Tiedote ja uutiset

Suojelupoliisi julkaisi tänään turvapaikanhakijoita ja kansallista turvallisuutta koskevan tiedotteen. Luettuani ensin muutaman tiedotetta koskevan uutisen hämmästyin melkoisesti nähtyäni itse tiedotteen. Jotenkin tiedotusvälineet onnistuivat nostamaan tärkeimmäksi asiaksi arvailun, jonka mukaan turvapaikanhakijoiden joukossa saattaa olla Isis-taistelijoita ja muita terroristeja. Tosiasiassa poliisin tiedotteessa siihen asiaan viitattiin hyvin maltillisesti. Näin poliisi:

Suojelupoliisi arvioi, että turvapaikanhakijoiden määrän huomattava kasvu lisää myös väkivaltaisesta ääri-islamistisesta toiminnasta kiinnostuneiden henkilöiden määrää. Viime vuosina terrorismintorjunnan kohdehenkilöiden määrä on kasvanut tasaisesti. Turvapaikanhakijoiden huomattava määrä todennäköisesti kiihdyttää kehitystä. Myös terrorismiin liittyvä tuki- ja värväystoiminta saattavat lisääntyä.

Turvapaikanhakijoiden joukossa arvioidaan olevan ääri-islamistista ideologiaa kannattavia henkilöitä ja niitä, joilla on kytköksiä ulkomaisiin terroristiverkostoihin. Joukossa saattaa olla myös ääri-islamististen ideologioiden vaikutuksille alttiita henkilöitä sekä niitä, jotka pyrkivät radikalisoimaan muita.

Uskonnollisten ryhmien väliset sekä uskonnollisten ja maallistuneiden ryhmien väliset suhteet ovat kiristyneet.

Koko tiedotteen voitte lukea täältä.

Arvioi, todennäköisesti, saattaa, arvioidaan, saattaa olla…

Todella varovaista tekstiä. Media antoi kuitenkin kansalle sitä mitä arveli kansan haluavan ja teki näistä tiedotteen kolmesta viimeisestä kappaleesta tärkeimmän uutisen. Jopa sisäministeri Petteri Orpo laitettiin vahvistamaan, että asia on varma:

”Turvallisuusviranomaisilla on tiedossa, että turvapaikanhakijoiden joukossa on joitakin sellaisia, jotka ovat osallistuneet terrorismijärjestöjen toimintaan.

Eihän tiedotteessa niin sanota, vaan siinä arvioidaan ja oletetaan.

Tiedote käsittelee enimmäkseen äärioikeiston väkivallan uhkaa. Jostain syystä tämä poliisin tärkeimmäksi nostama asia on mediassa muuttunut vain sivumennen mainittavaksi.

Media totisesti antoi kansalle mitä kansa haluaa. Tiedotustilaisuudesta lähtien sosiaalinen media on kirkunut ääri-islamilaisen terrorin uhkaa ja erityisesti juuri netin äärioikeistolaiset sivut ovat riemuissaan. Nyt on oikein Suojelupoliisi todistanut, että Halla-aho on ollut oikeassa. Ghetot palavat kohta. Lisäpontta antaa tietenkin poliisin kuivakas toteamus myös anarkistien osallistuminen rasisminvastaisin mielenosoituksiin. Sehän todistaa selvästi, että ne anarkistithan ne ovat toiseksi suurin uhka heti turvapaikanhakijoiden jälkeen.

Huomaamatta jää, että juuri nämä väkivaltaiset äärioikeistolaiset ovat poliisin mielestä suurin uhka.

Lehdistö teki äärioikeistolaisten ja heidän heikolla lukutaidolla varustettujen kannattajiensa elämän helpoksi. Nyt näitä uutisia roiskitaan kaikkialle ähätellen ja ilkkuen ilman että kukaan niiden jakajista on lukenut poliisin alkuperäistä tiedotetta.

Lukekaa tämä poliisin tiedote vielä uudelleen ja pyytäkää myös noiden asiaa koskevien uutisten jakajia lukemaan se. 

Tai edes tämä osa siitä:

Vaikka laittomin keinoin tapahtuvaan mielenilmaisuun ja vihapuheeseen yhtyy vain pieni vähemmistö, voimistunut kriittinen ja jopa vihamielinen keskustelu luo aiempaa suotuisampaa ilmapiiriä väkivaltaiselle toiminnalle ja kasvupohjaa ääri-ideologioille. Väkivaltainen ääriliikehdintä saattaa tilanteen seurauksena lisääntyä. Suojelupoliisi arvioi, että väkivaltaisten viharikosten uhka on kohonnut turvapaikanhakijoiden määrän huomattavan kasvun ja sen nostattaman maahanmuuttovastaisen ilmapiirin vuoksi.

Tietysi tässä uutistoimitusten valitsemassa näkökulmassa on se hyvä puoli, että kerrankin valtamedian kritisoijat kannattavat sen uutisointia täysillä. Huomenna sitten valtamedia heidän mielestään taas valehteleekin tavalliseen tapaan.

 

Kommentit
 1. 1

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Jätit sitten lukematta tai tarkoituksellisesti huomiotta suojelupoliisin tänään julkaiseman varsinaisen terrorismin uhka-arvion. Ja se Orpon lausuntohan perustui nimenomaan tähän terrorismin uhka-arvioon.

