Majesteettirikos

Diktaattoreilla on aina ollut tapana järjestää näytösoikeudenkäyntejä, joissa väärinajattelijat tuomitaan tekaistun syytteen perustella, mutta muodollisesti lain kirjainta noudatten. Syyteylle annetaan mahdollisuus katua pahoja tekojaan julkisesti ennen ennalta määrätyn tuomion julistamista.

Perussuomalaiset r.p. pisti vielä paremmaksi ja erotti oman varapuheenjohtajansa Sebastian Tynkkysen  puoluehallituksen päätöksellä ja ilmoittamalla hänelle päätöksestä sähköpostitse.

Puolueen teettämän oikeudellisen selvityksen mukaan Tynkkynen on ”mitä ilmeisimmin rikkonut henkilörekisterilakia ja levitellyt yksityiselämän suojan piiriin kuuluvia tietoja. Toiminnalla on puoluehallituksen mukaan loukattu puolueen jäsenten sekä mahdollisesti muiden kansalaisten lailla turvattuja oikeuksia. Tynkkysen vastuullinen asema puolueessa huomioiden menettely on puoluehallituksen mukaan erityisen moitittavaa.”(Suomen Uutiset 26.10.2015)

En tiedä kuka tuon ns. oikeudellisen selvityksen on tehnyt, mutta tuskin ainakaan kukaan juristi. Selvitys ontuu juridisesti molemmilla jaloillaan ja sen perusteella puoluehallitus on toiminut esitutkintaviranomaisena, syyttäjänä ja tuomioistuimena. Syytetty sai sentään antaa kirjallisen vastineen, mutta muuten hänelle ei annettu mahdollisuutta puolustautua.

Selvityksen mukaan Tynkkynen on mitä ilmeisimmin rikkonut henkilörekisterilakia ja levitellyt yksityiselämän suojan piiriin kuuluvia tietoja keräämällä verkkolomakkeella nimiä ja julkaissut nämä nimet verkossa kysymättä allekirjoittajien suostumusta.

Tynkkysen siis epäillään rikkoneen peräti kahta eri lakia eli henkilötietolakia (henkilörekisterilakia ei sillä nimellä ole olemassakaan) ja rikoslakia. Henkilötietolain 10 luvun 48 §:ssä kerrotaan, että lain rikkomisen rangaistussäädökset löytyvät rikoslain 38 luvusta ja rikoslain 24 luvn 8 § säätää erikseen rangaistavaksi yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisen.

Jos puoluehallitus epäilee Tynkkysen syyllistyneen kahteen eri rikokseen, niin asiasta olisi pitänyt tehdä esitutkintapyyntö poliisille.  Näin ei kuitenkaan tehty, vaan puoluehallitus otti itselleen poliisin, syyttäjän ja tuomioistuimen roolin. Jos puoluehallitus olisi halunnut hoitaa asian vähemmän räikeästi, niin se olisi voinut erottaa Tynkkysen ihan puolueen omien sääntöjen perusteella.

Puolueen sääntöjen 7 §:n mukaan puoluehallitus voi erottaa jäsenen, jos tämä on menettelyllään puolueessa tai sen ulkopuolella vahingoittanut puoluetta. Jos olisi toimittu tämän mukaan, niin ainakin toimivalta olisi ollut selvä ja sääntöjen tulkinta puoluehallituksen toimivaltaan kuuluva asia. Nyt Tynkkynen erotettiin rikollisena, vaikka poliisi ei ole tutkinut häntä rikoksesta epäiltynä eikä tuomioistuin tuominnut syyllisenä.

Puolueessa suhtaudutaan lakiin ja moraaliin joustavasti. Kansanryhmää vastaan kiihottamisesta KKO:ssa tuomittu Jussi Halla-aho ei ollut lähelläkään erottamista, mutta Tynkkynen erotettiin noin vain, perstuntumalla. Moraalivertailuna tyydyn vain viittaamaan Olli Immosen kesälliseen toimintaan, jonka seurauksena hän kohta palaa takaisin puolueen eduskuntaryhmään huolella harjattuna ja olalle taputeltuna.

Kaikkihan me tiedämme, että Tynkkysen todellinen erottamisen syy oli majesteettirikos. Sitä ei löydy rikoslaista eikä Perussuomalaisten säännöistä, mutta se istuu puolueen ajattelussa suurimpana mahdollisena rikoksena. Puheenjohtajaa vastaan ei pullikoida.

Aika kammottava ajatus, että näin selkeästi demokraattisia arvoja vastustava ja lain omiin käsiinsä ottava puolue on hallituksessa ja sen puheenjohtaja istuu ulkoministerinä. Seuraavaksi puolue varmaan rupeaa tuomitsemaan myös puolueeseen kuulumattomia.

Tai mitä minä höpötän, sehän tekee niin jo täyttä päätä.

Toimittaja Tuomas Muraja kirjoitti Suomen Kuvalehteen analyysin puolueesta ja sen seurauksena itse puheenjohtaja tuomitsi hänet mambojamboa kirjoittavaksi elististiseksi anarkorasistiksi. Puolueen jäsenet ja kannattajat ovat kuulemani mukaan viime yönä aloittaneet tuomion täytäntöönpanon nettiuhkauksilla.

Kommentit
 1. 1

  Joni Pelkonen sanoo

  Nyt voi ainakin olla varma, jos joku sellaista epäilikään, että tämä olisi ollut kömpelö yritys saada näyttämään siltä kuin Perussuomalaisissa sallittaisiin ns. sisäinen oppositio eli ihmiset jotka uskaltavat haastaa Soinin.

  Puolue tuntuu olevan sellainen että siellä saa tehdä ihan mitä tahansa, esimerkiksi ehdotella somalien keittämistä kuten eräs kotkalainen kunnanvaltuutettu teki, kunhan ei haasta Kuningas Timon yksinvaltaa puolueen johdossa. Tynkkynenkin kunnostautui linkittämällä nettiin joka ikisen iltapäivälehtien uutisen josta vähänkin sai aikaiseksi ulkomaalaisvihamielisen nettikommentin. Se ei Soinia häirinnyt lainkaan.

