Palkattomuuden koekaniinit

EK ehdottaa, että työnantajille on annettava mahdollisuus työkokeilupaikkojen tarjoamiseksi turvapaikahakijoille. EK:n viestintäjohtaja Jouni Kemppainen kertoo, että työkokeilussa maahanmuuttaja ei olisi työsuhteessa, vaan sananmukaisesti kokeilemassa työtä. Työkokeilusta ei siis työnantaja maksaisi palkkaa, vaan työtä kokeileva saisi rahakorvauksen työmarkkinatuesta.

Näin positiiviseen sävyyn kertoi Talouselamä EK:n viimeinkin toteen käyvästä unelmasta eli suuresta määrästä palkattomia työntekijöitä, joiden elannosta ja asumisesta huolehtivat veronmaksajat. Näin pakolainen ”saa mahdollisimman nopeasti kosketuksen suomalaiseen työelämään ja yhteiskuntaan”.

Olen jo kauan sanonut, että EK:n haaveena on syömätön ja sontimaton työvoima. joka voidaan säilyttää varastossa ja ottaa käyttöön tarpeen mukaan. Tämä on fyysisesti mahdotonta, mutta nyt ollaan pääsemässä aika lähelle. Uusille tulijoille opetetaan heti kättelyssä, että Suomessa on tapana tehdä töitä, mutta ei maksaa siitä palkkaa.

Tämä esitys tulee vuorenvarmasti menemään läpi ja sillä on tuhoisat seuraukset.

Kun huomataan yhtä ihmisryhmää voitavan käyttää palkattomana työvoimana, niin sama vaatimus ulotetaan kaikkiin. Palkatonta työtä on testattu pitäaikaistyöttömillä työkokeilun ja kuntouttavan työtoiminnan nimellä ja sen on huomattu toimivan, koska turvassa oleviksi itsensä luulevat sitä kannattavat.

On täysin loogista laittaa palkattomaan työhön myös lyhyemmän aikaa työttömänä olleet. Jos turvapaikahakijoita voidaan antaa yrityksille palkattomaksi työvoimaksi, niin tietenkin kantasuomalaisille työttömille voidaan tehdä sama. Näin saadaan viimeinkin työvoimakustannukset nollaan ja veronmaksajat huolehtimaan työvoiman ylläpidosta. Kasvavat voitot ja osingot voidaankin sitten piilottaa  hallintarekisterin taakse ja mahdollisesti kiinni jääneet veronkiertäjät armahdetaan jo etukäteen.

Juuri tällaiseen yhteiskuntaan pyritään ansiosidonnaisen työttömyysturvan leikkauksilla ja jatkuvalla työttömien mustamaalauksella. Laiskoja lurjuksia ovat kaikki ja heidät on saatava osallistumaan yhteiskuntaan. Yhteiskunnan maksama puurolautanen on ansaittava työllä. Tämä ei ole mikään oleskeluyhteiskunta, kuten presidentti Niinistö sanoi ensimmäisessä uudenvuodenpuheessaan.

Ihan sama taka-ajatus on sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän ja koko hänen puolueensa ajamalla maahanmuuttajien  sosiaalietuuksien alentamisella. En tosin ole ihan varma tajuavatko ministeri ja kumppanit maahanmuuttovastaisessa hurmoksessaan tämän itse, mutta EK:n sätkynukkeina he pomppivat. Turvapaikanhakijat ovat tässäkin uuden yhteiskunnan koekaniineja.

Jos yhden ihmisryhmän sosiaalietuuksia voidaan leikata, niin silloin voidaan leikata kaikilta. Sitä edellyttää perustuslain suojaama yhdenvertaisuus lain edessä ja jos jotkut pärjäävät pienemmillä etuuksilla, niin silloinhan niillä pärjäävät kaikki. Tämä on ihan looginen ajatusketju, jota suurin osa ihmisistä ei ymmärrä käydä mielessään loppuun asti läpi.

Kyllä te sitten ajattelette, kun olette yt-neuvottelujen jälkeen saman liukuhihnan ääressä turvapaikanhakijan kanssa rinnakkain ilman palkkaa. Uskallan muuten epäillä, että tätä yhteiskuntamallia tullaan kutsumaan muodikkaasti kansalaispalkaksi. Sitä en tiedä kuka sen kustantaa sitten, kun kukaan ei saa palkkaa eikä myöskään maksa veroja.

Kommentit
 1. 1

  Joni Pelkonen sanoo

  Työttömien palkatonta työtä kutsutaan ihan yleisesti orjatyöksi. Sitähän se onkin. Kun samaa teetetään afrikasta laivatulla ihmisellä jolla ei ole edes omaa kotia vaan hän asuu pahimmillaan pelkässä teltassa, termi on erityisen osuva. Maahanmuuttajien olisi tarkoitus työllistyä jotta voivat elättää itsensä. Palkattomilla orjatölläkö se pitäisi tehdä?

  Tottakai heille koti jostakin löytyy, mutta sen kustannukset joudutaan maksamaan valtion pussista koska henkilö ei mitenkään orjatyökorvauksella siihen voi kyetä. Tässä siis siirretään työvoimakustannuksia pois yritysten ja kuntien harteilta valtion maksettavaksi.

  • 1.1

   Siltojen Jack Norris sanoo

   Huvittavaa koko hommassa on se, että suomessa todettiin jo 1960-luvulla kun hätäaputöinä rakennettiin muun muassa teitä niin todettiin, että se tulee kaksi kertaa kalliimmaksi kuin teiden rakennuttaminen asiaan erikoistuneella urakoitsijalla ja että veronmaksajille on halvinta maksaa työttömille työttömyyskorvausta hätäaputöiden järjestämisen sijaan.

   Pakkotyössä on se ongelma, että kuluja tulee silti. Työntekijöille pitää näet järjestää ruokailu, kuljetukset töihin, asuminen, lapsille hoito, työkalut pitää hankkia, työjohto ja valvonta pitää hankkia. Virkamiehet kun alkavat järjestää näitä juttuja kaikkein halvimmalla niitä ei saada järjestettyä.

   Palkattomassa työssä on sekin ongelma, että se ei kerrytä eläkemaksuja, jolloin ennenpitkää eläkkeet pitää sitten järjestää jollain muulla maksulla kun palkansivukululla josta siitäkin tulee kuluja vaikka palkkaa ei maksettaisikaan.

   Eläkkeen maksu tai työttömyyskorvauksen maksu on varonmaksajille paljon halvempi tapa huolehtia köyhyydestä kuin vankiloiden rakentaminen tai hätäaputöiden järjestely järkyttävillä kuluilla ja virkamiesportailla.

 2. 2

  Sukin Syn sanoo

  Ei tarvita edes yhtä sukupolvea kun Suomen yhteiskunta romutetaan pelkäksi kapitalistien saneluyhteiskunnaksi.

