Sakeaa soppaa

Olette varmaankin  joskus tehneet vaikkapa makkarasoppaa isolla kattilalla ja lämmittäneet sitä monta kertaa. Jos siihen ei lisää vettä, niin joka lämmityskerralla soppa vähenee ja sakenee, kunnes se alkaa muuttua puuroksi.

Vähän samalla tavalla on käynyt ns. maahanmuuttokriitikoiden tarinoiden. Heidän ajatuksensa ovat muhineet yhdessä ja samassa kattilassa jo niin kauan, että niistä on jäljellä enää erittäin sakeaa puuroa. Se alkaa olla jo niin paksua, että normaalilla ajattelulla varustettu sitä kavahtaa, mutta ns. maahanmuuttokriittiset eivät itse huomaa puheissaan mitään outoa. He eivät huomaa, että hutussa ovat jäljellä enää uskomaton typeryys, salaliittoteoriat ja suoranainen yllytys väkivaltaan höystettynä erittäin huonolla maulla.

Sosiaalinen media vilisee toinen toistaan kamalampia turvapaikahakijoiden tekemiä tai ainakin aikomia rikoksia, joista poliisi ei ole kuullut mitään. Tämä tosiasia ei hidasta kerrontaa, koska sehän on selvä todiste poliisin suun tukkimisesta. Turvapaikanhakijoiden saamien tukien runsautta todistavia tiliotteita on löytynyt pankkiautomaattien roskiksista. Turvapaikanhakija ei voi avata suomalaista pankkitiliä ennen kuin on saanut oleskeluluvan, mutta tätä on turha kertoa. Se on suvakkien mädätystä ja valehtelua. Verkkojulkaisu MV on näyttänyt ihan kuvan, jossa turvapaikahakija rehvastelee saamillaan rahoilla. Laskutaitoinen huomaisi, että rahaa oli 315 euroa eli vastaanottorahan verran ja se maksetaan käteisenä juuri siksi, että pankki ei avaa turvapaikanhakijalle tiliä.

Pelkoa ja hysteriaa lietsotaan siihen malliin, että ihmetyttää mitä nämä ihmiset pelkäsivät ennen kuin tuli turvapaikanhakijoita. Luultavasti toisiaan ja susia.

Näiden ihmisten oma pelko ja toisten lietsominen pelkoon ovat naksauttaneet jotain heidän päässään. Vai mitä pitäisi ajatella tällaisista ilmeisen tosissaan kerrotuista jutuista?

12107259_10207875043014918_9215868410616138841_n

12119105_1005258662859090_8512088696934473166_n

Uskooko joku ihan oikeasti, että turvapaikanhakijat valittavat kirkonkellojen soitosta ja kaupoissa myytävästä sianlihasta? Onko joku oikeasti niin tärähtänyt, että värjää lapsensa hiukset mustiksi vain estääkseen pakolaismiehiä kiinnittämästä häneen huomiota? Aikooko joku ihan tosissaan ruveta raahaamaan sianruhoja ja -päitä vastaanottokeskuksen ovelle?

Nämä ihmiset eivät todellakaan huomaa mitä ovat tehneet itselleen ja toisilleen näillä kauhutarinoilla. He ovat muodostaneet synkän, ihmisvihamielisen ja suorastaan verenhimoisen kultin, jonka puhkeaminen väkivaltaan on vain ajan kysymys.

Tai eihän se enää ole edes ajan kysymys. Siilinjärvellä heitettiin savukranaatteja majoituspaikan oveen ja yksi vastaanottokeskus on yritetty polttaa. Ns. maahanmuuttokriittisten mielestä tämä on normaalia itsepuolustusta maahantunkeutujia vastaan ja siis pakolaisten vika.

Ja tätä kansaa on joskus sanottu sivistyneeksi ja hyvin koulutetuksi.

 

Kommentit
 1. 1

  Gamma sanoo

  Joku kirjoittaa Facebookissa näin, mitä sitten? Ehkäpä hän on ymmärtänyt jotain väärin tai ehkäpä joku maahanmuuttaja todella on sanonut kyseisellä kylällä noin – onhan maahanmuuttajienkin joukossa todistettavasti porukkaa moneen junaan, kuten henkilöitä joille ensimmäinen asia on valittaa suomalaisesta ruoasta. Asialla on turha spekuloida koska kaikkia tosiasioita ei ole tiedossa, vai onko jossain todisteita siitä, että väite ei pidä lainkaan paikkansa?

  • 1.1

   Saku Timonen sanoo

   Kyllä väitteen esittäjällä on velvollisuus todistaa väitteensä, ei minulla, joka en suostu uskomaan noin hulluja väitteitä.

   • 1.1.1

    Jargonland sanoo

    Puumanainen Nariapori yrittää viedä tärkeimmät huomiot pois ydinasiasta näihin kyläjuttuihin. Näin sivuutetaan ovelasti asia Nuorista miehistä jotka jättäneet lspset ja naiset heidän msinitsemiin vaarallisiin oloihin. Loppumatonta perusjargonia. Menisi keskustelemaan asioista esim elävältä poltetun 17 v tytön omaisten kanssa.

  • 1.2

   Lassi Topppinen sanoo

   Joku on ehkä joskus sanonut jossain jotain. Siitähän saadaan mukavaa jutunjuurta, löylytellessä hyvässä seurassa.
   Vanha juttu, mutta kerran vielä: minä en pysty todistamaan väitettäni, että Jumalaa ei ole olemassa. Se ei kuitenkaan ole todiste Jumalan olemassaolosta.

  • 1.3

   PMRyyppö sanoo

   Samaisen naishenkilön FB-sivuilta:
   ”Liisa Mariapori Suurella osalla suomalaislapsia on kauniit vaaleat hiukset, joten lasten turvallisuuden kannalta on hyvä, että ne värjätään mustaksi, jotta ne ei niin paljon kiinnosta näitä maahanmuuttajia.”
   Jos tuo ei ole vainoharhaista, niin kikä.

  • 1.4

   Lepola sanoo

   Otahan nyt Gamma huomioon, että vastaanottokeskuksissa valitettiin lähinnä siitä, ettei ne ite saanu tehdä ruokaa siellä. Samaan aikaan kuitenkin puolet näistä suomalaisista perseilijöistä huutaa, että kouluruoka (jota tarjoiltiin kyseisessä Oulun vastaanottokeskuksessa) on ala-arvoista ja koululaiset kärsii siitä paskasta, jota niille syötetään, mutta pakolaiset joutuu myrskyn silmään kun ovat samalla kannalla suomalaisten kanssa. Ja olisihan tuo mukavaa laittaa sun nimi seuraavaan päivitykseen fabossa saatetekstillä ”v’ttu mikä pelle, pitäis tappaa. Ei tollasella oo arvoa elää.” Ei suurella yleisöllä oo todisteita sun elämän arvokkuudesta, joten mikään ei mua estäisi kirjoittamasta sitä, tai voisin vain vastata ”mitä sitten?” Ikävä kyllä en alennu persun tasolle tässä(kään) asiassa.

   • 1.4.1

    Saku Timonen sanoo

    Tätä minäkin olen ihmetellyt. On ihan oikein, kun suomalainen valittaa koluruuasta ja vanhuspalvelun laitosateriosta, mutta pakolaisen pitäisi vain kiitellä niitä. Miksi pakolaisille on eri säännöt?

    • 1.4.1.1

     Etsu sanoo

     No eipä minun kouluruoasta valittamista koskaan ole hyvällä katsottu. Valitin peruskoulussa, että ruoka on pahaa, enkä halunnut syödä sitä, vaan säästin nälkää kotiin. Minulle kerrottiin, että se ruoka on hyvää kun se on ilmaista ja minulla on anoreksia.

    • 1.4.1.2

     Kuhan kuvittelen sanoo

     On ihan oikein, kun suomalainen valittaa koluruuasta ja vanhuspalvelun laitosateriosta, mutta pakolaisen pitäisi vain kiitellä niitä. Miksi pakolaisille on eri säännöt?

     Johtuisko vaikka siitä, että olet pakolainen. Jos minä lähtisin suomesta sotaa karkuun, tai jotain muuta sen tapaista. Olisin todella kiitollinen jos saisin ruokaa ja katon päänpäälle, mutta ei kun näille pakolaisille pitää antaa ilmeisesti, vesi kultamaljakossa ja kaviaarit kultavadilla. Miksi meidän pitää käyttää verorahoja heidän ylläpitoon niin järkyttävät määrät, kun oma kansa kuolee kaduille?

     • 1.4.1.2.1

      Mimmi sanoo

      Siis missä oma kansa kuolee kaduilla? En ole nähnyt tai kuullut sellaisesta.

     • 1.4.1.2.2

      juuhelikkäs sanoo

      Ovatko nämä jotenkin toisensa poissulkevia seikkoja – siis kiitollisuus turvapaikasta ja sen kritisointi? Enkö voi olla kiitollinen Mannerheimille jos kritisoin Itä-Karjalan keskitysleirejä?

     • 1.4.1.2.3

      Pale sanoo

      Melko huvittavaa kuunnella paasausta kun mamuja autetaan mutta meidän kodittomia ei. Tämähän ei jälleen kerran pidä paikkaansa. Ja jos oman elämänsä töpeksii ja joutuu kadulle niin sehän ei ole muun kansan ongelma tai syy. Sota taas ei ole tavallisen kansalaisen oma valinta. Ja ainahan sitä kaikki sanoo, että minä en ainakaan valittaisi tai minä kyllä tekisin toisin. Me jos joku olemme niin valittavaa kansaa että epäilen suuresti tuon pitävän paikkaansa.

     • 1.4.1.2.4

      Peter sanoo

      Palen mielestä siis kotimaamme kodittomien ja työttömien tilanne johtuu omasta töpeksinnästä.
      Hienoa, mitähän näille työttömille töpeksijöille pitäisi tehdä? Avustukset vois ainakin ohjata näille reippaille maahanmuuttajille?

    • 1.4.1.3

     Haloo sanoo

     Oikeasti kysyt miksi pakolaiselle on eri säännöt kun tullaan ruoasta valittamiseen? Olisikohan siksi että he eivät siitä veroillaan maksa. En kyllä ymmärrä myöskään kouluruoasta valittajia, mutta sinä menit absurdiudessa juuri astetta pidemmälle. Menisit sinäkin töihin niin näkisit ettei raha vain taianomaisesti ilmesty seinästä. Ainiin, suurella osalla mm. vasemmistoliiton kannattajistahan raha nimenomaan tipahtaa tilille vaivaa näkemättä.

     • 1.4.1.3.1

      Saku Timonen sanoo

      Jaha. Maksavatko kaikki suomalaiset saamistaan palveluista? Jos eivät maksa eivätkä mahdollisesti koskaan ole maksaneet veroja (esim. vaikeasti kehitysvammaiset), niin heille ei sitten varmaan pidä antaa mitään.

      Mistä riittää teitä, jotka luulette minun olevan työtön? Ottaisit sinäkin pikkuisen selvää ennen kuin tulket tänne kommentoimaan.

     • 1.4.1.3.2

      stunned sanoo

      Ei, olet erehtynyt. Valtaosa vasemmistolaisista on koulutettua väkeä ja elättävät itsensä työllään. Vasemmistolaisuus on arvo ja näkökanta, joka kunnioittaa ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa. Ketään ei jätetä heitteille ja työstä on maksettava palkkaa.

    • 1.4.1.4

     Rudel hans sanoo

     Tähän on helppo vastata. Ainakin meillä päin maksaja päättää — oli kyse mistä tahansa. Suomalainen maksaa koulu- ja laitosruoat, joten hänellä on myös oikeus valittaa niiden laadusta, mikäli koskee rahasummalla pystyttävän parempaan laatuun.

     Miten irakilaiset ja somalit ovat osallistuneet laitosruoan kustannuksiin?

     • 1.4.1.4.1

      Saku Timonen sanoo

      Teillä päin ei sitten ole aavistustakaan Suomen sosiaaliturvan yleisitä määräytymisperusteista. Minä saan tuloja kolmesta eri työstä eli maksan veroja aika paljon.Pitäisikö minun siis saada määrätä mihin minun verorahojani käytetään?

     • 1.4.1.4.2

      juuhelikkäs sanoo

      Jaa, missäs tästä pääsee päättämään, veronmaksajana kun taidan olla maksaja ja toivoisin että vihdoinkin päästäisiin kouluissakin eroon lihaperunasoselaatikosta ja maksapihveistä. Oisko jotain osoitetta johon ilmoittaa tästä päätöksestä jonka suomalainen maksaja on tehnyt vai oisko kuitenkin niin ettei se ihan niin nyt tainnut mennäkään että maksaja (tai siis, ilmeisesti sinä?) päättää?

      Tuolla nimimerkillä en kyllä odottanutkaan ihan kirkasäänisintä Jericho-Trompetea..

     • 1.4.1.4.3

      LL sanoo

      Rudel hans, ai että maksaja päättää? Pääsenkö sitten päättämään lapsiperheiden asioista, kun sentään on kyse melkoisen mittavasta tulosiirosta lapsettomilta lapsellisille?

      No en. Eikä se harmita yhtään. Toivon, että pärjäävät ja voivat mahdollisimman hyvin.

    • 1.4.1.5

     Juha sanoo

     Siksi kun se on pakolainen ootko jotenki vajaa ku et ymmärrä

     • 1.4.1.5.1

      Saku Timonen sanoo

      Toinen meistä taitaa tosiaankiin olla jotenkin vajaa tai ainakin tietämön sosiaaliturvan määräytymisperusteista.

