Kansa ja edustajat

On vanha totuus, että kaksilla rattailla voi ajaa vain aikansa. Kun rattaat rupeavat erkanemaan toisistaan, niin on hypättävä vain toisten kyytiin tai haarat repeävät.

Perussuomalaisten suurin ongelma tiivistyy hyvin tässä eilisestä Jotain rajaa! -mielenosoituksesta otetussa kuvassa. Kuva on otettu puolueen oman lehden Suomen Uutisten jutun videonauhasta:

jha

Hallituspuolueen europarlamentaarikko Jussi Halla-aho oli siis pääpuhujana tilaisuudessa, jossa vastustettiin hallituksen pakolaispolitiikkaa. Pääministerin ja valtiovarainministerin kuvilla koristelluista iskulauseista päätelleen tilaisuudessa vastustettiin myös heitä eli muita hallituspuolueita. Vai miten pitäisi tulkita sipissä oleminen ja stupidon pysäyttäminen?

Halla-ahon puheen sisällöllä ei nyt ole merkitystä ja sen voitte halutessanne kuunnella itse. Nyt puhutaan perussuomalaisten ajautumisesta mahdottomaan tilanteeseen.

Viime päivinä puolueen kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on saanut puheenjohtaja Timo Soinia uhmaavaan listaansa paljon nimiä. Soini kertoi eilen kysyneensä puolueen eduskuntaryhmältä mitä mieltä siellä ollaan tästä Tynkkysen toiminnasta ja kaikki Vesa-Matti Saarakkalaa lukuunottamatta olivat puheenjohtajan kanssa samaa mieltä. Sanomattakin on selvää, että puolueen ministerit tukevat puheenjohtajaa. Hallituksesta ei erota.

Se kuuluisa ja tietävä kansa tuntuu kuitenkin olevan eri mieltä. Ei edes pelkkä torikansa, vaan myös puolueen aktiiviset paikallistason toimijat, joista hyvänä esimerkkinä on vaikkapa Pirkanmaan piirisiheeri Terhi Kiemunki. Sen tavallisen kansan pettymystä on saanut lukea muutaman kuukauden ajan vaikkapa Perussuomalaisten viralliselta Fb-sivulta.

Puheenjohtaja Soini pysyy kuitenkin tiukkana. Puoluetta ei johdeta toreilta eikä edes kolmannen varapuheenjohtajan paikalta, vaan hän johtaa sitä itse. Kansa on vaaleissa antanut vallan ja sitä valtaa käytetään nyt, sanoipa kansa mitä tahansa. Jytkyn aineksiksi kelvannut kansa saa nyt luvan pitää turpansa kiinni. Nyt johdetaan.

Ei tällainen tilanne voi kestää kauan. Puolue on menettänyt omien äänestäjiensä luottamuksen, mutta puheenjohtaja ei halua kuunnella heitä ollenkaan. Jossain vaiheessa täytyy kuitenkin valita kumpi saa mennä, kansa vai johtaja. Demokratiassa yleensä väistyy puoluejohtaja, mutta tässä tapauksessa en ole asiasta ollenkaan varma.

Se on kuitenkin selvää, että tulipalo kytee koko ajan. Se kytee jopa kansaedustajien mielissä. He vain eivät uskalla uhmata puheenjohtajaa, vaikka mieli kuinka tekisi. Kun ja jos Soini taipuu, niin sitten tietysti kaikki kansanedustajat sanovat olleensa koko ajan sitä mieltä, että näin olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten. Jälkiviisaus on tunnetusti imelin viisauden laji.

Koskaan ennen eivat kansa ja kansan valtaan äänestämät päättäjät liene erkaantuneet toisistaan yhtä nopeasti. Kansa ei loputtomiin usko sitä miellyttämässä piipahtavaa europarlamentaarikkoa tai kansanedustajia, jos nämä sitten kuitenkin toimivat eri tavalla kuin torilla puhuvat.

En nyt viitsi sanoa mitään tilatun saamisesta tai herrojen kanssa marjaan lähdöstä. Ymmärsitte jo.

 

 

 

Kommentit
 1. 1

  Merja sanoo

  Soinin säätiöjärjestelyt ja laki puoluetuen säilymisestä alkuperäisellä puolueella loikkaustapauksista (onko voimassa jo?) toki hiukan hillitsevät puolueen hajoamista, ja etenkin säätiösysteemi Soinin syrjäyttämistä.

