Kanadan ankka

Silmiinne lienee viime päivinä sattunut sosiaalisessa mediassa kiertävä päivitys, jonka mukaan kanadalaisen Dorvalin kaupungin pormestari kieltäytyi poistamasta sianlihan kolujen kanttiinien ruokalistoilta ja edellytti muslimien sopeutuvan kanadalaisiin tapoihin. Näin tarina leviää:

dorval 3

Ihan hyvä juttu, mutta täyttä puppua. Dorval on kaupunki Kanadassa, mutta se onkin tarinan ainoa fakta. Kaupunki on itsekin huomannut olevansa väärän huhun kohteena ja on laittanut omalle verkkosivulleen oikaisun jo viime tammikuussa. Laitetaan vielä siitäkin kuva.

dorval

Sama tarina on kiertänyt netissä jo aiemmin ja silloin sen väitettiin tapahtuneen belgialaisessa kaupungissa. Juttu on siis kiertänyt maailmalla ties kuinka kauan ja on ehtinyt Suomeen vasta kymmenen kuukautta vääräksi todistamisen jälkeen.

Tämäkin tapaus osoittaa, että suomalaiset ns. maahanmuuttokriitikot eivät ole erityisen omaperäisiä ja että näitä valheita tehtaillaan ympäri maailman. Maahanmuuton kiihkeille vastustajille kelpaa mikä tahansa tarina ja nämä valheet leviävät yli rajojen, vaikka niiden levittäjät ovatkin kovia vaatimaan rajoja kiinni. Mitään ei tarkisteta, vaan kaikki omaa tunnetta tukevat jutut nielaistaan sellaisenaan. Pääasia on, että pakolaisia ja maahanmuuttajia, erityisesti islaminuskosia, päästään arvostelemaan ja sankariksi voidaan kohottaa omia arvoja korostava suoraselkäinen henkilö.

Nämä ovat kansainvälisiä urbaanitarinoita, mutta erovat perinteisistä urbaanitarinoista siten, että näitä keksitään ihan tarkoituksella. Näitä on tehtailtu jo vuosia erilaisissa maahanmuuttoa ja ”islamin invaasiota” vastustavissa trollitehtaissa ja esimerkiksi Jussi Halla-ahon uransa alkupuolella julkaisemat tekstit olivat ihan suoria käännöksiä ulkomaalaisilta nettisivuilta.

Kuten perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kerran sanoi: Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan.

Se tässä kummastuttaa, että näiden kansainvälisten juttujen levittäjät ovat mielestään kovasti isänmaallisia. Luulisi nyt isänmaallisten arvostavan isänmaataan sen verran, että edes yrittäisivät mukauttaa tarinoita Suomessa tapahtuneiksi ja oman maamme tapahtumiin istuviksi.

Kommentit
 1. 1

  macsek sanoo

  Ainakin Unkarissa tietyillä foorumeilla kiertää väite, että Pohjoismaiden (Norjan tai Ruotsin) nuoret naiset värjäävät hiuksensa mustiksi vain siksi, etteivät maahanmuuttajat raiskaisi (näin esimerkiksi äärioikeistolainen Heti Válasz -lehti: http://kettosmerce.blog.hu/2015/07/25/meg_egyszer_a_hozzank_menekulo_szexualis_ragadozokrol_es_bunozokrol ). Mustaa väriä suosivat alakulttuurit kyllä tunnetaan jossain määrin Keski-Euroopassakin, joten väite on jo sielläkin älytön, saati sitten sen kierrättäminen Suomeen, niin kuin edellisen postauksen Liisa Mariaporin jutussa.
  Itävallassa ja ilmeisesti Saksassakin taas kerrotaan, miten maahanmuuttajat marssivat lähikauppaan ”ostamaan ilmaiseksi”, mutta mediaa ja poliisia on kielletty kertomasta asiasta. Tätä ”uutista” levitettiin jopa Itävallan oikeistopopulistisen FPÖ-puolueen johtajan Facebook-sivulla, eivätkä uutisen jakajat ja tykkääjät piitanneet edes siitä, että kyseiset kauppaketjut itse kumosivat väitteet (http://www.mimikama.at/allgemein/lgenkonzerne-billa-und-hofer-dementieren/ ). Ja näköjään tämäkin kansainvälinen urbaanilegenda on ehtinyt Suomeen: http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/menitko_uskomaan_rasistiseen_nettihuhuun_nain_tunnistat_vaaran_tiedon .

