Taistelu sieluista

Eilen kerroin, että verkkojulkaisu MV julkaisi totena kajaanilaisen miehen sepittämän tarinan kimppuunsa käyneistä maahanmuuttajista. Tarinan mukaan hän päihitti kaikki neljä, hakkasi yhden teho-osastolle ja teki rikosilmoituksen. Edelleen tarinan mukaan poliisi on kieltänyt häntä puhumasta asiasta ja rikolliset maahanmuuttajat ovat jo kotimatkalla maasta karkoitettuina.

Poliisi kuuli tapauksesta vasta sosiaalisen median kautta, kävi miehen kotona jututtamassa häntä ja totesi tapahtuman keksityksi.

Poliisin selitys ei tietenkään kelpaa miehelle itselleen, MV:lle eikä tuhansille MV:n lukijoille. Poliisi on kieltänyt puhumasta asiasta ja valehtelee virallisissa tiedotteissaan. Valtamedia toistaa poliisin valheita. MV julistaa taistelun sieluista alkaneeksi. Nyt katsotaan kumpaa kansa uskoo, MV:tä vai valtamediaa.

mv laaikainen

MV haluaa testata oman vaikutusvaltansa. Se haluaa kokeilla miten hyvin valheet uppoavat kansaan. Suuressa itsevarmuudessaan MV taisi unohtaa vilkaista tämän miehen Facebook-päivityksiä hiukan ennen väitettyä tappelua. 24.9. mies tuumaili, että hänellä on alkamassa luova kausi:

Näyttökuva (416)_snip

Ei tätä miestä enää valehtelijaksi tai oikeammin sanottuna luovaksi taiteilijaksi tarvitse todistaa. Hän keksi koko tarinan ja höynäytti MV:n laajoine lukijakuntineen uskomaan sen. Jokainen vähänkään tolkussaan oleva tajusi viimeistään eilen, että kertomus ei voi pitää paikkaansa. Silti hän jatkaa performanssiaan ja MV jatkaa taistelua totuutta vastaan.

MV tekee tätä ihan tahallaan. Ei ole salaisuus, että MV:n julkaisija Ilja Janitskin on julistanut suoranaisen sodan valtamediaa vastaan. Hän on jopa uhonnut tuhoavansa valtamedian.  Pohjimmaiset syyt lienevät jossain vuosituhannen vaihteen tienoilla, mutta viimeinen niitti taisi olla tämä Imagen vähemmän mairitteleva artikkeli viime huhtikuulta.

Siitä lähtien MV:n jutut ovat muuttuneet koko ajan mielikuvituksellisemmiksi, raivokkaammiksi ja nykyisin ihan suoraan väkivaltaan yllyttäviksi. MV ei enää käy sotaa vain valtamediaa, vaan suorastaan koko järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastaan.

Janitskin on taitava ihmisten manipuloija. Puolessa vuodessa hän on onnistunut keräämään saman katon alle suunnilleen kaikki rasistit, salaliittoteoreetikot, äärioikeistolaiset, natsit, huru-ukot ja muut kaiken vastustajat. Jopa entiset kansanedustajat Reijo Tossavainen ja James Hirvisaari ovat antaneet MV:lle kehuja julkisuudessa. Sieluista käydään kovaa taistelua.

Tässä on hyvä ja huonot puolensa. Hyvää on se, että yhteiskuntaa vastustavat ainekset ovat koossa samassa paikassa ja tarvittaessa heidät löytää sieltä. Huonoa on se, että keskusteluyhteyttä ei enää oikeastaan ole. MV:n lukijakunta on muodostanut oman klaaninsa, joka ei keskustele. Se vain huutaa.

Ja Espanjassa asuu mies, joka kerää mainostuloja piittaamatta toimintansa aiheuttamista vahingoista Suomessa.

 

 

 

Kommentit
 1. 1

  Kirsikka sanoo

  Ihmisten typeryys ei kyllä lakkaa yllättämästä. Pisti kyllä vähän mietityttämään, että minkä ihmeen takia ko. kakkahiekkalaatikko saa edes olla olemassa, mutta ehkä tuollainen ”yhteiskunnallinen vaikuttaminen” on ymmärrettävää, jos se riittää näille tyypeille.

 2. 2

  EiLiityAsiaan sanoo

  Mites muuten tuo kuvakaappauksen ottaminen ja sen jakaminen niin, että facebook-kirjoittajan nimi ei ole sensuroitu? Jos henkilön päivitys on julkinen, saako kuvakaappauksen tehdä ja saako sen ladata verkkoon kuvana näin kuin tässä jutussa on tehty?

  • 2.1

   Saku Timonen sanoo

   Saa. Yleensä en sitä tee (poikkeuksena itseeni liittyvät puheet netissä), mutta koska MV oli jo paljastanut miehen henkilöllisyyden kuvakaappauksilla, niin asialla ei ole enää mitään merkitystä.

   • 2.1.1

    keke sanoo

    Jos Saku nyt kumminkin harkitsisit sitä että poistaisit miehen nimen julkaisustasi. Meinaan vaan että jos kyseessä on esimerkiksi sairauskohtaus ja mies muutoinkin on syyntakeettomassa tilassa niin meidän muiden velvollisuus on ottaa se huomioon toimia hieman erilaisilla pelisäännöillä silloin. MV-blogi on sitten asia erikseen en soisi kenenkään ottavan mallia heidän tyylistään ja käytännöistään esimerkiksi tässä tapauksessa.

    • 2.1.1.1

     JJJJ sanoo

     Mitä jos sinä rutisija koittaisit keskittyä olennaiseen. Sakun kirjoituksesta ei löytynyt mitään kritisoitavaa niin pakko puuttua johonkin sivuseikkaan.

 3. 3

  Juuso sanoo

  Blogisi ansiosta jumituin lukemaan tuota kyseistä lehteä ihan sen takia, että saisin näkökulman kumpaankin osapuoleen tässä asiassa.

  Olen itse tullut siihen tulokseen, että MV julkaisultaan melko pitkälti samaa tasoa kuin ”laatujulkaisu” Seitsemän Päivää;
  Osa jutuista paljastuu pelkiksi ankoiksi, mutta on siellä myös huomattavan paljon sellaista informaatiota jossa on merkitty lähdeviitteet ja on helposti todettavissa täysin faktatiedoksi.

  Nyt on kyllä pakko kysyä, että onko sinulla jotain henkilökohtaista kaunaa MV-lehteä tai sen ylläpitäjää kohtaan?

  Miksi et hyvä mies anna asian olla, ei kai muutamasta uutisankasta nyt toinna noin kovasti ottaa nokkiinsa?

  • 3.1

   Angie sanoo

   Uuninpankkopoika Saku Timonen saa kirjoittaa blogiaan aivan mistä haluaa. Hän ei ole mitenkään tilivelvollinen vastailemaan sinulle Juuso. Uuninpankkopoikaa ei ole pakko lukea, jos ei tykkää…… mä tykkään!

