Tyhmien dialogia

Pysy loitolla tyhmästä miehestä, hänen puheestaan et tietoa löydä. (San. 14:7)

Kaivannon hätämajoituskeskuksessa Kangasalla pahoinpideltiin irakilaissyntyinen mies puukolla ja nyrkein. Poliisi etsii teosta epäiltyinä kolmea suomalaismiestä. Netin pääkiihottajana toimivan törkyjulkaisu MV:n sivulla kommentoidaan tapausta hyäksyvästi nyökytellen. Tekijät nähdään jopa jonkinlaisina sankareina.

1811

Kauan jatkunut kansankiihotus alkaa kantaa rumaa hedelmää, mutta nämä tekijät tulevat hyvin nopeasti huomaamaan olevansa yksin vastaamassa teoistaan. Heitä eivät tule tukemaan oikeuteen nyt netissä naureskelevat ja olalle taputtelevat hengenheimolaiset. Heille ei järjestetä kansanjuhlaa eikä kerätä kolehtia sakkoja varten. Edes oikeudenkäyntiin ei vaivaudu tulemaan paikalle yksikään MV:n kommenttiosiossa nyt hekotteleva.

Kaikkein vähiten oikeudessa heidän rinnallaan tukena ovat pääkiihottajat. Siellä eivät istu Jussi Halla-aho, Olli Immonen tai MV:n julkaisija Ilja Janitskin. Jokainen heistä sanoutuu irti teosta ja tuomitsee sen. Kukaan heistä ei osoita tippaakaan ymmärrystä rikollisille. Korkeintaan he käyttävät tapausta oman asemansa pönkittämiseen syyllistämällä maahanmuuttajia ja saamalla siten aikaan lisää vastaavia tapauksia.

Halla-aho nauttii Brysselissä mukavasta europarlamentaarikon työstä, johon kannattajat hänet suurin joukoin äänestivät. Sieltä hän heittelee laumalleen täkyjä sosiaaliseen mediaan ihan vain muistuttaakseen kuka on kuningas. Olli Immonen elää itse rakentamassaan 1930-luvun aatemaailman kuplassa, jossa hän on suuri isänmaallinen kansanjohtaja. Ja Ilja Janitskin lekottelee Espanjan auringon alla naureskellen typeryksille, jotka tuottavat hänelle koko ajan mainostuloja.

He ja monet muut kansankiihottajat ymmärtävät pysytellä kaukana tyhmistä miehistä, mutta tyhmät miehet eivät ymmärrä pysytellä heidän sanomansa ulottumattomissa.

Näitä vapaaehtoisia itsensä uhraavia rivimiehiä löytyy ihan varmasti vielä lisääkin, mutta heidän nimiään ei kirjoiteta sankaritauluihin eikä heistä laadita isänmaallisia runoja. He ovat vain mitättömiä, nimettömiä ja kasvottomia hölmöjä, jotka ovat ottaneet kansankiihottajien oman etunsa takia jakaman sanoman tosissaan.

Koska aloitin sananlaskulla, niin lopetan myös:

Hevoselle piiskaa, aasille ohjat, tyhmyrin selässä soikoon keppi! (San. 26:3)

Kommentit
 1. 1

  Masa sanoo

  Jotenkin tulee assosiaatio nuoriin miehentolvanoihin, jotka uhraavat itsensä terrori-iskuissa, kun pääsyylliset pysyttelevät visusti taka-alalla ja varovat riskeeraamasta omaa kallista henkeään. Rivimiehet uhrataan aina aatteen alttarille.

  • 1.1

   Matti Laakso sanoo

   Juurikin näin. Niinkuin netissä viimeisen viikon kiertänyt meemikuva asian ilmaisee, ”Nää jatkät tässä [ISIS] on nää jätkät tässä [SVL]”
   On vain tavallisten ihmisten onni etteivät nämä pölöt ymmärrä ajavan täysin samaa asiaa.

 2. 2

  Jorma Hevonkoski sanoo

  Onko tuo Iljan Espanjassa oleskelu joku faktatieto?

 3. 3

  glaurung sanoo

  Parempi analogia olisi sanoa, ettei tämä väkivallanteko liity suomalaisuuteen, eikä sillä ole mitään yksinoikeutta edustaa suomalaisuutta ja suomalaisia. Ei lähellekään, ei ainakaan vielä, luultavasti ei koskaan.

