Näin nämä asiat koetaan

– Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan.

 – Tämä median käytös on osa vallitsevaa todellisuutta, josta MV pyrkii raportoimaan niin objektiivisesti kuin mahdollista. On selvää, että osa todellisuudesta on MV-median vaikutuspiirin ulkopuolella.

Ensimmäinen virke on lainaus Perussuomalaisten puoluesiheeri Riikka Slunga-Poutsalolta elokuulta. Silloin hän kertoi kuulleensa työhaluisesta kosovolaismiehestä, jonka Suomen viranomaiset ohjasivat Kelaan. Siellä miehelle kerrottiin, että ei täällä töitä tarvitse tehdä, vaan yhteiskunta elättää. Slunga-Poutsalo ei väittänytkään tarinaa todeksi, mutta totesi ihmisten kokevan todellisuuden näin. Siksi tästä ihmisten todellisuuskokemuksesta pitäisi voida puhua.

Toinen sitaatti on MV:n minua koskevasta jutusta, jossa MV myös myöntää sen Kajaanin pahoinpitelytapauksen ”taitavan olla uutisankka”.

Näyttökuva (418)_snip

Ketään ei hämmästytä se, että juttu on uutisankka. Sen sijaan selitys on hämmästyttävän paljon samanlainen kuin Slunga-Poutsalolla. Tarina on osa jossain päin vallitsevaa todellisuutta, joten siksi siitä pitää uutisoida ja keskustella.

Maailma on muuttunut sellaiseksi, että kenen tahansa kokema todellisuus on yhtä vakavasti otettava asia kuin todistetuin fakta. Mielikuvituksellisinkin todellisuus pitää ottaa vakavasti ja siitä on keskusteltava sen kuvittelijan näkökulmaa kunnioittaen. Jos siis minä saisin päähäni ruveta kokemaan maapallon litteäksi pannukakuksi jota aurinko kiertää, niin teidän pitäisi ruveta keskustelemaan asiasta minun todellisuuteni näkökulmasta kiihkottomasti ja sitä kyseenalaistamatta.

Jos MV:n kaltainen julkaisu tästä näkökulmasta uutisoikin, niin se on ymmärrettävää. Sen sijaan ei ole ymmärrettävää se, että hallituspuolue on ottanut tavakseen keskustella vaikkapa pakolaiskysymyksistä ihmisten kokemusten pohjalta ja faktat sivuuttaen.

Tästä kiitos kuuluu Timo Soinille, jonka taannoisen sloganin olen saanut monta monituista kertaa selitykseksi mitä kummallisimmille käsityksille:

Sinun mielipiteesi ei voi olla väärä, koska se on sinun mielipiteesi.

Kyllä se voi olla väärä. Jos minä kerron lakia siteeraten vastaanottorahan tarkat summat, niin eivät ne muuksi muutu sillä, että joku kokee todellisuuden olevan useita tonneja puhtaana käteen ja tuliterä auto. Eivät ne muuksi muutu, vaikka todellisuuden tällaisena kokeva sanoo sen olevan mielipiteensä ja vetoaa Soinin vakuutteluun mielipiteensä erehtymättömyydestä. Jossain päin sosiaalista mediaa tai peräti pelkästään jonkun oman pään sisällä vallitseva todellisuus ei ole faktaa.

Sitä minä taas kerran yritän selittää, että älkää asettako jonkun ties mistä peräisin olevaa kokemusta todellisuudesta ja sen perusteella muodostettua mielipidettä samanarvoiseksi todistettavan tiedon kanssa. Älkää lähtekö mukaan keskusteluun, jos sen edellytyksenä on tolkuttoman lähtökohdan hyväksyminen ilman kritiikkiä.

Noudattakaa kerrankin vaikka Jussi Halla-ahon neuvoa, puhukaa vain verifioitavin faktoin ja vaatikaa sitä muiltakin.

Tämä pätee myös hallitukseen, joka ainakaan eilisen budjettikeskustelun perusteella ei itsekään tuntunut tietävän mihin todellisuuteen sen ehdotukset perustuvat.

* * *

Tiedoksenne, että pidän muutaman päivän loman. Saattaa olla, että uusia juttuja ei ennen ensi viikkoa ilmesty. En kyllä mene vannomaan etteikö ilmesty. Sen näkee sitten.

 

Kommentit
 1. 1

  tari palmroth sanoo

  Minullekin kerrottiin totena urbaanilegendaa että eräässä kaupassa pakolaiset menivät kauppaan ja suoraan syömään banaaneja hedelmähylystä ostamatta niitä ensin. Menin kyseiseen kauppaan kysymän, eivätkä olleet moisesta kuulleetkaan. Jokainen reagoi halujensa mukaan. Toinen haluaa uskoa mitä vain ja toinen haluaa ottaa asiasta selvää. Haluan kuulua tähän jälkimmäiseen.Tympii potaskanpuhuminen.

  • 1.1

   JJR sanoo

   Kaupan väki oli vain vihervasemmiston toimesta peloteltu hiljaiseksi. 😉

 2. 2

  stunned sanoo

  Eräältä Mac-forumilta lainattua:

  ”Ylipäätään voisi kuvitella että punaisia päin ajamiset vähenisivät jos liikenne”insinöörit” ajoittaisivat valot vähän fiksummin. Olen jopa kuullut sellaista huhua, että Turun kaupungilla työskentelevä kyseinen henkilö ei edes omaa ajokorttia. Laskee ajoitukset vain jostain vanhasta insinöörioppikirjasta löytämäänsä kaavaa käyttäen. Sopisi kyllä kuvioon, kun ajattelee kuinka pyllystä täkäläiset liikennevalot ovat.”

  Mikähän virus, tauti tai mielen heikkous saa ihmiset uskottelemaan edes hiljaa itselleen saati julistamaan koko maailmalle, että liikennesuunnittelijoilla ei ole kokemusperäistä tietoa tai ajokorttia tai pyrkimystä hoitaa tehtäväänsä alan kriteerein ja ohjein kunnolla ja tasapuolisesti?

  Olkiukko (tässä tapauksessa ajokortti) on helpompi lyödä ja mitätöidä kuin todistaa vihjailut epäpätevyydestä tai pahantahtoisuudesta.

  Huhuista tulee totta toistamalla.

  • 2.1

   Antti sanoo

   Haha! Itse olen kuullut, että Helsingin ja Kotkan liikennesuunnittelijalla ei ole ajokorttia. Enkä ole asiaa sen enempää ajatellut, enkä aiemmin edes tajunnut urbaanilegendaksi.

   • 2.1.1

    Hanne sanoo

    Kuopiossa liikennesuunnittelijan tiedetään olevan myös ajokortiton ja vieläpä nainen.

   • 2.1.2

    Seppo sanoo

    Samaa oli myös Jyväskylän liikennesuunnittelijasta liikkeellä, ja tästä oli joskus jossain lehessä juttuki jossa tarkistettiin että pitikö paikkansa. Ilmesesti ei pitäny. Nykysellä ja edellisellä ainaki oli ollu ajokortti ja ajoivatki ilmesesti aika paljo.

   • 2.1.3

    Syltty sanoo

    Vaikuttaa siltä, että hevosmiehen tietotoimiston mukaan liikennesuunnittelijoilla ei missään päin Suomea ole ajokorttia. Onkohan ajokortittomuus kenties jokin edellytys tehtävän täyttämiselle?

    Lasse Viren on varusmiesaikoinaan käynyt juoksemassa lähes kaikissa varuskunnissa parhaan cooper-testin tuloksen vaikka koko testi otetttiin käyttöön vasta kun Viren oli suorittanut palveluksensa.

 3. 3

  Petteri Paksuniemi sanoo

  Nyt maailma vasta postmoderniksi (anteeksi ruma sana!) on käynyt: ei ole todellisuutta, on vain erilaisia todellisuuksia, joista kaikista saa yhtä käypiä uutisia..

  • 3.1

   stunned sanoo

   Muistuttaa rinnakkaisten universumien mallia (multiversumi). Kohta tarvitaan Stephen Hawking erotuomariksi päinpoliittisessa (sic) diskurssissa.

 4. 4

  Code sanoo

  Nyt olen ehkä hieman eri mieltä, ja jopa asetun ehkä enemmän Slungan kannalle (hämmentävää). Tuossa ei ole mielestäni kyse siitä, että pitäisi keskustella tuosta yhdestä Kela-väitteestä ja sen todellisuudesta, saati muiden vastaavien väitteiden painoarvoa nostaa faktojen rinnalle. Kyse on mielestäni siitä, että maassa on paljon ihmisiä, jotka uskovat tuollaisia Kela-väitteitä ja ison nipun muita vastaavia asioita. Tällöin on voitava keskustella siitä, että monilla ihmisillä on tuollaisia käsityksiä, riippumatta siitä ovatko ne käsitykset totta vai ei. Koska faktana monella on tuollaisia käsityksiä, eivätkä ne siitä vähene tai poistu latomalla faktoja tiskiin.

  Eli tiivistettynä, ei ole merkityksellistä onko jonkun ihmisen uskoma asia faktaa tai ei. Merkityksellistä on se, että suuri joukko ihmisiä kokee väärät uskomukset todellisuutena ja se on se huolestuttava asia josta voi keskustella.

  • 4.1

   Merja Nurmi sanoo

   Mutta Slunga-Poutsalo tahtoisi keskustella näistä kuvitelmista niin kuin ne olisivat faktaa. Hän ei halua keskustella siitä, miten ihmiset saataisiin luopumaan oudoista ja epätosista olettamuksistaan ja miten heidän huolestuneisuuttaan voitaisiin lieventää, vaan hän haluaa keskustella ihmisten itse omissa päissään luomasta rinnakkaistodellisuudesta niin kuin tästä tutkittavissa ja mitattavissa olevasta aidosta todellisuudesta.

