Lauman elämää

Verkkojulkaisu MV:n lukijakunnan ydinjoukosta minulle tulee usein mieleen nälkäisenä liian ahtaassa häkissä pidetty koiralauma. Lauma odottaa koko ajan, että isäntä heittäisi sille lihapalan ja kun se tapahtuu, niin alkaa rähinä. Lihapaloja ovat tietenkin MV:n julkaisemat rasistiset rikosjutut. Niitä lauma odottaa, niistä se elää.

Eilen MV uutisoi laumalleen, että Joutsenossa on raiskattu, murhattu ja poltettu alaikäinen tyttö. Rikoksen uhri sai muodollista myötätuntoa, mutta siitä vei voiton raivoisa kostonhimo ja turvapaikanhakijoiden syyttely. Pidettiin itsestään selvänä, että tekijöitä oli monta ja he kaikki olivat turvapaikanhakijoita. Murhanhimoa lietsottiin avoimesti eikä pelkkä murhaaminen riittänyt, vaan ensin pitäisi päästä vähän kiduttamaan.

mv raisk

12190831_1478643739110562_7132179568639685601_n

12195922_1478643772443892_8399517653816725827_n

Kun  teon kuvaus selvisi vääräksi ja epäiltykin paljastui suomalaiseksi,  niin lauma ei reagoinut mitenkään. Ei nolostumista väärään uutisen uskomisesta, ei katumusta vihan kohdistamisesta viattomiin. Ei enää edes myötätuntoa uhria kohtaan. Ei laumalla ole tällaisia tunteita, sillä on vain nälkä. Kun nälkä on hetkellisesti tyydytetty, niin asia on kunnossa ja sitten jäädään odottamaan uutta lihapalaa.

Sehän tuli. Illan toiseksi herkkupalaksi kelpasi Ylivieskassa tapahtunut polttopulloisku kotouttamiskoulutuksessa olevia alaikäisiä maahanmuuttajia vastaan.

Aiotut uhrit olivat tässäkin tapauksessa alaikäisiä, mutta nyt suhtautuminen olikin ihan toinen. Rikoksen epäonnistumista harmiteltiin joukolla .

polttop

Näin tämä lauma elää omaa elämäänsä ahtaassa henkisessä häkissään isäntänsä armoilla. Nämä ihmiset ovat omaksuneet laumaeläimem roolinsa niin täydellisesti, että he eivät edes huomaa olevansa tahdottomia rukkasia vailla yhtään omaa ajatusta. He luulevat ajattelevansa itse, mutta heissä ajattelee lauma, joka on saanut ajatuksensa ruokaa heittelevältä isännältä.

Tällaisen lauman saa tekemään ihan mitä tahansa vain heiluttelemalla lihapalaa sen edessä. Se, hyvät lukijat, on pelottava ajatus. Kun lauma lopulta riistäytyy hallinnasta, niin vain sen yksilöt joutuvat vastuuseen teoistaan. Lauman kouluttanut isäntä selviää kuivin jaloin. Hänhän on vain tarjonnut vaihtoehdon ajatteleville ihmisille. Minkäpä hän sille mahtaa, että nämä ihmiset eivät ajattele.

 

Kommentit
 1. 2

  Patterihaan mumma sanoo

  Järkyttävää millaisia kidutuskonsteja ihmiset ovat valmiita tekemään, ainakin puheissaan. Karmeaa luettavaa. Poltopulloiskun epäonnistuminen taas saa ihmiset raivoon. Yhtään ei myötätuntoa heru. Miten näin valtavaa raakuutta voi tavallisista mökin mummoista, kaljabaarien papoista, koulua käyneistä nuorista miehistä ja naisista löytyä. Olen järkyttynyt!

  • 2.1

   HH sanoo

   Eihän nämä sen kummempia keskusteluja ole kuin muutkaan some keskustelut – jos poistaa kirosanat. Henkilökohtaisia kannanottoja asiaan sen kummemmin perehtymättä.
   Twitterissä niin sanotuissa ”asiallisissa keskusteluissa” on välillä todella vaikeaa myös ymmärtää mitä kukin lyhenteillään tarkoittaa. Melkein aina tulee mieleen, että he oikeasti haluavat mainostaa vain itseään, koska asiateksti jää 1000 merkin osalla aika vähiin.

   MV on syntynyt ja saanut kasvualustaa juuri siitä syystä että valtalehdet ei salli tällaista keskustelua ja niitä pidetään ”holhoavina” ja nythän Ylekin (johon vielä jonkin verran luotan) yrittää selvittää syitä siihen. Yle toki toteaa, että siellä on asiallistakin journalismia.

   Sairaudesta ja vaarallisuudesta totean, että sen ratkaisee viranomaiset (+ Sote lääkärit sekä Eu ohjeet jne.) ja siinä ei kait sananvapauden nimissä heillä ole ollut viime vuosina kovinkaan paljoa sanottavaa. Vielä todettakoon, että näitä lehtiä / alustoja / keskustelupalstoja / blogipalstoja voidaan laittaa pystyyn hyvin helposti – some alusta syntyy alle tunnissa ja viranomaiset ei todellakaan pysty niitä kontrolloimaan vaikka otettaisiin mallia Kiinasta tai pohjoiskoreasta.

   • 2.1.1

    PeelsePuupi sanoo

    Ihmisiä uhataan kiduttaa, mutta se on mielestäsi normaalia keskustelua??? Entäpä sitten, kun joku tällaisia juttuja luettuaan ottaakin kirveen käteen, ja lähtee toteuttamaan lukemiaan kidutuskonsteja? Onko kirjoittajilla mielestäsi silloin mitään vastuuta asiaan? Minun mielestäni on. Oikein pelottaa, kun tavallisista suomalaisista paljastuu näin paljon kidutuksen asiantuntijoita =O

    • 2.1.1.1

     Näinon sanoo

     Valitettavasti somessa tyhmyys tiivistyy todella tiiviiksi, ja kyllä uhkailu kidutuksella on melko lailla normaalia somessa tietyillä aihealueilla.

    • 2.1.1.2

     HH sanoo

     Toki nämä esitetyt viestit ei ole ”miellyttävää” luettavaa. Suomessa ollaan toki kaukana Ruotsin mallista enkä puolustele tekoja mutta niitä tapahtuu. Pelkoihin ei ole Suomessa aihetta.
     Näiden keskustelupalstojen sisältö joskus tuppaa vaaan menemään överiksi. Ja koskaan ei selviä onko kyse yhdestä vai kahdesta henkilöstä, jotka vitsailee keskenään.
     Mutta Image:n blokeista löytyy paljon hyvääkin joissa on ajattalemista esimerkiksi:
     Todella surullinen suomikuva: http://www.image.fi/image-lehti/yksin-kotona-suomalainen-vanhustenhoito-voi-huonosti
     Samoin pelottava Rubenin oiva juttu: http://www.image.fi/image-lehti/someraivon-uhrit
     Kummassakin on oikeaa ja pelottavaa tarinaa niin maailmasta kuin kotosuomesta.