 2. 2

  sanoo

  Eikös tämä erottaminen ole juridisesti muutenkin mielenkiintoinen. Puoluekokous on nimittänyt puoluehallituksen, eivätkä puoluehallituksen natsat riitä erottamaan puoluehallituksen jäseniä puoluehallituksesta tai sen varapuheenjohtajuudesta, vaikka ehkä puolueen jäsenyydestä saisivatkin erotettua.

 3. 3

  sanoo

  Jos ei muuten olisi ollut selvää, millainen puolue Perussuomalaiset ovat, nyt on. Kaikkein pahin majesteettirikos siellä on johdon toimintatapojen kyseenalaistaminen, ja johtoon ei tässä lueta varapuheenjohtajia. Paljon pahempi rikkomus kuin sattuminen samaan tilaisuuteen kaikenkarvaisten höyrypäiden kanssa.

  Timo Soinilla on herrahississä kivaa, mutta pian yksinäistä. Hänen johtamansa puolueensa on kutistumassa yhden miehen harjauskultiksi, jonka tarkoituksena on pönkittää kansalta huijattua valtaa. Rasisteille on sijaa majatalossa, mutta hovikriitikoilla ei. Keisarilla ei todellakaan ole vaatteita, minkä vara-pj Tynkkynen osoitti.

  Ei tämä Tynkkysen paljastus kenellekään asioita ymmärtävälle taholle tarjoa mitään uutta, mutta nyt on ainakin tullut se selväksi, että sisäinen kritiikki ei puolueessa ole sallittua, tai johtajan kuningastien kampittaminen.

  On paljastunut, millainen on työväenpuolue ilman sosialismia. Siitä voi tosiaankin ottaa sen sosialismin pois. Samankaltaisen jäniskäännöksen teki myös eräs puolue Saksassa 30-luvulla. Siinä puolueessa natsit selviävät ehdollisella harjaamisella, ja kyseenalaistajille tehdään jotain ihan muuta.

  Tämä puolue on kultti, tai kuin armeija, jossa ovat yliedustettuina ihmiset, joiden maailmankuva on autoritaarinen ja hierarkkinen, jotka ulkoistavat mielipiteenvapautensa kollektiiville. Ja sitä johtaa johtaa harjaajakenraali Soini.

  • 3.1

   Jani Mäkinen sanoo

   Tuohan kuullostaa ihan natsien curling-joukkueelta.
   Soinin kuningastien voi sikäli unohtaa, ettei se tuosta jatku pääministeriyteen tai presidenttiyteen, ehkä todennäköisimmin ohitusleikkaukseen.

  • 4.1

   Elmo Allén sanoo

   Tynkkystä ei erotettu hallituksesta vaan puolueesta. Yhdistysten jäsenten erottamisesta tyypillisesti päättää nimenomaan hallitus. Tuo PRH:n ohje puhuu taas nimenomaan hallituksen jäsenyydestä.

   • 4.1.1

    Elmo Allén sanoo

    Korjattakoon itse itseäni: joku nimetön yhdistysoikeusasiantuntija on näköjään STT:lle sitä mieltä, että hallitus ei voi erottaa yhdistyksen jäsenyydestä, jos efektiivinen seuraus on erottaminen hallituksesta. Vetäydyn siis asiasta todennäköisesti viisaampien jatkamaan argumentointia. Ehkä tuohon vielä päästään näkemään KHO:n kanta (jollei se joskus aiemmin ole jo sellaisen ottanut).

   • 4.1.2

    Mårran sanoo

    Persujen sääntöjen mukaan puoluehallituksen jäsenen on oltava myös puolueen jäsen.

    • 4.1.2.1

     Jorma Luoma sanoo

     Menisiköhän tämä homma ilman puoluekokouskäsittelyä niin, että nyt puoluehallitus erotti hänet puolueen jäsenyydestä, ja sitten myöhemmin todetaan, että koska Tynkkynen ei ole puolueen jäsen, niin hän ei näinollen voi olla myöskään puoluehallituksen jäsen, koska säännöt sanovat että puoluehallituksen jäsenen tulee olla myös puolueen jäsen.

     • 4.1.2.1.1

      pitkäaikaistyötön sanoo

      Ei mene. Ainoa lain mukainen vaihtoehto on perua erottamispäätös ja viedä se sille toimielimelle, jolle se kuuluu eli puoluekokoukselle.

 4. 5

  Ville K. sanoo

  Eniten ehkä Tynkkystä pelkäsi kuitenkin paljon vähemmän karismaattinen Sampo Terho, joka seuraavaksi haluaa tarttua vallankahvaan ja roikkua siinä vähintään yhtä vahvasti kuin Soini. Moni muukin vallanhimoinen puoluehallituksen jäsen varmasti pelkäsi Tynkkystä kuin ruttoa, sillä hän on ainoa, joka osaa edes vähän esiintyä Soinin lisäksi.

  Vähän sama linja taitaa Perussuomalisilla olla kuin Neuvostoliitolla, että kaikki vähänkään muutakin kuin omaa ja puolueen johtajan napaa ajattelevat nitataan, kuten Stalin teki politbyroon johdolla muinoin naapurissamme.

  Tässä ovat syyttäjät, tuomarit ja pyövelit tästä oikeudenkäynnistä.

  https://www.perussuomalaiset.fi/yhteystiedot/puoluehallitus/

  Elitismistä vielä sen verran, että Perussuomalaiset istuvat kaikista elitistisimmässä puolueessa EU:ssa, mitä sieltä löytyy. Oikea pankkien ja suuryritysten käsikassari ja Suomessa nämä kaksinaamaiset kaverit leikkivät jotain työntekijöiden ystävää, vaikka hakkaavat puukkoa näiden selkään, minkä ehtivät.

  Todella surullista, että tämän tason kaverit johtavat Suomea. Ei voi mennä kuin metsään…

 5. 6

  Sami Myllyniemi sanoo

  Ja mikä (surku)hupaisinta, Soini kommentoi Ylen mukaan näin: ”Puolue ei ole mikään käräjätupa.”

  • 6.1

   stunned sanoo

   Puolue on kenttäoikeus tai kangaroo court. Puoluetoimisto on Volksgerichtshof. Putkonen on Roland Freisler. Soini on…

 6. 7

  Petri Sirviö sanoo

  Arvostan kovasti Timosen ahkeruutta ja useimmiten hyvää argumentointia. Liikaa on tässä maailmassa huonosti perusteltua oikeassaolemisen juhlimista. Tällä kertaa on hiukan tämän lajin löysyyttä päässyt irti. Kysyn aluksi, missä Soini on väittänyt Murajaa anarkorasistiksi?