   • 4.1.1

    Code sanoo

    Onko noin? Ainakaan näin ei voinut tuosta yhdestä lausahduksesta päätellä, mutta myönnän etten ole tuohon tapaukseen sen paremmin perehtynyt, kuin mitä tässä ja linkatussa jutussa oli hänen sanomakseen laitettu.

  • 4.2

   PeelsePuupi sanoo

   Miksi uskojien uskomuksista pitäisi keskustella? Ei niistä pidä keskustella, vaan ne osoitetaan tosiasioiden valossa vääräksi. Mielipidekysymys on, onko pinkki kaunis väri, tai maistuuko suolapähkinäjäätelö hyvältä. Mielipide EI ole, mitä Suomen laki säätää sosiaaliturvasta. Se on fakta. Maahanmuuttokriittiset saavat puolestani olla mitä mieltä tahansa turvapaikanhakijoista, vaikka inhota näitä, kunhan eivät ala valehtelemalla muuttamaan voimassaolevia faktoja. Mielipide ei siis ole uskomus, mutta mielipiteitä ei voi esittää joka asiasta.

   • 4.2.1

    Code sanoo

    Se että uskojien uskomuksista ei keskustella, ei poista uskojilta näitä uskomuksia. Kuten ei myöskään useimmilta se, että ne osoitetaan tosiasioilla vääriksi. Silloin pitää mielestäni voida pohtia sitä, mikä tällaisten uskomusten seuraus on ja mitä niille voi tehdä. Faktapuhe puree vain niihin ajattelevimpiin.

    Se että me ei haluta muuttaa voimassaolevia faktoja ei poista sitä, että moni niin tekee. Mielipiteet muodostuvat juuri näiden uskomusten perusteella. Mutta miten vaikuttaa ihmisten jo juurtuneisiin uskomuksiin, se on ongelma.

    • 4.2.1.1

     PeelsePuupi sanoo

     Uskomusten seuraus PITÄISI olla se, että jos faktojen vastaiset uskomukset aiheuttavat muille ihmisille tavatonta haittaa, niin kyseinen henkilö suljetaan hoitolaitokseen uskomustensa kanssa muita ihmisiä haittaamasta. Esim. kyseisessä Kajaanin tapauksessa mies kuvittelee neljän ryövärin käyneen hänen kimppuunsa – tällaisen tapahtuman kuvitellut mies kärsii varmasti jonkinnimisestä mielenterveysongelmasta. Elossa olevaksi Elvikseksi itseään kuvittelevaa henkilöä tuskin kannattaa kannustaa uskomaan omaan elviyteensä, ei se sillä parane.

    • 4.2.1.2

     LL sanoo

     Jos joku väittää, että maapallo on pannukakku, niin miten se joka tietää ettei niin ole pitäisi suhtautua sellaiseen kuvitelmaan? Pitäisikö näitä näkemyksiä muka sovitella yhteen?

     Ei pidä. Kuvitelmiin pitää suhtautua kuvitelmina, fantasioina. Noin neljä vuotias lapsi osaa jo alkeellisesti erottaa sadun todesta. Informaation erittelemisentaito ja luetunymmärtäminen auttaa erottamaan toden satuilijoiden tarinoista.

     • 4.2.1.2.1

      stunned sanoo

      Persuilla ja natseilla ei ole auktoriteetteja. On vain poliittinen tarkoituksenmukaisuus. Ja sokeiden perässään vetämä lauma.

      John Oliver:

      ”Who gives a shit? You don’t need people’s opinion on a fact. You might as well have a poll asking: “Which number is bigger, 15 or 5?” or “Do owls exist?” or “Are there hats?””

      MV:n lukijat (ei mitenkään rajoitu ämveehen, vain räikein esimerkki; saattavat lukea vauva.fi -palstaa tai Halla-ahon blogia) haluavat puhdistaa matematiikan ’vääristä opeista’ ja ’ideologioista’. He aloittavat matemaatikkojen ja näitä uskovien maallikkojen kanssa väittelyn siitä, onko viisi enemmän kuin viisitoista. Huutoäänestyksellä (sukkanukkepeukuilla, huutamalla korkeammalta ja kovempaa) katsotaan sitten, kumpi kanta voittaa. Jos joku pätevämpi kiistää älyttömyyden, vedetään tutkija tai mielipidevaikuttaja lokaan kyseenalaistamalla hänen lojaaliutensa ja vaikuttimensa.

      Kai huomaatte jo, että muut vielä järjissään olevat halutaan upottaa samaan suohon. Radikalismin viitta puetaan tahtomattaankin hiljaisen enemmistön harteille, jos he eivät toimi nyt, kun Suomi on vielä laillisuusyhteiskunta.

 5. 5

  JS sanoo

  MV:sta ei pitäisi käyttää sanaa ”media” lainkaan. Ja tosiaan myös mielipiteiden ja todistettavien faktojen rinnastaminen on saanut huolestuttavat mittasuhteet. On toki totta, että poliittinen päätöksenteko juontuu arvoista ja siis mielipiteistä, mutta niiden päätöksenteon pohjana olevien mielipiteiden ei tule koskea faktojen oikeellisuutta vaan asioiden arvojärjestystä tiedossa olevien, todistettujen faktojen pohjalta. MV:n toiminta hämmentää nimenomaan tätä puolta tuomalla esiin tarkoitushakuisesti huhupuheita joiden se antaa ymmärtää olevan faktoja, ainakin ajoin myös viestiä vääristellen (KUA:n pakolaistyöntekijä-juttua muistellen).

  Se mistä pitää puhua ja jota pitää yrittää ymmärtää, on eri ihmisten arvopohjat ja asioiden tärkeysjärjestykset – niistä saa olla eri mieltä. Mutta sen keskustelun pohjana tulee olla selkeitä fakotja eikä ennakkoasenteellisia heittoja ja huhupuheita, valheista puhumattakaan.

 6. 6

  Darkkiss sanoo

  Samat jutut jatkuu. Tämä blogi on mennyt täysin Perussuomalaisten ja MV haukkumiseksi. Molemmat on mielestäni täyttä roskaa, mutta liika on liikaa. Lähes lokaiseen blogiin on ympätty jotain noista kahdesta. Olipa aihe mikä tahansa. Nykysin pelkkää maahanmuuttoa. Herättäähän se kiivasta keskustelua, mutta olen korviani myöten täynnä tätä p*****.
  Niinpä jätän tämän seuraamisen. Ei iske niin kova ahdistus näitä lukiessa. Ja luulenpa seuraavaissa kunnallisvaaleissa ääneni menevän muulle, kuin bloggaajalle. Toisin kuin viimeksi.
  Jankkaus on jankkausta tekipä sen kuka tahansa.
  Ugh, olen puhunut!

  • 6.1

   stunned sanoo

   Perussuomalaiset (MV, natsit) tekevät sen itse. Soini on avannut Pandoran lippaan, jota ei enää saa sulki. Pullon henki on karannut. Jäljellä on vahinkojen jälkihoito, ennen kuin Suomi lakkaa olemasta demokratia ja laillisuusyhteiskunta.

   Blogisti kirjoittaa sydämestään ja faktojen pohjalta, mikä näkyy tekstissä, ja hyvä niin. Voimalla on oltava vastavoima. Kunnes järki voittaa. Hasta la victoria siempre.

   • 6.1.1

    LL sanoo

    Pekasus-opiston kursseilla käyneet ovat näemmä aloittaneet jo kunnallisvaalikampanjansa, se tulee mieleen Darkkissin kommentista. Oikeassa olet stunned, fasisti on fasisti vaikka voissa poistaisi. Meillähän on fasisteja eduskunnassa ja hallituksessa. He haluavat lakkauttaa Suomen demokraattisena laillisuusyhteiskuntana. Jos pääsevät valtaan kunnissa tuhojälki on suurta. Se on jo kuultu ja nähty joissain kunnissa.

 7. 7

  Kimmo sanoo

  Onko Image lehti tosiaan ohjeistanut blogista räksyttämään ja vajoamaan mv lehden tasolle.
  Kyllä kun blogissa on korjattu kajaanilaista joukkotappelua neljän vai viiden kirjotuksen verran. Vaikka väite kutkuttaakin hermoja, niin kannattaako siihen resursseja tuhlata enepi kuin lahden finlayson miehen kiinnisaamiseen?
  Hyvää pikku lomaa, semmonen pikku tuuleetuminen alkaa tulemaan tarpeeseen. Hyvää työtä olet vähäosaisten puolesta tehnyt, ja toivottavasti tulet vielä tekemään, niin värillisten, kuin värittömienkin.

  • 7.1

   stunned sanoo

   Blogia kannattaa lukea kuin päiväkirjaa. Ajankohtaista ja miettimisen aihetta laajemmassakin perspektiivissä. Juttuihin voi palata myöhemmin avainsanoilla. Täysi kuva syntyy vasta usean vuoden blogittamisen kautta kertyneiden arkistojen myötä. Luulenpa, että Suomi vielä joskus kiittää Sakua tästä aarreaitasta. ”Silloin kun maa ja kansakunta sekosi, ja vain järjen ääni piti toivoa yllä.”

   • 7.1.1

    SquidCap sanoo

    Näin on, historiallinen blogi tämä on, jonkun on jaksettava tehdä tätä työtä juuri nyt. Suurkiitokset lähtee täältä.

