se oli taytta potaskaa. Tamakaan ei viela riittanyt naille isanmaan toivoille, vaan nyt he epailevat etta rikosta ”pimitetaan” tassa ja kyseessa on nyt ”hallituksen salaliittoteoria”. Uhria on kuulemma pyydetty ”vaikenemaan” ja vetamaan pois syytteensa. Epaillaan etta media pimittaa myos ”totuutta”… Niin kun uskomisen halu on niin kova! Ei tassa voi kun tulla siihen samaan johtopaatokseen mihin Kanadalaisen Brock yliopiston tutkimus tuli, etta rasismi ja heikko alykkyysosamaara ovat yhteydessa toisiinsa.

 27. 31

  Petsku sanoo

  Koskapan Pahkasika ei ole ilmestynyt vuosiin, niin Timonen täyttää tämän huumorivajeen antaumuksellisesti. Moista fundamentalishysteeristä suhtautumista asioihin en ole aikoihin nähnyt. Jatka valitsemallasi linjalla, maailmassa ei ole koskaan liikaa naurua.

   • 31.2.1

    eignA sanoo

    Mun mielestä tässä on taustalla ihan silkka sinisilmäinen viherfanaattisuus. Tää valheiden levittäminen on juuri sinisilmäistä viherpiiperöpropagandaa, jolla pyritään voimakkaaseen mieleipiteiden muokkaukseen. Halutaan saada ihmiset vastustamaan turvapaikan hakijoiden puolustajia poliittisista syistä. Sitten sinisilmäiset, ”omasta mielestään hyvää tarkoittavat hölmöt” ihmiset perustelevat omaa kriittisyyttään näillä valheilla ja jakavat kiltisti näitä juttuja facessa ja lisäävät omalla käytöksellään omia irrationaalisia pelkojaan. Ihan sairasta käytöstä!

 28. 32

  sanoo

  Tjaa-a. Mitä sanoisin tästä tapauksesta tietämättä siitä muuta kuin täältä, mediasta ja Facebookista lukemani? Minun teikkini caseen on, että äänessä oli ihan perus huomionkipeä, julkkikseksi haluava tai jotain etua itselleen tavoitteleva valehtelija. Joku, jonka ihan paikallispoliisin päivittäistutkinnan tasoinen ”mestarietsivä” konfronteerasi menestyksekkäästi ja sai hänet vetämään takaisin rikosilmoituksensa tai olemaan edes virallisesti tekemättä sitä. Julkisuudenhallinnallisesti komisario taas toitottaa medialle, että on selvitetty varmuudella ettei väitettyä rikosta ole koskaan tapahtunutkaan.

  Mistä ihmeestä kenenkään päähän voi tulla sellainen kuvitelma, että toiseltapuolen Suomen voi tietää niinkin intiimisti, kun voisi postailujen perusteella tiedettävän mitä jossain pohjakerroksen kuulusteluhuoneessa sanotaan joko kahdenkesken tai kaksi poliisia vastaan yksi siviili? Tämä sen estämättä, että en osta itsekään väitettä, jonka mukaan siellä olisi ensin ollut minkäänlainen puhekielto ja sitten millekään ei tehdä mitään, koska tekijät ovat jo karanneet paikkakunnalta ellei peräti maasta. Kyllä se on sen äänessäolevan siviilin omaa medianhallintayritelmää, saada sanotuksi jotain ensihätään että ehtii pohtia tovin kuinka päästä irti ihan lapasesta menneestä tempauksesta.

  Viranomaiset eivät puhu aina totta kaikesta. Jos jäädään kiinni, että on puhuttu jotain muuta niin sitten kiistetään kaikki ja ellei auta niin selitellään kuulijan väärinymmärtäneen yleisesti vaikka on tarkoitettu vain erityisesti. Viranomainen antaa ymmärtää vaikkei alkuunkaan käsittäisi edes mistä puhuu ja sitten se manipuloi, jolloin on vaikea tietää edes itse paikallaolleelta, että anteeksi kuka sanoi mitä. Suomalainen julkinen tila on kiltti, joten ei valehtelusta tälläisessä tapauksessa seuraa yhtään mitään ja konsensus tulee olemaan poliisin selvittäneen, että mitään väitettyä rikosta ei koskaan tapahtunutkaan. Että rauha pikkukaupungin tympeille kaduille, valta sinne minne kuuluukin ja kansa tottelee. Eikösjuu?