  Siinä missä Pariisin iskut eivät edusta islamia, ne edustavat kyllä islamistista fundamentalismia tai islamistista terrorismia, erityisesti tietysti Islamistiseksi Valtioksi itseään kutsuvaa ryhmää. Aivan samoin MV-lehti, Immonen, Halla-aho ja täkäläinen kansallissosialismimme edustavat rasismia, ihmisvihaa ja, noh, kaiketi jonkinlaista kansallissosialismia.

  • 3.1

   LL sanoo

   Glaurung, kyllä sen sanan voi sanoa ääneen. Natsi on natsi, vaikka voissa poistaisi ja ripottaisi sokeria päälle.

  • 3.2

   JL sanoo

   ”Siinä missä tämä väkivallanteko ei edusta suomalaisuutta, se kyllä edustaa suomalaista fundamentalismia ja suomalaista terrorismia, erityisesti tietysti VastarintaLiikkeeksi itseään kutsuvaa ryhmää.”

 4. 4

  stunned sanoo

  Kyllä nämä kolme idioottia ovat ne, jotka leimaavat ryhmän muut jäsenet, jos kerran heillä jokin yhteinen ryhmä on.

  Jätetään analyytikot jutun ulkopuolelle. Ryhmän ulkopuolelta näkee usein paremmin.

 5. 5

  sauhuttelija sanoo

  Ranskassa on elänyt islaminuskoisia vaikka kuinka paljon jo siirtomaavallan ajoista alkaen. Et sinänsä islamilla ei ole tämän päivän kanssa mitään tekemistä.

  Suomessa on kanssa noit nakkikiskaörveltäjiä ollut aina. Jotka haastamalla haastavat riitaa. Nyt vaan heidän ei siinäkään asiassa tarvitse käyttää mielikuvitustaan. Mitävittu palstan masinoima älämölö antaa valmiin kohteen rähinöinnille.

  • 5.1

   KT sanoo

   Radikaalisaarnaajat nyt sattuvat vain olemaan niitä, jotka aivopesevät näitä nuoria muslimeja. Monasti aivopesu tapahtuu moskeijoissa. Mutta tämä yhteys pitää kiistää, ettei leimaudu rasistiksi.

   Syrjäytyneisyys on radikaalin islamin kasvualusta. Ranskassa ja Belgiassa kolmannen ja neljännen polven nuoret siirtolaiset ovat huomattavasti uskonnolisempia ja radikaalimpia kuin heidän vanhempansa. Millä keinoilla me Saku sinun mielestäsi onnistumme välttämään sen, ettei esim. Itä-Helsingistä kehity samanlaista gettoa ja kasvualustaa radikaalille islamille kuin Brysselin Molenbeek on?

   • 5.1.1

    Thomas sanoo

    Yksi konkreettinen ehdotus olisi ainakin se ettemme pahoinpitelisi (henkisesti tai fyysisesti) maahantulijoita. Usein (ei tietenkään aina) syrjääntymisen syy on meissä muissa, ja se olisi hyvä pitää mielessä. Esimerkiksi työpaikkasyrjintä sekä selän takana mussuttaminen ovat pari ehdottoman hyvää tapaa lisätä ongelmia yhteiskunnassa.

    Riski radikalisoitua on huomattavasti pienempi mikäli elämässä on muuta sisältöä. Mutta jos muu yhteiskunta jatkuvasti v***uilee (jopa toisen ja kolmannen polven maahanmuuttajille) on askel radikalisoitumiseen selkeästi kevyempi.

    • 5.1.1.1

     Laurent sanoo

     Tämähän se. Onhan se jo viranomaistenkin taholta sanottu, että kotoutuminen ja integraatio riippuu täysin kantaväestön suhtautumisesta. Siinä on meillä jo valmiiksi täällä asuvilla ja tänne syntyneillä suuri vastuu, jota ei pidä vähätellä.

   • 5.1.2

    sauhuttelija sanoo

    En tiedä millä syrjäytymistä estetään.
    Mutta olen jokseenkin varma, että ei ainakaan sillä, että lähdetään hätämajoituskeskukseen hakkaamaan joku vääränvärinen.