   • 7.1.1

    Petri Sirviö sanoo

    Anteeksi, en löydä tuosta väitettyä Soinin syytöstä. Kirjoittaa blogissaan kahdesta eri asiasta, jotka on otsikossaankin eritellyt, ja jotka asiat on varmuudeksi jopa erottanut söpön vanhanaikaisesti kolmella x:llä (tuo mieleen 60-70-luvun lukemistojen tyylin, jossa käytettiin samaan tapaan asteriskeja). Nämä kaksi asiaa ovat siis ”anarkorasistien” lakanatempaus ja toisaalta Murajan SK:ssa julkaistu artikkeli. Jälkimmäisessä asiassa ei puhuta anarkorasismista mitään. -Kuten sanottua, arvostan Uuninpankkopojan ahkeruutta ja olen arvostanut myös argumentaatiota. Enkä pidä persuista, Tynkkysestä enkä Soinista. Pidän kuitenkin tärkeänä, ettei alennuta laiskaan oikeassaolemiseen ja huolimattomilla heittelyillä tehdä keskusteluilmapiiristä yhä enemmän epä-älyllisyyttä sietävää.

  • 7.2

   Vastaaja sanoo

   Tämän olisit voinut tarkistaa erittäin helposti klikkaamalla linkkiä tekstissä: linkki Soiin blogiin on suoraan siitä lauseesta jossa Timonen toteaa Soinin väittäneen Murajaa anarkorasistiksi. Minkälaisessa maailmassa elämme, kun ihmiset eivät kykene edes tämäntasoiseen taustatyöhön.

   • 7.2.1

    Petri Sirviö sanoo

    Anteeksi, en löydä tuosta väitettyä Soinin syytöstä. Kirjoittaa blogissaan kahdesta eri asiasta, jotka on otsikossaankin eritellyt, ja jotka asiat on varmuudeksi jopa erottanut söpön vanhanaikaisesti kolmella x:llä (tuo mieleen 60-70-luvun lukemistojen tyylin, jossa käytettiin samaan tapaan asteriskeja). Nämä kaksi asiaa ovat siis ”anarkorasistien” lakanatempaus ja toisaalta Murajan SK:ssa julkaistu artikkeli. Jälkimmäisessä asiassa ei puhuta anarkorasismista mitään. -Kuten sanottua, arvostan Uuninpankkopojan ahkeruutta ja olen arvostanut myös argumentaatiota. Enkä pidä persuista, Tynkkysestä enkä Soinista. Pidän kuitenkin tärkeänä, ettei alennuta laiskaan oikeassaolemiseen ja huolimattomilla heittelyillä tehdä keskusteluilmapiiristä yhä enemmän epä-älyllisyyttä sietävää.

  • 8.1

   Saku Timonen sanoo

   Tätä päätöksen laillisuutta puidaan varmaan vielä pitkään.

   • 8.1.1

    LL sanoo

    Show is going. Tämä on performanssi. Tynkkynen on erityisen taitava siinä. Tätä tapahtuu ikävä kyllä politiikan näyttämöllä ja heikkojen toimittajien uutisoimina aivan liikaa.

    Koko ajan.

 7. 9

  Siltojen Jack Norris sanoo

  Rankaisua tarvitaan kokoajan enemmän eikä vain persujen sisällä sillä:

  http://www.talouselama.fi/uutiset/ministerion-karu-ennuste-pitkaaikaistyottomyys-leviaa-vaestoryhmiin-jotka-aiemmin-olivat-suojassa-6060452

  http://www.talouselama.fi/uutiset/nama-10-kappyraa-paljastavat-miten-lohduton-suomen-tyottomyystilanne-nyt-on-6060489

  Pitkäaikaistyöttömyyden räjähdysmäinen kasvu tarkoittaa sitä, että entistä useampi nuori ei koskaan elämässään tule ostamaan asuntoa, perustamaan perhettä tai tekemään lapsia. Se tarkoittaa myös sitä, että entistä useampi ei koskaan tule nousemaan pitkäaikaistyöttömyyden aiheuttamasta köyhyysloukusta, koska työura ei enää riitä nousemaan sieltä pois vaikka töitä jostain ilmaantuisi.

  Kun ottaa huomioon, että suomi ei ole vieläkään toipunut 90-luvun lamasta ja nyt alkaa pitkäaikaistyöttömiä jo olemaan enemmän kuin silloin ja ihmisiä ulosotossa enemmän kuin ysäri lamassa ikinä kauankohan menee että tästä toivutaan vai toipuuko suomi ikinä ja halutaanko edes suomen toipuvan, koska ahneiden suomalaisten edut ovat vaarassa jos köyhille jää mitään eleämän edellytyksiä täällä.

 8. 10

  LL sanoo

  Timo Soinille tekee tosiasiat erityisen kipeätä. Hän luulee että ne, jotka antoivat Hänen Puolueelleen äänensä yhä kaikki tekisivät niin. Tähän asiaan nuori Tynkkynen halusi kiinnitettävän huomiota. Kannattajat katoavat ja siitä hän oli huolissaan.

  Tämä huoli ei paina Timon sydäntä. Koska puolueen saamat rahat ovat hänen sekä parin kolmen toisen ukkelin hallinnassa. Näiden eurojen kanssa puljaaminen tuottaa Timolle suurta iloa. Siinä ei murehdita kannatuslukuja, kun voi rikastua pärssikeinottelulla ja veronkierrolla ja kieroilla muutenkin, kuten Juha.

  Yhä selvemmin tulee meille näkyväksi keitä Timo Soini suojelee. Natsimielisiä, jopa täysin avoimesti fasisteja. Suomen Sisu on rikollisjärjestöön verrattava järjestö. Ilmeisesti myös perussuomalainen puoluekin on?

  • 10.1

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Sun juttusi menee taas kerran överiksi. Sulla on varmaan vaatehuoneessasikin fasisti, jonka vain sinä näet. Vai näetkö Tynkkysen todellakin jonain antifasistisena sankarina tässä asiassa?