     • 2.1.1.2.1

      PeelsePuupi sanoo

      Mielestäni vetoaminen siihen, että tällaiset kidutusfantasioiden levittäjät ovat suuria koomikkoja, on lähinnä tyhmää. Missä ovat heidän koomiset juttunsa, joita voisin lukea? Käyvätkö he kenties stand up-keikoilla? Tosiasia on, ettei netti-idioottien meno muutu miksikään, ellei siihen saada lainsäädäntöä. Mielestäni tappofantasioiden kitkeminen nettikeskustelusta ei ole sananvapauden rajoittamista, vaikka tiedän, että moni eri mieltä onkin.

     • 2.1.1.2.2

      juuhelikkäs sanoo

      Voisitko linkata vaikka niitä joitain muita – siis ei-maahamuuttokriittisiä – keskustelupalstoja joissa tavalliset ihmiset omilla nimillään keskustelevat kidutusmetodeista. Kiitos jo etukäteen!

 2. 3

  Pertti Parkkonen sanoo

  Miten jaksatkin jatkuvasti jauhaa tuosta MV-lehdestä? Jokainen täysjärkinen ihminen jättää sen jutut omaan arvoonsa, mutta sinäkin tunnut klikkailevan siellä samalla tarmolla kuin odotat, että ihmiset sitten klikkaisivat tätä blogiasi? Eikö paras tapa ”taistella” MV-lehtiä sun muita vastaan ole jättää se omaan arvoonsa? Antaa viranomaisten hoitaa työnsä, kuten muissakin asioissa vaadit?

  • 3.1

   Kuuppa sanoo

   Luuletko, että ongelmat katoavat, jos kukaan ei reagoi mitenkään? Tämähän on täysin sairasta ja jopa vaarallista.

   • 3.1.1

    Duncan Idaho sanoo

    ”The only thing necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.”

  • 3.2

   Saku Timonen sanoo

   Juuri hiljaisuus on antanut näille roskajulkaisuille mahdollisuuden kasvattaa kaikessa rauhassa suosiotaan. Kun ihmisiä alkaa kiihotustyön tuloksena kuolla, niin ainakaan minua ei voida syyttää hiljaa olemisesta ja tietämättömyydestä. Teitä muita voidaan.

  • 3.3

   eikka sanoo

   Fb-kavereistani aika moni jakaa MV-lehden linkkejä ja turhaudun yrittäessäni kertoa millainen julkaisu on kyseessä… Paras kommentti vastaväitteeseeni oli: ”Yrititkö selvittää jutun taustoja? No etpä tietenkään.. :)”

 3. 4

  Juha-Pekka Reijonen sanoo

  Terry Pratchett taisi ilmaista asian jotakuinkin näin: ”Riehuvan väkijoukon yhteenlaskettu ÄO on sen tyhmimmän jäsenen ÄO vähennettynä joukon lukumäärällä.” Korjatkaa jos muistin väärin.

   • 4.1.1

    Juha-Pekka Reijonen sanoo

    Näin se olikin, mietinkin et jonkin tässä muistan väärin.

 4. 5

  MinMaria sanoo

  Minusta taas on hyvä, että näitä mätäpaiseita tuodaan esiin, jos ei muuten, niin Sakun blogissa. Itse en suin surminkaan mene klikkaamaan mitään tekstiä siellä, mutta oksettaa ja hävettää nuo kirjoittelut ja kommentoinnit. Sakun analyysi on taas kerran viiltävän terävää!

  En tiedä kuinka paljon todellisuudessa sana tulee lihaksi, mutta vaarallisia esimerkkejä on jo tullut esiin näissä järjettömissä teoissa. Joku päivä joku kahjo jopa onnistuu polttopullo /kivenheittoprovokaatiossaan… sitten ollaan vaan ”ajattelemattomia” tai kännisen päähänpisto… voi huaah. Vaikea tunnistaa elävänsä tällaisessa maassa, tällaisten kuuheloiden seassa.

  • 5.1

   Kirsikka sanoo

   Jooh, se lakanahemmokin oli vaan nuori ja vähän tyhmä. Eihän se edes tarkoittanut mitään.

   Minua kyllä lähestulkoon itkettää tuollainen aivoton meininki. Mitä enemmän noita juttuja (VIELÄPÄ CAPS LOCK PÄÄLLÄ KIRJOITETTUJA, ihan kuin omaa idiotismiaan alleviivatakseen) lukee, sitä enemmän pelkään pimeällä kadulla suomalaista. Hävettää ja oksettaa. Saanko muuttaa vaikka jonnekin Kanadan perukoille?

 5. 6

  Vinoutunut sanoo

  Kummasti alkaa pullahalailu oksettamaan kun lähtee töistä kotiin eikä auto pysähdykään risteykseen, kun tulet kärkikolmion takaa. Työpaikan nosturilla paljastuu että eihän se voikaan pysähtyä, kun taka-akselin jarruputket on katkaistu. Työkavereita haastattelemalla paljastuu että asialla on ollut eräs Kongosta kotoisin oleva herra.

  Poliisi otti rikosilmoituksen erittäin vastentahtoisesti vastaan eikä suostunut edes kuulustelemaan epäiltyä kuin vasta 18 kuukautta tapahtuneen jälkeen. Neljää todistajaa ei kuultu koskaan.

  Lienee selvää että oikeudenkäynti oli läpihuutojuttu – Kongon tuliainen vapautettiin syytteistä todisteiden puutteessa.

  Mikä oli Kongon herran motiivi? En suostunut varastamaan erästä tiettyä autoa hänelle.

  • 6.1

   Mikko Siitonen sanoo

   Luitko mv-lehdestä ja muokkasit onaksi tarinaksi vai keksitkö kokonaan itse?

  • 6.2

   Juha Ronkainen sanoo

   Antaisi kummasti painoarvoa jutullesi, jos esiintyisit reilusti omalla nimelläsi.

  • 6.3

   PeelsePuupi sanoo

   Lämmittikö mieltäsi, kun sait jakaa tämän keksityn jutun?

   • 6.3.1

    Oikia Ronsu sanoo

    Mistä ihmeestä tiedät, että tarina on keksitty? Sinulla on varmasti tai ainakin toivoakseni näyttöä asiasta. Muutenhan kommenttisi on täyttä MV lehti osastoa.