     • 1.4.1.5.2

      Peter sanoo

      Miksi Suomen pitäisi maksaa sosiaaliturvaa vaikkapa irakilaiselle?
      Jos Sakari nyt unohtaa sen lakimiesroolin?
      Mikä muu pätevä syy löytyy sen lisäksi että meillä on tyhmä laki.

     • 1.4.1.5.3

      Saku Timonen sanoo

      Toisin sanoen haluat noudattaa vain sellaisia lakeja, jotka sinua itseäsi miellyttävät. Valitettavasti yhteiskunta ei toimi sillä tavalla.

   • 1.4.2

    PeelsePuupi sanoo

    Lisäksi valitettiin lehmänmaidon lotraamisesta joka paikkaan. Enpä ihmettelisi, vaikka näissä kulttuureissa, joissa lehmänmaitoa aikuiset ihmiset eivät käytä, olisi enemmän myöskin laktoosi-intolerantteja. Ainakin vaikuttaisi loogiselta. Lisäksi niiden, jotka valittavat turvapaikanhakijoista aiheutuvista kovista kustannuksista, pitäisi ymmärtää, että se puuro on halvempaa, jos se keitetään veteen maidon sijaan. Eli omaa järkeäkin saa taas kerran käyttää.

    • 1.4.2.1

     juuhelikkäs sanoo

     Laktoosin sietokykyhän se on maailmanlaajuisesti se paljon harvinasempi mutaatio. Wikipedian mukaan Libanonilaisista (joka oli about paras vertailukohta mitä listalla oli – Tuaregit ja Beduiinit ovat kuitenkin vähän eri sakkia vaikka sietävätkin laktoosia jopa paremmin kuin Suomalaiset) 78% on laktoosi-intolerantteja. Ei tosiaan ihme jossei ole puuro maistunut, ainakaan toisella kerralla..

     • 1.4.2.1.1

      PeelsePuupi sanoo

      Juuri näin. Varmaan pähkinäallergikonkin pitäisi olla kiitollinen tarjotuista pähkinöistä, kun kurkku turpoaa umpeen. Kiitollinen voi olla, luovuttamatta silti asiastavalitusoikeuttaan pois.

 2. 2

  Esko Heikkilä sanoo

  Liisa Mariapori hekumoi n. pari vuotta pakolaisrakkautensa ja uhmisystävällisen sydämellisyytensä loisteessa. Sitten valtion tuki pakolaisten makailukeskuksia perustaneille kunnille loppuu. Ne pakolaiset, jotka eivät ole livistäneet Etelä-suomen ulkomaalais-slummeihin, jäävät loisimaan majoituspaikkakunnille ja alkavat todenteolla toteuttaa itseäänKotoutumaan? eEvät ne kotoudu, eivät parikymmentä vuotta sitten maahantuodut somalitkaan ole kotoutuneet tai integroituneet. Työttömyysprosentti on heidän keskuudessaan 80%, eikä se ole sattumaa. Työnteko ei kuulu heidän kulttuurinsa, no naiset voisivat jotakin käpistellä, jos oppisivat. Mutta nämä irakilaiset ja muut ovat eri asia? Varovasti, varovasti, tuollainen huomautus hipoo jo sananvapauden rajoja ja on halventavaaa vihapuhetta.kun tämä touhu aloitettiin, esitettiin säälittäviä tarinoita sodan jaloissa nälissään viruvista syyrialaislapsista. Ja mitä me näemme Ruotsin rajalla? Riskejä nuoria miehiä marssii rinta rinnan kohti busseja ja makailukeskuksia. Eikö heidän pitäisi olla kotimaassaan puolustamassa arvojaan ja perheitään?

  • 2.1

   Saku Timonen sanoo

   Missä armeijassa monista heidän pitäisi mielestäsi sisällissodassa taistella? Hallituksen, joka käy sotaa omia kansalaisiaan vastaan vai jossain kapinallisarmeijassa, jotka kaikki käyvät sotaa kaikkia vastaan?

   • 2.1.1

    AK sanoo

    Missähän tuossa esitettiin että pitäisi olla sotimassa?

    Muutenkin nää sun jutut alkavat hillua säälittävän rajamailla. Oli varmaan vaikeaa jostain fabosta kaivaa kaikkein harhaisimmat mamuvastaiset kommentit ja niitä tökkiä. Etkö edes vähän kaipaa haastetta? Vai onko vaikkapa Halla-Ahon juttujen torppaaminen eri liigan miesten touhuja?

    • 2.1.1.1

     PMRyyppö sanoo

     Suora lainaus kommentista: ” Eikö heidän pitäisi olla kotimaassaan puolustamassa arvojaan ja perheitään?” Mitäköhän tuo sitten muuta tarkoittaisi kuin sotimista vai kuinka monella tapaa sana ”puolustaminen” on ymmärrettävissä?

    • 2.1.1.2

     stunned sanoo

     Siellähän se sanotaan viimeisellä rivillä, jos malttaa lukea sinne asti.

    • 2.1.1.4

     Saku Timonen sanoo

     Minä kaivoin vuosi sitten esille Halla-ahon sen lastenvaunujutun alkuperäiseksi sepittäjäksi, joten hänen juttunsa eivät poikkea mitenkään Mariaporin ja kumppaneiden tarinoista. Samaa sepitettä.

     • 2.1.1.4.1

      AK sanoo

      Ymmärräthän että tälläisellä somesta kaivetulla sonnalla ja sen yleistämisellä koskemaan kaikkia mamukriittisiä et itse asiassa aja itse asiaa eteenpäin yhtään. Ellet tietysti halua ettei kriitikoilla saa olla sanansijaa kritiikilleen? Silloinhan teet mitä hienointa työtä, kaivetaan erimieltä olevien joukosta ne kaikkein huonoimmin esitetyt kommentit ja tehdään niistä naurunalaisia (olipas tämä vaikeaa). Sitten se kaikki inho ja viha menee vaan piiloon enkä ole yhtään varma miten hyvä asia se on.

      Eli Halla-Aho on mielestäsi sepittänyt jonkun lastenvaunujutun ja nyt kaikki mitä hän on sanoo on samaa kuin mariaporilla? Mamujen tekoja ei saa yleistää koskemaan koko ryhmää mutta näköjään mamuvastaisten teot saa? Taidat olla pikkasen katkera jostain?

     • 2.1.1.4.2

      Saku Timonen sanoo

      En minä ole katkera, mutta sinä tunnut olevan. Totuus sattuu.

     • 2.1.1.4.3

      Peter sanoo

      Halla-ahon jutut on huomattavasti järkevämpiä kuin Sakarin.
      Onhan täällä Sakarinkin kirjoituksia upotettu epätosina vaikka kuinka monta kymmentä.

      Sitten jos vertaa Sakarin ja Halla-ahon poliittista uraa niin huomaa että se järkevämpi osapuoli on urallaan jonnekin edennytkin.
      Sakari on jonku tuppukylän kunnanvaltuutettu kun Halla-aho on sen sijaan valtakuntamme kovimpia ääniharavia.

     • 2.1.1.4.4

      Saku Timonen sanoo

      Juu, muista ylistää Mestariasi joka käänteessä, niin saat armon. Miksiköhän sinä ja kaltaisesi yleensä luulette, että minä olisin edes pyrkimässä valtakunnanpolitiikkaan?

    • 2.1.1.5

     Eija sanoo

     Liisa Mariapori ei ole kuka tahansa ”harhainen mamuvastainen ” vaan ollut persujen vaaliehdokas.

    • 2.1.2.1

     Saku Timonen sanoo

     Saan palkkaa kolmesta eri työstä, kun kunnalliset luottamustoimetkin lasketaan mukaan. Oletko sinä mukana työelämässä vai kustannanko sinun häiriköintisi blogissani veroillani?

   • 2.1.3

    Peter sanoo

    Ei missään. Parasta kun jätetään vaimo ja lapset puolustamaan hyviä arvoja.

  • 2.2

   Liisa Korvenranta sanoo

   Tiedoksi Eskolle: kanadassa on paljon pakolaisia somaliasta. Heidän työllisyysasteensa on korkea. Eli kenenkähän vika on että eivät suomessa ole töissä. Täysin päättömiä väitteitä sinulla. Useimmat ihmiset haluavat tehdä töitä. Jos väität että se on riippuvainen etnisyydestä olet rasisti.

   • 2.2.1

    Mika Möjönen sanoo

    Niin, Liisa. Viimeisin lauseesi on sinänsä faktuaalisesti oikea, mutta kulttuuria ja etnisyyttä on turha lähteä sekoittamaan. Tunnen kymmenkunta toisen, pari taitaa olla jopa kolmannen, polven somalimaahanmuuttajaa. Kaikki ovat töissä tai opiskelevat, yhtä lukuunottamatta lisäksi ihan mukavia kavereita kaikki. Ja siis eihän siinä yhdessäkään mitään, varmasti yksi kymmenestä suomalaisestakin on mulkku.

    Tämän hetken pakolaistilanne on vain yksinkertaisesti kestämätön. Humanitääristä tukea pitää antaa niille, jotka sitä tarvitsevat, mutta realiteetit pitää tiedostaa. On saatava kyseenalaistaa pakolaisten motiivit ja oikea hädänalaisuus ilman rasistin leimaa. Tiesitkö, että Suomen pakolaispolitiikka Irakin, taisi olla myös Somalian, suhteen on löysempää kuin käytännössä missään muualla Euroopassa? En tiedä onko näissä muissa länsieurooppalaisissa valtioissa itketty ”kansainvälisen maineen menetystä”, niin kuin meillä, mutta siellä valtion osalta on todettu asialliseksi tarkastaa esimerkiksi nyt sen Irakin turvallisuustilannetta uudelleen. Sama pitäisi tehdä myös täällä, ja niin ollaan ilmeisesti tekemässä. Miksi suurin osa pakolaisista on Irakista eikä Syyriasta? Miksi he tulevat juuri nyt? ISISillä ja kumppaneilla lienee osansa vastauksessa, mutta suurempi osa liittyy Erdoganin rajapolitiikkaan, jolla kyseinen vekkuli pyrkii painostamaan EU:lta etuja ja vapauksia mm. kurdien käsittelyn kanssa. Käsittelyn, joka on lähes yhtä kaukana inhimillisestä kuin ISISin toiminta. Auttaminen ja hyväihmistely on mukavaa puuhaa, mutta ei kaikilta faktoilta pidä niiden edessä ummistaa silmiään.

    Petteri Orpo, josta nyt en liiemmin noin muuten välitä, totesi muistaakseni järjestelmän kestävän 20k pakolaista tänä vuonna, ja se on mennyt jo rikki. Pitääkö rajat avata? Missä menee raja? 100k? 200k? 500k? Tilanne äityy mahdottomaksi tätä menoa. Ei vastasyntyneenä suomalaiseen yhteiskuntaan adoptoidulla irakilaislapsella ole keskimäärin sen huonompia henkisiä edellytyksiä kuin suomalaisella vastineellansakaan, mutta kouluttautumattomalla kaksikymppisellä irakilaismiehellä on melkoisesti suurempia vaikeuksia integroitua, työllistyä ja olla muunakin kuin taakkana yhteiskunnalle kuin suomalaisella vastineellaan. Ei se johdu siitä irakilaisnuoresta, mutta niin se vain on.

    Tarkkaa faktaa minulla ei ole, sitä on hieman vaikea löytää mistään, mutta Halla-aho on ainakin maininnut (anteeksi, että lainaan suuren saatanan ”näkemyksiä”, mutta en lähtisi dumaamaan asiaa vain, koska se on Halla-ahon kynästä. Loppujen lopuksi rasistissävytteisistä blogikirjoituksista sun muista huolimatta kyseessä on ihan fiksu mies) nyt tänne tulleiden irakilaisten kouluttautumisasteeksi n. 20% – tämä osuus on siis käynyt keskikoulun. Tilasto voi olla täyttä paskaa, tai sitten ei. Mikäli se on edes lähellä totuutta, niin meillä on kohta käsissämme helvetisti vihaisia syrjäytymisvaarassa olevia nuoria miehiä ilman todellista mahdollisuutta päästä työ- tai opiskeluelämään käsiksi, varsinkin kun huomioidaan Suomen todella joustamattomat työmarkkinat. Siitä skenaariosta ei ole seurannut vielä yhdenkään kansakunnan historiassa mitään hyvää.

    • 2.2.1.1

     PeelsePuupi sanoo

     Samaa urputustahan on kuultu jo aiemminkin: ei me VOIDA ottaa 2.000 pakolaista, siitähän tulisi maailmanloppu! Otetaan KORKEINTAAN tuhat, mutta mieluummin vain viisisataa! Nyt pakolaisia on tullut se n. 25.000 ja mitään maailmanloppua ei tullutkaan. Ne ei vienytkään meidän rahoja, ja meidän naisetkin saa ihan itse valita, viedäänkö heidät. Hallitushan lupaili jopa veronalennuksia suomalaisille! Melko kumma juttu, jos samaan aikaan ”ei voida elättää” ja kuitenkin veroja lasketaan? Edelleen avustusjärjestöt, esim. SPR eivät olisi valittaneet, että kyseisen turvapaikanhakijamäärän kanssa ei olisi tultu toimeen: päinvastoin, on sanottu, että kiirettä pitää, mutta tämän määrän kanssa pärjätään. Kuuluisa elämäntapataiteilija Junes Lokka kuvasi kolmen tunnin videon Tornion ”Rajat Kiinni” -mielenosoituksen yhteydessä, jossa hän (krapulassa) toisteli samaa mantraa: tilanne on kestämätön. Ei, ei minun tilanteeni ainakaan ole kestämätön turvapaikanhakijoiden takia. Jos jonkun henkilökohtainen tilanne ON kestämätön, kertokoon kaikille, millä tavalla se on kestämätön, niin katsotaan mitä voisimme asialle tehdä.

