Huumori on totta

”Yksi kiinnostavimmista tulokkaista kiivaasti muuttuvalla ja haarautuvalla yrityskentällä on itseään myös “plantaasien Uberiksi” leikkisästi kutsuva Tuodaan tänne vitusti neekereitä ja pannaan ne tekemään kaikki hommat ilman palkkaa Oy. Alkuperäinen kankeahko nimi on toimitusjohtaja Janne Hyvinvoivan-Valkoisen mukaan kuitenkin pian tarkoitus muuttaa tiiviimmäksi ja myyvemmäksi. Kandidaatteina ovat olleet muun muassa SlavR, Länsi-Intian kauppakomppania ja Kuntouttava työtoiminta.

“Meidän toimintamalli disruptoi vanhanaikaisen ‘palkkaan’ perustuvan systeemin sillä, että neekeri kyllä tekee työtä ilman vastinetta jos pakotetaan. On huomattava, että vanha työn käsite on nykymaailmassa muuttumassa, ja yhä useampi haluaa sovittaa elämässään joustavasti yhteen kellon ympäri raatamisen ja kepillä hakatuksi tulemisen ilman, että joutuisi sitoutumaan jäykkiin työelämän sääntöihin kuten palkan saamiseen”, Hyvinvoivan-Valkoinen jatkaa.”

”Uudet maahanmuuttajat on saatava osaksi yhteiskuntaa. Niistä joilla on oikeus ja halua Suomeen jäädä, täytyy aktiivisesti tehdä suomalaisia. Maahanmuuttajilta on vaadittava aikaisempaa enemmän aktiivisuutta ja vastikkeellisuutta.

Elon mukaan turvapaikanhakijoiden pitäisi voida tehdä ainakin avustavia töitä jo ensimmäisen kolmen kuukauden aikana maahantulon jälkeen. Työvelvoite antaisi viestin siitä, että valtiovalta odottaa kaikkien Suomessa oleskelevilta työn tekemistä mahdollisuuksien mukaan.

Työtä tehtäisiin vastineeksi saadusta ylläpidosta eikä se vaikuttaisi normaaleihin työmarkkinoihin, mikä myös karsii tehokkaasti helppoa elämää tavoittelevat onnenonkijat.

Lisäksi Elon mukaan pakolaistaustaisten saamista työelämään helpottaisi myös säännellyn halpatyömarkkinan luominen.”

Ensimmäiset kaksi kappaletta ovat huumorijulkaisu Lehtilehden artikkelista Lehti 40o vuotta sitten: Uusi plantaasien Uber lupaa mullistaa puuvillantuotannon.

Loput sitaatit ovat sitten suoraan todellisuudesta eli MTV:n uutisesta, jossa kerrottiin perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elon tänään julkaisemista ajatuksista luoda sekä vastikkeellinen sosiaaliturva että  säännellyt halpatyömarkkinat yksistään turvapaikanhakijoita varten.

Juuri kun olin saanut kopioitua nämä sitaatit, niin televisiossa eduskunnan kyselytunnilla työministeri Jari Lindström vastasi Elon aihetta koskevaan kysymykseen. Lindström sanoi kannattavansa lämpimästi ajatusta, jonka mukaan turvapaikanhakijat laitetaan risusavottaan vastineeksi saamastaan sosiaaliturvasta. Sen sijaan hän ei täysin lämmennyt ajatukselle luoda säänneltyjä halpatyömarkkinoita, koska työelämän pelisäännöt sen estävät.

Palkaton orjatyö siis sopii myös työministerin mukaan turvapaikanhakijoille.

Näillä perussuomalaisilla ajattelijoilla on ajattelussaan yksi perustavaa laatua oleva virhe. Heillä on niin kova into tehdä turvapaikanhakijoiden elämä hankalaksi, että he eivät näe ehdotustensa toteutumisen seurauksia.

He eivät koskaan ota huomioon perustuslakia, joka edellyttää yhdenvertaisuutta lain edessä. Palkaton risusavotta turvapaikanhakijan saaman sosiaaliturvan vastineeksi tarkoittaa yhdenvertaisuuden takia sitä, että palkatonta risusavottaa tarjotaan kaikille sosiaalietuuksia saaville. Ihmiset ovat yhdenvertaisisia lain edessä. Jos yksi sosiaalietuuksia saava ihmisryhmä voidaan velvoittaa raskaaseen pakkotyöhön etuuden vastineeksi, niin silloin voidaan ja pitääkin velvoittaa kaikki.