  • 1.1

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Viittaat puoluelain 9 §:n 1. momentin 3. virkkeen poistamiseen. Siitä ei ole olemassa vielä edes hallituksen esitystä. Jos se joskus eduskuntaan tulee, niin lakimuutoksen käsittely on monivaiheinen prosessi ja ottaa aikansa.

 2. 2

  saila sillanpää sanoo

  Jo aika pitkään ennen eduskuntavaaleja media oli se, joka piti yllä Timo Soinia. Kysymykset esitettiin pitkälti Soinille,vaikka muitakin vastaajia olisi ollut. Nyt Soini saa media-aikaa huomattavasti vähemmän ja on vaitonainen aiempaan verrattuna.

 3. 3

  Joni Pelkonen sanoo

  Katsotaan kestääkö Soini tämän hyökkäyksen. Oma selkärankatuntumani on että kestää, mutta eihän sitä ikinä varma voi olla. Jos Soini tämän kestää, on tulossa puhdistuksia puolueen sisällä. Jos Halla-aho luulee olevansa turvassa, hän saattaa ikävästi erehtyä.

  • 3.1

   Pera sanoo

   Toivon todella, että soini kestää. Toisaalta puhdistumista puolueessa tarvitaan että pystyy jatkamaan. Kansan kipuilusta tulee mieleen, että ihan kuin olisivat kokeneet että persut on suomen suurin puolue? Tai että kaikkein populistimmat kommentit ja lupaukset nyt olisi oikeasti olleet toteutettavissa? Uskoiko joku tähän? Mielestäni nytkin muutoksia jo tullut mutta ei nyt kaikki sormia napsauttamalla muutu.

   • 3.1.1

    Pera sanoo

    Jatkona vielä että miksi toivon että soini kestää: heidänkin mielipiteitä tarvitaan. Monipuoliset mielipiteet asioista ei ole keneltäkään pois ja parantavat demokratiaa. Itse en ole koskaan äänestänyt tai ylipäätään kannattanut yksittäistä puoluetta

   • 3.1.2

    LL sanoo

    Suomessa eduskuntavaalit voittanut puolue saa enimmillään vain noin 20-30% äänioikeuttaan käyttäneiden äänistä, ne loput 70-80% äänistä menevät muille. Viime vaaleissa joka kolmas ei käyttänyt äänioikeuttaan. Se on aika paljon.
    Meillä ”suurin” puolue ei koskaan ole niin suuri, että se edustaisi äänestäjien tai kansalaisten absoluuttista enemmistöä. Eikä siten edusta koko kansaa. Populismi käyttää hyväkseen kansalaisten turhaumia ja pelkoja, kuten olemme nähneet. Se syö politiikan ja poliitikkojen uskottavuutta, luotettavuutta.

 4. 4

  Haikki sanoo

  Kertoimet puolueen hajoamiselle ovat kyllä niin lähellä yhtä, ettei sitä veikkaamalla löisi edes rahoiksi.

  Kun tuossa nyt oli tuo Halla-Aho vastustamassa edustamaansa hallitusta, niin translitteroin pätkän siitä:
  ”Kansalaisen vaikutusmahdollisuudet ovat tärkeä asia, ja mieleeni tulee nyt kaksi keskeistä kansalaisen vaikuttamismahdollisuutta. Yksi on äänestäminen, toinen on mielenosoittaminen, laillisissa puitteissa ja minun mielestäni olisi hyvä, että näitä kahta kunnioitettaisiin eikä pyrittäisi kertomaan muille ihmisille ketä he saavat äänestää ja minkä puolesta he saavat osoittaa mieltä. Sellaisia terveisiä sinne toiselle puolelle.”
  …Siis, että vastamielenosoittaminen olisikin väärin heidän kohdallaan, jotka eivät kannata hänen mietteitään? Joko olet samaa mieltä heidän kanssaan tai sitten olet vastaan kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia.

  • 4.1

   Iippa sanoo

   No tämähän on ihan standardikuvio maahanmuuttokriitikon pelikirjasta: itselleen he varaavat oikeuden sanoa mitä tahansa koska sananvapaus, mutta jos joku rohkenee esittää kritiikkiä julkisesti niin se on kamalaa vaientamista, punavihermädätyskuplaa, sensuuria ynnä vihapuhetta heimikseiasioistasaapuhua!1!, ja tämäkin koska sananvapaus. Vapaudet meille, velvollisuudet muille, siis.