 2. 2

  Etsijä sanoo

  Erään halliituspuolueen edustaja sanoi, että kyseinen puolue on tunnepuolue. Jos jokin juttu tuntuu oikealta, se on oikein, vaikka järki sanoisikin vastaan.

  Tietyltä kantilta katsottuna se on ymmärrettävä asenne. Omien pelkojen ja ennakkoluulojen kyseenalaistaminen on raskasta. Se tarkoittaa, että erilaisiin asioihin ja ihmisiin pitää oikeasti tutustua. Se tarkoittaa myös lukemista, miettimistä ja kiihkotonta keskustelua. On paljon helpompaa reagoida muka-uutisiin tunteella käyttämättä järkeä tai mediakriittisyystaitoja – ja jakaa muka-uutisia eteenpäin omassa somevirrassa.

  Harva taitaa miettiä, että muka-uutisten aloittajilla (kotimaisilla tai ulkomaisilla) on yleensä oma poliittinen agendansa mielessä. On selvää, että viime vuonna Venäjää Ukrainan-sodassa ylistävät trollit eivät ole lopettaneet toimintaansa vaan kirjoittavat nykyään ihan muista asioista. Toisaalta myös kotimaiset ääriliikkeet hyötyvät koko ajan enemmän suomalaisten ”maahanmuuttokriittisyyspsykoosista”.

  Surullisinta on silti ns. hyödylliset idiootit, jotka eivät tuotakin ”uutista” tunnepuuskassaan jakaessaan ymmärrä ollenkaan, mitä tietyt tahot ajavat takaa…

 3. 3

  Joni Pelkonen sanoo

  Olisipa mielenkiintoista tietää mitä kautta nämä huhutarinat leviävät Suomeen. Koska leviämiseen kuluu noin paljon aikaa, ne eivät ainakaan leviä lähes reaaliaikaisesti kansainvälisten keskustelufoorumien kautta. Ehkäpä ketju kulkee esim. Ruotsin kautta?

 4. 4

  Veli Karimies sanoo

  ”Tämäkin tapaus osoittaa, että suomalaiset ns. maahanmuuttokriitikot eivät ole erityisen omaperäisiä ja että näitä valheita tehtaillaan ympäri maailman. Maahanmuuton kiihkeille vastustajille kelpaa mikä tahansa tarina ja nämä valheet leviävät yli rajojen, vaikka niiden levittäjät ovatkin kovia vaatimaan rajoja kiinni. Mitään ei tarkisteta, vaan kaikki omaa tunnetta tukevat jutut nielaistaan sellaisenaan. Pääasia on, että pakolaisia ja maahanmuuttajia, erityisesti islaminuskosia, päästään arvostelemaan ja sankariksi voidaan kohottaa omia arvoja korostava suoraselkäinen henkilö.”

  Mitenkäs sen yökerhojupakan kanssa? Huomaatko kenties omassa toiminnassasi samoja piirteitä? Levitit jo muutenkin punaliputettua tarinaa(baari + aamuyö + alkoholintäyteinen ilta + ensitunnelmat hysteeriseltä naisihmiseltä) totena tässä blogissasi. Kelpasiko sinulle kenties siis mikä tahansa sepite, millä pystyt vahvistamaan omaa näkökantaasi?