  • 2.1

   Siltojen Jack Norris sanoo

   Olen jo pitkän aikaa henkisesti valmistautunut siihen, että maailma tulee muuttumaan antiikin rooman kaltaiseksi paikaksi jossa 1% prosentti väestöstä omistaa kaiken ja kaikki maapallon luonnonvaratkin ja jopa itse valtionkin tosiasiallisesti, sekä sanelee sen miten asiat tehdään. Aivan kuten antiikin roomassa suurin osa ihmisistä tällä maapallolla joutuu sitten elämään rikkaimman prosentin jakamilla armopaloilla, viihteellä ja gladiaattoritaisteluilla. Kun kansa saa leipää ja sirkushuveja se pysyy tyytyväisenä. Vaikka oman aseman ja elintason parantaminen on lähes mahdotonta.

 3. 3

  Sari sanoo

  Nuorillehan ei nykyään muuta tarjotakaan, varsinkaan osatyökykyiselle. Sellaista työllistämisprojektia ei olekaan, joka ei ”alkaisi” työkokeilulla, 1-6 kk! Työsopimusta ei synny koskaan. Mihin on kadonnut koeaika?? Ai mutta koeajaltahan pitää maksaa palkkaa…

 4. 4

  stunned sanoo

  Käsittämättömiä kapitalisteja, jotka sosialisoivat työvoiman ja tappiot, mutta voitot kotiutetaan. OnkoSuomi uusi Pohjois-Korea? Siellähän kaikki Pjöngjangista ylöspäin on työleiriä. Etuoikeutetut asuvat pääkaupungissa. Hjöngsinfors?

 5. 5

  Merja sanoo

  Tämä järjestelmä on erittäin kallis yhteiskunnalle. Miten se tosiaan kustannetaan, kun 9€ ihmisiä on kriittisen pisteen ylittävä määrä?

 6. 6

  keke sanoo

  Mielestäni loistava uudistus. Meinaan vaan että saattaa tulla uutta puhtia työväenliikkeeseen tätä myötä kun ulkomaalaisia ei vielä ole aivopesty tähän työn parantavaan voimaan ja saattaa hyvinkin olla että työtaistelut vihdoin ja viimein alkaa koko työharjoittelusysteemin kaatamiseksi.

  • 6.1

   T. Kallinen sanoo

   Kiitos Sakarille hyvästä avausesta.

   Mitä tulee mamuihin (tai matuihin, maahantunkeutujiin) niin olen sitä mieltä että niistä ei ole koskaan työväenliikeessä toimijoiksi, saati lakkoihin osallistujiksi. Olipa millaiset ”kalifit” tahansa vallassa niin pokkurointi mekkaan päin puskuroi murheet pois! Egybtin ”arabisosialismikokeilukin” oli kalifaattityyppistä hallintohulinaa

 7. 7

  Nalle Ö. sanoo

  Eikös tälle ole jo katsottu hallituksen toimesta käyttökelpoinen termi, PERUSTULO?

  Näin nykyinen kehityskaari on semantiikan avulla viety huippuunsa, koska perustuloahan ne vihervasemmistolaisetkin vaativat kovaan ääneen, niin perustuloa saavat.

  • 7.1

   PeelsePuupi sanoo

   Niin, mutta perustulon ei pitäisi olla vastiikkeellista, ainakaan sen järjellisimmässä muodossaan. Persutulo taas on erikseen…

 8. 8

  Ville T sanoo

  Vastikkeettomasta työstä ei ole kyse, kun tekijä saa vastikkeen. Pakkotyöstä toki. Jos on työn tarvetta, mutta työn arvo ei vastaa palkkaa, niin eikö maksajan eli valtion tai kunnan pitäisi saada hyöty – ei yksityisen. Tällöin julkisen puolen ei ehkä kannattaisikaan liikaa tehostaa vaan pitää päiväkoti- ja vanhustenhoitoryhmät pienempinä ja julkinen infra kunnossa ja antaa kolmannelle sektorille työllistämisrahaa. Minusta on oikea kysymys, miten yhteiskunta saisi kaikilta työhön kykeneviltä työpanoksen ja tarpeellisuuden kokemuksen mielkkään tekemisen muodossa sen sijaan, että työnteko on kielletty. Kansalaispalkan avulla saataisiin vähätuottoisten töiden tekihöoden toimeentuloa parannettua.

  • 8.1

   LL sanoo

   Kuntapalveluja pyöritetään jo työharjoitteilijoilla (opiskelijat), työkokeilijoilla ja kuntoutettavilla (työttömät), siviilipalveluksessa olevilla ja palkkatuetulla työllä. Työn tuotos (julkinen palvelu) tulee suoraan kuntalaisille. Kunnat hyötyvät: palkkakulut ovat pienemmät kun osa työntekijöistä ei saa normipalkkaa tai osan palkkakuluista korvaa valtio.

   Palkkatuetun työn kohdalla on syytä mainita, että työttömästä aiheutuneet sosiaalimenot vähenevät kun työtön saa TES:n mukaista palkkaa, vaikka useimmiten -25%:n työajalla.

   Suomessa olisi syytä harkita 6-tunnin työpäivää, joillain aloilla. Puolipäivätyömahdollisus on olemassa eläkkeelle siirtyville, ja vieläpä niin että puolikkaaseen on palkattava työtön. Pitkäaikaistyöttömät ovat enimmäkseen yli 50-vuotiaita ja koulutettua sekä kokenutta väkeä. Mahdollisuus puolipäivätyöhön katkaisisi työttömyysputken ja antaisi yli viiskymppisille mahdollisuuden käyttää työkokemustaan ja koulutustaan.

   • 8.1.1

    Ritva sanoo

    Ei voi sanoa pyöritettävän kuntapalveluja opiskelijoilla eikä työttömillä! Työllistämisprojektit ovat nykyisin varsin hankalia järjestää, koska kuntien tehtävät vaativat nykyään osaamista jopa korkeakoulututkintoon asti. Opiskelijoiden tulee myös oppia se, että palkka on taulukoiden ja tessien mukainen eikä valmiin osaajan palkka. Tunnen asian 43 vuoden kokemuksella, työllisteträviä ja opiskelijoita palkanneena.

    • 8.1.1.1

     LL sanoo

     Työttömissä on paljon korkeakoulututkinnon suorittaneita, jonkin alan ammattilaisia. En tunne suurta kuvaa, mutta keskisuuri kaupunki,miss ä asun ja elän, tuottaa osan kuntapalveluista edellä mainitsemillani tavoilla. Siis osan siitä.

     Minä teen parhaillaan palkkatukityönä samaa työtä kuin vakituisessa työsuhteessa olevat. En ole ainut. Opiskelijat ja työttömät vaihtuvat, muutaman kuukauden välein.

     Palkkatukityö ei ole mikään erillinen projekti vaan kaupungin valitsema keino työllistää työttömiä kunnan tehtäviin tessin mukaisella palkalla. Ei lainkaan huono ratkaisu. Työllisyysmäärärahoja saisi olla vaan enemmän.