     • 2.2.1.1.1

      Mika Möjönen sanoo

      Ettehän te ottaneet kantaa yhteenkään argumenttiin, kumpikaan teistä. Et ihan oikeasti ymmärrä, mitä eroa on vaikkapa 100 000 elätettävällä ja kahdella tuhannella elätettävällä, varsinkin nykyisessä taloustilanteessa? Milloin kuvittelet tämän tilanteen alkaneen, kun luulet, että sen vaikutukset näkyisivät kokonaisuudessaan jo nyt? Ei kyse ole siitä, että pakolaisille maksettaisiin käteen rahaa tai jotain, mistä ilmeisesti ku ottelut näiden mielestäsi kuvitteellisten kustannusten koituvan. Kuluja tulee vuosia, vuosikymmeniä, kestävästä sopeuttamisprosessista.

      Onko sinulla minkäänlaista ymmärrystä talouden mekanismeista, jos kuvittelet, että verojen laskemisella on tämän keskustelun kanssa mitään tekemistä? Virkkeesi olisi aivan yhtä hyvin voinut kuulua:”kumma juttu että olemme vitusti velkaa, vienti ei vedä, ja talouskasvu on 90-luvun lamaa hitaampaa, mutta silti veroja lasketaan!”

      Ei verojen laskemisen tarkoita sitä, että olisimme taloudellisesti hyvässä jamassa tai meillä olisi varaa lisätä suunnattomasti julkisyhteisöjen kustannuksia. Miten voi aikuisella(?) ihmisellä olla näin alkeellinen kuva?

      Näistä nais- ja rahajutuista, Lokkan mukaanvetämisestä puhumattakaan, en jaksa edes sanoa mitään. Tai no sanotaan nyt, että sä oot kyllä niin yksinkertainen, että ei sun mielipiteitäsi voi ottaa tosissaan.

      ^Tuo tuossa oli argumenttivirhe, samanlainen, joita oma tekstisi oli pullollaan. Ei siellä uudella lukemisella tainnut muuta ollakaan.

     • 2.2.1.1.2

      PeelsePuupi sanoo

      Omassa logiikassasi taitaa olla virhe, kun lasket, että kaikki maahanmuuttajat ovat koko elämänsä ajan vain kustannuseriä, eivätkä koskaan tuota mitään. Aikuisen maahanmuuttajan koulutus ja kuntoutus on yhteiskunnalle huomattavasti halvempaa kuin vastasyntyneen suomalaislapsen, joka siirtyy työelämään aikaisintaan 20+ vuoden kuluttua syntymästään. Joten mistä hyvästä rasistien muotisana ”elätettävä”?

    • 2.2.1.2

     LL sanoo

     Pelsepuupi on asian ytimessä. Suomeen kohdistuva maahanmuutto ei ole hallitsematonta. Suomessa on paljon tietotaitoa näissä asioissa. Etenkin SPR:llä.

     Maastamuutto on tällä hetkellä hyvin vilkasta pois Europpasta. Portugalista, Espanjasta, Italiasta ja Kreikasta on muuttanut satojatuhansia ihmisiä Euroopan ulkopuolisiin maihin. Paremman elämän vuoksi (työ ja toimeentulo). Ja muun muassa Afrikan kehittyviin ja kasvaviin valtioihin. Afrikassa on noin 60 valtiota joista vain 4-5 on käynnissä sota ja joista tällä hetkellä paetaan sotaa ja väkivaltaa tai vainoa. Pieni murto-osa pakolaisista suuntaa Europpaan.

     • 2.2.1.2.1

      arttu sanoo

      Oli murto-osa tai ei Eurooppaan, niin Pelsepuupi on kyllä todella pihalla siitä mitä se Suomelle maksaa. Kaiken lisäksi kun kielteisen päätöksen saaneitakaan ei saada maasta poistettua, vaan jäävät tänne viranomaisten tutkan ulkopuolelle pyörimään ilman oleskelulupaa, siis jos eivät suostu vapaaehtoisesti lähtemään.

      Ruotsissahan on myönnetty (jopa YLEn uutisoimana) kerrottu että maahanmuutto ei ole enää hallinnassa. Ei ole vaikea arvata mihin niitä työnnetään sieltä.

      jos väittää että pakolaiskriisin menot eivät ole meiltä pois, ei ymmärrä valtiontaloudesta mitään.

     • 2.2.1.2.2

      LL sanoo

      Mitäs ajattelee siitä, että yhteensä miljoona suomalaista asuu ja elää maahanmuuttajana tällä hetkellä jossain toisessa maassa?

     • 2.2.1.2.3

      PeelsePuupi sanoo

      En ole ollenkaan pihalla siitä, mitä se maksaa. Yksi viikkohan se oli laskettu minun puolestani, ja lopputulos oli, että yhden turvapaikanhakijan palvelut Suomessa maksaa sen rapiat 13.000 euroa vuodessa. Ja minulle on turha ruveta kenenkään laskemaan, paljonko se tekee 50.000:lta turvapaikanhakijalta, osaan kyllä itsekin yksinkertaista kertolaskua. Mitä tulee siihen, onko se ”meiltä pois”, niin voisitko Arto valottaa, mikä tulo/tuki sinulta nyt laskee noiden 25.000 turvapaikanhakijan tulon myötä. Itseltäni ei ainakaan mikään tulo pienentynyt. Jos edelleen jankkaat, että se on kuitenkin ”meiltä” pois, niin kysyn keneltä ”meiltä”? En halua kuulua mihinkään samaan viiteryhmään kuin joku rasistirassukka kuuluu, joten älä puhu ”meistä”. Toivottavasti nyt et ”meillä” ainakaan perssuja tarkoita? Vai…?

   • 2.2.2

    Tomppa sanoo

    Vika on tietysti Suomen tukijärjestelmässä. Liikaa sosiaalitukia ja mamut istuu kotona.

  • 2.3

   sanoo

   Mistähän ihmeen ilveestä Esko on saanut käsityksen, että työnteko ei kuulu somalin kulttuuriin. Siellä kolme vuotta työskennelleenä tein töitä akateemistesti korkeakoulutettujen kanssa ja myös muutoin koulutettujen kanssa. Koulutetut pakenivat mielipiteidensä takia – osa tänne suomeen ja nyt meillä on heidän jälkeläisiään koulutettuna. Moni heistä hoivatyössä – sopii hyvin – heillä, kun on kunnioitus vanhempia kohtaan – veren perintönä:)
   Kaikki Esko eivät tule lentäen rajalle tai rajan tuntumaan. Tunnen erään joka perheensä – vaimo ja kolme lasta – kävelivät Etiopiasta Keniaan – kaksi lasta ja vanhemmat selvisivät matkasta.

  • 2.4

   Kaija Laine sanoo

   Kerro nyt ihmeessä missä täällä etelässä on niitä ulkomaalais-slummeja?? Itäkeskuksessa asuu aika paljon maahan muualta muuttaneita, muttei se kyllä mikään slummi ole, kannattaa käydä joskus katsomassa.
   Ja mitä tulee somalien työntekoon, tiedän monenkin somalimiehen tekevän vapaaehtoistyötä, esim. siivousapua vanhuksille, kun oman alan työtä ei ole nykytilanteessa Suomesta löytynyt. Ja sellainen nainen on ollut minulla työkaverina, joka ”jotain käpistelee, jos oppisi” Kolme vuotta Suomessa asunut, jo aika hyvin kielen oppinut, noin 25 vuotias, opiskelee sairaanhoitajaksi ja rahoittaa opiskeluaan ja omaa ja äitinsä elämistä keikkatyöllä niin vaikeavammaisten osastolla, että siellä harva jaksaa pidempään käydä töissä. Tosi ahkera, taitava, aina iloinen ja ai kamala!!!! Muslimi! Kauanko itse käpistelisit täyspäiväisen opiskelun ohella työssä joka on kokonaisvaltaista toisen ihmisen hoitoa. Ne on nuo laiskat somalit, joiden kulttuuriin ei työnteko kuulu!!

   • 2.4.1

    Esa Mattila sanoo

    Maahanmuuttajien työllisyysaste on aika kattavasti dokumentoitu Suomessa.

    Vaikkapa tässä yksinkertaiset graafit: http://tietotrendit.stat.fi/mag/article/41/

    Jostain syystä (mikähän se mahtaa olla?) somalinkielisten työttömyysaste on 50%, kun taas nepalinkielisten työttömyysaste (5%) on matalampi kuin suomenkielisten (10%).

    Toki tämä tilasto on vuodelta 2013 mutta tuskinpa nuo prosentit ovat hirveästi muuttuneet.

    • 2.4.1.1

     Kattoonsylkijä sanoo

     Niinpä. Selitäpä siis somalien kulttuurieroilla se, miksi Suomessa somalien työttömyysaste on 50%, kun taas Kanadassa se on 20%?
     Mitä, jos ero onkin suomalaisessa ja kanadalaisessa kulttuurissa? Olen omin korvin kuullut nerokkaan kehäpäätelmän ”en ota somaleita töihin, koska ne on kaikki laiskoja, minkä todistaa se, että ne on kaikki työttömiä.”

     • 2.4.1.1.1

      Esa Mattila sanoo

      Kanadalaisten mukaan syy on se, että Kanadassa ei taikaseinästä anneta yhtä paljon rahaa vaan on pakko oikeasti tehdä niitä töitä. Eli tavallaan olet oikeassa, ero on suomalaisen ja kanadalaisen kulttuurin tavassa jakaa rahaa vastikkeetta.

     • 2.4.1.1.2

      Kattoonsylkijä sanoo

      Kanadassa työttömyys 7.1%, Suomessa 9.2%. Kumma, että edes töihin pakottamalla ei tuon suurempaa eroa saada revittyä. Ja Suomi kuulemma on vielä lamassakin.

    • 2.4.1.2

     PeelsePuupi sanoo

     Esa Mattila, logiikkasi mukaan suomenkielisten tulisi poistua maasta VÄLITTÖMÄSTI, koska eihän me suomenruotsalaiset ja nepalilaiset voida teitä elintasosurffareita elättää! Tilanne on kestämätön.

     • 2.4.1.2.1

      Esa Mattila sanoo

      Voit poistua Suomesta vapaasti. Mutta et pääse muuttamaan vapaasti joka maahan. Mietipä mitä se tarkoittaa.

     • 2.4.1.2.2

      PeelsePuupi sanoo

      En minä nyt ollutkaan poistumassa, vaan te ei-suomenruotsalaiset… Eikä teitä oltu muuttamassa johonkin maahan, vaan mereen Ahvenanmaan viereen, sen jälkeen, kun teidät on ensin kastroitu, ettette raiskaa MEIDÄN naisiamme… (<– lievästi liioiteltua sarkasmia, vai oliko se "realismia"?)

    • 2.4.1.3

     juuhelikkäs sanoo

     Numerot eivät toki valehtele. Se on sitten ihan eri asia millaisia tulkintoja siitä tekee. Keksisitkö itse muita syitä Somalien työttömyydelle kuin Somalikulttuurin? Jos nimittäin et keksi, niin suosittelisin ehkä miettimään vähän lisää ja sen jälkeen kannattaisi varmaan pohtia miksei sitä miettimistä ole aikaisemmin tullut tehtyä.

  • 2.5

   PeelsePuupi sanoo

   Kiva olisi tosiaan nähdä Esko Heikkilä raskaassa hoivatyössä, kuten ahkerat maahanmuuttajat, mutta eipä taida laiska mies sohvan reunaltaan vaivautua…

  • 2.6

   RoSl sanoo

   Onpa somalien työttömyys lisääntynyt. Ei siitä ole kuin jokunen viikko kun se oli 50% paikkeilla. Korkea sekin, mutta aivan toista kuin Eskon arvailut.

 3. 3

  Paurau sanoo

  Eikös tuon kokonaisen makkarakattilallisen uudelleenlämmityksestä joku aika sitten varoitettu, että bakteerit lisääntyy joka lämmityksellä niin paljon, että lopulta keiton syöminen voi olla jopa hengenvaarallista? (Etsin tähän lähteen heti kun pääsen kännykkäsurffailun sijaan tietokoneelle.)

  • 3.1

   Kattoonsylkijä sanoo

   Niin siis ongelmahan ei ole itse bakteerit: Hyvällä uudelleenlämmityksellä ne kuolevat joka kerta. Ongelma on bakteerien kakkimat toksiinit, jotka lisääntyvät niin kauan, kun kattilaa ei tyhjennetä ja pestä.

   • 3.1.1

    Päivin Pylkkerö sanoo

    Tämä keiton keittelijä jakaa keiton heti valmistumisen jälkeen annosrasioihin ja lämmittelee ne sitten yksi kerrallaan. Ei tartte kakkatoksiineja syödä.

 4. 4

  VeePee Reen sanoo

  Suurin osa tulijoista on ns. interreilaajia. Hyvin harva oikeasti tarvitsee turvaa. Toivotan lapsiperheet tervetulleiksi, mutta en näitä iMamuja. Vastaanotettavat pitäisi ottaa ja lennättää suoraan pakolaisleireiltä, ei satunnaisesti Italiasta. Eikä näitä todellakaan pitäisi otta Ruotsista, viimeksi käydessäni Haaparannassa, ei siellä sotaa ollut.