Osallistavaa sosiaaliturvaa siis pukkaa ja vieläpä kaikkein ikävimmässä ja raskaimmassa muodossa. Maamme metsät tulevan pikapuoliin hoidetuiksi ja löytyyhän niitä muitakin raskaita ja likaisia töitä. Palkattomassa työssä raataminen auttaa sitoutumaan yhteiskuntaan, jämäköittää ja ennen kaikkea estää helpon elämän tavoittelun.

Mutta muistakaa, että se koskee sitten kaikkia:

Noin yleisesti toivoisimme ihan älyttömästi, että ihmiset muistaisivat, että pyrimme aidosti parantamaan ihmisten päivää panemalla heitä kahleisiin, pieksämällä heitä koivuvarvuilla ja vetämällä välistä heidän työnsä tuottaman arvon

Kommentit
 1. 1

  Jorma Hevonkoski sanoo

  Laitetaan mamut tien varteen lapio kädessä kolmivuorovahtiin yhdeksällä eurolla. Kun kynnöspeltoon tulee kuoppa niin eiku lapiolla soraa kuoppaan ja vielä kumarrus maajussille

 2. 2

  A.H. sanoo

  Sama ministeri on kunnostautunut tänään muutenkin perusoikeusasiantuntemattomuudellaan, hän nimittäin haluaisi tehdä terrorismirikoksista tuomitut kansalaisuudettomiksi tai vähintäänkin tappaa heidät.

  Mitä tulee kuolemanrangaistuksen ”kustannustehokkuuteen”, tällainen argumentti toimii vain Kiinan ja Saudi-Arabian kaltaisissa maissa, joissa tuomiot heitetään ns. lonkalta. Oikeusvaltiossa (jos oikeusvaltioksi voi kutsua valtiota, joka surmaa vangitsemiaan ihmisiä) näin järeään rangaistukseen kytkeytyy kallis ja pitkäkestoinen valitusprosessi.

  Ihmisen jättäminen ilman kansalaisuutta ns. limboon taas on kansainvälisoikeudellisesti ankarasti kiellettyä, siinä määrin että esimerkiksi Suomessa syntynyt lapsi saa Suomen kansalaisuuden jos muuta kansalaisuutta ei yksinkertaisesti ole tarjolla, mutta eihän se ole ennenkään estänyt perussuomalaisten heittoja.

  • 2.1

   LL sanoo

   Oikeusminteri Jari Lindström ei ymmärrä länsimaisen demokratian erästä tärkeää kivijalkaa: vallan kolmijakoa. Se suojaa kansalaisia hirmuhallitsijoilta, vallankäytön väärinkäytöksiltä.

 3. 3

  Kaverin poika sanoo

  Eilen minulle tarjottiin ”työkokeilua”. Sanoin ettei käy, koska kukaan ei saa niiden kautta vakituista duunia. Työkkärin heppu sanoi että kyllä hän tietää kaksikin jotka ovat saaneet. Eiku se toinen taisikin olla määräaikainen, sanoi heti perään. Minä taisin itse olla se määräaikainen vuonna 2011.

  Sanoin että suostun jos saan sen kokeilukuukauden jälkeen vakinaisen paikan TESin mukaisella palkalla. Tämän ehdon hän unohti tallentaa.

 4. 4

  Laurent sanoo

  Onneksi perustuslakia voi muuttaa. Suomen perustuslaissa luki, että Suomen valuutta on markka. Eipä taida lukea enää?

  • 4.1

   LL sanoo

   Ette onneksi kerkeä tekemään sitä. Perustuslain muuttaminen on tehty vaikeaksi, kiitos kaukonäköisten ja viisaiden lainlaatijoiden. Perussuomalaisten kannatus on syöksynyt alle 10%: iin. Ja sinne se jää.

   • 4.1.1

    Jake sanoo

    Veikkaan että persujen äänet putoaa jonnekkin 4% tietämille ensi vaaleissa.Muutos ja Suomi demokraatit? puolueiden yhdistyessä he ovat korvaava taho jolle löytyy kysyntää.

   • 4.1.2

    KT sanoo

    Norjassa juuri torstaina kiristettiin turvapaikanhakijoiden sosiaaliturvaa ja perheenyhdistämisoikeutta. Hallituksessa olevan Edistyspuolueen mukaan Norjan turvapaikkapolitiikasta tulee Euroopan tiukin. Esitystä puolsi 161 kansanedustajaa 169:stä. Näin niitä lakeja muutetaan muuallakin, kun tarvitaan.