    • 8.1.1.2

     Sonofhades sanoo

     Suomessa teetätettiin vuonna 2013 yli 100 000 henkilötyövuoden edestä palkatonta työtä. Harjoittelua, työkokeilua, kuntouttavaa työtoimintaa jne. Tämä ei ole ainakaan pienentynyt.

     Aika moneen koulutukseen sisältyy 6-12 kk ilmaiseksi suoritettavaa harjoittelua. Siltä ajalta saa ehkä jopa opintotukea, joka tänä päivänä muodostuu suurimmaksi osaksi lainasta.

     Vuonna 2015, heinäkuussa, KELA maksoi päivärahaa n. 59 000 henkilölle ”aktivointitoimenpiteiden” perusteella, eli 9 eurolla korotettua päivärahaa koska henkilö on töissä – yleensä kunnalla – tai opiskelee uutta ammattia. Monet näistä työttömistä ovat jo alansa ammattilaisia, joille vain ei työpaikkaa löydy kun ei ole tarpeeksi nuoltu päättävässä asemassa olevien takamuksia opiskeluaikana / työelämässä.

  • 8.2

   Heikki Sinsemilla sanoo

   Mikä on valtio? Se on sellainen riistokoneisto joka suojelee niitä joilla on jo liikaa kaikkea. Ei mikään yhteinen asia kuten koulussa yritettiin ja saatiin ihmisten mieliin taottua. Tämän kun tajuat niin sen jälkeen tuokin on kaikki selvää.

 9. 9

  Merja sanoo

  Eräällä keskisuurella työpaikalla ohjeistettiin 9€ miestä kuulemma näin: ”Kun puhutaan vaikka viinasta, naisista tai lätkästä, se on ok, me puhutaan. Mutta älä tule kysymään mitään työhön liittyvää.”

  • 9.1

   keke sanoo

   Ihan hyvä ohjeistus. Itseäni eräässä yrityksessä ohjeistettiin orjaduunissa että ”Kun minä sanon että hyppäät niin sinä kysyt että miten korkealle”

 10. 10

  AMK sanoo

  En ole selvännäkijä,mutta tämähän on nyky hallituksen (EK:n sätkynukkejen) orgasmin näkemys.Minä tienaan ja voin hyvin sinä köydyt ja nälkään kuolet,mutta hyvä että sinusta oli hyötyä minun eliittitason elämää nauttivalle.

 11. 11

  Huolestunut sanoo

  Jos hallituksen tavoitteena olisi aidosti lisätä työpaikkoja, se poistaisi heti tällaiset työkokeilut ja kuntouttavat työtoiminnat, jotka estävät oikeiden työpaikkojen syntymisen. Jos yrityksellä on työtä tarjottavaksi, sen pitää maksaa siitä palkka.

  Tämänkin blogin kommenteissa usein vaaditaan ihmisten huolehtivan omasta toimeentulostaan. Loogisuuden nimissä näiden vaatijoiden pitäisi edellyttää samaa yrityksiltä. Jos yritys selvitäkseen tarvitsee ilmaistyövoimaa, sen kuuluukin mennä nurin.

  • 11.1

   stunned sanoo

   Niinpä. Hallitus tekee kaikkensa, jotta työpaikkoja ei synny. Kukaan ei palkkaa ketään, kun ilmaiseksi saa.

   Lyhytnäköistä ja tuhoisaa.

  • 11.2

   AMK sanoo

   Ei se nyt käy päinsä,koska vispilä vispaa EK:n kanssa että herrat rikastuu,työntekijät sitävastoin menettävät ”elinkelpoisuuden” mitä sillä sitten tarkoitetaakin työntekijöistä tehdään orjia palkalla millä eivät saa edes leipää ostettua,joka paikassa ei ole edes leipäjonoja ja tuskin herrat sitä ajattelevat,kunhan itselle on kaviaaria tarjolla ”hienojen älynvähdyksien pienitulosia voi rokottaa” he itse ajattelevat ,meillähän menee ihan hyvin ???Mitäs me muista välitetään.Oma napa kaikkein tärkein,vaikka pitäis ajatella myös äänestäjiäkin,se heiltä on tyystin unohtunut mitä luvattiin!!!Kaikilla puolueilla:Oppisiosta huudellaan ?Niikuin olen sanonut en ymmärrä politiikasta mittään,mutta ihminen on ihminen ja häntä pitää kohdella ihmisenä!??Oli hän työtön tai työssäkäyvä.Ihmisarvoa myös politiikojen pitäisi ….niin mitä???Loppu sanat mitä kirjoitan.Joku voi kirjoittaa loput.

 12. 12

  Arres Lindqvist sanoo

  Tuo Talouselämän artikkeli lienee syntynyt niin, että lehden toimittaja on lukenut EK:n alkuperäisen uutistiedotteen ja soittanut sen jälkeen Kemppaiselle haastatellakseen häntä. TE:n artikkelin perusteella Kemppainen vaikuttaa linjanneen mutkia suoraksi selvittäessään mitä elinkeinoelämä haluaa suomalaisille viestittää suhteessa EK:n melko maltilliseen tekstiin.

  Otin itse yhteyttä Jouni Kemppaiseen omalla kommentaarillani ja sain suht. myötätuntoisen palautteen. Järjestössä ymmärretään ilmiselvästi, että tässä liikutaan delikaatin asian äärellä.

  Saku ennakoi minusta aivan oikein eskalaatiokehityksen, jossa yhtä nurkkaa rapauttamalla koko työelämän rakennelma saatetaan sortumispisteeseen. Muodollisestihan EK haluaa olla uutta pystyttämässä, mutta sehän ei onnistu ellei tontilla nyt jököttävää vanhaa pytinkiä kyetä poistamaan. Ay-liike tappelee tontista nyrkit pystyssä, toki, mutta ei puolusta niitä ihmisiä jotka joutuvat ilmaistyö karusellikierteeseen.

  EK on tässä vahvoilla. Sitä voisi jo veikata voittajaksi, ellei olisi Sakun kaltaista blogistia joka jaksaa ylläpitää vastarintahenkeä. Työttömät ovat saaneet käydä kahden rintaman taistelua valtion viranomaisia ja elinkeinoelämän kaartia vastaan – toistaiseksi vielä selviytyen. Kiitos Sakun, jaksan vielä nähdä tulevaisuuden valoisampana.

  Turvapaikanhakijasta veronmaksajaksi – työ on parasta kotoutumista
  23.10.2015, 7:00
  http://ek.fi/ajankohtaista/uutiset/2015/10/23/turvapaikanhakijasta-veronmaksajaksi-tyo-on-parasta-kotoutumista/

 13. 13

  Säälittävä lammas sanoo

  Nyt tässä on vain onneksi sellainen tekijä, jota ei ilmeisesti EK ota huomioon. Ja joka puuttuu kokonaan sanotaanko nyt sitten vaikka säälittäviltä suomi lampailta.

