Huumori on totta

“Yksi kiinnostavimmista tulokkaista kiivaasti muuttuvalla ja haarautuvalla yrityskentällä on itseään myös “plantaasien Uberiksi” leikkisästi kutsuva Tuodaan tänne vitusti neekereitä ja pannaan ne tekemään kaikki hommat ilman palkkaa Oy. Alkuperäinen kankeahko nimi on toimitusjohtaja Janne Hyvinvoivan-Valkoisen mukaan kuitenkin pian tarkoitus muuttaa tiiviimmäksi ja myyvemmäksi. Kandidaatteina ovat olleet muun muassa SlavR, Länsi-Intian kauppakomppania ja Kuntouttava työtoiminta.

“Meidän toimintamalli disruptoi vanhanaikaisen ‘palkkaan’ perustuvan systeemin sillä, että neekeri kyllä tekee työtä ilman vastinetta jos pakotetaan. On huomattava, että vanha työn käsite on nykymaailmassa muuttumassa, ja yhä useampi haluaa sovittaa elämässään joustavasti yhteen kellon ympäri raatamisen ja kepillä hakatuksi tulemisen ilman, että joutuisi sitoutumaan jäykkiin työelämän sääntöihin kuten palkan saamiseen”, Hyvinvoivan-Valkoinen jatkaa.”

“Uudet maahanmuuttajat on saatava osaksi yhteiskuntaa. Niistä joilla on oikeus ja halua Suomeen jäädä, täytyy aktiivisesti tehdä suomalaisia. Maahanmuuttajilta on vaadittava aikaisempaa enemmän aktiivisuutta ja vastikkeellisuutta.

Elon mukaan turvapaikanhakijoiden pitäisi voida tehdä ainakin avustavia töitä jo ensimmäisen kolmen kuukauden aikana maahantulon jälkeen. Työvelvoite antaisi viestin siitä, että valtiovalta odottaa kaikkien Suomessa oleskelevilta työn tekemistä mahdollisuuksien mukaan.

Työtä tehtäisiin vastineeksi saadusta ylläpidosta eikä se vaikuttaisi normaaleihin työmarkkinoihin, mikä myös karsii tehokkaasti helppoa elämää tavoittelevat onnenonkijat.

Lisäksi Elon mukaan pakolaistaustaisten saamista työelämään helpottaisi myös säännellyn halpatyömarkkinan luominen.”

Ensimmäiset kaksi kappaletta ovat huumorijulkaisu Lehtilehden artikkelista Lehti 40o vuotta sitten: Uusi plantaasien Uber lupaa mullistaa puuvillantuotannon.

Loput sitaatit ovat sitten suoraan todellisuudesta eli MTV:n uutisesta, jossa kerrottiin perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elon tänään julkaisemista ajatuksista luoda sekä vastikkeellinen sosiaaliturva että  säännellyt halpatyömarkkinat yksistään turvapaikanhakijoita varten.

Juuri kun olin saanut kopioitua nämä sitaatit, niin televisiossa eduskunnan kyselytunnilla työministeri Jari Lindström vastasi Elon aihetta koskevaan kysymykseen. Lindström sanoi kannattavansa lämpimästi ajatusta, jonka mukaan turvapaikanhakijat laitetaan risusavottaan vastineeksi saamastaan sosiaaliturvasta. Sen sijaan hän ei täysin lämmennyt ajatukselle luoda säänneltyjä halpatyömarkkinoita, koska työelämän pelisäännöt sen estävät.

Palkaton orjatyö siis sopii myös työministerin mukaan turvapaikanhakijoille.

Näillä perussuomalaisilla ajattelijoilla on ajattelussaan yksi perustavaa laatua oleva virhe. Heillä on niin kova into tehdä turvapaikanhakijoiden elämä hankalaksi, että he eivät näe ehdotustensa toteutumisen seurauksia.

He eivät koskaan ota huomioon perustuslakia, joka edellyttää yhdenvertaisuutta lain edessä. Palkaton risusavotta turvapaikanhakijan saaman sosiaaliturvan vastineeksi tarkoittaa yhdenvertaisuuden takia sitä, että palkatonta risusavottaa tarjotaan kaikille sosiaalietuuksia saaville. Ihmiset ovat yhdenvertaisisia lain edessä. Jos yksi sosiaalietuuksia saava ihmisryhmä voidaan velvoittaa raskaaseen pakkotyöhön etuuden vastineeksi, niin silloin voidaan ja pitääkin velvoittaa kaikki.

Osallistavaa sosiaaliturvaa siis pukkaa ja vieläpä kaikkein ikävimmässä ja raskaimmassa muodossa. Maamme metsät tulevan pikapuoliin hoidetuiksi ja löytyyhän niitä muitakin raskaita ja likaisia töitä. Palkattomassa työssä raataminen auttaa sitoutumaan yhteiskuntaan, jämäköittää ja ennen kaikkea estää helpon elämän tavoittelun.

Mutta muistakaa, että se koskee sitten kaikkia:

Noin yleisesti toivoisimme ihan älyttömästi, että ihmiset muistaisivat, että pyrimme aidosti parantamaan ihmisten päivää panemalla heitä kahleisiin, pieksämällä heitä koivuvarvuilla ja vetämällä välistä heidän työnsä tuottaman arvon

Kommentit (45)
  1. Jorma Hevonkoski
    19.11.2015, 17:53

    Laitetaan mamut tien varteen lapio kädessä kolmivuorovahtiin yhdeksällä eurolla. Kun kynnöspeltoon tulee kuoppa niin eiku lapiolla soraa kuoppaan ja vielä kumarrus maajussille

  2. Sama ministeri on kunnostautunut tänään muutenkin perusoikeusasiantuntemattomuudellaan, hän nimittäin haluaisi tehdä terrorismirikoksista tuomitut kansalaisuudettomiksi tai vähintäänkin tappaa heidät.

    Mitä tulee kuolemanrangaistuksen “kustannustehokkuuteen”, tällainen argumentti toimii vain Kiinan ja Saudi-Arabian kaltaisissa maissa, joissa tuomiot heitetään ns. lonkalta. Oikeusvaltiossa (jos oikeusvaltioksi voi kutsua valtiota, joka surmaa vangitsemiaan ihmisiä) näin järeään rangaistukseen kytkeytyy kallis ja pitkäkestoinen valitusprosessi.

    Ihmisen jättäminen ilman kansalaisuutta ns. limboon taas on kansainvälisoikeudellisesti ankarasti kiellettyä, siinä määrin että esimerkiksi Suomessa syntynyt lapsi saa Suomen kansalaisuuden jos muuta kansalaisuutta ei yksinkertaisesti ole tarjolla, mutta eihän se ole ennenkään estänyt perussuomalaisten heittoja.

    1. Oikeusminteri Jari Lindström ei ymmärrä länsimaisen demokratian erästä tärkeää kivijalkaa: vallan kolmijakoa. Se suojaa kansalaisia hirmuhallitsijoilta, vallankäytön väärinkäytöksiltä.

Kommentointi suljettu.