  • 4.1

   1234 sanoo

   Jos Suomessa olisi sellainen tilanne, että joutuisin pakenemaan henkeni edestä, ottaisin mukaan älypuhelimeni, niin paljon käteistä rahaa kuin mahdollista ja muun helposti mukana kulkevan arvokkaan omaisuuden. Korkeasti koulutettuna pyrkisin maahan, jossa minulla olisi parhaat mahdollisuudet pärjätä elämässäni. Kenties jopa selvittäisin tätä asiaa ensin netistä, että tietäisin mihin pyrkiä. Olisinko siis elintasopakolainen?

   • 4.1.1

    Partaaa sanoo

    No jos joutuisit pakenemaan henkesi edestä, et välttämättä olisi elintasopakolainen. Tietenkin jos pakenisit läpi monen turvallisen maan, voisit hyvin helposti vaikuttaa sellaiselta.

    Ei älypuhelin ole merkki siitä, ettei voi paeta todellista hätää. Se, että osa pakenee todellista hätää ei tosin todista sitäkään, että kaikki pakenisivat todellista hätää. Enemmistö ei pakene. Voitte tosin todistaa minun olevan väärässä. Sitä tosin kukaan ei tee.

   • 4.1.2

    Kalle Koo sanoo

    Kyllä, voi Jeesus miten hirveää. Etkö ole jo oppinut että kännykkä pitää ensimmäisenä jättää kotiin. Samoin rahat, herranjumala miten pahasti ihmiset katsoo sua, kun vaan meet egoilemaan uudella iPhonella vieraaseen valtioon 🙁

    • 4.1.2.1

     Päivin Pylkkerö sanoo

     Ja varsinkin Suomen kaltaiseen maahan tullessa kannattaisi miettiä vaatteita kertaalleen. Halpismarketista tuulipukua ylle ja kympin lenkkarit jalkaan. Omassa kulttuurissa voi olla tärkeää näyttää siistiltä ja huolitellulta, mutta Suomi on täynnä huonostipukeutuvia pallinaamoja, joten pakko vaan yrittää soluttautua joukkoon.

  • 4.2

   JMA sanoo

   Väität kaikenlaista hölynpölyä nyt. ”Suurin osa”, ”hyvin harva”.
   Missä ovat tuet väittelleesi? Missä on tutkimusaineisto?

   Kuka sinä olet päättämään, kenelle pitää antaa turva ja kenelle ei? Jokainen, joka lähtee sotaa tai kuolemaa pakoon, on oikeutettu turvaan. Myös nuoret miehet, joilla on älypuhelin. Älypuhelin ei tee sodasta vähemmän kauheaa tai kuolemasta vähemmänt todennäköistä, mutta se auttaa itse näistä kauheuksista pakenemiseen. Miksi sinä haluat, että tämä mahdollisuus viedään heiltä pois?

  • 4.3

   stunned sanoo

   Iphone ja Interrail ovat molemmat hyviä juttuja, mutta eivät liity pakolaisuuteen mitenkään. Älä nyt pilaa asiaa viittaamalla lillukanvarsiin. Varmaan 50 vuotta sitten kengät olivat pakolaisilla luksusta jobkun mielestä.

   Jokaisella on nykyään mahis hommata puhelin. Se on itse asiassa tietokone, kamera ja muistivihko. Maksaa kymppejä. Hommaa sinäkin sellainen, niin pysyt perillä maailman menosta.

 5. 5

  Joni Pelkonen sanoo

  Mitähän nämä suuret ”kriitikot” ajattelisivat jos joku jättäisi eläimenruhon heidän kotiovelleen? Miten nämä ylipäänsä kehtaavat yhdistää sairaan kiusanteon ja kritiikin toisiinsa? Tosin juuri se kritiikki, varsinkin itsekritiikki, puuttuu näiden neropattien puuhista kokonaan.

  • 5.1

   Peter sanoo

   Jos se olis Halal niin tekisin ruokaa, muutenhan se on saastunutta ja pitää hävittää.

 6. 6

  Boogieman sanoo

  Eli kansan sivistystaso mitatataan nykyään eniten öikkäröivistä.

 7. 7

  Simo Hellsten sanoo

  Sama Facebook-tili Liisa Mariapori (joka on tai ei ole perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaan) on ilmeisesti myös kirjoittanut salassa valmisteltavasta pakkolaista, jolla Suomeen otetaan 1250 000 uutta pakolaista.

 8. 8

  Q-ukko sanoo

  Wau… wau noita postauksia. Tiesihän sen, että jotkut on aika pihalla.. mutta että näin pahasti. Vaikea käsittää..
  Ei kaikista ole pakko tykätä, mutta itsensä muokkaaminen käveleväksi ihmisperseeksi moisilla väitteillä on jo sairasta..

 9. 9

  LL sanoo

  Reija Hirn näyttää olevan perussuomalaisen puolueen jäsen. Hän on kertonut julkisesti vastustavansa Suomen neekeröitymistä eikä usko ilmastonmuutokseen. Muutkin tuossa kuvakaappauksessa olevat ovat saman puolueen jäseniä ja kannattajia.

  Sakeata on puuro. Tosi sakeata. Ja mielet täynnä pimeyttä. Ei tätä uskoisi ellei omin silmin näkisi. On se monesti tullut mieleen, että näille pitäisi ehkä perustaa ihan oma, aidalla muista suomalaisista erotettu, pieni maakunta. Saisivat elää siellä keskenänsä kuin jokin taikauskoinen muinaiskansa tai uskonlahko. Kun eivät kertakaikkiaan näköjään kykene elämään toisten ihmisten kanssa.

  • 9.1

   Eija sanoo

   Täysin samaa mieltä. Niin sairasta ja vastenmielistä tekstiä suoltavat. Ja vielä naisia ja mikä pahempaa ehkä ovat ÄITEJÄ nämä Reijat ja Armit ! Säälin niin heidän lapsiaan, jos heillä lapsia on. Tällaista saastaako saa ihan vapaasti kirjoittaa kanssaihmisistä sananvapauden nimissä ??

  • 9.2

   Reija Hirn sanoo

   Kunhan täällä on musulmaaneja tarpeeksi, tulet näkemään, ettei niiden kanssa kukaan voi elää.

   • 9.2.1

    Saku Timonen sanoo

    Tunnen yhden ikäiseni miehen, joka on vuosikymmeniä elänyt avioliitossa afrikkalaisen muslimin kanssa.

   • 9.2.2

    LL sanoo

    Niitä tulee Reija Hirn ja sun on vaan pakko elää samassa maassa musulmaanien kanssa. Mihinkään et pääse raukkaparka. Mua ei haittaa. Tunnen jo riittävän monta, että tiedän ettei tartte pelätä. Se on kuule raskasta kantaa turhaa pelkoa, se syö ihmistä sisältäpäin.

  • 9.3

   juuhelikkäs sanoo

   Saksassa pikkupuolue APPD on jo pitkään ajanut ns. GEP-alueita (Gewalt-Erlebnis-Parks) joille erinäiset ongelmatapaukset suljettaisiin jotta muiden elämänlaatu paranisi. Paikallisosastoa Suomeen on odoteltu..

  • 9.4

   Reija Hirn sanoo

   Voi hyvänen aika, mitä ilmastonmuutos tähän kuuluu!?

 10. 10

  Riitta Häkkinen sanoo

  Tuo Matti Haverinen toteaa, että ”sianpään unohtaminen maahantunkeutumiskeskuksen ovelle toimisi vihjeenä, miten toimia maassa maan tavalla”.
  Soisin, ettei maan tapa toimia ole ihmisten pelottelu, kiusaaminen ja parjaaminen. Tällaisesta Suomesta ja käyttäytymisestäkö pitäisi olla ylpeä ja tätä vimmaisesti suojella vierailta vaikutteilta?
  Minun puolestani tervetuloa uudet tuulet.

  • 10.1

   LL sanoo

   Matti Haveriselle pitäisi ensin opettaa hyvät tavat ja ihmisenä olemisen perusteet. Meille kyllä mahtuu väkeä, hyvää vaan tekee tynnyrissä kasvaneille että on kasvettava sietämään muitakin ihmisiä kuin vain omia pikkukyläläisiä.

   • 10.1.1

    Reija Hirn sanoo

    Onko tänne ihan pakko ottaa musulmaaneja ja muita kehitysmaalaisia? Ei Suomen taso siitä nouse, vaan laskee. Miksi ei oteta lukeneita ihmisiä sivistysmaista?

    • 10.1.1.2

     stunned sanoo

     Suomi on kohta kehitysmaa itse. Rikas yläluokka, suuret tuloerot, korkeakoulutus mahdollista vain varakkaille, keskiluokka kurjistuu ja loput ilmaistyövelvoitettuja tai muuten vailla työtä.

 11. 12

  Pirkko Tomisaho sanoo

  Täällä meillä Ruotsissa on terroriteot jo käynnissä. Tällä viikolla poltettu 4 pakolaisasuntolaa ja keväästä lähtien 12. Suurimmassa osassa tapauksia poliisi epäilee murhapolttoa. Että älkää nyt tehkö perässä kuten isosisko Ruotsi, voi älkää!

  • 12.1

   LL sanoo

   Toivotaan, että meillä jokaista polttopullodioottia rangaistaan kovimman tuomion mukaisesti ja pysyvät kiven sisässä kunnes osaavat elää ihmisiksi.

 12. 14

  Juhani Penttinen sanoo

  Liisa Mariapori on fb-tietojensa mukaan valmistunut Vaasan Yliopistosta vuonna 2010.

  En ole tiennytkään että tuolta on valmistunut näin suuria hengen jättiläisiä 🙂

  • 14.1

   Simo Hellsten sanoo

   Googlella löytyy tällainen kommentti eräältä keskustelupalstalta (ei väitellyt tohtori on, miksi kutsui itseään vaalisivullaan)

   ”Mikäli ääriliberaalin tekee kovasti mieli lyödä vastapalloon hommalaisille, niin hän voi kernaasti ottaa esille vaikkapa Lapin vaalipiirissä persujen ehdokkaana olevan Liisa ”KTT (ei väitellyt)” Mariaporin ja kysellä, mikä se sellainen ei-väitellyt tohtori on. Tutkintoasetus ei ainakaan moista tunne. Pitkin nettiä löytyy kyllä Mariaporin mainostusta väitöskirjastaan, joka on kuulemma palautettu Vaasan yliopistoon milloin keväällä 2010 ja milloin joskus muulloin, mutta mitään tietoja väitöstilaisuudesta taikka väitöskirjan hyväksymisestä ei löydy mistään. Tätäkään tapausta ei ole tiettävästi mediassa käsitelty, mutta senhän täytyy johtua persumielisen median salaliitosta, eikös juu?”

 13. 15

  Mane sanoo

  Miettisin tälläistä tässä et mitä jos nää oikeasti uskoo puheisiinsa?

 14. 16

  Mikael Teljä sanoo

  Tutun naapuritaloon muutti turkkilainen kaveri. Tämän turkkilaisen seinänaapuri, keski-ikäinen rouva, oli ihan helisemässä siitä. Hänen maailmansa oli kääntymässä ihan nurinpäin moisesta naapurista. Itkeäkin tirautti kuulemma.

  Näin kaupunkilaisena _hieman_ vaikea ymmärtää moista tunnemyrskyä random jantterin takia.

 15. 17

  pitkäaikaistyötön sanoo

  On jokseenkin tarkoitushakuista puhua maahanmuuttokriittisistä yleisesti ja tarjota esimerkiksi parin häröilijän tekstejä. Taloustutkimus teki gallupin, jonka mukaan 51 % kansasta pitää maahanmuuttopolitiikkaa liian löyhänä. Haluaako joku tosissaan väittää, että 51 % kansasta on kylähulluja häröilijöitä?

  Blogisti sortuu samaan kuin ihmiset, jotka työttömistä puhuessaan ottavat esimerkeiksi ne alkoholisoituneet sohvalla makoilijat ja yleistävät heidät työttömän arkkityypiksi.

  • 17.1

   LL sanoo

   Mutta kun Suomen maahanmuuttopolitiikka EI ole löyhä vaan huomattavasti tiukempi kuin monissa muissa maissa. Suomi on jo melkein kuin joku Pohjois-Korea. Tutkimus, joka kerää vain mielipiteitä asiasta jota ei tutkittaville avata kunnolla, on nollatutkimus.

   • 17.1.1

    arttu sanoo

    Suomen pakolaispolitiikka on Euroopan löyhemmästä päästä. Eniten prosentuaalisesti myönteisiä päätöksiä irakilaisille, kohtuullinen vastaanottoraha jne. Esim. Belgiahan hylkää nyt kaikki irakilaisten hakemukset koska ”eivät ole uskottavia”. Eli miten käy Belgian maineen?

    • 17.1.1.1

     LL sanoo

     Se on kiva, että osaat kirjoittaa sanan ”prosentuaalisesti”. Vaan et vielä ymmärrä etkä osaa käyttää sitä mihinkään järkevään.

   • 17.1.2

    pitkäaikaistyötön sanoo

    ”Suomi on jo melkein kuin joku Pohjois-Korea.”
    Täysin suhteellisuudentajuton kommentti.

    Jos nyt oletetaan, että otanta oli tilastollisesti riittävä edustamaan koko kansan mielipidettä ja miksei olisi, niin puolet kansasta haluaa tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa riippumatta siitä, mitä se nyt on suhteessa muiden maiden maahanmuuttopolitiikkaan.