  Turvapaikanhakijat kun nyt sattuu olemaan temperamentiltaan jotain muuta kuin internetissä sontaa levittäviä ja sortavista toimenpiteistä mölyäviä säälittäviä kerittäviä lampaita.

  Jo se, että he matut ja mamut järjestivät ruuasta ”mekkalan” ja kertoivat tyyliin, ettei se kelpaisi koirallekaan kertoo paljon tulevaisuudesta. Vaikka kyseessä kumminkin ruokaa, jota tarjoillaan yleisesti suomessa kaikissa julkisissa laitoksissa, kuten kulut, sairaalat, vanhainkodit jne.

  Joten itse laitan toivoni tähän, joka laittaa EK nöyrtymään. Ja toivon siitä syntyvää lopputulosta sovellettavan tulevaisuudessa myös kantasuomalaisiin. Sillä ei voi olla niin, että muualta tulleet saisi paremman kohtelun kuin kantasuomalaiset työelämässä tulevaisuudessa.

  Loppua minun ei varmaan tarvitse selittääkään…

  • 13.1

   ........... sanoo

   Tuo on käynyt minunkin mielessäni.
   Ryhtyvätkö mamut nöyrästi työhön, jolla ei voi rakentaa tulevaisuuttaan, hankkia kotia, perhettä, opiskella?
   Näinkö helppo nakki EK:n herroille?
   Minäkin panen toivoni mamuihin.

  • 13.2

   Heikki Sinsemilla sanoo

   Itsehän olen ollut tähän mennessä 9 vuotta karenssissa koska palkaton työtoiminta ei sovi periaatteisiini. Ja meitä ikikarenssilaisia löytyi 138 000 viimeisimmän laskelman mukaan. Meistähän ei ole niin suurta lukua, tuota ei ole tarkastettu vuosiin joten täällä kytee nyt anonyymi vahvuudeltaan tuntematon aikapommi joka on valmis tarttumaan aseisiin vaikka heti. Puuttuu vain se lähtölaukaus.

 14. 14

  Orja sanoo

  Millähän konstilla tämä orjuutus oikeasti loppuisi, ei nämä faktojen esiintuonnit ainakaan mitään ole vaikuttaneet?

 15. 15

  Juhani Saari sanoo

  Olen itse yrittäjä ja näkisin tämän työttömien ja maahanmuuttajien kannalta fantastisena työllistymismahdollisuutena näyttää mihin pystyy! Toivottavasti muutos saadaan lakiin kirjattua pian ja voin ottaa lisää työntekijöitä sopeutumaan suomalaiseen työelämään ja kuntoutumaan terveeksi. Ilman työtä ihmisistä tulee masentuneita ja he sairastelevat usein. Tämä on meidän kaikkien etumme.

  • 15.1

   AMK sanoo

   Työlliismyys mahdollisuutena ???Täh haluat ilmaisija työntekijöitä että itse voit hyvin???Kehtaatkin!Otat sitten puhtaalla omalla tunnolla ilmaisia työntekijöitä ilman palkkaa maksamalla että itse saat turvatun elintason?Kenen etu se on????Kaikkien vain sinun etusi?

   • 15.1.1

    Juhani Saari sanoo

    Aivan työllistymismahdollisuutena, oletko kiinnostunut mahdollisesti? Jos näyttää siltä, että työelämään takaisin osallistettava ja haasteellisesti työllistyvä henkilö tuottaa yrityksellemme rahaa niin voisimme mahdollisesti jatkossa palkata henkilön palkkatuettuna. Tällainen toimintamuoto lisäisi yrityksemme tuottavuutta ja voisimme näin maksaa enemmän veroja, joten yhteiskunnan pyörittämiseen olisi valtiolla enemmän rahaa. Tällainen on meidän yhteinen etumme, vain työtäpelkäävät laiskurit voivat väittää muuta. Työ tuo terveyttä ja luo ihmisille arvokkaan elämän.

    • 15.1.1.1

     sauhuttelija sanoo

     Juhani Saari taitaa kovasti pelätä työtä?

     Kun pitää saada muut tekemään ne puolestaan ilmaiseksi.

    • 15.1.1.2

     Trendipuhetta sanoo

     Kylläpä tästä työttömien mielenterveydestä murehtimisesta on tullut muodikasta niiden ainaisten loispuheiden sijaan. Mistä tulikin mieleeni: miten työtön voi olla yhteiskunnan loinen, jos yrittäjät toisensa jälkeen ovat perustelemassa mitä mieltäylentävimmin argumentein, miksi juuri he tarvitsisivat ilmaisen tai ainakin puoli-ilmaisen työntekijän?

     Juhani Saari: se työntekijä ilman palkkaa olisi voinut olla se työntekijä, joka olisi voinut palkallaan ostaa palveluita, vaikkapa juuri sinun yrityksestäsi. Mitä vähemmän meillä on palkallaan tai toimeen tulevia, sen vähemmän sinä saat voittoa. Ja se ei varmaankaan ole meidän kaikkien etu, eihän?

    • 15.1.1.3

     AMK sanoo

     Elikkä olet sitä mieltä että palkaton työntekijä teettää sinulle tulosta rahallisesti mutta palkollinen on sinulle miinusta.Tästä ”arvokysymyksestä” sipilän hallitukselta Mikä on sana mahdollisesti tarkoittanee emme maksa palkkaa vaan palkan maksaa valtio saat sen nimekkäällä kuntoutujokupaska mitä nyt ministeriööt keksivätkään,Kohtahan se on suomiveroa tai mitä sss hallitus keksikään.Kas kumma Tähänhän on työttömiä taas pro…..en osaa kirjoittaa joku on taas pro…..en osaa kirjoittaa .joku hakuaa ilmaisia työntekijöitä että itse pärjää ja vieläpä herrojen päätöksillä:Työ mitä se on siitä pitää maksaa palkkaa millä elää,ei sinun maitsellamasi luo arvokkaan elämän tekemällä työtä sillä ei yksinkertaisesti elä on sähköl…..ai niin taisit ollaḱin joku mikä kannattaaa että työttömät töihin ilmanpalkkaa???

    • 15.1.1.4

     AMK sanoo

     Olitko ihan sitä mieltä että .työ ilman palkkaa tuo ihmiselle terveyttä ja arvokkaan elämän?Mitäs siitä palkan maksusta,puhut vain palkkatuettuna voimme maksaa kunhan saamme valtiolta rahaa.
     Onko trolli??Näitähän täällä harvase päivä näkee.

     • 15.1.1.4.1

      Juhani Saari sanoo

      Alkuun tosiaan voidaan osallistaa sosiaaliturvalla työelämään ja, jos näyttöjä löytyy, että pystyy työskentelemään itsenäisesti ja olemaan tuottava yksikkö niin sitten mahdollisesti voimme miettiä palkkatuettuna palkkausta, jolloin elämänlaatu paranee huomattavasti työttömyyteen ja toimettomuuteen verrattuna.