  Siinä sanotaan: ”Suomeen on muotoutunut terrorismia tukevia ryhmiä, jotka pyrkivät radikalisoimaan ja värväämään ihmisiä sekä lisäämään radikaali-islamistisen ideologian kannatusta. Tukiryhmittymät saattavat kasvaessaan ja vahvistuessaan ryhtyä myös operatiiviseen toimintaan.”

  ”Suomeen on saapunut runsaasti turvapaikanhakijoita maista, joissa käynnissä olevan konfliktin osapuolina on terroristisia liikkeitä ja toimijoita. Myös Suomeen viime viikkoina saapuneiden joukossa on konfliktialueen väkivaltaisiin ryhmiin kytkeytyviä henkilöitä.”

  Etsipä noista jonkilaista konditionaalia.

  Ja itse tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että Suomessa on suojelupoliisin seurannassa 300 maahantulijaa, joilla on terrorismikytköksiä.

  • 1.1

   Saku Timonen sanoo

   Ja sinä jätät edelleen lukematta tuon tiedotteen alkupuolen.

   • 1.1.1

    pitkäaikaistyötön sanoo

    Olen lukenut molemmat tiedotteet ja seurasin netistä koko tiedotustilaisuuden. Sen takia onkin ollut huvittavaa seurata, kuinka maahanmuuttokriittisyys-akselin molemmissa ääripäissä (enkä nyt tarkoita tätä blogia) on tänään tehty aivan päinvastaisia tulkintoja siitä, mitä Supo sanoi tai halusi sanoa. Toisen ääripään mielestä äärioikeiston uhkaa vähätellään ja terrorismiuhkaa ei ole ja toisen ääripään mielestä terrorismiuhkaa vähätellään ja äärioikeistouhkaa ei ole. Supon todellinen kanta onkin sitten jossain siinä välissä.

    • 1.1.1.1

     stunned sanoo

     Kyllästyttää keskitiehen vetoaminen. Keskitie kulkee vääristyneessä dialogissa aina jossakin reunaviivan ja maantienojan välissä.

     • 1.1.1.1.1

      Jorma Pertti sanoo

      300 tais olla nyt terroristia tms. Aika iso hinta siitä, että saadaan ruokakulttuuri, musa, geenit, työvoimapula ja nää kuntoon.

  • 1.2

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Selvennykseksi vielä. Tiedotusvälineet siis perustivat uutisensa molempiin tänään julkaistuihin tiedotteisiin ja uhka-arvioihin sekä siihen, mitä itse tiedotustilaisuudessa kerrottiin. Siinä mielessä blogin mediakritiikki meni tällä kertaa harhaan.

 2. 2

  Tere Sammallahti sanoo

  Tiedotteessa kirjoitettiin äärioikeistosta ja anarkisteista sanoilla: ”Vaikka nämä eri näkemyksiä esiintuovat mielenosoitukset ovat pääosin maltillisten kansalaisten järjestämiä rauhanomaisia tapahtumia, kahden ideologisen ääripään osallistuminen niihin saattaa kärjistää vastakkainasettelua ja johtaa yhteenottoihin”

  Poliisi ei missään sano, että äärioikeisto on pahin turvallisuusuhka, kuten väität. Tiedote myös käsittelee niin ääri-islamisteja, äärioikeistolaisia kuin äärivasemmistolaisiakin nostamatta selkeästi yhtään ryhmää toisen yläpuolelle. Kirjoittajan aatemaailma paistaa puolueellisesta kirjoituksesta aika selkeästi läpi.

  • 2.1

   Saku Timonen sanoo

   Tulit sitten siteeraamaan tuota lyhyttä osaa tiedotteesta tännekin. Lue koko tiedote.

  • 2.2

   stunned sanoo

   ”Suojelupoliisi arvioi, että väkivaltaisten viharikosten uhka on kohonnut…”

   ”Suomen vastarintaliike SVL on käynnistänyt kampanjan Suomeen saapuvia turvapaikanhakijoita ja uusia vastaanottokeskuksia vastaan.

   …yhteydessä on noussut esiin joidenkin – sekä aiemmin tunnettujen että täysin uusien
   – äärioikeistoryhmien tunnuksia käyttäviä henkilöitä.”

   Tiedotteessa nimetään_ja_alleviivataan_aivan_erityisesti SVL. Täten on aivan suoraan sanottu, mistä suunnasta pahin uhka poliisin mielestä tulee (”viharikosten uhka kohonnut”, ”SVL käynnistänyt kampanjan”). Oikeisto hyödyntää maahanmuuttovastaista mielialaa ja pakolaiskriisiä lietsoakseen vihamielistä asennetta ja kiihottaa ääritekoihin. Uusia äärioikeistoryhmiä ja niiden tunnuksia käyttäviä on tullut esiin.

 3. 3

  Nikolai Ylirotu sanoo

  Taas törmää lausahdukseen: Ei se mitä sanotaan, vaan se miten sanotaan.

  Uutisointi on ollut sellaista että lukijalle, joka on tottunut lukemaan kahden twiitin pituisia uutisia, ei jää muuta mieleen kuin ISIS ja maahanmuuttajien aiheuttamat konfliktit kantaväestön kanssa.

 4. 4

  mh sanoo

  Se, että ”Suomeen on muodostunut ryhmiä” ei tarkoita sitä, että ne olisivat muodostuneet turvapaikanhakijoiden keskuuteen. Miksi ihmeessä radikaali-islamisti tulisi Irakista tai Syyriasta Suomeen, kun voi jäädä ISISin valtioon sotimaan puolesta aatteen. Suunta on päinvastoin.