    Te jotka täällä marisette Suomen rikkovan ties mitä sopimuksia ja lakeja, kuulutte maailman mittakaavassa alle promillen suuruiseen ”suvaitsevaiston” joukkoon. Muissa suvakkimaissa (Tanska, Norja, Ruotsi, Saksa, Ranska, Belgia, Iso-Britannia) tämä ”welcome” meni jo ohi muodista. Valtaosassa maailman maista se ”welcome” ja viisumivapaus Afganistaniin asti ei koskaan muodissa ollutkaan.

    • 4.1.2.1

     LL sanoo

     Tyylilajisi on nk. putkiajattelua. Kerrot mitä Norjassa on nyt päätetty, mutta jätät kertomatta ison määrän asioita, jotka liittyvät nimenomaan Norjaan. Se on aivan eri maa kuin Suomi, joka on verrattuna kumpaankin läntiseen naapurimaahamme hyvin nihkeästi ottanut vastaan pakolaisia. Verrattuna Ruotsiin ja Norjaan, jotka ovat ottaneet vastaanottaneet paljon enemmän turvapaikanhakijoita/maahanmuuttajia kuin Suomi.

     Meillä on harjoitettu erittäin tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa, toisin kuin mm nyt perussuomalaiset kaikenaikaa vouhkaavat. Suomen on nyt osallistuttava aivan toisellatavoin tähän nykyiseen pakolaiskriisiin. Me emme siitä pääse EU:n jäsenvaltiona.

     Tämän tosiasian nieleminen tekee osalle suomalaisista todella tiukkaa. Se on tullut selväksi jo. Mutta ei auta. Se on nyt vaan hyväksyttävä. Ja opittava sen kanssa elämään.

     Meille tulee nyt ja jatkossakin turvapaikanhakijoita, enemmän kuin vuosikausiin. Yritäkää nyt edes vähän. Elää tämän asiantilan kanssa rakentavammin.

     • 4.1.2.1.1

      KT sanoo

      ”Suomen on nyt osallistuttava aivan toisellatavoin tähän nykyiseen pakolaiskriisiin. Me emme siitä pääse EU:n jäsenvaltiona.”

      Suomi on tänä syksynä ollut 3-5. suosituin maa kun suhteutetaan tulijat väkilukuun. (Ruotsi ylivoimainen ykkönen, Saksa hyvä kakkonen, Itävalta, Norja ja Suomi kilpailevat pronssisijasta). Puola, Romania ja Baltian maat ovat myös EU-maita, mutta niissä yhteenlaskettu pakolaisten määrä on käytännössä nolla. Kerropa nyt hyvä LL, miksi Suomen pitäisi ottaa saman verran pakolaisia Lähi-Idästä, kuin USA, Iso-Britannia ja Kanada YHTEENSÄ? (USA on ottanut tähän mennessä neljän vuoden aikana alle 2000 syyrialaista) Nämä maat ottavat kyllä työvoimaperäisiä maahanmuuttajia, joita myös Suomi voi aivan hyvin ottaa työmarkkinoiden tarpeen mukaan.

      Sinun naiviutesi edustaa samanlaista sinisilmäisyyttä, kuin aikanaan niillä, joiden mielestä itänaapurissa oli kaikki hyvin ja parhain päin. Pakolaisten joukossa on muitakin kuin enkeleitä, usko jo pois. Tämän päivän lehtitietojen mukaan Pariisin iskun suunnittelija ja muutama muu terroristi olivat käyttäneet pakolaisten kanssa samaa avointa ovea liikkuessaan Euroopan ja Syyrian välillä. Euroopan pitää valvoa omia rajojaan. Kaikkia halukkaita ei voida päästää sisään taikasanalla asylum. Luonnonlakeja emme voi muuttaa, kaikkia muita – jopa perustuslakia -voimme.

     • 4.1.2.1.2

      Saku Timonen sanoo

      Kokeilepa muuttaa perustuslakia yhden vaalikauden aikana. Siien tarvitaan 5/6 enemmistö.

     • 4.1.2.1.3

      LL sanoo

      ”Kerropa nyt hyvä LL, miksi Suomen pitäisi ottaa saman verran pakolaisia Lähi-Idästä, kuin USA, Iso-Britannia ja Kanada YHTEENSÄ?”