 5. 5

  stunned sanoo

  Minua kiinnostaa muutenkin, miten Soini on ajatellut hoitavansa perimyksen puolueessaan. Soiko Soiniton PS?

  Kenties Soini jatkaa vanhempana valtiomiehenä maailman tarkkailua expattina kansainvälisissä veljespuolueiden järjestämissä tehtävissä. Jollei hänelle käy kuin Gregor Strasserille sitä ennen. Soisin Soinille hyvät eläkepäivät, mutta presidentin virkaa en. Ehkä pikaisemmin kuin myöhäisemmin.

  Luulenpa, että Soini hoitaa homman vielä tällä kertaa kotiin eli omaan taskuunsa. Hänen mukanaan kuolee sitten aikanaan koko persuismi, mutta tilalle tulee uusi kriittinen haastaja. Uutta Vennamoa Soinin jatkoksi ei löydy. Toivottavasti maailma ja Suomi ovat silloin valmistautuneempia nujertamaan populismin.

 6. 6

  kesäpoika sanoo

  Ihme kyllä, olen kerrankin blogistin kanssa samaa mieltä. Soinin on valta sokaissut.

  Näin Persuja äänestäneenä, toivoisin heidän lähtevän hallituksesta (ei tietenkään heti, vaan vasta sitten kun joitakin kiristyksiä on saatu maahanmuuttopolitiikkaan). Vaikka kannatusmittaukissa näyttäisi 5%, niin mitä järkeä toimia kaikkia periaatteitaan vastaan.

  Toisaalta sääli, jos Persut häviävät kokonaan poliittiselta kartalta: uskon tämä johtavan äänestysvilkkauden laskuun ja toisaalta maahanmuuttopolitiikassa ei ole sen jälkeen enää mitään vaihtoehtoja (jos on nytkään enää).

 7. 7

  PeelsePuupi sanoo

  Soinin ulkoista habitusta katsellessani tulee väistämättä ensimmäisenä mieleen, että tuon näköinen, tuon ikäinen, noilla stressitasoilla kylvetetty ihminen ei voi kestää terveenä kymmentä vuotta pitempään. Joten oli Soini suunnitellut puolueen tulevaisuutta itsensä jälkeen tai ei, niin pian joka tapauksessa on käsillä aika, jolloin Timo Soinia ei päivänpolitiikassa enää ole. Demokraattiselta kannalta asiaa tarkasteltuna ei tunnu kovin järkevältä, että muutokset tehdään viime tingassa ja pakon edessä, mutta Soinin itsepintainen tapa roikkua kiinni vallan kahvassa tuntuu johtavan juuri tähän. Kun tuo pakollinen vallanvaihdos tapahtuu, niin minusta tuntuu, ettei se ole pelkästään bon voyage Timo Soini, vaan bon voyage koko Perussuomalainen puolue. Välttämättä ei tule yhtään ikävä.

 8. 8

  tari palmroth sanoo

  Kunnioitettavaa itsehillintää osoittaa Uuninpankkopoika koska jättää mainitsematta tilaukset j.n.e.