   • 6.3.2

    PeelsePuupi sanoo

    Heh =D Ei kai tarinan epäilijän sitä todistusaineistoa tarvitse esittää, vaan sen alkuperäisen kertojan. Jos nimim. ”Vinoutunut” haluaa todistusaineistoa esittää (tarinan mukaanhan hän sitä jo oikeudessa esitti, ja oikeus totesi tarinan ns. paskapuheeksi), niin olkoon hyvä vaan.

  • 6.4

   stunned sanoo

   1933–1945. Niin se totuus hukutetaan. Ali-ihmisiä ja juutalaisia, nyt Kongosta tai turvapaikanhakijoista.

  • 6.5

   Ylli sanoo

   Herää myös kysymys, miksi Kongon herra juuri SINULTA kysyi voitko varastaa auton?

  • 6.6

   Joup sanoo

   Miten musta tuntuu että tää MV-porukka repii puolet jutuista jostain 90-luvun Hollywood action trilleristä? Kaiken maailman salaliittoja, kostoja ja isompien asioiden peittelyä.

 6. 7

  Erkki sanoo

  MV ja sen kaltaiset julkaisut osoittavat yhteskunnan saavuttaneen pohjakosketuksen. Köli raahaa pitkin pohjaa, muta kuohuu. Riski ajautua pahemmin karille kasvaa sitä mukaa, kun ruoria kääntelevät SSS- miehet. Yhteiskunnan talous määrittää muita suhteita, mutta kyse on vuorovaikutussuhteesta. Mikäli vastakulttuuri nostaa vaihtoehdon talouden suunnalle, luo kansanrintaman sitä toteuttamaan, laivamme voi voi vielä pelastua.

 7. 8

  Sari Hirvonen sanoo

  Eikö tätä kammottavaa MV-sivustoa saa suljettua? Onko mitään pykälää, lakia… Koko ”viestintä” on niin täyttä sitä itseään, että ei mene jakeluuni, miksi siihen ei puututa. Tässä ei mielestäni ole kysymys enää millään tavalla ”sananvapaudesta”.

 8. 9

  T. K. Lehtinen sanoo

  Ilman muuta pitää seurata tätäkin ns. mediaa, koska terrorismia vastaan taistellaan tiedolla, ja kyllä, käytän sanaa terrorismi. Mistään muusta tässä kiihkoilussa ei ole kyse kuin yhteiskunnalle vaarallisesta toiminnasta. Wikipedia: ”Terrorismi (ransk. terrorisme, latinankielisestä sanasta terrere, ’aiheuttaa kauhua, pelotella’) on yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon”
  Nyt ollaan lähdetty sanoista tekoihin, välittämättä siitä, keitä uhreiksi valikoituu. On ollut helppo naureskella yksittäiselle lakanapellelle, mutta kun polttopullot satavat, alkaa olla aika puuttua oikeasti peliin. Faceryhmässä (puskaradio) julkaisi joku sydäntäriipaisevan tekstin 7-vuotiaan pojan ”pahoinpitelystä ”, ja voi nyyh, lauseessa vielä ”Viaton poika” (ikäänkuin 7 v. kriminaaleja juoksentelisi irrallaan tuhatpäin) ja YLLÄRI, tekijät ”isompia, ulkomaalaispoikia”. Lisätietoja pyydettiin yksityishenkilölle… Kummasti postaus poistettiin, kun kysyin rikosilmoituksesta ja lisätietojen antamisesta poliisille ja linkitin ko. keskustelun poliisille, lupasinpa tehdä asiasta ilmoituksen, koska pahoinpitely on sellaisenaan rikos, joka kuuluu yleisen syytteen alaiseksi, ja myös lastensuojeluilmoitus kuuluu asiaan. Eli tällainen toiminta leviää kulovalkean lailla, enää ei riitä mielipiteen kirjoittaminen, vaan terrorismia vastaan taistellaan laillisuudella.

 9. 10

  jaska sanoo

  Janitskin naureskelee postauksessaan ”Hehe Saku tekee taas hyvää duunia. Olenkin miettinyt miten esittää siististi ihmisille että jättäisivät nuo rankimmat jutut vähemmälle. Sakari teki sen taas :)”

  • 10.1

   Joni Pelkonen sanoo

   Asiallisissa julkaisuissa sairaat viestit siivotaan pois. Minkähän vuoksi Janitskin ei sitä tee? Kiinnostavatko mainosrahat enemmän? Vai se, että hän on itse laatinut vähintään oman osansa sairaista viesteistä?

 10. 11

  Pekka sanoo

  Simpsonit sarjassa monessa jaksosa esiintyy tämä ns. angry mob, jota johtaa yleensä kapakanpitäjä Moe. Tämä tulee mieleen väistämättä kun lukee näitä ihmisten fb kommentteja. Järkipuhetta ei kuunnella ja totuudella ei ole väliä. Soihtu toiseen käteen ja kirves toiseen.

 11. 12

  Pauli Räsänen sanoo

  Kansankultuurimme on juuri nyt tuota, viihde ja peliteollisuus kasvataa taistelijoita,varsinkin heikommin koulutetusta nuorisosta. Tilanne on historiasta tuttu Kansallis-sosialismi piti radiota omana probakanda välineenä ,samoin elokuvaa ja sen avulla esitettyjä kohottavia ja yhteishenkeä lisääviä taideteoksia. Leninkin piti elokuvaa oivana probakandan levitys alustana. Vähänkös vaikkapa lännen elokuvissa on ollut temana lynkkaus, onneksi eivät aikamme höyrypäät ole viellä niistä innostuneet.

 12. 13

  Kaverin poika sanoo

  Kirjoitan joskus Iltalehden sivuille. Jos sanon pahasti persuista, saan bannit. Pakolaisia saa solvata niin paljon kun huvittaa.

 13. 14

  Pera sanoo

  Mielenkiintoista olisi tietää mikä synnyttää tai mitkä asiat johtavat noin voimakkaaseen vihaan. Arjessa noin voimakasta ulostuloa ei nää vaikka puhuttaisiin ex-vaimosta.

 14. 15

  Ano muumi sanoo

  Hyvät kuvakaappaukset. Kyllä noilla jo jokunen tuomiokin irtoaa.

 15. 16

  Naisvihaa netissä sanoo

  Suosittelen blogistille tutustumista myös Suomi24-palvelun Sinkut-palstaan.

  Tästä voi vaikka aloittaa, kun liittyy samaan teemaan:
  http://keskustelu.suomi24.fi/t/13916595/breaking-joutseno-ja-palstatotuus

  Todellisen, tunnistettavan, nimellä mainitun naisen itsemurhalla revitellään puolestaan tässä ketjussa:
  http://keskustelu.suomi24.fi/t/13912382/kuka-muistaa-tv-sarja-parittomat

  Kaikki ylläpidon luvalla, koska ilmiannoista huolimatta se ei poista niitä. Muutama mainostaja on sentään ottanut hatkat saatuaan kuvakaappauksia, mutta ilmeisesti heitä edelleen riittää, koskapa palvelu jatkuu.