   • 7.1.2

    stunned sanoo

    ”Down the rabbit hole.” Liisa ihmemaassa — now.

  • 8.1

   stunned sanoo

   Olipa hyvä kirjoitus. Selitti paljon ja antoi murkinaa uusille johtoajatuksille. Kiitos siitä.

   ”Sykähdyttävien tarinoiden jakaminen verkossa edustaa eksemplaarisuuden paluuta mutta hieman irvokkaalla emotionaalisella kierteellä.”

   • 8.1.1

    stunned sanoo

    Jatkan vielä iltiksen linkillä, jonka tekstiä on ihan ’must’ lainata. Kuvaa niin osuvasti tätä aikaa.

    ”– Tarinan pointti oli pysäyttää ihmiset miettimään, miten läheisiään voisi ilahduttaa ja tehdä maailmasta paremman paikan. Surettaa, että tarina menettää merkityksensä, kun aletaan miettimään onko se totta vai ei. On se totta tai ei, se on loistava esimerkki, lääkäri toteaa.”

    Niinpä… ja vaipuu epätoivoon.

 8. 9

  Angie sanoo

  Kyllä persuja saa ja pitääkin arvostella. He ovat nyt hallituksessa. Persut ovat itse vuosia käyttäneet Jussi Halla-ahon ja Timo Soini johdolla asiatonta kieltä oppositiossa ollessaan. Perussuomalaisten puoluesiheeri Riikka Slunga-Poutsalo tietää, että heidän kannatuksensa pohjautuu osin ihmisten ennakkoluuloihin ja pelkoihin. Jotta puolueen kannatus ei romahda, hänen kannattaa ruokkia kannattajien ennakkoluuloja ja pelkoja. Ja siksi näitä päättömiä epätotuuksia levitetään. Vastuullinen poliittinen hallituspuolue pyrkisi turvaamaan yhteiskuntarauhaa ja kertomaan äänestäjilleen, miten Suomi lakeja noudattaen hoitaa pakolaistilanteen. Hillitsisi ihmisiä eikä yllyttäisi.

 9. 10

  elm sanoo

  ”Niin tietämätön, että luulee tietävänsä” -otsikoitu kirjoitus tulisi jokaisen itseään kunnioittavan lukea: http://www.tervettäskeptisyyttä.net/niin-tietamaton-etta-luulee-tietavansa/

  Ihan vain siksi, että pärjäisi paremmin elämässä.

  Jos havaitset jonkun toisen kivenkovaan väittävän jonkin asian olevan niin tai näin, kysy tietääkö kyseinen henkilö mikä on Dunning-Kruger-efekti. Ja kuuntele vastaus tarkalla korvalla. Siitä voit nimittäin päätellä hyvin paljon.

  Lainaus:
  ”Dunning-Kruger-efekti (DKE), jossa ilmiön kuvaus voidaan typistää kansanomaisesti sanomalla: on aiheesta niin pihalla, että luulee tietävänsä siitä jotain.”

  ”Huomattavaa on, että oman tietämyksen kokemus voi olla D-K:n huipulla korkeammalla kuin jopa oikealla asiantuntijalla. Toinen, ja vielä tärkeämpi seikka, on se ettei DKE:ssä ole kyse tietämättömyydestä; kyse on tietämyksen illuusiosta. David Dunningin johtamassa jatkotutkimuksessa hiljattain havaittiin, että illuusio omasta asiantuntijuudesta johtaa lopulta jopa siihen, että ihminen luulee tietävänsä täysin mahdottomia ja keksittyjä asioita. Kun tietoa oikeasti karttuu enemmän, ihminen alkaa hahmottaa tietämyksensä rajoja ja tulee tietoiseksi siitä että on olemassa vielä paljon mitä hän ei tiedä.”

  Näinhän se on.

  • 10.1

   elm sanoo

   Tämä pätkä on vielä syytä lainata kyseisestä jutusta:

   ”Dunningin ja Krugerin alkuperäinen tutkimustulos herättää pari pysäyttävää ajatusta: mitä jos kaikissa asioissa kaikkein epäpätevin 25% ihmisistä arvioi oman osaamisensa kaikkein eniten överiksi? Toisaalta: mitä jos tämä tietämättömin neljännes on myös epäpätevyydestään johtuen kykenemätön tunnistamaan aitoja asiantuntijoita? Tähän kun vielä lisätään internet ja erilaiset sosiaaliset mediat, voidaan ajatella että tässä pohjimmaisessa neljänneksessä on myös paljon niitä, jotka eivät arkaile tuoda omaa tietämystään esiin.”

   (lähde: http://www.tervettäskeptisyyttä.net/niin-tietamaton-etta-luulee-tietavansa/)

   • 11.1.1

    stunned sanoo

    Mikä siinä rasistiksi leimaantumisessa niin pelottaa? Tyhmempi luulisi, että rasisti tai natsi on vain tyytyväinen, jos hänet tunnustetaan.

    Olkaa ylpeitä rasisteja. Älkää piiloutuko tavallisten kansalaisten selän taakse.

    Tai lopettakaa sabotaashinne ja alkakaa rakentaa yhteiskuntaa yhdessä enemmistön kanssa.

 10. 12

  Antti Kökkö sanoo

  Ihmetyttää kommentit joissa arvostellaan Sakun keskittymistä MV:hen ja perussuomalaisiin. No Saku keskittyy niihin ja kun hän niihin keskittyy vai niistä pääasiassa tulee juttuja. En minä olutblogiakaan lukiessa harmittele miksei sielä kirjoiteta viineistä.

 11. 13

  elm sanoo

  Suosittelen lämpimästi kuuntelemaan myös kasvatustieteen professori Kari Hakkaraisen kolmeminuuttisen: http://www.hs.fi/elama/a1443581259819

  Kaksi kertaa luokalleen jäänyt professori: ”Numerot eivät kerro mitään oppimiskyvystä” – kuuluu jutun otsikko.

  Tulet ymmärtämään sen jälkeen huomattavasti enemmän sekä itsestäsi että suhteesta muihin.

  Yhä ymmärrettäväksi (ainakin itselleni) tuon myötä käy myös se, miksi elämme vaikeita aikoja. Individualismin kidassa killuen.

  Lainaus:
  ”Hakkarainen haluaisi pyyhkiä lannistavat koulumuistot suomalaisten mielestä.

  Tilalle hän iskostaisi yhden ajatuksen: jokainen meistä voi oppia paljon enemmän kuin uskomme – ja valtavan paljon enemmän kuin koulussa saadut numerot tai ylioppilaskokeen arvosanat antavat ymmärtää.”

  ja:

  ”Toinen ongelma on, että numeroihin perustuva koulujärjestelmä saa meidät ponnistelemaan yksin. Silloin toisten menestyksestä tulee uhka ja omasta epäonnistumisesta pelottavaa. Kun luokittelemme oppilaita, kuvittelemme, että kaikki älykkyys ja luovuus on yksilössä, vaikka pitäisi ajatella, että ne ovat yhteisön ominaisuuksia.”

  ”Kasvatustieteen professori Kai Hakkarainen uskoo, että emme vielä ymmärrä täysin yhteistyön merkitystä oppimiselle. ”Jos jonkin asian oppiminen on vaikeaa, se tarkoittaa vain, että sinulla ei ole suhteita niihin, jotka tietävät, miten homma hoidetaan.””

  Tarvitsemme toisiamme ja voimme itse auttaa monia. Yhdessä hyvä tulee. Älykkyys, luovuus ja lahjakkuus ovat ryhmien ominaisuuksia, enemmän kuin yksilöiden.

  Näkisin, että tällaisten ajatusten suunta on oikea. Mitä sinä ajattelet?

  • 13.1

   Katsottu sanoo

   Katsoin haastattelun ja luin artikkelin sen alta, kiitos linkittämisestä! Tässä blogissa käsiteltäviin aiheisiin mielestäni liittyy se ongelma että oletuksellisesti he ryhmittyvät samalla tavalla ajattelevien kanssa, eikä vuoropuhelua muiden kanssa hirveästi synny. Tieteelliselle tiedolle on kuitenkin määrittelynsä eikä subjektiivinen tiedon hankinnassa kuulu siihen vaan päinvastoin. Mielenkiintoisena asiana huomasin näitten vaihtoehtomedioitten keskustelupalstoilla, kuinka helposti he pystyvät sivuuttamaan vastaväitteen. Siionismi on heidän mielestään niin syvällä kaikissa rakenteissa, että vasta-aiheisen kommenttin esittäjä joko valehtelee tai on tietämätön miten asiat oikeasti ovat.

   • 13.1.1

    stunned sanoo

    Asialliset kommentit julkaistaan, eri mieltä kehotetaan olemaan — perustellusti. Jankuttajat, haistattelijat ja nenävierttäkatsojat poistetaan. Mitä olen seurannut.

    Mikään kommenttipalsta ei voi toimia ilman moderointia.

    • 13.1.1.1

     Godness sanoo

     Stunned.
     Huomasitko kun edellinenkin viestini poistettiin.

     • 13.1.1.1.1

      Saku Timonen sanoo

      Lue sähköpostisi. Sinulla ei ole enää kommentointioikeutta nimimerkillä. Päätöksestä ei voi valittaa.

 12. 14

  Caritas. sanoo

  ”Jossain päin sosiaalista mediaa tai peräti pelkästään jonkun oman pään sisällä vallitseva todellisuus ei ole faktaa.” Tämä on niin totta. Tämä itse asiassa pitäisi kaivertaa kyltiksi jokaisen HS:n, TS:n, Aamulehden, YLE:n ja muiden perinteisten uutismedioiden ”toimittajien” seinälle. Itseäni vanhan liiton journalistisen koulutuksen saaneena riipii nykyinen kirjoittelu, jossa oma mielipide on tärkeämpi kuin itse uutinen. Objektiivisuus on heitetty romukoppaan ja tilalle on tullut idealismia tihkuvaa propagandaa, parhaaseen suomettumisen kulta-ajan tyyliin.