  Ja sitten siihen johtopäätökseen näistä kahdesta. Voisiko olla mahdollista, että suurin osa ihmisistä on tomppeleita, myös sinä ja minäkin joskus ja meihin uppoaa hyvin tarinat ja sepitteet, jotka vahvistavat omaa maailmankuvaamme. Sillä tavalla se ihmismieli katsos toimii. Vaikka asian tiedostaisi ja pyrkisi objektiivisuuteen, niin joskus siitä seulan läpi vaan pääsee sepitteitä läpi. Sulle kävi vahinko, Jennille kävi vahinko, toisinaan mullekin käy vahinko. Vahinkojen tekeminen on inhimillistä, fiksu yrittää ottaa niistä opikseen ja on jatkossa tarkkaavaisempi.

 5. 5

  Angie sanoo

  Mahtavat otsikot näissä sun blogeissa Uuninpankkopoika! Mä kuulin muuten jo elokuussa jutun, että Kanadassa on joissakin kouluissa voimassa sharia-laki. Eikö ihmisillä ole enää mitään järkee päässä kun kaikki uskotaan ja kaikkee potaskaa ihmiset jakaa facessa?

 6. 6

  fgsddfgsd sanoo

  Ja toisin päinhän tämä ei toimi, eihän? Ylelkin kehittelee satuperheitä että saadaa dramaattisempaa settiä.
  nimim. 17v, näytän vaan vanhemmalta.

  • 6.1

   Saku Timonen sanoo

   Uskot siis satuperheisiin. Mikäs siinä, saahan satuihin uskoa.

  • 6.2

   Joni Pelkonen sanoo

   Tuo rasssukoiden keksimä fantasia pakolaisperheestä joka ei muka ole aito perhe on muuten kiinnostava esimerkki siitä, miten täysin keksitty, ilman minkäänlaista todellisuuspohjaa oleva huhu voi levitä kuin kulovalkea, kunhan se on sopivasti omien ennakkoasenteiden mukainen ja siinä on jotakin uutta. Toki vanhakin kelpaisi, mutta uusi satu tuntuu aina kielen päällä mukavammalta. Tässä oli siis uutta se, että televisiossa esiintyneet lapset ja aikuiset eivät muka ole samaa perhettä.

   Perheen saapuminen Suomeen yhdessä, esiintyminen yhdessä televisiossa jne. eivät merkinneet mitään, kun vasta-argumentiksi löytyi, että pikkutyttö poistui aikuisen sylistä kesken kaiken. Kuinka loistava, tunteisiin ja sopivasti ihan vähän järkeenkin vetoava argumentti! Miksi syyrialaiset sitten kokoaisivat keinotekoisia perheitä, jäi arvoitukseksi. Ehkä ne sillekin selityksen ovat keksineet.

   • 6.2.1

    virtanen sanoo

    Aluksi ainakin juho Eerola kirjoitti, ettei hän lämpiössä huomannut mitään erikoista, perhe vaikutti tavalliselta perheeltä. Mutta hänellekin tuli sitten epäusko, kun kansa kirjoitteli. Onko Terhi kiemunki jo saanut vastauksen tutkintapyyntöönsä?

 7. 7

  sanoo

  ”Muslimien tulee ymmärtää, että koska Kanadalla on juutalais-kristilliset juuret, joulukuuset, kirkot ja uskonnolliset juhlat, islamin kuuluu pysyä yksityisellä alueella.”

  Onhan tämä siinä mielessä ihan hauskahko nosto, että juutalaiset eivät vietä joulua saatika syö porsaanlihaa.

  Itseään hilpeyttääkseen voikin lukaista alkuperäisen postauksen niin, että korvaa ensimmäisellä kerralla sanan ”muslimi” sanalla ”juutalainen” ja toisella kerralla sanoilla ”ateisti kasvissyöjä”.

 8. 8

  sanoo

  Usein tuntuu, että netti elää ihan keskiaikaa. Uskotaan mitä vaan, sillä onhan sen nyt oltava totta, kun netissä luki. Trollien jakamat huhut ja muu huuhaa on samalla viivalla faktojen kanssa. Toivottavasti nuorempi sukupolvi saa koulussa sen verran jämäkkää mediakasvatusta, että nettikeskustelut pääsevät vähitellen sieltä keskiajalta kohti valistusta.