  • 16.1

   stunned sanoo

   Minä en suosittele suolikaksneljää kenellekään.

 16. 17

  Kirsti Era sanoo

  Jos yksi Kongosta kotoisin oleva ihminen tekee rikoksen, asia pitää tutkia ja rikollinen tuomita lain mukaan.
  Muut kongolaiset on rikokseen tasan yhtä osallisia kuin me kaikki 19-vuotiaan lappeenranatalaispojan eilen tekemään murhaan, tai 18-vuotiaan hyvinkääläispojan taannoin tekemään kaksoismurhaan, tai liperiläisen perheenisän tekemään perheensä teurastamiseen joku vuosi taaksepäin, tai kuopiolaisen perheenäidin tekemään lastensurmaan…
  Jokainen vastaa itse omista teoistaan. Muilla saman äidinkielen puhujilla ei ole asiassa mitään tekemistä.

  • 17.1

   Vinoutunut sanoo

   Ongelma onkin siinä, että Suomeen tulee porukkaa joiden kotimaassa on sellaiset asiat täysin sallittuja, mistä täällä saa tuomion – esimerkiksi pedofilia. Yksilöinä jokainen tulijahan on toki oletettavasti syytön, mutta joukkona se rikollisuuden riski kasvaa. Tämä on nyt nähtävissä esimerkiksi Saksan vastaanottokeskuksissa puhjenneissa mellakoissa – sunnit ja shiiat eivät tule keskenään toimeen ja kumpikaan ei siedä kurdeja eikä somaleita.

   Toinen ongelma on se turvapaikkaturismi.

   Kolmas ongelma on sen hinta suomalaisille veronmaksajille.

   Ehkä paras keino olisikin antaa niiden tulla ja näyttää todellinen luonteensa – onko se sitten Suomen Kalifaatin perustaminen vai suomalaistuminen osaksi Suomen kansaa…

   Kongon heppu sai kyllä myöhemmin karman laista turpaansa – Ranska vangitsi hänet melkein kahdeksi vuodeksi joistain huumerikoksista Ranskassa.

   • 17.1.1

    Kumma juttu sanoo

    Missä maassa pedofilia on sallittu? Eri maissa on eri avioitumisikärajat, Virossa se on esimerkiksi 15 v ja vuosi sitten Espanjassa sai naida 14-vuotiaan tytön.
    Toisekseen, asun kerrostalossa jossa asuu shiioja, sunneja, kurdeja ja somaleja, lasteni koulussa on myös näitä kansallisuuksia ja uskontoryhmiä ja lisäksi parikymmentä muuta ja ihan omin silmin ja kokemuksin voin sanoa että tuo vihanpito on aivan paskapuhetta. heidän heimo-ja klaanisysteemistään putoaa välittömästi perusta kun ikiaikaiset asuinsijat jäävät taakse.
    Ainoa ”prinssi” jonka olen tavannut on tullut Kosovosta ja tällä suvulla oli niin paljon valtaa että Suomessa se edelleen oli voimassa vaikka perhe oli tullut pakolaisena tänne. Mutta tämä prinssi kohteli kaikkia hienosti ja kunnioittavasti, valtansa ymmärtäen.

 17. 18

  JTL sanoo

  Pelokkaita kotinatseja,
  kun eivät ymmärrä mistään mitään eivätkä viitsi edes ottaa selvää asioista,
  tällaiset ilmiöt ovat vakio.

  Jos maahanmuuttajat eivät olisi tulilinjalla kohteena olisi joku muu kansanosa.

  Pahaa pelkään että jossain vaiheessa tulee ruumiita kun nuo sekopäät innostuvat vielä lisää.

  • 18.1

   Eija sanoo

   Ruotsissa viime viikolla nuori mies tappoi koulussa kaksi maahanmuuttajataustaista nuorta. Syynä vain uhrien ihonväri. Hän kuvitteli olevansa Hitlerin armeijassa. Joku vähän sairaampi rasisti siis ryhtyi sanoista tekoihin. Ajan kysymys Suomessakin, jos tällaiset MV-sivustot saavat rauhassa rehottaa ja muukin järjetön netti-ym. viha. Hyvä, että Saku jaksaa ottaa vastuuta ja herättää keskustelua.

   • 18.1.1

    Pera sanoo

    Pelottavinta mielestäni tässä ruotsin tapauksessa oli mielestäni että ei ulospäin ilmeisesti hirveästi reagoinut. Eihän Suomessakaan tapahtuneissa koulusurmissa, tekijöillä ollut aiempaa rikostaustaa

   • 18.1.2

    PeelsePuupi sanoo

    Esim. suomalainen rasisti Ruotsissa, Paavo Tajukangas kirjoitti Ruotsin miekkamiehestä lähes välittömästi tapahtuman jälkeen. Hänen mukaansa tekijä oli ”silminnäkijähavaintojen mukaan neekeri”. Kysyinkin Paavo Tajukankaalta, kuinka silminnäkijät olivat naamarin ja kokovartalopuvun läpi voineet nähdä tekijän ihonvärin. Tekijän paljastuttua kantaruotsalaiseksi Tajukangas korjasi blogikirjoitustaan, mutta ei sanallakaan puuttunut aiempaan, vääristeltyyn lausumaansa tekijän etnisyydestä – jättäen tietysti sen kuvan rasistien mieleen, että kyllä tämänkin murhateon takana oli jollain tavalla ”neekeri”.

 18. 19

  Kekkone sanoo

  Saku ressukka lukee itsekkin mv lehteä ja vielä mainostaa sitä !

  • 19.1

   Eija sanoo

   Kekkone: Pitäisikö asioista vain sun mielestä vaieta ? Eihän se tietysti oo kivaa, kun taas MV-”uutisissa” levitettiin valheita ja oli varmasti suuri pettymys, kun epäilty olikin ihan suomalainen mies. Rasistit ovat aikamoisia ressukoita.

   • 19.1.1

    Jaana sanoo

    MV-uutisissa ei valehdeltu. Juttu julkaistiin jotakuinkin samalla lailla kuin alibissa ja lähde myös mainittiin. Se että keskustelijat spekuloi omiaan, ei tee uutista toisenlaiseksi.

    • 19.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Yksi hyvä keino valehdella onkin vihjailu. MV tietää hyvin, että pieni vihjaus on juuri sitä mitä lukijat odottavat ja toivovat.