      Miksi minun pitäisi vastata jonkun toisen ihmisen tekemään väitteeseen? En minä ole tuollaisia väittänyt.

      Vaikuttaa taas siltä, että painiskelet vain oman mielensisältöjesi kanssa, ja kun alkaa ahdistavat ajatukset kulkea kehää keksit syyllisen tai vihollisen. Kyllä vain pakolaiset ovat kaikenlaisia kuten ovat suomalaisetkin.

      Eniten haittaa meillä Suomessa on ollut ja tulee olemaan ihmisistä, jotka hakemalla hakevat ainaostaan, miltei paranoidisille ja suurudenhulluille, viholliskuvilleen vahvistusta. Ja näennäistä voimantuntoa uhkamielikuvista ja väkivaltafantasioistaan.

      Mitä EU:n ulkorajoihin tulee, kyllä niitä asioita parhaillaan uudelleenjärjestellään. Katsotaan mitä syntyy, ihan rauhassa. Jos rauhantahtoisuus on sinusta naiivia, niin hyvä, olkoon sitten niin. Sinä vastaat siitä mitä ajattelet, en minä.

  • 4.2

   Väsynyt sanoo

   Tämä ”perustuslaissa on markka” väite on sinällään hupaisa, sillä se on harvinaisen helppo tarkistaa. Suosittelen kaikille.
   Ruotsin perustuslaissa muuten on mainittu kruunu, mutta koska se on pakkoruotsiksi, ”väärinkäsitys” tuskin tulee siitä.

  • 4.3

   Angie sanoo

   Geneven pakolaissopimuksesta irtautuminen onkin sitten vaikeampaa…

  • 5.1

   sauhuttelija sanoo

   Noi Ukko- kaltaiset laskutuspalvelut ovat mahdollistaneet sen, että vaikkapa harrastehumpansoittaja on pystynyt tekemään esim. pikkujoulukeikan. Kun maksajana on yritys, niin firman kassasta ei saa kadota tonnia ilman tositetta.

   Hääkeikkoja toi ei ole koskaan koskenut. Kun maksajana on appiukko, niin hänen lompakostaan voi häähumussa kadota tonni ilman, että kukaan perään kyselee. Sehän on voinu mennä vaikka viinaan tai vieraisiin naisiin.

   Toteutuessaan esitys tarkoittaa, että pikkujoulukeikat eivät katoa mihinkään, mutta niidenkin laskutus on pakko hoitaa pimeästi.

 5. 6

  sanoo

  On huolestuttavaa, että tällä kertaa kansanedustaja Simon Elon(ps) suusta tullutta huumoria ei vain siedetä vaan suorastaan kannatetaan. Vakava empatiavaje ja yhteiskunnallisen solidaarisuuden puutos, sitä tämä on, ja moinen liittynee ensisijassa mahdollisuuteen ilmaista tälläisiä aivan täyttä kuraa. Siitä tässä viimeksi on kyse, että mikä on valtion taloudellinen tila tai paljonko maassa on turvapaikanhakijoita/pakolaisia. On inhimillisempi mekanismi kuin halutaan myöntää, että joillekuille tulee tarve sanoa se mitä koetaan ettei saisi sanoa tai sanotaan päinvastainen kuin ”kaikki muut”. Ei se ihmisarvo pysyttämättä säily.

  Ollaanko aina edes sitä mieltä mitä sanottiin oltavan, kun töräyteltiin aivan kauheasti? Toivottavasti ei tai tiedä häntä, sen saisi tietää vasta kun kyllin tiiviisti vaatisi tilille sanoistaan. Olisiko oikeampi tapa noudattaa kampaajamestari(toisten lähteiden mukaan kampaaja) Nina Mikkosen viisautta? ”Sinä olet vielä niin pieni poika ettet ymmärrä ettei meillä vitsailla tuollaisista asioista”, hän sanoi tosi-tv:ssä kun perheen poika vitsaili ryhtyvänsä isona kouluampujaksi. ”Ei sellaista hullua, joka ei harhojaan jaa. Kun kaksi hullua juttelee keskenään niin maailma alkaa taas tuntua järkevältä paikalta”, sanoo kenttäsantarmien vanha sananlasku muttei viittaa erityisesti kehenkään tässä nimeltämainittuun.