  • 8.1

   Jo jO sanoo

   ”Toivottavasti nuorempi sukupolvi saa koulussa sen verran jämäkkää mediakasvatusta, että nettikeskustelut pääsevät vähitellen sieltä keskiajalta kohti valistusta.”

   Peruskoulun opetus on sitä tasoa tällä hetkellä, että tämä ongelma tulee pikemminkin paisumaan ja pahenemaan.

   • 8.1.1

    sanoo

    Peruskoulun opetus on sitä tasoa tällä hetkellä, että tämä ongelma tulee pikemminkin paisumaan ja pahenemaan.

    Ainakin meidän viidesluokkalainen on äidinkielentunneilla käynyt lävitse nettiin liittyviä totuuksia. Ei kuulema pidä uskoa kaikkea lukemaansa, kannattaa tarkistaa asioita useammasta lähteestä ja Yle kertoo aina totuuden. En raaskinut korjata viimeistä.

    Valitettavasti meitä viidesluokkalaisten vanhempia ei ole opetettu samalla tavalla.

    • 8.1.1.1

     sanoo

     ”Valitettavasti meitä viidesluokkalaisten vanhempia ei ole opetettu samalla tavalla.”

     Niinpä. Jotenkin haluan toivoa, että hommaan tulee enemmän järkeä, kun lapset, jotka ovat kasvaneet koko elämänsä netin parissa tulevat aikuisiksi. Mutta se vaatii kyllä sitä, että näitä asioita käydään koulussa läpi kunnolla ja kädestä pitäen. Tulevaisuudessa medialukutaito on todellakin ihan yhtä tärkeää kuin lukutaito ylipäätään.

  • 8.2

   Pera sanoo

   Kyllä lukiossa, amkssa ja yliopistossa kriittisyyttä ainakin opetetaan. Ammattikouluista en tiedä, kun en ole koulutusta siellä käynyt.

   • 8.2.1

    sanoo

    Mun mielestä mediakasvatusta, -lukutaitoa ja -kriittisyyttä pitäisi opettaa nimenomaan peruskoulussa.

   • 8.2.2

    Pera sanoo

    Samaa mieltä. Ongelmia voi tosin syntyä, jos vanhemmilta ei tule tukea kriittisyydelle. Tai kuinka parin kurssin aikana istutetaan ajatus kriittisyydestä, kun netissä taistellaan vastaan kellon ympäri. Olisi mielenkiintoista tietää, onko vanhempien koulutuksella vaikutusta asenteisiin ( tutkittua, ei mutua siis)

 9. 9

  Nanna sanoo

  Onko kukaan muu käynyt Dorvalin sivuilla katsomassa, löytyykö kyseistä lehdistötiedotetta sieltä oikeasti? Minä kävin, enkä löytänyt sitä arkistosta annetulla päivämäärällä. Löytääkö joku muu?
  http://www.ville.dorval.qc.ca/en/press-releases

  Totta on, että lähteet kannattaa tarkistaa….

 10. 10

  Oooceee sanoo

  Tarinat leviää ja kun jokin kerran lähtee liikkeelle, sitä ei Sakunkaan blogi pysäytä 🙂
  Huolissani olen myös siitä, että kotimaassamme sivubisneksiä tekevät viranomaiset, sotilaat, poliisit ym vetävät viikonloppukursseja ja mainostavat naamakirjassa erilaisia ”turvasuihkeita” jotka ovat siis ihan laillisia. Itsepuolustuskoulutukseen ja viikonloppukursseihin liitetään näitä turvavälineitä ja niiden myynti räjähtänyt käsiin. Luulen, että tämä räjähtää myös käsiin jossain vaiheessa ( tai naamalle). Aika pelottavaa, kuten myös turvallisuustilanne muutenkin. Iltapäivälehdestä luin ettei poliisi saa enään kertoa ulkomaalaistaustaisten rikoksista. Hassua 🙂

 11. 11

  sanoo

  Jutun ei tarvitse olla tosi, riittää jos se on hyvä – sanoi taannoinen Aika Mies. Kunnon trollausta en tosin ole aikoihin nähnyt eli jutut eivät ole olleet hyviä saatikka totta. Tuon käännösteelmän kieli ei tosiaankaan ole uskottavaa – pikemminkin monikulttuurisuuden vaikutuksestako kuin ”konekäännös”.