  Ja kyllä, Suomeen tulee ihmisiä juuri sieltä alueelta, jossa nämä islamistiset terroristiryhmät rellestävät. Se ei kerro mitään siitä, että tulijat olisivat islamistiterroristeja vaan enemmänkin päinvastoin.

  Konfliktialueen väkivaltaisiin ryhmiin kytkeytyvät henkilöt voivat tarkoittaa myös entisiä shiiamilitioiden jäseniä tai Irakin armeijan sotilaita. Osa tulijoistahan on avoimesti sanonut olevansa entisiä Irakin armeijan sotilaita, jotka ovat menettäneet uskonsa korruptoituneeseen hallitukseen. Eräässä jutussahan yksi sanoi taistelleensa ISISiä vastaan, mutta menettäneensä uskonsa hallitukseen siinä vaiheessa kun toverinsa kaatuivat rintamalla ja itse taistelivat hankalissa oloissa, mutta armeija ei toimittanut lupaamaansa lisäapua, minkä takia koki armeijan ja sitä kautta hallituksen olevan vastuussa taistelutoveriensa kuolemasta.

  Eli ei nyt lueta sinne raporttiin sellaista mitä siellä ei lue.

 5. 5

  Nina N. sanoo

  Valitettavasti itse tiedotustilaisuus keskittyi aivan käsittämättömällä tavalla alleviivaamaan terroristien mahdollista uhkaa ja jätti aika marginaaliin äärioikeiston uhan jota supo pitää järjestäytymättömänä ja supo ”toivoo” että iskuja ei enää tulisi. Tiedotustilaisuuden valossa en ollenkaan ihmettel otsikoita joihin on nostettu terrorismiuhka, nimittäin se vaikutti olevan selvästi supon pääviesti. Ja tämänsuuntainen supon arviointi huolestuttaa aika tavalla. Polttopulloiskuja on tehty, ja supo pitää ihan toista ryhmittymää suurempana uhkana?

  • 5.1

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Mielestäni Supo esitti molemmat uhka-arvionsa mitenkään painottamatta mitään uhkatekijää erityisesti. Toimittajien kysymykset keskittyivät enemmän siihen äärioikeistouhkaan.

   • 5.1.1

    Feisal Thomas sanoo

    Molemmat uhka-arviothan koskivat samaa uhkaa joista kumpikaan ei liittynyt kuin epäsuorasti äärioikeistoon. Supon mukaan turvapaikanhakijoiden kasvanut määrää voi radikalisoida radikaalien islamistien lisäksi myös kantaväestöä. Kansallinen turvallisuusuhka on turvapaikanhakijoiden kasvanut määrä ja islamistit, ei niinkään äärioikeisto jonka järjestäytymistä Pelttari vähätteli parhaansa mukaan.

    • 5.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Niinpä. Jos ja kun turvapaikanhakijoiden kimppuun hyökätään, niin se on heidän oma vikansa. Mitäs ovat tulleet tänne radikalisoimaan kantaväestöä.

     • 5.1.1.1.1

      Jorma Pertti sanoo

      Mä haluisin Sakun maailmaan. Siellä ei tarvitse pelätä kuin PerSuja.

     • 5.1.1.1.2

      keke sanoo

      Moi täältä toiselta ääriliikkeen laidalta ajattelin julkaista nyt keken virallisen turvallisuusuhkaarvion. Ensinnäkin odotettavista terrori-iskuista ja niiden toteutumisesta seuraavat uhkakuvat:

      Tekijä: Muslimi terroristi
      Tausta: Turvapaikanhakija
      Uhkaskenaario: Itsemurhaisku Tornion-shellille
      Motivaatio: Islamilaisen ISIS kalifaatin perustaminen Suomeen
      Tapahtuu: Seuraavan 10 vuoden aikana
      Todennäköisyys: Erittäin alhainen / mitätön

      Tekijä: Anarkisti
      Tausta: Pitkäaikaistyötön / Tamperelainen yliopisto-opiskelija
      Uhkaskenaario: Rikkoo Stockmannin ikkunan
      Motivaatio: Vitutus
      Tapahtuu: 6.12.2015
      Todennäköisyys: Erittäin todennäköinen

      Eli sanoisin että terrori-iskun mahdollisuus on realistinen.

      Sitten ei terroritekoja:
      Tekijä: Maahanmuuttokriitikko
      Tausta: Pitkäaikaistyötön
      Uhkaskenaario: Polttaa maahanmuuttajien oleskelutilan/asunnon/VOK:n
      Motivaatio: Maahanmuuttokritiikki
      Tapahtuu: Vuoden sisällä
      Todennäköisyys: Erittäin todennäköinen

      keken yleisavio on se että vaikka terroriteon uhka on hyvinkin suuri sen vaikutukset eivät kekeä pelota johtuen todennäköisen teon luonteesta. Sen sijaan muu ei terrorismi pelottaa koska kuolonuhrit mahdollisen teon yhteydessä ovat mahdollisia.