  Pitää siis tietää, että onko äänessä joku täysi Mantshurian Kandidaatti, huomionkipeä pelle, provokaattori mallia oman edun tavoittelija vai joku oikeasti rajaton ja suojaton ihminen joka ei pysty huolehtimaan itsestään. Kyllä niitä viimemainittujakin voi parlamenttiin päästä, sen näki Ruotsidemokraateista etenkin männä- ja osin vielä tällä vaalikaudellakin. Mutta reagoimatta ei saa jättää. Kyllin monen ihmisen maailmankuva on vino ja ihmisarvo hukassa, eivätkä asiat näin pysykään ilman säännöllistä annosta ennakkoluulo- sekä ihmisvihamikstuuraa.

  Oikea kysymys olisikin, että onko valtiopäivämies Elo kykenevä hyppäämään kattamattoman kuorma-auton lavalle aamupimeässä omissa normaaleissa vaatteissaan sekä perille päästyään tekemään niitä karkeita metsänhoidon töitä mitä toisille suosittaa? Eli nohda palkka, haalarit, saappaat, sosiaalitilat, omat eväät ja kaikki muut vastaavat. Ja mitä jos lähiperhe lomautetaan töistään tai määräajaksi pidätetään opiskeluoikeudestaan, sekä kootaan samalle etapille keskimarraskuisessa Suomen aamuyössä? Kauanko kestäisivät olla nokasta talutettavina, palkattomina ja kohdeltuina joinakuina keillä ei ole väliä? Siinä se sitten nähtäisiin, että mikä mies Simon Elo on oikeasti.

  Useimmat nimittäin ovat heikompiensa sortajia, jotka kuvittelevat lähipiireineen olevansa oikeutettuja johonkin siinä missä muut olkoot hengissä vaikka sitten pelkästään armosta. Jos joku niistä muista keksisi kuinka tuotteistaa karkean metsänhoidon kannattavaksi yritystoiminnaksi, jossa työsuhteisille työntekijöille maksettaisiin palkkaa, heikompiensa sortajat heittäisivät innovaation maahan pelkästään sanojansa ihmisarvokadon vuoksi tai silkkaa kateuttaan. Tai kohta tekisi ideasta totta omissa/lähipiirinsä nimissä. Elleivät he sorra omin teoin niin katselevat vierestä nauraen, kannustaen tekijää tai vaikenemalla.

  Siksi syrjäyttävää tai sortavaa lainsäädäntöä ei saa sallia yhteiskunnassa ja on kyettävä kysymään, että mikä jonkun kertomassa vitsissä on oikeasti hauskaa. Vaikka ihminen on laumaeläin, on kaikkinainen apinalauman laki torjuttava aina kun siihen ollaan jotenkin palaamassa. Ei ole olemassa täsmälightsortoa, jossa yhdellä on turvallisuusvalvonta ja henkilösuojelu, mutta toisilla alennettu perusturva tai ei ehkä sitäkään vaan pelkkä ylläpito siellä parakkikylässä. Jos ihmisarvo liudentuu, siinä on sen jälkeen pelon paikka ja henki höllässä aivan kaikilla. Kyllä, vaikka tämä älykäs nisäkäslaji olisikin etevä selittelemään ja vitsailemaan, jotta jotkut hämäytyvät eivätkä enää ymmärrä tilanteen vakavuutta.

 6. 7

  syritty suomalainen orja sanoo

  työkokeilu,kuntouttavatyötoiminta, lain vastaista touhua.mm perustuslaki sen jo sanoo. sitä on rikottu ja tullaan rikkomaan. jos esim naapurin ukko tulisi luokseni, ja vaatisi minua tekemään hänen pihansa lumityöt, sillä uhalla että muuten hän hakisi asunnostani 20%-40%tavaroistani. niin mikähän tuohon olisi oikea vastaus,, epäilen että oikea suora leuan kärkeen.enkä kerkeäisi kysyä ukon ammattia,eikä sillä saisi olla merkitystäkään. mutta virastoissa ihmiset nöyrtyy.myös minä..näin ollen me hyväksytään lakien rikkominen ja ukailu. oikeastaan tämä on kysymys että miksi virastoissa,valtionlaitoksissa saadaan tehdä lähes mitä tahansa laitonta ilman seuraamuksia..kenenkään valvomatta tai puuttumatta asiaan. sairasta..