  Muutenkin kaiku on kuin 70-luvulta. Punavihreät (vihreys on postmoderni eufemismi stalinismille) kaaderit, jotka ihan tutkitustikin hallitsevat suomalaista toimittajakuntaa, ovat luoneet oudon rinnakkaistodellisuuden, jossa esimerkiksi maahan saapuvat kymmenet tuhannet nuoret miehet ovat kirkasotsaisia, pyhällä öljyllä valeltuja viattomia, jotka eivät voi missään tapauksessa aiheuttaa mitään ongelmia. Samanaikaisesti, saman ikäinen kantasuomalainen mies on valkoista roskaväkeä, joka terrorisoi maata ja pilaa Suomen maineen ulkomaalaisten vasemmistoliberaalien silmissä. Jotenkin minulla on epäilys, ettei tuo nyt ole tilastollisesti mitenkään mahdollista. Epäilykseni on tietysti vain mielipiteeni, joten yhtälailla voihan tuo toimittajien premissi olla ihan tottakin.

  Kaiken kaikkiaan, hyvä kirjoitus. Ja loppuun pala Hyvästä Kirjasta, joka osoittaa, ettei tässä tarvitse pyörää uudelleen keksiä. Luukas 6:42

  http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?ref=Luuk.+6%3A42&rnd=1296218170962

  • 14.1

   SquidCap sanoo

   Aika erikoista kun en samalla tavalla ole asiaa nähnyt vaan enemmänkin ollut huolissaan esim MTV3 uutisten totuudenmukaisuudesta tasan toiseen suuntaan. Mutta tässä tulee ne erilaiset ennakkoasenteet hyvin esille: huomataan vain jonkun tyyppiset uutiset, ei muistetaa niitä viittä muuta koska niissä puhuttiin oman kannan mukaisesti: ”ne olivat uutisia mutta mikäs se tämä juttu nyt on jossa puhutaan vastoin?”

   Vihreys ei sitä paitsi ole samaa stalinismi, itse asiassa jos Vihreitä katsoo, se on oikeistopuolue enemmän kuin vasemmisto. Vasemmistokaan ei ole stalisnismin perään, se on ihan eria asia. Voisin sanoa tähän vaikka että ”kaikki oikeistolaispuolueet ovat rasisteja” samaa logiikka käyttäen.

   • 14.1.1

    stunned sanoo

    Huudat ”sosialismia!”. Mitä siitä pitäisi seurata?

   • 14.1.2

    LL sanoo

    Sosialismihan vaikuttaisi tänä päivänä toteutuvan niin, että valtio ”sosialisoi” liiketoiminnan tai ohjaa yrityksiä vahvasti. Näin tapahtui pankkikriisissämme 1990-luvulla kun valtio pelasti pankkitoiminnan keräämällä kansalaisilta varat siihen. Ja myi kansallista omaisuuttamme pilkkahinnalla. Osinkotuloja yksityisille ihmisille ja yrityksille maksavia valtionyrityksiä on moitittu ylisuurista osingosta ja muista eduista.

    Sosialismia siis rikkaille (jotta nämä rikastuivat yhä enemmän) ja elinoloja kurjistavaa kovaa kapitalismia tavallisille kansalaisille (hyvinvointivaltion ja julkisten palvelujen purkaminen). Se on vallitseva talouspolitiikkaa.

    Mitä muuta VR:n yksityistäminen on?

 13. 15

  Jo jO sanoo

  ”Sinun mielipiteesi ei voi olla väärä, koska se on sinun mielipiteesi.”

  Näin voisi sanoa krittisesti ja itsenäsesti ajattelevalle ihmiselle. Mutta tavalliselle pulliaselle tämä ohjeistus ei kylläkään toimi. Sillä pulliasen mielipitteet eivät ole hänen omiaan, vaan valtamedian television ja valtamedian sanomalehtien mielipiteitä. Mitä enemmän hän näitä tuijottaa sitä vähemmän hänellä on omia mielipiteitä.

 14. 16

  sanoo

  Kun MV-lehteen bylinella Ilja J kirjoittava kukaikinä ilmoitti, että uutisensa on ollut FB-päivitys, jonka totuudenmukaisuuteen hän ei voi ottaa kantaa, niin siinäpä meni vihonviimeinenkin journalistisen integriteetin puolustuksensa lokakuun syyssateen kuraan. Ei edes ole enää mitään ”syyttömyysolettamaa” tai tulkinnanvaraisuuttakaan jäljellä. Tuo ukko ei ole mikään toimittaja eikä alustansa ole mikään lehti, jos tästä nyt on kenellekään ollut koskaan mitään epäselvyyttä. Huonoillakin tiedoilla voi uutisoida ja joskus pelkkä väitekin voi riittää aluksi, mutta sitten juttu pitää seurata kanssa loppuun asti. Ja jos käykin aivan toisin, on siitä otettava vastuu eikä ”taisi olla” tai yleinen valitelma resurssien pienuudesta todellakaan riitä.

  Ja sekin tuli Sakarin kuvakaappauksessa esiin, että alhaisimman yhteisen nimittäjän mukaan mennään. Kun faktat loppuvat niin jatketaan soveltuvalla, kröhöm, tuotetulla sisällöllä. Hah, päättele itse ja vaihtoehtoinen media, siinäpä se kaikkin osuvimmin näkee. No, jos nyt ylipäätään enää näkee yhtään mitään. Objektiivisuudelleen minä nauran, miltähän 1980-luvun post-taistolaiselta tiedeyliopiston kasvatilta tuokin on kuultu, ei maailmankuvasta irtisanoutuminen sitä olemattomaksikaan tee. Vai jostain amerikkalaisesta tv-sarjastako tuo on kuultu?

  Fakta, mielipide ja mainos eivät ole tasaveroisia eikä niitä saa sellaisena käsitelläkään. Ei vaikka hengailuyhteiskunnassa tästä on suurempi epäselvyys kuin on ollut koskaan aiemmin. Vai oliko sittenkään? Kun perusturvallisuus alkaa syöpyä niin eiköhän propagandakin maistu ihan siinä kuin aikanaan niille iso- tai isoisovanhemmillekin, jotka eivät enää ole keskuudessamme tai puhekykyisiä. Kuinka kaukana internet on niistä lukulaatikoista, joihin menneiden aikojen inhottavien diktatuurien propangandalehdet laitettiin?

 15. 17

  Laura sanoo

  ”Propaganda on aatteen tai opin järjestelmällistä levitystä, jolla pyritään muokkaamaan mielipidettä. Propaganda on tavoitteellista, harkittua ja järjestelmällistä pyrkimystä manipuloida viestin vastaanottajien uskoja, asenteita tai tekoja.” -Wikipedia

  En jostain syystä näe mitään eroa valtamedian ja MV-lehden välillä. Molemmat kertovat vain omista kokemuksistaan tai siitä, että mitä omat osakkeen omistajat tahtovat ihmisten kokevan.

  ”Journalismi on toimintaa, jonka tehtävänä on kerätä, varmentaa ja eritellä tietoa ja esittää se joukkoviestimien avulla esimerkiksi uutisten muodossa.” -Wikipedia

  Mielestäni journalismi ja uutiset ovat nykyään lähes pelkkää propagandaa, eikä siellä kukaan varmenna tietoa, vaan kaikenlaiset huru-ukot, kuten Sipilä saavat meuhkata ja pelotella ihmisiä kuvitetuilla möröillä kaiket päivät ja kertoa satuja, joiden jälkeen suurin osa Suomen kansasta ei uskalla silmiään ummistaa yöllä. Harva siellä mitään varmentaa tai hakee toista näkökulmaa asioihin, vaan toistelee, mitä vallanpitäjät ovat sanoneet ja näistäkin otoksista valitsee vain ne kohdat, jotka tukevat omaa näkökulmaa, ei totuutta.

  Media ei tutki vaihtoehtoja leikkauslinjalle, eikä sille mitä kaikkia vaihtoehtoja meillä oikeasti olisi, vaan toistetaan vain yhtä ja samaa. Pyörittää samoja n. kolmea ”asiantuntijaa” päivästä ja vuodesta toiseen. Uusia näkiksiä emme ole nähneet valtamediassa juuri koskaan – jumalalle kiitos blogeista. Esim. kukaan ei valtamediassa puhu Saksan ylijäämästä, joka on 4 kertaa Suomen budjetin kokoinen ja siitä, että tällainen toiminta on kasvu- ja vakaussopimuksen vastaista. Liian alhaiset palkat Saksassa aiheutavat sen, että palkkoja pitää nyt laskea kaikissa muissa maissa, kuten on tapahtunut jo PIIGS-maissa ja Suomessakin sisäinen devalvaatio tapahtuu ihan näillä näppäimillä, kuten kaikki ”uutisisia” seuranneet varmasti tietävät. Kaikki tämä ja velkadeflaatiosta aiheutuvat ongelmat olisi vältetty Saksan palkkoja nostamalla, mutta kun EK johtaa Suomea ja EU:ta, niin kaikkien muiden etu jää tämän jalkoihin, vaikka lopulta EK:kin tulee kompastumaan omiin jalkoihinsa – kiitos velkadeflaation.