    Itse asiassa syntymäseutunsa perusteella Jeesus Nasaretilainen olisi ulkonäöltään haukuttavissa ”partalapseksi”. Eli jos nyt tulisi tänne niin turpiinsa saisi.

   • 5.1.3

    LL sanoo

    Itä-Helsingistä kehity ghettoa? Onpas hupaisa näkemys. Nyt kyllä naurattaa.

    Kotiseutuni on Kuliksen sillan itäpuolella. Muutin ”itään” ensimmäisen kerran jo vuonna 1959 erääseen lähiöön ja olen asunut Itä-Helsingissä mm yli 8 vuotta asuinaluella, jossa eli ja elää yli 20 vieraskielistä ihmistä. Tämäkään asuinalue ei ollut eikä ole mikään ghetto. Eikä se ole Vuosaari. Helsingissä on aina asunut ja elänyt vieraskielisiä, useiden eri uskontokuntien edustajia. Helsingin ovat rakentaneet ja asuttaneet alunperinkin jo ”vieraskieliset”.

    Kantakaupunki vaikuttaisi kasvavan ja työntyvän tällä hetkellä itäänpäin. Se on ihan hullua, että kantakaupungiksi kutsutaan jo Sörkan kulmia. Pitkäsilta oli ennen se silta, joka erotti duunarikaupunginosan, Kallion, kantakaupungista. Kallio on muuttunut vuosien varrella vähän mukamas parempien ihmisten asuinalueeksi, josta haluttiin jo Hurstin leipäjonokin pois kun se alentaa asuntojen arvoa. Itä-Helsingin joistain vanhoista lähiöistä on tullut jo hyvin haluttuja asuinalueita. Niissä asuu kaikenlaisia ihmisiä.

    • 5.1.3.1

     LL sanoo

     Pitää korjata, tarkentaa: Yli kahtakymmentä vierasta kieltä puhuvaa. Asuu siis sillä asuinalueella, jonka tuossa edellä mainitsin. Yhteensä tällä alueella asuu noin 25.000 ihmistä.Koko Itä-Helsingin asukasmäärä on luultavasti useita satoja tuhansia. Joten aikamoinen ghetto siitä kyllä tulisikin.

     Itähelsinkiläisyys on jo eräänlainen oma identiteettinsä. Monet nuoremman sukupolven ihmiset kutsuvat itseään ensijaisesti itähelsinkiläisiksi eikä helsinkiläisiksi.

     • 5.1.3.1.1

      Joni Pelkonen sanoo

      Tuo ”Itä-Helsinki on ghetto” on todellakin valhe. Kansanedustaja Immonen levitti tarinaa vuosia ennen pääsyään kansanedustajaksi, vaikka vieraili itse Itäkeskuksessa ensimmäisen kerran vasta päästyään kansanedustajaksi. Kylläpä kaveri antoikin itsestään hölmön kuvan Hesarin haastattelussa jossa hän joutui asian myöntämään.

      Se ei tietenkään kannustanut häntä oikaisemaan valhetta eikä estänyt hänen kannattajiaan jatkamasta valheen levittämistä.

     • 5.1.3.1.2

      LL sanoo

      Itäkeskus on alunperin ollut vain se iso kauppakeskus, Itis, jonka ympärille on sittemmin rakennettu asuinalue. Immonen on luultavasti vain käväissyt kauppakeskuksessa. Hölmö mikä hölmö.

    • 5.1.3.2

     KT sanoo

     Asuin itse koko kouluaikani itähelsinkiläisessä lähiössä, joten tunnen alueen erittäin hyvin. Tuolloin kotilähiössäni kieliryhmiä oli tasan kaksi. toinen niistä oli noin 99 % ja toinen noin 1 %.

     Belgiassa muslimiväestön osuus on vain noin 6 %, mutta pääkaupunki Brysselissä peräti 25 %. Siellä muslimiväestö on keskittynyt vain muutamaan kaupunginosaan, josta kantaväestö on muuttanut pois muutaman vuosikymmenen aikana. Myös suomen media kutsuu Molenbeekia terroristien pesäksi (esim. HS), joten getto ei liene väärä sana sitä kuvaamaan. Samanlainen kehitys on tapahtunut Malmössä, mutta siellä maahanmuuttajien osuus on kasvanut vielä nopeammin kuin Brysselissä tai Helsingissä. Jo vuonna 2011 peräti 30 % on ensimmäisen polven siirtolaisia ja 11 % toisenpolven siirtolaisia. Tämän vuotisen maahanmuuton vuoksi kantaväestö jää todennäköisesti vähemmistöksi koko kaupungissa. Rosengårdin alue on jo nyt täysin maahanmuuttajien asuttama getto.