   Keitä Timo Soini suojelee? Ihan kyökkipsykologian tutkinnon pohjalta voi huoletta sanoa, että tässä asiassa Soini suojelee itseään.

   • 10.1.1

    stunned sanoo

    Vallankumous syö aina lapsensa. Tynkkynen ei tajunnut tätä.

   • 10.1.2

    LL sanoo

    Pitkäaikaistyötön, ei ole liioittelua kutsua natseja natseiksi. Millä nimellä sinä kutsut Suomen Sisun porukoita? Saunaseuraksi? Tikkakerhoksi? Soini suojelee puolueensa natsimielistä siipeä. Se ei ole hänelle ongelma.

    Tynkkynen ei ole antifasisti, hän on puolustanut Immosen puheita ja Halla-aho on näköjään asettunut nyt puolustamaan Tynkkystä. Mulle on aivan samantekevää miten Tynkkyselle käy. Seura tekee kaltaisekseen.

    Kiinnostavinta on puolueen johdon näkemys omista oikeuksistaan ja yhdistyslain vähättely. Se kertoo heidän aatemaailmastaan. Poliittisesta toiminnastaan.

 9. 11

  Jorma Hevonkoski sanoo

  Venäläisen tiedotusopin lisäksi persut ovat omaksuneet, että oikeusprosessitkin kulkevat johtajan ohjauksessa

 10. 12

  stunned sanoo

  Tony Halmeen tapauksessa Soini vaati odottelemaan lainvoimaista tuomiota (vankeutta), ennen kuin Halme eroaa.

  Halla-aho sai tuomion, mutta ei mitään ongelmaa Soinilla.

  Persut suojelevat rikoksista tuomittuja riveissään. Tynkkysen virhe oli siis jokin muu — majesteettirikos.

 11. 13

  sanoo

  Persujen omavaltainen lainsäädäntö-, tuomio- ja toimeenpanovallan yhdistäminen ei minua koske – ei ennenkuin menettelystä tulee ns maan tapa. Keskenään toimikoon parhaan ymmärryksensä ja taitonsa mukaan, niinkuin kaiketi tekevätkin…
  Täydellinen ”onnistuminen taitaa edellyttää perustuslakia ja muutakin lainsäädäntöä muutettavan perussuomalaisuuteen sopivin osin.
  —-
  Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.
  ____
  Jokaisella on oikeus saada asiansa käsitellyksi asianmukaisesti ja ilman aiheetonta viivytystä lain mukaan toimivaltaisessa tuomioistuimessa tai muussa viranomaisessa sekä oikeus saada oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan koskeva päätös tuomioistuimen tai muun riippumattoman lainkäyttöelimen käsiteltäväksi.

  _____

  ”Vähempiarvoisissa” järjestäytynyttä yhteiskuntaa ylläpitävissä ja suojelevissa laeissa ja asetuksissa otetaan kantaa perättömien lausumien antamiseen ja ihmisarvoon (kunnianloukkaukset ym) liittyvistä asioista esim malliin: Vasta tuomittu on syyllinen. Epäily, olettamus, arvailu, kollegiaalinen tyhmyys jne eivät syyllistä ketään.

 12. 14

  vaihtoehto vasemmistolle sanoo

  Onko meillä parempaa puoluetta valittavana?

  • 14.1

   Heikki Sinsemilla sanoo

   Ei tule kyllä mieleen. Mätää kaikki tyynni, nyt ja aina.

 13. 15

  PeelsePuupi sanoo

  Hyvä puolihan tässä Timo Soinin keisarikunnassa on se, että kun valtansa suoraan Jumalalta saava keisari itse jää vanhuuden tai ylipainoisuuden vuoksi sivuun päivänpolitiikasta, hajoaa automaattisesti myös keisarikunta. Tällöin Perussuomalainen puolue tippuu sille luonnolliselle kannatustasolleen, jonka ääriänkyrät voivat Suomessa saada, eli siihen max. 5%:iin.

 14. 16

  Stephen Vonn sanoo

  Enpä jää kaipaamaan entistä BB-hemmoa ja bi-seksuaalia 1400 äänen kannattajajoukon tukemaa henkilöa Perussuomalaisiin. Vaikuttaa vihreiden tai sdp soluttamalta agitaattorilta enemmän kuin älykkäälta ongelmanratkaisijalta.

  • 16.1

   stunned sanoo

   Minusta Tynkkynen vaikuttaa ihan tavalliselta persulta. Ristiriitaiset mielipiteet ja rajoittunut maailmankatsomus.

   • 16.1.1

    LL sanoo

    Ja: salaliittoteoriat, paranoia.
    (- tynkkynen on vihreiden tai sdp:n soluttama agitaattori
    – ahaa, ihanko totta?)

  • 16.2

   PeelsePuupi sanoo

   Ja perussuomalaisissa oleva älykäs ongelmanratkoja oli nimeltään? Hyvin persusuomalaista lytätä vaikka oman puolueensa jäsenen seksuaalisuus, kun asiakysymysten ratkomiseen ei älynlahjat riitä =D

  • 16.3

   Päivin Pylkkerö sanoo

   Ja muutenhan Perussuomalaisissa on runsaasti näitä älykkäitä ongelmanratkaisijoita? Kiitos päivän parhaimmista röhönauruista.

 15. 17

  sauhuttelija sanoo

  Tuo on lähtölaukaus puolueen hajoamiselle.
  Ihan suoraan märällä rätillä päin naamaa kaikille jotka elokuussa äänestivät Tynkkysen puheenjohtajistoon.

  • 17.1

   Angie sanoo

   Mä uskon kanssa, että tämä on lähtölaukaus persujen hajoamiselle. Hallitustaivalta on kestänyt vasta muutama kuukausi ja puolue on jo tossa jamassa; erotetaan varapuheenjohtaja mahdollisesti laittomasti.

 16. 18

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Tuomas Muraja on saanut kenkää niin Turun Sanomista kuin Helsingin Sanomistakin. Hänellä on henkilökohtainen missio. Murajan twiitikin ovat välillä aikamoista da-daa. Ihmettelen, että Suomen Kuvalehti on ottanut häneltä jutun julkaistavaksi.