  Valtamedian ”totuuteen” moni on menettänyt uskonsa ja nyt he uskovat MV-lehteä. Molemmat ovat yhtä vähän totta monissa asioissa ja pian ihmiset toivottavasti tämän huomaavat MV-lehdestäkin. Ihminen ei vain oikein uskalla ajatella itse, sillä on kivaa kun voi tukeutua johonkin toiseen aina, mutta ehkä vielä joskus kykenemme ajattelemaan kriittisesti, itse ja kohtaamaan todellisuuden ilman vaaleanpunaisia laseja. Ihminen usein kokee itsensä vähän hölmöksi, kun on mennyt uskomaan ja toitottamaan valetta, eivätkä ihmiset tahdo olla hölmöjä, joten kyllä MV-lehden lukijakunnan luulisi pian alkavan tippua, kun näitä höpönpöpön-juttuja tarpeeksi paljastetaan.

  Mielestäni on hyvä, että MV-lehden sadut tuodaan esille esim. täällä Imagessa, jossa monet pääsevät lukemaan siitä, mikä on oikeasti totta kyseisesä asiassa, mikäli Saku on varmistanut lähteensä kunnolla ja kansa varmistaa Sakun lähteet, eikä usko tähänkään sankariin sinisilmäisesti, ilman kriittistä tarkastelua asian tiimoilta.

  Ihmiset, jotka ovat huolissaan omasta tulevaisuudestaan, kun samaa kakkua joudutaan jakamaan yhä useammalle alennetaan vähemmän kuin ihmisen tasolle ja häntä kutsutaan rasistiksi tai roskaväeksi. Tällaisia spedejä ei tarvitse kuunnella, vaikka moni on ymmärtänyt, että oma pala pienenee, kun meille tulee enemmän syöjiä. Kebabit eivät tuo talouteemme yhtään lisää vientiä ja vientiä tarvitaan, että voimme tuoda niitä tuotteitta, joita emme itse valmista.

  Miksi samat ihmiset, jotka eivät hyväksy sitä, että pakolaisiin suhtaudutaan epäinhimillisesti – hyväksyvät sen, että kantasuomalaisiin, jotka suhtautuvat kriittisesti siihen, että vaaleanpunaisissa laseissa näkyy muutakin kuin auringonpaistetta pakolaisten kohdalla voidaan suhtautua väheksyvästi, eikä heitä tarvitse kuunnella tai kohdata, saati keskustella asioista ja puhua siitä, että mitä ongelmia ja mahdollisuuksia pakolaiset ovat faktojen ja tilastojen pohjalta Suomen tuoneet? Voisiko joku tuoda faktoja pöytään, sen sijaan että kerto musta tuntuu fiiliksellä kaikenlaista soopa. Onhan se ikävää, jos faktat eivät tue omia uskomuksia, mutta kyllä se todellisuus on kiva joskus kohdatakin, eikä aina vain elää Mikä-mikä-maan ihmeellisessä maailmassa ja vaivuttaa Suomen kansaa horrokseen kertomalla heille aina vain suurempia valheita eri asioista.

  Ihmisen mieli muodostuu uskomuksista ja arvoista, joilla on suurin vaikutus tekoihin joita teemme ja on mielestäni naurettavan suuri määrä ihmisiä, jotka luulevat, että kaikkialta maailmalta tulevat ihmiset jakavat meidän arvomme ja tällainen saattaa aiheutta pientä kitkaa ihmisten välille samalla tavalla kuin erilaiset arvo ja toimintatapa erot aiheuttavat harmaita hiuksia esim. perheiden sisällä. Valtion hajautuminen taas aiheuttaa sitä, mitä tapahtui Syyriassa, Irakissa, Afghanistanissa ja monessa muussa paikassa, joten näistä huolista pitäisi mielestäni pystyä keskustelemaan. Jos oikein huonosti käy, niin käy kuten inkkareille, jotka jäivät länkkäreiden jalkoihin ja kaikki meni. Nyt inkkareilla on reservaatteja siellä, minne aurinko kyllä paistaa, mutta mikään ei kasva. Pienestä virrasta sekin alkoi, mutta kun meni antamaan pikku sormen, niin pian meni koko käsi ja sitten vielä henkikin.

  Ongelmiahan nämä sankarit nimittäin myös tuovat mukanaan, kuten MTV uutisoi: http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/pahoinpitelyita-ja-teinityttojen-ahdistelua-turvapaikanhakijoita-epaillaan-lukuisista-rikoksista/5336438

  Valtamedia on ymmärtänyt, että ainut tapa katkaista mm. MV-lehdeltä siivet on tuoda näitä faktoja esiin, samaa on viime päivinä nähty myös mm. YLE:ltä, kun hyssyttelylinja on alkanut poistua ja totuus on iskenyt silmille. Ei ongelmat katoa, sillä että silmät suljetaan. Näin vain uppoudutaan Sakun mainitsemaan omaan todellisuuskokemukseen, eli lähinnä mielikuvaan maailmasta. Ehkä vastamedia MV-lehdestä on, siis ollut jotain hyötyäkin… Se saa valtamedian pysymään varpaillan ja rikkoo tuon kuuluisan punavihreän kuplan, jossa monet tykkäävät elää omassa todellisuuskokemuksessaan.

  • 17.1

   stunned sanoo

   ”Punavihreää kuplaa” ei ole olemassakaan. Ei ole mitään yhtenäistä massaa, joka eläisi omassa todellisuudessaan. On faktat ja sitten on valeet. MV kuuluu jälkimmäisiin.

   Älkää nyt sekoittako mielipidettänne punnittuun tietoon.

   • 17.1.1

    stunned sanoo

    MV:n faktat tiedetään tarinoiksi.*

    Todellinen uutinen MV:ssä olisi kerrankin todenmukainen uutinen. Sellainenkin yksisarvinen on kuulemma joskus MV:ssä nähty. En ole siitäkään ihan varma.

    Miksi etsiä ensinnä sieltä, missä faktat on piilotettu valeiden sekaan? Helpommin ja vähemmällä vaivalla voi lukea melkein mistä muualta hyvänsä. Paitsi jos haluaa tukea omalle vääristyneelle maailmankuvalleen.

    *Hyväuskoinen voisi selittää MV:n kalajutut keskiaikaisen tai varhaisen uuden ajan tarinaniskennän mukaisella ’eksemplaarisuuden’ vaatimuksella. Eli MV on ottanut kansaa ’sivistävän’ (lue harhaanjohtavan) roolin. Tarkoitus on (monetaarisen hyödyn lisäksi) koulia lukijoista opetuslapsia uudelle järjestelmälle, jota persut ovat rakentamassa demokratian tilalle.

    Lukekaapa tämä vielä uudelleen:

    http://etiikka.fi/totta-tai-ei-nain-me-sen-koimme/

  • 17.2

   Teppo sanoo

   Laura on täysin oikeassa. Valtava turvapaikanhakijavyöry ollaan vihdoin saamassa hallintaan, viikossa laittomasti maahan tulleita pidätetty jo toista sataa. Turvapaikanhakijoiden rikoksista aletaan jopa puhua ilman rasistiksi leimaamisen pelkoa, joka viranomaisia on jarrutellut.

   Tämä on vaikea pala niille, joiden mielestä jokainen irakilainen Suomeen rynninyt nuorukainen on hädänalainen raukka.

   Tosi vieläkin HS kirjoittaa tänään enemmän sen lahtelaisen 19-vuotiaan ”KKK-hörhön” edesottamuksista ja vakavista rikoksista (Suomen lipun häpäisy yms.), kuin esim. turvapaikanhakijoiden ruokamielenosoituksesta, jota oli ”turvaamassa” kymmeniä poliiseja mellakkavarusteissa (vain yksi mielenosoittaja pidätettiin). Taisi olla pakko kertoa, kun oli ollut niin paljon muualla esillä.

   HS oli joskus riippumaton julkaisu, mutta nyt se on lähinnä tietyntyyppistä propagandaa levittävä media. Ihan MV-”lehden” tyyliin. Kuvilla ja jutuilla ohjaillaan mielipiteitä ja annetaan uskoa esimerkiksi, että syyrialainen äiti lapsineen on tyypillinen turvapaikanhakija. Näin saadaan myötätuntoa muillekin ”pakolaisille”.

   MV-”lehti” nyt on sekalainen kokoelma juttuja, joista osa on täyttä puppua ja joku osa myös totta. Ne tosijutut on useimmiten myös vaiettuja valtamediassa ja tulevat vasta myöhemmin esiin, jos silloinkaan (esim. väkivaltarikollisten taustat).

   • 17.2.1

    macsek sanoo

    Jostain kumman syystä en ole vielä nähnyt mitään konkreettista esimerkkiä tai todistetta näistä jatkuvasti jankutetuista ”valtamedian valheista” tai ”totuudesta, josta valtamedia vaikenee”. Lukuun ottamatta sitä, että juuri MV-”lehden” kohdeyleisöön kuuluvien rasististen öyhöttäjien takia rikollisten ”rotutaustaa” ei mielellään uutisoida. Tai että ylipäätään ihmisten yksityisyyttä suojellaan, myös siinä tapauksessa, että he ovat rikoksesta epäiltyjä.
    Ei minusta ”valtamedia” ole esittänyt turvapaikanhakijoita minään ihannoituina kirkasotsaisina hahmoina, vaan hädänalaisina ihmisinä. Siitä, paljonko joukossa on nuoria miehiä ja mitä se merkitsee, voi toki asiallisesti keskustella. (Eikö nimenomaan sitä työkykyistä nuorta väkeä tähän maahan olla haluamassa – eläkeläisetkö tänne pitäisi ensiksi tuoda?) Sivistysmaassa ja demokratiassa sekä viranomaiset että mediat lähtevät siitä, että ihminen on syytön kuten toisin todistetaan eikä ketään pidä ennalta tuomita esimerkiksi etnisen taustan perusteella. JOS tosiaan on niin, että turvapaikanhakijat ovat tulossa tänne rötöstelemään ja terrorisoimaan, se ajan kanssa ilmenee ja siihen pitää voida puuttua. Mutta lähtökohtaisesti ihmisiä pitää kohdella ihmisinä joilla on normaalit ihmisoikeudet.