     • 19.1.1.1.1

      Jaana sanoo

      Jokainen voi käydä itse lukemassa jutun, ainakaa minä en löydä pienintäkään vihjaisua, mihinkään päin. Sama teksti kuin alibissa. Tällä kertaa on oikein lähdekin mainittu.

    • 19.1.1.2

     Eija sanoo

     En kyllä kehtaisi mv-sivustoa kauheasti puolustella. Niin paljon törkyä siellä on. Luotettavampiakin tiedonlähteitä on olemassa.

     • 19.1.1.2.1

      Jaana sanoo

      Eija tuntee sitten itsensä paremmaksi vaikka harrastaa itse juuri sitä, mistä kyseistä sivua syyttää. Avainsana on valehtelu.

     • 19.1.1.2.2

      Eija sanoo

      Jaana: MV-sivuston facebookissa on aivan selvä vihjaus Joutsenon tapauksessa maahanmuuttajiin (mv puhuu maahantunkeutujista).. suora viittaus heidän sivultaan :”Joutsenon juttuun lisätietoja odotellessa ihmetellään tätä. Rotuja ei ole suvaitsevaisten mukaan olemassa” . Tekstiin on myös liitetty kuva tummaihoisesta maahanmuuttajanaisesta. Miksi ovat sitten samaan otsikkoon nämä tunkeneet, jos ihan viaton, puolueeton uutinen Joutsenon tapahtumista vain on ?? Ihan vapaasti voit mun puolestani ”uutiset” lukea tuolta MV:sta ja niihin uskoa.

      Mutta tutki ja lue vähän tarkemmin, ennenkuin alat valehtelijaksi syyttämään !

   • 19.1.2

    Kekkone sanoo

    Ei pitäis vaieta. Enkä semmosta ole väittänytkään.Mutta kyllähän tuo MV on silti sata kertaa parempi ja ennenkaikkea viihdyttävämpi kuin tämä Sakun peräkamaribloki.

    • 19.1.2.1

     Saku Timonen sanoo

     Sinä voit sitten viihdyttää itseäsi siellä MV:n suívuilla. Ei minun blogiani ole kenenkään pakko lukea eikä kommentoida.

     • 19.1.2.1.1

      Kekkone sanoo

      Annoin vain sulle palautetta. Tiedät kyllä sen aivan varmasti itsekin ettei tämä maahanmuuttoyhtälö voi toimia yhtään mitenkään. Mutta kyllä, TÄSSÄ vaiheessa näyttää siltä että ei ollut turvapaikanhakija kyseessä.

    • 19.1.2.2

     Joni Pelkonen sanoo

     Kertoo ihan riittävästi tästäkin kommentoijasta että hän pitää kuolasuista vihaa ja rasismia viihteenä.

     • 19.1.2.2.1

      Kekkone sanoo

      No kyllä se on tietysti myönnettävä että tuolla mv keskustelupalstalla läikkyy välillä pahasti yli. Mutta kyllä jotai tuonmoisia murhaajaraiskaajia saakin vihata.

  • 19.2

   Saku Timonen sanoo

   Riittää, kun lukee MV:n Facbook-sivua. Jo se saa normaalin ihmisen oksentamaan.

   • 19.2.1

    Jeremias Trochett sanoo

    Toden totta! Tässä ajassa on kammottavaa se, että samalla kun koulutustaso on noussut, on vastaavasti sivistystaso laskenut. Yhteiskunnallinen kehitys voi kulkea myös taaksepäin.

    Ihmiset ovat historiattomia, vailla empatiaa ja tunneälyä. On ihmeellistä kuinka hurskaina kristittyinä itseään pitävät kehtaavat hyökätä kaikkein puolustuskyvyttöminpien ihmisten kimppuun, jotka ovat nähneet tarpeeksi sotaa ja kärsimystä ja haluavat vain hakea turvaa ja parempaa elämää. Entä jos sama tilanne tulisi omalle kohdalle; mitä sitten. Jokaisen on hyvä aloittaa siitä, että sijoittaa itsensä heikommassa osassa olevan tilalle. Niin…, jos kykenee??

    Sosiaalinen media on täynnä kaikenlaista räävitöntä törkyä. Se antaa tilaa sellaisille, joiden älyllinen kapasiteetti ei riitä käsittelemään kokonaisuuksia, eikä syy- seuraussuhteita. Kun kävin kaksi kertaa MV-lehden Facebook sivulla, se riitti minulle. Sivulla esiintyvän lynkkausjoukon omien aivojen kapasiteetti on täysi nolla.

    I

  • 19.3

   stunned sanoo

   Nosce inimicum tuum. Homines avari sunt stultique.

 19. 20

  sanoo

  Hyvä havainto ja kirjaus Sakarilta, mutta minun teemani tulee silti olemaan medialta puuttuva itsekritiikki ja paikkapaikoin lähes täydellinen kyvyttömyys katsoa itseään peiliin. Olen tässä tovin jo miettinyt missä ja miten ottaisin esiin kokemukseni männäviikolta, kun joku Ylen aluetoimitus teki pelleilyhaastattelun havainnollistaakseen ohjeitaan ja käytäntöjään haastateltavan kohteluun liittyen. Jätän tarkoituksella linkittämättä. Niin, tietystikään journalistinen työ ei perustu nolaamiseen eikä tahalliseen kaltoinkohteluun, mutta kuinka ihmeessä haastateltavan mukavuudentunne tai se vapaa mitta millä hän puhuu ”koneelle” voi olla sama asia kuin mitä hän puhuu? Kyllä tämä jäi nettijutusta käteen, tahatonta tai ei.

  Pitää voida erotella toisistaan haastattelutyypit: kerätäänkö tietoa vai vaaditaanko vastuuseen/muuttumaan. Ja jos haastateltava ei vastaa, saa kysyä uudestaan sekä vaatia vastaamaan. Suomessa mitään tälläistä ei yksinkertaisesti uskalla tehdä muut kuin Hanska ja Kuparinen työryhmineen, missä ikinä sitten tänään katsovatkaan vaikuttavansa. Alleviivaan käsitettä mitään tälläistä, koska heidän docx-työnsä männäkesän Porin Suomi Areenasta olivat hirveintä kuraa mitä Yleisradion sisältövirrassa on liikkeelle laskettu vuosikymmeniin. Jos katsoja joutuu kysymään, että ”anteeks, mitä sä siltä kysyit”, on journon inputti pitkin lattiaa ja ainoa järkevä teko olisi tuumaustauko tai päiväunet. Se mitään journalismia ollut vaan provo, jolla pönöttävä pamppu piti saada nolaamaan itsensä.