  • 17.2

   juuhelikkäs sanoo

   Ei, vaan että suurin osa kansasta ei tiedä asiasta yhtään mitään eikä sen mielipiteellä sinänsä ole merkitystä, koska ei ’kansa’lta yksinkertaisesti voi odottaa kaikkien alojen asiantuntemusta tai edes pintapuolista tutustumista asiaan. Sen takia valitaankin edustajia, joilla pitäisi olla aikaa tutustua niin maahanmuuttopolitiikkaan, ydinvoimaloiden rakentamiseen, liikennemerkkien väreihin kuin vanhustenhoitoonkin.

   Se, että äänestäjät eivät oikein tiedä mistä äänestetään lienee ihan yleinen asiantila länsimaisessa demokratiassa nykypäivänä. Julkkikset ja populistit menestyvät juuri siksi.

 16. 18

  sanoo

  Suomen ulkoministeriö on viimeksi tänään (20.10) todennut, ettei se suosittele suomalaisille matkustamista Irakiin, maan vaarallisuuden vuoksi. Ilmeisesti irakilaisille maa EI ole hengenvaarallinen, he vain ”surffaavat” Suomeen tullakseen häpäistyiksi ja vihatuiksi.

  • 18.1

   Laurent sanoo

   Maassa vallitseva sota tai ”vaarallisuus” ei ole pätevä syy turvapaikkaan. Kannattaa myös ottaa huomioon, että vaikka irakilaiselle Irakissa oleilu olisikin turvallista, se ei välttämättä ole sitä länsimaalaiselle *kröhöm*valkoihoiselle*kröhöm*.

   • 18.1.1

    Joni Pelkonen sanoo

    Maa, jossa käydään raakaa sisällissota, on muka turvallinen jollekulle? Eipä taida olla.

    Kotimaan olojen epävakaus on peruste väliaikaiseen oleskelulupaan, kunnes kotimaa on taas turvallinen.

 17. 19

  Vilmis sanoo

  Kun jokainen ihminen, jonka kanssa on tekemisissä, on suvaitsevainen ja huomioi toiset ihmiset, on vaikea ymmärtää, että Suomessa on näin paljon vihaa ja pelkoa sellaista asiaa kohtaan kuin sotaa pakenevat ihmiset. Faktahan on, että matka sieltä etelästä Suomeen on pitkä ja raskas. (Ei turvapaikanhakijat sieltä lennä Finskillä suoraan Helsinki-Vantaalle. Matka voi kestää kuukausia, ja sisältää ahtaita ja ahdistavia laiva- ja automatkoja kävelyn lisäksi.) Nuoria miehiä saapuu Suomeenkin enemmän siksi, että heille matka on helpompi kuin lapsiperheille tai vaikka vanhuksille. Kohdataan ihmiset ihmisinä, joohan? Ihonväri, kieli tai uskonto eivät tee heistä sen erilaisempia kuin meistäkään.

 18. 20

  sanoo

  Itkeä vai nauraa? Vai surra ja olla huolissaan?
  (Jatkoa Sakun lainaukseen ko FB-sivulta joka julkisesti nähtävillä)

  ”Liisa Mariapori: Suurella osalla suomalaislapsia on kauniit vaaleat hiukset, joten lasten turvallisuuden kannalta on hyvä, että ne värjätään mustaksi, jotta ne ei niin paljon kiinnosta näitä maahanmuuttajia. Viime valtuuston kokous alkoi siten, että kaikki vaaleat kaunottaremme ihmettelivät vihellyskonserttia, jonka läpi he joutuivat tulemaan kaupunginvaltuuston kokoukseen. Yksikin kaunis 60-vuotias vaaleahiuksinen rouva sanoi, että minä katselin ympärille, että minulleko ne todella viheltää. Niin vihelsivät. Tämä maasa maan tavalla ei nyt vain oikein toimi. Miettikää, mitä tapahtuu, kun ensimmäinen lapsi kylällä raiskataan? Isä ja äitikö vain toteavat, että tämä oli tällainen tapaus? Minusta vastuutonta toimintaa Suomen hallitukselta. Ei muuta kuin postimerkki persuksiin ja takaisin sinne, mistä ovat tulleetkin. Eikä tämä ole vihapuhetta, vaan itsesäilytysvaistoa.
  9 · 18. lokakuuta kello 17:57

  Rita Landén vastasi · 1 vastaus
  Hilkka Laikko
  Hilkka Laikko Eikö kantaväestöllä ole oikeus kulkea rauhassa työpaikalleen tai kokoukseen? Mitä varten meillä on poliisit?
  4 · 18. lokakuuta kello 18:01
  Liisa Mariapori
  Liisa Mariapori Eihän poliisi meitä turvaa. 11.000 laitonta pakolaista tuli maahan rajan yli ja poliisi ei tehnyt mitään. Kun me pidimme laillista ”rajat kiinni”-mielenosoitusta, niin kaikkien kasvot piti olla näkyvillä, jotta poliisi sai kuvata meidät kaikki. Me kantasuomalaiset olemme niin vaarallista sakkia poliisin mielestä. Harmittaa vieläkin. Seuraavan kerran minä otan myös kameran mukaani ja kuvaan kaikki poliisit jotka tällaisen idean ovat keksineet. Tällainen käyttäytyminen on suoranaista syrjintää poliisin taholta.”

 19. 21

  juha sanoo

  Mie uskon, että Ville Niinistön auto ei aiheuta hiilidioksidipäästöjä.

 20. 22

  Jani sanoo

  Kanada kortti vedetään, näköjään nyt esiin. Olisko asia niin että siellä täytyy matun olla maan tavalla. Ei ole mitään vaihtoehtoja, alkaa kotoutumaan.

  • 22.1

   juuhelikkäs sanoo

   Onkohan Irokeesit tai Creet samaa mieltä? Siellä kun voi ihan oikeasti puhua maahantunkeutumisesta..

 21. 23

  Ano muumi sanoo

  ”yksi vastaanottokeskus on yritetty polttaa”

  Vastaanottokeskus Lammilla ja hätämajoitustila Kouvolassa.

 22. 24

  Pirjo Tolonen sanoo

  Maassa maan tavalla tai maasta pois. Jos ei tarjottu ruoka kelpaa, nii olkoon ilman he syövät sitten kun nälkä tulee. Suomen ei pidä lähteä muuttamaan ruokakulttuuria maahantunkeutujien takia.
  Kohta ne vaativat omat lihansakin tiskiin, näin se Islamilainen kulttuuri etenee ikäänkuin sisältäkäsin. Sille on laitettava piste heti. Eikä mitään Islamin uskonnon opettajia pidä kouluihin päästää, eihän niissä opeteta enää Kristinuskoakaan kohta kun adressia kerätään opetuksen lakkauttamiseksi opettajien toimesta. Käsittämätöntä, jotta Helsingin Kaupunki hakee kouluihin ”Islamin opettajaa.”

  • 24.1

   Saku Timonen sanoo

   Muuttuuko koko Suomen ruokakulttuuri, jos maahanmuuttaja syö kuten on tottunut? En minä ainakaan aio luopua omista eväistäni, vaikka mielelläni kokeilen muutakin kuin läskisoosia. Ja laki edellyttää lapsen oman uskonnon opettamista koulussa, vai etkö ole huommannut erillistä uskonnonopetusta esim. ortodokseille? Yleensäkin ihmettelen pelkoa Suomen jotenkin muuttumisesta, jos ihmiset noudattavat kukin omaa uskontoaan ja tapojaan kotonaan ja muuten elävät kaikin puolin Suomen lakien mukaan.

   • 24.1.1

    Reija Hirn sanoo

    Luterilainen ja ortodoksinen kirkko ovat valtion viralliset kirkot Suomessa. Miksi muita uskontoja pitäisi opettaa kouluissa, eikö musulmaaneilla ole koraanikoulunsa erikseen?

    • 24.1.1.1

     stunned sanoo

     Jos tietäisit, ymmärtäisit, että juutalaisuus, kristinusko ja islam ovat suuria kirjauskontoja ja monoteismejä. Itse asiassa samoja profeettoja ja piirteitä kaikissa kolmessa, palvonnan kohde sama, sukulaisuskontoja kun ovat. Totta kai koulussa tulee antaa perustiedot näin keskeisistä asioista. Unohdit buddhalaisuuden ja sintolaisuuden. Siinä pää jo repeää, kun yrität mahduttaa nämä koppaasi.

  • 24.2

   Unni L. sanoo

   Minut kun joskus muinoin kasvatettiin sellaiseen Suomeen, jolle polttopullojen heittely ikkunoihin, Punaisen Ristin väen kivittäminen ja yllytys rasistiseen väkivaltaan olivat täysin vieraita, niin mitenkä on: keitä kaikkia tämä ”maassa maan tavalla tai maasta pois” oikein koskee?

  • 24.3

   Salla Willman sanoo

   Eräs hienoimmista suomalaisista arvoista onkin ihan laeilla turvattu uskonnonvapaus. Kenenkään lapsen ei tarvitse Suomessa opiskella pakollisesti koulussa uskontoa, jota lapsi tai perhe ei tunnusta. Tämä koskee myös suomalaissyntyisiäkin. Koulussa voi valita lapselleen täysin tunnustuksettoman elämänkatsomustiedon evankelisluterilaisen, ortodoksisen tai minkä tahansa muun uskonnon sijaan. Oma perheeni on juuri tämän mahdollisuuden käyttänyt.

   Tässä mielessä on suorastaan älytöntä surra islamin opetusta Suomessa. Islamin uskonnon opettajat eivät vie mitään muiden uskontojen tai elämänkatsomustiedon resursseja pois.

   Hyvä kysymys onkin, että onko uskonnon tai muun elämänkatsomusaineen opetus koulussa välttämättä tarpeellista? Miksi asiaa ei voitaisi hoitaa siten, että uskontokunnat järjestäisivät halutessaan lapsille uskonnon mukaista hengellistä opetusta tai sitten sitä opettaisivat vanhemmat halutessaan kotona. Esimerkiksi Japanissa peruskoulussa uskontoa ei opeteta lainkaan. Käytäntöä voisi harkita Suomeenkin mielestäni.

 23. 25

  Laura sanoo

  Itse olen jo kyllästynyt vastailemaan lähipiirini pyhää raivoa tihkuviin FB-juttuihin ja yrittämään puhua heille järkeä. Siellä mm. tiedetään faktana, että Suomesta ollaan tässä nyt tekemässä islamistista valtiota ja kohta minäkin joudun pukeutumaan burkhaan, koska nämä islaminuskoiset elintasopakolaiset tuovat sen tänne mukanaan ja (ilmeisesti jollakin ilveellä, olisi kiva nähdä miten) valloittavat Suomen.

  Herranjumala, rauhoittukaa, ihmiset. Itse asun pienellä paikkakunnalla, parin kilometrin päässä pakolaisten majoituskeskuksesta. Heitä näkee kaupungilla ja kaupoissa, ihan normaalisti käyttäytyviä ihmisiä. En ole onnistunut todistamaan yhtäkään häiriökäyttäytymistä, eikä minua ainakaan ole kertaakaan ahdisteltu eikä raiskattu.

 24. 26

  . . . sanoo

  Mistä he-lee-vetin ”laittomista pakolaisista” se Mariaporin täti lässyttää? Kun kävelee avoimen Schengen-rajan yli Ruotsista Suomeen, niin tulee suorittaneeksi laittoman ja brutaalin maahantunkeutumisen? Näinkö se menee?

 25. 27

  Kat sanoo

  Olen suomalainen nainen joka on elänyt englannissa 20 vuotta, ranskassa 6 kuukautta ja japanissa 6 kuukautta.

  Englannissa ne muslimit ovat jo ottamassa hallintoonsa kaikki koulutkin. Muutin paikkakuntaa 200 km koska… tämä oli virallinen raportti koululautakunnalta… …poikani koulukaverit puhuisivat vain urdua, ja viettäisivät ensimmäiset kaksi kouluvuotta oppien englannin kieltä.

  Ranskassa sama asia. Kaikki muslimit käyvät oikeutta ranskalaisia vastaan siitä, että heidän tyttärillään on oikeus pitää mustaa huivia.

  Japanissa niitä ei edes päästetä maahan. Eikä mitään muutakaan kansallisuutta, ellei niillä ole 3kk turistiviisumi. Minut mukaan lukien.

  Suomeen niitä ulkomaalaisia ei saisi tulla.

  Hienoa, että Ruotsi otti uskomattoman monta tuhatta ulkomaalaista. Niillä on niitä ghettoja joihin ei kukaan ruotsalainen uskalla mennä. Kaikista Skandinavian maista Ruotsi otti niitä eniten, ja miten kävi?

  • 28.1

   Saku Timonen sanoo

   Joopa joo. Perustuslain takaaman yhdenvertaisuuden ja rikoslain turvaaman yhteiskuntajärjestyksen kannattaja on sinisilmäsuvakki. Jos näin on, niin missähän kulkee keskitie? Varmaan siinä, että hakataan ja tapetaan vain vähän.

   • 28.2.1

    Pera sanoo

    Täältäkin kiitosta sakulle blogin kirjoittamisesta. Uskoisin, että turhautumisen tuntemuksia on, kun joutuu näistä asioista kirjoittamaan tänä päivänä?