  • 18.1

   stunned sanoo

   Sakun linkittämä juttu Suomen Kuvalehdessä oli erittäin hyvin kirjoitettu. Muraja osaa pureksia asiansa hyvin. Kipeän totta. Ei Soini muuten älähtäisi.

   • 18.1.1

    pitkäaikaistyötön sanoo

    Se on asenteellinen mielipidekirjoitus artikkelin valepuvussa kuten Murajan tapoihin kuuluu. Pääosassa on mediakritiikki, joka perustuu kirjoittajan kaunoihin päättyneistä työsuhteista lehdissä, joissa hänen omaa tulkintaansa asioiden merkityksestä ei ole ymmärretty kuten hän on halunnut, ja kirjoittajan omaan poliittiseen vakaumukseen.

    Otetaan vaikka esimerkiksi tämä toinen väite heti otsikossa esitetyn väitteen jälkeen: ”Media on sulkenut silmänsä perussuomalaisten sisällä vaikuttavalta rasismilta ja fasismilta” – Oliko Muraja kenties Andeilla median tavoittamattomissa kun tapaus Immosta mediassa käsiteltiin?

    ”Soinin kohtelu silkkihansikkain” – Väite perustuu vain Murasen omaan näkemykseen. Todellisuudessa Soinia on kyllä mediassa pantu koville monesta asiasta.

    ”Tilanteen muuttamiseksi journalismin on muututtava. Selviytyäkseen kriisistä ja päästäkseen yli nykyisestä murrosvaiheesta journalismi tarvitsee lisää elitismiä selittämään viihdetoimittajille, kuinka yhteiskunta toimii.” – Toisin sanoen journalismi tarvitsee Murajan kaltaisia besserwissereitä, jotka vain ”tietävät” asiat paremmin 🙂 Ei kiitos. Journalismi tarvitsee ennen kaikkea lisää objektiivisuutta ja tutkivaa tiedonhankintaa.

    • 18.1.1.1

     stunned sanoo

     Murajan artikkeli on hyvä analyysi. Juuri niin siinä kävi kuin artikkelissa sanotaan.

     • 18.1.1.1.1

      pitkäaikaistyötön sanoo

      Muraja tiesi lottonumerot arvonnan jälkeen tai sitten sinulla on vain henkilökohtainen usko Murajaan.

     • 18.1.1.1.2

      stunned sanoo

      ’I know it when I see it.’ Potter Stewart -argumentti sopii tähän. En muista koskaan lukeneeni Murajalta aiemmin mitään. Tuntematon minulle, mutta arvotankin kirjoitusta, en miestä.

  • 18.2

   LL sanoo

   Murajan kirjoitus on e n s i m m ä i n e n rohkea ja analyyttinen journalistinen teko tässä maassa, jossa journalistit joutuvat elämään pelon alla. Siitä Muraja myös kertoo. Hän kertoo siitä kuinka toimittajia uhkaillaan. Oikeasti.

   Yhteiskuntamme on erittäin vaarallisessa vaiheessa. Väkivallan uhka, tänään kuulin, elää myös kaupungin lähiöissä, jossa elän. Eräässä lähiössä vuosia jo Suomessa eläneet maahanmuuttajaperheet eivät uskalla enää päästää lapsia yksin lähiympäristöön, koska pelkäävät, että joku tekee heidän lapsillen pahaa, jopa matkalla kirjastoon.

   Minä en halua elää sellaisessa yhteiskunnassa jossa on pelättävä. Toivon, että Timo Soini ja tämän erään puolueen johto saadaan oikeustoimin vastuuseen niistä viharikoksista joita on jo tapahtunut sekä niistä joita vielä ehkä joudumme näkemään.

   Vain siksi, että rasismi ja natsipuheet sallitaan. Vain siksi, että vihapuheet sallitaan eduskunnassa istuvilta kansanedustajilta ja hallituksen jäseniltä.

   • 18.2.1

    pitkäaikaistyötön sanoo

    Joo, Murajakin elää jatkuvan pelon alla. Kenkää on tullut, kun ei kyennyt toimittajana objektiivisuuteen, ja voi olla, ettei Suomen Kuvalehtikään enää osta juttuja 🙂

    • 18.2.1.1

     stunned sanoo

     Murajan syväluotaava artikkeli osui ja upposi. Näitä lisää. Soinilaisille on annettu tasoitusta liian kauan.

     • 18.2.1.1.1

      pitkäaikaistyötön sanoo

      Murajan artikkeli oli (olevinaan) mediakritiikkiä siitä, miten persuja oli kohdeltu liian suopeasti mediassa. Persukritiikkkiä media on ollut täynnä koko ajan, mutta ei Murajan haluamalla tavalla.

      Itsekin olen vuosia kritisoinut persuja. En puolustele persuja. Muraja on kuitenkin ihan hakoteillä tai henkilökohtaisen missionsa lumoissa.

      Kriittinen suhtautuminen väärin perustein tapahtuvaan maahan muuttoon ei ole perussuomalaisten yksinoikeus. Siihen voi yhtyä vaikka demarikin.

     • 18.2.1.1.2

      LL sanoo

      Mitä on väärinperustein tapahtuva maahanmuutto? Kerropas, jos tiedät siitä jotain.

     • 18.2.1.1.3

      pitkäaikaistyötön sanoo

      ”väärinperustein tapahtuva maahanmuutto” – Tarkoitin turvapaikkamenettelyn väärinkäyttöä. Haetaan turvapaikkaa, vaikka tiedetään, ettei olla sellaisen tarpeessa. Haetaan turvapaikkaa vasta Suomesta suomalaisen sosiaaliturvan takia, vaikka matkan varrella olisi ollut turvallisisia maita, joista olisi jo voinut hakea turvapaikkaa. Jäädään Suomeen kielteisen oleskelulupapäätöksen jälkeen. Siinä muutama esimerkki.

     • 18.2.1.1.4

      stunned sanoo

      Mistä sinä tiedät, kuka on turvapaikan tarpeessa? Poliisi ja muut viranomaiset ovat sitä varten, että jokaisen tausta ja perustelut tutkitaan ja asianomaista kuullaan.