      Että tällaisia pelkoja täällä

      keke toivoisi tähän loppuun että SUPO päivittäisi poliittisesti motivoituneet murhapoltot ja niiden yritykset terrorismilistalleen

 6. 6

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Äärioikeiston uhkaan liittyen totean, että uutisoinnin perusteella toistaiseksi yksikään turvapaikanhakija ei ole loukkaantunut muuten kuin toisen turvapaikanhakijan häneen kohdistamasta väkivallasta. Tällä hetkellä vain turvapaikanhakijoiden keskinäinen väkivalta vie heitä ensiapuun. Näin ollen, turvapaikanhakijan näkökulmasta toinen turvapaikanhakija on perustellusti suurempi turvallisuusuhka kuin äärioikeisto. Vastaanotto- ja hätämajoituskeskuksiin kohdistetuista viharikoksistakaan ei toistaiseksi ole löydetty mitään näyttöä yhteyksistä organisoituneeseen äärioikeistoon. Ei silti, etteikö tämä äärioikeistouhkakin voisi tulevaisuudessa realisoitua.

  Mitä tulee keskivertosuomalaiseen, niin kannattaa edelleen olla enemmän huolissaan vaikka vastaantulevista rattijuopoista kuin vastaantulevista uusnatseista tai terroristeista.

  • 6.1

   Juoni sanoo

   Harvinaisen tarkkanäköistä ja tolkullista analyysiä nimimerkiltä ’pitkäaikaistyötön’ .

   • 6.1.1

    Tepi Laine sanoo

    Niin on, 10+ ’pitkäaikaistyöttömälle’ kirjoituksestaan.

  • 6.2

   stunned sanoo

   Minä olisin eniten huolissani persupuolueesta ja heidän vaikutuksestaan mielialan virittämiseen ääritekoihin. Hallituspuolue ajaa kärjistävää politiikkaa.

  • 6.3

   PeelsePuupi sanoo

   Entäpä, jos joku heitetyistä polttopulloista olisi roihahduttanut vastaanottokeskuksen tuleen? Olisiko väkivalta edelleen vain turvapaikanhakijoiden välistä? Nythän vastaanottokeskus EI roihahtanut tuleen, ja syynä ei ollut polttopulloilijan hyvä tahto, vaan silkka hyvä tuuri.

 7. 7

  Janne sanoo

  Taustalla voi olla poliittista peliä, jolla perustellaan osapuolille tarvetta tiukentaa valvontaa kansalaisista kansalliseen turvallisuuteen vedoten, liittyen valmisteltuihin tiedustelulakeihin esimerkiksi. Lisäksi epämääräisillä uhkakuvilla maalailu pitää ministeriön leikkaukset pienenä…

 8. 9

  Feisal Thomas sanoo

  Ei tätä nyt enää oikein jaksaisi, mutta todetaan nyt sen verran että linkkaamaasi äärioikeistolaista väkivaltaa taannoin vähätelleen Rantalan tiedotetta jonka julkaisuajaksi on merkittu klo. 13.00, ei löydy Supon varsinaisista tiedotteista. Tämä löytyy: https://www.poliisi.fi/supo/tiedotteet/1/0/terrorismin_uhka-arvio_3_11_2015_40997

  Media on tänään käsitellyt Suojelupoliisin lehdistötilaisuutta jossa Supolta saatiin jälleen kerran lypsää lypsämällä kommenttia äärioikeistosta. Tulihan se lopulta, Supo ei pidä rasistisia murhapolttoyrityksiä terrorismina. Pääviesti oli kuinka turvapaikanhakijoiden kasvanut määrä aiheuttaa Supon mukaan kansallisen turvallisuusuhan. Tätä viestiä media on tänään toistanut sellaisenaan kuten asiaan Suomen kaltaisessa valtiossa kuuluu. Staijaa tiedotustilaisuus Areenalta ellet usko.

  Tarina 300 terroristista on jo viime vuoden toimintaympäristöraportista eikä siten liity mitenkään viime kuukausien pakolaismääriin kuten Supo tänään ilmeisen tietoisesti antoi ymmärtää.

  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/supo-suomessa-mahdollisesti-terrorismikytk%C3%B6ksi%C3%A4-l%C3%A4hes-300-ihmisell%C3%A4-1.77822

 9. 10

  Laurent sanoo

  Noh, tähän mennessä ainoa Suomessa tehty rasistinen murha on kohdistunut kantaväestöön:

  ”Poliisi epäilee, että Suomessa tehtiin viime vuonna ensimmäistä kertaa murha, jonka motiivina olisi ollut rasistinen viha. Tämä ilmenee poliisiammattikorkeakoulun viime vuotta koskeneessa viharikosselvityksestä. Motiivia epäiltiin rasistiseksi.

  Murhan epäilty tekijä kuului selvityksen mukaan etniseen vähemmistöön ja uhri kantaväestöön. Tapausta on jo käsitelty oikeudessa, mutta tuomistuin ei ole antanut ratkaisuaan jutussa.”

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1446441152605.html

  Suomen ”äärioikeisto” koostuu lähinnä elämäm koullua käyneistä miehistä, jotka eivät osaa edes käyttää sytkää.