   • 3.1.1

    Juuso sanoo

    En maininnut kirjoituksessa sanallaakaan, että en tykkäisi tästä blogista 🙂

   • 3.1.2

    Laura sanoo

    Saa kai Juuso kysyä…

    Itsekin ensimmäistä kertaa vierailin MV-lehden sivuilla, kiitos Sakun ja silmiini pisti uutinen, jossa turvapaikanhakija oli puukottanut sheriffiä Tanskassa. Tämän ”uutisen”, kun googlailin, niin vaikutti asialta, joka oli oikeasti tapahtunut, sillä uutinen löytyi mm. Localista ja Telegraphista. En, siis uutista jaksanut MV-lehden sivuilta avata ja Localissa luki, että kyseinen kaveri oli palestiinalainen.

    Angie hei, jos keskityttäisiin jatkossa keskustelemaan asioista, sillä Juuso esitti ihan konkreettisia kysymyksiä, joita sinun vastauksesi eivät olleet. On hyvä, että ihmiset keskustelevat asioista, jotka eivät välttämättä tunnu omilta, että ymmärtää muitakin ihmisiä kuin niitä, jotka elävät samaa kuplaa sinun kanssasi. Ei viitsi alkaa dissamaan henkilöä heti trollauksen muodossa, vaan argumentoidaan itse asiasta.

    Tällaiselle kuralle, jota MV-lehti on löytyy mielestäni kysyntää niin kauan, kun valtamedia ei tuo kaikkia näkökulmia esiin ja buustaa esim. Stubbin uraa kuvilla supermieskisoista, vaikka Tuomioja on vähintään yhtä kovassa kunnossa kuin tämä Suomen oma ”supermies”, vaikka on parikymmentä vuotta vanhempi. Stubb sai näillä Suomen ”uutisikisi” kutsumilla primetime otoksilla enemmän ilmaista manoisaikaa kuin yksikään poliitikko ikinä ennen. Valtamedia myös tuomitsee lähes kaiken Venäjän syyksi, ennen kuin asioita on edes tutkittu, vaikka syytön kunnes toisin todistetaan tulisi olla mottona oikeusvaltiossa. Esim. Ukrainassa länsi meni ja otti Ukrainan Venäjältä, sillä koko Ukraina oli menossa Venäjälle Euraasian Unionin muodossa, mutta nyt meni vain itäosa meni Venäjälle, kun Länsi sai haluamansa pressan ja pääministerin. MV-lehdellä on varmasti hieman enemmän kaikupohjaa kuin esim. Putkosen Venäjä-propagandalla Verkkomediassa, joka meni aivan luokattomaksi, kun Putkonen jäi yksinään vastaamaan ”uutisten” tuotannosta. MV-lehden uutisissa on kyse siitä, että ”uutiset” vastaavat enemmän sitä todellisuutta, jonka ihmiset tietävät olevan olemassa, mutta valtamedia käsittelee asioita silkkihansikkain, eikä uskalla nostaa kissaa pöydälle. Eri kulttuureista tulevilla on hieman erillaiset arvot, eikä kaikki ajattele tai toimi samalla tavalla kuin me täällä läntisessä Euroopassa. On naurettavaa tehdä pakolaisista Suomen pelastajia, sillä tämä ei vastaa sitä todellisuutta, jonka ihmiset kohtaavat joka päivä esim. kaupungilla ja työpaikoilla pyöriessä. Heitä kuunnellessa tulee usein sellainen olo, että paras materiaali on jäänyt kotimaahan taistelemaan paremman maan puolesta ja sluibat on lähtenyt lipettiin.

    Tämä mustavalkoinen lähestymistapa, jossa Tervo omasta norsunluutornistaan huutaa, että kaikki maahanmuttajat ovat vain hyväksi Suomelle vs. natsit, jotka pitävät kaikkia pakolaisia raiskaajina on mielestäni erittäin naurettavaa. Median tulisi porautua nähin asioihin pintaa syvemmältä, eikä lähteä tekemään juttua sillä asenteella, että nyt etsimme haastateltavan, joka sanoo näin tai noin. Niitä lapsia ja naisia tulisi tuoda enemmän esiin, sillä keski-ikäiset miehet, jotka ovat lähteneet vaimojaan pakoon ja nuoret miehet, jotka etsivät rahoitettua seikkailua, eivät ole ehkä sellaisia, jotka sääliä ihmisissä herättäisivät. Tosin olen ollut opettajana suomalaisessa ”erityistä” apua tarvitsevien koulussa ja siellä suurin osa oli maahanmuuttajia ja monet kurdiäijät olivat jättäneet emäntänsä, perheensä ja löytäneet suomalaisen vaaleaverikön rinnalleen, joten usein Suomi joutuu nämä perheetkin rahoittamaantukemaan alusta loppuun ja kalliiksi tulee.

    Muutamia lainauksia Juha Suorannan kirjasta, Vastaanottokeskus:

    ”Jotkut tulevat Suomeen vain rahan takia, mutta minä en tullut Suomeen siksi.” -Nerida” s.38

    ”En ole oppinut Suomesta mitään täällä vataanottokeskuksessa enkä osaa ajatella tulevaisuutta, kun oleskelupaperit eivät ole tulleet. Haluaisin tehdä työtä, en kuitenkaan maaseudulla.” -Fahad, s. 67

    ”Monet haluaisivat tehdä töitä ja olla hyödyksi. Nyt he kekevat olevansa hyödyttömiä; varastoituja, jotka odottavat pääsevänsä jälleen käyttöön.” s. 60

    PS. On myös erittäin vaarallista alkaa kohtelemaan MV-lehden faneja, kuten MV-lehden fanit kohtelevat pakolaisia, eli vähemmän ihmisinä kuin he itse (esineellistää ja epäinhimillistää). On tärkeää ymmärtää, että Suomi ei voi koko maailmaa ottaa sosiaaliturvan varaan, mutta huomattavasti enemmän voimme auttaa kuin esim. viime vuonna. Apu tosin tulisi roudata jo olemassa oleville pakolaisleireille ja antaa oman maan kansalaisten opettaa lapsia ja elää kohtuullista elämää leireillä, kunnes tilanne kriisialueilla rauhoittuu.

    Irakin tilanne tietysti on hieman kinkkinen, mutta siihen Suomella ei ole ollut osaa, eikä arpaa. Isisin aiheuttamaa ongelmaa ei kuitenkaan ratkaista tuomalla kaikkia irakilaisia Suomeen.

    • 3.1.2.1

     keke sanoo

     ”MV-lehti on löytyy mielestäni kysyntää niin kauan, kun valtamedia ei tuo kaikkia näkökulmia esiin”
     Juu tasi sitten kyseessä on rasistien ja/tai/ekä kylähullujen kokoontumisajot eikä valtamedian näkökulmilla ole mitään tekemistä sen kanssa missä ja miten he aikaansa viettävät sekä mitä sisältöä lukevat.

     ”MV-lehden uutisissa on kyse siitä, että ”uutiset” vastaavat enemmän sitä todellisuutta, jonka ihmiset tietävät olevan olemassa”
     Jaa no eikös tuo ole jo useaan kertaan osoitettu että MV-blogin kauppaamaa todellisuutta ei ole olemassa vaan kyseessä on räikeät valheet mitä toistellaan erilaisilla puheenvuoroilla.