 9. 9

  Tepi Laine sanoo

  Perussimoista keskustelun voisi lopettaa jo kokonaan. Tai tietysti, jos nauttii, kun toiset maalaavat itseään pienempää ja pienempään nurkkaan. Lähinnä myötä häpeä on tullut, kun katsoo, itseään ainoana todellisena vaihtoehtona vanhoille puolueille mainostaneen porukan touhuja. Huutelua ja uhoa vuosikausia…..sitten kun olisi se ’momentum’ (lainaten yhtä turkulaista lätkä kommentaattoria) niin tässäkö kaikki?!?
  Miten jostain porukasta voi melkein joka päivä tulla ulos joku ihme mukanaan? Pelaavatko ne siellä puoluetoimistolla paskahousua päivät ja häviäjä joutuu sitten kertomaan ’tarinan’, muita viihdyttääkseen?…vai mikä tässä on? Vaikkapa tuo Huhtasaari: piti juuri nyt hypätä kertomaan, että uskoo raamatun luomiskertomukseen enemmän kuin evoluutioteoriaan. Ei siinä, saa uskoa vapaasti. En halua puuttua kenenkään uskoon, mutta. Miksi siitäkin piti nyt juuri kertoa? Eikö ole tarpeeksi tulipaloja muutenkin sammutettavana. Mä en vaan voi sille mitään, että vähän tuo uskottavuus kärsii sitten kaikessa muussakin, mitä sanoo. Jos uskoo et maailma on n.6000v. vanha, niin eihän se ole totta, ei vaikka miten uskoisi. Eihän se sitä tarkoita, että jos on uskossaan, niin kaikki on totta, mitä pyhässä kirjassa sanotaan.
  Sama ongelma PS:n väellä on muutenkin. Ne laukoo ihan mitä vaan ja varmaan uskovat itsekkin, ainakin osan. Tutkimatta, miettimättä ja tärkein, tekemättä MITÄÄN, niin kuin ovat sanoneet. Ihan kuin persut eivät tajuaisi, että eivät he ole enää yksityishenkilöitä (varsinkaan edustajat). Jos puhuu julkisesti puolueen edustajana ei voi Soinin tapaan kaikkea kuitata sillä, että tässä edustaja ****** puhuu nyt itsestään…. Tämä ei ole puolueen kanta. Ei mene läpi enää!! Tai jos näin on. Se on surkeaa johtamista ja johtajana pakoilemista ja piiloutumista ’alaisten’ selän taakse……hmmm juurihan noin Timo S. on toiminutkin. Sitä ei tietenkään voi vaatia tai väittää, että jos Mouhijärven(anteeksi Mouhijärveläiset, on vaan esimerkkinä) piirijärjestön toinen sihteeri ***** kertoo omia näkemyksiään, niin ne yleistettäisiin puolueen kannaksi. Ne voidaan laskea yksityishenkilön puheiksi ja ne pitäisi kuitata myös sellaisina. Eikä repiä maanlaajuisia otsikoita jonkun perussimon heitosta. Mutta kunnan valtuutettuna/kansan edustajana/puoluetoimiston tehtävissä toimivan puheissa kuuluu olla joku vastuu. Tuntuu vain, että ovat unohtaneet sen vanhan viisauden: Jos ei ole mitään järkevää sanottavaa, kannattaa jättää sanomatta ja olla hiljaa.
  Soini toimii juuri nyt niin päin persettä että…..yksikään ei ole arvostelun yläpuolella, vaikka kuinka tekisi mieli niin siellä mesen takapenkillä kuvitella. No, kaipa ne yrittää sitä samaa, mikä on vallalla muutenkin nykyään: ignoorataan eikä kuunnella toista, jos sillä on ’väärä’ mielipide.
  Voidaanhan nyt sanoa, että muutaman kk:n peruss-teella vielä voi arvostella. Totta ehkä, mutta eipä nyt niin kauheasti ole rohkaissutkaan, so far. Ja tämä koskee koko hallitusta (peruss- puolustus; emme ole hallituksessa yksin), ei siitä porukasta kyllä edes välttävää voi antaa kellekkään.

  Joten ei muuta, kun pakko lait voimaan ja niitä lisää. Lakkautetaan koko sosiaaliturva…..mitäpä sillä, turha kuluerä. Kaikki vaan äkkiä töihin, mitä siitä vaikka niitä työpaikkaja EI OLE. Lakkautetaan rautatiet, myöhässä ne on kuiteskin. Vanhukset parakkeihin taajamien ulkopuolille, seuraa niillä siellä toisistaan on. Kaikki mahdolliset verovähennykset pois tai ainakin tuntuvasti pienemmäksi, kai sitä rahaa nyt jokaisella on. Ja lopuksi: Kaikki lapset uudelleenkoulutus-leireille, voidaan sulkea loputkin päiväkodit ja koulut. Säästyneillä miljoonilla voidaan rakentaa sitten joku saatanan jäähalli, Guggenheim-museo tai parkkiluola. Ja jos jotain jää, niin kaipa jonkun ministeris miehen/naikkosen mökkitie on vielä päälystämättä….tuleepa tuokin sitten kuntoon.