  Pitäisi älytä, että viranomainen on salaileva, omalakinen ja ensisijasssa itsesäilytyksestä kiinnostunut vallanpitäjä, joka ymmärtää mitä ymmärtää, kuulee minkä kuulee ja näkee tai ei näe mitä sitä huvittaa. Ajanmittaan tämä on kulkenut niin, että suljetun Suomen pelokkaat ja hyväuskoiset ihmiset ovat uskoneet mitä tahansa kun kuka tahansa hyökkäävä öykkäri on melunnut olevansa poliisi tekoaan tehdessään. Nyt se on kääntynyt niin päin, että poliisin salailun ”piikkiin” voi kuka tahansa väittää mitä tahansa eikä ulkoa päästä katsomaan kuinka se on oikeasti ollut. Varakkaampana miehenä löisin vetoa, että tästä nyt käsitellystä väitetystä rikoksesta ei ole yhtäkään sivua julkisia asiakirjoja tai jos on niin se on yhdistetty rikosilmoitus/tutkinnan päätös, valokopion kaltainen 1.5 sivua. Mutta enpä lyö, koska pidän rahani itselläni.

  Minusta se ei kuitenkaan ole ollenkaan liikaa, että juttuvuoro on sanonut soveltuvalla välineellä ja kuulijan ymmärryksen sopivalla tavalla: pidä suusi kiinni kunnes olet käynyt kuulustelussa/emme halua nimeäsi ja naamaasi lehteen ennenkuin on joka pöytäkirjasivulla nimi viivalla. Tämä on se epäammattimaisuuden ja töykeyden aste, jolle poliisi alentuu kun puhuu jollekulle johon sillä on valtaa täydellisen läpinäkymättömyyden vallitessa. Mutta toisaalta, ei tämäkään sitä tarkoita, että kuulijaa on joka suhteessa lähtökohtaisesti uskottava kun tämä väittää poliisin tehneen ja sanoneen vaikka mitä. Tai että jos esitutkintaa ei toimiteta, että se olisi sinänsä todiste muusta kuin ettei esitutkintaa toimitettu.

  Ns. oikeiden toimittajien tekemisiin en suhtaudu minkäänlaisella hartaudella. Mitä tahansa kuraa voidaan julkaista, kunhan sisältö vain pyöristetään niin ettei synny kanneperusteita. Huhujakin, sanotaan vaan lopussa että se kenen tästä piti tietää sanoi että ei se tiedä mitään mutta on kyllä kuullut saman huhun. Eikä kaikki ole varmistettunakaan yhtä vahvaa otsikosta nimmariin. Höpöhöpö. Ja jos keskuspöydän kingi ei satu tykkäämään siitä kenen kirjoitetaan kirjoittaneen niin silloin se laittaa tekstiin takakädenläimäisyn: emme ole voineet vahvistaa tätä tietoa. Muuten ei. Ja sitten tietysti, jos itse on korporaatiomediasta, mutta skuuppi pitäisi tunnustaa yhden toimittajan kylälehdelle tai jotain. Ja auta armias, kun toimittaja ”keskustelee” eli heittää loukkaavan yleistäviä vihjailuja. Olemattomat kolme poliisilähdettähän ne on niitä parhaita, hehhehe, sano.

  MV on ihan silkkaa kuraa, mutta mutta muuttuvan maailman merkki. Vuosiin minäkin kuvittelin, että kukaan ei kehtaisi alkaa kielialueellamme sellaiseksi julkaisijaksi, kun esimerkiksi Matt Drudge on Amerikassa. Lehtensä nimihän oli Drudge Report. Toinen vastaava esimerkki on Ripoff Report(en tiedä onko enää toiminnassa). Kuvittelin, että netin ilmaisuus hyydyttää yhtäältä ja Seiska toisaalta. On myös huudettu Enkeli-Elisa keskustelun mittaan. Kaksi hesarin kuukausipalkkaista keskinkertaisuutta yritti ihan selittää sen tekijälle, että hänen sanomisiaan ei voida vahvistaa. Mutta tilillevaatiminen ja muuttumaan vaatiminen jäi. Hah, saivat siitä kai vielä jonkun palkinnonkin vallan. On paras opetella tai seuraavaksi tällä kielialueella ei enää muita olekaan kuin joku MV ja sitten verorahoitteinen Valtionradio. Sellainen on muuttuvan maailman sävel.