     Itä-Helsingissä on toki monia hyvin arvostettuja alueita, mm. Marjaniemi ja Tammisalo. Mutta siellä on myös alueita, joissa on paljon kaupunginasuntoja ja joissa jo aiemmin (70-luvulta asti) oli paljon ongelmia. Nämä ovat ne alueet, joihin myös maahanmuuttajat keskittyvät ja joista kantaväestö muuttaa pois, jos se on vain taloudellisesti mahdollista. Entisen kouluni oppilaista 40 % on nyt maahanmuuttajia. Vielä 80-luvulla se oli tasan 0 %. Ennustapa LL, kuinka suuri se on 20 vuoden kuluttua.

     • 5.1.3.2.1

      LL sanoo

      Minulle sinun prosenttilukusi eivät merkitse yhtään mitään. Mitään sellaista mitä pitäisi pelätä. Olen tehnyt myös yli 20 vuotta töitä Itä-Helsingissä, sen eri kolkilla. Jokaisella asuinalueella on omat ongelmansa, ihan omanlaisensa. En kulje sielläpäin kartta tai tilastot kädessä. Siellä ei tarvitse pelätä.

      Itä-Helsingin lähiöitä / asuinalueita, on rakennettu onneksi pääasiassa siten että erilaiset asumismuodot ovat rinnakkain ja lähekkäin. Selvästi halveksit vuokra-asunnoissa asuvia, pidät vuokra-asuntovaltaisia asuinalueita ongelmalähiöinä ja omistusvaltaisia asuinalueita täysin ongelmattomina onneloina. Ei se ole niin.

      Lähipiiriini kuuluu nuoria aikuisia, jotka ovat päiväkodista lähtien tottuneet eri kulttuuritaustaisiin kavereihinsa. He ovat ystäviä. Heidän vanhempansa ovat ystäviä, naapureita. Omina naapureinani on asunut hyvin monenlaisia ihmisiä. Se on kaupunkilaisuutta.

      Sinun pelkomielikuvillesi ei kukaan mahda mitään. Ne ovat samankaltaisia kuin 1970-luvulla, silloin kauhisteltiin vain ylipäätään lähiöitä. Lähiöissä on vain ongelmaihmisiä ja niin poispäin. On jo kulunut 40-50 vuotta niistä ajoista ja vielä näköjään lähiöt pelottaa joitakuita. Voi voi, en muuta sano.

     • 5.1.3.2.2

      KT sanoo

      Ruotsin pääministeri sanoi tunti sitten, että Ruotsi on ollut naivi. Pääministerin mukaan uhkakuvia ei aiemmin otettu vakavasti. Ruotsissa (kuten muutamissa muissakin EU-maissa) on tällä hetkellä terroristijahti meneillään. Epäillyllä terroristilla Mutar Muthanna Majidilla arvellaan olevan kymenkunta apulaista Ruotsissa.

      ISIS:in parhaat liittolaiset lännessä ovat aivan samat kuin kylmän sodan aikanakin: hyvää tarkoittavat hyödylliset idiootit.

     • 5.1.3.2.3

      LL sanoo

      KT hyvä, Isis on terroristijärjestö. Siitä olemme varmaan yhtämieltä. Sinä sotket maahanmuuton ja kaikki maahanmuuttajat toisiinsa. Sotket kaikki muslimit toisiinsa ja sen lisäksi sotket heidät kaikki tähän Isis-terroriin. Itä-Helsinki ei ole ghetto, siksi että siellä asuu erinäköisiä ja äidinkieleltään erikielisiä ihmisiä.

      En seuraa kuin hyvin rajallisesti ja tarkkaan valikoiden Isis-terroristien jahtaamiseen liittyvää uutisointia. Tämä mediatarina muistuttaa jo paikka paikoin vain jännittävää amerikkalaista väkivaltaviihdesarjaa tai jotain väkivaltapeliä. Ei kiinnosta.