  Valoisaa jatkoa ja potku persiiseen Soinin Timpalle…..lisää vauhtia alamäkeen. Kehoittaisin harkitsemaan puolueesta eroamista 😉

 10. 10

  sanoo

  Ylitulkinta hallaaholaisesta tiputanssista, sano. On unohtunut, että tuo mies on sujuvasti ollut samaa mieltä ja samalla puolella niin sisulaisten, hommalaisten, muutoslaisten kuin persujenkin. Ei lähtenyt Muutospuolueeksi tulleen kannattajakorttiporukan ehdokkaaksi, mutta pystyy sujuvasti tanssaamaan heidänkin kanssaan maahanmuuttokriittisen performanssin teematanssia. Äijähän otti Perussuomalaisten jäsenkirjankin vasta -11 vaalien aikaan. Melkoinen skenesuperstar tosiaan, jos häntä nettimaailman termein luonnehtii. Tavan kuolevaisen kanssa olisi varmasti tullut jonkinlaiset veetutuksen ja nolatuksitulemisen synnyttämät lyhyiden teräesineiden hipat, mutta ei tälle heidän mestarilleen, jonka tosiaan saavat siksi isolla etukirjaimella kirjoittaa, ihan täysin ansaitusti. Tuo äijä on jokaisella puolella oikeaan aikaan, mutta millä puolella hän on juuri nyt?

  Perussuomalaisen esivallankumouksen ja sotakommunismivaiheen puolueen sisäistä mieliteenvaihdantaa halvaannuttavasta vaikutuksesta taas on ihan oikeaa havaintoa. Olennainen kysymys on, että kuinka säilytetään populistipuolueiden ikuinen tapa laulaa lallattaa silkkana punkkina ”mä olen mitä vaan”, kun samaan aikaan Loistava Johtaja julistaa virallisen lavan puhujanpöntöstä aikalailla toista ja hyvinkin kiinteää sanomaa. Siihen ei olla taidettu varautua porukassa, joka on mennyt aina vaali vaalilta ylöspäin ja minkä Ikuinen Presidentti on niitannut joka ainoan haastajansa ettei tämä ole puolueessa tarinaansa kertomassa. Timo Soinin itse suunnittelema Kekkosslovakia -teemapuisto on sotkenyt siellä kävijöiden päät niin voimakkaasti, että puolessa vuodessa on päästy vaiheeseen missä oltaisiin normaalisti vasta vähintään kahden vaalikauden raskaan hallitusvastuun jälkeen.

  Soininkaajataiset tulevat vasta, kun viettitason yllyke katkaisee tietoisen mielen epäröinnin ja pelon. Keskeinen ongelma on, että ei ole vielä ketään sellaista johtavassa asemassa olevaa, joka härnäisi iskemään mutta joko tempaisusta puuttuisi ponsi, menisi hutiin tai Soini peräti horjahtaisi näkyvästi. Eli ei tule merkkiä tai yllykettä, sana kunkin oma. Tynkkynen ja Saarakkala eivät kelpaa, he ovat silkkoja pikkukakkosia. Kiemunkia en tunne, mutta päädyn kysymään että ottaako kukaan hänet edes ihan tosissaan? Halla-aho käsiteltiin jo ja muita ei sitten näykään, esimerkiksi Olli Immonen on merkillisen hiljaa mieheksi jo livautti ihan selkeän johtajuushaasteen kesällä. Vai oliko se selkeästi vahinko?

  No, jokatapauksessa tämä tilanne ei ihan äkkiä kriisiydy miksikään, koska puuttuu äkkikäänne missä näkyviin tulisi joku Timo Soinin poliittista painoarvoa ja johtajuutta vastaava tekijä. Tai että sanottujen painoarvon ja johtajuuden merkitys paljastuisi olennaisesti luultua pienemmäksi. On reilusti aikaa pelata puolueenjohtajapeliä ja koota kuppikuntaa, jos jotain on sisäpuolella ja jotain aikoo. Ulkopuolella oleville ei tule vielä vähään aikaan mitään nähtävää. Väitän, että alkuperäiset tuuletuskokouksen vaatijat väsähtävät ja suurempaan lupauksentekoon tai uhoon ryhtyneille tulee vielä sanansyömisongelma.