     ”On naurettavaa tehdä pakolaisista Suomen pelastajia”
     Just just tämmöisiäkö pakolaisista tehdään? Mitenkä onko naurettavaa tehdä pakolaisista ihan normaaleja ihmisiä niine murheineen, heikkouksineen, vahvuuksineen ja voimavaroineen kuten muistakin yksilöistä? Onko naurettavaa nähdä pakolainen aivan samanlaisena yksilönä joko tuottavana tai tuottamattomattomana valtion näkövinkkelistä kuten jokaikinen meistä?

     ”nuoret miehet, jotka etsivät rahoitettua seikkailua”
     Aivan aivan

     ”löytäneet suomalaisen vaaleaverikön rinnalleen”
     Tämä kieltämättä on kauhistus

     ”On tärkeää ymmärtää, että Suomi ei voi koko maailmaa ottaa sosiaaliturvan varaan”
     On hyvin tärkeää myös ymmärtää että kukaan ei tällaista ole ehdottanut

     ”Apu tosin tulisi roudata jo olemassa oleville pakolaisleireille”
     Ei nämä jutut mitään joko tai vaihtoehtoja ole. Se että Suomi ottaa vastaan pakolaisia ei tarkoita sitä apua ei voisi erilaisille leirille antaa

     ”Isisin aiheuttamaa ongelmaa ei kuitenkaan ratkaista tuomalla kaikkia irakilaisia Suomeen.”
     Jälleen kerran väitetään että joku olisi tällaista ratkaisumallia ehdottanut Irakin ja Syyrian kriisiin

     • 3.1.2.1.1

      Laura sanoo

      Osa on totta MV-lehden jutuista ja moni varmasti ei. En tiedä, eikä minua MV-lehti kiinnosta pätkän vertaa. Luen mielummin esim. Financial Timesia kuin törkyä.

      Media nyt vain tuppaa kertomaan tarinoita, miten esim. Suomen työllisyysongelmat ratkaistaan pakolaisten avulla, vaikka työttömyys on alakohtaista ja suurin osa tulijoista ei ole mitään insinöörikoulutustakaan saanut, niin eipä ole töitä ihan heti heille tiedossa, kun emme enää elä 2000-luvun alkua Suomessa, jolloin töitä vielä oli tarjolla tuotannossa ja muissa paikoissa, joissa kolutuksella ei niin väliä ollut. Nyt tuotanto on matkustanut muualle. Miehet tuskin hoitsuiksikaan alkavat…

      Mistä tiedät tulijoiden motiivit? Itse olen heitä haastatellutkin ja monet ovat kertoneet hieman epäilyttävistä motiiveista ja Nokialla työskennellessä muutaman etnistä taustaa olevan miehen kanssa aina välillä keskustelin ja heidän etniset kaverinsa ihmettelivät, miksi he töissä kävivät, kun ei olisi tarvinnut ja he olisivat voineet pelata pleikkaa kaikki päivät. Onhan näitä ”työttöimiä” tietysti suomalaisissakin, mutta tilastot nyt vain osoittavat, että pakolaisissa heitä on moninkertainen määrä. Tunnen myös useita sossuja, jotka näitä asioita hoitavat.

      Kerrankin eräs etninen sankari saapui sossuun ja kertoi, että hänen tarvitsee käydä Turussa lääkärissä ja hän tarvitsee taksirahaa, koska ei löydä lääkäriin bussiasemalta. Tähän sossutäti sanoi, että olet sinä Afrikan X maasta tännekin löytänyt, niin etköhän sinä bussiasemalta X terveysasemaan löydä. Kaverillahan meni pasmat ihan sekaisin ja piti sheriffit soittaa, että saatin kaveri pihalle.

      Toiset taas ihmettelevät, että miksi heille ei makseta lomarahoja, kun muutkin sellaisia kuulemma saavat ja näitä on useita, jotka ovat vain tulleet ottamaan, eivätkä tuottamaan ja palvemaan yhteiskuntaa.

      On, siis naurettavaa, miten usein valtamedia yrittää jotain sädekehää rakentaa pakolaisten pään ympärille, sillä monet heistä ovat elintasopakolaisa, jotka vain haluavat hedonistisesti nauttia elämästä. Itse tahdon ilmaista itseäni tekemäällä asioita ja luomalla arvoa toisille, mutta tämä ei ole kaikkien lähtökohta ja monet pakolaiset heikentävät yhteiskuntaamme. Kuinka paljon heikkoutta me kestämme, ennen kuin kamelin selkä ratkeaa, niin se jää nähtäväksi, jos esim. 25 000 pakolaista 50 000 jää Suomeen ja he tuovat n. 4 perheenjäsentä tänne, niin meille syntyy kyllä alueita, jotka muistuttavat enemmän Baghdadia kuin Suomea ja kun katsomme miten siellä on pärjätty, niin ei heillä menstyksen avaimia käsissä ole, vaikka ehkä joskus 2000 vuotta sitten ovatkin menestyneet, niin nyt on ajat aivan toiset.

      Vaaleaverikön löytäminen sinäänsä minua haitta, mutta perheen hajoaminen on varsin usein tragedia perheelle ja näitä eronneiden perheiden muksuja olen opettanut suurimmaksi osaksi, jälleen on empiiristä kokemusta.

      Televisiossa harvase päivä joku höpäjää, miten Suomi kyllä voi auttaa kaikkia ymmärtämättä meidän resursseista hölkäsen pöläystä.

      En ole väittänytkään, että täällä ja toisaalla auttamien olivisivat toisiaan poissulkevia vaihtoehtoja. Keksit aivan omiasi nyt. Jos joku on oikeasti poliittinen pakolainen ja on pelannut korttinsa loppuun, niin tällaisen sankarin otan avosylin tänne vastaan. Hän on todellakin paikkansa ansainnut.

      Voimme muuttaa tuon viimeisen lauseen, niin että Isisin aiheuttamaa ongelma ei ratkaista sillä, että kaikki irakilaiset, jotka eivät halua Isisiin liittyä tulevat SuomeenEurooppaan.

      Tällöin kakkua jaetaan yhä useammalle ja kakkumme on pian yhtä pieni kuin näiden kehitysmaiden.

      Martin Wolf kirjoitti aiheesta FT:ssä nimellä The Benefits of migration are questionable, kannattaa lukea ja laajentaa tietämystä jälleen hivenen.

    • 3.1.2.2

     PMRyyppö sanoo

     ”… monet kurdiäijät olivat jättäneet emäntänsä, perheensä ja löytäneet suomalaisen vaaleaverikön rinnalleen, joten usein Suomi joutuu nämä perheetkin rahoittamaantukemaan alusta loppuun ja kalliiksi tulee.” Puuttumata sen kummemmin lauseen tönperäisyyten, haluaisin kuitenkin kirjoittajalle huomauttaa, että tuossa samaisessa lauseessa hän esinneellistää sen suomalaisen vaaleaverikön objektiksi, joka vain ”löydetään”. Tosin kaipaisin myös tarkennusta tuohon ”nämät perheet”?

     • 3.1.2.2.1

      Laura sanoo

      Empiirinen kokemus, kun olen työskennellyt näiden lasten parissa, niin satun tietämään heidän taustansa myös.