 10. 11

  Suvi sanoo

  Kuten todettu, varsinaisten tiedotteiden ja tiedotustilaisuuden sisältöjen välillä oli melkoinen painotusero. Seurasin tiedotustilaisuuden, ja sen perusteella varmasti moni lehti lääppimässä valitsi. Ei ihme jos turvapaikanhakijat jäävät toimittajien mieleen luuppaamaan, jos sitä sanaa hoetaan parin minuutin välein. Minä muuten laskin:
  http://suviauvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205860-mita-supo-sanoi

 11. 12

  sanoo

  Tapahtunut, raportoitu ja ymmärretty voivat erota toisistaan, koska joukkoviestinnän tuotteet ovat leimallisesti sellaisia. Ne pysäyttävät todellisuuden hetkeksi, jolloin pysäytys eli jutun sisältö voi saada kehystyksen niin tarkoituksellisesti kuin tarkoituksettomastikin. Muinoin olin itsekin niin itsevarma, että kuvittelin työni olevan kehystysvapaa pelkästään siksi etten itse niitä sille asettanut. Sittemmin tulin tekemisiin yleensä kymmenen vuotta vanhempien kollegojen kanssa, joilla oli ilmeisesti taistolaisten takia paha yliherkkyys näihin kaikkinaisiin maailmankuvajuttuihin, ketkä tapasivat tyrmätä kehystyksestä keskustelun väittämällä vain raportoivansa ja jättävänsä johtopäätökset yleisölle. Molemmat ajattelumallit ovat aika täyttä höpöhöpöä, tästä Sakarin bloggaukseen johtaneesta tilanteesta sen näkee jos mistä.

  ”All lies and jests. Still a man he is, he hears what he wants and disregards the rest”, laulettiin Simon and Garfunkelin klassikkobiisissä. Näin on nyt ja tässäkin, sillä tiedän ettei vaadita kuin yhtä kolmesta: kyllin vinossa olevaa päätä, omaa koti- tai tuotantoeläintä vesistössä ja kyseenalaistamiskyvyttömyyttä niin johan läppä lentää. Läppä, eli joku näennäisesti asiallisen lähteen työ mitä lainataan törkeästi hyvän lainaustavan vastaisesti, jos ei peräti täysin otsikon vierestä. Silloin vihjaus on faktaa ja päälle heitetty pahallehaiseva ruskea tavara osoitus kohteensa olemattomasta ihmisarvosta. Oikea vastaus ei kuitenkaan ole sellainen ilmaisultaan laboratoriosteriili homogenoitu keskinkertaisuus eikä ainakaan se että kaikilla on kaikki samat jutut samoista asioista lähes samoin sanoin tehtynäkin. Juuri tämän takia jopa poliisin lehdistötiedotteita väärinkäytetään ”vertaisviestintään” nykyään.

  Maailmankuvan rakentamisvallasta ei saa peräytyä, on vaadittava oikeutta laatia jutulle narratiivi tai pysäyttää ja kehystää kuva/video. Supon tapauksessa materiaalille on annettava oikea kärki, koska jos näin ei tehdä niin syntyy vain yleisesti vauhko ja paranoidinen yhteiskunnallinen tilanne. Suojelupoliisi on merkittävän yhteiskunnallisen vallan käyttäjä, joka on menneisyydessä ollut tarpeeksi monta kertaa väärässä, saamaton ja jopa poliittisesti vinoutunut. Sen ei pidä antaa selostaa itse itseään eikä sen sisältöjä saa papukaijata sellaisenaan eteenpäin. Koko tiedote on silkka markkinointiviestintä-ätäkki, jossa koetetaan antaa joka suuntaan viesti, että juuri heidän päävastustajakseen kokemansa taho on tarkkailun alla. Kunhan vain malttaisivat olla käyttämättä viranomaisen nimeä ihmisvihamielisen ja yhdenvertaisuutta halventavan toimintansa tunkkaamiseen.

  Se tässä on myös otettava huomioon, että moniko äärimmäisyysihminen on oikeasti järjestyspoliisin profiloima kohde: puolisyrjäytynyt rähinä- ja resupetteri joka lähinnä toimii metelin sekä yleisen kiihkon lietsomana? Sellainen nolla, että se olisi kerran pampusta tai sumuttimesta, jos hän sekaantuu tehtävän suorittamiseen ravintoloiden suljettua Niissä Tavallisissa Paikoissa, mutta poliittisen ekstremismin liepeillä on sama yht’äkkiä muka suorastaan joku suurempi tekijämies. Siitäkään poliisi ei välttämätä välita puhua kuin ei-julkisesti jollekin luottotoimittajalleen. Ja se näkyy varmasti myös tiedotuksen strategisissa valinnoissa, niin omaa elämäänsä kuin tiedotteet sitten alkavatkin elämään. Julkisesti saatavilla ei ole sama asia kuin omistusoikeus niiden sisältöön, jakelijat muistakoon.

  Jokaisen pikkuvasikan olisi ymmärrettävä, että levitellessään poliisin tiedotteita noinkin riemuissaan jaellaan samalla eteenpäin ko. porukan laukaisemaa tarkoituksellista hajupommia, vaikka sitten siltä tuntuisikin että muka saa ”oikeutta” eli tukea ennakkoluuloilleen. Pikkuvasikka? Rumasti sanottu, kyllä. Mutta muutakaan en keksinyt, kun eivät nämä isämmaan puallustajat näy käsittävän kuvaamani liikkeellelaskijan tarkoitusta. Enää ei tarvitse etsivän kahden kesken puheessa antaa ymmärtää asioita, nyt kaikki käy tietokoneella naputellen ja tarvittaessa käydään vähän kameroiden edessä pönöttämässä niin homma on jo maalissa lähes käsinkoskematta.