  Tämä on yksi oire kummalliselle toimintatavalle, joka lähtee liikkeelle maailmankuvan vääristymisestä journalistisena työkaluna ja ennenkaikkea siitä, että täytyy olla todella pahasti itselleen sokea. Onko moinen enää journalistista työtä ollenkaan vai tekeekö koko toimitus sittenkin tahattomasti itse itseään parodioivaa teatterikappaletta, jonka työnimi on Tehdääs Uutiset? Kun julkisen palvelun yhtiömme uutisia viitsii katsella, näkee äärimmäisen väsyttävän, tyhmistävän ja passivoivan kokonaisuuden, jossa kaikki on jossain toisaalla mutta siitä ruudussa puhuvien asiantuntijoiden hallinnassa. No, edes asiantuntijalta näyttävän eturyhmän puhehenkilön. Ja se hallinnassaolokin nyt on vain niitten kaikkein tavanomaisimpien virallisten lähteiden sanomisten papukaijaamista.

  Luullaanko, että ihmiset eivät huomaa mitään tai että heillä ei ole keinoja hankkia tietoja itse? Että Suomen Virallinen Totuus on ainoa mikä tunnetaan, kunhan se nyt saadaan vain monikymmenvuotisten ohjelmien päivittäisessä tai viikoittaisessa lähetyksessä yleisölle esitetyksi? Ei pidä ymmärtää, että ”vaihtoehtoiset” olisivat parempia tai aina edes ihan tarkkaan julkaisukelpoisiakaan ns. uutisia. Eikä sitäkään, että julkisen palvelun uutiset olisivat täysin kelvottomia nekään. Pitää ymmärtää, että kiitos puitteiden niin sisältöäkään ei enää oteta vastaan. Näin kävi, koska vuosikymmenten saatossa itsekritiikki katosi ihan täysin. Alettiin luulla olevansa kaikki mitä voi koskaan ollakaan, ja nyt kansa juoksee pää kolmantena jalkana sen ihan silkkaa kuraa olevan mukavaihtoehdon perässä.

  Osin tässä on kyse isommasta kriisistä, jossa tämän maan ihmiset ovat yhä haluttomampia ottamaan vastaan käskyjä ja rauhoittavia viestejä ylhäältä. Villityksiä ja hullutuksia on aina ollut, mutta yhteiskuntamme on myös parin vuosikymmenen välein joutunut todellisiin koetuksiin, joiden jälkeen asioita on jouduttu merkittävässä määrin uudelleenarvioimaan. Journalismikin on yleensä elänyt mukana, on tehty ajassa aikaan sopeutettuja juttuja. Mutta nyt yhä useampi jutuntekijä on täysin erillään ajasta eikä sinne kehyskunnan pientaloon, perheautolla taitettuun työmatkaan tai mediatalon sisäiseen kirjaimellisesti toiseen todellisuuteen paljon maailman ilmiöt vaikuta. Jos kaverin pitää kertoa se mitä oikea todellisuus on, silloin on kaveripiirin harteille paljon asetettu.

  Todellisuus on kuitenkin valtakäsite, se jolla on valta määrittää todellisuuden. Toinen tekee todellisuudekseen vihansekaisen ulkomaalaisten solvaamisen. Yksi kuvittelee yhä elettävän vuosikymmenien takaista Suuren Yhteisen Kertomuksen aikaa, jossa hänen toimituksensa maailmankuvaksikin kutsuttu todellisuudenkuvailu hyväksytään, koska yhtiön palveluksessa ollut korkeakoulututkinnon suorittanut ja vuosien työkokemuksen saanut kuukausipalkannauttija signeeraa työn talon sisältövirran leiskaan omalla bylinellaan. Jutut ovat aina aiheuttaneet jonkin verran en usko -reaktioita ja pahansuopaa arvailua, mutta kun yhteiskunnallinen solidaarisuus menee niin siinä on äkkiä fakta, mielipide ja mainos samanarvoisia, vaikkei näin tule olla, ja hetihän sen älyää kun vähänkin asiaa pohtii. Eikä asianosaistenkaan pidä saada raportoida itse omista asioistaan.

  Kyllä minä senkin tiedän, että mitä tälle pitäisi tehdä, mutta pidänpä tietoni ihan piruuttani itselläni, koska minä en myy mitään kellekään joka ei tahdo ostaa enkä saarnaa parannusta sille joka ei näe ongelmaa. Suurempien yhteiskunnallisen ongelmien ehkäisemiseksi toivon kuitenkin vilpittömästi, että ennenkuin mitään suurempaa tai peruuttamatonta vahinkoa tapahtuu niin joku auktoriteetin asemassa ole ärjäisee Sakarin bloggauksessaan kuvaamalle laumalle, jotta se lopettaa pelleilyn ja menee koteihinsa. Kun yhteiskunnallinen solidaarisuus menee, bastardisoidaan seuraavaksi kohteeksi otettujen ihmiskäsitys, jonka jälkeen varsinainen väkivalta alkaa ellei sivistystä ihmisten sisällä tai rauhallisuuteen pakottavaa esivaltaa ulkona yhteisössä enää ole.

 20. 21

  antsa sanoo

  Teksti osuu napakymppiin. Surettaa, että Suomen kaltaisessa sivistysmaassa riittää näin vähämielisiä ihmisiä.

 21. 22

  Uncle John sanoo

  Onni onnettomuudessa on ollut se että nämä polttopullojen viskelijät ovat olleet taitamattomia tumpeloita.

  Onneksi Raatteen tiellä eivät olleet pulloineen aikoinaan näin avuttomia kun janitskinit ja kumppanit aidon oikeasti tunkeutuivat maahamme.

 22. 23

  Kriitinen sanoo

  ihminen joka vierastaa muslimeita islamin uskoa
  joka katselee uutisia vuodesta toiseen ja konflikteja uskon nimissä näissä maissa
  omasta mielestä saa ja voi olla kriitinen maahanmuutajien
  ja niiden elämäntapaa uskontoa kohtaan
  jos se pysyy järjen ja faktan raameissa
  koska pohjoismaiden ihmisten demokratia on eri planeetalta kuin lähi idässä

  jossa lapsesta asti opetetaan kuinka tärkeää ja ehdotonta on esim islmamin uskonto
  jota pitää noudataa ilman omia ajatuksia vastarintaa
  lait perustuvat uskontoon aika pitkälle näissä maissa jonka varjolla suurin pirtein sallitaan ihan minkälainen terrori tahansa kunhan se kohdistuu *väärä uskoisiin* Ainakin Äari liikeissä

  Ristiretket ovat peräisin muslimien ja kristtityjen kahinoista keskiajalta
  Silloin olivat keinot vain hieman bruutalimmat mutta uskosta silloinkin soditiin
  ja erinlaisesta elämän katsomuksesta

  • 23.1

   Päivin Pylkkerö sanoo

   Onko tämä joku haiku vai ihan tavallinen aivorupsu?