  Ai niin, Oulussahan teillä on jo toiminnassa pienessä mittakaavassa se ketä tullaan tulevasssa ajassa kutsumaan yhtäältä ”konservatiiviseksi filmintekijäksi” ja toisaalta videoprovokaattoriksi kenen juttujen kanssa nyt on vähän niin sun näin, mutta silti se saa niillä organisaatiota nurin ja rahahanaa kiinni. Syyttäkää itseänne, oman pahantahtoisen koulukiusaajuutenne moottoroima syvästi morbiidi uteliaisuus se näitä synnyttää ja rohkaisee. Tervetuloa suureen maailmaan pitkään pimennossa eläneet suomalaiset!

 29. 33

  PAULI Räsänen sanoo

  Vaikka mv onkin pelkkä mielen piemeältä puolelta mielikuvitusta ruokkiva sivusto, kertoo sekin jotain kansakunnan heikomman aineksen henkisestä tilasta, ogelma maahanmuutossa onkin tavallisen rahvaan näkökulmasta, että tännesaapuvat ovat ensisijaisesti samalla puurokupilla jo muutenkin tulevaisuuden yhteiskunnan tarpeita vastaavan näköalattoman aineksen kanssa. On mv ssä yksittäisiä korkeamp tasoisia juttuja, kuten esimerkiksi täään syyrian konfliktin alkujuuria kuvaava juttu. Kuplista kannataa joskus tulla ulos ja tutkia maailmaa avoimin mielin.

  • 33.1

   Päivin Pylkkerö sanoo

   Syyrian kriisin alkujuurista voi kyllä lukea muualtakin. Olen kyllä vakaasti sitä mieltä, että sieltä kuplan sisältä löytyykin MV-sivuston lukijoiden kaltaisia tyyppejä.

   • 33.1.1

    LL sanoo

    ”Tavallisen rahvaan näkökulmasta, että tänne saapuvat ovat ensijaisesti samalla puurokupilla jo muutenkin tulevaisuuden yhteiskunnan tarpeita vastaavan näköalattoman aineksen kanssa.”

    Kuulun omasta mielestäni ”tavalliseen rahvaaseen”. En kuulu minkäänlaiseen valtaeliittiin, en ole yhdenkään puolueen jäsen, olen opiskellut paljon, koska Suomessa siihen on ollut hyvät mahdollisuudet. En ole koskaan suhtautunut maahamme tulijoihin korostuneen epäluuloisesti, heitä on ollut niin opiskelu- kuin työkavereina ja myös naapureina.

    Suomalainen yhteiskunta ja ne yhteiset puurokupit rakentuvat tasavertaisuus periaatteesta. Täällä asuvat tämän maan kansalaiset ovat, ainakin periaatteessa, tasavertaisia lain edessä. Sosiaalietuudet perustuvat yhdessä sovittuihin lakeihin ja sopimuksiin. Perustuslakimme ei erottele kansalaisia niihin ja noihin.

    Mitä ”näköalattoman ainekseen” tulee, niin minusta kaikenlainen roskajournalismi vain ruokkii näköalattomuudesta syntyvää pelkoa ja vihaa. En tiedä ketkä kuuluvat mielessäsi, Pauli R, ryhmään ”näköalaton aines”, saatan työttömänä kuulua sinun näkökulmastasi tähän ”ainekseen”. Se on hyvin loukkaavasti sanottu.

    Toisekseen, minusta ne joilla vaikuttaisi menevän ihan hyvin, ovat paljon näköalattomampia, epätoivoisempia, pelokkaampia ja ahdistuneempia tämmöisinä epävarmoina aikoina. He eivät ole tottuneet ajatukseen, että elämä on tosiasiassa aika epävarmaa, useimmiten.