  • 12.1

   Saku Timonen sanoo

   Sanoisinpa näin ensi alkuun, että tuossa ei ole koko totuus enkä edes tiedä mikä on tällainen uutisjulkaisu.

  • 12.2

   juuhelikkäs sanoo

   Siellähän anonyymi poliisikin kommentoi:

   Eihän kenenkään henkilöllisyys paljastu sillä, että hänen sanotaan olevan turvapaikanhakija.

   Eikä ilmeisesti ymmärrä että tämä tarkoittaa myös sitä että tiedon julkistamisesta ei ole mitään iloa, ihan puhumattakaan laillisuusaspekteista.

   Osaisitko itse kertoa miten turvapaikanhaku-statuksen ilmoittaminen auttaisi asiassa mitenkään? Edellä argumentoit avoimuuden puolesta mutta en nyt ihan ymmärrä mitä avoimuutta siinä on että tietty ihmisryhmä saa aina rikosuutisten yhteydessä tämän merkinnän joka ei kerro yhtikäs mitään relevanttia tekijästä. Pitäisikö myös kertoa kaikkien muiden rikosuutisten yhteydessä sitten myös että kyse EI ole turvapaikanhakijasta, koska avoimuus?

 12. 14

  sipuli90 sanoo

  No hoijjaa. Trolleja on ja tulee aina olemaan. Vaikka kliseisesti nyt sanon: maassa maan tavalla, niin se ei tarkoita että olisin rassisti. Mutta onhan se niin että jos tänne on valinnut tulla, niin sitä noudatetaan lakia ja jos sitä nyt sattuu jossain possua olemaan ja se loukkaa uskiaan niin eikusta menee siitä pekonin edestä pois nyyhkimästä. Valintoja ja vaihtoehtoja on tarjolla paljon eri paikoissa. Sehän se pointti tuossa tarinassa on. Kantaväestöä ei kiinnosta jos ”pakolainen” osaa sopeutua hyvin. Mutta jos inistään ja itketään pikku asioista niin kyllähän se v@tuttamaan alkaa. Ja sitten nämä hipitit inisee jos joku sanoo MIELIPITEENSÄ jostain ja se ei nyt satu olemaan sama kuin itsellään. Ja ihan lopuksi: Suomen pitäisi tehdä kuin islanti. Mätä porukka vankilaan ja irti EU:sta.

  • 14.1

   Saku Timonen sanoo

   Tarinan pointti on se, että haluttiin valehdella turvapaikahakijoiden kitisevän possunlihasta, vaikka sellaista ei ole todistettavasti tapahtunut.

   • 14.1.1

    sipuli90 sanoo

    Juu juu, tajusin pointin joo. Mutta näillä saduilla halutaan saada joku kanta selviöksi toisille. Se voisi olla vaikka satu punikkitatista joka on kiltti kaikille metsän eläimille ja paha persukarhu tulee murisemaan kunnes lopulta lampaat saavat tarpeekseen ja niistä kuoriutuu susi lauma joka rankaisee pahiksia. Kaikkea ei tarvitse olla syvällisesti luotaamassa ja analysoimassa. Eihän tuo nyt mikään kauhean hirvittävä tarina ollut. Mieluummin tuota fbssä jakaa kuin esim. Kylie Jenner huulihaastetta. Mutta nyt alkaa mennä liiaksi jaaritteluksi.