 23. 24

  Pelokas sanoo

  Lueskelin eilen toisaalta noita Joutsenoon liittyvän keskustelun kuvakaappauksia ja voin pahoin. Ihmettelen, mistä se viha kumpuaa, mistä se on saanut alkunsa. Ketä nämä ihmiset ovat, jotka noin kehtaavat mellastaa, osa tiettävästi ihan oikealla nimellään? Kuvastaako nuo avautumiset heidän todellista ajatusmaailmaansa ja ovatko he valmiita toimimaan kuten saarnaavat?
  Mua pelottaa. Missä vaiheessa pitää lopettaa iltaisin ulkona liikkuminen, ettei joku näistä höyrähtäneistä käy päälle? Mulla on tummat, pitkät ja kiharat hiukset, joten jonkun silmissä helpostikin väärärotuinen. Isäni on karjalan evakko, äitini ns. kantasuomalainen, eli juuret on kuitenkin syvällä Suomessa.

  Päivä päivältä tulee vahvemmin tunne, etten enää halua asua Suomessa, missä joudun pelkäämään ja epäilemään jokaisen tuntemattoman vastaantulijan tai perässäkävelijän motiiveja. Kun näen henkilön, jolla on camo-housut, Suomi-paita tai kalju, juoksen karkuun. Valitettavaa, mutta totta. Tämän päivän Suomessa.

  • 24.1

   Pera sanoo

   olen samaa mieltä kommenttisi ensimmäisen kappaleen kanssa. Joitakin teorioita olen mielessäni pyöritellyt mutta niitä ei voi todentaa kun ei tunne vastapuolta. Hannu Lauerma on todennut että agressio ei ole ihmiselle tarve, joka tulisi tulla tyydytetyksi (vrt seksuaalisuus, ravinto) tai itsestään kasvaisi ihmisessä ilman ulkoista vaikutetta.

  • 24.2

   Hans Kompis sanoo

   Itse näytän ylpeänä suomalaisena tällaselle camopaskapöksylle keskaria ja yritän osua leijonakoruun räkäklimpillä.

 24. 25

  Tapi sanoo

  Saku Timonen, osuvasti kirjoitit jälleen kerran.
  Onneksi on on kaltaisesi blogisti, joka suoraselkäisesti tuo julki meidän monen muun ajatukset.

 25. 26

  Haikki sanoo

  Miten nämä MV-lehden jutut eroavat vajaan sadan vuoden takaisista saksalaisista juutalaispropagandasta ja oluttupa-agitoinnista?

  Syntipukiksi kaikkeen pahaan sopivat jälleen kerran juut…pakolaiset, koska rakastamansa PS:n armeijasankarit niin ovat sanoneet.

  Luulisi ihmisten olleen historian tunneilla valveilla, että tajuaisivat mihin tuo viha lopulta johtaa, jos sen annetaan roihuta ja ”järkevätkin” ihmiset alkaisivat uskoa sen olevan pelastus.

 26. 29

  Ihmettelijä sanoo

  Voisinpa laittaa foliohatun päähän. Tämä koko maahanmuuttokeskustelu alkaa muistuttaa tilannetta, jossa suuren massan huomio halutaan kääntää pois todellisista oikeista ihmisten elämään vaikuttavista asioista.
  Esim. Tanskassa oikeistoliberaali Venstre-puolue voi toteuttaa rauhassa ääriliberaalia talouspolitiikkaansa paikallisen maahanmuuttovastaisen Tanskan Kansanpuolueen tuella, joka istuu oppositiossa kunhan vain Venstre-parti sopivasti muistaa aina ajoittain kiristää ulkomaalaislakeja, sekä estää turvapaikanhakijoiden pääsyn maahan.

 27. 30

  Yksi ihminen sanoo

  Koiralauma on noiden rinnalla ihan tervehenkinen. Sillä on vain nälkä ja se toimii jäädäkseen eloon. Nuo palstojen ihmiset tietoisesti kiusaavat ja rääkkäävät ja ovat unohtaaneet tunteet, jotka tekevät ihmisen – kuten myötätunto. Eläimilläkin on sitä joskus enemmän. Mutta osuva ja pelottava analyysi.

 28. 31

  pitkäaikaistyötön sanoo

  MV:stä pöyristymisistä lukeminen on ihan yhtä hauskaa kuin itse MV:nkin selailu. Minulla kun riittää huumorintaju molempiin. MV:stä voi kirjoittaa kriittisesti ja sen lukijoitakin halveksien. Saahan siinä itsensä paremmiksi tuntevat ihmiset tyydytettyä pöyristymisen tarpeensa. Se ei vaan taida yhtään vähentää MV:stä viehättyneiden ihmisten määrää. 60- ja 70-lukujen taitteessa kirjoitettiin Hymy-lehdestä samaan tyyliin parempien ihmisten lehdissä. Mitään Lex MV:tä on kuitenkin turha odottaa, jos ei vie asiaa aktiivisesti viranomaisten ja lainsäätäjien suuntaan. Pelkkä viikoittainen pöyristyminen ei maailmaa muuksi muuta.

 29. 32

  Pohdiskelija sanoo

  ”Näin tämä lauma elää omaa elämäänsä ahtaassa henkisessä häkissään isäntänsä armoilla. Nämä ihmiset ovat omaksuneet laumaeläimem roolinsa niin täydellisesti, että he eivät edes huomaa olevansa tahdottomia rukkasia vailla yhtään omaa ajatusta. He luulevat ajattelevansa itse, mutta heissä ajattelee lauma, joka on saanut ajatuksensa ruokaa heittelevältä isännältä.”

  Haluan heti kärkeen sanoa, että mielestäni MV-lehti on roskaa. Kuitenkin tässä kolumnissa esitetty laumaeläminen voidaan liittää aika moneen muuhunkin ryhmään. Esimerkiksi Facebookissa vaikuttavaan RASMUS ryhmään (valtakunnallinen rasismin ja muukalaispelon vastainen verkosto), jossa on jo iranin kurdi Makwan Amirkhanikin keritty julistaa rasistiksi ja kusipääksi.

  Vaikka RASMUS on kielellisesti korrekti ryhmä eikä sorru MV-lehden kommenttikentän kaltaisiin typeryyksiin (jotka miellän itse mauttomiksi vitseiksi) on omasta mielestäni pelottavampaa, että enää harva osaa katsoa asioita monelta kantilta ja itselle epämiellyttävä fakta on helpompi työntää pois, kun muuttaa omaa vinkkeliä edes vähän. Tämä pätee nykyään jo poliitikkoihinkin median ammattilaisista puhumattakaan. Se huolestuttaa.