 7. 8

  Kumma juttu sanoo

  Minä olen miettinyt näiden viime viikkojen aikana myös niitä poliittisesti vaarassa olevia vanhuksia jotka ovat saaneet turvapaikan suomesta. Venäläisiä, Ukrainalaisia, Kiinalaisia. Ei oikeutta perheenyhdistämiseen, risusavottaan jotta saa rahaa ja muitakin ehdotuksia joita ovat esittäneet aika lailla saman puolueen jäsenet. Jotka ovat unohtaneet kokonaan että muutkin hakevat turvapaikkaa kuin nuoret muslimimiehet.

 8. 9

  Saku Timonen sanoo

  Tänne yrittävät kommentoida muutamat, joilla ei ole hajuakaan siitä, mitä yhdenvertaisuus lain edessä tarkoittaa. Perusteluina he yrittävät selittää, että eihän toimeentulotukeakaan makseta yhdenvertaisesti kaikille, vaan vain siihen oikeutetuille. Näin pihalla oleville tiedoksi, että kaikille ei todellakaan makseta toimeentulotukea, mutta kaikki toimeentulotukea saavat voidaan määrätä risusavottaan, jos Elon ehdotus toteutettaisiin.

  • 9.1

   Eija sanoo

   Hyvä Saku, että olet tiukkana, minkälaista tekstiä täällä sallit. Menkööt MV-sivustolle tai muille vastaaville huutelemaan. Sinnehän voi kanssaihmisistä kirjoittaa ihan mitä tahansa ja henkeäkin uhata, jos siltä tuntuu.

  • 9.2

   Hemuli sanoo

   Suomessa ei kaikki ei todellakaan ole yhdenvertaisia lain edessä. Esimerkiksi sote puolella on paljon esimerkkejä aiheestä. Saatu hoito riippuu asuinpaikasta (kunnan varallisuudesta, päättävän byrokraatin mielen tilasta, pärstäkertoimesta, jne)

   Isä ja äiti eivät ole yhdenvertaisia huoltajuus riidoissa.
   Mies ja nainen eivät ole yhdenvertaisia kuntien asunnottomuus jonoissa.
   Pojat eivät ole koulussa yhdenvertaisia tyttöjen kanssa.

   Toiset yksinkertaisesti ovat yhdenvertaisempia kuin toiset!

  • 9.3

   Angie sanoo

   Mäkin olen ihmetellyt muutamien nimimerkkien kommentteja yhdenvertaisuudesta lain edessä, kuten myös perustuslaista. Nää tyypit näyttää luulevan, että perustuslakia voidaan muuttaa ihan tosta vaan. Huvittavinta tässä on kuitenkin se, että kaiken lisäksi nämä ”maahanmuuttokriittiset” luulevat edustavansa enemmistöä. He ovat vähemmistö ja siksikin perustuslain muuttamiselle ei ole edes poliittista mahdollisuutta näin pienellä vähemmistöllä kuin ”maahanmuuttokriittiset” edustavat.

   Nykyisen eduskunnan kokoonpano:
   ”maahanmuuttokriittisten” puolueiden kansanedustajat 38
   muiden puolueiden kansanedustajat 162

   Uusin puoluekannatusmittaus:
   ”maahanmuuttokriittiset puolueet” 11 %
   muut puolueet 89 %

 9. 10

  moi sanoo

  Tästä olikin ukko.fi:n julkaisu jo tänne laitettu, mutta lisätään pari muuta matkaan:

  http://www.zygomatica.com/2015/11/19/miksi-tyottomyys-halvaannuttaa-osa-4/

  ”Paholainen elää yksityiskohdissa. Hallituksen esitys 94/2015 näyttää päällisin puolin yhtä tylsältä ja tekniseltä kuin mikä tahansa hallituksen esitys.”

  ”Vanhassa järjestelmässä on kuitenkin ollut pieni harmaa alue. Itsensä työllistäminen on tehty äärimmäisen hankalaksi, mutta se on kuitenkin ollut jossakin määrin mahdollista lähinnä (laskutus)osuuskuntien kautta. Niissäkin on ollut sudenkuoppia ja riskejä, eikä osuuskunnan kautta tehty työ esimerkiksi kerrytä työssäoloehtoa. Ne ovat kuitenkin tarjonneet ainakin teoriassa vaihtoehdon sille, että makaa verkkopaita päällä sohvalla ja juo kaljaa kuten kunnon työttömän kuuluu.”