    • 14.1.1.1

     Thomas sanoo

     Minä kuulin että sipuli90 on kova vaimonhakkaaja ja vielä lasten hyväksikäyttäjä. Totta vai ei, eipä sillä väliä, mutta asiaa siinä on ja mielummin sitä jaan Facebookissa kun vaikka huulikiiltoa. Eihän tuo edes mikään kauhean hirvittävä tarina ole, ja jos Sipuli nyt sattuisi aina välillä vaimoaan lyömään niin ainakin se oli jo etukäteen tiedossa. Voipi jo varautua siihen että Sipulilla varmasti käämi jossain vaiheessa palaa, ja ehkä jopa jo ihan varmuuden vuoksi vaikka sitoa kädet ettei mitään vaan käy. Kun eihän noista Suomalaisista nyt tiedä, aika kovia ne vissiin vaimojaan on hakkaamaan. Mutta tosiaan, voi tämä ankkakin olla, eipä noista nyt niin tiedä.

     Että sellasta logiikkaa sinulla.

    • 14.1.1.2

     Joni Pelkonen sanoo

     Minkä ihmeen takia kukaan haluaa perustella kantaansa valheella? Sehän tekee kannasta täysin moraalittoman.

     • 14.1.1.2.1

      Sipuli90 sanoo

      Ugh, niin, eihän suomalaisista aina tiedä. Puukoilla toisiaan lyö ja vaimojaan hakkaavat. Lapsetkin pääsee seikkailuihin. Ugh. Pointtihan oli siis että mielensäpahoittajia löytyy kaikkialta. Ja perustella kantaansa valheella, noo, miten olisi joka ikinen homoja vastaan oleva kunnon kristitty TAI muslimi, satukirjoistahan nekin ottavat perustelut kannalleen. Olisitte huolissanne oikeista aiheista. Ei kaikki ole yhtä älyttömiä kuin trollit haluavat. Kyllä ihmisillä on aivot. Suomalaiset on sellaisia pässejä hallituksen talutushihnassa ettei kukaan oikeasti kellekkään mitään tee. Mitä nyt huutelevat netissä ja humalassa päästävät suustaan oksennuksen tuoksuisia sanoja. Koska kun katsoo tätä kaikkea niin on ihme että ei ole ihmiskunta jo toisiaan tuhonnut. Mutta hyvähän se on inistä siinä jostain kirjoituksesta. Anonyymien sanat sattuvat anonyymisti, onko kivaa olla noin heikkoluonteinen. Ja kyllä, ennenkuin joku siitä suvaitsee massalle ilmoittaa, kirjoitan anonyymisti uuuu, mikä synti ja häpeä.

 13. 15

  virtanen sanoo

  Olen vähän ilkeä , mutta esim. perussuomalaisissa taitaa olla näitä ”henkisiä blondeja” ihan siksi mukana, kun heillä ei ole arvostelukykyä itsellään, heille on helppo syöttää näitä tarinoita ja he kertovat niitä eteenpäin, kun kuitenkin heille on joku pikku titteli jossain paikallisyhdistyksessä ja ovat päässeet täyte-ehdokkaiksi listoille. Sillä meriitillä sitten taas heidän fb-kaverinsa uskovat kaiken, kun ”se on sentään joku lähiö-yhdistyksen pj) ja levittävät taas juttua eteenpäin.
  Muutoksen kriittiset taas olivatkin ihan oma porukkansa pj- myöten. Mutta heillä meni se niin överiksi, että se kävi jo viihteestä.

  • 15.1

   Joni Pelkonen sanoo

   Mitä olen tuota porukkaa n. 10 vuotta seuraillut, niin siellä on pieni, ehkä vain kymmenien ihmisten suuruinen joukko jotka aivan tietoisesti kehittelevät näitä valheita ja levittävät niitä mm. esiintymällä kymmeninä eri sivupersoonina kommenttipalstoilla, facebookissa jne. He saattavat paremman keinon puutteessa jopa keskustella itsensä kanssa noiden sivupersoonien kautta.