 26. 29

  MM sanoo

  ”Kyllä väitteen esittäjällä on velvollisuus todistaa väitteensä, ei minulla, joka en suostu uskomaan noin hulluja väitteitä”

  Kyllä hyvinkin näin, mutta ongelma ei piilekkään tuossa todistelussa, vaan siinä miten ihmisen mieli ja muisti toimivat. Vaikka tämän tyylinen juttu/uutinen tuleekin jostain oudosta ja monelle täysin tuntemattomasta eli epäluotettavasta lähteestä, itse juttu irtoaa aikaa myöten lähteestä ja jää yksinään elämään elämäänsä. Toisin sanoen, siitä saattaa tulla monelle ei-kriittiselle ihmiselle totuus…

  • 29.1

   Pera sanoo

   Aivan totta. Paljon spämmätään juttua ylestä, kuinka on epäluotettava. Tätä kun tuotetaan tarpeeksi, niin lukijalle jäävät muistikuvat ”yle” ja ”epäluotettava”. Harmillista miten paljon tälläisellä pystytään vaikuttamaan, kun itse tekstit tai oikaisut jäävät vähemmistöön ja unohduksiin. Eräälle keskustelupalstalle kommentoin juuri aiheesta, kuinka aloituksia tekemällä voidaan vaikuttaa mielipiteisiin. Kukaan kävijä ei pysty välttymään aloitusten otsikoitten lukemiselta vaikka itse keskustelussa tämä todistettaisiin vääräksi.

  • 29.2

   Pera sanoo

   Mieleeni tulee myös pekka koposen (asuu autossa jne.) kommentointi esim iltalehdessä. 50 kommentin jälkeen tulee kriittistä kommenttia asiasta mutta mielikuva uutisesta ja kommenteista joka jää on että suomi on hylännyt omansa. Kyseisessä keskustelussa esitetty väite, että toimeentuloon vaikuttava seikka on naama, on jo täysin väärä, ja selviää 2 min googlauksella.

 27. 30

  Juuso sanoo

  Hmm.. hyvin taitavasti niputat kaikki laittomaan maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvat saman ääripään alle. Tuntuu siltä, että yleistykset ovat väärin silloin, kun ne sotivat omia mielipiteitä vastaan. Yleensähän maahanmuuttajiin yhdistetyt yleistykset tuomitaan ankarasti, mutta jos muutama vatipää kriittisten joukossa kailottaa muita kovemmin, ovat kaikki samaa ”puuroa”.

  • 30.1

   Saku Timonen sanoo

   On totta, että yleistän, mutta siihen on syynsä. Missä tahansa keskustelussa jokainen järkevä maahanmuuttokriittinen kommentti katoaa kymmenien kailotusten joukkoon.

 28. 31

  hepa-60 sanoo

  Ihmisvihan ja typeryyden yhdistelmä tuottaa moraalittomuutta,joka kannustaa pahuuteen myöskin käytännöllisessä merkityksessä.Joillakin tuntuu olevan kova pelko oman makkaaraa syövän ja kaljaakittaavan perusjätkän tai tuulipukutytön identtiteetin menettämisestä,kun muutama tuhat erilaisen kulttuuuritaustan omaavaa pakolaista saapuu hengen hädässä maahamme.Kyllä tämän ylistetyn suomalaisen sivistyksen ulkokuoren alta paljastuu pelkkää pahantahtoista akkaa ja ukkoa,joiden lähimmäisen rakkauden ja kulttuurisen ymmärryksen taso vertaantuu Hitlerin tietämykseen juutalaisten kulttuurista ja ihmisestä.Peräkylän tietämättömässä pimeydessä elävä korven asukki joka etsii sen kirveen,kun koskessa näkyy lastu vieraan merkkinä,näyttäytyy todellisena hahmona näitä maahanmuuttokriitikoiden touhuja seuratessa.Tämä typeryyden suuruus on käsinkosteltava,kuten näistä valhejutuistakin tulee hyvin ilmi.

  • 31.1

   Pera sanoo

   Vaikeaa tätä väärää tietoa vastaan on taistella. Kun korjaus tulee niin juna on jo mennyt ja 10 uutta valhetta tullut. Jospa tämä tietämättömien joukko olisi pienempi mitä verkko antaa olettaa.

  • 31.2

   Jay sanoo

   Joo hepa-60. Ymmärrän ihan täysin mistä tämä kommenttisi juontuu. Mutta haluaisin nähdä konkreettisesti, että kaikki omalla työlläsi ansaitsemasi rahat laitat vaikka 50 pakolaisen elättämiseen? Minä olen sitä tehnyt ja lopputulos oli siihen päälle vielä ulkomaalaisten omaisuuteni varastamista, kun halusin auttaa. Onko yksittäisellä suomalaisella varaa elättää 5000 tulijaa? Ei kaikki ole mitään rasistista vihapuhetta. Ihmiset eivät vaan halua elättää tuntemattomia ihmisiä, jotka tulevat häiritsemään naiskavereitaan tai lapsiaan. Olen itse joutunut hoitamaan tilannetta, jossa ulkomaalainen ei uskonut ettei hän saa tunkea vaan yhtäkkiä ILMAN LUPAA kättään tyttökaverini housuihin. Kun eivät ne ole niin sivistyneitä. He olettavat, että naisetkin ovat heidän omaisuuttaan sillä he ovat mahtavia miehiä ihan ulkomailta asti. Että mun puolesta OSA näistä ihmisistä voisi integroitua marsiin häiritsemään siellä vaikka olemattomien naisten elämää. Surullista, mutta totta. Ei taas ole kaverin syy, että joutuu ahdistelluksi. Kaikesta tuollaisestakin yleensä uhri joutuu myös samalla leimatuksi, niin siksi niitä ei saada syytteisiin. Se hengenhätä taitaa unohtua, kun pääsee ilmaisten lihapatojen äärelle. Kaikki vaivatta ja suomalaista naista on jopa OIKEUS kohdella miten haluaa. Ongelmat näissä on jopa, ettei uskota sanaa kyllä tai ei. Sitten lopputulos on se, että mies vain toteutti luontoaan ja uhri on suvakkihoro. ” Hänelle kävi tälläistä, se varmasti taitaa olla huora” jne. Minä taas en näe, että tuossa naisella ei olisi ollut oikeutta olla julkisella paikalla omassa kotimaassaan ilman häirintää. Kai nyt suomalainen saa olla Suomessa. Siksi monet haluavat ulkomaalaiset helvettiin täältä, kun eivät osaa käyttäytyä. Ei se ole rasistista. Rasismi on syrjintää suoraan rodun vuoksi. Ongelma on eri, kun todetaan että eihän tosta nyt oikeasti vaan tule hevon helvettiä ettei ulkomaalaisten seurassa saa olla rauhassa ilman että se ulkomaalainen aiheuttaa ongelman. Sekä sikäli ulkomaalaiset haukkuu koko maata ja sen kansalaisia. Sehän ei tietenkään heiltä ole rasismia, ei. Mun kanta on se, että jos ei tykkää niin suksikoon sitten muualle. Ei täällä ole edes suomalaisten pakko olla. Kenenkään jalkoja ei liimata lattiaan.

   • 31.2.1

    Saku Timonen sanoo

    Kaikki ulkomaalaiset siis tulevat vain raiskaamaan ja kun sinä sanot näin, niin se ei ole rasismia.

    • 31.2.1.1

     Mfe sanoo

     Öö. Ei. Hän vain kertoi YHDESTÄ (1) tapauksesta. Eikä että kaikki olisivat. Noita tuonkaltaisia sovinisteja löytyy kaikista roduista/uskonnoista/ikäisistä. Ja sitten löytyy näköjään herkkähipiäisiä blogi kirjoittelioita. Olen tässä havaitsemassa pankonpojan kirjoitteluissa pientä trollin makua. Ja provosoidut herkästi. Se on huono ominaisuus näin internet ajalla.

     • 31.2.1.1.1

      Saku Timonen sanoo

      En minä provosoidu, minä olen tyly myös luonnossa.

    • 31.2.1.2

     arttu sanoo

     Sä olet Saku kova yleistämään toiseen suuntaan ja helveti huono ottaamaan kritiikkiä vastaan. Calm down

     • 31.2.1.2.1

      Saku Timonen sanoo

      Miksi minun pitäisi vuodesta toiseen sietää kaikenlaisia räkyttäjiä? Siksikö, että pidän blogia? Minulla on sinulle yllätys: Minä voin laittaa kenet tahansa kommentointikieltoon eikä asiasta kannata inistä.

     • 31.2.1.2.2

      Mfe sanoo

      No tuota, netti on vähän sellainen paikka että sieltä tulee kaikenlaista niskaan…. ja naamalle…. ja jos siinä ulostemyrskyssä tarpeeksi seisoo niin on koko kroppa aikalailla shaibassa. Mikä järki on uhota kommentointikiellolla kun kaikilla on oikeus mielipiteeseensä, freedom of speech y´know. Ja asiahan oli se että ihmiset lajina on aikapa raaka toisilleen. No oikeastaan kaikille muillekkin lajeille. Ei nykyään kannata enään katsoa toisen rotua, se on sitä rasismia muuten, nykyään katsotaan uskontoa tai poliittista taipumusta, hitto, jopa seksuaalisuutta. Eiköhän se ole se juttu että ihmiskunta on tehnyt enemmän pahaa kuin hyvää. Heittäkää mielipidettä tai vaikkapa trollausta. Tieto on voimaa ja oikea tieto oikeaa voimaa. Ja oikea tieto on puolueetonta tietoa.

 29. 32

  Outo kirjoitus sanoo

  Lähinnä koominen tuo maahanmuuttokriittisten ja ”tavallisesti ajattelevien” vastakkainasettelu. Tämä lienee jokin nk. ällösuvaitsevaiston defenssi, jolla halutaan leimata jokainen massapakolaistamista vastustava rasistiksi tai pelonlietsojaksi. Onhan niitä rasistejakin valitettavasti olemassa, mutta kirjoittajan tapa niputtaa heidät samaan sakkiin pakolaisten liiallista ottamista puhtaasti taloudellisista syistä vastustavien oikeistolaisten kanssa, kielii pelkästään ymmärtämättömyydestä. Onhan se kaunis ajatus olla tarjoamassa apua, mutta nk. ällösuvaitsevaiston käsityksen mukaan meidän on viime kädessä luovuttava omasta hyvinvointivaltiostamme solidaarisuuden vuoksi. Olen itsekin toki suvaitsevainen, ja näen kadulla mieluumin töitä tekevän ulkomaalaisen kuin sossupummin suomalaisen. Puhuessani ällösuvaitsevaistosta tarkoitan lähinnä vasemmistolaista porukkaa, jotka eivät käsitä mitä taloutemme alijäämäisyys tarkoittaa, ja jotka kognitiivisilla dissosiaatioillaan sulkevat silmänsä liiallisen auttamisen muilta seurauksilta. Jo tämä vasemmiston tapa kutsua pakolaisia maahanmuuttajiksi on omituinen, eikö maahanmuutolla tulisi pyrkiä ensisijaisesti kohdemaan etuun?

  • 32.1

   Saku Timonen sanoo

   Jos laillisuuden ja perustuslain takaaman yhdenvertaisuuden puolustaminen on mielestäsi ällösuvaitsevaisuutta, niin keskitie lienee sitten vähän tappaminen.

   • 32.1.1

    Outo kirjoitus sanoo

    Lienet pelkkä trolli mutta vastataanpahan nyt silti. Olet ilmeisesti valmis menemään loppuun asti tuon universaalin yhdenvertaiduuden puolustamisen kanssa? Mikä on ratkaisusi silloin kun meidän on alettava rankalla kädellä leikkaamaan omien köyhiemme tulonsiirroista, voidaksemme pitää näinkin hyvää elintasoa pakolaisille yllä kuin nykyisin? Onko se oikein vain koska solidaarisuus on sinulle tärkein arvo? Ymmärrän, että kapitalismia ymmärtämättömille valtion velanotto voi olla epäselvä konsepti; voivathan Yhdysvallatkin ottaa jatkuvasti velkaa. No, tiivistettynä: me emme kykene samaan.

    Mistä lähtien perustuslaillinen oikeus yhdenvertaisuuteen on venytetty ulkomaalaisiin? SINÄ et voi pakottaa MINUA tekemään hyväntekeväisyyttä suurilla veroilla jotka Suomessa maksan. Hienoa jos olet valmis tekemään itse hyvää, mutta on pelottavaa nähdä kuinka sinisilmäisesti jotkin maanpetturit ovat valmiit venyttämään näin laajan hyväntekeväisyyden valtion tasolle, pakolla.

    Yksin tulevan täysi-ikäisen pakolaisen saama vastikkeeton 315e/kk terveydenhuollon ja asumuksen lisäksi on liikaa, jos kiellät tämän, olet juurikin pahimman sortin ällösuvakki.

    Eikö sinun kuuluisi yhdenvertisuuspäissäsi muuten olla vaatimassa pakolaisille samaa 490e/kk tulonsiirtoa, kuin kansalaiset saavat?

    • 32.1.1.1

     stunned sanoo

     Hallitus leikkaa heikoimmilta ja antaa veronkiertäjille armahduksen. Eli köyhiltä rikkaille. Pakolaiskriisillä ei ole mitään tekemistä talouslaman ja työttömyyden kanssa. Kapitalismin valuvika — suhdannevaihtelut. Nykyinen kierre alkoi kuitenkin keinottelusta ja rahajärjestelmän peukaloinnista.

     Älä syy syyttömiä vaan osoita sormella romahduksen arkkitehtejä.

     • 32.1.1.1.1

      stunned sanoo

      Älä syytä syyttömiä. Puhelimen näppis typottaa.

     • 32.1.1.1.2

      Outo kirjoitus sanoo

      ”Antaa veronkiertäjille armahduksen”
      Ei kaikki ole kuule näin yksinkertaista.
      Jos Suomen kokoinen pieni markkinatalous lähtee kieltämään vaikkapa veroparatiisien käytön, arvaapa vaan mitä tapahtuu suurten yritysten määrän kehitykselle Suomessa… Innovaatiot nyt ainakin karkaavat ulkomaille missä verotus muutenkin suopempaa.