 12. 13

  Angie sanoo

  Mä jätän tän vaan tähän:

  Sotilasliitto Nato epäilee, että muukalaisvihaa lietsotaan Euroopassa järjestelmällisesti, kirjoittaa Dagens Nyheter.
  Sotilasliiton strategisen viestinnän keskuksen johtaja sanoo, että eri maissa tehdyt havainnot kertovat jonkin tahon koettavan vaikuttaa mielipiteisiin Euroopan alueella. Yhtäläisyyksiä on havaittu esimerkiksi siinä, minkä tyyppistä vihamielinen aineisto on ja kuinka sitä levitetään.
  Lehden mukaan pakolaiskriisi on tarjonnut runsaasti sytykkeitä muukalaisvihalle ja rasismille. Se kirjoittaa myös, että Naton informaatiosodan asiantuntijat koettavat parhaillaan selvittää, mikä taho on järjestäytyneen vihakampanjoinnin takana.
  STT

 13. 14

  Jorma Pertti sanoo

  Mikä järki on poistaa kaikki mielipiteet, jotka poikkeavat Sakun missiosta? Sullaha menee poliittinen ura pieleen jos et pysty muuta kuin omaa jankutustasi kuuntelemaan. Toki mulla en terävämpi kynä kuin sinulla mutta ei sais kiusata.

  • 14.2

   Päivin Pylkkerö sanoo

   No mutta mielenkiintoista. Saanko linkin näihin terävän kynän tuotoksiin? Tästä blogista löytyy sinun nimelläsi vaan tylsää ja jankkaavaa tölvintää ilman mitään pointtia. Sanan säilässä täytyy olla pointti, jotta se olisi terävä ja osuisi maaliinsa.

   • 14.2.1

    Jorma Pertti sanoo

    Eihän se juttu täällä Sakun poterossa osu mihinkään. Sakuhan poistaa pääasiassa kaiken eripmielisyyden, jonka vuoksi tästä saa vähän epämääräisen kuvan. Itseäni kiinnostaa ilmiönä fantasiasuvaitsevaisuus ja se että ihminen pitää itseään ylevänä älykkönä, vaikka on muun maailman mielestä avoimesti umpimielinen. Sakulla ei muuten oo numeroita ollenkaan näissä jutuissa ja se on fantasiassa elävälle ominaista. Juristina osaa kirjoittaa itselleen takaoven ja muille ansan. Saku on mestarismies mitä tulee asioiden kääntämiseen PerSuja vastaan ja sehän johtuu SDP:n viimeisestä torjuntavoitosta.

    • 14.2.1.1

     Päivin Pylkkerö sanoo

     Eiköhän tämä fantasiasuvaitsevainen ole ihan sinun oman mielikuvituksesi fantasia. Tai oikeastaan ei edes sinun mielikuvituksesi. Se on jonkun messiaasi, ehkä punakan kirkkoslavistin tai mainostulojen takia roskaa suoltavan verkkojulkaisun ylläpitäjän, fantasia. Jonka sinä sitten ihan tosielämän olennoksi luulet. Vaikka hän on pelkkää fantasiaa.

     • 14.2.1.1.1

      Jorma Pertti sanoo

      Mä oon nähny fs porukkaa joka ei niiku erota pommiliivia rintsikoista, että kyllä sitä sakkia on. Eläkä leimaa brkl. 🙂

    • 14.2.1.3

     Angie sanoo

     Tottakai Saku Timosella on oikeus poistaa oman bloginsa kommenteista kaikki ne kommentit, jotka hän itse haluaa poistaa. Ei kai kukaan maailmassa kuvittele, että hänellä on joku velvollisuus tarjota alusta ja yleisö persupropagandalle? Sellaista velvollisuutta ei ole. Onneksi.

     • 14.2.1.3.1

      Jorma Pertti sanoo

      joo joo mutta onko siinä ideaa pitää keskustelua jossa kaikki sanoo saman? En ees oo persu. Oon vaan kiinnostunut Teistä ilmiönä. Pakko vähän haastaa että saa noi särmät esille.

  • 14.3

   PMRyyppö sanoo

   Millos kiusaaminen on ruvettu laskemaan teräväksi mielipiteeksi? Tai siis mielipiteeksi ollenkaan.

  • 14.4

   Eija sanoo

   Sulla terävä kynä ?? Samaa populistista mesoamista, mitä moni muukin kaltaisesi harrastaa.

   • 14.4.1

    Jorma Pertti sanoo

    iha paskaa tekstiähän se on mutta heti jengi alko kiusaamaan ku vähän erotuin porukasta.

    Kyl nettikiusaamien on nykysin yleistä. En ois uskonut että täälläki rääkätään.

  • 14.5

   Saku Timonen sanoo

   Mistä voi lukea sinun terävän kynäsi tuotoksia, Tomi? Löytyvätkö ne nimellä Jorma Pertti vai omalla nimelläsi?

 14. 16

  Jorma Pertti sanoo

  Saku!

  Uhkailetko julkaisemalla mun nimen.. huh huh!!

  Määpä soittelen Imageen nyt, että onko tää julkaisualustan periaate vai ei.

  • 16.1

   Päivin Pylkkerö sanoo

   Imagessa päivää. Minkähänlaista asiaa teillä on? Jahas, sellaista, kirjaan tänne ylös. Paha mieli, kun blogissa kiusataan. Jooooorma Peeertti. Kliks. (sujauttaa viestin mappi Ö:hön)

   • 16.1.1

    Jorma Pertti sanoo

    Päivin hei! Älä vihaa. Mä pistin meilin, että onko ok julkaista nimiä täällä ku kuitenki nimimerkillä oli puhe asioida. Katotaan mitä Imagesta sanovat.. Paan sitte tänne kun vastaavat.