 6. 6

  Pirkko sanoo

  Halla-aho, Immonen ja Janitskin ovat radikaalisaarnaajia, vääriä imaameja, joiden päämäärä on sekoittaa hölmöjen päät ja hyötyä heistä. Sivulliset kärsivät.

 7. 7

  Markus sanoo

  Ilja asuu Barcelonassa, ja valmentaa FC Barcelonan jääkiekkojaoston joukkuetta FB kuvien mukaan. Ilja oli joskus menneisyydessä kuulema armoton Bandidoksen asekersantti, ilmeisesti lopetti ja muutti eläkkeelle pois Suomesta. Hän on kylillä liikkuvien huhujen ja tietojen mukaan erittäin läheinen edelleen Bandidoksen Euroopan presidentille. Ilmankos häntä ei pelota. Koko helkatin prätkäjengi sillä takana. Mutta on kuulema ollut kaidalla tiellä lopettamisestaan asti ja tietojen mukaan täysi absolutisti nykyisin joka tekee paljon töitä.

  • 7.1

   tietoniekka sanoo

   Vai prätkäjengi takana? Katsopas vaikka kuka on Ruotsin Bandidoksen presidentti. Vaikea kuvitella, että olisi Janitskinin takana, kuin itse edustaa kansanryhmää jota vastaan se koko ajan lietsoo vihaa.

  • 7.2

   Asekersantista sanoo

   Sinänsä jännä juttu, että Bandidos on nykyään aika monikulttuurinen moottoripyöräjengi. Esimerkiksi Ruotsissa Göteborgin jaostosta löytyy, jos minkä näköistä kulkijaa. https://instagram.com/p/3UAhQZQcOS/ Saksassa tilanne on täysin sama, joten enpä tiedä mitenkä nämä kaverit noihin Iljan juttuihin suhtautuvat.

 8. 8

  Mikko sanoo

  Nämä pojat voisivat nyt hakea turvapaikkaa Ruotsista, koska heillähän on kattava verkosto ylläpitää rikollisia. Samaa turvapaikkaa voisi hakea nämä sosiaalituella elävät Suomalaiset suvakitkin.

  • 8.1

   stunned sanoo

   Nyt sulla laukkaa mielikuvitus. Tai sitten olet vain ämveen asialle panema juoksupoika.

  • 9.1

   Pera2 sanoo

   Kyseisen valtuutettu kirjoitti myös, että sisäministeri Orpo tulisi lähettää Syyriaan. Rankkaa tekstiä, kun edustamansa puolue on hallituksessa.

  • 9.2

   Eija sanoo

   Kaikenlaisia hörhöjä ihmiset äänestävätkin vastuullisiin tehtäviin.. Ei ollut mikään yllätys tämä.

 9. 10

  Pera2 sanoo

  Uutisesta tämä ei käy ilmi? Itseä kiinnostaisi juuri tekijöitten motiivi

  • 10.1

   Uppopallo sanoo

   Sieltä sitä motiivia voi MV-lehden kommenteista päätellä.

 10. 11

  sanoo

  Näyttää olevan hyvin Twitterissä jaettu juttu, tämä.

  Heti kun luen, mitä se otsikko sanookin, niin tulee mieleen, että juttu onkin meistä kommentoijista. Eikä muusta. Hyvin menee.

  • 11.1

   Saku Timonen sanoo

   Niihän se onkin. Juuri MV:n kommentoijat yllyttävät kaikkien hulluimpia tekoihin, mutta eivät takuulla ilmesty oikeudenkäyntiin osoittamaan tukeaan syytetyille.

 11. 12

  sauhuttelija sanoo

  Kolmesta tolvanasta on helppo vetää yhteys esim Halla- ahoon tai mitävittuun koska nämä ovat vuosia harrastaneet aktiivista kiihotusta. Sen sijaan yhteyttä ei tosiaankaan voi vetää suomalaisiin tai luterilaiseen kansankirkkoomme.

  Pariisin teosta voinee vetää yhteydeb isis- terrorijärjestöön, mutta jos he edustaisivat islamia, niin miksi käyvät sotaa kaikkea vastaan?Myös järjestönsä ulkopuolista islamia.