  Esitys 94/2015 poistaa tämän vaihtoehdon. Kun laki tulee voimaan 1.1.2016, ihminen joka ei ole turvallisessa vakituisessa työpaikassa on joko sohvalla kaljoitteleva työtön tai hirressä roikkuva pakkoyrittäjä.

  Noin 50 000 suomalaista saattaa siis tammikuun alussa huomata olevansa pakkoyrittäjiä ja menettäneensä kaiken sosiaaliturvan. Ei soviteltua ansiopäivärahaa; ei työmarkkinatukea; ei edes mahdollisuutta toimeentulotukeen.

  ”Ay-liike on pyrkinyt jo pitkään täysin avoimesti murtamaan kilpailijanaan pitämänsä laskutusosuuskunnat. Nyt se siinä onnistuu.”

  https://www.ukko.fi/hallituksen-ehdotus-omaa-tyota-tekemalla-ansioturva-pois/

  https://ytk.fi/blogi/tyon-pitaisi-kannattaa-aina-mutta-onko-lopputulos-painvastainen

 10. 11

  Tomi Virtanen sanoo

  Ei tämä asia vasemmistoaKAAN tunnu pahemmin kiinnostavan koska hekin ovat perimmältään palkattoman työn kannattajia.

  Missä luuraa esim.Antti Lindtman joka muuten on rääkymässä joka asiassa?

  • 11.1

   Hemuli sanoo

   Vasemmistosta puheenollen…. Miksi Timonen ei ole vaatimassa Paavo Arhinmäen ja Li Anderssonin tuomitsevan anarkistien suunnitelmia hyökätä soihtukulkueen kimppuun itsenäisyyspäivänä?

   Poliisihan tästä jo varoitti ihan virallisesti:
   [http://m.aamulehti.fi/kotimaa/anarkisteilla-poikkeuksellisen-raju-ohje-itsenaisyyspaivalle-poliisi-tilanne-on-?v=1]

   • 11.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Miksi sinä et kirjoita omia juttujasi, vaan vaadit muita kirjoittamaan haluamistasi aiheista? Sitä paitsi oletan Anderssonin ja Arhinmäen tuomitsevan väkivallaan ilman minun vaatimustanikin.

    • 11.1.1.1

     Hemuli sanoo

     Oletat väärin! Andersson on todennut ihan suoraan (Ylen A2 Teeman vihaillassa 20.9.2011), että ymmärtää anarkistien väkivaltaa:

     ”Vasemmistolainen väkivalta on ihan eri asia kuin Breivikin, koska siinä kyse on nuorista syrjäytyneistä ihmisistä, jotka tuntee voimattomuuden tunnetta”

     Muistaakseni (saatan muistaa väärinkin) myös kiakkovieras rähinän jälkeen Anderssonilta tuli kovasti saman tyylinen kannanotto.

     Muistaakseni (saatan muistaa väärinkin) olet vaatinut Soinia (persuja) irtisanoutumaan rasistisesta väkivallasta… Miksi siis et vaadi vasemmistoa irtisanoutumaan anarkistien väkivallasta?

     • 11.1.1.1.1

      stunned sanoo

      Miksi luulet, että täällä vastataan kaikkeen älyttömään, jota ikinä keksit jankuttaen vängätä?

     • 11.1.1.1.2

      Angie sanoo

      Ymmärtäminen ja hyväksyminen ovat kaksi eri asiaa. Voi toki ymmärtää, mistä väkivalta johtuu silti hyväksymättä sitä. Minäkin voin toki ymmärtää mielipiteitäsi Hemuli silti hyväksymättä niitä.

     • 11.1.1.1.4

      Saku Timonen sanoo

      Andersson ei puolustellut vasemmistolaista väkivaltaa, vaan sanoi sen olevan erilaista. Tämän voit itsekin helposti todeta etsimällä ja katsomalla ja ennen kaikkea kuuntelemalla sen nauhan sen sijaan että ulkomuistista vääristelet hänen sanomisiaan.

      En ole koskaan vaatinut Soinia tai ketään muutakaan perussuomalaista sanoutumaan irti väkivallasta. En yleensä ole koskaan vaatinut ketään irtisnoutumaan yhtään mistään. Tapoihini ei kuulu esittää toisille vaatimuksia, vaan jokainen vastatkoon itse sanomisistaan ja tekemisistään.