     • 15.1.1.4.2

      Saku Timonen sanoo

      Missä vaiheessa ajattelit ruveta maksamaan sitä palkkaa itse vai onko tarkoituksesi vain käyttää yhteiskunnan maksamaa palkkatukea sen jälkeen, kun työttömät ovat näyttäneet yrityksessäsi kykynsä palkattomina?

     • 15.1.1.4.3

      Juhani Saari sanoo

      Mikael Jungnerin sanoin, sitten kun on miljoona tilillä ja kymppitonni kuussa tuloja. Sitä ennen harjoitan hyväntekeväisyyttä ja autan ihmisiä takaisin työelämän pariin.

    • 15.1.1.5

     Trollieutanasia sanoo

     Älkää ruokkiko trollia antaka trollin kuolla pois. Se on armollinen ratkaisu heidän kärsimyksilleen. Toisaalta trolli voi olla myös huolissaan jatkuvasti lisääntyvästä orjatyöstä, jota haluaa ärsyttämällä kitkee pois…

    • 15.1.1.6

     sanoo

     @ Juhani Saari

     Siis tajuatko yhtään, että miltä sinä oikein kuulostat:

     Jos näyttää siltä, että työelämään takaisin osallistettava ja haasteellisesti työllistyvä henkilö tuottaa yrityksellemme rahaa niin voisimme mahdollisesti jatkossa palkata henkilön palkkatuettuna.

     Luulet ilmeisimminkin olevasi jonkinsortin hyväntekijä vai? Et ole. Olet yrittäjä, jonka tehtävä on lisätä pääomansa arvoa ja juuri nyt omien postailujesi mukaan fantasioit tekeväsi sen hyödyntämällä täysin alihintaista tai suorastaan hallinnollisesti pakotettua työvoimaa. Alihinnassa tai suostumuksessa ei siten ole mitään todellisesti vapaaehtoista, ja markkinat mikäli niistä voi naama vakavana edes puhua, ovat tässä tapauksessa niin pahasti vääristyneet, että jos esitetty lakimuutos koskaan tulisi niin silloin toimittaisiin jo jossain paralellitodellisuudessa tykkänään.

     Sinä et ole mikään mies ottamaan toisten suostumusta väkisin eikä siitä tule sen kauniinpaa mikäli pakotuksen käsivarrestavääntämisvaiheen toimittaa ulkomaalais- tai työvoimaviranomainen. Jos fantasiasi toteutuu, olet yksiselitteisesti osallinen pakkotyössä eikä mikään määrä seliseliä sitä muuksi muuta. Eivätkä markkinatkaan auta yhtään mitään. Vaikka kaikki kilpailijasi pääsisivät samalle viivalle, hyväksikäytetyllä työvoimalla ei ole ostovoimaa, joten kuvatun roistokapitalistisen fantasian oikeutus meni sen siliän tien.

     Saattoi olla, että tein epäoikeudenmukaisesti nostamalla yhden virkkeesi erilleen kokonaisuudesta tuossa alussa, mutta näin tein yksinomaan siksi kaikkien tälläisestä fantasioivien lailla sinä vielä koristelet tekosi lupailuilla, minkä toteutumisasteesta sinulla ei ole vähäisintäkään käsitystä. Miksi sinun pääomasi olisi kenenkään muun kapitaalia pyhempi? Jos putiikkisi on elinkelvoton ja sinä täysi sanonkomämikä, siedät menettää kaiken sekä tulla konkurssi -nimisen kurssin suorittajana entiseksi yrittäjäksi. Ei moista puuhastelua pidä ilmaistyövoimalla tunkata, se on markkinatalouden laki.

     Asioiden luontainen päiväjärjestys on se, että yrittäjä suunnittelee, markkinoi ja johtaa toimintansa niin että työvoima vain toimialan luonteeseen sopivalla tavalla suorittaa sen osan missä raaka-aine tuotteeksi jalostuu, myydään sekä toimitetaan ostajalle. Jos työvoiman pitää tehdä ilmaiseksi työtä, että tuo kaikki toteutuu, on onnistuneesti työnnetty yrittäjän riskit työntekijän niskaan ilman osuutta voitosta tai tarkkaanottaen edes palkkaakaan. Sitaatissa vihjaat, että jos kaikki toimii hyvin niin ilmaisesta työstä voisi jopa saada osa- ja määräaikaisen tukityöpaikan. Ohhon mikä ruhtinaallisen suuri korvaus!

     Pahinta tässä kaikessa on se, että joku Suomen työelämää tuntematon puoliksi kielitaidoton onneton vielä uskoo lupailemasi ja tekee pää hiessä työtä ilmaiseksi. No, sentään et ruumiillisesti rankaise näitä piruparkoja etkä vie heidän vähistä ansioistaan ruoka- ja majoitusrahoja, mutta se on suhteellisen pieni lohtu. Toivottavasti olet ihan silkka trolli, joka huvittelee pahiksista pahimpien puheilla, mutta se nyansoidun falskin hyväntekijyyden esitys millä tämän teet on silti liikaa. Se on sanoitus pahuuden lauluun, jota ei tule julkisesti esittää edes vitsillä. Häpeä jos osaat.

     • 15.1.1.6.1

      Juhani Saari sanoo

      Tälläiseen vihapuheeseen minun ei tarvitse edes vastata. Katso peiliin laiskuri.

    • 15.1.1.7

     Salla Willman sanoo

     Sanot siis, että yrityksesi kannalta olisi hyvä, että henkilö ensin työskentelisi ilman palkkaa työkokeilijana, elatuksen muodostuessa veronmaksajien kustantamana, jonka jälkeen mahdollisesti sama henkilö voisi jatkaa työskentelyä palkkatuetussa työssä?

     Palkkatuessakin veronmaksajat maksavat huomattavan osan työntekijän saamasta palkasta. Palkkatuen veronmaksajien maksama osuus on 30 – 50 % palkasta henkilön tukityöllistettävän työttömyyden pituudesta riippuen, tukijakson pituus 6 – 24 kk edelleen työllistettävän työttömyysajasta riippuen.
     Eli miten pitkään yrityksesi nauttisi veronmaksajien kustantamaa työnantajalle täysin ilmaisesta (kokeilu) tai alehintaisesta (palkkatuki) työntekijästä? Työkokeilu esim. 3 kk – 6 kk, sen päälle tuettua työtä 12 kkm yhteensä 15 – 18 kk?
     Vai työkokeilua ensin 3 – 6 kk, sitten palkkatuettua työtä 24 kk, yhteensä 27 – 30 kk?
     Miksi veronmaksajien pitäisi olla halukkaita maksamaan yrityksellesi ilmaisten tai aletyöntekijöiden edun?