 11. 11

  LL sanoo

  Kyllä Timo Soinin nimi poliittiseen historiaamme jää, hän on taivaltanut pitkän tien poliitikkona ja sai lopulta minkä halusi. Ministerin pestin. Samaa ei voi sanoa kaikista niistä jotka roikkuvat hänen takin liepeissään, heitä ei myöskään odota sama kohtalo. Jussi Halla-aho ei ole ”pomoainesta” vaikka onkin saanut oppilapsia ympärilleen.

  Aivan toinen asia on puolue ja erityisesti sen kannattajat (puolueen varsinaiset jäsenet ovat oma lukunsa). Suurin osa suomalaisista ei ole minkään puolueen jäsen. Ja äänestämme kuitenkin puolueiden asettamia ehdokkaita. Viimeisin kannatusmittaus osoitti kuinka nopeassa ajassa iso määrä kannattajia siirtyy pois tai jopa takaisin. Kepultahan katosi kannattajat jokunen vuosi sitten, mutta saivat ne takaisin ja varmaan myös ihan uusiakin kannattajia viime vaaleissa.

  Meillä on neljät vaalit: eduskunta-, kunta-, EU -ja pressanvaalit. Jokaisessa vaalissa voi valita eri puolueen ehdokkaan. Itse olen äänestänyt kolmen eri puolueen ehdokkaita, vaaleista ja myös ehdokkaasta/puolueesta riippuen. Äänestäjillä on tässä maassa runsaasti valinnanvaraa! Jotkut väittävät, että liikaa, ja toiset sanovat että se on merkki toimivasta demokratiasta. Taivun hieman enemmän jälkimmäisten puolelle, koska meillä ei synny sitä vaarallista tilannetta, että valtaan pääsisi vain yksi puolue jota kannattaisi yli puolet äänestäjistä.

  Äänestäjien pettymys on huono juttu puolueen kannatukselle, mutta se on myös huono juttu äänestysinnolle. Matala äänestysinto nostaa herkemmin heikkotasoisia päättäjiä vaativaan eduskuntatyöhön. Blokkivaalit, malli joka on Ruotsissa, olisi äänestäjän kannalta parempi. Äänestäjä äänestäisi hallitusohjelmasta ja siitä puolueiden yhteenliittymästä jonka toivoo hoitavan maan asioita. Silloin äänestettäisiin asiasisällöistä. Populistinen politikointi jäisi sivummalle ja vähemmälle.

 12. 12

  PAULI Räsänen sanoo

  Perussumalaisten veljessodassa on samantapaiset piirteet, kuin skp n sisäisissä kamppailuissa seitsenkymmenluvulla. Myös demareiden hajaannus skogilaisiin ja leskisläisiin on lähihistoriaa. Maalaisliitosta erosi Vennamon popoo, joten eihän tässä ole mitään ihmeelistä. Saarakkalan kovat oteet ihmetyttävät, ei ole kauan,kun häntä kaavailtiin Soinin manttelin perijäksi.

 13. 13

  kari a. sanoo

  Toisaalta tuo hajaannus ei vaikuta eduskunnan valtasuhteisiin mitään, mutta veikkaisin että tässä kohtaa Soinilla alkaa olemaan ihan oikeasti tuumauksen paikka.
  Ja onhan puolue Soinin suulla lipsunut melkoisesti sekä alkuperäisestä ohjelmastaan että hallitusohjelmastakin, joten ehkä se on edessä persujen hajoaminen ja uuden puolueen synty joka todennäköisesti tulee saamaan melkoisen äänivyöryn, jos uudet vaalit joudutaan suorittamaan. Ilman Soinia.

  Toisaalta, ainahan on mahdollista että Soini yksinkertaisesti lempataan pois puolueen johtajan paikalta. On sitä kummempaakin nähty…

 14. 14

  stunned sanoo

  Olet väärässä ketjussa. Tämä artikkeli käsittelee Soinia ja PS:n valtataistelua.

  Mäntylä puhuu maahanmuuttajista, joille hän kaavailee ”varmasti alhaista tasoa [tuissa]”. Ministerin puheiden perusteella on mahdotonta tarkasti sanoa, mistä ihmisryhmästä hän puhuu tai mitä tasoa ollaan leikkaamassa, sillä hän sekoittaa kaikki eri tavoin maahan tulleet ei-kansalaiset (oleskelulupalaiset, työ- tai perheperustainen maahanmuutto, pakolaiset ja turvapaikanhakijat).