     • 18.2.1.1.5

      LL sanoo

      Näin juuri, kuten stunned sanoi. Turvapaikkapäätös ei ole mielipidekysymys vaan se perustuu viranomaisten ja asianosaisen välisiin keskusteluihin, joiden perusteella viranomainen tekee päätöksensä. Päätöstä ei tee omia mielipiteitä netissä esittelevä ei-asiantuntija joka ei ole asianosainen.

 17. 19

  sauhuttelija sanoo

  Muistanko muuten ihan väärin, mutta eikös Tynkkynen ole vielä Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja? Joka on siis eri yhdistys, josta häntä ei ole potkittu pois?
  Ja että Perusnuorten puheenjohtajalla on paikka perussuomalaisten hallituksessa?

  Jos en ole ihan väärässä, niin kyseessä on melko hauska umpisolmu.

 18. 20

  Heikki Sinsemilla sanoo

  Olen joskus yrittänyt kuvailla Suomen poliittista järjestelmää ihmisille jotka eivät sitä tunne. En oikein tiedä miten perustelisin vaikka saksalaiselle, tai suomalaisellekaan, edes itselleni esim. sen että Kanerva sai fudut tehtäviinsä mitenkään liittymättömän tekstarin takia, sellaisen joka varmaankin olisi Saksassa ihan olankohautuksella kuitattava tavallinen asia ja Kekkonen pönötti pressana vuosikymmene, lakkautti vaalitkin ja on tullut jonkinlaisena inkarnaationa takaisin aloittelevan pääministerin ominasisuudessa.

  Soini-ilmiötä en edes yritä käsittää, saati käsitellä.

  • 20.1

   mistä halvalla? :) sanoo

   Suomalaiset varmaan kohta uppoavat kateuteen. Järjestelmäämentaliteettiamme voisi kuvata mm. siten, että jos joku saa hyvän idean niin se jää yleensä siihen. Tai jos joku saa ostettua viikonloppumatkan välimerelle on ehtaa eliittiä. Viime kädessä käydään joku tekstarikohu tai rahahanat tukitaan. Pian myös suljettane osa koulutus- ja työpaikoista. Isolihaksinen yrittäjä peräkylältä voi sitten haalia itsellensä kunnan orjatyövoimaa, jonka ylöspidon maksaa valtio. Ja kyseinen yrittäjä voi päästä hyvällä tuurilla vielä EK:n saunailtaan nauttimaan palacen palveluista.

   • 20.1.1

    LL sanoo

    Suomalaiset yritykset eivät enää ideoi tai luo mitään. Saman rahan ja paljon enemmän saa pelaamalla kasinopelejä, ostamalla sekä myymällä osakkeita, kätkemällä osinko- ja pääomatulonsa verottajan ulottumattomiin.

    Työnteolla ei kukaan rikastu. Sillä saattaa tulla juuri ja juuri toimeen. Se, jolla on sairaalloinen riippuvuus rahaan&valtaan – vähän kuin alkoholistilla juomiseen – löytää kyllä kaikki polittisen vallan keinot narkomaniansa ylläpitoon.

    Me emme uppoa kateuteuteen vaan tyhmyyteen. Annamme tappaa ihmisen, sen joka koko ajan luo ja ideoi, mutta jonka elämä typistetään ja amputoidaan. Niiden toimesta, joilla on raha-valta-narkomania sekä vaikea tai keskivaikea mielen & sielun häiriötila. Siksi heitä on niin monta poliittisissa johtoasemissa. Me annamme heille valtakirjan tähän mielipuolisuuteen, jonka kohteiksi joudumme itse.

    • 20.1.1.1

     Mistä halvalla? :) sanoo

     No jos nyt noin tarkkoja ollaan, kansa on ollut itsekin toiminut usein mielipuolisesti. Äänten pelaaminen SDP:n, kokkareiden, keskustan ja perussuomalaisten välillä, kenties huomioiden muutkin nykypuolueet, tuskin voisivat minkäänlaisena pakettina tuoda muutosta nykymenoon. Ja mitä tulee Soiniin sehän virnisti kuin piru jo ensimmäisessä hallituspotretissaan, eli oli pohjustanut asioita.

     Salkkukateus ja ahneus eivät myöskään ole vain poliittinen ongelma, vaan maassamme on käytännössä vielä paljon ihmisiä, jotka haluavat nähdä eriarvoisuutta ja ihmistragedioita, ja toisaalta tuulispäitä, jotka voittaa kaiken. Politiikka on oikeastaan niin kansan pelinappulana, kuin toisinkinpäin. Vain järki ja ymmärrys voi tällaisen kuvion pysäyttää. Tai halu lähimmäisenrakkauteen kansallisellakin tasolla.

     Enpä myöskään menisi väittämään, että ihmiset ovat äänestäneet väärin. Eiväthän ihmiset ole edes luoneet vaihtoehto(puolueita) nykymenolle. Siitä huolimatta, että monella olisi hyvin aikaa poliitiikkaan niin ei vaan voi, koska se olisi niin perin kummallistakin. Ja aika moni tervekin vaihtoehto olisi ammuttu alas. Seuraavissa vaaleissa sitten näemme, onko niitä vaihtoehtoja ja saavatko he vieläkään mitään ääniä. Kyllä uskon, että voisivat saada jonkin verran. Mutta jonkun tässä perusprosessissa pitäisi muuttua.

  • 20.2

   Poli-itikko sanoo

   Kanerva erotettiin, koska ei heti tunnustanut, vaan vältteli, kierteli ja valehteli. Olisi heti kuitannut pois, niin hänen maineellaan ei olisi aiheuttanut edes olankohautusta.

   • 20.2.1

    Heikki Sinsemilla sanoo

    Siinä tehtiin temppu jolla saatiin Stubb Kanervan tilalle. En tiedä onko sillä mitään merkitystä tavallisen kansalaisen kannalta, tiettyjen eturyhmien kannalta ehkä on. Ainakin Stubbin itsensä kannalta sillä oli merkitystä.

   • 20.2.2

    LL sanoo

    Kanervalla on todellista kompetenssia kansainvälisissä asioissa ja niiden hoitamisessa. Arvostan sitä, vaikken jaa hänen kanssaan kokoomuslaista arvomaailmaa. Hän kuitenkin edustaa minulle poliitikan kentällä todellista taitoa, jota tässä varsin levottomassa ja sodiksi asti kriisiytyneessä maailmassa tarvitaan.