  • 17.3

   PeelsePuupi sanoo

   Onko MV-”lehdelläkin” osakkeenomistajia? =O

   • 17.3.2

    Risto sanoo

    Ilja Janitskin MV-lehden omistaa ja mainostuloja ropisee sitä enemmän, mitä enemmän jengi klikkailee, samalla tavalla kuin Iltalehdelle ja muillekin. Espanjassa taitaa tuo yritys sijaita, kun kaveri on Suomessa ulosotossa.

    Eikö kukaan koskaan esim. kelaa, että miksi Herlin lisää omistustaan medioissa? Tuskin häntä tiedon jakaminen ihmisille niin paljon kiinnostaa kuin sen hallinta. Ei tämä meidän järjestelmä niin paljon Venäjästä eroa kuin voisi luulla sen perusteella, mitä meidän mediat asioista kertovat ja toistelevat ”virallisia” tahoja, jotka valehtelvat ummet ja lammet.

 16. 18

  Vexi L sanoo

  Keväällä loppui määräaikainen työsuhteeni. Kun kysyin TE-toimiston virkailijalta, milloin tulee seuraava palkkatukijakso, hän totesi ”Neljän vuoden kuluttua ja silloin olet työttömyyseläkeputkessa”.
  Sinänsä, ei TE-toimistosta vieläkään ole tullut kutsua käymään.

  Mitä sitä suotta vaivaamaan kohta 58 vuotiasta.

  • 18.1

   Ilona sanoo

   Samat sanat; kunpa eivät vaivaisikaan! Etenkään aktivointisuunnitelmilla ja kuntouttavalla työtoiminnalla.

 17. 19

  Jussi sanoo

  Olen yrittänyt tulkita yllä lainattua Soinin lausahdusta hänen uskonnollisen vakaumuksensa kautta. Kenties hän tarkoitti väärällä hyvän vastakohtaa, eli on ihan hyväksyttävää, että meillä jokaisella on mielipiteitä. Lause on kyllä helppoa tulkita niin, että väärä tarkoittaakin oikean vastakohtaa. Oli tulkinta mikä tahansa, Soini puheli pehmoisia.
  Edellä on esitetty jonkinasteista riemua siitä, että MV kertoo asioista, joista ”valtamedia” vaikenee. Vaikenemisen todennäköinen syy on, että kyseiset asiat eivät ole totta, ja ”valtamedian” toimintatapoihin ei kuulu tarkoituksellinen valehtelu.
  Timoselle kiitokset ansiokkaasta blogista, ja menestystä jatkossakin.

 18. 20

  sanoo

  Jos koetettaisiin ottaa selvää edes peruskäsitteistöstä ennenkuin ”tullaan tietämään” asioista hyvinkin suureen ääneen. Julkaisijayhteisön arvot, hyvä journalistinen tapa, toimituksen linjanvedot, kiinnostukset tai kiinnostamattomuus toimituksen sisällä, näistä voitaisiin alkaa. Ja nythän jokainen himaproffa taas hihkuu, että ihan tunnustettiin tehtävän propagandaa. Höpöhöpö. Ehkä sitä on kasvettu tynnyrissä, ehkä ollaan niin köyhien aikojen lapsia ettei ollut edes useampaa vaihtoehtoa äsken luettelemani lorun kanssa. Kyllä minulla vaan oli jo vuosikymmeniä sitten: Turun Sanomat, Turun Päivälehti, Suomen Uutiset ja Ylen radiouutiset kunkin silloisen ilmestymisaikataulun mukaan viikoittain/päivittäin. Varsinkin ensinmainitun pääkirjoitustoimittajat rutiininomaisesti koettelivat nuoren itseni hermoja enkä ollut kaikesta samaa mieltä uutistoiminnallisten valintojenkaan suhteen. Jo tuolloin kovin usein kaikilla oli kaikesta sama juttu vielä jokseenkin samoin sanoinkin.

  Otetaanpa lisää lorua: maailmankuva, ihmiskäsitys, indoktrinaatio ja propaganda. Suljetussa Suomessa se tosiaan oli niin, että toimittajat olivat eliitin kanssa salin edessä opettamassa massoille kuinka oikein ollaan. Välillä se oli jopa niin kiusallista, että pientäkään poikkiteloista tai vastakarvaista elettä ei olisi saanut tehdä, koska eliittien tosikkomainen vainoharhaisuus ja pitkävihaisuus oli ihan legendaarista. Mutta tästä huolimatta jonkinlainen länsimaista sananvapaus- ja lehdistökäsitystä etäältä peesaava toimintatapa säilyi. Asiat hoituivat ja säilyi edes ajatus siitä, että raha sekä valta eivät voineet tehdä aivan mitä tahansa. Nyt on toisin, hyvin monen vihaisen ihmisen perusturvallisuus järkkyy ja taas alkaa alhaisimman yhteisen nimittäjän ehdoilla tehty pahimman mahdollisen ennakkoluulon mukainen kröhöm tuotettu sisältö tehdä kauppaansa.

  Leikkitoimittajat kopioivat siis tänään journalismimääritelmiään ties mistä, koska ainoa tarkoitus on ”turvallisuustankkaus” hakemalla jostain kuria mihin journalistisen valtavirran kuukausipalkkaiset eivät tietenkään sovi, näin heidät saadaan työnnetyksi sanojansa maailman marginaaliin ellei peräti häpeänurkkaan/ruutuun. Objektiivisuudelle nauran, tasapuolisuudesta kysyn takaisin että tarkoitatko Hearstin ”tasapuolisuutta” missä tänään etusivulla solvatulle annetaan mahdollisuus vastata syytökseen, että se huomenna ostaa mainostilaa? Vai ehkäpä suorastaan puhutaan Raatikaisen normalisoinnin sekuntikellodemokratiasta(niin, ne ei nykyäänkään pysty tästä puhumaan Pasilassa muuten kuin ulkopuolisen tuotantoyhtiön FIKTIOtyössä)?

  Eli ei julkaisijayhteisön ääneensanomattomat tai laissakaan julki säädetyt periaatteet määrää mikrotasolla mitä tapahtuu kokousnurkkauksen pitkällä sohvalla eikä sitä mitä lähtee uutisvirtaan päivän mittaan. Ja se että jonkun uutiset ovat toisennäköisiä kuin jonkun toisen on ihan ok, vaikka ryhmäajattelua edistävä tasapäistävä korkeakoulutasoinen ylikoulutus voi sellaista kuvitelmaa heikompien päihin tehdäkin. Eikä siinä auta palautelomake- tai sähköpostitörky, sekä erityisen tarkasti varoitan yrittämästä käydä yhdenkään toimittajan kimppuun henkilökohtaisesti. Pitää älytä, että useimmat julkaistoiminnan alat ovat vapaita ammatteja/elinkeinoja, ja jos kukaan ei toimita sinun mielestäsi oikein näkökulmattua sisältöä, olet koska tahansa oikeutettu tekemään sen paremmin. Ota voitto kotiin!

  Ainoa ongelma tosin taitaa vain olla se, että useimmat mölyäjät eivät tiedä itsekään että mitä ne arvot tai näkökulmat ovat, saati sitten että osaisivat tehdä toimituksellista työtä sortumatta kaikkinaiseen luokattomuuteen, ihmisvihaan sekä törkeästi rikolliseen toimintaan. Näin käy, koska oikeasti mitään sanottavaa ei olekaan. Yksityinen sekaantuu yhteiseen ja vanha uuteen, jolloin kokolailla maailman kannalta epärelevantin elämäntuskan sietämisen vaivoista kohdistetaan kaikki kielteiset tunteet joko kenen kuvitellaan olevan lähinnä itseään alempana sosiaalisesti tai sitten siihen kuvitelmansa mukaan vinoon raportoivaan toimittajaan. Totuus ei ole suhteellista tai äänestysasia, mutta se voidaan raportoida monesta eri näkökulmasta. Ei spekulaatioita, halua uskoa, pelkkiä yhden lähteen henkilökohtaisia mielipiteitä eikä ainakaan kasaa ties mistä sekä millä luvin vedettyä aineistoakaan.

  Tiedetäänkö oikeasti mikä tilanne on jossain ulkomaassa tai edes satojen kilometrien päässä Suomessa? Onhan sitä kaikenlaista valokuvaa, videota, linkkiä ja dokumenttiä, mutta kuka tarkistaa niiden totuudenperäisyyden tai olennaisuuden? Aivan niin, ei toimituksellisia päätöksiä missään pöllipinon päässä tai Siwan tuulikaapissa ringissä tehdä. Jompikumpi niistä on ihan silkkaa juorua, jonka onkin syytä haihtua ilman sanojiensa nimiä taivaan tuuliin ja sen toisen päätyä uutis- sekä sisältövirtaan yleisön saataville. Se on lopulta ihan sama mitä joku anonyyminä nettiin hävyttömyyksiä kirjoitteleva kuvittelee itsestään, hänen inputtinsa ei mitään tästä muuta. Ei vaikka joku toinen pitäisi ulkomailla suomenkielistä nettisivua, jossa aggregoi sitäjasamaa muka voimakkaampaan muotoon.