  • 12.1

   Hemuli sanoo

   Ruukinmatruunan sanoin:

   ISIS – joka edustaa islamia täsmälleen niin fundamentalistisesti, niin pedantin kirjaimellisesti ja niin tiukkapipoisesti haditheja, Koraania ja shariaa tulkiten kuin ylipäänsä on ilman aikakonetta mahdollista – ei edusta ”oikeaa” tai ”todellista” islamia, niin mitä ihmettä se oikea islam on?

   On kuitenkin muistettava, että vaikka suurin osa terroristeista on muslimeja, niin kaikki muslimit eivät ole terroristeja. Samoin on muistettava, että islamistakin on olemassa monia eri muotoja ja tuo fundamentalistinen vesikauhuislam edustaa vain yhtä lajia, vaikkakin aivan erityisen virulenttia muotoa. Kyllä, se on oikeaa islamia. Mutta se ei ole koko totuus.

   • 12.1.1

    sauhuttelija sanoo

    Lainaus iltalehden uutisesta joka kertoo Pariisin iskun päätekijäksi epäillystä:
    ”Abaaoud syntyi ja varttui Belgian pääkaupunki Brysselissä, Molenbeekin kaupunginosassa. Hän kävi lyhyen aikaa katolista koulua, kunnes jätti koulun kesken ja ajautui rötöstelyn ja huumeiden täyttämään elämään.
    – Hän ei edes käynyt moskeijassa, isosisko Yasmina kertoi The New York Timesille.
    Abaaoudin perheen mukaan mies oli paljon kiinnostuneempi rötöstelystä kuin uskonnosta.”

    Ei ihan kuulosta mieheltä jonka toimia johtaa minkäänlainen uskonnoksi kutsuttu.

    Kuten en usko että nuo hätämajoituskeskuksen hakkaajat olisivat mitenkään uskonnollisia.

    • 12.1.1.1

     Hemuli sanoo

     En pitäisi iltalehteä ihan puolueettomana tässä suhteessa. Aika näyttää mutta uskoisin, että jossakin kohtaa tämä kaveri päätyi uskonnollisiin piireihin ja radikalisoitui. Iltalehti sitten ei vain ole viitsinyt kaivaa kaverin viime aikojen historiaa esiin…. Tämä siis puhtaasti mutua ja aika näyttää…

     • 12.1.1.1.1

      Hemuli sanoo

      Kas kas ihan yleltä löytyi:
      [http://yle.fi/uutiset/kuka_on_pariisin_iskujen_suunnittelija_abdelhamid_abaaoud/8464163]

      Ei ihan pyhäkoulu poika….

     • 12.1.1.1.2

      Pera2 sanoo

      Kannattaa lukea myös kuukausiliitteen juttu syyriaan lähteneistä suomalaisista.

 12. 13

  B.St. 221b sanoo

  Muualta poimittua.

  Ojentajat saattaneet huhujen mukaan olla normaalisti pari pyörää vähemmän omaavalla liikkuvia ja motiivina tuntuu huhujen perusteella olevan että n. 6 pakolaislapsukaista olisi halunnut yrittää ujuttaa sitä pientä ”mokkapalaansa” vastentahtoiseen neitishenkilöön aiemmin…

  • 13.1

   Saku Timonen sanoo

   Ihmeellisesti se huhu ilmestyi MV:n sivulle jälkikäteen ja tunnistamattomaksi sutatulla profiililla. Onko muuten mielestäsi nettihuhu jotenkin hyväksyttävä syy syyllistyä rikokseen? Jos on, niin olet ihan väärässä paikassa kommentoimassa. Voit poistua takaisin MV:n sivulle, hyvästi.

  • 13.2

   Jaakko Huuskonen sanoo

   Sellainen keskusteluhan Kangasalan FB-sivuilla tosiaan on. Keskustelu on julkaistu puukotustapauksen jälkeen. Tästä voi siis vetää kaksi johtopäätöstä:
   1) joko raiskausyritys tapahtui, ja likka ilmoitti jollekin joka päätti lähteä kostoretkelle pahoinpitelemään satunnaisen turvapaikanhakijan, tai
   2) tyttö puhui soopaa jotta puukotukseen sekaantunut tuttu ei näyttäytyisi niin huonossa valossa

   No, väitetyssä paikassa on kamerat joten asia selvinnee. Mitä taas tulee vaihtoehdon 1 puolustelemiseen, niin samalla logiikallahan ISIS:n on ihan ok tappaa sata ranskalaista kostoksi siitä, että Venäjä pommittaa heitä Syyriassa. Eikös niin?