 19. 21

  Pauli Räsänen sanoo

  Jarmo Korhonen on puhunut suomalaisen polittisen kentän murroksesta ja ennustanut sen kokolailla uudistuvan viimeistään ensi vuosikymmenellä. Polittinen suuri jakolinja ja varsinainen valllihauta on yhdysvaltain tapaan polittisenkentän jako liberaaleihin ja konservativeihin. Tällä hetkellä tuo jako pirstoo varsinkin keskustaa ja perussuomalaisia.. Evlut kirkon tuo ristiriita on jo pirstonut.Kokonaisuutena sellaista kuin yhteinen suomalainen todellisuus ala olla olemassa.

  • 21.1

   LL sanoo

   Ei kiitos! Tätä ei Suomeen rakenneta flegmaattisesti alsitumalla ja hyväksymällä.

   Suomi ei ole pieni Amerikka, kuten PikkuAlexStubbido toivoo. Eikä se ole lahkolaislestadiolainenen Oy Suomi Ab, kuten Sipilä toivoo. Eikä se ole natsimielinen ja rotuoppeihin perustuva Isä Aurinkoista kumartava yhteiskunta joka sortaa ja alistaa naisia, etnisiä vähemmistöjä, yksinhuoltajia, vanhuksia, seksuaalivähemmistöjä ja työttömiä.

   Suomi on tulevaisuudessa paljon parempi kuin Alex tai Juha tai Timo ymmärtävät tai haluavat nähdä. Nyt vain joudumme vielä kestämään näitä umpitolloja. Vielä jonkun aikaa.

 20. 23

  Jussi H sanoo

  Mihin perussuomalaisten puoluehallitus tarvitsee poliisia, jos heillä on jo itsellään todisteet siitä, että Tynkkynen on toiminut moitittavasti ja puolueen edun vastaisesti? Sehän on ihan sama vaikka Tynkkysen toiminta olisi täysin laillista. Hänet voidaan silti erottaa koska hänen KOETAAN vahingoittaneen puoluetta. Rikosilmoituksen tekeminenkin taitaa olla asianomaisille eikä puoluejohdolle kuuluva asia. Ja jos Tynkkynen vaikka todettaisiin oikeudessa syyttömäksi, ei se silti velvoittaisi puoluetta pitämään häntä.

  Ehkei kannattaisi keskittyä tällaisiin lillukanvarsiin, vaan siihen totaaliseen harkintakyvyn puutteeseen, jota Perussuomalaisissa nyt on, kuten se että Tynkkynen erotetaan näin vähäisellä perusteella ja tällaisena ajankohtana ilman varoituksia tms. Tai että ei oteta selvää onko erottaminen laillista. Käsittämätöntä että kaikkien kriisien jälkeen Soini on kompastumassa tällaiseen. Taitaa olla menestys sekoittanut pään…

  • 23.1

   stunned sanoo

   Immonen on edelleen jäsen, vaikka vahingoittaa yhteiskuntaa. Näkee hyvin persujen prioriteetit.

 21. 24

  Juhani Saari sanoo

  Monikulttuurisuus on rikkaus, ei mulla muuta. Osallistetaan työelämään, kun suomalaisista on liian suuren sosiaaliturvan vuoksi tullut työhaluttomia.

  • 24.1

   stunned sanoo

   Itse käyt valtion taskulla. Rehti yrittäjä huolehtii palkanmaksusta itse. Mutta eihän nämä väitteet edes kuulu aiheeseen. Nyt puhutaan Tynkkysen erottamisesta ja persujen kenttäoikeudesta, jota ilmeisesti aiotaan laajentaa koskemaan massoja noin yleisestikin.

 22. 25

  sanoo

  Nii-in. Siinä on kyllä sanattomana, kun yksi käy erottamaan toista kolmannen oikeuksien väitetyn loukkaamisen tähden, mutta ei ole valtakirjaa eikä edes kirjattua rikosilmoitusta vielä näyttää. Ja kun ei oikeasti voi erottaa tehtävistään vaan pelkästään puolueen jäsenyydestä. Ainoastaan siinä mielessä tässä on järkeä, että pyrkimys on olla ensimmäinen kun lyö/ampuu ja sitten saadaan toimituksen kohde reagoimaan: sejasama että tuleeko alistuu-hiljenee-panee vai vaihtaako puoluetta ja käy avoimeen taisteluun. Lyhyesti sanottuna tehtiin todella kovan kokoluokan provokaatio. Siksi, että ei pystytä eikä tahdota tulla tasaselle vaan ajaa liikkeelle ja ”heittää nyt jotain ruskeaa tavaraa senkin päälle, että se alkaisi haista”.

  Lain tai sääntöjenrikkomisjuttuun ei oikeasti usko kukaan kenellä on merkitystä, Soini itse kaikkein vähiten, mutta matalaksipistäminen tai delegitimaatio onkin tähdätty juuri heille keillä on kaikkein heikoin arvostelukyky sekä merkitystä vain rivin päälukuna. Onko Soinilla huonot tiedot vai onko Tynkkynen todellakin yhtä puhtoinen kuin luulisi? Pahnanpohjimmainen totetutus, eikö olla sitä vähää ajateltu, että jos erotetun pokka pitää ja taistelukyvyssä riitää niin vaihtoehtoja on kaksi: joka armaan viikko joudutaan käymään Tynkkys-keskustelua tai sitten on pidettävä ylimääräinen puoluekokous kolmannen varapuheenjohtajan vaihtamiseksi. Se on vähän niinku Eino Poutiais-vainaan haamu SMP:n puoluetoimistolla avaamassa taltalla+vasaralla edellisen puoluesihteerin pöytälaatikoita, sano. Edellinen lähti nimittäin niin liukkaasti käpälämäkeen, että näin kävi. Timo Soini on paavillisempi kuin paavi itse, mutta kuten aina on itse viimeinen joka sen käsittää.

  • 25.1

   stunned sanoo

   Soini luottaa siihen, että puolueella on loppumattomat varat kampata Tynkkynen. Hänen tapauksensa on varoitus muille. Tuskin kukaan uskaltaa enää asettua poikkiteloin puoluehallituksen tahtoa vastaan. Varsinkaan nyt, kun seuraaviin vaaleihin odotetaan murskatappiota, ja nykyisten sisärinkiläisten on varmistettava paikkansa harventuneessa persuparlamentissa. Johtajan kädestä kannattaa syödä.