   Tämä porukka on sitten höynäyttänyt paljon suuremman joukon juttuunsa mukaan. Joukossa on kylähulluja jotka jonakin toisena aikana olisivat olleet mukana noitavainoissa tai juoksisivat vaikka valokuvaamassa ufoja, elämäänsä pettyneitä syyllisenetsijöitä joille muslimi esitellään oikein hienona syynä siirtää vastuu omista ongelmista kuvitteellisen maahanmuuttoentiteetin syyksi, alkoholisteja jotka vain kaipaavat jotakin josta puhua vihaten, nuoria ja vähän vanhempia peräkammarinpoikia jotka syyttävät naisettomuudestaan ulkomaalaisia, kateellisia, joiden mielestä kaikki on pois heiltä: mitä näitä ihmistyyppejä ylipäänsä on joilta puuttuu kyky ja tahto elää tervettä, normaalia elämää.

   Kutsun heitä ongelmahakuisiksi tyypeiksi: he hakevat perverssiä lohtua negatiivisista tunteista kuten vihaamisesta ja pelkäämisestä. Mitä raaempi ja järkyttävämpi ongelma, sitä suurempaa iloa he kokevat.

 14. 16

  Jasse22 sanoo

  MVlehden perustajalla näitä julkaisuita riittää, tässä taas yksi jossa juuri tuo uutinenmhttp://uutismaailma.com/nain-vastattiin-muslimien-vaatimuksiin-kanadassa/

 15. 17

  sanoo

  Sä et ole nyt ihan ymmärtänyt tarinankerronnan ydintä. Tarinoita on kerrottu ihmiskunnan historiassa aina siitä saakka kun Topelius keksi Välskärin kertomukset.

  Totta kai kaikki omaa tunnetta tukevat jutut nielaistaan sellaisenaan tai niitä jopa sepitetään. Pääasia ei ole – kuten Saku Timonen väittää – se, että pakolaisia ja maahanmuuttajia, erityisesti islaminuskosia, päästään arvostelemaan, vaan se, että sankariksi voidaan kohottaa omia arvoja korostava suoraselkäinen henkilö.

  Suomalaisilla on ihan ymmärrettävistä syistä suuri kaipuu ja huutava työvoimapula sellaisista valtiomiehistä, jotka uskaltaisivat puolustaa suomalaisia ja asettua Suomen islamisaatiota ja pakkomonikulttuuristamista vastaan. Siksi ihmiset mielellään uskovat ja levittävät tarinoita suoraselkäisistä ja rohkeista poliitikoista ja ihmisistä ulkomailta. Valitettavasti jotkut näistä tarinoista eivät ole totta.

  Kaikkein surullisinta on se, että Suomessa meillä ei ole vielä yhtään tuollaista pormestaria tai poliitikkoa. Ei yhtään oikeaa valtiomiestä. Mutta meillä on valtavasti ihmisiä, jotka haluaisivat olla osa tuollaista tarinaa.

  • 17.1

   Joni Pelkonen sanoo

   Oletko varma ettei Suomessa ole myös työvoimapula sellaisista valtiomiehistä jotka taistelisivat saunatonttujen invaasiota vastaan? Voisin hyvin kuvitella juuri sinut puhumassa myös siitä.

 16. 18

  Markku Hongisto sanoo

  Luojan kiitos tuo ei ollut totta. Olisihan ollut todella rasistista vaatia tulijoita elämään maassa maan tavalla. Onneksi meillä Suomessa ei kelleen ole oikeasti tullut tuollaista mieleen, vaan voimme jatkaa edelleen alamaista matamista muslimien sääntöjen ja oikkujen edessä. Sillä kyllähän se nyt vaan on niin että tulija määrää tahdin ja maantavan ja meidän tulee suvaita ja totutella siihen.

  • 18.1

   Saku Timonen sanoo

   Kerropa edes yksi esimerkki matelemisesta muslimien edessä.

 17. 19

  Jouko Lilja sanoo

  Oliko tämä sitten pelkkää unelmaa? Meillä kriitikoillakin on siis unelma! 😀 Mutta mikään ei mitätöi sitä tosiasiaa että noin pitäisi menetellä islamistien kanssa!