  Sellaista levottomuutta se vain teettää tällä toisella vuosikymmenellä suuren yhteisen kertomuksen päättymisen jälkeen, kun ideologiat olivat kymmenen vuotta poissa silmistä eikä puoluepolitiikastakaan ole yhtään mihinkään. Ihme jos ei vetäisi levottomaksi, sano.

 19. 21

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Toivon, että kun blogisti palaa lomaltaan, niin tuloksena on jotain omaa aloitteellista ajattelua eikä vain toisten väärinajattelijoiden närppimistä.

  MV ei haihdu tämän blogin voimalla yhtään minnekään. Paskan ronkkimisesta tulee vain paskan mainostamista.

  Työttömien pakkotyö turvapaikan hakijoiden ylläpitämiseksi lähenee toteutumistaan. Sitten kun se hetki koittaa, niin odotan suurella mielenkiinnolla blogistin kannanottoa.

  • 21.1

   stunned sanoo

   Meneillään on mielipiteenmuokkaus sen hyväksi, että turvapaikanhakijoiden työluvan karenssivaatimus poistetaan. Pakolaisista kaavaillaan Suomeen uutta riistettävien ilmais- tai halpatyöntekijöitä. Samalla köyhät halutaan tappelemaan keskenään. Hallitus ja oikeisto kiittävät turvenuijia ja harhaanjohdettuja mattonsa vetämisestä jalkojensa alta itse.

   Nyt tarkkana. Elämme vaaran aikoja.

   • 21.1.1

    Code sanoo

    ”Nyt tarkkana. Elämme vaaran aikoja.”

    Näin on sanottu kautta historian kaikkina aikoina. Harvoin kuitenkaan juuri se kyseinen aika on sen kummoisempi kuin muutkaan ajat. Muistakaa ihmiset hengittääkin välillä.

  • 21.2

   LL sanoo

   Palkattoman työn teettäminen on jo olemassaoleva jo toteutunut toimintatapa. Sillä ei korjata ”kestävyysvajeita” tai tehdä ”tuottavuushyppyä” eikä siten rahoiteta maahanmuuttajien elämää. Työttömien tilannetta kurjistetaan entisestään ja tähän porukkaan kuuluvat myös maahanmuuttajat.

   Vaan poliittisessa johdossa on nyt ihmisiä jotka ovat hoksanneet, että kun hyväksikäytetään heikoilla olevia tai pelkojensa kanssa eläviä, niin saadaan huomio pois niistä poliittisista päätöksistä joiden seurauksena hyvin monien suomalaisten elinolot kurjistuvat.

   Järjestetään bussimatka Ouluun, jossa ihmiset saavat huutaa sydämensä kyllyydestä. Tarjotaan niille pullakahvit ja taputetaan vihaista masaa ja peraa ja oilia ja maijaa olalle. Näin saavat Soini, Sipilä ja Stubb työrauhan. Tehdä mitä vaan.

   Seuratkaas nyt tosi tarkkaan mitä sss-kolmikko oikein tekee. Meille kaikille.

 20. 22

  Susa sanoo

  Oli uuninpankkopoika kuorinut vaan kermat päältä jutusta pois eikä ottanut mukaan missä kerrottiin kuinka hän valehtelee Janitskinista. Kannattaa lukea koko juttu tähän oli leikattu ja liimattu vain osa. Säälittävää Sakari, säälittävää…

  • 22.1

   stunned sanoo

   Tässä koetellaan jo järjen rajoja. Maailmasi ei taida mahtua päähäni. Kieli ei taivu noin solmuun edes unissani.

   Onneksi on Sakun blogi. Ilman sitä pitäisi nipistää tai purra huulta, jotta tajuaisi olevansa elossa tai valveilla. Tai lyödä nyrkki läpi tiilimuurin. Kipu havahduttaa.

   Blogisti on kuin Faroksen majakka tai atomikello tai maailmankaikkeuden kvasaari, joka ei muutu tai petä, ja josta voi tarkistaa sijaintinsa aina kun alkaa pelottaa hukanneensa itsensä.

 21. 23

  sanoo

  Otetaanpa tuo kommenttikentässäkin mainittu Ilja J:n bylinella kirjoitettu MV:n teksti tarkempaan syyniin. Miksihän sen löytäminen muuten on niin vaikeaa sivustolta? Siksi, koska alkuperäinen VÄÄRÄÄ TIETOA sisältävä Kajaani-juttu on yhä yleisön saatavilla OIKAISEMATTOMANA. Itseasiassa nyt käsittelemääni Uuninpankkopojan punavihreät maalailut -otsikoituun työhön ei edes linkitetä siinä vaan tässä blogissa osin kuvakaappauksena esitetyn tekstin joutuu hakemaan esiin. Niin, se ”oikaisu” on muuten tekstin lähimmäksi viimeinen virke joka kaikessa lakonisuudessaan kuuluu:”PS: Se Kajaanin [nimi poistettu] keissi taitaa olla uutisankka.” Huh-huh.

  Muu osa Ilja J:n tekstiä on silkka raivon/loukkauskuvitelman vaikutuksen alaisena kirjoitettu ylihenkilökohtainen ränttäys&tiraadi, jollaisen vertaista voi käydä katsomassa eräiden poliittisten ääriryhmien tai heihin heikosti linkittyvän kansantaitelijan yleensä väärällä nimellä perustamista lukuisista blogeista. Ingressi pomppii, koska alusta sopii kirjoittavalle journalistille maksimaalisen huonosti(ei pidä luulla että väitän kirjoittajaa journalistiksi, en todellakaan väitä), kuvat ovat kreditoimatta, niiden käyttöoikeus on avoin kysymys ja lopussa hän vielä lyö alkuperäisen uutisentapaisen matkaan laittanutta asiattomalla sekä yksityiselämän suojaa uhmaavalla FB-kommentin lainalla.

  Väitetty valehtelu on korkeintaan korkeintaan tulkinnanvarainen ja vaikeasti, jos mitenkään tarkistettavissa oleva, kirjoittajansa oma väite. Se viittaa Sakarin yleisesti MV:n toimintatapaan kohdistamaan kritiikkiin ja on vähintään puoliksi käsittämätön vihjailu hyökkäyskampanjasta tähän liittyvine väitettyine motiiveineen. Kukaan lukutaitoinen, päihteetön, aikuinen ja vapaalla jalalla kulkemista edellyttävällä tasolla arvostelukyvyltään oleva ei ota Uuninpankkopojan punavihreät maalailut -otsikoitua työtä tosissaan. Eikä jaa tai linkitä sitä, koska teksti on yksinkertaisesti julkaisukelvoton ja on vähintäänkin oikeudellisesti arveluttava erityisesti nimen mainitsevan FB-lainansa vuoksi. Suoria sitaattejakin tulisi välttää, jos se ei ole ehdottoman välttämätöntä ja tällöinkin on oltava pidättyvä.

  Ei tässä ole mitään ihmeellistä tekeillä. Menetelmä on ihan perinteinen pojankoltiaisten herjat silmille ja huuda kovempaa kuin se toinen, poliittinen name and slime sekä mitä kaikkia niitä maailmassa samaan perinteeseen liittyviä onkaan. Ilmeinen päämäärä on saada ihmisten huomio siksi sekunniksi, että päähän ehtisi puuttua joku valehteluntyyppinen syytösepäily nimeltämainittuun liittyen. Riittävän moni ei tule osaamaan kysyttäessä vastata, että miksi joku nimeltämainittu on epäilyttävä ellei peräti huono ihminen, eikä edes sitä kuka näin sanoo. Ja aina raikas digitaalinen maine silkkoine näennäistodisteineen tekee sekin omaa työtään virtuaalisen todellisuuden syövereissä.

  On helpommin sanottu kuin tehty, että ei pidä antaa kiusata/öykkäröidä itseään hiljaiseksi, koska se nimittäin on Ilja J:n ja MV:n luokkaisten ”mediatoimijoiden” pohjimmainen tarkoitus. Oikeasti ne eivät heilauta yhdenkään oikean tiedotusvälineen vanhalla sanalla sanoen toimituspoliittista linjaa ja rohkenen väittää etteivät ne saa ainoatakaan skuuppitunnustusta. Tekeminen tulee olemaan siinäkin, että kukaan alentuneesta arvostelukyvystä tai syöpyneestä perusturvallisuuden tunteesta kärsivä oikeasti tee niiden moottoroimana pahaa kenellekään. Siksi moisia alustoja ei tulisi välttämättä edes tarkastella. Niin edesvastuuton, loukkaava ja ihmisarvoa halventava tässä käsittelemäni teksti nimittäin on eikä se ole MV:ssä mikään poikkeus. Tuo jätkä ei ole journalismia nähnytkään, se on suorastaan vaarallinen mies.

  • 23.1

   LL sanoo

   No, entisellä rikollisella on rikollisen mieli. Perussuomalaisten puoluelehti on muuten samankaltainen, alatyylinen ja informaatioarvoltaan nolla-tasoinen lehti.

   Immosen julkisista vihapuheista ovat alkaneet räyhääjien ilmaiset bussikuljetukset paikkakunnalta toiselle huutelemaan. Perussuomalaiset ja Suomen Sisu kustantavat ja tukevat tätä toimintaa. Herra Hakkarainen kertoo Ylen sivuilla, että tuli Tornioon vain katsomaan ei osallistumaan Rajat kiinni – möykkäämiseen. Perussuomalaisten yhteydet natsijärjestöön on nyt ihan päivän selvät. Ainakin yksi hallituspuolue tukee rasistista ja vihamielistä toimintaa.