      Tuossa lauseessa vaaleaverikkö oli objekti ja kurdimies subjekti. Koko lauseen pointti olisi mennyt reisille, jos olisin käyttänyt vaaleverikkö subjektina. Voimme tietysti muutaa lauseen siten, että puhumme suomalaisesta naisesta, jos sinulle tulee siitä parempi mieli.

      Nämä perheet tarkoitti sitä, että erityiskouluissa opettajia ja avustajia on enemmän yhtä oppilasta kohti, joka lisää kustannuksia. Suomalainen perheen isä usein myös maksaa elatusapua, mutta pakolaisten heikon työllistämisen johdosta tämän hoitaa valtio. Jälleen kustannuksia…

     • 3.1.2.2.2

      juuhelikkäs sanoo

      Eli et oikeastaan edes ymmärrä omaa argumentointiasi. Ehkä Wikipedia avaa vähän asiaa?

      Söpöjä anekdootteja sinänsä kyllä. Minulle jäi lähinnä niistä kyllä mieleen kyseisen sossutädin (eli Suomen valtiovallan virallisen edustajan) oma rasmaahanmuuttokriittinen asenne neeketnisiä kohtaan. Epäselväksi jäi vaan että kuvitteletko tosiaan että anonyymisti jätetyt jutut ’etnisistä’ jonkun mieltä muuttaisivat, varsinkaan kun se on blogipostauksen alla joka käsittelee keksittyä anekdoottia?

      Sattuuko muuten Lauran sukunimi alkamaan H:lla? Tulee nimittäin eduskunnasta löytyvä etunimikaima mieleen..

    • 3.1.2.3

     Päivin Pylkkerö sanoo

     Onko Laura kenties sitä mieltä, että YK:n pitäisi perustaa pakolaisleirejä Saudi-Arabiaan ja Kuwaitiin? Pääsikö sama lapsus saman Lauran suusta? Vieläkin naurattaa niin naiivi ehdotus…

     Entä sitten, jos osa MV-sivuston jutuista on tosia? Vaikkakin muualta kopioituja. Minä ainakaan en lue sellaista p*skaa, jonka juttuja täytyy googlettamalla selvittää, että ovatko tosia vai eivätkö, kun paljon laadukkaampiakin julkaisuja on tarjolla. Minulle nyt vaan sattuu totuus ja oikeudenmukaisuus olemaan tärkeitä asioita.

     • 3.1.2.3.1

      Heka sanoo

      ”Onko Laura kenties sitä mieltä, että YK:n pitäisi perustaa pakolaisleirejä Saudi-Arabiaan ja Kuwaitiin? Pääsikö sama lapsus saman Lauran suusta? Vieläkin naurattaa niin naiivi ehdotus…”
      Tiedätkö miksi kyseiset maat eivät ole innoissaan ”pakolaisten” ottamisesta?
      Taitavat ollat realisteja siis..toisin kuin täällä sinisilmäisten maassa..

  • 3.2

   Tuomas sanoo

   Vertaus 7-päivää lehteen on enemmän kuin ontuva, sillä siinä missä yksi keskittyy lähinnä julkkisten ja sellaisiksi haluavien elämän sorkkimiseen toinen mustamaalaa ja herjaa kokonaisia ihmisryhmiä. MV-lehden julkaisemista valheista ei ole pitkä matka konkreettiseen väkivaltaan, kun lukijakunta on mikä on.

  • 3.3

   Jaakko Huuskonen sanoo

   ”Osa jutuista paljastuu pelkiksi ankoiksi, mutta on siellä myös huomattavan paljon sellaista informaatiota jossa on merkitty lähdeviitteet ja on helposti todettavissa täysin faktatiedoksi.”

   Lueskelin tämän hetken luetuimmat aiheet läpi. Niistä yksikään ei täytä faktatiedon määritelmää. Kyllä, osa pohjautui löyhästi faktoihin. Valikoituihin sellaisiin. Itse tekstit sen sijaan olivat täynnä kirjoittajan tulkintaa vailla totuuspohjaa.

   Mm. Hesarin juttuun turvapaikanhakijoiden toiveista oli ympätty täysin ilman lähdeviitteitä oleva väittämä Suomen muuttamisesta islamilaiseksi valtioksi. Joku oli kuullut kun joku oli näin sanonut. Lisäksi loppu jutusta on pelkkää tulkitaa ja virheitä.

   Juttu asuntojen pakkolunastuksesta sisältää toki oikeita lakipykäliä, mutta tulkitsee niitä päin honkia.

   Seuraava juttu hautausmaalla lepäävistä pakolaisista pitää sisällään vain ja ainoastaan kirjailijan tulkinaa parista valokuvasta.

   Seuraava juttu Runosmäen keskustelutilaisuudesta pitää sisällään paljon oikeaa tietoa – koska sattuu olemaan käytännössä suora lainaus TS:n jutusta. Väliin onkin sitten saatu pari valhetta, jotka TS:n jutussa on kerrottu toisin.

   Ja niin päin pois. Eli jopa Seiska suoriutuu paremmin, vaikka onkin 99,9% roskaa.

   • 3.3.1

    Heka sanoo

    ”Juttu asuntojen pakkolunastuksesta sisältää toki oikeita lakipykäliä, mutta tulkitsee niitä päin honkia.”
    Tässä toimitaan siis hyvin pitkälle samoin metodein kuin valtamedia.
    ”Lueskelin tämän hetken luetuimmat aiheet läpi. Niistä yksikään ei täytä faktatiedon määritelmää. Kyllä, osa pohjautui löyhästi faktoihin. Valikoituihin sellaisiin. Itse tekstit sen sijaan olivat täynnä kirjoittajan tulkintaa vailla totuuspohjaa.”
    Et siis ilmeisesti osaa etsiä mainituja lähteitä? Kommentoinneista kyllä käy ilmi että ovat kirjoittajan omia tulkintoja. Kaikkea tietoa ei tarvitse niellä purematta, samaa soisi esim Hesarin lukijoilta. Oma järjenkäyttö on aikuisilla sallittua,..miksi ei lapsillakin 🙂

  • 3.4

   Henna sanoo

   Siis on vain hyvä että näihin julkaistaan vastineita, on nimittäin oikeasti aika paljonkin ihmisiä jotka pitävät MV:n juttuja tosina kuin vesi. Sanotaanpa että kaveri jolla todetaan syöpä, päättää alkaa vetää vaan ruokasoodaa ja kieltäytyy hoidoista koska usko lehteen on kova: tässä tapauksessa kärsijänä on tuo uskoja itse. Mutta jos MV julkaisee totena että 4 ulkomaalaista on hyökänneet suomalaisen kimppuun kajaannissa, voi tilanne vaikuttaa useampaankin ihmiseen erittäin negatiivisesti.