  • 13.3

   Petra sanoo

   Tänään on poliisi kertonot, että naisen kertomasta tapauksesta ei ole tehty rikosilmoitusta.

   • 13.3.1

    Saku Timonen sanoo

    Se siitä MV:n ilmoitttamasta ”aidosta ja luotettavasta profiilista”.

 13. 14

  Rauha ja rakkaus? sanoo

  Ja kas, näin sitä kasvatetaan seuraavatkin sukupolvet vihan tielle….

  ‎Taina Savivuori‎ → Rajat kiinni! -Kansanliike (facebookryhmä)
  Eilen 22:17 ·
  Salla Sundell

  Muutaman ihmisen pyynnöstä kirjoitan nyt esimerkin muillekkin ja tietysti toivoisin että mahd.moni teistä tekisi saman!! Lähetin luokanopettajalle(meillä 10v tyttö)helmen kautta viestin,jossa kysyin onko tiedossa että kouluun olisi tulossa jonkinmoisia suvaitsevaisuus kampanjoita tai keskustelua pakolaisista ja suvaitsevaisuudesta.pyysin että opettaja infoaa,mikäli tällaisia on tulossa ja että lapseni ei saa osallistua kyseisille tunneille/teemoihin.samalla kielsin lapseni osallistumisen esim.spr:n propaganda tunneille.ilmoitin,ettemme mi ssään tapauksessa hyväksy kyseisen yhdistyksen,sen enempää kuin.esim.unicefinkaan toimintaa,ja että perheemme ei voi hyväksyä tämän hetkistä pakolais politiikkaa mitenkään.kerroin,että lapseni saa kotoa suvaitsevaisuus kasvatuksen esim.matkustelun muodossa.no,vastaukseksi tuli,että ole yhteydessä asian tiimoilta rehtoriin,jonka tein ja rehtori soittikin minulle.oli selvästi vähän hämmentynyt,ja kyseli mistä kyse.sanoin suoraan etten halua että lapseni aivopestään ja säälitarinoita kertomalla vieraannutetaan realismista ja totuudesta.sanoin myös ettemme hyväksy emmekä tunnusta sprää edes yhdistykseksi vaan propaganda masiinaksi ja rahastajaksi.pyysin myös kertomaan minkälaisia projekteja koulussa on meneillään ja keskustelimme niistä.tulos oli,että rehtori alkaa joka vkon perjantai kirjoittamaan helmi järjestelmään seuraavan vkon tapahtumat koulussa,ja hän toivoi minun tutustuvanbopetushallituksen sivuilta opetussuunnitelmaan.vastasin että oppimisvelvollisuus toki sitoo lastani,mutta että tuntien täyttö suvaitsevaisuus lässytyksillä ei kuulu siihen!puhelu loppui siihen että tästä eteenpäin lapseni ei osallistu tunneille,joissa aiheita käsitellään!haluan näin suojella lastani mädättämiseltä etenkin kun en itse ole sitä kuulemassa ja antamassa vastinetta.lisäksi tämä suvaitsevaisuus mädätys saa luvan loppua,eikä se lopu kuin tulevien sukupolvien myötä mikäli heitä ei koulu siihen kasvata.kaikki kuitenkin saa alkunsa yleensä jo ja etenkin koulussa!!tässä siis esimerkki kuinka toimia mädätyskoneistoa vastaan.toivon totisesti myös muiden lähtevän tähän mukaan

  • 14.1

   Eija sanoo

   Tähän on sitten tultu… Sanattomaksi vetää tuo vuodatus ja viha. Säälittää ihan älyttömästi lapsi, joka tuossa ympäristössä joutuu kasvamaan vanhempiensa aivopesemänä. Oletko nyt tyytyväinen Halla-aho ? Vihan siemen on kylvetty.

  • 14.2

   Pera2 sanoo

   Kommentoimatta juttua, niin täytyy sääliä sprn vapaaehtoisia. Niitä, jotka pyörivät festivaaleilla ja isommissa tapahtumissa valvomassa. Saa nähdä aloittaako joku muu taho järjestämään ensiapukoulutuksia yms., jos spr ajetaan hyvinkin tiukoille.