 23. 26

  Jouni Hautamäki sanoo

  Hei stunned! Sanoit, että artikkeli käsittelee Tynkkysen erottamisesta, kun joku kirjoitti aiheen vierestä. Itse kuitenkin kirjoittelet Immosesta. Onko niin, että sinulla on oikeus kirjoittaa aiheen vierestä, mutta muilla ei?

  Itse olen sitä mieltä, että PS toimii tässä erottamisasiassa vähintäänkin tökerösti, ellei jopa laittomasti. Sen sijaan Tuomas Murajan kirjoituksia en ottaisi minkäänlaisen objektiivisen journalismin indikaattoriksi. Ne ovat suurelta osin mielipidekirjoituksia.

  • 26.1

   stunned sanoo

   Immonen, Tony Halme, Halla-aho, Tynkkynen — kaikki ’tuomittuja’ tai ’kaidalta polulta horjahtaneita’ (Halmeella ja Halla-aholla oikeuden tuomio, muut kohdanneet syytöksiä). James Hirvisaari on samaa soppaa (hänet potkaistiin Tynkkysen lailla pihalle).

   Liittyvät siis Tynkkyseen ja hänen erottamiseensa tai pikemminkin siihen, kuinka persupuolue käsittelee harha-askeleita sisällään. Artikkelihan on pääosin ruodintaa siitä, kuinka PS reagoi valikoivasti jäsentensä töppäilyihin tai muihin edesottamuksiin.

   Arvailut työttömien ominaisuuksista eivät kuulu artikkelin aihepiiriin. Toki jos haluat jutella niitänäitä asian vierestä, niin mikä minä olen kieltämään.

 24. 27

  Jouni Hautamäki sanoo

  Löysin Murajan kirjoituksesta puhtaan virheenkin. Missä kohtaa Suomen Sisun periaateohjelmaa hyväksytään väkivalta omien poliittisten näkemysten edistämiseksi?

 25. 28

  Pera (alkup.) sanoo

  Perussuomalaiset pitävät kannatustaan yllä tuollaisilla tempauksilla kuten em. Tynkkysen tapaus. Taitaakin olla niin, että Soinille annetaan hengähdysaikaa uusien sloganien keksimistä varten.

 26. 29

  TimoT sanoo

  PS ja etenkin Halla-aho ovat tehneet tehtävänsä. Muuten oltais samassa jamassa kuin Ruotsi. Ei enää mene lävitse samanlainen patologinen hyväntekeväisyys ja yltiösuvaitsevaisuus kuin siellä. Viime viikolla 9300 uutta turvapaikanhakijaa ja päälle ne joita ei saatu rekisteriin. Pahimmat arviot ovat 15000 per viikko. Julkinen sektori on kaatumassa, poliisi ei kykene valvomaan rajoja ja pian alkavat rajut mellakat. Järjestelmän romahdus on enää viikoista kiinni.

  • 29.1

   LL sanoo

   Ruotsilla menee ihan hyvin. Paremmin kuin meillä. Perussuomalainen kateuspuolue odottaa tietenkin, että naapurimaa romahtaisi. Ja samaan aikaan tuhoavat kotimaansa.

   Pahinta Ruotsissa on persujen sisarpuolue ruotsidemokraatit. Heidän aatemaailmansa oli kotikasvatuksessaan omaksunut tämä aseiden kanssa koulussa riehunut nuorukainen. Teko oli rasistinen viharikos. Ruotsissa keskustelu jatkuu, myös mediassa, joka kirjoittaa paljon rohkeammin näistä asioista.

   • 29.1.1

    pitkäaikaistyötön sanoo

    Ruotsi on jo taloudellisesti ja poliittisesti äärirajoilla.

    Pääministeri Löfven:
    ”– Turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut dramaattisesti viimeisten kuuden, seitsemän viikon aikana, eikä tilanne ole kestävä. Olen lähettänyt EU:lle selkeän signaalin, että tilanne ei voi jatkua tällaisena.”

    Ja samaan aikaan turvapaikanhakijat Ruotsissa nirsoilevat majoituksen suhteen ja istuvat mielummin linja-autossa kuin nukkuvat sängyssä.

    Hyvin menee 😛

    • 29.1.1.1

     stunned sanoo

     Ruotsilla pyyhkii paljon paremmin kuin meillä. Talous ja oma kruunu, nääs. Maahanmuuttajat eivät ole uusi asia Ruotsissa, kuten meillä. Sveamamma sulauttaa ja valtio vahvistuu. Suomesta olen huolissani, mutta en pakolaiskriisin vuoksi. Kriisi menee ohi, vaan kantisten suurtyöttömyys jää.

   • 29.1.2

    Jouni Hautamäki sanoo

    Ruotsidemokraattien kasvu tulee jatkumaan niin kauan kuin puolue suljetaan kaiken yhteistyön ulkopuolelle, oli se toivottavaa tai ei. Hallitusvalta on omiaan pudottamaan kannatuksen, niinhän PS:lle on käynyt nyt ja esim. keskustalle pääministeripuolueena ollessaan.

   • 29.1.3

    Peter sanoo

    Tarkoitatko LL kenties sitä Ikean tapausta? Se oli kyllä tosi törkeä ja rasistinen.

    • 29.1.3.1

     LL sanoo

     Tarkoitin koululaisten ja lasten uhkaamista sekä tappamista. Se on sitten odottelua tässä vaan milloin me saamme neljännen koulusurman. Vai?Ruotsissa niitä ei ole ollutkaan. Viiteenkymmeneen vuoteen. Norjassa oli mamukriitikon kauhea lasten teurastus jokunen vuosi sitten. Lähellä norjalaisten surupäivää perussuomalaisten kansanedustaja Suomen Sisun (natsijärjestön) puheenjohtaja Immonen kirjoitti sotaisan fb-julistuksensa. Perussuomalainen puolue ei paheksu. Immosta taputellaan selkään.

 27. 30

  Peter sanoo

  Puolustaako Sakari Timonen toimittaja Murajaa? Tätä julkirasistia, joka kirjoitti venäläisistä erittäin rasistiseen sävyyn.