    • 33.1.1.1

     PAULI Räsänen sanoo

     Tarkoitan näköalattomilla itsenikaltaisia kouluttamattomia,tosin onnekseni olen jo vanheneva mies, mutta itseni avuilla puolta nuorempana olisin kieltämättä melko vihainen nuorimies. Useimmilla meistä ei riitä ymmärrys nykyisen pakolaisvaelluksen alkulähteille, eli surullisenkuuluisan idealistisen arabikevään yllyttäjiin, eli yhdysvaltalaisiin ajatushautomoihin, jotka levittivät demokratiaa,tai kuvittelemaansa muotoa siitä Genes Sharpin sivilisodankäynti doktrinin avulla. Myös Ukrainan kaaos ja vallanvaihto toteutetiin samoilla menetelmillä. Yhdysvalloissa tulevissa vaaleissa nykyisen pakkodemokratsoinnin lähettiläär eli uus konservatiivit voivat syrjäytyä vallasta realistisen koulukunnan tieltä, jolloin on mahdollista myös vakautaa maailmaa. En kuitenkaan ole siinämielessä maahanmuuttovastainen,etteikö tänne työteliästä,yrittäjähenkistä populaa kaivattaisi, kyllä meillä tilaa on, vaikkapa kajoo siellä juuassa melko tyhjä. Oleskeluyhteiskunta sensijaa ei kailaisi enää yhtään uutta toteuttajaa.

     • 33.1.1.1.1

      LL sanoo

      Hyvä kun vähän avasit enemmän. Kiitos.

      Olen itse jo ikääntyvä yli viiskymppinen enkä ole elänyt oleskeluyhteiskunnassa, se oli joku kokoomuspoliitikko, mies, joka tuon sanan lausui ensi kerran. Sosiaaliturvamme on tällä hetkellä hyvin huono, se ei mahdollista mitenkään leveätä ”oleskelua”. Hyvän sosiaaliturvan on ihan todistetusti sanottu edistävän myös koulutukseen ja töihin hakeutumista. Tahallinen heikossa asemassa olevien kurjistaminen kääntyy aika pian yhteiskunnan kokonaisetua vastaan.

      Mitä noihin sotiin tulee, niin eurooppalaiset maat, jotka ovat käyneet asekauppaa, ovat kyllä vastuussa sotien seurauksesta siviileille ja tavallisille kansalaisille. Ennemmin tai myöhemmin ihmiset pyrkivät pois maista joissa ei voi enää elää tavallista elämää.

 30. 34

  Jyrki Vasama sanoo

  Vallan kauhiasti ihmiset käyttävät energiaa tyhjänpäiväiseen ”jauhamiseen”. Ihmettelen suuresti.

  • 34.1

   PAULI Räsänen sanoo

   Tämä taitaa tulla väärään väliin, mutta nyt edessämme on aivan perusteellisen olemista ja yhteiskuntaa koskevien päätösten aika, eikä se koske pelkästään tänne vaeltavia. On pöyristyttävää, että vaikkapa kelan korkeasti oppineet eivät osaa erotaa toisistaan peustuloa ja kansalaispalkaa. Ensiksimainittu perustuu liberalistisen ihmiskäsityksen negatiivisen vapauskäsityksen ihmiskäsitykseen. Jälkimmäinen perustuu traditionaalis konservatiiviseen velvollisuudet yhteisöä kohtaan perustuvaan ihmiskäsitykseen. Perustulon heikkoutena on sen taipumus ruokkia sen piirissä olevien loisimistaipumuksia, eli sitä samaa kuin muukin liberaali talousajattelu , voitot yksityistetään ja riskit ja tappiot sosialisoidaan. Itse olenvankkumaton kansalaispalkan kannattaja.

 31. 35

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Unohtakaa jo se MV. Paska ei lopu maailmasta kommentoimalla jokaista kikkaretta ja pöntöllistä. Vai, ajattelitteko saavanne aikaan jonkun Lex MV:n 1970-luvun Lex Hymyn tapaan.

 32. 36

  salil eka sanoo

  Ehkä kuitenkin on vielä toivoa, että tämä fiktion mestari jossain vaiheessa paljastaakin vain testanneensa alkuun kaveripiirinsä ja lopulta koko maan ”kriittisten” vedättämisen helppoutta…

 33. 37

  Tommy Björklund sanoo

  Johan tuo käy selville miehen myöhemmässä kommentissa, että kyseeessä ei ollut pahoinpitely, vaan keisarinleikkaus: ”ohikulkija polkupyöränsä kanssa oli kuvannut koko sektion kännykkäkamerallaan talteen.”