    • 15.1.1.8

     Sonofhades sanoo

     Hieno trollaus: Tästä juuri on kyse. Yrittäjyyden riskit on ulkoistettu työntekijöille. On nollasopimuksia, pätkätöitä, ilmaista työkokeilua, -harjoittelua, palkkatuettua työtä ja muita vastaavia keinoja palkata työntekijä, josta ei tarvitse ottaa riskiä siitä, ettei tämä heti tuota firman omistajalle miljoonia.

     Jos/kun taas voittoja tulee. Yrittäjä saa mahdollisesti pitää ne kaikki. Pieni yhteisövero voidaan kiertää tytäryhtiöiden kautta ja osingot ovat verovapaita kun oikein hommansa hoitaa. Välissä oleva osakeyhtiö voi jättää arvonlisäverotkin maksamatta ja mennä konkurssiin, jolloin alvitkin saa kiskoa omaan taskuun. Hieno homma.

    • 15.1.1.9

     Arres Lindqvist sanoo

     Sinäkö trollaaja väität tietäväsi, että” tällainen on meidän yhteinen etumme, vain työtäpelkäävät laiskurit voivat väittää muuta”?

     Minä väitän, että sinä et ole se joka päättää missä tapauksessa palkkatuki milloinkin myönnetään. Niin asian täytyy ollakin, jottei systeemiä kuppaavat yrittäjät pääse kauhomaan ansaitsemattomia hyötyjä. Onneksi monet yrittäjät ymmärtävät tämän ja kallistuvat tukijärjestelmien lakkauttamisen kannalle.

     Mitä vähemmän valtio ja kunnat puuttuvat ihmisten ja yritysten päivittäiseen toimintaan sen parempi.

    • 15.1.1.10

     Huolestunut sanoo

     Eikö sinua hävetä julkisesti paljastaa, että yrityksesi ei pysty maksamaan normaalia palkkaa työntekijöilleen, vaan tarvitsee orjia, joille ehkä on myöhemmin luvassa palkkatuettu työpaikka. Tosin, miksi olisi palkkatukipaikkojakaan, jos entiset orjat on mahdollista korvata uusilla.

     • 15.1.1.10.1

      Juhani Saari sanoo

      Yritykseni pystyy maksamaan minulle normaalia korkeampaa palkkaa. Miksi sellaisen paljastaminen hävettäisi? En ymmärrä miksi te puhelette orjuudesta, kun on kyse ihmisten osallistamisesta takaisin yhteiskuntaan, työelämään ja terveeseen elämään. Jostain on aloitettava, pitkä-aikaistyöttömienkin.

    • 15.1.1.11

     Eija sanoo

     Juhani Saari : Puhut aivan uskomattoman halveksivaan sävyyn työttömistä…en koskaan, ikinä, suosittelisi yritystäsi kenellekään. En harjoittelu-palkkatuki tai minkäänlaisena paikkana. Olet pilannut yrityksesi maineen ainakin tällä sivustolla.

     • 15.1.1.11.1

      Juhani Saari sanoo

      Sen lisäksi, että ilmeisesti olet vasemmiston rumpuja päristelevä ja pilvilinnoissa elävä anarkomarko näytät vieläpä olevan avoimen rasistinen yritystäni kohtaan. Et ole yritykseni kohderyhmää muutenkaan, yritykseni tarkoitus on tuottaa voittoa ei harjoittaa hyväntekeväisyyttä.

      Onneksi suomeen on tullut n. 25000 työperäistä maahanmuuttajaa, jotka voidaan osallistaa yhteiskunnan toimintaan yritykseni kautta. Suomalaisille, kun ei nähtävästi työ enää kelpaa, kun toimeen tulee ilmankin. Laiskoja on suomalaisista työttömistä tullut.

  • 15.2

   LL sanoo

   Yhteiskunnan etu on, että toimattomia ja vain tukien varassa pystyssä olevia yrityksiä ei tueta julkisin varoin eikä palkattomalla työvoimalla. Se on meidän kaikkien etu!

  • 15.3

   Jussi5959 sanoo

   Olen itse työntekijä ja näkisin ilmaisten tuotteiden ja palvelujen tuottamisen yrittäjien kannalta fantastisena mahdollisuutena näyttää mihin pystyy! Toivottavasti muutos saadaan lakiin kirjattua pian ja saamme lisää ilmaistuoteyrityksiä sopeutumaan suomalaiseen yrityselämään ja kuntoutumaan terveeksi. Muuten yrittäjistä tulee masentuneita ja he sairastelevat usein. Tämä on meidän kaikkien etumme.

  • 15.4

   PeelsePuupi sanoo

   Melko paska yritys sinulla, Juhani Saari, kun se ei tule taloudellisesti toimeen ilman palkkatuettuja työntekijöitä. Melkein toivoisi, että tällainen yritys menee konkurssiin. Ja meneehän se, kun otetaan ensin selville mikä se yritys on, aletaan henkilökohtaisesti boikotoimaan sitä, ja lopuksi vielä puhumaan yrityksestä pahaa internetissä. Hah hah, Juhani Saari, melkein jo valmiiksi naurattaa nurin menevä yrityksesi…

   • 15.4.1

    Juhani Saari sanoo

    Siis minä vain annan ihmisille mahdollisuuksia näyttää mihin he pystyvät työelämässä. Jos näytöt ovat kohdillaan voin palkata henkilön palkkatuettuna. Ketään ei pakoteta. Yritykselläni menee ihan hyvin. Minä en tosiaan päätä kenelle palkkatukea myönnetään, mutta en niin kai missään väittänytkään?

    • 15.4.1.1

     stunned sanoo

     Käyt siis yhteiskunnan taskulla. Sosialismia rikkaille, kapitalismia köyhille.

     • 15.4.1.1.1

      Juhani Saari sanoo

      Perusta oma yritys ja lakkaa olemasta kateellinen, täh?

    • 15.4.1.2

     PeelsePuupi sanoo

     Ookoo, Juhani, hyvä vastaus! Mutta valitettavasti ehdin jo levittää sanaa yrityksesi huonoudesta 2.788:lle facebook-kamulleni, joten maito ehti jo läikkyä. No, minkäs teet, näitähän sattuu.

    • 15.4.1.3

     Eija sanoo

     Vielä pakko kommentoida sinulle. Meidän perheessä on myös pieni yhden hengen yritys, joka on 30 vuotta tuonut leivän pöytään. Että yrittäjyydestä jotain tiedän kyllä…Välillä palkataan lisää henkilökuntaa, kun töitä on enemmän. Koskaan ei ole tullut mieleemmekään palkata (hyväksikäyttää) palkkatuki-tai muunlaista tuettua työvoimaa. Kunnon palkka työmiehille maksetaan hyvin tehdystä työstä. Meidän yritys ei ole mikään kultakaivos todellakaan, niinkuin sinä tuolla kehuskelet omalla palkallasi. Emme vain pysty emmekä halua hyväksikäyttää ihmisiä emmekä systeemiä. Sinä sen sijaan asialla oikein retostelet ja pidät itseäsi vielä hyväntekijänä !