   Kaikista ”hauskinta” tässä koko nettisivustossa on niiden asenne jolla he julistavat valtamedian valehtelevan: tämä yksi, yksinkertainen toteamus antaa heille aseen kaikkea sitä vastaan joka on eriävä heidän mielipiteen tai julkaisun kanssa. Kaikkeen vastakkaiseen voi julkaista oman vastineen jossa käsitellään valtamedian valehtelua ja korruptiota. Siellä sitä sitten lukee joku ”Juippi peräkylältä” ja mesoaa koneensa ääressä: ”Totta! Ne kaikki kusettaa!!” ja uskoo loppuelämänsä että soodalla parannetaan syöpä ja kaikki ulkomaalaiset ovat pahasti ja valtamedia juutalaisten hallinnassa.

  • 3.5

   Holy cow sanoo

   Niin, lähteet on joko saman tason julkaisuja, joskus höystettynä jonkun luotettavan median linkillä.

   Ihan omaa keskustelupalstaa käytetty tässä //keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=5534.0 Miten se tekee itse jutun luotettavaksi?

   Tässä taas Göteborgspostenin mielipidepalstaa käytetty lähteenä. Yllätys, yllätys, kaksi ruotsidemokraattia siinä valittaa, kun ovat ”tulkinneet” vähän kunnallisia päätöksiä //www.gp.se/nyheter/debatt/1.2844737-horribelt-kopa-bostadsratter-for-nyanlanda

   Ja randomisti valittu raiskaus Ruotsissa ”lukijan video” oli LiveLeaksin kautta jaettu Avpixlatin tekele. Avpixlat taas ruotsalainen vihasivusto.

   Täysin faktatietoako?

  • 3.6

   Janne sanoo

   Kyseessä ovat kaksi täysin eri tasoista julkaisua. MV-lehdellä ei ole toimittajia vaan kuka tahansa voi lähettää sinne artikkelin. Näiden kirjoituksien kirjoittajien nimiä tai yhteystietoja ei näy missään.

   Kyseessä on laajennettu tekstaripalsta ja mielipideosasto. Jos seiskassa on joku nimettömien huhujen palsta niin MV tapauksessa koko sivusto on sellainen.

   Mv:lle verrannollisia ovat muut vastaavat joukkoistetusti sisältöä suoltavat sivustot.

   Se on lehti ja media samalla tavalla kuin Lehtilehti on lehti ja media. Tosin jälkimmäisessä kirjoittajilla on ainakin edes salanimet, mikä nostaa sen MV tasoa korkeammalle.

   • 3.6.1

    Dani sanoo

    Janne, itse asiassa koska mielipidekirjoitukset ja tekstaritkin tarkistetaan ennen julkaisemista, ei MV filtterittömyydessään vertaudu edes niihin, vaan on sitäkin tasoa kilometrin pohjempana.

  • 3.7

   JJJJ sanoo

   Nauratti tämä ”Juuson” kirjoitus. En usko sekuntiakaan, että luit lehteä ensimmäistä kertaa tai et olisi sen ajaman agendan kannalla. Hyvä yritys, ei jatkoon.

 4. 4

  Merja sanoo

  En tiedä MV:n lukijakunnan määrän kehityksestä, mutta sen olen huomannut, että aika moni tähän asti sitä kritiikittä lueskellut tuttavani on huomannut, että roska on roskaa, ja lukee nyt mieluummin vaikka tekstiä muropaketin kyljestä. Hyvä niin, vaikka aina niitä kaiken parantavan magneettirannekorun ja lääketieteen hyljeksimän ihmelääkkeen ostajia riittää.

 5. 5

  Sinikka Hautaluoma sanoo

  Vaikuttaisiko Laatikaisen uhofiiliksiin myös ”stydit nappulat”?

  Päivityksensä 17.9.
  ”Janne Laatikainen

  Lääkekuuri loppui ja kivut palasivat. Onneksi lääkäri nyt tajusi
  tilanteeni vakavuuden ja sain välittömästi uudet reseptit ja
  stydit nappulat. Kyllä tämä tästä vielä rullaa. Vierivä kivihän
  ei sammaloidu!”
  .

  • 5.1

   PeelsePuupi sanoo

   Heh =D Perinteisestihän ”luova kausi” tarkoittaa, että ryyppyputki on alkamassa. Mikä selittääkin suurin piirtein kaiken.

 6. 6

  satumaan tarkkailija sanoo

  Tämä on informaatiosodankäyntiä. Samankaltaista, kuin vaikkapa mitä Venäjä harrasti/harrastaa Ukrainan kriisin kohdalla.

  Kun valhetta toistetaan ja toistetaan ja toistetaan itsepintaisesti, se muuttuu lopulta todeksi ihmisten mielessä – ja yhä useampi alkaa uskomaan valheeseen. Ja mitä suurempi valhe, sitä vankempi totuus.

  • 6.1

   Jo jO sanoo

   Huomaa kyllä hyvin tekstistäsi, että sinä olet satumaasta kotoisin. Ensinnäkin Venäjä ei ole auttanut Ukrainaa kuin humanitäärisellä avulla. Länsimaalainen valtamedia ei ole kertonut uutisissaan että, Separatistien hallitsemalla alueella sijaitsee yksi euroopan suurimmista asevarastoista. Ja toiseksi Ukraina ja Venäjä käyvät kansainvalistä kauppaa keskenään. Eivät maat jotka ovat sodassa toisiaan vastaan käy mitään kauppaa keskenään. Voisitko mitenkään olla levittämättä niiltä länsimaalaisilta satusediltä kuultuja juttuja täällä totena?

 7. 7

  Oorait sanoo

  Minusta olisi aika poliisin ryhtyä toimenpiteisiin ja lähteä Barcelonaan jututtamaan. Onko yhteiskunnalla varaa tällaiseen humpuukisirkukseen? Ei ole.

  • 7.1

   keijo sanoo

   MV-lehden juttujen taso ei läheskään aina ole asiallinen, mutta tällä hetkellä se on ainoita medioita joka kirjoittaa maahanmuutosta kriittisesti ja todenmukaisesti toisin kuin valtamedia. Tälle vuodelle Suomeen on tulossa 30000+ maahantulijaa joista suurimmalla osalla ei ole mitään hätää. Tulevat vaan paremman elintason perässä. Kustannukset 15000€ per tulija vuodessa, tekee yhteensä noin 500 miljoonaa euroa. Siis 0,5 miljardia, samaan aikaan esim puolustusvoimien budjetti on 2,7 miljardia vuodessa. Näistä tulijoista tutkimusten mukaan maksimissaan 10 prosenttia työllistyy ja loppujen elinkaarikustannukset ovatkin sitten tähtitieteelliset. Nyt kun ovet (rajat) ovat auki on tulijoita ensi vuonna todennäköisesti sama määrä ja sitä seuraavana jne. Jos maa tekee 5 miljardia vuodessa velkaa ja omasta takaa on työttömiä monta sataa tuhatta, niin onko yhteiskunnalla varaa tällaiseen humpuukisirkukseen?

   • 7.1.2

    Janne sanoo

    MV lehti kirjoittaa = joku nimetön random tyyppi netissä kirjoittaa ja lähettää MV:lle ja MV julkaisee sen koska lukijakunta haluaa lukea siitä ja sillä on somearvoa.

    Kannattaa tiedostaa tuo ero kun puhutaan että kuka tai mikä kirjoittaa. MV:n tapauksessa kyseessä on naapurin Pertti tai Liisa.