  RASMUS-ryhmän kaltaisissa ryhmissä iloitaan varmasti yhtä paljon Persujen tekemistä mokista, kuin MV-lehden lukijat turvapaikanhakijoiden tekemistä. Persujen mollaaminen nyt sattuu vain olemaan yleisesti hyväksytympää kuin turvapaikanhakijoiden. Jos yksi turvapaikanhakija hölmöilee, se on yksittäistapaus, jos yksi persu hölmöilee, he ovat kaikki rasisteja.

  Ja ei, en äänestänyt persuja, mutta ihmisten kaksinaismoralismi on ällöttävää.

  • 32.1

   PeelsePuupi sanoo

   Toisaalta, turvapaikanhakijat ei ole poliittinen puolue, eikä hallitusvastuussa, kuten perussuomalaiset. Ehkä kuitenkin pystyt tämän eron näkemään… Tai ehkä et.

   • 32.1.1

    Pohdiskelija sanoo

    Pystyn kyllä. Puhun enemmänkin ilmiöstä, että tiettyyn suuntaan yleistäminen näyttää olevan sallitumpaa kuin toiseen. Persut tässä tilanteessa itseltäni huono esimerkki mainitsemastasi syystä. Uutena esimerkkinä voisin käyttää ”rajat kiinni”-mielenosoituksessa seisovia henkilöitä, jotka saavat vastaansa mielenosoituksen, jossa vaaditaan ”ei rasismille” ja ”ei rasisteja Suomeen”. Poliisiakin näytti mielenosoituksissa enemmän työllistävän jälkimmäinen joukko, mutta uutisointi asian tiimoilta oli kohtuu maltillista. Jos asia olisi ollut toisinpäin ja väkivaltaisia olisivat olleet ”rasistit” olisi media ja Jari Tervon kaltaiset kolumnistit villiintyneet varmasti, kuten kävi Lahtelaisen lakanaurpon kohdalla. Ehkä pystyt ymmärtämään mitä tarkoitan…Tai ehkä et.

    • 32.1.1.1

     stunned sanoo

     Ymmärrän, että tuet eriarvoistavaa kohtelua ja sinusta ihmisoikeudet tai kansainväliset sopimukset eivät paina juuri mitään.

     • 32.1.1.1.1

      Pohdiskelija sanoo

      En tue eriarvoistavaa kohtelua. Siksi en pidä kulttuureista, joissa mainitsemasi ihmisoikeudet eivät toteudu alkuunkaan ja naiset ja miehet ovat lain edessä eri viivoilla.

      En myöskään usko, että Geneven sopimusta ja turvapaikkamenettelyä suunniteltiin alunperin nykyisen kaltaiselle kansainvaellukselle ja alustana ihmisten hädällä ratsastavien ihmissalakuljettajien bisnekselle. Geneven sopimus pohjautuu luultavasti juutalaisten kokemaan systemaattiseen vainoon, joissa he jäivät kotimaihinsa loukkuun sekä ihmisille joita vainottiin maassaan esim. poliittisen mielipiteen vuoksi. Siksi mielestäni Geneven sopimus on ongelmallinen ja sitä tai turvapaikkamenettelyjä tulisi uudistaa (en tiedä että miten, sillä en ole lainoppinut). Paljonko Dublin sopimus painaa mielestäsi tällä hetkellä?

      En tiedä mistä kohti kirjoituksiani sait käsityksen, että ihmisoikeudet eivät merkitse minulle mitään, mutta kiva jos ymmärrät 🙂 Todisit oikeaksi ihmeellisen ilmiön siitä, että kun yritin olla puolueeton ja objektiivinen ja katsoa asiaa monesta vinkkelistä minut leimattiin henkilöksi, joka ei kunnioita ihmisoikeuksia. Tai sitten olet trolli, ken tietää 🙂

  • 32.2

   pihamies sanoo

   ”…yritin olla puolueeton ja objektiivinen ja katsoa asiaa monesta vinkkelistä minut leimattiin henkilöksi, joka ei kunnioita ihmisoikeuksia. ”

   Käytät kuitenkin sangen paljon hommafoorumeilta ja muilta äärioikeistolaisilta sivustoilta peräisin olevia kielikuvia, joten ei mene ”puolueettomuutesi” läpi.

   • 32.2.1

    Pohdiskelija sanoo

    En ole koskaan käynyt hommafoorumilla enkä tiedä mitä ovat ”muut äärioikeistolaiset sivut”. MV-lehteä olen kylläkin lukenut valtamedian julkaisujen lisäksi (kuten ilmeisesti kaikki täällä) ja yhtäläisyyksiksi löysin sen, että kritisoin RASMUS ryhmää ja käytin pakolaiskriisistä sanaa kansainvaellus. Kansainvaellus sanaa on käyttänyt aika moni muukin taho kuin kyseinen MV-lehti (jonka kerroin olevan mielestäni roskaa). Yksittäistapaus on ilmeisesti myös yksi sana, joka MV-lehdessä ja sen kommenttikentässä toistuu sarkasmina valtamedian uutisoinnille? Nyt kun tarkemmin mietin niin tämä sana on kyllä voinut tarttua minuun sieltä.

    Googlaamalla löytyi hyvä lause Kielenhuollon tiedoituslehdestä: ”Kirjoittajan tarkoitus ja lukijan tulkinta – usein kaksi eri asiaa”. Minua tulkittiin miten haluttiin ja itse tulkitsen taas niin, että siitä, ei pidetty, että yleistin blogitekstin koskemaan muitakin erilaisia ryhmittymiä. Mutta eipä mulla muuta, en pidä päämäärättömästä väittelystä 🙂

    Enkä siitä, että Amirkhania sanottiin kusipääksi. Hieno urheilija.

 30. 33

  Kyösti Nuorva sanoo

  Oli hyvä, että viime sotamme aikana Ruotsissa kohdeltiin sotapakolaislapsiamme toisella tavalla kuin meillä nyt näitä
  lapsia kohdellaan.

  • 33.1

   Pohdiskelija sanoo

   Tämä oli varmaan sarkasmia?

   Jos ei ollut niin sen verran kommentoitava, että ketään tuskin olisi haittaisi se, että Suomeen otettaisiin turvaan 70 000 lasta. Ei minua ainakaan!

 31. 34

  Perus sanoo

  Tämähän on aivan sama, kun keskustellaan susista, jotka eksyvät ihmisasutuksen piiriin. Halutaan vain verta, aivan sama kenen. Susien puolustajat pitää hirttää munista kattoon yms. ja kaikki sudet tappaa sukupuuttoon. Fiksua.