     • 15.4.1.3.1

      LL sanoo

      Yrityksen hyvä maine on tärkeä ja hyvin arvokas asia nykypäivänä. Sellaiset yritykset saavat taatusti luotettavia ja hyviä työntekijöitäkin. Yritys voi käyttää tätä hyvää mainettaan myös markkinoinnissa. Kuluttaja ja asiakas valitsee minkä yrityksen tuotteita tai palveluja ostaa.

 16. 16

  mistä halvalla? :) sanoo

  Itse olen noin nelikymppinen ja en käy töissä enää. Ainoa tulonlähteeni on se mitä saan äidiltäni en tosin rahan muodossa kovinkaan paljon. Hänellä on leskeneläke+oma hyvä eläke. Äitini kuolee n. 10-30 vuoden kuluttua tilastojen mukaan, jonka jälkeen minulle jää perintöomaisuutta ainakin lievästi kuusinumeroinen summa.
  En viitsi edes yrittää työllistyä tilanteessa, jossa rakennetaan orjajärjestelmää kansan tahdolla. Suoraan sanoen minkäänlainen yrittäminen ei minua kiinnosta tai yleensä ei kiinnosta muu kuin se, että päivät menevät ja tulevat. Jotain pientä saa välillä toki tehtyäkin omaksi iloksi ja hyödyksi.
  Kun joskus olen siinä pisteessä, että rahaa ei ole ja ainoa mahdollisuus on orjatyö yhteiskunnalle tulen joko muuttamaan toiseen maahan tai vapauttamaan itseni eutanasian kautta. Kyse on laillistettu eutanasia, sillä orjatyökin on laillista. Hyvää päivänjatkoa kaikille!

  • 16.1

   AMK sanoo

   Trolliko olet,kukaan ei ajattele että äiti kuolee 10-30 vuoden kuluttua.Itselläni meni 9 päivää kun näin äitini viimeisein kerran hänet nähdessäni..(välimatkaa n.400 km )Ja tilastot ovat tilastoja jossa herrat sanovat mitä nyt ovat vaika saunassa saaneet päähänsä kaljaa lipittäessään.Niinhän ne herrat päättävät asioista kuin asioita.Työttämäthän sitä kaljaa kittaavat???=En usko kirjoitustasi??Miksen??????

   • 16.1.1

    LL sanoo

    Trolli tai ei, mutta tarinansa mukaisesti rikkaan mukula jonka ei koskaan tarvitse tehdä palkkatyötä. Voi valita maastamuuton, itsemurhan tai perinnön varassa elämisen välillä. Näitäkin ehkä on.

   • 16.1.2

    mistä halvalla? :) sanoo

    Sitä en tiedä AMK meneekö kaikki tilastojen mukaan ja olenko täten trolli. Tuskin menee kuin osa. Kaljaa tulee juotua, mutta ei hallitsemattomasti. 🙂

 17. 17

  heikki jäntti sanoo

  Tässä vaiheessa näyttää siltä, radikaalin oikeistokaappauksen tehnyt hallitus ei ole saanut oikein mitään omaa aikaan. Näyttää siltä että valtionjohdossa on ei ainoastaan brutaalia porukkaa vaan myös ihan oikeita toopeja. On aika häpeällistä että Suomessa, jossa on kuitenkin maailman vanhin täydellisen parlamentaarisen demokratian perinne, meitä rangaistaan tällaisella kauhugallerialla. No, valoa näkyy tunnelin päässä. Siellä, mistä tämä kyykytyspolitiikka on peräisin, tapahtuu aidosti uutta. Jenkeissä ja Briteissä jengi on saanut kertakaikkisesti ja lopullisesti tarpeekseen, ja siellä Sanders ja Corbyn jyräävät ja media on kauhuissaan, ei oikein tiedä miten asian sanoisivat, siksi eivät enimmäkseen sano mitään. Haluan nähdä SSS:n ilmeet kun Jenkeissä on sosialistinen presidentti ja Briteissä sosialistinen pääministeri. Molemmathan nimittävät itseään sosialisteiksi, ehkä jotain vasemmistodemareita tai vihervasemmistolaisia ovat. Eri asia sitten, milloin tämä rantautuu Suomeen, luultavasti muutaman vuoden viiveellä, kun meillä menee tarpeeksi huonosti…

  • 17.1

   mistä halvalla? :) sanoo

   Suomessa on ihmeen vähän ollut mitään tervehenkistä kritisointia. Kansaa kiinnostaa enemmän omat sunnuntaikorvaukset, kuin muilla teetettävä palkaton työ. Palkaton työ ei ole elämänmakuista ja tervettä: menet bussipysäkille, ajat töihin ja alat tehdä töitä täyttä päicää. Palkkapäivää ei ole, eikä tule, tulee vaan päivä kun työttömyyskorvaus kotoutetaan ja se ei ole paljon mitään – työstä. Työnantaja kertoo, ettei palkkaa ole oikein enää varaa maksaa, mutta työantaja saa sinusta kuitenkin usein jopa isommat rahat, kuin mikä palkkasi edes olisi. Toki sen ymmärtää, että jos joku pitää vaikkapa ihan laitakaupungillä selkeästi heikosti tuottavaa nakkikioskia ja haluaa siihen myös toisen työntekijän. Molempien tulee olla silloin mukana vapaaehtoisesti, ei siten että se työntekijä pakotetaan duuniin.

   • 17.1.1

    AMK sanoo

    Palkaton työ???Sitähän nyky hallitus edistää EK:n painostuksella,palkkaa millä elättää itsensä ja perheensä se on utopiaa paitsi EK;n porukoilla.?mitähän hölisen muttaa suunta näyttää menevän näin???

   • 17.1.2

    AMK sanoo

    Panee niinsanotusti miettimään ”mistä halvalla” nimimerkin alla oleva kertoo???

   • 17.1.3

    Juhani Saari sanoo

    Ei ketään pakoteta töihin. Kaikilla on vapaus valita.

 18. 18

  Hallitus on sanoo

  Juha Sipilän hallitus on
  Riisto kapitalistinen Organisaatio

 19. 19

  töytön sanoo

  No nyt pääsee porvarit näyttämää mistä kusi lentää iha kunnolla näköjää. On tämä kyllä semmosta teatteria ollu seurata 😉 Vähä niinku rusinaa puristimeen, että rikkailla sais jatkuu kusetukset entiseen malliin.

 20. 20

  Heikki Sinsemilla sanoo

  Tuo tulevaisuuden malli rahoitetaan niin että ensin vedetään velka tappiin ja sitten myydään valtion metsät ja kaikki mistä joku jotain maksaa. Eihän se kauan voi kestää mutta 10-20 vuottakin sellaista riittää tekemään kourallisesta sosiopaatteja upporikkaita. Ilmainen työvoima on sellainen kilpailuetu että kyllä muuten lähtee.

  Kuka korjaa rauniot, huolehtii jälleenrakennuksesta – en minä ainakaan. Arvostukset jo etukäteen niille jotka niihin talkoisiin osallistuu, sääli että aina muodostuu uusi eliitti joka toistaa saman puhalluksen.