   • 23.1.1

    sanoo

    Tehtäköön kuitenkin selkeä pesäero poliittisen moniäänisyyden ja ihan silkan henkilöterrorin välille. Jos kustantajalla on perussuomalainen arvomaailma, saa hän teetättää henkilökunnallaan sitä vastaavia uutisia ja näkökulmia. Ehkä tämä ajatus on mennyt maailman sivu hukkaan, koska niin yksiääniseksi ja mukautuvaksi media on mennyt viime vuosikymmeninä. Kun taas sitten valehtelu, ihmisarvon halveksunta, yksityisyydensuojan loukkaaminen, oikeussuojakeinojen epääminen tai tahallaan tehottomaksi tekeminen sekä immateriaalisten oikeuksien kunnioittamattomuus ovat jo täysin hyväksyttävyyden tuollapuolen. Persulehdestä puheenollen erityisesti, pisteet Soinille kun scouttasi Turkkilan pois Hommalta, nyt MV:n ekologiseen lokeroon tulijaa saatiin odottaa x vuotta. Muuten tuo kielialueemme Der Angriff(NSDAP:n lehti Berliinissä) olisi voinut syntyä varhemminkin. Mielenkiintoinen ajatus tosin, mitäs jos näillä kahdella on suurempi yhteys kuin samanaikaisuus&sattuma? Eihän ne lapulaisetkaan omaksi iikollien puolueeksi olisi muuten järjestäytyneet, jos eivät eduskuntapuolueet olisi 1930-luvun mittaan ruvenneet hillitsemään niiden vaikutusta toimielimissään. Itse veikkaisin kyllä vielä tällä tietoa, että kyseessä on yhdistelmä ihan silkkoja oman elämän epäonnistumisia, luonteensa liittyvien rumien tosiasioita ja yleistä halua olla tapahtumien keskipisteessä.

 22. 24

  stunned sanoo

  Tuskinpa nyt sentään ihan koko (ääri)vasemmisto kuitenkaan osallistui pahoinpitelyyn. Jospa ne oli tiituškeja.

 23. 25

  LL sanoo

  Olisi tämä nyt sitä MV-informaatiota? Äärivasemmisto on hyökännyt ja piessyt puhdasrotuisen rauhallisesti käyttäytyneen suomalaisen.

  Nämä pysyvät natsimielisen ajatusmaailmassa: mamut on kaikki raiskaajia ja rikollisia, homot hirviöitä jotka syövät lapsia, vassarivihreät äärivasemmistoa, kommareita kenties,ai kauheeta, ja työttömät ovat elämäntapaintiaaneja jotka elävät meidän muiden kustannuksella.

  • 25.1

   sanoo

   Ei välttämättä MV-informaatiota, mutta sen maailmankuvan ja ihmiskäsityksen seurausta, mikä syntyy kun ensinmainittua tarpeeksi kuluttaa. Tai sitten oli sellainen jo vanhastaan, mutta nyt on vain äänenvoimakkuus noussut havaittavaksi. Avainsana on -normatiivinen niin, että väliviivan paikalle pannaan kulloisenkin kohkauksen kohde. Kohde, joka pyritään määrittelemään hyvin vinosti, että itse on muka joku sitä määräämään ja lopulta suorastaan rankaisemaan, kun ”annetuissa rajoissa” ei ole pysytty. Niin, yhtään mikään hän ei ollut kenellekään mitään rajoja antamaan ja mitään oikeassaolevien enemmistöä ei takana ole koskaan ollutkaan, mutta kaikkein viimeksi tämä maailman muuttumista tai oman turvattomuudentunteensa tuskaa oireileva onneton eläjä itse sen tajuaa.

  • 25.3

   LL sanoo

   Ylen uutisen mukaan kyseinen nuori mies, jonka päälle käytiin, otti ensin kuristusotteeseen mieltään osoittaneen ja sitä seurasi pain näiden khden välillä, ja lopulta nujakka: joukko yritti erottaa nämä kaksi toisistaan. Poliisi ei ottanut vastaan kriitikon rikosilmoitusta, ja mikäli hän sen tekee, niin voi olla että hän saa itse myös syytteen.

   Mamujen tekemistä raiskauksista olen lukenut ihan riittävän monta juttua ymmärtääkseni, että tilastojen lukutaito ja niiden tulkinta ei kaikilta ihan onnistu. Joten ei tarvitse toistaa Godness.

   • 25.3.1

    stunned sanoo

    Nuivat ne jaksaa aina nostaa esiin syvän huolensa raiskauksista.

    Suomessa kolme raiskausta neljästä on kantisten tekemiä. Ei kukaan odota muiden suomalaisten kantavan vastuuta muiden maanmiestensä tekemistä raiskauksista.

    Sen sijaan esimerkiksi 7000 irakilaisen pitäisi repiä ihokkaansa ja sirotella päällensä tuhkaa, koska kuutisenkymmentä heistä on ollut tuomiolla. En yhtään ymmärrä kollektiivista vastuuta.

    Ajatuskuvio muistuttaa Albaniaa, jossa suku ja heimo on verikostossa vastaanottavana osapuolena, jos yksikin heistä on tappanut tai pahoinpidellyt.

    Someraivo laantuu heti, kun käy selville kantis teon taustalla.

    http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2015/08/26/missa-someraivo/

    Ettei nyt vaan olisi jotain muuta kaivelun taustalla kuin legitiimi pelko naisen oikeuksien ja turvallisuuden puolesta.

    Ei jaksa aina kumota samoja tyhjiä argumentteja. Jori Eskolin on ottanut kantaa asiaan. Lukekaa sieltä itse.

    http://www.jorieskolin.fi/409902422/2598524/posting/

  • 25.4

   LL sanoo

   Poliisin mukaan noin 600 ihmistä osallistui Lahdessa Avoin Lahti -mielenosoitukseen vihapuhetta ja rasismia vastaan. Mielenilmaus sujui rauhallisesti.

   Poliisin mukaan noin 300 ihmistä osallistui Lahdessa Rajat kiinni -mielenosoitukseen hallitsematonta maahanmuuttoa vastaan. Paikalla oli lukuisia päihtyneitä, ainakin kaksi pidätettiin.

  • 25.5

   LL sanoo

   ”…on ollut epäiltynä…”
   Epäily ei ole yhtä kuin rikos.

  • 25.6

   sampo sanoo

   Sen verran tuosta kriitikosta että kyseessä on SuomenSisun hallituksen jäsen joka oli kuvaamassa kasvokuvia mielenosoittajista. Kyseisen aatesuunnan veijarit ovat aijemminkin keränneet tappolistoja sekä osoitetietoja että henkilötietoja poliittisista vastustajistaan sekä ”rotupettureista” jonka vuoksi häneltä kännykkä otettiin pois.

   No väärinhän tuo kännykän riistäminen toki on mutta ei tämä tapaus nyt ihan täysin niin mene kuten kaveri verkossa uhriutuu.

   • 25.6.1

    LL sanoo

    Kiusaaja ja uhkailija on yks kaks uhri, tämähän on tullut jo tutuksi. Ja että on Suomen Sisulainen! Jäljet johtavat jostain syystä aina näissä väkivaltajupakoissa näihin natseihin.

 24. 26

  Moderni Orjuutaminen sanoo

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1444004087033.html

  eli maahanmuutajat aiotaan suomessa pistää periaateelisesti palvelmaan kantaväestöä
  ilman palkaa
  kuulostaa modernilta orjatyöltä

  ihmeelisesti löytyy Paljon töitä johon nämä henkilöt voisivat vapaaehtpoisesti mennä

  sama koskee myös kantaväeestön pitkäaikais työttömiä
  töitä löytyy kunhan siiitä ei työn teetäjän tarvitse maksaa mitään

  suomeen olaan luotu niin sanotuit modernit piilo orjatyömarkkinat
  joita perustelaan ties millä täysin hatusta tempaistuilla väiteillä

  niin kuin maahan muutajien tapauksessa

  *pelko värväytyä Isisiin*
  suhteelisen outo väite ja jopa järjetön jonka verukella ihmiset pitäisi laitaa näihin orja hommiin
  vappaehtois töihin

  sama se kantaväestön suhteen
  kun politikojen syrjäytymis kriteerit ovat niin nauretavan suppeat

  sekö pelastaa kaikelta syrjäytymiseltä

  että saa tehdä työtä johon sut rangaistuksen uhalla *karenssi*
  pistetään ilman työsopimusta palkaa tai mitään työlain suomia oikeuksia

  eli toisille maksetaan palkaa ja toisille ei samasta työstä työtehtävästä

  mielipide asiaan olisi kiva kuulla

 25. 27

  Juhani Saari sanoo

  A2-ilta pakolaisilla höystettynä. YLE valehtelee. Kannattaa jokaisen katsoa itse video, videolla toimittaja kysyy pakolaistytöltä missä sun äiti on ja lähtee viemään tyttöä täysin eri suuntaan kuin missä lapsen väitetty äiti on.

  Tätähän voi tietysti selitellä ja väittää, että maapallo on litteä.

  • 27.1

   Saku Timonen sanoo

   Sinun mielestäsi maapallo siis tosiaan on litteä. En ymmärrä mikä älyllinen halvaus kansan on vallannut, kun kaikki keksityt jutut menevät täydestä. Mietipä mitä syytä Ylellä olisi ollut yrittää tuollaista valhetta. Ai niin, Yle on tietenkin punavihreä monikulttuurin läpitunkema mädätyslaitos, joten sen säätiedotuksetkin ovat manipuloituja.