     • 32.1.1.1.3

      LL sanoo

      ”Jos Suomen kokoinen pieni markkinatalous lähtee kieltämään vaikkapa veroparatiisien käytön…”

      Siis meidän pitäisi sallia sellainen mitä yritetään suitsia koko EU:n alueella? Äläs nyt hölmöjä puhu.

      Toisekseen. Suomessa pääomatulojen verotus on pienempää kuin esim Saksassa ja Ranskassa sekä monissa muissa Euroopan maassa. Vaikka verotusta nostettaisiin vähän se jäisi alemmalle taso kuin em. maissa.

  • 33.1

   juuhelikkäs sanoo

   Missäs vaiheessa turvapaikanhakijasta tuli etnisyys, vai jäikö itse juttu lukematta?

 30. 34

  Ola sanoo

  Kaikkea saa nähdä ja kuulla ennenkuin kuolee. Mitä hyötyä siitä olisi että läskillä pakolaisia härnää? Sopeutuvatko paremmin yhteiskuntaan? Ja ne pakolaiset jotka tunnen henkilökohtaisesti,ja niitä on monta,haluaisi mennä töihin ja tulla omillaan toimeen. Siipeilijöitä löytyy myös oman kansan keskuudesta. Antakaa näille ihmisille mahdollisuus omaan toimentuloon ja tutustukaa muutamiin niin huomatte miten typeriä nää ennakkoasenteet ovat. Ja onko kaikki mitä levitetään netissä totta? Nämä pahimmat vastustajat kun oppis katteleen omaa kärsää kauemmaksi niin monta ongelmaa poistuisi.

 31. 35

  Jo jO sanoo

  ”tätä kansaa on joskus sanottu sivistyneeksi ja hyvin koulutetuksi.”

  Joo ja sitä me olimmekin siihen asti, kun alettiin länsimaalaistumaan, vai voiko joku muka väittää usa:n olevan sivistynyt ja hyvin koulutettu maa?

 32. 36

  Herätys sanoo

  Uuninpanopoika:
  ”Sosiaalinen media vilisee toinen toistaan kamalampia turvapaikahakijoiden tekemiä tai ainakin aikomia rikoksia, joista poliisi ei ole kuullut mitään.”

  http://www.optula.om.fi/material/attachments/optula/julkaisut/tutkimuksia-sarja/XZ5bk8f2H/265_Lehti_ym_2014.pdf (oikeuspoliittinen tutkimuslaitos)

  Väkivaltarikokset:
  ”Tässä käytetyn jaotuksen mukaisista pääväestöryhmistä erottuivat pahoinpitelyrikollisuuden
  tason poikkeuksellisella korkeudella Lähi-idästä ja Afrikasta
  kotoisin olleet maahanmuuttajat. Kullakin niistä väestöön suhteutettu
  rikollisuustaso oli syntyperäisiin suomalaisiin nähden viisin-kuusinkertainen
  ristitulosuhteilla mitattuna.”

  Raiskausrikokoset:
  ”Korkein rikollisuustaso oli Afrikassa ja Lähi-idässä syntyneillä miehillä,
  17-kertainen syntyperäisiin suomalaisiin nähden. Itä-Euroopassa (ilman
  Venäjää) syntyneiden miesten rikollisuustaso oli noin kymmenkertainen
  syntyperäisiin suomalaisiin nähden. Myös kaikissa muissa maahanmuuttajaryhmissä
  rikollisuustaso oli syntyperäisiä suomalaisia korkeampi, ainoa
  poikkeus olivat Oseaniassa syntyneet, joilla ei aineistossa ollut ainoatakaan
  raiskausrikosta. Suomessa syntyneiden maahanmuuttajataustaisten miesten
  rikollisuustaso oli yli kuusinkertainen syntyperäisiin suomalaisiin nähden.”

  • 36.1

   Saku Timonen sanoo

   Jos tunnet tilastotieteen alkeita, niin tiedät muutaman yksilön vaikutuksen pieneen populaatioon. Esimerkiksi vuonna 2014 seksuaalirikoksista tuomittiin Suomessa yhteensä 236 rangaistusta. Irakin kansalaisia, Suomessa tai muualla asuvia, tuomittiin 7 ja Somalian kansalaisia 6. Vuonna 2013 vastaavat luvut olivat 268, irakilaisia 5 ja somalialaisia 5. Pelkkien suhdelukujen sijaan pitää laskea myös tapausten määrät.

 33. 37

  Jyräys sanoo

  Mikäs ainoan totuuden julkaisija sinä luulet olevasi….te suvakithan kaiken tunnutte tietävän ?? kyllä tässä on aivan turhaa yrittääkään mitään kommentoida…henk.kohtaisesti minusta alkaa tuntumaan…että maahanmuuttokrittisyyden vastakohta on äärimmäinen naivius…

  • 37.1

   Saku Timonen sanoo

   Et siis osaa esittää vastaväitteitä, joten suutut minulle.

 34. 38

  hepa-60 sanoo

  Jay heitti kommenttia kirjoituksestani.Omasta mielestäni olen kokenut kaikenlaista vääryyttä,jopa tunnen kokeeni yhteiskunnallistakin vääryyttä,koska ajattelen,että veronmaksajien rahat käytettiin pankkien pelastamiseksi ja finanssiparonien voittojen maksimoimiseksi.Nämä vääryydet ovat täysin kotimaista tuotetta,kuten yleensäkin suomalaisen elämänmenon vääryydet,ei näihin pakolaisia tarvita.Aikansa kun menee,niin oppivat talon tavoille ja ovat ihan samanlaisia kuin sinä ja minä.Yhteiskunnan myllyt jauhavat,ja niihin sopeudutaan,olitpa kotoisin sitten vaikka Marssista.Hirveä poru muutamasta hengensä hädässä saapuneesta pakolaisesta,samalla kuin oma ja ihka suomalainen hallitus kurittaa suomalaista ihmistä ja köyhää oikein olan takaa taatakseen luksusta veronkiertäjille ja osingon saajille sekä bonusherroille.Sanassa sanottiin jotakin hyttysestä,kamelista ja siivilöimisestä,viittaan tähän Raamatun kohtaan,joku muistaa tämän tarkemmin.

  • 38.1

   Jyräys sanoo

   Juu…oppivat yhtä hyvin kuin Ruotsissa…Englannissa…Ranskassa…?? Etköhän nyt luule suomalaisista ihan liikoja….

 35. 39

  Ahmed muhamed sanoo

  Tänään juuri oli lehdissä, että poliisia on ohjeistettu olemaan kertomatta turhapaikkaturistien tekemistä rikoksista, mutta kantisten toki edelleen saa kertoa. Eikö tuo ole rasismia etnisen alkuperän mukaan? Saku Timonen on tunnettu valkopyykkääjä ollut vuosia ja miehen kirjoitukset ovat sellaista sontaa, että oksettaa. Nämä turvikset ovat todellinen vaara ja ongelma alueilla joIhin heitä on nyt dumpattu ihmisten riesaksi. Lapsia ahdistellaan päivittäin, raiskauksia ja yrityksiä valtavasti, koteihin tunkeudutaan ja katuryöstöjä tehdään. Toivon, että Saku Timosen kaltainen henkilö konkreettisesti joutuisi kokemaan muslimikulttuurin oikeat kasvot, eli väkivallan eri muodot, joita kernaasti on tyrkyttämässä muille ns rasisteille ja muille turvallisuudestaan huolestuneille ihmisille.

  • 39.1

   Pekka sanoo

   Koitin kysyä Sakun mielipidettä kyseiseen uutiseen, mutta kommenttiani ei edes julkaistu.

   Poissa silmistä, poissa mielestä.

    • 39.1.1.1

     Pekka sanoo

     ”Saarni tähdentää, että turvapaikanhakijoiden rikoksista kerrotaan samalla tavalla kuin muistakin rikoksista. Mutta turvapaikanhakijataustaa ei mainita erikseen uutisoinnissa muulloin kuin poikkeustapauksessa.”

     Eli raiskaukset ja muut naamioidaan kantaväestön tekemiksi?

     Voitko vielä kertoa miksi uutinen oli mielestäsi ankka, kun siinä juurikin kerrottiin ohjeistuksesta, että turvapaikkastatus pitää salata?

     • 39.1.1.1.1

      PeelsePuupi sanoo

      Ei ”väestöt” tee raiskauksia, kanta tai muutkaan. Raiskauksia tekevät epäonnistuneet ihmisyksilöt. Ihmisyksilö myös tuomitaan rikoksistaan aina samalla periaatteella, huolimatta siitä, mihin ”väestöön” hän sattuu kuulumaan. Tämänhän juuri rasistirassukat haluaisivat muuttaa.

 36. 40

  juuhelikkäs sanoo

  Sen verran pitää Sakua opastaa että Mastercard on kyllä levinnyt Irakiin asti, ja Irakilaisilla korteilla saa nostettua Suomalaiselta automaatilta Irakilaiselta tililtä rahaa – aivan kuten Irakissakin pystyy Suomalaisella kortilla nostamaan rahaa Suomalaiselta tililtä. Suomalaisen tilin hankkimisen mahdottomuus ei siis mitenkään todista siitä etteikö Irakilainen turvapaikanhakija voisi käydä automaatilla kuin kuka tahansa muukin.

  Sinänsä, en itse pidä mitenkään mahdottomana edes sitä etteikö netissä pyörinyt kuitti (siis se jossa saldo oli jotain 80k+) olisi jonkun Irakilaisen jäljiltä – karkuun lähtiessä on aikalailla saletisti likvidoitu kaikki mahdollinen omaisuus ja siirretty helposti ulkomailtakin saataville eli juurikin sinne tilille johon pääsee käsiksi mistä päin maailmaa tahansa. Tällä on sitten tarkoitus aloittaa se uusi elämä – hankkia asunnot, kodinkoneet, autot ym. mitkä jäivät kotopuoleen. Kyseessä olisi siis koko perheen koko omaisuus, ja siinä vaiheessa 80k+ ei kyllä kovin hurjalta omaisuudelta kuulosta. Mitä sillä edes Suomessa saa? 10v vanhan auton ja 60-luvulla rakennetun kerrostalokaksion jostain pikkukaupungista?

  • 40.1

   Saku Timonen sanoo

   Totta. Misään ei ole sanottu, että pakolaisen pitää olla rahaton kelvatakseen turvapaikanhakijaksi.

  • 40.2

   matu vastanen sanoo

   pidäppä itte 80k tililläs ja mene ruinaamaan rahaa valtiolta….

  • 40.3

   jounes sanoo

   ”Sen verran pitää Sakua opastaa että Mastercard on kyllä levinnyt Irakiin asti, ja Irakilaisilla korteilla saa nostettua Suomalaiselta automaatilta Irakilaiselta tililtä rahaa – aivan kuten Irakissakin pystyy Suomalaisella kortilla nostamaan rahaa Suomalaiselta tililtä. Suomalaisen tilin hankkimisen mahdottomuus ei siis mitenkään todista siitä etteikö Irakilainen turvapaikanhakija voisi käydä automaatilla kuin kuka tahansa muukin. ”

   Totta tietenkin mutta useimmiten netissä olevat automaattikuitit ovat suomenkielisiä MUTTA ulkomaalaisella masterilla tehty operaatio Suomessa antaa AINA englanninkielisen kuitin. AINA. Ja turvapaikanhakija ei saa suomalaista masteria ihan heti! Ja sivumennen, olette suurin osa kommentoijista kyllä tajuttoman ääliöitä, ei uskoisi kantasuomalaisiksi!

 37. 41

  Niila sanoo

  Itseäni on hetken aikaa mietityttänyt ja ihmetyttänyt se, että osa maahanmuuttokriittisistä väittää Irakin ja Somalian olevan turvallisia paikkoja, joista pakolaisia ei pitäisi vastaanottaa. Samaan aikaan he pelkäävät, että kyseisistä, heidän turvallisiksi luokittelemistaan maista tulevat pakolaiset tekevät Suomesta vaarallisen? Mikä logiikka tässä on taustalla? Onko ne pakolaiset se vaarallisin osio kyseisten maitten väestöstä niin, että kun he saapuvat Suomeen, Suomi muuttuu vaaralliseksi ja maat, joista he poistuivat turvallisiksi? Vai miten tätä pitäisi ajatella?

  Mielestäni on täysin naurettavaa puhua Irakin turvallisuudesta ja Malmön (tai muun Ruotsin) vaarallisuudesta samassa kontekstissa. Ruotsissa ja Malmössä nukuin viimeksi tänä kesänä taivasalla ja teltassa täysin turvallisesti, Irakiin en lähtisi moista kokeilemaan…

 38. 42

  Jarmo Asp sanoo

  Tää Saku tuntuu ottavan kovin henkilökohtaisesti muiden eriävät mielipiteet.

  • 42.1

   Saku Timonen sanoo

   Olen pitänyt blogia viisi ja puoli vuotta ja saanut lukea kommenteista suunnilleen kaiken kuviteltavissa olevan ja paljon sellaistakin, mitä et osaa edes kuvitella. Missään ei ole sanottu, että minun pitäisi asiallisen rauhallisesti vastailla kaikkien räkyttäjien kommentteihin. Jokaisen kommentoijan oma lähestymistapa ratkaisee minun suhtautumiseni.