   • 7.1.3

    Angie sanoo

    Suomen pakolais-ja turvapaikkapolitiikka on sitoutunut YK:n pakolaissopimuksen täysimääräiseen soveltamiseen. Turvapaikkapolitiikkaa ja suojelun myöntämistä säätelevät myös EU:n pakolaisen määritelmädirektiivi ja turvapaikkamenettelydirektiivi.
    Turvapaikkamenettely perustuu siis hakemuksen YKSILÖLLISELLE käsittelylle. Se voidaan käsitellä joko normaalissa tai nopeutetussa menettelyssä.
    Lisäksi Suomi vastaanottaa kiintiöpakolaisina YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n pakolaisiksi katsomia henkilöitä ja muita kansainvälisen suojelun tarpeessa olevia ihmisiä. Tässä kiintiössä on viime vuosina saapunut erityisesti irakilaisia, myanmarilaisia, kongolaisia ja iranilaisia pakolaisia.
    Ja vielä lisäksi juuri hallitus päätti ottaa ”vapaaehtoisesti” EU:n 2400 kiintiöpakolaista ns. ensisijaisista maista, etupäässä Kreikasta ja Italiasta.
    Turvapaikan saamiseen ei vaadita sitä, että hakija on köyhä, pakenee sotaa jne. Riittää, että hän täyttää turvapaikan saamisen kriteerit. Suomesta on esim. saanut turvapaikan venäläisiä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöön kuuluvia ihmisiä, irakilaisia Bahá’í-uskontoon kuuluvia jne.
    Tämä asia on varmasti sinulle keijo kerrottu mv:ssä? Sehän kertoo ainoana totuuden maahanmuutosta.

   • 7.1.4

    LL sanoo

    keijo tietää. ihan varmasti. kaikki mitä hän sanoo tapahtuu.

   • 7.1.5

    JJJJ sanoo

    Et sinä voi olla tosissasi.. Aivopesu näemmä toimii, voi teitä heikkoja ihmisiä.

   • 7.1.6

    juuhelikkäs sanoo

    Oisko lähdettä tuohon mainitsemaasi tutkimukseen jonka perusteella maahanmuuttajista (vai tp-hakijat? se ei ihan selvinnyt!) työllistyy enintään 10%? Kiinnostaisi nimittäin tietää vähän metodologiasta jolla tuollaisia maksimiarvoja määritetään!

 8. 8

  Angie sanoo

  Kiitos Saku Timonen. Jälleen kerran jaksoit kirjoittaa rasistien, salaliittoteoreetikoiden, äärioikeistolaisten, natsien, huru-ukkojen suoltaman vihapropagandan vastaisen hienon blogikirjoituksen! Aivan mahtavaa!

 9. 9

  Hoitsu-Hellu sanoo

  ”stydit nappulat”. Olisi pitänyt arvata. Näin mt-hoitajana epäilisin opiaattiriippuvuutta. Mieli 2009-
  lausunnon perusteella on laitospaikkoja vähennetty huomattavasti. Tässä tulos.

 10. 10

  Bobo sanoo

  Tämä nimenomaan on informaatiosodankäyntiä. Merkit näyttävät siltä, että Suomea vastaan valmistellaan nyt jotain operaatiota:

  1) Informaatiosoturit Janus Putkonen ja Johan Bäckman on siirretty pois Suomesta, Putkonen Donbassiin ja Bäckman Syyriaan. Aavistelen, että heidät on siirretty turvaan.

  2) Bäckman on laskenut Venäjän tiedotusvälineissä liikkeelle huhun, että venäläisten ei kannata matkustaa Suomeen, koska heiltä otetaan lapset pois.

  3) Turvapaikanhakijoiden runsaat määrät ovat aiheuttaneet skismaa ja jopa yhteenottoja suomalaisten kesken. Ei liene kaukaa haettua, että jokin taho nimenomaan kehottaa turvapaikanhakijoita hakeutumaan Suomeen, koska se kuormittaa viranomaisia, vie huomion muista asioista ja ennen kaikkea tarjoaa vivun, jolla suomalaista yhteiskuntaa kyetään horjuttamaan asettamalla kansalaiset toisiaan vastaan.

  Aavistelen, että nimenomaan tämä suomalaisten keskinäinen vastakkainasettelu ja eripuran kylväminen on operaation tavoitteena, koska siitä voi sitten jokin vieras valtio ”huolestua” ja tehdä toimia kansalaistensa tai etnisen ryhmänsä ”turvaamiseksi”, kuten kiristää Suomen hallitukselta myönnytyksiä.

 11. 11

  Blokkari sanoo

  Tsekkasin MV:n etusivun tarkoituksella ottaa selvää, miten mainokset siellä toimivat. Valitettavasti osa mainoksistansa pääsee käyttämäni suotimen läpi. Yritän vielä vinkata suotimen tekijälle. Pointtini: älkää käykö edes huumorimielessä MV:n sivuilla ilman asianmukaista mainosten ja seurainten blokkaajaa. Jokainen sivukäynti siellä on liikaa.

  Lisähuomio: parissa näkyvässä otsikossa haukuttiin nykyistä Suomen hallitusta ja kuvassa näkyy myös Timo Soini. MV todella on kaikkia vastaan puoluekannasta riippumatta.

 12. 12

  sanoo

  Tässä ollaan aivan saman psykologisen ilmiön äärellä, kuin uskonnollisissa kulteissakin: tieto siitä, että on tullut huijatuksi on vaikea, lähes mahdoton istuttaa omaan kalloonsa. Vaikka maailmanloppu ei tullutkaan, alienit eivät hakeneetkaan pois pallolta, mitään ei tapahtunut. Ylpeys ei anna periksi myöntää omaa hölmöyttä edes itselle, mikä ikävä kyllä johtaa vain uskon lujittumiseen. Tästä syystä ajattelen, että mitä enemmän MV-porukkaa laitetaan tästä asiasta tikun nokkaan, sitä vahvemmin he ryhmittyvät ja lujittuvat omaksi lahkokseen, jonka todellisuuden kuva vääristyy altavastaajan asemasta niin, että kuvittelevat olevansa oikeassa, yksin maailmaa vastaan.

  Toisaalta ymmärrän täysin sotasi paskapuheita ja MV-lehteä vastaan, ja teet mielestäni siinä hienoa työtä. Mietin, josko se hiljenisi parhaiten, mikäli sen jättäisi täysin huomiotta ja ihmiset saisivat vähitellen itse tajuta miten hölmö se on, mutta se ei tänä somen ja laumasieluisuuden aikana taida olla mahdollistakaan..

  • 12.1

   Hoopo sanoo

   Hannu lauerma puhunut juurikin aiheesta, kuinka vaikeaa oman mielipiteen muuttaminen on. Toisaalta puhunut myös salaliittoteorioista ja niitten kannattajista, kuinka jos uskot yhteen, niin todennäköisesti uskot niihin kaikkiin. Koulutustasokaan ei estä etsimästä ja löytämästä sellaista tietoa, joka osaltaan vain vahvistaa omaa mielikuvaa maailmasta. Tätä kautta joukko joka uskoo salaliittoihin on mielestäni verrattain helposti ohjailtavissa kun usko muihin on mennyt. Faktoillakaan ei mieltä pystytä muuttamaan, kun yksi särö/virhe maailmassa on huomattu niin usko muihin on jo mennyt.