    • 16.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Rohkeus on jännä juttu. Sitä riittää kaikilla nimimerkin takaa huuteluun, mutta jos sinänsä tavallinen etunimi paljastetaan, niin on tapahtunut hirveä ihmisoikeusloukkaus.

    • 16.1.1.2

     Päivin Pylkkerö sanoo

     No en minä ihmisiä vihaa. Selleri on pahaa, sitä vihaan.

     Minulla on sellainen kutina olemattomissa munaskuissa, että sinunkin kommenttisi kyllä julkaistaan, jos ne pysyvät asialinjalla. Kyllä täällä julkaistaan paljon blogistin mielipiteiden vastaisia kommentteja.

     • 16.1.1.2.1

      Jorma Pertti sanoo

      Hyvä idea. Kokeilen jatkossa pelkkää vasurihurmosta vailla tolkkua. Katotaan pysyykö ketjussa.

     • 16.1.1.2.2

      Saku Timonen sanoo

      Sinä et kokeile täällä enää yhtään mitään. Kommentointisi päättyy tähän.

  • 16.2

   Saku Timonen sanoo

   Jaha. Ja minunko pitäisi sietää päivästä toiseen, viikosta viikkoon ja kuukaudesta toiseen jatkuvaa nimimerkkien takaa huutelemista ja vielä kiitellä arvokkaasta mielipiteestä? Valita vaikka suoraan Amnestyyn.

   • 16.2.1

    Angie sanoo

    Älä lannistu Saku! Ilman sun blogia Suomi olis tosi paljon ankeampi paikka elää. Pelastat aina päiväni!

    • 16.2.1.1

     Eija sanoo

     Samaa mieltä kuin Angie ! Yksi parhaista, ehkä paras seuraamani blogi tämä on. Arvostan.

  • 16.3

   Mika sanoo

   Millähän perusteella kyseessä oli uhkaus?

   Oot nutissu täällä siitä että sun kirjoituksia ei julkaista, ja kun

   • 16.3.1

    Mika sanoo

    Oho, viesti lähti ennen aikojaa, phaoittelut.

    Jatkoa:

    ..ja kun blogin pitäjä kysyy, mistä niitä voisi mahdollisesti löytää ja millä nimimerkillä, tulkitset sen uhkauksena…

    Kaiken kaikkiaan jää kuva että kyseessä on heikkolaatuinen trollausyritys, jos jo luetunymmärrys on tota tasoa.

 15. 17

  Angie sanoo

  Kirjoitan tän nyt tähän, kun tuonne keken ylempänä olevaan kommenttiin ei päässy vastaamaan. Tosi mahtavan hieno toi keken kirjoittama uhka-arvio! Ihan huippu!

  • 17.1

   Johanna sanoo

   Samaa mieltä. Kiitos Keke tästä mahtavasta tiivistyksestä!Päivän paras 🙂

 16. 18

  sanoo

  Minuakin SUPO taannoin seuraili. Tosin taitavat dokumentit jo olla tavoittamattomissa arkistolaitoksen hallussa. Uskon joidenkin ”sananvapaudenkannattajain” muutaman vuoden päästä toivovan samaa,

 17. 19

  sauhuttelija sanoo

  Jos mä olisin ISIS- pomo ja tahtoisin perustaa terrorisolun Suomeen…
  niin en mä täältä värväis ketään lähtemään Irakiin tappelemaan.
  Pyrkijöille sanoisin, että pysykää siellä Suomessa kun osaatte valmiiksi kieltä ja tunnette paikat.
  Sit minun ei tarvitsisi lähettää taistelutantereelta ketään kaukaiseen Suomeen lomailemaan turvapaikanhakijaksi naamioituneena.

  Et jokin noissa pahimmissa kauhuskenarioissa ei mielestäni oikein täsmää?

 18. 20

  Riitta Häkkinen sanoo

  Ainoat suoraan maahanmuuttajien lisääntymiseen liittyvät rikokset, jotka itse olen uutisista tähän mennessä lukenut ovat kantasuomalaisten tollojen tekemät väkivaltateot.

  • 20.1

   keke sanoo

   Vissiin jossakin vastaanottokeskuksessa on tapeltu ja pitkäaikaistyötön tuolla ylhäällä ilmoitti että tämän takia kotimaisista polttopullomiehistä ei kannata olla huolissaan saatikka yhdistellä heitä sinne laitaoikeiston leiriin

   • 20.1.1

    pitkäaikaistyötön sanoo

    Hakusanoilla ”turvapaikanhakijat” ja ”tappelivat” löytyy pikaisella googletuksella ainakin seuraavat paikat, joissa turvapaikanhakijat ovat tapelleet keskenään: Oulu (Heikinharju), Harjavalta, Rovaniemi (Muurola, Pöykkölä ja Korkalovaara), Kajaani, Kontiolahti (Paihola), Lahti (Hennala), Parikkala ja Keuruu. 10 majoituspaikkaa.

    Polttopulloiskusta löytyy haulla Kouvola (Keltakangas) ja Lammi. 2 majoituspaikkaa.

    • 20.1.1.1

     pitkäaikaistyötön sanoo

     Kotkassa on myös heitetty polttopullo turvapaikanhakijoiden majoitustiloihin.