 39. 43

  hepa-60 sanoo

  joku nakkeli taas typeryyksiä allekirjoittaneelle. Yhteiskunta ei muuten pysy pystyssä,jos ihmiset eivät siihen sopeudu.Siirtolaiset eivät ole aloittaneet vallankumouksia oikeastaan muualla kuin Yhdysvalloissa.Ruotsissa ,Englannissa ja Ranskassa siirtolaisilla on ongelmia siinä missä ns.kantaväestölläkin.Ranskassahan ovat olleet nämä nuorisomellakat,joissa kapinoitiin surkeita elämän olosuhteita vastaan,eikä sitä,että Ranskasta pitäisi tulla jotakin muuta kuin mitä se on (vaikka muslimitasavalta tms).Britanniassakin on ollut kaikenlaista kärhämää,mutta suuret kärhämät olivat 80-luvulla,kun kaivomiehiä pistettiin matataksi ( olivatkohan nämä kaivosmiehetkin joku etninen vähemmistö vai mikä) Ruotissakin on slummiutumista ja kaikenlaista,mutta nämä kysymyksethän ovat yhteiskuntapolitiikka,eivätkä ne liity millään tavalla etnisiin taustoihin yms.Jos ihmisiä aletaan jakamaan jos jonkinlaisten määritelmien mukaisesti saadaan kyllä melko mielenkiintoisia jakolinjoja,kuitenkin enemmän tai vähemmän mielivaltaisia.Ja jos ihmisen ainoa tapa nostaa itseään on viha toista kohtaan,niin kyllä ihmissuku melko heikoilla on.Vihaan,koska olisin muuten niin mitätön ja viha yhdistää,samanmielisiä kyllä aina löytyy.Ja mitäpä muuta on niin helppo vihata kuin erilaisuutta.

  • 43.1

   Pekka sanoo

   ”Ruotissakin on slummiutumista ja kaikenlaista,mutta nämä kysymyksethän ovat yhteiskuntapolitiikka,eivätkä ne liity millään tavalla etnisiin taustoihin yms.”

   Kuinka monta miljoonaa ihmistä Ruotsin pitää vastaanottaa? Tulijat eivät lopu koskaan. Pitääkö joku kuitenkin jättää Ruotsin ulkopuolelle, sitten kun tila loppuu? Onko parempi auttaa syyrialaisia pikkutyttöjä, vai Irakista tulevia aikuisia miehiä?

   • 43.1.1

    stunned sanoo

    Konfliktien pitää rauhoittua ensin. Lähi-idän tilanne on ollut huono jo vuosia, mutta kriisi on kärjistynyt vasta nyt viiveellä.

    Kylmän sodan aikana koko itäblokki ja varsinkin DDR olivat hiljaisen myrskyn silmässä. Rautaesiripun yli loikkaaviin suhtauduttiin kuitenkin aivan eri tavalla, koska heidän pakonsa oli linjassa kommunismin vastustamiseen käpertyneiden länsiliittoutuneiden politiikan kanssa.

    Kumma juttu, että islamistien valtaamilta alueilta pakeneville ei suoda samanlaista statusta vapauteen kaipaavina dissidentteinä. Berliinin muuri pystytettiin pysäyttämään DDR:n aivovuoto ja väestökato. Nyt lännessä rakennetaan muureja pitämään ihmiset ikeessä siellä toisella puolella.

    Aina tulee ikävä kyllä uusia sotia ja pakolaisuus alkaa toisaalla.

   • 44.1.1

    Henri K. sanoo

    No voi nyt hitto Sakari sun kanssa. 😀 Tässä lainaus ihan tuon oman linkkisi takaa.

    ”Saarni tähdentää, että turvapaikanhakijoiden rikoksista kerrotaan samalla tavalla kuin muistakin rikoksista. Mutta turvapaikanhakijataustaa ei mainita erikseen uutisoinnissa muulloin kuin poikkeustapauksessa.”

    Mitähän sulle on aikoinaan tapahtunut, kun jotenkin katsot elämällesi sisällöksi väitellä netissä maahanmuuttoasioista 24/7? Jotain vahvasti traumatisoivaa epäilemättä.

    • 44.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Turvapaikanhakijastatusta ei kerrota siksi, koska blogissa siteeraamani laki sen pääsääntöisesti kieltää. Mikä tässä on vaikeaa?

     Ihmettelen enmmän tietä blogiini jatkuvasti vänkäämään tulevia, jotka ette ymmärrä selvää suomen kieltä.

    • 44.1.2.1

     Saku Timonen sanoo

     Olen jo lukenut tuon. Packalen on loistanut aiemmin mm. idealla laittaa sosiaalietuuksien saajat asumaan tietyille alueille, josita ei pääse pois. Siinä sinulle valopäätä riittävästi. Tuossa jutussa hänkin todistaa, että ei tunne lakia eikä poliisin ohjeistusta tai sitten valehtelee härskisti.

     • 44.1.2.1.1

      stunned sanoo

      Tuo on totta. Ex-poliisi Packalen ehdotti ghettoja vuokralla-asujille.

 40. 45

  sanoo

  Mjooh,
  Tää keskustelu on kyllä niin hienoa seurattavaa että meinaa popkornit loppua.

  Suomi ei ole se 50-luvun onnela jossa vastaan tuli lähinnä vain kotimaassa syntyneitä, tai sitten Delta Rhythm Boys Linnanmäellä. 50-luvun Suomi saattoi olla naaman värin perusteella kovin hauska paikka, mutta kuinka moni oikeasti haikailee 50-lukua takaisin ?

  Siellä oikeasti soditaan maailmalla. Ihan oikeasti. Siellä saattaa tulla 9mm burana päin pläsiä ihan ilman omaa syytä. Yleensä sieltä lähdetään jonnekin pois tieltä. Ollaan sitä noiden etäannettavien särkylääkkeiden tieltä lähtenyt omiakin kansalaisia aikanaan tiettömälle taipaleelle. Siitäkin selvittiin vaikka suhtautuminen silloinkaan ei oikein ollut niin kovin mukavaa.

 41. 46

  Mika Kotikoski sanoo

  Kyllä minun nähdäkseni huoleen on aihetta… Paljon.

  Euroalueella ollaan poliittisen eliitin mandaatilla väkisin yhdistämässä kahta toisistaan joka suhteessa poikkeavaa kulttuuria: Länsimaista elämäntapaa ja konservatiivisesti harjoitettua Islamia. Motiivia en viitisi edes yrittää arvata. Se on melko epäoleellista. Oleellista on nähdäkseni se, että jos näiden kahden kulttuurin rauhaisa yhteiselo ei ole onnistunut aiemminkaan, niin miten ihmeessä se voisi onnistua nytkään? Varsinkaan muslimien vaatimalla tavalla?

  Islam -uskoiset jakautuvat nähdäkseni maltillisista aina radikaaleihin muslimeishin seuraavasti:
  1) Maltilliset (”tapamuslimeita”; eivät näe ”Shar’ia” -lakia edellytyksenä elämänsä ohjeistamiselle), vajaa 45% kaikista muslimeista
  2) Konservatiivit muslimit (lähtökohtaisesti passivisia; mutta kannattavat fundamentalistien ajamaa Islamia; ajattelevat, että ”Shar’ia” -lain tulisi olla ainoa laki yli muun lainsäädännön), noin 46% kaikista muslimeista
  3) Fundamentalistisia muslimeja (haluavat noudattaa Koraania, muita pyhiä tekstejä ja ”Shar’ia” -lakia ainoina elämäntaopaohjeina; uskonnollis-poliittisena ainoana totuutena; mahdollisimman kirjaimellisesti. Aktivisteja ja avoimen vihamieleisiä muita ideologioita kohtaan: muiden on alistuttava tai kuoltava) noin 7-9,5% kaikista muslimeista; uskonolliset johtajat ja agitaattorit kuuluvat tähän ryhmään.
  4) Radikalisoituneita muslimeja (Aktiivisia ”jihad” -taistelijoita, jotka haluavat kirjaimellisesti toteuttaa pyhää sotaa ”vääräuskoisia” vastaan erilaisin konkreettisin toimin. Martyytiteoin. Lännessä näitä operaatioita kutsutaan terrorismiksi) noin 0,5%-2% hieman laskentatavasta riippuen. Ryhmiä ovat ISIS, Boko Haram, PLO, jne.

  Ryhmät 3) ja 4) ovat luonnollisesti toistaiseksi Lännelle ainoa todellinen ongelma nyt kun Islam -uskoisilla ei käytännöässä ole länsimaissa vielä poliittista painoarvoa. Pahaa jälkeä nämäkin voivat uskoakseni saada aikaan, niinkuin jäljempänä esitän.

  Lisäksi… Jos Euroopan alueelle päästetään arvioissa väläytetyt 20-100 miljoonaa muslimia myös ryhmän 2) vaikutus poliittisessa vallankäytössä kasvaa merkittäväksi jolloin on riski sille, että koko Euroopan alue vähitellen yritetään Islamisoida. En kaikesta huolimatta usko prosessin mahdollisuuksiin. Uskon, että vastarinta nousee paljon aiemmin.

  Edellistä suurempana ja varteenotettavana näkisin nimittäin tilanteen eskaloitumisen väkivaltaisuuksiin Euroopan kantaväestön radikalisoituessa maahanmuuttomyönteisiä päättäjiään, kantaväestön edustajia sekä maahanmuuttajia vastaan.

  Viimeaiskaisten gallupien perusteella on melko selvästi havaittavissa, että suuri enemmistö kantaväestöstä vastustaa muutosta (mielipidemittauksissa luvut ovat vaihdelleet 65-85% välillä). Mikäli prosessin annetaan edetä liian pitkälle siten, että poliitinen voimatasapaino uhkaa demokraattisen päätöksenteon puitteissa järkkyä Islamistien käydessä yhä röyhkeämmiksi, pidän melko itsestäänselvänä, että kantaväestön suuri enemmistö turvautuu ulkoparlamentaariseen toimintaan.

  Mikäli viranomaisten väkivaltakoneisto tässä vaiheessa edelleen sitoutuu tukemaan poliitisten johtajiensa ajamaa politiikkaa puolustamaan oma arvioni on, että seuraa koko Euroopan mantereen kattava verinen sisällissotien jatkumo.

   • 46.1.1

    Mika Kotikoski sanoo

    ”Kirjoittaa Gates of Wienna.”

    Sorry… Meni ohi. Vitsinä/faktana… Haluatko täsmentää?

    Kiitos tietenkin jo vastauksestasi sinänsä.

    • 46.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Halla-ahon takavuosien kirjoitukset olivat usein suoria käännöksiä Gates of Wienna -nettisivulta. Siellä puhutaan jatkuvasti samaa mitä sinä sanoit.

 42. 47

  Suomen kulttuuri kukkeimmillaan sanoo

  Ymmärtävätköhän nuo lainkaan omien postaustensa ylitsevuotavaa ironian määrää? *tirsk*

  Mariaporin postauksen luettuani totesin ihan saman kuin hänkin: ”Tässä ei oikein tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa?”

  Jälkimmäisen keskustelutallenteen inspiroimana en saa enää mitenkään mielestäni pyyhittyä mielikuvaa, jossa nämä keski-iän ylittäneet järjen jättiläiset hipsivät hämäräntullen joukolla rakennusten pihoilla siansaparot kainalossa viljellen niitä oleskelutiloihin ja ovisyvennyksiin tavoitteenaan perehdyttää ihmisiä Suomen tapakulttuurin hienouksiin. Mahtaa Mohammed ja Mustafa katsella rakennuksen ikkunasta kummastellen kahjoja suomalaisia.

  Kyllä, rakkaat ystävät! Kiitos näiden ylväiden suomalaisen kulttuurin puolustajien, kylähulluus on muodostunut kansallisen identiteettimme keskeisimmäksi tunnusmerkiksi.

  • 47.1

   Sillai kai sanoo

   Ei vois vähempää kiinostaa, kaks idiootti ryhmittymää kiistelee toistensa typeryydestä 😀

   • 47.1.1

    Peter sanoo

    Kuta kuinkin kaikista EU maista tulee 20-50 vuodessa jokatapauksessa pääosin muslimimaita syntyvyyden takia ja sama on edessä Suomellakin.
    Siinähän sitten kyselette oikeuksienne perään kun lainsäätäjinä ovat muslimit.

    • 47.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Suomessa muslimitikin säätävät vain sellaisia lakeja, jotka ovat sopusoinnussa perustuslain kanssa. Perussuomalaisista en ole ihan varma, mutta ei perustuslakia muuteta eikä sen vastaisia lakeja säädetä yhden vaalikauden aikana ilman 5/6 enemmistöä. Ilman vaadittavaa määräenemmistöä siihen tarvitaan kaksi vaalikautta.

     • 47.1.1.1.1

      Peter sanoo

      Luuletko ettei muslimeilla ole aikaa odottaa esim kahta vaalikautta, voin kertoa että he odottavat vaikka sata vuotta.
      Aika jännä huomata että osaa ihmisiä ei tunnu kiinnostavan että Suomesta tulee muslimivaltio ja monet jopa yrittävät nopeuttaa prosessia.

     • 47.1.1.1.2

      Saku Timonen sanoo

      Taidat ihan oikeasti olla hysteerisen pelon vallassa. Sen siitä saa, kun lukee liian kauan vain näitä trollitehtaiden tarinoita.

  • 48.1

   Saku Timonen sanoo

   Miksi pitäisi? Sieltähän tilastoja voi jokainen lukea. Kysymys onkin siitä osaako mniitä lukea oikein. Kun tietyn ryhmän osuus kokonaisväestöstä on pieni, niin jo muutama rikoksentekijä nostaa suhdeluvun suureksi. Tämä fakta kuuluu tilastomatematiikan alkeisiin.