  • 12.2

   Code sanoo

   ”Toisaalta ymmärrän täysin sotasi paskapuheita ja MV-lehteä vastaan, ja teet mielestäni siinä hienoa työtä. Mietin, josko se hiljenisi parhaiten, mikäli sen jättäisi täysin huomiotta ja ihmiset saisivat vähitellen itse tajuta miten hölmö se on, mutta se ei tänä somen ja laumasieluisuuden aikana taida olla mahdollistakaan..”

   Nämä totuuden esilletuomiset ja valheiden paljastukset auttavat siinä lukijakunnassa, joka on siinä vaiheilla että onko näissä tarinoissa jotain totuuspohjaa vai ei. Siellä saattaa vaakakuppi kääntyä oikeaan suuntaan kun kuuleekin miten asiat oikeasti ovat. Niitäkin tämä auttaa, jotka eivät itse osaa tai ehdi penkoa näitä väitteitä, täällä autetaan näkemään näitä taktiikoita ja toimintatapoja mitä keskusteluissa ja julkaisuissa noudatetaan. Mutta aina on ja aina tulee olemaan niitä ihmisiä, jotka kaikesta huolimatta uskovat johonkin, eivätkä itse eivätkä avustettuina tajua tai halua muuttaa näkökulmaa.

  • 12.3

   JJJJ sanoo

   ”Mietin, josko se hiljenisi parhaiten, mikäli sen jättäisi täysin huomiotta ja ihmiset saisivat vähitellen itse tajuta miten hölmö se on, mutta se ei tänä somen ja laumasieluisuuden aikana taida olla mahdollistakaan..”

   Hyvä yritys, Ilja.

  • 12.4

   JJJJ sanoo

   Kymppi vetoa, että nämä kaikki eri Jeret ja Juusot kun hienovaraisesti puolustelevat MV:tä ja ajavat sen ”rauhaan jättämistä”, ovat joko sama tyyppi tai ainakin samaa MV:n tukijaporukkaa.

 13. 13

  Maria D sanoo

  Ilja Janitskin näyttäisi kaiken julkisen toimintansa perusteella täyttävän klassisen narsistin tuntomerkit. Manipulointa, megalomaniaa, piittaamattomuutta, äärimmäistä huomiohakuisuutta.

 14. 15

  Gonsultti sanoo

  Mielestäni Mv-lehti on mitä parhainta viihdettä. Mukaan osuu huomattavan usein myös tosiasioita, jotka jonkun päivän viiveellä löytyvät myös iltapäivälehdistä.

  Mv-toteuttaa myös aitoa kansalaisjournalismia, joka on tietenkin journalisteina esiintyville lehtitoimittelijoille Suomessa kauhistus, heiltä ikään kuin viedään valtaa pois. Kansalaisjournalismilla tässä tarkoitetaan sitä että juttuvinkit saadaan pääsääntöisesti yleisöltä.

  Minua ainakin nauratti juttu, jossa sotaveteraanin kirjahyllystä löytyi Hitlerin Taisteluni teos. Pienellä googlettelulla selvisi että tuokin oli aivan tosiasia.

  On siis valehtelua väittää, että Mv-lehti valehtelee. Useimmat jutut perustuvat tosiasioihin. Luonnollisesti Mv-lehti kirjoittaa samalla tyylillä kuin iltapäivälehdistö.

  Mitä se kertoo suomalaisesta lehdistöstä tai journalismista, että yksi nollabudjetin verkkolehti saa noinkin paljon suosiota? Se kertoo siitä järkyttävästä alennustilasta mihin ollaan jälleen palattu suomettumisen parhaitten tai pahimpien vuosien tapaan. Maassa on jälleen yksi totuus yli muiden. Pyhä Neuvostoliitto on vaihtunut pakolaisiin, eikä mikään rumuus, röyhkeys ja mielen häijyys ole liikaa kun väärinajattelijoita pyritään mediassa tuhoamaan.

  Pyrin itsekin jatkossa tuottamaan materiaalia Mv-lehteen, koska kyseessähän on laatujulkaisu. 🙂

  • 15.1

   Gonsultti sanoo

   Just joo, keksin tuon nimimerkin jo vuosia sitten ja olen sen rekisteröinytkin. Aloita siitä ”journalistin” urasi.

 15. 16

  sanoo

  Kukahan noita MV-lehden juttuja oikeastaan edes lukee toimittajien lisäksi? Esimerkiksi Twitterissä tämä postaus on saanut jo lähes 50 twiittiä (sweetestnews.fi/channel/puhutuimmat) kun taas MV-lehden jutuista ani harva kerää koskaan enemmän kuin 12 siitä twiittaamaan ohjelmoidun robotin twiittiä (sweetestnews.fi/channel/mvlehti). Alkuperäisesti Kajaanin jutusta näytti olevan tasan yksi aito twiitti (http://sweetestnews.fi/news/2222379/channel/mvlehti). Myöskään Facebook-jakojen lukumäärä ei näytä olevan kovin suuri.

  • 16.1

   Tepi Laine sanoo

   No en mä ois ainakaan kehdannu jakaa kavereilleni tollasta juttua. Et kaipa moni muukin on ajatellut samoin ja siksi jakomäärä on noin pieni.

 16. 17

  kajaanilainen sanoo

  Laatikainen on tunnettu juoppo täällä. On ryypännyt täysi-ikäisyydestään asti ja on siis vakavasti alkoholiriippuvainen ja sairas henkilö. Hän on huomiohakuinen ja keksii juttuja omasta päästään. Hänet on viimeksi nähty paikallisessa baarissa 11.9. ja siitä lähti taas ränni päälle ja tässä vaiheessa varmasti näkee jo pikku-ukkoja, sekä vihreitä miehiä, jotka kävelevät vetten päällä. Ukko on fyysisesti niin huonossa kunnossa, ettei jaksa nostaa kitaraa, saatikka että voisi piestä edes eteismattoa pesulassa. Mielikuvitusta ja luovuutta hänellä kyllä on, sitä ei kukaan kiellä, mutta myös hämärtynyt todellisuudentaju näillä ryyppyreisuillaan.

 17. 18

  Tepi Laine sanoo

  En nyt ota kantaa sen enempää MV:n luotettavuuteen vastaan tai puolesta. Jokainen uskoo, mitä haluaa ja omaan maailmankuvaan sopii.

  Mutta tähän karate-’sankariin’ on aivan pakko todeta, kun tätä on muutaman pvn seurannut useasta lähteestä: Muutaman vuoden tuolla kaduilla kulkeneena voin kertoa, että jos 4 kaveria taustasta, ihonväristä jne riippumatta käy pahoinpitely/ryöstö tarkoituksessa kimppuun. Niin kyllä sieltä teholta löytyy se uhri!…..ellei hyökkääjinä ole alle 15v lapsia tai hyökkäyksen kohteena Rambo, terminaattori tai joku muu 100 danin karateka.
  Koska edellä mainitut ovat se epätodennäkoisempi vaihtoehto, voidaan varmaan tämä mietintä tapauksen todenperäisyydestä lopettaa tähän!?
  …….untill, tämä kaveri tulee ulos todisteidensa (video, lääkärin tod. uskottava todistaja jne.) kanssa. Silloin olen itse ensinmäisenä myöntämässä hänelle vuoden Rambo mitalin.