     • 20.1.1.1.1

      keke sanoo

      Millaisenhan kohu siitä nousisi kun suomalisturistien täyttämää aurinkomatkojen bussia kivitettäisiin Teneriffalla matkalla lentokentältä hotellille ja ensimmäisenä yönä lentäisi molotovin-cocktailit lapsiperheen terassille. Tätä kommentoisi nimimerkki netissä että ”ei syytä lapsilla huoleen ole, koska isä olis voinu saada ihan hyvin turpaansa aulabaarissa valomerkin aikoihin”. Varmaan joku saattaisi pitää aikamoisena kusipäänä kyseistä tyypiä

     • 20.1.1.1.2

      LL sanoo

      Katsokaapas viimeinen MOT-ohjelma. Siinä puhutaan taloudesta, mutta sivutaan myös muukalaiskammoa ja siirtolaisvihaa. Miten nämä kaksi asiaa kytkeytyvät toisiinsa.

      (Keke, kympin juttu sulla tuolla ylempänä, se uhka-arvio tarina!)

 19. 21

  Max Mannola sanoo

  Saku, olet oikeassa mitä tulee SuPon tiedotteeseen 3.11., siis tästä…

  https://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/intermin/embeds/poliisiwwwstructure/40822_20151103_Lehdistotiedote_tp-hakijat_ja_kansallinen_turvallisuus.pdf?9d408f553ee4d288

  …mutta jos luet seuraavaa tiedotetta, eli Poliisin tiedotetta 3.11. (jonka sanotaan pohjautuvan SuPon tiedotteseen 3.11.!) , niin kyllä tässä puhutaan nimenomaan radikaali-islamistien yms. aiheuttamasta terroriuhasta. Äärioikeistosta ei sanaakaan. Joten ihmekös se, että mediat painottavat asiaa tällä tavoin. Syytä poliisia.

  http://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/terrorismin_uhka-arvio_3_11_2015_40997

 20. 23

  Hyvä S.T ... sanoo

  Angie sanoi
  4.11.2015 at 08:50

  Sotilasliitto Nato epäilee, että muukalaisvihaa lietsotaan Euroopassa järjestelmällisesti, kirjoittaa Dagens Nyheter.

  TOTUUS: IHMISKUNTA ON VIHAISIA NIILLE JOTKA OVAT SYYLLISIÄ TÄHÄN PAKOLAISVYÖRYYN/VIHAAN !

  = NIITTEN USA/NATON ALOITTAMAT KANSANMURHAT POHJOISAFRIKASSA / LÄHIIDÄSSÄ !

  Sotilasliiton strategisen viestinnän keskuksen johtaja sanoo, että eri maissa tehdyt havainnot kertovat jonkin tahon koettavan vaikuttaa mielipiteisiin Euroopan alueella.

  IHMISKUNNAN STRATEGISEN VIESTINNÄN KESKUKSEN JOHTAJA HUOMAUTTAA, ETTÄ ERI MAISSA TEHDYT HAVAINNOT PALJASTAA JONKIN TAHON (NATON) KOETTAVAN VAIKUTTAA (VAIENTAA) TÄMÄN (MIELIPITEEN) TOTUUDEN EUROOPAN ALUEELLA !

  Yhtäläisyyksiä on havaittu esimerkiksi siinä, minkä tyyppistä vihamielinen aineisto on ja kuinka sitä levitetään.

  YHTÄLÄISYYDET, SYYLLISET ON HAVAITTU: USA/NATO, MINKÄ TYYPPISET MIELENVIKAISET AINEKSET NE OVAT, JA KUINKA NIITTEN VALHEET LEVITETÄÄN !

  Lehden mukaan pakolaiskriisi on tarjonnut runsaasti sytykkeitä muukalaisvihalle ja rasismille. Se kirjoittaa myös, että Naton informaatiosodan asiantuntijat koettavat parhaillaan selvittää, mikä taho on järjestäytyneen vihakampanjoinnin takana.

  TOSIASIODEN MUKAAN NATON KÄYNNISTÄMÄT KANSANMURHAT OVAT AIHEUTTANEET TÄMÄN PAKOLAISVYÖRYN JA NE OVATKIN ITSE NE SYYLLISET TÄHÄN NATON SYTYTTÄMÄN MUUKALAISVIHAAN JA TÄLLE NATON SYTYTTÄMÄLLE RASISMILLE. TÄMÄ TARKOITTAA SIIS SITÄ ETTÄ NÄMÄ NATON VALLOITUSSOTIEN KANSANMURHAAJAT KOETTAVAT TÄSSÄ PARHAITENSA MUKAAN KUSETTAA IHMISET SIITÄ, MIKÄ TAHO (NE ITSE) ONKIN TÄMÄN JÄRJESTYNEET VIHAREAKTION TAKANA

  $TT

 21. 24

  LT sanoo

  Kaksoisstandardi kovassa käytössä. Ensimmäisessä osassa siteeraustasi korostat kaikkia ”saattaa” ja ”arvioi” tyyppisiä ilmaisuja. Jälkimmäisessä osassa painotatkin ”äärioikeistoa” ja jätät ne aiemmin merkiitävinä pitämäsi ”saattaa” ja ”arvioi” tyyppiset ilmaisut mainitsematta. Eihän tuo ole suoranaista valehtelua, mutta tahallista harhaanjohtamista jylläkin.