Tyhmien dialogia

Pysy loitolla tyhmästä miehestä, hänen puheestaan et tietoa löydä. (San. 14:7)

Kaivannon hätämajoituskeskuksessa Kangasalla pahoinpideltiin irakilaissyntyinen mies puukolla ja nyrkein. Poliisi etsii teosta epäiltyinä kolmea suomalaismiestä. Netin pääkiihottajana toimivan törkyjulkaisu MV:n sivulla kommentoidaan tapausta hyäksyvästi nyökytellen. Tekijät nähdään jopa jonkinlaisina sankareina.

1811

Kauan jatkunut kansankiihotus alkaa kantaa rumaa hedelmää, mutta nämä tekijät tulevat hyvin nopeasti huomaamaan olevansa yksin vastaamassa teoistaan. Heitä eivät tule tukemaan oikeuteen nyt netissä naureskelevat ja olalle taputtelevat hengenheimolaiset. Heille ei järjestetä kansanjuhlaa eikä kerätä kolehtia sakkoja varten. Edes oikeudenkäyntiin ei vaivaudu tulemaan paikalle yksikään MV:n kommenttiosiossa nyt hekotteleva.

Kaikkein vähiten oikeudessa heidän rinnallaan tukena ovat pääkiihottajat. Siellä eivät istu Jussi Halla-aho, Olli Immonen tai MV:n julkaisija Ilja Janitskin. Jokainen heistä sanoutuu irti teosta ja tuomitsee sen. Kukaan heistä ei osoita tippaakaan ymmärrystä rikollisille. Korkeintaan he käyttävät tapausta oman asemansa pönkittämiseen syyllistämällä maahanmuuttajia ja saamalla siten aikaan lisää vastaavia tapauksia.

Halla-aho nauttii Brysselissä mukavasta europarlamentaarikon työstä, johon kannattajat hänet suurin joukoin äänestivät. Sieltä hän heittelee laumalleen täkyjä sosiaaliseen mediaan ihan vain muistuttaakseen kuka on kuningas. Olli Immonen elää itse rakentamassaan 1930-luvun aatemaailman kuplassa, jossa hän on suuri isänmaallinen kansanjohtaja. Ja Ilja Janitskin lekottelee Espanjan auringon alla naureskellen typeryksille, jotka tuottavat hänelle koko ajan mainostuloja.

He ja monet muut kansankiihottajat ymmärtävät pysytellä kaukana tyhmistä miehistä, mutta tyhmät miehet eivät ymmärrä pysytellä heidän sanomansa ulottumattomissa.

Näitä vapaaehtoisia itsensä uhraavia rivimiehiä löytyy ihan varmasti vielä lisääkin, mutta heidän nimiään ei kirjoiteta sankaritauluihin eikä heistä laadita isänmaallisia runoja. He ovat vain mitättömiä, nimettömiä ja kasvottomia hölmöjä, jotka ovat ottaneet kansankiihottajien oman etunsa takia jakaman sanoman tosissaan.

Koska aloitin sananlaskulla, niin lopetan myös:

Hevoselle piiskaa, aasille ohjat, tyhmyrin selässä soikoon keppi! (San. 26:3)

Kommentit (71)
  1. Jotenkin tulee assosiaatio nuoriin miehentolvanoihin, jotka uhraavat itsensä terrori-iskuissa, kun pääsyylliset pysyttelevät visusti taka-alalla ja varovat riskeeraamasta omaa kallista henkeään. Rivimiehet uhrataan aina aatteen alttarille.

    1. Matti Laakso
      18.11.2015, 22:06

      Juurikin näin. Niinkuin netissä viimeisen viikon kiertänyt meemikuva asian ilmaisee, “Nää jatkät tässä [ISIS] on nää jätkät tässä [SVL]”
      On vain tavallisten ihmisten onni etteivät nämä pölöt ymmärrä ajavan täysin samaa asiaa.

  2. Jorma Hevonkoski
    18.11.2015, 16:59

    Onko tuo Iljan Espanjassa oleskelu joku faktatieto?

    1. Ulkomailla kuitenkin, koska käsittääkseni hmmm, uskaltaakohan tämän sanoa. Ei taida olla kovin pidetty henkilö tietyissä piireissä kotimaankamaralla. Syistä jotka taas ovat toisen käden tietoja. Mutta kuitenkin näin kaupungilla puhutaan.

    2. Kyllä hän on sen ihan itsekin mm. Facebookissa maininnut. On ollut hienoja “loma”kuviakin

    3. Raili Sergejeff
      18.11.2015, 18:06

      Wikipediassa (hakusana MV-lehti) lukee , että Janitskin asuu Barcelonassa. Jossakin haastattelussa sanottiin myös niin.

      1. On fakta, että asuu siellä. Mutta mitä sillä on väliä?

Kommentointi suljettu.