  Ihmettelen vaan mistä tuo 4hlö tulee……ite oisin heittäny ’joku puolentusinaa’. Ois ollu vielä kovempi äijä.
  Vituttaa tuollainen pullistelu.

 18. 19

  Tepi Laine sanoo

  p.s. MV:llä juuri myönnettiin juttu potaskaksi. Ei tarvinnut sitä Rambo-palkintoa jakaa.
  Saku, pääsit muuten taas jutun aiheeksi siellä!

 19. 20

  Laurent sanoo

  Saku, voisitko kirjoittaa myös näistä:

  ”Pahoinpitelyitä ja teinityttöjen ahdistelua – turvapaikanhakijoita epäillään lukuisista rikoksista.”

  ”Poliisilähteiden mukaan vain murto-osa turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista on tullut pintaan.

  – Näitä kyseisiä rikoksia on nyt alkanut ilmetä kasvavassa määrin. Turvapaikanhakijoiden keskinäiset nahistelut ja heidän aiheuttamansa rikollisuus tulevat vain lisääntymään. Uhkakuvia pitäisi ymmärtää paremmin. Tämä on ollut sinisilmäistä ja käsittämättömän huolestuttavaa, poliisista kerrotaan MTV Uutisille.”

  http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/pahoinpitelyita-ja-teinityttojen-ahdistelua-turvapaikanhakijoita-epaillaan-lukuisista-rikoksista/5336438

  ”Poliisi lisää valvontaa kaduilla – turvapaikanhakijoista useita rikosilmoituksia. Poliisi on määrännyt lisää virkapukuisia ja siviilipartioita turvaamaan katurauhaa Helsingissä.”

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015093020442855_uu.shtml

  MTV ja Iltalehti eivät ole MV-Lehden kaltaisia ”propagandaa ja vihapuhetta levittäviä roskajulkaisuja”.

  • 20.1

   Hesus sanoo

   Miksi Sakun pitäisi näistä kirjoittaa kun valtamedia on jo näistä uutisoinut?

   • 20.1.1

    keke sanoo

    Valtamedia olis saattanut jättää myös uutisoimatta

 20. 22

  Mv sanoo

  Eikö mv lehti voisi kysyä uutisten aiheitten oikeilta asiantuntijoilta mielipidettä asioista? Jos heillä halu ( ainakin uhoa on) olla suomen suurin uutismedia niin ei vaadi varmaan paljon kysyä mielipidettä asiantuntijoilta. Tässä maassakin on niin paljon koulutettuja asiantuntijoita niin monelta alalta, että kyllä varmaan joku vastaisi haastattelupyyntöön. Magneettimediankin sivuilla paljon puhetta syövän hoitamisesta ruokasoodalla ( natriumbikarbonaatti, käytetään oikeastikkin esim metabolisen asidoosin hoidossa), että kysyttäisiin näitten asioitten kanssa työkseen käsittelevien asiantuntijoitten mielipidettä. Ei kaikki nyt voi olla juutalaisia tai valtamedian hallussa heidänkään mielestä 😀

 21. 23

  pitkäaikaistyötön sanoo

  ”Huonoa on se, että keskusteluyhteyttä ei enää oikeastaan ole.”

  Median suljettua kommentointimahdollisuuden maahanmuuttoon liittyvistä uutisista keskusteluyhteyttä ei todellakaan enää ole. Sitä keskustelua ei media ja maahanmuuton hyvyyttä itseisarvona pitävät edes halua. Ääripäät kohottavat yhteishenkeä omissa nettiyhteisöissään. Ensi lauantaina on luvassa fyysistä keskustelua virtuaalimaailman ulkopuolella kun molemmat ryhmät järjestevät oman mielenosoituksensa samassa paikassa.

  • 23.1

   LL sanoo

   ”Ääripäät kohottavat yhteishenkeä”
   Kas vin hyvin olet niellaissut sinäkin raukka koko syötin. En tiedä missä pullossa olet kasvanut, mutta maahanmuuttoa ja maastamuuttoa on Suomessa ollut koko sen historian ajan. Tutustu siihen, edes vähän. Täältä on lähdetty ja tänne on tultu asumaan ja elämään. Miljoona suomalaista elää ihan muualla kuin Suomessa.

   Nyt meillä elää ainoastaan yksi ääripää. Se vastustaa maahanmuuttoa täysin kritiikittömästi. Tältä ”rajat-kiinni” porukalta puuttuu täydellisesti paitsi oman maansa historian taju niin myös itsekritiikki. Suomi on yksi pohjoismaista joiden välillä on ollut jo vuosikymmeniä vapaat rajamuodollisuudet. Suuren idiotismin vallassa jotkut hullut huutavat Ruotsin rajalla, että rajat kiinni.

  • 23.2

   PMRyyppö sanoo

   Ainakaan sitä EIVÄT ole sulkeneet sellaiset kuin Helsingin Sanomat ja Iltasanomat ja varmasti muitakin löytyy. Mutta hauskaahan se on aina yleistää asiassa kuin asiassa.

 22. 24

  Anna sanoo

  Olen aika ajoin miettinyt, että internet on tavallaan kirjapainotaitoon verrattavissa oleva innovaatio. Kirjapainon ja uskonnollisten tekstien kääntäminen ja levittäminen kansankielelle aiheutti aikoinaan paitsi pari sataa vuotta uskonsotia, joista kaikki olemme oppineet koulussa, myös aivan hillittömän määrän yhtäkkisen yleisön saaneita huuruisia poliittisia/yhteiskunnallisia/uskonnollisia näkemyksiä (kaikki edelliset ovat ja/tai, koska niitä on jokseenkin vaikea tarkasti erottaa toisistaan). Verenvuodatus ja sotiminen tähän aikaan ei ollenkaan rajoittunut valtioiden välille ja siihen, kumman uskonnon mikäkin valtio (itsessään jossain määrin anakronistinen käsite) oli mistä sattuu syystä valinnut. Ei ollenkaan; Eurooppa oli täynnä viisaita miehiä ja profeettoja jotka olivat tulkinneet oman totuutensa ja joilla oli omat seuraajansa.

  Näen MV-lehden ja vastaavat vähän verrannollisena ilmiönä. Ennennäkemättömän yleisön voi saada julkaisemalla ties mitä huttua tuosta vaan. Pohjimmiltaan tietysti kyse on vallasta ja vallan tunteesta; missä valta sijaitsee ja kenen harjoitettavana. Kun se levittyy kenen tahansa domaininhallitsijan reviiriin, syntyy vallantunne vailla vertaa. Yritän toistaiseksi vielä päästä johonkin johtopäätökseen siitä, mitä asialle pitäisi/kannattaisi tehdä. Sillä välin totean, että MV-lehti edustaa mitä suurinta sontaa ja hyväksikäyttöä.