 34. 38

  LT sanoo

  MV-lehden puolesta voisi sanoa, että uutinen alkaa:

  ”Mies kertoo Facebookissa joutuneensa ulkomaalaisten ryöstön yrityksen kohteeksi 24. syyskuuta eli torstaina Kajaanissa Prisman alikulkutunnelissa.” ja

  ”Miehen profiili vaikuttaa luotettavalta, joten julkaisemme viestiketjun hyvässä uskossa luottaen siihen, että tarinaa ei ole sepitetty, vaan että se on aito.”

  Kyllä tuota voi pitää varoituksena, että uutiseen pitää suhtautua tietyllä varovaisuudella. No, varmasti osa mv:n lukijoista ei tee niin vaan ottaa tuon vastaan ihan sellaisenaan. Mutta tämän blogin aloituskaan ei ihan pidä paikkaansa, mv ei uutisoi hyökkäyksen tapahtuneen vaan että facebookissa joku väittää näin.

  • 38.1

   sanoo

   Ehkä näet tässä ”valtamedian” ja MV:n eron. Yksikään lehti Suomessa ei voi aloittaa juttuaan esimerkiksi: ”Tämä profiili vaikuttaa Facebookissa luotettavalta, joten julkaisemme tässä juttunsa, jonka mukaan karhu raateli kahdeksan poliisia ja raiskasi heidän vaimonsa Mellunmäessä”

   Samaan aikaan MV, jonka taustalla on jonkin venäläisen trollitehtaan palkollinen, ulvoo suomalaisen median epäluotettavuutta. Käy sivuillani, jonne kokoan MV:n varastamaa kuvamateriaalia, niin näet millainen toiminta on kyseessä. Toisaalta olen ollut kohta 40 vuotta journalisti, enkä enää usko kenenkään ymmärtävän mitään erilaisesta – kun ovat oman raudanlujan käsityksensa linnoittaneet mieleensä.

   Kun valhe on tarpeeksi suuri se uskotaan. MV ei ole se ongelma, vaan ne – jotka sen sysimustaa pahuutta päivittäin tirkistelevät ja uskovat tai haluavat uskoa kaiken pahan, jota julkaisu levittää ja solvaavat matalaksi kaiken hyvän, jolla lehden materiaalia kyseenalaistetaan.
   Julkaisu on onnistunut jakamaan kansaa mikä onkin venäläisten trollitehtaiden tarkoitus. Jos katsot MV.tä tarkemmin näet noin kerran viikossa sekaan uitetun jutun, jossa Venäjän toimia esim Ukrainassa ylistetään. Niitä on harvoin, koska ylläpitäjä tietää ettei Suomessa Venäjästä pidetä. Mutta niitä on kokoajan ja jännittävintä on, ettei niiden alla useinkaan ole ainuttakaan kommenttia. Siinä sosiaalipsykologille tutkimisen aihe. Aikanaan sivusto sitten lakaa, kun ylläpitäjä saadaan Suomeen istumaan rikoksensa ja maksamaan ulosottonsa ja kuvien + juttujen varastamisesta koituneet korvaukset täällä.

   • 38.1.1

    sanoo

    Godness…sinun ja minun välillä on yksi valtava, valovuosien mittainen ero.
    Minä kirjoitan oikealla omalla nimelläni, sinä et uskalla. Koska et uskalla, ei sinun sanomillasi ole mitään merkitystä paitsi, että ne osoittavat miten pelkureita MV:n tukijoukot ovat.

    Jos Janitskin voi kirjoittaa minusta allaolevaa…niin minä voin sanoa häntä Venäjän trolliksi, koska MV:ssä on ajoittain täysin kontekstin ulkopuolella olevia Venäjää tukevia juttuja, joiden edessä jopa Janitskinin lukijat ällistyvät niin, että jättävät kommentoimatta.
    ” Jore Puusa, likainen pieni mies, tavattaessa leikataan kivekset ja nenä.”
    Tällaisen kanssako pitäisi keskustella asiallisin argumentein?
    Janitskin ulvoo että Suomen valtamedia sensuroi ja valehtelee, mutta ilman Suomen mediaa ei olisi MV:tä, koska Janitskin varastaa sieltä kuvat ja jutut.
    Jops et kuvien suhteen usko käy sivullani ja sen osiossa MV lehden tekijänoikeusrikkomukset, jonne olen alkanut kokoamaan ao sivuston törkeimpiä rikkomuksia. Janitskin on ainoa suomalinen joka ansaitsee rahaa pakolaiskriisillä, lue..käyttää ihmisten hätää surutta hyväkseen.
    Eiköhän setä hiljene kun saadaan Suomeen istumaan tuomionsa väkivaltarikoksista täällä ja maksamaan ulosottonsa.