  • 19.1

   Saku Timonen sanoo

   Onhan teillä niitä unelmia leirityksistä alkaen.

  • 19.2

   stunned sanoo

   Laita islamistin tilalle juutalainen, niin meno on kuin Valtakunnassa. Natsit.

 18. 20

  Jari Nikkola sanoo

  Itsekin näin tuon kiertävän ja vähän naureskelin. Tämä kuitenkin pisti silmään pankonpojan kirjoituksesta; ”Tämäkin tapaus osoittaa, että suomalaiset ns. maahanmuuttokriitiko….t”.

  Aika kovasti pankonpoika yleistää, ilmeisesti hänen mielestään pakolaistilanteessa tai tiettyjen pakolaisten kulttuureissa tai käytöksessä ( mm. lapsiavioliitot ja raiskuakset pakolaiskeskusksissa ) ei ole mitään kritisoitavaa?

  Olis kerrankin mukava kuulla pankonpojalta jotain pakolaisten tuomista ongelmista, niistä todellisista. Ethän kuitenkaan väitä, ettei ongelmia olisi?

  • 20.1

   Saku Timonen sanoo

   En tietenkään väitä etteikö ongelmia olisi. Niitä tuodaan kuitenkin esille niin paljon, ettei siihen touhuun enää minun panostani tarvita. Riittää, kun yritän toppuutella pahimpia ylilyöntejä.

 19. 21

  sanoo

  Olisi kyllä äärimmäisen hienoa, jos meillä olisi kokonainen sivusto, mikä pyrkisi torjumaan tätä systemaattista myrkynkylvöä, millä on hämmästyttävä leviämisvoima somessa. Saku tekee loistavaa työtä, mutta on vain yksi kirjoittaja – netissä on toki muitakin, mutta olisi ideaalia, jos olisi löydettävissä, jokin keskitetty sivusto, mikä toimisi vastapainona Hommalle ja mv-”medialle” jne. Jonkinlainen resurssi-, linkki- ja blogi-sivusto, jossa olisi myös hyvin moderoitu ja vilkas foorumi. No, aina haaveilla voi…

 20. 23

  pitkäaikaistyötön sanoo

  ”Maahanmuuton kiihkeille vastustajille kelpaa mikä tahansa tarina ja nämä valheet leviävät yli rajojen” 🙂

  Yhtä hyvin voisi todeta, että maahanmuuton kiihkeille puolustajille kelpaa mikä tahansa turvapaikan hakijan tarina ja niihin he uskovat yli rajojen. Juuri paljastui Ruotsissa, että mediassa 16-vuotiaana esitelty ”yksinäinen lapsipakolainen” olikin jo 24-vuotias, joka oli dokumentoinut ei niin yksinäisen matkansa someen. Täysin vastaavanlainen tapaus kuin Juha Sipilän Oulussa TV-kameroiden edessä tapaama ”17-vuotias” turvapaikanhakija.

  Tarinoihin uskojia, levittäjiä ja yleistäjiä löytyy kyllä objektiivisesti katsottuna maahanmuuttoarvoakselin molemmista päistä. Jos yhdessä asiassa laittaa älyllisen rehellisyyden surutta narikkaan, niin voi olla, että toisessa asiassakaan sen läsnäoloon ei enää luoteta.

  • 23.1

   stunned sanoo

   Tuskin monikaan ”kiihkeästi puolustaa” maahanmuuttoa. Maahanmuuttokriittisyyden sateenvarjon alla haudotaan vaan kaikenlaista muuta demokratianvastaista, että järkevän ihmisen on pakko ottaa kantaa ihmisoikeuksien ja laillisuuden puolesta. Maahanmuutto on keppihevonen.

  • 23.2

   Saku Timonen sanoo

   Minä en ole koskaan tainnut törmätä maahanmuuton kiihkeisiin puolustajiin, ainoastaan realisteihin. Kiihkeitä vastustajia sen sijaan löytyy pilvin pimein.