  Myös myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt on perustuslain mukaan asetettava samaan asemaan lain edessä. Jos heiltä leikataan tukia, on myös suomalaiselta työttömältä kantikselta leikattava työmarkkinatukea.

  Haluat siis, että kaikilta leikataan tasapuolisesti. Mikäs siinä, mutta se jättäisi sadat tuhannet ihmiset Suomessa heitteille (jo nykyinen sosiaaliturvan taso on EU:n mukaan liian alhainen). Oletko miettinyt, kuinka tämä vaikuttaa vakauteen, turvallisuuteen ja yhteiskunnan eheyteen? Olen varma, että kaikki nämä ihmiset eivät tyydy ikuisesti osaansa, vaan vaativat tai ottavat sen, mikä riittää elämiseen keinolla tai toisella.

  Oman tulkintani mukaan Mäntylä aikoo näivettää nämä ihmiset (saksaksi ’vernichten’), koska hänellä ei ole laillisia keinoja estää turvapaikanhakemista tai maahanmuuttoa. Keino on tuttu Valtakunnan työleireiltä. Mäntylä jättää myös ilmeisen tarkoituksellisesti tarkentamatta, keitä leikkaukset koskevat ja millä perusteella. Vaikuttaa siltä, että ministeri kaavailee pilottiprojektin jälkeen lain laajentamista koskemaan vieläkin suurempaa osaa väestöstä vailla työtä tai elinkeinoa.

  • 14.1

   LL sanoo

   Kaikissa puolueissa on aina sisäisiä ristiriitoja, media repii niistä parhaimmat otsikot ja ohjaa kansalaisten huomion pois asioista jotka valtakunnan politiikassa ovat paljon huomionarvoisempia.

   Mäntylä toteuttaa oman puoleensa linjaa ja yrittää nyt leikata maahanmuuttajien tukia. Jotka ovat kärpäsen pieru koko valtion budjetissa. Hän tosiaan sekoittaa kaikki maahantulijat samaan vatiin, mutta niinhän työttömistäkin puhutaan. Kaikki ne ovat samanlaisia työnvieroksujia, kotisohvalla lojuvia elämäntapaintiaaneja, veronmaksajien piikkiin eläviä yhteiskunnan elättejä. On kuvitteelisia Niitä ja yhtä kuvitteellinen Me.

   Perussuomalaisia yhdistää kokoomukseen ja kepuun yhteinen hallitus. Yhteinen politiikka mitä se toteuttaa. Suunta sillä on wellfare-yhteiskunnnasta workfare-yhteiskuntaan. Suomeksi: hyvinvointivaltion alasajosta ja sosiaaliturvan romuttamisesta (siksi puhutaan vastikeellisista/vastikkeettomista etuuksista ja kuinka hyvä sosiaaliturva laiskistuttaa). Tämä hallitus on tästä suunnasta täysin yksimielinen. Ja. Se kohdistuu aivan kaikkiin, ei ainoastaan maahanmuuttajiin. Orjatyöyhteiskunnan mallit ovat jo olemassa. Nyt saadaan vaan lisää väkeä pakotettua valtiolaivan kaleeriorjiksi.

 15. 15

  Kesäpoika sanoo

  Sen verran tähän mielenosoitukseen; mitäs erikoista siinä on, että joku oman puolueen jäsen kritisoi hallituksen toimintaa mielenosoituksessa?

  Pridessä nimittäin marssivat niin SDP, Vihreät ja Vasemmistoliikko sekä Kokoomus vaatimassa tasa-arvoa homoille, samalla kun olivat itse tekemässä hallituspolitiikkaa…

 16. 16

  Jussi Pelkonen sanoo

  Olen yrittänyt antaa Terhi Suopungille jo pariin kertaan henkilökohtaista palautetta, mutta hän ei jostain syystä välitä vastata minulle. Ehkä hän on jo jäänyt jumiin omaan kiemunkiinsa.

  Ennustin jossakin ryhmässä jo persujen hallitusvastuun alettua, että Soinin-vastaiset äänenpainot lisääntyvät, ja puolue hajoaa. – Tosin olin sen verran väärässä, että veikkasin kritiikin alkavan ensi vuoden maaliskuussa ja puolueen hajoavan viimeistään vuoden 2016 joulukuussa.

  Ilmeisesti veikkaukseni meni vuodella vikaan. – Peruutan Lotto-lappuni.