 21. 21

  sanoo

  @ Juhani Saari sanoo 25.10.2015 at 22:23

  Vai vallan vihapuhetta. No, vilkaisin eteisen, kylppärin, kaapin ylähyllyllä makaavaan ylimääräiseen käsipeiliin ja pesuvälinepusiin kyljessä olevaan kenttämallin peilinkorvikkeeseen, mutta en sieltä löytänyt muuta kuin sen että sanoin sinulle kohtalaisen suorat sanat ajatustesi vuoksi. Yrität heittää virtuaalisesti kurat silmille kera yhtään mihinkään (muuhun kuin omiin luuloihisi) perustuvien syyllistämisten. Ei vaadita asianosaisuutta, että saa arvostella julkisen puheen epäoikeudenmukaisuutta. Siksi toisekseen, kuinka voisin sitä ollakaan, kun en tiedä firmastasi edes sitä vähää että millä toimialalla se on?

  Päinvastoin, epäoikeudenmukaisuuden torjunta julkisella puheella on korkea-asteisen eettisen ajattelun mukanaantuoma inhimillinen velvollisuus sille, jolle arpoutui käteen maailmaan lähdön ruudussa tähän tarkoitukseen soveltuva lelusetti. Sitä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, kun maailman muuttuessa kaikkinainen hämäräajattelu ja -kieli valtaavat vauhdilla alaa. Ei työllistäminen enää tarkoita palkkatyötä joko työ- tai virkasuhteessa eikä yrittäminenkään voitontavoittelua olemalla jotenkin kilpailijaa fiksumpi tai parempi. Se on aika huono juttu, koska jos joku leikkii yrittäjää ja toinen olevansa töissä niin silloin 100% rahoista tulee jostain ihan muualta. Joku tämänkin maksaa ja ylläpitää moista leikkirahataloutta.

  Maailmallisesti ne absurdit talousjärjelmät tai leikkirahataloudet eivät pysy pystyssä ilman huomattavaa määrää sulkeutuneisuutta, kontrollia ja väkivaltaa. Tämän vuoksi kukaan ajatteleva ihminen ei voi sallia sellaisten virittelyä, koska inhimillinen hinta sitä seuraavalle ajalle tulee olemaan hirvittävä siihen katsomatta että kestääkö sitä seitsemän vai seitsemänkymmentä vuotta. Kun palataan todellisuuteen, seuraa aika rankka tilinteko tai vähintäänkin niin synkkä yksinpuhelu, että itse kunkin on aika vaikea olla omien tekemistensä ja sanomistensa kanssa. Siksi historiasta pitää ottaa opikseen ja sen edistämiseksi kaikesta inhimillisestä toiminnasta tulee voida keskustella julkisesti.

 22. 22

  syritty suomalainen orja sanoo

  kuntouttavatyötoiminta on kiskontaa. karennsin uhalla tehtävää harmaata taloutta. mitä työntekijä tästä hyötyy, ei edes turvakenkiä puhumattakaan matkakorvauksista.esim matkakorvaus pitää lain mukaan maksaa kuntouttavassatyössä olevalle. oman kuntani mukaan minimi kilometriraja on 3km.jolloin on oikeus bussikorttiin ja piste. itsellä kotoa toimintapaikkaan on 3.5km ja piste. hallinto-oikeus kuitenkin puoltaa perusturvalautakunnan tekemää kielteistä päätöstä, jossa on asian esittelijänä toiminut sosiaalipäällikkö.perusteena hallinto-oikeus piti, en ole kieltänyt kulkevani matkaani omalla autolla..ja jotain kelan maksamaa matkakorvaus käytäntöä, millä ei ole kuntouttavantyötoiminnan kanssa mitään tekemistä.lakia rikotaan kunnan/kaupungin osalta,perusturvalautakunta rikkoo lakia,hallinto-oikeus rikkoo lakia. tämän koko 2vuoden taistelun aikana olen joutunut olemaan karenssin uhalla työtoiminnassa. vaikka kaupunginpuolelta meneminen sinne on yritetty estää. mitä turvakenkiin tulee niin.niitä ei toimintaporukka saannut useista pyynnöistä huolimatta. vastaus oli ne maksaa. joten järjestö rikkoo tässäkohtaa työturvallisuus lakia. jonnin joutavaa työtä oli jos ajatellaan että tästä on jollekin hyötyä.itseäni ainakin ärsytti todellapaljon kyseinen kusettaminen ja vähäosaisten tahallinen kyykyttäminen karenssin uhalla. viranhaltijan tulisi tehdä lainmukaan nopeasti lakiin nojautuva päätös. paljonkohan matkakorvaus asiani maksoi kun katson noin10cm paeripinoa kaikkine hallintovalituksineen. mutta näin saadaan pidettyä virkatyöt ruuhkaisina.olisi mukavaa jos voisin puhua jotain hyvää kuntouttavastatyötoiminnasta mutta tuo ihmisten uhkailu nälkäkuolemalla ei anna siihen sijaa.ns karenssi. ja oikeutta ei näissäasioissa saa edes oikeuslaitoksilta. ja mikä pahinta kuntouttavatyötoiminta jo itsessään rikkoo perustuslakia.ynm,ynm,lakeja. poliisia asia ei kiinnosta koska lainrikkojat ovat ns heidän palkanmaksajia.oikeusaputoimiston monitoimilakimieheltä taas voi odottaa apua mutta se ei ole asiakkaan etu.koska kaupukia vastaan taistellaan ja kukahan se tämän lakimiehen palkan maksaa. miten suomeen on saatu rakennettua näin sairas systeemi.. ja pahempaa on luvassa..josta kärsii taas ne heikommat ja asiaan syyttömät. jossain päin maailmaa asia kyllä hoidettaisiin kuntoon mutta ei suomessa. välillä pitää nauraa tuhahtaa kun ajattelee asian näin, koulutettu kansa,koulutettu virkamieskoneisto ja kaikki menee päin persettä.miksi. vastaus on raha.raha,raha. sen kanssa pelaaminen ei enää oikein onnistu..oliskohan aika jo luopua siitä kokonaan.itseäni ei enää paljon haittaisi..sakulle kiitos jaksamisesta. saisitkohan valtiolta kirjoitus tukea ….heh heh,.,.

 23. 23

  Jo jO sanoo

  ”kuka sen kustantaa sitten, kun kukaan ei saa palkkaa eikä myöskään maksa veroja.”

  Tää on hyvä kysymys. Ei vissii päättäjät vielä noin pitkälle tätä jutta ole ajatelleet.

 24. 24

  0ravainen sanoo

  Opiskelija ei saa edes sitä 9 €/päivä, ja hänen tulonsa on vain vään päälle 300€/kk. Muistakaa kertoa maahanmuuttajille ettei missään nimessä kannata hankkiutua opiskelemaan.