     • 11.1.1.1.5

      LL sanoo

      Li Andersson sanoi näin (A 2 -ilta):
      ”Vasemmistolainen väkivalta on erityyppistä kuin äärioikeiston.
      Millä tavalla erityyppistä? (toimittaja)
      Se ei kohdistu ihmisryhmiin. Mä en sano että se on oikeutettua vaan sanon että se on erilaista. Se kohdistuu enemmän yhteiskunnallisiin rakenteisiin kuin ihmisryhmiin.”

      Li Andersson ei puolustanut väkivaltaa vaan eritteli ja analysoi sitä puhuessaan, keskustelun tiimellyksessä, ja erityyppisiä väkivallan muotoja. Tuon keskusteluillan aikana puhuttiin erilaisista väkivallan muodoista.

     • 11.1.1.1.6

      Hemuli sanoo

      Luetun ymmärtämisessä vikaa? Mielestäni sanoin selkeästi ymmärtää… Olenko väittänyt että hyväksyy?

  • 11.2

   Angie sanoo

   SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ehdotti jo aika päiviä sitten keinoa, joka oikeasti työllistäisi palkkatyöhön ja lisäisi ostovoimaa. Saku Timonen myös toi asian esille blogissaan jo 9.9. http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2015/09/page/3/
   ” Annetaan työttömän peruspäiväraha tai työmarkkinatuki sellaiselle yhtiölle tai yhdistykselle, joka työllistää kyseisen työttömän työehtosopimuksen mukaisella palkalla. ”

   • 11.2.1

    KT sanoo

    Toimivan yritystuen pitää kohdistua kaikkiin yrityksiin tasapuolisesti (esim. työllistämiskuluja laskemalla). Rinteen malli vääristää kilpailua tukemalla vain osaa yrityksistä. Työttömiä palkkaava yritys saa kilpailuedun, kun se saa osan palkkakuluistaan veronmaksajilta. Yksi esimerkki viime laman ajalta (tässä tapauksessa tuettiin yritystä starttirahalla):

    Kotini lähellä oli pitkään toiminut pieni yhden miehen yritys, jolle riitti mukavasti asiakkaita. Jopa niin mukavasti, että yksi pitkäaikaistyötön sai (veronmaksajien kustantaman) starttirahan kilpailevan yrityksen avaamiseksi olemassa olevan yrityksen välittömään läheisyyteen. Tämä uusi yritys menestyi kohtalaisesti ja vei osan vanhan yrityksen asiakkaista. Lopulta vanha yritys meni konkurssiin. Kun veronmaksajien tuki lopetettiin, ei kulunut kauaa, kun myös se uusi laittoi lapun luukulle. Tällä tuetulla yrittäjällä ei riittänyt ammattitaitoa yrityksensä pyörittämiseen. Näin saatiin lopulta yhden työttömän sijasta kaksi työtöntä.

 11. 12

  hugo sanoo

  Mikäs ongelma tässä nyt on. Myös kaikki suomalaiset miehet laitetaan vuodeksi pakkotöihin vankeusrangaistuksen uhalla heidän täytettyään 18 vuotta.

 12. 13

  Kumma juttu sanoo

  Vähän off topic mutta jos minua vaadittaisiin irtisanoutumaan ymmärtämisestä, mikä olisi lopputulos?

  • 13.1

   LL sanoo

   Ei sitä kai tarvitse ymmärtää, ihan kaikkia asioita tai ilmiöitä, mutta eiköhän jokainen halua nyt ainakin jossainmäärin myös lisätä ymmärrystään, ainakin niistä asioista joista on aidosti kiinnostunut.

 13. 14

  Miika sanoo

  Juuri näin. Todella ihmetyttää, että koulutettu juristi, joka on perustuslakivaliokunnan ex-puheenjohtaja linjaa näkemyksensä kerrotun mukaisesti. Olemmeko me nyt entistä selvemmin matkalla oikeistohegemonian kautta kohti oikeistodiktatuuria, jossa ”demokraattisin” keinoin lakkautetaan yksi jos toinenkin oikeusvaltion laitos tai systeemi, kuten 1930-luvulla pakoin Euroopassa tapahtui?

 14. 15

  Timo Heikkilä sanoo

  Mitenkä niin ”risusavottatyöt ovat likaisia”?

  • 15.1

   Saku Timonen sanoo

   Oletko ollut risusavotassa räntäsateella? Kyllä siinä kastuu ja likaantuu.