    Ja huom! Minä olen lehtikuvaaja, en toimittaja.

    • 38.1.1.1

     Markus sanoo

     Jore. Missä lähde, jonka mukaan mv mies on ainut, joka ansaitsee elantonsa?

  • 38.2

   PeelsePuupi sanoo

   Minkälainen edes on fb-profiili, joka vaikuttaa ”luotettavalta”? Tarkoittaako tämä sitä, että MV:läiset ovat seuranneet kyseisen miehen naamakirjaa vuosien ajan, eikä hän ole koskaan jäänyt kiinni valheesta tai edes pienestä liioittelusta? Voi hohhoijjaa, mä sanon.

 35. 39

  LT sanoo

  MV-lehden taso on kyllä tunnettu. Kommenttini pointti olikin siinä, että tämä blogi antoi hiukan väärän todistuksen MV-lehdestä tuon uutisen yhteydessä. Olin Hesarin jutusta ymmärtänyt, että Timonen pitäytyisi tiukasti tosiasioissa, mutta ainakaan tässä tapauksessa asia ei ollut niin.

  Silloin kun blogissa haetaan ”vastapuolen” virheitä ja paikkansapitämättömyyksiä, olisi hyvä pitää huoli siitä, että oma pesä pysyy puhtaana vastaavista.

  • 40.1

   Feisal Thomas sanoo

   Helsingin poliisi on ilmoittanut käyneensä selvittämässä vastaanottokeskuksissa pari nahinaa, joiden lisäksi sille on tehtailtu massiivinen määrä ilmoituksia muualla kuin vastaanottokeskuksissa turvapaikanhakijoiden tekemiksi väitetyistä rikoksista – pikkutyttöjen ahdisteluista ryöstöihin.

   Muiden poliisipiirien alueilla sijaitsevien vastaanottokeskusten ympärillä ei ole tällaista rikosepäilyjen sumaa, eli joko Helsinkiin on todella seuloutunut turvapaikanhakijoiden rötösaateli, Helsingissä tehdään muuta maata enemmän perättömiä ilmoituksia, tai sitten Helsingin läpimätä poliisi vuotaa tapojensa mukaan lehdistölle jokaisen liimaskinitoverinsa netissä vääntämän epäilyksen ikään kuin varmana tietona tapahtuneesta rikoksesta. Jotka epäilykset sitten riippumaton ja vapaa suomalainen media katsoo velvollisuudekseen julkaista sellaisenaan.

   Mitään jälkiseurantaa ei tulla tässäkään tekemään, eli jos ja kun 100% epäilyistä jää tyypilliseen tapaansa selvittämättä (tai no, poliisijargonissahan perusteettomaksi osoittautuneet ilmoitukset kategorisoidaan ”selvitetyiksi” tapauksiksi, eikä niistä koskaan aloiteta tutkintaa ilmoituksen jättäjää vastaan), ei poliisin tiedotusosasto tule asiasta mitään kansalle uutisoimaan. Poliisi kun ei laadi sivuilleen lehdistötiedotteita vähemmistöjä koskevien rikosepäilyjen raukeamisesta, ainoastaan kenen tahansa anonyymitrollin tehtailemista syytöksistä, niin ei mediakaan voi silloin sellaisista kertoa. Kun se on niin saamarin riippumaton ja vapaa tuo Suomen media.

 36. 42

  kajaaninlapsi sanoo

  Kajaanilaisena ja kyseisen ihmisen naaman tunnistavana voin kertoa ettei ole äijjää tuon käryn jälkeen paljoa kylillä näkynyt. Paljon on yhteisiä kavereita kyseisen hepun kanssa ja kun on pieni paikka jossa kaikki tietää ja tuntee kaikki, niin tuo ihminen käytännössä pesi naamansa ja kätensä pitkäksi aikaa paskalla aloittaessaan tuon satusetäuransa.