   • 14.2.2

    stunned sanoo

    Kehitys kulkee Suomessa näköjään kynkässä Putinin Venäjän kanssa. Kohta SPR kielletään tai ajetaan ahtaalle (joutuu lopettamaan toimintansa Suomessa) muka ulkovaltojen agenttina (Foreign Agent).

    Näkee selvästi, mistä persut ja muut kriittiset ottavat oppinsa (1930-luvun ohella).

    https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_foreign_agent_law

  • 14.4

   PeelsePuupi sanoo

   Kyseinen äippähän voi suvaitsevaisuustuntien aikana pitää omalle tenavalleen kotona MV-kasvatusta. =O

  • 14.5

   jore puusa sanoo

   Onkohan näillä joku algoritmiin perustuva generaattori, kuten korsoraattori netisssä aikoinaan. Tuo teksti on sanontoineen kuten ”mädätys” ym. kuin suoraan MV:n kommenttipalstalta.
   Nämä tesktit alkavat usein oman laahuksen määrittelyllä eli —”kirjoitan nyt muutaman ihmisen pyynnöstä” jne. Sitten tulee teksti, joka loppuu siihen miten perussuomalainen ihminen laittaa virkamiehelle luun kurkkuun.
   Minä sanoisin mitävittua läpikäyneenä hakiessani sinne varastettuja kuvia, että tuon tekstin on kirjoittanut silkka trolli, koska miltei sanasta sanaan tuonkaltaisia muka FB:stä lainattuja tekstejä siellä julkaistaan jatkuvasti.. Mutta miksi? Olisipa enemmän sosiaalipsykologian opintoja tms.
   Tekstistä kuultaa läpi lapsellinen uhma, jossa ripaus pelkoa – kun oma ymmärrys ei ihan riitä. Kuka ihme näihin rungon kirjoittaa. Kieli tässä viittaa heikkoon koulutukseen, jota on tuettu jonkin saitin lukemisella – josta on tarttunut mukaan muutamia sivistyssanoja.
   Pari perhettä oli mukana rajat kiinni marssilla ja habitus oli hm..outo. Tällaisista pitäisi tehdä lastensuojeluilmoitus, koska tuossa on taustalla jotain muutakin pielessä kuin rasismi ja viha.

  • 15.1

   Partaaa sanoo

   Eli ei ole väliä minkämaalaisia kolme tekijää ovat, kunhan kiinni jää kolme suomalaista? Edelleen, kun tekijät eivät ole kiinni tai poliisin tiedossa, ei syyllisten suomalaisuus ole varmaa. Onko näin yksinkertainen asia vaikea ymmärtää?

   • 15.1.1

    stunned sanoo

    Esitä kysymyksesi tai väitteesi poliisille. Poliisi kertoo etsivänsä tuntomerkeiltään suomalaista kolmikkoa. Eivät siis etsi puolalaisia, jihadisteja tai kiinalaisia. Minulle riittää tämä. Ei ole mitään syytä kyseenalaistaa asiaa.

   • 15.1.2

    Saku Timonen sanoo

    Kun poliisi sanoo etsivänsä syylliseksi epäiltynä kolmea suomalaista, niin poliisilla on varmasti erittäin pätevä syy etsiä juuri suomalaisia. Jos näet tässä salaliiton, niin sille en mahda mitään.

 14. 16

  Rautalankaa sanoo

  En kuitenkaan kutsuisi turvapaikanhakijaa maahanmuuttajaksi. Ei mulla muuta.

 15. 17

  virtanen sanoo

  Aiti ei ainakaan aikoinaan ole saanut osalllistua äidinkielen opetukseen.

  Äitinä kauhistuttaa, jos äiti on tosiaan opettajalle tuollaisen väsäyksen kirjoittanut. Ei se, että kieltäisi jostain tilaisuudesta , tai että joku kieltää ehdottomasti kirkossa käynnit lapseltaan jne.

  Vaan tuo ajatusmaailma, mihin lasta kotona kasvatetaan. Lapselle on lyöty leima otsaan nyt, vanhempi ei sitä ole ajatellut.